04 Δεκεμβρίου 2010

Όταν η Ελλάδα είχε ηγέτες με Αρχίδ@@, κι όχι Αρχίδ@@ ηγέτες...

Θα μου συγχωρήσετε την "γλώσσα", αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστώ. Κάποτε, τότε που Ελλάδα είχε Ηγέτες, άντρες με Αρχίδ@@ κι όχι φερέφωνα, αρνήθηκε να αποπληρώσει δάνειο που είχε λάβει. Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!
Χωρίς λόγια...

Κ. Αγοραστός: «Νάρκη» χρέους 2,5 εκατ. ευρώ στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας

Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΚΕΚΑΝΕΜ, εταιρείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Οι 19 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4.5 μήνες καθώς, όπως αναφέρουν, καμία υπόσχεση που τους είχε δοθεί πριν τις περιφερειακές εκλογές για καταβολή των δεδουλευμένων δεν έχει εκπληρωθεί μέχρι τώρα. Μεγάλο άνοιγμα παρουσιάζει η χρήση του 2009 όταν η εταιρεία «έγραψε» ζημίες 890 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα και φέτος.

Την κατάσταση αυτή παρουσιάζει η ΚΕΚΑΝΕΜ σήμερα, όπως με ενημέρωσαν η διοίκηση της εταιρείας και οι εργαζόμενοι, κατά την επίσκεψή μου στην ΚΕΚΑΝΕΜ για να ενημερωθώ προσωπικά.

Ζήτησα αναλυτικά στοιχεία καθώς και όλες τις προγραμματικές συμβάσεις που συνήψε η ΚΕΚΑΝΕΜ τα τελευταία χρόνια, μίλησα για «νάρκη χρέους στην αιρετή περιφέρεια», ενώ ξεκαθάρισα:

«Δεν υποκύπτουμε στη γοητεία της αβασάνιστης επίρριψης ευθυνών. Ωστόσο, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και καθαρές κουβέντες απ’ όλους».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο οι υποχρεώσεις της ΚΕΚΑΝΕΜ όπως και όλων των αναπτυξιακών εταιρειών των σημερινών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας μεταφέρονται στην αιρετή περιφέρεια.

Bundesliga 15η αγωνιστική

Παρασκευή (3/12)

Σαν Πάουλι-Καϊζερσλάουτερν 1-0
(48’ Τίφερτ αυτ.)

Σάββατο (4/12)

Στουτγκάρδη-Χοφενχάιμ 1-1
(34’ Χάρνικ – 11’ Σαλίχοβιτς)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 0-0

Άιντραχτ-Μάιντζ 2-1
(35’ Ρους, 84’ πεν. Γκέκας)

Γκλάντχμπαχ-Ανόβερο 1-2
(17’ Ντε Καμάργκο – 73’ Χάνκε, 75’ Κονάν)

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 1-0
(4’ Σισέ)

Σάλκε-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή (5/12)

Λεβερκούζεν-Κολονία (16:30)
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ (18:30)

Η βαθμολογία:

1. Ντόρτμουντ 37*
2. Μάιντζ 30
3. Αννόβερο 28
4. Λεβερκούζεν 26*
5. Φράιμπουργκ 24
6. Χοφενχάιμ 23
7. Μπάγερν 23*
8. Άιντραχτ 23
9. Αμβούργο 21
10. Βέρντερ 19
11. Νυρεμβέργη 18
12. Καϊσερσλάουτερν 17
13. Βόλφσμπουργκ 17
14. Σεν Πάουλι 17
15. Σάλκε 13*
16. Στουτγκάρδη 12
17. Κολωνία 12*
18. Γκλάντμπαχ 10

* Οι ομάδες έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Μαθητευόμενος μάγος ο Γ. Παπακωνσταντίνου"

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα πάνω - κάτω στις ΔΕΚΟ, το ευρύτερο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τις αλλαγές στις συμβάσεις.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, όπου ορισμένοι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να διαφοροποιηθούν από την επίσημη κομματική «γραμμή», εκτιμώντας ότι η δύσκολη θέση στην οποία ήδη βρίσκονται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής δε «σηκώνει» άλλες αποφάσεις που ξεσηκώνουν την κοινωνία.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει βουλευτές και στελέχη είναι ότι με τις αλλαγές που πλέον δρομολογούνται η κυβέρνηση ουσιαστικά έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με ένα μεγάλο μέρος του κομματικού της «ιστού», που κλονίζεται από τις αλλαγές.

