19 Νοεμβρίου 2010

Μαλακ@@ δεξιοί! Περιμέναμε να μας κάνουν δουλειά οι τσάτσοι του Χρυσοχοϊδη

Ήταν στην κεφαλή της Αστυνομίας επί ΝΔ. Τους συνδέει το ότι και οι δύο είναι φιλαράκια του Χρυσοχοϊδη αν και ο ένας είναι ντεμέκ ΝΔ (ο άλλος είναι ΠΑΣΟΚος και καμάρωνε). Αφού τους ανεβάσαμε στην κορυφή γιατί τσάκισαν την εγκληματικότητα επί ΝΔ και απέτρεψαν το κάψιμο της Αθήνας το 2008... ήρθε ο Χρυσοχοϊδης να τους αναταμείψει παίρνοντάς τους συμβούλους στον Υπ Ανάπτυξης!!!

Πρόκειται για τους
Διώτη και Νασιάκο που όπως βλέπετε στο ΦΕΚ διορίστηκαν σύμβουλοι του Χρυσοχοϊδη

Τι θα συμβουλεύουν δύο πρώην Αστυνομικοί τον Υπ. Ανάπτυξης...
ούτε ο Θεός δεν ξέρει...


Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ για ηλίθιους: Αναθεώρηση του ελλείμματος

Ακούμε για αναθεώρηση του ελλείμματος αλλά κανείς κερατάς ΠΑΣΟΚος δεν λέει ότι η αναθεώρηση έγινε γιατί μπήκαν στον λογαριασμό μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δικαιολογήσει τον φετινό εκτροχιασμό παρά τα οδυνηρά μέτρα, τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΩΝ ΟΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

Μόνο αυτά τα χρέη που μέχρι σήμερα δεν προσμετρώνταν στο έλλειμμα είναι το 1,6% από την αύξηση κατά 1,8% του ελλείμματος από 13,6% σε 15,4%.

Άρα η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν οφείλεται ούτε στον Καραμανλή ούτε στο 2009... οφείλεται στο ότι οι ΠΑΣΟΚοι σε αντίθεση με το τι κάνουν άλλα κράτη αποφάσισαν να ξεβρακωθούν

Σημειωτέον ότι ειδικά στις ΔΕΚΟ πρόκειται για ελλείμματα 30 χρόνων τα οποία η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα φορτώνει στον ΚΑραμανλή και το 2009.

Πάρτε και την απόδειξη από το προσχέδιο του προυπολογισμού:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY1A2LSNYvjx7msrlX-AuyajKN6eR2ngQCF_zOCMbDbQ4IB8NBeE3uyb724sAoY4oPbuaeFvHiAVp6TZf1xpJe39hLjp5zPx-9lnLpYh00edt1z_hBEE1ht17sYaOPNt10xvrk1BOg1ACA/s1600/prop01.JPG

Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ για ηλίθιους: Διαρθρωτικές αλλαγές

Δείτε για τι καμαρώνει το ΠΑΣΟΚ στον ένα χρόνο διακυβέρνησή του:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRhoq1gsjAquK0g3MiB0Tr8VejUuZ0L4x4gbPRFrKUO8YZSyNcMSQ6ilMSnaFi1e4myq4K_bffb5mnmaXyD6yWjztA8T0R7ZA6CafiebJa4hIIVmafJr6Tn9h1Ow-h5PvEenMW8Sdd4I7w/s1600/Prop4.JPG

*Τα στοιχεία είναι από τον Προϋπολογισμό του 2011

ΔΕΝ πρωτοτυπησε και γίνετε τόσος ντόρος

Τι είπε ο κ. Μπουτάρης και έγινε τόση αναταραχή? Αν ορκίσει τους Χριστιανούς ο Άνθιμος , θα ορκίσει τους Εβραίους ο Ραβίνος. Θυμηθείτε την ορκωμοσία των Βουλευτών... οι Χριστιανοί ορκίζονται στο Ευαγγέλιο και οι 2 Μουσουλμάνοι στο Κοράνι.. και οι άθεοι πουθενά

Άλλωστε μη γελιόμαστε... Ιερείς ΔΕΝ καλούνται στην ορκωμοσία ΔΗΜΑΡΧΩΝ - τόσα χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ Ιερέας δεν όρκισε Δημοτική Αρχή. Θυμάμαι ΠΑΝΤΑ στο Δήμο Αθηναίων ο εκάστοτε Υπουργός Εσωτερικων , διαβάζει τον όρκο και επαναλαμβάνει ο Δήμαρχος Μην πέφτουμε σε μια παγίδα διαφήμισης εκκεντρικών

Β.Π.

Νέο απειλητικό βίντεο της Αλ-Κάιντα

Ενώ όλη η Ευρώπη βρίσκεται υπό καθεστώς τρόμου μετά τη χθεσινή αποκάλυψη για βόμβα σε γερμανικό αεροπλάνο (τελικά μάλλον μαϊμού βόμβα ήταν) η Αλ Κάιντα έκανε την επανεμφάνισή της με ένα βίντεο που απειλεί να εκτελέσει ομήρους που κρατάει. Δείτε πως θα τους εκτελέσουν:

O Harry Potter είναι gay;

Για τον κανονικό μιλάμε, του κινηματογράφου γιατί ο Έλληνας Harry Potter είναι σίγουρα ;)
Δείτε μερικά περίεργα αποσπάσματα από τα έργα του:

Πρόκληση των Τουρκοκυπρίων στη Νέα Υόρκη

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=544492Ανενόχλητοι προκαλούν οι Τουρκοκύπριοι ακόμη και στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Ερόγλου είχαν συνάντηση το βράδυ της Πέμπτη με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το nooz.gr, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η τουρκοκυπριακή αποστολή κυμάτιζε η σημαία του ψευδοκράτους δίπλα μάλιστα στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεπουλάνε ότι απέμεινε

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Κουσελάς Τη δημιουργία ειδικού φορέα, ενδεχομένως και θέσης υφυπουργού, για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς. Οι αποφάσεις θα ληφθούν «στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Κουσελάς Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Οικονόμου, έκανε λόγο για προσεκτικά βήματα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει στόχο το ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ή τη δημιουργία νέων "Βατοπεδίων".

Παραδέχτηκε έλλειψη συντονισμού και διευκρίνισε ότι εκεί θα επικεντρωθεί η κυβερνητική πρωτοβουλία.

Υπέρ της δημιουργίας ενιαίας αρχής για την απογραφή της δημόσιας περιουσίας τάχθηκε και ο Π. Οικονόμου.

Κριτική Οικονόμου για τον προϋπολογισμό

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, εκτιμώντας ότι λείπουν "βασικά κεφάλαια" από το κείμενο. Το μόνο που εμφανίζεται είναι οι υποχρεώσεις της χώρας και οι ονομαστικοί στόχοι, είπε. «Μνημόνιο υπάρχει, αλλά όρος να παραιτηθούμε από την εφευρετικότητα δεν υπάρχει».

"Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου".. ε και; Ο Καραμανλής φταίει

Η παρακάτω είδηση υπό άλλες συνθήκες... δηλ. αν κυβερνούσε η ΝΔ, θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία των 8 και πρωτοσέλιδο στις φυλλάδες τους... τώρα φυσικά περνάει απαρατήρητη κρυμμένη στην ιστοσελίδα της Αυγής:

Βάναυση κακοποίηση Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Περιστερίου

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου καταγγέλλει 43χρονος Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του.

Ο Τζαν Αλί Μερσάι έχει 4 παιδιά και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια. Είναι ένας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν το αίτημα ασύλου τους, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην Πέτρου Ράλλη. Ο Τζαν είναι άνεργος και το τελευταίο διάστημα, για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του, μετέφερε τα καροτσάκια που παρατούσαν μακριά οι πελάτες του σούπερ μάρκετ LIDL στο περιστέρι, με τη σιωπηρή -όπως λέει ο ίδιος- συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, γύρω στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το 2,5 ετών παιδάκι του στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου -εντελώς αναίτια- 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα, τον συνέφεραν ρίχνοντας του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν. Ο πρόσφυγας, με κτυπημένο όλο του το σώμα, γύρισε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής, και την επόμενη μέρα, νιώθοντας πόνους και καταβολή δυνάμεων, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Οι οργανώσεις "Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό", "Σύλλογος Αφγανών Προσφύγων" και "Δίκτυο Υποστήριξης Μεταναστών" και γενικά όλοι οι πικραμένοι της Αθήνας, που δημοσιοποίησαν το περιστατικό, ζητούν "την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και να δοθούν τα ονόματα των αστυνομικών που κακοποίησαν τον πρόσφυγα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι".

