06 Δεκεμβρίου 2010

Στη Βουλή ο παράνομος διορισμός σαν καθηγητή του Αντιπρύτανη του Παν/μίου Αθηνών!

Στη Βουλή έφτασε, εκ νέου, μεγάλο σκάνδαλο που αφορά το Πανεπιστήμιο Αθήνας. Συγκεκριμένα ο Αντπρύτανης του Πανεπιστημίου Kαθ. Αστέριος Δουκουδάκης παρανόμως κατέχει θέση Kαθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Ο εν λόγω Kαθηγητής και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, διορίστηκε ως Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο με την διαδικασία της μετάκλησης από το εξωτερικό, μίας διαδικασίας που ακολουθείτε για όσους κατέχουν θέση Kαθηγητή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που απέστειλε το Πανεπιστήμιο Temple της Αμερικής, όπου βρισκόταν, ο Α. Δουκουδάκης δεν ήταν Kαθηγητής την περίοδο εκείνη, αφού το Πανεπιστήμιο Temple τον είχε απολύσει λόγω συμμετοχής του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Για το θέμα έχει κάνει από διμήνου ερώτηση στην Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας δεν απάντησε, οπότε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αιβαλιώτης έκανε προ 2 εβδομάδων νέα ερώτηση στη Βουλή.

Το Υπουργείο Παιδείας απαντώντας στον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει ότι περιμένει στοιχεία από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Περιμένει δηλαδή η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Πανάρετος από τον Πρύτανη τα στοιχεία για τον Αντιπρύτανή του; Ποιος Πρύτανης θα δώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αντιπρύτανης του είναι παράνομος; Αν το Υπουργείο δεν επιθυμεί την συγκάλυψη πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ν.Π.

Ε. Κωνσταντινίδης: «Καθυστερήσεις και παλινωδίες στο κυβερνητικό έργο για την δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη»

«Όταν προεκλογικά, κύριε Υφυπουργέ, άκουσα τον Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει μεγαλόστομα για την «πράσινη» ανάπτυξη, θεώρησα ότι θα υπήρχε κάποιο σχέδιο πάνω στο οποίο θα στήριζε την πολιτική του.

Η πραγματικότητα, όμως, δυστυχώς, όπως σε κάθε τι που εξήγγειλε ο σημερινός Πρωθυπουργός, ήταν παντελώς διαφορετική. Δεν υπήρχε τίποτα.

Όσον αφορά το κομμάτι εκείνο της «πράσινης» ανάπτυξης που σχετίζεται με την ενέργεια, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Όχι μόνο δεν υπήρχε σχέδιο, όχι μόνο δεν έγινε κάποια πράξη από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της ενέργειας, αλλά δεν διατηρήσατε και αυτά τα οποία κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα.

Θα αναφερθώ μονολεκτικά: Ο αγωγός South Stream, ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, το πρώτο νομοσχέδιο που αποτελούσε και τη βάση για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η ακύρωση των επενδύσεων στον Αστακό και η ακύρωση του φωτοβολταϊκού πάρκου Κοζάνης, εξαιτίας της έλλειψης ξεκάθαρης πολιτικής και δομημένου σχεδίου, είναι απόδειξη όλων αυτών.

Οδηγήσατε χιλιάδες αγρότες στην κατάθεση φακέλων για τα φωτοβολταϊκά, ενώ τελικά θα εγκριθούν μόνο λίγοι. Και βέβαια, δεν υπολογίσατε ότι οι υπόλοιποι έμειναν μόνο με τα έξοδα φακέλου, που μεσοσταθμικά κοστίζει γύρω στις 2.500 ευρώ. Τους οδηγήσατε να καταθέσουν φακέλους και δεν θα μπορέσουν ποτέ να υλοποιήσουν μία τέτοια επένδυση.

Δεν ξεκαθαρίζει καθόλου η Κυβέρνηση το στόχο «20-20-20», πώς θα τον επιτύχει και με ποια μορφή. Επίσης, δεν ξεκαθαρίζει σε ποια μορφή των ανανεώσιμων πηγών θα δώσει βαρύτητα, ώστε να καθοριστεί, επιτέλους, και το επενδυτικό πλαίσιο.

Να πάμε, όμως, λίγο στη ΔΕΗ, μιας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη χτυπά η καρδιά της ενεργειακής παραγωγής της χώρας μας. Αποκατάσταση περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ και παράδοση των εκτάσεων σε νέους αγρότες: Δεν έχει γίνει τίποτα. Κατασκευή νέων μονάδων: Πονεμένη ιστορία. Θα την πούμε κι αργότερα.

Μη τοποθέτηση φίλτρων και κατασκευή μονάδων αποθείωσης στα εργοστάσια που το έχουν πραγματική ανάγκη. Μετεγκαταστάσεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει τρεις φορές ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις. Κουβέντα δεν γίνεται.

Το ορυχείο της Βεύης είναι αυτό που καίει περισσότερο. Το ανέφερε και ο πρώην Υπουργός, ο συνάδελφος κ. Χατζηδάκης. Μετά τις μεγαλόστομες εισηγήσεις του υπεύθυνου από την πλευρά της τότε Αντιπολίτευσης, του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι το ορυχείο θα καταλήξει στη ΔΕΗ και δεν συζητείται τίποτε άλλο, ευτυχώς όταν γίνατε κυβέρνηση, προσγειωθήκατε, όπως είπε και ο προλαλήσας. Προσγειωθήκατε, όμως, ανώμαλα. Τουλάχιστον, εσείς προσωπικά είδατε το δίκαιο της πρότασης και της απόφασης που είχε λάβει ο πρώην Υπουργός, ώστε να ακυρωθεί ένας λιμνάζων και άστοχος διεθνής διαγωνισμός. Και δεν ήταν επιλογή από την αρχή να πάμε σε διαφορετική κατεύθυνση. Όταν, όμως, απέτυχε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσουμε με ένα σχέδιο και μία επιτροπή η οποία θα αναθέσει την εκμετάλλευση του ορυχείου.

Πριν από τρεις μήνες -συγκαταλέγεται στα θετικά σας- τα μέλη της Επιτροπής που ορίσατε, αξιόλογοι επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου, ομότιμοι, ήρθαν να ενημερώσουν τη Βουλή. Τότε σας είπα ότι το μόνο που ζητάμε εμείς σαν Νέα Δημοκρατία, μιας και ακολουθείτε το σχεδιασμό που είχε θέσει ο τέως Υπουργός κ. Χατζηδάκης, είναι να επιταχύνετε τις διαδικασίες. Δεκατέσσερις μήνες, όμως, τώρα ταλαιπωρούμαστε, χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Το είχα αναφέρει και τότε, θα το αναφέρω και εδώ ότι κάποτε πρέπει να τελειώνουμε για να υπάρχει κοινωνική και εργασιακή ειρήνη στον τόπο. Κάποτε πρέπει να ληφθεί μια απόφαση. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε προς τα πίσω μια διαδικασία, η οποία είναι η μόνη στην οποία μπορούμε να καταλήξουμε και η οποία μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία και αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία και των υπαρχόντων μονάδων. Αλλά όσο και αν θέλουμε να διαχωρίσουμε τη λειτουργία του ορυχείου της Βεύης, αποτελεί προϋπόθεση για το τι θα γίνει με το Μελίτη ΙΙ ή ακόμα και με το νέο σταθμό της Πτολεμαΐδας.

