17 Νοεμβρίου 2010

**EKTAKTO** «Επέτειος 17 «Νοέμβρη»: Στο MEGA μιλάει τώρα η μητέρα πεσόντα φοιτητή...»

Αυτή τη στιγμή το MEGA κάνει το colpo grosso... Για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση παρουσάζονται οι γονείς φοιτητή που έπεσε νεκρός στο Πολυτεχνείο!! Απ' ότι άκουσα είναι οι γονείς του φοιτητή που καταπλάκωσε η πόρτα και στη συνέχεια έλιωσαν οι ερπύστριες του τάνκς που πέρασε από πάνω του!!!

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΗ ΦΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟ :))

Διαβάστε και γελάστε...



Εποχές κι αυτές... περασμένα μεγαλεία...



Για να σοβαρευτούμε λίγο... μην ξεχνάμε ότι:

- ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (ΜΙΑ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ... ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΙΘΑΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 75 ΕΤΩΝ) ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...

- ΤΑ «ΝΕΑ» ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΊ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ...




- ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1973 ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΝ ΜΑΙΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΡΓΕΙΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

- ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

- ΤΟ ΚΚΕ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

- ΑΡΧΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ.) ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ... ΜΕΤΑ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ... ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ...

- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΟΝΝΕΔ... ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ...


Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα το πρωί, 300 μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγώνες όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και το δικαίωμα στην Ελευθερία.

Εκφράζουμε την ελπίδα πως θα επικρατήσει η λογική και η σημερινή επέτειος δεν θα αμαυρωθεί από οποιουδήποτε είδους επεισόδια.

Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη τη βία και σίγουρα δεν εδραιώνεται μέσα από καταστροφές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα υποφέρει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σήμερα, ο Ελληνικός λαός καλείται να επιβιώσει μέσα από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η χρεοκοπημένη πολιτική του Μνημονίου.

Η απαξίωση, όμως, έχει και άλλες προεκτάσεις. Ο χώρος της Παιδείας αιμορραγεί, εδώ και χρόνια. Οι πολιτικές νεολαίες έχασαν την επαφή με το ρόλο και το σκοπό που οφείλουν να υπηρετούν. Όλοι έχουμε ευθύνες για την απομάκρυνση των συνομηλίκων μας από τα κοινά. Αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε να πέφτουμε στην παγίδα του παρελθόντος. Αν δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, τότε το φοιτητικό κίνημα θα "πεθάνει" σύντομα.

Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος αποτελούσε διαχρονικά τη φωνή και το ανώτατο όργανο των φοιτητών. Είναι απαράδεκτο να παραμένει, εδώ και 15 χρόνια, αδρανής. Γι' αυτό και σήμερα ζητάμε την άμεση επαναδραστηριοποίησή της.

Η γενιά μας έχει την τελευταία ιστορική ευκαιρία και συνάμα ευθύνη, να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Έφτασε η ώρα να κάνουμε το δικό μας ξεκίνημα με νέους αγώνες. Να ζωντανέψουμε το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα, διεκδικώντας περισσότερη Δημοκρατία, καλύτερη Παιδεία και μεγαλύτερη Ανάπτυξη.

Το μήνυμα των ημερών μας πρέπει να είναι ένα μήνυμα για μια ελεύθερη ακηδεμόνευτη Ελλάδα. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ανθρώπους της γενιάς μας να περπατήσουμε μαζί στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Το οποίο σίγουρα δεν θα περνά μέσα από την υποθήκευση των προσδοκιών και των ελπίδων της νέας γενιάς. Υπάρχει και άλλος δρόμος.

Εμείς οι ίδιοι, χωρίς αγκυλώσεις και συμπλέγματα, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε την καινούργια Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και ξεκινάμε, διορθώνοντας τα δικά μας λάθη. Η πρόκληση, όμως, παραμένει.

Θα καταφέρουμε να δώσουμε ένα σύγχρονο μήνυμα στη δική μας γενιά ή θα αφήσουμε χιλιάδες νέους να απέχουν εξ’ αιτίας παλαιότερων λαθών; Η ευκαιρία δεν θα μας ξαναδοθεί. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και γι αυτό αγωνιζόμαστε.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Που εξαφανίστηκαν αλήθεια όλοι αυτοί;

Έχω μια απορία: Tι έγιναν αυτοί που κάθε λίγο έβγαιναν και χτυπούσαν κατσαρόρες και τηγάνια ότι ο Καραμανλής δεν τους έδινε πολλά και θα πέθαιναν από την πείνα; Tώρα που o GAP αφού τους πήρε τον ψήφο όχι μόνο δεν τους έδωσε, αλλά τους έκοψε και από επάνω, που πήγαν και εξαφανίστηκαν;

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4011/5741.jpg
http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/news/5741.html

Αθήνα, Ελλάδα - 12/11/2008

Συνταξιούχοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι από την πλατεία Κοτζιά έως τη Βουλή.

Καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λεηλατήσετε τα όνειρα μας και να καταστρέψετε το μέλλον μας;

Πήρατε μόνοι σας το δικαίωμα της άλωσης και της καταστροφής του ελληνικού κράτους, πατώντας πάνω σε μια μακρινή μέρα του Νοέμβρη του ’73 που ‘‘αγωνιστήκατε’’.

Πόσοι από εσάς αγωνίστηκαν στ’αληθεια ενάντια στην χούντα;

Πόσοι από εσάς είχαν κουράγιο σαν του Παναγουλη να σταθούν οπλισμένοι απέναντι στον δικτάτορα για να τον δολοφονήσουν;

Κλειστήκατε μέσα στο Πολυτεχνείο και αρχίσατε τα συνθήματα.

Και καλά κάνατε, στην τελική. Χούντα είχαμε.

Κρατήσατε όμως και κάτι για εσάς!

Το παράσημο του ‘‘αγωνιστή’’. Πολύ χρήσιμο στην δημοκρατία που επρόκειτο να έρθει.

Και σε μια ιδεολογικά ζαλισμένη εποχή, το παίξατε ηγέτες και ινστρούχτορες.

Ράψατε ‘‘κοστούμια εξουσίας’’ από το 1974 ήδη.

Κάποιοι από εσάς έκαναν ρεσάλτο στα ΜΜΕ, στις τέχνες, στον πολιτισμό.

Κάποιοι από εσάς έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία το 1981.

Ξεζουμίσατε την χώρα.

Διαλύσατε κάθε ιδανικό της, κάθε αξία, καταστρέψατε την οικονομία της με το κούρσος της δεκαετίας του ’80, υποβαθμίσατε την παιδεία της.

Μάθατε τους Έλληνες να ντρέπονται γι’αυτό που είναι, να νιώθουν φασίστες που αγαπούν την πατρίδα τους και ότι πρέπει να είναι ανεκτικοί σε κάθε τι πολυπολιτισμικό.

Δημιουργήσατε στρατιές ανέργων, φτωχών και ημιμαθών ανθρώπων για να μπορείτε να τους κοροϊδεύετε ευκολότερα και χωρίς κόπο.

Εσείς όμως γίνατε πάμπλουτοι.

Δεν σας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας και σήμερα έχετε συγκεντρώσει τόσο πλούτο ώστε να θρεψετε και τα τρισέγγονα σας.

Οδηγήσατε την χώρα στην χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.

Κι ακόμα έχετε το θράσος να παριστάνετε τους αγωνιστές της δημοκρατίας.

Αγωνιστές του Κολωνακίου και των Βορείων Προαστίων. Πολυεκατομμυριούχοι αριστεροί.

Το ‘‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο’’ εξελιχθηκε στην ‘‘Ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ο.Ν.Ε.’’ του Σημίτη.

Και το ‘‘Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία’’ του ΠΑΚ, έγινε ‘‘Ναι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο τραπεζικό σύστημα’’ από τον ΓΑΠ.

36 χρόνια κοροϊδεύετε έναν λαό, χωρίς σταματημο.

Και τώρα πια έχετε γίνει το ναρκωτικό του και δεν θέλει να σας αλλάξει με τίποτα.

ΕΜΕΙΣ όμως γιατί πρέπει να ζήσουμε σε μια κοινωνία που καταστρέψατε ΕΣΕΙΣ;

Γιατί πρέπει να λύσουμε ΕΜΕΙΣ τα προβλήματα που ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ;

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.


Υ.Γ.: Ποιος σκότωσε τον Παναγουλη (μετά την χούντα); Και ποιος ωφελήθηκε πολιτικά από τον θάνατο του;

Οι Δούρειοι ίπποι στις εκλογές της Πελοποννήσου και το μεγάλο ξεπούλημα…

Όλα τα παρακάτω είναι κάποια από αυτά που ακούγονται έντονα κάτω από το αυλάκι:

Για μεγάλο ξεπούλημα μιλάνε πολλοί πελοποννήσιοι από την Κυριακή το βράδυ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για την περιφέρεια. Στην Κόρινθο λέει το χρίσμα του Ν.Δ για τον δήμο πήγε και έδωσε γραμμή να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του ίδιου χρίσματος λόγω του ότι δήθεν επειδή είχε μεγάλο έρεισμα στο ΠΑΣΟΚ και πήρε πολλούς ψήφους την πρώτη Κυριακή από ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι του πήγε κόντρα….Οι ψήφοι μιλάνε από μόνοι τους…

Στην Σπάρτη εκεί να δείς ξεπούλημα…
Οι δύο υποψήφιοι δημάρχοι για τον νέο δήμο Σπάρτης δεξιοι και οι δύο δεν είχαν χρίσμα από την Ν.Δ για να μην θεωρηθεί ότι «διαλέγει» και πολύ καλά ίσως έκανε. Φημολογείται λοιπόν και έχει βρωμίσει όλος ο δήμος από αυτό ότι πούλησαν το κόμμα κάνοντας συμφωνία να ψηφίσουν όχι το χρίσμα της Ν.Δ αλλά τον αντίθετο υποψήφιο για να καρπωθούν και την αντίθετη ψήφο πέραν από την δεξιά. Βλέποντας και τα αποτελέσματα από Κυριακή σε Κυριακή είναι πολύ πιθανόν να έχει γίνει και έτσι, με ριγμένους βεβαίως και τους δύο. Ο ένας που έχασε και ο άλλος που νομίζει ότι με αυτό το Δ.Σ θα πράξει έργο..και με κουμανταδόρο στον νομό κεφαλή κυρία δεξιά με 5 από κάτω συμβούλους ΠΑΣΟΚ.Εκει να δεις τι έχει να γίνει…αυτό το έργο της Λακωνίας θα το παρακολουθούμε στενα θα έχει μεγάλο σασπένς.

Στην Λακωνική μάνη???
Χαμός όχι από πούλημα αλλά από αποχή λόγω του ότι ο δήμαρχος είχε βγει από την πρώτη Κυριακή οπότε οι μανιάτες πήγαν για ελιές η όπου αλλού πιστεύοντας ότι το χρίσμα θα βγεί και χωρίς αυτούς ή κάνοντας σεκόντο στην αγωνία του Πειραιά με την μάχη του Βασίλη με την βοήθεια του Πέτρου…Αθάνατη Μάνη γιαυτό σαγαπώ…!!