Και η Ντόρα στην ομίχλη

Το σύνδρομο της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά και του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου κυνηγάει την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανακοινώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί το κόμμα της, στο «Μπάντμιντον».

Πολλά είναι τα στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμούν ότι είτε δεν θα μπει στη Βουλή, είτε θα εξασφαλίσει μια ισχνή κοινοβουλευτική παρουσία αλλά χωρίς αύριο.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει και η ίδια. Δηλαδή, να μην έχει την ίδια τύχη με κόμματα που δεν υπάρχουν πια στον πολιτικό χάρτη και προς τα οποία επανειλημμένα έχει δείξει την αποστροφή της με δηλώσεις της.

Η Ρηγίλλης επίσημα δεν κάνει κανένα απολύτως σχόλιο. Οπως λένε όμως στελέχη, θα παρακολουθήσει με προσοχή την πρεμιέρα του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη και θα αναμένει τις συνέπειες που θα έχει ή όχι στη Ν.Δ. σε τρία επίπεδα:

1 Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές που είναι γνωστοί ως πολιτικοί φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν θα προσχωρήσουν στο κόμμα της άμεσα ή αργότερα ή παραμείνουν στη Ν.Δ. Οι παρουσίες στο «Μπάντμιντον» θα στείλουν μηνύματα. Οι απουσίες επίσης. Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη αν θα δώσουν το «παρών» η Ελσα Παπαδημητρίου, ακόμη και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης. Από τη Θεσσαλονίκη θα έρθουν περίπου 100 στελέχη της. Υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη και ο πρώην ευρωβουλευτής Α. Τρακατέλης.

2Πόσο θα μπορέσει να πιέσει το νέο κόμμα της Κεντροδεξιάς το ήδη ιστορικό χαμηλό ποσοστό που πήρε η Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή και στις εθνικές εκλογές του 2009.

3 Ποιος θα είναι ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη εν όψει των πολλών Ρίχτερ που αναμένεται να χτυπήσουν την οικονομία -ο προϋπολογισμός που ανακοινώθηκε χθες δεν βγαίνει με τίποτα!- και ενόψει των σεναρίων για κυβερνήσεις συνεργασίας τις οποίες βλέπει με προθυμία η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και οι τρεις αυτές προοπτικές θα εξαρτηθούν από τη δυναμική που θα αναπτύξει.

«Πιστεύω ότι θα μπει στη Βουλή», είπε για το κόμμα της ο βουλευτής Θ. Γιαννόπουλος («realfm»). «Ας το δούμε την Κυριακή πώς θα εξελιχθεί, να δούμε την ονομασία, να δούμε τη δυναμική που θα παρουσιάσει και εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις», συνέχισε.

«Δεν πιστεύω ότι ο δικομματισμός έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα», υποστήριξε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης («99,5»). «Εχω μετάσχει και σε κυβερνήσεις συνασπισμού, έχω μετάσχει στην κυβέρνηση Ζολώτα με το ΠΑΣΟΚ τότε, δεν περπάτησε».

Ο βουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι Καρατζαφέρης και Ντόρα «θα διαγκωνίζονται ποιος θα μπει στη Βουλή τις ερχόμενες εκλογές». «Η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε από την Κρήτη με εσωκομματικές διαδικασίες με ένα ποσοστό που προσέγγιζε το 50%», δήλωσε στον «99,5». «Στις περιφερειακές εκλογές που πήγε πολύ καλά ο υποψήφιος που στήριξε, ο οποίος είναι και δικός μου φίλος, πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου για 3 φορές, το ποσοστό κατέβηκε στο μισό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στον αέρα οι παραπομπές για Βατοπέδι- Το Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί να τις απορρίψει λόγω λάθους στην ψηφοφορία

Από ένα απλό νομικό λάθος ή μία μη ομολογούμενη σκοπιμότητα κινδυνεύει να καταπέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο η παραπομπή των τριών πρώην υπουργών εμπλακέντων στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Το θέμα που ανακινήθηκε από τον βουλευτή της Ν. Δ. κ. Κ. Τζαβάρα και τεκμηριώθηκε με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες βουλευτές μέλη της προανακριτικής -Ν. Δένδιας, Ευ. Στυλιανίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ- παίρνει πλέον πολιτικές διαστάσεις, αφού ομολογείται όχι μόνον από την αξιωματική αντιπολίτευση και από βουλευτές της Αριστεράς ότι είναι μάλλον πιθανό το Δικαστικό Συμβούλιο να απορρίψει την παραπομπή, αν προηγηθεί της εξέτασης παραγραφής των αδικημάτων. Αυτό όμως είναι και επιδιωκόμενο από τους παραπεμπόμενους, κ. Αλ. Κοντό, Ευ. Μπασιάκο και Π. Δούκα, αφού είναι προτιμότερη η απόρριψη της παραπομπής από τη «ρετσινιά» της παραγραφής.

Οι βουλευτές της Ν. Δ. θεωρούν ως αποτέλεσμα προχειρότητας την αναγραφή στο ψηφοδέλτιο της κατηγορίας του άρθρου 390 του Π. Κ. περί απιστίας με το περιεχόμενο όμως του άρθρου 256 περί απιστίας στην υπηρεσία, που είναι πολύ βαρύτερο αδίκημα, όπως συνέβη στην ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης. Οι βουλευτές της Αριστεράς κ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ) και Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμαναν πριν από την ψηφοφορία ότι ψηφίζουν την απλή απιστία (άρθ. 390) και διαφωνούν με τη διατύπωση που ανεγράφη στο ψηφοδέλτιο, αλλά για να μην ακυρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους θα ψηφίσουν όπως είναι αυτά.

«Παραπλάνηση»

Χθες, οι βουλευτές της Ν. Δ. έκαναν λόγο για παραπλάνηση των βουλευτών της Αριστεράς και υφαρπαγή των ψήφων τους, αφού χωρίς αυτή το οριακό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι παραπομπές θα είχαν απορριφθεί. Διέψευσαν, επίσης, ότι υπάρχει σκέψη για πρόταση μομφής κατά του κ. Πετσάλνικου, ενώ ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανάληψη της ψηφοφορίας.

«Οχι, δεν παραπλανηθήκαμε», έσπευσε να τονίσει σε δήλωσή του ο κ. Δρίτσας χθες, χαρακτηρίζοντας όμως ως «ανεξήγητο λάθος και αντίφαση στη διατύπωση της κατηγορίας», αφού άλλο αδίκημα περιέγραφε και με άλλο πρότεινε την παραπομπή, γεγονός εξαιτίας του οποίου «υπάρχει ισχυρή πιθανότητα πλέον να ακυρώσει το Δικαστικό Συμβούλιο την κατηγορία για τυπικούς λόγους». Αλλά και ο κ. Σκυλλάκος είπε ότι η θέση του πορίσματος του ΚΚΕ ήταν για απλή απιστία. Ο πρόεδρος της Βουλής, που προγραμματίζει κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, ερωτηθείς είπε ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να προχωρήσει, συνιστώντας νηφαλιότητα και όχι βιασύνη σε σχέση με ανακοινώσεις. Χωρίς να μπει στην ουσία, είπε πως για τα πάντα αποφαίνεται το Δικαστικό Συμβούλιο και ότι η Βουλή απλώς μεταφέρει στο ψηφοδέλτιο την κατηγορία του πορίσματος παραπέμποντας στον πρόεδρο της προκαταρκτικής Δημ. Τσιρώνη, ο οποίος με τη σειρά του χαρακτήρισε «νομικίστικα τεχνάσματα όσα προφασίζεται η Νέα Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα των αριθμητικών λαθών που φάνηκε να υπάρχουν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ειδικότερα επισημάνθηκε από τη μία πλευρά πως η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τα έγκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν στο σύνολο της κάθε κάλπης, οι θετικές και αρνητικές ψήφοι, καθώς και τα «παρών» καταμετρήθηκαν ανά κατηγορία. Για μία δε περίπτωση (στην υπόθεση του κ. Κοντού) το λάθος αποδόθηκε σε μη ορθή αποτύπωση από τους πρακτικογράφους του αποτελέσματος το οποίο ανακοινώθηκε.

