10 Νοεμβρίου 2010

Πόσο Καμίνης είσαι ρε!!!! Διαβάστε πως θέλει να μειώσει τα σκουπίδια!!!

Μια ριζοσπαστική πρόταση για τη μείωση του όγκου και του κόστους των σκουπιδιών κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Καμίνης, στα πλαίσια του "ανθρωπισμού" και της "οικολογικής συνείδησης" που διακρίνει τους σοσιαλΗστές:

Θα τα ταΐζει στους άστεγους!!!

Ναι καλά διαβάσατε! Εισηγείται τη διάθεση του 30% των οργανικών αποβλήτων σε συσσίτια!!!

Θα ταϊζει δηλ μουχλιασμένα τυριά, κλούβια αυγά και σκουληκιασμένα μήλα τους άστεγους για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα!!!!

Δεν το πιστεύετε;

Διαβάστε το και μόνοι σας:



Θα μας στείλει αδιάβαστους ο άνθρωπος...
τελικά όντως η μακακία είναι ανίκητη μένει να δούμε και αν είναι εκλόγιμη...

Εξαφάνισαν τον τίτλο "βρώμικο 89" γιατί θυμήθηκαν ότι ο ΓΑΠ τότε δεν πίστευε σε "βρώμικο 89"

Tα σαΐνια οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης, είχαν την φαεινή ιδέα να “παίξουν” το “βρώμικο 89″ για να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους της αριστεράς να ψηφίσουν “δεξιούς” συνδυασμούς όπως είδαμε το πρωί στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ και στην απάντηση του ΚΚΕ.

Δείτε και την εικόνα του άρθρου:


Κάτι όμως μεσολαβεί (θα δείτε σε λίγο) και τα Νέα αποσύρουν άρον άρον τον τίτλο του δημοσιεύματος όπως και την επική φωτό.


Ως συνήθως όμως, ξέχασαν την αρχική συντόμευση (τι το θέλετε το διαδίκτυο αφού δεν σας πάει;) η οποία παρέμεινε:


Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ο λόγος που έκαναν αυτή την γελοία υπαναχώρηση

και ο λόγος είναι αυτή η επιστολή του ΓΑΠ προς τον πατέρα του


Τότε ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όχι απλά ήταν εκ των θιασωτών του “βρώμικου 99″, αλλά και το βασικό βιολί! Ούτε ο Μητσοτάκης δεν είχε ζητήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου να εγκαταλείψει την χώρα! Το έκανε όμως ο γιός του, Γιώργος Παπανδρέου που σήμερα κυβερνά την χώρα.

Οι γάτοι επικοινωνιολόγοι κατάλαβαν την άνευ προηγουμένου γκάφα τους και άκομψα μεν, σύντομα δε, έδωσαν εντολή να εξαφανιστούν τα σημερινά δημοσιεύματα. Αφού το ΚΚΕ αύριο θα έβγαζε το θέμα δυνατά στην επιφάνεια.

Ένα συνοθύλευμα πολιτικών απατεώνων άλλωστε, πάντα έχει διαχρονικότητα και αρχηγό.

Την …θρυλική πλέον επιστολή του Γεωργίου Παπανδρέου προς τον πατέρα του την έφερε στην επιφάνεια ο …κομαντάντε της δημοσιογραφίας, ο κορυφαίος Μάρκος Μουζάκης από το αρχείο του Ανδρέα. Πολλοί επιχείρησαν να την εξαφανίσουν και να λησμονηθεί. Τι κρίμα (γι΄ αυτούς) που υπάρχει και το ίντερνετ…

olympia.gr

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ…»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης, απάντησε και στις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν λίγη ώρα νωρίτερα. Συγκεκριμένα για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, σημείωσε ότι από το 2004 η Νομαρχία Θεσσαλονίκης απορρόφησε 39 προγράμματα, ποσού 11 εκατομμυρίων ευρώ.

«Επίσης», σημείωσε, «έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη άλλα 8 κόστους 6,5εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε υποβάλλει προς έγκριση 35 προγράμματα αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε πως θα πλησιάσουμε τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε ευρωπαϊκά κονδύλια στον τόπο μας. Ως Νομαρχία, από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο, υλοποιήσαμε 69 έργα προϋπολογισμού 96 εκ ευρώ δηλαδή κατά 100% που μας είχαν εγκριθεί στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας, εκπαίδευσης, πληροφορικής, περιβάλλοντος, υγείας και πρόνοιας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΕΣΠΑ σημείωσε ότι «υποβάλλαμε προγράμματα για 12 σχολεία, 4 οδικά έργα, 10 έργα για ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση και 2 για το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Επτά έργα εκ των οποίων 4 σχολεία 9 εκατομμυρίων ευρώ , ένα για το παιδικό χωριό 800.000 ευρώ και ένα για το περιβάλλον αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος 2 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά αν τα προσθέσουμε πλησιάζουν αν δεν πέφτω έξω τα 150 εκ ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, από τα ΠΕΠ , από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έλεος πια, δεν πάει άλλο. Αν κάποιοι δεν είναι σωστά πληροφορημένοι δεν πρέπει να κατεβαίνουν σε τέτοιες εκλογές. Δεν είναι δυνατόν άλλοι να είναι αδιάφοροι και άλλοι να είναι αδιάβαστοι».

Αναφορικά με τα σχόλια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ από εκείνον, ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε ότι διεκδίκησε να δημιουργήσει ένα πόλο πίεσης και διεκδίκησης της Μακεδονίας της Βορείου Ελλάδος απέναντι στην Αθήνα, απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. «Ήξερα ότι ποτέ δεν θα γινόμουνα ούτε πρωθυπουργός ούτε πρόεδρος αλλά είχα δηλώσει ότι εγώ μένω στην αυτοδιοίκηση. Δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή».

Υπενθύμισε δε πως αποχώρισε από τη Βουλή ως πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσει τη Νομαρχία και να «ξοφλήσει» τα γραμμάτια που χρωστάει στο λαό.«Εγώ έφυγα ως πρώτος βουλευτής λίγους μήνες πριν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, για να έρθω εδώ να υπηρετήσω, να ξοφλήσω τα γραμμάτια που χρωστάω στο λαό. Και εγώ ένω αύριο, αν χάσω, στην αυτοδιοίκηση.

Και επειδή μιλούν τελευταία για ανάπτυξη, γιατί δεν έχουν άλλη καραμέλα, σας λέω αυτό λοιπόν που εσείς γράψατε. Πάνω από 1.500 επιχειρήσεις κλείσανε ή κλείνουν τον τελευταίο χρόνο, άλλες κλείσανε και άλλες μετακινήθηκαν στα Βαλκάνια. Αποδεικνύεται ποιος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και δεν πρέπει να κρύψουμε ότι χιλιάδες άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, το βλέπουμε καθημερινά, κλείσανε ή κλείνουν. Κατεβαίνουν τα στόρια στην Θεσσαλονίκη, η ανεργία έχει φτάσει στο περίπου 30%».

