01 Δεκεμβρίου 2010

Αργόμισθη δημοσιογράφο στο ΑΠΕ είχε διορίσει την τραπεζοϋπάλληλο γυναίκα του ο Παπαγιάννης!!

“Εμείς εδώ κάνουμε δημοσιογραφία”, “δεν είμαστε λαμόγια”, “δεν παίρνουμε κρατικό χρήμα”, “αποκαλύπτουμε τη διαπλοκή”. Αυτές κι άλλες πολλές βαρύγδουπες εκφράσεις χρησιμοποιεί ο κ . Γ. Παπαγιάννης από το “Αποκαλυπτικό Δελτίο” του αλλά και “καλυμμένα” από το Fimotro του.

Επειδή όμως, καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, που λέει κι ο λαός μήπως να μας απαντήσει το εξής: Η σύζυγος Παπαγιάννη, υπάλληλος στη Eurobank γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ΑΠΕ βρέθηκε στις λίστες των εργαζόμενων εδώ και δύο χρόνια αλλά ποτέ δεν είχε πατήσει το πόδι της στο κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας;

Και μόλις έγινε η αποκάλυψη η κ. Παπαγιάννη πήγε σα να μη συμβαίνει τίποτε στο ΑΠΕ για να κάνει τη δημοσιογράφο!! Για τέτοιο θράσος μιλάμε!!

Ωραίο θέμα για τον “Αποκαλυπτικό Δελτίο” δε συμφωνείτε κ . Παπαγιάννη, αδέκαστε δημοσιογράφε;


ΥΓ. Αλλά δε φταις εσύ ρε "φίλε" , εσύ την πάρτη σου κοιτάς... αλλά ήθελα να 'ξερα ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚ@@ ΤΗΣ ΝΔ ΤΗ ΔΙΌΡΙΣΕ...

Προς μετάταξη 556 υπάλληλοι του ΟΣΕ

Κατάλογο με 556 εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους που θεωρεί πλεονάζον προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Καλεί δημόσιες υπηρεσίες και φορείς να γνωστοποιήσουν έως τις τρεις Δεκεμβρίου για τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που διαθέτουν ή τις ανάγκες τους σε επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά υπαλλήλων των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην εγκύκλιο, που φέρει τη σήμανση "εξαιρετικά επείγον", το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι θέσεις εργασίας θα πρέπει να είναι αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με αυτή που ανήκει ο μεταφερόμενος.

Αφορούν κυρίως τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλωρίνης.

Η μεταφορά γίνεται σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή ανάγκη σε φορέα του νομού αυτού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία

Αρμοδιότητες η καταπολέμηση του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος (και η παρακολούθηση των μη αρεστών ;))

Την ίδρυση της Οικονομικής Αστυνομίας υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία θα συσταθεί και επισήμως αμέσως μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπάγεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και εποπτεύεται από τον Αρχηγό του Σώματος.

Θα λειτουργεί ως μια ευέλικτη υπηρεσία, με πανελλαδική εμβέλεια, για την καταπολέμηση του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τα στελέχη της θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και άλλων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του εξωτερικού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας είναι:

- Η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων
- Οι παράνομες συναλλαγές στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων
- Η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος
- Η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος
- Η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων
- Το λαθρεμπόριο
- Η κατάχρηση δημόσιας περιουσίας
- Οι παραβάσεις που αφορούν στα Πρακτορεία , σε τυχερά παιχνίδια και καζίνο.
- Η μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα
- Οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
- Η μη έκδοση αποδείξεων από ιατρούς, όπως και σε περιπτώσεις παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών.
- Οι παράνομες συνταγογραφήσεις και η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων.

Τη νέα υπηρεσία θα στελεχώσει το εξειδικευμένο προσωπικό νέων επιστημόνων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί πρόσφατα στην Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή θα αποτελείται από τέσσερα τμήματα:
- Το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,
- Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων,
- Το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και
- Το Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Με τη σύσταση της νέας υπηρεσίας επιχειρείται οργανωτική αναβάθμιση των δύο κεντρικών Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής (Νοτίου Ελλάδος) και Θεσσαλονίκης (Βορείου Ελλάδος), ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ευελιξία και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ιδίως στις περιπτώσεις δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, στη νέα Υπηρεσία προστίθεται η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ δημιουργείται το Κεντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την επαρκή προετοιμασία και λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την τήρηση της δημόσιας τάξης και Ασφάλειας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικών αγώνων, τοπικού και διεθνούς επιπέδου.

Παράλληλα, το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. θα συγκεντρώνει στοιχεία και πληροφορίες για κάθε μορφής εγκληματικότητα, από ολόκληρη τη χώρα, για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση κυρίως του οργανωμένου εγκλήματος.

Κουτρουμάνης ψαλιδίζει συντάξεις... τις χαμηλές εννοείται, μην τρελένεστε (και σκανδαλάκι σε παρένθεση)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις υψηλές επικουρικές συντάξεις, σε περίπτωση που οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι τα ταμεία δεν μπορούν να συνεχίσουν να τις δίνουν άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, από τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε ότι η παροχή τους θα συνεχιστεί κανονικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει για την ώρα απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. "Δεν θα χρειαστούν παντού προσαρμογές, αλλά εκεί που χρειάζονται θα γίνουν".

Ανέφερε πως σε δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο φιλοδοξεί μέχρι τις αρχές του 2011 να έχουν δημιουργηθεί δύο ΚΕΠ στο κέντρο της Αθήνας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα (ΣΣ. Μεγάλο σκάνδαλο η δημιουργία τουλάχιστον του ενός εκ των δύο ΚΕΠ στη Σταδίου αν δεν κάνω λάθος, στο ισόγειο του Υπουργείου... υποχρέωσαν το Ταμείο στο οποίο ανήκει το κτήριο να κάνει έξωση στην Εθνική που πλήρωνε 20.000 ενοίκιο για να το πάρουν και να το κάνουν ΚΕΠ!!!!).

Επιπροσθέτως η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, επανέλαβε πως η ευελιξία στη διαμόρφωση των μισθών θα γίνεται χωρίς να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου.

Σε λίγο η είδηση που θα βάλει φωτιά στα μπατζάκια του εκβιαστή του διαδικτύου...

Παπαγιάννηηηη μπανάνααααα

Κόμμα των αποτυχημένων και των "τέως" ανακοινώνει η Ντόρα

Ανακοίνωσε σήμερα η Ντόρα τα ηγετικά στελέχη του νέου της Κόμματος. Το πολιτικό της γραφείο είναι το νέο κόμμα! Πολιτικό Σχεδιασμό θα κάνει ο πρώην γαμπρός της και πρώην διευθυντής του γραφείου της Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Τα οργανωτικά του κόμματος θα έχει ο άλλων πρώην διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Τέλος ο αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής (δύο φορές) και εκπρόσωπος της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές Γιάννης Οικονόμου, διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της ΔυΣΗΣ.

Παράλληλα, το κόμμα των τέως συμπληρώνουν δύο αποτυχημένοι δήμαρχοι και μαυρισμένοι στις τελευταίες εκλογές ο Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, τ. Δήμαρχος Ύδρας και Παύλος Καμάρας στην Πεύκη, ο τ. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αράχοβας Ανδρέου Γιώργος, η μαυρισμένη και αυτή υποψήφια δημοτική Σύμβουλος με το Νικήτα, Νίκη Αραμπατζή, υπεύθυνη για τα αγροτικά του Κολωνακίου, ο υπέργηρος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, τέως και αυτός Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Γιαννουλάκης Δημήτρης, ο τέως Ευρωβουλευτής, πολιτικά ανύπαρκτος Γκλαβάκης Γιάννης, γεωπόνος-αγρότης, πρώην ευρωβουλευτής, η τέως Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς και κολλητή του Προκόπη Βάσω Κόλλια, ο μαυρισμένος τ. υφυπουργός του Σημίτη Κοτσώνης Θεόδωρος, η κόρη της Φάνης Πάλη Πετραλιά γόνος μιας ακόμη πολιτικής οικογένειας, ο κολλητός του Σουφλιά, μαυρισμένος Βουλευτής στην Άρτα Παπαγεωργίου Γιώργος, ο άνθρωπός της στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος, που κατάφερε με τις οργανωτικές του ικανότητες να την φέρει τρίτη στις εσωκομματικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, ο άλλος κολλητός του Προκόπη Τσίφτης Σέργιος, (τέως και αυτός περιφερειάρχης επί Προκόπη) και ο ακραία νεοφιλελεύθερος – υβριστής της Ν.Δ. - Υφαντής Κώστας.

Αυτοί θα συνεπικουρούνται από το πολιτικό κονκλάβιο που αποτελείται από τον Σκυλακάκη, τον Μαρκογιαννάκη, τον Κιλτίδη, τον Νικηφοράκη και τον Αυγενάκη...

Καλά κρασιά λοιπόν...

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών... 10' γι' αυτά που είπε

http://12thespis.files.wordpress.com/2010/10/mikis223.jpgΤα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα θα πρέπει να έχουν οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, που σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα", «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε».

«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα"», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο Κίνημα, είπε ότι δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως τόνισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση».

Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread. Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλλημα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς από τις χώρες αυτές αγοράζει τα οπλικά συστήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την πΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ. Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος, παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης ο οποίος αναφερόμενος στο Μνημόνιο είπε ότι «πρόκειται για συμφωνίες ντροπής, που παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και το ελληνικό Σύνταγμα». Υποστήριξε ακόμη ότι δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές, εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει να κατάσχουν ακόμη και την Ακρόπολη, ελληνικά νησιά, την πολεμικής αεροπορία και ότι αυτοί κρίνουν αναγκαίο. «Η Ελλάδα δεν είναι πια ανεξάρτητη», είπε και χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας, καθώς όπως είπε κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει τα εθνικά μας δικαιώματα.

