23 Νοεμβρίου 2010

Μέγας καραγκιόζης

Το παρακάτω sms έστειλε μαζικά στον κόσμο της ΝΔ του Ηρακλείου, μόλις δύο ώρες μετά τη διαγραφή του, ένας από τους πλέον άχρηστους βουλευτές της Βουλής, ο Λ. Αυγενάκης:

«ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (!) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»


Ήταν δε τόση η τρικυμία στο κρανίο που του προκάλεσε το σούτ που έφαγε, το οποίο δεν πρόλαβε να καταλάβει από που του ήρθε, που λίγο αργότερα ενημέρωσε ότι θα είναι στο δελτίο των 8 του ΜΕΓΚΑ... και εννοούσε ΑΛΤΕΡ :)

Ουστ κοπρόσκυλo...που μας ήθελες και άρση της ανωνυμίας των blogs

και πάρε άλλη μια φορά την έκθεση της ΔΟΥ Μοιρών για τα πλαστά τιμολόγια που έκοβες για να μην μας πουλάς παραμύθι για "έντιμους αγώνες":

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqnvqWaGLwq5rwIcgeuu4Qxxit9I4Bx5tNFnPJTFNCcknvDZrn9K3L0eVdpSECGSAnKIfxWFza-tQvjN4ynbMY9a3BKTSpw97X_1YdT7QttIOn52fI2XOedCQ9S-JFzFevRlAkzCgw_Yx7/s1600/aug1.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUE6T0IaK0Z7x0WkylMdM8Ou8F5KXcSS4UmYP-57k9LoDpLJyVbVGbLcsoVmxnDt0xm_RGldPfwKnnPpbQwESE1nNlyA7QFFHQLji4lyJwL3V7Yx3xUgiaWpx3Xfd8OBrw2DPar2BGDBuV/s1600/aug2.jpg

Νότια Κορέα vs. Βόρεια Κορέα

http://biggovernment.com/files/2010/06/korea-picture.jpg

Β. Κορέα
Ν. Κορέα
Στρατός (σύνολο)
1 106 000687 000
Ξηράς950 000560 000
Ναυτικό46 00068 000
Αεροπορία110 00064 000
Εφεδρίες
4 700 0004 500 000
Άρματα μάχης
3 5002 750
Πυροβόλα17 90010 774
Πύραυλοι εδάφους-εδάφους
6412
Αεροπλάνα (σύνολο)
620490
Καταδιωκτικά388467
Βομβαρδιστικά80-
Πολεμικά πλοία (σύνολο)
847
Αντιτορπιλικά-10
Φρεγάτες39
Κορβέττες528
Υποβρύχια6313
Σκάφη ακτοφυλακής
32976

(ΠΗΓΗ: International Institute for Strategic Studies (IISS, London) και SPIEGEL

Διαβάστε και αυτό το αφιέρωμα μας για τη Β. Κορέα (αλλά και το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στον πόλεμο της Κορέας) με πολλές φωτογραφίες φίλου μας που την έχει επισκεφθεί.

"Αν έχεις τύχη διάβαινε"... 17 χρονος βιάστηκε από 4 γυναίκες :)))

http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/8/15/0/media_xl_3951495.jpg?20101123012331Όχι στην Ελλάδα εννοείται, όπου ακόμα το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε τις γυναίκες σε τέτοια "απόγνωση"... ούτε στην Ευρώπη... Το περιστατικό συνέβη στην Παπούα-Νέα Γουινέα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο (το 8% των γυναικών έχει δηλώσει βιασμό... χώρια τους αδήλωτους) και όπου προφανώς οι γυναίκες αποφάσισαν να απαντήσουν στους "άντρες" με τα ίδια μέσα.

Δέκα γυναίκες λοιπόν στρίμωξαν με μαχαίρια έναν νεαρό, κοντά στην επαρχιακή πόλη Mendi και τουλάχιστον 4 απ αυτές τον βίασαν :). Ο 17χρονος νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο έντρομος όχι λόγω του βιασμού αλλά λόγω του φόβου της μόλυνσης με τον ιό του AIDS μιας και στο συγκεκριμένο κράτος υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Τα δικά μας ΜΜΕ

Στην εποχή που ζούμε, οι δικτατορίες δεν χρειάζονται όπλα και πραιτοριανούς. Επιβάλλουν την άποψη τους στις πλατιές μάζες με την πλύση εγκέφαλου των ΜΜΕ. Είναι καταπληκτικό πως κατευθύνουν την κοινή γνώμη.

Στην εποχή που ζούμε, τα ΜΜΕ δεν μεταφέρουν πια το ‘‘μήνυμα’’, δεν μεταφέρουν πια την είδηση. Στην εποχή που ζούμε, τα ΜΜΕ κατασκευάζουν το μήνυμα που θέλουν, όπως ακριβώς το θέλουν, διογκώνουν ή θάβουν την είδηση που επιθυμούν. Ο Μεγάλος Αδελφός σίγουρα ζει ανάμεσα μας και ο Γκαιμπελς δικαιώνεται.

Γι’αυτό, στην μάχη για την σωτηρία της πατρίδας από την χρεοκοπία και τον δοσιλογισμό, η οποία πρόκειται να λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις τον επόμενο καιρό, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποκτήσει τα δικά της ΜΜΕ.

Ήταν πάντα προφανές, πως πολεμήθηκε η ΝΔ στον χώρο την μέσων και πως διαστρεβλώνονται οι ειδήσεις που την αφορούν ή οι απόψεις που εκφράζει. Τελευταίο παράδειγμα, ο ‘‘καημός’’ των δημοσιογράφων – εκατομμυριούχων – υπαλληλίσκων της Νέας Τάξης να μας πείσουν ότι ο Σαμαράς, ντε και καλά, εγκαταλείπει την αντιμνημονιακη στάση του.

Οι μόνες περίοδοι που η Νέα Δημοκρατία προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, ήταν όταν η διαπλοκή αβανταρε τον Μητσοτάκη το 1989 (για να πάρουν τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και γιατί ο Ανδρέας τόλμησε να προσπαθήσει να τους γονατίσει με έναν ‘‘δικό του’’, τον Κοσκωτα) και το 2004, όταν η ΝΔ σάρωνε σε όλη την χώρα και ήθελαν να πάνε με τον ισχυρό της στιγμής, κατά το αξίωμα Ο.Φ.Α. (όπου φυσαει ο άνεμος). Και τα δυο κράτησαν πολύ λίγο.

Φυσικά, η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά με την στήριξη των δικών της μέσων, ούτε καν με τις δικες της εφημερίδες, οι οποίες κλείνουν η μια μετά την άλλη. Εξίσου ευθύνεται ο κόσμος της Κεντροδεξιάς που προτιμάει να διαβάζει Ελευθεροτυπία ή Βήμα (να μου κοπεί το χέρι καλύτερα).

Αν λοιπόν η ΝΔ επιθυμεί να περάσει το μήνυμα της στον λαό, να δείξει ότι αλλάζει, ότι έχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και σωτηρίας από την χρεοκοπία και την υποταγή, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΜΕ. Για αρχή, τουλάχιστον μια free-press (αν είναι δυνατόν για όλη την Ελλάδα) και έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

Με τις κατάλληλες εμπορικές κινήσεις, το κόστος δεν θα επιβαρύνει το ταμείο του κόμματος, αλλά θα καλυφθει από τα διαφημιστικά έσοδα. Και το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Κόσμος αηδιασμένος από την προπαγάνδα, τον δοσιλογισμό και την ιδιοτέλεια των ΜΜΕ που κυριαρχούν αυτή την στιγμή. Και ο κόσμος αυτός θα φέρει κι άλλους κοντά μας. Γιατί οι πολλοί δεν ξέρουν. Δεν ξέρουν τίποτα. Απλά ακούνε ότι τους λένε τα κανάλια ή τα ραδιόφωνα και τα καταπίνουν αμάσητα. Είναι απίστευτο το πώς κάποιοι λένε ότι ‘‘ήταν μονόδρομος το μνημόνιο για να σωθούμε’’ ή ότι ‘‘απέχω γιατί είναι όλοι ίδιοι κι έτσι κι αλλιώς ο Καραμανλής κατέστρεψε την οικονομία’’, και δεν τα λένε αυτά γιατί είναι φανατισμένα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ. Τα λένε γιατί είναι ΠΡΟΒΑΤΑ. Και το μυαλό τους έχει κολλήσει κι έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας της φτώχιας και της ημιμάθειας που έχει επιβάλλει η ‘‘προοδευτική παράταξη’’ στην χώρα μας.

Όσοι έχουν ξυπνήσει σ’αυτή την χώρα, ξυπνησανε λογω βιβλίων ή λογω του διαδικτύου. Στο διαδίκτυο, οι πατριωτικές δυνάμεις τα πάνε πολύ καλά, έχοντας κατατροπώσει τα σάπια μίσθαρνα όργανα της Νέας Τάξης και του ΔΝΤ, και στέλνουν καλά το μήνυμα εκεί που πρέπει. Οι ταλιμπαν-bloggers ουτως ή άλλως δεν πρόκειται ποτέ να γονατίσουν. Αλλά δυστυχώς, δεν έχει όλος ο κόσμος internet στην διάθεση του κι ούτε την ευχέρεια να σοφάρει όπως π.χ. εμείς. Υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι, αγράμματοι, φτωχοί, ηλικιωμένοι που ανοίγουν την τηλεόραση και απλά κατευθύνονται από τις πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές. Σε αυτούς λοιπόν πρέπει να φτάσει το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα Ελπίδα.