Η "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών" απευθύνεται στους θεσσαλούς πολίτες με συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Μανιφέστο Κώστα Αγοραστού και των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών για το β’ γύρο των εκλογών

Ανακοίνωση – μανιφέστο με την οποία αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των Θεσσαλών έδωσαν χτες στη δημοσιότητα ο υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι τέσσερις υπ. Ανιπεριφερειάρχες, Ρένα Καραλαριώτου (Λάρισας), Δημ. Αλεξόπουλος (Μαγνησίας), Χρ. Μιχαλάκης (Τρικάλων) και Βασ. Τσιάκος (Καρδίτσας) σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών έστειλε ένα σαφές μήνυμα:

Οι Θεσσαλοί δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.

Οι Θεσσαλοί, θέλουν να αναλάβει την Περιφέρεια, μια Περιφερειακή Αρχή σοβαρή, υπεύθυνη και κυρίως διεκδικητική.

Που θα προτάξει το συμφέρον του τόπου μας και όχι το συμφέρον της εκάστοτε Κεντρικής Εξουσίας που συνηθίζει να χρησιμοποιεί τις Περιφέρειες για να περνά την αντιλαϊκή πολιτική της.

Τα μηνύματα που έστειλαν σε μας οι Θεσσαλοί με την ψήφο τους ήταν σαφή:

Οι πολίτες απαιτούν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τη Θεσσαλία.

Επιζητούν το σεβασμό στο διαφορετικό, στην άλλη άποψη, στους αγώνες όλων των συνυποψήφιων.

Θέλουν Περιφερειάρχη διεκδικητικό, δυναμικό, ασυμβίβαστο για τη Θεσσαλία

Οι Θεσσαλοί, γνωρίζουν πώς κινηθήκαμε όλοι, σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Από τη μια πλευρά, ο εγωισμός, η αλαζονεία, τα εκβιαστικά διλήμματα.

Από την άλλη, η ευπρέπεια, το ήθος, ο σεβασμός των πολιτών και ο πολιτικός – προγραμματικός λόγος που εκφράσαμε εμείς, η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Οι πολίτες είδαν, συνέκριναν και εκφράστηκαν. Επέλεξαν το συνδυασμό μας, δίνοντας του καθαρή νίκη. Οι χιλιάδες των υπερήφανων Θεσσαλών δεν έσκυψαν το κεφάλι, ψήφισαν ανυπότακτα, ψήφισαν με σύνεση και λογική, ψήφισαν με ευθύνη για τον τόπο τους.

Σήμερα ενόψει του Β’ γύρου των εκλογών, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και ζητούμε να επικυρώσουν οριστικά την απόφαση τους.

Ζητούμε να ψηφίσουν το συνδυασμό της ευθύνης και της λογικής.

Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ότι είμαστε παντογνώστες, ότι έχουμε λύσεις για όλα. Δεν πιστεύουμε ούτε στους Μεσσίες (όπως εμφανίζει τον εαυτό της η άλλη πλευρά), ούτε στα θαύματα που μας υπόσχεται.

Δεν είπαμε ποτέ ότι μόνο εμείς έχουμε Πρόγραμμα, όπως υπερφίαλα δηλώνει η άλλη πλευρά, υποτιμώντας όλους τους άλλους συνδυασμούς. Γιατί πρόγραμμα και προτάσεις έχουμε όλοι. Το θέμα είναι, προς ποια κατεύθυνση; Και ποιοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν πράξη;

Είμαστε απλά άνθρωποι με εμπειρία και γνώση, έχουμε αγάπη για τον τόπο μας και τη φιλοδοξία να δώσουμε μάχες και να πετύχουμε το καλύτερο.

Και τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων, που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα καλύτερο και δικαιότερο παρόν και μέλλον.

Γιατί χωρίς συνεργασία, συναίνεση και συνεννόηση η Θεσσαλία δεν μπορεί να πάει μπροστά, με κίνδυνο οι Θεσσαλοί να παραμένουν στη μιζέρια και σε ανούσιες διαμάχες, που υπονομεύουν το μέλλον τους.

Με βάση τα παραπάνω δεσμευόμαστε ενώπιον όλου του θεσσαλικού λαού –ανεξάρτητα από την ψήφο του- για τα ακόλουθα:

1.Να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της διεκδίκησης και των αγώνων. Οτιδήποτε αντιβαίνει το συμφέρον της Θεσσαλίας μας βρίσκει απέναντι του απ’ όπου και αν εκπορεύεται, όποιο χρώμα και αν θα έχει η Κεντρική εξουσία.

2. Να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της συνεργασίας, του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Θέλουμε μια συνεργασία ισότιμη, ειλικρινή και η άποψη κάθε συνδυασμού και κάθε θεσσαλικού φορέα να εισακούγεται στη λήψη των αποφάσεων.

3. Κατανοούμε πλήρως και έχουμε συναίσθηση της κρίσης που περνά η πατρίδα μας. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση της Κράτους και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης, με ανάπτυξη και όχι αποκλειστικά και μόνο με δημοσιονομικά μέτρα. Δεν θα είμαστε η Περιφερειακή Αρχή που θα κάνει Αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση. Δεν δεχόμαστε όμως τις άδικες επιλογές σε βάρος της Θεσσαλίας. Δεν δεχόμαστε να πληρώνει την κρίση μονίμως η περιφέρεια. Δεν δεχόμαστε να ισοπεδώνονται τα αδύναμα λαϊκά στρώματα με διαρκείς περικοπές εισοδημάτων και συρρίκνωση του κοινωνικού Κράτους. Γιατί πέρα από, Μνημόνια, φόρους, ελλείμματα και αριθμούς υπάρχουν και άνθρωποι Για όλα αυτά, θα μας βρουν απέναντι τους.

4. Εγγυόμαστε ότι με την πολιτική και τη στάση μας θα ενώσουμε και δεν θα διχάσουμε – όπως δυστυχώς επιχειρούν ορισμένοι- τη Θεσσαλία και τον λαό της. Θα εργαστούμε για την προώθηση της περιφερειακής συνείδησης, για την οποία προειδοποιούμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως την παρουσιάζουν όσοι δεν την ξέρουν.

Η περιφερειακή συνείδηση δεν είναι μόνο στα χαρτιά και στα λόγια. Κατακτιέται κάθε μέρα μέσα από την πράξη. Μακριά από τοπικισμούς και ανούσιους ανταγωνισμούς, θα αγωνιστούμε για την ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε κανένα τμήμα της Θεσσαλικής Περιφέρειας να μην αισθάνεται αδικημένο.