Όσον αφορά την οργάνωση του Κινήματος ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να οργανώσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη δράσεων και σε ένα επόμενο βήμα οι επιτροπές αυτές θα έρθουν σε επαφή για την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου. Οι θέσεις του Κινήματος και η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Σπίθα" και σε ένα dvd, τα οποία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία.

ΤτΕ: Νέα μείωση των Καταθέσεων τον Οκτώβριο

Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η μείωση των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγο η Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Οκτωβρίου υποχώρησαν στα 211,5 δισ. ευρώ από 212,8 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την αρχή του έτους η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχει φθάσει το 11,3% καθώς στο τέλος Δεκεμβρίου του 2009 το απόθεμα των καταθέσεων έφθανε τα 238 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε δέκα μήνες οι καταθέτες έχουν αποσύρει περίπου 26,5 δισ.ευρώ.

Μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων παρατηρείται στις επιχειρήσεις καθώς οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν τον Οκτώβριο στα 176,4 δισ. ευρώ από 176,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Η Ελλάδα, τα Πετρέλαια και Άλλες Ιστορίες... και ντοκουμέντα που πρωτοδημοσιεύονται (στο τέλος)

Τους συναντάς πλέον παντού. Ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, όλα τα μορφωτικά επίπεδα, όλα τα επαγγέλματα. Έλληνες που είναι πεπεισμένοι - πολλοί απ' αυτούς πολύ βαθιά - πως το ελληνικό υπέδαφος είναι περίπου το Ελ Ντοράντο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου. Αρκετοί δε επεκτείνουν τη σκέψη τους σε τέτοιο βαθμό που πιστεύουν επίσης ότι κάτω από τα βουνά, τα λαγκάδια και τις ραχούλες είναι κρυμμένα πολύτιμα μέταλλα, διαμάντια, ζαφείρια και μπριλάντια.

Εγώ από την πλευρά μου θα δηλώσω απερίφραστα τη μεγαλειώδη άγνοιά μου σχετικά με την πραγματικότητα ή όχι αυτών των υποθέσεων. Όμως θα προσπαθήσω να καταγράψω και να αναλύσω αυτή τη διάχυση στην ελληνική κοινωνία τέτοιων πεποιθήσεων καθώς και τη χρησιμότητα αυτών για τα ελληνικά πράγματα.

Αν παρατηρήσουμε λοιπόν την πορεία αυτών των αντιλήψεων θα διαπιστώσουμε ότι ξεκίνησαν από το περιθώριο του κεντρικού δημόσιου διαλόγου, αρχικά περιορισμένες σε ένα κύκλο πολιτών, πολιτικών και δημοσιογράφων με ροπή προς τον αστικό μύθο και τις ευχάριστες - αλλά ανούσιες κατά τα άλλα - εναλλακτικές ερμηνείες της ιστορίας. Το ενδιαφέρον επιχείρημα που ακούει κανείς αν προσπαθήσει να ανατρέψει αυτές τις απόψεις δεν είναι άλλο από το κλασσικό: "Κι εσύ που ξέρεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα;". Που ξέρεις δηλαδή ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο, που ξέρεις ότι οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι ή όποιοι άλλοι δεν έχουν βάλει στο μάτι τα κοιτάσματα, που ξέρεις εσύ - ο μικρός, ο άσχετος, ο αφελής - ότι δεν αποτελούν τα ιστορικά γεγονότα απλώς μια συγκάλυψη σε κινήσεις του παρασκηνίου ώστε να υποχρεωθεί η Ελλάδα στην "παράδοση" του ορυκτού της πλούτου; Δεν το ξέρεις. Κι εκείνη τη στιγμή που σε ρωτούν δε διαθέτεις ούτε την τεχνική γνώση, ούτε ένα κάρο επιστήμονες, βιβλιογραφία, ντοκουμέντα ώστε να το υποστηρίξεις. Και κάνεις στην άκρη.

Από τους κύκλους αυτούς λοιπόν - ορισμένα μέλη των οποίων όντως κέρδισαν αρκετά από την πώληση αυτών των μέχρι στιγμής υποθετικών "κοιτασμάτων" μέσω βιβλίων, εκπομπών ή συμμετοχής τους στην πολιτική - το όλο ζήτημα πέρασε και στην ευρύτερη κοινωνία. Σε μια συγκυρία όπου η κοινωνία βρέθηκε μπροστά σε κοσμοϊστορικές εξελίξεις, οικονομικές και άλλες, σε μια εποχή όπου παγιωμένες αντιλήψεις άρχισαν να καταρρέουν υπό το βάρος μιας πρωτοφανούς κρίσης. Άρα σε μια κοινωνία ευάλωτη, έτοιμη να "ακούσει" νέου τύπου μύθους, νέες δικαιολογίες για το τραγικό της κατάστασης, γιατί να το ξέρεις: καμιά κοινωνία δεν παραδέχεται τα λάθη της. Πάντοτε αναζητά φταίχτες και υπαιτίους. Και διεξόδους εκτός του επιστητού. Κάποτε ήταν ο μύθος του "Μαρμαρωμένου Βασιλιά" που οπωσδήποτε θα σηκωνόταν να κυνηγήσει τους Τούρκους - γιατί η κοινωνία δεν μπορούσε να αποδεχτεί τα λάθη της ούτε να συνηθίσει στην ιδέα μιας τραγικής ήττας - μετά άρχισαν οι μύθοι για το "Θεό της Ελλάδας" που δεν μπορεί παρά να μην έχει "υπογράψει την ελευθερία μας" και μεταλλάσσεται σήμερα στα περίφημα πια "πετρέλαια" που όλοι τα θέλουν διακαώς και κάνουν το παν για να μας τα πάρουν. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι μύθοι κάθε είδους δεν έχουν την αξία τους στην εξέλιξη ενός έθνους. Αξία σεβαστή και πολλαπλώς χρήσιμη. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του "πετρελαϊκού μύθου";

Στην ευρύτερη κοινωνία λοιπόν η συζήτηση περί πετρελαίων και κοιτασμάτων πέρασε όχι μέσα από τα κανάλια της οικονομίας, εγχώριας ή διεθνούς, αλλά μέσα από μια ιδιότυπη τηλεοπτική "πώληση". Πλέον "πωλείται" η συγκεκριμένη ιστορία από σοβαρούς αναλυτές, δημοσιογράφους, ΜΜΕ. Και βεβαίως έρχεται και το ελληνικό κράτος να "απαντήσει" σ' αυτήν την ιστορία με το μοναδικό τρόπο που ξέρει να εφαρμόζει, με τη γνωστή καταστροφική "επιτυχία" του όπως αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια: με τη συγκρότηση ενός ακόμα δημόσιου - και πανάκριβου συμπληρώνω για το περίπου πτωχευμένο κράτος μας - οργανισμού, που θα αναλάβει με την συνήθη - φαντάζομαι - και "δαιμόνια" κρατική επιχειρηματικότητα και αποτελεσματικότητα ( ανάλογη με εκείνη που εφαρμόσθηκε στον ΟΣΕ, στην Ολυμπιακή και σε τόσους άλλους τομείς) να αποκαλύψει τι κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος!

