07 Δεκεμβρίου 2010

Έκλεισε ο ΕΕ το θέμα των στοιχείων της Κυβέρνησης Καραμανλή... χωρίς εξεταστικές και λοιπές αρλούμπες

Όλι Ρεν: «Καμία άλλη αναθεώρηση των ελληνικών στοιχείων για το έλλειμμα» Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ κου Όλι Ρεν στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Κλείνει κάθε συζήτηση για το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά. Με ερώτηση που είχε καταθέσει ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητούσε στοιχεία για τους συμπληρωματικούς ελέγχους που πραγματοποιούσε η Eurostat και οι ελληνικές στατιστικές αρχές σχετικά με το ύψος του ελληνικού ελλείμματος και χρέους για το έτος 2009, καθώς και για τις επιπτώσεις τυχόν αναθεώρησης του ελλείμματος στους προϋπολογισμούς των ετών 2010 και 2011, αλλά και στην εκτέλεση του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κο Ρεν «οι συζητήσεις μεταξύ της Επιτροπής (Eurostat) και των ελληνικών στατιστικών αρχών σχετικά με την αναθεώρηση των ελληνικών στοιχείων για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009 έχουν ολοκληρωθεί». Η Επιτροπή (Eurostat) δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το δημόσιο χρέος και το δημόσιο έλλειμμα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 15 Νοεμβρίου 2010.

Ο Επίτροπος, στην απάντησή του τονίζει ότι «η Eurostat αίρει την επιφύλαξη σχετικά με τα ελληνικά δεδομένα που εξέφρασε τον Απρίλιο του 2010. Η Eurostat και η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχουν εξετάσει όλα τα ζητήματα που επισημαίνονται στην τελευταία επιφύλαξη κατά τη διάρκεια μιας σειράς μεθοδολογικών επισκέψεων στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος». Σύμφωνα με τον κο Ρεν, οι οικονομικές προβλέψεις που ανακοίνωσε η Ευρ. Επιτροπή για την Ελληνική οικονομία τον Νοέμβριο του 2010 έχουν λάβει υπόψη όλα τα αναθεωρημένα στοιχεία του 2009 και συνεπώς δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Σε συμπληρωματική ερώτηση του κου Τσουκαλά σχετικά με το συνολικό ύψος των χρεών των ελληνικών νοσοκομείων και την κατανομή του στις χρονικές περιόδους από το 2007 έως και το 2010, ο κος Ρεν απάντησε ότι οι εκκρεμείς οφειλές νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, με βάση την έκθεση της επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας για τα χρέη των νοσοκομείων ήταν: 3,3 δις ευρώ στα τέλη του 2009, 5,1 δις ευρώ στα τέλη του 2008 και 4,8 δις ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, ο κος Τσουκαλάς δήλωσε:
«ο κος Ρεν δηλώνει πλέον ικανοποιημένος από τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία. Είναι θετικό το ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε μόλις ένα χρόνο για να συμφωνήσει με τηνEurostat το ύψος του ελλείμματος. Ελπίζω τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα να είναι και τα οριστικά και να μην έχουμε κι άλλες αναθεωρήσεις του ελλείμματος του 2009 κάθε φορά που η Κυβέρνηση θα αδυνατεί να εκπληρώσει κάποιον από τους στόχους του Μνημονίου. Θα πρέπει επίσης να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα ακριβή χρέη των νοσοκομείων αλλά και εξηγήσεις για το ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα αυτό. Τα χρέη προς τα νοσοκομεία ήταν 4,8 δις στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009 και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε πληρωμές 1,2 δις στα τέλη Δεκεμβρίου του 2009. Αυτή τη στιγμή τα χρέη προς τα νοσοκομεία, παρά, ή μάλλον εξαιτίας των προσπαθειών της Κυβέρνησης, φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ τα 7,5 δις Ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι 200 εκατομμύρια Ευρώ συσσωρεύονται κάθε μήνα».
pyrgos-news.blogspot.com

Τι να βγεί και να πεί τώρα υπερ των τριτεκνων - πολυτέκνων ?