5. Εγγυόμαστε να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της διαφάνειας, της καθαρής και έντιμης διαχείρισης. Τα χρήματα των πολιτών θα πιάσουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ και κανένας νέος φόρος από πλευράς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να επιβαρύνει τα θεσσαλικά νοικοκυριά.

6. Η διοίκηση της Περιφέρειας βάζει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλουμε μια διοίκηση που θα ασκείται με ανοιχτές πόρτες και με ανοιχτά αυτιά στα προβλήματα και του τελευταίου πολίτη.

7. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του περιβάλλοντος, που για μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλίας. Να προστατεύσουμε τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, να λάβουμε άμεσα και πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση κάθε πηγής ρύπανσης.

Να προωθήσουμε την ανακύκλωση με μονάδες επεξεργασίας υλικών, τον εμπλουτισμό του πράσινου, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, την προώθηση φαρμακευτικών φυτών και εν τέλει να καλλιεργήσουμε μια νέα οικολογική συνείδηση ειδικά στις νέες γενιές των Θεσσαλών. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην αξιοποίηση των αγροπεριβαλλοντικών Προγραμμάτων όπως η μείωση της νιτρορύπανσης, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η ολοκληρωμένη διαχείριση.

8. Δεσμευόμαστε για την καλή εξυπηρέτηση του πολίτη από Υπηρεσίες ευέλικτες και αποτελεσματικές, που θα ακούνε τον κόσμο και τις ανάγκες του και που θα αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Η διαφάνεια, η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και η αποτελεσματικότητα είναι βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

9. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για τα μεγάλα έργα, την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών που θα απαντούν και στην ανεργία, για υποδομές υγείας και κοινωνικής στήριξης, για την ενίσχυση της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Πολίτες της Θεσσαλίας

Βαδίζουμε στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με πλήρη επίγνωση της αποστολής μας. Η μάχη είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Από τη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν είναι στα χέρια μας.

Απευθυνόμαστε στους Θεσσαλούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που έκαναν μια άλλη επιλογή στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν. Να επιλέξουν με την ψήφο τους μια περιφερειακή Αρχή αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ενωτική, ικανή να τους υπηρετήσει και να τους προστατεύσει από κάθε επιλογή που υποβαθμίζει τη ζωή και το μέλλον τους.

Η νίκη της ερχόμενης Κυριακής θα είναι νίκη της Θεσσαλίας και κάθε Θεσσαλού.»

Μαντούβαλος στηρίζει Μιχαλολιάκο & Κικίλια

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει άλλωστε νωρίς το πρωί, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ότι θα πάρει θέση και θα δώσει στίγμα για το πως θα κινηθεί στην «τελική αναμέτρηση», ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Δήμο Πειραιά και του Βασίλη Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε:

«Καλούμε όλους όσοι μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο.Προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης εντός των κόλπων της οποίας γεννηθήκαμε και εκφραστήκαμε…. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις επιλογές της ΝΔ με ευθύνη και ανιδιοτέλεια»

politis-gr.com

Aμηχανία και τριγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεχόμενο να εκλεγούν οι επιλογές Κουβέλη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Καμίνης, Μπουτάρης) προκαλούν τριγμούς στο ΣΥΡΙΖΑ και τεράστια αμηχανία για το μέλλον.

Σε αυτό το ενδεχόμενο και με παράλληλη νίκη του Σγουρού (με αντιπεριφερειάρχη από Δημοκρατική Αριστερά), τότε ίσως πέσουν τίτλοι τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ και δούμε στις επόμενες εκλογές να παίρνει την θέση του στην βουλή η Δημοκρατική Αριστερά.

Γνωρίζοντας αυτό το σενάριο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια ανακοίνωση -σε αντίθεση με το μέτωπο που θα ήθελαν στην Ιπποκράτους- στην οποία καλούν τον κόσμο να λάβουν (δεν διευκρινίζουν αν αυτό σημαίνει ψήφο ή αποχή) τις αποφάσεις τους κατά συνείδηση. Αυτό βέβαια γίνεται επίσημα γιατί ανεπίσημα οι μηχανισμοί του κόμματος δείχνουν πως έχουν καταλάβει τι κινδύνους μπορεί να γεννήσει για αυτούς η κάλπη την Κυριακή.

http://inhijack.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχετικά με τις υποσχέσεις του κ. Μπόλαρη για 50.000 νέες θέσεις εργασίας, από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Μπόλαρης ανακάλυψε την… Αμερική, δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα της Κεντρικής Μακεδονίας: την ανεργία. Άργησε, διότι όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε αποκλειστικά ως «Μέτωπο Λάσπης». Οι σημερινές του δηλώσεις είναι η αποθέωση του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας».

Αλήθεια τι έκανε ως αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών για την ανεργία, ο ίδιος και η κυβέρνησή του; Μέσα στον πανικό του, ξεχνά πως ως μέλος της κυβέρνησης, υπέγραψε και αυτός το Μνημόνιο, οδηγώντας τη χώρα στο δρόμο της κρίσης, της ύφεσης, της απελπισίας, της ανεργίας.

Οι υποσχέσεις για 50.000 θέσεις εργασίας θυμίζουν το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν…». Ο κ. Μπόλαρης είναι πλέον και αναξιόπιστος»

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»

Για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, παρόντος του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης που στηρίχθηκε από το ΛΑΟΣ, Μάκη Στεργίου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην ομιλία του, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε πρόκριμα νίκης, διεκδίκησης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Η καθαρή νίκη, η καθαρή διαφορά, η καθαρή λαϊκή εντολή είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Στο μέτωπο της λάσπης οι πολίτες απαντούν με θετική ψήφο. Είμαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα. Στα αδιέξοδα του μνημονίου οι πολίτες απαντούν με αρνητική ψήφο».

Επειδή, όπως είπε, ορισμένοι προσπαθούν «επίμονα» να διαστρεβλώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε τα εξής: «Το 2006 η κ. Πατουλίδου είχε πάρει 32% και το 2010 ο κ. Μπόλαρης 30%. Στην πατρίδα του, τις Σέρρες, ο κ. Μπόλαρης πήρε 33%, ενώ εμείς 47%. Οι Σερραίοι του γύρισαν την πλάτη. Η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είχε 30%, ενώ εμείς πήραμε 39,5%. Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη είχε 40%, ενώ ο κ. Μπόλαρης πήρε μόλις 28%. Δυστυχώς ο κ. Μπόλαρης δεν πήρε το μήνυμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Κυριακή, να στείλουν ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης. «Πιστεύουμε», τόνισε, «ότι για την Κεντρική Μακεδονία που βιώνει την εγκατάλειψη από την κεντρική κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες, για τον Καλλικράτη που ξεκινά με υπονόμευση από την ίδια την κυβέρνηση, το δίλημμα είναι ένα και μοναδικό: Θέλουν οι πολίτες Περιφερειάρχη που βάζει πάνω από το κόμμα τον τόπο και διεκδικεί ή κυβερνητικό εκπρόσωπο που βάζει το κόμμα πάνω από τον τόπο και είναι πειθήνιος διαχειριστής του Μνημονίου;».