Αν λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί πραγματικά να σώσει την χώρα από τον όλεθρο στον οποίο οδηγείται, πρέπει άμεσα να χτυπήσει δυνατά στον χώρο της επικοινωνίας. Αρχικά με τους τρόπους που προανέφερα, και στην συνέχεια, ει δυνατόν, και με τηλεοπτικό σταθμό, συσπειρώνοντας γύρω του ευρύτερες πατριωτικές φωνές που μάχονται για την αλήθεια. Γιατί αν περιμένουμε τον συμβιβασμό και την υποταγή στην διαπλοκή των ΜΜΕ – εργολάβων για να μας ‘‘παίξουν’’ λίγο, τότε αύριο θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση με την τακτική του ώριμου φρούτου και θα έχουμε μια από τα ίδια της απογοητευτικής περιόδου 2004-2009. Αλλά η Ελλάς δεν αντέχει άλλες αποτυχίες πια.

http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2010/11/blog-post_9273.html

Αυξάνονται τα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

Αυξημένα – για δεύτερη συνεχή χρονιά – είναι τα κρούσματα AIDS στην χώρα μας, αφού το 2009 προστέθηκαν 600 νέοι φορείς και ασθενείς, όταν πριν από δύο χρόνια τα νέα κρούσματα κατ’ έτος δεν ξεπερνούσαν τα 450. Για φέτος, τα στοιχεία περιγράφουν μια αρνητική εικόνα, αφού εκτιμάται πως τα νέα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 600.

Οι ειδικοί της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS σχολιάζουν την εξέλιξη αυτή ως αναμενόμενη, δεδομένου πως την τελευταία πενταετία «η ενημέρωση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε».

Είναι ενδεικτικό, πως φέτος γεννήθηκαν στην χώρα μας δύο οροθετικά βρέφη, τα οποία μολύνθηκαν από την μητέρα τους κατά την διάρκεια της κύησης. «Είναι αυτονόητο πως στο προγεννητικό τεστ οι γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για πιθανή μόλυνση από τον ιό HIV. Δυστυχώς, φαίνεται πως ορισμένοι γυναικολόγοι το παραβλέπουν γι αυτό και σχεδιάζουμε εκστρατεία ενημέρωσης και για τους συναδέλφους μας», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Εταιρείας κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Και δεδομένου πως στις σύγχρονες κοινωνίες η γέννηση υγιών βρεφών από μητέρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIVείναι μία συνήθης τακτική, οι ειδικοί τόνισαν πως δεν «χωράει» η άγνοια.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος κ. Μάριος Λαζανάς το AIDSπαραμένει θέμα ταμπού, με τους πολίτες να μην το συζητούν και με τους ασθενείς να προσπαθούν να το ξεχάσουν. Είναι ενδεικτικό όπως είπε πως οι οροθετικοί αρνούνται να προμηθευτούν την φαρμακευτική τους αγωγή από το φαρμακείο της γειτονιάς, ώστε να μην στιγματιστούν.

Στο πλαίσιο απενεχοποίησης της νόσου η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης της νόσου ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Η ζωή μου στο κόκκινο» που φιλοξενεί μαρτυρίες ασθενών, οι οποίοι περιγράφουν την ζωή τους αλλά και γιατρών, ψυχολόγων και συγγενών των ασθενών που συζητούν τις εμπειρίες τους.

«Με τον τρόπο αυτό επιχειρούμε να ΄σβήσουμε’ το στίγμα. Όσο για τα κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου, αυτά θα διατεθούν σε οικονομικούς μετανάστες και στις οικογένειες τους που πάσχουν από AIDS», πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς.

Με... εξαιρέσεις φθήνουν οι αριθμοί στον κόσμο

Εν τω μεταξύ, κατά το ένα πέμπτο μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία τα κρούσματα σε παγκόσμια κλίμακα ανακοίνωσε σήμερα o ΟΗΕ.

Στη διάρκεια του 2009 ο ιός μόλυνε 2,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας μείωση κατά 19% σε σχέση με τα 3,1 εκατ. νέα κρούσματα του 2001.

Περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με τον HIV στα τέλη της περυσινής χρονιάς, αριθμός μειωμένος κατά 100.000 σε σχέση με το 2008.

Συνολικά 56 χώρες σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην υποσαχάρια Αφρική, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν ή να μειώσουν τον ρυθμό νέων λοιμώξεων.

«Σταματήσαμε την εξάπλωση της επιδημίας και αρχίζουμε να την αναστρέφουμε. Λιγότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον HIV και λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από AIDS» δήλωσε ο Μίσελ Σιντίμπε, εκτελεστικός διευθυντής της UNAIDS.

«Παρόλα αυτά, δεν βρισκόμαστε ακόμα σε θέση να πούμε η αποστολή εξετελέσθη» προειδοποίησε.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, οι ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τη σωτήρια φαρμακευτική αγωγή αυξήθηκαν από τους 700.000 το 2004 στα 5,2 εκατομμύρια το 2009.

Παρά τη βελτίωση, όμως, 10 εκατομμύρια ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα. «Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά» ανέφερε ο Σιντίμπε.

Ο ίδιος εξήγησε πως το 2009 τα κονδύλια για την αγορά φαρμάκων σταμάτησαν να αυξάνονται για πρώτη φορά. «Αν σταματήσουμε τη χρηματοδότηση, οι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι που υποβάλλονται σε θεραπεία θα αρχίσουν να πεθαίνουν, είπε.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα, περίπου το 70% του παγκόσμιου συνόλου, καταγράφηκαν πέρυσι στην υποσαχάρια Αφρική. Ακόμα κι εκεί, όμως, η ύφεση είναι αισθητή.

Αντίθετα, οξεία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην κεντρική Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.

Στα ανησυχητικά στοιχεία έρχεται να προστεθεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων μεταξύ των ομοφυλόφιλων ανδρών στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Από τους 60 εκατομμύρια ανθρώπους που μολύνθηκαν από την αρχή της επιδημίας, περίπου οι μισοί έχουν πλέον πεθάνει.

TA NEA

Επιτέλους! Να και και ένας πρόεδρος που αποκάλεσε τους δημοσιογράφους με το πραγματικό τους όνομα... "παιδόφιλους"

Με τη φράση «εις το επανιδείν φίλοι παιδόφιλοι» ...αποχαιρέτησε ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί τους δημοσιογράφους σε ανεπίσημη συνομιλία στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.

Ο κ. Νικολά Σαρκοζί εξοργίστηκε όταν ήλθαν στο προσκήνιο οι καταγγελίες για μίζες με φόντο πώληση υποβρυχίων στο Πακιστάν το 1995. Χαρακτήρισε «παρανοϊκές» τις ερωτήσεις για αποκαλούμενο «Karachigate» και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι μεταδίδουν τις κατηγορίες δίχως να έχουν αποδείξεις.

Την εποχή εκείνη ο Γάλλος πρόεδρος διατελούσε υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της προεδρικής εκστρατείας του τότε πρωθυπουργού κ. Εντουάρ Μπαλαντίρ. Υπάρχουν υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της εκστρατείας με μίζες που καταβλήθηκαν για να προχωρήσει η πώληση των υποβρυχίων.

«Είμαστε σε έναν κόσμο παραφρόνων» δήλωσε ο κ. Σαρκοζί απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα στην off the record συνομιλία του με δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής στη Λισαβόνα. «Δεν υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά σας που πιστεύει ότι οργανώνω μίζες για υποβρύχια στο Πακιστάν, αυτό είναι απίστευτο και βγαίνει στην τηλεόραση» είπε στο δεκάλεπτο ξέσπασμά του.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε ένα δημοσιογράφο και με αδιάφορο ύφος είπε: «Και εσείς, δεν έχω απολύτως τίποτε εναντίον σας. Μάλλον φαίνεται ότι είστε παιδόφιλος. Ποιος μου το είπε; Εγώ έχω αυτή τη βαθιά πεποίθηση. Μπορείτε να δικαιολογηθείτε;».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε τη λέξη αυτή δύο ή τρεις φορές, δείχνοντας την οργή του.

«Φίλοι παιδόφιλοι εις το επανιδείν» είπε τελικά απομακρυνόμενος από τους δημοσιογράφους, τους οποίους θα συναντούσε την επόμενη ημέρα στην συνέντευξη Τύπου.

Η επίμαχη συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Γαλλίας και των δημοσιογράφων αναμεταδίδεται από το βράδυ της Δευτέρας σε αρκετούς δικτυακούς τόπους.

Η συνομιλία καταγράφηκε από το σύστημα ηχογράφησης των πρακτικών της συνόδου, σύμφωνα με το περιοδικό L' Express, το οποίο αναφέρει επίσης ότι οι συνεργάτες του κ. Σαρκοζί επέμειναν να διαγραφούν οι κασέτες διότι η συνάντηση ήταν off the record.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνείται ότι ο κ. Νικολά Σαρκοζί προέβη σε οποιοδήποτε σχόλιο περί «παιδόφιλων» δημοσιογράφων.