Στοπ στα πολυτεκνικά επιδόματα βάζει η κυβέρνηση για εκείνους που έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο!!!!!

Που είναι ο Συντονιστής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Τρίτεκνων Οικογενειών και από το 2007 ο Επίτιμος Προέδρου των τριτέκνων γονέων κ. Ροντούλης ?
Το 2004 που κυβερνούσε η κακια Δεξια στην Ελλάδα αν τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο θα έκαιγαν το Μέγαρο Μάξιμου..... ενω τωρα.....
Θυμάμαι που ωρυόταν στην εκπομπή του Αυτιά κάθε πρωί (το 2004-2009 όχι επι ΠΑΣΟΚ αυτό το στηρίζει ο ΛΑΟΣ)
Άλλα τι λεω ο χαζος! Ο Συντονιστής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Τρίτεκνων Οικογενειών και από το 2007 ο Επίτιμος Προέδρου των τριτέκνων γονέων κ. Ροντούλης ήταν και αυτός μέσα σε αυτούς που ψηφίσαν υπερ του ΔΝΤ .
Τι να βγει και να πει τωρα υπερ των τριτεκνων-πολυτέκνων ?

Συνάντηση Α.Σαμαρά - Ντομινίκ Στρος Καν

Την θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Ντομινίκ Στρος Καν στο γραφείο του στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το μνημόνιο, εκτός από κοινωνικά άδικο, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό.

Υποστήριξε ότι δεν οδηγεί σε αποτελέσματα και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη γιατί αν δεν υπάρξουν αυτά θα προκύψουν μεγαλύτερα αδιέξοδα τα οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου. Η ΝΔ συμφωνεί στην επιμήκυνση αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό του δανείου των 110 δισ. ευρώ και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

Στην συνάντηση με τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Και κινητό η Google: Nexus S

http://assets.tovima.gr/files/Article%20Photos/20101207/thumbs/371781_310x.jpgΤο Nexus, το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Google έκανε ντεμπούτο τον Ιανουάριο αλλά αποσύρθηκε από την αγορά λίγους μήνες αργότερα. Το νέο εγχείρημα, το Nexus S, ποντάρει στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android και σε λειτουργίες που προσφέρουν «την καθαρή εμπειρία της Google».

Η νέα συσκευή, βασισμένη στο Samsung Galaxy S, φτάνει στην αμερικανική αγορά στις 16 Δεκεμβρίου , ανακοίνωσε η Google στο εταιρικό της ιστολόγιο. Σχέδια για άλλες χώρες δεν έχουν ανακοινωθεί.

Το Nexus S είναι το πρώτο κινητό που τρέχει την έκδοση «Gingerbread» 2.3 του Android, του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος της Google, η οποία προσφέρει αυξημένο ευχρηστία, νέο εικονικό πληκτρολόγιο για την οθόνη αφής, υποστήριξη για γυροσκόπια και λειτουργίες φωνής μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη Google, το Nexus S είναι το πρώτο κινητό με καμπυλωτή οθόνη 4 ιντσών, «σχεδιασμένη να ταιριάζει άνετα στην παλάμη του χεριού αλλά και δίπλα στο κεφάλι».

Βασίζεται σε επεξεργαστή Hummingbird στο 1GHz, διαθέτει οπίσθια και εμπρόσθια κάμερα και 16 Gibabyte εσωτερικής μνήμης.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με τσιπ της τεχνολογίας NFC (Επικοινωνίες Κοντινού Πεδίου), το οποίο διαβάζει από απόσταση ηλεκτρονικές ετικέτες που μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορα προϊόντα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η τεχνολογία NFC θα μετατρέψει μια μέρα τα κινητά σε πιστωτικές κάρτες ή εικονικά πορτοφόλια.

