29 Νοεμβρίου 2010

Γυριστή την κάνουν οι Καμινομπουτάρηδες... έτσι είναι! Άλλο να κοιτάς το αγγούρι κι άλλο να κάτσεις επάνω...

Εντύπωση, σε σημείο που νόμιζα ότι μιλάει ο Καρατζαφέρης, μου προκάλεσε η θέση των δύο παρένθετων Δημάρχων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη στη χθεσινή εκπομπή του Θεοδωράκη:

Με ένα στόμα και οι δύο είπαν ΣΤΟΠ στη λαθρομετανάστευση!!!
«Έχει μπουκώσει η χώρα και δεν χωράει άλλους» είπε επί λέξη ο Καμίνης και το σούργελο από τη Θεσσαλονίκη κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του!!!

Θα μας τρελάνετε ρε νούμερα. Ρε Καμίνη εσύ δεν έλεγες, σαν συνήγορος του πολίτη, ότι καταπατούνται τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών όταν συλλαμβάνονται και απελαύνονται!!!

Αλλά έτσι είναι!
Άλλο να κοιτάς το αγγούρι και άλλο να κάθεσαι πάνω του...
αν και στους συγκεκριμένους μπορεί και ν' αρέσει

ΥΓ. Διαβάστε και με τι καραγκιοζιλίκια προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο για να έρθουν κάποια στιγμή και να πούνε: «Ο Καραμανλής φταίει για ταχαλια μας»

Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη του Χατζηπαπαγάλου

Σε μεγάλη φόρμα απόψε ο Νικολάκης μιας και έφυγε από πάνω του το βάρος της αποπληρωμής του χρέους που τον πλάκωνε όλο τον προηγούμενο καιρό. Μάλιστα ξεπέρασε και την Μακρή σε κάποια φάση:

Μακρή (γνωστή αμόρφωτη): Δεν μπορεί να έχουμε τις ίδιες φαρμακευτικές δαπάνες με την Ισπανία που έχει 60 εκ κατοίκους

Χατζηνικολάου: Ναι δεν μπορεί να έχουμε τις ίδιες δαπάνες με την Ισπανία που έχει 7-8 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό!!!
11 εκ η Ελλάδα Χ 7-8 = 77 εκ - 88 εκ...

Πάλι διάνα έπεσε ο Νικολάκης μιας και η Ισπανία όπως είπαμε πριν μερικές μέρες στη Μακρή έχει 46 εκ πληθυσμό...

Φανταστείτε τι γίνεται με τα νούμερα που πετάνε στο κεφάλι των ακροατών κάθε βράδυ και δεν μπορούν να διασταυρωθούν τόσο πρόχειρα

πχ αμέσως μετά η Μακρή κατηγόρησε τον Καραμανλή και είπε ότι

«τα έξοδα του Κράτους από 30 δις επί Σημίτη, χωρίς τοκοχρεολύσια, πήγαν στα 60 δις στο τέλος του Καραμανλή»
...


και ο Νικολάκης συμφώνησε:


«Ναι αυτή είναι μια καλή σύγκριση»

εγώ δηλ τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τους ψεύτες και να βρω τα νούμερα να αποδείξω ότι από τον Σημίτη αφαιρούν τα τοκοχρεολύσια ενώ στον Καραμανλή τα βάζουν μέσα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις;

Ι. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια πετσοκόβοντας κοινωνικά δικαιώματα»

«Η σημερινή ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Μαζί ενάντια στη Φτώχεια», κλείνει έναν θλιβερό απολογισμό ενός πολύ σημαντικού, συμβολικού «Ευρωπαϊκού Έτους».

Σε μια περίοδο, που οι κοινωνικές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι δείκτες του κινδύνου της Φτώχειας ανεβαίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην χώρα μας, η κυβέρνηση αγνόησε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παραμέλησε προκλητικά την ανάληψη των σχετικών σημαντικών δράσεων.

Καμιά από τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες που έθετε το φιλόδοξο Εθνικό Πρόγραμμα για το έτος, δεν προωθήθηκε.

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της απασχόλησης και της ελκυστικότητας της εργασίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τους νέους, τους μακροχρόνια ανέργους και άλλες ομάδες σε δυσμενή θέση στην αγορά εργασίας» (Προτεραιότητα 1).

Δεν προωθήθηκε η «Αντιμετώπιση της μειονεκτικής θέσης προσώπων και ομάδων όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση» (Προτεραιότητα 2).

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της οικογένειας, με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών, και στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας» (Προτεραιότητα 3)

Δεν προωθήθηκε η «Κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ, των μεταναστών και ατόμων/ομάδων κοινωνικά ευάλωτων λόγω πολιτισμικών χαρακτηριστικών» (Προτεραιότητα 4).

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, το 2010, «συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια» με τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Κατάργησε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο για την καταπολέμηση της Φτώχειας)
  • Διέκοψε την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής (Επίδομα Αλληλεγγύης)
  • Περιέκοψε τις συντάξεις, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  • Πάγωσε το επίδομα ανεργίας για τρία χρόνια, επίδομα που - στα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. - είχε αυξηθεί κατά 45%.

Η αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, εκδηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και με περιοριστική οικονομική πολιτική.

Αντιμετωπίζεται θετικά με πολιτικές ανάπτυξης, που γεννούν θέσεις εργασίας και με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας, που φέρνουν αποτελέσματα και ανακουφίζουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Την πολιτική αυτή, δεν στήριξε, ούτε προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την πολιτική αυτή υπερασπίζεται και προωθεί η Ν.Δ.

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων».

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικοί τους λακέδες, γράφουν σελίδες δόξας λαμπρές!!

Ήταν και επί καθεστώτος Σημίτη ελεγχόμενα τα περισσότερα ΜΜΕ. Και αυτήν την κατάσταση την είχαν ζήσει όσοι –λίγοι…– επέμεναν να θέλουν να είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς. Και την περιέγραφαν. Αλλά αυτό που βιώνουμε επί ηγεμόνα ΓΑΠ κοντεύει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αν δεν το ’χει κιόλας ξεπεράσει!