Ο Γάλλος Αμυνας κ. Αλέν Ζιπέ δήλωσε την Τρίτη, ερωτηθείς σχετικά από το ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ότι οι δηλώσεις του κ. Νικολά Σαρκοζί οφείλονται στην «πίεση την οποία τους ασκούν τα μέσα ενημέρωσης».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβάλλεται σε τέτοιες πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης που από καιρό σε καιρό ξεσπά. Άνθρωπος είναι» δήλωσε.

Από τότε που εξελέγη στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο κ. Νικολά Σαρκοζί έχει αρκετές φορές προβεί σε προσβολές, ασυνήθιστες για έναν αρχηγό κράτους. Η πιο γνωστή είναι αυτή: «Αντε χάσου κακομοίρη» που είπε σε κάποιον ο οποίος αρνήθηκε να τον χαιρετίσει διά χειραψίας. Ο Σαρκοζί φημίζεται επίσης για καυστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.
www.tovima.gr

Ο Ιλχάν Αχμέτ στο κόμμα της Ντόρας

Η νέα ελπίδα των τουρκόφρονων
Ποιος είναι ο Ιλχάν Αχμέτ

Δεν μας προξενεί καμία ιδιαίτερη έκπληξη, βέβαια. Ο συγκεκριμένος είχε... απειλήσει πως αν εκλεγεί ο Σαμαράς στην ηγεσία της Ν.Δ. θα αποχωρήσει από το κόμμα, όπως κι έκανε άλλωστε! Βρήκε λοιπόν νέα στέγη το... ορφανό, στο "νέο" κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη!

Οι τουρκόφρονες πανηγυρίζουν για τη… νέα ελπίδα τους! Έγραψε η τούρκικη εφημερίδα Μπιρλίκ στις 21-11-2010:

«Ανακοινώθηκε η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας»:

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ήταν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία" του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε η τέως ΥΠΕΞ και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. O τέως βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν, είπε πως συμμετέχει στο νεοϊδρυθέν κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας…»

O Αχμέτ ανέφερε πως η Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πως υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.

Ο Αχμέτ ανέφερε πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως "στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής". Ο Ιλχάν Αχμέτ είπε πως η Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του Μαρτίου θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Ιλχάν Αχμέτ πρόσθεσε πως οι ψήφοι των Δυτικοθρακιωτών δεξιών ψηφοφόρων που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και ολίσθησαν προς το ΠΑΣΟΚ, πλέον θα συγκεντρωθούνε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη

Ο Ιλχάν Αχμέτ σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο RODOPI CHANNEL, είπε μεταξύ άλλων, ότι παρότι ο Γιώργος Παυλίδης είναι ένας πολύ καλός και άξιος αυτοδιοικητικός και τα ψηφοδέλτιά του ήταν αξιόλογα, η μειονότητα της Θράκης δεν ψήφισε πρόσωπα, αλλά ψήφισε πολιτικά. Η μειονότητα, είπε, που περνά πολύ δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης ψήφισε μαζικά τον Άρη Γιαννακίδη για να τιμωρήσει τη Νέα Δημοκρατία!!! στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την κακή πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. απέναντι στη μειονότητα, όταν ήταν κυβέρνηση!!!

Τιμώρησαν τη Ν.Δ. για τη κακή μειονοτική της πολιτική όταν ήταν κυβέρνηση μας λέει ο κ. Αχμέτ, αλλά όπως θα διαβάσετε παρακάτω άλλα έλεγε πέρυσι για την υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. "Μας έκανε ότι της ζητήσαμε" τονίζει χαρακτηριστικά...
Τι από τα δύο ισχύει τελικά κ. Αχμέτ;
Δηλαδή η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Ν,Δ. ήταν καλή για τη μειονότητα και σας έκανε ότι της ζητήσατε, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν κακή;;;
Σταματήστε την παραπληροφόρηση και αφήστε τις γελοίες δικαιολογίες.

Ποια είναι άραγε αυτά τα... ανοίγματα που ετοιμάζεται να κάνει η Ντόρα στους "Τούρκους" της Δυτικής Θράκης;

Ενδιαφέρουσα πάντως η παραδοχή πως ο εγκάθετος Ιλχάν κατηύθυνε τους... "συμπατριώτες" του να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές για να τιμωρήσουν τη Ν.Δ.

Καταλάβατε τώρα πως έχασε την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης η Ν.Δ.;

Ποιος είναι ο Ιλχάν Αχμέτ

Ο Αχμέτ Ιλχάν τάσσεται σήμερα υπέρ της Ντόρας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στις εκλογές για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά, τι άλλο θα υποστήριζε; Ακολουθώντας τη γραμμή που του δόθηκε από το τουρκικό προξενείο, ο μουσουλμάνος πολιτευτής εκδηλώθηκε υπέρ της Ντόρας, Μπακογιάννη.
Σε συνέντευξή του, τον Οκτώβριο του 2010, λέει πολλά ενδιαφέροντα, για «την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε».
Παραθέτουμε χωρίς σχόλια, καθώς αυτά περιττεύουν:

«Χθες (12-10-09) υπέγραψα την υποψηφιότητά της. Στηρίζω ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πολιτικό στην Βόρειο Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα πολύ ικανό άτομο με πολλές ευαισθησίες, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Ελλάδας. Η σφραγίδα της Ντόρας θα είναι καταλυτική για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Είναι μια σύγχρονη πολιτικός, με γνώσεις, με απόψεις, με ιδέες. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Ως Υπουργός Εξωτερικών είχαμε την δυνατότητα να δούμε τις προσπάθειές της και την πολιτική που προσπάθησε να εφαρμόσει. Η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε».

Στις 25 Οκτωβρίου 2009 ο Ιλχάν Αχμέτ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", εξηγεί του λόγους για τους οποίους στηρίζει θερμά την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη:

"Μας έκανε ότι της ζητήσαμε" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιλχάν και συνεχίζει: «Εισήγαγε την τουρκική γλώσσα ως μάθημα στα δημόσια σχολεία της Δυτικής Θράκης, παρείχε οικονομική υποστήριξη ώστε να έρθουν σχολικά βιβλία από την Τουρκία στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία, δρομολόγησε το θέμα του μουφτή και αν δεν την προλάβαιναν οι εκλογές θα είχαμε σύντομα την εκλογή και όχι τον διορισμό του θρησκευτικού μας ηγέτη…»

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤRΤ, παρέμβαινε απροκάλυπτα στα εσωτερικά μας, με τηλεοπτικό σποτάκι που απευθυνόταν στους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης παίζοντας την διαφήμιση: «Οι Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα καλούσε, τα ανδρόγυνα, δηλαδή η γυναίκα ή ο άνδρας να ψηφίσουν την υποψηφιότητα του Αχμέτ Χατζηοσμάν και και του Ιλχάν Αχμέτ.
«Η γραμμή είναι αυτή», έλεγαν τότε άνθρωποι του χώρου που είδαν το σποτ και ενώ το τουρκικό προξενείο πίστευε ότι έπρεπε να υπολογιστούν σωστά οι ψήφοι ανά χωριό για να ενισχυθούν και να στηριχθούν οι υποψήφιοι της μειονότητας.
Στόχος ήταν να αυξήσει την δύναμη επιρροής της με την εκλογή όσων περισσοτέρων μειονοτικών, γι’ αυτό γινόταν καταμέτρηση με μαθηματική ακρίβεια και πλύση εγκεφάλου με κάθε τρόπο, ώστε αν υπολογισθούν όλα καλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων λειτουργεί σαν μάζα. Να μοιραστούν έτσι οι ψήφοι που να υποσκελιστούν οι χριστιανοί υποψήφιοι και η μειονότητα να εκφραστεί ως πλειονότητα…

Ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν, τον Σεπτέμβριο του 2007, μαζί με την υποψήφια υπερνομάρχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Γκιουλ Καραχασάν, είχαν υπογράψει κείμενο το οποίο βάφτιζε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως “τουρκική”.

Φωτιές άναψε η ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν, να συνυπογράψει κείμενο, το οποίο βαφτίζει τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αναφέρει ο ΑΝΤ1 στις 24 Σεπτεμβρίου 2007:

«Φωτιές άναψε ο Αχμέτ Ιλχάν»

Τον Μάιο του 2006, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η κ. Καραχασάν έχει υπογράψει ψήφισμα για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ενώ στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Αχμέτ Ιλχάν.

Όπως επίσης μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η κ. Καραχασάν φέρεται επίσης να έχει μετάσχει στις αρχαιρεσίες του εν λόγω συλλόγου τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αλλά και να έχει υπογράψει ψήφισμα διαμαρτυρίας της Τουρκικής Ένωσης (της οποίας ο Αρειος Πάγος έχει ζητήσει τη διάλυση, χαρακτηρίζοντάς τη παράνομη) προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο γίνεται λόγος για καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως αναφέρεται, μειονότητας της Θράκης από το ελληνικό κράτος.

