24 Νοεμβρίου 2010

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

«Εάν κυβερνούσατε ποτέ,θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο,στο οποίο,όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν,αλλά (θα υπάρχει) και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.»
Στο πρώτο σκέλος
(πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο, όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν)
επιβεβαιώθηκε πλήρως...
πολύ φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθεί σύντομα και στο δεύτερο
(αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων)...
Ποιος;

Μα ο Κ. Καραμανλής που το είπε το 2008
όπως ξετρύπωσε το taxalia πριν μερικούς μήνες
και μας θύμισε ο
citizen-gr σήμερα

Γιατί ενοχλεί ο Άνθιμος;

ΟΝΝΕΔ: Σε πλήρη σύγχυση ο κλάδος της οικοδομής και των κατασκευών στη χώρα

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τις αποφάσεις της για τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών.

Από τη μία πλευρά, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει «αναπτυξιακό μέτρο» την αναστολή επιβολής του πόθεν έσχες στην αγορά πρώτης κατοικίας, την αναστολή δηλαδή ενός μέτρου δικής του έμπνευσης, που θα είχε μηδενική απόδοση για το κράτος και αρνητικότατες συνέπειες για την αγορά. Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, κάποιος μάλλον πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «αναπτυξιακό» χαρακτηρίζεται ένα μέτρο που βελτιώνει την παραγωγή ενός κλάδου και διευρύνει τις δυνατότητες της αγοράς και όχι η αναστολή κάποιας φοροεισπρακτικής απόφασης.

Πάνω στους πανηγυρισμούς δε για τη... μεγάλη επιτυχία της αναστολής, ξεχνά το γεγονός ότι από τα μέσα του 2011 έρχεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση την οικοδομική δραστηριότητα και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αντί για δύο σπρωξιές προς το γκρεμό, προτίθεται να μας δώσει μόνο μία. Τα 120.000-150.000 αδιάθετα ακίνητα αποτυπώνουν με τον πιο κυνικό τρόπο την πραγματική κατάσταση της αγοράς, σε περίπτωση που ο Υπουργός ενδιαφέρεται να τη μάθει.

Από την άλλη, όταν το κράτος έρχεται στη θέση του «ιδιοκτήτη», όχι μόνο αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά αξιώνει απ’ αυτές την έγκαιρη καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στα ανεξόφλητα τιμολόγια! Πρωτοφανής η επίδειξη παράνοιας του κρατικού μηχανισμού, τη στιγμή που ο κλάδος της κατασκευής ασφυκτιά και μεγάλα εργοτάξια (πχ ΠΑΘΕ) κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) στέλνει –δικαίως- απεγνωσμένες επιστολές προς ώτα κωφεύοντα, τόσο για το παραπάνω ζήτημα όσο και για τη σταδιακή έστω απόδοση των παρακρατηθέντων εργοληπτικών φόρων. Η Κυβέρνηση όμως παραδίδει μαθήματα δικαιοσύνης, απαιτώντας τα απλά και προφανή: να αποδίδεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας, χωρίς να έχει πληρωθεί η καθαρή, να παρακρατείται ο προβλεπόμενος φόρος από ένα εισόδημα που δεν έχει εισπραχθεί και να αποδίδεται φορολογική δήλωση που να απεικονίζει έσοδα που ποτέ δεν υπήρξαν.

Ως ΟΝΝΕΔ, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος απ’ το πρόβλημα θεωρούμε πως είναι να δοθεί δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ για τα ανεξόφλητα τιμολόγια, καθώς και η σταδιακή επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων. Είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας στοιχειώδους φορολογικής δικαιοσύνης σε ένα κλάδο που δοκιμάζεται πολλαπλά το τελευταίο διάστημα.

ΟΝΝΕΔ
Τομέας Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο κ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ»

Ο κ.Μπουτάρης ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες κάθε επιτρεπτό όριο:

1. Πρόσβαλλε όλους τους Θεσσαλονικείς εξαγγέλλοντας μνημείο για τους Νεότουρκους στην Πλ.Ελευθερίας.

2. Τρομοκράτησε τους εργαζόμενους στον Δ.Θ. λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στον Δ.Θ. και συνεπείς είναι και προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και στον Δ.Θ. λειτουργούν άψογα όλα τα πειθαρχικά όργανα.

3. Κορόιδεψε τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (8μηνίτες) υποσχόμενος μονιμοποίησή τους, ενώ γνωρίζει ότι αυτό είναι αδύνατον και απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα.

4. Αναστάτωσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα λέγοντας ότι θα προχωρήσει σε συμφωνία με εργολάβο όταν μόλις προ 2μήνου – κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – δεν ήθελε ούτε εθελοντική δωρεάν βοήθεια από ιδιώτες!

5. Συμφώνησε με την πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δ.Θ. να προχωρήσει σε «Περαίωση» των διεκδικήσεων της Θ’ ΔΟΥ από τον Δ.Θ. από το έτος 1993, όταν στην Δημαρχιακή Επιτροπή το άλλο μέλος της «Τρόικα» κ.Ανδρέας Κουράκης μόλις πριν 3 ημέρες την καταψήφισε!…

6. Σε έναν από τους γνωστούς παροξυσμούς του με απεκάλεσε σε συνέντευξη του σε Αθηναϊκή εφημερίδα «σκοταδιστή» κ.α., κ.α….

Όλα θα μπορούσα να τα ξεπεράσω, όλα θα μπορούσα να τα συγχωρήσω, εκείνο όμως που δεν ξεπερνιέται και δεν συγχωρείται είναι η εξαγγελία του κ.Μπουτάρη για μνημείο στην Πλ.Ελευθερίας προς τιμή των Νεότουρκων!

Συγκεκριμένα σε Αθηναϊκή Εφημερίδα της περασμένης Κυριακής ο κ.Μπουτάρης δήλωσε:
«Η Πλ. Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η επανάσταση των Νεότουρκων. Στην Πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω τετραώροφο υπόγειο πάρκιγκ και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την επανάσταση των Νεότουρκων»!