Για όλα αυτά πρέπει να πάρετε μια γρήγορη απόφαση, γιατί όσο το καθυστερείτε, κύριε Υφυπουργέ, κάνετε ζημιά και στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και στην τοπική κοινωνία».
(Δευτερολογία)
«Θα ξεκινήσω με μία παραδοχή, που έκανε ο Υφυπουργός όταν μας είπε ότι η μελέτη για τα δίκτυα, ώστε να δοθούν εγκρίσεις, τώρα θα ολοκληρωθεί.

Επιβεβαιώνετε αυτό που σας είπα, κύριε Υφυπουργέ, καθώς οι αιτήσεις είναι πεντέμισι χιλιάδες μεγαβάτ, εκ των οποίων τα εξακόσια αγροτικά, ότι οδηγήσατε πάρα πολλούς συμπολίτες μας σε αδιέξοδο και ενδεχομένως, θα οδηγήσετε αρκετούς από αυτούς να χάσουν τα λεφτά τους.

Θα σας πω για το 40% της απελευθέρωσης της ενέργειας στο οποίο πήρατε παράταση και μας απαντήσατε ότι δεν θα δεχθείτε πώληση. Δεν μας είπατε τι θα κάνετε με τα υδροηλεκτρικά που θα είναι εγκληματικό και βέβαια, πιστεύω ότι έχετε καταλάβει ότι δεν πρέπει να τίθεται καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Βέβαια, αφήσατε ανοιχτό το θέμα της ενοικίασης, όπου ξέρετε πολύ καλά, κύριε Υφυπουργέ, ότι αν ενοικιάσετε μονάδες, θα αναγκαστείτε να ενοικιάσετε και νέες μονάδες, γιατί το 40% πρέπει να είναι και σε παλιές και σε νέας τεχνολογίας μονάδες. Καταλαβαίνετε για τι σκάνδαλο μιλάμε, καθώς θα δώσετε νέες μονάδες, χωρίς επενδύσεις, σε ιδιώτες για να αποκομίζουν οφέλη. Από τώρα σας το λέμε, να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας, γιατί δεν θα αποδεχθούμε κάτι τέτοιο. Δεν μας είπατε, επίσης, ότι υπάρχει η περίπτωση ανταλλαγής ισχύος και περιμένουμε την απάντησή σας.

Όσον αφορά τις καινούριες μονάδες, μιας και είπατε για τις ρυπογόνες, πρέπει να ξέρετε ότι η Μελίτη I είναι από τις λιγότερο ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες της Ευρώπης. Και θα αναγκαστείτε μια τέτοια μονάδα, που δεν πληρώνει πρόστιμα για ρύπους, να τη δώσετε σε ιδιώτη, ή και τις καινούριες. Έρχεστε στα λόγια που σας είπα προηγουμένως στην πρωτολογία μου ότι δεν επενδύει η ΔΕΗ στην τοποθέτηση φίλτρων αποθείωσης, ώστε να μην είναι ρυπογόνες και να μην πληρώνουν πρόστιμα.

Ένα άλλο θέμα, μιας και δεν απαντήσατε, κύριε Υπουργέ, έχει να κάνει με τις προσλήψεις. Το ανέφερε κάποιος συνάδελφος μου. Ξέρετε πολύ καλά ότι το 2010 υπάρχουν δύο χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι στη ΔΕΗ. Άρα, στην αναλογία –αν ακολουθηθεί η αναλογία- πρέπει να προσληφθούν τετρακόσιοι με πεντακόσιοι νέοι εργαζόμενοι. Με ποιον τρόπο θα προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι για να καλύψουν τα κενά για να σταματήσει αυτό που ανέφερε κι ο συνάδελφος μου, ο κ. Παπαδόπουλος, το «δουλεμπόριο» που γίνεται στα εργοστάσια της περιοχής; Να ξεκαθαρίσετε με ποιον τρόπο θα γίνουν.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αναφορά που κάνετε στο πρόσωπό μου για τη βοήθεια που προσφέρω προς το Υπουργείο ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στην Επιτροπή για το ορυχείο. Το είπα και προηγουμένως ότι πιστώνεται στα θετικά σας και έχω αναγνωρίσει ότι πιάσατε το νόημα κατευθείαν και προχωρήσατε σ’ αυτό που ζητάνε: Σε μια λύση στο θέμα του ορυχείου της Βεύης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Κάποιοι και κάποιες λειτουργίες βάζουν «τοίχο» μπροστά στη λήξη και τη λύση αυτού του θέματος. Η καθυστέρηση που παρατηρείται αποβαίνει εις βάρος, όχι μόνο της επιτάχυνσης που ζητάμε –είναι ηλίου φαεινότερον- αλλά βέβαια, να είστε σίγουροι ότι δημιουργεί και προβλήματα ως προς τη διαφάνεια. Σας είχαμε επιστήσει την προσοχή ότι τα δύο πράγματα που ζητάμε εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να είμαστε και αξιόπιστοι απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην τοπική κοινωνία, αλλά και η διαφάνεια στην οποία δεν σηκώνουμε το παραμικρό μεμπτό. Όλη αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται να είστε σίγουροι ότι έχει επίπτωση και στο κατά πόσο διαφανείς είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται. Άρα, είναι στο χέρι σας να προχωρήσετε το ταχύτερο δυνατόν.

Θα ήθελα να πω και κάτι, κύριε Υφυπουργέ, για την αναφορά σας στον τέως Πρωθυπουργό, όταν μιλήσατε για «κάτοικο Ραφήνας». Θέλω να σας θυμίσω ότι τότε στο Μέγαρο Μαξίμου -πολύ καλά κάνετε και υπερασπίζεστε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησής σας- κατοικοέδρευε ο κάτοικος Ραφήνας και όχι η Τρόικα. Το τι έχει κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα, το έδειξε στο Βουκουρέστι, στο Σχέδιο Ανάν και βέβαια, στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τον οποίο μιας και το συζητάμε σήμερα εσείς με τις προσπάθειες και με τον τρόπο που λειτουργείτε, θα τον χάσετε».