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, από τη στιγμή που η κ. Καραχασάν έχει δηλώσει ότι σέβεται τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει επίσης ότι οι θέσεις που έχει εκφράσει για το θέμα αυτό ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Αχμέτ Ιλχάν, είναι πιο ακραίες.

Ο Alpha μάλιστα μετέδωσε ότι για το θέμα της αναγνώρισης της Τουρκικής Ένωσης Θράκης υπάρχει επιστολή, με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2005, από τον Αχμέτ Ιλχάν προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με την οποία ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να αναγνωριστεί η Ένωση, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Έγραψε σχετικά το In.gr στις 21 Μαΐου 2006:

«Εμπλέκεται και ο Αχμέτ

Πηγή:
alexpolisonline.blogspot.com

Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

Η "γνωστή" Ευγενία Νατσουλίδου, άμεσα συνεργαζόμενη με τα Σκόπια, βρίσκεται πίσω από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ανθελληνικής προπαγάνδας αυτή την εποχή στην Έδεσσα.

Από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της "Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας" η Νατσουλίδου, διατηρεί πολιτικές σχέσεις με την "φιλελεύθερη συμμαχία" φέρεται και ως διαχειρίστρια του εμετικού μπλόγκ "belomorska makedonia" το οποίο δημοσίευσε το κατάπτυστο και γεμάτο μίσος για την Ελλάδα κείμενο και που μοιράστηκε σε έντυπη μορφή στην περιοχή της Έδεσσας και αποκαλύψε ο "Στόχος".

Η Νατσουλίδου παρέα με άλλα φυντάνια της περιοχής έχει συστήσει με νομιμοφανή τρόπο στα πλαίσια του προαναφερόμενου συλλόγου "κρυφό σχολειό" -όπως στους κύκλους της αναφέρει για την εκμάθηση της... "μακεδονικής". Μάλιστα εκδίδουν και την εφημερίδα zadruga (που στα βουλγαρικά σημαίνει κοινότητα).

Οι δραστηριότητες της Νατσουλίδου δεν σταματούν εκεί, παρακολουθούνται από τους Ελληνόψυχους και πολύ σύντομα μια πλήρης έκθεση των ενεργειών της θα βρίσκεται στην διάθεση του "Στόχου" και των αναγνωστών του. Σας ενημερώνουμε πάντως πως οι δραστηριότητες αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εχθρική προπαγάνδα αλλά και άλλες... αισθησιακές αναζητήσεις! Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ κατά 35 %

Για να μην μας παραμυθιάζουν...
Δείτε τι λένε τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ:


Τι για απολύσεις λέει, τι για μειώσεις μισθών, τι για αύξηση των εισιτηρίων..


"Human resources of TRAINOSE will be reduced by half, and a new framework for labour relations will be introduced. This is estimated to result in a 58% reduction in TRAINOSE personnel costs. In addition, the reduction by 35% of OSE personnel will reduce by 50% its personnel costs."

Αυτά είναι επίσημα στοιχεία από την αναφορά του ΥΠΟΙΚ στην τρόικα, σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος σταθερότητας.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/35.html

Διαγράφηκε ο Λ. Αυγενάκης από τη ΝΔ... ένας καραγκιόζης λιγότερος

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς το βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία" σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση", δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος

Πτώχευση βλέπει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης

«Με 150% του ΑΕΠ χρέος δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, στη διάρκεια της διάλεξης που έδωσε χτες στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης Ιστορίας της».

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να πάει σε πτώχευση ή παύση πληρωμών και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του υπογράμμισε ότι στο θέμα της οικονομικής κρίσης «δε σας λένε την αλήθεια». Οπως είπε ο κ. Μαρκεζίνης, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον η κρίση φουντώνει σε όλη την Ευρώπη και διερωτήθηκε «ποιον θα πρωτοσώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις αρχές του 2009 ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της χώρας. Εκανε λόγο για λάθη πράξεων και λάθη παραλείψεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο στην κρίση, τονίζοντας ότι και για τους πρώτους μήνες που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της κρίσης «δεν ήταν τόσο πετυχημένη».

Τολμηρά μέτρα

Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι έχουν ληφθεί τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι αξίζουν συγχαρητήρια σ' αυτούς που τα έλαβαν, αλλά και μέτρα που είναι ανυπόφορα για τα μικρά και τα μικρομεσαία στρώματα. Και υπογράμμισε ότι «κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να επιτευχθεί η βασική δομική αλλαγή που απαιτείται και η οποία είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε το κράτος να δουλεύει. Ακόμη σημείωσε ότι ένα μεγάλο ζητούμενο είναι πώς, αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα καταφέρει να μη συμβούν τα ίδια που οδήγησαν σε αυτήν.

Η εξωτερική πολιτική

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρκεζίνης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά - Σκοπιανό). Τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πριν από τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών, ένα προσχέδιο προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη σε ό,τι αφορά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το οποίο θα διευκολύνει τη βασική στόχευση της Τουρκίας για χωρισμό του Αιγαίου στην ένθεν κακείθεν πλευρά του 25ου Μεσημβρινού. Τόνισε δε ότι εθνικά δικαιώματα, αν απεμποληθούν, δε θα ξανάρθουν, και τόνισε ότι θα είναι ασυγχώρητο να αρχίσει μια συζήτηση γι' αυτά τα ζητήματα.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο διακεκριμένος καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από το erga omnes, τόνισε δε ότι ακόμη πιο επίφοβο και από την ονομασία των Σκοπίων είναι το ζήτημα των αλυτρωτικών διατάξεων που υπάρχουν στο Σύνταγμά τους.

Είπε επίσης ότι το Σκοπιανό μπορούσε να λυθεί νωρίτερα και ότι το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε μια σειρά πολιτικών με το να μην το λύσουν όταν ήταν ευκολότερο να λυθεί.

Τα Ελληνοτουρκικά

Επανερχόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρκεζίνης χαρακτήρισε πολύ έξυπνη πολιτική την επιλογή των κυβερνήσεων Σημίτη για ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι, όπως είπε, απάλλαξε την Ελλάδα από την κατηγορία ότι δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με την Τουρκία και βοήθησε την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείωσε, όμως, ότι ένα τέτοιο δόγμα που έφερε επιτυχίες πριν από 10-12 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει και σήμερα. Και χαρακτήρισε πλύση εγκεφάλου όσα λέγονται και γράφονται ότι δήθεν η Τουρκία «έχει αλλάξει».

Αιχμηρότατος ήταν ο κ. Μαρκεζίνης και σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Υποστήριξε ότι «δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του πρωταγωνιστεί 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή να λέει ότι είναι νέος ή νέα και ότι έχει αναγεννηθεί, αναβαπτιζόμενος ή αναβαπτιζόμενη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι αξιοκρατία στην πολιτική σημαίνει ο πολιτικός να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να τους λέει: «Ψήφισέ με για τους τίτλους μου και όχι για τους συγγενείς μου».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

- Στην εκδήλωση παρέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ενώ οι Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Γκιουλέκας δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω διαδικασιών που είχαν στις δημοτικές παρατάξεις τους.

- Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που υπέβαλε ερώτηση στον κ. Μαρκεζίνη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ψωμιάδης είχε χειραψία με τον κ. Μαρκεζίνη και του είπε ότι διαβάζει τα βιβλία του, προσθέτοντας ότι, αν είχαν γίνει λίγα από αυτά που γράφει, πολλά πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

- Τον κ. Ψωμιάδη συνεχάρησαν πολλοί από τους παρευρισκομένους για την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη, άλλοι πιο ένθερμα και άλλοι λιγότερο. Η πιο τυπική χειραψία που είχε πάντως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν με την πρώην αντίπαλό του στο νομαρχιακό συμβούλιο Βούλα Πατουλίδου.

- Αλλες παρουσίες που καταγράφηκαν στην εκδήλωση ήταν του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή, του βιομηχάνου Νίκου Ευθυμιάδη, του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικολάου Μέρτζου, πρώην βουλευτών, αλλά και του καθηγητή Κώστα Ζουράρι.

- Ενα γλαφυρό παράδειγμα χρησιμοποίησε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης για να υπογραμμίσει την άποψή του ότι κάποιοι σήμερα συνειδητά καταβάλλουν προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία έχει αλλάξει όσον αφορά τις βλέψεις της κατά της Ελλάδας. Κοίταξε το ρολόι του και είπε ότι «θα σταματήσω τώρα τη διάλεξή μου, γιατί είναι η ώρα που αρχίζει το περίφημο τουρκικό σίριαλ του ΑΝΤ1 το οποίο έχει μάθει να παρακολουθεί όλη η Ελλάδα».

2 νεκροί στρατιώτες από το βομβαρδισμό της Νότιας Κορέας από τη Βόρεια

http://static.doldigital.net/webstatic/28A9893209A8C8C87A1CF79C96710A9C.jpgΔύο στρατιώτες της Νοτίου Κορέας σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών μετά την επίθεση της Βορείου Κορέας σε νοτιοκορεατικό νησί, με τη Σεούλ να κάνει λόγο για σκόπιμη και σχεδιασμένη επίθεση από την Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νοτίου Κορέας, οι νεκροί στρατιώτες είναι δύο, ενώ από το βορειοκορεατικό βομβδαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 17 στρατιώτες και τρεις πολίτες. Όπως εξάλλου υπογράμμισε, πρόκειται για μία σκόπιμη και σχεδιασμένη επίθεση, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση της ανακωχής μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι η Νότιος Κορέα επιτέθηκε πρώτη. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA, οι Βορειοκορεάτες ισχυρίζονται ότι η Σεούλ εκτόξευσε δεκάδες οβίδες κατά τη διάρκεια της σύρραξης.

