02 Δεκεμβρίου 2010

Σουρωτήρι το "πόθεν έσχες του Μαντέλη"... λογικό...

http://img.protothema.gr/E7196E64A40F7BC7F81126830258BEDB.jpgΑπόκρυψη σημαντικών εισοδημάτων είδαν οι ορκωτοί λογιστές οι οποίοι «ξεσκόνισαν» τα Πόθεν Έσχες του Τάσου Μαντέλη μετά από σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, και την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση του γερμανικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, οι διαφορές εντοπίστηκαν ανάμεσα στις καταθέσεις που δηλώθηκαν στο πόθεν Εσχες και σε αυτές που προκύπτουν από τραπεζικά παραστατικά και κινήσεις λογαριασμών.

Από τον έλεγχο προκύπτει ότι η οικογένεια Μαντέλη δεν δήλωνε στα Πόθεν Έσχες Αμοιβαία Κεφάλαια, repos, και swap τα οποία κατείχε και διαχειριζόταν η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Πρόκειται για επενδύσεις αξίας 46 έως 53 εκατομμυρίων δραχμών από το 1997 έως το 2000 και swap αξίας από 91.800 ευρώ έως 147.000 ευρώ μέχρι το 2004.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο δηλώθηκαν ποσά λίγοτερα από αυτά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο ίδιο πόρισμα οι ελεγκτές αναφέρονται και σε καταθέσεις σε λογαριασμό του γιου αλλά και της συζύγου του του Τάσου Μαντέλη, από το 2002 ως και το 2006, με καταθέτη την εταιρεία Info Quest (η εταιρία έβγαλε ανακοίνωση εδώ).

Οι Ορκωτοί λογιστές επεσήμαναν ότι «από τον επανέλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, σχετικά με την αύξηση της περιουσίας (καταθέσεις και επενδύσεις σε repos), προέκυψαν περιπτώσεις όπου η αύξηση αυτή δεν αιτιολογείται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα, μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης», επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές.

Να σημειωθεί πως ο έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων του κ. Μαντέλη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάτι αξιοπερίεργο για τους υπόλοιπους "εξεταζόμενους" (Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρων Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη)

ΟΧΙ της ΝΔ στην "Οικονομική Αστυνομία"

Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην ίδρυση οικονομικής αστυνομίας, όπως και στην ίδρυση των υπόλοιπων νέων υπηρεσιών που έχουν εξαγγελθεί (γραφείο αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας, υπηρεσία ασύλου, υπηρεσία πρώτης υποδοχής μεταναστών), γνωστοποίησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Νίκος Δένδιας. Υποστηρίζει ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι δεν βελτιώνεται η λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, αλλά αντιθέτως εντείνεται η δυσλειτουργία και η σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ τους.

"Αντί της συνολικής αναμόρφωσης των υφιστάμενων υπηρεσιακών δομών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλώνεται σε απρόσφορες ασκήσεις ανασχηματισμού τους, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας και εμπλέκοντας τις αρμοδιότητές της με αυτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που επίσης πρόσφατα, με το ν.3842/10 'αναβαπτίστηκε'", αναφέρει στη δήλωσή του.

«Εξωγήινο» βακτήριο που ζει σε λίμνη της Καλιφόρνια, η ανακάλυψη της ΝΑΣΑ... σε απλά ελληνικά: Μπαρμπούτσαλα

CLOSE WINDOWΟ πρώτος οργανισμός που δύναται να αντικαθιστά ένα από τα έξι βασικά στοιχεία της ζωής ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της NASA.
Όπως μετέδωσε το BBC, το βακτήριο ζει στη λίμνη Μόνο της ανατολικής Καλιφόρνια και χρησιμοποιεί το δηλητηριώδες στοιχείο του αρσενικού, με το οποίο υποκαθιστά το φώσφορο.

Πρόκειται για το πρωτεοβακτήριο GFAJ-1, της οικογένειας των «Holomonadaceae», που βρέθηκε στη γνωστή για τα δηλητηριώδη, αφιλόξενα νερά της, λίμνη Μόνο, στην Καλιφόρνια. Η εν λόγω λίμνη περιέχει αρσενικό και άλλα δηλητήρια, τα οποία καθιστούν αδύνατη την επιβίωση οποιουδήποτε είδους ψαριού εκεί, την ώρα όμως που τα μικρόβια αφθονούν.

Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της μελέτης πριν από τη συνέντευξη Τύπου της NASA, που έχει προγραμματιστεί για τις 21.00 ώρα Ελλάδας, την Πέμπτη.

