25 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ (2)

Σήμερα θα καταπιαστώ με τους ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. Γιατί από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.
Λίγη ιστορία δεν κάνει ποτέ κακό. Μητσοτάκης εναντίον Στεφανόπουλου για την αρχηγία της Ν.Δ. Νικητής ο Μητσοτάκης και ο Στεφανόπουλος μην αντέχοντας την ήττα,φεύγει από το κόμμα,φτιάχνει δικό του (που ποτέ δεν πήρε πάνω από 2%), αλλά την ζημιά και τις εντυπώσεις τις κάνει.

Χάνει ο Μητσοτάκης τις εκλογές του 1993, αφήνοντας αιχμές ότι τον σαμποτάριζε ο Εβερτ,παίρνει την αρχηγία του κόμματος ο Εβερτ,χάνει τις εκλογές το 1996, αφήνοντας αιχμές ότι τον σαμποτάριζε ο Μητσοτάκης (εκείνη την ημέρα βλέπαμε στην τηλεόραση στελέχη του Μητσοτάκη να πανηγυρίζουν την ήττα λες και είχαν συντρίψει το ΠΑΣΟΚ).

Εσωκομματικές εκλογές, κερδίζει ο Καραμανλής,αποχωρεί ο Σουφλιάς, άσχετα αν επανήλθε μετά Βαΐων και Κλάδων και δυσανασχετεί ο έτερος διεκδικητής του αρχηγικού θώκου, ο Πολύδωρας (ακόμα και τώρα δυσαρεστημένος είναι).

Φτάσαμε δε στην σημερινή εποχή με τα καμώματα της ΝΤΟΡΑΣ, που αν όλοι οι προηγούμενοι είχαν κάποια δικαιολογία, την υπερψήφιση του αρχηγού από την κοινοβουλευτική ομάδα, η ΝΤΟΡΑ δεν έχει καμία, γιατί ήταν απόφαση της ΒΑΣΗΣ της Ν.Δ.

Υπάρχουν δε δεκάδες βουλευτές και πολιτευτές που όχι μόνο έφυγαν και πήγαν σε άλλα μικρο κόμματα, όπως καλή ώρα ο Καρατζαφέρης, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, με καλύτερο από 'όλους εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Κοντογιαννόπουλο, τον Ανδριανόπουλο, τον Μάνο και πιθανώς και άλλους που μου διαφεύγουν.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ 'Η Η ΚΟΤΑ ΤΟ ΑΥΓΟ, θα σας γελάσω, αλλά είτε Η ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ δεξιά ΒΑΣΗ ωθούσε τα ΣΤΕΛΕΧΗ να κάνουν Μ@Λ@ΚΙΕΣ ή οι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ της ΔΕΞΙΑΣ παράταξης κάνοντας του ΚΕΦΑΛΙΟΥ τους, έδιναν το ερέθισμα στους οπαδούς και φίλους να τα γράφουν όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στην άλλη πλευρά πήρε ο Γιώργος το δαχτυλίδι της αρχηγίας σε μια βραδιά από τον ΣΗΜΙΤΗ, αμφισβητήθηκε από τον ΒΕΝΙΖΈΛΟ κέρδισε ο ΓΙΩΡΓΟΣ τις εσωκομματικές εκλογές και ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ. ΚΙΧ δεν ακούγεται.

Για να μην πάω πιο παλιά όταν ο Σημίτης κέρδισε την εσωκομματική κούρσα, ο Τσοχατζόπουλος που ήταν και το φαβορί, δεν έβγαλε μιλιά. Κάτι πήγε να πει ο Αρσένης, αλλά του κόπηκε ο βήχας.

Με όλα αυτά φίλοι μου θέλω να πω ότι τέτοιοι οπαδοί που είμαστε,τέτοια στελέχη θα βγάζουμε.
ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΜΑΣ. Ή ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;

Πάλι «ακροδεξιά» φαντάσματα που ήθελαν τάχα να κάψουν τη συναγωγή στην Αθήνα βλέπουν οι καραγκιόζηδες!!

Παρά τις απανωτές μπάτσες και τα ξεφτιλίκια που έχουν φάει, οι εκπρόσωποι της προοδευτικής αριστεράς, συνεχίζουν τη μαύρη προπαγάνδα περί "ακροδεξιών εμπρηστών συναγωγών", όπως έκαναν στην περίπτωση των Χανίων όπου οι ίδιοι παραδέχθηκαν μετά ότι υπεύθυνοι του εμπρησμού ήταν αμερικάνοι και βρετανοί. Θαυμάστε σημερινούς τίτλους:

ΤΑ ΝΕΑ
Στόχος ακροδεξιών η Εβραϊκή Συναγωγή
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4605986

ΤΟ ΒΗΜΑ
Ακροδεξιοί θα έκαιγαν τη συναγωγή Αθηνών


Νεαροί ακροδεξιών απόψεων ετοίμαζαν εμπρηστική επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας, αλλά τους πρόλαβε η ομάδα ΔΙΑΣ.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artId=323924&dt=25/11/2010
Τι έγινε; Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ηλίθιους που κυκλοφορούσαν με μπουκάλια, στουπιά και μια νταμιζάνα βενζίνη. Του πήγαν στο τμήμα όπου οι δύο ηλίθιοι με τη μία "παραδέχθηκαν" ότι σκόπευαν να βάλουν φωτιά σε μια από τις δύο εβραϊκές συναγωγές στην Αθήνα.

Παρόλο που η Αστυνομία λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τους νεαρούς με ακροδεξιές οργανώσεις (όπου ακροδεξιές οργανώσεις βάλε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που είναι το άχτι όλων των κομπλεξικών) οι γνωστοί καραγκιόζηδες βλέπουν ακροδεξιούς που ήθελαν να κάψουν τη συναγωγή!!!

Διαβάστε τι γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ για το χθεσινό περιστατικό:
«Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την εξέτασή τους διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι είναι μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης, ενώ δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κάποιο αδίκημα»
Αφού ρε καραγκιόζηδες δεν ήταν γνωστοί στην Αστυνομία και αφού δεν προκύπτει να είναι μέλη κάποιας οργάνωσης... πως στο διάολο καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι ήταν ακροδεξιοί;

Επειδή το δήλωσαν μόνοι τους οι προβοκάτορες;

Δηλ. αν πάω εγώ με μερικούς φίλους μου και κάψω τη συναγωγή και πω ότι είμαι ΠΑΣΟΚος... θα γράψετε: «ΠΑΣΟΚοι έκαψαν τη συναγωγή»;
Τόσο ρεμάλια είστε ρε αθεόφοβοι;

Μάλιστα το ΒΗΜΑ έχει και το θράσος αφού σε όλο το κείμενο μιλάει για ακροδεξιά φαντάσματα, που βλέπουν μπροστά τους, να συνδέσει το χθεσινό γεγονός (της οφθαλμοφανέστατης προβοκάτσιας) με τον διπλό εμπρησμό της συναγωγής των Χανίων τον περασμένο Ιανουάριο:
«Υπενθυμίζεται ότι εντύπωση είχε προκαλέσει στις αρχές του έτους ο διπλός εμπρησμός στο κτίριο της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά.»
Να υπενθυμίσουμε και εμείς λοιπόν ότι τότε οι ίδιοι, μετά τις συλλήψεις των αλλοδαπών, αναγκάστηκαν να κάνουν γαργάρα και να γράψουν:
«δεν έχει προκύψει συμμετοχή των κατηγορουμένων σε ακροδεξιές οργανώσεις.»
Καλά με τα ΝΕΑ δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ιδιαίτερα... εκεί η μαλακ@@ του Παπαχρήστου πάει σύννεφο:
«Η υπόθεση προκαλεί µεγάλη ανησυχία στις αστυνοµικές Αρχές, καθώς φανερώνει κινητικότητα και αναβάθµιση των δράσεων οµάδων του ακροδεξιού χώρου. Σχηµατίζονται δηλαδή σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις πυρήνες οργανωµένης δράσης που σχεδιάζουν και πραγµατοποιούν χτυπήµατα σε στόχους
Ποια «χτυπήματα πραγματοποιούν ακροδεξιές ομάδες» ρε καραγκιόζηδες; Μπορείτε να μας πείτε ένα; Μόνο ένα!

Ρεμάλια κρύβετε από τον κόσμο ότι οι μολότοφ και οι εμπρησμοί είναι ειδικότητα των αριστερών προβοκατόρων...

ΥΓ. Η ξεφτίλα των καραγκιόζηδων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το ότι η Ελευθεροτυπία παρουσιάζει το γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις και δεν κάνει λόγο πουθενά για «ακροδεξιούς»:

ΕΛΑΣ: Ήθελαν να κάψουν τη συναγωγή της Αθήνας

Τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στην Αθήνα φέρεται να σχεδίαζαν δύο νεαροί, 25 και 26 ετών που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, στο Περιστέρι. Η αστυνομία τους κατατάσσει στον ακροδεξιό χώρο.


Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από περίπολο της ομάδας ΔΙΑΣ, επειδή επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας του ενός, χωρίς πινακίδες και μετέφεραν υλικά με τα οποία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τρεις βόμβες μολότοφ: Ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό, τρία άδεια μπουκάλια μπύρας και στουπιά.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν μια σιδηρογροθιά, και ένα μπιτόνι χωρητικότητας 20 λίτρων με βενζίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί δήλωσαν "αγανακτισμένοι πολίτες" και ομολόγησαν ότι ήθελαν να πυρπολήσουν τη συναγωγή.

Στην Αθήνα λειτουργούν δύο συναγωγές, στην περιοχή του Θησείου

Τόσο μαλακ@@ είμαστε: "Θύμα ενδοοικογενειακής βίας μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα"

Μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα (33,3%) πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ομως το μεγαλύτερο ποσοστό είτε δεν αναγνωρίζει ότι η συμπεριφορά που υφίσταται συνιστά καταχρηστική, βίαιη συμπεριφορά είτε αυτοενοχοποιείται.

Οπως σημειώνεται σε σχετική έρευνα του ΚΕΘΙ «στην Ελλάδα η άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια θεωρείται αυστηρά οικογενειακή υπόθεση και υπάρχει έντονη κοινωνική προκατάληψη ως προς τη δημοσιοποίηση του προβλήματος». Πριν από λίγα χρόνια, ο ΟΗΕ συνέστησε «την ταχεία υιοθέτηση νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία», ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της εκτιμά ότι η βία κατά των γυναικών είναι εξίσου σοβαρή αιτία θανάτου και ανικανότητας μεταξύ των γυναικών όσο και ο καρκίνος.

«Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών» η σημερινή και στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται η πρώτη σύνοδος γυναικών-υπουργών της Ε.Ε. με στόχο την υλοποίηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στο ίδιο πνεύμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγγέλλει επίσης σχετικό πρόγραμμα. Τη χώρα μας εκπροσωπούν η υφ. Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάγκρη και η γ.γ. Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη, που θα παρουσιάσουν τον ετήσιο απολογισμό δράσεων της Γ.Γ.Ι.Φ. -δεδομένων των επικρίσεων που έχουμε δεχθεί για υστέρηση στην υλοποίηση στόχων- και το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων 2010-2013.

Η γ.γ. Ισότητας έχει δεσμευθεί σε μια σειρά δράσεων για την υλοποίηση των οποίων διατίθεται χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πέρα από τις τρεις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου, νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας και νομοσχέδιο για την προώθηση της ισότητας των δυο φύλων, η γ.γ. έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων βίας: ίδρυση 14 συμβουλευτικών κέντρων (12 στις πρωτεύουσες των παλαιών Περιφερειών και δύο στην Αττική), ανάπτυξη δικτύου τοπικών δομών (ξενώνων φιλοξενίας για τις γυναίκες και τα παιδιά τους), 24ωρη λειτουργία γραμμής SOS, συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προστασία τους, παροχή νομικής βοήθειας σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ντόρα είσαι λάθος! Ο κόσμος ψηφίζει κόμμα και όχι νούμερα στυλ Αυγενάκη ή Κοντογιάννη

Με την Ντόρα και την προσπάθειά της εγώ μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί γιατί πιστεύω ότι ο σοβαρός αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό πρέπει να πείσουμε τον κόσμο. Θα κάνω όμως μια εξαίρεση και θα σχολιάσω μια αστοχία σε μια δήλωσή της προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να μην παραπλανάται ο κόσμος. Δήλωσε λοιπόν η αξιαγάπητη Ντόρα:

«Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια και δεν λογοδοτούν παρά μόνον σε αυτούς που τους έφεραν στη Βουλή. Άρα είναι υπόλογοι στον κόσμο που τους ψήφισε.»

ΛΑΘΟΣ ή ΕΣΚΕΜΜΈΝΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ!

Η Ντόρα γνωρίζει πολύ καλά ότι τους υποψηφίους τους ορίζει ο Πρόεδρος του κάθε κόμματος... στην κορυφή κάθε ψηφοδελτίου υπάρχει το όνομα του κόμματος και τελικά ο κόσμος ψηφίζει κόμμα, άσχετα αν το ερμαφρόδιτο Σύνταγμά μας μιλάει για ανεξαρτησία του βουλευτή κ.λπ παπαριές.

Ο κόσμος λοιπόν ψηφίζει το κόμμα και όχι τον υποψήφιο... δευτερευόντως βάζει και σταυρούς σε όποιον γουστάρει ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ... άρα αν ο Κοντογιάννης και ο Αυγενάκης δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν θα ήταν βουλευτές... τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Το δίκιο με το μέρος τους θα το είχαν οι δύο καιροσκόποι αν είχαν εκλεγεί απευθείας από τον λαό χωρίς τη μεσολάβηση κομμάτων από κοινό ψηφοδέλτιο όλων των υποψηφίων όλων των κομμάτων, όπως συμβαίνει στη Γερμανία πχ. όπου οι πολίτες έχουν δύο ψήφους: με τη μία ψηφίζουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους, από το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους όλων των κομμάτων, και ο ποιο μάγκας κερδίζει τη μονοεδρική (όλη η Γερμανία είναι χωρισμένη σε 299 μονοεδρικές και έτσι εκλέγονται περίπου οι μισοί βουλευτές) και με την άλλη ψήφο, ψηφίζει και το κόμμα που γουστάρει και βγαίνουν κάποιοι βουλευτές από τη λίστα του κόμματος.

Όλα τα άλλα που παραπέμπουν στο ότι δήθεν νούμερα του στύλ Κοντογιάννη ή Αυγενάκη ψηφίστηκαν από το λαό είναι ιστορίες γι' αγρίους αγαπητή Ντόρα...
αλλά είπαμε δεν φοράνε παντελόνια και κρύβονται πίσω απ' τα φουστάνια σου περιμένοντας να τους υποστηρίξεις...

"Προσφορά" ΠΑΣΟΚ στις γυναίκες: Καταργούν τα προνόμια των γυναικών στο ασφαλιστικό! Τις εξισώνουν από αύριο μετους άνδρες!

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ, Ι. Βρούτσης, αν το άρθρο 7 του ασφαλιστικού που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή περάσει ως έχει, όλες οι "ευεργετικές" μεταβατικές διατάξεις για τις γυναίκες, που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταργούνται αυτόματα και οι γυναίκες εξισώνονται εν μία νυκτί με τους άνδρες και θα συνταξιοδοτούνται στην ίδια ηλικία!!! Διαβάστε τι δήλωσε ο Ι. Βρούτσης:

«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας (ΣΣ. Που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή) “Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του ΕΚ της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες διατάξεις” και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παρ.1, εδάφιο στ, εισάγεται υποχρεωτικά η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με την έκθεσή του επί του νομοσχεδίου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται στους πρόσφατα ψηφισθέντες ασφαλιστικούς νόμους (3863/2010 και 3865/2010), σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου ή καταργούνται όλες οι ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν τη σταδιακή προσαρμογή και εξίσωση για τις γυναίκες.

Όπως, γίνεται κατανοητό πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, αφού για άλλη μια φορά, με βίαιο τρόπο, θα ανατραπεί ο προγραμματισμός ζωής χιλιάδων ασφαλισμένων γυναικών.

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να απαντήσει στα σοβαρά ερωτηματικά που εγείρονται, καθώς και στις επιφυλάξεις που θέτει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις, που θα κατοχυρώνουν την ισχύ των μεταβατικών διατάξεων»

Βορίδης: Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις της Μπακογιάννη

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Μάκης Βορίδης σχολίασε τη Δημοκρατική Συμμαχία στο Βήμα fm 99.5. Eίπε για τις ιδέες και τις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη: «Όσες έχω ακούσει είναι σε μια κατεύθυνση που εγώ βρίσκω, καταρχήν, ενδιαφέρουσα, δηλαδή είναι κυρίως προτάσεις περιορισμού του μεγάλου δημοσίου και εκσυγχρονισμού ή εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης».

Αν και δήλωσε ότι η κ. Μπακογιάννη, προέρχόμενη από πολιτική οικογένεια κι έχοντας υπάρξει κεντρικό πολιτικό πρόσωπο τόσα χρόνια, έχει φίλους στην ευρύτερη κεντροδεξιά που δεν αποκλείεται να την ακολουθήσουν, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του:

«Εγώ δεν είμαι φίλος της κας Μπακογιάννη, δεν προερχόμαστε από την ίδια, αν θέλετε, πολιτική μήτρα, ούτε έχουμε γεννηθεί από την ίδια πολιτική διαδικασία, ούτε έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Το γεγονός ότι έχουμε κάποιες συμφωνίες σε κάποια επιμέρους ζητήματα είναι, σαν να μου λέτε ότι είμαι ΠΑΣΟΚ γιατί ψήφισα κανένα - δυο νομοσχέδια. Υπάρχουν άνθρωποι όμως, κακά τα ψέματα, οι οποίοι είχαν κοινή πορεία σε όλα αυτά τα χρόνια με την κα Μπακογιάννη. Υποθέτω λοιπόν, γιατί σε αυτούς αναφέρομαι, οι οποίοι σήμερα, εφόσον μιλήσατε για πολιτικά πρόσωπα, προφανώς είναι βουλευτές της Ν.Δ. ή είναι στελέχη της Ν.Δ., σε ένα ορισμένο επίπεδο λοιπόν θεωρώ ότι ναι κάποιοι άνθρωποι προφανώς θα ενδιαφερθούν».

Ήταν που ήτανε "αχαμνή" η δύναμη της ΔΑΚΕ(18,72% μόνο !) στην πράσινη (82%) ΑΓΡΑΣ, την "έφαγε" κι' η Ντόρα...

Τι γίνεται όταν ένας ΔΑΚίτης "πηδάει" στο μαντρί της Ντόρας και γίνεται ΔΗΣΥτης;

Δεν πειράζει λέει ο Χανιώτης πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ στην Αγροτική Ασφαλιστική, κ. Γ. Συκαμιάς, για τον εκ Χανίων κ. Κ.Βερικάκη, που είχε εκλεγεί τον Απρίλη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, δεν τίθεταιαι θέμα! Οι νεοδημοκράτες όμως το φυσάνε και δεν κρυώνει που τον ψήφισαν και τώρα έμειναν "ξεκρέμαστοι", χωρίς εκπροσώπηση.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=322632&dt=14/11/2010#ixzz16IEaAEc8

Ο Κ. Βερυκάκης είναι ένας από τους τριάντα πρώτους που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

..........................................................................................................................................................
Νο 18.Βερυκάκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, αναπληρωτής γραμματέας Εργατικού Κέντρου Αθηνών.
...........................................................................................................................................

ενώ είναι και στο ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην ΑΓΡΑΣ.
http://www.sylagras.gr/syllogos/organa.php

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, οι εκλογές έγιναν τον Απριλίο του2010, η ΠΑΣΚΕ έχει 6 έδρες και η ΔΑΚΕ 1... τόσο καλά. Πρόεδρος είναι ο γνωστός μας Συκαμιάς που σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής διαφήμιζε ότι έχει σπουδάσει χωρίς να έχει τελειώσει καμία σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ

ΥΓ. Και σε απάντηση όσων λένε ότι ο Καραμανλής διόρισε κόσμο στη Δημόσιο, ιδού και τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο εργαζομένων στην Αγροτική Ασφαλιστική:
ΠΑΣΚΕ 82% και 6 έδρες
ΔΑΚΕ 18,72% και 1 έδρα
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 7,20% και καμία έδρα.

Γ.Δ.