Το Nexus S έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του προκατόχου του, Nexus One, το οποίο εμφανίστηκε με τυμπανοκρουσίες αλλά τελικά απέτυχε να προσελκύσει αρκετούς αγοραστές.

Ήταν ένα υπερβολικά φιλόδοξο εγχείρημα, παραδέχεται τώρα ο Άντι Ρούμπιν, επικεφαλής ανάπτυξης του Android στη Google. Όπως εξήγησε τη Δευτέρα στο συνέδριο D: Dive Into Mobile technology, το βασικό πρόβλημα ήταν ότι το Nexus One πωλούνταν χωρίς να είναι «κλειδωμένο» σε μια συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που περιέπλεκε τις ρυθμίσεις για τους χρήστες.

Στις ΗΠΑ, το Nexus S θα πωλείται είτε κλειδωμένο στο πλαίσιο διετούς συμβολαίου με την T-Mobile, με τιμή 199 δολάρια, είτε ξεκλείδωτο στα καταστήματα της αλυσίδας Best Buy (529 δολάρια), η οποία βοηθά τους αγοραστές στις ρυθμίσεις.

Εκτός από το Nexus S, στην αγορά κυκλοφορούν σήμερα ακόμα 100 συσκευές που τρέχουν Android.

tovima.gr

Η Ταινία της Εβδομάδας: Due Date

Ο Peter Highman (Robert Downey Jr.) πρόκειται να γίνει πατέρας σε μερικές μέρες. Βρίσκεται στην Atlanta για δουλειές αλλά πρέπει γρήγορα να επιστρέψει στο Los Angeles για να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας του (Michelle Monaghan) την ώρα της γέννας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Ethan Tremplay (Zach Galifianakis), έναν αυτοαποκαλούμενο ηθοποιό, που προκαλεί την αναταραχή ακόμα και αν δεν κάνει απολύτως τίποτα. Γίνεται αφορμή να πετάξουν και τους δυο έξω από το αεροπλάνο και να τους βάλουν στην μαύρη λίστα επιβατών.

Η συνέχεια στο tainiomanhs.blogspot.com

ΜΕ ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ-ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΜΕ!

Με ρωγμή του μετωπιαίου οστού, αλλά σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται υπό την παρακολούθηση του Ηλία Σουρτζή, διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ, ο 50χρονος άντρας τραυματιοφορέας στο επάγγελμα, που χτυπήθηκε χθες στο κεφάλι από πέτρα (κυβόλιθο) στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου.

Ανευ απροόπτου αναμένεται να εξέλθει από την κλινική εντός 3 ημερών.

Την παραπάνω...τηλεγραφική είδηση βρήκαμε στην "προοδευτική" Ελευθεροτυπία,που αν είχε χτυπηθεί έτσι κανένας "αγωνιστής" θα είχε χαλάσει τον κόσμο:Αντίθετα,για τον άνθρωπο που δέχτηκε δολοφονική απίθεση από τα καθάρματα της ακροαριστεράς,ελάχιστες λέξεις κι αυτές με το ζόρι!

ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Καλά,για κάτι καραγκιοζάκια που διαδίδουν στο Διαδίκτυο πως το χτύπημα ήταν από γκλομπ αστυνομικού ή ότι η πέτρα...εξοστρακίστηκε (!!!) δύο φορές,σε ασπίδα ΜΑΤατζή και στον τοίχο πριν βρει κατακέφαλα τον άνθρωπο,απαξιούμε και να σχολιάσουμε!