Η συνέχεια στο
online-pressblog.blogspot.com

Παρέμβαση Κακλαμάνη για τους συμβασιούχους

Την ισχύ διετούς μεταβατικής περιόδου για τη εφαρμογή του νέου νόμου περί προσλήψεων ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας και στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων της χώρας ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει με σημερινή του δήλωση, το σημερινό αδιέξοδο που υπάρχει στην Αττική θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει στην δήλωση του οτι η ΚΕΔΚΕ εγκαίρως κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης (;) του γνωστού νόμου του κ. Ραγκούση για τις προσλήψεις, είχε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που θα προέκυπταν, από την αιφνίδια και εκτός πάσης λογικής, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στους Ο.Τ.Α της χώρας.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι τότε η ΚΕΔΚΕ δεν αρνήθηκε τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α μέσω ΑΣΕΠ, αλλά προκειμένου να μη βιώσουμε, ό,τι σήμερα βλέπουμε στην Αττική με τους τόνους των σκουπιδιών στους δρόμους, ζητήσε μεταβατική περίοδο δύο ετών για τους συμβασιούχους, μέχρι το τέλος του 2011, ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά και με βάση τις ανάγκες που θα προέκυπταν στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Η αδιαλλαξία του αρμόδιου υπουργού, οδήγησε σήμερα στο αδιέξοδο που θα επεκταθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μόνη λύση-υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ - η έγκριση επείγουσας τροπολογίας, προκειμένου τουλάχιστον για δύο χρόνια να ισχύσει το καθεστώς για τις προσλήψεις, προ του νόμου Ραγκούση και στη συνέχεια η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στην καθαριότητα (λόγοι Δημόσιας Υγείας) και στους παιδικούς σταθμούς (κατά τη φύλαξη των παιδιών υπάρχει και εκπαιδευτική δραστηριότητα).

Ο κ. Κακλαμάνης προειδοποιεί οτι διαφορετικά το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στο ΑΣΕΠ είναι έτοιμοι για ανάρτηση, κατάλογοι δύο διαγωνισμών του Δήμου Αθηναίων , τόσο για το Δήμο και την καθαριότητα(300 άτομα) όσο και για τους παιδικούς σταθμούς (περίπου 300 άτομα), αλλά λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων κατ’ εντολή της τρόικας, στην ουσία είναι δύο «νεκροί» διαγωνισμοί.

Καταλήγοντας ο κ. Κακλαμάνης για ακόμη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού στην Αττική, σε ότι αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά “αν δε γίνει αυτό άμεσα, μετά από 1½ χρόνο η Αττική θα βιώσει σκηνές Νάπολη της Ιταλίας”.

Την ίδια ώρα στα σκουπίδια συνεχίζει να πνίγεται η Αττική παρά τη λήξη της απεργίας την προηγούμενη Τρίτη. Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι αδύνατη μετά μετά τη λήξη της σύμβασης εκατό εργαζομένων στο ΧΥΤΑ και στο εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Εφόσον οι εναπομείναντες συμβασιούχοι στο ΧΥΤΑ δεν προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ακόμη μια βδομάδα για την ομαλοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αττική.

athinapoli.gr

Μας λύνεις μια απορία κα Άννα Ραγκούση-Νταλάρα;

Αφού κι' εσείς, εκεί "κωλοτριβόσαστε", τι στο διάολο τα "σούρνετε" -κατά τα κοινώς λεγόμενα- με τον ξάδερφό σας, ανελλιπώς στην Ν.Δ ;

Ξέρεις την παροιμία που λέγει, ότι το πονηρό τ' αρνί (δηλ ο κύριος στη μέση) βυζαίνει από πολλές μανάδες;

Αλλά δεν φταις εσύ, ο ΓΑΠ φταίει που σ' έβγαλε απ' την αφάνεια κι οι μ.... που σε ψηφίσανε.

Η άποψη μας για την επίθεση Αιχέλ στον Καραμανλή

Η άθλια επίθεση του πρώην γερμανού ΥΠ.ΟΙΚ Χανς Αϊχελ στη κυβέρνηση της ΝΔ εξηγείται από το γεγονός ότι είναι μέλος του αδελφού με το ΠΑΣΟΚ SPD. Ένας επίσης λόγος είναι ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε υπογράψει πολλές συμβάσεις με γερμανικές εταιρείες όταν καγκελάριος ήταν ο Σρέντερ.

Η αιτία για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας είναι η ΣΟΣΙΑΛΜΑΝΙΑ της αλλαγής κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Ο πρώην Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ δίνει μια διεθνή ασίστ στους εγχώριους ομοιδεάτες του τη στιγμή που η σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ καταρρέει κι αποδεικνύεται κι επίσημα ότι ο Καραμανλής μπήκε στη μπούκα των ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική που άσκησε με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

citizengr.wordpress.com

Ε. Κωνσταντινίδης: Σκοπεύετε να κλείσετε της ΕΡΑ Φλώρινας;

Η ΕΡΑ Φλώρινας ιδρύθηκε το 1956 με την ονομασία Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλώρινας και λειτουργεί ανελλιπώς ως σήμερα. Οι εργαζόμενοι, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες και με ελλείψεις στις υποδομές, κατάφεραν και συνεχίζουν με ζήλο και εργατικότητα να προσφέρουν στους ακροατές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας εξαιρετικά ποιοτικό πρόγραμμα, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία αλλά και σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος των πολιτών.