Β. Μιχαλολιάκος: Μεθοδεύεται μεταφορά πιστώσεων για το ΤΡΑΜ σε περιοχές εκτός Πειραιά;

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σήμερα την δήλωση - καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κου Δρίτσα, ότι στο Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων, μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις πιστώσεις για την μεταφορά των μέσων σταθερής τραχείας (ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ) σε άλλες περιοχές, εκτός Πειραιά.

Καλοπροαίρετα, θεωρούμε ότι οι πληροφορίες δεν ευσταθούν και η στρατηγική του Υπουργείου σε σχέση με τον Πειραιά δεν άλλαξε. Για την επιβεβαίωση αυτού, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά, κος Μιχαλολιάκος, ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κο Ρέππα.

Η πόλη μας, το πρώτο λιμάνι της χώρας μετά τον αποκλεισμό από τα Ολυμπιακά έργα, περίμενε υπομονετικά πάρα πολλά χρόνια για αυτές τις δύο συγκοινωνιακές επενδύσεις.

Δεν υπάρχει άλλη υπομονή, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων.

Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους Πειραιώτες δεν υφίστανται, όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την πόλη μας και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, δυναμική και αν χρειαστεί πολύ σκληρή.

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο;

Τι ειναι χειροτερο απο το να εισαι ξεφτιλας και ξεπουλημενος; Να θελεις να πουληθεις και να μην βρισκεις καποιον να ενδιαφερεται να σε αγορασει. Να βγαζεις στον παγκο την ιστορια , την προσωπικη σου επιρροη και τις επαφες σου και η αγορα στην οποια απευθυνεσαι,να σε προσπερναει σαν πατημενη καποτα στην μεση πολυσυχναστου δρομου.

Η πολιτικη εχει χαρακτηριστει απο πολλους μικροβιο. Ενασχοληση με τα κοινα το ονομαζει ο ενας, θεληση να προσφερω λεει ο αλλος,νεα αποψη πεταγεται ο τριτος και παει λεγοντας. Ειναι κατι που καποια στιγμη της ζωης η ανα την επικρατεια εθνοπατερες νιωθουν να φουντωνει μεσα τους και τους οδηγει στην αποφαση να κατελθουν στον πολιτικο στιβο για τον τοπο,την πατριδα,την ορθοδοξια,την πρασινη αναπτυξη, ενα καλυτερο μελλον για εμας και τα παιδια μας-βασιλης κοραχαης ,για την ψυχη της γιαγιας τους και για την φουκαριαρα την μανα τους που μερακι το ειχε να τους καμαρωσει μεγαλους και τρανους. Η εκλογη του υποψηφιου ειναι η επιστεγαση των επιδιωξεων, των κοπων, το τελος των αγωνιων και η αρχη των αγωνων(οσο οξυμωρο κι αν ακουγεται αυτο..) που ολοι τους επικαλουνται στα κλασσικα εικονογραφημενα που μοιραζουν σε συνεχειες ανα προεκλογικη περιοδο.

Αγωνας για μια καλυτερη κοινωνια,για ειρηνη,για οικολογια,για αναπτυξη για επιλυση προβληματων που ουτε καν ξεραμε οτι υπηρχαν και για ο'τι αλλο απροσδιοριστο και αφηρημενο,το οποιο μπορει ο καθενας να ερμηνευσει κατα πως του γουσταρει στο τεφτερι που ονομαζει στοχους. Αγωνας ομως περα και πανω απ'ολα,για πολιτικο πολιτισμο. Σε ενα σκηνικο που κινειται μεταξυ αλλοκοτου και σουρεαλιστικου,οπου για την ταμπακερα δεν υπαρχει ουτε αναφορα,η ουσια γινεται περιτυλιγμα στο να συμφωνησουμε πως διαφωνουμε και να προτεινουμε λυσεις ο καθενας απο την πλευρα του. Η πολιτικη συζητηση,εχοντας χασει καθε χρησιμοτητα,γοητεια,ακομα και επαφη με την πραγματικοτητα,εχει μετατραπει σε εκθεση ιδεων και οι ερωτωμενοι αναπτυσουν με light τροπο τις πολιτικες τους,μακρυα απο παθη, ντεμοντε φανατισμους,παχυα λογια. Ακομα κι αν δεν εχεις ΤΙΠΟΤΑ να πεις,εκεινο που μετραει,ειναι πως το σερβιρεις πως πειθεις οτι εσυ ξερεις και μπορεις καλυτερα και περρσοτερα(οπως ελεγε ο πρωτος διδαξας της σχολης) πως περνας γραμμη οτι η η μουγγα ειναι πολιτισμος και η ανυπαρξια πολιτικη.Πως με την βοηθεια τσατσων και διαπλεκομενων,απο φιλιπινεζα και τριτοκλασσατος δελφινος,γινεσαι βαθυστοχαστος και βαθυπλουτος ηγετης...

Στην αρχαια Αθηνα,οποιος κατερχονταν στον πολιτικο στιβο,υποχρεουνταν να δεχθει καταμετρηση των περιουσιακων στοιχειων του, πριν μπει και αφοτου εβγαινε απο τα κοινα.Το εργο του πολιτικου ηταν δαπανηρο και η απωλεια πορων θεωρουταν ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Αυξηση,οδηγουσε σε υποννοιες για καταχρηση και οι ποινες ,αν κατι τετοιο επιβεβαιωνοταν,κυμαινονταν απο καταναγκαστικα εργα εως θανατο,αν και ο θανατος ηταν το λιγοτερο μπροστα στην ατιμωση και στην γενικη κατακραυγη,τοτε που ο λαος ηταν κατι εντελως διαφορετικο απο καραμελα των αριστερων και κουμπαρια της θαλασσας στις συγκεντρωσεις του καθε βλαχοδημαρχου και πολιτευτη της ανω κουτρουβαλας.

Στο δευτερο τευχος του αστεριξ, "ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΟΒΕΛΙΞ" οι ρωμαιοι,προσπαθουν να διαφθειρουν τους γαλατες, δημιουργωντας νεα οικονομικα δεδομενα,αν καποιος ηθελε να γινει πλουσιος επρεπε να παρατησει οποιαδηποτε αλλη ασχολια και να γινει παραγωγος μενιρ.Το σχεδιο ηταν να μπουν στον ρωμαικο τροπο ζωης και σιγα σιγα να γινουν κι εκεινοι ρωμαιοι,αν και στο τελος γυρισε μπουμεραγκ και εφαγαν τα μενιρ στο κεφαλι.

Στην Ελλαδα του σημερα,ενα ματσο διεφθαρμενοι,τρεχουν πισω απο τους νεορωμαιους(βλεπε τροικα) κουβαλοντας ο καθενας τις περγαμηνες του και την πολιτικη του παρουσια ,προκειμενου να τους πεισουν οτι τους ειναι απαραιτητοι,η τουλαχιστον οτι θα μπορουσαν να τους ειναι χρησιμοι στο γενικοτερο πλανο εκποιησης φυσικων πορων και υποβαθμισης του ανθρωπινου δυναμικου που διαθετει ο τοπος. Μαχεσαι για κατι,οταν ξερεις οτι αξιζει και μαχεσαι μανιασμενα οταν πιστευεις οτι κι εσυ ο ιδιος αξιζεις και μπορεις να πετυχεις. Τον τελευταιο χρονο ο Ελληνας εργαζομενος και συνταξιουχος εχει μετατραπει σε σακο του μποξ ενω τα εργασιακα δικαιωματα,ολο και πιο πολυ μοιαζουν με την ατακα νατασσα last year. Εισαι αντιπαραγωγικος επιζημιος και απαραδεκτο να διαμαρτυρεσαι. Δεν ξερεις και πρεπει να ακολουθεις αναντιρρητα τα διαταγματα που αποφασιστηκαν για εσενα απο ατομα και φορεις που την παραμικρη σχεση δεν εχουν μαζι σου.Το "εθνικο συμφερον" απαιτει την συνεργασια σου και καλοθελητες ξεπεταγονται απο καθε γωνια του κοινοβουλευτισμου ωστε εκεινοι πρωτοι να μπορεσουν να την εξασφαλισουν.

Εχουμε αρχισει να παραμιλαμε.Βουλευτες και υπουργικα στελεχη,βλεπουν τον ηλιο μονο περιτριγυρισμενοι απο φουσκωτους και περιστροφα. Η αποστροφη στο πολιτικο συστημα εχει γινει πλειοψηφικο ρευμα και το εκλογικο αποτελεσμα,ολο και περισοτερο,κρινεται, απο τον καλυτερα οργανωμενο κομματικο στρατο που,βρεξει-χιονισει θα παει με το ψηφοδελτιο στον κορφο να βγαλει τους δικους του. Η λαικη εντολη και η λαικη κυριαρχια, μαλλον αποξενωμενα ακουγονται,την στιγμη που ο ιδιος ο λαος εχει απαξιωθει και τοποθετηθει αυταρχικα στην ακρη. Κατσε λιγο παππου,λεει το παιδοβουβαλο-γαλατας-καναλαρχης κατσε να σου κουτσουρεψουνε την συνταξη γιατι πρεπει να κανεις θυσιες,ενω σου χτυπαει φιλικα τον ωμο. Κανε περα λεει ο ντεμεκ αριστερος με την φεραρι γιατι τωρα εχουμε αυτοδιοικητικες και μην τα μπερδευεις.Κανε λιγο πιο'κει σου λενε αποτυχημενοι κουμπουρες που πηγαν στην ιταλια για γιατροι αλλα γυρισαν με ενα χαρτι που δεν κανει ουτε για να σφουγγιξεις τον κωλο σου,φυγε γιατι δεν θελουμε εντασεις πρεπει να παρουσιασουμε την νεα πολυπολιτισμικη αθηνα και δεν γουσταρουμε ρατσιστες.Κι εσυ,μισθωτε,ανεργε,συνταξιουχε μεροκαματιαρη,φουκαρα νεοελληνα, κουλουριαζεσαι στον καναπε σου και νομιζεις πως αραζεις και εισαι ανετος γιατι δεν πηγες να ψηφισεις και τους εγραψες.Στην πραγματικοτητα,μεσα σου βραζεις.Θελεις να κανεις κατι αλλα πως...την στιγμη που απο παντου φωναζουν οτι δεν εισαι ικανος για κατι τετοιο.Μια ψηφο εχεις ρε καημενε στο κατω κατω...εδω δεν τα βρισκεις με τον εαυτο σου..θα τα βρεις με αλλους για να κανετε αντισταση;

Τετοια λενε καθημερινα σε ενα κλιμα που η απραξια χτυπαει κοκκινο. Το πειραματικο πρωτοκολο"αλυσσοδεμενος μερμηγκας" εχει μπει σε εφαρμογη και με σκυμμενο το κεφαλι,προσπαθουν να σου επιβαλλουν να σκεφτεσαι μεταξυ βασιλικου διαγγελματος των 8 και μεσσημεριατικου ξεκατινιασματος.Για πιο hard core καταστασεις,καθεσαι με το κρασοποτηρο μπροστα απο το γυαλι και βλεπεις τον καθε αποτυχημενο μπυροκοιλια καλεσμενο του σπυρου- ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-παπαδοπουλου,να ντερλικωνει, να τσουγκριζει στη υγεια του μαλακα και να συγκινειται με παλια καλα τραγουδια.Τα σπιτια πανε να μετατραπουν σε θερμοκηπια και τα φυτα που ευδοκιμουν σε αυτα ουτε φωναζουν ουτε κουνιουνται.Κωλοπλεκουν και ξεφυσωντας λενε...τι να τους κανεις...