Εν μέσω του κλίματος αυτού η κριτική εξ αριστερών που δέχεται το οικονομικό επιτελείο και προσωπικά ο πρωθυπουργός συνεχώς κλιμακώνεται, κατάσταση που έχει ήδη θορυβήσει την Ιπποκράτους και το μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που οι δύο πλευρές καταβάλλουν να ελέγξουν την ένταση και παρά το μορατόριουμ που ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από το κόμμα του για τουλάχιστον ένα χρόνο ώστε να προωθηθούν οι ριζικές αλλαγές, η εσωκομματική κριτική παραμένει αμείωτη.

Χθες, με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε και πάλι το γνωστό στέλεχος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.

Σε παρέμβασή του για τις συζητήσεις περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και αλλαγών στις εργασιακές συμβάσεις, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ήταν καταπέλτης για τον «τσάρο» της Οικονομίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» που «υποκύπτουν στις επιταγές του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου και δωρίζουν τις υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών, του μισού ελληνικού πληθυσμού.... Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην τραπεζική αγορά».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος σχολίασε πως «Όταν κάποιος μάθει να λέει «ναι» συχνά, στο τέλος καταλήγει να λέει «ναι» σε όλα και γίνεται πιστός υπηρέτης» και, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ως «αντεργατικές» τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση για τον ιδιωτικό τομέα, που όπως αναφέρει θα αποτελέσει το τελευταίο χτύπημα στην αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=28515

Όποιος νεαρός ενδιαφέρεται για κανα χαρτζηλίκι μπορεί να κάνει αίτηση για Τομεάρχης στην απογραφή του 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διενέργεια των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών 2010-2011, ως Τομεάρχες, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις και όχι αργότερα από τις 15 Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των απογραφικών εργασιών, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν μέχρι δεκατέσσερις χιλιάδες (14.000) Τομεάρχες σε όλη τη χώρα, με αμοιβή διακόσια ευρώ (€ 200,00) μικτά ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για όσους εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αναμένεται να απασχοληθούν για τέσσερις περίπου μήνες, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011.

Περισσότερα στο diorismos.gr

Βρήκαν οπλοστάσιο σε γκαράζ στη Νέα Σμύρνη - Συνεχείς προσαγωγές από την Αντιτρομοκρατική

Μεγάλη ποσότητα οπλισμού σε υπόγειο γκαράζ σπιτιού στη Νέα Σμύρνη, ανακάλυψε σήμερα το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική.

Μετά από έφοδό της στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, έγιναν έξι προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, πιθανόν τη Σέχτα Επαναστατών.

Αυτή την ώρα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν τις προσαγωγές, ενώ αποκλεισμένη παραμένει η γύρω περιοχή.

Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Προβλήματα από τη βροχόπτωση στη ΒΔ Ελλάδα λόγω της αδράνειας Καραμανλή

Αισθητή είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες η αλλαγή του καιρού και ήδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 30 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων. Δέκα συνεργεία επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

Με έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου αναμένεται να επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βραδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, με τη σταδιακή επικράτηση βόρειων-βορειοδυτικών ανέμων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική χωρα προβλέπεται για την Κυριακή 05/12/2010. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρός και την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νοτια. Ανεμοι, ασθενείς και πρόσκαιρα στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Ποια νησιά και αεροδρόμια βγαίνουν στο σφυρί

Άρχισε το GREECE FOR SALE:

http://img.protothema.gr/BA1F5D27E7EF297AE43934089DBEE0A7.jpg

Ν. Νικολόπουλος: «Παίζουν με το μέλλον των νέων»

Σε τέλμα παραμένει μέχρι σήμερα η αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να δώσει λύση στο αίτημα των σπουδαστών του παρατήματος Πύργου του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι ζητούν να ικανοποιηθούν τα δικαιώματά τους για επαγγελματική αποκατάστασή τους σε θέσεις καθηγητών, όπως ορίζονται με το Π.Δ. 181/2008 (τεύχος ΦΕΚ 244/12008, τεύχος Α).

Σύμφωνα με το Π.Δ οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να διδάξουν «σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης» κάτι που δεν ισχύει σήμερα για τους αποφοίτους του μοναδικού τμήματος στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις σχεδιασμού και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, γιατί δεν εφαρμόζεται για τους πτυχιούχους του τμήματος το Π.Δ και πότε θα το εφαρμόσει η Κυβέρνηση

Καταργούν τις στρατιωτικές σχολές;

Εξ άλλου, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της σχολής Ευελπίδων, της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της σχολής Ικάρων οι οποίες θα αντικατασταθούν από ένα Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο!