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΛΟΣΤΟ Ή ΣΦΥΡΙ!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ,ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!

hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δηλώσεις του Στρος-Καν στο taxalia (βίντεο)

Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε στο taxalia ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ν.Τ. Strauss-Kahn.
Δείτε το βίντεο, ο κ.Καν, μιλάει άπταιστα Ελληνικά και λέει ό,τι δεν είπε στη Βουλή:



http://taxalia.blogspot.com/2010/12/taxalia_07.html

Γ. Παπαθανασίου: «Λασπολογία τα περί εμπλοκής μου στη Siemens»

Μία ημέρα μετά από την δημοσιοποίηση του εντύπου του Γ. Παπαθανασίου, «Η αλήθεια για την οικονομία», (αποσπάσματα του οποίου βάλαμε το πρωί) με την οποία αποδεικνύει με αριθμούς πως η κυβέρνηση αύξησε το έλλειμμα το 2009, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τον εμπλέξουν με την Siemens. Τυχαίο; Δε νομίζω αν αναλογιστούμε τη λάσπη που έπεσε στην υπόθεση του Βατοπαιδίου που αποδείχθηκε φιάσκο...

Σε γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για λασπολογία απαντώντας στις διαρροές που τον εμφανίζουν να εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Ουδέποτε, τονίζει, χειρίστηκα υποθέσεις της Siemens, ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρεία».

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της Siemens, ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι γνωστή και έχει γίνει συμβόλαιο κατατεθημένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου καλεί να σταματήσουν οι αθλιότητες και η λάσπη εναντίον του και να μιλήσουν επώνυμα όσοι διαρρέουν ανώνυμα συκοφαντίες.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που διαρρέουν το ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια του, θέλουν στοιχεία που αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών να έχουν βρεθεί στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου.

Σύμφωνα με το υλικό που διαβιβάστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαθανασίου φέρεται να δέχεται χορηγίες από τη Siemens σε αρκετές ομιλίες του και να είχε επαφές με στελέχη της γερμανικής εταιρείας που κατηγορήθηκαν για τη διαχείριση των «μαύρων» ταμείων της εταιρίας.

Επίσης, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να νοίκιαζε από το 1996 ένα σπίτι ιδιοκτησίας του στο μεγαλοστέλεχος της Siemens Ρούντολφ Φίσερ κάτι το οποίο όμως ήταν γνωστό και δεν αποτελεί απόδειξη.

Έτσι είναι το ΠΑΣΟΚ και μπράβο του: Ποινικές ευθύνες Κακλαμάνη βλέπει ο Ραγκούσης

Μαγκιά τους και χίλια μπράβο τους!!!! Αφού τα ζώα οι δεξιοί θέλουν και ο καθένας από μια καρέκλα αρχηγού... καλά τους κάνει το ΠΑΣΟΚ και τους διασύρει και τους έχει συνεχώς στην πρίζα:

«ΤΑ ΝΕΑ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για το δήμο Αθηναίων, όσον αφορά την κατάσταση με τα σκουπίδια, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος συναντήθηκε με το νέο δήμαρχο Γ. Καμίνη, έκανε λόγο για ασυγχώρητη αμέλεια στο θέμα της προκήρυξης των προσλήψεων, καλώντας τη δημοτική αρχή να το πράξει άμεσα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν νέα απεργία σήμερα και αύριο.

Τα αιτήματά τους είναι να λυθεί το πρόβλημα με τους περίπου 1.000 συμβασιούχους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από κυριακάτικα, αργίες και νυχτερινά του Οκτωβρίου τα οποία δεν πληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.»

Υπό κράτηση ο Ασάντζ μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Ο ιδρυτής της Wikileaks δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, σύμφωνα με το δικαστήριο του Γουεστμίνστερ.

Το βρετανικό δικαστήριο ενώπιόν του οποίου προσήχθη σήμερα το απόγευμα ο Τζούλιαν Ασάντζ, αποφάσισε η κράτησή του να παραταθεί έως την 14η Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο απέρριψε την εγγυοδοσία εκ μέρους του Ασάντζ.

Η Σουηδία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Ασάντζ, με βάση αδικήματά του περιεχομένου σεξουαλικού -σε βάρος δύο γυναικών.

Ο Ασάντζ έχει εμπλακεί και στη διαρροή διαβαθμισμένων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των Ην. Πολιτειών. Ο Τζούλιαν Ασάντζ παραδόθηκε σήμερα οικειοθελώς στην Σκότλαντ Γυάρντ.