Η εικονα αυτη βεβαια,καθε αλλο παρα τυχαια ειναι.Καθενας εχει τους εκπροσωπους που του αξιζουν.και αν εκεινοι δεν παιζει να γινουν καλυτεροι (γιατι το κουτσαλογο οσο και να το ντοπαρεις,παλι θα πρεπει να το παρει αλλιως στον ιπποδρομο)παιζει να γινεις χειροτερος, εσυ που τους διαλεγεις.Χαζο- Ντορης(βλεπε gap) η μπαρμπα μεντιος ο ελληναρας ο θυμαρατος ο μνημονιακος (ιδιοκτητης ΚΟΛΑΝ tv). Παιξε κι αμα κερδισεις εχεις να λαβαινεις.Ετσι κι αλλιως με δικα σου λεφτα τρεχουν.Ο παροπλισμενος,ο κατα συνειδηση βολεμενος και ο ραγιας -κολαουζος πολιτικων γραφειων δεν μπορει παρα να φωναξει ΖΗΤΩ και να παρακινησει οσους μπορεσει να παιξουν κι εκεινοι.Οσο πιο πολλοι μπουν στην πυραμιδα,τοσο αναβαθμιζεται ο ρολος του και παιρνει αξια η αποφευγει να αντικρυσει την καταντια του. Επωνυμα ραμολιμεντα και πολιτικα πτωματα,σηκωνονται απο τα φερετρα και την ληθη και παραδιδουν μαθηματα ιστοριας επιλεκτικης μνημης και διπλωματιας του τι θα επρεπε να ειχε γινει (οπως λεμε αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν πατινι). Γονοι που τον φαγαν και ηταν και κρυος πριν απο κανα χρονο, πατησαν ενα μποτοξ στο ιδεολογικο προφιλ τους και ειπαν να ερθουν να σε σηκωσουν απο τη μιζερια σου. Αρον τον καναπε σου μαυρε μου κι ελα να μας ψηφισεις.Γιατι αυτοι κι οχι εγω;

Υποστηρικτες,θερμοαιμοι αλλα και συγκαταβατικοι του μνημονιου, εχουν ριχτει σε εναν αδυσωπητο πολεμο παραπληροφορησης με τελικο στοχο την συνειδηση σου. Δεν θα ειχαμε να δωσουμε μισθους λεει ο ενας.Λεφτα υπαρχουν, που πηγαν τα λεφτα-κατμαν βουλωτσα λεει ο αλλος. Υπεγραψα για την πατριδα - αμαρτησα για το παιδι μου, ηταν η μονη λογικη λυση και παει λεγοντας. Μαυροφορεμενες μοιρολογητρες εχουν ετοιμασει την κασα και δεν βλεπουν την ωρα να σε μπασουν μεσα για να φανε κολυβα,ενω ριχνουν κλεφτες ματιες σε κουρτινες, κεντηματα και ο'τι αλλο μπορουν να ρημαξουν σε μια κακη αντιγραφη της ταινιας ζορμπας, οταν πεθαινε η μανταμ ορτανς. Τα πετρελαια,οι φυσικοι ποροι,ακομα και αυτο το περιβοητο ελληνικο δαιμονιο,δεν ειναι παρα χαρτια που καθενας τους προσπαθει να αρπαξει,εκμεταλευομενος την δικη ΣΟΥ αποχη,για να μπορεσει να εδραιωθει ως ο επαρχος του εκολλαπτομενου προτεκτορατου των διεθνων μιζαδορων.

Στο παιχνιδι,εκτος απο εκεινους που εχουν ηδη καταγραφει, επανεισερχονται με νεο project ηδη γνωστοι και γνωριμοι που απο το να καθονται και να σκουριαζουν λενε..-δεν κανω ενα κομμα; Με σημα την ελια και μεσο τιποτα τενεκεδες λαδια,τραβαμε 4-5 λιγουρηδες,αναμενουμε τον αδερφο γιατι το αιμα νερο δεν γινεται και φτιαχνουμε μια ωραια σαλατα με την φιλικη στηριξη του χατζηλαλακη, καπου στον ευρυτερο κεντρωο και δεξιο χωρο.Αντιπολιτευομαστε την κυβερνηση,συμφωνουμε με το μνημονιο..αν και καποιοι ψηφισαν οχι, διαφωνουμε με την αναχρονιστικη τακτικη της πρωην παραταξης μας και συνεργαζομαστε με οποιον κρινουμε οτι μπορει να κανει και καλο στον τοπο αλλα πανω απ'ολα στο ιματζ μας.Ο'τι να'ναι.Πανε να παρουνε κι εκεινοι κομματι απο την πιτα της εξουσιας. Το μεριδιο που αναλογει στην μαρια ντολορες-χηρα μπακογιαννη συζυγο -κουβελου- το γενος μητσοτακη και στους αυλικους της και που της εχει δωθει με τις ευλογιες της οικογενειοκρατιας που λυμαινεται την χωρα,γενιες ολοκληρες.

Γκαλουπατζηδες και λοιπες κοπτοραπτουδες της λαικης εκφρασης,θα επιστρατευθουν για να δημιουργησουν δυναμικη στο αποκομμα που προεκυψε λιγο απο προσωπικο βιτσιο,λιγο απο εκδικητικη φυση του βρυκολακα,μα πανω απ'ολα απο την επιτακτικη αναγκη,να κοψουμε τον βηχα στον μονο χωρο που μπορει να χαλασει την σουπα.Κανεις δεν πιστευει σοβαρα οτι το εγχειρημα της μητσοτακαινας και της κουστωδιας της μπορει να εχει τυχη σε εκλογες.Οσοι προσηλθαν,εβαλαν ταφοπλακα στην πολιτικη τους καριερα(γιατι ο ορος παρουσια μαλλον αδοκιμος θα ηταν) και σηκωσαν ψηλα την σημαια της ευρωξεφτιλας. Την στιγμη που στην Ιρλανδια το μικροτερο κομμα του κοινοβουλιου πηγαινει μαζι με τον λαο, την κυβερνηση που τολμησε να μιλησει για Δ.Ν.Τ, σε εκλογες και που στην ισλανδια τους αυγοκοβουν οπου τους πετυχουν, στην μπανανια των βαλκανιων παρατηρειται το τραγελαφικο φαινομενο, απο την μια εκεινοι που μας οδηγησαν στο μνημονιο,να υπεραμυνονται της επιλογης τους ,με την αμεριστη στηριξη του μπακαλοκαναλου του διοδαρχη μπομπολα και οσων μπορουν να απειληθουν απο αλλαγες. Απο την αλλη, αποτυχημενοι,ηττημενοι και παντελως αγνωστοι,κανουν κολιγια και μπαινουν στο παιχνιδι ,οχι για να διαμαρτυρηθουν αλλα για να κοντραρουν την αντιπολιτευση. Αυτο το παμμεγιστο τσατσορουφιανιλικι, το βαφτιζουν σταση ευθυνης,κι εσυ που σου παιρνουν και τα σωβρακα και που βλεπεις το μεροκαματο με το κυαλι,εισαι ανευθυνος αν το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να φωναζεις.ΔΕΝ θα ειχες να φας τσιριζει ο σπυρος-call me αδωνις.Εισαι αχρηστος σου φωναζει,οταν ξεμπουκωνει, ο παγκαλος.. Αφηστε τα μιση κι'ελατε ολοι ΔΗ.ΣΥ λεει μνημονιακα κι'ενωτικα η θοδωρα, χαμογελοντας με νοημα, στον χατζηφιογκο...

Τα μετρα (σ)τα εχουν ηδη παρει,η κασα ειναι ετοιμη και πλεον περιμενουν να δουν ποιος θα μοιρολογησει καλυτερα.Θα επικρατησει το δογμα " η εγχειρηση πετυχε - ο ασθενης απεβιωσε" η η γραμμη " σηκω καημενε σακαφλια"..αν και λιγη σημασια θα εχει η λεπτομερεια αυτη τοτε.Ολοι θα μπορουν να συλληπηθουν και να σφιξουν τα χερια που προσπαθησαν και δεν τα καταφεραν..θα τα καταφερουν την επομενη.Τι κι αν πεθαινουν οι επιχειρησεις και η αγορα.Θα κονομησουμε με ηλιακη ενεργεια.Τι κι αν πετρελαια και κοιτασματα μενουν ανεκμεταλευτα περιμενοντας τον μογγολο ..εχουμε ριγανη και θυμαρι και θαλασσα και την ελληνικη φιλοξενια.Τι κι αν ο ρωσσος δινει τα παντα για βαση στο αιγαιο με ο'τι συνεπαγεται αυτο για εμας γεωστρατηγικα, don't worry, εχουμε gap και θοδωρα και πρεπει να παιξουμε το παιχνιδι των αμερικανων και της καθε μαριονετας τους. Ακολουθει η μοιρασια,αναλογα με την επιρροη του καθενος απο εκεινους που θα σε μαντρωσουν σε παλαιοκομματικες τακτικες και στην μιζερια του καναπε σου.

