15 Νοεμβρίου 2010

Τετάρτη και Πέμπτη κορυφώνεται η φετινή βροχή των Λεοντιδών


Καιρού επιτρέποντος, όσοι ξενυχτήσουν ή ξυπνήσουν λίγο πριν τα χαράματα στις 17 και 18 Νοεμβρίου, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το αποκορύφωνα της φετινής βροχής των Λεοντιδών, το πλέον εντυπωσιακό σόου διαττόντων αστέρων.

Η φωτεινή «βροχή» δημιουργείται από κατάλοιπα της ουράς του κομήτη κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, τα οποία εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα και καίγονται πριν φτάσουν στο έδαφος.

Κάθε ώρα καταγράφονται γύρω στους 15 διάττονες, κινούμενοι με ταχύτητα 73 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Συνολικά, πάνω από 10 τόνοι σωματιδίων του κομήτη εκτιμάται ότι πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

Το φαινόμενο παίρνει το όνομά του από τον αστερισμό του Λέοντα, από τον οποίο φαίνεται να πηγάζoυν τα πεφταστέρια.

Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά ουράνια φαινόμενα -από το 1998 έως το 2002 εμφανίζονταν ως πραγματική «θύελλα» μετεώρων. Τέτοιες κορυφώσεις του φαινομένου συμβαίνουν περιοδικά κάθε περίπου 33 χρόνια, και η επόμενη αναμένεται γύρω 2035.

Η φετινή δραστηριότητα των Λεοντιδών αναμένεται να είναι ήπια. Ακόμα κι έτσι, όμως, η βροχή είναι ιδιαίτερη: Δεδομένου ότι ο κομήτης 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ κινείται με φορά αντίθετη από την κατεύθυνση της Γης, τα σωματίδια της κόμης του συγκρούονται με τον πλανήτη μετωπικά, με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή άλλων διαττόντων αστέρων. Η μεγάλη ταχύτητα αυξάνει τις δυνάμεις τριβής στην ατμόσφαιρα και οι διάττοντες καίγονται με εντονότερη λάμψη.

Οι Λεοντίδες παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στις 13 Νοεμβρίου του 1883 στη βορειοανατολική Αμερική, οπότε και εγκαινιάστηκε η σύγχρονη αστρονομία των διαττόντων.

Πάνω από 40 οι νεκροί από τη φωτιά στη Σανγκάη

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη 30 ορόφων στο κέντρο της Σανγκάης.

Πολλοί άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του ουρανοξύστη, στον οποίο εκτελούνταν εργασίες, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε σκαλωσιά, πριν επεκταθεί στον ίδιο τον ουρανοξύστη, στη συνοικία Τζινγκάν, στο κέντρο της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι 55 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Στον ουρανοξύστη κατοικούσαν 156 οικογένειες. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους ήταν συνταξιούχοι δάσκαλοι.
Περισσότερα από 80 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς, η οποία κατασβέστηκε έξι ώρες αργότερα.

Διαμάχη στην εξεταστική για την φυγάδευση Γιούνκ. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ φταίει η δικαιοσύνη

Ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για «φυγάδευση του Φόλκερ Γιούνγκ», επιμένοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έφυγε μόνος του χωρίς βοήθεια».

Μόνος δεν μπορούσε να φύγει -είπε ο κ. Τζαβάρας. Κάποιοι βρήκαν το έδαφος, γιατί ακριβώς κάποιοι ολιγώρησαν και τον φυγάδευσαν. Κι αυτοί δεν ήσαν οι απλοί αστυνομικοί της Πάρου, αλλά κάποιοι υπουργοί, από τους οποίους ζητώ την ίδια ευαισθησία που έδειξαν και για τους Χριστοφοράκο και Καραβέλα, υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες πρωτευόντως της κυβέρνησης και δευτερευόντως της Δικαιοσύνης», εκφράζοντας την έντονη απορία πώς ένας τέτοιας σημασίας κατηγορούμενος, με τέτοια καίρια θέση στη Siemens τελικώς διέφυγε: «Σε τελευταία ανάλυση υπεύθυνη για τη διασφάλιση της μη διαφυγής του είναι η κυβέρνηση».

Δημοσκόπηση REAL.GR

ΠΑΣΟΚ προηγείται 4% της ΝΔ από 7,1% τον Σεπτέμβριο




Συγκριτικά αποτελέσματα Α-Β Κυριακής ανά Νομό


Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί για Φέτελ

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του γερμανικού Τύπου για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο 23χρονος πιλότος της Ρεντ Μπουλ έγινε χθες στο Άμπου Ντάμπι ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula-1 και οι εφημερίδες της πατρίδας του πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.

Η «Bild» έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο: «Γερμανία εντελώς Φέτελ». Παράλληλα υπάρχει μια χαρακτηριστική φωτογραφία του νεαρού πιλότου που τον απαθανατίζει να ξεσπάσει σε δάκρυα χαράς. Επίσης κάνει λόγο για θαύμα του Φέτελ και τονίζει: «Από την πρώτη του ημέρα στη Formula-1 συγκρίθηκε με τον Μίχαελ Σουμάχερ, όμως αυτός έδειξα χαρακτήρα και άντεξε στην πίεση. Πολλοί θα είχαν καταρρεύσει από αυτήν τη σύγκριση».

«Απλά απίστευτο» γράφει στην πρώτη σελίδα της η «Die Welt» και πλέκει το εγκώμιο του 23χρονου πιλότου για την ψυχραιμία που επέδειξε στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «κλάση ενός πραγματικού πρωταθλητή», αναφερόμενη στο γεγονός ότι κατέκτησε τον τίτλο παρ’ ότι βρισκόταν 15 βαθμούς πίσω από τον Φερνάνδο Αλόνσο.

Ο Δήμαρχος του Χέπενχαϊμ Γκέρχαρντ Χέρμπερτ, γενέτειρας του Φέτελ, μια πόλης στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι αισθάνονται μεγάλη περηφάνια για το επίτευγμα του συμπολίτη τους. «Αυτή η μεγάλη επιτυχία θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας. Θα οργανώσουμε μια τελετή για να γιορτάσουμε το τίτλο του Φέτελ».

Τα συγχαρητήριά του έδωσε στον Φέτελ και ο συμπατριώτης και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίχαελ Σουμάχερ. «Τα πήγε περίφημα σε μια περίεργη σεζόν και στον τελευταίο αγώνα έδειξε χαρακτήρα»

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2010, στη 1 το μεσημέρι, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέφθηκε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, στο γραφείο του στη Μητρόπολη.

Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τον κ.κ. Άνθιμο να προσευχηθεί για όλους, εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την πρόθεση του κ. Μπουτάρη να επισκεφθεί τον Παναγιώτατο. «Η Εκκλησία πρέπει να έχει φωνή κι όχι να είναι βουβή. Χάρη στην Εκκλησία το έθνος έμεινε όρθιο σε δύσκολες στιγμές» είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ.κ. Άνθιμος πρέπει να συνεχίσει κάθε Κυριακή από άμβωνος να κάνει κατάθεση ψυχής» κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για την επίσκεψη και τόνισε πως ό,τι λέει το λέει με κριτήριο το εθνικό συμφέρον.

Στη συνέχεια, στη 1.30 το μεσημέρι, επισκέφθηκε τον επίσης νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στο εκλογικό κέντρο (Τσιμισκή 18) όπου έγινε δεκτός σε πολύ θερμό κλίμα από φίλους και στελέχη της «Πρωτοβουλίας».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα δώσει υπόσχεση στο λαό της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ότι ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα. Το ίδιο άκουσα χτες και από τον Γιάννη Μπουτάρη. Θεώρησα καθήκον και υποχρέωση μου, εγώ ως μικρότερος, να τον επισκεφθώ, να του ευχηθώ καλή συνεργασία και στον ίδιο και στους φίλους και συνεργάτες του. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, δεν έχουν χρώμα και εξάλλου, όπως είπε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπουτάρης, με θεωρεί έξυπνο άνθρωπο. Το ίδιο θεωρώ και εγώ για αυτόν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εγώ φυσικά, όπως ξέρετε, ψήφισα τον Κ. Γκιουλέκα. Όμως σήμερα ξεκινά μια άλλη ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον Π. Ψωμιάδη για την πρωτοβουλία να τον επισκεφθεί, τόνισε δε ότι και οι δυο τους έχουν αποδείξει ότι η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην καρδιά τους. Επίσης, συμπλήρωσε ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και ότι θα δουλέψουν για τον κοινό στόχο.

Φήμες για το λανσάρισμα του Facebook Mail

Μια νέα υπηρεσία email αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Facebook, στοχεύοντας ευθέως στην «πίτα» του Gmail, του Yahoo και του Hotmail. Το γιγαντιαίο κοινωνικό δίκτυο ρίχνει λάδι στη φωτιά στην κόντρα του με τη Google. Τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη διάψευση της εταιρείας του Έρικ Σμιντ ότι φτιάχνει «το νέο Facebook», το Facebook φαίνεται ότι θα ανακοινώσει πως φτιάχνει «το νέο Gmail».

Έρχεται (;) το Facebook Mail

Οι εκπρόσωποι του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσκαλέσει τους τεχνολογικούς συντάκτες των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνέντευξη Τύπου απόψε στο Σαν Φρανσίσκο, στην οποία φημολογείται έντονα ότι θα παρουσιάσουν μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το όνομα Facebook Mail.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ξεχωριστή υπηρεσία διαχείρισης λογαριασμών email, της μορφής user@facebook.com.

Ο «δολοφόνος του Gmail»

Σύμφωνα με το τεχνολογικό blog Techcrunch, το νέο εγχείρημα του Facebook φέρει την κωδική ονομασία «Σχέδιο Τιτάν» και προβάλλει ως ο «δολοφόνος του Gmail».

Επικαλούμενο δικές του πληροφορίες, το blog υποστηρίζει ότι το Facebook είναι έτοιμο να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον Παγκόσμιο Ιστό.

Τη χαρακτηρίζει, μάλιστα, «μια ακαταμάχητη πρόταση», εκτιμώντας ότι ο πλούτος πληροφοριών που συλλέγει το Facebook για τους χρήστες του -από τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν, μέχρι τα πράγματα που τους αρέσουν και τη συχνότητα με την οποία αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες- μπορούν να αποτελέσουν «εγγύηση» για τη δημοφιλία του νέου email.

Μη επιβεβαιωμένη πληροφορία

Όμως, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι πιο μετριοπαθείς στις εκτιμήσεις τους αναλυτές αναφέρουν ότι το Facebook θα ανακοινώσει απλώς μια ανανεωμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, διαθέσιμη μόνο μέσα από την πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου.

Πάντως, το Facebook δεν σχολίασε το ρεπορτάζ του Techcrunch, γεγονός που ενέτεινε τη σχετική φημολογία.