Επίσης κάλεσε τον κυβερνητικό υποψήφιο να δώσει, «επί τέλους», συγκεκριμένες απαντήσεις σε 8 ερωτήματα που του έθεσε και έκανε έναν απολογισμό της 8ετούς θητείας του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, αυτά τα χρόνια ολοκληρώθηκαν 1000 έργα στο νομό, 125 σχολεία, 350 αθλητικά έργα και ξεκίνησε το νέο Διοικητικό Μέγαρο στο ΦΙΞ με πόρους που εξοικονομήθηκαν από χρηστή διαχείριση. «Φέραμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Ξέρουμε τον τρόπο. Αυξάνουμε τους ρυθμούς διεκδίκησης και αξιοποίησης κονδυλίων και αξιοποιούμε περαιτέρω το ΕΣΠΑ. Εργαζόμαστε ήδη για μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Διεκδικούμε από την Αθήνα, στρέφουμε το βλέμμα στις Βρυξέλλες».

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας. «Ενωμένοι, σε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, με διάλογο και συναίνεση θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε το μέλλον. Συστήνουμε άμεσα Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Περιφέρειας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Π. Ψωμιάδη:

· «Το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε πρόκριμα νίκης, διεκδίκησης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

· Η καθαρή νίκη, η καθαρή διαφορά, η καθαρή λαϊκή εντολή είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

· Στο μέτωπο της λάσπης οι πολίτες απαντήσανε με θετική ψήφο.

· Στα αδιέξοδα του μνημονίου οι πολίτες απάντησαν με αρνητική ψήφο.

· Τους ευχαριστούμε όλους, είτε μας τιμούν με την ψήφο τους, είτε με την εκτίμησή τους.

· Επειδή ορισμένοι προσπαθούν επίμονα να διαστρεβλώσουν το αποτέλεσμα και την κοινή λογική, προσπαθώντας να κάνουν το άσπρο μαύρο, επισημαίνω τα εξής:

· Το 2006 η κ. Πατουλίδου είχε πάρει 32%, ο κ. Μπόλαρης 30%

· Στην πατρίδα του τις Σέρρες ο κ. Μπόλαρης πήρε 33%, ενώ εμείς 47%. Οι Σερραίοι του γύρισαν την πλάτη.

· Η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είχε 30%, ενώ εμείς πήραμε 39,5%

· Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη είχε 40%, ενώ ο κ. Μπόλαρης πήρε μόλις 28%

· Δυστυχώς ο κ. Μπόλαρης δεν πήρε το μήνυμα

· Έχει εκνευριστεί γιατί αρνιέμαι να υποταχθώ στο σύστημα και στα κέντρα αποφάσεων

· Αλήθεια, όλα αυτά τα χρόνια που μας τιμά ο λαός με ποσοστά κοντά στο 50% δεν βρίσκει τίποτε καλό να πει για τη διοίκησή μας ο κ. Μπόλαρης;

· Μιλά θεωρητικά για ανάπτυξη, όταν ως αρμόδιος υφυπουργός χωρίς αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής καταδίκασε τη Μακεδονία και τις επιχειρήσεις σε ύφεση

· Κάθε μέρα που περνά οι αντίπαλοί μας πετούν ακόμη περισσότερη λάσπη

· Ο κ. Μπόλαρης λέει ότι μας αντιμετωπίζει πολιτικά όταν τις τελευταίες ημέρες επιστρατεύθηκε για τη στήριξή του όλη η κρατική μηχανή

· Μαύρη διαφήμιση, βρώμικες επιστολές, δημόσιοι οργανισμοί που ενισχύουν φορείς, επιστρατεύθηκαν ακόμη και δήμαρχοι που με ψέματα προσπαθούν να μειώσουν το έργο μας.

· Όμως η ηθική και η αξιοπρέπεια που μας διακρίνουν όλα αυτά τα χρόνια, υπερτερούν της αθλιότητας.

ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

· Καλούμε για μία ακόμη φορά τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή, να στείλουν ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης.

· Ο κ. Μπόλαρης χθες άλλαξε για τρίτη φορά δίλημμα. Μετά τον Καλλικράτη, μετά τις πρόωρες εκλογές τώρα ρίχνει και λίγη λάσπη.

· Πιστεύουμε ότι για την Κεντρική Μακεδονία που βιώνει την εγκατάλειψη από την κεντρική κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες, για τον Καλλικράτη που ξεκινά με υπονόμευση από την ίδια την κυβέρνηση, το δίλημμα είναι ένα και μοναδικό:

· Θέλουν οι πολίτες Περιφερειάρχη που βάζει πάνω από το κόμμα τον τόπο και διεκδικεί ή κυβερνητικό εκπρόσωπο που βάζει το κόμμα πάνω από τον τόπο και είναι πειθήνιος διαχειριστής του Μνημονίου;

ΟΚΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

Καλώ τον υποψήφιο της κυβέρνησης να δώσει, επί τέλους, συγκεκριμένες απαντήσεις σε 8 ερωτήματα:

1. Ο πρωθυπουργός έκλεισε άρον άρον το δίλημμα των εκλογών και ετοιμάζεται να επιβάλει χειρότερα μέτρα!... Συμφωνεί ο κυβερνητικός υποψήφιος;

2. Εμείς φέραμε 1 δις ευρώ στο νομό Θεσσαλονίκης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Πόσα ευρώ έφερε ο πρώην υφυπουργός;

3. Η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τους πόρους της αυτοδιοίκησης κατά 40% για την αιρετή περιφέρεια. Αν εκλεγεί ο κυβερνητικός υποψήφιος θα βάλει τέλη και φόρους για να λειτουργήσει η Περιφέρεια;

4. Εγώ έκλεισα τη νομαρχία δύο φορές διεκδικώντας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Γιατί ο κυβερνητικός υποψήφιος δεν αντέδρασε ακόμη κι όταν επί δέκα μήνες δεν είχε αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής;

5. Το μνημόνιο απειλεί με απολύσεις, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το θέμα. Θα δεχθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος να χαθεί έστω και μία θέση εργασίας;

6. Εγώ έφυγα από τη Βουλή, γύρισα και έμεινα στην αυτοδιοίκηση. Ο κυβερνητικός υποψήφιος δεσμεύεται να μείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή θα επιστρέψει στα υπουργεία; Τον πρώτο που θα καλέσω την επόμενη μέρα να συνεργαστούμε, αν είναι στην κυβέρνηση, θα είναι ο κ. Μπόλαρης. Γιατί πιστεύω ότι θα συμμετέχει στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και, φυσικά, θα συνεργαστώ με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί η κεντρική κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργάζονται πέρα από κόμματα.