Το παρτυ εχει αρχισει.Μνημονιολατρες πασης φυσεως και προελευσεως με ενα πικρο χαμογελο,καθημερινα σε βυθιζουν ολο και πιο βαθεια στην κριση και στην απογνωση.Την στιγμη που ιστορικα οπου κι αν πηγε το Δ.Ν.Τ ,εφυγε κι αφησε πισω του κατεστραμενες οικονομιες και κοινωνιες στα προθυρα της αναρχιας,οι εδω παπαγαλοι,με καρωτο και μαστιγιο προσπαθουν να κρατησουν το κλιμμα οσο τους παρει ..κι εκει που πας να φορτωσεις και να αντιδρασεις,σου λενε,- Σωπα..οπου να'ναι, θα μιλησει ο παρλαπιρλας.Θα ερθει αναπτυξη,θα βγουμε απο την κριση,θα ζησουμε καλυτερα,θα βγω κι εγω στην βουλη(πεταγεται το δεκανικι) κι εσυ που κοιτας το αδειο ψυγειο και τα χαρτια των απληρωτων λογαριασμων βλεπεις την κυβερνηση και τους συν αυτη να σου δινουν για μια ακομα φορα τα ...φρυδια στο χερι με συνταγες master chef... Ριγανατα τα εχετε δοκιμασει;..μπορει να σας αρεσουν.

Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο.Μυστικη διπλωματια για ΔΙΚΑ ΜΑΣ αγαθα και ΔΙΚΑ ΜΑΣ περιουσιακα στοιχεια παει συννεφο.Το σπιτι σου και η δουλεια σου δεν ειναι το ζητουμενο. Ειναι ομως το μεσο πιεσης και ο αντιπερισπασμος για να περασουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι και οταν ολοκληρωθει η προδοσια να σου πουνε.. βρηκαμε πετρελαιο ρε νεα γουινεα..αντε θα φας κι εσυ ενα κομματι ψωμι..και απο ζουλου θα αναβαθμιστεις σε νεοπληβειο,οταν οι ιδιες οικογενειας θα συνεχισουν να πλουτιζουν στην πλατη σου και οι ιδιοι ξεπεσμενοι κοντηδες και τα παιδια τους θα μοιραζουν τα πολιτικα βοσκοτοπια τους αναλογα με τα προβατα που τους ακολουθουν. Η ωρα για αντιδραση ειναι ΤΩΡΑ. Στην ματαιοδοξια της οικογενειοκρατιας και στον αυταρχισμο της κατοχικης κυβερνησης,απανταμε με εναν και μονο τροπο.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Στις μοιρολογητρες και στους παρατρεχαμενους της πρασινης αναπτυξης που αρχισαν ηδη να ψαχουλευουν για εργοχειρα και δαχτυλιδια (που τους εταξαν) στα σπιτια μας,δινουμε ενα καταπρασινο ΑΓΓΟΥΡΙ για ΟΛΕΣ τις χρησεις. Στους κτηματομεσιτες κρετινους ανεπαγγελτους αποτυχημενους που εβγαλαν στο σφυρι τα δικαιωματα,τα νησια την εθνικη μας κυριαρχια και την αξιοπρεπεια μας,απανταμε, τα αγοραζω ΕΓΩ.Ειναι καιρος να παρουμε την κατασταση στα χερια μας και να δρασουμε συλλογικα και αποτελεσματικα. Στο "πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο" απανταμε - θα τον φας ΟΛΟ εδω η να σου τυλιξω και για το σπιτι;

Στην πιεση απανταμε με ενωση. Στον φοβο με συστρατευση και στην αβεβαιοτητα με αγωνα.ΑΓΩΝΑ πραγματικο και ουσιαστικο.Για απασχοληση,αξιοπρεπεια,δικαιοσυνη,ευημερια εξασφαλιση των δικαιωματων μας.Μονο μια ευρωστη κοινωνια μπορει να γινει η βαση για μια ισχυρη πατριδα.Μια πατριδα που θα μας δενει τον εναν με τον αλλο και οχι ενα προδοτικο κρατος που θα μας χωριζει.Δεξιοι και αριστεροι,αυτη την στιγμη ενωνομαστε απο την επιτακτικη αναγκη να βγουμε απο το καταστροφικο μονοπατι της υφεσης και της υποχωρητικοτητας. Δεξιοι και αριστεροι,ξερουμε που ανηκουμε και ειμαστε περηφανοι γι'αυτο.Δεν ψαχνουμε ουτε ταμπελες ουτε επιθετικους προσδιορισμους για τους χωρους μας.Ψαχνουμε ΛΥΣΕΙΣ για την ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Μακρυα απο παρδαλους αναβαπτισθεντες λαδοσωτηρες,καναλομαγκες και αριστεριζοντα δεκανικια,μπορουμε να δωσουμε την μαχη για τα δικαια και τα δικαιωματα μας.Μπορουμε να δωσουμε ελπιδα..και πανω απ'ολα μπορουμε να δωσουμε κινητρο ωστε ο ελληνας να κανει την κινηση που τοσο τους φοβιζει. Να αφησει την αρνηση του καναπε του,να βγει στους δρομους και τις πλατειες να ενωθει με αλλους και ολοι μαζι να φωναξουν. ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ...και ψιτ..θοδωρα.. δεν θα εννοουν τις ψηφους τους

Κοινόχρηστα δημόσια ποδήλατα στην Κέρκυρα

http://www.brainbox.gr/components/com_acymailing/upload/2830.jpgΕγκαταστάθηκε και ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία στην Κέρκυρα, το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης.

Το σύστημα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Το σύστημα EasyBike όπως αποκαλείται, περιλαμβάνει 100 ποδήλατα που είναι κατανεμημένα σε 8 σταθμούς μίσθωσης στην πόλη. Τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να αποκτήσουν από τον Δήμο μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή, η οποία τους εξασφαλίζει πρόσβαση στα ποδήλατα ενώ οι περιστασιακοί χρήστες και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα στους σταθμούς μίσθωσης ώστε να παραλάβουν ένα ποδήλατο. Στην συνέχεια αφού κάποιος ολοκληρώσει την μετακίνηση του, επιστρέφει το ποδήλατο σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς.

Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και παρακολουθείται ηλεκτρονικά από ειδικό λογισμικό διαχείρισης. Το καινοτόμο έργο αναπτύχθηκε από την BRAINBOX Πληροφορική, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων.

Τα δημόσια ποδήλατα αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για εύκολη, γρήγορη και οικονομική κίνηση στην πόλη. Συνδυάζουν την μετακίνηση με την ψυχαγωγία και την άθληση στην καθημερινή πρακτική των πολιτών.

Τα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων ξεκίνησαν ως θεσμός στην Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα αναπτύσσονται ραγδαία. Μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην Ελλάδα, οι νέες δημοτικές αρχές στην πλειοψηφία τους έχουν δεσμευθεί προς την υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης της ποδηλατικής κουλτούρας και της χρήσης του ποδηλάτου για μετακίνηση και ψυχαγωγία στην πόλη.

Ε. Κωνσταντινίδης: «Όχι στην εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος απέστειλε επιστολή στους Νομάρχες, Δημάρχους, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας με την οποία ζητά την κινητοποίηση και το συντονισμό όλων των Δυτικομακεδόνων κατά της εξομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, που θα ανεβάσει την τιμή του στα 1340 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.

ΠΡΟΣ:
Νομάρχες Δυτικής Μακεδονίας
Δημάρχους Δυτικής Μακεδονίας(μέσω Τ.Ε.Δ.Κ.)
Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας
Εμπορικούς Συλλόγους Δυτικής Μακεδονίας
Ε.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

ΘΕΜΑ: Εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από την εξομοίωση του
ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνεται τελικά η εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτιναχθεί στα 1340 ευρώ τον τόνο. Παράλληλα και το αγροτικό πετρέλαιο θα εκτιναχθεί στα ύψη, αφού θα καταργηθεί η μείωση φόρου που ισχύει σήμερα για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις εργασίες τους και στην κίνηση των γεωργικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποφάσισε τη χορήγηση βοηθήματος στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες, χωρίς να προσδιορίζει με ακρίβεια ποιους εννοεί οικονομικά ασθενέστερους και το ύψος του ποσού που θα χορηγηθεί αντισταθμιστικά στον κάθε δικαιούχο.

Επί της ουσίας, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 1340 ευρώ τον τόνο θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στις ασθενέστερες ομάδες και θα τις οδηγήσει κυριολεκτικά στην εξαθλίωση, ενώ θα μετακυλήσει και τις μεσαίες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού στην κατηγορία των οικονομικά ασθενέστερων. Συνταξιούχοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι θα καταλήξουν επαίτες και μισθωτοί που επωμίζονται πάγια οικογενειακά έξοδα, φροντιστήρια, σπουδές και άλλες υποχρεώσεις θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες. Η κοινωνική συνοχή μετά και από αυτό το μέτρο τινάζεται στον αέρα και οι συνέπειες των αντιδράσεων θα είναι βαρύτατες, αφού πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ανήκει στη χαμηλή και μεσαία, εισοδηματικά, τάξη θα βρεθεί με τη θηλιά στο λαιμό.

Η Δυτική Μακεδονία με τους μεγάλους χειμώνες και τις πολικές θερμοκρασίες θα βιώσει εντονότερα και σε απόλυτο βαθμό συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα τις συνέπειες του άδικου μέτρου της εξομοίωσης του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Θα οδηγηθεί δεκαετίες πίσω στην εποχή της μετανάστευσης και της ανέχειας.

Το θέμα ταυτόχρονα δεν αφορά μόνο την οικιακή θέρμανση αλλά και τον έμπορο που πρέπει να ζεστάνει το κατάστημα του, τον επαγγελματία το χώρο του, κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά.

Είναι ανάγκη λοιπόν η Δυτική Μακεδονία να αναδείξει το πρόβλημα σε όλο το φάσμα του και να το κάνει γνωστό στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό απευθύνω την παρούσα επιστολή στους Νομάρχες, στους Δημάρχους, στα Επιμελητήρια, στους Εμπορικούς Συλλόγους, στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και σε φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε ο καθένας ξεχωριστά από το δικό του μετερίζι να διατυπώσει τις θέσεις του και έτσι τελικά να εκφραστεί στο σύνολο της η τοπική κοινωνία που ανησυχεί και διαμαρτύρεται για τα αδιέξοδα που έρχονται. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες απαιτείται να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας εξαλείφοντας τις στρεβλώσεις που φέρνει η σχετική ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε καμία περίπτωση το ζήτημα αυτό δεν έχει πολιτικές ή κομματικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες. Αφορά όλους, αφορά το μέλλον της περιοχής και την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων στις «Θερμοπύλες» της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα διαβεβαιώνω, προς άρση κάθε επιφύλαξης, ότι θα είμαι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης στην περίπτωση ευνοϊκής εξέλιξης.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και αναμένω σύντομα αποτελέσματα.