Συνοψίζοντας μέχρι εδώ, έχουμε να κερδίζουν από την όλη ιστορία:
  • Τους κάθε λογής πολιτικούς που έχουν ένα επιπλέον ακροατήριο έτοιμο να υποκύψει σε ένα ακόμη "κλείσιμο του ματιού": "δεν φταίμε εμείς για ότι έγινε...μας πολεμούν οι ξένοι για τα πετρέλαια...". Το "μάτι" του πολιτικού μπορεί να "κλείσει" τσαχπίνικα και σε άλλες κατευθύνσεις:"Μην ανησυχείτε για το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας...μόλις εξορυχθούν τα πετρέλαια..."! Για να μην αναφέρω διορισμούς, διαφθορά και το γνωστά "παραδοσιακά" πάρε-δώσε που συνοδεύουν ανέκαθεν τη "δημόσια επιχειρηματικότητα". Επίσης μην ξεχνάτε ότι η όλη ιστορία δημιουργεί πολύ εύκολα "εχθρούς" (Ευρωπαίους, Αμερικάνους, ανώνυμα διεθνή συμφέροντα ακόμη και όσους εγχώριους κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση) το καλύτερο "θερμοκήπιο" παραγωγής πολιτικής απενοχοποίησης.
  • Τους δημοσιογράφους και το λοιπό "κόσμο" των ΜΜΕ. Ποιος θυμάται το "Νερό του Καματερού"; Κανείς! Κι όμως, φτιάχτηκαν δημοσιογραφικές καριέρες, ανέβηκαν τιράζ εφημερίδων σε εποχές δύσκολες και οικονομικά αναιμικές. Σήμερα, ανεβαίνουν ποσοστά τηλεθέασης, άρα και μεγαλώνουν κομμάτια διαφημιστικής πίτας, πωλούνται βιβλία, στήνονται "μαγαζιά" πάνω στο - μέχρι στιγμής ανύπαρκτο σημειώνω - "ελληνικό πετρέλαιο".
  • Επί μέρους εν δυνάμει τηλε-περσόνες, καθηγητές και πάσης φύσεως "ειδικούς", οι οποίοι -μην αμφιβάλλετε - θα προσπαθήσουν να εξαργυρώσουν στην πρώτη ευκαιρία την αναγνωρισιμότητα με μια πολιτική θέση, βεβαίως προσοδοφόρα.
Τελειώνοντας, θα κάνω μια υπόθεση εργασίας. Ας πούμε ότι η Ελλάδα επιπλέει πάνω στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Ας πούμε επίσης, έτσι για χάρη της κουβέντας, ότι το ελληνικό υπέδαφος κατακλύζεται από ορυκτό πλούτο. Τι θέλεις; Διαμάντια; Ουράνιο; Αν και το μόνο ορυκτό που μάλλον έχουμε σε αφθονία είναι το "Λαμόγιο" εμείς ας το ξεχάσουμε. Ας υποθέσουμε ότι κάτω από τους ορεινούς μας όγκους βρίσκεται συγκεντρωμένος ο θησαυρός του Αλή Μπαμπά ενώ οι σαράντα κλέφτες έφυγαν για διακοπές. Θα σου θέσω λοιπόν ορισμένα ερωτήματα:
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μια χώρα με τους παραγωγικούς της πόρους προσανατολισμένους σε βασικά τρεις τομείς: Υπηρεσίες, Τουρισμό και Ναυτιλία μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία της σε ορατό χρονικό ορίζοντα ώστε να καταστεί μια χώρα βαριάς βιομηχανίας εξόρυξης ορυκτού πλούτου; Για να το θέσω πιο απλά: Τα ελληνικά πανεπιστήμια παράγουν κατά χιλιάδες φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, γιατρούς, δικηγόρους και άλλες τέτοιες "κρίσιμες" ειδικότητες. Πόσους μεταλλειολόγους, μηχανικούς και ειδικούς στην οικονομία της βαριάς βιομηχανίας βγάζεις; Ελάχιστους. Πόσες ελληνικές βιομηχανίες έχουν τεχνογνωσία εξόρυξης και πόσες ασχολούνται με μεταποίηση; Πόση ελληνική τεχνογνωσία έχεις ή πόση μπορείς να διαθέσεις στο συγκεκριμένο τομέα και σε πόσο χρόνο;
  • Ας πούμε ότι παραβλέπουμε και το παραπάνω. Δηλαδή, ας θεωρήσουμε ότι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα πολύτιμα μέταλλα μας τρέχουν από τα μπατζάκια και υπάρχουν και καμιά δεκαριά ξένες βιομηχανίες και εταιρείες που είναι έτοιμες να εγκατασταθούν, με τους δικούς τους ειδικούς και με τη δική τους τεχνογνωσία να αρχίσουν την εξόρυξη. Ποιοι θα εργασθούν σε αυτή τη βιομηχανία και με ποιους όρους; Το εργατικό μας δυναμικό είναι στη μεγάλη του πλειοψηφία γηρασμένο - λόγω δημογραφικού - και καταρτισμένο σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους. Ταυτόχρονα, το εργασιακό πλαίσιο - νομικό, συνδικαλιστικό και άλλο - είναι πλήρως προσανατολισμένο στην παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της βαριάς βιομηχανίας, των συχνών και πολύπλοκων εργατικών και βιομηχανικών ατυχημάτων. Σε πόσο χρόνο μπορεί να αλλάξει και σε πόσο χρόνο μπορεί να προσαρμοστεί το εγχώριο εργατικό δυναμικό μπορεί να προσαρμοστεί σ' αυτό;
  • Ας ξεπεράσουμε και τα δύο παραπάνω προβλήματα. Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε τον απόλυτο ορυκτό πλούτο, ότι οι ξένες εταιρείες "καίγονται" να έρθουν και να αρχίσουν το "ντούπου-ντούπου" της εξόρυξης και φέρνουν μαζί τους και τους εργαζόμενους και την τεχνογνωσία πακέτο. Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να δεχθεί την λειτουργία μιας εξέδρας εξόρυξης έξω από ένα ελληνικό τουριστικό νησί; Δηλαδή πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να δεχτεί το κλείσιμο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, την απόλυση του προσωπικού, την απομείωση της αξίας γης και ακινήτων στην άλλοτε προνομιούχα περιοχή, προς όφελος της εθνικής οικονομίας; Σε πόσο χρόνο θα τελεσιδικήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη οι ατελείωτες προσφυγές για την περιβαλλοντική επιβάρυνση, πίσω από τις οποίες ενδεχομένως να υποκρύπτονται τοπικά συμφέροντα οικοδομικών συνεταιρισμών, ιδιοκτητών αυθαιρέτων, δημάρχων, καταστηματαρχών και άλλων; Να σου θυμίσω τι έγινε με την ανάλογη προσπάθεια των υποτιθέμενων επενδύσεων από το Κατάρ στον Αστακό;
  • Σήμερα νιώθω γενναιόδωρος. Θα ξεπεράσουμε όλα τα παραπάνω. Και τα πετρέλαια υπάρχουν και οι εταιρείες έρχονται και μας φέρνουν και δικούς τους εργάτες και ειδικούς και ξαφνικά από το πουθενά ο Γιώργος σου φτιάχνει ένα "Super Fast Track" δηλαδή φτιάχνει τον απόλυτο νόμο περί επενδύσεων και ξεπερνά όλα τα εμπόδια, νομικά, οικονομικά και άλλα. Θα σου δώσω κι άλλο αέρα. Θα δεχτώ ότι ξαφνικά επίσης όλες οι πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές "δυνάμεις" συμφωνούν στον κοινό στόχο. Ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Πρόεδρο της πετρελαϊκής που θα έρθει να ανακοινώνουν μαζί με τον αρχι-συνδικαλιστή του συνδικάτου που οπωσδήποτε θα συγκροτηθεί ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην εξόρυξη. Όλοι εργάζονται προς το κοινό καλό. Και βγαίνει το πετρέλαιο. Που θα το πας; Πόσοι αγωγοί περνάνε από την Ελλάδα και που πηγαίνουν; Να σου θυμίσω πόσο χρόνο χρειάζεται ώστε να γίνει πραγματικότητα ο "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"; Έχεις δηλαδή εκείνες τις διεθνείς συμμαχίες και σχέσεις ώστε να δρομολογηθούν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν το πετρέλαιο ή το αέριο; Να στο θέσω πιο απλά. Αν εξαιρέσεις την Ιταλία, με όλους τους άλλους γείτονες είσαι στα "μαχαίρια" που λένε. Αλβανία θες; Σκόπια; Βουλγαρία; Τουρκία; Είναι έτοιμη η ελληνική εξωτερική πολιτική και βεβαίως και η ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί "υποχωρήσεις" ή "συμβιβασμούς" σε μια ατζέντα θεμάτων που έχει αναγορεύσει σε "εθνικά" ώστε να πουλήσει πετρέλαιο;
  • Άιντε να τα ξεπεράσω όλα. Να μην επαναλάβω τις παραπάνω παραδοχές, ας τις θεωρήσω αυτονόητες και θα σε πάω ένα ακόμη βήμα παραπέρα. Όλα καλά λοιπόν και επιπλέον η Ελληνική Κυβέρνηση και η κοινωνία ταυτόχρονα κατορθώνει να μην κάνει κανένα συμβιβασμό. Δεν θέλετε Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι; Σκασίλα μας μεγάλη βρε! Θα μεταφέρουμε το πετρέλαιο στην Ιταλία. Φίλοι και συνεταίροι. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Ένα μικρό θέμα! Ξέρεις, υπάρχουν ήδη χώρες που τα έχουν κάνει όλα αυτά! Η Λιβύη, ας πούμε. Η Αλγερία επίσης. Κι άλλες χώρες πολλές. Κι ο ανταγωνισμός "σπάει κόκαλα" στον ενεργειακό τομέα.
Σκληρή η πραγματικότητα όταν αποχωρίζεται από το μύθο. Δυστυχώς, η χώρα μας ενώ αδυνατεί να διαχειριστεί τους ορατούς της θησαυρούς, πολύ εύκολα προστρέχει να υιοθετήσει τα φληναφήματα περί διαχείρισης του "κρυμμένου πλούτου". Βεβαίως, όλο αυτό το σκηνικό το συναντάμε συστηματικά σε κοινωνίες που βρίσκονται υπό πίεση. Εκεί αναπτύσσονται θεωρίες, αστικοί μύθοι και συνωμοσιολογικά σενάρια που "απαλύνουν" τον συναισθηματικό φόρτο του κοινωνικού συνόλου. Κι εκεί ακριβώς βρίσκουν εύφορο έδαφος διάφοροι ώστε να θησαυρίσουν πραγματικά.

Δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε "κρυμμένοι θησαυροί". Πίσω από όλες τις οικονομικές θεωρίες, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τα "κόλπα" των μάγων των αγορών, τους ειδικούς βρίσκεται μια αιώνια σταθερά: η πολλή δουλειά. Ως κοινωνία ψάξαμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες, ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να αποφύγουμε να αντικρίσουμε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα. Σαν τον τεμπέλη μαθητή του σχολείου ο οποίος εφευρίσκει "διεξόδους" ώστε να αποφύγει τη μελέτη: Του φταίνε οι κακοί καθηγητές, οι κακοί συμμαθητές του, οι εγκαταστάσεις του σχολείου, θεωρεί ότι θα τον "τρέφει" αιωνίως ο πλούσιος μπαμπάς του και εν τέλει αν όλα αποτύχουν θα του βρει δουλειά το ισχυρό κοινωνικό του δίκτυο. Ενίοτε πιστεύει και τη γιαγιά του που είδε όνειρο ότι θα γίνει διευθυντής σε μια μεγάλη εταιρεία γιατί "είναι καλό παιδί", οπότε κατόπιν όλων αυτών η σκληρή μελέτη περιττεύει. Έτσι και η ελληνική κοινωνία. Όσο δεν μαθαίνει το "μάθημά της" ότι σε τούτο τον κόσμο η μοναδική οδός προς την ευημερία περνάει μόνο μέσα από τη σκληρή κι επίπονη δουλειά, τόσο τα "δίδακτρα" που θα της ζητά η Ιστορία για να της διδάσκει ξανά και ξανά το ίδιο μάθημα θα γίνονται ολοένα και πιο ακριβά.

tyxaios.blogspot.com Δεξί Εξτρέμ: Όσοι έφτασαν μέχρι εδώ και αναζητούν ακόμα τα ντοκουμέντα, που υποσχεθήκαμε στον τίτλο, της ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, τα οποία θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των περισσοτέρων ελλήνων, δηλ. να τα ψύνουν και να εισπράττουν... θα τα βρούνε στον αθέατο κόσμο και στις πύλες του Χαρδαβέλα...