Αντ. Σαμαράς: Σε ανοδική τροχιά η ΝΔ

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το οποίο, όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε με αντικείμενο την αποτίμηση της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά. Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, υποστήριξε, τονίζοντας ότι η συσπείρωση του κόμματος αυξήθηκε πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι.

«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της Ρηγίλλης στην ανάγκη αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, «με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία», όπως είπε.

«Είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα», επισήμανε, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες», εκτίμησε και προειδοποίησε ότι έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στα συμπεράσματα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Σαμαράς επισήμανε «ότι επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα», αν και όπως τόνισε «έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, αφού δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε».

Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις.

Εκανε ακόμη λόγο για «αναγέννηση της ΝΔ», η οποία, όπως εκτίμησε, «πιστοποιείται με πολλούς τρόπους, είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009, είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων μηνών, είτε και σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφέρθηκε επιπλέον και στις απώλειες του κόμματος, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αντιπαραβάλλοντας την ήττα του ΠΑΣΟΚ σε δύο μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, σχολίασε ότι αν και οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος, με μικρή διαφορά και στη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Πήρε έτσι, συμπλήρωσε, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Erin Barry (γυναίακα του συμπαίκτη του) πέτρα του σκανδάλου πίσω από το διαζύγιο Longoria – Parker (φώτo)

http://thenewsupdate.net/wp-content/uploads/wpid-erin-barry-picture534x314.jpgΣάλος έχει ξεσπάσει στο Χόλυγουντ ύστερα από την αποκάλυψη (που σας μεταφέραμε από χθες πριν την ανακαλύψουν σήμερα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝΤ1 κλπ) ότι πέτρα του σκανδάλου πίσω από τον χωρισμό της Eva Longoria και του Tony Parker, είναι η σύζυγος του συναθλητή του και παίχτη του NBA, Brent Barry, η 37χρονη καλλονή Erin (Στη φώτο δεξιά τα δύο ζευγάρια που είχαν φιλικές και όχι μόνο σχέσεις... περισσότερες φώτο της Erin Barry στο τέλος του κειμένου)!

Η είδηση για την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η διάσημη ηθοποιός, έσκασε σαν βόμβα στη σόουμπιζ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το ευτυχισμένο, ερωτευμένο και αχώριστο ζευγάρι προστίθεται στη λίστα των χωρισμένων του Χόλυγουντ!

Φαίνεται πως η Eva, δεν μπόρεσε να αντέξει το διπλό χτύπημα αφού ο Tony την απάτησε με μια πολύ καλή τους φίλη! Τα δύο ζευγάρια έκαναν συχνά παρέα ενώ πριν από λίγο καιρό μάλιστα, η Eva είχε ανεβάσει στο Twitter,φωτογραφία από κοινή τους έξοδο.

«Είναι πολύ λυπηρό που μετά από 7 χρόνια μαζί, εγώ και ο Tony χωρίζουμε. Αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλο», ανέφερε στην ιστοσελίδα της στο Twitter η Eva, λίγες ώρες προτού η είδηση για το τρίτο πρόσωπο κυκλοφορήσει στα μέσα.

Η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε και η Erin Barry πριν ένα μήνα, ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες.

Η απιστία ήρθε στο φως όταν η Eva ανακάλυψε ερωτικά μηνύματα της Erin Barry στο κινητό του άντρας της. Την είδηση επιβεβαίωσε, ο Λατίνος ηθοποιός και παρουσιαστής, Mario Lopez, στον οποίο η «νοικοκυρά σε απόγνωση» επιβεβαίωσε το γεγονός!

Ο Tony Parker, έπαιζε μαζί με τον άντρα της ερωμένης του από το 2004 μέχρι 2008. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα χρόνια αργότερα αυτή η φιλιά θα τελείωνε με τόσο άσχημο τρόπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eva Longoria είναι συντετριμμένη από την απιστία του Parker. Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ακύρωσε την εμφάνισή της στα βραβεία ALMA για τους Λατίνους, τα οποία σχεδόν κάθε χρόνο παρουσιάζει.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του Brent Barry και διάσημος πρώην παίχτης του NBA, Rick Barry δήλωσε σοκαρισμένος και θλιμμένος για τον γιο του, ο οποίος -όπως ανέφερε- είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ο Brent Barry ήταν παντρεμένος με την Erin από το 1998.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.americansuperstarmag.com/sites/default/files/images/erin-barry-1.jpgErin Barry Pictures: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Photos and PicsErin Barry Pictures: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Photos and Pics
Erin Barry Pics: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Pictures and PhotosErin Barry Pics: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Pictures and PhotosErin Barry Pics: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Pictures and PhotosErin Barry Pics: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Pictures and PhotosErin Barry Pics: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Pictures and Photos
Erin Barry Pictures: Tony Parker and Erin Barry Alleged Cheating Scandal Photos and PicsErin Barry Pictures: Brent Barry Wife Erin Barry San Antonio Photos and Pics

Η Ταινία της Εβδομάδας: «Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 1»

Η δύναμη του Voldermort μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Πλέον ελέγχει το Υπουργείο Μαγείας και το Hogwarts. Οι γνωστοί πρωταγωνιστές Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) και Hermione (Emma Watson) αποφασίζουν να ολοκληρώσουν το έργο του Dumbledore και να βρουν το μυστικό της αθανασίας των Πεμπτουσιωτών προκειμένου να νικήσουν το Σκοτεινό Αρχοντα.

Η συνέχεια στο tainiomanhs.blogspot.com

Η GM επέστρεψε θριαμβεύτρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

http://www.heute.de/ZDFheute/s_img/88/0,6994,7185240-render-O4-,00.jpgΜια από τις εντυπωσιακότερες επιστροφές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχαμε χθες. Η μετοχή της GM, που πριν 16 μήνες δήλωσε χρεοκοπία, άρχισε να διαπραγματεύεται ξανά και μέσα σε λίγα λεπτά η μετοχή της από τα 33$ πήγε στα 36$ κερδίζοντας 10%.

Η εταιρία που πέρσι χρηματοδοτήθηκε με 50 δις από την αμερικάνικη Κυβέρνηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία αφού προηγουμένως έκλεισε 14 από τα 47 εργοστάσιά της, κατήργησε 4 μοντέλα αυτοκινήτων, και απέλυσε πάνω από 100.000 εργάτες.

Η αμερικάνικη Κυβέρνηση έχει ήδη πάρει πίσω τα 10 δις και χθες πήρε την πλειοψηφία των 23,2 δις $ που αποκόμισε η εταιρία από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο. Να τονίσουμε ότι η δημόσια εγγραφή υπερκαλύφθηκε κατά 7 φορές. Από τα 23,2 δις $ τα 13,6 δις $ θα πάνε στο Κράτος που έχει και την πλειοψηφία των μετοχών και πλέον θα συνεχίσει να κατέχει το 33% των μετοχών. Για να πάρει το Κράτος τα υπόλοιπα 26,4 δις $ από τα 50 που έδωσε πέρσι πρέπει τα 500 εκ μετοχές που έχει ακόμα να πουληθούν στην τιμή των 53$ η μία.

Forthnet: Πρόβλημα με τις συνδέσεις στο εξωτερικό

Ανακοίνωση Forthnet
«19/11/2010

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από τις 11:30 π.μ., τομή των οπτικών ινών στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, επηρεάζει τις υπηρεσίες internet οικιακών και εταιρικών πελατών, συνδρομητών του ιδιόκτητου δικτύου Forthnet στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσει σύντομα νεώτερη ανακοίνωση.»