Παράλληλα σε μια περιοχή που βομβαρδίζεται στα ερτζιανά από τα γειτονικά κράτη και κυρίως από αυτό της FYROM, η ύπαρξη του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην περιοχή είναι απαραίτητη και όχι μόνο. Χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές για να μπορέσει να διατηρήσει το σημαντικό του ρόλο σε υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο όμως διάστημα έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία που αναφέρεται στο ενδεχόμενο η ΕΡΑ Φλώρινας να ενταχθεί στο πλαίσιο ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του δημοσίου και να απειληθεί με κλείσιμο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Αντιμετωπίζεται, πραγματικά, από το Υπουργείο σας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

2) Συνυπολογίζεται στις σκέψεις σας ο εθνικός ρόλος της ΕΡΑ Φλώρινας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την ίδια ώρα που οι γείτονες μας με κάθε μέσο θωρακίζουν τα σύνορα τους και εξαπλώνουν αλυτρωτικές προπαγάνδες;

3) Γιατί η ΕΡΤ ΑΕ, που δεν έχει ελλείμματα σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2010 και τον προϋπολογισμό του 2011, εντάχθηκε στις 17 ΔΕΚΟ που έχουν χαρακτηριστεί προβληματικές;

Αθήνα 25/11/2010

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Μόνο ο Ρετσίνας κατάλαβε ότι οι Αμερικανοί θεωρούσαν τον Καραμανλή «ανίκανο» να λύσει το Σκοπιανό

Λογικό άμα γράφει μεθυσμένος να γράφει τέτοιες παπαριές προκειμένου να χτυπήσει τον Καραμανλή στα μάτια των "ηλιθίων" όπως προφανώς θεωρεί τους αναγνώστες του. Ενώ η αλήθεια είναι αυτή που έγραψε το taxalia και δημοσιεύσαμε και εμείς εδώ...

οτι δηλ. οι Αμερικάνοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Καραμανλή γιατί εκτός από το όνομα δεν τους χάριζε και την εθνικότητα στα διαβατήρια και προφανώς και το όνομα της γλώσσας... ο Ρετσίνας αντί να καταλάβει αυτό που κατάλαβε όλος ο κόσμος ότι δηλ ο Καραμανλής ήταν ανεπιθύμητος παίχτης... κατάλαβε (ή μάλλον κάνει ότι κατάλαβε) πως οι Αμερικάνοι θεωρούσαν τον Καραμανλή «ανίκανο να διαχειριστεί μια τελική λύση στο θέμα του ονόματος»!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCffHJ5S_5P1GYgYv4GgfbGV5ZsT1bZhhwN_93p_KyRbNi5SIlmEuA_mZkSHnPZ_dMAxY_0H3uTwuUpR8C5jUbh02xO8JdX9z6KjXzF-I9EUKcTZVBJdPFPDudT6wVkZ7HNL9vbbOnHi7Q/s1600/paparies.retsina.JPG

Εντάξει ρε φίλε! Δεν είναι κακό να πληρώνεσαι για να γράφεις.
Αυτή είναι η δουλειά σου και πρέπει να ζήσεις απ' αυτή...


Το κακό είναι να αναπαράγεις ότι μαλακ@@ σου βάλουν στο στόμα οι ΠΑΣΟΚοι που σε πληρώνουν και να ξεφτιλίζεσαι διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα

Ε. Κωνσταντινίδης: Θα πληρώσετε επιτέλους τους πτυχιούχους εργολήπτες δημοσίων έργων της Δυτικής Μακεδονίας;

Τα συσσωρεμένα χρέη των φορέων του Δημοσίου τομέα προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται συνολικά στο ύψος των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικότερα 7.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, 18.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Ε.Π.Α.Δ.Υ.Μ. και 5.000.000 από τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα που έχουν εκτελεστεί και παραδοθεί.

Με δεδομένο ότι μιλάμε για μικρές εργοληπτικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά μας, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι τεράστιο. Παράλληλα με τους εργολήπτες, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, διότι παραμένουν απλήρωτοι όπως και οι κάθε λογής προμηθευτές.

Σε μια περιοχή, όπου η ανεργία είναι τεράστια και οι θέσεις εργασίες δυσεύρετες, αποτελεί απαράδεκτο γεγονός οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η αδιαφορία να καταδικάζουν επιχειρήσεις σε οικονομικό μαρασμό, εργαζομένους στην εξαθλίωση και εμπόρους σε κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των χρεών των φορέων του Δημοσίου προς τους εργολήπτες;

2. Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους που έχουν μείνει απλήρωτοι και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και ανάγκες;

Αθήνα 25/11/2010
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Η λέξη της εβδομάδας: O συγγραφέας Λ. Μαζόχ και η σχέση του με τη λέξη μαζοχισμό

Ο Αυστριακός Λεοπόλδος Μαζόχ (Leopold von Sacher-Masoch, 1836 - 1895) έγραψε νουβέλες και μυθιστορήματα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό.

Ο όρος “μαζοχισμός” καθιερώθηκε, εν αγνοία του συγγραφέα, από τον αυστριακό ψυχίατρο Κραφτ-Έμπινγκ (Richard von Krafft-Ebing), για να δηλώσει τη σεξουαλική διαταραχή κατά την οποία ο άνθρωπος νοιώθει ηδονή από τον πόνο. Ο ψυχίατρος Έμπινγκ, μάλλον, αδίκησε και κατέστρεψε την υστεροφημία του υπερευαίσθητου συγγραφέα Μαζόχ, που, ίσως, να του άρεσε να παίζει το ρόλο του θύματος στις ερωτικές σχέσεις, αλλά δεν ήταν μια διαταραγμένη προσωπικότητα.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

O Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζόχ γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1836 στο Λέμπεργκ, την πρωτεύουσα της Γαλικίας. Σήμερα, η πόλη αυτή ονομάζεται Λβοβ και ανήκει στην Ουκρανία, τότε όμως αποτελούσε τμήμα της απέραντης αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Το 1848, η οικογένειά του μετακόμισε στην Πράγα όπου ο δωδεκάχρονος Λεοπόλντ άρχισε να μαθαίνει γερμανικά φοιτώντας σε γερμανικό γυμνάσιο. Στη συνέχεια, σπούδασε νομικά, ιστορία και μαθηματικά στα πανεπιστήμια της Πράγας και του Γκρατς και μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στο Λέμπεργκ όπου διορίστηκε καθηγητής ιστορίας. Τα πρώτα του βιβλία ήταν καθαρά ιστορικά. Κατόπιν άρχισε να γράφει αφηγήματα όπου περιγράφει με εκπληκτική ζωντάνια τους γραφικούς ανθρώπινους τύπους και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γενέθλιας Γαλικίας. Πολύ σύντομα εγκατέλειψε τη θέση του καθηγητή για να ζήσει από την πένα του. Ο Μαζόχ θεωρήθηκε ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρεαλισμού και αναγνωρίστηκε ως μεγάλος συγγραφέας τόσο από το αναγνωστικό κοινό όσο κι από τους ομότεχνούς του. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό ο οποίος μάλιστα τον αποκαλούσε “Τουργκένιεφ της Μικρορωσίας”. Όμως, σήμερα, το όνομα του μας φέρνει αυτόματα στον νου τη λέξη “μαζοχισμός”, όρο τον οποίον καθιέρωσε ο αυστριακός ψυχίατρος Κραφτ-Έμπινγκ για να κατονομάσει μια σεξουαλική διαστροφή που τη συναντάμε σε αρκετά έργα του Μαζόχ· πράγμα κάπως άδικο γι’ αυτόν τον τόσο καλό συγγραφέα μόλο που, καθώς λέγεται, του άρεσε πολύ να παίζει τον μαζοχιστικό ρόλο του σκλάβου στις ερωτικές του σχέσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που τον εγκατέλειψε η πρώτη του γυναίκα, Λάουρα Ρύμελιν. Αργότερα παντρεύτηκε τη γραμματέα του Χίλντα Μάιστερ με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Αντίθετα με τον αντίποδά του, τον μαρκήσιο ντε Σαντ, ο Μαζόχ τα πήγαινε μια χαρά με τον κοινωνικό του περίγυρο. Διοργάνωνε θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι του, όπου συμμετείχε και ως ερασιτέχνης ηθοποιός, κι έπαιρνε ενεργό μέρος στη ζωή της πόλης. Ποτέ του δεν εκδήλωσε φανερά τις κρυφές σεξουαλικές του αδυναμίες, τον “μαζοχισμό” του ή την -κατά ορισμένους μελετητές- υποσυνείδητη ομοφυλοφιλία του. Ίσως γιατί το βασικό του πρόβλημα ήταν το να είναι αρεστός: λέγεται πως οι τελευταίες του λέξεις καθώς πέθαινε (1895) ήταν “να με αγαπάτε”.

Έργα του Μαζόχ είναι τα : “η Αφροδίτη με τη γούνα” εκδ. Ερατώ, “ο έρωτας του Πλάτωνα”, εκδ. Αστάρτη, “σκληροί έρωτες” εκδ. Ηριδανός. (Γιώργος Δαμιανός)

24grammata.com

Ι Βρούτσης: Η αδράνεια της κυβέρνησης οδήγησε στην τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα η νησιωτική Ελλάδα

«Ο πολυήμερος αποκλεισμός των νησιών μας, προκαλεί οικονομική και κοινωνική ασφυξία και έχει οδηγήσει στην απομόνωση ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα.

Η εφιαλτική κατάσταση που δημιουργήθηκε, έχει φέρει σε αδιέξοδο τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, ενώ η έλλειψη βασικών ειδών διατροφής και φαρμάκων, λόγω αδυναμίας τροφοδοσίας, έχει οξυνθεί επικίνδυνα.

Η αγωνία των νησιωτών έχει κορυφωθεί, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται και οι παραγωγικές τάξεις, οι οποίες βλέπουν τα ευπαθή προϊόντα τους να σαπίζουν στα λιμάνια, ανήμποροι να παρέμβουν.

Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αφού παραμένει απλός θεατής, επιδεικνύοντας αδράνεια και έλλειψη αντανακλαστικών.

Για τους ανωτέρω λόγους, η Ν.Δ. με επτά νησιώτες βουλευτές (κκ Γιάννης Βρούτσης – Βουλευτής Κυκλάδων, Σπύρος Γαληνός - Βουλευτής Λέσβου, Κώστας Μουσουρούλης – Βουλευτής Χίου, Μίκα Ιατρίδου – Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννη Πλακιωτάκη – Βουλευτής Λασιθίου, Μανόλης Κεφαλογιάννης – Βουλευτής Ηρακλείου, Όλγα Κεφαλογιάννη – Βουλευτής Ρεθύμνης) κατέθεσε, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Διαμαντίδη, επιδιώκοντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Με την ενέργεια αυτή, επιδιώξαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βιώνει η νησιωτική Ελλάδα, ώστε να συμβάλλει στην ταχύτατη επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης».

Βούλγαροι συνελήφθησαν να κλέβουν καλώδια του ΟΣΕ! Έλεος!

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, την 24-11-2010 και ώρα 00:30΄, στη Χ/Θ 30.000 Εθνικής Οδού Σερρών - Προμαχώνα Σερρών, συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 22 ετών, διότι κατελήφθη επ’ αυτοφώρω με μεταλλικά εργαλεία μαζί με άλλους δυο δράστες να έχει προβεί στην κοπή καλωδίων συνολικού μήκους 500 μέτρων από σιδηροδρομική γραμμή του Ο.Σ.Ε., με σκοπό να τα αφαιρέσουν.

Ο ανωτέρω στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το αυτοκίνητο για να διαφύγει ακινητοποιήθηκε, ενώ οι έτεροι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν παίρνοντας μαζί τους τα κομμένα καλώδια.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο συνεργοί του συλληφθέντα ήταν αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 22 και 29 ετών οι οποίοι συνελλήφθησαν την 24-11-2010 και περί ώρα 13:30 από Αστυνομικούς του Α.Τ.Σιδηροκάστρου.

Επίσης, η συνολική ζημιά του Ο.Σ.Ε. ανέρχεται περίπου στα 3000 €. Κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που κατείχαν οι συλληφθέντες, δυο δελτία ταυτότητας των δραστών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
all-2-one.blogspot.com

ΑΤΕ Ασφαλιστική - Επιδοτούμενες καλοκαιρινές διακοπές....για πάντα !