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και ενίοτε ξύλο στην Παιανία ανάμεσα σε Λέτο και Καραγκούνη

Πρωταγωνιστές σοβαρού επεισοδίου ήταν στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Οι δυο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν μπουνιές για ένα ...μαρκάρισμα και φυσικά αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τη διοίκηση. Μέχρι τότε θα προπονούνται μόνοι τους κατόπιν εντολής του Φερέιρα.

Όλα έγιναν περίπου πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το δίτερμα, όταν ο Καραγκούνης έκανε σκληρόι τάκλιν στον Λέτο. Ο Αργεντινός εκνευρίστηκε, επηρεασμένος προφανώς και από το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό με δίμηνη αποχή και χτύπησε τον Καραγκούνη. Εκεί πλέον τα αίματα άναψαν, οι δυο παίκτες πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν μπουνιές! Επενέβησαν συμπαίκτες για να τους χωρίσουν, ενώ ο Φερέιρα τους έδιωξε από την προπόνηση.


Να σημειωθεί ότι οι δυο ποδοσφαιριστές είχαν επεισόδιο και πριν από 10 μήνες, μετά την εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Έρευνα στην Google από την ΕΕ

Έρευνα για να διαπιστωθεί αν η Google παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, υποβαθμίζοντας σκοπίμως τους ανταγωνιστές της στα αποτελέσματα αναζήτησης, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά την υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την υπηρεσία «Street View», η εταιρεία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τις αρχές, αυτή τη φορά μετά από καταγγελίες εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες η Google κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά της online αναζήτησης.

Οι καταγγελίες

Η Κομισιόν κίνησε και επισήμως χθες διαδικασία έρευνας για τη δράση της Google, περίπου εννέα μήνες μετά τις επίσημες καταγγελίες στις οποίες προέβησαν ο βρετανικός ιστότοπος Foundem και η γαλλική μηχανή αναζήτησης Ejustice.

Όπως υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες, οι οποίες προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., η Google υποβίβασε σκοπίμως τους ιστότοπούς τους στα αποτελέσματα αναζήτησης που παρέχει, επειδή είναι ανταγωνιστές της.

«Υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της δημόσιας αντίληψης που λέει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google είναι περιεκτικά και αμερόληπτα, και της πραγματικότητας που λέει ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο», δήλωσε ο Σιβόν Ραφ, διευθύνων σύμβουλος της Foundem.

Σε καταγγελία εναντίον της Google προέβη και μια τρίτη εταιρεία, η Ciao, που ανήκει στη Microsoft.

Η έρευνα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ερευνήσει αν η Google έχει κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της online αναζήτησης, υποβαθμίζοντας την κατάταξη των απλήρωτων αποτελεσμάτων αναζήτησης των ανταγωνιστικών της υπηρεσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ωστόσο, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί σε αυτό το χρονικό σημείο ότι υπάρχει πρόβλημα με τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google.

«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Αλμούνια κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η αντίδραση της Google

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τα αρμόδια όργανα, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης».

Αναλυτές της διαδικτυακής αγοράς εκτιμούν ότι η εταιρεία θα αναγκαστεί «να κάνει παραχωρήσεις» στην πολιτική αναζητήσεων που ακολουθεί, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε μακρά αντιδικία με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, επί του παρόντος η Google υπερασπίζεται τη μέθοδο που ακολουθεί για την κατάταξη των ιστότοπων.

«Φτιάξαμε το Google για τους χρήστες, όχι για τα sites, και η κατάταξη από τη φύση της δυσαρεστεί ορισμένους ιστότοπους, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διαμαρτυρηθεί ή μας έχουν μηνύσει. Ωστόσο, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους τα sites τους είχαν χαμηλή κατάταξη», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Κομισιόν θα ερευνήσει, επίσης, τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Google επιβάλλει περιορισμούς αποκλειστικότητας στους διαφημιστικούς της εταίρους. Με άλλα λόγια, δεν τους επιτρέπει να αναρτούν ανταγωνιστικές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους (κυρίως για προϊόντα πληροφορικής και λογισμικού), με στόχο -σύμφωνα με τις καταγγελίες- το κλείσιμο των ανταγωνιστών της.

Τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. θα διερευνήσουν, τέλος, το ενδεχόμενο να επιβάλλονται περιορισμοί στη μεταφορά δεδομένων διαφημιστικού περιεχομένου σε ανταγωνιστικές online πλατφόρμες.

Μνημόσυνο Μακρυγιάννη (Ψιλά γράμματα μετά τη ΝΔ του Καραμανλή και για τη ΝΔ του Σαμαρά)

Την Κυριακή (5/12) στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί το καθιερωμένο Μνημόσυνο στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Χωροφυλακής στην συνοικία Μακρυγιάννη -δίπλα στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως- για τους 155 νεκρούς του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 1944 υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Πατρίδας και του Έθνους αντιμετωπίζοντας νικηφόρα την κομμουνιστική ανταρσία.

Αξιωματικοί της Χωροφυλακής και του Στρατού που συμμετείχαν στην άμυνα του Μακρυγιάννη. Τέταρτος από αριστερά διακρίνεται ο διοικητής του Συντάγματος Γεώργιος Σαμουήλ.

Αξιωματικοί της Χωροφυλακής και του Στρατού που συμμετείχαν στην άμυνα του Μακρυγιάννη. Τέταρτος από αριστερά διακρίνεται ο διοικητής του Συντάγματος Γεώργιος Σαμουήλ.

blackblogofcommunism.com

ΟΝΝΕΔ: Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων για την αναμόρφωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.30, εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων της για την αναμόρφωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (Το.Συ.Ν), όπως αυτές προέκυψαν μέσα από την ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση που διοργανώθηκε στην ιστοσελίδα onned.uservoice.com.

    Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

    Ανδρέας Παπαμιμίκος

    Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

    Αντώνης Γραβάνης

    Πρόεδρος Ν. Ε. ΟΝΝΕΔ Ροδόπης

    Αθηνά Ναβροζίδου

    Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Φιλία, στην περιοχή Αμπελόκηποι Κομοτηνής

Δεκαπενθήμερο διαδικτυακής διαμαρτυρίας ξεκινά η ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, κατόπιν απόφασης του Προεδρείου της στις 22 Νοεμβρίου, δήλωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει μια δεκαπενθήμερη διαδικτυακή διαμαρτυρία για την τρέχουσα κατάσταση στο εμπόριο.

Πρόκειται για την αποστολή θέσεών της επί του Προϋπολογισμού για το 2011, του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, της παραοικονομίας, της πιστοληπτικής ασφυξίας και άλλων σοβαρών θεμάτων, προς ενημερωτικές ιστοσελίδες, ιστολόγια, κοινωνικά δίκτυα καθώς και σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών, με αποκορύφωμα την 15η Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει την στήριξή της στις παραπάνω κινητοποιήσεις και ζητά από τις επιχειρήσεις να συνυπολογίσουν τις ώρες συμμετοχής των υπαλλήλων τους σ’ αυτές στις νόμιμες αποδοχές τους.

Σκοπός της παραπάνω διαμαρτυρίας είναι να εκφραστεί η δυναμική αντίδραση του εμπορικού κόσμου απέναντι στην ύφεση, η οποία προοιωνίζεται ως ακόμη πιο βαθειά για το 2011.

Ο σχεδιασμός επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ μέχρι το 2024 επιβάλλει την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου, οι οποίοι δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα στην ελληνική αγορά και διευρύνουν το έλλειμμα ρευστότητας των επιχειρήσεων και την εσωστρέφεια των καταναλωτών.

Είναι ανάγκη να κοινοποιηθεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών αλλά και στους αρμόδιους φορείς η «κραυγή αγωνίας» του ελληνικού εμπορίου για τα «λουκέτα» και τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει και να απαιτηθεί μία νέα προσέγγιση που θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο σε μία νέα αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εισαγωγικά

Η αξιολόγηση της αποδοτικότητας των έως τώρα φορολογικών μέτρων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και ότι δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση την αύξηση των κρατικών εσόδων στον επιθυμητό βαθμό. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και αδυνατούν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαδικασίες που απαιτούν την άμεση διάθεση ρευστού χρήματος. Σε μία εποχή που, βάσει στοιχείων και προβλέψεων, η αγορά αναμένεται να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, είναι αναγκαίο να προωθηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα δώσουν προοπτική ανάκαμψης στην αγορά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα για την εξυγίανση του φορολογικού συστήματος, θα πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο η δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε εκ νέου ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης για τη συνολική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος, με γνώμονα την απλοποίηση, τη δικαιοσύνη και την ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενου και κράτους.