Βασιλική Γ. Τζότζολα : Ναι στην αναμέτρηση, όχι στην αντίστροφη μέτρηση.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Βασιλικής Τζότζολα στο

Ο γάιδαρος του Χότζα και ο γάιδαρος του Γιωργάκη

Όταν μετέχεις ως χώρα σε μια συμμαχία ή σε έναν υπερεθνικό οργανισμό, προϋποτίθεται ότι τα συμφέροντά σου εξυπηρετούνται τόσο από τη συμμαχία όσο και από τον υπερεθνικό οργανισμό. Η προϋπόθεση αυτή είναι αυτονόητη, αλλά δυστυχώς ΜΟΝΟ θεωρητική.

Φυσικά πρέπει να συνυπολογιστεί και η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ της προσχώρησης είτε στη συμμαχία, είτε στον υπερεθνικό οργανισμό, δηλαδή οι διεθνείς συγκυρίες και τα δεδομένα της εκάστοτε χρονικής στιγμής. Από την άλλη μεριά, τέτοιας μορφής προσχωρήσεις δεν είναι προσωρινές. Είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ. Και υφίστανται ανεξάρτητα από τις μεταβολές, ακόμα και τις πιο ριζικές, των διεθνών συγκυριών και δεδομένων.

(Παράδειγμα πρώτο: Ποιον λόγο ύπαρξης είχε το ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τη συνακόλουθη κατάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας; Παράδειγμα δεύτερο: Ποια σχέση έχει η μέχρι πρότινος Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή, στην οποία δεσπόζει, με τρόπο απροκάλυπτα δικτατορικό, η ανεξέλεγκτη πρώην κομμουνίστρια κ. Μέρκελ;)

Τι προκοπή είδε η Ελλάδα τόσα χρόνια από τους συμμάχους της; Πότε προστάτευσαν, έστω στοιχειωδώς, τα εθνικά της συμφέροντα; Τα δικά τους και μόνο τα δικά τους συμφέροντα προάσπισαν μανιωδώς, με τη... συγκινητική βοήθεια ελλήνων... πατριωτών, με πρώτιστους τον Γιωργάκη και την Ντόρα.

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης στο πρόσφατα εκδοθέν από τον Οίκο «Α. Α. Λιβάνη» βιβλίο του «Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα», γράφει απερίφραστα: «Τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ΔΕΝ θα προστατευθούν από τους συμμάχους της». Και στην αμέσως επόμενη φράση του προσθέτει εύγλωττα: «Και, σε τελευταία ανάλυση, την ευθύνη της απεμπόλησής τους θα τη φέρουν έλληνες πολιτικοί ΚΑΙ ΜΟΝΟ».

Θεωρώ χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής του πατριωτικού κινήματος στη χώρα μας είναι προσωπικότητες μεγάλου διαμετρήματος, όπως ο προαναφερθείς Βασίλης Μαρκεζίνης και ο γίγας Μίκης Θεοδωράκης (που συνδέονται με αλληλοεκτίμηση και προσωπική φιλία και ΔΕΝ είναι επαγγελματίες πολιτικοί). Χρήζει ειδικής έξαρσης το γεγονός ότι την Τρίτη ο Μίκης Θεοδωράκης (ο οποίος ΚΑΙ λόγω επωνύμου διαθέτει πλούσια δώρα του Θεού) προέβη στην ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα». Ο παγκοσμίως γνωστός μουσικοσυνθέτης και σπάνιας εμβέλειας διανοητής κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις». Δυόμισι ώρες διήρκεσε η ομιλία του χαλκέντερου Μίκη και δήλωσε ότι η «Σπίθα» δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

Τόσο το καλύτερο, σημειώνω εγώ. Διότι ο λαός, μαζί με την οικονομική του εξουθένωση ως κίνητρο, χρειάζεται και τη ΣΠΙΘΑ που θα ανάψει τη φωτιά για να πυρπολήσει τους βέβηλους και να φωταγωγήσει τον γενικό ξεσηκωμό. Έναν ξεσηκωμό που δεν πρόκειται να τον αποφύγουν, αν δεν φύγουν μόνοι τους –και εγκαίρως– νύχτα.

Είναι πασίγνωστο τι έκανε ο θρυλικός (και πάμπτωχος) Χότζας με τον γάιδαρό του, το ταλαίπωρο αυτό ζώο το οποίο με συνεχώς μειούμενη μέχρι μηδενός την τροφή που ελάμβανε από το αφεντικό του, τα τίναξε. Ο... περινούστατος Γιωργάκης, η υπερεκχειλίζουσα από αρετές και ικανότητες πρωθυπουργάρα μας, πήρε, φαίνεται, τοις μετρητοίς το... κατόρθωμα του Χότζα και το εφάρμοσε στον δικό του γάιδαρο, τον ελληνικό λαό. Φρόντισε όμως –αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε– να μην εκμετρήσουν το ζην σε βάθος χρόνου οι πλείστοι Έλληνες, αλλά να επιζήσουν στερούμενοι ΜΟΝΟ το 80% και βάλε των οικονομικών τους δικαιωμάτων, ενώ ο ίδιος και η ανάλγητη ημεδαπή και αλλοδαπή μαφία του δεν είναι πάμπτωχοι, όπως ο Χότζας... Πάμπλουτοι είναι κι από πάνω φιλάργυροι του κερατά που θεοποιούν το χρήμα ως το απόλυτο αγαθό!

Με τα δεδομένα του συσχετισμού δύο γαϊδάρων, ενός μυθικού και ενός συμβολικού, που μόλις διαβάσατε, αποτελεί θρασύτητα ολκής να ισχυρίζεται ο Παπανδρέου ο τρίτος ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ότι διαθέτει «την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού»! (Το διατράνωσε και πάλι εσχάτως σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ποιον κοροϊδεύει, άραγε, εκτός από τον εαυτό του;)

Το... ευτύχημα όμως συνίσταται στο ότι δεν είναι ο μόνος που βαυκαλίζεται με την... υλοποίηση των ασύστολων ψευδών πάσης φύσεως με τα οποία μας ταΐζει μέχρις εμετού. Το... μεγάλο ευτύχημα είναι ότι τον πιστεύουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ οι πέραν του Ατλαντικού... ανιδιοτελείς προστάτες του. Την Τρίτη, την ίδια ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης αισθάνθηκε την αδήριτη ανάγκη να ανακοινώσει την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Παπανδρέου ο τρίτος συγκαταλέχθηκε, σύμφωνα με το «Foreign Policy», στους εκατό στοχαστές του κόσμου! «Στοχαστές»! Δεν είναι τυπογραφικό λάθος του «Foreign Policy», το οποίο, αντί για εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια πραγματικούς στοχαστές στην υφήλιο, τους περιορίζει στους μόλις εκατό και μάλιστα όχι όλους σταχαστές... Τόση και τέτοια η... εγκυρότητά του.