Και μπορεί να μην αφορά... πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες και μεγάλα αυτιά, αλλά η ανακάλυψη αυτή χαρακτηρίζεται εξίσου σημαντική, καθώς η ανακάλυψη του εν λόγω βακτηρίου, που ενσωματώνει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, η οποία φαντάζει πλέον όλο και πιο πιθανή.

«Τα ευρήματά μας αποτελούν υπενθύμιση ότι η ζωή, όπως την ξέρουμε, μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη απ' ό,τι υποθέτουμε ή μπορούμε να φανταστούμε» σχολίασε η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η ζωή, όπως τουλάχιστον την γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αποτελείται κυρίως από τα στοιχεία άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, θείο και φώσφορο. Το GFAJ-1 είναι η πρώτη γνωστή μορφή ζωής που χρησιμοποεί και αρσενικό, εκτός από αυτά τα στοιχεία.

Όταν το βακτήριο καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο με φώσφορο, μόνο με αρσενικό, ή και με τα δύο μαζί.

Ο Πολ Ντέβις, ερευνητής του πανεπιστημίου και της NASA, τόνισε ότι αυτή η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. «Αν κάτι εδώ στη Γη μπορεί να κάνει κάτι τόσο αναπάντεχο, τι άλλο μπορεί να κάνει η ζωή, που δεν έχουμε δει ακόμα;» διερωτήθηκε, για να δώσει αμέσως την απάντηση ο ίδιος: «Τώρα ήρθε η ώρα να το μάθουμε».

Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της NASA

Δεν έχει προηγούμενο, τις τελευταίες ώρες, αυτό που γίνεται στο Διαδίκτυο, με τους φανατικούς των εξωγήινων θεωριών να μετρούν τα λεπτά μέχρι την ανακοίνωση και τους πιο επιτήδειους να έχουν στήσει... «παίξε στοίχημα» για το τι θα πουν οι εκπρόσωποι της NASA.

Οι εικασίες για τη μεγάλη ανακάλυψη είναι πολλές, με τις περισσότερες να επικεντρώνονται στο αν τελικά η NASA έχει εντοπίσει «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» εκτός πλανήτη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η μαλακ@@ σε αυτην τη χώρα έχει βαρέσει κόκκινο!!!

Με αφορμή (α) την παρακάτω είδηση και (β) την σχετική ανακοίνωση συγκλήτου παν/μιου Ιωαννίνων, έχω να κάνω δύο σχόλια:

α) Τελικά το μεγαλύτερο ταμπού στην Ελλάδα είναι το άσυλο...
β) H αποκορύφωση της υπερβολής, της γελοιότητας και της μαλκ@@@ ταυτόχρονα από "καθηγητές" να σου πετύχουν...

«Από esos.gr:
Μια ανεπιθύμητη έκπληξη περίμενε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όταν στο χώρο του Ιδρύματος είδαν να εισέρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΑΣ), με δύο ένστολους.

Τα δίκυκλα από την κεντρική πύλη της πανεπιστημιούπολης κατευθύνθηκαν

στη Βιβλιοθήκη, όπου φέρεται ένας εκ των ένστολων να δανείστηκε ένα βιβλίο για τη σύζυγό του. Οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια

Ωστόσο ακολούθησε μεγάλη αναταραχή στο πανεπιστήμιο , καθώς οι φοιτητές συνέδεσαν το γεγονός με την κατάληψη που πραγματοποιείται στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Η πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία:

-καταγγέλλει την παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο της πανεπιστημιούπολης για οποιοδήποτε λόγο που δεν προβλέπεται από το νόμο,

- εγγυάται την με κάθε νόμιμο τρόπο διαφύλαξη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και του ακαδημαϊκού ασύλου,

Τέλος η Πρυτανεία ανακοίνωσε πως διερευνά το περιστατικό με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του πανεπιστημίου , για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες.»

Ρε αμερικανάκια πλάκα μας κάνετε; Live NASA Press Conference on Astrobiology Discovery

Τώρα που η wikileaks άρχισε να βγάζει τα άπλυτα στη φόρα και η Χίλαρυ δεν προλαβαίνει να παίρνει τηλέφωνα να ζητάει συγγνώμη... ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο για την ύπαρξη ή μη εξωγήινης ζωής;;;;
Θα τρελαθούμε τελείως;
Αν ο Διευθυντής της wikileaks βρεθεθεί σε κανα χαντάκι... οι εξωγήινοι θα τον έχουν καθαρίσει;

Τέσπα για όποιον ενδιαφέρεται βάλαμε δεξιά την τηλεόραση της NASA που θα μεταδώσει ζωντανά στις 21:00 το NASA Press Conference on Astrobiology Discovery

Γιατί ο διοικητής της ΑΤΕbank, κ. Πανταλάκης "κρατάει κλειδωμένα" τα στοιχεία για τα "τοξικά" ομόλογα της Τράπεζας

«Μπορεί οι ευθύνες να μην είναι οικογενειακές, όταν όμως αποδυναμώνουν το "μανατζάρισμα" ενός κρατικού λειτουργού.... αποτελούν βαρίδι !»