Λίγο αργότερα, ο στρατός της Ν. Κορέας ανακοίνωσε ότι πριν την ανταλλαγή των πυρών πραγματοποιούσε στρατιωτικά γυμνάσια, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της άσκησης εκτέλεσε βολές προς τα δυτικά και όχι βόρεια.

Την επίθεση καταδίκασε ο Λευκός Οίκος, απαιτώντας να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά την επίθεση και καλούν τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτή την εχθρική δράση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος

Οπως υπογραμμίζεται, «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σταθερά προσηλωμένες στην άμυνα της συμμάχου μας, της Δημοκρατίας της Κορέας, και στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας» και επισημαίνεται ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε στενή και συνεχή επαφή με τη Σεούλ για την εξέλιξη της κατάστασης.

Η επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον του νησιού Γεοπγεόνγκ, μία από τις σοβαρότερες ένοπλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953, συμπίπτει με την περιοδεία του αμερικανού απεσταλμένου Στίβεν Μπόσγουορθ στην περιοχή, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον ανακοίνωσε πως η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά την επίθεση της Βόρειας Κορέας».

«Ανησυχώ βαθιά για τα σημερινά γεγονότα στην κορεατική χερσόνησο που προκάλεσαν θύματα μεταξύ των νοτιοκορεατών στρατιωτικών και αμάχων και καταδικάζω σθεναρά αυτή την επίθεση της Βόρειας Κορέας», αναφέρει η ’στον σε ανακοίνωσή της.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά της εξελίξεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η ειρήνη και η ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο παραμένουν ουσιώδεις για την περιοχή και τον κόσμο».

Από τον Μινσκ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην κορεατική χερσόνησο και επισήμανε πως η κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο.

Τη μεγάλη του ανησυχία για τη «νέα βορειοκορεατική πρόκληση», εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβέλε, τονίζοντας πως θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

«Ελπίζω πως και οι δύο πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και χαιρετίζω τις προσπάθειες του νοτιοκορεάτη προέδρου και αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης», υπογράμμισε.

Την βορειοκορεατική επίθεση καταδίκασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

Συνέντευξη Τύπου της τρόικας

Έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων, δόθηκε σήμερα από τα μέλη της ΕΕ. ΕΚΤ και ΔΝΤ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάτι που αποτυπώνεται και στο ανακοινωθέν, με τα συμπεράσματα της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην χώρα μας.

«Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την αναζωογόνηση της παραγωγής και την αύξηση της απασχόλησης. Παρά την σημαντική πρόοδο που επετεύχθη ως σήμερα σε τομείς μεταρρυθμίσεων, με κεντρικό σημείο αναφοράς τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή.

Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια δυναμική και εξαγωγική οικονομία, απαιτούν επιδέξιο σχεδιασμό και πολιτική βούληση, προκειμένου να ξεπεραστούν εδραιωμένα συμφέροντα.

Η τωρινή πρόκληση είναι να εφαρμοστεί ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα για αυτές τις επόμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

-Ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα στο επίπεδο της επιχείρησης, επίσης μέσω μεταρρύθμισης των συστημάτων συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας
-Άνοιγμα της πρόσβασης σε υπηρεσίες, εμπόριο και επαγγέλματα
-Ξεκλείδωμα του δυναμικού της ελληνικής βιομηχανίας μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των φραγμών εισόδου στην αγορά».

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και επικεφαλής της αποστολής, Πολ Τόμσεν, στη επόμενη επίσκεψη της εκπροσώπων του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο, για την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος, θα υπάρχουν περισσότερα και πιο συγκεκριμένα ανακοινώσιμα συμπεράσματα, για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

O κ. Τόμσεν, επισήμανε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πέρα από το ότι προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, είναι απαραίτητες προκειμένου η προσαρμογή αυτή να είναι βιώσιμη και η ελληνική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική σε μακροπρόθεσμη βάση

«Πετάει το spread ρε;» GAP: «Πετάει,! Πετάει κι αυτό!!»

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά, προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Ο κ. Τόμσεν εκτίμησε πάντως ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο που θα μπορέσει να καταστεί αυτό εφικτό. Ανέφερε, επίσης, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα χορηγήσει στη χώρα.

Εξάλλου, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να αντλήσει από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά ενδέχεται να της χορηγηθούν νέα δάνεια.

Στις 12:28 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διαμορφωνόταν στις 939,3 μονάδες βάσης.

Ερντογάν: «Δεν τίθεται θέμα για τα 12 μίλια»

«Ταυτόχρονο άνοιγμα» των λιμανιών θέλει ο Ερντογάν Εχει σημειωθεί πρόοδος στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι η Τουρκία «έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο».

«Ταυτόχρονο άνοιγμα» των λιμανιών θέλει ο Ερντογάν Ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συγκεκριμένη πρόοδο στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, για να πει πως δεν θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αφού «οι συνομιλίες είναι μυστικές».

Τόνισε ωστόσο ότι «οι πλευρές, τους τελευταίους μήνες, επιδεικνύοντας καλή προσέγγιση, έχουν σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο».

«Ζωτικά συμφέροντα»

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Αλλά στο Αιγαίο η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα. Θα συνεχιστούν οι εργασίες για να τεθούν υπό εγγύηση τα εν λόγω συμφέροντα», κατέληξε ο Νταβούτογλου.

Επί του ίδιου θέματος, ο Ερντογάν είπε χθες ότι «δεν τίθεται θέμα συμφωνίας για τα 12 μίλια. Κατ' αρχάς συνεχίζονται οι συνομιλίες. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, οι πλευρές θα κάνουν κοινή δήλωση. Δηλαδή θα πουν ότι υπήρξε η τάδε συμφωνία στα εξής θέματα. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για την ανάγκη να ανοίξει η Τουρκία τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη μέχρι το 2011 για να πει τα εξής: «Ημασταν μαζί με τον κ. Δρούτσα στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Εκεί υπογράμμισε επανειλημμένως την υποστήριξή του προς την ευρωτουρκική διαδικασία, όπως και ο κ. Παπανδρέου» και συνέχισε: «Είναι δεδομένη η θέση της Τουρκίας σχετικά με τα λιμάνια. Πρέπει να υπάρξει δίκαιη λύση. Πρέπει να υλοποιηθούν και οι δεσμεύσεις της Ε.Ε. προς τους Τουρκοκύπριους. Θεωρούμε πως το γεγονός ότι οι σχέσεις μας με την Ε.Ε., που έχουν τόσο στρατηγική προοπτική, φαίνεται να κολλάνε σε ένα τέτοιο θέμα σημαίνει μεγάλη έλλειψη στρατηγικού οράματος. Θεωρούμε επίσης λάθος από πλευράς των αρχών και των δεσμεύσεων της Ε.Ε. το να μας προβάλλουν το Κυπριακό ως πολιτικό εμπόδιο».

Στο θέμα των λιμανιών αναφέρθηκε και ο Ερντογάν λέγοντας ότι «εάν δέχονται να γίνει ταυτόχρονα άνοιγμα, εμείς δεχόμαστε». Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε μάλιστα «κανείς να μην περιμένει κάτι διαφορετικό από μας».

Η τουρκική πλευρά αντιδρά στο άνοιγμα δηλώνοντας ότι μπορεί να το δεχτεί μόνο αν ανοίξει ταυτόχρονα το αεροδρόμιο Ερτζάν στα κατεχόμενα στις διεθνείς πτήσεις και το λιμάνι της Αμμοχώστου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τώρα έχει αξία η κριτική!

Είναι γνωστό πως οι νίκες πάντοτε απαλύνουν τις πληγές και κρύβουν τα κακώς κείμενα. Γι’ αυτό και μεγαλύτερη μαγκιά από το να μπορείς να δεις πίσω από αυτές στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει.

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΕΡΟΣ Β'

Στις εκλογικές μάχες των ετών 1998-2010 στο Δήμο Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται το δεύτερο μέρος της εκπομπής «Δήγμα Δωρεάν», που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. από την TV-100. Οι αναμετρήσεις και πιο συγκεκριμένα η πολιτική επικοινωνία των υποψηφίων δημάρχων μπαίνει στο στόχαστρο της εκπομπής, το πρώτο μέρος της οποίας, με τις αναμετρήσεις των ετών 1975-1992 μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον πολιτικό λόγο, τα συνθήματά, τα φυλλάδια, τα προγράμματα και τις προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης μιλούν δημοσιογράφοι (Άγγελος Κολοκοτρώνης του «Ελληνικού Βορρά», Μιχάλης Στρατάκης της «Θεσσαλονίκης» και Τραϊανός Χατζηδημητρίου του «Αγγελιοφόρου»), άτομα που διετέλεσαν μέλη εκλογικών επιτελείων (Θέμης Καρτσιώτης της «Αναγέννησης» και Δημήτρης Κατσαντώνης των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ) και ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Βασιλειάδης.