Νωρίτερα, ένας από τους Βρετανούς συνηγόρους του, ο Μάρκ Στέφενς δήλωσε κατά την άφιξή του στο δικαστήριο πως ο πελάτης του «είναι καλά» και πως η ανάκρισή του από τη βρετανική αστυνομία ήταν «πολύ εγκάρδια».

«Ταυτοποίησαν τα στοιχεία του» εξήγησε και πρόσθεσε πως ο 39χρονος πελάτης του προσήλθε «οικειοθελώς» και θα ασκήσει έφεση στην πιθανή απόφαση για έκδοσή του.

«Βεβαιώθηκαν πως είναι πραγματικά ο Τζούλιαν Ασάντζ και είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο δικαστήριο», τόνισε ο Στέφενς μπροστά στο πλήθος των δημοσιογράφων, που έχουν κατακλείσει την είσοδο του δικαστηρίου στο κέντρο του Λονδίνου, δύο βήματα από το Κοινοβούλιο.

Ο Ασάντζ αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, που φέρεται ότι διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη Σουηδία.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks έγραψε στο Twitter ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες και ότι το γεγονός ότι βγαίνουν αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.

Ανησυχεί ο δικηγόρος του Ασάντζ για έκδοση στις ΗΠΑ

Ο δικηγόρος του έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα ασκήσει έφεση σε ενδεχόμενη απόφαση έκδοσης του πελάτη του, εκφράζοντας την ανησυχία του για πιθανή έκδοσή του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν συλληφθεί και παραδοθεί στη σουηδική αστυνομία και επισημαίνοντας τις εχθρικές δηλώσεις που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ απειλούν τον Τζούλιαν Ασάνζ με δίωξη σε απάντηση για τη σταδιακή δημοσίευση εδώ και πολλές ημέρες από το WikiLeaks 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής αποδεκτή διατύπωση κατηγορητηρίου.

Η διαδικασία έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, έως και μήνες. Εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (SOCA) εξήγησε ότι ένας αλλοδαπός που προσάγεται ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου με σκοπό την έκδοσή του, έχει τα ένδικα μέσα για να αντιταχθεί, προκαλώντας νέα ακρόαση των πλευρών.

Ο Ασάνζ, που ισχυρίζεται ότι απειλείται η ζωή του, ανησυχεί για πολιτικό τέχνασμα που θα τον κάνει να σιωπήσει και φοβάται πάνω απ΄όλα μία έκδοση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η σουηδική δικαιοσύνη αρνείται ότι υποχώρησε στις αμερικανικές πιέσεις ώστε να συλλάβει τον ιδρυτή του WikiLeaks. Οι ΗΠΑ δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα νομική βάση για τη δίωξή του.

Εν αναμονή των εξελίξεων, ο ιστότοπος WikiLeaks αγωνίζεται κατά μίας ολομέτωπης επίθεσης που περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις, πάγωμα τραπεζικών καταθέσεων, άρνησης παροχής υπηρεσιών server.

Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στη διατύπωσή του. Τέλος, η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω «λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του». Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται «για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάντζ και άλλων μελών της ομάδας Wikileaks».

Θα συνεχίσει η δημοσίευση τηλεγραφημάτων

Ο ιστότοπος WikiLeaks θα συνεχίσει τη δημοσίευση αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, παρά τη σύλληψη του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ, διαβεβαίωσε ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για τον ιστότοπο.

«Αναφορικά με ό,τι συμβαίνει σήμερα, όλα έχουν προβλεφθεί, όλα θα συνεχίσουν όπως πριν. Μόνο αυτό μπορώ να σάς πω», δήλωσε ο Τζέιμς Μπολ τηλεφωνικά από το Λονδίνο.

Μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Twitter του WikiLeaks αναφέρει επίσης: «οι ενέργειες εναντίον του αρχισυντάκτη μας Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα επηρεάσουν τη δουλειά μας: τη νύκτα θα δημοσιεύσουμε και άλλα τηλεγραφήματα, ως συνήθως».