Αυτά τα πρωτοφανή δήλωσε ο κ.Μπουτάρης όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι οι Νεότουρκοι τον Οκτώβριο του 1911 – ως Κυβέρνηση της χώρας – αποφάσισαν σε συνέδριό τους, εδώ στην Θεσσαλονίκη, την εξόντωση των μη Μουσουλμανικών Εθνικοτήτων, απόφαση που οδήγησε στην Γενοκτονία των Ποντίων και στην Γενοκτονία των Αρμενίων.

Διότι κατ’ επανάληψη έχει δημοσιευθεί το έγγραφο του Αυστριακού Υπουργού Εξωτερικών προς το Βερολίνο το οποίο αναφέρει:

«Η πολιτική των Τούρκων είναι μέσω μιας γενικευμένης καταδίωξης του Ελληνικού στοιχείου να εξοντώσει τους Έλληνες ως εχθρούς του Κράτους, όπως πριν τους Αρμενίους.
Οι Τούρκοι εφαρμόζουν τακτική εκτόπισης των πληθυσμών, δίχως διάκριση και δυνατότητα επιβίωσης από τις ακτές στο εσωτερικό της χώρας, ώστε οι εντοπιζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι στην αθλιότητα και τον θάνατο από πείνα.»…

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια!

Ο κ.Μπουτάρης θα πρέπει να ζητήσει αμέσως συγνώμη από όλους τους Θεσσαλονικείς για όσα περί «μνημείου των Νεοτούρκων» εξήγγειλε και κυρίως από τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες, και τους Αρμένιους.

Παιγνίδια της Κυβέρνησης στις πλάτες εταιρειών που έκαναν έργα αποκατάστασης πυροπλήκτων περιοχών-Τους οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Για ύποπτα παιχνίδια εις βάρος εταιρειών που με αυτοχρηματοδότηση, εξετέλεσαν έργα αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών το 2007, αλλά τρία χρόνια μετά, δεν έχουν εξοφληθεί κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Υποδομών.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή, αποτέλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των εταιρειών είναι και τεχνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αχαΐα και έκαναν τέτοια έργα στην Αιγιάλεια και την Ηλεία. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν ολοκληρωθεί, το πρώτο στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 και το δεύτερο στις 13 Απριλίουa 2010, αλλά μέχρι σήμερα στους δικαιούχους οφείλονται περίπου, 458.000 ευρώ! Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δικαιούχων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, κατά τις επανειλημμένες ενέργειές τους να ενημερωθούν πότε θα πληρωθούν, επαναλαμβάνουν την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή το Υπουργείο δεν έχει στείλει καθόλου χρήματα και δεν προβλέπεται να στείλει…

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχαν ήδη αποσταλεί, 500.000 ευρώ για την αποπληρωμή πυροπλήκτων έργων ΣΑΕΠ 401 και ήδη, άλλοι εργολάβοι έλαβαν τα ποσά που τους αναλογούν!.. Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς, πότε θα εξοφληθούν οι δικαιούχοι και γιατί δεν ενημερώνονται, όπως και αν οι πληρωμές γίνονται επιλεκτικά. Ο Βουλευτής ζητά επίσης να απαντήσουν αν υπάρχουν έργα που ήδη έχουν αποπληρωθεί ή πρόκειται να αποπληρωθούν και να καταθέσουν τον σχετικό πίνακα καθώς και να απαντήσουν αν για την αποπληρωμή τηρήθηκε η σειρά υποβολής των λογαριασμών όπως είναι αυτονόητο.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να κατατεθούν, αν υπάρχουν, η κατάσταση αποπληρωμής των έργων που θα πληρωθούν ή ήδη έχουν αποπληρωθεί, η κατάσταση υποβολής των λογαριασμών, τα έγγραφα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποπληρωμής των ανωτέρω λογαριασμών προς κάθε αρμόδιο, πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης καθώς και πίνακας που να εμφανίζει Δήμο, έργο, ωριμότητα εκτέλεσης, προϋπολογισμό, πίστωση και εξόφληση, ενώ θέτει θέμα παράβασης καθήκοντος και καθ' υπέρβαση εξουσίας αν η πίστωση των 500.000 ευρώ διετέθη για την εξόφληση λογαριασμού άλλων εργολάβων.

Εν προκειμένω, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά ποιοι υπέπεσαν σε παράβαση καθήκοντος και αν οι Υπουργοί θα ενεργήσουν τα δέοντα ώστε να υποστούν κυρώσεις οι υπεύθυνοι. Μεταξύ άλλων, ερωτά επίσης ποιος έχει την ευθύνη για την δημοπράτηση έργων χωρίς υπάρχουσες πιστώσεις, πώς δημοπρατούνται έργα άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών των πυρκαγιών του 2007, αν συμφώνησαν οι εργολάβοι να χρηματοδοτούν τα έργα ως νέοι τραπεζίτες και να περιμένουν πότε θα πληρωθούν και αν πρόκειται να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ενεργειών των Υπουργών, ώστε να στραφούν ποινικά εναντίον των παρανομησάντων οι εργολάβοι.

Τέλος στην «πρόκληση» του Γενικού Γραμματέα ΠΔΕ κ. Τ. Αποστολόπουλουν να γίνουν συγκεκριμένες οι καταγγελίες ότι : «Δεν υπάρχουν εργολάβοι που πληρώνονται προνομιακά και να δώσει ο Νίκος Νικολόπουλος τα δικά του στοιχεία» ο Βουλευτής δίνει στην δημοσιότητα την ερώτηση που κατέθεσε χθες με εντελώς συγκεκριμένα εκτελεσθέντα και παραληφθέντα έργα που όμως κατά περίεργο τρόπο δεν εξοφλήθηκαν παρότι είναι παλαιότερα εκείνων που εξόφλησε ο κ. ΑΠοστολόπουλος. Ας σημειωθεί ότι η ερώτηση εστάλη και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίων Έργων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθούν τα κίνητρα της προνομιακής εξόφλησης κάποιων καθώς και οι ψευδείς προβαλλόμενοι λόγοι….