Όχι μόνον οι ΔΕΗστές αλλά και οι ΑΤΕ Ασφαλιστές....

Mε άνω του 80% ΠΑΣΚΕ και πρόεδρο το Συκαμιά, "χόρευε" καρσιλαμά ο Μηλιάκος και τσιφτετέλι(κυριολεκτικά) ο Γ.Παυλίδης.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2010

ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ

[Δεν υπάρχει ανάρτηση]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2009

http://www.sylagras.gr/politistika/analytika.php?id=25

Στο ξενοδοχείο MELITON 5* Deluxe Τhalasso & spa που βρίσκεται στο συγκρότημα του Porto Carras Grand Resort στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής πάνω στη παραλία και διαθέτει: εστιατόρια, bar, pool bar, mini market, πισίνες, παιδική πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδα τένις, golf, ping-pong, ιππασία, diving center, mountain bike, jogging, θαλάσσια σπορ, ποδόσφαιρο, 5Χ5, βόλεϋ, μπάσκετ, μαρίνα κλπ.

Η επιδότηση για κάθε μέλος μας, θα είναι 280 ευρώ την εβδομάδα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2008

http://www.sylagras.gr/politistika/analytika.php?id=18

NAUTICA BAY HOTEL. Πόρτο Χέλι

Η επιδότηση, με βάση το ποσό που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της εταιρίας, για κάθε μέλος μας
θα είναι 245 ευρώ την εβδομάδα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007

http://www.sylagrasgr/politistika/analytika.php?id=12

PARGA BEACH


Η επιδότηση
μόνο για τα μέλη μας θα είναι 245 ευρώ την εβδομάδα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2006
http://www.sylagras.gr/politistika/ekdiloseis.php?page=
4

NAUTICA BAY HOTEL. Πόρτο Χέλι.

Η επιδότηση, με βάση το ποσό που εγκρίθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας, για κάθε μέλος μας θα είναι 210 ευρώ την εβδομάδα.

Θέλουν ξήλωμα τα χαφ του Ολυμπιακού

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σφυρίζει αδιάφορα για τα κουρασμένα χαφ του Ολυμπιακού και κάποιος θα πρέπει να του το εξηγήσει... Δυο εκτός έδρας ντέρμπι, δύο ήττες και ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον Ισπανό τεχνικό...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Πως διέρρευσαν τα έγγραφα στη wikileaks;

http://www.tdbimg.com/files/2010/06/13/img-article---shenon-adrian-lamo_075825934724.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/07/27/article-1297916-0A93D2A0000005DC-13_296x449.jpgO Αμερικάνικος στρατός έχει το δικό του παγκόσμιο δίκτυο ιντερνετ το Sipdis (Secret internet protocol distribution). Το δίκτυο αυτό χρησιμοποιείται και από τους Αμερικάνους διπλωμάτες. Ο 22χρονος αναλυτής πληροφοριών των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, Bradley Manning (αριστερά), κατάφερε να υποκλέψει πληθώρα εγγράφων (κάποιοι μιλάνε για 1 εκ έγγραφα) και να τα δώσει στη wikileaks. Έκανε όμως το λάθος να το εκμυστηρευθεί στον καταδικασμένο hacker Adrian Lamo (δεξιά) ο οποίος τον κάρφωσε στις αρχές με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατείται από τον Ιούνιο σε φυλακή του Κουβέιτ

Έβρος -Εισαγωγή Λαθρομεταναστών και Φτώχειας (βίντεο)

Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για την λαθρομετανάστευση στον Έβρο. Αυτό καταγγέλουν οι κάτοικοι, αυτό βλέπουμε καθημερινά γύρω μας που όλο και περισσότερες γειτονιές των πόλεων γεμίζουν με αγνώστου προελεύσεως ανθρώπους, χωρίς χαρτιά, χωρίς υγειονομικό έλεγχο.

Αν υπήρχε έστω η παραμικρή πολιτική θέληση για να παταχθεί η λαθρομετανάστευση θα είχαν γίνει πολλά βήματα προόδου, αλλά η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χαβούζα της Ανατολής. Να δημιουργηθούν κοινωνικές αντιδράσεις και αποσταθεροποίηση στην χώρα. Οι άνθρωποι μπορεί να μην φταίνε όλοι, αλλά πρέπει να βγάλουμε την τσίμπλα απ’το δήθεν “ προοδευτικό” μας μάτι. Να καταλάβουμε ότι οι λαθρομετανάστες μπορεί να είναι φτωχοί και κατατρεγμένοι αλλά χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για να προωθούν ισοπεδωτικές πολιτικές.


Ποιος άλλωστε μας εγγυάται ότι μαζί με τους 1.000 κατατρεγμένους δεν εισέρχονται και 1-2 άνθρωποι μυστικών υπηρεσιών; Φτάνουν και περισσεύουν για να οργανώσουν πυρήνες αποσταθεροποίησης εντός των τειχών.

Οι δουλέμποροι παίρνουν πολλές χιλιάδες δολάρια το κεφάλι για να φέρουν έναν Αφγανό ή Πακιστανό στην Ευρώπη (βλ. Ελλάδα σίγουρη στάση, αν όχι εγκατάσταση). Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πού τα βρήκε η κάθε οικογένεια τα 10-20 χιλιάδες δολάρια για να λαθρομεταναστεύσει; Δεν αρκούν αυτά για να μεταναστεύσουν μόνιμα και αξιοπρεπώς; Δεν τους αρκούν για να ζήσουν αξιοπρεπώς, αν όχι πλουσιοπάροχα στις χώρες τους με τόσο αδύναμες οικονομίες; Ή μήπως είναι επιδοτούμενοι λαθρομετανάστες ακριβώς γιατί λειτουργούν ως εργαλεία Νεοταξικών συμφερόντων;