Σε δημοσίευμα της εφημ.Παρασκήνιο [7.5.10-σελ.19], τίθενται ορισμένα ερωτήματα, κυρίως από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" , προς τον σημερινό διοικητή της ΑΤΕbank, κ. Πανταλάκη για «φερόμενη» καθυστέρηση διερεύνησης της γνωστής υπόθεσης των δομημένων ομόλογων, που έχει να κάνει με την ΕΜΠΛΟΚΗ κοντινού προσώπου της οικογενείας του.


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:


«Μπορεί οι ευθύνες να μην είναι οικογενειακές, όταν όμως αποδυναμώνουν το "μανατζάρισμα" ενός κρατικού λειτουργού.... αποτελούν βαρίδι !


Κύριε διοικητά της ΑΤΕbank, κ. Πανταλάκη, σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις αιχμές που αφήνουν εναντίον σας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζόμενων της τράπεζας για τις "παλινωδίες" κατά την υποτιθέμενη διαιτησία στις αυξήσεις του προσωπικού, τα "πισωγυρίσματα" στη χρηματοδότηση του ταμείου υγείας και τις "ύποπτες" αποσύρσεις των άκρως ανταγωνιστικών προϊόντων του ομίλου, αλλά δεν μπορούμε να μην σας ρωτήσουμε σχετικά με τις φήμες που "οργιάζουν" την τελευταία περίοδο και προέρχονται περισσότερο από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και λιγότερο από την "επάρατο ΝΔ".


1)Αληθεύει ότι, ενόψει της Εξεταστικής για διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομόλογων, δεν έχετε ακόμη αποστείλει στην επιτροπή τεκμηρίωσης του κόμματός σας το ΣΥΝΟΛΟ των στοιχείων που αφορούν στην επενδυτική "συμπεριφορά" της πρώην "γαλάζιας διοίκησης" σε προϊόντα υψηλού ρίσκου ;


2)Με αφορμή τις διαρροές για επικείμενη πώληση, συγχώνευσή σας με άλλες κρατικοδίαιτες τράπεζες, έχετε υπολογίσει σε πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι λογιστικές ζημίες από τα " τοξικά" προϊόντα και σε πόσες δεκάδες εκατομμύρια οι προμήθειες προς τρίτους ;


3) Είναι γεγονός ότι η φερόμενη καθυστέρησή σας έχει να κάνει με την ΕΜΠΛΟΚΗ κοντινού προσώπου της οικογενείας σας(με αρχικό επιθέτου από "Π"), το οποίο "μετατέθη" ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ επί ΝΔ από την χρηματιστηριακή εταιρεία του ομίλου στο dealing room της τράπεζας με ενασχόληση στα ομόλογα, έτσι ώστε να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να υπογράψει τουλάχιστον δυο από τις «περίεργες» συναλλαγές των δομημένων ομολόγων της; Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας, αν και διασταυρωμένες, είτε να έχουν κάποια δόση υπερβολής, είτε να προέρχονται από κακεντρεχείς που θέλουν να σας υπονομεύσουν, γι αυτό και αναμένουμε τις διευκρινήσεις σας προκειμένου να ξεκαθαρισθεί πλήρως το θέμα.»


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ .


-Την οργή του Απ. Κακλαμάνη προκάλεσε ανακοίνωση της ΑΤΕ.


Την έντονη αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη προκάλεσε ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας, με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου. Με την ανακοίνωση η τράπεζα προσφέρει πλήρη κάλυψη στις ενέργειες και πολιτικές του τέως προέδρου της, Δημήτρη Μηλιάκου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι στην περίπτωση που ήταν σε γνώση ή υπό την έγκριση του νέου διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη, θα αποσύρει τη θετική ψήφο για τον διορισμό του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ….ΣΤΟ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=109779

Απέκλεισαν από τους servers του Amazon τη wikileaks

H wikileaks είχε αγοράσει χώρο στους σέρβερ της Amazon για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση που θα είχαν οι σελίδες της στις ΗΠΑ. Ωστόσο μετά από έρευνα του δήθεν ανεξάρτητου γερουσιαστή Joe Lieberman ανακαλύφθηκε και μετά από πιέσεις η Amazon αναγκάστηκε να κόψει την πρόσβαση στις σελίδες της wikileaks. Μάλιστα ο Lieberman δεν δίστασε να καλέσει και άλλες χώρες να αποκλείσουν τη wikileaks.