Ν. Νικολόπουλος
nikosnikolopoulos.gr

Την Τρίτη τα πορίσματα της εξεταστικής για τα ομόλογα και guess what?

Προς προανακριτική για τα ομόλογα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την έκδοση πορισμάτων, αναφορικά με την υπόθεση των ομολόγων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Επιτροπή δεν θα καταλήξει σε ένα κοινό πόρισμα - η κοινοποίηση των πορισμάτων θα γίνει την Τρίτη, αφού οι απόψεις ανάμεσα στα κόμματα για την ουσία της υπόθεσης είναι διαφορετικές.

Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εστιάζοντας τις ευθύνες στους κ. Δούκα και Τσιτουρίδη. Υπήρξαν φωνές από βουλευτές κάφρους της κυβερνώσας παράταξης για παραπομπή Αλογοσκούφη, αλλά φαίνεται να απορρίπτονται από την πλειοψηφία. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί και η Δημοκρατική Αριστερά που συναγωνίζεται το ΛΑΟΣ για το ποιος είναι το καλύτερο δεκανίκι.

Και το ΛΑΟΣ δείχνει να συμφωνεί για προανακριτική, μόνο όμως για τον κ. Δούκα καθώς ο Τσιτουρίδης είναι ελεύθερος και υπό μεταγραφή αυτό τον καιρό και αποτελεί στόχο του κυανέρυθρου συρφετού.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα καταλήξουν στις αποφάσεις τους κατόπιν συνεδρίασής τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην παραπομπή των κ. Δούκα, Τσιτουρίδη, Αλογοσκούφη, Μεϊμαράκη, Καραμανλή, Μπασιάκου, Κοντού, Σπηλιωτόπουλου, Αβραμόπουλου,Χατζηγάκη, Στυλιανίδη, Μαρκόπουλου, Γιακουμάτου κ.λπ... λένε να αφήσουν απέξω τον Ρουσόπουλο... έτσι για αλλαγή...

kathimerini.gr

Μετατρέψτε δωρεάν το iphone σε USB-Stick για μεταφορά αρχείων και δεδομένων

PhonediskΤο πρόγραμμα PhoneDisk μπορεί να μετατρέψει το iphone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο-USB-Stick και να κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά αρχείων από κομιούτερ σε κομπιούτερ ανεξάρτητα αν πρόκειται για σύστημα αρχείων Mac OS X ή Windows. Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν μέχρι τις 1.12. ενώ μετά θα κοστίζει 10 $.

Το Phonedisk λειτουργεί τόσο με όσο και χωρίς το Jailbreak. Αν έχετε και το Jailbreak θα σας δοθεί πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του τηλεφώνου ενώ αν δεν το έχετε θα σας δοθεί πρόσβαση μόνο στον ανοικτό φάκελο στον οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύεται, να επεξεργάζεστε και να σβήνετε εξωτερικά αρχεία και δεδομένα. Μπορείτε δηλ. ακόμα και να επεξεργάζεστε έγγραφα ή φωτογραφίες απευθείας στο τηλέφωνο χωρίς να χρειαστεί να τα μεταφέρετε στον υπολογιστή σας μιας και τα αρχεία του τηλεφώνου μπορούν να ανοιξουν απευθείας από εφαρμογές όπως word ή επεξεργασίας φωτογραφιών

Αρχικά κατεβάζετε το Demo του Phonedisk και στην πρώτη οθόνη πληκτρολογείτε τον κωδικό 2H96A-QK7MX-8GEYK1V-ZR6S8 που ξεκλειδώνει την πλήρη έκδοση του προγράμματος

http://www.macnotes.de/gimages/phonedisk/phonedisk-registration.jpg

http://www.macnotes.de/gimages/phonedisk/phonedisk-preferences.jpg

Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος οι συσκευές iPhone, iPod Touch και iPad αναγνωρίζονται σαν USB-Stick

http://www.macroplant.com/phonedisk/img/screenshots/topMenu.jpg


http://www.macroplant.com/phonedisk/img/screenshots/finder.jpg

http://www.macroplant.com/phonedisk/img/screenshots/dcimView.jpg

Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και να το ξεκλειδώσετε μέχρι τις 31 Νοεμβρίου σε όλα τα κομπιούτερ που θέλετε να συνδέετε με το iPhone, iPod Touch και iPad προκειμένου να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε δωρεάν μετά τον Δεκέμβριο. Ενώ η εταιρία υπόσχετε και δωρεάν upgrade σε όσους ξεκλειδώσουν το πρόγραμμα μέχρι 31 Νοεμβρίου.

Mac Requirements:

  • Intel processor
  • Mac OSX 10.5, 10.6 or later
  • iTunes 8, 9 or later
PC Requirements:
  • Windows XP, Vista or 7
  • iTunes 8, 9 or later
iPod Compatibility:
  • iPad (all generations)
  • iPhone (all generations)
  • iPod Touch (all generations)
Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Η Βενιζελική απόφαση για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη

Αναμφίβολα η Μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε την μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού στην σύγχρονη του Ιστορία. Έτσι είναι εύλογο γιατί το ερευνητικό ενδιαφέρον για την περίοδο αυτή, ήταν και είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Γίνεται τα τελευταία χρόνια μια αγωνιώδης προσπάθεια να δικαιωθεί η Βενιζελική απόφαση για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη (19 Μαΐου 1919).

Αιχμές της προσπάθειας αυτής είναι ένας μικρός τόμος του κ. Σβολόπουλου υπό τον τίτλο "Η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μικρά Ασία", που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το βιβλίο του κ. Τσιριγώτη "Η Ελληνική πολιτική στην Μικρά Ασία" (εκδόσεις Ποιότητα"). Και οι δύο αυτές φιλότιμες προσπάθειες συμπυκνώνουν τα Βενιζελικά επιχειρήματα υπέρ της εκστρατείας, με έναν έγκυρο και εύστοχο τρόπο.