Στην Καλαμάτα…???
Εκεί να δεις….το μεγάλο ξεπούλημα που δεν έχει ξαναγίνει…Είναι σαν αυτό που λένε…Κλειδώνεις και ο κλέφτης μέσα είναι….
Μέσα στην Καλαμάτα το χρίσμα δήμαρχος έχει βγεί από τη πρώτη Κυριακή οπότε οι 250 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πήγανε για ούζα.!! Ο δε δήμαρχος μάρτυρας δεν είμαι λένε έτρεξε πήρε λένε και κάποια τηλέφωνα να πάνε να ψηφίσουνε….Τι ψήφισαν και πάλι μάρτυρας δεν είμαι δεν ξέρουμε….Μάθαμε όμως ότι το χρίσμα για την περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα στο δήμο της Καλαμάτας δεν τα πήγε και τόσο καλά…Πολύ χειρότερα από ότι την πρώτη Κυριακή…Τυχαίο…?? Μάρτυρας δεν είμαι….αλλα τα νούμερα αυτό λένε.
Πάμε δυτικότερα σε δήμο δύσκολο πάλι μέσα στην Μεσσηνία σε δήμαρχο που πρίν από ένα χρόνο δεν στήριξε τον συμπατριώτη του σημερινό πρόεδρο αλλά την άλλη επιλογή. Εκεί οπου έλαβε το χρίσμα του κόμματος πήγε σε δεύτερη Κυριακή σαρώνοντας κυριολεκτικά με μεγάλο ποσοστό αλλά τα νούμερα για την περιφέρεια χάλια εως πολύ χάλια.!Τι πάιχτηκε λοιπόν…διπλή παραλαγή με κάλυψη..??
Πάμε σε άλλον δήμο πάλι της Μεσσηνίας εκεί οπου υποψήφιοι ήταν 2 για την δευτερη Κυριακή μια κυρία και ένας κύριος.Η κυρία δεξιά βέρα και ο κύριος δεξιός αλλά με πράσινους κατιτίς συμβούλους. Και εκει τα αποτελέσματα απογοητευτικά γι α την περιφέρεια με δήμαρχο τελικά τον κύριο…!

Να περάσουμε και στην Αρκαδία την πατρίδα του τελικά εκλεγμένου περιφερειάρχη..??
Στο δήμο Τρίπολης ο δήμαρχος χρίσμα της Ν.Δ με την ψυχή στο στόμα δήμαρχος την δευτερη Κυριακή…Αποτελέσματα περιφέρειας..???Ας μην μηλήσουμε καλύτερα…πολύ χαμηλά για το χρίσμα της περιφέρειας..??

Όσο για βουλευτές πολιτευτές…??Καλά κρασιά… Άλλοι πήγαν η ετοιμάζονται από Μεσσηνία και Αργολίδα για άλλες παραταξιακές και κομματικές περιοχές….εκεί κατά τις 21 του μήνα….
Βάζοντας όλα λοιπόν αυτά κάτω βλέπουμε να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θέλουν όχι μόνο παραπάνω εξέταση αλλα και παρεμβάσεις σημαντικές από το ίδιο το κόμμα.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου με σημαντικές δυνάμεις για την παράταξη της Ν.Δ και με ένα ΠΑΣΟΚ που νομίζει ότι δεν καταρέει αλλά έχει καταρεύσει ήδη και δεν το ξέρει μαζι με την Ελλάδα, σε τίποτα δεν μπορεί να πιστέψει όπως και οι χιλιάδες ψηφοφόροι της μεγάλης παράταξης ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Μέτρα για να μην ξανά υπάρξουν κάστρα που θα πέφτουν από μέσα..
Μέτρα για τους χιλιάδες αγνούς Νεοδημοκράτες Πελοποννήσιους που για πρώτη φορά στην ζωή τους είδαν την Πελοπόννησο να γίνεται πράσινη.. ..!!! (Πω πω ούτε να το διαβάζω δεν μπορώ)
Μέτρα για την εποχή μετα της 21 Νοεμβρίου που θα έχουμε νεα γεννητούρια και για να μην γεννηθούν πολλές ρίζες στην Πελοπόννησο με την «Νεα Τρίπολη» την «Νέα Πελοπόννησο» και την «Νεα Ελλάδα»

Αφιερωμένο σε όλους τους προσκυνημένους…

«Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς, γίνε προδότης, γίνε. Θα ‘ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ’ τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα ‘χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία».

Κώστας Βάρναλης «Των φρονίμων τα παιδιά»

Αυτά για σήμερα σε λίγες μέρες πιο πολλά από ένα site όχι με χρίσμα αλλά καθαρά δεξιό…
Να είσαστε συντονισμένοι καθημερινά έρχονται αποκαλύψεις για τους νέους Αντιπεριφερειάρχες ….

www.report24.gr

Επικίνδυνο σκηνικό με την καθυστέρηση της γ’ δόσης

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Αθήνα μετά την είδηση που μετέδωσε το ΒΒC ότι η Αυστριακή κυβέρνηση μεταθέτει την εκταμίευση της γ’ δόσης του δανείου για την Ελλάδα για τον Ιανουάριο.

Τα νέα στοιχεία για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, καθώς και η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους (μετά την αποτυχία και της περαίωσης), φέρνουν την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο.

Ειδικότερα, το BBC μετέδωσε δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας για την «μετάθεση» της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει εάν αφορά μόνο το ποσό που αναλογεί στην Αυστρία, ή το σύνολο του δανείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διαρροή της πληροφορίας αυτής ίσως διευκολύνει το έργο της ελληνικής κυβέρνησης για την «αναίμακτη» επιβολή πιο σκληρών μέτρων, υπό την απειλή της μη καταβολής των επόμενων δόσεων του δανείου.

Τεράστιο ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί (με τα μέτρα που έχει ήδη εφαρμόσει) να επιτύχει τους στόχους που θέτει το μνημόνιο, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως μόνη λύση διαφαίνεται πως είναι «η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους κάτι που σημαίνει μερική χρεοκοπία».

Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο τηρεί στάση αναμονής (-1%), περιμένοντας τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις, ενώ τα spreads των 10ετών ομολόγων άγγιξαν πάλι τις 930 μονάδες βάσης.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο κ. Πρελ δήλωσε: «Συζητήσαμε επίσης πολύ σύντομα για το θέμα της Ελλάδας και η τρίτη δόση του δανείου θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιανουάριο, δεν θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο». «Περιμένουμε τα στοιχεία της Ελλάδα, ωστόσο φαίνονται πλέον πολύ καλύτερα» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, «δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα για τον Δεκέμβριο», ενώ λέγεται ότι η καθυστέρηση αυτή της καταβολής της γ' δόσης από την ΕΕ και της ΕΚΤ οφείλεται σε «τεχνικούς λόγους» και ήταν γνωστή.

Ωστόσο η δόση από το ΔΝΤ θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο Πρελ είπε ότι η Αυστρία δε θα καταβάλει το μεριδίο της στο πλαίσιο της γ' δόσης, για να ανασκευάσει λίγο αργότερα, κάνοντας λόγω για παρερμηνεία των λεγομένων του.

http://www.epikaira.gr

Μικρές Χώρες στο Νέο Κόσμο. Θα Αντέξουν;

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μέσα σε λιγότερο από 30 χρόνια - κοντά μια γενιά δηλαδή - ζήσαμε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την πτώση του Τείχους και βιώνουμε το μετασχηματισμό του παγκόσμιου συστήματος ισχύος από το παλιό διπολικό (ΗΠΑ-Ρωσία) σε ένα Νέο Πολυπολικό Κόσμο, με ένα μικρό διάλειμμα που χαρακτηρίστηκε από την απόλυτη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η πρόσφατη κρίση, απλώς επισφράγισε την άνοδο νέων περιφερειακών δυνάμεων, της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και άλλων που καλούνται να παίξουν το ρόλο τους στην παγκόσμια σκακιέρα. Το γνωστό BRIC δηλαδή (Brazil-Russia-India-China) συγκροτεί το νέο σύστημα ισχύος και ήδη ακόμη και στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες αυτής της ανακατάταξης. Αν μας έλεγε κάποιος τη δεκαετία του '60 ότι η Κίνα θα είχε εμπορική και οικονομική παρουσία στην Ελλάδα, απλώς θα γελούσαμε και στη συνέχεια θα κλείναμε κι αυτόν τον κάποιον ή στη φυλακή - ως μίασμα(!) κομμουνιστικό - ή σε φρενοκομείο.
Αντίστοιχα μεγαλώνει και ο αριθμός μπροστά από τις διάφορες ομάδες G (Grate). Από τους G7 πήγαμε στους G8 - αφού προσθέσαμε και τους Ρώσους - και τώρα παίζουν οι G20.
Οι σημαντικές αυτές μεταβολές δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανέγγιχτη ούτε τη δική μας χώρα, ούτε και τις άλλες περιφερειακές χώρες και κυρίως τις μικρές σε μέγεθος οικονομικό και άρα πολιτικό και γεωπολιτικό.
Μετά το Β'ΠΠ η επικυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή - ή της Ρωσίας αντίστοιχα στο λεγόμενο Ανατολικό Μπλοκ - επέβαλλε, δια της ισχύος, αφενός την "PAX AMERICANA" για τις χώρες που τελούσαν υπό το άρμα της και αφετέρου ενίσχυε την οικονομική σταθερότητα υπό την έννοια ότι οι επιμέρους οικονομίες λάμβαναν την - όχι χωρίς ανταλλάγματα βεβαίως - αμερικανική ενίσχυση. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται στην επικαιρότητα της εποχής την περίφημη αναλογία σε βοήθεια "7 προς 10" σε σχέση με την Τουρκία, η οποία αποτελούσε και πάγιο θέμα στην εκάστοτε ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδος και των υπερατλαντικών συμμάχων.
Όταν οι ΗΠΑ στη δεκαετία του '90 στράφηκαν στην Ανατολή (Ιράκ και Αφγανιστάν) , εφόσον τα πράγματα στην Ευρώπη είχαν ξεκαθαρίσει, και μετά τη Ρωσική αναδίπλωση λόγω των γνωστών οικονομικών και άλλων δυσκολιών που αντιμετώπισε, βρεθήκαμε εμείς αλλά και άλλες μικρές χώρες, αντιμέτωποι με δύο σημαντικά προβλήματα:
  • Η "PAX AMERICANA" έχασε τον "εγγυητή" της, με αποτέλεσμα να αναδυθούν τα περιφερειακά προβλήματα των μικρών χωρών, τα οποία μέχρι τότε "κρυβόντουσαν" κάτω από το χαλί στο όνομα του "Μεγάλου Εχθρού", της Ρωσίας.
  • Η "ασφαλής" Ευρώπη, κατόρθωσε να συγκροτήσει δικούς της θεσμούς μέχρι και την κορωνίδα του κοινού νομίσματος, ενώ οι παραδοσιακές κεντρικές δυνάμεις - Γαλλία και Γερμανία - ξαναπήραν τη θέση τους στην Ευρωπαϊκή ηγεσία, με τη διαφορά ότι αυτές οι δυνάμεις πλέον δεν ενδιαφέρονται για τις ατζέντες των μικρότερων χωρών. Ποιος ασχολείται με τη σταθερότητα στη μικρή Ελλάδα, στην Ιρλανδία ή στην Πορτογαλία. Γεωπολιτικά δεν ενδιαφέρουν πλέον και το μόνο που ενδιαφέρει είναι να κατορθώνουν να πληρώνουν τα χρέη τους.
Ελλείψει λοιπόν επικυρίαρχου, οι μικρές χώρες αδυνατούν να "πουλήσουν" γεωπολιτική ισχύ λόγω της θέσης τους ή των συμμαχιών τους, προκειμένου να την "ανταλλάξουν" με οικονομική βοήθεια. Βεβαίως, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μικρές χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ: η Ουγγαρία, η Ρουμανία κλπ.
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι όλες οι μικρές χώρες - σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μια - δεν είχαν ούτε την υποδομή ούτε τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τον παραγωγικό και κοινωνικό τους ιστό στα νέα δεδομένα. Οι μικρές χώρες δεν έχουν πλέον τον έναν "μεγάλο" συνομιλητή και ταυτόχρονα ισχυρό σύμμαχο στον οποίο θα μπορούσαν να απευθυνθούν όταν έφταναν στα "κόκκινα" οι οικονομίες τους. Αναγκάζονται πλέον να προστρέχουν - κι αυτό σαφές δείγμα της πολυπολικής κατάστασης που διαμορφώνεται - σε πλήθος συνομιλητές (από τους Κινέζους και τους Ρώσους μέχρι το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, και Ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες), προκειμένου να αποσπάσουν στήριξη, οικονομική βοήθεια ή επενδύσεις.
Το συμπέρασμα; Μάλλον ζοφερό.
Οι μικρές χώρες θα συνεχίσουν να πιέζονται αφόρητα και η οικονομική δυσπραγία τους δεν είναι παρά ο προθάλαμος της νέας κατάστασης. Η πολυπολικότητα είναι συστημική, θα συνεχιστεί έντονα με την εμφάνιση ολοένα και πιο ισχυρών αναπτυσσόμενων οικονομιών που θα έχουν λόγο στη διεθνή πραγματικότητα. Σε λίγο, εκτός από τους BRICS, θα ακούσουμε και για τους CIVETS (Colombia, Indonesia, Vietnam, Egypt, Turkey και South Africa) και ακόμη περισσότερο για τους ΝΕΧΤ-11 (Bangladesh, Egypt, Indonesia, Iran, Mexico, Nigeria, Pakistan, the Philippines, South Korea, Turkey, και Vietnam). Η εντεινόμενη πολυπολικότητα θα εντείνει και τα φαινόμενα που σήμερα βιώνουμε αλλά θα συμπληρωθεί το τοπίο όταν όλες αυτές οι αναπτυσσόμενες μεσαίες χώρες θα αναζητήσουν το χώρο που τους αναλογεί εκτός της οικονομίας και στο γεωπολιτικό πεδίο. Η Ευρώπη φτιάχνει καταφύγια για τα PIGS ανάλογα με εκείνα που έφτιαχναν τα γουρουνάκια στο γνωστό παραμύθι. Με το πρώτο φύσημα θα πέσουν.
Κάθε χώρα σε κρίση έχει τις δικές της παθογένειες και η Ελλάδα βεβαίως πολλές και σημαντικές. Τα κοινά σημεία όμως ή πιο σωστά τα εφαλτήρια της κρίσης για το σύνολο των μικρών χωρών είναι πολύ καλά κρυμμένα και εδράζονται στους τριγμούς από τις ανακατατάξεις προς μια νέα ισορροπία ισχύος.