Εν τω μεταξύ οι εθελόδουλοι θιασώτες τού επί τα χείρω βελτιωμένου Μνημονίου, το... βελτιώνουν ακόμα περισσότερο, άξιος ο μισθός τους! Εξωφρενικό παράδειγμα απύθμενης υποτέλειας και πρωτοφανούς προσωπικού εξευτελισμού προσφέρει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο οποίος έσπευσε αυτοπροσώπως στο γραφείο του προέδρου του ΣΕΒ, αντί να τον καλέσει τουλάχιστον στο δικό του γραφείο, για να παραλάβει (και να ενημερώσει καταλλήλως την «τρόικα»;) τις σφόδρα αντιλαϊκές και άκρως συμφέρουσες για τους κεφαλαιούχους προτάσεις του Δασκαλόπουλου. Υπάρχει, άραγε, άλλο σκαλί «για να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου ΚΑΚΟΥ τη σκάλα», όπως έγραφε ο μέγας Κωστής Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» του, ιδίως όταν είσαι υπουργός;

Αλλά τι περιμένει κανείς από ένα μπουλούκι ασύδοτων και αλληλοσπαρασσόμενων υπουργών και υπουργίσκων που ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον τους και τη διάσωση του σαρκίου τους μόλις χτυπήσουν οι καμπάνες του ξεσηκωμού; Διότι Ιρλανδοί μπορεί να μην είμαστε από τότε που μας αλλοτρίωσε η ξενόφερτη μάστιγα του καταναλωτισμού. Είμαστε όμως Έλληνες, απόγονοι της γενιάς της εποποιίας του 1940 και των θυσιών κατά την επέλαση των ναζιστικών ορδών –προγόνων της κυρίας Μέρκελ, ας μην το ξεχνάμε, που μας έφαγε εν ψυχρώ τις πολεμικές αποζημιώσεις– και κατά την ηρωική αντίσταση στην κατοχή. Μια κατοχή που την ξαναζούμε σήμερα, ελέω Γιωργάκη, με τους κατά το ήμισυ ίδιους κατακτητές εκείνης της εποχής, μια και οι Γερμανοί κυριαρχούν πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έτερον ήμισυ το οφείλουμε στο ΔΝΤ, λόγω των... άοκνων προσπαθειών επίσης του (στολισμένου πλέον με το παράσημο του... στοχαστή) Γιωργάκη, ο οποίος το έπεισε να σπεύσει προς... σωτηρίαν μας!

Όπως οι Έλληνες αντιστάθηκαν με απερίγραπτες θυσίες στην κατοχή, έτσι θα αντισταθούν και στη σημερινή κατοχή. «Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Θα βρούμε, επομένως, τα μαχητικά ανακλαστικά μας και θα αντιδράσουμε βίαια πολύ συντομότερα από ό,τι περιμένουν κάποιοι. Δεν θα πούμε ποτέ «σφάξε με αγά μου νʼ αγιάσω». Θα στήσουμε οδοφράγματα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Διότι μας έχουν κηρύξει πόλεμο, εθνικό και οικονομικό. Και το κράμα της αγάπης για την πατρίδα και του μίσους για την οικονομική εξαθλίωση του εαυτού μας και των συνανθρώπων μας είναι εκρηκτικό. Ας συνεχίσουν, λοιπόν, έτσι και θα δούνε.

http://www.paron.gr

Ι. Βρούτσης: Παρά τις εξαγγελίες Λοβέρδου οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι και την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

«Η συνεχιζόμενη ασυνέπεια της Πολιτείας, να μην εξοφλεί τους λογαριασμούς των Φαρμακοποιών για τις συνταγές των Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Οι Ασφαλισμένοι του Δημοσίου και κυρίως οι συνταξιούχοι, βλέπουν -μετά τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους- να χρειάζεται σήμερα να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, γιατί το «σίριαλ» των απλήρωτων συνταγών των φαρμακείων συνεχίζεται εδώ και 9 μήνες.

Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες περί εξόφλησης των Φαρμακοποιών, καθώς και τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο ΟΠΑΔ δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τους Φαρμακοποιούς.

Έτσι, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση προς τον ΟΠΑΔ και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εξ’ ιδίων τα φάρμακά τους.

Οι πολίτες, διαπιστώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα της χώρας (Οικονομική Ανάπτυξη, Ανεργία, Λουκέτα Επιχειρήσεων). Διαπιστώνουν ταυτόχρονα –και αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν- την αδυναμία των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Παράνομα, σε ιδιωτική κλινική, στελέχη του ΕΣΥ, με πρώτο και καλύτερο γνωστό συνδικαλιστή του Ηρακλείου


Διαβάζουμε άρθρο της 4/12/10 στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, με τον τίτλο.. "παράνομα σε ιδιωτική κλινική στελέχη του ΕΣΥ" και υπότιτλο .. "με πρώτο γνωστό συνδικαλιστή".

Πρόκειται για ΠΑΣΟΚο συνδικαλιστή που έχυνε κροκοδείλια δάκρυα από τηλεοράσεως για τις παρανομίες... των άλλων!!!

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

O Assange και η wikileaks χρειάζονται την ψήφο μας

Όχι μόνο επειδή έκαναν τους αμερικάνους να τρέχουν και να μην φτάνουν αλλά μήπως και γλιτώσουμε την ξεφτίλα να γίνει ο Erntogan Πρόσωπο της χρονιάς στο εξώφυλλο του TIME!!!

Μέχρι στιγμής, στο δείκτη επιρροής προηγείται ο Assange και δεύτερος είναι ο Erdogan o οποίος όμως είναι πρώτος σε ψήφους!!! μιας και έχει βάλει όλα τα τουρκάκια να τον σταυρώνουν :)(Τελικά το Πρόσωπο της Χρονιάς το διαλέγουν οι συντάκτες του περιοδικούς αλλά η ψήφος του κόσμου επηρεάζει την άποψή τους).

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κόσμου είναι (αν θέλετε να ψηφίσετε τον Assange κάντε κλικ στο όνομά του και στη σελίδα που θα βγείτε ψηφίστε πάνω από τη φώτο του, στο κόκκινο κουτάκι, αφού πρώτα μετακινήσετε τον δείκτη στο 100 ;)):

Rank Name Avg. Rating Total Votes
1Julian Assange89200710
2Recep Tayyip Erdogan83204661
4Jon Stewart and Stephen Colbert8366909
3Lady Gaga74130651
8The Unemployed American6815403
12Liu Xiaobo689359
7Steve Jobs6419315
6Barack Obama6021415
18Craig Venter566183
11Mark Zuckerberg5213136
9The Chilean Miners5021012
14Hu Jintao508873
16Imam Feisal Abdul Rauf497348
20Elizabeth Warren, Mary Schapiro and Sheila Bair485587
15Robert Gates429821
17Nancy Pelosi389611
13David Cameron3415020
21David and Charles Koch346888
5Glenn Beck3271869
10Sarah Palin3223389
25Hamid Karzai306400
19Arne Duncan2910084
23Jonathan Franzen239030
22LeBron James2210439
24Tony Hayward228574


http://www.time.com

ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ορισμένοι φίλοι ρωτάνε γιατί τα Μ.Μ.Ε. δεν κάνουν απευθείας συνδέσεις,για να δείξουν τα επεισόδια κάτω στην Αθήνα και οπουδήποτε αλλού γίνονται αυτή την ώρα.