Η εισαγωγή για κάθε αναμέτρηση γίνεται με στοιχεία και αρχειακό υλικό της εποχής για τα θέματα που τότε απασχολούσαν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε πολιτικό, οικονομικό και αθλητικό επίπεδο.

Την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της εκπομπής κάνει ο Χρήστος Νικολαίδης και σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς.

«Форум МАГАЗИН»: Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το περιοδικό της Βαρντάρσκας έχει αφιέρωμα για τη νίκη του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Νοέμβριος 22, 2010.

Τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, οι αντιδραστικοί και οι δημιουργοί της ‘αντι-μακεδονικής’ πολιτικής, ηττήθηκαν, απρόβλεπτα, με την μεγάλη νίκη του Μπουτάρη. Και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα.

Στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα δεν υπήρξαν γενικά μεγάλες εκπλήξεις, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και ερμηνεύονται σύμφωνα με τις ιδεολογικές θέσεις των ψηφισάντων.

Υπήρξε μια στενή νίκη του απερχόμενου πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Το κέντρο και η αριστερά του έδωσαν μια ευπρόσδεκτη και απροσδόκητη νίκη σε μια εποχή που οι Έλληνες πλήττονται από σοβαρή οικονομική κρίση με άμεση συνέπεια στις οικονομίες τους και με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Οι αναλυτές ερμηνεύουν τη νίκη Παπανδρέου ως ένδειξη ωριμότητας του εκλογικού σώματος, που δεν αφέθηκε στην κενή ρητορική φρασεολογία και στον λαϊκισμό.

Από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι: η μεγάλη διαφορά του δέκα τοις εκατό που είχε πάρει όταν ο Παπανδρέου νίκησε το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, μειώθηκε σε δύο μόνον εκατοστιαίες μονάδες από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο τελευταίος ήταν ο άνθρωπος που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, είχε ακραίες απόψεις για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Από αυτήν την οπτική γωνία θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δεξιά, είχε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις τοπικές εκλογές, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε δύο βασικές πόλεις- Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ψήφισαν αριστερά και αυτό κάνει να νοιώθει άβολα η Νέα Δημοκρατία.

Μια βασική αλλαγή σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη του Αριστερού Γιάννη Μπουτάρη, που στις εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κέρδισε την υποστήριξη της ενωμένης ελληνικής Αριστεράς και του Πασόκ.

Κανείς δεν πίστευε στην νίκη του Μπουτάρη κατά του εθνικιστή Κώστα Γκιουλέκα, που προπορεύονταν στον πρώτο γύρο κατά τέσσερις μονάδες.

Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε τεθεί σε πλήρη λειτουργία για τη στήριξη του Μπουτάρη, που δεν αποτελούσε ένα νέο κόμμα αλλά κάτι σημαντικότερο. Η Θεσσαλονίκη επί 26 χρόνια είχε γίνει το προπύργιο του ελληνικού εθνικισμού, ειδικά στο Μακεδονικό Ζήτημα!

Κύριος υποστηρικτής του Γκιουλέκα ήταν ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο σκληρότερος εθνικιστής στην Ελλάδα και ο δημιουργός του ξενοφοβικού κλίματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπουτάρης βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τις θέσεις του μητροπολίτη Άνθιμου ο οποίος έχει πολιτική παρά θρησκευτική παρουσία, ο οποίος, δήλωσε μάλιστα, ότι όσον είναι αυτός ζωντανός δεν θα βγει δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης!

Αρνείται την πραγματικότητα ο μητροπολίτης που ρίχνει κατάρες και αναθέματα σε συναδέλφους μας δημοσιογράφους, μόνον και μόνον επειδή δεν είναι εθνικιστές και φασίστες σαν κι αυτόν.

Τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, είναι οι κύριοι δημιουργοί της αντι-μακεδονικής πολιτικής. Η νίκη του Μπουτάρη καταγράφει τη μεγαλύτερη και την πιο απρόβλεπτη ήττα τους και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη κατευθύνονταν επί χρόνια από τους εθνικιστές, όπως ο πρώην δήμαρχος και ο Άνθιμος. Αυτό φαίνεται μάλιστα από τη διοργάνωση στην πόλη της ‘κηδείας’ του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο άνθρωπος πέθανε πριν από 2.500 χρόνια και οι φυσιολογικοί άνθρωποι της Θεσσαλονίκης είχαν συγκλονιστεί από την ιδέα της κηδείας ενός νεκρού εδώ και 25 αιώνες. Αλλά αυτή ήταν η μειονότητα που καθοδηγούσε επί 26 χρόνια τη Θεσσαλονίκη.

Με δήμαρχο τον Μπουτάρη υπάρχουν περιθώρια να πιστεύουμε ότι τελικά θα μπορέσει να επιτευχθεί η κανονική επικοινωνία με την περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτι που ήταν αδύνατο από την εποχή της «ανεξαρτησίας της Μακεδονίας».

Άρθρο: του АТАНАС КИРОВСКИ Με τίτλο: Демократизацијата на Солун -19 ноември 2010-
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ο μούτσος της Ξενογιαννακοπούλου

Συνεχίζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κύριος με προσόντα ΥΕ Εργατών (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δημοτικού ντε), αποσπάται από το ΓΕΝ στο ... πολιτικό γραφείο της Ξενογιαννακοπούλου! Προφανώς για την υποστήριξη του βουλευτικού έργου της κυρίας υπουργού, όπως λέει και ο νόμος για τις αποσπάσεις. Πάλι καλά που δεν τον πήρε κοντά της για επιστημονικό συνεργάτη. Ιδού η απόφαση:

Η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν είναι Ιρλανδία, η Ευρωζώνη δεν είναι Γερμανία…

Μέχρι προχθές ακούγαμε τους ιρλανδούς αξιωματούχους να επαναλαμβάνουν “Η Ιρλανδία δεν ζήτησε καμιά βοήθεια” όπως ακριβώς σε όλη την διάρκεια της ελληνικής περίπτωσης. Την προηγούμενη εβδομάδα η Wall Street Journal εξηγούσε ότι η “Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα”.

Αμέσως μετά το αίτημα της Ιρλανδίας η Cοmmission έσπευσε να δηλώσει μέσω του συμπαθέστατου κ. Αλφατάζ «H Πορτογαλία δεν είναι Ιρλανδία, τα προβλήματά της δεν θα εξαπλωθούν στην Ε.Ε.»

Και ο γνωστός μάντης κακών Rubini, οικονομολόγος έχων προβλέψει θεωρητικά την κρίση του 2008, δηλώνει “μετά την Πορτογαλία έρχεται η Ισπανία και δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα…”. Αλλά όπως ξέρουμε η Ισπανία δεν είναι Πορτογαλία.

Και φυσικά οι εξηγήσεις των ειδημόνων : στην Ιρλανδία το πρόβλημα είναι οι τράπεζες, η Ελλάδα είναι αντιπαραγωγική, η Ισπανία είναι άλλη περίπτωση, εξηγήσεις απόλυτα πειστικές ως προς τις διαφορές τους αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αλλά και η Γαλλία δεν είναι σε καλή κατάσταση για τους σκληροπυρηνικούς της δημοσιονομικής ορθοδοξίας. Η Βρετάνια θα βοηθήσει την Ιρλανδία ενώ δεν βοήθησε την Ελλάδα γιατί και η ίδια είναι υπερχρεωμένη.

Η δε κυρία Μέρκελ, που εξηγούσε ότι είναι κακό να μην συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας στην διάσωση χώρων, δήλωσε ότι είναι καλό να ενταχθεί η Ιρλανδία στον μηχανισμό παρόλο που πρόκειται για διάσωση τραπεζών που έπαιξαν με τοξικά προϊόντα και όχι για διάσωση μισθών και συντάξεων των ιρλανδών, παραμύθι που μόνο στην Ελλάδα ευδοκιμεί. Και φυσικά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής των τραπεζών στο κόστος διάσωσης ( τους) της Ιρλανδίας.

Και ο κ. Ομπαμα που διαφωνεί με τη κ. Μέρκελ για την δημοσιονομική πολιτική, το βρήκε επίσης καλό.

Την εποχή της δημιουργίας του εκτάκτου μηχανισμού στήριξης όταν τελικά η Commission, μετά από τις ανεκδιήγητες και ύποπτες γερμανικές καθυστερήσεις στο ελληνικό ζήτημα, δημιούργησε τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης με συμμέτοχη του ΔΝΤ, όλοι δήλωναν ότι τα περίφημα 750 δισ. ευρώ, ήταν το πυρηνικό όπλο το όποιο δεν θα χρειαζόταν καν να χρησιμοποιηθεί. Αλλά …

Αλλά οι τράπεζες (αυτές είναι οι αγορές)ήθελαν τη Ελλάδα στον μηχανισμό για να ξεφορτώσουν τα χρέη στην Ευρώπη πριν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και αυτό έγινε. Ήθελαν την Ιρλανδία στο μηχανισμό για να μην πληρώσουν οι ίδιες και οι μέτοχοι τους τα σπασμένα της ιρλανδικής κρίσης που οι ίδιες δημιούργησαν και αυτό έγινε. Αν θελήσουν την Πορτογαλία παρά τις κομπορρημοσύνες των ευρωπαίων και πορτογάλων αξιωματούχων αυτό θα γίνει.