Άρα όσοι είστε στη Forthnet και προσπαθείτε να μπείτε σε blogs, Facebook, gmail κτλ και βλέπετε ότι φορτώνουν αργά τα ζώα μου, όπως την εποχή του PSTN, μην αρχίσετε και πειράζετε τις ρυθμίσεις γιατί δεν φταίει κάτι στο PC σας... όσοι είστε νεότεροι είναι ευκαρία να δείτε με τι ταχύτητες ξεκίνησε το ιντερνετ πριν 20 χρόνια ;)

*Το πρόβλημα σε μένα τουλάχιστον αφορά τις συνδέσεις εξωτερικού... αντίθετα σελίδες ελληνικές (in.gr, kathimerini.gr κλπ) ανοίγουν κανονικά

«Θα δώσω χώρο για τζαμί, για αποτεφρωτήριο, θα κάνω μνημεία Εβραίων, Τούρκων»

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε»Ο κυρ Γιάννης ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
(ΣΣ Σωστό!Δήμαρχος είναι ότι θέλει κάνει)

«Να ξυριστεί ο Άνθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»
(ΣΣ. Ακόμα σωστότερο!! Αφού ο Άνθιμος τον έκανε Δήμαρχο να φροντίσει και να μας απαλλάξει...)

Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.

Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:

Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;

«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»

Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;

«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να "χαϊδέψει" τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».(ΣΣ. Σωστός! Πες τους τα μπας και ξυπνήσουν)

Χτίστε το τζαμί σας

Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;

«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη "να μην τα βάλω με αυτούς"... Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».

Πώς θα την πολεμήσετε;

«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».(ΣΣ. Ακόμα σωστότερος. Μακάρι να υποχρεώσεις και τους μαλάκες που σε ψήφισαν να συμμετέχουν υποχρεωτικά κάθε Παρασκευή στις προσευχές τους)

Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.

«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».

Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.

«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».

Είχε συνέπειες;

«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα"».

Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;

«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».

Δεν φοβάστε αντιδράσεις;

«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο (ΣΣ. Αυτό με το υπόγειο τετραώροφο πάρκινγκ το κρατάμε μπάρμπα Γιάννη) και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».(Έτσι γαμ... τους μαλάκες κάντους ν' ακούνε ΠΑΣΟΚ και να τρέχουν για τα επόμενα 50 χρόνια)

Με στόχο;

«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ». (ΣΣ. Ποια είναι τα μνημεία -σαν αυτά που θες να φτιάξεις εσύ- που έχουν φτιάξει οι Τούρκοι ρε μαλάκα άνθρωπε και τα οποία πάνε και προσκυνάνε οι Έλληνες; Πες μας ένα ρε ηλίθιε! Ένα μόνο μνημείο που έφτιαξαν οι Τούρκοι)

Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα

Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.

«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι... Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».

Για παράδειγμα;

«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».

Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;

«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».

Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;

«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».(ΣΣ άντε βρε μαλάκα που έχεις περάσει από το ΚΚΕ μέχρι τη Δράση και θα μας είπες ότι είσια και εκτός κομμάτων)

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».

Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω

Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;

«Και γι' αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».

Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;

«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό (ΣΣ. Στη φυλακή τον Παπαγεωργόπουλο για να μάθει άλλη φορά...)».

Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;

«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;

«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».

Για οικονομία;

«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».

Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια...

«Υπάρχουν οι "πυρήνες". Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».

Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;

«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών (ΣΣ. Ενώ τώρα που είσια 68 είσαι νέος;). Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε "δεν ανακατεύομαι". Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα... (ΣΣ. Άκουτα Παπαγεωργόπουλε...)».

Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου

Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;

«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».

Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;

«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά (ΣΣ μόνο;), δοκιμάζω τα κρασιά (ΣΣ. Μόνο;), βρίσκω τα κουσούρια (ΣΣ. Μόνο), λέω αντίο και φεύγω».

Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;

«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ' αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο... Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου». (ΣΣ. Εντάξει καταλάβαμε... σκνίπα θα τον μαζεύουν πάλι από τα παρκάκια...)

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=225390

Το χρονικό του χρόνου - By Παναής Χώκινγκ

Σάλτο μορτάλε,σάλτο φαγκότο, σάλτο πασόκο,
σάλτο καπριτσιόζε, καμόρα βουβουζέλα.


Σεπτέμβριος 2010 :



Τα Νέα - 12 Νοεμβρίου 2010 :

Ο Αχός :

Στο δίληµµα «Τατούλης ή χάος;», το χάος δεν αφορά τη χώρα: είναι ενδο-ΠΑΣΟΚικό.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ Τατούλη – επί πτώµατος του Καλλικράτη – ήταν εξ αρχής κίνηση ακραίου τακτικισµού για το ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα δεν περπάτησε καλά, ο δε Πέτρος
ποδοπάτησε σε πρώτη ευκαιρία τους ΠΑΣΟΚους που βρήκε µπροστά του, αρχής γενοµένης
από τον απερχόµενο δήµαρχο Τρικολώνων Γιώργο Μπαρούτσα.

Ενστάσεις για την υποψηφιότητα είχε και ο αναπληρωτής υπουργός Αµυνας και βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης. Είπε δυο λογάκια παραπάνω την Κυριακή το βράδυ
στην τηλεόραση και µετά πήρε των οµµατιών του και πήγε στην ορεινή Κορινθία
να συµµαζέψει τα κοµµάτια του ΠΑΣΟΚ.

Έθνος - 12 Νοεμβρίου 2010 :


[...] Αλλά ο θόρυβος συνεχίστηκε και ο πρωθυπουργός ζήτησε να του στείλουν στο Καστρί τις δηλώσεις των στελεχών από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και χθες το απόγευμα.

Συνέπεια αυτής της ενημέρωσης, με βάση το σημείωμα που ετοίμασε η Ιπποκράτους, ήταν στελέχη όπως ο Π. Μπεγλίτης και ο Δ. Κουσελάς να ειδοποιηθούν πως θα πρέπει να...
«βελτιώσουν» τις επιδόσεις τους τη δεύτερη Κυριακή!

Αν και επισήμως κανείς δεν μιλά για ανασχηματισμό, το σίγουρο είναι ότι «η Δευτέρα (σ.σ.: η 15η Νοεμβρίου) θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα για την κυβέρνηση».

13 Νοεμβρίου 2010 :


Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης,

επιχειρώντας να διασκεδάσει τα σενάρια που τον φέρουν
να την αντιμετωπίζει τουλάχιστον με ψυχρότητα.

Ο Π. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση
κατασκεύαζει «κρίσεις, διαμάχες, αντιπαλότητες, συγκρούσεις»
για να πλήξει την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη.



16 Νοεμβρίου 2010 :

Ευχαριστίες Τατούλη στον Μπεγλίτη :

Μια πολύ θερμή τηλεφωνική συνομιλία, κόντρα στις ανυπόστατες φήμες των τελευταίων ημερών για τις μεταξύ τους σχέσεις, είχαν το βράδυ της Κυριακής ο Πέτρος Τατούλης και o Πάνος Μπεγλίτης. Η πρωτοβουλία για τη συνομιλία ανήκε στον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.... ο οποίος τηλεφώνησε στον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας,
αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του για τον αγώνα που έδωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Υπάρχει Θεός ;

Έχει μείνει καθόλου πέτσα ;

Δεν ντρεπόσαστε λίγο ;

Όλα αυτά είναι ανυπόστατα ρε απατεώνες ;

http://korinthix.blogspot.com/2010/11/by.html

Άγριο σφυροκόπημα από Βρετανούς βουλευτές: «Πιθανόν να πληρώθηκε ο Στρο για τις δηλώσεις του»

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 έβαλε χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Westminster του Λονδίνου συζήτηση για το Κυπριακό στην οποία παρευρέθηκαν ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης David Lidington και ο Ύπ. Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Αλέξανδρος Ζήνων.