Θα σας μαλώσω φίλοι μου. Τελικά είσαστε στόκοι μου φαίνεται. Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι που εγίνοντο όλα αυτά.

-Το κόμμα που τα υπέθαλπε είναι πλέον στη ΕΞΟΥΣΙΑ.
-Το κόμμα που τάιζε τα Μ.Μ.Ε. είναι πλέον στη ΕΞΟΥΣΙΑ.
-Οι ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,ΑΦΓΑΝΟΙ κ.λ.πες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που για ένα(1) πενηντάρικο η την υπόσχεση για ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ,δεν έχουν ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ, δεν υπάρχει λόγος να δείξουν τίποτα τα ΚΑΝΑΛΙΑ.
-Το βασικότερο. Δεν υπάρχει ο ΠΟΥΣΤΗΣ ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και τα ΑΡΧΙΔΙΑ οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που θέλανε ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ με τους ΡΩΣΟΥΣ και τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Βρέθηκε κι άλλος άρρωστος οπαδός του GAP

Όταν δεν λέει μαλακ@@@ στην τηλεόραση

όπου κάνει τη γλάστρα του Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα

Προσκυνάει τον GAP


Η γιορτή του... Κλάους!

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ νωρίς το δώρο του για τα Χριστούγεννα , με τον 22χρονο Κλάους Αθανασιάδη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ του "Δικεφάλου" κόντρα στην ΑΕΛ. Το déjà vu του κόντρα στους "βυσσινί".

Όλη η Λάρισα ήταν στο πόδι και περίμενε ένα θετικό αποτέλεσμα στα εγκαίνια του "AEL FC ARENA" προκειμένου να ξεκολλήσει η αγαπημένη τους ομάδα από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα , όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να την "πληγώσει" ένας παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει... παρελθόν μαζί της.

Ο λόγος για τον Στέφανο Κλάους Αθανασιάδη (έχει γερμανικές ρίζες ο Έλληνας επιθετικός), ο οποίος με το σκορ στο 1-1 από τα τέρματα των Κοντρέρας και Κουζέν στο πρώτο μέρος, μπήκε στον αγώνα στο 71' στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να δώσει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του .

Ο νεαρός άσος εκμεταλλεύτηκε μία ωραία κάθετη μπαλιά του Κριστιάνο Μοράες και με δυνατό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή "κεραυνοβόλησε" τον Αμπάρη για να γράψει το τελικό 2-1, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει την ομάδα του στην τρίτη θέση με 20 πόντους και τον ίδιο σε πελάγη ευτυχίας, ίσως λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του με την Λάρισα.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2007 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ σε εντός έδρας ματς κόντρα στους "βυσσινί" που βρήκε τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν την ήττα με 3-1 (είχε μπει ως αλλαγή), ενώ κατά σατανική σύμπτωση και το πρώτο του ματς στο αρχικό σχήμα του "Δικεφάλου" ήταν με αντίπαλο τους Θεσσαλούς.

Αυτό έγινε συγκεκριμένα στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής σεζόν 2007-08, με τον Αθανασιάδη να σκοράρει δις στο "Αλκαζάρ" στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά τους "ασπρόμαυρους" να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από την πόλη της Λάρισας, χάνοντας με 4-3.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά , το κακό δεν... τρίτωσε για τον Αθανασιάδη, με τον νεαρό επιθετικό να δικαιώνει απόλυτα τον Μάκη Χάβο για την επιλογή του να τον εμπιστευτεί προς το τέλος του αγώνα και να δέχεται με το τελευταίο σφύριγμα τα συγχαρητήρια όλων μέσα στον ΠΑΟΚ.

Η λέξη της εβδομάδας: Τραπουλόχαρτα: είναι “τριφύλλια” και “καρδούλες” και τα αποκαλούμε ”σπαθιά”, “κούπες” και “μπαστούνια”. Γιατί;

Η απάντηση βρίσκεται στα ναπολιτάνικα τραπουλόχαρτα, που χρησιμοποιούσαμε στα ελληνικά καφενεία μέχρι το 1900.

Τα τέσσερα σχήματα αυτών των τραπουλόχαρτων είναι: picche (: μπαστούνια), spade (: σπαθιά), coppa (: κούπα-κύπελλο), denari (εδώ κρατήσαμε το γαλλικό carreau-καρό), στα 24grammata.com. υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες. Η ναπολιτάνικη τράπουλα είναι δυσδιάκριτη, γιατί περιέχει σχήματα και όχι αριθμούς.

Γι αυτό και στην Ελλάδα αντικαταστάθηκε πολύ γρήγορα από τη γαλλική τράπουλα (από την ιταλ. λέξη trappola: παγίδα > αγγλ., γερμ.> trap). Οι Έλληνες αντικατέστησαν εύκολα τα τραπουλόχαρτα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει την ορολογία, την οποία απέδωσαν στην πρώτη τράπουλα που γνώρισαν (συνεχίζουν, δηλαδή, να βλέπουν “καρδούλες” και να τις λένε κούπες ή τριφύλλια και να τα αποκαλούν σπαθιά), (Γιώργος Δαμιανός).

24γράμματα

Αφήστε στον πάγκο τον Ντουντού...

Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού διανύει -όπως είναι φανερό- περίοδο εξαιρετικού ντεφορμαρίσματος... Σε παίκτες τέτοιου επιπέδου μόνο ο πάγκος μπορεί να τους ταρακουνήσει... Οπότε το μπαλάκι πάει στον Βαλβέρδε...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Γι αυτό φταίει σίγουρα ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος!

Αυτό είναι το προχθεσινό δημοσίευμα της φυλλάδας ΤΟ ΚΑΡΦΙ:



Αν ζούσε ο Κακαουνάκης θα το καταλαβαίναμε...

αλλά δεν το καταλαβαίνουμε όταν το βγάζει ο άνθρωπος που επί 5 χρόνια η ΝΔ του μπούκωνε το στόμα με λεφτά

ο κ. Ταμπακόπουλος που είναι από την περασμένη εβδομάδα ο νέος διευθυντής της φυλλάδας
ήταν επί 5 χρόνια Διευθυντής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων...


Γι αυτό λέω ότι για το πρωτοσέλιδο φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος που μπούκωνε όλο αυτό το συρφετό που δεν έχει ιδεολογία...

Ας ελπίσουμε ότι ο Σαμαράς, όταν έρθει στην εξουσία δεν θα κάνει
τα ίδια λάθη...

Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός,θύμα κουκουλοφόρων του 2007

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός. Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.


Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;

Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό....

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικου χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης κα ι''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.