http://tyxaios.blogspot.com/

H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ

Νομίζω ότι η δικαιοσύνη επιβάλλει σήμερα κιόλας ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ να ζητήσει να επιστρέψουν πίσω στη Ν.Δ. ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ έτσι ώστε όταν γίνουν εκλογές να εκτεθούν στους ΝΔΙΤΕΣ αν τους θέλουν πίσω στη Ν.Δ. η όχι.

Μ ε την ενέργεια του αυτή ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα έχει μόνο οφέλη και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι

- δίνει την δυνατότητα στους προαναφερθέντες να αποκαταστήσουν την τιμή και αξιοπρέπειά τους με φωνή μέσα από το κόμμα. Δεν θα πρέπει να το περάσει ντούκου η Ν.Δ., γιατί η ΥΠΟΘΕΣΗ αυτή ήταν η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
- Περνάει το μήνυμα στους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ. ότι εφόσον δικάστηκαν και βγήκαν αθώοι,το κόμμα δεν παίρνει κεφάλια.
-Κανένας δεν περισσεύει από εδώ και εμπρός
-Δεν δίνεις το δικαίωμα στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να λένε,ότι μας έκαναν τη χάρη και τους αθώωσαν,αλλά ο ΣΑΜΑΡΑΣ κάτι παραπάνω ξέρει και δεν τους παίρνει στο κόμμα πίσω.
-Έτσι θα πρέπει να γίνεται από εδώ και πέρα με όλα τα στελέχη της Ν.Δ. που θα ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΒΑΡΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΤΩΣΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΠὈΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ.

«Ανεξέλεγκτο και ύποπτο πάρε-δώσε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;»

Σπατάλες, αυθαιρεσίες και υπερβάσεις νομιμότητας στη διαχείριση πόρων του Περιφερειακού Ταμείου;
«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ;»


Μιλώντας στο «Ράδιο Ωμέγα», στους δημοσιογράφους Κ. Μάγνη και Κ. Κορτέση ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι έχει καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές και αδιαφανείς διαδικασίες στην εξόφληση έργων που εκτελέστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, «ζητώ σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα κατανομής του ποσού των 500.000 που έφθασε από την Αθήνα για εξόφληση έργω που ήδη έχουν εκτελεστεί. Πρέπει να μας πει τα κριτήρια βάσει των οποίων, κάποιους εξόφλησε και άλλους όχι» και συνέχισε:

«Δεν πιστεύω ότι η Κυβέρνηση της «διαφάνειας», έχει δώσει εντολές να γίνονται κρυφές συναλλαγές και μάλιστα, αφού προηγουμένως καταβληθεί αρμοδίως το γρηγορόσημο». Ο κ. Νικολόπουλος είπε ακόμα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις και τα έγγραφα στη Βουλή από τους προϊστάμενους Υπουργούς της Π.Δ.Ε.

Εξ άλλου, με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, καταγγέλλει «χορό» αυθαιρεσιών, σπατάλες για ταξίδια, δημόσιες σχέσεις και δραστηριότητες προβολής και υπερβάσεις νομιμότητας σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις Τεχνικής Βοήθειας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, επικαλούμενος καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, φέρεται να έσπασε υπογεγραμμένες, από την προηγούμενη Διοίκηση, συμβάσεις με αναδόχους αποζημιώνοντάς τους και να αυξάνει σημαντικά τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών και προβολής μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο και την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, φέρεται και να δέχεται αιτιάσεις για υπερβάσεις νομιμότητας της υφιστάμενης νομοθεσίας για την διακοπή αλλά και για την επανακατάρτιση των συμβάσεων Τεχνικής Βοήθειας, για υπέρβαση της νομιμότητας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου, για κατάργηση της διαγωνιστικής διαδικασίας στη διαχείριση πόρων της Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για άλλα θέματα διαχείρισης.

Τα ερωτήματα προς τους Υπουργούς και τι ζητά να καταθέσουν πατήστε εδώ

Δεν χρειάζονται τον Σκόκο στον Πειραιά...

Ελέω ημερών, ήταν λογικό να δουν και πάλι το φως της δημοσιότητας σενάρια που στέλνουν τον Σκόκο στον Ολυμπιακό... Αν μη τι άλλο, μια τέτοια κίνηση μόνο εντυπωσιασμού θα ήταν και όχι ουσίας...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Καταγγέλει τον Πρωθυπουργό Ραγκούση-Νταλάρα η αντάρτισα του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο, Γ. Πρωτολάτη

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα (ΣΣ. Σήμερα γίνεται επαναμέτρηση των ψηφοδελτίων στην Σύρο και η διαφορά είναι μόνο 8 ψήφοι...), με βάση τα στοιχεία που έχουμε, αλλά κυρίως εκείνα τα οποία δεν έχουμε και που θα αναζητήσουμε στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, όλες οι Παριανές και οι Παριανοί, γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πάρο μας.

Αντιμετωπίσαμε έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό ΠΑΣΟΚ του οποίου κεντρικές υπηρεσίες στρατεύθηκαν εναντίον μας. Αντιμετωπίσαμε ένα Υπουργείο και μάλιστα το καθ' ύλη αρμόδιο για την ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή των εκλογών, το οποίο λειτούργησε σαν γραφείο υποψήφιου Δημάρχου εναντίον μας. O Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, παρά του ότι ουδέποτε τον προκαλέσαμε, παρά του ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε μονομερώς να τον αφήσουμε έξω από την τοπική πολιτική αντιπαράθεση για το καλό της Πάρου, ο ίδιος έκανε τα πάντα που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, προκειμένου να εμποδίσει την εκλογή μας. Αντιμετωπίσαμε τον Υφυπουργό - βουλευτή Κυκλάδων κ. Π. Ρήγα ο οποίος λειτούργησε σαν υποψήφιος Αντιδήμαρχος εναντίον μας.

Αντιμετωπίσαμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλη που λειτούργησε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εναντίον μας.

Χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου (ΣΣ. Το γνωστό Λιμενικό Ταμείο με τις πλαστογραφίες επί Δημαρχίας Ραγκούση-Νταλάρα και την υπόθεση την οποία έχει ακόμα ο εισαγγελέας στο συρτάρι του) ώστε να παρασυρθούν οι ψηφοφόροι ή να ανταλλάξουν τις ψήφους τους με ρουσφέτια. Δεσμευόμαστε η νομιμότητα αυτών των πράξεων να ελεγχθεί μέχρι τελευταίου ευρώ.

Η λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πάθος που επέδειξαν οι εμπνευστές της (ΣΣ. Φοβούνται μη τυχόν και αποκαλυφθεί κάτι στο δήμο; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει μεταξύ τους;).

Η παράταξη μας "Πάρος ΑΞΙΑ" με νέα και αξιόλογα στελέχη βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή μίας νέας προσπάθειας, αναζητώντας καταρχήν δίκαιη απόφαση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, τους εθελοντές μας που βοήθησαν και βοηθούν στη λειτουργία της παράταξης.

Αρχίσαμε μία μεγάλη προσπάθεια αλλαγών των προσώπων στο Δήμο, αλλαγής της νοοτροπίας που κρατά πίσω την Πάρο μας. Αυτή η προσπάθεια βεβαιώνουμε τον Παριανό λαό ότι θα προχωρήσει οπωσδήποτε.

Γ. ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ

Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου

Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ.

http://www.paros-axia.gr

Τρόικα προς Κατσέλη: «Εσείς υπογράψατε το Μνημόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε...»