7. Ένα μήνα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση με μια απλή υπουργική απόφαση αφαίρεσε αρμοδιότητες από την αιρετή Περιφέρεια, εκχωρώντας τες στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Εμείς αντιδράσαμε. Ο κ. Μπόλαρης συμφώνησε μαζί μας αλλά από κει και πέρα δεν έκανε τίποτε. Έτσι εννοεί την αποκέντρωση;

8. Τι λέει ο κυβερνητικός υποψήφιος για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας; Συμφωνεί με όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία;

· Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

· Δεν τις έδωσε μέχρι τώρα ο κ. Μπόλαρης, δεν θα τις δώσει ούτε και τώρα.

· Αλλά η Κεντρική Μακεδονία δεν θέλει Περιφερειάρχη που θα λέει «ναι σε όλα».

· Θέλει Περιφερειάρχη με καθαρές θέσεις, που ξέρει και θέλει να διεκδικεί.

ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

· Ο κ. Μπόλαρης επέλεξε τη μαύρη διαφήμιση γιατί δεν έχει καμία συγκεκριμένη πρόταση για την Κεντρική Μακεδονία.

· Σε μέρες άγριας λιτότητας έφτιαξε δύο πανάκριβα τηλεοπτικά σποτ μαύρης διαφήμισης, φασιστικού χαρακτήρα. Αυτή είναι η δημοκρατία σας κ. Μπόλαρη;

· Ξαναγυρίζουν στον παλιό κακό εαυτό τους, σε άλλες εποχές που κανείς μας δεν θέλει να θυμάται.

· Εμείς κοιτάμε την επόμενη μέρα.

· Μια επόμενη μέρα που θα είναι πολύ δύσκολη και για τους πολίτες και για τον Καλλικράτη.

· Γι’ αυτό θέσαμε πέντε άξονες στο πρόγραμμά μας:

Διοίκηση

· Κάναμε 1.000 έργα μέσα σε οκτώ χρόνια στο νομό Θεσσαλονίκης, 125 σχολεία, 350 αθλητικά έργα, ξεκινήσαμε το νέο Διοικητικό Μέγαρο στο ΦΙΞ με πόρους που εξοικονομήσαμε από τη χρηστή διαχείριση.

· Φέραμε 1 δις ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

· Ξέρουμε τον τρόπο.

· Αυξάνουμε τους ρυθμούς διεκδίκησης και αξιοποίησης κονδυλίων κι αξιοποιούμε περαιτέρω το ΕΣΠΑ.

· Εργαζόμαστε ήδη για μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

· Διεκδικούμε από την Αθήνα, στρέφουμε το βλέμμα στις Βρυξέλλες.

Διεκδίκηση

· Τίποτα δεν χαρίζεται. Κερδίζεται.

· Κλείσαμε τη Νομαρχία διεκδικώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

· Στα τοπικά προβλήματα δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με την αυτοδιοίκηση.

· Ενωμένοι διεκδικούμε για την Κεντρική Μακεδονία.

· Πέρα και πάνω από κόμματα.

· Διεκδικούμε για τον τόπο και για όλους τους πολίτες.

Μνημόνιο

· Λέμε όχι σε νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

· Λέμε όχι σε νέες απολύσεις.

· Κάθε απόλυση θα γίνεται θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

· Κάθε εργαζόμενος και ιδιαίτερα κάθε άνεργος θα μας έχει δίπλα του.

Συνεργασία

· Ενωμένοι, σε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, με διάλογο και συναίνεση θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε το μέλλον.

· Συστήνουμε άμεσα Περιφερειακή Επιτροπής Διαβούλευσης, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Περιφέρειας.

Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη

· Η μεταρρύθμιση που στηρίξαμε ήταν τελικά άτολμη, με κομματισμό, χωρίς επαρκείς πόρους και με συγκεχυμένες αρμοδιότητες.

· Όραμά μας είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος με ισχυρή και πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση.

· Διεκδικούμε πόρους και κρατικές αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης (συγκοινωνίες, φυσικό αέριο, επιχειρηματική ανάπτυξη κ.α.)

ΕΠΤΑ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

1. Δημιουργούμε ηλεκτρονικό οδηγό και τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτηση του πολίτη

2. Εργαζόμαστε με Επιχειρησιακό Σχέδιο και χαράσσουμε Αναπτυξιακή Στρατηγική με ορίζοντα εικοσαετίας, κατόπιν διαβούλευσης με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς εταίρους.

3. Δημιουργούμε Διαπεριφερειακό Δίκτυο «Εγνατία» με τη συμμετοχή των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου για να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος να το μετεξελίξουμε σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας με τις όμορες περιφέρειες των γειτονικών χωρών.

4. Ιδρύουμε Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την στήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας.

5. Πρωτοβουλία για τη σύναψη Τοπικού Συμφώνου κατά της ακρίβειας με τη συμμετοχή Εμπορικών Συλλόγων, Supermarkets, καταναλωτικών οργανώσεων κ.α.

6. Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Παγκόσμιου Δικτύου Περιφερειών με έντονο το Ελληνικό Ομογενειακό Στοιχείο. Στόχος μας η εθνική, πολιτιστική και οικονομική ενεργοποίηση του απόδημου Ελληνισμού με αφετηρία την έδρα του ΣΑΕ, τη Θεσσαλονίκη.

7. Διεκδικούμε την αναβάθμιση λειτουργίας των αναπτυξιακών πυλώνων, του Λιμανιού, της Διεθνούς Εκθέσεως και ιδιαίτερα της Ζώνης Καινοτομίας που συνεχίζει να καρκινοβατεί.

· Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε αρχές και αξίες

· Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για άμεση δράση

· Έχουμε εμπειρία και γνώση

· Έχουμε αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

· Θα κάνω μια παρένθεση, για να πω ότι αντί να βρούμε λύσεις για την κρίση, κάποιοι χρησιμοποιούν την κρίση για προσωπικά και κομματικά οφέλη

· Χρησιμοποιούν την κρίση για εξοντωτικά μέτρα και εκβιαστικά διλήμματα

· Ευτυχώς μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και υγιείς φωνές όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αλλά δυστυχώς δεν τους ακούει κανείς.

· Μιλώ για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης εδώ και δύο χρόνια. Είναι τώρα ώρα για ειλικρινή εθνικό διάλογο.

· Και κάτι τελευταίο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό.

· Η ψήφος είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση.

· Θέλουμε τους πολίτες κοντά μας.

· Θέλουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία.

· Γι’ αυτό, λοιπόν, καλώ όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν την Κυριακή στις επαναληπτικές εκλογές.