Θα μπορούσε να είναι σημαντική είδηση αλλά δυστυχώς πρόκειται για άλλο ένα hoax mail

από το news24gr.blogspot.com

Ewald Stadler (Αυστριακός βουλευτής): Δεν ζητήσαμε από τους Τούρκους να μας στείλουν όλους τους αναλφάβητους της Ανατολίας ...

(Δείτε τον στο βίντεο στο τέλος... λάβρος κατά της Τουρκίας, των τούρκων και όσων τους υπερασπίζονται)

Νέα Υόρκη – Η CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA) καλεί όλους τους ακτιβιστές να τηλεφωνήσουν, να γράψουν και να στείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα (εμειλς) στον Αυστριακό βουλευτή Ewald Stadler και να τον ευχαριστήσουν για το θάρρος του και την τιμιότητα του να εκθέσει τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον των Χριστιανικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

Σε μια ηχηρά ομιλία του την περασμένη εβδομάδα που απευθυνόταν απευθείας προς τον Τούρκο πρέσβη, ο Αυστριακός βουλευτής Ewald Stadler καταδίκασε το μαχαίρωμα και δημόσιο αποκεφαλισμό του καθολικού Αρχιεπισκόπου στην Τουρκία και είπε ανοικτά στην Τουρκία και στους Τούρκους έποικους της στην Ευρώπη: « Εμείς δεν σας ζητήσαμε να μας στείλετε τους αγράμματους σας της Ανατολίας, η Τουρκία τους έστειλε εδώ, ούτε σας ζητήσαμε να μας στείλετε τους λιθήνης εποχής Ισλαμιστές σας της Ανατολίας».

Παρόλο ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση εδώ και χρόνια σπαταλά εκατομμύρια λίρες από τα λεφτά των Ελληνοκυπρίων προσφύγων για το ούτω καλούμενο «λόμπυ» στην Αμερική, δεν είδαμε ούτε ακούσαμε ποτέ μας τέτοια τιμιότητα από Αμερικανούς Γερουσιαστές ή βουλευτές σε σχέση με τη τουρκική βαρβαρότητα στην Κύπρο. Βασικά, το μόνο που ακούγεται από τα στόματα των Αμερικανών Γερουσιαστών, σε σχέση με όλα εκείνα τα λεφτά που ξοδεύονται, είναι υποστήριξη στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία η οποία βασικά είναι τουρκικό σχέδιο. Γι΄αυτό είναι που ζητούμε από όλους να γράψουν στον Αυστριακό βουλευτή Ewald Stadler να τον ευχαριστήσουν και να τον διαφωτίσουν για τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον της Κύπρου ως χώρας μέλους της Ευρωπαικής Ένωσης με την ελπίδα να μιλήσει και για μάς, γιατί βασικά στην Ευρώπη κάποιοι το κάνουν, αλλά κανένας στην Αμερική δεν στάθηκε να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο με τον ίδιο τρόπο και να τα πει στην κυβέρνησή του (Αμερικής).

Ευελπιστούμε ότι ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι θα υψώσουν το ανάστημά τους και θα λένε όχι στους Τούρκους παράνομους έποικους που κάθονται στην κλεμμένη μας γη στην κατεχόμενη Κύπρο, και να καλέσουν την Τουρκία να λογοδοτήσει για τις ψευτιές της και την άρνηση της εισβολής που έκανε.

Το ζήτημα της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ, βασικά είναι μια μάχη που δίδεται στην Ευρώπη, και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συντονιστούν με τους καιρούς. Να δώσουν προσοχή και λεφτά στην ενημέρωση εντός των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης . Πολλά λεφτά έχουν σπαταληθεί με λανθασμένους τρόπους στις ΗΠΑ και εφόσον δεν μπορεί να γίνει σωστή χρήση με χειροπιαστά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, η Κύπρος να κοιτάξει εντός της Ε.Ε.



Πιο κάτω θα βρείτε την διαφωτιστική ομιλία του Αυστριακού βουλευτή Ewald Stadler στην Αυστριακή Βουλή. Απευθύνεται προς τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος, πρόσφατα πρόσβαλε την Αυστρία για την υποτιθέμενη κακομεταχείριση Τούρκων. Το βίντεο πιο κάτω με αγγλικούς υπότιτλους στον σύνδεσμο:

You Tube Austrian MP Ewald Stadler adresses Turkish Ambassador: http://www.youtube.com/watch?v=XRmgI_WXff0

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Παρακαλούμε τηλεφωνήστε και γράψετε στον βουλευτή Ewald Stadler. Δείγμα επιστολής ακολουθεί:
Εδώ θα βρείτε το εμειλ του βουλευτή Ewald Stadler καθώς και το τηλέφωνο και την διεύθυνσή του στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας όπως αυτό δίδεται στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου:
http://www.parlament.gv.at/WWER/PAD_02849/index.shtml

E-Mail: ewald.stadler@parlament.gv.at
Anschrift:Parlamentsklub des BZÖ
Dr.-Karl-Renner-Ring 3
1017 Wien
Telefon: 01/40110-5489

Δείγμα επιστολής που μπορείτε να γράψετε
Dear MP. Ewald Stadler,

I am writing to thank you for your honest speech to the Turkish Ambassador last week. Greek-Cypriots are more than well aware of Turkey ’s hypocrisy and ongoing barbarism in Cyprus . During the Turkish invasion of Cyprus in 1974, 800 Greek Cypriot women of all ages were raped by the Turks, thousands of Greek Cypriots including the elderly and the disabled were massacred by Turks, and to this day hundreds of thousands of Greek Cypriots are denied their inalienable right to their own property due to the brute force of the illegal Turkish invasion army.

In Cyprus today , well over 160,000 stone-age Turkish barbarians from Anatolia are illegally squatting in our homes, and the current Communist President Christofias has proposals drawn out with Turkish agents to allow 50,000 of them to legally stay there forever. The current government of Cyprus even has plans to force Cyprus to have a Turkish president (and this racial mandate will be by law) under the bizonal bicommunal federation plans. Such a racial mandate is contrary to all European principles.

I include in this letter a link to the book BLOODY TRUTH which is a well sourced reference for you to use on Cyprus history and the atrocities inflicted on Greek-Cypriots by Turks.
Thank you, please help us, please speak for us.

Οι τρομοκράτες (της Ενημέρωσης)!

Μήπως οι Αρχές έχουν συλλάβει λάθος "τρομοκράτες"? Πως θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι κακοί, όταν η πληροφόρησή μας εξαρτάται από κάτι Τηλεοπτικούς η Έντυπους "τύπους", που δεν ξέρεις πότε το μικρόφωνο τους ξαμολάει άσφαιρα πυρά?


Γιατί το μόνο βλήμα που δεν έχει σίγουρα "γέμιση", είναι αυτό στο εγκέφαλό τους.