Η συζήτηση κράτησε μίαμιση ώρα και είχε μια ιδιαιτερότητα. Όλοι όσοι μίλησαν, Εργατικοί και Συντηρητικοί, ήσαν όλοι ομόφωνοι στις θέσεις τους. Έθεσαν τις πραγματικότητες του Κυπριακού σε απίστευτο σημείο και λεπτομέρεια, κατηγόρησαν αναφανδόν την Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή, τον εποικισμό, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την άρνηση της να δώσει στοιχεία για τους αγνοούμενους, απαίτησαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων την επιστροφή όλων των νομίμων ιδιοκτητών περιουσιών, και επέκριναν έντονα τον πρώην Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Εργατικό βουλευτή Τζάκ Στρο για το κατάπτυστο άρθρο του στους Τάιμς του Λονδίνου, όπου απαίτησε λύση διχοτόμησης. Ένας βουλευτής μάλιστα τόνισε ότι ίσως να πληρώθηκε κιόλας για προώθηση τουρκικών συμφερόντων. Μίλησαν αρκετοί βουλευτές, και παρακάτω παραθέτουμε εν συντομία αποσπάσματα από την έντονη συζήτηση.

Εργατικός Βουλευτής Jim Sheridan: «Δεν υπάρχει απομόνωση…»

Το θέμα ενέγραψε ο Εργατικός Βουλευτής Τζίμ Σιέριταν ο οποίος και άνοιξε την συζήτηση με μια πλήρης και λεπτομερή αναφορά στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων:

» Η υπομονή των Κυπρίων για 36 χρόνια πρέπει να αναγνωριστεί και να μην θεωρηθεί ως αδυναμία να ξανααποκτήσουν τη νήσο τους… Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αποσύρει τα στρατεύματά της παρόλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, Μάλιστα η Τουρκία δήλωσε ότι αν έχει να διαλέξει μεταξύ της ΕΕ και της Κύπρου θα επιλέξει την Κύπρο. Αντί να υλοποιήσει τα όσα συμφώνησε με τις κατευθυντήριες γραμμές Μακαρίου-Ντενκτάς και Κυπριανού Ντενκτάς στις 15 Νοεμβρίου 1983 προχώρησαν σε αποσχιστικές ενέργειες με μια παράνομη μονομερή ανακήρυξη που καταδικάστηκε από το ψήφισμα 541 του 1983 και το 550 του 1984. Η αδιαλλαξία των Τούρκων συνεχίζεται και φέτος στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Έρογλου συνεχίζει την ίδια αποσχιστική πολιτική, όταν μίλησε για δύο λαούς, δύο κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και ότι μετά το 1974 υπήρξε νέα γεωγραφία …

Ο κ. Σιέριταν κατηγόρησε την Τουρκία ότι αντί να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας με τις υποχρεώσεις αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία επανηλλειμένα χρησιμοποίησε την ούτω καλούμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων για πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων και της μη αναγνωρισμένης οντότητας.

» Έχω δει από πρώτο χέρι ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι καθόλου απομονωμένοι, είπε. Πέραν των 60,000 Τουρκοκυπρίων έχουν διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας επομένως και της Ε.Ε., ταξιδεύουν όπου θέλουν ελεύθερα και απολαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και κοινωνικές παροχές και πέραν των 10,000 περνούν την διαχωριστική γραμμή και δουλεύουν καθημερινά στην Κυπριακή Δημοκρατία, και είναι ελεύθεροι να εμπορεύονται τα προιόντα τους στην Κυπριακή Δημοκρατία και μέσω των αναγνωρισμένων λιμανιών και αεροδρομίων της Δημοκρατίας αλλά είναι οι αρχές των Τουρκοκυπρίων που δεν τους το επιτρέπουν.

» Είναι ατυχές που η Τουρκία επιβραβεύθηκε με θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχοντας υπόψη τις δραστηριότητές της…

»Το 1965 η Τουρκία επικύρωσε την Συνθήκη της Χάγης του 1954 για την πολιτιστική κληρονομιά αλλά μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου είναι υπεύθυνη για την καταστροφή 500 τόσων εκκλησιών, συλήσεις και βανδαλισμούς της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου σε επίπεδο ανάξιο για μια πολιτισμένη χώρα πόσο μάλλον μια υποψήφιας χώρας της Ε.Ε.

» Στην πορεία των Μορφιτών, είπε ο κ. Σιέριταν, τα είδαμε με τα μάτια μας… Η εισβολή άφησε 200,000 πρόσφυγες, άστεγους… και μετέφερε 180,000 έποικους για να επιβάλει την δική της ιδεολογία με τους… έκτισαν 160 σχολεία στα κατεχόμενα και 181 τεμένη… Ο στόχος της Τουρκίας και όλων εκείνων που προωθούν την τουρκική ένταξη είναι η νομιμοποίηση της παράνομης εισβολής…

Κάκισε το σχέδιο Ανάν και για σε όσους ισχυρίζονται ότι το Κυπριακό έχει κουράσει και μόνο οι ηλικιωμένοι ασχολούνται στην Κύπρο με το Κυπριακό, ο κ. Σιέριταν είπε ότι έχει στα χέρια του εκτενή επιστολή με στοιχεία για το Κυπριακό, από τον πρόεδρο της ΝΕΟ-ΠΟΜΑΚ, Αλέξη Σταύρου, που αντιπροσωπεύει την νεολαία των αποδήμων Ελληνοκυπρίων που αντικρούει αυτόν τον ισχυρισμό και όποιος συνάδελφός του θέλει αντίγραφο να του δώσει.

Συντηρητικός Βουλευτής David Burrows: «Παράνομη η εισήγηση Στρό»

Ο κ. Μπάρροους μίλησε στην ίδια γραμμή, για τα ανθρώπινα δικαιώματα των συγγενών αγνοουμένων, επέκρινε τον Τζάκ Στρό για την εισήγηση του για διχοτόμηση. Για το άρθρο του Τζάκ Στρο, ο κ. Μπάρροους είπε εκείνο που κατάφερε ήταν να συσπειρώσει υποστήριξη για το Κυπριακό αλλά όχι για διχοτόμηση… Πρώτα από όλα η εισήγηση του Στρό, είπε ο κ. Μπάρροους, είναι παράνομη γιατί οι υποχρεώσεις της Βρετανίας που ανέλαβε το 1960 είναι να μην υποστηρίξει την διχοτόμηση του νησιού. Η διχοτόμηση δεν είναι προοπτική για την Βρετανία, ούτε για τα Ηνωμένα Έθνη ή την Ε.Ε η οποία δεν μπορεί να δεχθεί μια διχοτομημένη χώρα μέλος, ως επίσης δεν είναι ηθικά σωστό… Όσο για τη θέση της αριθμητικής υπεροχής της Τουρκίας έναντι των Κυπρίων «σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει, ειδικά εμείς εδώ στη Βουλή αυτή, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το Νόμο και το Δίκαιο και να πούμε δεν μας ενδιαφέρουν αν είσαι μεγάλος και δυνατός», οι καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο είναι ογκοδέστατες…

Εργατικός Βουλευτής Andy Love: «Άδικο να κατηγορύνται Κύπρος και Ελλάδα»

Και αυτός επέκρινε τον Τζάκ Στρο για το άρθρο και εισήγησή του και είπε ότι είναι άδικο να κατηγορούνται η Κύπρος και η Ελλάδα για τα προβλήματα που έχει η ενταξιακή της Τουρκίας αυτό οφείλεται σε πολλές άλλες χώρες που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαική Ένωση…

Συντηρητικός Βουλευτής Mike Freer: «Να τερματιστεί η κατοχή»

Ο Συντηρητικός βουλευτής Mike Freer είπε ότι δεν είναι αρκετό η Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας για να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία. Πρέπει να της τονιστεί ότι δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. ενώ στρατεύματά της κατέχουν μέρος της Κύπρου. Δεν είναι αρκετό ν’ ανοίξει τα λιμάνια της στην Κύπρο. Όλα τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από το νησί, προτού προχωρήσουν άλλες διαδικασίες.