Η τεράστια βάση χρηστών του Facebook θεωρείται θησαυρός πληροφοριών, ειδικά για τους διαφημιστές, με τίμημα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Παράγοντες της διαδικτυακής αγοράς λένε ότι το Facebook γίνεται όλο και πιο ισχυρός αντίπαλος της Google, λόγω της «αφοσίωσης» των χρηστών του, οι οποίοι τροφοδοτούν το δίκτυο με τις ιδιωτικές τους πληροφορίες.

Ο Τζίζους Ντίαζ, συντάκτης στο τεχνολογικό blog Gizmodo, εκτίμησε ότι από τη νέα υπηρεσία email που εικάζεται ότι θα λανσάρει το Facebook, θίγονται όλοι οι παλιοί «παίκτες» της αγοράς.

«Αν ήμουν η Google, το Yahoo ή το Hotmail, θα ήμουν σήμερα πολύ νευρικός. Το Facebook Mail μπορεί να αποδειχθεί "δολοφόνος" αυτών των υπηρεσιών, όχι μόνο λόγω του δυνητικού μεγέθους του, αλλά κυρίως λόγω του φυσικού του πλεονεκτήματος να καταστήσει τα email πιο χρήσιμα».

Η κόντρα με τη Google

Η κόντρα μεταξύ Google και Facebook αναζωπυρώθηκε πρόσφατα όταν το πρώτο αποφάσισε να «μπλοκάρει» την αυτόματη μεταφορά των επαφών του Gmail στην υπηρεσία εύρεσης «φίλων» του Facebook.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως «απάντηση» της Google στην άρνηση του Facebook να επιτρέψει την εξαγωγή των στοιχείων των επαφών από τα προφίλ χρηστών προς άλλους ιστότοπους.

Εκτιμήσεις ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα (Τις δικές μας θα τις διαβάσετε εδώ στις 10 το βράδυ)

Στην αξιολόγηση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησαν σήμερα στη ΝΔ σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης.

Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς, όπως επισημαίνουν, σε επίπεδο περιφερειών η παράταξη κερδίζει πέντε περιφέρειες, όταν ένα χρόνο πριν και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009 δεν θα έπαιρνε ούτε μία.

Τονίζουν μάλιστα πως ακόμα και εκεί όπου χάνει στο δεύτερο γύρο, η ΝΔ ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά της.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ο νέος εκλογικό χάρτης της χώρας διαμορφώνεται με τη λεπτομερή καταγραφή από νομό σε νομό, καθώς οι νομοί της χώρας είναι οι σημερινές εκλογικές περιφέρειες.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το 2009 η ΝΔ ήταν πλειοψηφία σε έξι νομούς, ενώ δώδεκα μήνες μετά πλειοψηφεί σε 33.

"Η ΝΔ και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως η ΝΔ εκεί που ήταν στη γωνία επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Παρουσίασε μάλιστα τρεις χάρτες με τα αποτελέσματα στις νομαρχίες της χώρας στις βουλευτικές εκλογές του 2009, αλλά και στον πρώτο και δεύτερο γύρω των φετινών εκλογών, επισημαίνοντας πως οι νομαρχίες είναι η διοικητική διάταξη της χώρας σήμερα. "Αν γίνονταν εθνικές εκλογές αύριο, με αυτές τις περιφέρειες θα γίνονταν οι εκλογές, με το ισχύον σύστημα", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχής ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το μήνυμα των εκλογών πολυσύνθετο, θεωρώντας ότι έχει καταγραφεί μία συνολικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα.

"Η ΝΔ σε ό,τι την αφορά έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι η υψηλή αποχή εμπεριέχει και μία απορριπτική στάση στο εκβιαστικό δίλλημα που έθεσε μέχρι το τέλος το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που από την αρχή διαμόρφωσε με παρεμβάσεις του το πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκλογική αναμέτρηση, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

"Το μήνυμα αυτό εστάλη", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις ήττες της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόνισε πως υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά που επηρέασαν το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως και στους δύο δήμους η κεντροδεξιά είχε την ηγεσία για περισσότερο από μία εικοσαετία, κάτι που προφανώς δημιούργησε κόπωση στους ψηφοφόρους.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει δυσφορία από το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ δεν στήριξαν όσο θα έπρεπε υποψηφίους του κόμματος στη χώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η ΝΔ ερευνά το αποτέλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχει πλήρη εκτίμηση για το πώς διαμορφώθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εκλογικό σώμα.

Όσον αφορά την πρόσκληση το πρωθυπουργού για συναίνεση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε μία υποθετική ερώτηση,για κάτι που φέρεται να επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει, υπενθύμισε, όμως, πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν πως θα στηρίξει τα όποια μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση, όχι, όμως, νέα σκληρά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.-

Μανωλίδου: Αυτή είναι γυναίκα! Κάνει τα πάντα για τον μπουμπούκο της

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn-vUQh8wC0Fkt71IEcIFWyynWLGFtsfVNSPMsTA5XLjyw3yY_VwΓια την οικογένειά της, τον αγαπημένο της σύζυγο και τις φήμες για εγκυμοσύνη, μίλησε η Ευγενία Μανωλίδου. Η γνωστή παρουσιάστρια που έχει "μαγέψει" το κοινό με το “Master Chef” έκανε την κριτική της στους κριτές του παιχνιδιού και αναφέρθηκε στα πισώπλατα “μαχαιρώματα” της τηλεόρασης.

Η Ευγενία Μανωλίδου είναι μια γυναίκα που φαίνεται πως έχει καταφέρει να συνδυάσει την καριέρα στην τηλεόραση με τη ευτυχισμένη οικογένεια. Τι λέει όμως, η ίδια γι' αυτό; “Είμαι μια μαμά, που απλώς εργάζεται για ένα διάστημα στην τηλεόραση. Κάνω ό,τι κάνουν όλες οι εργαζόμενες μαμάδες: φροντίζω το σπίτι μου, τον άντρα μου και τα παιδιά μου. Ξεχωρίζω τις προτεραιότητές μου και όλα πάνε μια χαρά”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της σε ελληνική εφημερίδα.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/2/0/6/326206/Manolidou_Evgenia_Adonis.jpgΗ ίδια μιλά για τη σχέση της με τον Άδωνη Γεωργιάδη και αποκαλύπτει πως αν εκείνος της το ζητούσε θα σταματούσε την τηλεόραση. “Πάντα ήμουν δίπλα στον Άδωνη όταν με χρειαζόταν, όπως κι εκείνος. Θα ήταν πολύ υποκριτικό να το σταματήσω για οποιονδήποτε λόγο, από τη στιγμή που ο συζυγός μου θα με έχει ανάγκη. Η οικογενειά μου είναι πάνω απ' όλα”, τονίζει και συμπληρώνει: “Αν ποτέ μου ζητήσει ο Άδωνις να σταματήσω την TV θα το κάνω ασυζητητί”.

Για τα σενάρια που την θέλουν να είναι έγκυος, εκείνη αναφέρει: “Δεν είμαι έγκυος! Είναι πολύ περίεργο τις τελευταίες μέρες με ρωτούν συνέχεια, σε σημείο που αναρωτιέμαι: “μα καλά τόσο πολύ πάχυνα στο παιχνίδι”. Σας λέω λοιπόν ότι δεν είμαι έγκυος”.

Ακόμη, στην ερώτηση αν έχει δεχτεί πισώπλατα “μαχαιρώματα” η ίδια δηλώνει: “Μόνο ένα; Πολλά! Από εμένα όμως, δεν έχει συζητηθεί τίποτα και αυτό είναι δείγμα τις επαγγελματικής μου συμπεριφοράς”. Ωστόσο, η ίδια δηλώνει πως την στενοχωρεί όταν την ακτηγορούν πως είναι αδίστακτη και “πατά επί πτωμάτων”. “Με εκνευρίζει όταν λένε ότι έχω τρομακτικές απαιτήσεις, οικονομικές, ότι επιβάλλω ή απολύω συνεργάτεςε, ότι τσακώνομαι, συμπεριφορά δηλαδή που δεν θα με άφηνε να επιβιώσω στο χώρο”, λέει η γνωστή παρουσιάστρια.

Τέλος, κρίνοντας τους τρεις κριτές του “Master chef”, η Ευγενία δηλώνει το εξής: “Είναι όλοι ένας και ένας. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, χαρισματικός και καταπληκτικός μάγειρας. Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ο διανοούμενος της παρέας, με τρομερές γνώσεις στη μαγειρική και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι η ψυχή της παρέας και έχει καρδιά μικρού παιδιού”.

ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ (1)

Μετά τους ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΥΣ έχουμε και τους ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.Το τι παπαριά λέγεται και γράφεται αυτές τις ώρες έξω και στο διαδίκτυο δεν μπορεί να περιγραφεί.
Ο καθένας την Μ@Λ@ΚΙ@ ΤΟΥ.
Ξεχνάνε ορισμένα πράγματα ΒΑΣΙΚΑ.
- Η ήττα του 2009 ήταν περίπου ισοδύναμη με την ήττα του κόμματος επί ΡΑΛΛΗ το 1981 Ξέρετε πόσους ΔΗΜΟΥΣ πήρε η Ν.Δ. το 1982? ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑ σε όλους τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ και ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.(τότε δεν υπήρχαν αιρετές νομαρχίες).
-Για πρώτη φορά η Ν.Δ. πάλεψε στα ίσια χωρίς συνεργασίες με ΚΑΝΕΝΑ.(αυτά περί ΛΑΟΣ τα ακούω βερεσέ),το δε ΚΚΕ για πρώτη φορά δεν βοήθησε καθόλου.
Η ΝΔ μόνη της εναντίον ΟΛΩΝ. Τα πήγε δε ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ.Ειχε να αντιμετωπίσει ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ,ΛΑΟΣ,ΝΤΟΡΑ,ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ,ΑΦΓΑΝΟΥΣ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΑΛΑΒΑΝΟΥΣ, ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ..................ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ,ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΕΣ,ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΞΙΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.
ΝΑΙ,ΝΑΙ αυτοί που τώρα κάνουν ΚΡΙΤΙΚΗ το πιθανότερο είναι να ΜΗ ΨΗΦΙΣΑΝ.Αλλά τώρα κάνουν τους ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ.
Το μόνο που θα σας ρωτήσω είναι, είδατε την περασμένη εβδομάδα,που το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει, στα ΠΑΣΟΚΙΚΑ SITES έναν έστω ΕΝΑ ΠΑΣΟΚΟ που να κατηγορεί το κόμμα του και τον ΓΑΠ?
ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ,ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ,ΑΚΑΛΟΥΠΩΤΟΙ,ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ συνεχίστε την ΚΡΙΤΙΚΗ σας.
θΑ ΣΥΝΕΧΊΣΩ και εγώ..........