Ο Τζούλιαν Ασάντζ έχει δηλώσει ότι «τα αρχεία των τηλεγραφημάτων, καθώς και σημαντικά αμερικανικά έγγραφα, αλλά και έγγραφα και άλλων χωρών, έχουν διανεμηθεί...σε κρυπτογραφημένη μορφή, σε 100.000 άτομα».

"Εάν μάς συμβεί κάτι, τα έγγραφα-κλειδιά θα δοθούν στη δημοσιότητα», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια γραπτής επαφής του με τους χρήστες της ιστοσελίδας της εφημερίδας The Guardian.

Σε δεύτερο μήνυμά της, που ακολούθησε μετά τη 19ωρη διακοπή των επικοινωνιών της, η WikiLeaks καλεί σε μαζικές διαμαρτυρίες σήμερα το απόγευμα, κατά την ώρα που έχει προγραμματιστεί να προσαχθεί στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο ο Ασάντζ.

*Παράλληλα, οι γερμανικές αρχές διέψευσαν σήμερα πως πρόκειται να κλείσει ένα ίδρυμα που υποβοηθά τη WikiLeaks να συγκεντρώσει χρήματα, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας άλλων προσοδοφόρων διαύλων του αποκαλυπτικού ιστότοπου.

Το ίδρυμα Wau Holland, που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη χρηματοδότηση της WikiLeaks, έχει δεχθεί δύο προειδοποιήσεις για την μη έγκαιρη καταβολή οικονομικών στοιχείων στις αρχές.

Το ίδρυμα, που πήρε το όνομά του από έναν γερμανό διαδικτυακό ακτιβιστή που έφυγε από τη ζωή το 2001, συγκέντρωσε 800.000 ευρώ για τη WikiLeaks από τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Βίνφριντ Μότζκους.

Μετά την Pay-Pal και η Mastercard

Εκπρόσωπος της πόλης του Κάσελ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως οι προειδοποιήσεις αποτελούν ένα απλό νομικό ζήτημα και δεν έχουν πολιτικές προεκτάσεις, ή κάποια σχέση με τη WikiLeaks.

*Εντούτοις, η εταιρεία MasterCard International διέκοψε κάθε έμβασμα που προορίζεται για τη WikiLeaks, σύμφωνα με τον πληροφοριακό ιστότοπο CNET, που επικαλείται πηγές από την πιστωτική εταιρεία.

Εκπρόσωπος της MasterCard δικαιολόγησε την απόφαση επικαλούμενος την παράνομη φύση της δραστηριότητας της WikiLeaks: «οι κανονισμοί της MasterCard απαγορεύουν στους πελάτες της να συμμετέχουν, να διευκολύνουν, έμμεσα, ή άμεσα, κάθε παράνομη δραστηριότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος Κρις Μοντέιρο, σύμφωνα με το CNET.

Παράλληλα, Σουηδή εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι τα αδικήματα για τα οποία καταζητείτο ο ιδρυτής του ιστοτοπου WikiLeaks δεν έχουν καμία σχέση με την αποκάλυψη χιλιάδων εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας και δεν υπάρχει καμία συνωμοσία σε βάρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ καταζητείται από τις σουηδικές αρχές για σεξουαλική παρενόχληση, κάτι που αφορά την προσωπική του ζωή και δεν έχει καμία σχέση με την εργασία του ως προς τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο, διαβεβαίωσε Σουηδή εισαγγελέας. «Δεν έχουμε τίποτα που να δείχνει ότι πρόκειται για συνωμοσία», υποστήριξε η Μάριαν Νι, σε συνέντευξη Τύπου στο Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet.

Γκέιτς: Καλό νέο η σύλληψη του Ασάντζ

Η σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αποτελεί «ένα καλό νέο» εκτιμά σήμερα ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς, κατά τη διάρκεια αιφνίδιας επίσκεψής του στο Αφγανιστάν.