Όσο για την ενιαία "πολιτική"στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να "απολαύσετε" πόσο σοβαρά την παίρνουν. Το STAR προβάλει τους συλληφθέντες (what ?) απρόσωπους ,αναφέροντας μόνο την επαγγελματική τους κατάσταση, τα δε υπόλοιπα ΜΜΕ με πλήρη στοιχεία (καλύπτοντας μόνο την μάρκα της μπύρας , για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Ο Σόμπολος σήμερα αποστασιοποιήθηκε (χέστηκε?) από όλους τους υπόλοιπους της δημοσιογραφικής συντεχνίας, λέγοντας ότι "σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία δεν ξέρει αν ετοίμαζαν επίθεση σε δικαστικό ,η σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ".

Γαμ΄...τον Δία μου για ενημέρωση...

Το φαινόμενο της Πεταλούδας

Γ. Βουλγαράκης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 5.12.2010

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών , οι ανακατατάξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο κομματικό τοπίο και οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για την καταγραφή των μετακινήσεων του εκλογικού σώματος και τη διερεύνηση των προθέσεων των εκλογέων για το επόμενο διάστημα.

Σειρά μετρήσεων είναι σε εξέλιξη, ενώ κάποιες απ αυτές έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.Είναι όμως σε θέση οι δημοσκοπήσεις αυτές να περιγράψουν αυτό που σήμερα πραγματικά συμβαίνει; Μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές εργαλείο ανάλυσης και επεξεργασίας των πολιτικών προσεγγίσεων για το επόμενο διάστημα;

Το φαινόμενο της πεταλουδας είναι μια ποιητική μεταφορά, της θεωρίας του χάους . Σύμφωνα με μια από τις προσεγγίσεις , "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα".

Διαφορετικές παραλλαγές εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια ιδέα: μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από κάποιο χρόνο, σε μια εξέλιξη δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα γινόταν, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή .

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτική ,ειδικά στις ημέρες μας. Τα πάντα μεταβάλλονται διαρκώς χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις συνέπειες αυτών των αλλαγών.

Σ αυτή την κρίσιμη περίοδο των δομικών ανακατατάξεων, είναι βέβαιο ότι η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος κινείται μακράν κάτω από τα θεωρητικώς ευαίσθητα ραντάρ των δημοσκοπήσεων αλλά κάθε είδους ποιοτικής έρευνας. Κάτι που σήμερα φαίνεται σταθερό, αύριο μπορεί να μην είναι και κάτι που σήμερα φαντάζει μακρινό στο άμεσο μέλλον μπορεί να είναι γεγονός.Σ αυτές, λοιπόν, τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, η χρησιμότητα των δημοσκοπήσεων είναι οριακή.

Άλλωστε ο πολιτικός κόσμος έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα διαχρονικά απ την εκχώρηση οιονεί αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στους πολιτικούς αναλυτές και τους δημοσκόπους.

Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Η ώρα υπεύθυνων πολιτικών ηγεσιών. Η ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να ξαναβρούν την πολιτικότητα τους και ο λαός τους ηγέτες του.

Με λίγα λόγια, από κάπου εδώ θα ξεκινήσει η νέα μεταπολίτευση όπου οι ηγέτες θα θέτουν την ατζέντα και οι πολίτες θα την αξιολογούν και όχι το αντίθετο.

Η Κεντροδεξιά έχει διαχρονικά αποδείξει, ότι σε κρίσιμες στιγμές είχε πάντα αυτή την ικανότητα.

Τώρα στο Facebook εκτός από τα "μακεδονικά" έχουμε και τα "αρχαία μακεδονικά"!!! Άριστα

Στο νέο προφίλ του Facebook που προς το παρόν είναι ακόμα προαιρετικό και μπορείτε να το ρυθμίσετε χειροκίνητα στο http://www.facebook.com/about/profile/ (μέχρι να μπει αυτόματα σε όλους), έχει μια επιπλέον πληροφορία για τις γλώσσες που μιλάει ο καθένας μας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων Αρχαία Ελληνικά, Κρητικά Ελληνικά, Κυπριακά Ελληνικά και βεβαίως βεβαίως:

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ή Ancient Macedonian!!
δηλ. άλλο τα αρχαία ελληνικά και άλλο τα αρχαία μακεδονικά!!!

Έτσι είναι! Όποιοι δραστηριοποιούνται, ακούνε στα επιχειρήματά σου (τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;) σκέφτονται και δρομολογούν απαντήσεις...

αμφιβάλει κανείς ότι σε 10 χρόνια όλη η υφήλιος θα ξέρει ότι οι πρόγονοι των "Μακεδόνων" δηλ. οι "Αρχαίοι Μακεδόνες" και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν "Αρχαία Μακεδονικά";

Δείτε και το screenshot...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg3fUS2Trz70aTJsNRPdlSRbLXvn7YMxQDxpUQwW1famsK1CxujKP3CGUKSUaur3NrIz4WFhc8dc2-4QmiXr2ObeZXnyIZsiLFksikG6o2yLYmUGBh6Q9N2irTdKpEn-UGPYR_fZftO5zf/s1600/Screenshot-Facebook+_+%25CE%2595%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25BE%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%25A0%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25BB+-+Google+Chrome-1.png

Πλάκα κάνει στους Αμερικάνους ο Assange της wikileaks

Να μερικές από τις ατάκες του στο twitter:

Η Sarah Palin λέει ότι ο Julian Assange πρέπει να κυνηγηθεί όπως ο Ομπάμα... ωραία, θα είναι δηλ. ασφαλής τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια

Αγόρι μου την τελευταία φορά που υπήρξε τέτοια διαρροή, ο Νόε έφτιαξε βάρκα
Απο το site του ΠΑΣΟΚ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ (2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

“Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί σύντροφοι, χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ, μαζί με τη σοσιαλδημοκρατική μας οικογένεια, σε αυτό το κρίσιμο Συνέδριο στη Βαρσοβία.

Όμως, χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στη Βαρσοβία και για έναν ακόμα λόγο: η Πολωνία είναι η πατρίδα του προπάππου μου, του Ζίγκμουντ Μινέικο. Αφού φυλακίστηκε και εξορίστηκε εξαιτίας επαναστάσεων και πολέμων, εγκαταστάθηκε τελικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπου και παντρεύτηκε.

Ο Ζίγκμουντ συμμετείχε στους Βαλκανικούς Πολέμους. Συνέβαλε στην ανασκαφική ανακάλυψη της αρχαίας πόλης της Δωδώνης και αποτέλεσε το μόνο Πολωνό ανταποκριτή, ο οποίος κάλυψε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 1896.

Έτσι, κάθε φορά που επισκέπτομαι την Πολωνία, νιώθω ότι επιστρέφω στις ρίζες μου.”