Ο Μίκης Θεοδωράκης προχωρά στην ίδρυση νέου κινήματος

Στην ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, προχωρά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις συναυλίες έργων του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εκδήλωση για την ίδρυση του κινήματος έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο διάσημος συνθέτης είχε προαναγγείλει την ίδρυσή του, πριν από λίγες ημέρες, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών ήταν δυσμενές για το κυβερνών κόμμα.

Μέρκελ: "«Επιπόλαιη» η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη"

Με δριμεία κριτική στην σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ανέβηκε η Ανγκελα Μέρκελ στο βήμα του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Καρλσρούη.

«Τα πάντα διακυβεύονται. Εάν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη θα αποτύχει» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος ενόσω αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε από το Παρίσι ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας μπορεί να εξωθήσει χώρες στην χρεοκοπία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας αναφορικά με την ανάληψη του βάρους ενδεχόμενης χρεοκοπίας (κράτους-μέλους της Ευρωζώνης) από τις τράπεζες και από τους κατόχους και τις αγορές ομολόγων θα μπορούσε να εξωθήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία και έχει επηρεάσει ανοδικά το επίπεδο των επιτοκίων στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

«Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει οικονομίες στην χρεοκοπία» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πριν από συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Επίθεση στον Σρέντερ για την ελληνική ένταξη στην Ευρωζώνη

Από το βήμα του συνεδρίου η Ανγκελα Μέρκελ επιτέθηκε στον προκάτοχό της, Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και στον υπουργό Οικονομικών του Χάνς Άιχελ, για την απόφασή τους να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Το SPD έδρασε επιπόλαια» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άιχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου. Ήταν μια πολιτική απόφαση [...] οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι» υπογράμμισε.

«Τα πάντα διακυβεύονται»

Η Ευρώπη πρέπει να απομακρύνει κινδύνους για το ευρώ και να δημιουργήσει μια νέα «άγκυρα» χρηματοοικονομικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη

Μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο της CDU, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για την αποφυγή μιας νέας κρίσης εμπιστοσύνης, όπως αυτής στην Ελλάδα.

Η ομιλία της σημειώθηκε ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία να συμφωνήσει στην ένταξή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, ώστε να τερματιστούν οι αναταράξεις στην αγορά χρήματος και να αναχαιτισθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

«Τα πάντα διακυβεύονται. Εάν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη θα αποτύχει» Μέρκελ απευθυνόμενη προς τους συνέδρους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

«Η ιδέα των ευρωπαϊκών αξιών και της ενότητας θα έχουν αποτύχει. Μια ιδέα που έδωσε ισχύ και ευημερία στην ήπειρό μας, μετά τους πολέμους και την καταστροφή του προηγουμένου αιώνα. Εναπόκειται σε εμάς. Εναπόκειται σε εμάς η δημιουργία μιας νέας άγκυρας, μιας κουλτούρας σταθερότητας στην Ευρώπη» ανέφερε.

Οι προσπάθειες του Βερολίνου να επιτευχθεί συμφωνία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να διαχειριστεί τυχόν μελλοντικές κρίσεις, μέσω της ανάληψης από τον ιδιωτικό τομέα μέρους του κόστους αναδιάρθρωσης χρέους κρατών-μελών της ευρωζώνης, έχει προκαλέσει τις ανησυχίες του επενδυτικού κοινού στην Ευρώπη, επισημαίνει το Reuters.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον ώστε μια κρίση να μην ξανασυμβεί» είπε στη διάρκεια της ομιλίας της.

«Δεν θα μαστιγωθούμε» για τις εξαγωγές

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε, επίσης, ότι η Γερμανία, μια από τις κυριότερες εξαγωγικές χώρες παγκοσμίως, δεν ανέχεται να τιμωρείται για τις επιτυχίες της, αναφερόμενη στην πίεση που ασκείται από τις ΗΠΑ για τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης ώστε να υποβοηθηθεί η διαδικασία παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

«Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθούμε για κάτι που κάνουμε καλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μαστιγωθούμε επειδή εξάγουμε καλά προϊόντα, κατασκευασμένα στην Γερμανία, σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε.

Επανεκλογή Μέρκελ -Στηρίζει Σόιμπλε

Η Γερμανίδα καγκελάριος -που βλέπει το συνασπισμό της να καταβαραθρώνεται στις δημοσκοπήσεις- επανεξελέγη τη Δευτέρα στο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης με ποσοστό 90,4%. Στο συνέδριο του 2008 η 56χρονη Μέρκελ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 94,83%, αρκετά υψηλότερο από αυτό που της έδωσαν τα Δευτέρα οι περίπου 1.000 σύνεδροι.

Το συνέδριο της CDU διεξάγει τις εργασίες του στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η Ανγκελα Μέρκελ για την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παραμονές του συνεδρίου έχει φουντώσει η φημολογία που ήθελε την Μέρκελ να αντικαθιστά τον Σόιμπλε, μεταδίδει η Deutsche Welle. Αφορμή, το ξέσπασμα οργής on camera του υπουργού, όταν διαπίστωσε ότι ο εκπρόσωπός του δεν είχε μοιράσει στους δημοσιογράφους τα νέα στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα.

Στην πραγματικότητα τα αίτια για το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται σε βάρος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να αναζητηθούν στην κατάσταση της υγείας του και στην επίμονη άρνηση του να ανταποκριθεί στο αίτημα πολλών Χριστιανοδημοκρατών για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε, ωστόσο, στο συνέδριο τον υπουργό Οικονομικών και απέρριψε εκ νέου το αίτημα των συνέδρων για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Στο βήμα του συνεδρίου η Μέρκελ αναγνώρισε την απογοήτευση για το πρώτο έτος της διακυβέρνησής της με τους Φιλελεύθερους, ωστόσο επέμεινε ότι οι αντιδημοφιλείς αποφάσεις θα αποδώσουν καρπούς και έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Ο συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου «καταποντίζεται» στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας εσωτερικών αντιπαραθέσεων και της πολιτικής της στην οικονομία και την ενέργεια (η παράταση ζωής των πυρηνικών σταθμών εξόργισε τους Γερμανούς).

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο στην Καρλσρούη ότι αυτές οι αποφάσεις «θα αποδειχθεί τελικά ότι ήταν απαραίτητες και θα πείσουν τους πολίτες», μεταδίδει σχετικά το Associated Press.

Το Σάββατο περίπου 100.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κοινωνικής ανισότητας, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

http://www.tovima.gr

Υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟ ο Γκμόχ

FC: Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ...
... και γεννήθηκα στις 13 Ιανουαρίου του 1939 στην Προυσκόφ της Πολωνίας. Σε λίγο λοιπόν κλείνω - μόλις - τα 71 μου χρόνια κι εξακολουθώ να αισθάνομαι ακμαίος, ντουζενάτος και ορεξάτος για δουλειά. Πηγή έμπνευσής μου είναι ο Μάκης Χάβος και φιλοδοξώ κι εγώ να έχω τη δική του πορεία, επιβεβαιώνοντας την παροιμία «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού και ουδείς εργατικότερος του Πολωνού». Άλλωστε είμαι σε άριστη ποδοσφαιρική ηλικία κι όπως ακριβώς και η «σειρούλα» μου, ο Ότο Ρεχάγκελ, έχω ακόμα πολλά να δώσω.

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και οι παλιότεροι με ξέρουν από τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό από το 1983 ως το 1985 και το νταμπλ του ‘84. Πήρα και πρωτάθλημα το 1988 με τη Λάρισα (διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα) και οι οπαδοί έκαιγαν λάστιχα στην Εθνική οδό από τη χαρά τους. Πήρα πρωτάθλημα επίσης και το 1992 με τον ΑΠΟΕΛ, διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Οι λίγο παλιότεροι θυμούνται ότι είχα έρθει «στο Ελλάντα» το 1979 για τον ΠΑΣ Γιάννενα, ότι δούλεψα στον Απόλλωνα Αθηνών, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Αθηναϊκό, τον Ιωνικό, τον Εθνικό, την Καλαμάτα, τον Πανιώνιο και τον Ιωνικό, την τελευταία ομάδα μέχρι σήμερα, τη σεζόν 2002 - 2003. Θα μπορούσα να πω ότι οι ακόμα παλιότεροι σίγουρα θυμούνται ότι ξεκίνησα το 1969 από τη Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά πόσοι απ’ αυτούς που το θυμούνται είναι ακόμα στον μάταιο τούτο κόσμο;

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και πρωταγωνίστησα (εκ περιτροπής με Κώστα Φραντζέσκο και Παύλο Παπαδημητρίου) σε μια από τις πιο cult και λατρεμένες διαφημίσεις για λογαριασμό στοιχηματικής εταιρίας. Η οποία έλεγε «είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και στο τόσο κρόνια που μπρίσκομαι στο Ελλάντα, ντεν έμαθα μιλάω τα Ελληνικά» - ή κάπως έτσι.

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και το παρατσούκλι μου είναι «Σαγόνιας». Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Μήπως με μπερδεύουν με τον Κυριάκο Θωμαΐδη; Μήπως έχω τόσο καλή φωνή όσο η Νατάσα Θεοδωρίδου;

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και είχα την τύχη να σχολιάζω τους αγώνες στην ΝΕΤ, αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρομάνα. Εκεί όπου όλοι ή σχεδόν όλοι, παίρνουν την ευκαιρία τους και στην «πραγματική ζωή»: ο Κώστας Αντωνίου είναι Διευθυντής Ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό, ο Πέτρος Μίχος έχει μια λαμπρή προπονητική σταδιοδρομία, ο Νίκος Καρούλιας συνδύασε την προπονητική τέχνη με την τηλεοπτική φωτογένεια. Απορώ που ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Χρήστος Κωστής δεν πήραν την ευκαιρία τους. Ως δίδυμο. Σαν τον Σόντερμπερκ και Λάγκερμπακ. Ακόμα.

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και μέχρι το 1968 που σταμάτησα να παίζω, είχα 29 συμμετοχές με την Εθνική Πολωνίας. Κι έχω άριστη γνώση του πολωνικού ποδοσφαίρου, από τότε μέχρι σήμερα. Θα σας φέρω εγώ κάτι ωραίους Πέτσκους, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και έφτασα την Εθνική Πολωνίας ως προπονητής στην τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Αργεντινής του 1978. Επίσης στην τρίτη θέση το ‘74 στη Γερμανία, τυπικά ως βοηθός του Γκόρσκι, αλλά ακόμα κι ο Μπόλεκ με τον Λόλεκ ξέρουν ότι αν δεν ήμουν εγώ, ούτε στα τελικά δεν θα είχαμε περάσει.

