27 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι εσωκομματικές συζητήσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ

ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ...
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ


Τελικά αυτοί οι Ιρλανδοί είναι πολύ μακάκες!!!

Είδα πριν λίγο ειδήσεις και μου έπεσε η μασέλα!! Είδα έκπληκτος τους Ιρλανδούς να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας εναντίον της ένταξης της χώρας τους στον σωτήριο μηχανισμό στήριξης που δημιούργησε ο Γιωργάκης. Μην ξεχνάμε ότι o pioneer της Ευρώπης σε κάθε ομιλία του καμαρώνει ότι έστησε το μηχανισμό στήριξης...

Με το να διαδηλώνουν εναντίον οι Ιρλανδοί και να μην θέλουν να μπούνε στο μηχανισμό δείχνουν πόσο κομπλεξικοί είναι απέναντί μας. Έχουν κομπλεξαριστεί επειδή ο δικός μας Yorgo και όχι ο δικός τους ο Brian που ήρθε δεύτερος, δημιούργησε τον πρωτοπόρο μηχανισμό στήριξης!

Φάτε τη σκόνη μας μακάκες Ιρλανδοί γιατί εμείς έχουμε GAP και είμαστε περήφανοι για τον μηχανισμό που έφτιαξε πρώτο το μηχανισμό

και πείτε μας και ευχαριστώ που σας επιτρέπει ο φιλεύσπλαχνος GAP να συμμετέχετε και σεις και να αισθανθείτε μια φορά πρωτοπόροι!

ΥΓ. Διαβάστε κι εδώ: "τυχερή η Ιρλανδία που βρήκε τον μηχανισμό στήριξης έτοιμο"

AEK-ΟΣΦΠ 1:0

Το γκόλ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Με ποιους θα βγει εφημερίδα που θα στηρίζει τον Αντώνη;

Μυαλό δεν βάζουν τελικά οι ...μυστικοσύμβουλοι! Δηλαδή ο Καψαμπέλης, τα φίμωτρα και τα εξαπτέρυγα του λάιφ στάυλ, θα αναλύουν και θα προβάλουν τον Αντώνη Σαμαρά;
Προτιμώ το άλλο με τον ΤΟΤΟ... ή αν προτιμάτε:
Οι εφημερίδες έχουν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Καπούτ, φίνισ...

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Δώστε στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα...

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και πλέον στην Ένωση ξεκινούν τις προετοιμασίες για τη φιέστα του φετινού πρωταθλήματος... Άξια των επιλογών της και της ατυχίας της η ομάδα του Βαλβέρδε...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Bundesliga 14η αγωνιστική (βίντεο γκόλ του Γκέκα )

Μάιντζ-Νυρεμβέργη 3-0
(27' Σίρλε, 54' Νοβέσκι, 86' Αλαγκί)

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-2
(39' Σαλίχοτζιτς, 94' πεν. Σίγκουρντσον - 8' Σαμ, 10' Βιντάλ)

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 5-0
(8', 56' Λάκιτς, 39' Αμεντίκ, 76' Ιλίσεβιτς, 88' Μόραβεκ)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 4-2
(4' Τροχόφσκι, 29' Πιτρόιπα, 36' Πέτριτς, 60' Φαν Νίστελροϊ - 9' Μαρίκα, 46' Γκέντνερ)

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 3-0
(15' Σλάουντραφ, 73' Κονάν, 89' Χάνκε)

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ 4-1
(29', 88' Tίμοστσουκ, 59' Μίλερ, 61' Γκόμεζ - 33' Γκέκας)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου
Βέρντερ Βρέμης-Σαν Πάουλι
Κολωνία-Φράιμπουργκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • 1 Ντόρτμουντ 34
  • 2 Μάιντζ 30
  • 3 Λεβερκούζεν 26
  • 4 Ανόβερο 25
  • 5 Μπάγερν Μονάχου 23
  • 6 Χόφενχαϊμ 22
  • 7 Αμβούργο 21
  • - Φράιμπουργκ 21
  • 9 Αϊντραχτ Φρ. 20
  • 10 Νυρεμβέργη 18
  • 11 Κάιζερσλαουτερν 17
  • 12 Βόλφσμπουργκ 15
  • - Βέρντερ Βρέμης 15
  • 14 Σαν Πάουλι 14
  • 15 Σάλκε 13
  • 16 Στουτγκάρδη 11
  • - Κολωνία 11
  • 18 Γκλάντμπαχ 10


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ" κύριο. ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ........ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ!