Εμείς με Ιστορικά αδιαφιλονίκητης εγκυρότητας τεκμήρια (Η άρνηση της Αγγλίας για βοήθεια προς την Ελλάδα για την Μικρασιατική εκστρατεία, ακόμη και πριν την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών, Οι ελλείψεις στον στρατηγικό στρατιωτικό σχεδιασμό της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο), έχουμε αποδείξει στο παρελθόν πως η απόφαση για την Μικρασιατική εκστρατεία πάρθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή εγγύηση από τους τότε Συμμάχους μας (Άγγλοί, Γάλλοι, Ιταλοί) είτε για στρατιωτική είτε για οικονομική βοήθεια. Επίσης σταθερή μας θέση είναι πως ως τον Οκτώβριο του 1920 η Ελλάδα δεν έλαβε ούτε ένα φυσίγγι, ούτε μια
Οι ηγέτες των Συμμάχων στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων. Από αριστερά: Βιτόριο Ορλάντο, Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ, Ζορζ Κλεμανσό και Γούντροου Γουίλσον. Η Συνδιάσκεψη αυτή έδωσε την άδεια στον Βενιζέλο για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη

δραχμή ως ενίσχυση από τους "Συμμάχους" της. Υπενθυμίζουμε πως η Συμμαχική αποστολή απαγόρευε αυστηρά στον Ελληνικό στρατό να προελάσει και να συλλάβει τους χιλιάδες ένοπλους Τούρκους Τσέτες που οι ομάδες τους είχαν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των χριστιανικών πληθυσμών, που παρενοχλούσαν συνεχώς τις Ελληνικές μονάδες σε όλη την συνοριακή περίμετρο της Ελληνικής ζώνης, ενώ αποτέλεσαν και την πρώτη ύλη για τον στρατό του Κεμάλ αργότερα.

George Horton
Ως έτερο τεκμήριο των θέσεων αυτών παρουσιάζουμε σήμερα την τελευταία έκθεση του Αμερικανού προξένου στην Σμύρνη George Horton προς το Στέητ Ντιπάρτμεντ με τα τελικά του συμπεράσματα για την Μικρασιατική εκστρατεία. Στο κείμενο διαβάζουμε:
"...Η Ελληνική απόβαση, με τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε, αποτελεί το μεγάλο λάθος του Βενιζέλου. Παρ΄όλο που, χωρίς αμφιβολία, ήταν οι εκπρόσωποι όλων των Συμμαχικών κρατών που του ζήτησαν να πάει στην Σμύρνη, δεν θα έπρεπε να το πράξει χωρίς την υπογραφή Συνθήκης με γραπτή συμφωνία για την βοήθεια που αναλάμβαναν την υποχρέωση να του παράσχουν. Προς αποφυγή της φρικτής καταστροφής που ακολούθησε και που αναζωπυρώνει τον φανατισμό και την τόλμη ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου, μόνο δύο λύσεις υπήρχαν: 1. Να μην είχαν σταλεί ποτέ οι Έλληνες στην Σμύρνη, 2. Αφού τους έστειλαν οι Σύμμαχοι να τους συμπαρασταθούν με συνέπεια και πίστη.

Μουσταφά Κεμάλ και ο ειδικός απεσταλμένος της Γαλλίας Franklin Bouillon
Όμως αντί να τους συμπαρασταθούν ξεκίνησαν τις διενέξεις μεταξύ τους, όπως γίνεται πάντα ανάμεσα στους Χριστιανούς. Η Ιταλία στην οποία οι άλλοι Σύμμαχοι είχαν υποσχεθεί την Σμύρνη, έβαλε σε λειτουργία το λιμάνι της Εφέσου με στόχο να απομακρύνει τις εμπορικές δραστηριότητες από την Σμύρνη. Ακόμη στο τέλος άρχισε να πουλάει όπλα στους Τούρκους και να τους καλοπιάνει. Οι Γάλλοι, για να υποβιβάσουν την θέση της Μεγάλης Βρετανίας στην Εγγύς Ανατολή, έδειξαν τέτοια στάση απέναντι στους Τούρκους, που οδήγησε τελικά στην υπογραφή της Συνθήκης της Άγκυρας και την ντεφακτο αναγνώριση της κυβέρνησης των Κεμαλιστών από την Γαλλία.

Ένα θέαμα που ελπίζω να μην ξαναδώ ποτέ στην ζωή μου, είναι εκείνο της σφαγής που έλαβε χώρα κάτω από τα βλέμματα των μεγάλων δυνάμεων και με την σιωπηρή αποδοχή τους....."
Raymond Poincare
Πολλοί λένε και γράφουν ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις άλλαξαν πολιτική απέναντι στην Ελλάδα επειδή οι Μετανοεμβρίανες Κυβερνήσεις στην Ελλάδα έφεραν πίσω τον....Βασιλιά Κωνσταντίνο χωρίς να πάρουν την άδεια τους. Οι πηγές βοούν ότι αυτό αποτέλεσε απλώς την αφορμή για γεγονότα που είχαν δρομολογηθεί και θα γίνονταν ακόμη και με τον Βενιζέλο στην εξουσία.. Υπενθυμίζουμε πως ο Κεμάλ βρισκόταν σε πόλεμο με τους Γάλλους στην Κιλικία και το περίφημο περίφημο Γαλλοκεμαλικό σύμφωνο Franklin-Bouillon ακριβώς υποτίθεται ότι ρύθμιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες της αποχώρησης των Γάλλων. Οι Γάλλοι δεν δίστασαν λοιπόν να αλλάξουν πολιτική ενώ βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τον Κεμάλ. Είναι προφανές πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή είχε τις ρίζες της στην απόφαση της Γαλλίας να εναντιωθεί στα Βρετανικά συμφέροντα στην περιοχή. Ο Ραιημόν Πουανκαρέ Πρόεδρος της Γαλλίας που υπέγραψε ο ίδιος την συνθήκη των Σεβρών προέβλεψε πως η σταθερότητα της συνθήκης αυτής, θα ήταν εύθραυστη "...όπως οι ονομαστές πορσελάνες που φτιάχνονται στο Γαλλικό προάστειο των Σεβρών". Λέτε να ήξερε ότι τρεις μήνες μετά θα επέστρεφε ο....Βασιλιάς στην Ελλάδα;

Πηγή

George Horton, Η μάστιγα της Ασίας, εκδόσεις "Εστία"

- Nicol E., Οι Σύμμαχοι και η κρίση στην Ανατολή (Ο ρόλος των Συμμάχων έξι μήνες πριν από την καταστροφή ή γιατί πρέπει να καταστραφεί ο Μικρασιατικός Ελληνισμός). Ειρμός, 1990

Ι. Β. Δ.
istorikathemata.com

Τελεσίγραφο Σαμαρά στους βουλευτές που «κοιτούν» προς τη Δημοκρατική Συμμαχία

O Αντ.Σαμαράς αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρούς τόνους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ΟμάδαςΤελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Παρασκευή. Το μήνυμα, σύμφωνα με στελέχη της Ρηγίλλης, θα είναι ότι «δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» και όσοι δεν συμμορφωθούν θα διαγράφονται.

«Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην εσωστρέφεια» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος στον ΒΗΜΑ 99,5. «Κάποιοι δεν θέλουν να αφήσουν την ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει το αισιόδοξο αποτέλεσμα των εκλογών» δήλωσε επίσης στον BHMA 99,5 ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Σαμαράς εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρούς τόνους στη συνεδρίαση της ΚΟ, θέτοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Ουσιαστικά θα ζητήσει από όσους σκέπτονται να αποχωρήσουν από το κόμμα να το πράξουν άμεσα, παραδίδοντας όμως ταυτόχρονα τις έδρες τους, καθώς έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ και δεν νομιμοποιούνται «ηθικά και πολιτικά» να εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η αρχή των καρατομήσεων, μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έγινε την Τρίτη με τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, μετά τη δήλωσή του στον Βήμα 99,5 ότι πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα τα όργανα του κόμματος και να μην υπάρχει ασυλία σε ορισμένα πρόσωπα που «από μόνοι τους γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».

Την Τετάρτη, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Αυγενάκης επέμεινε στη σκληρή γλώσσα κατά του Αντώνη Σαμαρά και του περιβάλλοντός του και κατήγγειλε το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τη διαγραφή του από τα μέσα ενημέρωσης. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να προσχωρήσει στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, ο κ. Αυγενάκης αρκέστηκε να πει ότι «αυτό δεν είναι απόφαση του ενός».

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται με τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο πρώτος αποδέκτης του τελεσιγράφου της ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τα Νέα, τη συνάντηση την έχει ζητήσει ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος, προκειμένου να μεταφέρει στον Αντ.Σαμαρά τις θέσεις του για τις περικοπές στο χώρο της Υγείας.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας και σταθερός συνοµιλητής της κ. Μπακογιάννη διαµηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη ΝΔ, αλλά ήταν από εκείνους που προέβλεψαν ότι το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη έχει κοινοβουλευτικό μέλλον.

Στο «μικροσκόπιο» της Ρηγίλλης παραμένουν, επίσης, οι βουλευτές Έλσα Παπαδηµητρίου, Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Καραγκούνης, Μιχάλης Μπεκίρης, Σίµος Κεδίκογλου κ.ά., οι οποίοι είχαν στηρίξει την κ. Μπακογιάννη στη µάχη για τη διαδοχή Καραµανλή.

Την ίδια στιγμή «σκληροπυρηνικοί» βουλευτές της «προεδρικής φρουράς» κατηγορούν την πρώην υπουργό ότι είναι πίσω από την «εσωκομματική αποστασία» που εξελίσσεται, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα εκρηκτικό κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως πρέπει να προστατευθεί η συνοχή της ΝΔ και δεν θα επιτραπεί η επιστροφή σε καταστάσεις εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού.

Ο κ. Λυκουρέτζος σημείωσε πως «το να επιχειρεί κάποιος να φορτώσει τις δικές του ευθύνες στην ηγεσία είναι πολιτική δειλία» και κάλεσε όποιον τοποθετείται να αναλαμβάνει και την ευθύνη των όσων λέει. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχουν «μεθοδεύσεις δια ασήμαντον αφορμή».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε πως «τα κόμματα δεν είναι ναός, να μπαίνεις να βγαίνεις όποτε θέλεις· έχουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές και πειθαρχία».

Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι θέλουν να μην επιτρέψουν στη ΝΔ και τους οπαδούς της να χαμογελάσουν και να κεφαλαιοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών, να δημιουργηθεί το κλίμα αισιοδοξίας για τις επόμενες εκλογικές μάχες του κόμματος».

Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως κάθε βουλευτής μπορεί να λέει τη γνώμη του, αλλά στα πλαίσια κανόνων και συσχέτισε χρονικά τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη με την δημιουργία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας «έγιναν σε ιδιαίτερα περίεργη περίοδο και αυτό δημιουργεί συνειρμούς».

Παρατήρησε ακόμα πως «είναι πιο έντιμο να πει κάποιος πως δεν με εκφράζει πια η ΝΔ» και εξέφρασε την ελπίδα «να σταματήσει εδώ αυτό το κακό».

Το ανέκδοτο της ημέρας

«Η εκλογή και εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι κληρονομική υπόθεση.»

Ποιος το είπε;

Ο Λ. ΑυΝΑνάκης!!!

...και μετά έφυγε από το κόμμα του Σαμαρά που έγινε βουλευτής κληρονομικώ δικαίω και πήγε στην Ντόρα που ξεκίνησε από το μηδέν και δεν κληρονόμησε τίποτα...