Στην ίδια ομιλία σε άλλο σημείο θα πει:

Το λέω αυτό, επειδή, για παράδειγμα, ανήκω σε μία ομάδα κρατών, που αποκαλούνται σκωπτικά «PIGS»! Ναι, δεν ξέρω αν μοιάζω, αλλά είμαι κι εγώ ένας από τα PIGS – από τα αρχικά της Πορτογαλίας, της Ιταλίας ή της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Ό,τι κι αν λέμε, ό,τι κι αν περνάει η χώρα μου, έχω βαθιά εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, στη χώρα μου, στον Ελληνικό λαό.

Ως Ευρωπαίος και σοσιαλδημοκράτης, θέλω επίσης να προσθέσω ότι, ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μου, είμαι περήφανος που είμαι Πορτογάλος, είμαι περήφανος που είμαι Ιταλός, είμαι περήφανος που είμαι Ιρλανδός, είμαι περήφανος που είμαι Ισπανός.

Παλιότερα είχε πει στην Βουλή:

Ναι είμαι Έλληνας της Διασποράς και είμαι περήφανος!

papaioannou.wordpress.com
filologos10.wordpress.com

«Πυρήνας» επιχειρηματικής δραστηριότητας ΛΑΘΡΟμεταναστών η Αριστοτέλους

Αλλάζει ο εμπορικός χάρτης ενός από τους πλέον τραγουδισμένους δρόμους της Αθήνας, ως αποτέλεσμα αλλοίωσης της πληθυσμιακής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.Η οδός Αριστοτέλους εξελίσσεται σε έδρα επιχειρηματικής δραστηριότητας λαθρομεταναστών και προσφύγων και μάλιστα, με συγκεκριμένο «target group», για κάθε εγχείρημα.

Η συνέχεια στο http://citizengr.wordpress.com

Κ. Μαρκόπουλος: «Βγήκα πιο δυνατός από τη λασπομαχία των κομπλεξικών»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, Κώστας Μαρκόπουλος δίνει αποκλειστικά συνέντευξη στο Eviaportal.gr και όπως μας έχει συνηθίσει να μη μασάει τα λόγια του, δίνει απάντηση σ'όσους ακολουθούν τη Ντ.Μπακογιάννη στη ΔΗ.ΣΥ., για τις αυτοδιοικητικές εκογές και την υποψηφιότητα Στ.Γκάβαλη, για «ΛΑΡΚΟ» και «ΕΣΥ», ενώ δηλώνει Ευβοέας, προς απάντηση όσων δημιουργούν σενάρια περί μελλοντικής υποψηφιότητάς του σε άλλο νομό....

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο eviaportal.gr.

Τι δουλειά κάνουν οι "πονηρούληδες" συνδικαλιστές;

Είναι πλέον τεκμηριωμένο και γνωστό ότι κύριοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση, οικονομική και άλλη, που επικρατεί στη χώρα είναι οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές. Προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση και να αποφύγουμε τα ίδια στο μέλλον είναι σκόπιμο να αναρωτηθούμε τι κάνουν οι πολιτικοί και τι κάνουν οι συνδικαλιστές. Ας αρχίσουμε σήμερα με τους συνδικαλιστές. Τι κάνουν, λοιπόν, οι συνδικαλιστές;


Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους από τις αυθαιρεσίες του εργοδότη. Σύμφωνα, όμως, με την εμπειρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών. Ενας θέλει να διατηρήσει την εξουσία που έχει και να ανέλθει συνδικαλιστικά. Αλλος θέλει να γίνει βουλευτής και, με τα κατάλληλα προσκυνήματα, υπουργός. Αλλος θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Αλλος θέλει να ανέβει στην κομματική ιεραρχία. Αυτές είναι θεμιτές και ευγενείς φιλοδοξίες, όχι όμως όταν επιδιώκονται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, όπως συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Σε πολλές περιπτώσεις η απερισκεψία και η σκόπιμη κακή πολιτική των συνδικαλιστών έχουν αποτελέσματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα των εργαζομένων τα οποία υποτίθεται ότι προωθούν. Θλιβερά παραδείγματα, η Πιρέλλι, η Ολυμπιακή και σε λίγο ο ΟΣΕ.

Προκειμένου ο συνδικαλισμός να μπει στον φυσικό του δρόμο είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές και να ληφθούν μέτρα που θα κόψουν την όρεξη εκείνων των συνδικαλιστών οι οποίοι στο όνομα της εργατικής τάξης προωθούν τον εαυτό τους. Μερικά τέτοια μέτρα είναι τα εξής:

Πρώτον, οι συνδικαλιστές να μην μπορούν να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε πόσα συμβούλια συμμετέχουν οι συνδικαλιστές, πόσα χρήματα εισπράττουν από τη συμμετοχή τους και πόσο ισχυρό κίνητρο είναι αυτό για την αναπαραγωγή μιας συντεχνιακής πολιτικής;

Δεύτερον, οι συνδικαλιστές να μην μπορούν να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα πάρα μόνο αν περάσει ορισμένο χρονικό διάστημα, π.χ. μια τετραετία, μετά την τελευταία θητεία τους σε συνδικαλιστικό όργανο. Το μέτρο αυτό θα μειώσει το κίνητρο για λαϊκισμούς και επίσης το κίνητρο για χρηματοδότηση συνδικαλιστών εκ μέρους ιδιωτών και επιχειρηματιών.

Τρίτον, οι συνδικαλιστές να μην εξαιρούνται από την υποχρέωση παροχής εργασίας προς την επιχείρηση στην οποία έχουν προσληφθεί. Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, αλλά αμείβονται πάντα και παντοιοτρόπως.

Τέταρτον, οι συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας και σε χώρους εκτός της υπηρεσίας ή επιχείρησης. Είναι παράλογο να κλείνει το σχολείο επειδή οι καθηγητές έχουν γενική συνέλευση.

Πέμπτον, να απαγορευτεί η συμμετοχή συνδικαλιστών (όχι εργαζομένων) σε πειθαρχικά και λοιπά συμβούλια, διότι χρησιμοποιούν τη δύναμη που απορρέει από αυτά για ρουσφέτια, εκβιασμούς και προβολή.

Αν οι αρμόδιοι εξετάσουν το ζήτημα αυτό, θα βρουν πολλά άλλα που πρέπει να αλλάξουν. Η εργατική τάξη χρειάζεται γνήσιο εργατικό κίνημα, όχι συντεχνίες, κομματικές οργανώσεις και πονηρούληδες υποκριτές που δουλεύουν για το δικό τους συμφέρον.

Θεόδωρος Π. Λιανός-καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

www.tovima.gr

=Να προσθέσουμε ταπεινά κι' εμείς μια άποψη:
Να γίνει απογραφή των απαλλαγμένων από την υπηρεσία συνδικαλιστών, να βρεθεί ο συνολικός αριθμός τους και το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας που πληρώνει η κοινωνία, λόγω των μισθολογικών προνομίων που έχουν οι "πονηρούληδες" .
Γ.Δ.

Σήμερα γιορτάζουμε: Τον Αγ. Νικόλαο και το Πολεμικό Ναυτικό