Σύμφωνα μέ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, οι στρατιωτικοί καί οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας. 'Επειτα από τή προηγούμενη μεγάλη γκάφα του "μαζί τά φάγαμε" έρχεται μια νέα απρέπεια, λέγω "απρέπεια" για να χαρακτηρίσω με τόν πιό επιεική όρο τό εγκληματικό λάθος του κ. Αντιπροέδρου, εννοώ το προ- αναφερθέν νέο ολίσθημα της γλώσσης του! Και τα δύο ολισθήματα είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-α!

Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο, τότε ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!

Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο την ταχύτητα στη διαδικασία παραδόσεως ενός πολιτικού σέ ξένες δυνάμεις, τότε επίσης ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος! Ας θυμηθούμε την περίπτωση Οτσαλάν, όταν ο κ. Πάγκαλος ήταν Υπουργός των Εξωτερικών.


Άν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τα περιουσιακά του στοιχεία, είτε δηλ. με το πλήθος των ακινήτων, είτε μέ τήν ποιότητά τους καί τήν χλιδή τους, (βίλλες, πισίνες κλπ) τότε και πάλιν ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!

Άν ακόμη η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον τρόπο συμπεριφοράς πρός τόν συνάνθρωπο, για μια ακόμη φορά ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθερωρείτο παραγωγικώτατος! Συχνά πυκνά με τά λόγια του προσβάλλει ομάδες εντίμων ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες των στην Πατρίδα, όπως οι στρατιωτικοί καί οι κληρικοί, τους οποίους υβρίζει!

Μοναδική περίπτωση, στην οποία ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να υστερήσει ως πρός την παραγωγικότητα, θα ήταν η συμμετοχή του σε off-shore εταιρείες. Στόν τομέα αυτό π-α-ρ-α-γ-ω-γ-ι-κ-ώ-τ-α-τ-ο-ς θεωρείται κάποιος άλλος πρ. συνάδελφός του στήν Βουλή καί την Κυβέρνηση, δηλ. πρ.Υπουργός, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έχει συμμετοχή σέ 180 off-shore εταιρείες.

Να η σχετική είδηση:

Πρώην υπουργός με 180 off-shore!

Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από πολίτες.
Δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν «έντιμοι» άνθρωποι και «αδιάφθορα» στελέχη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ισοτιμίας»
Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.
Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.
Καλούμε λοιπόν τόν κ. Πάγκαλο νά βαθμολογήσει την παραγωγικότητα όχι μόνον των κ.κ. Υπουργών της Κυβερνήσεως, που είναι και το αντικείμενο της ευθύνης του, αλλά και των Μελών της Βουλής και να μας γνωστοποιήσει τό πόρισμά του.

Εμείς λοιπόν για να τον βοηθήσουμε παρουσιάζουμε σήμερα ένα Αφιέρωμα της εφημερίδος "Καθημερινή"
της
26ης Σεπτεμβρίου 2010. Μια έρευνα του δημοσιογράφου κ. Ν. Βαφειάδη, η οποία δίδει αφορμή για βαθυστόχαστες σκέψεις, πιστοποιεί δέ τόν ευτελισμό του πολιτικού συστήματος. Βλέπετε "ανθρώπων έκαστος δύο πήρας φέρει, τήν μεν έμπροσθεν, τήν δέ όπισθεν, γέμει δέ κακών εκατέρα. Αλλ' η μεν έμπροσθεν αλλοτρίων γέμει, η δε όπισθεν των αυτού του φέροντος", όπως έχει γράψει και ο Αίσωπος στούς Μύθους του.