Είμαι ο Γιάτσεκ Γκμοχ και είμαι ακόμα, στα 71 μου, ο «καλός στρατιώτης Γιάτσεκ», στην υπηρεσία του Αυτού Παναθηναϊκότητας. Και μπορεί αυτά τα παλιόπαιδα εδώ στη στήλη του «Fight Club» να μου κάνουν πλάκα, αλλά στα δύσκολα εγώ δεν «μάσησα» (και πώς να «μασήσω» με τέτοιο σαγόνι) και άμα λάχει θα μάθω και 2-3 μυστικά της μπάλας στον Γκουαρντιόλα την επόμενη εβδομάδα. Διότι εγώ δεν φοβάμαι τη Μπαρτσελόνα, ούτε κινδυνεύει η υστεροφημία μου όσο και να έρθει το ματς. Εγώ το βιβλίο μου το έχω γράψει «στο Ελλάντα» κι έχει πολλές χρυσές κι επίχρυσες σελίδες.

http://www.sport-fm.gr

91 δήμους κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, 52 η ΝΔ

Επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε 91 δήμους έναντι 52 της ΝΔ δείχνουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής, ενώ ο δεύτερος γύρος έκλεισε με «πράσινες» ανατροπές σε μεγάλους δήμους της χώρας αλλά και της Αττικής.

«Κερδισμένοι» βγαίνουν και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, την ίδια ώρα που η ΝΔ κατέγραφε στον β’ γύρο ελάχιστες ανατροπές, που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 91 δήμους, 52 η ΝΔ, έναν το ΚΚΕ, επτά (7) ο Συνασπισμός, δύο (2) οι Οικολόγοι και έξι (6) η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Οσον αφορά τις ανατροπές του δεύτερου γύρου, 37 έγιναν από ανεξάρτητους υποψηφίους, έντεκα (11) από υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και επτά (7) από υποψηφίους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Ανατροπές πέτυχαν ακόμη τρεις (3) υποψήφιοι που στηρίζονταν από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, ένας (1) από ΠΑΣΟΚ - Οικολόγους, πέντε (5) από υποψηφίους της ΝΔ, ένας (1) από το ΚΚΕ, τρεις (3) από ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά και ένας (1) από Οικολόγους - Δημοκρατική Αριστερά.

ΒΟΛΟΣ: Μια μεγάλη νίκη πέτυχε στον Βόλο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων, Πάνος Σκοτινιώτης, διευρύνοντας από 2 σε 5 ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά του Α’ γύρου με την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ζέτα Μακρή, και παίρνοντας ψήφους της Αριστεράς. Ο Π. Σκοτινιώτης συγκέντρωσε χθες ποσοστό 52,24%, έναντι 47,76% της Ζ. Μακρή και στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι είναι μία νίκη της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο Φίλιππος Φίλιος που επιλέχθηκε μέσα από διαδικασίες της κοινωνίας ως υποψήφιος -υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και άλλες δυνάμεις- κέρδισε τον Δήμο Ιωαννίνων, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη, με σχεδόν 54% απέναντι στον «γαλάζιο» και επί δύο τετραετίες δήμαρχο Νίκο Γκόντα. Η μία μόλις μονάδα που είχαν διαφορά στον πρώτο γύρο εκτινάχτηκε κοντά στις 10 και αυτό έγινε, όπως εκτιμάται, και με τις ψήφους ενός σημαντικού τμήματος της Αριστεράς. «Η νίκη είναι μεγάλη και ανήκει σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί μας, που εμπιστεύτηκαν την «Ενότητα Πολιτών» που πίστεψαν ότι ο δήμος μας, τα Γιάννενα, αξίζουν περισσότερα. Αξίζουν καλύτερα. Οι πολίτες επιβράβευσαν τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας για το νοικοκύρεμα του δήμου, για τη διαφάνεια και τη συλλογικότητα, για την αλλαγή και την πρόοδο» δήλωσε ο κ. Φίλιος.

ΛΑΡΙΣΑ: Ολονύκτιο θρίλερ ήταν σε εξέλιξη για τον Δήμο Λάρισας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η νομαρχία έδωσε το τελικό αποτέλεσμα με νικητή τον «γαλάζιο» υποψήφιο, Κώστα Τζανακούλη, με διαφορά 230 ψηφοδέλτια, ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σάπκας, έκανε καταγγελία για «πρωτόγνωρα πράγματα» και μεθοδεύσεις και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη, αφού υποστήριζε πως ο συνδυασμός του ήρθε πρώτος με διαφορά 33 ψηφοδέλτια.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Με ένα συντριπτικό ποσοστό πάνω από 60% ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πετρίδης, έκανε τη μεγάλη αλλαγή και πήρε τον Δήμο Κομοτηνής από τον «γαλάζιο» υποψήφιο και σημερινό δήμαρχο, Δημήτρη Κοτσάκη, ο οποίος περιορίστηκε στο 39,83%.

ΞΑΝΘΗ: Στην Ξάνθη, υπήρξε μια πραγματική ανατροπή, σε σχέση με τον Α’ γύρο και το αποτέλεσμα κρίθηκε στο νήμα, για μερικές δεκάδες ψήφους. Στον Α’ γύρο ο υποψήφιος της ΝΔ, σημερινός δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης, είχε πάρει ποσοστό 48,32% και ο Χρ. Πούλιος μόλις 35,89%, όμως τα ποσοστά αυτά ανατράπηκαν χθες και ο Χρ. Πούλιος ανέβασε το ποσοστό του στο 49,78%, ωστόσο έχασε τον δήμο τον οποίο κέρδισε ο Μ. Στυλιανίδης με 50,22%.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Αναπάντεχη ήττα υπέστη η ΝΔ στα Τρίκαλα, αφού έπειτα από δύο τετραετίες, έχασε τον κεντρικό δήμο. Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος, που συγκέντρωσε στον Α’ γύρο 43,53%, περιορίστηκε χθες στο 46,30% και έχασε τον δήμο από τον γιατρό Χρήστο Λάππα, που συγκέντρωσε ποσοστό 53,7%, παίρνοντας μεγάλο μέρος των ψήφων της Αριστεράς. Σε δήλωσή του κ. Λάππας αφιέρωσε τη νίκη στον λαό των Τρικάλων και υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά «για τα Τρίκαλα της προόδου».

ΔΡΑΜΑ: Επειτα από 20 χρόνια κυριαρχίας της ΝΔ, η Δράμα έχει από χθες δήμαρχο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κυριάκο Χαρακίδη, ο οποίος έκοψε το νήμα του 50%. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος ήδη από χθες το βράδυ, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Θωμάς Μαργαρίτης, θεωρεί ότι ο σημερινός «γαλάζιος» νομάρχης και «αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Ευμοιρίδης, πριμοδότησε τον συνδυασμό του κ. Χαρακίδη.

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αλλγές και οι ανατροπές

Σημαντικές ανατροπές πραγματοποιήθηκαν στους δήμους της Αττικής. Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο υποψήφιος που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ Ζορμπάς Βασίλειος προηγείται του νυν δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου (ΠΑΣΟΚ). Με καταμετρημένο το 45,98% των εκλογικών τμημάτων, ο Β. Ζορμπάς λαμβάνει το 51,35, έναντι 48,65% που λαμβάνει ο νυν δήμαρχος.

Αντίστοιχα, στον Δήμο Ηρακλείου, τον δήμο κερδίζει ο Π. Βλασσόπουλος, με ποσοστό 58,22% (Δ.ΑΡ., Οικολόγοι), με αντίπαλο τον Ν. Σπυρόπουλο (ΠΑΣΟΚ) στο 77, 22% των εκλογικών τμημάτων. Ο νυν δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος (ΝΔ) δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο. Στον Δήμο Μεταμόρφωσης, ο Μ. Καρπέτας (ΠΑΣΟΚ) κόβει πρώτος το νήμα με 54,66% από τον νυν δήμαρχο Δ. Τζίτζιφα (ΝΔ) που λαμβάνει ποσοστό 45,34%. Στην περιοχή της Β. Αττικής, το ΠΑΣΟΚ χάνει τον Δήμο της Ν. Ιωνίας, αφού ο νυν δήμαρχος Ι. Χαραλάμπους έρχεται δεύτερος με ποσοστό 44,61% και χάνει τον δήμο, ύστερα από 8 χρόνια, από τον Ηρακλή Γκότση (55,39%), ο οποίος υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στον Δήμο Αιγάλεω, για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τον δήμο με τον γιατρό Χ. Καρδαρά, ο οποίος κέρδισε τον Δ. Καλογερόπουλο στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στην Πετρούπολη αντίστοιχα, ο νυν δήμαρχος Σ. Βλάχος χάνει από τον υποψήφιο που υποστήριξε το ΚΚΕ Θ. Κοτσαμπά. Στην Καισαριανή, για πρώτη φορά μετά το 1975, κερδίζει τον δήμο το ΠΑΣΟΚ με τον Αντ. Καμπάκα. Ο Β. Βαλασσόπουλος στην Ηλιούπολη κερδίζει με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ τον Δήμο Ηλιούπολης απέναντι στον νυν δήμαρχο κ. Γιάννη Αναγνώστου.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου όπου η Μαρία Ανδρούτσου (ανεξάρτητη με τη στήριξη Οικολόγων, Δ.ΑΡ.), που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, κερδίζει τον νυν δήμαρχο Ν. Λαζαρόπουλο, αφού εξασφάλισε τη βοήθεια ψηφοφόρων από τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ των Μ. Παπαδάκη και Θ. Οικονομάκου.

Μεγάλη ανατροπή πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Γλυφάδας, όπου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κ. Κόκκορης κέρδισε τον Μ. Βαρβιτσιώτη. Τέλος, στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Τζανής κέρδισε τον νυν δήμαρχο Αλ. Χρυσό και στον Δήμο Μεγαρέων ο υποψήφιος της ΝΔ Ιωάννης Μαρινάκης κερδίζει τον νυν δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Δ. Στρατιώτη. Στα Ιόνια Νησιά, στον Δήμο Κέρκυρας αναδεικνύεται δήμαρχος ο υποψήφιος της ΝΔ Γ. Τρεπεκλής, όπως επίσης και στην Κεφαλονιά που κέρδισε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Αλ. Παρίσης τον νυν δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοτσιλίνη.

Ψωμιάδης:«Ο Σαμαράς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του»

Αιχμές κατά της κεντροδεξιάς και του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, άφησε το πρωί της Δευτέρας ο περιφερειάρχης της Κεν. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης.

«Τα μαχαιρώματα ήταν από τον χώρο της κεντροδεξιάς», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης στην «Κοινωνία Ώρα Mega», ο οποίος υποστήριξε ότι «το πρωτοπαλίκαρο της κ. Μπακογιάννη στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη Κυριακή έλεγε στους πολίτες να ρίξουν «μαύρο» στον Ψωμιάδη», ενώ έκανε ευθεία επίθεση στον κ. Σαμαρά λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του.

«Δεν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε τους ψηφοφόρους... Εγώ ενώνω και δεν διχάζω.