Ειδικότερες Προτάσεις

Αναφορικά με την περαίωση και για την επιτυχία των σκοπών του μέτρου, οι προτάσεις μας συνοψίζονται:

  • Στην αύξηση του αριθμού των δόσεων για όλες τις περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
    • για ποσό 5.000€ από 6, όπως ισχύει, σε 12 δόσεις
    • για ποσό 10.000€ από 8 σε 14 δόσεις
    • για ποσό 15.000€, από 12 σε 18 δόσεις
    • για ποσό 20.000€, από 18 σε 24 δόσεις και
    • για ποσό άνω των 20.000€, από 24 σε 36 δόσεις.
  • Στη μείωση του ελάχιστου ποσού δόσης από 500€ σε 300€.
  • Στην αξιοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ ή ΕΤΕΑΝ για το απαιτούμενο ποσό της προκαταβολής. Εναλλακτικά, προτείνουμε την προώθηση συμφωνίας με τις Τράπεζες μέσω άσκησης πίεσης από το Κράτος για τις εγγυήσεις που έχουν ήδη δοθεί ή θα δοθούν στο μέλλον. Δεν υπάρχουν περιθώρια για επιβολή κριτηρίων φερεγγυότητας από την πλευρά των Τραπεζών προς τις επιχειρήσεις και ιδίως τις ΜΜΕ επιχειρήσεις.
  • Στην παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στην περαίωση, πέραν της 28ης Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι τρέχουσες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων οι οποίες αφορούν σε δάνεια, σε οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, στο δημιουργούμενο για τις επιχειρήσεις κόστος από την αύξηση του ΦΠΑ – το οποίο πληρώνουμε πριν εισπράξουμε- κλπ.
  • Στην υπαγωγή στην περαίωση των επιτηδευματιών που υπόκεινται σε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
  • Στην εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής ελάχιστου ποσού περαίωσης των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αδράνεια.

    Επιπλέον της περαίωσης, προτείνουμε:

  • Την παράταση της προθεσμίας υπαγωγής των επιχειρήσεων στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3888/10 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις.
  • Την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με την εξαίρεση των βασικών ειδών διατροφής και τουριστικών υπηρεσιών σε χαμηλό συντελεστή, αλλά με ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση.
  • Τον συμψηφισμό της επιστροφής ΦΠΑ με απαιτήσεις του Δημοσίου.
  • Την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ σε 3 δόσεις.
  • Την ενίσχυση του κινήματος των αποδείξεων.
  • Την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
  • Την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
  • Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνεπείς και ενήμερους φορολογούμενους.
  • Τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των διανεμομένων και μη κερδών για τις ΕΠΕ και ΑΕ.
  • Τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης φορολογούμενου και κράτους.

Περαιτέρω, κρίνουμε αναγκαία τα ακόλουθα, με στόχο τη μείωση του

κόστους των επιχειρήσεων:

  • Μείωση του λειτουργικού, μη παραγωγικού, κόστους του Δημοσίου, το οποίο επιβαρύνει με κόστος την αγορά.

    Πληρώνουμε φόρους και ζητάμε την μείωση του επιπλέον κόστους που προέρχεται από το Δημόσιο.

  • Μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.

    Στόχος μας δεν είναι η μείωση των μισθών διότι αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, θα μείωνε έτι περαιτέρω την αγοραστική δύναμη του κοινού, αλλά η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαιτίας της σπατάλης του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αναλάβουν τη «χρηματοδότηση» της σπατάλης.

  • Απλοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Επιβάλλεται να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για την απαλλαγή μας από συνθήκες που προσαυξάνουν υπέρογκα τα ουσιαστικά και χρονικά κόστη των επιχειρήσεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Φιλιππάκης βγάζει την εφημερίδα του τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" υποκινούμενος από τη Ντόρα για να χτυπήσει το Σαμαρά...

ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ Η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Δεν τραβάει η στήριξη που επιθυμεί η Ντόρα από τον κεντροδεξιό Τύπο, καθώς καμία εφημερίδα δεν λαμβάνει το ρίσκο να στηρίξει το νέο κόμμα, χάνοντας τους χιλιάδες αναγνώστες που ανήκουν στη Ν.Δ. και αποφάσισε να βασιστεί στη νέα προσπάθεια που χαρακτηρίζεται ως "κεντροδεξιά", σε αυτήν όμως δεν εργάζεται ούτε ένας διευθυντής ή δημοσιογράφος που να έχει ρίζες και να πιστεύει στην κεντροδεξιά.

Η Ντόρα βρίσκεται πίσω από τη νέα εφημερίδα "Δημοκρατία", εκδότης της οποίας θα είναι ο Γιάννης Φιλιππάκης και Γενικός Διευθυντής ο Χρήστος Μουλίνος.
Τα γραφεία που έχουν ενοικιαστεί από γνωστό επιχειρηματία θα βρίσκονται απέναντι από την οδό Αραβαντινού.
Προφανώς για να έχουν απευθείας... γραμμή με την Οικογένεια!

Ρόμπα κάνουν τον Καρατζαφέρη και τα τσιράκι του οι αναρχοπαπάρες

Παρά τα κόμπλεξ και τη μεταναστολγνεία που τους διακρίνει οι αναρχοπαπάρες του jungle-report καταφέρνουν να κάνουν ρόμπα τον Καρατζαφέρη και το τσιράκι του τον Κολομπάνι και μαζί τους όλους τους αφελείς «Ελληναράδες» του διαδικτύου, που τον υποστηρίζουν και του επιτρέπουν να ξεφτιλίζει τον πατριωτικό χώρο με τα καραγκιοζιλίκια του:

«Η δειλία να υποστηρίξεις ευθέως τις θέσεις σου, σε αναγκάζει να ψάχνεις να τις βρεις στα λεγόμενα των αντίθετων -που συνήθως παρουσιάζεις διαστρεβλωμένα ή, στην χειρότερη, χρησιμοποιώντας ως φερέφωνα των θέσεών σου μασκαρεμένους αντίθετους έναντι αμοιβής.



Γεννήθηκε το 1980 στη Νίρβα της Ισπανίας. Ζεί στην Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια σε σχολεία της Μασσαλίας όπου και τελείωσε το 1ο Λύκειο Μασσαλίας το 1996. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Amiens συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στη Γαλλία. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές στιγμές του ως φοιτητής δημοσιογραφίας ξεχωρίζει η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Λιβύης και Πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης, Μουαμέρ Αλκαντάφι καθώς και η συνέντευξή του με τον πρώην Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.
Οι Ακαδημαϊκές του αναζητήσεις συνεχίζονται στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης.
Από το 2000 εργάζεται σε εφημερίδες διεθνούς επιπέδου. Το 2002 υπήρξε ανταποκριτής του Αραβικού Καναλιού Aljazeera.
Μέχρι το 2004 ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Λεμόντ Ελλάς και από το 2005 εκδότης 7 εφημερίδων ξένων γλωσσών που διανέμονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έτη 2006-2007 υπήρξε ανταποκριτής διαπιστευμένος στις Βρυξέλλες, ενώ το 2008, ανταποκριτής του Γαλλικού Καναλιού FRANCE24 (Αραβικό τμήμα). Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Υποδοχής Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια στην διάρκεια των οποίων διετέλεσε δυο φορές πρόεδρος του επταμελούς συμβουλίου του συλλόγου «Ελεύθεροι Νέοι». Επιπλέον, έλαβε ενεργά μέρος στους αγώνες για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού νόμου του 2000 στο Μαρόκο (Καζαμπλάνκα).
Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, και Αραβικά. Τέλος, από τον Νοέμβριο του 2008, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (Ε.Μ.Ε).

Αυτό είναι το βιογραφικό του Γάλλου (ενίοτε και Ελληνογάλλου) με μαροκινές ρίζες προέδρου της ΜΚΟ "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" Jean-Daniel Colombani. Η οποία "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" θεωρητικά δρα και λειτουργεί για το καλό των μεταναστών και φυσικά διασυνδέεται με όλες τις κοινότητες των μεταναστών στην Ελλάδα, βάσει του οργανογράμματός της που μπορείτε να δείτε εδώ: Οργανόγραμμα Ε.Μ.Ε.

Το βιογραφικό, όμως, του κ. Κολομπανί είναι ελλιπές, γιατί αποσιωπεί δύο βασικούς, θα έλεγα, σταθμούς στην καριέρα του. Ο ένας είναι, ότι υπήρξε τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα του Λά.Ο.Σ. "Άλφα Ένα", και ο άλλος, ότι διετέλεσε πρόεδρος στη λεγόμενη "Επιτροπή Αντιρατσισμού και Μετανάστευσης"* του Λά.Ο.Σ..
Το γιατί τα αποσιωπεί αυτά τα δύο, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια.

(*σ.σ.: "Επιτροπή Αντιρατσισμού και Μετανάστευσης" του Λά.Ο.Σ - επρόκειτο για μια βραχύβια ψευδοαντιρατσιστική επιτροπή για τα μάτια του κόσμου, χωρίς καμιά απολύτως δραστηριότητα, που είχε δημιουργηθεί προ τριών ετών από τον Καρατζαφέρη πάνω στην προσπάθειά του να "αποδείξει" πως δεν είναι ρατσιστής)

Αυτό το πληροφορήθηκα από σχόλια μελών του επίσημου φόρουμ της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ., που έγιναν πριν από περίπου 2,5 χρόνια. Μελών που φυσικά δυσανασχετούσαν με την παρουσία αλλοδαπών στοιχείων στους χώρους του Λά.Ο.Σ.:



Το επόμενο σχόλιο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κρατήστε την απάντηση που δίνει το στέλεχος του κόμματος, που δείχνει να γνωρίζει καλά τα εκ των έσω του κόμματος:


Μαθαίνουμε λοιπόν από το κομματικό στέλεχος:
  1. Ότι η "Αντιρατσιστική" Επιτροπή φτιάχτηκε για να "αναδείξει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη σωστή του (κατά το Λά.Ο.Σ.) βάση" με το σκεπτικό ότι "κάποιοι μετανάστες θα προωθούσαν τις θέσεις τους [δηλαδή. του Λά.Ο.Σ.]".
  2. Ότι το "θέμα [της λαθρομετανάστευσης] το ανέδειξε στη 'σωστή' του βάση [δηλαδή όπως θα ήθελε το Λά.Ο.Σ.], ο Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί σε κάποια άρθρα του στην Α1".
Δηλαδή, με λίγα λόγια, το κομματικό στέλεχος μας λέει ότι η "Αντιρατσιστική" Επιτροπή του Λά.Ο.Σ. δεν ήταν τίποτα άλλο από έμμισθα αλλοδαπά λαμόγια του Καρατζαφέρη, που με την ιδιότητα του μετανάστη θα προωθούσαν τον ρατσιστικό αντιμεταναστευτικό λόγο του αφεντικού τους. Δηλαδή οι κλασικές επιχειρούμενες δολοπλοκίες του Καρατζαφέρη με τις αγαπημένες του πρακτικές τύπου "Δούρειος Ίππος" που ονειρεύεται να εφαρμόσει.
Το κουτοπόνηρο σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι ασφαλώς το "τα ίδια με μας λένε και οι μετανάστες, και αυτοί φασίστες είναι;"

Βέβαια, ένα κομματικό στέλεχος μπορεί να γράφει και ότι του κατέβει στο φόρουμ, και γι αυτό τα λεγόμενά του δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Αποτελούν όμως μια καλή αρχή για μια εκτεταμένη έρευνα.
________________________

Από το Αλ Τζαζίρα και το Ευρωκοινοβούλιο, καριέρα υπαλλήλου στου Καρατζαφέρη.