Ώστε το ζήτημα της παραγωγικότητος των θεσμικών οργάνων είναι πολύ σοβαρό. Τόσο σοβαρό, ώστε πρέπει να ερευνηθή καί τό τί ακριβώς παράγει καί ο κατέχων την θέσιν του Αντιπροέδρου σε μια Κυβέρνηση καί μέ πόσο ιδρώτα κερδίζει τόν "επιούσιον άρτον" του, δηλ. η σχέση προσφοράς καί απολαβών! Μήπως ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να μας πληροφορήσει σχετικά, ώστε να κρίνουμε τελικά και την δική του παραγωγικότητα;

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010


Σημ. Γνωρίζω, ότι το κείμενο αυτό θα διεγείρει το θυμό του κ. Πάγκαλου μέ όσα αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν θα μπορούσα να δεχθώ αδιαμαρτύρητα τήν "ύβριν" εναντίον των αδελφών μου και συλλειτουργών κληρικών παντός βαθμού, οι οποίοι εκδαπανώνται για το Θεό και για τον άνθρωπο καθημερινώς και σε πολλούς τομείς με την κοινωνική προσφορά τους αναπληρώνουν την απουσία του Κράτους! Στα ερειπωμένα Καλαβρυτοχώρια σήμερα πιά ούτε Δάσκαλος υπάρχει, ούτε και Χωροφύλακας! Μόνον ο Παπάς έμεινε ως η μοναδική παρηγοριά των κατοίκων τους! Στα παραμεθόρια χωριά ο Παπάς παραμένει άγρυπνος φρουρός! Στις έκτακτες εθνικές περιπέτειες καί καταστάσεις ο Παπάς συνήθως είναι ο πρώτος, που συλλαμβάνεται και όχι σπάνια και ο πρωτος που εκτελείται!

http://mkka.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

Η ταινία της Εβδομάδας: «Despicable Me»

Ο Gru (Steve Carell) είναι ο... απαισιότατος εκείνος εγκληματικός νους που ετοιμάζει το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο με το οποίο θα ταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη και θα τον θέσει στο πάνθεον των απανταχού villains. Ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδιάζει να κλέψει το φεγγάρι, ποντάροντας στις υπηρεσίες του Dr. Nefario (Russell Brand) καθώς και στον πιστό στρατό του αποτελούμενο από τα εργατικά σε βαθμό αυτοθυσίας κίτρινα minions! Έλα όμως που υπάρχει ανταγωνισμός!

Η συνέχεια στο tainiomanhs.blogspot.com

Σφαγή συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων

ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Εφιάλτης αρχίζει για τον Δήμο Αθηναίων και τους πολίτες που προσδοκούν από αυτόν υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικής πρόνοιας. Τα κενά που θα προκύψουν είναι αδύνατο να αναπληρωθούν καθώς στους σχετικούς δημοτικούς φορείς υπηρετούν περίπου 2.500 συμβασιούχοι έργου που οδηγούνται στην έξοδο καθώς, όπως δηλώθηκε και επισήμως, μόνο οι 5.200 μόνιμοι υπάλληλοι έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει συνολικά 18 ανεξάρτητους δημοτικούς φορείς, εκ των οποίων κάποιοι προσφέρουν σημαντικό έργο και άλλοι φυτοζωούν ή λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για να «τακτοποιούνται» πρόσωπα από το περιβάλλον των δημάρχων στα διοικητικά τους συμβούλια. Βάσει του «Καλλικράτη», οι 18 αυτοί φορείς θα πρέπει να συγχωνευτούν σε δύο ή τρεις -εάν θεωρηθεί ότι και το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να διατηρήσει αυτοδύναμη παρουσία. Ανάμεσά τους βρίσκονται:

* Το Δημοτικό Βρεφοκομείο που στελεχώνει τους παιδικούς σταθμούς, ενώ μαγειρεύει και το φαγητό για τα δημοτικά συσσίτια. Σε αυτό υπηρετούν 512 συμβασιούχοι σε σύνολο 1.625 υπαλλήλων. Θα χαθεί δηλαδή το 31,5% του δυναμικού του.

* Ο Οργανισμός Νεολαίας Αθλησης που, μεταξύ άλλων, στελεχώνει τα δημοτικά γυμναστήρια και συντηρεί τις παιδικές χαρές θα χάσει 397 υπαλλήλους ή το 43,3% του δυναμικού του.

* Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων θα χάσει 62 συμβασιούχους ή το 67,4%!