Η υπουργός Εργασίας  προσέρχεται σε κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή  το περασµένο Σάββατο. Η τρόικα ζήτησε χθες από την Λ. Κατσέλη την εφαρµογή  του Μνηµονίου χωρίς επιπλέον όρους
Πιστή εφαρµογή του Μνηµονίου απαιτεί η τρόικα από το υπ. Εργασίας

«Εσείς υπογράψατε το Μνηµόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε...». Με τη φράση αυτή οι εκπρόσωποι της τρόικας απάντησαν κυνικά στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πρέπει να υπάρξει πιστή τήρηση του Μνηµονίου, που προβλέπει την επικράτηση των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών ή της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας µε την τρόικα συζητήθηκαν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους µισθούς καθώς και τα µέτρα εξοικονόµησης περίπου 5 δισ. ευρώ το 2011 από τα ασφαλιστικά ταµεία και τις δαπάνες υγείας. Η τρόικα έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου για τις αλλαγές Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό, αλλά έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στα εργασιακά. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας απέρριψαν το σχέδιο Κατσέλη, το οποίο προβλέπει µε επιχειρησιακές συµφωνίες την καταβολή χαµηλότερων µισθών από εκείνους στις κλαδικές συµβάσεις, αλλά µε τη σύµφωνη γνώµητων κοινωνικών εταίρων. Στόχος του σχεδίου είναι να βελτιωθεί ο Νόµος 3845/2010 που έχει ψηφιστεί εφαρµόζοντας το Μνηµόνιο και επιτρέπει τις αποκλίσεις ακόµη και κάτω από τον κατώτατο µισθό χωρίς προϋποθέσεις.

Το σχέδιο Κατσέλη παρέχει τη δυνατότητα «ελεγχόµενων» αποκλίσεων (10% - 20% έναντι του µισθού των κλαδικών) για διάστηµα έως 2 χρόνια και υπό τηνεποπτεία των εταίρων. Η τρόικα κατηγορηµατικά επισήµανε ότι το σχετικό µέτρο στο Μνηµόνιο είναι σαφέστατο και δεν επιδέχεται διαφορετικές ερµηνείες. Σύµφωνα µε τη σχετική ρύθµιση 2 Ν. 3845/2010, «οι όροι των οµοιοεπαγγελµατικών και Επιχειρησιακών Συµβάσεων Εργασίας µπορούν νααποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών Συµβάσεων Εργασίας καθώς και των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίαςκαι οι όροι των ΚλαδικώνΣυµβάσεων Εργασίας µπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας».

Κάτω από τον βασικό

Αυτό σηµαίνειότι σπάει οκατώτατος µισθός, που σήµερα είναι 740ευρώ, και οι επιχειρήσεις – επικαλούµενες την οικονοµική κρίση και τα προβλήµατα βιωσιµότητάς τους – θα αµείβουντους εργαζοµένους µε µισθούς χαµηλότερους από τους βασικούς.

Κατηγορηµατικοί ήταν οι εκπρόσωποιτης τρόικας και στη µη διατήρηση,για λόγους ισότιµου ανταγωνισµού, του δικαιώµατος του υπουργού να επεκτείνει στους εργοδότες που δεν είναι µέλη εργοδοτικών οργανώσεων την ισχύ συµβάσεων που υπογράφουν οι κοινωνικοί εταίροι καθώς και στην παρουσία κυβερνητικού µέλους στον Οργανισµό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίας(ΟΜΕ∆)

Στη συνάντηση µε τους εκπροσώπους της τρόικας η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η µειωµένη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δεν οφείλεται στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγµατεύσεων. Οπως παρατήρησε η κ. Κατσέλη οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αλλού: στην εσωστρέφεια των περισσότερων επιχειρήσεων, στο υψηλό µη µισθολογικό κόστος και διοικητικό βάρος, στο ασταθές θεσµικό πλαίσιο. Οι κλαδικές συλλογικές συµβάσεις, όπως έχει φανεί και από την ευρωπαϊκή εµπειρία, ιδιαίτερα σε χώρες µε µικροµεσαίες επιχειρήσεις διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισµό, συµβάλλουν στον περιορισµό του µισθολογικού κόστους και εξασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη. Επιχειρησιακές συλλογικές συµβάσεις µπορεί να συµβάλουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας υπό ειδικές συνθήκες, τόνισε η υπουργός.

H ΑΠΑΙΤΗΣΗ


Οι «επιτηρητές» ζητούν να µην υπάρχουν όροι στο πόσο θα αποκλίνει η επιχειρησιακή από την κλαδική σύµβαση

Απολύσεις στο ∆ηµόσιο ζητεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ


ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο ∆ηµόσιο τάχθηκε εµµέσως πλην σαφώς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την οικονοµία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ∆ηµήτρης ∆ασκαλόπουλος. «Ξεσηκώνεται θύελλα κάθε φορά που γίνεται λόγος για τον περιορισµό του κράτους, άρα κατά συνέπεια και για τη µείωση των εργαζοµένων στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «στον ιδιωτικό τοµέα, που δεν έχει τόσο λίπος, που δεν χρεοκόπησε ο ίδιος, αλλά περνάει τις δυσκολίες του επειδή χρεοκόπησε το κράτος, κάθε ηµέρα χάνουν τη δουλειά τους 500 - 600 άνθρωποι, 160.000 σε έναν χρόνο και γι’ αυτούς τους ανθρώπους µόνο κροκοδείλια δάκρυα είδα να χύνονται».

Τόνισε τέλος ότι «θεωρούµε σχεδόν φυσική την ανεργία για τον ιδιωτικό υπάλληλο, ενώ θεωρούµε ιερό και απαραβίαστο το δικαίωµα στη δουλειά ακόµη κι εκείνων των εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο που είναι υπεράριθµοι ή αργόµισθοι».


Σχέδιο για εξοικονόµηση 1,4 δισ. ευρώ στην Υγεία

ΣΧΕ∆ΙΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ύψους 1,4 δισ. ευρώ παρουσίασε χτες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην τρόικα, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει – ακόµα – το πράσινο φως από τους ελεγκτές. Τα στελέχη της τρόικας θα αποφανθούν την ερχόµενη Παρασκευή για την αποτελεσµατικότητα των µέτρων, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου υπογράµµιζαν αµέσως µετά τη συνάντηση πως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές.

Η πρόταση του κ. Λοβέρδου έχει «κλειδώσει» σε ό,τι αφορά την εξοικονόµηση 568 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει εξασφαλιστεί από τις ήδη ισχύουσες περικοπές σε µισθούς και επιδόµατα των δηµοσίων υπαλλήλων. Συνεπώς, το στοίχηµα του υπουργείου Υγείας είναι το «ψαλίδισµα» επιπλέον 840 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών που αναµένεται να γίνουν για πρώτη φορά εντός του 2011.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πληρωµή των προµηθευτών σε πραγµατικό χρόνο το υπουργείο εκτιµά εξοικονόµηση 250 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του επόµενου έτους. Αντίστοιχα, από την περιστολή των φαρµακευτικών δαπανών – µε τη χρήση για παράδειγµα γενόσηµων (αντιγράφων) φαρµάκων και τον νέο τρόπο διάθεσης των 89 ακριβών νοσοκοµειακών σκευασµάτων – υπολογίζεται πως θα κλείσει τη «µαύρη τρύπα» κατά 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στο σχέδιο που παρουσίασε χτες ο κ. Λοβέρδος στους αξιωµατούχους της τρόικας, περιλαµβάνεται και ειδική πρόβλεψη για τους απόρους και ανασφάλιστους.

Ετσι, στον άµεσο σχεδιασµό του υπουργείου είναι να οριστούν τέσσερα νοσοκοµεία στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα µπορούν να απευθύνονται για ιατρική φροντίδα και νοσηλεία οι άποροι και οι ανασφάλιστοι – που ξεπερνούν το ένα εκατοµµύριο.

Ωστόσο, το µέτρο δεν µπορεί να εφαρµοστεί στα νοσοκοµεία της περιφέρειας, των οποίων οι πόρτες θα παραµείνουν ανοιχτές για όλους τους ασθενείς. Ο κ. Λοβέρδος µιλώντας χθες στο Ράδιο 9, ανέφερε ότι υπάρχει «µαύρη τρύπα» 400 εκατ. ευρώ ετησίως από τη νοσηλεία απόρων και ανασφάλιστων, καθώς κανένα Ταµείο δεν δέχεται να πληρώσει γι’ αυτούς.

Οι δηµόσιοι γιατροί όλης της χώρας θα λάβουν τις επόµενες ηµέρες αυστηρές οδηγίες για τη συνταγογράφηση αποκλειστικά και µόνον γενόσηµων φαρµάκων στους ανασφάλιστους και στους απόρους, έτσι ώστε να µπει οριστικό φρένο στο κύκλωµα πλαστών συνταγών.

Η λειτουργία των ολοήµερων νοσοκοµείων από 1ης ∆εκεµβρίου, είναι ακόµη ένα φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου για αύξηση των εσόδων στο ΕΣΥ, από το οποίο αναµένεται να προέλθουν 20 εκατ. ευρώ – ποσό που σε τρία χρόνια σύµφωνα µε υπολογισµούς θα εκτιναχτεί σε 300 εκατ. ευρώ µε τα καθαρά κέρδη για τα νοσοκοµεία να αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4604571

Η γενιά που μας έστειλε...

17η Νοεμβρίου σήμερα η 37η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Θα γιορτάσουμε ακόμη μια φορά με το ζόρι την "εξέγερση" των "φοιτητών" της γενιάς του '73.

Των σημερινών 60ρηδων,των δήθεν επαναστατών με την παρδαλή ιδεολογική λινάτσα στις πλάτες τους,που εξαργύρωσαν με τον πλέον τοκογλυφικό τρόπο την δήθεν εκεί παρουσία τους με κοινωνική καταξίωση,βουλευτικά έδρανα και υπουργικά γραφεία.

Οι γιαλαντζί επαναστάτες της πλάκας χώθηκαν στο σύστημα και επί δεκαετίες άλωσαν τον πολιτικό και δημόσιο βίο,δεν άφησαν ΤΙΠΟΤΕ όρθιο και παραδίδουν σήμερα την ΕΛΛΑΔΑ στις νεότερες γενιές,στα πρόθυρα της χρεοκωπίας και στα σαγόνια του ΔΝΤ.

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΗΔΕΙΑ

http://cobra-argos.blogspot.com/

Όταν το Βατοπαίδι φούσκωνε τα πανιά του ΠΑΣΟΚ

Να θυμήσουμε ότι είναι Σεπτέμβριος του 2008 με το που έρχεται στην επιφάνεια το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου ο επιχειρηματίας, φίλος, συντοπίτης και αιμοδότης του κ. Παπακωνσταντίνου, Πάπιστας, τον ενημερώνει ότι εκβιάζεται από κάποιους για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Δύο μήνες μετά, Νοέμβριο του 2008, η "μάρτυς" Σωτηροπούλου καταθέτει στην εξεταστική ότι το Βατοπαίδι έγινε με εντολή Καραμανλή όπως της είπε ο Ψωμιάδης. Ο Παπακωνσταντίνου ξιφουλκεί εναντίον της ΝΔ.