«Έμεινα έκπληκτος μαθαίνοντας την πληροφορία και περιμένω από τον Υπουργό να μου απαντήσει ξεκάθαρα, όπως και τι σκοπό εξυπηρετεί ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης αν ισχύει. Δεν θα εκπλαγώ πάντως. Ήδη έχουν καταργήσει το Κράτος», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

http://nikosnikolopoulos.gr/paizoun.me.to.mellon.ton.neon

Στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εισοδηματικό «πλαφόν» στα πολυτεκνικά επιδόματα

Οργανισμό «ομπρέλα» για την ιατρική φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών υγείας των ασφαλισμένων με πρωταρχικό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που παρουσιάστηκε χθες κατά το υπουργικό συμβούλιο. Βασικός στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ ώστε να προκύψουν οικονομίες στην συνολική ιατρική δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Οργανισμός Παροχών Υγείας, η έναρξη ισχύς του οποίου ορίζεται η 1η Ιουνίου. Σκοπός του θα είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Έτσι, οι ασθενείς θα εξετάζονται πρώτα από τους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας στο ΕΣΥ τότε θα λαμβάνουν παραπεμπτικό. Σημειώνεται, ωστόσο πως «ελευθέρας» θα έχουν στα νοσοκομεία τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης νοσηλείας αλλά και οι ασθενείς που διακομίζονται με ασθενοφόρο.

Σημειώνεται πως στον Οργανισμό που θα εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, θα ενταχθούν τα Κέντρα Υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι κλάδοι υγείας ΙΚΑ με τις μονάδες υγείας του, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών), ο ΟΠΑΔ (Ταμείο δημοσίων υπαλλήλων) και ο Οίκος Ναύτη. Παρόλα αυτά, το πολυνομοσχέδιο αφήνει «παραθυράκι» και για την ένταξη και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υγείας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μία σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν το νέο σύστημα προμηθειών που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2012. Η διαχείριση των προμηθειών θα ανατεθεί σε ένα ή περισσότερους οικονομικούς φορείς, με βασικό στόχο την διεξαγωγή κεντρικών διαγωνισμών που θα αφορούν τις ανάγκες της χρονιάς ή ακόμη και περισσότερων ετών.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, στόχος είναι η ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ενώ επιτρέπει συνεργασία με τράπεζες για την απευθείας εξόφληση των προμηθευτών. Παρόλα αυτά, και όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο δίδεται και η δυνατότητα να διεξάγονται διαγωνισμοί και από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Όπως υπογράμμιζαν χτες στα «ΝΕΑ» πηγές του υπουργείου, στόχος του νέου συστήματος προμηθειών είναι να επιτευχθούν μέσω κεντρικών διαγωνισμών σημαντικές εκπτώσεις από τους προμηθευτές και να μην υπάρχουν υπερβάσεις στον προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε λίγο πριν μπει στο Υπουργικό Συμβούλιο πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν σημαίνει πως το φάρμακο θα μετατραπεί σε προϊόν που θα βρίσκεται στα ράφια του σούπερ – μαρκετ.

Αντίθετα, το «άνοιγμα» προβλέπει πως κάθε Σάββατο θα είναι ανοιχτά το 40% – 100% των φαρμακείων της χώρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μετά από απόφαση του οικείου περιφερειάρχη.

Στο μεταξύ, rebate προβλέπει το νομοσχέδιο «σκούπα» τόσο για τους φαρμακοποιούς όσο και για τιςφαρμακοβιομηχανίες. Η «έκπτωση» των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι κλιμακούμενη του συνολικού τζίρου των φαρμακείων – ξεκινά από 0,5% και φτάνει έως και 8%. Προϋπόθεση ωστόσο είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των χρεών των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς.

Αντίστοιχα, οι φαρμακοβιομηχανίες οφείλουν να επιστρέφουν στα ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας το 4% επί των συνολικών κερδών τους από τις πωλήσεις των σκευασμάτων τους στους ασφαλισμένους. Με αυτό τον τρόπο, όπως δήλωσε χτες ο κ. Λοβέρδος δίδεται το «πράσινο φως» για να καταβληθούν στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων τα…χρωστούμενα τους 2009 και του 2010 από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Επιπλέον, εισοδηματικό «πλαφον» ορίζει το πολυνομοσχέδιο στα πολυτεκνικά επιδόματα. Συγκεκριμένα, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.


Συνάντηση υπουργού Υγείας με διοικητές νοσοκομείων

«Μάχη με τον χρόνο» δίνουν οι διοικητές των νοσοκομείων για τον διορισμό 1.339 νοσηλευτών, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από το ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε «τελεσίγραφο» στους διοικητές των40 μεγαλυτέρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με τους οποίους είχε συνάντηση χτες - πως έχουν διορία έως το τέλος του μήνα για την τοποθέτηση των νοσηλευτών στα πόστα τους.