Τίθενται πολλά εύλογα ερωτήματα για τον "Γάλλο μετανάστη" Κολομπανί. Ένα από αυτά είναι, που άραγε να γνωρίστηκε με τον Καρατζαφέρη;

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Κολομπανί, βάσει βιογραφικού του, τα έτη 2006-2007 υπήρξε ανταποκριτής διαπιστευμένος στις Βρυξέλλες. Εκείνη την περίοδο ο Καρατζαφέρης ήταν Ευρωβουλευτής, οπότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η γνωριμία επετεύχθη στις Βρυξέλλες, για να τον πάρει στη συνέχεια στη δούλεψή του εδώ, με αποτέλεσμα σήμερα ο Γάλλος αυτός μετανάστης να αναλάβει την εκπροσώπηση των χιλιάδων ταλαιπωρημένων μεταναστών.

Όπως και να 'χει πάντως, τον βλέπουμε να πρωτοεμφανίζεται στην εφημερίδα του Καρατζαφέρη, "Α1", στις 24-05-2008, ως συντάκτης στην πρωτοεμφανιζόμενη ολοσέλιδη στήλη "Τα ΝΕΑ σε 3 γλώσσες". Εκεί ο γλωσσομαθής Κολομπανί παρουσιάζει ειδήσεις μεταφρασμένες σε τρεις γλώσσες (ρώσικα, αραβικά και αγγλικά).

Τη δεύτερη φορά, στις 07-06-2008, υπογράφει τη στήλη του ως "Ζαν Ντανιέλ":


Πηγές: Α1, 07-06-08 και Α1, 07-06-08
(κλικ για μεγεθύνσεις)

Από εκεί και ύστερα στο εβδομαδιαίο φύλλο της Α1 φιλοξενείται σταθερά το ολοσέλιδο του Κολομπανί με την υπογραφή του. Και αυτό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2008. Μετά ο Ζαν Ντανιέλ εξαφανίζεται και το ίδιο ακριβώς ολοσέλιδο υπογράφει από τις 22 Νοεμβρίου η γυναίκα του, Ναταλί Κολομπανί.

Πηγή: Α1, 22-11-08
(κλικ για μεγέθυνση)

Και αυτό συνέβη γιατί απλούστατα ο Κολομπανί στις αρχές του Δεκέμβρη 2008 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της ΜΚΟ "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" που τότε ακριβώς δημιουργήθηκε, και η οποία φυσικά δεν θα έπειθε και αρκετούς αν φαινόταν ότι ο πρόεδρός της είναι υπάλληλος του Καρατζαφέρη και φερέφωνο των ρατσιστικών του θέσεων.

Η τελευταία εμφάνιση της ολοσέλιδης αυτής στήλης στην Α1, ήταν στις 13-12-2008. Στο επόμενο φύλλο ήταν άφαντη.
Ίσως επειδή τότε μπορεί να ανέλαβε και η κυρία Κολομπανί τα χρέη της αντιπροέδρου της "'Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος", και έτσι δύο υπάλληλοι του Καρατζαφέρη, από τη μιά στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν στην ηγεσία μιας ΜΚΟ που εκπροσωπεί (;) τους εν Ελλάδι μετανάστες.


[Παρένθεση: Ο Κολομπανί συμμετείχε πολλές φορές
και σε
άλλες στήλες της Α1, όπως για παράδειγμα εδώ]

________________________

Η μελαψή λαλιά του Καρατζαφέρη

Συνεχίζοντας την έρευνα για την ορθότητα των λεγομένων του στελέχους της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ. -ότι δηλαδή ο ρόλος του Κολομπανί είναι να προωθήσει με την ιδιότητα του μετανάστη τις θέσεις του Λά.Ο.Σ.- πάμε για αρχή να δούμε τι γράφει ο Ζαν Ντανιέλ στην παρθενική του εμφάνιση στην Α1.


Πηγή: Α1, 07-06-08

Μετάφραση:
Ο Καρατζαφέρης θα διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα.

Το ζήτημα της μετανάστευσης έχει φέρει στην επιφάνεια ένα ευαίσθητο ζήτημα απ' όλες τις πλευρές. Μεγάλη μερίδα της χώρας είναι ενοχλημένη για το ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα των παράνομων μεταναστών και απλά προτιμάει να χορηγείται αμνηστία σε παράνομους μετανάστες, αντί να επιβάλλει τους νόμους. Οι παράνομοι μετανάστες το ερμηνεύουν αυτό ως ρατσιστική επίθεση εναντίον τους με σχέδιο την εκκαθάριση της χώρας.
Και οι δυο πλευρές έχουν ένα δίκιο, ωστόσο χρειάζεται να βρεθεί μία λύση προτού το ζήτημα οξυνθεί υπερβολικά.
Πόσες φορές άλλωστε έχουμε ακούσει στις ειδήσεις σχετικά με το μεταναστευτικό, ακόμα και από νόμιμους μετανάστες, το εξής: «έχασα τη δουλειά μου για έναν παράνομο μετανάστη που ήταν πρόθυμος να δουλέψει για μικρότερο μισθό»


ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ

Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα από τα λίγα προβλήματα της Ελλάδα που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα. Όχι. Δεν εννοώ την ανέγερση τείχους σε όλο το μήκος των βόρειων συνόρων. Ούτε να πάρουν τα όπλα οι Μακεδόνες και να περιπολούν τα σύνορα – Τα όπλα, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι ποτέ λύση, εντάξει;

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί όχι μόνο από την εδώ και δεκαετίες ανικανότητα των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τον νόμο αλλά και από τη φήμη που δημιουργήθηκε ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να εφαρμόσουν το νόμο. Όταν η Αλβανία μοίραζε φυλλάδια σχετικά με το πως να περνάει κανείς παράνομα τα σύνορα, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.

Παρότι μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό, δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παράνομους μετανάστες επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή. Οι κυβερνήσεις τους τους είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να ζήσουν καλά, και η Ελλάδα τους είπε ότι δεν θα εφαρμόσει τους νόμους. Το να θεωρηθεί η παράνομη μετανάστευση κακούργημα, αρχίζει να μοιάζει ανησυχητικά πολύ με καταστάσεις ex post facto*.

[* ex post facto (νομικός όρος): Το να θεωρείται ποινικά κολάσιμη μια πράξη που στο παρελθόν ήταν νόμιμη, ή το αντίστροφο]

Η όλη αυτή ρητορεία θυμίζει απομαγνητοφώνηση εκπομπής του Καρατζαφέρη στο ΤηλεΆστυ. Πράγμα που ως τώρα επαληθεύει τα λεγόμενα του κομματικού στελέχους στο φόρουμ της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ..

Αυτά βέβαια υποστηρίζονταν από τον Κολομπανί από το πόστο του αρθρογράφου της Α1. Πάμε όμως τώρα να δούμε και τις θέσεις του ως πρόεδρος της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος.

********

Θυμόμαστε όλοι τους πρώτους μήνες του 2010, όπου το μείζον θέμα της επικαιρότητας ήταν το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών.
Τότε το Λά.Ο.Σ. βρισκόταν στο στοιχείο του. Με τους φωνασκούντες βουλευτές του να εκφράζουν την αντίθεσή τους τρέχοντας αφρισμένοι από παράθυρο σε παράθυρο και αφοδεύοντας το ένα ρατσιστικό παραλήρημα μετά το άλλο. Και στους δρόμους οι νεροκουβαλητές του να μαζεύουν υπογραφές προς απαίτηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Αυτά που ακούγαμε τότε συχνά από το Λά.Ο.Σ., ήταν λέξεις όπως "ποσόστωση", "κάρτα υγείας", "ποιούς θέλουμε και πόσους αντέχουμε" κλπ., όπως και το ψευδέστατο "2-2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες".
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

video


Αυτά που ακούσαμε, αποτελούσαν επιχειρήματα μόνο του Λά.Ο.Σ.. Κανείς άλλος, από όλο τον πολιτικό κόσμο, δεν είχε μιλήσει ποτέ, για "ποσοστώσεις", για "κάρτες υγείας", για "2,5 εκατομμύρια" κλπ. Ούτε καν η ΝΔ, που ήταν επίσης αντίθετη με το νομοσχέδιο.