Σχετικό με το παραπάνω:
Η ηλεκτρονική ροχάλα πότε θα ανακαλυφθεί;

"Ανεξαρτητοποιήθηκε" και ο Κοντογιάννης... Ε και;

Εμείς πρέπει να σχολιάζουμε τον κάθε καραγκιόζη που λέει ότι "ανεξαρτητοποιείται" γιατί δεν φοράει παντελόνια να πει παραιτούμαι και προσχωρώ στο κόμμα της Ντόρας;

Απορώ πάντως με τις κότες; Αν ήταν να "ανεξαρτητοποιηθείς" ρε νούμερο γιατί δεν το έκανες την προηγούμενη βδομάδα να μη χάσεις και το πανηγύρι;

Ούτως ή άλλως μαζί με τον άλλο τον Αυγενάκη οι άνθρωποι συμβόλιζαν το απόλυτο κενό σε αντίθεση με την Έλσα που θα μείνει γνωστή για την προσφορά της στη Νέα Τάξη και στους γιαλατζί μακεδόνες του Ουράνιου Τόξου μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης... τους είχε ακούσει κανείς πουθενά; Θα μείνει κάτι από το πέρασμά τους στη ΝΔ;

ΥΓ. Σήκωσ' τα τηλέφωνα στην Αθήνα ρε καραγκιόζη, να τ' ακούσεις από τους συμπατριώτες σου όπως τα ακούνε απ' το πρωί τα κοριτσάκια που έχεις στο γραφείο στον Πύργο...

Ορθή επιλογή το ξεκίνημα του Πάντελιτς!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζεται να ρίξει στην μάχη της Κρήτης τον Μίρκο Πάντελιτς και φαίνεται πως θα κάνει την καλύτερη επιλογή αφού ο Σέρβος μπορεί να ανεχτεί το σκληρό παιχνίδι...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Πως θα κλέψει βαθμούς ο Παναθηναϊκός!

Η Μπαρτσελόνα έχει τρωτά σημεία και για να πάρει βαθμούς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτυπήσει σε αυτά για να τα καταφέρει!

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Περίεργα πράγματα στην επαναμέτρηση που ζήτησε ο Γκιουλέκας... λέτε να μείνει ο μπάρμπα Γιάννης με το άγαλμα του Κεμάλ στα χέρια;

Πέρα από τα κλασικά και υποκειμενικά "τόσα ψηφοδέλτια του Μπουτάρη είναι άκυρα", υπάρχει εκλογικό κέντρο όπου παρότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στην κάλπη συμφωνεί με τον αριθμό των ψηφισάντων... ακυρώθηκαν 100 ψηφοδέλτια που ήταν υπέρ του Γκιουλέκα μιας και δεν είχαν μονογραφηθεί από τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο άνοιγμα!!!

Η επαναμέτρηση συνεχίζεται και ίσως να έχουμε νεότερα αύριο ή μεθαύριο που θα τελειώσει.

Πάντως όπως είναι μέχρι τώρα τα πράγματα μάλλον ο Γκιουλέκας θα καταθέσει ένσταση εναντίον του αποτελέσματος... λέτε να γίνει καμιά στραβή και να μείνουν στον μπάρμπα Γιάννη αμανάτι οι συνεντεύξεις, τα αγάλματα του Κεμάλ και η διπλή ονομασία για το Σκοπιανό; Πλάκα θα 'χει...

O Γιάννης Μπουτάρης, η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Μαριάννα Ντούβλη

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ:

ο Γιάννης Μπουτάρης, υπέπεσε σε ολέθριο "φάουλ", το μεγαλύτερο από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο άνθρωπος που εκλέχθηκε επειδή ξεκαθάρισε εκατοντάδες φορές ότι "ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική" ή "να μην ανακατεύεται ο Άνθιμος στο "Σκοπιανό", αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης", απάντησε:

ΕΘΝΟΣ: Αυτή είναι προφανώς η μία πλευρά. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά η Θεσσαλονίκη μοιάζει να έχει δύο καρδιές: μία που χτυπάει αριστερά και είναι η καρδιά του Αναγνωστάκη, του Χριστιανόπουλου, ακόμα και του Κούδα, και μία άλλη που χτυπάει δεξιά. Η καρδιά του Ψωμιάδη και του Ανθιμου.


ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ετσι είναι. Αυτό είναι, άλλωστε, και το μεγάλο στοίχημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πείσουμε τους φανατικούς ότι τους Σκοπιανούς, για παράδειγμα, δεν μπορεί να τους έχουμε μόνο για να μας γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία. Δηλαδή, τι μας πειράζει η διπλή ονομασία; Και, ξέρετε, ποια είναι η μεγάλη πρόκληση για μένα; Θέλω αυτές τις δύο καρδιές που λέτε, τις δύο ψυχές της Θεσσαλονίκης, να τις φέρω πιο κοντά. Αν το καταφέρω, θα έχω κλείσει άλλον έναν κύκλο.

Αγαπητέ μου κ.Μπουτάρη,
αν και η απάντησή σας, δεν αντέχει σε κανένα σοβαρό σχολιασμό, αρχικά επειδή ανακατευτήκατε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες φορές, ο ίδιος είπατε ότι "ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν χαράσσει εξωτερική πολιτική", σημειώνω τα εξής πολύ απλά:

1) Ποιός σας είπε ότι τους Σκοπιανούς "τους θέλουμε για να γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία;". Από πού ως πού, φορτώνετε στην πόλη τέτοιους μικροπρεπείς ωφελιμισμούς;
Θα σας το πω ωμά: Χεστήκαμε για τα λεφτά των Σκοπιανών, αν είναι για αυτά να καταπιούμε τα αλυτρωτικά καραγκιοζλίκια τους.

2) Οι Σκοπιανοί δεν γεμίζουν κανένα ελληνικό σούπερ-μάρκετ. Οι Έλληνες από τη Μακεδονία που ψωνίζουν από τα Σκόπια ή ακουμπάνε τις μπαγκανότες τους στα Σκοπιανά καζίνο, είναι απείρως περισσότεροι και το ισοζύγιο ελλειμματικότατο σε βάρος της χώρας μας.