Και αυτό γιατί από 1η Ιανουαρίου ισχύει ο γενικός κανόνας της τρόικας πως για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που αποχωρούν δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης ενός.

Σημειώνεται, πως έως τις 14 Δεκεμβρίου θα έχουν ορκιστεί επιπλεόν 1.470 νοσηλευτές, σε μία προσπάθεια να καλυφτούν τα κενά του ΕΣΥ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας πιέζει τις διοικήσεις να συντομεύσουν και τις διαδικασίες κρίσης των γιατρών για την πρόσληψη τους σε νευραλγικές κλινικές - όπου εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όπως είναι οι μονάδες εντατικής θεραπείας, τα ογκολογικά και οι παιδιατρικές - καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Πάντως, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης ικανοποιημένος από την πορεία της μηχανοργάνωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Το παραμύθι ότι αν δεν υπογράφαμε το μνημόνιο δεν θα υπήρχαν λεφτά για μισθούς-συντάξεις

Η υπόθεση των συγκοινωνιών είναι υπόθεση όλων μας

Ανοικτή επιστολή των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προς το επιβατικό κοινό :

Ο μύθος των ελλειμμάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες περιορίζει τη συχνότητα των δρομολογίων,την ταχύτητα μετακίνησης και το προσιτό εισιτήριο.

Φίλε επιβάτη,
Υπονομεύουν το δικαίωμά σου:

Η συνέχεια στο citypress-gr.blogspot.com

Σε κρίση διάσπασης η ΓΣΕΕ: Αποχώρησαν από το προεδρείο ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη το Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και της Αυτόνομης Παρέμβασης ΣΥΝ να αποχωρούν από το προεδρείο. Στο επίκεντρο, το φλέγον ζήτημα των εργασιακών συμβάσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκε ακόμα και θέμα έκτακτου εκλογικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος.

Όπως είπαν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β. Μπουζούλας (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση) με την κίνησή τους αυτή, εκφράζουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του κ. Παναγόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου. Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή τη διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

Στην ομιλία του, ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στις δύσκολες αυτές ώρες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προκειμένου να υπάρξει αρραγές μέτωπο των εργαζομένων. «Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

«Κάποιοι επέλεξαν να φυγομαχήσουν»

Σε δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος παρατήρησε πως σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων περικόπτονται και τίθενται σε αμφισβήτηση, επρεπε το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο να δίνει τη μάχη. «Κάποιοι», τόνισε, «επέλεξαν να φυγομαχήσουν και να φύγουν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, μετατρέποντας την παραταξιακή τους κρίση, την κομματική κρίση σε κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος». «Αυτό δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτό και παραδεκτό. Αυτή τη στιγμή», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, «χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια απεργία την οποία την πιστεύουμε και πρέπει να την πιστέψει και ο κόσμος της εργασίας και να βγει στους δρόμους. Την απεργία στις 15 Δεκέμβρη». «Με τέτοιες κρίσεις όμως εκπέμπεται το λανθασμένο μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους. Πως θα συνεχίσουμε;», διερωτήθη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος της εργασίας μας έχει δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία. Να συνεχίσουμε τον αγώνα και σε πείσμα όλων αυτών που αυτές τις μέρες με συκοφαντίες και υπονομεύσεις, προσπαθούσαν κουτσομπολίστικα να πουν αν συζητήσαμε ή δεν συζητήσαμε. Έχουμε στα χέρια μας σαν αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και των συζητήσεων που πάντα γίνονται στις διαπραγματεύσεις των άτυπων συζητήσεων, τη δέσμευση όλων των εργοδοτικών οργανώσεων. Αυτό πετύχαμε. Ότι δεν δέχονται να καταργηθεί το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων να επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους. Συνδικαλισμένους και μη και να αφορά όλους τους εργοδότες. Και έχουμε πετύχει να ορθώσουμε ένα ανάχωμα που δεν επιτρέπει αυτό που φάνηκε, ότι ήταν η επιδίωξη της τρόικας και η κυβέρνηση δεν κράταγε τις αντιστάσεις που έπρεπε να κρατήσει, να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