Κανείς άλλος, λοιπόν, εκτός από αυτόν που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Τον Ζακ Ντανιέλ Κολομπανί και την "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" (με έξτρα μπόνους, την εξύμνηση και αγιοποίηση του μέχρι πρότινος (?) αφεντικού Καρατζαφέρη):


video

Περιττό να αναφερθεί, ότι τέτοια αιτήματα δεν πρόκειται να ακούσετε από κανένα σωματείο μεταναστών στον πλανήτη. Τα συνηθισμένα αιτήματα των μεταναστών ανά την υφήλιο είναι φερ' ειπείν για περισσότερα δικαιώματα, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για περισσότερη αναγνώριση, για καταπολέμηση του ρατσισμού, για περισσότερες προοπτικές κοινωνικής ένταξης κλπ.
Και φυσικά δε θα ακούσετε ποτέ σωματείο μεταναστών να εξυμνεί, για οποιονδήποτε λόγο, αυτούς που είναι υπέρ της φυλετικής καθαρότητας, μάχονται κατά κόρον κατά των δικαιωμάτων τους και τους δαιμονοποιούν συστηματικά, όπως παγίως κάνει το Λά.Ο.Σ..
Για να συνειδητοποιήσει καλύτερα κάποιος αυτό που συμβαίνει μεταξύ Κολομπανί και Λά.Ο.Σ., αρκεί να φανταστεί το Κέντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να παινεύει τον Κώστα Πλεύρη για τις "πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις που διατυπώνει στο βιβλίο του 'Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια' "

Πάντως είναι άτυχη η Χρυσή Αυγή που δεν της είχε δοθεί στο παρελθόν η ευκαιρία να πάρει και αυτή τον κ. Κολομπανί στη δούλεψή της. Αν είχε αυτή την τύχη και ο Μιχαλολιάκος, τώρα ίσως ο Κολομπανί να εξυμνούσε -μαζί με το Λά.Ο.Σ.- και τους χρυσαυγίτες για το ..κοινωνικό έργο που προσφέρουν στον Άγιο Παντελέημονα, κυνηγώντας και ξυλοκοπώντας τους μετανάστες.

********

Τον Απρίλιο του 2009 ο Καρατζαφέρης επισκέφθηκε με ύφος απελευθερωτή το Αγαθονήσι. Εκεί έταξε τα χίλια δυό καλά στους κατοίκους και έστεψε εαυτόν εθνευεργέτη. Όταν γύρισε πίσω, και αφού βαρέθηκε να αυτοεπαινείται και να πλέκει εγκώμια στον εαυτό του, ήρθε και η σειρά κάποιου άλλου να τον παινέψει.
Και ποιός θα μπορούσε να ήταν αυτός; Μα φυσικά ο Ζακ Ντανιέλ Κολομπανί και η "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος".

Διαβάζουμε στην Α1 :


Πηγή: Α1, 18-04-09


Ενώ δέκα μέρες νωρίτερα (08-04-09) δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της "Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος" το εξής απίστευτο δελτίο τύπου:


[Παρένθεση: Μετά από όλη αυτή την τραγική ακροδεξιά ρητορεία που βιώσαμε ως τώρα από τον Κολομπανί, θα ήταν πολύ μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια να ασκήσουμε κριτική στην "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" που χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιο της τον ανθρωπιστικά υποτιμητικό όρο "λαθρομετανάστης".]

Αν το κείμενο αυτό δεν είχε την υπογραφή της "Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος", το πρώτο που θα σκεφτόμουν όταν το διάβαζα, ήταν ότι σίγουρα πρόκειται είτε για κάποιο λόγο του Καρατζαφέρη στη Βουλή ή στην εκπομπή του, είτε για κάποιο δελτίο τύπου του Λά.Ο.Σ..
Η ταύτιση με την αντιμεταναστευτική ρητορική Καρατζαφέρη είναι σε τέτοιο ανατριχιαστικό βαθμό, που δημιουργείται η εύλογη υποψία για το αν αυτό τελικά δεν συντάχθηκε στο γραφείο τύπου της Ε.Μ.Ε., αλλά στο γραφείο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Από τον Κολομπανί πάντως σίγουρα δεν γράφτηκε, γιατί τα ελληνικά του είναι του εξής επιπέδου:


********

Στις 8-2-2010, η εκπομπή του Χατζηνικολάου "Πρόσωπο με πρόσωπο" είχε θέμα το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Προσκεκλημένος ήταν και ο εκπρόσωπος (;) των μεταναστών Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί. Όταν του δόθηκε ο λόγος για να πει την άποψή του για το νομοσχέδιο, αυτός διατύπωσε φυσικά τις αντιρρήσεις του.
Ακούστε τα σπανίας γελοιότητας επιχειρήματά του:

video

Είναι να τρίβει κανείς τα μάτια και τα αυτιά του βλέποντας και ακούγοντας τον πρόεδρο και εκπρόσωπο των μεταναστών να εκσφενδονίζει αρλούμπες τέτοιου βεληνεκούς εναντίον τους.
Αντί να συμφωνήσει και να υποστηρίξει με θέρμη ένα νομοσχέδιο που αποτελεί βάλσαμο για τους μετανάστες, που θα διευκολύνει την κοινωνική τους ένταξη και γενικότερα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, αυτός, το μόνο που τον απασχολεί και τον κάνει να αντιδράει στο νομοσχέδιο, είναι το τι θα ψηφίσουν οι μετανάστες που θα πάρουν την ιθαγένεια, και όχι οι ανάγκες καθαυτές των μεταναστών! Λες και στην Δημοκρατία δεν είναι το αυτονόητο ο καθένας να ψηφίζει αυτόν που θεωρεί ότι τον ωφελεί περισσότερο.
Άραγε μάζευε και ο Κολομπανί υπογραφές για το δημοψήφισμα που απαιτούσε το Λά.Ο.Σ.;

Πάντως ο Χατζηνικολάου καλά μυρίστηκε τον ρόλο του Κολομπανί με αυτά που άκουσε, λέγοντάς του πως ενδεχομένως παίζει κομματικά παιχνίδια. Τα οποία, για την ακρίβεια, είναι καρατζαφερικά παιχνίδια και με σαφείς εντολές.

Και βεβαίως, στην διαδικασία προσκλήσεως αρμοδίων φορέων στη Βουλή, για τη συζήτηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το Λά.Ο.Σ. δεν θα μπορούσε να μην είχε προτείνει και τον Κολομπανί. Γράφει ο Άδωνις:


********

Πριν από μερικές μέρες, στις 16 Νοεμβρίου, έγινε η καθιερωμένη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων σε διάφορες πλατείες, για τον εορτασμό του Μπαϊράμι. Ακολούθησαν βέβαια οι γνωστές κωμικοπανικόβλητες αντιδράσεις των ακροδεξιών. Μίλησαν για πρόκληση, για επίδειξη ισχύος, κτλ.
Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τις παραστάσεις του Λά.Ο.Σ.:

video

Το ότι της ίδιας ακριβώς γνώμης ήταν και ο Κολομπανί, αυτό έχει καταντήσει πια αυτονόητο.
Ακολουθεί η φωνή του Καρατζαφέρη δια μέσου του εκπροσώπου του στην κοινότητα των μεταναστών (με έξτρα μπόνους τους επαίνους και τα συγχαρητήρια του Άδωνη στον Κολομπανί):

video

Και εδώ άλλη μια δημόσια στήριξη του Άδωνη στον πρόεδρο των μεταναστών (ναι, ακούγεται εντυπωσιακά οξύμωρο), για τους εξής λόγους:


Εν ολίγοις και πιο απλά, "ο Κολομπανί είναι δικός μας και προωθεί τις θέσεις μας".

Εδώ σταματάω την παράθεση των ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τον πραγματικό ρόλο του Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, γιατί νομίζω πως είναι πια παραπάνω από εμφανές το τι ακριβώς και ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι οι μετανάστες.

Καλό θα ήταν οι μετανάστριες και οι μετανάστες να απομονώσουν με συνοπτικές διαδικασίες αυτό το λαμόγιο του Καρατζαφέρη από τις κοινότητες, τα συμβούλια και τα κέντρα αποφάσεών τους και να επιλέξουν οι ίδιοι κάποιον άξιο της εμπιστοσύνης τους, που θα αγωνίζεται πραγματικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Και το κυριότερο, να επιλέξουν κάποιον από τις δικές τους τάξεις, και όχι κάποιον φερμένο από τα σαλόνια των Βρυξελλών, με υπαλληλικό παρελθόν σε ακροδεξιές εφημερίδες και επιτροπές ρατσιστικών κομμάτων, που εν μία νυκτί του έφτιαξαν ΜΚΟ και τον έβαλαν πρόεδρο.»

Ανούσια και "γνωστά" τα σημερινά leaks... έτσι θα πάει μέχρι να πέσει το tag: KARAMANLIS

Δύο ανούσιες αναφορές για την Ελλάδα έχουν τα σημερινά έγγραφα που δημοσίευσε η wikileaks:

1. Ο αμερικάνος πρέσβης στέλνει μια αναφορά στον αμερικάνο ΥΠΕΞ ενόψει της επίσκεψης του Σαρκοζύ στις ΗΠΑ το 2006 και αναφέρει ότι η Γαλλία μάλλον θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να πιέσουν τους Κοσοβάρους να μην βιάζονται να ζητάνε ανεξαρτησία σε υψηλούς τόνους, γιατί αυτό θα προκαλέσει την Σερβία και θα αυξήσει την πίεση στο εσωτερικό χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος να αντιταχθούν δημόσια στην ανεξαρτησία του Κοσόβου

2. Ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας συναντά τον Αμερικάνο Πρέσβη στο Λονδίνο αμέσως μόλις επιστρέφει από το ECOFIN στις 16.02.2010, δηλ. την ίδια μέρα σπεύδει να καρφώσει ότι συζήτησαν οι Ευρωπαίοι!!!!, και του λέει τις εντυπώσεις του:

Πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της νέας κυβέρνησης της Αγγλίας (που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Μαίου του 2010) είναι η μείωση του ελλείμματος και φοβάται την απειρία μιας συντηρητικής κυβέρνησης που μπορεί να προκύψει.