3) Ο πληθυντικός στο "τι μας πειράζει η διπλή ονομασία;", που ανατρέπει το erga omnes, τι χρειάζεται; Υπάρχει κανείς άλλος εκτός από εσάς που αποδέχεται τη διπλή ονομασία;

Αγαπητέ κ.Μπουτάρη
θα ήμουν και θα είμασταν πολύ σκληροί, αλλά κατανοώ τη ζαλάδα σας από τις πολλές συνεντεύξεις.
Ανθρώπινο είναι, μετά από ένα σημείο χάσατε τον ειρμό της σκέψης. Και δεν φταίτε εσείς, αλλά η ακόρεστη δίψα των δημοσιογράφων να κάνουν "το θέμα", με δηλώσεις που προκαλούν.
Αλλά εσείς, δεν είστε Τζούλια Αλεξανδράτου, που απαγγέλει Ελύτη, για να προκαλέσει τα ΜΜΕ, ούτε Μαριάννα Ντούβλη, να φωνάζει "είμαι η βασίλισσα της πουτανιάς", για να κερδίσει το ενδιαφέρον.
Είστε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μην ξαναδώσετε συνέντευξη και αποστηθίστε αυτά που λέει ο Μάρκος Μπόλαρης. Τόσο απλά.





http://taxalia.blogspot.com/2010/11/o_24.html

η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ συνεχίζεται ;

Ο Κοντογιαννης ανεξαρτοποιείται ?

Ι. Βρούτσης: «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.»

Η όποια διασπαστική κίνηση, θα βρει απέναντί της την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού

«Η Ν.Δ., βγήκε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ενισχυμένη και δυνατή. Μείωσε τη διάφορά της από το ΠΑΣΟΚ - κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες - και συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της. Στόχος μας στο επόμενο διάστημα είναι να προσελκύσουμε στις απόψεις και στις προτάσεις μας, ακόμη περισσότερους πολίτες, ώστε η Ν.Δ. να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.

Η πορεία αυτή, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ανακοπεί από το εγχείρημα της δημιουργίας νέου κόμματος από την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Όλοι γνωρίζουν, ότι η κα Μπακογιάννη με τη στάση της, απαξίωσε την κορυφαία και πρωτόγνωρη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στην παράταξη, με την στάση της από τις 30 Νοεμβρίου του 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010 που αποχώρησε.

Παραβίασε τη βούληση του σώματος των 800.000 πολιτών, που επέλεξαν Αρχηγό – τον Αντώνη Σαμαρά - και ενώ δήλωσε ότι παραμένει στρατιώτης του κόμματος, απομακρύνθηκε σταδιακά από τις θέσεις του.

Έτσι, τον Μάιο του 2010, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και την παράταξη, επέλεξε να στηρίξει το Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Μνημονίου. Θα είχε άραγε την ίδια θέση, αν είχε κερδίσει την αρχηγία της Ν.Δ. ; Θα υποστήριζε τη λειτουργία πολυκομματικών κυβερνήσεων, όπως κάνει σήμερα, ενώ μέχρι χθες είχε αντίθετη άποψη ; Θα περιέγραφε, όπως σήμερα, με τους ίδιους όρους την ανανέωση της πολιτικής ζωής ;

  • Η δημιουργία του κόμματος της στοχεύει:
  • Να ανακόψει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.
  • Να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια «ανεξήγητη και αφανή συμμαχία»
  • Να κινηθεί με προσωπικά και μόνο κίνητρα

Στη συνέχεια, η κα Μπακογιάννη:

  • Πήρε θέσεις αντίθετες από αυτές της Ν.Δ.
  • Πολέμησε τις Περιφερειακές και Δημοτικές επιλογές της Ν.Δ.
  • Συμπορεύτηκε και συστρατεύτηκε με επιλογές της κεντροαριστεράς

Στήνει ένα κόμμα για να πολεμήσει τη Ν.Δ., τις αρχές της, τις θέσεις της, τον αρχηγό της, τα στελέχη της, τη βάση της

Απέναντί της, πρέπει να βρει και θα βρει την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής Κυκλάδων».

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ 1ο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ STAGE.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ STAGE!

Το Ειρηνοδικείο Άρτας αποφάσισε ότι πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων stage τους οποίους ο Πάγκαλος ήθελε να τους αφήσει απλήρωτους

stageedimotomea.blogspot.com

Βία κατά των γυναικών -Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία

Η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα:

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ -
Βία κατά των γυναικών
Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία

την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 16:00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης/διαδραστικού σεμιναρίου θα βρεθούν τα αίτια, οι μορφές και οι διαστάσεις του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Κατά τη διάρκειά του, θα προβληθεί οπτικοποιημένο υλικό για την έμφυλη βία και θα μοιράζεται στους άνδρες φυλλάδιο (flyer) με ένα λευκό κορδελάκι γιατί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας για την ισότητα είναι θέμα όλων όσων θέλουν να ζουν σε μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.

Πρόκειται για την καμπάνια της λευκής κορδέλας, γνωστή στις αγγλοσαξονικές χώρες κυρίως, όπου άνδρες την 25η Νοεμβρίου και για όσες μέρες διαρκεί η καμπάνια φορούν τη λευκή κορδέλα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης ενάντια στην έμφυλη βία.

Πιο αναλυτικά, στο σεμινάριο θα γίνει ενημέρωση με βάση την εμπειρία από τις Γραμμές ΣΟΣ ‘δίπλα σου’ για την καταπολέμηση της βίας και στη συνέχεια θα συζητηθούν θέματα, όπως, τι είναι η βίαιη συμπεριφορά, ποιες μορφές βίας υπάρχουν, το προφίλ του δράστη και της γυναίκας/ ατόμου που θυματοποιείται, οι συνέπειες των διαφόρων μορφών βίας, τα όρια ανοχής της επιθετικότητας, οι τρόποι διαχείρισης της βίας, με στόχο την αποκλιμάκωση και την πρόληψη και ο σημαντικός ρόλος της εκπαίδευσης στο επίπεδο της πρόληψης της βίας.

Την εκδήλωση προλογίζει η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δήμητρα Κογκίδου. Το διαδραστικό σεμινάριο συντονίζει η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Εκπαιδευτικός και Εθελόντρια Γραμμής ΣΟΣ «δίπλα σου», για την καταπολέμηση της βίας, Νίκη Ρουμπάνη.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Νίκη Ρουμπάνη, «η βία είναι μηχανισμός καταστολής της ελευθερίας. Βία υπάρχει μέσα στην οικογένεια, όπου οι άνθρωποι αναζητούν την ασφάλεια και την προσωπική εξέλιξη. Βίαιοι δε γίνονται μόνο κάποιοι’ κακοί’ αλλά κάποιοι που έχουν τη δύναμη και τους επιτρέπεται να την καταστρατηγούν σε βάρος άλλων. Το πρόβλημα, λοιπόν, της βίας είναι η απουσία πρόληψης και στήριξης, εξόχως πολιτικό θέμα, που έχει να κάνει και με την παιδεία και με τα στερεότυπα και κυρίως με τις πολιτικές και τους θεσμοθετημένους κανόνες που επικρατούν».