* Η Επιχείρηση Μηχανογράφησης θα χάσει το 91,4% ή 330 υπαλλήλους μέσω των οποίων στελέχωνε -καλώς ή κακώς- και άλλες υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Αλλοδαπών, τα ΚΕΠ και διάφορα γραφεία που ήθελαν προσωπικό μηχανογράφησης.

* Ο Εθνικός Κήπος χάνει το μισό του προσωπικό (47,2%) ή 25 εργαζομένους.

* Η Δημοτική Ραδιοφωνία (Αθήνα 9,84) χάνει 125 εργαζόμενους με σύμβαση έργου, που είναι το 46,3% της δύναμής της.

* Στα Μουσικά Σύνολα 47 υπάλληλοι (28,3%) είναι συμβασιούχοι και η διάλυση αναμένεται «ηχηρή», καθώς οι μπάντες δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν φύγουν π.χ. όλα τα πνευστά ή όλα τα κρουστά και μείνουν οι υπόλοιποι.

Θεωρητικά όλοι οι δημοτικοί φορείς, εφόσον συγχωνευτούν, θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν προσωπικό από τους μόνιμους που δεν θα είναι διασπαρμένοι σε 18 σημεία. Παραμένει όμως ερώτημα το αν οι 1.113 μόνιμοι του Βρεφοκομείου θα μπορέσουν να βγάλουν την ίδια δουλειά με τους 1.625 που ήταν (μαζί με τους συμβασιούχους), ακόμη και αν ενισχυθούν με κάποιους από τους 520 μονίμους του ΟΝΑ ή τους 303 του Πολιτισμικού Οργανισμού. Ισως αξιοποιήσουν όμως κάποιους από τους 119 μόνιμους των Μουσικών Συνόλων, για να παίζουν νανουρίσματα στα παιδιά...

Καθαριότητα

Τραγωδία χωρίς κάθαρση απειλείται όμως στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, που εκτελείται όχι από κάποιον φορέα αλλά από την αρμόδια διεύθυνση. Στη διεύθυνση αυτή υπηρετούν 706 συμβασιούχοι (20,5% του συνόλου). Εξ αυτών οι 86 είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, οι 220 δουλεύουν στην αποκομιδή και 400 στον οδοκαθαρισμό. Θεωρητικώς απομένουν 406 μόνιμοι οδηγοί (εάν δεν έχουν αποσυρθεί σε υπηρεσίες γραφείου ή «υψηλών προσώπων») και 1.410 για την αποκομιδή. Με πλήρη εξαφάνιση απειλούνται και τα καροτσάκια του οδοκαθαρισμού, αφού οι 400 συμβασιούχοι είναι το 33,3% του συνόλου στον κλάδο.

Κρίσιμη κατάσταση και στην ταλαίπωρη Διεύθυνση Αλλοδαπών όπου οι 54 από τους 72 υπαλλήλους είναι συμβασιούχοι. Στον αντίποδα, παρελθόν πρέπει να θεωρηθούν οι «πολυτέλειες» στα γραφεία δημάρχου, αντιδημάρχων, Τύπου και δημοσίων σχέσεων, αν και παραμένουν 150 μόνιμοι υπάλληλοι που έως τώρα όμως είχαν άλλους 90 συμβασιούχους να... τραβάνε το ζόρι.

Στις δεκάδες ακόμη υπηρεσίες του δήμου (τεχνικές, οικονομικές, πολεοδομικές, αστυνομία, ληξιαρχεία, κοιμητήρια κ.λπ.) το πρόβλημα αναμένεται μικρότερο, καθώς εργάζονται περίπου 4.000 μόνιμοι και μόλις 300 συμβασιούχοι (για να προκύψει ένα γενικό σύνολο 12.000 ανθρώπων).