Οι κυρίως σέρβερ που εξυπηρετούν σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι στη Ισλανδία λόγω χαμηλού κόστους ρεύματος (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνουν την Ισλανδία να έχει τη φτηνότερη κιλοβατώρα στον κόσμο) και χαμηλών θερμοκρασιών (μειώνεται το κόστος ψύξης τους).

ΥΓ. Ούτε στα σημερινά leaks έχει κάτι για Ελλάδα ή Καραμανλή που κάνει τζιζζζζζζζ

Ερώτηση Πολατίδη για μουσουλμάνους δημοσιογράφους στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τις θέσεις δημοσιογράφων στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Συμφώνως με πληροφορίες, στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές δύο δημοσιογράφοι παρ’ όλο που η σχετική σύμβασή του έχει λήξει στις 30/6/2010. Πρόκειται για τους ΑΙΝΤΙΝ ΜΠΟΣΤΑΝΤΣΗ και ΕΒΡΕΝ ΝΤΕΝΤΕ οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές στην τουρκική γλώσσα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και επίσης εκφωνούν καθημερινώς το πρωινό δελτίο ειδήσεων στα τουρκικά. Ακόμη, συνεχίζει να εργάζεται στον ανωτέρω ραδιοφωνικό σταθμό και ο τεχνικός ΦΑΤΗΧ ΝΑΖΙΦΟΓΛΟΥ παρ’ όλο που η σύμβασή του ίσχυε μέχρι τις 31/3/2010. Να σημειωθεί ότι στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής υπάρχει μόνιμος μουσουλμάνος δημοσιογράφος, ο ΣΑΜΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΓΛΟΥ.

Συμφώνως δε με δημοσιεύματα του τοπικού Θρακικού τύπου (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, 27/10/2010), στην υπ’ αριθ. ΣΟΧ Α1/2010 προκήρυξη της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. για πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων υπάρχει προκατασκευασμένη διάταξη που «φωτογραφίζει» ειδικά τους δύο αναφερθέντες δημοσιογράφους του Ρ/Σ Κομοτηνής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Γιατί οι ανωτέρω τρεις συμβασιούχοι συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής παρ’ όλο που η σύμβασή τους έχει λήξει;
2. Πώς έχει το καθεστώς μισθοδοσίας τους;
3. Γιατί με την προκήρυξη υπ’ αριθ. ΣΟΧ Α1/2010, η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ζητά δύο δημοσιογράφους για την Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής με πολύ καλή γνώση της τουρκικής γλώσσης αφού υπάρχει ήδη ένας μόνιμος;
4. Αληθεύουν τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα περί φωτογραφικής διατάξεως για τους δύο ανωτέρω δημοσιογράφους;

Aθήνα, 26 Νοεμβρίου 2010

Θα μας στείλουν στο τρελάδικο...

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Άρης απέδειξαν χτες πως η ποδοσφαιρική λογική είναι κάτι σαν... ανέκδοτο... Δυο ομάδες που έχουν ένα σωρό προβλήματα, όχι μόνο εντυπωσίασαν αλλά πέτυχαν το... ακατόρθωτο...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ: «ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ»... νοιώθεις τόσο όσο ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι

Ο Κανάκης (ο γνωστός με τα μπαρ που απασχολεί ανασφάλιστα κοριτσάκια για 400 ευρώ) παρουσιάζει στο "Ράδιο Αρβύλα" ένα ηχητικό όπου ακούγονται ΓΑΠ-Σαμαράς να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα και αρχίζει τα σχόλια του στυλ "λένε ακριβώς τα ίδια" και αναρωτιέται «ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ όταν μας λένε ακριβώς τα ίδια τα δύο αντίθετα κόμματα»...