«Δεν μου το έχουν πει ακόμη, αλλά αυτό μου φαίνεται καλό νέο», τόνισε ο Γκέιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την επίσκεψή του στη βάση του Φορτ Κόνολι στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου έφθασε σήμερα το πρωΐ στο Αφγανιστάν, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν δύναμη 100.000 οπλιτών.

“Επεσε|” και το τελευταίο κάστρο της Αξιοκρατίας!!!

Είμαστε 426 εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, που διαγωνιστήκαμε με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2008. Δώσαμε διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2009 και τα οριστικά αποτελέσματα βγήκαν το Δεκέμβριο του 2009! Η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να μας απορροφήσει ΟΛΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/2010. Εχει ήδη διορίσει περίπου το 75% των διοριστέων του διαγωνισμού, και παρόλο που το μνημόνιο εξαιρούσε το πάγωμα προσλήψεων στην υγεία και στην παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να μας διορίσει εώς την τέλος του έτους!!!

Επίσης ο ένας διορισμός για κάθε μία συνταξιοδότηση (μνημόνιο)δεν τηρήθηκε απο το Υπουργείο, καθώς για περίπου 20.000 συνταξιοδοτήσεις(δηλώση της Κας Διαμαντοπούλου, Υπουργού Παιδείας στην εφημερίδα Εθνος), έγιναν 2.800 μονιμοποιήσεις!!!

Ακόμα και τον Νοέμβριο του 2010 που το υπουργείο εσωτερικών ξεπάγωσε τις προσλήψεις του δημοσίου και έστειλε εγκύκλιο προς ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΩΣ 31/12/2010, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009, το Υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκρίνετε στις υποχρεώσεις του προς εμάς. Ηδη τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν διοριστέους ΑΣΕΠ σε εκκρεμότητα έχουν δρομολογήσει τον διορισμό τους εώς τέλος του έτους.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως τα ΦΕΚ με τις πιστώσεις των διορισμών μας έχουν βγεί απο το 2008!!!Πού πήγαν τα χρήματα των πιστώσεών μας?

Την Παρασκευή 12/11/2010 διαμαρτυρηθήκαμε έξω απο το Υπουργείο Παιδείας, και 3μελής επιτροπή μας μίλησε με σύμβουλο του Υπουργείου, όπου παραδέχθηκε πως έχουμε δίκαιο και μας υποσχέθηκε πως θα συζητήσει το θέμα μας....αλλά καμία ανταπόκριση...

Τώρα έχουμε το 5 προς 1 στο δημόσιο(νεο μνημόνιο), και στην παιδεία, όπου οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις και οι μελλοντικές εξελίξεις στην χώρα μας, μας προβληματίζουν εντόνως.

Φυσικά έχουμε κινηθεί και νομικά, ενώ έχουν γίνει ήδη 5 επερωτήσεις στην βουλή για το θέμα μας απο τους Κουράκη Τάσο, Ψαριανό Γρηγόρη, Κουβέλη Φώτη, Βόζεμπεργκ Ελίζα και Κασαπίδη Γεώργο.

Kριθήκαμε άριστοι απο γραπτό διαγωνισμό και θέλουμε να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακόγουστο αστείο του Υπουργείου Παιδείας!!!

Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008

ppolihronou@gmail.com

Quiz: βρείτε ποιος άνθρωπος είπε την ακόλουθη φράση

..."it is quite natural that I would talk to George about politics. I can’t say he asks for my advice. I give it readily. I think he feels that my long experience is invaluable."

Βρείτε-χωρίς να κάνετε google, ζαβολιάριδες-τη λύση. Για να δείτε που ζούμε ακόμη...

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: «ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ»

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την πρόταση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών να ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή η διερεύνηση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης από την Εφορεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το έτος 1993.

Η παράκλησή μου είναι μόνο να επιταχυνθεί όσο γίνεται η όλη διαδικασία. Οι εκλογές πέρασαν.