Αλλά μια ενδεχόμενη εξάπλωση του προβλήματος στην Ισπανία θα αλλάξει δραματικά την τάξη μεγέθους του προβλήματος. Το ΑΕΠ της Ισπανίας μετριέται σε τρισεκατομμύρια. Είναι η 14η οικονομία του κόσμου, και αν οι αγορές, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι μπορούν να γονατίσουν την Ισπανία, τότε κανένα πολιτικό-εθνικό σύνολο του κόσμου – και φυσικά της Ευρώπης – δεν είναι εκτός κίνδυνου. Από μόνη της η Ισπανία είναι πάνω από δυο φορές μεγαλύτερη από Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία μαζί. Η ίδια η Γερμανία δεν είναι παρά δυο φορές η Ισπανία.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Αλλά αυτό να μην παρθεί ως δικαιολογία των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή στην διαχείριση της Ελλάδας. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και η πραγματική του φύση έρχεται από το παρελθόν. Το ευρώ ειναι προϊόν συμβιβασμού της ευρωπαϊκής σοσιαλ-δημοκρατίας – που ήθελε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη με αυξημένες πολιτικές εξουσίες – με την γερμανική χριστιανοδημοκρατία του ισχυρού μάρκου. Ανταλλάχτηκε τότε η δημιουργία του ευρώ με την απαίτηση της Γερμανίας να μην ελέγχεται πολιτικά το νόμισμα από τις κυβερνήσεις γιατί απλούστατα η Γερμάνια δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική διαχείριση των εταίρων της. Και εν μέρει είχε δίκιο. Αλλά εκεί οι τράπεζες (οι αγορές το λέμε ξανά ειναι οι τράπεζες) επωφελήθηκαν για να αυξήσουν ακόμα παραπάνω την δύναμη τους στη ευρωζώνη.

Το μοντέλο αυτό τέλειωσε. Ένας βασικός παράγοντας της κρίσης ειναι οτι οι διαδικασίες αποφάσεις της ευρωπαϊκής ένωσης ειναι πολύπλοκες, αργές κα αντιφατικές διότι κινούνται πάντα σε επίπεδο εθνικών συμβιβασμών. Η απουσία πολιτικής ολοκλήρωσης και πολιτικής εξουσίας στην Ευρώπη θα αποδειχθεί μοιραία για το ευρώ και για τις χώρες. Και η κ. Μέρκελ αυταπατάται αν νομίζει οτι για την δημιουργία μιας τέτοιας ευρωπαϊκής εξουσίας αρκεί η Γερμανία μόνη της. Αν η Ευρώπη δεν γίνει πράγματι ομοσπονδιακή θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Και με μια έννοια ο κ. Παπανδρέου έχει δίκιο : το μέλλον της Ελλάδας παίζεται έξω, γιατί εσωτερικά έχουμε ήδη αποτύχει. Μόνο ένας συνδυασμός – σχετικά απίθανος προς το παρόν διότι οι συσχετισμοί δεν φαίνεται να υπάρχουν – καλών γενικών μεταρρυθμίσεων θα εμποδίσει τη χρεωκοπία μας. Για αυτό ίσως οι θυσίες στις οποίες υποβάλλει τον ελληνικό λαό ειναι και άδικες και αναποτελεσματικές.

to-sxolio.blogspot.com

Ι. Βρούτσης: Τα “κροκοδείλια δάκρυα” της κ. Κατσέλη, δεν πείθουν κανέναν

«Η Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, που δεν πείθουν, όμως, κανέναν. Στην πραγματικότητα σκιαμαχεί.

Τα “κροκοδείλια δάκρυα”, δεν πείθουν κανέναν. Η κα Κατσέλη, είναι ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης του Μνημονίου, που όπως και ο προκάτοχός της, διακρίνεται για τις ακροβατικές της ικανότητες, τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία και τις συνεχείς αναδιπλώσεις. Όχι, όμως, για την ουσία της πολιτικής και το αποτέλεσμα.

Η Ν.Δ. υπερασπίζεται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κατώτατο μισθό.

Με αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, με την Ανεργία να καλπάζει, με πρωτόγνωρη Ύφεση και υψηλό Πληθωρισμό, οι Έλληνες εργαζόμενοι, βιώνουν ένα αδιέξοδο και αναζητούν ελπίδα.

Στην εφαρμογή του Μνημονίου, η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς ενιαία θέση και τον απαραίτητο συντονισμό.

Η “Μνημομονομαχία” που αναδύεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υποκρύπτει επικοινωνιακή σκοπιμότητα, με τους υπουργούς της να υποδύονται ρόλους καλού και κακού.

Ο ένας υπουργός υπογράφει ρυθμίσεις και ο επόμενος εμφανίζεται – για επικοινωνιακούς λόγους – να αρνείται την εφαρμογή τους.

Το μείζον πρόβλημα στην ελληνική αγορά εργασίας, δεν είναι η υπερίσχυση ή όχι των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους και απασχολούν λίγους εργαζόμενους. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν μπορούν να έχουν επιχειρησιακές Συμβάσεις (περίπου το 98,5 % των επιχειρήσεων που απασχολούν κάτω από 50 άτομα).

Επομένως, η κυβέρνηση θέτει λάθος ερωτήματα και αναζητά στρεβλές απαντήσεις.

Η δυνατότητα που δίνει το Μνημόνιο, να αποκλίνουν οι αμοιβές ακόμη και από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα, που καλούνται σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν.

Η αγορά εργασίας, έχει ανάγκη από ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμβάσεων και διαιτησίας. Ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει αντιπροσωπευτικότητα στη συμμετοχή (εργαζομένων – εργοδοτών), συμμετρία στις συμφωνίες και αποφάσεις, διασφάλιση ίσων κανόνων ανταγωνισμού, άρση στρεβλώσεων και αναγκαία ευελιξία σε συνδυασμό με την απαραίτητη ασφάλεια των εργαζομένων. Μόνο έτσι, η αγορά εργασίας θα αποτελέσει το απαραίτητο αναπτυξιακό υπόβαθρο για την οικονομία μας.

Η χώρα μας, έτσι και αλλιώς, έχει ανάγκη από ένα άλλο μίγμα πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη και θα δίνει ευκαιρίες.

Κυρίως, όμως, θα προσφέρει ελπίδα και προοπτική που στερεί από τους πολίτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του Μνημονίου»

ΠΡΩΙΝΟΣ FREDDO

Η είδηση του Σαββατοκύριακου είναι ασφαλώς ότι έγινε επιτέλους η Ντόρα αρχηγός. Τα όσα είπε «στο Μπάντμιντον» (που λένε κι οι Αθηναίοι) δεν αντέχουν κριτικής, αν σκεφτεί κανείς το απλό: ότι δεν είναι μια νέα και άφθαρτη πολιτικός με όνειρα και θεμιτές φιλοδοξίες αλλά μέρος (να μην πω εξάρτημα) του πολιτικού συστήματος που μετέτρεψε τη μεταπολίτευση από πλεονέκτημα σε όνειδος.

· Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σήμερα –και κυρίως ο Γιώργος και η Ντόρα- θέλουν (λένε ότι θέλουν) να αλλάξουν την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο είναι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της οικογενειοκρατίας, δηλαδή του κληρονομικού δικαιώματος, που χαρακτηρίζει τη μοναρχία όχι τη δημοκρατία. Κατά τα λοιπά, η ειδωλολατρία έχει πεθάνει προ πολλού…

· Ωραίο λογοπαίγνιο η «Δημοκρατική Συμμαχία» (η γραμματοσειρά άσχημη και ξεπερασμένη…), από κει και πέρα όμως αν προχωρήσουμε και στο παρασύνθημα και δούμε ποια πρόσωπα ετοιμάζονται να το στελεχώσουν (όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη), μάλλον πρόκειται για συμμαχία… αδιόριστων στη ΝΔ.

· Δεν μου αρέσει η προσωποποίηση της πολιτικής, όμως τα πρόσωπα κάτι εκφράζουν. Και «οι φίλοι της Ντόρας» στη Θεσσαλονίκη, οι σεσημασμένοι ιδρωμένοι χειροκροτητές της δίψας για εξουσία, ψάχνουν να πιαστούν από κάπου, ενώ οι πιο «έξυπνοι» έκαναν ήδη αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντοτε (και ξέραμε ότι το κάνουν): την έκαναν γι’ αλλού!

· Το μόνο συν της Ντόρας έναντι του Σαμαρά είναι ότι η πρώτη έχει στα χέρια της ένα άδειο σακί να το γεμίσει με ό,τι αυτή επιλέξει, ενώ ο δεύτερος έχει ένα σακί γεμάτο και πρέπει ν’ αρχίσει να πετά τα σάπια και τα άχρηστα.