Συνέπειες

Δύο χθεσινές ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων αναφέρονται στις ήδη καταγραφόμενες συνέπειες της απομάκρυνσης συμβασιούχων εργαζομένων. Ο δήμος δικαιολογεί την καθυστέρηση στην αποκομιδή των σκουπιδιών, μετά την πενθήμερη απεργία, στην απόλυση 100 συμβασιούχων από τον ΧΥΤΑ της Φυλής και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου κατήγγειλε ότι το δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή παραμονή συμβασιούχων με συνέπεια να μη λειτουργήσουν ο νέος ξενώνας υπερηλίκων της Πατησίων (τζάμπα τα προεκλογικά εγκαίνια Κακλαμάνη...), το Πολυκέντρο για ΑΜΕΑ Κολοκυνθούς και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο. Οι υπόλοιπες δομές και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη βοήθεια εθελοντών.*

Συνταγματική εκτροπή

Ο κ.Παπανδρέου στην προσπάθειά του να καταλαγιάσει τις κομματικές αντιδράσεις για τα δεινά που ακολουθούν προέβη σε δύο κινήσεις:

1ον Ζήτησε μορατόριουμ για ένα χρόνο από τα κομματικά στελέχη. Είναι δικαίωμά του και …υποχρέωσή τους (παλιά μου τέχνη κόσκινο…)
2ον Έκανε μια χοντρή μαλακ@@

Ποια; Διαβάστε την στο http://kolotoubes.blogspot.com/

Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη 12 Δεκεμβρίου 11.00 το πρωί.

Περισσότερα στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ

Εκλογές θα γίνουν στις 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013. Τελεία και παύλα

Βλέπουμε στις Πασοκικές εφημερίδες να μας προετοιμάζουν σιγά-σιγά για εκλογές τον Μάρτιο ή Απρίλιο.

Λοιπόν, επειδή δεν είμαστε πειραματόζωα, για να μαθαίνει ο κάθε φέρελπις πολιτικός, "στου κασίδι το κεφάλι", όπως είπαμε και λέμε για κάθε κυβέρνηση, να καθίσετε να το πιείτε το πικρό ποτήρι, μέχρι πάτο.

Αλλιώς, μην τολμήσει κανείς από σας να ξαναβάλει υποψηφιότητα. Θα φάτε ροχάλες και φάπες, σας το λέμε από τώρα. Καμιά "επικοινωνιακή καταιγίδα" από τα MEGAλα ΜΜΕ δεν θα αλλοιώσει το καθαρό μυαλό μας, τονίζοντας πόσο "κρίσιμες είναι οι στιγμές" και σε "τι μεγάλο αδιέξοδο έφτασε η χώρα". Και το καθαρό μυαλό και το συμφέρον του πολίτη επιβάλλει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.
Όχι όποτε στριμώχνεται κάθε άχρηστος να ξαναξοδεύει εκατομμύρια ευρώ η πατρίδα, για να ξαναβγεί αυτός ή άλλος άχρηστος.
Εσάς θέλουμε. Εσάς ψηφίσαμε.
Μην εγκαταλείπετε το καράβι, θα πέσουν φάπες!
Να μείνετε μέχρι τις 6-1-2013. Μέχρι τέλους.

http://taxalia.blogspot.com/2010/11/6-2013.html

Κυβέρνηση "μεταφραστών"....

Μετά τον μεταφραστή που πλήρωσαν  για να συνεννοηθεί στα Αγγλικά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την τρόικα....



Μεταφραστής χρειάστηκε και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ...



Καλά είδατε, πλήρωσαν και πάλι μεταφραστή για την διερμηνεία κατά τη συνάντηση του Υπουργού και Υφυπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Σερβάας Ντερόζ, τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν καθώς και τον εκπρόσωπο της Ε.Κ.Τ. κ. Ντένις Μπλενκ.

Kάντους κανένα ιδιαίτερο στα αγγλικά Γιώργο, γιατί θα μας τα φάνε όλα τα λεφτά στις μεταφράσεις... 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_9378.html

Προβάδισμα στον Ολυμπιακό λόγω επίθεσης...

Με δεδομένη την απουσία του Μέλμπεργκ και του Τοροσίδη από την μία πλευρά και της γνωστής... άμυνας της ΑΕΚ από την άλλη, η μάχη στο ΟΑΚΑ αναμένεται να κριθεί από την επίθεση... Πως θα μαρκάρουν τα μπακ; Αξίζει να περιμένουμε!

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η μόνη προσφορά του ως τώρα είναι να τρέχει πίσω από το Σαμαρά!

Και τα λαμόγια μας πλασάρουν ότι θα μπει και υπεύθυνος του «task force» για το ιντερνετ!!!
Ποιος; Ο Πτωχός! Ο ανύπαρκτος παρατρεχάμενος!!!
Αν συνεχίσετε θα πηδηχτούμε απ το παράθυρο ρε...