Συντηρητικός Βουλευτής Matthew Offord: «Δεν είναι πολιτισμένη χώρα…»

Ο Μάθιου Όφφορτ μίλησε στις ίδιες καυστικές γραμμές και είπε ότι η Κύπρος πολλούς κατακτητές αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετική η περίπτωση γιατί το 40% βρίσκεται υπο τουρκική κατοχή με βάση τις καταβολές, την θρησκεία, τη εθνικότητα, με την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια και περιουσίες τους στα κατεχόμενα μετακομίζοντας Τουρκοκύπριους στις κατεχόμενες περιουσίες. «Η διεθνής κοινότητα, κατηγορηματικά καταδίκασε την μονομερή ανακήρυξη με τα ψηφίσματά της γι΄αυτό και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος εκτός την κατοχική δύναμη την ίδια, την Τουρκία», είπε ο κ. Όφφορτ.

Ο κ. Όφφορτ τόνισε την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κατοχική δύναμη στο βορρά φαίνεται να δουλεύει εργολαβικά να διαγράψει οποιαδήποτε αναφορά στην ελληνικότητα και ενδεικτικά στην χριστιανοσύνη στα κατεχόμενα και έχει αντικαταστήσει όλα τα ελληνικά ονόματα, χωριών, πόλεων και δρόμων με τουρκικά, είπε. Μίλησε για την επίσκεψη του στη κατεχόμενη Μόρφου στην πορεία των Μορφιτών και ότι είδε με τα μάτια του την αδιαμφισβήτητη καταστροφή των Εκκλησιών, όταν εκκλησίες χρησιμοποιούνται για στούντιο για χορούς και αποθήκες… Τον σόκαρε, είπε, ακόμα περισσότερο η καταστροφή κοιμητηρίων, ένα τέτοιο μάλιστα χρησιμοποιείται ως στρατώνας… «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια κατοχική δύναμη επιτρέπει στο στρατό της να κάνει κάτι τέτοιο.. Αυτό που είδα δεν είναι πράξεις πολιτισμένης χώρας…», είπε.

Ο κ. Όφφορτ τόνισε στην νυν κυβέρνηση της Βρετανίας ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην ενταξιακή της Τουρκίας στις οποίες πρέπει να επιμένει. Καθαρά ότι η κλεμμένη γη πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της δίχως αποζημίωση σε εκείνους που την εκμεταλλεύθηκαν…και όπως η Βρετανική κυβέρνηση εξασφαλίσει μια λύση που να είναι αποδεκτή απ’ όλους τους κατοίκους…

Εργατικός Βουλευτής Alan Meale: «Πιθανόν να πληρώθηκε…»

Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Μίλ, και ο λόγος που έγινε μέλος της Ε.Ε. η Κύπρος είναι γιατί εκπληρούσε όλα τα κριτήρια και είχε σχέσεις πολύ καλές σχέσεις με πολλές χώρες και εμπορικές μέχρι και την Κίνα κάτι που δεν είχαν χώρες μέλη της Ε.Ε. ΄Εχει άριστη τεχνολογία και δορυφορικά και όποιος αμφιβάλει ας θυμηθεί ότι η Βρετανία ακόμα διατηρεί τους κατασκοπευτικούς σταθμούς της στην Κύπρο. Ο κ. Μίλ μίλησε και για την σπουδαιότητα της Κύπρου για πετρέλαιο και αέριο όπου αγωγοί θα φθάσουν μέχρι τη Λεμεσό είπε. Η Κύπρος σύντομα θα καταστεί ο σταθμός αερίου της Ευρώπης ίσως και του κόσμου. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό η Κύπρος να περιληφθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια…

Αναφερόμενος στον συνάδελφο του Τζάκ Στρό είπε ότι δεν γνωρίζει ΚΑΝΕΝΑ, μα κανένα που συμφωνεί μαζί του για διχοτόμηση. Και ότι όταν πριν δύο εβδομάδες ο ίδιος (Στρό) είχε ανακοινώσει ότι θα άρπαζε την ευκαιρία να μιλήσει σ’ ολο το κόσμο ελεύθερα και πιθανόν να πληρωνόταν για την ευκαιρία εκείνη, ίσως αυτό ήταν που είχε υπόψη του. «Αλλά ελπίζω όχι», είπε, «η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται…» Αναφέρθηκε και στους ηλίθιους Βρετανούς που αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα και ότι κάτι πρέπει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση για το θέμα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή η κυβέρνηση η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της Βρετανίας που θα υποστηρίξει διχοτόμηση… Δεν μπορεί να λένε 180,000 έποικοι που κατοικούν σε ξένες περιουσίες ότι είναι δικές τους. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν. Τέλος οι δεκάδες χιλιάδες των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται παράνομα στην κατεχόμενη Κύπρο πρέπει να αποχωρήσουν στην Τουρκία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρηνική λύση στην Ευρώπη ενόσω στρατεύματα χώρας που δεν είναι μέλος της Ε.Ε. βρίσκονται σε ευρωπαικές ακτές. Αυτή είναι πραγματικότητα. Πρέπει να επιστρέψουν. Και καλώ την Τουρκία να αρχίσει αυτή την διαδικασία», είπε κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Μίλ.

Υφυπουργός Ευρώπης David Lidington

Ο Υφυπουργός Ευρώπης καλωσόρισε την δέσμευση αμφοτέρων των ηγετών των δύο κοινοτήτων για διαπραγματεύσεις, ότι η συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπάν Κι Μούν είναι θετικό βήμα, όμως ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει, και η ευκαιρία που υπάρχει, μια σημαντική ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί για να βρεθεί μια διαρκή ειρήνη που είναι διαφορετική, είναι στα χέρια των ιδίων των ηγετών, δίχως επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να δουλέψουν θετικά και με ευελιξία.

Τι θα πράξουμε;

Οι παραπάνω δηλώσεις Εργατικών και Συντηρητικών Βουλευτών αξίζουν πολλά. Θα τις εκμεταλλευτεί η κυπριακή κυβέρνηση και η Ομογένεια στην Βρετανία, ή και πάλι θα αφήσει τους Τούρκους να αλωνίζουν;

* Η Φανούλα Αργυρού είναι ερευνήτρια-δημοσιογράφος, πρόσφυγας από την κατεχόμενη Λευκωσία και ζει στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων “Από την Ένωση στην Κατοχή” και “Top Secret: Η βρετανική κηδεμόνευση του Κυπριακού” (εκδόσεις Γερμανός, 2004).

http://www.efylakas.com/archives/8243

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

Καινούργια λογική. Η λογική του Πάγκαλου. "Όποιοι φεύγουν από το δημόσιο επειδή λήγουν οι συμβάσεις τους δεν απολύονται. Φεύγουν μόνοι τους!". Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο πρωινό ενημερωτικό του Mega. Τον στρίμωξε ο Οικονομέας, αλλά... ο ευτραφής Πάγκαλος δεν φαίνεται να πολυκαταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Προανήγγειλε χιλιάδες "απολύσεις" συμβασιούχων, που όπως ο ίδιος είπε, "έχουν ευθύνη γιατί προσλήφθηκαν στο δημόσιο"! Για τις δικές του ευθύνες δεν είπε το παραμικρό. Απλά μια γενίκευση ότι "φταίνε και οι πολιτικοί"...

24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου

Με 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου, απαντά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα σκληρά μέτρα που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή για το νέο έτος

Περί χαχόλων

Χαχόλος: λέξη ρωσικής προελεύσεως (хохол) που περιγράφει το μεγαλόσωμο και άχαρο άνθρωπο. Στα ελληνικά περιγράφει τον αδαή και βραδύνοα άνθρωπο, που άγεται και φέρεται. Π.χ. Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, για χαχόλους μάς περνάνε; Δεν θα περάσει έτσι αυτό!


Την επομένη των εκλογών έτυχε να βρεθώ κάπου μαζί με δυο πασοκους. Όχι στην ίδια παρέα αλλά στον ίδιο χώρο. Οι πασοκοι, φανατικοί πρασινοφρουροί παλαιάς κοπής, πανηγύριζαν για την ‘‘μεγάλη νίκη’’ που κατήγαγε το κίνημα στις δημοτικές εκλογές. Είχαν ταξιδέψει μακριά για να ψηφίσουν και να στηρίξουν. Και τα έβαζαν με την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο που ψηφίσαν δεξιά και δεν επέτρεψαν στο κίνημα να επιτύχει συντριπτική νίκη.