1-2 μέρες μετά βγαίνει στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον σύντροφο της Σωτηροπούλου, Κουκουβίνο, να ζητάει λεφτά από τον κουμπάρο του Πάπιστα δηλ. να τον εκβιάζει. Ο Παπακωνσταντίνου αν και ξέρει για τον εκβιασμό κάνει την πάπια και συνεχίζει να κατηγορεί τη ΝΔ.

Μερικές μέρες μετά αποκαλύπτεται ότι ο Πάπιστας είχε επισκευθεί τον Παπακωνσταντίνου και του είχε μιλήσει για τον εκβιασμό. Άρα μόλις δημοσιοποιήθηκε το βίντεο ο Παπακωνσταντίνου ήξερε περί τίνος επρόκειτο και συνέχισε να κάνει την πάπια



Mέχρι που ξεσκεπάστηκε και έγινε ρόμπα με αποτέλεσμα να τον ρωτά ο Χατζηνικολάου, όταν έλεγε δεν πήγε το μυαλό μου ότι επρόκειτο για τον ίδιο εκβιασμό:

-ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΑΙ κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

και να απαντά:

-ΒΕΒΑΙΩΣ...!



Δεν ρώτησε, λέει τότε τον Πάπιστα για το Βατοπέδι γιατί δεν ήταν δουλειά του!!!!

Και τώρα μεγάλε, που ως ΥΠΟΙΚ και διαχειριστής της κρατικής περιουσίας, είναι δουλειά σου να μάθεις, πάλι δεν ρώτησες;

Μαλάκες ψάχνεις να σε πιστέψουν;

Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, γνωρίζει έναν επιχειρηματία, συναντάται μαζί του στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο επιχειρηματίας αυτός είναι αναμεμειγμένος σε ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπεδίου, αλλά δεν τον ρωτάει !

Πιστεύει κανένας από εσάς, ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε ή δεν ξέρει, για την υπόθεση Βατοπεδίου;

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΦΙΓΓΑ ;;;;

Αφιερωμένο στους πατριώτες Αθηναίους που δεν ψήφισαν την Κυριακή

Και σ' όσους δεν άρεσε το προηγούμενο ανέκδοτο και θεωρούν τον GAP λιοντάρι...

Ήταν ένα μεσημεράκι στη ζούγκλα, όπου ο ήλιος έκαιγε ανυπόφορα. Κάπου σε ένα ξέφωτο ο λαγός είχε βάλει τα αρχ@@@ του πάνω σε ένα βράχο, ενώ με έναν άλλο τα χτυπούσε με δύναμη. Κάθε φορά που τα χτύπαγε φώναζε με ηδονικό ύφος:

- Καύλα...

Ο λαγός συνέχιζε το "παιχνίδι" του, όταν κάποια στιγμή τον παίρνει χαμπάρι το λιοντάρι. Στην αρχή παραξενεύεται, αλλά σύντομα αρχίζουν και του περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό...

- Δεν είναι δυνατόν ο μικρός και ασήμαντος λαγός να το κάνει αυτό και να καυλώνει, και εγώ ο βασιλιάς των ζώων να μην το έχω δοκιμάσει ακόμα...

Έτσι, αποφασισμένο πάει στο λαγό, του παίρνει την πέτρα, τον παραμερίζει και βάζει αυτό τα αρχ@@@@ του πάνω στο βράχο. Σηκώνει την πέτρα ψηλά, την κατεβάζει με δύναμη πάνω στ αρχ@@@@ του...

- Ααααααααααααααααα... , φωνάζει σαν να το πυροβόλησαν. Κοιτάει τα αρχ@@@@ του τα οποία ήταν ματωμένα σε κακό χάλι. Γυρνάει στο λαγό...

- Ρε πούστη λαγέ, που στο διάολο τη βρίσκεις την καύλα σ αυτό;

Και απαντάει ο λαγός:

- Η καύλα είναι να μην τα πετύχεις...

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής δείχνει ότι η ύφεση βαθαίνει

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής είναι μια ακόμα ένδειξη για την εμβάθυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση 7.1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Το χειρότερο είναι ότι η πτώση υπήρξε κατά πολύ υψηλότερη του μέσου όρου για το τρέχων έτος (5,7%).

(πηγή www.sofokleous10.gr)

Παράλληλα και οι εξαγωγές στις οποίες βασίζονται αρκετές ελπίδες για την βελτίωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών σημείωσαν σημαντική πτώση της τάξης του 9,6% για το μήνα αυτό (πηγή euro2day.gr)

Η οικονομική πολιτική του κυρίου Παπακωνσταντίνου θα μας κάνει να ξεχάσουμε τι σημαίνει ανάπτυξη…

citizengr.wordpress.com

ΠΡΩΙΝΟΣ FREDDO

Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου

· ΛΑΟπρόβλητη σήμερα η στήλη. Η επιστήμη της επικοινωνίας κατά τη λαϊκή Δεξιά (και βάλε) του Γ. Καρατζαφέρη.

· Μπορεί η επιστολή σε έναν… θείο να αποτελεί πολιτική ανακοίνωση; Μπορεί το γράμμα ενός πολιτικού στελέχους στο θείο του να συνιστά πολιτικό κείμενο;

· Κι όμως μπορεί! «Αγαπημένε μου θείε» -αυτό είναι το ξεκίνημα μιας πολιτικής επιστολής – ανακοίνωσης του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ στο νέο δήμαρχο Ικαρίας. Ανηψιός, ο Κωστής Αϊβαλιώτης. Θείος, ο καθηγητής Παιδιατρικής και νεοεκλεγείς δήμαρχος Ικαρίας Χρ. Σταυρινάδης.

· «Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ» τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης. Και ακούστε το εκπληκτικό: «Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη Κούβα του Αιγαίου»!!!

· Φυσικά, η επιστολή τελειώνει με τον κλασικό τρόπο: «Με αγάπη, ο ανηψιός σου»!!! Είναι προφανής ο στόχος του κ. Καρατζαφέρη: η ενίσχυση των σχέσεων οικογένειας στην ελληνική κοινωνία.

· Στη χώρα που ζούμε την καταχρεωμένη, θα μας χρειαστούν: κανένα δανεικό, καμιά ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών… Μπορείς να το κάνεις και με ξένους, όμως… αλλιώς εμπιστεύεσαι το αίμα σου.

· Θα μείνω σήμερα στον ΛΑΟΣ του Γιώργου που τα πάει και τα φέρνει όπως (νομίζει) ότι τον βολεύει. Έβγαλε μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών, με ολίγη –σκόπιμη- καθυστέρηση και υποστηρίζει ότι…

· «Τα περί μνημονίου και αντιμνημονίου απεδείχθησαν αρκούντως ρευστά (τ’ ακούς Αντώνη;). Δηλαδή οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Αττικής ήταν “υπέρ” και της Μακεδονίας “κατά”; (λογική απορία)».

· Θυμίζει εκείνο που λέει ο λαός «το ‘να ψέμα, φέρνει τ’ άλλο». Όταν το διακύβευμα είναι η αυτοδιοίκηση περισσότερο από ποτέ κι εσύ το θέτεις πολιτικά κλπ, ε τότε στο τέλος παίρνεις και μια «λογική» ειρωνία και πας από κει που ήρθες.

· Τέλος πάντων, καλημέρα στη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας. Αύριο η κουβέντα για τη συντηρητική Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται. Περιμένω τις απόψεις σας. Καλημέρα και καλή δύναμη!

Διαβάστε και τη σημερινή ΚΑΡΦΙΤΣΑ στο www.karfitsa.gr

Στο ρόλο του λαγού.... ο GAP

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivAJFPi4WD-wdEmmHSoVywbDxyqiYiXWurvIFt1QPdVwVf46IJDZjU28pTKuCE7mA2nxCztgqu0LHnrdAILFOz0DmRFXTsXDS1nhJFPw4EdR3S1TdOJJGGWgD3Qdu6aFp_m6mduq0Req5q/s1600/%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpgΘυμάστε χθες που γράψαμε για τις γελοιότητες του ΕΘΝΟΥΣ ότι τάχα μου υπάρχει κόντρα σε εξέλιξη μεταξύ ΓΑΠ-Μέρκελ. Είπαμε ότι ο Ταρζάν μιλάει μόνος του και γι αυτό κάνει τον μάγκα μιας και η Μέρκελ τον έχει γειωμένο και δεν ασχολείται μαζί του... μέχρι να αποφασίσει να του ζητήσει το λόγο και ο ΓΑΠ μας να γίνει λαγός:

Ένας Λαγός είχε την παράξενη συνήθεια να ρεμβάζει πάνω σ ένα δένδρο. Η συμπεριφορά του παραξένευε τα άλλα ζώα που τον ρωτούσαν τι κάνει εκεί πάνω.
Πέρναγε η αρκούδα τον ρώταγε:

-Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω;
-Ε! ...τι να κάνω αρκούδα μου; Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου κι άμα μου κάνει κέφι, "πηδάω" και το Λιοντάρι άμα λάχει!...

Η Αρκούδα φρίκαρε, αλλά δεν είπε τίποτα...

Ο Λαγός όμως το χαβά του : Όποιο ζώο πέρναγε και τον ρωτούσε , έλεγε το ποίημα του...."Τρώω το χορταράκι μου , πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!.. κι άμα μερακλωθώ, "πηδάω" και το Λιοντάρι άμα λάχει!..."

Βεβαίως ο απόηχος αυτής της αήθους συμπεριφορά δεν άργησε να φθάσει και στα αυτιά του Βασιλιά της ζούγκλας!...Μια και δύο λοιπόν πάει και βρίσκει το Λαγό και τον ρωτάει:

-Τι κάνεις Λαγέ εκεί πάνω;
-Τι να κάνω Βασιλιά μου; Τρώω το χορταράκι μου, πίνω το γάργαρο νεράκι μου, έ!...λέω και καμιά μαλακ@@ να περάσει η ώρα!...

Αθώος ο Βουλγαράκης-Ρόμπα έγιναν με Ρουσό-Μόνο το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα

Ψήφισαν 184 βουλευτές:

Βουλγαράκης
Παράβαση καθήκοντος με αποτέλεσμα ζημιά του δημοσίου:
104 ΝΑΙ 54 ΟΧΙ 20 ΛΕΥΚΑ


Κοντός
Ηθική αυτουργία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος:
134 ΝΑΙ 34 ΟΧΙ 9 ΛΕΥΚΑ
Ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:
155 ΝΑΙ 13 ΟΧΙ 8 ΛΕΥΚΑ
Απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:
136 ΝΑΙ 31 ΟΧΙ 9 ΛΕΥΚΑ

Μπασιάκος
Ηθική αυτουργία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος:
139 ΝΑΙ
29 ΟΧΙ 8 ΛΕΥΚΑ

Ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:

162 ΝΑΙ
8 ΟΧΙ 7 ΛΕΥΚΑ

Απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:
139 ΝΑΙ 27 ΟΧΙ 10 ΛΕΥΚΑ


Δούκας
Ηθική αυτουργία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος:
134 ΝΑΙ 34 ΟΧΙ 8 ΛΕΥΚΑ

Ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:
156 ΝΑΙ 11 ΟΧΙ 7 ΛΕΥΚΑ

Απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση:
135 ΝΑΙ 30 ΟΧΙ 8 ΛΕΥΚΑ


Ρουσόπουλος
Ηθική αυτουργία σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος:
131 ΝΑΙ 37 ΟΧΙ 9 ΛΕΥΚΑ
Ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου:
131 ΝΑΙ 37 ΟΧΙ 9 ΛΕΥΚΑ
Ηθική αυτουργία σε απάτη εις βάρος του Δημοσίου:
130 ΝΑΙ 38 ΟΧΙ 9 ΛΕΥΚΑ

Συνεπώς Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός παραπέμπονται στο δικαστικό συμβούλιο (αποτελείται από δικαστικούς στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας) το οποίο θα αποφασίσει αν έχει παραγραφεί ή όχι το «αδίκημα της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργία στο αδίκηµα της απιστίας περί την υπηρεσία εις βάρος του Δηµοσίου κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση µε συνέπεια να προκληθεί ζηµιά για το Δηµόσιο άνω των 150.000 ευρώ»....