Ο Αντελίνο μίλησε... και εμείς τον κρίνουμε!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα "ΝΕΑ" και αξίζει να σχολιάσουμε μερικά από όσα είπε ο Πορτογάλος σούπερσταρ του ΠΑΟΚ!

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Δόξα και τιμή στον ήρωα Τασούλα, που πέταξε έξω τα κοπρόσκυλα

Έφαγαν πόρτα οι δημοσιογράφοι στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
και ο λοιμοκοντόρος προσπαθούσε να τους γλύψει:

Με το που ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να περάσουν έξω από την αίθουσα έγινε ο κακός χαμός....

Δείτε πως αντιμετώπισε ένας γλύφτης το θέμα:
Πρώτος βγήκε έξω για να ηρεμήσει τα δημοσιογραφικά πνεύματα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και «έδωσε» τον Κώστα Τασούλα. «Το επικοινωνιακό επιτελείο δεν έχει σχέση με αυτή την απόφαση ούτε ο Πρόεδρος. Οι βουλευτές το ζήτησαν από τον Τασούλα».
Και δείτε και πως το αντιμετώπισε ο Τασούλας, που σε αντίθεση με τον λοιμοκοντόρο, φοράει παντελόνια:
Μετά ήταν η σειρά του Γραμματέα της Κ.Ο. να «αδειάσει» τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. «Δεν μου το ζήτησαν οι βουλευτές. Δική μου ήταν η απόφαση».

Μορατόριουμ ζητά ο Γιωργάκης από το κόμμα-Έκκληση στα κομματικά στελέχη να στηρίξουν την κυβέρνηση

http://img.protothema.gr/94AD89E79E7092AB02E508E3D1154103.jpgΆνοιγμα στο κόμμα, από τα κορυφαία στελέχη του οποίου ζήτησε να υπάρξει μορατόριουμ ενός χρόνου, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, που έχουν τεθεί για τη σωτηρία της χώρας, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα, που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του Μαξίμου με την Ιπποκράτους, ώστε να μην προκύψουν εσωκομματικές αμφισβητήσεις, που θα θέσουν σε αμφιβολία την υλοποίηση του μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια.

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα υπάρξει σύντομα μία συνδιάσκεψη για να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τις γιορτές είναι δύσκολο να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο και να εκλεγούν νέα μέλη στο πολιτικό συμβούλιο στις θέσεις εκείνων, που υπουργοποιήθηκαν στον ανασχηματισμό.

Ενδιαφέρον έχει ότι στη συνεδρίαση υπήρξαν φωνές, που ζήτησαν να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, ιδίως στις ΔΕΚΟ και μάλιστα λέχθηκε ότι «οι Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί και οι συνδικαλιστές σε αυτούς είναι σπλάχνα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ».

Διατυπώθηκε επίσης κριτική για τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης, ζητήθηκε να εκλαϊκευτούν πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη – προτάθηκε μάλιστα σε επόμενη συνεδρίαση να κάνει σχετική ενημέρωση ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το πολιτικό συμβούλιο για την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό, καθώς και για τη διεθνή κατάσταση, με ειδική αναφορά στην Ιρλανδία.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία για ένα ευρύτατο κοινωνικό διάλογο για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας και την πραγματοποίηση σχετικών σ

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Βουλιαγμένη στις γυναίκες

Εδραιώνεται η ευρωπαϊκή κυριαρχία της Βουλιαγμένης στο γυναικείο πόλο με την κατάκτηση μιας ακόμα κούπας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δυο τελευταίες χρονιές, θριάμβευσε στο κολυμβητήριο του Πειραιά της ομάδας του Εθνικού (κατόχου του Len Trophy) με 13-5 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Με δεδομένο ότι είχε πάρει και το περσινό τρόπαιο, ο σημερινός τίτλος είναι ο τέταρτος σερί ευρωπαϊκός!