Από μένα ξεκινάει η συσπείρωση της μεγάλης κεντροδεξιάς είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε δεν αρέσει... Θα πάρω πρωτοβουλίες για την ένωση της παράταξης» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι νικητής της χθεσινής αναμέτρησης ο Σαμαράς, που μείωσε την ψαλίδα τέσσερις μονάδες...

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να πάει μόνος του, πρέπει να ξεκινήσει αλλαγές...»

Β.Παπαγεωργόπουλος: " Θερμά συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπουτάρη και καλή επιτυχία στο έργο της διοίκησης του Δήμου που αναλαμβάνει την 1-1-2011

"Θερμά συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπουτάρη και καλή επιτυχία στο έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που αναλαμβάνει την 1-1-2011.

Το συμφέρον της πόλης μας, το συμφέρον των Θεσσαλονικέων πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος, πρέπει να είναι ο στόχος που μας ενώνει όλους και εγώ προσωπικά αλλά και η Παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» έχουμε αποδείξει ότι τον στόχο αυτό τον υπηρετήσαμε και τον υπηρετούμε με θρησκευτική ευλάβεια.

Συγχρόνως θέλω να σημειώσω ότι τα επόμενα 3,5 χρόνια, θα είναι χρόνια δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς, θα είναι χρόνια περισυλλογής, χρόνια καθημερινής σύγκρισης, χρόνια εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για την πορεία της Θεσσαλονίκης μας προς το μέλλον."

Ξεφτιλίστηκαν οι Έλληνες..Οι πλέον ανθέλληνες Μπουτάρης-Καμίνης κέρδισαν τους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας!

ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΜΑΛ ΘΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ?ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ..
ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ..

Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ Ο...
ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Κ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ,ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ 'ΕΛΛΗΝΑΣ'...
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΏΝ ΜΑΣ..

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/11/blog-post_4553.html

Τελική νίκη ενάντια στον σταλινισμό

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι όπως προβλέψαμε από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών, έχουμε απόψε την δεύτερη νίκη των φιλελεύθερων πολιτών απέναντι στον κόκκινο αυταρχισμό.


Στις προηγούμενες Δημοτικές & Νομαρχιακές Εκλογές (2006) υποψήφιοι του ΚΚΕ είχαν κερδίσει τουλάχιστον τέσσερις (4) μεγάλους δήμους (άνω των 10.000 κατοίκων), όπως οι δήμοι Νίκαιας (Πειραιάς), Πολίχνης (Θεσσαλονίκη), Τυρνάβου (Λάρισα) κλπ.

Στις τωρινές λοιπόν εκλογές οι απολογητές του Στάλιν και των υπόλοιπων εγκληματιών της ανθρωπότητας έχασαν όλους αυτούς τους δήμους και από τέσσερις πέφτουν μόλις σε έναν! Μέχρι της επόμενες εκλογές λοιπόν, ο μοναδικός δήμος που θα ελέχγει το ΚΚΕ είναι ο δήμος Πετρουπόλεως Αθηνών.

Είναι ως ένα βαθμό λυπηρό που δεν εισέπραξαν ένα αποστομωτικό μηδενικό, αλλά οι κάλπες μίλησαν και φυσικά το αποτέλεσμα είναι σεβαστό.

Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν κλείνει και αυτό το κεφάλαιο πολιτικής αναμέτρησης.

blackblogofcommunism.com

Η ιστορία της λέξης Χούντας (και η ετυμολογική σχέση της με τη λ. τσόντα)

Η ισπανική λέξη junta (προφ. “ιούντα” > στα ελλ. “χούντα” ) σημαίνει “ένωση-σύνδεσμος”. Κατά το Oxford English Dictionary ο ισπανικός όρος καθιερώθηκε το 19ο αιώνα, όταν ο Ναπολέων εισέβαλε στην Ισπανία.

Τότε, οι Ισπανοί μαχητές κατά των Γάλλων οργανώνονταν σε ομάδες από μια στρατιωτική επιτροπή, μια Χούντα, και έτσι ο όρος έμεινε με τη σημασία του “στρατιωτικού συνδέσμου”. Στα ελληνικά χρησιμοποιήθηκε, κυρίως, για τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών (1967), επειδή με αυτό τον όρο χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο πραξικόπημα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του BBC και της Deutsche Welle

Αξιοπερίεργη και εντελώς τυχαία είναι η ετυμολογική σχέση της λέξης Χούντας με τη λέξη τσόντα (τσοντάρω, τσοντάρισμα). Προέρχονται και οι δύο από το λατινικό ρήμα iungere (: ενώνω, συνδέω. Η λ. “προσθήκη” στα ιταλικά είναι “giunta”, ενώ στα ισπανικά είναι “iunta”). Ό όρος τσόντα (πορνό σινεμά) χρησιμοποιήθηκε, γιατί οι πρώτες πορνογραφικές σκηνές παρουσιάστηκαν εμβόλιμες σε φιλμ με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. (Γιώργος Δαμιανός)

24γράμματα

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη για τις εκλογές

Αγαπητοί Εβρίτες,

Σας ευχαριστώ και συγχαίρω για τον αγώνα που δώσατε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την συμμετοχή σας. Ο συνδυασμός μας «Περιφερειακή Αναγέννηση» θριάμβευσε στον Έβρο.

Το γεγονός ότι οι αλχημείες, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε στον «Καλλικράτη», μας απαγορεύουν να έχουμε τη διοίκηση του Νομού Έβρου, αν και πετύχαμε πρωτοφανή ποσοστά επιτυχίας, δεν μειώνει καθόλου το μέγεθος της νίκης μας. Αντίθετα, υπογραμμίζει την έλλειψη δημοκρατικότητας και την έλλειψη σεβασμού της λαϊκής βούλησης που χαρακτηρίζουν αυτούς που κυβερνούν την Ελλάδα. Ο Έβρος διοικείται από την μειοψηφία. Δείχνει επίσης ότι η αντίσταση του λαού τούς υποχρεώνει να εκτίθενται και να αποκαλύπτουν τις εξαρτήσεις τους από ξένες δυνάμεις, όπως αυτές που εκφράζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Πρέπει να τονίσω επίσης ότι η εξαιρετικά μεγάλη αποχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πετύχουν το σενάριο που είχαν σχεδιάσει. Το μόνο που δεν είχαν προβλέψει ήταν ότι ένας καθαρός, απλός δημοσιογράφος θα συγκινούσε το λαό για να τους νικήσει στον Έβρο.

Αυτός ο αγώνας έφερε κοντά πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και δημιούργησαν μία αποτελεσματική ομάδα γύρω του, πολλοί από τους οποίους είναι αφανείς ήρωες, και θα εξακολουθήσουν να μάχονται για το καλό του τόπου και της πατρίδας. Ο λαός του Έβρου, με τον θρίαμβο που πέτυχε, θα βρίσκεται απέναντι σε οποιονδήποτε που επιβουλεύεται το καλό της πατρίδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ

«Πήραμε από το λαό της Βόλβης, την εντολή να προχωρήσουμε μπροστά και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ανάπτυξη. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Από σήμερα κιόλας αρχίζει η σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με συνεχή αγώνα αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πράξη το όραμα μας, το όραμα όλων των κατοίκων της Βόλβης, για ένα καλύτερο αύριο.

Ενωμένοι όλοι μαζί θα έχουμε αποτελέσματα. Χωρίς κανένα διαχωρισμό. Να είναι σίγουροι ότι με ανιδιοτέλεια θα προχωρήσουμε πλάι πλάι σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο.

Η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Βόλβης στο δεύτερο γύρο των εκλογών (στο δήμο Βόλβης είχαμε τη μικρότερη αποχή 31,39% σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης και από τις χαμηλότερες πανελλαδικά) μου δίνει μεγαλύτερη δύναμη, αλλά κι ευθύνη. Μαζί με τους συνεργάτες μου δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε πλήρως σε αυτή την ευθύνη…».

Προς τους επικοινωνιολόγους της Ρηγίλλης και τον κύριο Γκιουλέκα.

Το ιστορικό φιάσκο παράδοσης της πόλης στον επικίνδυνο κύριο Μπουτάρη (επικίνδυνος γι΄αυτό που πρεσβεύει, κατά τ’ άλλα, ένα ακίνδυνο γεροντάκι που βγάζει γούστα είναι…) θα μείνει στην ιστορία ως η ιδανική αυτοχειρία μετά το φιάσκο Καραμανλή με τις πρόωρες.

Δείτε λοιπόν μήπως και ανανήψετε: olympia.gr

Eurostat: Στο 15,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2009

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος του 2009 προχώρησε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Όπως ανακοινώθηκε, το περυσινό έλλειμμα αναθεωρήθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ από 13,6% που είχε εκτιμηθεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ το δημόσιο χρέος αναθεωρήθηκε στο 126,8% του ΑΕΠ.

Η Eurostat αναθεώρησε επίσης τα δημοσιονομικά στοιχεία για τα ελλείμματα των ετών 2008, 2007 και 2006.

Το έλλειμμα του 2010 εκτιμάται σε 9,4% και το χρέος στο 144% του ΑΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι με τη δημοσιοποίηση των ανωτέρω στοιχείων η Eurostat αίρει όλες τις επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα από τη Eurostat είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και της σκληρής και επισταμένης δουλειάς τόσο της Eurostat, όσο και της νεοσύστατης ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστική Αρχής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη παροχή δημοσιονομικών στατιστικών», υπογραμμίζει το υπουργείο.

Όπως σημειώνει, «με τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat κλείνει ο κύκλος της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων και ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των διεθνών εταίρων και των αγορών απέναντι στη δημοσιονομική διαχείριση της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποκαλύπτουν με τον πιο επίσημο τρόπο το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας έως το 2009, όπου το έλλειμμα έφτασε το 15,4% του ΑΕΠ ή τα 36,2 δισ. ευρώ «ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του ελλείμματος στον κρατικό προϋπολογισμό, της τραγικής επιδείνωσης των αποτελεσμάτων επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου που με βάση την ισχύουσα μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος από τη Eurostat έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο δημοσιονομικό ισοζύγιο και στη σημαντική επιδείνωση του ισοζυγίου των ασφαλιστικών φορέων».

Το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε από το 13,6% του ΑΕΠ στο 15,4% του ΑΕΠ ή 36.150 εκατ. ευρώ. Μια αύξηση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Όπως σημειώνει το υπουργείο, η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην ένταξη στην Γενική Κυβέρνηση δημοσίων οργανισμών (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,7% ΑΕΠ), στην προσαρμογή των λογαριασμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ (αύξηση ελλείμματος κατά 0,9% ΑΕΠ) και στη μείωση του ΑΕΠ του 2009 (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,2%).

«Η αναθεώρηση επηρεάζει προφανώς και τα στοιχεία του δημοσίου χρέους, στο οποίο ενσωματώθηκαν τα συσσωρευμένα χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στην Γενική Κυβέρνηση», αναφέρει το υπουργείο και σημειώνει πως το χρέος Γενικής Κυβέρνησης του 2009 αναθεωρήθηκε στα 298.032 εκατ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ, μια αύξηση 11,4 μονάδων του ΑΕΠ.

Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην ένταξη ΔΕΚΟ στα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης (αύξηση χρέους κατά 7,75% ΑΕΠ ή 18.204 εκατ. ευρώ) και στην προσαρμογή των off-market swaps (αύξηση χρέους κατά 2,3% του ΑΕΠ ή 5.530 εκατ. ευρώ).

«Το ύψος του ελλείμματος του 2009, όπως διαμορφώνεται μετά την πραγματική αποτύπωση της δημοσιονομικής κατάστασης που κληροδοτήθηκε στη χώρα και στους πολίτες από την προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγεί σε ένα ακόμη πιο δυσμενές σημείο εκκίνησης για το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παρά τη νέα δυσμενέστερη αφετηρία, επισημαίνει το υπουργείο, η Ελλάδα καταφέρνει τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει επιτευχθεί ποτέ στη χώρα � και στην Ευρωζώνη. Από ένα έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ το 2009 μετά την αναθεώρηση των στοιχείων το έλλειμμα το 2010 μειώνεται σε 9,4%. «Σε απόλυτους αριθμούς από άνω των 36 δισ. ευρώ το 2009 σε περίπου 22 δισ. ευρώ το 2010. Μία μείωση που ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.»

«Η πρωτόγνωρη αυτή μείωση είναι και η απάντηση σε όσους μιλούν για "υστερήσεις", "αποτυχία" και "ελάχιστη μείωση του ελλείμματος" στην εκτέλεση του πιο δύσκολου προϋπολογισμού των τελευταίων δεκαετιών», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως αν δεν είχε υπάρξει η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος, η Ελλάδα θα επιτύγχανε το στόχο του 8,1%.

«Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζεται, αλλά από μια νέα αφετηρία για το 2010, η προσπάθεια για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων του Προγράμματος και τη δραστική μείωση του ελλείμματος έως το 2014. Η μείωση αυτή του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια θα γίνει με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Δεν θα γίνει με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με αυξήσεις φόρων πέρα από αυτές στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί. Θα γίνει κυρίως από τον εξορθολογισμό στις δαπάνες του κράτους, ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1897375

Μαθήματα δίνει ο μπαρμπα Γιάννης

Μάθημα 1ο προς Άνθιμο (στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ):

Για τις δηλώσεις του Άνθιμου, ο κ. Μπουτάρης, είπε πως ο προκαθήμενος σε μια μητρόπολη πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα και να κηρύττει την αγάπη. Εκτίμησε πως οι δηλώσεις του ευνόησαν την υποψηφιότητά του

Μάθημα 2ο προς Γκιουλέκα:

Σε ότι αφορά την επανακαταμέτρηση που ζητά ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, είπε πως δεν είναι καλός παίκτης, υπογραμμίζοντας ότι όταν παίζεις μπορεί και να χάσεις.

Ελπίζουμε τόσο ο Άνθιμος ("μόκο άλλη φορά και όχι παχιά λόγια") όσο και ο Γκιουλέκας ("λιγότερη υπεροψία και σεβασμός στο παρελθόν") να πήραν το μάθημά τους και να διορθωθούν

Κολοτούμπες κάνει ο Νικολάκης

Όσον αφορά τα χθεσινά γελοία σχόλια του Χατζηνικολάου περί πολιτικής γκάφας της ΝΔ να εκδώσει ανακοίνωση και να κατακρίνει την τακτική του ΠΑΣΟΚ να έχει, μέσω των παπαγάλων του, έτοιμες δημοσκοπήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων, φίλος μας έστειλε το παρακάτω μαιλ:

«Δεξί Εξτρέμ είδα την ανάρτηση για την πολιτική γκάφα της ΝΔ σύμφωνα με τον Χατζινικολάου.
Λοιπόν, επειδή έχω μνήμη καλή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το 2006 είχε βγάλει δημοσκόπηση μαζί με τα αποτελέσματα ο Ευαγγελάτος στον Αντ1. Τότε πλάι στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών είχε βγάλει προβάδισμα 2,3% της ΝΔ.
Ο Χατζηνικολάου τότε είχε πάρει φωτιά εναντίον του Ευαγγελάτου και συμφωνούσε σε τηλεοπτικό πάνελ με το Βενιζέλο ότι εφόσον υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία όλα είναι περιττά..
Αν το βρείτε θα χει πλάκα..
Είμαι απόλυτα σίγουρος..
Καλή συνεχεία...

Θωμάς»

Φίλε Θωμά δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε σχετικό βίντεο. Βρήκαμε όμως ότι πράγματι τον Οκτώβριο του 2006 (που έγιναν οι προηγούμενες Δημοτικές εκλογές) υπάρχει δημοσκόπηση της Κ-Research που έδινε 2,3% μπροστά τη ΝΔ, οπότε και λαμβάνοντας υπόψη την "αντικειμενικότητα " του Νικολάκη, σε πιστεύουμε.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου είναι η μέρα της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον Ρ. Ντενκτάς. Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια με δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας το 541 του 1983 και το 550 του 1984.

΄Οπως κάθε χρόνο διοργανώνεται διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Αττίλα στο Λονδίνο από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Βρετανίας, προσφυγικές οργανώσεις, αλλά και από την αυτόνομη φοιτητική παράταξη «Μέτωπο Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου» (www.metopo.org.uk). Φέτος όμως η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία επέκτεινε την διαμαρτυρία να λάβει χώρα και έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο στο 10, Ντάουνινγκ Στριτ. Οι ίδιες προετοιμασίες για αντικατοχικές διαμαρτυρίες γίνονται και στην Κύπρο και στην Ελλάδα από προσφυγικούς οργανισμούς, φοιτητικές οργανώσεις και από όλο το σύνολο του λαού. Στην Αθήνα κύριες ομιλήτριες στην διαμαρτυρία της φοιτητικής οργάνωσης εκεί ΔΡΑΣΗΣ/ΚΕΣ (αδελφή φοιτητική οργάνωση με το Μέτωπο Λονδίνου) θα είναι οι ηρωίδες δασκάλες Ελένη Φωκά από την κατεχόμενη Καρπασία και η Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη. Στην Θεσσαλονίκη ομιλητής στην διαμαρτυρία της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης (αδελφή φοιτητική οργάνωση με τις άλλες προαναφερθείσες σε Αθήνα και Λονδίνο) θα είναι ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.
Γιατί η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ ποτέ δεν ακολουθούν και δεν διοργανώνουν και εκείνες διαμαρτυρίες στις 15 Νοεμβρίου έξω από την πρεσβεία του Αττίλα (Τουρκίας) στην Ουάσιγκτον;

Ανακοινώσεις για τις διαμαρτυρίες μπορείτε να βρείτε στην έγκυρη ιστοσελίδα www.efylakas.com

Ακολουθεί το σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας του "Εμπροσθοφύλακα" η οποία επικρίνει έντονα εκείνη την φοιτητική οργάνωση στην Κύπρο που διάλεξε το «υπερκατοχικό» «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή» σύνθημα και αντι τους δρόμους το κλειστό γήπεδο:

"Παρουσιάζουμε εδώ ΟΛΕΣ τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 15 Νοεμβρίου 2010 για την καταδίκη της μονομερούς ανακήρυξης της ψευδοκράτους (όπως και μια εκδήλωση την επόμενη μέρα, 16/11). Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή κομματικές παρωπίδες, καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλαδίτες, Κύπριους και Ομογενείς, να πυκνώσουν τις τάξεις των οργανώσεων, κινημάτων και παρατάξεων που διοργανώνουν εκδηλώσεις, και να βροντοφωνάξουν σε δικούς μας και ξένους πως η Κύπρος τελεί υπό κατοχή, πως η Κύπρος υφίσταται μια συνεχιζόμενη εθνοκτονία.

Την ώρα που ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ-Μαρκοκαρογιανικοί πολώνουν το κλίμα και δίνουν άφεση αμαρτιών στον Τούρκο εισβολέα, την ώρα που οι ταγματασφαλίτες της ΚΙΣΑ προκαλούν και ωθούν προς την βία ['Σημερινή' 12/11/2010], την ώρα που οι «διανοούμενοι» του ευρώ και της αγγλικής λίρας βαφτίζουν την δημοκρατία «ρατσισμό», αυτή την στιγμή είναι που χρειάζεται συστράτευση, ανεξαρτήτως ιδεολογικής γραμμής και κοσμοθεωρίας.

Αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τις ανακοινώσεις όλων των οργανωμένων συνόλων που -παρά τις ιδεολογικές μεταξύ τους διαφορές- στις 15 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα διαδηλώσουν σε κλειστά γήπεδα …τραγουδώντας με τον Δημήτρη Μπάση για να …φύγει ο κατακτητής, αλλά θα διαλέξουν τους δρόμους, τις πλατείες, τα οδοφράγματα, και τις τουρκικές πρεσβείες.

Καταδικάζουμε την ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) και την ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών), οι οποίες αποφάσισαν να οργανώσουν “αντικατοχική” στο …γήπεδο του Ορφέα! Ντροπή στους κομματικούς νεροκουβαλητές που ψήφισαν το “πλαίσιο συνθημάτων” της ΠΟΦΕΝ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το μη-αντικατοχικό αλλά ΥΠΕΡΚΑΤΟΧΙΚΟ σύνθημα «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή»! Μπράβο παιδιά, και εις ανώτερα! Θα μπορούσατε -για να γλιτώνετε και την εγκεφαλική ταλαιπωρία- να φωνάζατε απευθείας «Κύπρος Ενωμένη Ντενκτασική», αφού πατέρας και γεννήτορας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι άλλος από τον αιμοσταγή αρχιφασίστα Ραούφ Ντενκτάς!

ΥΓ - Εάν υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις οι οποίες δεν παρουσιάζονται εδώ, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για να τις προβάλουμε."

‘Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.‘
«Δεν ξεχνώ το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: Η παρουσία όλων μας στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου κρίνεται επιβεβλημένη!»

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ Η.Β. με την κυπριακή παροικία, για την καταδίκη της παράνομης, μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30, καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις φωνές μας έξω από την τουρκική πρεσβεία και να εκφράσουμε την απέχθεια μας, για την επί τριάντα-έξι χρόνια παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας από τα τούρκικα στρατεύματα και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Το κυπριακό πρόβλημα διέρχεται μια κρίσιμη καμπή αυτή την περίοδο και σε συνδυασμό με την «ευέλικτη» κυπριακή κυβέρνηση, που μας οδήγησε στην νομιμοποίηση της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους και την συζήτηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μέσα στην ΕΕ, μας φέρνει προ των ευθυνών μας. Είναι καιρός για αποδείξεις. Ο πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για επιστροφή, δικαίωση και ελευθερία δεν έσβησε. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι υποχρέωση μας, ως η νέα γενιά της Κύπρου, να αντισταθούμε στα τούρκικα επεκτατικά σχέδια που έβαλαν στο μάτι την πατρίδα μας και να προτάξουμε τα στήθη μας στην υποχωρητική πολιτική των ηγεσιών μας. Έφτασε η ώρα να αποβάλουμε το αίσθημα της ηττοπάθειας που μας κυριεύει και να δείξουμε ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία μας για λευτεριά. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού της πατρίδας μας και σε κάθε προσπάθεια απενοχοποιήσης της Τουρκίας από τις πραγματικές τις ευθύνες.