Με απλά λόγια οι τρεις τους θα ταλαιπωρηθούν μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι να έρθει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί ότι τα δήθεν αδικήματα έχουν παραγραφεί... αλλά η ρετσινιά μένει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τελικά τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Δούκα (156 ΝΑΙ) και Κοντού (155 ΝΑΙ), αν σκεφτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει 160 βουλευτές (παρόντες ήταν και οι 3 διαγεγραμμένοι του), ενώ για την παραπομπή του Μπασιάκου ψήφισαν ελάχιστοι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ουσιαστικά δηλ. οι παραπομπές έγιναν μόνο από το ΠΑΣΟΚ!
Και για την ιστορία θυμίζω τον τίτλο χθεσινού άρθρου των ΝΕΩΝ:
Τρία κόµµατα δείχνουν Ειδικό Δικαστήριο...
προπαγάνδα γελοίων μέχρι και την τελευταία στιγμή

Αθώωση Ρουσόπουλου-Βουλγαράκη και παραπομπή Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου για το Βατοπέδι

Ως σκευωρία χαρακτήρισε τη διαδικασία η ΝΔ, η οποία, μαζί με τον ΛΑΟΣ, αποχώρησαν πριν από την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας.

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης - με αντικείμενο την παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος) στο Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο, για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Αντίθετα, η πρόταση για παραπομπή των κ. Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία (151 ψήφοι) των βουλευτών. Οι τρεις πρώην υπουργοί παραπέμπονται μόνο για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία, εις βάρος του Δημοσίου.

Η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτής επιτροπής ξεκίνησε το απόγευμα και διεξήχθη σε έντονους τόνους. Πριν από την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, αποχώρησαν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Νωρίτερα, έντονη αντίδραση υπήρξε από πλευράς της ΝΔ για τις επιστολικές ψήφους (πρόκειται για ψήφους δια επιστολής, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και βουλευτών που λείπουν στο εξωτερικό σε επίσημη αποστολή). Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής κ. Αντώναρος τόνισε πως «η απόφαση που επέβαλε η κυβερνητική πλειοψηφία ότι δήθεν μπορούν να ψηφίσουν ο πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές με επιστολή από το εξωτερικό για το Βατοπέδι, αποδεικνύει: Χωρίς να ακούσουν τους βουλευτές που κατηγορούνται έχουν πάρει εκ των προτέρων την απόφαση να τους καταδικάσουν. Αυτή κι αν είναι περίτρανη απόδειξη για την πολιτική σκευωρία και την ενοχοποίηση των αντιπάλων του που μεθοδεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιστεύω ότι η διαδικασία είναι άκυρη».

Ένταση από το ξεκίνημα της συζήτησης

Με κατηγορίες περί «σκευωρίας στην οποία δεν πρόκειται να συμπράξει η αξιωματική αντιπολίτευση» και ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, απαντά η Νέα Δημοκρατία στην Ολομέλεια της Βουλής, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της στο ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο, σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής (που εκφράζει τις θέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ), ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, με σύντομη επιστολή του, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί στην συνεδρίαση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αναφέροντας πως επί δύο χρόνια, στις δύο Εξεταστικές Επιτροπές και την Προανακριτική που ακολούθησε, «αποτύπωσε τα γεγονότα που τον αφορούν και δεν περιμένει τίποτα απ’ τη διαδικασία».

Σε μείζον ζήτημα επεχείρησε να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία, την απόφαση του Προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί ως έγκυρες, τις ψήφους δι’ επιστολής, τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και βουλευτών που λείπουν στο εξωτερικό σε επίσημη αποστολή.

Παρότι αρχικώς η Ολομέλεια είχε δεχθεί ομόφωνα την πρόταση του κου Πετσάλνικου, στην συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να απορριφθεί η εκδοχή αυτή, επί τη βάσει πως η Βουλή, «σήμερα επέχει θέση δικαστικού λειτουργού και καταλήγει εάν ασκείται ποινική δίωξη ή όχι. Είναι νοητό, απόντες άνθρωποι, που δεν έχουν ακούσει, ούτε τους εισηγητές, ούτε τους απολογούμενους, να ψηφίζουν; Δεν καταλαβαίνουμε πως αν ψηφίζουμε τίθεται θέμα ακυρότητας της διαδικασίας;»

«Εισάγουμε καινά δαιμόνια για το μέλλον!» προειδοποίησε ο κος Παυλόπουλος - και αντίστοιχη παρέμβαση, πραγματοποίησε αργότερα και ο Δ. Σιούφας. Με την άποψη του κου Παυλόπουλου συντάχθηκε επίσης ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ), κατηγορώντας την πλειοψηφία πως «θεμελιώνει τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί παραβιάζει βασικό δικαίωμα των κατηγορουμένων να ακουστούν». Άλλο τόσο και η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συζήτηση και «αναθεώρηση της διαδικασίας».

«Παρών» δήλωσε για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Σ. Χαλβατζής, αναγνωρίζοντας την ουσία των ενστάσεων, αλλά παρατηρώντας από την άλλη, πως «στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι βουλευτές χωρίς καν να ακούσουν τίποτα, έρχονται και ψηφίζουν και τοποθετούνται για πολύ σοβαρά ζητήματα». Όσο για τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπεντενιώτη, εκείνος σχολίασε λέγοντας, πως «συζητάμε σήμερα για το πώς θα φύγει η Νέα Δημοκρατία από τη Βουλή, απομακρυνόμενη από την ευθύνη να αποφασίσει».

«Αντιλαμβάνομαι το δεοντολογικό θέμα που θέτει ο κος Παυλόπουλος και ο κος Σιούφας» παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης. «Αλλά τότε όμως, θα πρέπει στο τέλος της ψηφοφορίας, να έχουμε μετρήσει και ποιοι απουσιάζουν, ώστε να μην καταστεί άκυρη η διαδικασία. Γιατί μπορεί κάποιος να βρίσκεται εκτός αιθούσης και να έρθει μόνον για να ψηφίσει».

Ο προβληματισμός, έκλεισε με την τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος απέρριψε τις τυπικές επί της διαδικασίας ενστάσεις και υπενθύμισε πως και κατά την συζήτηση για την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη το 2009, η Βουλή είχε δεχθεί επιστολικές ψήφους δύο υπουργών και δύο βουλευτών.

«Ισότητα στην παρανομία και την παρατυπία δεν υπάρχει. Αν δεν ετέθη τότε το ζήτημα και ετέθη τώρα, δεν σημαίνει ότι ήταν σωστή η τότε στάση» επέμεινε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ).

Σε κάθε περίπτωση, ο κος Πετσάλνικος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, όπου επικυρώθηκε η δυνατότητα αποδοχής των επιστολικών ψήφων.

Τσιρώνης: «Ξεκάθαρο μήνυμα στον λαό»

«Σταθμό για τους κοινοβουλευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς», χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση, για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο των κ.κ. Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης. Στην εισήγησή του, τόνισε πως η Βουλή «οφείλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε διατιθέμενοι να καλύψουμε κανέναν, να συγκαλύψουμε και να κουκουλώσουμε παρανομίες και ανομίες πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, όποιο αξίωμα και εάν έχουν ή είχαν»:

Απαντώντας στη θέση της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου από τις επίμαχες «ανταλλαγές» ακινήτων του Δημοσίου με τη λίμνη Βισθωνίδα και τις όχθες της, ο κος Τσιρώνης επεσήμανε κατ’ αρχήν, πως οι ανταλλαγές αυτές έγιναν χωρίς την ύπαρξη νόμιμων τίτλων κατοχής της λίμνης εκ μέρους της Μονής, κατά παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει την ανταλλαγή κοινόχρηστου αγαθού και υπενθύμισε πως η ΝΔ αναγνώριζε στις πρώτες δύο Εξεταστικές Επιτροπές, «βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου», για να εγκαταλείψει την θέση αυτή πρόσφατα.

Στυλιανίδης: «Εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε»

Από πλευράς του, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, εστιάστηκε ακριβώς στα κενά του πορίσματος της Προανακριτικής, για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση, έχει στήσει μια «σκευωρία», καθώς «δεν απαντήθηκε με πληρότητα, τίποτα απ’ όσα διερευνήθηκαν, ώστε να αναδειχθούν αποχρώσες ποινικές ευθύνες».

«Το προεδρείο της Προανακριτικής, παρανόμως έκρινε πως την αποτίμηση της αξίας των ανταλλαγεισών εκτάσεων δεν έπρεπε να την κάνει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, αλλά οι Δ.Ο.Υ. - και το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε την ύπαρξη τεσσάρων εκθέσεων διεθνών οίκων ότι δεν υπάρχει ζημία. Γιατί δεν τόλμησαν να ανοίξουν τις μετοχικές συνθέσεις των οφ σορ εταιρειών που είχαν συναλλαγές με τη Μονή;», αναρωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ.

Ο κ. Στυλιανίδης προειδοποίησε εξάλλου πως το «Βατογκέιτ», θα αποτρέψει στο μέλλον υπουργούς από το να λάβουν κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις, υπό τον φόβο της παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη - και «τα μεγαλύτερα δεινά έχουν προκύψει από πολιτικούς που δεν τόλμησαν να πάρουν αποφάσεις. Είναι τραγικό, οι κυβερνώντες να προσπαθήσουν να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου. Εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε» προειδοποίησε ο εισηγητής της ΝΔ.

Σκυλλάκος: «Το ΠΑΣΟΚ βγάζει λάδι τους δικούς του»

Υπέρ της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο μόνον των πρώην υπουργών, των κ.κ. Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκου και Αλ. Κοντού, μόνον όμως για την κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία, τάχθηκε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Αντώνης Σκυλλάκος τασσόμενος ταυτόχρονα κατά της παραπομπής των κ.κ. Θ. Ρουσσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη αφού, όπως σημείωσε, «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες και στη ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεν ΝΔ δεν δέχεται ότι πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά «τα βρίσκει όλα ύποπτα και σκευωρίες», ενώ το ΠΑΣΟΚ «βγάζει λάδι» τους δικούς του υφυπουργούς. Επίσης σημείωσε ότι η ΝΔ απεχώρησε, ενώ το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τελικά τον έλεγχο της αξίας των ανταλλαγέντων.