Ας ξυπνήσουμε λίγο να δούμε την πραγματικότητα! Ήδη είναι αργά το πρόβλημα είναι μπροστά μας και μια γενικευμένη κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και ίσως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ήδη η αστυνομία όπως αποκαλύπτουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ φοβάται για προβοκάτσια, αφού οι μουσουλμάνοι της Αθήνας προκαλούν όσο μπορούν με σκοπό να έχουν δικό τους νεκρό και να τον χρησιμοποιήσουν ως μάρτυρα του Θεού, να ξεκινήσουν κοινωνική “ τζιχάντ” και να ισλαμοποιήσουν πλήρως μεγάλες περιοχές της πρωτεύουσας.

filologos10

«Digital Life Sacrifice»: Αποχή για φιλανθρωπικούς λόγους από facebook και twitter αποφάσισε η Lady Gaga

Στην εκστρατεία... «Θυσιάστε την ψηφιακή σας ζωή» θα συμμετέχει η Lady Gaga, απέχοντας από διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κρατήστε ένα παιδί στη ζωή» που στηρίζει οικογένειες που χτυπήθηκαν από το AIDS σε φτωχές χώρες.

Η εκστρατεία, στην οποία συμμετέχουν και καλλιτέχνες της ποπ και ηθοποιοί, ξεκινά την Τετάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η Lady Gaga είναι από τους πιο «δημοφιλείς» διάσημους των κοινωνικών δικτύων, έχοντας 24 εκατομμύρια φαν στο Facebook ενώ την «παρακολουθούν» στο twitter επτά εκατομμύρια χρήστες.

Aνάμεσα στους άλλους συμμετέχοντες είναι ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Usher, η Τζένιφερ Χάντσον, ο Ράιαν Σικρεστ, ο Ελάιτζα Γουντ, οι αδελφές Καρντέισιαν και ο σύζυγος της Αλίσια Κιζ (ιδέα της οποίας είναι το «Κρατήστε ένα παιδί στη ζωή).

Η οργάνωση δέχεται δωρεές μέσω μηνυμάτων από κινητά, και η Αλίσια Κιζ ελπίζει πως η συμμετοχή των αστέρων με μεγάλη και ενεργή «βάση» θαυμαστών θα διευκολύνει την επίτευξη του στόχου του 1 εκατ. δολαρίων.

Μούφα των δημοσιοκάφρων η είδηση ότι η Hadid θα σχεδιάσει δωρεάν το τζαμί στην Αθήνα

Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε σε διάφορες σελίδες ότι η γνωστή Βρετανοιρακινή αρχιτέκτονας Zaha Hadid προσφέρθηκα να σχεδιάσει δωρεάν το τζαμί που θα κτιστεί στην Αθήνα. Η ίδια το διαψεύδει κατηγορηματικά και κάνει ρόμπα τους παραπληροφορητές δημοσιογράφους που διέδωσαν την είδηση θέλοντας να παρουσιάσουν την κατασκευή τζαμιού σαν ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό γεγονός.

«Το γραφείο μας δεν έχει δεχθεί κρούση από την ελληνική κυβέρνηση ή άλλη οργάνωση σχετικά με την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα. Οι ειδήσεις που αφορούν την εμπλοκή της Zaha Hadid είναι αβάσιμες» δήλωσε το γραφείο της διάσημης, για τις υπερμοντέρνες κατασκευές, αρχιτέκτονος.

Να θυμίσουμε ότι το σπουδαιότερο έργο της Hadid είναι η δημιουργία του Μουσείου μοντέρνας τέχνης στη Ρώμη, Maxxi.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/11/16/1258389636068/National-Museum-of-XXI-Ce-003.jpghttp://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/11/16/1258389636998/National-Museum-of-XXI-Ce-004.jpghttp://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/11/16/1258389640900/National-Museum-of-XXI-Ce-008.jpg

Γη δεν μπορούμε να αγοράσουμε στην Τουρκία..αλλά την στηρίζουμε...

Πλήρης στήριξη από Ελλάδα και Ουγγαρία, για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Η χώρα μας, σύμφωνα με το ρωσικό TRT , σε συνεργασία με την Ουγγαρία στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Μάλιστα ο κ. Δρούτσας με τον Ούγγρο ομόλογό του συμφώνησαν ότι,κατά κατά την Ουγγρική προεδρία της Ε.Ε, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που τώρα βρίσκονται σε στασιμότητα.
Ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι μετά τις εκλογές η Τουρκία θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει για τον σκοπό αυτό, μια ειδική σύνοδος κορυφής της Ε.Ε .

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/11/blog-post_553.html

Μνημόνιο η αντιμνημόνιο;

(Πρώτα διαβάζουμε και στο τέλος κρίνουμε αν αυτά που διαβάσαμε είναι υπέρ της ΝΔ ή όχι, και γι αυτό δεν γράφω ποιου είναι το παρακάτω άρθρο)

«Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κυριαρχεί σταθερά στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, είναι τα λεκτικά στερεότυπα και τα τσιτάτα. Έχουμε αυτή την καταπληκτική ικανότητα. Να φορτίζουμε πολιτικά λέξεις και εκφράσεις, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, προκειμένου να αποδείξουν αξιωματικά τις απόψεις των μεν, ή να απαξιώσουν με την ίδια λογική, τις απόψεις των δε.

Μ αυτόν τον τρόπο, η ουσία παραχωρεί τη θέση της στον τύπο και η έντονη πολιτική φόρτιση των λεκτικών σχημάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις της «επιλεκτικής αλήθειας» και της παγιοποίησης στην κοινή γνώμη μιας εξίσου επιλεκτικής πραγματικότητας.

Σήμερα πια είναι απολύτως προφανές, ότι η συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δραστική αύξηση της έμμεσης φορολογίας, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δημόσιες δαπάνες και όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, μπορεί να εξυπηρετούν τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος, έχουν όμως δημιουργήσει ισχυρές παρενέργειες στην οικονομία, έχουν καταβαραθρώσει την ψυχολογία επιχειρηματιών και πολιτών και οδηγούν καθημερνά χιλιάδες πολιτών στην ανεργία.