Με εκτίμηση
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Νομού Φλώρινας

Η "γιάφκα" του "Συνήγορου του Πολίτη"

Σωρεία "συμπτωματικών συμπτώσεων", που λέει κι ο λαός μας, ανακαλύπτει κάποιος όταν αρχίσει λίγο να ασχολείται με την "ανεξάρτητη" αρχή που λέγεται Συνήγορος του Πολίτη. Για τη δράση και τις στρατευμένες γνωματεύσεις του κ. Καμίνη, όλοι πιστεύω ότι έχετε διαβάσει αρκετά κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ποιος αντικατέστησε τον κ.Καμίνη στη θέση του Συνήγορου του Πολίτη.

Προς το παρόν, κανείς, τον αναπληρώνει η βοηθός συνήγορος κ.Καλλιόπη Σπανού. Η οποία, είναι παντρεμένη με τον γάλο οικονομικό αναλυτή Jens Bastian. Κι εδώ αρχίζουν οι "συμπτώσεις". Τι άλλο είναι ο κ. Bastian; Όπως διαβάζουμε κάνοντας μια αναζήτηση στο google, είναι συνεργάτης του γνωστού...ΕΛΙΑΜΕΠ:

"Jens Bastian is senior economic research fellow for southeast Europe at ELIAMEP (Hellenic Foundation for Foreign & European Policy), Athens, Greece"

Σύμπτωση; Όλα τα "φρούτα" της παγκοσμιοποίησης, στη "γιάφκα" του Συνήγορου του Πολίτη; Και μη πει κανείς ότι άλλο ο σύζυγος κι άλλο η κ. Σπανού. Όπως λέει κι ο λαός μας, "αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε..."

Άσε ρε Αλέκο… Σε τα μας;


Μέσα στο γενικότερο κλίμα της ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας, των εργασιακών, των εθνικών θεμάτων κλπ, έριξε την βόμβα του κι Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο πρώην υπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ είπε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα τελεί υπό χρεοκοπία κι ότι το 2011 θα είναι εφιαλτική χρονιά (για μας, δεν φαντάζομαι για τον ίδιο).

Πρότεινε επίσης μέτρα - σοκ καθώς και την "συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους σοφών (είδε άραγε και τον εαυτό του ανάμεσά τους;), η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, το οποίο θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές". Αυτά είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μιά εκδοχή λέει ότι κάθε πολιτικό ραμολί, όταν θέλει να βγει στην επιφάνεια τραβάει ένα δεκάρικο περί του θέματος που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στην επικαιρότητα και πιάνει πόστο. Μια άλλη "ανάγνωση" πάλι, λέει ότι το καθεστώς κάθε φορά που ετοιμάζει κάτι καινούριο, βάζει μπροστά τους λαγούς του που με διάφορους τρόπους προλειαίνουν το έδαφος, γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί. Δηλώσεις, ομιλίες, ανακοινώσεις σαν κι αυτές του Παπαδόπουλου, που γίνονται πρώτο θέμα μετά στα δελτία ειδήσεων, ανιχνέυουν τις αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με τις προθέσεις του καθεστώτος.

Για τους παροικούντες την (πολιτική) Ιερουσαλήμ η πορεία του Αλέκου Παπαδόπουλου είναι γνωστή.

Εμείς θέλοντας να την κάνουμε γνωστή και σ' όσους δεν είχαν την επιθυμία να τον παρακολουθήσουν, αναδημοσιεύουμε ένα ωραίο σχόλιο απ' το πολύ καλό blog http://theamapati.wordpress.com (δυστυχώς έκλεισε), που αφορούσε τον Αλέκο Παπαδόπουλο κι είχαμε κρατήσει στο αρχείο μας για την…κατάλληλη στιγμή.

Μετά την "βαρυσήμαντη" ομιλία Παπαδόπουλου θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη η στιγμή για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας σχετικά με το ποιος είναι ο κύριος που με άνεση προτείνει μέτρα πιο αιματηρά κι απ' αυτά που παίρνει η "κυβέρνηση" του ΓΑΠ. Εκ του ασφαλούς - κλασσικά - αφού φανταζόμαστε πως ο ίδιος κι η οικογένειά του έχει εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση χωρίς να φοβάται ή να ανησυχεί για χρεοκοπίες και άλλα τέτοια τινά που ανησυχούν εμάς, τον "μικροαστικό πολτό".

Ακολουθεί το σχόλιο.

"Με τον Αλέκο Παπαδόπουλο δεν έχω «προσωπικά». Μάλλον εκείνος «έχει» κάτι μαζί μου, γιατί με «παγώνει» κάθε φορά που με κοιτάζει από τον τηλεοπτικό δέκτη με το αυστηρό, βλοσυρό και δασκαλίστικο βλέμμα του. Υποψιάζομαι ότι τα «έχει» μαζί μου, επειδή –προ ετών– είχα υποστεί μία τα-πήρα-στο-κρανί-ωση όταν είχα διαβάσει σε συνέντευξή του [στο «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, εάν ενθυμούμαι καλώς, που ενθυμούμαι] τη φράση «θα πρέπει να τελειώνουμε πια με τον μικροαστικό πολτό στην Ελλάδα…».

Και επειδή τυγχάνω άνθρωπος καλών προθέσεων, δεν πίστεψα ποτέ πως ήθελε να μετατρέψει όλους εμάς –τους Έλληνες μικροαστούς– σε λούμπεν προλετάριους. Αντίθετα, πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, ότι ως γνήσιος σοσιαλιστής και δη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ ήθελε να μας κάνει λούμπεν μεγαλοαστούς – του είδους που γνωρίζει φοβερή διάδοση τις τελευταίες δύο δεκαετίες στη χώρα μας. Και επειδή δεν ήταν ποτέ στις –καλές– προθέσεις μου να απαρνηθώ τον μικροαστισμό μου και να γίνω λούμπεν μεγαλοαστός, ίσως και στόχος ξέρετε-ποιων, έπαθα εκείνη την τα-πήρα-στο-κρανί-ωση, από την οποία ελπίζω να με θεραπεύσει ο νέος υπουργός Υγείας και Πρόνοιας –και αντικαταστάτης του αποπεμφθέντος Α. Παπαδόπουλου– ψυχίατρος κ. Στεφανής.

Ο λόγος για τον οποίο απεπέμφθη ο Α. Παπαδόπουλος (βιογραφικό στον προσωπικό του ιστότοπο) ήταν η συνέντευξή του στην Καθημερινή, στην οποία είχε δηλώσει ότι «στα σχεδόν 10 χρόνια που είμαι μέλος της κυβέρνησης, ζω σχεδόν μονοδιάστατα. Για να είμαι ειλικρινής, θα αποσυρθώ όχι γιατί έχει βαρεθεί να μας βλέπει ο κόσμος, αλλά γιατί το έχω ο ίδιος ανάγκη. Το πιθανότερο είναι ότι μετά ένα διάστημα στην εφεδρεία θα πάθω σύνδρομο στέρησης. Τώρα, όμως, έτσι νιώθω και έτσι θα πράξω.»

Έτσι ένιωθε, αλλά έτσι δεν πρόλαβε να πράξει, αφού ο εξ εφέδρων καπετάνιος Κ. Σημίτης τον ανα-δόμησε πάραυτα, θεωρώντας –και ορθώς– ότι όταν βουλιάζει το σκάφος, το πλήρωμα αποχωρεί τελευταίο και δεν υιοθετεί συμπεριφορά μυών…Ο Α. Παπαδόπουλος είναι πράγματι ένας Μονοδιάστατος Άνθρωπος [για να θυμηθούμε και το σχετικό πόνημα του Χέρμπερτ Μαρκούζε, εκδ. Παπαζήση], κάτι το οποίον δεν είναι και τόσο ορατό από τα δύο –επίσημα– βιογραφικά του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Αντιγράφω από σχετικό σημείωμα της εφημερίδας Το Παρόν [9 Ιουνίου 2002]:
- – - – - -
«Ε, όχι και παραπονούμενος, Αλέκο… Ένα φλας μπακ στο χθες θυμίζει: Ότι πριν το ’81, από τον δήμο Αργυρούπολης όπου ήσουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε πήρε στην ΕΑΤΟΠ και μετά τη νίκη ο Μιλτιάδης ως υφυπουργός Εσωτερικών σε έκανε σύμβουλό του, και μετά σε κράτησε ο Μένιος Κουτσόγιωργας που διαδέχθηκε τον Γεννηματά στο υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα αναλαμβάνεις αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα πρόεδρος της ΥΕΝΕΔ, που μετονομάσθηκε σε ΕΤ-2, και έφυγες μετά τη λαϊκή κατακραυγή για μια αισχρή ελληνική ταινία που προβλήθηκε ένα Σάββατο απόγευμα και οι αντιδράσεις έπεφταν σαν το χαλάζι…
Στις εκλογές του ’85 μπήκες στη λίστα ως τελευταίος. Στις επόμενες εκλογές το 1989 εκλέχθηκες. Ήσουν τότε ο εκλεκτός του Αντώνη Λιβάνη. Προηγουμένως είχες περάσει απ’ όλα τα “μαγαζιά” (του Γεννηματά, του Άκη και του Μένιου, όπου στην κρίσιμη περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά ήσουν στην αντιπροεδρία (στη Ζαλοκώστα, σύμβουλος του Κουτσόγιωργα)…
… Ποιος συναίνεσε, Αλέκο, στην εθνική ντροπή στα Ύμια με την υποστολή της σημαίας; Ποιος χειρίστηκε την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους;»
- – - – - -

Τελευταίο «μαγαζί» ήταν εκείνο του «εκσυγχρονισμού». Προηγουμένως χρεώνεται και το επίτευγμα του Καποδίστρια. Εσχάτως, τα είχε βρει «σκούρα» με το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου και τους πανεπιστημιακούς που αντιδρούν στη λειτουργία του… Έγινε και η Θεσπρωτία μονοεδρική… ανακάλυψε κι αυτός ότι ζει μονοδιάστατα…

Και για όσους δεν θυμούνται, ο αντιπρόεδρος Κουτσόγιωργας ήταν εκείνος που πούλησε “πακέτο” στον Κοσκωτά ένα ολόκληρο νομοσχέδιο…

Άσε ρε Αλέκο…
Σε τα μας;

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/blog-post_4935.html

To μανιάτικο του Κοντογιάννη...