Παράλληλα οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, είπε ο βουλευτής, «αναγνώρισαν στη Μονή Βατοπεδίου το δικαίωμα κυριότητας επί της λίμνης Βιστωνίδας», ενώ οι υπουργοί της ΝΔ αξιοποίησαν αυτές τις αποφάσεις και προχώρησαν στις ανταλλαγές. Καταλήγοντας απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και της απάτης, αφού δεν συζητήθηκαν καν, τόσο στην εξεταστική όσο και στην προανακριτική και τίθεται τώρα «μόνο και μόνο για να μην υπάρξει παραγραφή».

Πλεύρης: «Πόρισμα – ντροπή»

Ο αγορητής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης χαρακτήρισε το πόρισμα της πλειοψηφίας ως «ντροπή για τον νομικό μας πολιτισμό», όταν μάλιστα δεν παίρνει θέση επί της εξαλείψεως του αξιοποίνου. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι εξαπάτησε τα μέλη των δύο επιτροπών και δεν διέταξε την πραγματογνωμοσύνη, ούτε καν το αίτημα μικρής μετάθεσης έκδοσης του πορίσματος «μόνον και μόνον για να έχουν πόρισμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου».

Θεώρησε ακόμη ως δικονομικά απαράδεκτη την επίκληση αδικημάτων, όπως το ξέπλυμα και την απάτη που δεν υπήρχαν στο κατηγορητήριο: «Με πράσινα γυαλιά θέλετε να στήσετε Ειδικά Δικαστήρια», όταν «από την άλλη η ΝΔ έκλεισε πρόωρα τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα».

Ο βουλευτής συνόψισε ότι για τους κ.κ. Ρουσσόπουλο και Βουλγαράκη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλογιστεί κάποια ευθύνη, ενώ για τους τρεις άλλους υπουργούς υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας, πλην όμως σε κάθε περίπτωση έχει επέλθει παραγραφή και αυτό θα πρέπει να το γνωμοδοτήσει και αποφασίσει η Βουλή και όχι το Δικαστικό Συμβούλιο.

Δρίτσας: «Οι υπουργοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας θεώρησε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταθούν τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος. Δεν υπάρχουν, όπως υπογράμμισε ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος και για ηθική αυτουργία αντιστοίχως για τους κ.κ. Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσσόπουλο, ενώ αντιθέτως θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή για τους τρεις άλλους διατελέσαντες υπουργούς για απιστία περί την υπηρεσία.

Κατά τον βουλευτή «οι υπουργοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι για να επικαλούνται ότι υπέγραψαν αποφάσεις γνωμοδοτικών συμβουλίων», ενώ από την άλλη υπογράμμισε ότι διασπάται η στοιχειώδης λογική εξέτασης της υπόθεσης, όταν «αθωώνονται» από την πλειοψηφία οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δρίτσας είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανεξερεύνητες πτυχές στην υπόθεση, «που πάντως δεν είναι υπόθεση μίζας και μαύρου χρήματος», αλλά και ούτε και κατηγοριών «που συνιστούν νομικούς ακροβατισμούς στο όνομα της δικομματικής αντιπαράθεσης».

Για το θέμα της παραγραφής ο βουλευτής θεώρησε ότι ενδεχομένως να μην υπάρξει παραγραφή, αφού δεν το θέλουν οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, έκρινε όμως ότι η απόφαση για το αν έχει επέλθει ή όχι δεν πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους από τη Βουλή αλλά με νομικούς από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Καρατζαφέρης: Εμπάθεια κυβέρνησης έναντι των πολιτικών αντιπάλων της

Στο ζήτημα της παραγραφής των ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, εστιάστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση, πως επιδεικνύει «εμπάθεια» έναντι των πολιτικών της αντιπάλων σε μία εποχή που χρειάζεται να πρυτανεύσει η συναίνεση.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Καρατζαφέρης είχε ζητήσει να κληθούν «οι δύο συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, ο κος Βενιζέλος και ο κος Λοβέρδος», προκειμένου να διευκρινίσουν, εάν εξακολουθούν να θεωρούν (σύμφωνα με τα συγγράμματά τους), πως υπεύθυνος να κρίνει το ζήτημα της παραγραφής, είναι η Βουλή. Στην ομιλία του δε, που ακολούθησε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτίμησε πως η απουσία των κ.κ. Λοβέρδου και Βενιζέλου από την συζήτηση, οφείλεται ακριβώς «γιατί τους το απαγορεύει η θέση του ΠΑΣΟΚ».

Κοντός: «Δίωξη με άνωθεν εντολές»

«Άδικη δίωξη, χωρίς στοιχεία, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και με άνωθεν εντολές» χαρακτήρισε την παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός. «Όλα αυτά παραπέμπουν σε θέατρο του παραλόγου, να καλούμαι να αποδείξω πως δεν είμαι ένοχος. Ότι δεν μετείχα σε σκάνδαλο, όταν δεν υπάρχει ούτε στοιχείο ή ένδειξη που να τεκμηριώνει αυτήν την υπόθεση».

Ο πρώην υπουργός, καυτηρίασε το επιχείρημα της πλειοψηφίας, πως η παραπομπή είναι αναγκαία προκειμένου να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, αντιλέγοντας πως «η άνευ στοιχείων παραπομπή πολιτικών μόνον γι’ αυτό το λόγο, δεν τιμά κανέναν. Πολύ δε περισσότερο, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στο μέλλον». Ο πρώην υπουργός, επανέλαβε το κεντρικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν υπήρξε ζημία για το Δημόσιο συνεπεία των ανταλλαγών, κάτι που «αποδεικνύεται από τέσσερις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και του διεθνούς κύρους εκτιμητικών οίκων» - όπως επίσης και ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βισθωνίδας, δεν είναι δεδομένο.

Τέλος, ο κ. Κοντός δήλωσε πως «δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με οποιαδήποτε λογική παραγραφών» και πως «θα εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες της νομοθεσίας, για να αποτινάξω από πάνω μου κάθε σπίλωση. Σας ζητώ να με κρίνετε αντικειμενικά και δίκαια. Να αξιολογήσετε την πολιτική μου δράση, τον χαρακτήρα μου, τους αγώνες που έχω δώσει για πάρα πολλά χρόνια, για το πιο ταλαιπωρημένο τμήμα του ελληνικού λαού, τους Έλληνες αγρότες».

Δένδιας: «Νομικές ανεπάρκειες του πορίσματος»

Ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι, Ν. Δένδιας, στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην προσθήκη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, της κατηγορίας του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» για τους τέσσερις από τους πέντε υπουργούς, χωρίς να ζητηθεί από τους τελευταίους, να απολογηθούν γι’ αυτήν.

«Σας διατυπώνω έκκληση απόρριψης του πορίσματος της πλειοψηφίας. Θα προστατεύσουμε και τους συναδέλφους της πλειοψηφίας. Οι νομικές ανεπάρκειες του πορίσματος, αποτελούν ντροπή πρωτοετούς φοιτητή της Νομικής. Γίνεται λάθος παραπομπή σε άρθρα και παραγράφους. Και η εξάλειψη του αξιοποίνου, αφορά διατάξεις δημοσίας τάξεως. Δεν είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να πετάξουμε στον επόμενο την καυτή πατάτα. Το ναι ή το όχι, έπρεπε να είχε τεκμηριωθεί στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Δένδιας.

Καστανίδης: «Πλήγμα η μη παραπομή»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, χαρακτήρισε «οδό ευθύνης» την αναζήτηση ενδείξεων ποινικών ευθυνών των εγκαλούμενων πρώην υπουργών και, απαντώντας κυρίως στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, που είχε προτάξει την ανάγκη ομαλού πολιτικού κλίματος και συναίνεσης, έκρινε πως ενδεχόμενη μη παραπομπή, θα βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα καχυποψίας απέναντι στην πολιτική τάξη της χώρας.

«Αν το κάναμε μετά τις περιφερειακές εκλογές, που απεδείχθη ότι μεγάλο ποσοστό του λαού δεν ήρθε στην κάλπη, αντιλαμβάνεστε ποια θα ήταν η ζημία εάν ο πολίτης εξελάμβανε την μη παραπομπή ως πολιτική συμφωνία και αναστολή πάσης ερεύνης; Θα ήταν νέο πλήγμα» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Βουλγαράκης: «Οι προκάτοχοί μου ενήργησαν όπως εγώ»

Στο επιχείρημα ότι το υπουργείο Πολιτισμού, είναι θεσμικά «παντελώς αμέτοχο» στην υπόθεση του Βατοπεδίου, στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, υπογραμμίζοντας πως «τόσο οι προκάτοχοί μου, όσο και οι μετά από μένα, ενήργησαν όπως εγώ». Ο πρώην υπουργός, κατηγορείται πως παρέλειψε να κινήσει την διαδικασία μεταβίβασης αρχαιολογικού χώρου στην Ουρανούπολη, παρά την παρέμβαση του επικεφαλής της τοπικής Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Ταβλάκη, που τον ενημέρωνε πως δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση, χωρίς γνωμάτευση της υπηρεσίας.

«Το κατηγορητήριο, αποφεύγει να προσδιορίσει πότε και πώς έπρεπε να δράσω. Μπορούσα να ακυρώσω τα συμβόλαια και δεν το έκανα; Ως υπουργός είχα ειδοποιηθεί αρμοδίως και εγκαίρως για τις ανταλλαγές; Ενημερώθηκα μετά την υπογραφή των συμβολαίων και, όπως ανέφερε ο νυν υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος στην Επιτροπή, «ο υπουργός δεν μπορούσε να ακυρώσει το συμβόλαιο». Το ίδιο είπε και ο κος Λιάπης. Εγώ παρ’ όλα αυτά, εξακολουθώ να κατηγορούμαι γι’ αυτό. Και αναφέρεται πως ειδοποιήθηκα εγκαίρως. Μήπως αγνόησα το έγγραφο του κ. Ταβλάκη και το έθεσα στο αρχείο; Όχι - ζήτησα την γνώμη της υπηρεσίας, η οποία απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Ταβλάκη και απαντά, όταν πλέον δεν είμαι υπουργός».