Είναι επίσης προφανές ότι το φάρμακο αυτού του είδους της λιτότητας που απαιτούν οι ευρωπαίοι εταίροι οδηγεί σε σπιράλ βαθειάς ύφεσης και μπορεί τελικά να σκοτώσει οριστικά την ήδη παραπαίουσα οικονομία. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, σε διεθνές επίπεδο, φωνές όπως του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ και πολλών άλλων, που τάσσονται υπέρ μιας πολιτικής που δεν θα συρρικνώνει την αγορά εργασίας, δεν θα πλήττει την κατανάλωση και δεν θα αναχαιτίζει την ανάπτυξη της οικονομίας στην προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά.

Σ αυτή τη κατεύθυνση, και ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να παραπαίει ανάμεσα στις προφανείς λύσεις και τα αδιέξοδα που επιβάλουν οι ψύχρες λογιστικές προσέγγισες των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για μια νέα αναπτυξιακή λογική είναι πέρα για πέρα σωστές.

Με άλλες λέξεις και ανεξάρτητα απ το αν η συνταγή λέγεται «Μνημόνιο» η «αντί μνημόνιο», αν οι όροι αυτοί ακολουθώντας την πεπατημένη, φορτιστήκαν πολικά, η κυβέρνηση δυστυχώς για τη χώρα, αναζητά τη λύση στο πρόβλημα, με λάθος τρόπο.

Του Γ. Βουλγαράκη
Ελ. Τύπος της Κυριακής
28.11.2010

1 χρόνος Α. Σαμαράς

Ελβετία: Πέρασε στο δημοψήφισμα ο αυστηρότατος νόμος για την απέλαση των ξένων

http://media.news.de/resources/thumbs/88/91/855141037_800x600/f80b2b892b0cd25af513ce15be91.jpgΜε 53% οι Ελβετοί αποφάσισαν να απελαύνονται όσοι ξένοι (νόμιμα διαμένοντες στη χώρα) υποπίπτουν σε βαριά αδικήματα, ανεξάρτητα από την προσωπική τους κατάσταση (οικογένεια κ.λπ). Στα αδικήματα περιλαμβάνονται ακόμα και η μαύρη εργασία ή η εξαπάτηση των κοινωνικών υπηρεσιών (δήλωση ψευδών στοιχείων για την είσπραξη κοινωνικού επιδόματος).

Η πρόταση είχε κατατεθεί από κινήματα πολιτών, ενώ η αντιπρόταση της κυβέρνησης και της Βουλής να εξετάζεται ατομικά η κάθε περίπτωση απέλασης απορρίφθηκε, όπερ σημαίνει ότι μετά την καταδίκη ακολουθεί αυτόματα η απέλαση ακόμα και εαν στη χώρα προορισμού γίνονται βασανιστήρια και καταπατούνται ανθρώπινες ελευθερίες. Τώρα Κυβέρνηση και Βουλή πρέπει να καταρτίσουν κατάλογο των αδικημάτων που θα επιφέρουν αυτόματη απέλαση, κάτι που μπορεί να πάρει και χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο οι Ελβετοί την άκουσαν ακόμα και από τον ΟΗΕ όταν πάλι σε δημοψήφισμα αποφάσισαν να απαγορευθεί το χτίσιμο τζαμιών. Το ένα πέμπτο των 8 εκ κατοίκων της Ελβετίας και το 70% των κρατουμένων είναι ξένοι

Να σημειώσουμε ότι απορρίφθηκε επίσης η μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων που θα συνεχίσουν να φορολογούνται με ανώτερο συντελεστή το 22%. Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση των σοσιαλιστών να εξομοιωθεί η φορολογική κλίματα στα διάφορα καντόνια που προκειμένου να προσελκύσουν λεφτά και επενδύσεις ανταγωνίζονται στους φορολογικούς συντελεστές!!

Παραμύθι τούρκων ότι βοήθησαν στην απελευθέρωση του Ι. Αθανασιάδη από το ΙΡΑΝ... ο οποίος είναι σε επαφή με τους Αμερικάνους!!!

Ενώ οι Τούρκοι προσπαθούν να παραμυθιάσουν του Αμερικάνους ότι συνέβαλαν στην απελευθέρωση του κρατούμενου στο ΙΡΑΝ για κατασκοπεία, Ιάσωνα Αθανασιάδη, οι αμερικάνοι μαθαίνουν από τον ίδιο τον Αθανασιάδη ότι η απελευθέρωσή του οφείλεται μάλλον στην παρέμβαση, μέσω προσωπικής επιστολής, του Πατριάρχη στον Χαμενέι.

Το περίεργο είναι ότι το Αμερικάνικο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη που συντάσσει το έγγραφο αναφέρει ότι έχει επαφή με τον Αθανασιάδη και μάλιστα παρακαλεί μέσα σε παρένθεση για την προστασία του!!!!! Τελικά μήπως είχαν δίκιο οι ΙΡΑΝοί που τον συνέλαβαν;

04 DEC 09
FM AMCONSUL ISTANBUL
TO RUEHC/SECSTATE WASHDC PRIORITY 9361
INFO RUCNIRA/IRAN COLLECTIVE PRIORITY

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 04 ISTANBUL 000440

E.O. 12958: DECL: 12/02/2024
TAGS: PREL PGOV PINS ECON ETRD KNNP TU IR
SUBJECT: TURKEY-IRAN RELATIONS: MOTIVATIONS, LIMITATIONS,
AND IMPLICATIONS
....
¶12. (C) Our contact who advises Davutoglu also asserted that Turkey played a key role in persuading Iran to release several detainees including Greek-British journalist Iason Athanasiadis (jailed in Iran on June 17 and released on July 6).
But Athanasiadis (please protect) told us that while Turkey offered to intervene with Iran on his case, to his knowledge it never did, and indeed Athanasiadis told us he believed it was the Ecumenical Patriarch's personal request to Khamenei (via letter) that probably convinced Iran to release him...

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2009/12/09ISTANBUL440.html

Ικανοποιημένοι από τον Γιωργάκη οι Τούρκοι...

O Υφυπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, Sinirlioglu, σε συνομιλία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Burns, δηλώνει ικανοποιημένος από την απάντηση Γιωργάκη σε επιστολή που του είχε στείλει, μερικές μέρες μετά που ανέλαβε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Ερντογάν:

P 251105Z FEB 10 ZDK
FM AMEMBASSY ANKARA
C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 05 ANKARA 000302
E.O. 12958: DECL: 02/21/2020
SUBJECT: U/S BURNS' FEBRUARY 18 MEETINGS WITH U/S
SINIRLIOGLU
REF: ANKARA 263

Sinirlioglu welcomed Greek PM Papandeou's belated response to Erdogan's October 30 letter seeking a frank new discussion of the two neighbors' several long-running disputes. He conceded Papandreou's delay is understandable in light of his likely preoccupation with Greece's acute financial crisis. Based on Papandreou's response, Sinirlioglu said, Turkey expects to begin new talks with Greece soon.

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2010/02/10ANKARA302.html

Στο ίδιο έγγραφο οι Τούρκοι κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους για τη μη επίλυση του Κυπριακού μιας και όπως λένε «λόγω της συμμετοχής τους στην ΕΕ αισθάνονται άτρωτοι»:

¶9. (C) Sinirlioglu said Turkey's EU accession is being obstructed by the politically motivated objections of several member states, notably France, Austria and Cyprus. He reserved special criticism for President Sarkozy. He accused France of changing the rules mid-game. He contended French opposition to Turkey's membership is "deepening the cultural divide" between Christian Europe and the Muslim world: "A wider audience is watching this."

¶10. (C) He regretted perceived Greek Cypriot complacency regarding the island's reunification talks: EU "membership makes them invulnerable." Greek Cypriots, he said, want the world to forget the progress achieved by the Annan Plan in ¶2004. They pretend relations between the island's two communities are an internal affair, even though, by treaty, it's been an international issue for 50 years. Talat's cross-voting proposal, Sinirlioglu continued, should have been a breakthrough, but the Greek Cypriots failed to react. Downer is frustrated, Sinirlioglu alleged, and so are the Turkish Cypriots. He implied the island's Turkish community would register its frustration by voting out Talat as TRNC "president" in April. He renewed Turkey's appeal for higher profile direct USG involvement in the negotiations.

Οι ΗΠΑ στο μιλητό ξέρουν ποιος έχει δίκιο και ποιος είναι μακάκας

Γι' αυτό και μιλάνε για υπερπτήσεις τούρκικων αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά, που δημιουργούν προβλήματα:


FM AMEMBASSY ANKARA

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 06 ANKARA 000087
E.O. 12958: DECL: 01/19/2020
SUBJECT: WHAT LIES BENEATH ANKARA'S NEW FOREIGN POLICY
...
Turkey has repeatedly run into trouble actually consummating these various openings -- the Armenian protocols being the best example, but continued overflights of Greek islands and domestic opposition to the Kurdish opening are also relevant
...
http://cablegate.wikileaks.org/cable/2010/01/10ANKARA87.html

Τι λέει το απόρρητο έγραφο για τη "Μακεδονία"; Μια πρώτη εκτίμηση

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 16-9-2010. Ειναι αναφορά για τα πεπραγμένα μιας συνάντησης που έγινε στο Παρίσι, μεταξύ του Υφ.υπ.Εξ. των ΗΠΑ, βοηθού της Χιλαρι Κλίντον, Philip Gordon και διάφορων police-makers (ανθρώπων που "διαμορφώνουν" πολιτική). Μεταξύ των συνομιλητών του Αμερικανού Υφυπουργού ήταν ο Jean-David Levitte, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί.

Το πιό σημαντικό εδάφιο λέει:

Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση -τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία - η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση -όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανός υφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).


1.313 έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνονται
στις αποκαλύψεις, 29 έγγραφα αναφέρονται στον Κ.Καραμανλή

Τόσο σύμμαχοι οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί!

Επιδίωκαν μια πιό ευέλικτη κυβέρνηση από αυτή του Καραμανλή, που δεν θα έβαζε βέτο στο να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών. Προφανώς οι Σκοπιανοί, συμφωνούσαν να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία π.χ., αλλά το όνομα της χώρας και η εθνικότητα στα διαβατήρια να μην αλλάξουν και να λένε Macedonia και Macedonian. Ο Καραμανλής "κλωτσούσε" σε αυτό και οι Αμερικανοί, τον ...κλώτσησαν.
Ή μάλλον, ο Ελληνικός λαός, που κάνει πάντα ό,τι του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί.
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_3190.html

Εκλογές στην Καταλωνία: Δεξιά στροφή-Χάνουν την Κυβέρνηση οι Σοσιαλιστές του Θαπατέρο

Πρώτο κόμμα οι αυτονομιστές κεντροδεξιοί με αύξηση 7%, δεύτεροι οι σοσιαλιστές με πτώση 8,5%, τρίτοι οι δεξιοί με μικρή άνοδο 2%. Έτσι οι σοσιαλιστές χάνουν την κυβέρνηση (Συμμαχία Σοσιαλιστών, αριστερού ρεπουπλικανικού κόμματος, πρασίνων και εναλλακτικών αριστερών) και μάλλον την παίρνουν οι εθνικιστές που τάσσονται και υπερ της φορολογικής αυτονομίας της Καταλωνίας

Το κόμμα των ζωόφιλων πήρε 14.000 σταυρούς και το κόμμα των πειρατών (piratebay, ελεύθερο download) 6.000 :). Δείτε τον πίνακα με τα πλήρη αποτελέσματα:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgF1wA0DIoqVMrHYA_Wh1muZTOstF8_-t-5lgCc7aivBjH9anwXXI2h_CLYF-RdgOmjI7odXllym9Ek_M_4RdOrk0KNOLj9-mHif9S3BI7ixCUtnIgXY22QUY5jZXTORD51VcPidfqnLuy8/s1600/cat.jpg