«Η ΓΣΕΕ έκανε συνέδριο πριν έξι μήνες και έδωσε σαφή μηνύματα εν μέσω κρίσης και σαφείς πλειοψηφίες. Το όργανο σήμερα που συνεδριάζει είναι ένα μίνι συνέδριο ανάμεσα στη διοίκηση και στο συνέδριο. Η πλειοψηφία της άποψης που εκφράζω είναι συντριπτική. Συνέδρια διαρκή που κάποιοι άλλοι έκαναν, δεν τους έσωσαν από την απαξίωση, δεν τους έσωσαν από τη διάλυση. Εμείς συνεχίζουμε με βάση την εντολή που έχουμε πάρει από το ισχυρό σώμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πριν έξι μήνες», ξεκαθάρισε, απαντώντας ετσι στο αίτημα για διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου της Συνομοσπονδίας.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα των συμβάσεων

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για το θέμα των εργασιακών συμβάσεων, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχει αναλάβει για την επαναρρύθμιση εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση αναζητεί ήπιες ρυθμίσεις, που δεν θα οδηγήσουν σε «σοκ» την αγορά εργασίας.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα και ακολούθως να τεθεί προς έγκριση στην τρόικα και εν συνεχεία να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η επέκταση των συμβάσεων και θέματα που αφορούν στις απολύσεις, αποτελούν σημεία τριβής και μιας διαρκούς άτυπης διαβούλευσης.

Γύρω από το σχέδιο των τεσσάρων σημείων που φαίνεται να αποτελεί τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται (ορισμένο χρονικό διάστημα σύναψης ευέλικτων επιχειρησιακών συμβάσεων μέχρι δύο χρόνια, πλαφόν μείωσης μισθών έως 12%, ρήτρες προστασίας της απασχόλησης σε επιχειρήσεις που θα συνάπτουν επιχειρησιακές συμβάσεις, επέκταση συλλογικών συμβάσεων) αναπτύσσεται προβληματισμός, τόσο σε επίπεδο κοινωνικών εταίρων όσο και στην κυβέρνηση [Βλέπε άρθρο] .

Εν τω μεταξύ σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Συνταγμα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:00, καλεί τους εργαζομένου το ΠΑΜΕ, κατά της επίσκεψης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στη χώρα μας και της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Η αισχρή συμπαιγνία κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και της ηγεσίας ΓΣΕΕ πρέπει να αποτύχει. Το έγκλημα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της γενίκευσης των μισθών πείνας πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση όλων των μισθωτών. Καμιά ανοχή στα ψέματα και στις απάτες. Τις επιχειρήσεις κλείνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ενίσχυση των μονοπωλίων, όχι οι μισθοί και τα εργατικά δικαιώματα», σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και τον ΣΕΒ διαλύουν τους μισθούς, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις και αποσαρθρώνουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

«Το νομοσχέδιο που προωθείται για τις επιχειρησιακές και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας οδηγεί σε κατάρρευση τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, μετατρέπει τα συνδικάτα σε απλά παραρτήματα των εργοδοτών και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους», προειδοποίησε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Αυτή την ώρα γίνεται όσο ποτέ αναγκαία η συγκρότηση ενός ενιαίου εργατικού και κοινωνικού μετώπου που θα θέσει ως στόχους την ανατροπή του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών, καθώς και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας».

«Δεν θα ορκιστεί δήμαρχος ο Χρονόπουλος»

Λάθος κατάλαβε ο Π. Χρονόπουλος Δήμαρχος σε αργία θα εξακολουθήσει να είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, παρά τις αντίθετες απόψεις του και τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας.

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση δόθηκε χθες από πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν σχετικά. Οπως ανέφεραν, η 3687/2010 απόφαση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ νομιμοποίησε την 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την 16/7.7.2010 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βάσει της οποίας ο κ. Χρονόπουλος τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Χρονόπουλος έχει καταθέσει προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά της τελευταίας καταδίκης του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε δέκα μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, για υπόθεση που αφορούσε τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ. Οπως διευκρίνισαν, μέχρι την έκδοση της απόφασης ο κ. Χρονόπουλος θα παραμείνει σε αργία, δεν θα ορκιστεί ως δήμαρχος και σε περίπτωση που απορριφθεί από τον Αρειο Πάγο η προσφυγή του, τότε θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Ο ίδιος μιλώντας στον τοπικό Τύπο της Ηλείας ανέφερε χθες ότι ο λαός της Ζαχάρως απέδειξε με την εκλογή του ότι ακόμα και σε περίοδο που βρίσκεται σε αργία, έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και πρόσθεσε: «Η απόφαση που έλαβε ο περιφερειάρχης για την αργία ήταν προϊόν πίεσης που ασκήθηκε από εκείνους που μου έριχναν τόνους λάσπης. Ο περιφερειάρχης θα λάβει και πάλι την απόφαση της άρσης της».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Εστειλαν τα ΜΑΤ στα ΑμεΑ

Χιλιάδες ανάπηροι απ' όλη τη χώρα βρέθηκαν χθες -3 Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, «συνοδευόμενοι» από διμοιρίες ΜΑΤ!

Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος, που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Με κεντρικό σύνθημα «τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία» δήλωσαν ότι αρνούνται πλέον να βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, καταγγέλλοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει μια συντονισμένη κυβερνητική πολιτική για την αναπηρία.

Περισσότεροι από 3.000 ανάπηροι ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για να διεκδικήσουν από το κράτος να θεσπιστεί -επιτέλους- ένα εθνικό πρόγραμμα δημοσίων πολιτικών για την αναπηρία.

Το 84% των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε έρευνα του Ειδικού Ευρωβαρόμετρου, τον Ιανουάριο του 2007, το 56% των Ελλήνων πιστεύει ότι στη χώρα μας υπάρχει διάκριση στην αγορά εργασίας λόγω αναπηρίας, ενώ το 89% υποστηρίζει ότι πρέπει να ενταχθούν περισσότερα άτομα με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Ο σχεδόν αποκλεισμός τους από την αγορά εργασίας είναι μια πραγματικότητα που τα άτομα με αναπηρία βιώνουν δεκαετίες, τα δε νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης τους έδωσαν τη χαριστική βολή.

Η μείωση εισοδήματος, η χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, η κατάρρευση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και ψυχικής υγείας, η χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στα ιδρύματα, η εκτίναξη της ανεργίας, όπως και η προβληματική και ελλειμματική κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, με αποκορύφωμα το «ρατσιστικό» μηχανογραφικό δελτίο εισαγωγής των ατόμων με αναπηρία στα Πανεπιστήμια, είναι «η κορυφή του παγόβουνου που συνθλίβει τους πιο αποκλεισμένους ανάμεσα στους αποκλεισμένους, δηλαδή τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους», έλεγαν χαρακτηριστικά.

«Η μόνη ισοτιμία που μας προσφέρει το κράτος υπάρχει στα όργανα της τάξης που βάζει τα ΜΑΤ να μας εμποδίζουν να πλησιάσουμε στη Βουλή», λέει στην «Ε» ο 24χρονος φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφού στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την είσοδο της Βουλής τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις και δύο κλούβες των ΜΑΤ. Τελικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από το προεδρείο της Βουλής και στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία υπουργών και τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. «Υπήρξε δέσμευση από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα συναντηθούμε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να συζητήσουμε τα αιτήματα μας», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, μετά το τέλος της συνάντησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τη Δικαιοσύνη και τον Καραμανλή «έδειξε» ως υπεύθυνους για τη φυγή του Γιουνγκ, ο Παπουτσής

http://s.enet.gr/resources/2010-12/4-3-thumb-medium.jpgΠώς να μη χαμογελάει; Πώς να μη χαμογελάει; Ο μοναδικός τρόπος αποτροπής της διαφυγής του κατηγορουμένου ήταν, σύμφωνα με τον Χρ. Παπουτσή, να είχε αποφασιστεί από τις δικαστικές αρχές η προφυλάκισή του. Και αυτό διότι το κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε αλυσιτελή τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στον Γερμανό.

Κατά τον ίδιο, με βάση τη συμφωνία Σένγκεν, πολίτες των χωρών που την έχουν υπογράψει μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σ' αυτές εκτός και αν έχει εκδοθεί εις βάρος τους ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Για τους λόγους αυτούς ο κ. Παπουτσής θεώρησε ότι η προφυλάκισή του ήταν και η ενδεδειγμένη λύση.

Πάντως, ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο υπουργός, αντέτεινε ότι είναι δυνατόν κράτος που έχει υπογράψει τη συμφωνία Σένγκεν να επιβάλει πρόσθετα μέτρα ελέγχου σε κάποιον που θεωρεί ύποπτο φυγής και να αποστείλει το σχετικό σήμα σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι στο παρελθόν, όταν πρώην στελέχη της Siemens είχαν διαφύγει στο εξωτερικό κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει τους υπουργούς ζητώντας έως και τις παραιτήσεις τους.

Ο Χρ. Παπουτσής επέρριψε ευθύνες στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, επειδή καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Εισαγγελία, και επανέλαβε πως για τους λόγους αυτούς έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ο Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος διέμενε στο κυκλαδίτικο νησί, έφυγε στα τέλη του περασμένου μήνα προς άγνωστη κατεύθυνση, παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, και από τότε αγνοείται η τύχη του.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΕΛΟΣ στα φτηνά εισιτήρια του ΟΣΕ

Σύμφωνα με τα Νέα, από την 1η Ιανουαρίου 2011 το κόστος των εισιτηρίων στα τρένα αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου που θα παραμείνει σε λειτουργία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξουν αυξήσεις από 175% (Πάτρα- Καλαμάτα) έως και 210% (Αθήνα- Στυλίδα), σε σχέση με σήμερα.