Όσον αφορά την Ελλάδα λέει:

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος θα εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση ισχύος της Γερμανίας και της Γαλλίας μέσα στην Ευρωζώνη, αφού σε αντάλλαγμα της στήριξης οι συγκεκριμένες χώρες θα θελήσουν να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στα οικονομικά της Ελλάδος. Σ αυτές τις διαδικασίες η Μ. Βρετανία βρίσκεται στο περιθώριο (αναφέρει μάλιστα με απογοήτευση ότι δεν κάλεσαν την Αγγλία να συμμετέχει στις εσωτερικές συζητήσεις του ECOFIN για το τι θα κάνουν με την Ελλάδα) και φοβάται ότι Γερμανία και Γαλλία θα επιζητήσουν μεγαλύτερη πολιτική συνοχή των χωρών της ευρωζώνης σαν συνέπεια της ελληνικής κρίσης


Αυτά τα ψιλοανούσια και ψιλογνωστά... μέχρι να πέσουν στο τραπέζι τα leaks με το tag: KARAMANLIS

Φοβού τη Λίβερπουλ...

Η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου εμφανίζεται ως ενδιαφερόμενη για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ και στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει ήδη να πανικοβάλλονται... Τα 14 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας δεν αποτελούν απειλή για τους Άγγλους και αυτό είναι κάτι που τρομάζει...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Με λαικισμό τύπου «Το ταμπελάκι μπροστά στον ΓΑΠ γράφει "TROIKA-GREECE"» δεν πέφτει το ΠΑΣΟΚ

Και δεν πέφτει γιατί αν πάμε στο λαϊκισμό είμαστε χαμένοι από χέρι μιας και αυτοί είναι καθηγητάδες Harvard και εμείς νηπιαγωγείο... Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί μια φώτο του ΓΑΠ από τη σύνοδο του OSCE στο Καζακστάν. Το ταμπελάκι μπροστά στον ΓΑΠ γράφει "TROIKA-GREECE" και κάποιοι το συσχέτισαν αμέσως με την γνωστή μας τρόικα. Έτσι το πρωί στον Αυτιά ο Καρατζαφέρης βγήκε και είπε ότι αν εμφανίζεται έτσι στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να παραιτηθεί:



Μετά το διάλειμμα της εκπομπής έγινε Λούης και δεν συνέχισαν το θέμα μιας και κάποιος προφανώς τους είπε: «λέτε παπαριές και θα γίνετε ρόμπες μιας και»

το ταμπελάκι μπροστά στον ΓΑΠ λέει «TROIKA» όχι λόγω της δικής μας τρόικα αλλά επειδή στον ΟΑΣΕ υπάρχει όργανο που ονομάζεται "TROIKA". Το όργανο αυτό απαρτίζεται από τον προηγούμενο Πρόεδρο του οργανισμού (δηλ. τον Παπανδρέου μιας και η Ελλάδα είχε το 2009 την Προεδρεία) τον τωρινό (δηλ. τον Ναζαρμπάγιεφ του Καζακστάν) και τον επόμενο (δηλ. την Πρόεδρο της Λιθουανίας που θα έχει την Προεδρεία το 2011).

Πάρτε και μια φώτο που δείχνει ότι ο ΓΑΠ κάθεται δίπλα στον Ναζερμάγιεφ μιας και είναι μέλος της ΤΡΟΪΚΑ και όχι γιατί είναι από τους μεγαλύτερους στοχαστές του κόσμου:



Και πάρτε και την φώτο της Λιθουανής Πρωθυπουργού που κάθεται δίπλα στον ΓΑΠ και το ταμπελάκι μπροστά της γράφει επίσης "TROIKA-LITHUANIA":



Όλα αυτά αναγράφονται στη σελίδα του ΟΑΣΕ:
«Troika

As the OSCE Chairmanship rotates annually, the Chairperson-in-Office (CiO) is assisted by the previous and succeeding Chairpersons to assure continuity of the Organization's activities. Together, the three CiOs - present, past and future - form the OSCE Troika.

The 2010 Troika consists of the OSCE's current CiO - Kazakhstan's Foreign Minister Kanat Saudabayev, plus the Foreign Ministers of Greece, which held the OSCE Chairmanship in 2009, and Lithuania, which will chair the Organization in 2011.»
και με λίγο ψάξιμο θα μπορούσαν να τα είχαν βρει όλοι... και εντάξει εμείς να γράψουμε μια παπαριά, καταπίνετε μιας και είμαστε ερασιτέχνες αλλά οι δημοσιογράφοι που είναι επαγγελματίες; Τέτοια ενημέρωση μας παρέχουν....

Καλά για τον γνωστό κολοτούμπα της πολιτικής τι να πούμε;

ΥΓ. Το ταμπελάκι μπροστά στον Δρούτσα έγραφε φυσικά σκέτο GRECCE:


Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με απόφαση της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη, συγκροτήθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του κινήματος. Στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι ο συντονισμός της πολιτικής δράσης και των παρεμβάσεων καθώς και η οργανωτική ανάπτυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι το ιδρυτικό της συνέδριο την ερχόμενη Άνοιξη.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής είναι:

1. Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, Δήμαρχος Ύδρας. Ιδιοκτήτης του λογιστικού και φοροτεχνικού γραφείου στην Ύδρα και Δήμαρχος Ύδρας από το 1995 έως το 2010. Έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις και οργανισμούς και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αειφόρο ανάπτυξη των μικρών νησιών.

2. Ανδρέου Γιώργος, Δικηγόρος. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, νομικός σύμβουλος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας Βοιωτίας, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος δύο τετραετίες και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

3. Αραμπατζή Νίκη, Δικηγόρος. Δικηγόρος, σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής. Έχει διατελέσει μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας.

4. Γεωργιάδης Στέφανος, Επιχειρηματίας. Τεχνολόγος Γεωπόνος, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Δράμας

5. Γιαννουλάκης Δημήτρης, Επιχειρηματίας. Οικονομολόγος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Έχει διατελέσει μέλος Κ.Ε. Ν.Δ.

6. Γκλαβάκης Γιάννης, γεωπόνος-αγρότης, πρώην ευρωβουλευτής. Γεωπόνος, φυτοριούχος στην Πέλλα, με έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών φορέων, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση στην Πέλλα από διάφορες θέσεις, και διετέλεσε Ευρωβουλευτής της ΝΔ την περίοδο 2003-2009.

7. Καμάρας Παύλος, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος. Πολιτικός Μηχανικός, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος Δ.Σ. Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής, πρώην Δήμαρχος Πεύκης, Πρόεδρος Συλλόγου Δημάρχων Αττικής.

8. Καράτζης Μιλτιάδης, Επιχειρηματίας. Οικονομολόγος, μέλος στο Δ.Σ. ΣΕΤΕ.

9. Καρβέλης Θάνος, Δικηγόρος. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Αναπληρωτής Διευθύνων Εταίρος Δικηγορικής Εταιρίας .Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA.

10. Κόλλια Βάσω, Πολιτική Επιστήμων-Διεθνολόγος. Πολιτική Επιστήμονας-Διεθνολόγος, εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας. Ήταν μέλος του Ε.Γ. και της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, της Γραμματείας Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

11. Κοτσώνης Θεόδωρος, ιατρός, πρώην βουλευτής. Ιατρός, με πλούσια κοινωνική και επαγγελματική δράση. Διετέλεσε βουλευτής Κορίνθου με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1989-2004 και υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας(1996-2000) και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (2003-2004).

12. Κωστάκη Ιουλία, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος. Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Διδάκτωρ ΕΜΠ. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

13. Πάλλη Αλεξάνδρα, επιχειρηματίας. Σπούδασε Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα και το Λονδίνο. Είναι Γενική Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του Φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο-Eurocommerce και του Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

14. Παπαγεωργίου Γιώργος, ιατρός, πρώην βουλευτής. Ιατρός, Διδάκτωρ χειρούργος-οφθαλμίατρος, με σημαντική επιστημονική και πολιτική δράση. Διετέλεσε βουλευτής Άρτας πέντε φορές από το 1989 μέχρι το 2009 και υπηρέτησε υφυπουργός Υγείας (2007-2009).Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

15. Παππάς Ελπιδοφόρος, Πολιτικός Μηχανικός, Στέλεχος Επιχειρήσεων. Πολιτικός Μηχανικός, στέλεχος επιχειρήσεων, σήμερα είναι αναπληρωτής Διευθυντής έργου σχεδιασμού και κατασκευής πολιτιστικού κέντρου. Έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Management στο London School of Economics. Με 15ετή επαγγελματική εμπειρία σε τομείς όπως: η διαχείριση και διοίκηση τεχνικών έργων, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, η διαχείριση κόστους και χρονοδιαγράμματος έργων.

16. Σταύρου Γιάννης, Οικονομολόγος. Σπούδασε Οικονομική και Κοινωνική Διοίκηση στο University Lyon II και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics. Εργάζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων και μετέχει σε Δ.Σ. εταιρειών.

17. Ταχιάος Νίκος, Τοπογράφος Μηχανικός. Τοπογράφος Μηχανικός, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σύμβουλος μελετητής-μηχανικός. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος της δεκαπενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Έχει εκλεγεί πολλές φορές δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος. Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. και της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ καθώς και της Κ.Ε της Ν.Δ.ς μελετητής - σύμβουλος μηχανικός.

18. Τραχήλη Αθηνά, Κτηνίατρος. Κτηνίατρος, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και είναι β΄αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ

19. Τσίφτης Σέργιος, Φυσικός. Φυσικός, εργάσθηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είχε έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική παρουσία και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Γραμματέας της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και του Εθνικού Τυπογραφείου και αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της CPMR – Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (Σύνοδος των Απομακρυσμένων και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης). Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. και του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.

20. Υφαντής Κώστας, Πανεπιστημιακός. Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διεθνείς Σχέσεις στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Bradford από όπου και αναγορεύθηκε Διδάκτορας. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών (1997-1998) και Fulbright Visiting Scholar στη John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard (2002).

Με απόφαση της προέδρου στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Οικονόμου εκπρόσωπος Τύπου, ο Δημήτρης Ζαφειριάδης υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος υπεύθυνος οργανωτικού.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.