Να του πούμε λοιπόν ότι
νοιώθει όσο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ

μιας και αποκρύπτει ότι ο ΓΑΠ λέει, ότι ακούγεται στο ηχητικό, στην ΔΕΘ του 2009 και ο Σαμαράς την επόμενη χρονιά στη ΔΕΘ του 2010 υπενθυμίζει τι είπε ο Γιωργάκης από το ίδιο βήμα ένα χρόνο πριν και επαναλαμβάνει επακριβώς τα λόγια του προκειμένου να δείξει την ανευθυνότητά του...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΕΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΝΑΚΗ;



* Για το θέμα μας ενημέρωσε ο φίλος kolotoubes.blogspot.com την ίδια μέρα της εκπομπής, αλλά είπαμε ο χρόνος μας είναι περιορισμένος μιας και είμαστε ερασιτέχνες

TV100-«ΔΗΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ» ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Την υπέροχη ιστορία της επιχείρησης ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, την επέτειο της οποίας γιορτάσαμε πριν από λίγες ημέρες, αφηγείται η εκπομπή «Δήγμα Δωρεάν» αυτής της εβδομάδας.

Οι αντάρτες Θέμης Μαρίνος, Γιάννης Παπαδάκης, Στέργιος Βούλγαρης, Αντώνιος Φρατζέσκαρος και Δημήτρης Παπάς μιλούν για τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση, την αντάρτικη ζωή, τις κακουχίες και τις πλάκες της. Πρόκειται για κάποιους από εκείνους τους υπέροχους Έλληνες, που, στα βαριά χρόνια της κατοχής, βγήκαν στο βουνό, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, ταλαιπωρία, δυσκολία ή ατομισμό και «σήκωσαν κεφάλι» στον κατακτητή.

Ο Θέμης Μαρίνος είναι ο επικεφαλής της τρίτης ομάδας των βρετανών σαμποτέρ που έπεσαν με αλεξίπτωτο στη Γκιώνα για να οργανώσουν την επιχείρηση «Χάρλινγκ» και η αφήγησή του έχει ιδιαίτερη αξία. Ο Γιάννης Παπαδάκης (που δεν βρίσκεται πια στη ζωή) ήταν ένας από τους πρώτους τρεις αντάρτες του Ζέρβα, υπασπιστής και σωματοφύλακάς του, μέχρι το τέλος της Αντίστασης. Ο Στέργιος Βούλγαρης ήταν ο αντάρτης που πρώτος μπήκε μέσα στο ιταλικό πολυβολείο της γέφυρας, κατά την επίθεση εναντίον της φρουράς της.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται ακόμη αρχειακό υλικό με άγνωστες πτυχές της επιχείρησης, ενώ έμφαση δίνεται στο ανθρώπινο στοιχείο, στις αγωνίες και τα συναισθήματα του απλού αντάρτη μπροστά στην πρόκληση της «Χάρλινγκ», τη χαρά της επιτυχίας, το φόβο μπροστά στο θάνατο, τη συντριβή μπροστά στο χαμό ενός συντρόφου, το «γλέντι» του πολέμου, όπως το ονομάζουν ή την περίεργη ηδονή του να σκοτώνεις έναν εχθρό.

Αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο Χρήστος Νικολαίδης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζάχος Σαμολαδάς.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 5 μ.μ. από την TV-100.

Να τον χαίρεστε: Σε μειώσεις μισθών έως 12% συμφώνησε μέσ' τη νύχτα ο Παναγόπουλος... ανάγκη έχει;

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSA_9wmfLapEPAF6v0gdsUc4XNEpijYNZfmm0ZoBSC-RR8_T2iDΤο δικό του παραδάκι, πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο, πέφτει κανονικά... οπότε χαλαρά μπορεί να κόψει από τους ταλαίπωρους μακάκες 10-12% για να εξυπηρετήσει τους εργοδότες του και να γίνει βουλευτής:

«Σε συμφωνία τεσσάρων σημείων για τις συμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, με αιχμή τις επιχειρησιακές, σε εφαρμογή του μνημονίου κατέληξαν χθες οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZGiv49beRprTA-A_vrGfcVHtMMQF1jD7n1j6yYG57BU7W7qS0_wΣε μια μυστική ουσιαστικά συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στα γραφεία του ΣΕΒ μετά τη ματαίωση της προγραμματισμένης νωρίς το απόγευμα συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω του αποκλεισμού του κτηρίου από το ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων κατέληξαν σε συμφωνία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, φέρεται να συμμετείχε στη συνάντηση, αν και κύκλοι της ΓΣΕΕ το διέψευδαν. Η συμφωνία, που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει:

- Οι επιχειρησιακές συμβάσεις να συνάπτονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια (ένας συν ένας χρόνος).

- Η μείωση των αποδοχών να μην ξεπερνά το 12%.

- Να προβλέπεται ρήτρα ότι οι επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων δεν θα προχωρούν σε απολύσεις.

- Να μην ισχύσει η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»