Με τις αυξήσεις αυτές, τα εισιτήρια των τρένων θα εξισωθούν πλήρως με αυτά των ΚΤΕΛ για τις ίδιες διαδρομές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το σιδηροδρομικό εισιτήριο θα αντιστοιχεί στο 90% του εισιτηρίου των λεωφορείων.

Η Ελλάδα δεν είχε μέχρι σήμερα τα φθηνότερα τρένα στην Ευρώπη από...φιλανθρωπία αλλά λόγω του πολύ χαμηλού επιπέδου υπηρεσιών. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να επιλέξει κάποιος ένα αρχαίο συρμό του ΟΣΕ κι όχι ένα άνετο λεωφορείο των ΚΤΕΛ

Παρενέβη για να διαλύσει τα συνδικάτα

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στο σύνολο των συνδικαλιστικών παραγόντων η χθεσινή παρέμβαση Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις κλαδικές συμβάσεις. Χωρίς να υπάρχει κανείς ουσιαστικός λόγος , αφού εργοδοτικοί και κοινωνικοί φορείς κατέληξαν το περασμένο καλοκαίρι σε συλλογικές συμβάσεις , ο Παπανδρέου ζήτησε από τους εκπροσώπους τους να βρουν φόρμουλα ώστε να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών!

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η αγορά με την κρίση που τρώει τώρα στο κεφάλι , θα μετατραπεί σε ζούγκλα, οι απολύσεις θα πολλαπλασιαστούν και οι εργαζόμενοι θα βιώσουν τον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα. Άλλο που δεν θέλει δηλαδή το ΔΝΤ το οποίο , όπου πηγαίνει από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις. Γι΄αυτό και σήμερα θα ακουστούν πολύ βαριά πράγματα στο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ για τις «εγκληματικές παρασκηνιακές διαδρομές μεταξύ συνδικαλιστών και Μαξίμου» .

Ρε τον άχρηστο τον Καραμανλή: Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φονική πυρκαγιά στο Ισραήλ

http://static.doldigital.net/webstatic/C58EDB6808FC145C2D76DBE540064932.jpgΜε το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ισραήλ ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει εδώ και δύο ημέρες νοτιοανατολικά της Χάιφα και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 42 ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε τη «βαθιά ευγνωμοσύνη» του στην Αίγυπτο και την Ιορδανία που έστειλαν δυνάμεις για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έστειλαν αεροσκάφη κι ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε, επίσης, προσωπικά τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για την αποστολή βοήθειας. Ήταν η πρώτη συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, σε διάστημα 18 μηνών.

Οι αρχές ελπίζουν ότι μεγάλη βοήθεια θα προσφέρει ένα αεροσκάφος το οποίο έστειλε η Ρωσία και μπορεί να μεταφέρει 42.000 λίτρα νερού. Και άλλα αεροσκάφη, με δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων νερού, στάλθηκαν και συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη στο λόφο Καρμέλ και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχε στοιχίσει 42 ζωές, είχε απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα γης κι είχε αναγκάσει 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το καταστροφικό έργο της φωτιάς ενίσχυσαν οι ισχυροί άνεμοι, ο ασυνήθιστα θερμός για την εποχή καιρός και η ξηρασία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι φλόγες απειλούσαν τα χωριά Νιρ Τζιόν και Έιν Χοντ, που εκκενώθηκαν. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την πόλη Ντενίγια, προάστιο της Χάιφα.

Μια άλλη φωτιά, που ξέσπασε κοντά στην Μααλότ, περίπου 40 χλμ. βόρεια από εκείνη στο λόφο Καρμέλ, τέθηκε υπό έλεγχο. Αξιωματούχοι είπαν ότι ενδέχεται να πρόκειται για εμπρησμό. Την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο άτομα ως ύποπτα για εμπρησμό στο Καρμέλ.

www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069933#ixzz178WoeCfC

Υπό διωγμόν η ιστοσελίδα WikiLeaks, «εν κινδύνω» δηλώνει ο ιδρυτής της

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16770450&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=310&h=ΛΟΝΔΙΝΟ Μάχη επιβίωσης δίνει η ιστοσελίδα WikiLeaks την ώρα που ο καταζητούμενος ιδρυτής της, ο Τζούλιαν Ασάνζ, «αγνώστου διαμονής», δήλωνε χθες ότι «μια υπερδύναμη θέλει να με δολοφονήσει».