Η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δήμητρα Κογκίδου υποστηρίζει ότι «η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές της, αποτελεί μέρος των διακρίσεων με βάση το φύλο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών. Το φαινόμενο της άσκησης βίας κατά γυναικών εξακολουθεί να υπάρχει τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μία ματιά στα στατιστικά στοιχεία και στις διάφορες μαρτυρίες αρκούν για επιβεβαίωση. Πρόκειται για ένα παλιό φαινόμενο που έγινε όμως πιο «ορατό» τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στους αγώνες και τις μελέτες των φεμινιστριών. Ασκείται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο, στο πλαίσιο της οικογένειας, στους χώρους δουλειάς, στον κοινωνικό χώρο, σε περιόδους πολέμου, στο διαδίκτυο κ.ά. και έχει πολλές μορφές και διαβαθμίσεις. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και σοβαρή αιτία θανάτου ή αναπηρίας για γυναίκες 16-44 ετών. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μέρος της δομής των κοινωνιών μας και του συστήματος λειτουργίας τους. Το φαινόμενο δε γνωρίζει κοινωνικά και οικονομικά στεγανά. Είναι πρόβλημα κοινωνικό και πολιτισμικό και όχι μιας ομάδας ανδρών. Αποτελεί ένα φαινόμενο που απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπισή του, καθώς χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι στρατηγικές πρόληψής της βίας είναι αποσπασματικές και ανεπαρκείς στην Ελλάδα και στο επίπεδο αυτό η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο.

Τέλος, τονίζει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση στην παρούσα συγκυρία καθώς οι μορφές βίας κατά των γυναικών εντείνονται, γενικά, σε περιόδους κρίσεων και οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα τη ζωή ορισμένων γυναικών. Είναι πολύ πιο δύσκολο οι φτωχές και κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες να αποφύγουν τη βία, να διεκδικήσουν και να βρουν προστασία».

spnews.gr

ΠΡΩΙΝΟΣ FREDDO και ΚΑΡΦΙΤΣΑ 24.10.2010

Άκουσα τη Ντόρα να μιλάει για «εθνική συνεννόηση» και θυμήθηκα ότι αυτές τις λέξεις τις πρωτοχρησιμοποίησε τα τελευταία –τουλάχιστον- χρόνια ποιος λέτε; Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην περσινή προεκλογική του κούρσα για την προεδρία της ΝΔ!

· Όταν όλοι μιλούσαν το πολύ πολύ για εθνική συναίνεση, ο Ψωμιάδης μίλησε για εθνική συνεννόηση σε βασικά θέματα όπως η υγεία, η παιδεία, η οικονομία, τα εθνικά. Κι έχουν σημασία οι λέξεις. Άλλο συναίνεση, άλλο συνεννόηση –μου θυμίζει την Εγκάρδια Συνεννόηση, την Αντάντ των αρχών του 20ού αιώνα.

· Θα μου πεις, τι μας λες τώρα; Τι διαφορά έχουν; Κι όμως, ο «πόλεμος» των λέξεων δεν είναι τυχαίος στην πολιτική επικοινωνία. Συναίνεση θα πει συναινώ στην απόφαση άλλου. Συνεννόηση θα πει ότι ο ισχυρός (κυβέρνηση) αλλά και ο αδύναμος (αντιπολίτευση) κάνουν ένα βήμα πιο πέρα: είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και υποχωρούν.

· Η συναίνεση είναι πολιτική απόφαση, έστω με πέτρα την καρδιά. Η συνεννόηση σημαίνει καλή διάθεση και πολιτική συν-απόφαση. Συναίνεση κάνει και όποιος βάζει πάνω απ’ όλα το κόμμα (για κομματική σκοπιμότητα), συνεννόηση κάνει μόνο όποιος βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον.

· Η συναίνεση είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί υπό την έννοια της στήριξης. Η συνεννόηση, αντίθετα, σημαίνει συμμετοχή στην πολιτική απόφαση.

· Στην πολιτική επικοινωνία, λοιπόν, οι λέξεις έχουν το δικό τους ρόλο. Σκεφτείτε ένα διεθνές παράδειγμα: τη θεωρία περί ανεκτικότητας του διαφορετικού. Ανεκτικότητα σημαίνει ανέχομαι τον άλλον. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να μην τον ανέχομαι πια…

· Εάν η διεθνής πολιτική επικοινωνία δεν ήθελε να διατηρεί εύθραυστες ισορροπίες για να μπορούν να σπάνε ανάλογα με τα συμφέροντα, θα χρησιμοποιούσε π.χ. τη λέξη σεβασμός, σεβασμός στον άλλον τον διαφορετικό. Σκεφτείτε τη βαρύτητα των δύο αυτών εννοιών. Και σκεφτείτε τη συνέπεια που μπορεί να έχει η καθεμιά πάνω σε μια δυο γενιές π.χ. στα Βαλκάνια.

· Τώρα, λοιπόν, που την εθνική συνεννόηση την ακούμε σχεδόν από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει και πραγματικότητα. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια συμμαχία λογικής, κοινής λογικής. Αυτά για σήμερα! Καλή σας μέρα!

ΚΑΡΦΙΤΣΑ 24.10.2010
Καθημερινή πολιτική εφημερίδα

·Διανέμεται δωρεάν σε 25.000 φύλλα ημερησίως σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, σε 150 επιλεγμένα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος

·Διαβάζεται στο ίντερνετ www.karfitsa.gr

ΕΚΔΟΤΗΣ: Νίκος Καραμανλής
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος / gkessopoulos@gmail.com
ΥΠ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Φωτεινή Γκαμπαλέ / saleskarfitsa@gmail.com