Δυστυχώς, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι αναγκασμένο να εκφράσει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια του για την αδράνεια των οργανικών μελών του ΔΣ της ΕΦΕΚ Η.Β., που κατέχονται από την Πρωτοπορία και την Αναγέννηση. Κι αυτό γιατί η πιο σημαντική διαδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί σε εργάσιμη μέρα, πράγμα που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών να παραστούν στον χώρο. Εντούτοις, εμείς είμαστε σίγουροι ότι το φοιτητικό κίνημα θα πράξει το καθήκον του και θα βρίσκεται την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην προσφύγει σε ακραίες συμπεριφορές, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην πραγματοποίηση των απαιτήσεων μας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να θυμίσουμε στους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, πως η συγκεκριμένη διαδήλωση δεν είναι βήμα για να μεταφέρουν τις σάπιες, μολυσμένες κομματικές τους απόψεις.

Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria (Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Η διαδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 20:30. Παρακαλούμε, όπως συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.

Ξεβρώμισε η Έδεσσα από τον δούλο του Ουράνιου τόξου

Την έξοδο έδειξαν οι συμπολίτες του στον επί 12 χρόνια Δήμαρχο Έδεσσας, τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον φίλο της Τζάκρη, και τον προστάτη των "Μακεδόνων" της Έδεσσας, Γιάννη Σόντρα.

Οι γιαλαντζί "Μακεδόνες" υποστηρικτές του κατηγορούσαν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Γιάννου, ο οποίος κέρδισε με 53%, ως ακροδεξιό και αντι μακεδόνα επειδή δεν ασπαζόταν τη θέση τους ότι ο Άγρας ήταν συμμορίτης και δολοφόνος.

Κάλεσαν μάλιστα ανοικτά τις μαιμούδες να ψηφίσουν Σόντρα:

« οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς ..
Αυτόν με τον ακροδεξιό-αντιμακεδονικό παράνομο πυρήνα και αυτόν με τον υποχωρητικό χαρακτήρα του σημερινού Δημάρχου….
Οι ακτιβιστές μακεδόνες του Δήμου Έδεσσας κρούουν τον κώδωνα του εκφασιστικού κινδύνου και προειδοποιούν για τις συνέπειες εκ μέρους των ιδεολογικών απογόνων, αυτών οι οποίοι πότιζαν με ρετσινόλαδο τους αθώους παππούδες μας και κατόπιν τους έστελναν εξορία στα ξερονήσια…
Για αυτό καλούν σε συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης σε ένα μέτωπο απώθησης της ακροδεξιάς υπερεθνικιστικής λαίλαπας, η οποία ήδη προετοιμάζει μέτρα προγραφών και διώξεων στη πόλη της Έδεσσας.
Για τους παραπάνω λόγους και με τις προαναφερθείσες ενστάσεις είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιλογή του Γιάννη Σόντρα αποτελεί την καλύτερη από τις δύο προτάσεις για το μέλλον της Έδεσσας»
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα με απόφαση του Σόντρα, πετάχθηκαν στα σκουπίδια προτομές Μακεδονομάχων, που είχαν απομακρυνθεί από το κέντρο της πόλης.

Με πακέτο επώδυνων μέτρων έρχεται η τρόικα

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αν και κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για «σκληρές διαπραγματεύσεις», όλα δείχνουν ότι ταυτόχρονα προετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων.

Με τα ελλείμματα του 2010 να διαμορφώνεται στο 10% ή και σύμφωνα με ορισμένες απόψεις, και αυτό του 2009 πολύ πάνω από το 15%, είναι σαφές ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν βρίσκονται στην Αθήνα για διαπραγμάτευση, αλλά για να αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς το χειρότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα απαιτήσει την άμεση αύξηση του Φ.Π.Α. από το 11 στο 13%, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα σημάνει σημαντική επιβάρυνση στη φορολογία των ακινήτων.

Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει και νέες περικοπές, ακόμη και περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Τα διλήμματα έπιασαν, αλλά το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε περισσότερο

Τα διλήμματα έπιασαν, οι υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής επίσης. Από αυτό το σημείο έως το προβάδισμα από 4,3% έως 4,9% στο ΠΑΣΟΚ (!!!) που δίνουν βάσει δημοσκοπήσεων οι εταιρείες υπάρχει μεγάλη απόσταση, ενώ στον πρώτο γύρο είχαμε 2%.

Είχε προαναγγελθεί, το έκαναν πράξη, έτσι θα είναι, αφού έτσι το λένε. Προφανώς το δείγμα της πρώτης Κυριακής δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Δεν τους άρεσε εκείνος ο λαός και επιλέγουν άλλο αυτήν την Κυριακή.

Το καμπανάκι της πρώτης Κυριακής ήχησε στα αυτιά του συστήματος των media και καθάρισε για πάρτη του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων

Στην Ιπποκράτους έλαβαν ένα αποτέλεσμα που δεν περίμεναν και πήραν μια βαθιά ανάσα, έστω κι αν χάνουν στην πλειοψηφία των νομών.

Γιατί δεν το λένε ακόμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τους 33 απο τους 54 Νομούς, ενώ το 2009 είχε πάρει έξι μετά βίας !!!

Ιδιαιτέρως οι συνεργάτες της εκ δεξιών και πασών των Σγουρών πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Επέδειξαν πειθαρχία στις εντολές του κόμματος κι έτσι ο Καρατζαφέρης από αύριο θα επαίρεται ως νικητής, ως ρυθμιστής, το άπαν….

Κι αν το εκλογικό ανέφικτο των 7 ή 8 κερδισμένων περιφερειών για τη ΝΔ δεν έγινε πραγματικότητα, ούτε και οι 3 μεγάλοι δήμοι, τα ενδιάμεσα συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν από την αναμέτρηση είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Στο Δήμο της Αθήνας, πέρα από την αυτοκαταστροφική τάση του Κακλαμάνη, να αφήνει μόνο σε πάνελ τον Καμίνη τρείς μέρες προ των εκλογών η πλάστιγγα έγειρε λόγω του μειλίχιου και συμπαθούς ύφους του νέου δημάρχου αλλά κυρίως για ένα θέμα: της λαθρομετανάστευσης.

Όταν προσπαθούσαν κάποιοι να παρουσιάσουν τον Καμίνη ως …προστάτη των μεταναστών, όταν έλεγε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, στην πραγματικότητα έστελναν ψήφους στην κάλπη υπέρ αυτού. Βέβαια υπάρχει προοδευτικότητα στα media στο θέμα των μεταναστών, αλλά στο θέμα των ομοφυλόφιλων περίσσεψαν οι ειρωνίες και τα πικάντικα σχόλια. Ήταν σε λάθος συνδυασμό, ως φαίνεται, ο Ψινάκης.

Στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης πολύ έξυπνα, τα έβαλε με τον Μητροπολίτη, προκειμένου να σηκώσει από τους καναπέδες αριστερούς ψήφους. Η τακτική του ήταν άριστη, έστω κι αν τελικά δεν εκλεγεί.

Ενώ στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή πετυχαίνοντας μια νίκη μεγάλης σημασίας, με προεκλογική συμπεριφορά άψογη, με τα σωστά μηνύματα, με τη σωστή τακτική. Κέρδισε γιατί πάνω από όλα ήταν ανθρώπινος .

Η ΝΔ δεν πήγε άσχημα. Διεκδίκησε την υπέρβαση μέχρι τέλους. Έχει όμως πολύ δρόμο για τη διαμόρφωση των κοινωνικών συμμαχιών. Μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, βγήκε από τη γωνία, διεκδίκησε, πάλεψε σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Όταν πριν από τρεις γράφαμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει 5 Περιφέρειες, μας κοιτούσαν με οίκτο…

Πιο πολύ από τις 3 χαμένες Περιφέρειες, σημασία έχουν τα διδάγματα αυτού του αγώνα. Είναι πολλά, είναι σημαντικά, χρήζουν μεγάλης ανάλυσης.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει σαν κοπάδι, έχει άποψη, τα πρόσωπα έχουν ιδιαίτερη σημασία, οι τακτικές επίσης καθώς και η αναμόρψωση της στρατηγικής όταν το απαιτούν οι ανάγκες.
http://www.antinews.gr/?p=71585

Επανακαταμέτρηση ζήτησε ο Γκιουλέκας

http://www.newstime.gr/resources/2009-10/gioylekas73874737-thumb-large.jpgΕπανακαταμέτρηση ζήτησε ο Γκιουλέκας σε μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως και σώσει την παρτίδα, καθώς τα άκυρα είναι πάνω από 4.700 ψηφοδέλτια και έχασε για 320 ψήφους... Τώρα όμως είναι αργά... ας τα σκεφτότανε αυτά όταν απέκλειε παλιούς δημοτικούς συμβούλους της περιόδου Παπαγεωργόπουλου όπως Καπετανόπουλο, Ζουρνά και Αθανάσαρο που θα κινητοποιούσαν στο δεύτερο γύρο χαλαρά μια χιλιάδα ανθρώπων ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, λόγω προσωπικών επαφών, και θα τον είχαν κάνει Δήμαρχο... αντ αυτού προτίμησε τις ξανθιές γκομενίτσες με αποτέλεσμα να μετράει από αύριο ψηφοδέλτια και σε κανα μήνα να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν καλώς... Κρίμα γιατί με τον αλλοπρόσαλλο και γεροξεκούτη μπάρμπα Γιάννη η πόλη θα πάει πίσω

Δήλωση του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλία κ. Αγοραστού: "Nίκη των Θεσσαλών"

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις εκλογές και μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους πολίτες που έκαναν άλλη επιλογή ή δεν συμμετείχαν στις εκλογές αλλά προσβλέπουν σε μας.

Η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πέτυχε σήμερα μια καθαρή, μια αδιαμφισβήτητη νίκη.

Η νίκη της Συμμαχίας είναι νίκη της Θεσσαλίας, νίκη των Θεσσαλών.

Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.

Έδειξαν ότι θέλουν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τη Θεσσαλία.