Τους άκουγα με πολύ ενδιαφέρον, περισσότερο από ιατρική ή κοινωνιολογική άποψη παρά από όρεξη για πολιτική αντιπαράθεση.

Σε κάποια φάση ο ένας γυρίζει και μου λέει μισό-αστεία, μισό-σοβαρά, εκεί που έκανα τη δουλειά μου: ‘‘Οννεδιτη μην κάθεσαι μόνος σου, έλα κάνε μας παρέα κι ας έχασες χτες’’. Φυσικά, το αίμα μου ανέβηκε στο κεφάλι αλλά έχουν περάσει ανεπιστρεπτι οι συνδικαλιστικές εποχές του πανεπιστημίου όπου αντιδρούσα με κάπως ‘‘διαφορετικό τρόπο’’ στις προκλήσεις.

Γυρίζω και του λέω ‘‘Είσαι σίγουρος ότι έχασα; Πόσο σίγουρος είσαι; Γιατί αν είστε τόσο σίγουροι όλοι σας, τότε μάλλον πάμε πολύ καλά κι εσείς συνεχίζετε ευθεία προς τον γκρεμό!’’

‘‘Το ότι έχετε χάσει 8 μονάδες σε ένα χρόνο το κατάλαβες ή όχι; Το ότι το σκορ στις περιφέρειες έληξε 8-5 κατάλαβες πως έγινε; Με το μέτωπο που κάνατε στην Πελοπόννησο με τους Τατουληδες και τα ντορακια και με τους μουσουλμάνους στην Ροδόπη;’’

ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του ανθρώπου που έχει κυριαρχήσει στον ελληνικό πολιτικό βίο από το 1981 και μετά: του χαχόλου πασοκου.

Μιλάμε για ανθρώπους που μέχρι πριν από ένα μήνα διαμαρτύρονταν και κλαιγόντουσαν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι τους μειωσαν πολύ τους μισθούς και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα (γιατί φυσικά τυγχάνουν δημόσιοι υπάλληλοι!).

Αρχίζω λοιπόν κι εγώ…..

Είστε υπερήφανοι που το κόμμα σας έχει μετατραπεί σε νεοφιλελεύθερο απολειφάδι κι έχει μαζέψει και τώρα και κατά καιρούς όλα τα απορρίμματα της Δεξιάς (Μανους, Ανδριανοπουλους, Ντορες) που κάποτε βρίζατε, φτύνατε και δέρνατε γιατί έτσι είπε ο Ανδρέας;

Είστε υπερήφανοι που από κόμμα που πάλευε για την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία έχετε μετατραπεί στο κόμμα που παρέδωσε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους ξένους μέσα σε μια νύχτα;

Πριν από ένα μηνα βρίζατε το ΠΑΣΟΚ για την φτώχια. Τώρα έγινε καλό;

Τι νομίζετε ότι κάνει ο Γιωργάκης τώρα; Προσπαθεί με ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΤΙΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. Δηλαδή, την υπερδιόγκωση του δημοσίου, την τεμπελιά και τις σπατάλες.

Απάντηση δεν πήρα. Μόνο κάτι μισολογα ότι φταίει ο Καραμανλής για την οικονομία. Στην τελευταία ερώτηση ευθέως μου απήντησαν ότι ‘‘ναι, εμείς τα κάναμε έτσι κι εμείς τώρα θα τα στρώσουμε’’. Ζωγραφιά!

Ο κλασικός τύπος του χαχόλου πρασινορουφιανου: ηλικίας 35-50 ετών, διορισμένος στο δημόσιο (πάντα με περίεργο τρόπο και ποτέ με ΑΣΕΠ), δουλεύει το πολύ 2-3 ώρες την ημέρα, και συνήθως φεύγει από την δουλεία του κατά τη μια. Και πάντα είναι πρόθυμος να βοηθήσει το ‘‘κίνημα’’ όπου και όπως του ζητηθεί. Ειδικά όταν η Δεξιά δυναμώνει, όπως τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαν πολύ, πάρα πολύ, μετά την πρώτη Κυριακή ότι ήρθε το τέλος του ΠΑΣΟΚ. Τόσο, που πήραν αεροπλάνα και βαπόρια για να μην ξανάρθει η Δεξιά.

Δεν τους ενδιαφέρει τι ψηφίζουν πια, αρκεί να γράφει ‘‘ΠΑΣΟΚ’’ πάνω. Οι μεταλλάξεις που έχει υποστεί αυτό το κόμμα είναι απίστευτες, παρ’ολα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Είναι χαρακτηριστικό το πώς δεν μιλούσε κανείς τους το 2004, όταν ο GAP έκανε την μαγεία να διορίσει βουλευτές, μέσω ψηφοδελτίου επικρατείας, τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, τους δυο μεγαλύτερους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, τα ‘‘κόκκινα πανιά’’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 90-93, που οι τότε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ τους έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Είναι χαρακτηριστική η ευκολία που ψήφισαν έναν πρώην νεοδημοκράτη (και καλά….) υπουργό, τον Τατουλη, σε μέτωπο μαζί με Καρατζαφερη, Ντόρα, Οικολόγους και το κακό συναπάντημα με μόνο στόχο να χάσει ο Σαμαράς στην Πελοπόννησο.

Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία ακούν τον Μητσοτάκη να λέει ‘‘στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου’’ χωρίς να βγάζουν σπυριά και να πέφτουν στο πάτωμα.

Είναι χαρακτηριστική η ευκολία που δέχονται την στήριξη του ‘‘ακροδεξιού’’ Καρατζαφερη. Κι έχουν και το θράσος να μιλανε για ανίερες συμμαχίες ΝΔ-ΚΚΕ.

Και θα είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία θα δεχθουν να συνεργαστεί το κόμμα τους αύριο με την Ντόρα.

Το ΠΑΣΟΚ παρόλα τα λάθη και τις αμαρτίες που κουβαλά στην πλάτη του, ξεκίνησε ως ένα κόμμα πατριωτικό και σοσιαλδημοκρατικό και κατόρθωσε επιτυχημένα να εκφράσει την ανάγκη του ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή το 1981. Αλλά στην πορεία υπέστη τεράστιες μεταλλάξεις που έχουν οδηγήσει πλέον σε τερατογενεσεις.

Μια μετάλλαξη το 1996-97 στο ‘‘εκσυγχρονιστικό’’ ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.

Μια μετάλλαξη το 2004-2007 στο ‘‘νεοφιλελεύθερο-απολιτικ’’ ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.

Κι αυτοί χαμπάρι δεν έχουν πάρει! Ή μάλλον κάνουν ότι δεν έχουν πάρει…

Γι’αυτους θα υπάρχει πάντα το ΠΑΣΟΚ που τους βόλεψε μια χαρά, για μια ζωή κι από την άλλη η κακιά Δεξιά που, κακά τα ψέματα, ώρες ώρες δεν πείθει κι εμάς που δηλώνουμε δεξιοί. Κι ούτε πρόκειται κανείς τους ποτέ να κάνει το μεγάλο βήμα να περάσει ή να γυρίσει πίσω στην αριστερά. Είναι νοικοκυραίοι πλέον. Κι έτσι μεγαλώνουν τα παΐδια τους, με τη λογική ότι υπάρχει μόνο ΠΑΣΟΚ.

Αλλά οι εποχές άλλαξαν πλέον….και μάλιστα ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Ότι γνωρίζαμε για την πολιτική και τα κόμματα μέχρι και το 2004, πλέον αποτελεί οριστικά παρελθόν. Δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά, με την κλασική έννοια του όρου. Υπάρχουν τα ριζοσπαστικά κόμματα της πατρίδας (σε αριστερά και δεξιά) και υπάρχουν και τα κόμματα της Νέας Τάξης με ότι αυτή πρεσβεύει (επίσης σε αριστερά και δεξιά).

Στην Ελλάδα δυστυχώς, η μεγάλη μάζα θα το καταλάβει κάπου 3-4 χρόνια μετά την υπόλοιπη Ευρώπη. Ας οψεται η ημιμάθεια που έχει επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό.

Μπορώ άνετα να αποκαλέσω τους σημερινούς οπαδούς και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πνευματικά λοβοτομημενους.