· Όλοι στις κάλπες την Κυριακή για να δώσουμε Δύναμη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δύναμη στη φωνή του πολίτη και στο δικαίωμα για ανάπτυξη, δουλειά, ποιότητα ζωής, περηφάνια και αξιοπρέπεια για όλους».

Καταγγελία Ν. Γιουτίκα-Υπ. Δημάρχου Δέλτα

“Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, διανέμονται εγγράφως από το Γραφείο του Δημάρχου Εχεδώρου αποτελέσματα σταυροδοσίας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αυτή έχει καταγραφεί στα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας (8-11-2010).

H ενέργεια αυτή έχει σαν σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης στους υποψηφίου; συμβούλους του συνδυασμού μας , αλλά κυρίως στους ψηφοφόρους του Δήμου Εχεδώρου.

Εμείς ως Συνδυασμός «Μαζί στο Δήμο Δέλτα» καταγγέλλουμε τις πρωτόγνωρες, αναχρονιστικές και προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή και δηλώνουμε ότι η τελική σειρά κατάταξης των υποψηφίων συμβούλων, θα είναι αυτή που θα δημοσιευθεί και επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο και η κατανομή των εδρών θα γίνει σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία.

Είμαστε βέβαιοι ότι και την επόμενη Κυριακή οι εκλογείς θα μας ανακηρύξουν και πάλι νικητές , για ένα δήμο Δέλτα, αποκεντρωμένο, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, με διαφάνεια, αξιοκρατία, σύνθεση και κυρίως εντιμότητα.

Με εκτίμηση

Νίκος Γιουτίκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δέλτα

Δημοτικός σύμβουλος ο Ψινάκης

Αλλά ο Σάκης θα τον ξεπεράσει:



http://augofeta.blogspot.com/2010/11/blog-post_5693.html

Κολοτούμπα στην κολοτούμπα ο κολοτούμπας

Στηρίζει ο Κολοτούμπας στους Δήμους τους υποψηφίους της ΝΔ
αλλά επειδή του έχει γίνει συνήθεια τελευταία στηρίζει και τον Σγουρό
...


Δε θέλουμε τη στήριξή σου ρε

Προλαβαίνετε ακόμα να πάτε για ένα ποτάκι στην Αριστοτέλους...

Ο Γ. Ασπασίδης εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και θα κεράσει τους φίλους του:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΤΙ
ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8μ.μ. ΣΤΟ CAFE-
BAR MOJΟ (ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 4 ) ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ.

AΣΠΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΨ.ΔΗΜΟΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Ο κόσμος στη Θράκη το έχει τούμπανο και στο ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα το έχουν κρυφό καμάρι

Οι ψήφοι της Προύσας πήγαν στον Γιαννακίδη.

Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας; - Ως πότε ο γίγαντας Έβρος θα είναι εξάρτημα της Ροδόπης; - Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Οι ψήφοι όμως των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία δεν πήγαν μόνο στους ομοθρήσκους τους υποψηφίους Δημάρχους, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της Ροδόπης οι ψήφοι από την Προύσα κατευθύνθηκαν και προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος, όπως μας είπαν, διατηρεί άριστες σχέσεις και επαφές με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακίδης, όπως έγραψε χθες η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ήρθε πρώτος σε ψήφους ΜΟΝΟΝ στο Νομό Ροδόπης, ενώ σε όλους τους άλλους νομούς της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, υπερίσχυσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης.

Τα ποσοστά όμως της Ροδόπης ανέβασαν τον Α. Γιαννακίδη τόσο, ώστε να προηγείται κατά μισή μονάδα (δηλ. 41,75% έναντι 41,08) του κ. Γ. Παυλίδη.

Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα εξής:

- Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;

- Ως πότε ο γίγαντας Έβρος (που έχει διπλάσια έκταση και διπλάσιο πληθυσμό) θα είναι εξάρτημα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις του Τουρκικού προξενείου;

- Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια, μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Εσείς τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδος μας, είστε ενήμεροι για τα μαγειρέματα της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Έχετε δει την Σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης και έχετε διαβάσει τους στίχους του εθνικού ύμνου, που κι αυτός είναι έτοιμος.

Ψάξτε λοιπόν, έχετε καθήκον, ποιον θα ψηφίσετε την επόμενη Κυριακή.

Σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του π. Βουλευτού και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Παναγιώτη Σγουρίδη που κατήγγειλε ότι δεν έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, γιατί δεν ήταν αρεστός στο Τουρκικό Προξενείο.

Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.

Σ.Κ

http://gatzoli.blogspot.com/2010/11/blog-post_6853.html

Ηγεμονία Σαμαρά στη Δεξιά

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν μπορεί, βεβαίως, να είναι ικανοποιημένη η ΝΔ με τα αποτελέσματα που σημείωσε η ίδια στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Πέρα από το μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους που έχασε, πράγμα που μπορεί να αποδοθεί στην πρωτοφανή αποχή, το σημαντικότερο είναι ότι υποχώρησε ακόμη και το εκλογικό ποσοστό της: Εχασε κάτι λιγότερο από μια εκατοστιαία μονάδα, από το 33,5% που είχε πάρει πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές, το οποίο σημειωτέον ήταν το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό της ΝΔ.

Κρινόμενη αυτοτελώς αυτή η εκλογική επίδοση, σαφώς αποτελεί αποτυχία. Πόσω μάλλον που σημειώθηκε σε μια συγκυρία όπου η κατακραυγή του λαού εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Στην πολιτική όμως τίποτα δεν κρίνεται μόνο αυτοτελώς. Η εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ κατά δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες το βύθισε σε επίπεδα πλέον εντελώς συγκρίσιμα με εκείνα της ΝΔ συρρικνώνοντας την υστέρηση της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ από 10,5 μονάδες πέρυσι σε λιγότερες από δύο φέτος!

Αυτό καθιστά όμως ισοδύναμα πλέον τα δύο κόμματα εξουσίας και αλλάζει εντελώς την ψυχολογία των μελών, οπαδών και ψηφοφόρων της ΝΔ.

Από εκεί δηλαδή που ο Καραμανλής άφησε πέρυσι το κόμμα αυτό σε κατάσταση διάλυσης, με τους οπαδούς του και όλον τον ελληνικό λαό πεπεισμένους ότι πάμε για δύο τουλάχιστον συνεχείς κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά, μόλις έναν χρόνο αργότερα, ο Σαμαράς βρίσκεται επικεφαλής ενός κόμματος που έχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το ΠΑΣΟΚ!

Λογικό και αναμενόμενο είναι οι οπαδοί της ΝΔ να αισθάνονται ότι η διεκδίκηση της εξουσίας είναι πλέον εφικτή εκ νέου και μάλιστα στο άμεσο μέλλον, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να πέφτει τους επόμενους μήνες, αφού ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Ανάκαμψη της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ δύσκολη στο άμεσο μέλλον.