Φαίνεται πως ο Γιώργος Κοντογιάννης δεν ξέχασε ποτέ ότι ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να του κάνει το χατίρι και να του δώσει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Άνθρωποι που ξέρουν καλά τον βουλευτή Ηλείας, λένε χαρακτηριστικά πως αν ο Κοντογιάννης είχε αξιοποιηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είχε φύγει ποτέ από την Νέα Δημοκρατία. «Το κρατούσε μανιάτικο στον πρόεδρο γιατί πίστευε ότι το άξιζε πραγματικά», προσθέτουν οι εν λόγω κύκλοι.

Σφίξαν οι κώλοι

Πανούργος στους χειρισμούς τέτοιων εσωκομματικών κρίσεων. Και μεγάλο δημαγωγός. "Εγώ τα είχα πει στον Αντώνη" έλεγε στον Χατζηνικολάου. Για πρώτη φορά αποκαλούσε με το μικρό όνομά του τον Σαμαρά. Τώρα που ίδρυσε νέο κόμμα η Ντόρα έσφιξαν οι κώλοι. Ξέρει από αυτά ο Καρατζαφέρης και φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά. Σε περίπτωση στραβής ξέρει ότι η μόνη λύση είναι η επιστροφή του στη Ν.Δ.

Τα συν της νίκης στην Κρήτη...

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Εργοτέλη και πλέον είναι μπροστά στη βαθμολογία με αέρα τριών πόντων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό... Η Κρήτη έφερε κέρδη στους Πειραιώτες, τόσο ατομικά, όσο και συνολικά...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Και ποιο τραγούδι του είχε αφιερώσει την προηγούμενη, η σύζυγος, του Κοντογιάννη;

Τελικά οι μουσικές επιλογές της κ Κοντογιάννη βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον ψυχισμό της μιας και ο "κλέφτης" (της βουλευτικής έδρας) έχει πλήρη επίγνωση της "κλεψιάς" την ώρα που την κάνει... Ποιο τραγούδι λέτε να της ήρθε στο μυαλό την προηγούμενη της ανεξαρτητοποίησης του συζύγου;

Το «ΠΟΥΛΑ ΜΕ» των Πυξ Λαξ φυσικά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmY7U6KcTkKhGU1-TQqIiu_Muq8nJuB72fwIamOk7rjpgI0Lum51Ek__7-8FpZbcbFpDDOQlM21lbhDtrUbvka2oQADm8A3bTh9X4H1CsDZOj072wpbZ5ivlugpSq4s-fQnrI5RcVmirx_/s1600/Facebook+%252892%2529+-+%25CE%25A3%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%25A7%25CE%25AF%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%259A%25CE%25BF%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B7_1290675596129.JPG

Τυχαίο; Δε νομίζω... είπαμε ο "κλέφτης" έχει πλήρη επίγνωση της "κλεψιάς"...

ΥΓ. Με τις ή τους συζύγους διαφόρων δεν ασχολούμαστε... ωστόσο η κ. Κοντογιάννη είναι ένα πλήρως πολιτικοποιημένο νοήμον ζώο (συμμετοχή στην ΟΝΝΕΔ κ.λπ) και σαν τέτοια πρέπει και θέλει φαντάζομαι να αντιμετωπίζεται... βέβαια αν και πλήρως πολιτικοποιημένη, οι απαντήσεις της είναι για τα μπάζα και ενδεικτικές των στελεχών της ΝΔ... πχ σε προτροπή "φίλου" της να παραδώσει ο σύζυγός της την έδρα η απάντηση ήταν: «Αγαπητέ μου ο Κοντογιάννης βγήκε με τη σημαία του Καραμανλή! Όταν ο Σαμαράς εκλέξει μόνος του βουλευτές να τους ζητήσει την έδρα...»!!! Για τέτοια επιχειρηματολογία μιλάμε!
Επειδή λοιπόν η κυρία βγάζει γλώσσα και προκαλεί αντί να κρυφτεί σε λίγο (κατά τις 2) θα της πούμε τι κάνουν οι άνδρες που φοράνε παντελόνια... έτσι για να μαθαίνει γιατί με τη γλίτσα που βλέπει δίπλα της κάθε μέρα έχει ξεχάσει...

Αφιερωμένο από την κ. Κοντογιάννη στον σύζυγο

Ποιο τραγούδι ήρθε χθες στο μυαλό της συζύγου του Κοντογιάννη, όταν αυτός ανεξαρτητοποιήθηκε;

«Γύφτισα μέρα» του Πουλόπουλου...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjokLVdxgIbW4jCSNW3WRf2xe8wvEadoVEAAJuxtomLF2NV6KfIoBOhdset34ve1rVvkVGbJ70TxrAtEEU7LjBhWf33UvuUMFel2nxli9ykCsWoNpl4dy4VXI7486XOGoh6zv1bsKbFSV9S/s1600/Facebook+%252892%2529+-+%25CE%25A3%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%25A7%25CE%25AF%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%259A%25CE%25BF%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B7_1290675596128.jpeg

και που 'σαι ακόμα κ Κοντογιάννη...
μη μου απογοητεύεσαι από τώρα γιατί μπροστά είναι οι πίκρες...

και μην ξεχνάς ότι από ΔΗΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ και ΚΕΠ
επανέκαμψαν πολιτικά και καβάλα στ' άλογο μόνο οι αρχηγοί...
οι τσόντες πήραν τον πούλο (με το συμπάθειο)

ΥΓ. Και βγάλε το ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από το πολιτικές πεποιθήσεις... τώρα γλύφετε αλλού

Κληρώσεις Πετσάλνικου με ζεστά και κρύα μπαλάκια;

Τι κάνουν αυτοί; Την κλήρωση του Λόττο στη Βουλή;
Και ο Πετσάλνικος ψάχνει τα μπαλάκια για να τραβήξει τα κρύα ή τα ζεστά,
όπως γίνεται στις κληρώσεις της ΕΠΟ;


http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16663785&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

Όπως μας πληροφορεί το ΒΗΜΑ δεν έκαναν την κλήρωση του Λόττο ή του Κυπέλου αλλά την κλήρωση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί τα "αδικήματα" για τα οποία διώκονται οι Μπασιάκος, Κοντός και Δούκας που παραπέμπονται για την υπόθεση Βατοπαιδίου:
«Μια διαφανής κάλπη (ΣΣ. όπως αυτή της ΕΠΟ ;)) στην οποία έμπαιναν αδιαφανή- μαύρα- σφαιρίδια (ΣΣ. όπως αυτά της ΕΠΟ;)) με τα ονόματα όλων των αρεοπαγιτών και των μελών του ΣτΕ ήταν η κληρωτίδα που έβγαλε τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου. Το σκηνικό είχε στηθεί στον χώρο της έδρας του Κοινοβουλίου «για περισσότερη διαφάνεια» (όπως κάνει και η ΕΠΟ στις κληρώσεις κυπέλου ;) ), όπως ειπώθηκε, και ο κ. Πετσάλνικος είχε μοιράσει ρόλους στα περισσότερα μέλη του Προεδρείου της Βουλής. Ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Γρ. Νιώτης διάβαζε τον κατάλογο με τα ονόματα των δικαστικών, η Β΄ αντιπρόεδρος κυρία Ροδούλα Ζήση έδειχνε τους κλήρους και ο Γ΄ αντιπρόεδρος κ. Ε. Αργύρης τους τοποθετούσε στα σφαιρίδια. Ο Στ΄ αντιπρόεδρος κ. Β. Αποστολάκος είχε αναλάβει να τα ανακατεύει και κατόπιν ο κ. Πετσάλνικος επέλεγε ένα σφαιρίδιο (ΣΣ. Τι σφαιρίδιο; Όπως στην ΕΠΟ; Το ζεστό ή το κρύο;) κάθε φορά το οποίο έδινε στον Ζ΄ αντιπρόεδρο κ. Αν. Κουράκη και εκείνος το άνοιγε και ανακοίνωνε το όνομα του κληρωθέντος δικαστικού. »
Ρε καραγκιόζηδες δεν αφήνετε τις γελοιότητες και να μας πείτε πότε θα έχετε έτοιμο κανένα πόρισμα για το πόσο "στοίχησε" η υπόθεση Βατοπαιδίου;

Και τελικά τι γίνεται έχουν επιστρέψει τα ακίνητα στο Κράτος όπως είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή ή έχουμε μείνει στο στάμάτημα της διαδικασίας που δρομολόγησε ο Παπακωνσταντίνου;

Δωρεάν οι υπηρεσίες βλαστικών κυττάρων στα «Μητέρα» και «Λητώ»

Δωρεάν θα παρέχονται από σήµερα οι υπηρεσίες συλλογής και φύλαξης βλαστικών κυττάρων στα µαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ», διαδικασία που µέχρι σήµερα κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους γονείς των παιδιών που γεννιούνται στα δύο µαιευτήρια αφορούν το σύνολο της διαδικασίας, δηλαδή τη συλλογή, την επεξεργασία και τη φύλαξη βλαστικών κυττάρων οµφαλοπλακουντιακού αίµατος, για οικογενειακή ή δηµόσια χρήση, µέσω της τράπεζας βλαστικών κυττάρων Stem - Health Hellas του Οµίλου Υγεία.

Η επεξεργασία και η φύλαξη του οµφαλοπλακουντιακού αίµατος θα γίνεται εντός του νοσοκοµείου «Υγεία». Τα µέλη του ∆.Σ. της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι έχουν τη διάθεση να φιλοξενήσουν βλαστοκύτταρα από τη δηµόσια τράπεζα.

Καραγκιοζιλίκια με τη «διαβούλευση» για τα μηχανογραφικά

Στη διαδικασία της «διαβούλευσης» στο διαδίκτυο έβαλε η κυβέρνηση την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να κατατίθενται τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων το Μάρτη, πριν δηλαδή από τις εξετάσεις και όχι μετά από αυτές.