· Κι αν δε βλέπω τίποτε θετικό στη «Συμμαχία της Ντόρας», εκτός από τα… εισόδιά της στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της χώρας, η «μητρική παράταξη» εξακολουθεί να είναι τέσσερα – πέντε κομμάτια: σαμαρικοί, σαμαροσκεπτικιστές, καραμανλικοί, ντορικοί, ΛΑΟΣ. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Η ενιαία δυνατή Κεντροδεξιά, παραμένει ζητούμενο. Αγαπημένοι freddo-friends, καλή σας μέρα! Περιμένω τα σχόλιά σας!

gkessopoulos.blogspot.com

«Πετάει το χρέος ρε;» GAP: «Πετάει,! Πετάει!!»

Χρέος Κεντρικής Κυβέρνησης
30/06/2010 - 30/09/2010
316.954,67 - 336.807,35

20 δια ευρώ αύξηση χρέους μέσα σε 3 μήνες!
38 δις ευρώ αύξηση μέσα σε 9 μήνες!

Ε ναι λοιπόν! Ο GAP έχει σχέδιο:
Πως θα τα γαμήσει όλα...

ΥΓ. Αφιερωμένο στους καραγκιόζηδες που λένε ότι ο Καραμανλής αύξησε το ΔΧ κατά 100 δις μέσα σε 5,5 χρόνια
*Προσωρινά στοιχεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΡ. ΦΛΩΡΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΗΛ. 210 33 38 451- 210 33 38 334- 210 33 38 324 - FAX: 210 33 38 205
Διεύθυνση Internet: http://www.mof-glk.gr, Διεύθυνση e-mail: pubdebt@mof-glk.gr
Reuters: GR/FINMIN01- Bloomberg: GRMF

Σαμαράς: «Οχι» στο Μνημόνιο...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στη χθεσινή «Καθημερινή», όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο «συναίνεσης» με την κυβέρνηση Παπανδρέου:

«Με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας», τόνισε χωρίς περιστροφές.

Είναι προφανές ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» πολιτική που χάραξε ο ίδιος προσωπικά και η οποία όχι μόνο συγκράτησε την υπό αποσύνθεση ΝΔ μετά την πανωλεθρία στις προ έτους βουλευτικές εκλογές, αλλά και της προσπόρισε ουσιώδη εκλογικά οφέλη εξαιτίας της κατάρρευσης της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ κατά περίπου δέκα εκατοστιαίες μονάδες.
«Τον Οκτώβριο του 2009 η ΝΔ πήρε την πλειοψηφία σε μόνον 6 νομούς από τους 54. Δεκατρείς μήνες μετά από μια αληθινή εκλογική συντριβή κέρδισε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 32 από τους 54 νομούς! Σε αυτοδιοικητική βάση κερδίσαμε στους περισσότερους νομούς που είχαμε κερδίσει ποτέ.

Σε σύγκριση με τις γενικές εκλογές, ανεβάσαμε τα ποσοστά μας παντού. Εκμηδενίσαμε τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από τις 10,4 μονάδες σε 2» υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κατέστησε σαφέστατο ότι παραμένει ριζικά αντίθετος με το Μνημόνιο, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται για να υποχωρήσει από τη θέση αυτή.

Εκανε λόγο για «πολιτική τεκμηριωμένης αντίθεσης με το Μνημόνιο» και χαρακτήρισε «ακόμη μια δικαίωση το ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να υπογράψουν αντίστοιχο Μνημόνιο».

«Η θέση μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα ίδια τα αποτελέσματα του Μνημονίου, που έχει ήδη πέσει έξω σε όλους τους στόχους του, διότι η ύφεση απορρόφησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν» ισχυρίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι αν η κυβερνητική πολιτική υπό το Μνημόνιο «συνεχίσει στο ίδιο αδιέξοδο, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτό που εμφανίστηκε ως «σωτηρία» ήταν καταστροφή».


Η αλήθεια είναι ότι έχει καταβληθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και των σχετιζόμενων με αυτό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης εντονότατη προσπάθεια να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως δήθεν απόδειξη της «αποτυχίας» της «αντιμνημονιακής» πολιτικής του Α. Σαμαρά. Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τους υποψηφίους της ΝΔ στον δεύτερο γύρο.

Πρόκειται περί παραπλανητικού τεχνάσματος.

Η αντίθεση στο Μνημόνιο του αρχηγού της ΝΔ δεν απευθυνόταν βεβαίως προς την Αριστερά, αλλά προς τη βάση της ΝΔ, η οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μετά την περυσινή εκλογική συντριβή που την οδήγησε ο Κώστας Καραμανλής. Με δεδομένη και την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη (η οποία είχε πάρει το 40% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέτρεχε τον κίνδυνο να υποστεί νέα διαλυτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Α. Σαμαράς δεν είχε δική του «φράξια» στη ΝΔ, όπου οι μηχανισμοί ήταν καραμανλικοί ή μητσοτακικοί, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε αναδειχθεί στην ηγεσία του κόμματος λόγω μιας εξέγερσης της βάσης του, δεν είχε όμως τον χρόνο ούτε καν να επιβάλει τον οργανωτικό του έλεγχο.

Η«αντιμνημονιακή» γραμμή Σαμαρά εξόπλισε την εκλογική βάση της Δεξιάς με μια πολιτική και ιδεολογική σημαία, που επέτρεπε στους ψηφοφόρους της ΝΔ να αισθάνονται ότι μπορούν να υπερκεράσουν το ΠΑΣΟΚ από πιο πατριωτικές θέσεις
. Αυτό τους συσπείρωσε και πέτυχε να επιβραδύνει σχεδόν ολοκληρωτικά την πτωτική τάση της ΝΔ, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη σχετική της θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ που υπέστη βαρύτατες απώλειες, όχι όμως τέτοιες που να κλονίζουν τη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η επιτυχία της «αντιμνημονιακής» γραμμής της ΝΔ γίνεται ακόμη σαφέστερη αν εξετάσει κανείς το εκλογικό Βατερλό του ΛΑΟΣ που υποστήριξε το Μνημόνιο και πλήρωσε γι’ αυτό βαρύτατο πολιτικό αντίτιμο, χάνοντας κάθε διεισδυτικότητα στον κόσμο της ΝΔ, όπως άλλωστε η επίσης φανατική υποστηρίκτρια του Μνημονίου Ντόρα Μπακογιάννη. Ουδέποτε φυσικά υπήρχε περίπτωση αριστερός ψηφοφόρος να ψηφίσει υπέρ του Νικήτα Κακλαμάνη ή υπέρ του απεχθούς δεξιού κυκλώματος ελέγχου της Θεσσαλονίκης.

ΡΗΓΜΑ

Μια στρατηγικής σημασίας επιλογή


Η άρνηση του Α. Σαμαρά να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» στάση του συνιστά επιλογή στρατηγικής σημασίας. Εχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι με τη γραμμή αυτή θέτει αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ σε θέση μειοψηφίας, αφού όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν πως η πλειοψηφία του λαού μας αντιτίθεται σφοδρότατα στην πολιτική που υπαγορεύει το Μνημόνιο. Θα αποτελούσε ασυγχώρητο πολιτικό σφάλμα να εγκαταλείψει οικειοθελώς η ΝΔ αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα για να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ. Χώρια που έτσι θα εμφανίζονταν δικαιωμένοι ΛΑΟΣ και Ντόρα και θα διευκολυνόταν η λεηλάτηση εκ μέρους τους της πλήρως αποπροσανατολισμένης πλέον εκλογικής βάσης της ΝΔ του καταρρακωμένου κύρους Σαμαρά.

http://paspartoy.blogspot.com/2010/11/blog-post_9155.html

Τσαπατσοδουλιά το μνημόνιο, άλλο τι λέμε και άλλο τι θα κάνουμε...

"Χρειάζεται μια αναπροσαρμογή...Το μνημόνιο από την αρχή του το είπα, έχει ορισμένα θεμελιώδη σφάλματα και είναι λίγο τσαπατσοδουλειά" και προσθέτει:

"Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε αυταπάτες ότι σε τρία χρόνια θα κάνουμε δημοσιονομική προσαρμογή 13 μονάδων. Θα γίνει κόλαση ! Δεν γίνεται όλοι το καταλαβαίνουμε, άλλο τι λέμε και άλλο τι θα κάνουμε..."

Aυτά και άλλα πολλά είπε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης... Σύμφωνα με το βιογραφικό του:

" Έχει ασχοληθεί με την οικονομική ανάλυση – πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα" κάτι θα ξέρει, δεν μπορεί...



Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναρτούνται πλέον όλες οι αποφάσεις του κράτους. Ψαχουλεύοντας λοιπόν, διαπίστωσα την κρυφή ατζέντα της μεταναστευτικής πολιτικής!

Δεν ξέρω αν είναι το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες έρχονται μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, το ότι παστώνονται σαν σαρδέλες σε νταλίκες και κοντέινερ για να περάσουν τα σύνορα, το ότι ξεγλιστράν από τα δίχτυα της αστυνομίας, πάντως από δω και πέρα μια ιχθυολόγος θα κανονίζει τα σχετικά στην Πάτρα. Ιδού η απόφαση μετάταξης-τοποθέτησης μιας ιχθυολόγου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:




http://augofeta.blogspot.com/2010/11/blog-post_8150.html