Γιατί γλείφουν εκεί που έφτυναν.

Γιατί ψηφίζουν ιδεολογίες και πρόσωπα που έβριζαν.

Γιατί ψηφίζουν ένα κόμμα νεοφιλελεύθερο που ακόμα ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ (με τον πρόεδρο του μάλιστα να τυγχάνει και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!!!), και με στελέχη που συνεχίζουν να αλληλοαποκαλουνται ‘‘σύντροφοι και συντρόφισσες’’. Αν βρεθείς σε κανένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα νομίσεις ότι ο Πάγκαλος, ο Παπουτσής και η Διαμαντοπούλου μόλις κατέβηκαν από τα βουνά της Βολιβίας όπου ξεκίνησαν το αντάρτικο μαζί με τον Τσε.

Γιατί ψηφίζουν ένα κόμμα που κάποτε ήταν, αν όχι σοσιαλιστικό, τουλάχιστον σοσιαλδημοκρατικό, και τώρα έχει γίνει ο καλύτερος συνεργάτης των τραπεζών, του ΔΝΤ και των διαπλεκομενων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Γιατί ανέχονται να τους κοροϊδεύουν και να τους εμπαίζουν μες στα μούτρα τους. Κι εμάς μας εμπαίζουν αλλά τουλάχιστον τους μαυρίζουμε.

Γιατί το παιδί τους δεν μπορεί να βρει δουλειά με δυο πτυχία, γιατί ζουν σε μια πολυκατοικία όπου το 60% πλέον είναι αλλοδαποί, γιατί έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την πραγματική εξαθλίωση και αυτοί δεν κατάλαβαν ποτέ ποιος έχει φταίξει πραγματικά για όλα αυτά.

Γιατί ανέχονται τον Πάγκαλο να τους λέει αντιπαραγωγικούς και δεν βγάζουν άχνα γιατί το ξέρουν ότι είναι. Κι επίσης θυμούνται ποιος τους βολεψε.

Γιατί αν αύριο τους πει το ΠΑΣΟΚ ‘‘από σήμερα παύετε να είστε Έλληνες κι από δω και πέρα θα είστε Πακιστανοί’’, θα τρέξουν να κάνουν περιτομή.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία; Κάποτε δεν το κάνατε, γιατί η ΝΔ ήταν η συντήρηση, η πλουτοκρατία, το Κολωνάκι, ο χωροφύλακας, το νεοφιλελεύθερο κόμμα με τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;



http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2010/11/blog-post_3361.html

Ελληνικό Σχολείο στην Κωνσταντινούπολη έχει πλέον μόνο ένα μαθητή

Εάν ο 10χρονος Βαλάντης Μιχαηλίδης ξεχάσει το στυλό του ή το τετράδιό του στο σπίτι, δεν υπάρχει κανείς στο σχολείο του, να μπορεί να τον δανείσει. Ο μαθητής της τετάρτης είναι ο μόνος μαθητής στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Kadıköy στην Κωνσταντινούπολη, ένα από τα 22 σχολεία της πόλης που εξυπηρετούν μόλις 214 μαθητές.

Όταν τον ρώτησαν αν ποτέ βαριέται χωρίς άλλους συμμαθητές, ο Βαλάντης είπε, "Κι εγώ θέλω να έχω φίλους, αλλά υπάρχουν και καλές πλευρές του να είσαι μόνος.

Ο αριθμός των μαθητών στα ελληνικά σχολεία της πόλης μειώνεται μέρα με τη μέρα. Με συνολικό ελληνικό πληθυσμό περίπου 3.000 στην Τουρκία, μόλις 10 από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης έχουν εγγεγραμμένους μαθητές, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη του Βαλάντη...»

Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Λωζάννης, που υπεγράφη το 1923, μόνο οι Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα, μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα ελληνικά σχολεία της Τουρκίας, καθιστώντας δύσκολη την αύξηση των εγγραφών. Δεν επιτρέπεται στα παιδιά των Ελλήνων πολιτών να φοιτήσουν. Πριν τέσσερα χρόνια συντάχθηκε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στα παιδιά με ξένη υπηκοότητα να γραφτούν στα σχολεία, το οποίο όμως δεν υποστηρίχθηκε από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), οπότε και τελικά δεν εγκρίθηκε.

Σαν αποτέλεσμα, το ελληνικό Δημοτικό που βρίσκεται στην περιοχή Μπακίρ Κόι (Bakırköy) της Κωνσταντινούπολης δεν έχει μαθητές εδώ και έξι χρόνια. Το Μαράσλειο Δημοτικό Σχολείο στο Φανάρι έχει μόλις έξι μαθητές. Το σχολείο με τους περισσότερους μαθητές στην πόλη είναι το Ζάππειο Λύκειο, με 120 μαθητές. Το ελληνικό γυμνάσιο και λύκειο στο Φανάρι έχει 60 μαθητές, ενώ το Ζωγράφειο Λύκειο της περιοχής Ταξίμ (Taksim), το οποίο ιδρύθηκε πριν 117 χρόνια, αριθμεί 41 μαθητές στην έκτη δημοτικού και στην πρώτη και δευτέρα γυμνασίου.

«Μην αφήνετε να πέσει η αυλαία. Αφήστε αυτά τα σχολεία να είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να μάθει ελληνικά», είπε ο Γιάννης Δερμιτζόγλου, διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου.

Στις 29 Οκτωβρίου, κατά την γιορτή της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Τουρκία, τα παράθυρα της μοναδικής τάξης του ελληνικού σχολείου του Kadıköy ήταν στολισμένα με σημαίες. Σ 'αυτή την αίθουσα ο μοναδικός μαθητής του σχολείου κάνει τα μαθήματα του. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο Βαλάντης είναι και πάλι μόνος. Μερικές φορές παίζει ποδόσφαιρο με ένα δάσκαλο, μερικές φορές διαβάζει ένα βιβλίο ή ζωγραφίζει.
Οι άλλες τάξεις έχουν εγκαταλειφθεί και η τραπεζαρία χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, το ηλικίας 139 ετών σχολείο είχαν μόνο δύο ή τρεις μαθητές κάθε χρονιά.

Δύο καθηγητές εργάζονται σήμερα εκεί, παρέχοντας εκπαίδευση στον Βαλάντη. Ένας από αυτούς, ο Χρήστος Πεστεμαλζιόγλου, ο οποίος βρίσκεται στο σχολείο για 18 χρόνια, είναι και ο διευθυντής. Με ένα γραμματέα και έναν εργάτη καθαριότητας, ο συνολικός πληθυσμός του σχολείου είναι πέντε άτομα.
Όταν ο 46χρονος Πεστεμαλζιόγλου άρχισε να εργάζεται ως καθηγητής στο Ζωγράφειο Λύκειο, υπήρχαν 32 μαθητές. "Τώρα δεν υπάρχουν φωνές παιδιών», δεν υπάρχουν ήχοι παιχνιδιών, δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών», είπε. "Αλλά ο μαθητής μας είναι πολύ καλός. Είναι εργατικός και ποτέ δεν μας στενοχωρεί."

Το Ζωγράφειο Λύκειο ιδρύθηκε το 1893 στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνη την εποχή, υπήρχε έντονη ανάγκη δημιουργίας ελληνικών σχολείων, αφού ο ελληνικός πληθυσμός της Πόλης είχε φτάσει στην ακμή του. Τα προηγούμενα χρόνια το Ζωγράφειο Λύκειο είχε μια πραγματική άνθηση και πάντα πάνω από 250 μαθητές. Ειδικά δε πριν τα Σεπτεμβριανά του 1955 αλλά και πριν τις απελάσεις (1964) οι μαθητές μόνο στο σχολείο αυτό ήταν πάνω από 350. Το σχολείο σήμερα αριθμεί 51 μαθητές, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι είτε ελληνικής καταγωγής είτε Έλληνες υπήκοοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου. Το 2004 στην Αθήνα ιδρύθηκε ο σύλλογος «Φίλοι του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης», στόχος του οποίου είναι η ανεύρεση πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Πηγή: Hurriyet Daily News

http://redskywarning.blogspot.com/