Η υπόθεση του χρόνου κατάθεσης του μηχανογραφικού δελτίου, του δελτίου δηλαδή στο οποίο οι υποψήφιοι καταγράφουν τις σχολές στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν κατά σειρά προτίμησης, είναι ένα από τα θέματα που ρίχνει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» προκειμένου να αποπροσανατολίσει. Το αν οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις προτιμήσεις τους πριν ή μετά τις εξετάσεις δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του άδικου και εξοντωτικού - οικονομικά - για τις οικογένειες συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάφωρη υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την τεράστια αγωνία των μαθητών για το μέλλον τους, είτε πετύχουν στις εξετάσεις είτε όχι. Πολύ περισσότερο, πρόκειται για αποπροσανατολισμό από τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το «νέο Λύκειο», που θα πολλαπλασιάσουν τα φροντιστήρια και τους ταξικούς φραγμούς στη διαδικασία των εξετάσεων.

Το υπουργείο στο κείμενο της διαβούλευσης ισχυρίζεται ότι η κατάθεση του μηχανογραφικού το Μάρτη βοηθάει τους υποψηφίους να επιλέγουν ανεπηρέαστοι από φροντιστήρια, ΜΜΕ και διάφορους «στατιστικούς αναλυτές των εξετάσεων». Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών έχει δείξει ότι οι αναλυτές και τα ΜΜΕ προσαρμόζουν τις σχετικές αναλύσεις στο χρόνο κατάθεσης των μηχανογραφικών προκειμένου να κατευθύνουν τους υποψηφίους, ενώ τα φροντιστήρια φτάνουν στο σημείο να ...απαιτούν να ελέγχουν τα μηχανογραφικά των υποψηφίων και να τα διορθώνουν. Αυτά συνέβαιναν και τη δεκαετία του '90 που με το σύστημα των δεσμών οι υποψήφιοι κατέθεταν τα μηχανογραφικά την άνοιξη, αλλά και με το υπάρχον σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για το επιχείρημα του υπουργείου ότι τάχα οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέγουν ανεπηρέαστοι από τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς: Οι βάσεις της προηγούμενης χρονιάς είναι γνωστές στους υποψηφίους και μπορούν να τους επηρεάσουν ανεξάρτητα από το πότε θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους.

Ακόμα, στην εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών εμφανίζεται το φαινόμενο υποψήφιοι με καλές βαθμολογίες να μένουν εκτός λόγω των επιλογών τους στο μηχανογραφικό, αλλά και υποψήφιοι να εισάγονται σε άλλες σχολές από αυτές που πραγματικά επιθυμούν, είτε συμπλήρωναν μηχανογραφικά την άνοιξη, είτε το καλοκαίρι.

«Ντρίμπλα» για τα μηχανογραφικά των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε χτες σε έναν ελιγμό για να κατευνάσει τις έντονες και εύλογες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον αποκλεισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες και πασχόντων από σοβαρές ασθένειες από μια σειρά τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Θυμίζουμε ότι οι αποκλεισμοί αυτοί αφορούν την κατηγορία ΑμΕΑ και πασχόντων που εισάγεται καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε ποσοστό 5% σε κάθε Τμήμα. Η κατηγορία αυτή συμπληρώνει μηχανογραφικό για πρώτη φορά φέτος (τα προηγούμενα χρόνια οι υποψήφιοι έκαναν αιτήσεις απευθείας στις σχολές) και οι αποκλεισμοί καταγράφονταν στο μηχανογραφικό.

Από το γραφείο του υφυπουργού Ι. Πανάρετου ανακοινώθηκε χτες ότι δίνεται παράταση (μέχρι αύριο Παρασκευή 26 Νοέμβρη) για την κατάθεση των μηχανογραφικών και, παράλληλα, ότι οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν και σχολές από τις οποίες φαίνεται να αποκλείονται, συμπληρώνοντας μαζί και μια υπεύθυνη δήλωση που θα εξεταστεί στη συνέχεια από αρμόδια επιτροπή.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Απωθημένα είναι αυτά και οι Άγγλοι τα βγάζουν που και πότε

Ο βρετανός   ευρωβουλευτής  Γκόντφρι  Μπλουµ  (δεξιά στη  φωτό) ενώ επιτίθεται κατά  του γερµανού  ευρωβουλευτή  και προέδρου  της  Σοσιαλιστικής  Οµάδας  Μάρτιν Σουλτς  O βρετανός ευρωβουλευτής του Κόµµατος για την Ανεξαρτησία του Ηνωµένου Βασιλείου Γκόντφρι Μπλουµ, αποβλήθηκε χθες από τη συνεδρίαση τηςολοµέλειας του Σώµατος, αφού χρησιµοποίησε ένα σύνθηµα των ναζί και στη συνέχεια αποκάλεσε τον γερµανό ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Οµάδας, Μάρτιν Σουλτς, «αντιδηµοκρατικό φασίστα».

Το επεισόδιο συνέβη στη διάρκεια συζήτησηςγια την ιρλανδική κρίση. Ο Σουλτς επέκρινε τη Βρετανία και, ενώσυνέχιζε να µιλάει, ο Μπλουµ φώναξε στα γερµανικά «Ενας λαός, µια αυτοκρατορία, ένας ηγέτης» – ένα σύνθηµα των ναζί επί Αδόλφου Χίτλερ. Επακολούθησε σάλος. Ζητήθηκε αµέσωςαπό τον Μπλουµ να ζητήσει συγγνώµη και τότε ήταν που αυτός αποκάλεσε τον Σουλτς «αντιδηµοκρατικό φασίστα». Ο Μάρτιν Σουλτς έχει πέσει και άλλοτε θύµα λεκτικών επιθέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο. Το 2003, ο ιταλόςπρωθυπουργόςΣίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει γι’ αυτόν πως θα µπορούσε ναπαίξει σε ταινία τον ρόλο του «κάπο», του εβραίου κρατουµένου που ήταν επιφορτισµένος να επιβλέπει τους άλλους κρατούµενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

TA NEA

Το ΔΝΤ «καρφώνει» πέντε υπουργούς

Το ΔΝΤ «καρφώνει» πέντε υπουργούς  «Οι υπουργοί αυτοί δεν έχουν κατανοήσει ότι το Μνημόνιο έχει υπογραφεί και ισχύει στο ακέραιο», σημειώνει στέλεχος του ΔΝΤ

Oυάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου

«Aυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Mνημονίου πρέπει να υλοποιηθούν με συνέπεια, ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην τέταρτη εκταμίευση».

H διαπίστωση-προειδοποίηση ανήκει σε πηγή που έχει σχέση με το ΔNT και έχει πλήρη ενημέρωση για τα όσα διαδραματίζονται στην Aθήνα τις τελευταίες δέκα ημέρες. Tονίζει ότι «από σήμερα και μέχρι τον Mάρτιο οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά είναι σημαντικές και αφορούν πολλά διαρθρωτικά θέματα, και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι τιτάνια για να επιτευχθούν οι στόχοι».

Δ' δόση
Σε διαφορετική περίπτωση -ιδιαίτερα εάν επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την τρίτη επισκόπηση- θα κινδυνεύσει η τέταρτη δόση του δανείου, τον Mάρτιο. Πρέπει να τονιστεί ότι αποτυχία εξασφάλισης της δόσης αυτής «μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση» τόνισε η πηγή και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για την πορεία της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τελευταία εμπειρία της τρόικας στην Eλλάδα, «έχει διαπιστωθεί ότι χρειάζεται ένας πολύ ουσιαστικός συντονισμός και παρακολούθηση του έργου των εμπλεκομένων υπουργείων ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά ορισμένων υπουργείων να προχωρήσουν στην υλοποίηση των στόχων του Mνημονίου».

Mία εκ των βασικών διαπιστώσεων των μελών της τρόικας είναι ότι «δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο, δεν υπάρχει υπεύθυνος για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί σε κάθε υπουργείο».

H πηγή υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα «δεν είναι υπόθεση μόνο του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά πρώτα απ’ όλα του πρωθυπουργού και στη συνέχεια όλων των υπουργών».

Συντονισμός
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του συντονισμού θα είναι βασικό ζήτημα στις συζητήσεις που θα έχει στην Aθήνα ο γενικός διευθυντής του ΔNT, Nτομινίκ Στρος Kαν, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. O κ. Στρος Kαν προτίθεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τον συντονισμό και επίσης να διορίσει συντονιστή σε κάθε υπουργείο. «Tα μέλη της τρόικας έφριξαν με την κατάσταση που είδαν στην Aθήνα, υποστήριξε η πηγή.

O επικεφαλής του Tαμείου ζήτησε να ενημερώσει και την αρμόδια επιτροπή της Bουλής. Σύμφωνα πάντα με την πηγή, «αυτό που πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό είναι ότι η τρόικα δεν μπορεί να δεχθεί αθέτηση των συμφωνηθέντων από έναν υπουργό, γιατί αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Aιόλου. Eίναι ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι οι εμπειρογνώμονες της τρόικας εισηγούνται σε πολιτικά όργανα που είναι το Eurogroup και στο διοικητικό συμβούλιο του ΔNT». H πηγή πιστεύει ότι «είναι πολύ δύσκολο αυτά τα πολιτικά όργανα να δεχθούν την αθέτηση των συμφωνηθέντων.

H τυχόν συνέχιση αυτής της κατάστασης θα κλονίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς και θα τροφοδοτήσει με επιχειρήματα όλους εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία για να ασκήσουν κριτική στην ελληνική πλευρά και να αιτιολογήσουν τις επιφυλάξεις τους όταν αποφασίστηκε η παροχή του δανείου», τόνισε η πηγή.

Υπουργοί
Tα μέλη της τρόικας έχουν σοβαρό πρόβλημα με πέντε υπουργούς, οι οποίοι δεν θεωρούνται συνεργάσιμοι. H πηγή είπε ότι «οι υπουργοί αυτοί δεν έχουν κατανοήσει ότι το μνημόνιο έχει υπογραφεί και ισχύει στο ακέραιο». Oι συζητήσεις, συνέχισε η πηγή, «δεν αφορούν την αναδιαπραγμάτευση αλλά την πρόοδο εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί και σε περίπτωση που η επίτευξη των στόχων έχει καθυστερήσει σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τότε γίνονται διορθωτικές κινήσεις και απαιτούνται συμπληρωματικά μέτρα».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=78401157