Οι Θεσσαλοί έδωσαν με την ψήφο τους σαφή, ξεκάθαρη εντολή για περιφερειακή αυτοδιοίκηση ενωτική, αποτελεσματική, διεκδικητική, ανεξάρτητη και κυρίως ασυμβίβαστη.

Παράλληλα, έστειλαν πολλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις με τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και με επιλογές όπως το λευκό και το άκυρο. Είναι καθήκον μας να αποκωδικοποιήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα μηνύματα των πολιτών της Θεσσαλίας.

Πάνω απ’ όλα είναι καθήκον μας να κινηθούμε με ταχύτητα καθώς τα προβλήματα της Θεσσαλίας είναι μεγάλα και πολυσύνθετα κι εξίσου μεγάλες οι απαιτήσεις των πολιτών από εμάς ως νέα περιφερειακή αρχή.

Ξεκινάμε να οικοδομήσουμε από τα θεμέλια ένα νέο θεσμό σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο μας και έχουμε την ευγενή φιλοδοξία να δώσουμε μάχες και να πετύχουμε το καλύτερο.

Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον.

Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι, είναι πλέον στα χέρια μας και απαιτεί τη συσπείρωση όλων μας.

Η Θεσσαλία ψήφισε και αποφάσισε. Είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της και να τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Θεσσαλίας.

Εντολή για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, για ανθρωποκεντρική περιφέρεια που εξυπηρετεί με διαφάνεια τον πολίτη, για κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στον άνθρωπο που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη εποχή.

Οι εκλογές τελείωσαν. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για την Θεσσαλία που ανήκει στους Θεσσαλούς, για την Θεσσαλία που μας αξίζει, για την Θεσσαλία των ονείρων μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

* Σήμερα η Μακεδονία μίλησε.
* Σήμερα η Μακεδονία ψήφισε.
* Ψήφισε Περιφερειάρχη όλων των Μακεδόνων.
* Σήμερα η Μακεδονία πανηγυρίζει.
* Σήμερα η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει.
* Πανηγυρίζει γιατί το φως διέλυσε την ομίχλη.
* Πανηγυρίζει γιατί η αλήθεια, το ήθος, η αξιοπρέπεια νίκησαν το ψέμα, το σκοταδισμό, τη συκοφαντία, την αθλιότητα. Ιδιαίτερα, νίκησαν τη λάσπη, απ’ όπου κι αν προέρχεται.
* Σήμερα οι Μακεδόνες ψήφισαν το Μακεδόνα της καρδιάς τους.
* Γύρισαν την πλάτη σ’ αυτούς που έκαναν εμπόριο ελπίδας.
* Ψήφισαν το τεράστιο έργο που κάναμε όλοι μαζί!
* Είναι νίκη δική σας, νίκη όλων των Μακεδόνων.
* Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
* Δεν σας πρόδωσα ποτέ, δεν θα σας προδώσω ποτέ.
* Είναι προσωπική μου δέσμευση αυτή!
* Μόνο σε σας και στο Θεό έχω να δώσω λόγο.
* Δεν χρωστάω σε κανέναν άλλον!
* Πήραμε το μήνυμα της αποχής.
* Προσωπικά, στο βαθμό που με αφορά, ζητώ συγγνώμη αν κάπου έφταιξα.
* Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
* Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα ευθύνης.
* Είναι ημέρα διεκδίκησης, είναι ημέρα ανάπτυξης.
* Όλοι μαζί, ενωμένοι, σα μια γροθιά, να βάλουμε στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν και
* να προτάξουμε τα πολλά που μας ενώνουν.
* Σήμερα πήραμε την εντολή.
* Η Μακεδονία αλλάζει.
* Την 1η Ιανουαρίου κάνουμε μια νέα αρχή.
* Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι.
* Δύναμή μου η εμπιστοσύνη σας, δύναμή μου η αγάπη σας!
* Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους!
* Τους συναδέλφους μου στη διοίκηση της Νομαρχίας, τους αντιπεριφερειάρχες, όλες και όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.
* Τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τους συνεργάτες μου, τα παιδιά που δούλεψαν όλη αυτή την περίοδο
* Τους αείμνηστους γονείς μου που μπόλιασαν μες στην ψυχή μου αξίες και ιδανικά, τον αείμνηστο αδελφό μου Λεωνίδα, τον αδελφό μου Διονύση.
* Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τις ηγεσίες, τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
* Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κομματική ηγεσία της Θεσσαλονίκης.
* Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες φίλους όλων των άλλων κομμάτων που μας εμπιστεύθηκαν.

* Μακεδόνες, Μακεδόνισσες,
* Υπάρχει ελπίδα, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.
* Αρκεί να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά τη Μακεδονία μας.
* Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
* Και να είστε βέβαιοι πως Μακεδονία δεν θα είναι μόνο η Θεσσαλονίκη.

* Σήμερα γιορτάζουμε. Από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα!
* Σας ΑΓΑΠΩ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που ΕΙΣΤΕ πάντα ΔΙΠΛΑ μου και στα καλά και στα δύσκολα. Αυτή η νίκη δεν ανήκει σε κανέναν επώνυμο.
* ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
* Ψηλά το κεφάλι, ψηλά τις σημαίες, ψηλά η Μακεδονία, ψηλά η Ελλάδα.!
* Η πιο καθαρή νίκη σε όλη την Ελλάδα.

κυρ Γιάννης 4 President

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi45-ef2DSC6MRNzbsWYArlqKnK3ahzDtmnLPMlJQeS_Wrk-ddF5ea3ZVobVdKbLmncf2XW18CMYxC99XeMCdDz19qobb8OK9JgcajxwHHyLxv-hww6ao9kvCtiiRIFjSEw38YMbSphSBgu/s1600/thess.JPG

Ο νικητής των εκλογών

Δεν εξέλεξε ούτε ένα δήμαρχο και όμως κέρδισε!!! Είναι ανεπανάληπτος:



ΥΓ. Της δήλωσης που ακούσατε και ασχολείται όλη με τη ΝΔ, προηγήθηκε μία μόλις φράση για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ! Για τέτοιο μένος μιλάμε...

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ

«Θέλω να συγχαρώ αυτούς που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και αυτούς που έχασαν για τον αγώνα τους. Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ευχαριστώ και τις χιλιάδες των μελών μας, των φίλων μας, που τόσο πετυχημένα έδωσαν τη μάχη των εκλογών αυτών.

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου γύρου. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη.

Δυνατή, γιατί κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο γύρο 33 από τους 54 Νομούς της χώρας, έναντι μόνο 6 που είχε κερδίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου του ΄09.

Ανανεωμένη, γιατί στο δεύτερο γύρο κερδίζει 5 από τις 13 Περιφέρειες, ενώ σε άλλες δίνει μάχη, στήθος με στήθος.

Η πρόσφατη διαφορά των 10,5 μονάδων από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές έπεσε στο κάτω από 2.

Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει και υπεύθυνη, γιατί σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και άνοιξε το δρόμο στη νέα γενιά, φέρνοντας αποτελέσματα πολύ καλύτερα από αυτά που προδίκαζαν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Η μεγάλη αποχή έδειξε ότι το εκλογικό σώμα απορρίπτει τα σημερινά αδιέξοδα και στέλνει αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους.

Εμείς το μήνυμα αυτό το πήραμε.

Στόχος μας είναι, με τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις μας, να δώσουμε και πάλι ελπίδα και προοπτική σε όλους αυτούς, που σήμερα αμφισβητούν την πολιτική.

Τόσο αυτοί που ψήφισαν, όσο κι εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν σήμερα, και πάλι, αλλαγή πορείας.

Γιατί η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία και σε απόγνωση την κοινωνία.

Αυτό θα γίνει πιο εμφανές από αύριο κιόλας. Γιατί τα μεγάλα προβλήματα για την Κυβέρνηση τώρα αρχίζουν.

Η Νέα Δημοκρατία, ανασυγκροτημένη και ισχυρή, εθνικά υπεύθυνη και αποφασισμένη, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και για να ανοίξει για το λαό μας ο δρόμος της Ελπίδας.

Ευχαριστώ πολύ».

ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Δηλαδή αν η Ν.Δ. έπαιρνε σήμερα 8 περιφέρειες και όλους τους μεγάλους δήμους αύριο θα έβγαινε ο ΣΑΜΑΡΑΣ να ζητήσει εκλογές? Δηλαδή δεν είστε ευχαριστημένοι μετά το στραπάτσο του 2009 με αυτά τα αποτελέσματα? Δηλαδή δεν είστε ευχαριστημένοι που η διαφορά πήγε από το 11% στο 3-4%?

Οι νεώτεροι δεν έχουν ζήσει την δεκαετία του 80,τότε που με 80-85% συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία το ΠΑΣΟΚ μας έπαιρνε τα σώβρακα. Τώρα τουλάχιστον έχεις μια τεράστια δεξαμενή αναποφάσιστων και αδιάφορων που μπορείς να εκμεταλλευθείς. Μην ακούσω δε ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια δεξαμενή,γιατί όσοι ήταν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 80 -90% το ψήφισαν. Είδα πασόκους να σηκώνονται από το κρεβάτι για να ψηφίσουν,είδα πασόκους να κάνουν όλη την ημέρα δρομολόγια για να μεταφέρουν, κουτσούς, στραβούς, κουφούς και ανήμπορους.

Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και έχασε. Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ.

Κανονικά στην Ν.Δ. θα έπρεπε να ανοίγουν σαμπάνιες σήμερα.Φανταστείτε να γινόταν κανένα ΜΠΡΑΦ και να έπρεπε εκ των πραγμάτων η Ν.Δ. να ζητούσε εκλογές.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ.

Από εδώ και πέρα ότι και να κάνουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ότι και να κάνει ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ είναι μη αναστρέψιμη

Μέρα με την μέρα, μήνα με το μήνα το ΠΑΣΟΚ όλο και θα βυθίζεται και αυτή τη φορά δεν θα πρέπει απλώς να χάσει,αλλά θα πρέπει να εξαφανισθεί σαν κόμμα

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΥΒΗ ΑΥΤΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

Υ.Γ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΗΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ.

Μάλλον το εκλογοδικείο θα βγάλει δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη... προσωρινός θα 'ναι ο μπάρμπα Γιάννης

Έχουν μπει σχεδόν όλα τα τμήματα από το 5 εκλ διαμ που τελικά δεν έδωσε στον Γκιουλέκα διαφορά ασφαλείας με αποτέλεσμα να είναι πίσω 70 ψήφους και να απομένουν τμήματα από 2ο και 3ο διαμέρισμα όπου προηγείται ο Μπουτάρης...
Όπως και να έχει ο χαμένος μάλλον ο Γκιουλέκας θα διεκδικήσει τη νίκη στην επανακαταμέτρηση και στο εκλογοδικείο...

Περιμένω δηλώσεις μπάρμπα Γιάννη να ξεραθώ στο γέλιο... θα τα 'χει και τσουγκρίσει... μην τον χάσετε με τίποτα.