Η ανωτερότητα της Βουλιαγμένης ήταν εμφανής, ιδιαίτερα στο δεύτερο οκτάλεπτο, οπότε και πέτυχε έξι γκολ έναντι κανενός του Εθνικού. Στο ξεκίνημα το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι με τα κορίτσια του Εθνικού να προηγούνται 2-1 και να δυσκολεύουν την ομάδα της Αλεξίας Καμένου. Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η τελευταία περίοδος του τελικού να αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Βουλιαγμένη να φθάνει σε μεγάλη νίκη με 13-5.

Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμένου που είδε την ομάδα της να φθάνει στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού ευρωπαϊκού της τίτλου, είπε ότι αυτή η επιτυχία κάτι σημαίνει. «Από αύριο πρέπει να συγκεντρωθούμε ώστε να παραμείνουμε στην κορυφή. Κάθε χρόνος είναι και πιο δύσκολος, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα όμως είναι και φέτος ανταγωνιστική όπως και ο Ολυμπιακός».

Η Άντι Μελιδώνη που έφθασε τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια (2 Τσάμπιονς Καπ, 2 Σούπερ Καπ, 1 Len Trophy) και πέτυχε δύο γκολ στον τελικό, χαρακτήρισε το παιχνίδι γιορτή του πόλο και τόνισε ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος για την 3η ευρωπαϊκή χρονιά. «Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτή του δεύτερου σερί πρωταθλήματος Ευρώπης. Στην ομάδα δεν υπάρχει κορεσμός και φέτος θέτουμε ως στόχο να επαναλάβουμε τον περσινό μας θρίαμβο και μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι συγκαταλεγόμαστε στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης» είπε η πολίστρια της Βουλιαγμένης και πρόσθεσε: "Αυτές οι διακρίσεις είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε δεμένη ομάδα και κατά τη διάρκεια των αγώνων οι παίκτριες βρισκόμαστε μεταξύ μας με κλειστά μάτια".

Η πολίστρια της Βουλιαγμένης με το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε, ισοφάρισε το ρεκόρ του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη, που στην καριέρα του κέρδισε πέντε κούπες της Ευρωλίγκας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-0, 2-2, 4-1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Γερόλυμου 3, Ασημάκη 3, Λιόση 2, Μελιδώνη 2, Τσουκαλά 1, Κόνουκ 1, Κουτέλη 1.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Αννα Χατζηγεωργάκη): Μπίσμπα 2, Χέικο 2, Κουλιεράκη 1.

Οι νικητές του Σούπερ Καπ:


2007 Φιορεντίνα (Ιταλία)
2008 Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)
2009 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
2010 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ- Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Μια μονογραφία
Aναδρομή στη ζωή και στη δράση του Έλληνα πολέμαρχου

Κορυφαία στρατιωτική φυσιογνωμία του Έθνους μας στον 20o αιώνα, ο Γεώργιος Γρίβας έδωσε το παρόν στην εθνική εξόρμηση στην Μικρά Ασία και στο βορειοηπειρωτικό έπος του 1940. Κράτησε την πατρίδα όρθια σε δύο από τις πλέον κρίσιμες περιόδους:

τον Δεκέμβριο του 1944, όταν όλα και όλοι κατέρρεαν, κατέστη ο κυματοθραύστης όπου έσπασαν τα όνειρα της κομμουνιστικής λαίλαπας για μετατροπή της Ελλάδος σε λαϊκή “δημοκρατία”.

Και το 1955-59, στην τελευταία ως σήμερα εποποιία του Έθνους, στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην ελληνική Κύπρο, ο Γεώργιος Γρίβας, με την εμπνευσμένη ηγεσία του, κατοχυρώθηκε στη συλλογική μνήμη των Πανελλήνων ως ο “Διγενής” των καιρών μας. Και έτσι, στεφανωμένος με αυτόν τον ιστορικό τίτλο, πέρασε στον θρύλο και την ιστορία.
Το νέο έργο του ιστορικού Σταύρου Καρκαλέτση, με τίτλο «Γεώργιος Γρίβας- Ο Διγενής του Έθνους» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων «Άξιος του Έθνους».

Κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά μόνο με 4,50 ευρώ

• NΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ: στην κατηγορία Ξένες εκδόσεις θα βρείτε νέες κυκλοφορίες: Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ του Χόρια Σίμα, Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ του Κωνσταντίνου Πλεύρη, Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Θεοφάνη Μαλκίδη, ΕΘΝΙΚΟ- ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Κιτσίκη, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Σπύρου Σπύρου, ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ του Δημήτρη Στεφανάκη, Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ της Susan Sontag, ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ του Κώστα Λαναρά, ΠΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΨΕΥΔΟΦΑΣΙΣΜΟΣ του Δημήτρη Φιλιππή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ζαν Μαλύ, ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ του Γεώργιου Ασδέρη, ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ του Γιάννη Μηλιώκα...
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 16-20, Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 www.logxi.com info@logxi.com

Επιστολή στην Καθημερινή για τηνέα σειρά του ΣΚΑΙ: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Κύριε διευθυντά,

Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»;

Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα: «Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού...

Τουλάχιστον, ο τόμος που κυκλοφόρησε φέτος από τον ίδιο σταθμό και υπό την επιμέλεια πάλι του κ. Βερέμη κινήθηκε οριακά μεν αλλά πιο ανεκτά από επιστημονική και πραγματιστική άποψη, αφού ο τίτλος του είναι «1821, η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επιχειρείται τώρα, με την αφαίρεση του όρου «κράτος», απλούστατα ανασταίνει πανηγυρικά τον Φαλμεράυερ και όλους τους ομοίους του, αφήνει εκδικητικά ανεξίτηλο το άρωμα της κυρίας που πρό-σφατα για τέτοιους λόγους παραιτήθηκε από το Υπουργείο (τέως Εθνικής) Παιδείας, αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνική συνείδηση» των Ελλήνων ανάγεται αιώνες πριν από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «ίτε, παίδες Ελλήνων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερμών φιλελλήνων –σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγύ– που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φιλότιμα από εμάς εδώ να περισώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέλουν pigs!

Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Σας ευχαριστώ

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ
Φιλόλογος-Συγγραφέας
23-11-10

http://www.antibaro.gr/node/2287

Καταγγελία για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Αλήθεια τι θα γίνει μ αυτή την καταγγελία που κάνει το taxalia και αφορά την κοροϊδία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας να προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις εντός του δικτύου τους, τη στιγμή που λόγω της φορητότητας, ο συνδρομητής που καλεί δεν ξέρει σε ποια εταιρία ανήκει αυτός στον οποίο τηλεφωνεί;

Θα συγκινηθούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να κάνουν μία ρύθμιση ώστε να μας ενημερώνουν αν αυτός που παίρνουμε τηλέφωνο είναι στην ίδια εταιρία μ΄εμάς;

Διαβάστε περισσότερα στο http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_2266.html

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks.Γιατί οι Αμερικανοί κόντραραν τον Καραμανλή;

Ενημέρωση Δ. Δρούτσα από τον Αμερικανό πρεσβευτή...

Έγγραφα που "μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009" περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ.

Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων".

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας επικοινώνησε με τον νέο Αμερικανό πρέσβευτή στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για το τι θα περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις του Wikileaks (τουλάχιστον αυτές που ξέρουν οι ΗΠΑ) για την Ελλάδα και απ'ότι λέχθηκε στο defencenet.gr από έγκυρη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Κανείς δεν είναι χαρούμενος για αυτά που θα ακουστούν".

Η ίδια εικόνα φαίνεται να επικρατεί και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά και στην Άγκυρα. Στην τελευταία οι Τούρκοι ενημερώθηκαν ότι στα έγγραφα θα τους θεωρούν συνεργάτες της Αλ Κάϊντα και τους Κούρδους "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα" στην Μόσχα ότι η γνώμη των στελεχών του Στέϊτ Ντιμπάρτμεντ για τους Ρώσους διπλωμάτεε κινείται μεταξύ περιφρόνησης και απαξίωσης. Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών;

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν του Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.

Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφερει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς.

Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.

Κάποιες πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι θα περιγράφονται ενέργειες κατά της πολιτικής των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που ακολούθησε η Αθήνα μεταξύ 2006-2009, όπως και η άποψη ότι το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί...

Όλα τα παραπάνω είναι υπό την μορφή μη διασταυρωμένων πληροφοριών από πηγές οι οποίες είναι σαφές ότι κατατρέχονται από άγχος. Σε λίγο θα ξέρουμε όλη την πραγματικότητα...

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/11/wikileaks.html