Παλεύοντας «από σέρβερ σε σέρβερ», οι συνεργάτες του ενοχλητικού Αυστραλού ο οποίος επιμένει να δημοσιοποιεί κάθε είδους αρχεία επιχειρούν να αποκρούσουν τις αλλεπάλληλες συντονισμένες επιθέσεις από κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εντάλματα σύλληψης, διακοπή διαδικτυακών παροχών, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του συμπληρώνουν το παζλ μιας υπόθεσης που εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κυβερνοπόλεμο που ξέσπασε ποτέ στην ιστορία του Διαδικτύου.

Σε online συνέντευξη που παραχώρησε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Τhe Guardian» ο Ασάνζ δήλωσε ότι κινδυνεύει, «φωτογραφίζοντας» ως πηγή των απειλών τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι απειλές κατά της ζωής μας είναι γνωστές στο κοινό. Παίρνουμε ωστόσο τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα στον βαθμό που μπορούμε, δεδομένου ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπερδύναμη» έγραψε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Ο πιο διάσημος πλέον φυγάς του κόσμου καταζητείται από την Ιnterpol για μια μυστηριώδη υπόθεση βιασμού, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «σκευωρία». Η WikiLeaks υφίσταται ασφυκτική διαδικτυακή πολιορκία, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι διακομιστές διακόπτουν την παροχή υπηρεσιών προς την περιβόητη ιστοσελίδα. «Οι τελευταίες επιθέσεις είναι έργο κάποιας κυβέρνησης» κατήγγειλε ο δικηγόρος της WikiLeaks Μαρκ Στίβενς, χωρίς όμως να κατονομάσει ποιας χώρας. «Επίτηδες χρησιμοποιούμε παρόχους σε συγκεκριμένες χώρες, προκειμένου, αν μας καταδιώξουν, να καταδείξουμε το έλλειμμα ελευθερίας του λόγουσε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο Ασάνζ.

Τελευταίο καταφύγιο της ιστοσελίδας ήταν η ελβετική διεύθυνση WikiLeaks.ch, η οποία ελέγχεται από δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων βρίσκεται στη Γαλλία. Η γαλλική κυβέρνηση πολύ γρήγορα απαγόρευσε τη λειτουργία του WikiLeaks σε διακομιστές που βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και ο υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν δήλωσε ότι ο διαδικτυακός τόπος «παραβιάζει τη μυστικότητα των διπλωματικών σχέσεων και εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που προστατεύονται από το διπλωματικό απόρρητο».

Ο Ασάνζ ωστόσο δεν το βάζει κάτω: « Η Ιστορία θα νικήσει.Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Θα επιβιώσουμε; Αυτό εξαρτάται από εσάς» είπε απευθυνόμενος στους αναγνώστες του «Guardian».

Παράλληλα η ιστοσελίδα προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων από έναν τεράστιο όγκο περίπου 240.000 εκθέσεων αμερικανών διπλωματών που υπηρετούν σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ. Μια έκθεση από την πρεσβεία στη Ρώμη καταγράφει φήμες ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δωροδόκησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να πετύχει σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, «ο Μπερλουσκόνι και το περιβάλλον του ωφελούνται προσωπικά και πλουσιοπάροχα από πολλές από τις ενεργειακές συμφωνίες μεταξύ Ιταλίας και Ρωσίας» . Πηγή ήταν «ο γεωργιανός πρεσβευτής στη Ρώμη που πιστεύει ότι ο Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Μπερλουσκόνι ποσοστό επί των κερδών από τους πετρελαιαγωγούς που εκμεταλλεύεται η Gazprom σε συνεργασία με την ΕΝΙ». Ωστόσο ο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Απεκαλύφθη «χρυσή βαλίτσα»
Εντυπωσιακή είναι η αποκάλυψη ότι ο αφγανός αντιπρόεδρος Αχμάντ Ζία Μασούντ είχε ανακριθεί πριν από έναν χρόνο από τις τελωνειακές αρχές του Ντουμπάι επειδή «πέταξε» στο εμιράτο με μια βαλίτσα που περιείχε 52 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Ωστόσο αφέθηκε να συνεχίσει το ταξίδι του χωρίς να εξηγήσει από πού προέρχονταν τα χρήματα. Εικάζεται ότι μπορεί να πρόκειται για ποσά από ξέπλυμα παράνομων κερδών από το λαθρεμπόριο ηρωίνης. Σε άλλη έκθεση αποκαλύπτεται ότι ο αμερικανικός στρατός χρέωνε «έξοδα διαχείρισης 15%» στα εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν διεθνώς για τη συγκρότηση ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν.

tovima.gr