Μπασιάκος: «Προκαθορισμένο το αποτέλεσμα»

Ως ζήτημα κομματικής εμπάθειας χαρακτήρισε την εναντίον του κίνηση δίωξης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο πρώην υπουργός του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη και η η παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο τόνισε ενώπιον της Ολομελείας ότι κρίνεται για δύο αποφάσεις που υπέγραψε με σύμφωνη άποψη των πλέον ενδεδειγμένων οργάνων του κράτους, όπως είναι τα γνωμοδοτικά συμβούλια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Κρίνομαι γιατί ενήργησα απολύτως θεσμικά. Αλλά ευθύνεται ο υπουργός, αν στη συνέχεια αποδειχθεί ότι τα όργανα αυτά έκαναν λάθος; Τότε όλοι οι υπουργοί θα είναι στο μέλλον εν δυνάμει υπόδικοι», σημείωσε ο πρώην υπουργός. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι φέρεται ο ίδιος να έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο, όταν έχει πωλήσει μετά από 20ετή θητεία στην πολιτική τη μισή του περιουσία και δεν έχει αγοράσει τίποτε:

Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς προκαθορισμένο και προειλημμένο σε ένα περιβάλλον κανιβαλικής ζούγκλας, σημείωσε ο πρώην βουλευτής. Ο κ. Μπασιάκος επέμεινε ότι η κυριότητα στη Μονή είχε δοθεί με τις αποφάσεις των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γ.Δρυ και Απ. Φωτιάδη, ενώ κατηγόρησε την προανακριτική επιτροπή ότι δεν ανέμεινε τον έλεγχο της εκτίμησης της αξίας των ανταλλαγέντων ακινήτων, «προφανώς για να υπάρχει ένα πόρισμα στην προεκλογική περίοδο». Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε επί μακρόν στα διάφορα στάδια της υποθέσεως, για να υποστηρίξει ότι ο ίδιος ενήργησε βάσει των υποδείξεων των αρμοδίων και ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο ίδιος για τυχόν σφάλματα ή λάθη των υπηρεσιών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

Δούκας: «Πολιτική η δίωξη»

Την απόλυτη βεβαιότητα του ότι υφίσταται μία πολιτική δίωξη και ότι η όλη υπόθεση συνιστά πεδίο μικροψυχίας, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Η συνταγματική επιταγή, τόνισε ο πρώην υπουργός δεν δίδει λευκή επιταγή στην εκάστοτε πλειοψηφία να διώκει τους πολιτικούς της αντιπάλους, ενώ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έδωσε πλήρεις απαντήσεις για όλα, αλλά πουθενά δεν κατεγράφησαν στο πόρισμα της πλειοψηφίας.

Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά να διώκεται ένας υπουργός, επειδή ακολούθησε ομόφωνες αποφάσεις συνταγματικά κατοχυρωμένων οργάνων, όπως είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων, τόνισε ο πρώην υφυπουργός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης υπογραμμίζοντας ότι «οι απανωτές γνωμοδοτήσεις υπέρ της Μονής έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, οπότε επίσης διεγράφησαν οι επίδικες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και οι παραλίμνιες από την κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Πρόσθεσε ο κ. Δούκας ότι ο ίδιος άνοιξε τους λογαριασμούς του και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να ανοίξει τους λογαριασμούς της εξωχώριας ΤΟΡΚΑΣΟ, «την οποία το ΠΑΣΟΚ φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι». Είναι μία πολιτική δίωξη, αφού όλες οι κατηγορίες είναι στον αέρα είπε ο πρώην βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι η οικογένειά του και ειδικά ο πατέρας του, πτέραρχος Γεώργιος Δούκας υπέστησαν διώξεις κατά το παρελθόν.

Τζαβάρας: «Η πιο μαύρη νύχτα στην ιστορία του Κοινοβουλίου»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, έκρινε πως η παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών, δρομολογείται, «μόνο και μόνον για να ικανοποιήσουμε κάποιους, που κακοποίησαν ιδέες στο όνομα της άσκησης κριτικής στην εξουσία και της ενημέρωσης του λαού (…) Θα διαπράξουμε οι ίδιοι το πιο σοβαρό ατόπημα, να δώσουμε συναδέλφους βορά στα πρωτοσέλιδα, γιατί έτσι ικανοποιείται η επιμονή κάποιων, ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο».

Κλιμακώνοντας την ένταση της ομιλίας του, ο κ. Τζαβάρας κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας, πως δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά «το νόημα που μπορείτε εκ των ενόντων να σκαρώνετε. Πρόκειται για την πιο μαύρη νύχτα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιδίδεστε σε μια απίστευτη παρωδία - έναν εμπαιγμό στον οποίον εμείς δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας πριν την αποχώρηση της ΝΔ.

Μπετενιώτης: «Κάθαρση θέλει η κοινωνία»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης, υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία απείχε δύο φορές από ψηφοφορίες σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου προκειμένου να προστατεύσει τους υπουργούς της και «διέλυσε τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα. Τώρα αποχωρούν. Αν οι βουλευτές της ακολουθήσουν αυτή τη φυγή, θα μείνουν εκτεθειμένοι στην κοινωνία μας, που θέλει διαφάνεια και κάθαρση».

Απαντώντας στα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το «ατεκμηρίωτο των κατηγοριών», ο κ. Μπεντενιώτης θεώρησε δεδομένη τη ζημία του Δημοσίου συνεπεία του σκανδάλου του Βατοπεδίου, υπενθυμίζοντας τις διώξεις που έχει ασκήσει η Δικαιοσύνη σε νομικούς συμβούλους του κράτους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με απαγόρευση αναχώρησης των κατηγορουμένων από τη χώρα. «Πολύ ορθά συζητείται με έμφαση, η συναίνεση που πρέπει να υπάρξει. Η συναίνεση όμως, πρέπει να έχει αφετηρία και την συναίνεση ελέγχου όλων των ζητημάτων που αφορούν το δημόσιο χρήμα» υποστήριξε ο κος Μπεντενιώτης.

Χαλβατζής: «Πολιτικές ευθύνες για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Ευθύνες και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, διέκρινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας πρόταση του κόμματός του, το 1996, να καταστεί η Βισθωνίδα εθνικό πάρκο - πρόταση που είχε απορριφθεί. «Οι πολιτικές ευθύνες για μας, ξεκινάνε από τότε, είναι πολύ σοβαρές και αφορούν, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Χαλβατζής, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο σενάριο της παραγραφής των αδικημάτων και τόνισε πως η παραδοχή της βλάβης του Δημοσίου θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση κάθε έρευνας. Ο κος Χαλβατζής, όπως και η κα Αμανατίδου-Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) αργότερα, αναφέρθηκε και στην επικείμενη εκμετάλλευση της περιουσίας του Δημοσίου με την διαδικασία fast track, παρατηρώντας πως «αν προχωρήσετε σ’ αυτήν την πρακτική των πωλήσεων ή εκχωρήσεων, φαντάζεστε πόσες εξεταστικές επιτροπές θα χρειαστούν στο μέλλον για να διερευνήσουν, όχι μόνον τις διαδικασίες, αλλά και τα ποσά; Σκεφτείτε το, πριν προχωρήσετε σ’ αυτές τις ενέργειες».

Βορίδης: «Μη αμερόληπτη η διαδικασία»

Ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ) εστιάστηκε στην «παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, τα πρόσωπα των οποίων είναι ιερά».

«Σηκώθηκε κατηγορούμενος (σ.σ. πρόκειται για τον Α. Κοντό), που πρόβαλλε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το δικαίωμά του να ακουστεί από τον δικαστή του. Υπήρξαν κατηγορίες που προστέθηκαν στο πόρισμα της Προανακριτικής στο τέλος, εκ μέρους της πλειοψηφίας, επί αδικημάτων για τα οποία δεν εξετάστηκαν οι κατηγορούμενοι. Περίμενα κάποια τοποθέτηση για τις καταγγελίες αυτές. Σιγή. Περιμένω από τους συναδέλφους που λένε ότι δεν εξηντλήθη το αξιόποινο, να μας πουν γιατί δεν πρέπει να αποφασίσουμε εμείς. Δεν είπαν κουβέντα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει η απάντηση ότι «θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο»; Εμείς δεν πρέπει να τοποθετηθούμε;»

«Μετά ταύτα, η διαδικασία δεν είναι απροκατάληπτη, αμερόληπτη, σαφής, που να διασφαλίζει τα υπερασπιστικά δικαιώματα εκείνων που αποφασίζουμε να κρίνουμε. Είναι διαδικασία απόλυτα φορτισμένη, πολιτικής διώξεως. Τι νόημα έχει να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Έχετε ακυρώσει την οποιαδήποτε βασιμότητα κρίσεώς σας» ανέφερε ο κ. Βορίδης δηλώνοντας την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την συνεδρίαση.

Αμανατίδου-Πασχαλίδου: «Δικομματική συγκάλυψη του σκανδάλου»

Τελευταία ομιλήτρια πριν από την ψηφοφορία, η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, κατήγγειλε «δικομματική συγκάλυψη του σκανδάλου», καθώς «το ΠΑΣΟΚ, όταν έγινε κυβέρνηση δεν ξανασχολήθηκε με την έκβαση της υπόθεσης και καθυστερούσε σκοπίμως την ανάδειξη του σκανδάλου που ξεκίνησε επί των ημερών του. Ο κ. Πεταλωτής, προς τιμήν του ήταν απ’ αυτούς που τα είχε βάλει με τον ίδιο τον κομματικό του χώρο, γιατί θεωρούσε πολύ σκανδαλώδες το ΠΑΣΟΚ να είναι με τη Μονή. Δυστυχώς, στη συζήτηση για σύσταση της Διακομματικής, όταν θέσαμε θέμα διερεύνησης ποινικών ευθυνών Δρυ και Φωτιάδη, το ΠΑΣΟΚ τους αθώωσε» παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Αμανατίδου, υπενθύμισε το αίτημα του κόμματός της για παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, το οποίο δεν έγινε δεκτό. «Η ροή μαύρου χρήματος δεν τεκμηριώνεται». Με το δεδομένο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΚΚΕ, δήλωσε πως συναινεί στην παραπομπή μονάχα τριών πρώην υπουργών (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός) και μόνον για το αδίκημα της αυτουργίας σε απιστία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απάντηση στην ξένη κατοχή: όλοι τις Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας!!!

Μετά το σημερινό πολιτισμικό αίσχος που βίωσε η Αθήνα, η απάντηση στην επίσημη πλέον ξένη κατοχή, δεν μπορεί παρά να είναι μια: όλοι τις Ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας!

Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται μουσουλμανική προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο... τυχαία ;) και οι τρείς φορές ήταν φέτος που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί προσευχές στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά.

http://doctorbulldog.files.wordpress.com/2007/06/mullah_kissing_boy_1.jpgΑυτή τη φορά όμως απλώθηκαν σε όλη την Αθήνα με αποτέλεσμα να προσεύχονται σε 12 σημεία περί τα 10.000 άτομα που μαζεύτηκαν απ όλη την Ελλάδα.

http://fonirodopis.files.wordpress.com/2008/09/petalepiskmouftkom3092008.jpgΗ συγκέντρωση και δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα ιστορικό χώρο στα Προπύλαια (που μόνο τυχαία δεν επελέγη) για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας του Μπαϊραμιού έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας.

Στους καραγκιόζηδες που κατηγορούν τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για το γελοίο δημόσιο θέαμα, το οποίο απ' ότι φαίνεται με Καμίνη και ΠΑΣΟΚ (δεξιά ο Πεταλωτής στον μουφτή Κομοτηνής) θα είναι συχνό απ' εδώ και μπρος, θα θυμίσουμε απλά ότι οι χριστιανοί της Πόλης δεν τολμάνε να χτυπήσουν της καμπάνα στην Παναγία των Βλαχερνών, το βράδυ της Ανάστασης, για να μην ενοχλήσουν του Τούρκους...

Δείτε τα σκυθρωπά πρόσωπά τους το βράδυ της Ανάστασης και θα καταλάβετε τι περνάνε:

[greeksinturkey.jpg]