Φυσικά, κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ένα κόμμα του 32% πρέπει να ανεβάσει το ποσοστό του κατά 8-10 μονάδες για να κερδίσει την εξουσία, δεν αρκεί απλώς να συνεχίσει να πέφτει ο αντίπαλός του. Αν δεν γίνει αυτό, η ΝΔ δεν βλέπει κυβέρνηση, όπως είναι ευνόητο. Το ουσιώδες όμως σε αυτή τη φάση είναι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα έθεσαν εκ νέου στο τραπέζι το θέμα της εξουσίας πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόταν και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΝΔ.

Η νέα πραγματικότητα ενίσχυσε αποφασιστικά τη θέση του Αντώνη Σαμαρά τόσο μέσα στην ίδια τη ΝΔ όσο και στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

Επιλέγοντας τη γραμμή «Οχι στο Μνημόνιο» μπορεί ο Α. Σαμαράς να μην αύξησε το ποσοστό της ΝΔ, της επέτρεψε όμως να συμπλέει με τις «αντιμνημονιακές» διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Αυτό καθιστά ευκολότερη την προσέλκυση ψηφοφόρων στη συνέχεια, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει πολύ σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, εντείνοντας έτσι την αντίθεση του κόσμου στην πολιτική της κυβέρνησης.

Για την ώρα, οι εκλογές απέδειξαν ότι η στάση του Α. Σαμαρά εναντίον του Μνημονίου τον βοήθησε καταλυτικά να εξουδετερώσει πολιτικά τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, που έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου.

Με την προοπτική ανάκτησης της εξουσίας στο ορατό μέλλον, μόνο περιθωριοποιημένοι βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν να φύγουν και να πάνε στο υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας, το οποίο κινδυνεύει έτσι εκ γενετής να προσλάβει τις διαστάσεις και την απήχηση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Οσο για το κόμμα του ΛΑΟΣ, αυτό πλήρωσε ήδη ακριβά την υποστήριξη του Μνημονίου με το κακό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε, σε μια φάση που προσωρινά κατέρρευσε το συνολικό ποσοστό του δικομματισμού.

Θωρακίζοντας τη ΝΔ από διαρροές προς τα ακροδεξιά και περιθωριοποιώντας εκ των προτέρων το κόμμα της Ντόρας, ο Σαμαράς αποκτά την πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία σε ολόκληρο τον χώρο της Δεξιάς.

Αναζητώντας συμμάχους

Η αποτυχία της ΝΔ να κερδίσει ψηφοφόρους ακόμη και σε αυτή την τόσο αρνητική για το ΠΑΣΟΚ συγκυρία αναδεικνύει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση: Σχεδόν κανένας, από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που εγκατέλειψαν στις περυσινές βουλευτικές εκλογές τη ΝΔ, δεν επέστρεψε ακόμη εκλογικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αυτό υποδηλώνει ότι είναι ακόμη πολύ ισχυρή η αρνητική ετυμηγορία του λαού για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό στερεί τη ΝΔ από πολιτικούς και πρωτίστως κοινωνικούς συμμάχους. Αυτό το πρόβλημα άλλωστε προσπαθεί να λύσει η «αντιμνημονιακή» γραμμή του Α. Σαμαρά.

ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΩ!

Στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε σήμερα ο Γ. Σγουρός. Η εμφάνισή του συνοδεύτηκε από μια είδηση... "πρώτης γραμμής":
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ότι εάν επικρατήσει στο δεύτερο γύρο θα μείνει μόνο μια τετραετία στην περιφέρεια...

NA ΣΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ:

ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ.....

Λογαριασμοί - Φωτιά για τα κινητά Πάγκαλου και Πεταλωτή

Λογαρισμοί - πρόκληση για τα κινητά τηλέφωνα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας που χρεώνουν το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 5.000 ευρώ κάθε μήνα.

'Οπως προκύπτει από τα διαβιβαστικά σημειώματα που έφτασαν σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Πάγκαλος χρέωσε το υπηρεσιακό του κινητό με 2.531 ευρώ για το διάστημα από 8 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου, ενώ για το ίδιο διάστημα ο λογαρισμός του κ. Πεταλωτή ήταν 2.690 ευρώ. Οι λογαριασμοί του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας στάλθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών μετά την χθεσινή απόφαση του Γιάννη Ραγκούση να βάλει φρένο στους "πολυλογάδες" της κυβέρνησης που χρεώνουν με υπερβολικά ποσά τα δημόσια ταμεία με τους λογαρισμούς των κινητών τους.

Από το : newpost.gr

"Κύριε Τρεμόπουλε θα στηρίξετε τον κ. Μπουτάρη που στήριξε την έκθεση όπλων και έχει νταραβέρια με τον Θ. Λιακουνάκο;»

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι γνωστό ότι είναι από τους μεγαλύτερους "καπιταλιστές", "κεφαλαιοκράτες" ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον, Είναι ιδιοκτήτης 18 εταιρειών (τεχνικές, οινοποιητικές, συμμετοχών κλπ) μαζί με τα παιδιά του.
Μεταξύ αυτών κατείχε και τον ξενώνα La Μoara (ο Μύλος) στο Νυμφαίο Φλώρινας τον οποίο πούλησε το 2006. Πότε, σε ποιόν και γιατί;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS8Moq7W4L3o4ZH4_6F-jMqO5WpMngHXt8_auRzuUH4HVL8Wx4UdShGQPzQgncGZCKczptIv_MMTzusXB8UvVK7RjZrK-9rbzhTHCq4IWqmztBj4PECzbW5CvQyNGcVmAC1W_gWgczJycR/s1600/Untitled-16.jpg

Τον πούλησε λίγες μόνο μέρες πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για προφανής λόγους... κάποιοι έπρεπε να χρηματοδοτήσουν τον προεκλογικό του αγώνα... το τίμημα ιδιαίτερα υψηλό... πάνω από 1 εκ ευρώ ακούστηκε τότε...

Ποιος τον αγόρασε;

Η η EUROMEDICA ...για να τον μετατρέψει ντεμέκ σε κέντρο Υγιεινής και Ευεξίας...
παπάρια μέντολες... δεν έκαναν τίποτα απλά ο προεκλογικός αγώνας έπρεπε να χρηματοδοτηθεί κάπως...




Σε ποιον ανήκει η EUROMEDICA;

Στην AXON HOLDINGS


(Αν προσέξετε στο δελτίο εξαγοράς αναφέρεται το αντίτιμο των 1050 ευρώ. Μάλλον πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και ίσως ξέχασαν 3 μηδενικά και το αντίτιμο ήταν 1.050.000 ευρώ... γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΤΙ 1.050 ΕΥΡΩ... )

Σε ποιον ανήκει η AXON HOLDINGS

Μα φυσικά στον γνωστό και μη εξαιρετέο έμπορο όπλων Θ. Λιακουνάκο




Ο Λιακουνάκος είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων στην Ελλάδα και

ήταν από τους μεγαλύτερους εκθέτες στην πρόσφατη DEFENSYS που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά ο κ. Μπουτάρης ήταν ο μόνος από τους υποψηφίους Δημάρχους που στήριξε την έκθεση...



Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μέ τον Χ. Μάτη και τον Μ. Τρεμόπουλο, πριν 10 μέρες είχαν δώσει και συνέντευξη τύπου δηλώνοντας αντίθετοι στην διεξαγωγή της έκθεσης DEFENSYS στη Θεσσαλονίκη:

αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Χ. Μάτη:

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη της έκθεσης DEFENSYS επανέλαβαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών κινήσεων, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, και «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη», του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης...»
Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνέντευξη οι δυό τους είχαν καταγγείλει ότι:
«...από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μόνο η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη Θεσσαλονίκη έχει πάρει θέση υπέρ της διενέργειας της DEFENSYS»
Το ερώτημα είναι απλό και σαφές (και προφανώς ρητορικό γιατί δεν πρόκειται να απαντηθεί)

και απευθύνεται στον κ. Τρεμόπουλο:

"Κύριε Τρεμόπουλε θα στηρίξετε τον κ. Μπουτάρη που στήριξε την έκθεση όπλων και έχει νταραβέρια με τον Θ. Λιακουνάκο;»

Σκόρπιες σκέψεις...

Σκόρπιες σκέψεις γύρω από τα τελευταία γεγονότα, οι οποίες με απασχολούν και θα ήθελα να τις μοιραστώ με εσάς! Διαβάστε και πείτε μου τα σχόλια σας...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ετοιμάζονται να "παίξουν" με την οργή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πολιτικά παιχνίδια με την οργή των κατοίκων!

Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνιολόγοι προτείνανε στο Καμίνη να επισκεφτεί τον Άγιο Παντελεήμονα ή αντίστοιχων προβλημάτων περιοχή. Πιστεύουν πως τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων (βλέπε γιαούρτωμα Αλαβάνου) θα ηρωοποιήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο στα μάτια των αριστερών και θα τους συσπειρώσουν υπέρ του.

Διαβάστε στο greekalert.com που του προτείνουν να στήσει προεκλογικό περίπτερο,

Σκληρή ανακοίνωση ΚΚΕ κατά ΠΑΣΟΚ και "ΤΑ ΝΕΑ". "Αντάξιοι του Γκέμπελς"!

Οι τακτικές του ΠΑΣΟΚ και του ΔΟΛ είναι γνωστές. Βλέπουν ότι οι κομμουνιστές αρνούνται να πέσουν στη φαιδρή παγίδα του "ΠΑΣΟΚ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων" και βγάζουν χολή εναντίον του ΚΚΕ, αφού κανείς κομμουνιστής δεν πρόκειται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚικό υποψήφιο.
Αυτή τη φορά όμως, το ΚΚΕ αναθαρρημένο από το πολύ καλό αποτέλεσμα, έπιασε το γάντι και απάντησε σκληρά.

Δείτε την απάντηση του ΚΚΕ στο
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_5146.html

Ψαριανός-Κουβέλης οι τσόντες του ΠΑΣΟΚ

Σγουρό ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει ο Ψαριανός... λογικό... τα λαμόγια πάνε όλα μαζί...

Ο δε Κουβέλης λέει θα διαβάσει τα προγράμματα και θα συνεκτιμήσει το ήθος... μετά κι αυτός θα ψηφίσει Σγουρό που διαθέτει το ανάλογο ήθος και γέμισε όλη την Ελλάδα με τη ντόπα της Τσου Λη...

Κι είχαμε μια φαγούρα!!!
Ρε κοπρόσκυλα δεν πάτε από κει που ήρθατε να μας αφήσετε ήσυχους;

Άλλος ένας ΄΄γαλάζιος΄΄ συνδυασμός αναμένεται να επικρατήσει την 2η Κυριακή

Ο Συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής ακόμη ένα στέλεχος προερχόμενο από το χώρο της Ν.Δ, τον Παντελή Ξυριδάκη, αναμένεται να επικρατήσει στο 2ο γύρο, απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο του Ν.Ψυχικού Π.Χαροκόπο.

Σύμφωνα με τους καταμετρημένους σταυρούς η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγόμενων συμβούλων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ, αποτελείται από έμπειρα αυτοδιοικητικά και καταξιωμένα επαγγελματικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρηγίλλης είναι σφόδρα ενοχλημένη με το γεγονός πως δύο πρώην υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ -Χανακούλας και Φωτιάδης- στηρίζουν τον Χαροκόπο.

Αν σ’αυτό δε προστεθεί και το ότι τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νέο Ψυχικό αποδοκιμάζουν, επίσης, την συμμετοχή των παραπάνω στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου δημάρχου, τίποτα δεν αποκλείει, ακόμη και μέσα στην ίδια την εκλογική περιφέρεια του Ν.Ψυχικού, την ανατροπή των ποσοστών της πρώτης Κυριακής, όπου-όπως και στην εκλογική περιφέρεια Φιλοθέης-η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, κατακτώντας την Κυριακή που μας πέρασε, την 2η θέση, ενώ στην εκλογική περιφέρεια Ψυχικού τερμάτισε πρώτη.

Αρνητικό κλίμα για τον Χαροκόπο επικρατεί ακόμη εξαιτίας των αποκαλύψεων του VETO πως "χαρίζονται οικόπεδα στο Ν. Ψυχικό σε μεγαλοεργολάβους", ενώ η γνωστή εφημερίδα συνέδεσε το γεγονός με το μεσιτικό γραφείο που διατηρεί ο απερχόμενος δήμαρχος Ν.Ψυχικού στην Κηφισίας,

Τέλος ο Χαροκόπος κατάφερε να γίνει εξαιρετικά αντιπαθής και στους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, μοιράζοντας μηνύσεις για το εκλογικό τους περίπτερο, οι οποίοι του διεμήνυσαν πως την 2η Κυριακή θα του συμπεριφερθούν ανάλογα.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί που μετείχαν στον 1ο γύρο(του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο Αρ.Καμάρα, της προερχόμενης από το Ψυχικό Ζ.Ράπτη, του απερχόμενου δήμαρχου Φιλοθέης Θ.Οικονομίδη και της επίσης προερχόμενης από τη Φιλοθέη Π.Πανταζή)αναμένεται να στηρίξουν τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καθώς κοινή και πρωταρχική δέσμευση όλων, ήταν η διαφύλαξη του χαρακτήρα των περιοχών της Φιλοθέης και του Ψυχικού και η αναβάθμιση του Νέου Ψυχικού