Δεν θα πρέπει να ταλαιπωρούνται και άλλο τα μέλη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, επειδή απεκάλυψαν την υπεξαίρεση που είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, πριν αναλάβουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως παραδέχεται στο πόρισμά της η ίδια η Οικονομική Επιθεωρήτρια που διεξήγαγε τον έλεγχο!

Μία υπεξαίρεση που ΔΕΝ ανεκάλυψε το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διεξήγαγε στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ελέγχους και προληπτικούς και κατασταλτικούς!

Μια υπεξαίρεση που ΔΕΝ ανεκάλυψαν οι Ορκωτοί Ελεγκτές – που επιλέγονται από πανελλήνιο ανοικτό διαγωνισμό – και που κάθε χρόνο ελέγχουν την οικονομική διαχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Που ΔΕΝ ανεκάλυψαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που έδιδαν ανελλιπώς κάθε μήνα όλα αυτά τα χρόνια φορολογική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά βεβαίως τους απαραίτητους ελέγχους που διεξήγαγαν!

Που ΔΕΝ ανεκάλυψαν τα 52 Ασφαλιστικά Ταμεία με τα οποία συναλλάσσεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης και που έδιδαν ανελλιπώς κάθε μήνα όλα αυτά τα χρόνια ασφαλιστική ενημερότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά βεβαίως τους απαραίτητους ελέγχους που διεξήγαγαν!

Που ΔΕΝ ανεκάλυψε το εξωτερικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του «διπλογραφικού συστήματος», γραφείο που επελέγη και αυτό μέσα από πανελλήνιο ανοικτό διαγωνισμό!

Που ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Αλλά όταν – πολύ σωστά – ΔΕΝ καλούνται ούτε για άντληση πληροφοριών τα μέλη των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι άρχισε η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, γιατί αλήθεια ταλαιπωρούνται τα μέλη της σημερινής Διοίκησης που ανεκάλυψαν και απεκάλυψαν την υπεξαίρεση και έστειλαν στον Εισαγγελέα την υπόθεση και τον κύριο ένοχο ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή;

Θα δοθεί βέβαια σύντομα απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα!

Επαναλαμβάνω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πιστεύω ότι θα κινηθεί με ταχύτητα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της ζοφερής υπόθεσης που ξεκίνησε το 1993 και απεκάλυψε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ως Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που διαχειριστήκαμε με ιδιαίτερη ευθύνη τα χρήματα των Θεσσαλονικέων και πλέον αυτού ανακαλύψαμε μια υπεξαίρεση, που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου και στείλαμε την υπόθεση αμέσως στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Γ. Παπαθανασίου: Πως το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δήθεν είπε ψέματα, όταν προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2009 στην ενημέρωσή της προς την Ε.Ε. ότι τοέλλειμμα θα έφθανε στο τέλος του χρόνου στα 14,36 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα διαμορφώθηκε τελικά, πριν από την αναθεώρηση του Νοεμβρίου 2010 από τη Eurostat, για την οποία υπάρχει αναλυτική αναφορά στη συνέχεια, σε 30 δισ. ευρώ.

Είναι προφανές, ότι τον Οκτώβριο του 2009 δεν υπήρχαν απολογιστικά στοιχεία για όλο το χρόνο. Τα στοιχεία που έστειλε η τότε κυβέρνηση απεικόνιζαν την εκτίμηση και ταυτόχρονα το στόχο για τη διαμόρφωση του ελλείμματος στο τέλος του χρόνου. Γιατί το ύψος του ελλείμματος εξαρτάται από τις πολιτικές που είναι διατεθειμένος κανείς να ακολουθήσει.

Άλλωστε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε το Νοέμβριο του 2009 στη Βουλή -και επανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή- ότι πριν τις εκλογές είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πως το έλλειμμα έβαινε προς διψήφιο ποσοστό, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα. Εμείς προκηρύξαμε εκλογές για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να υπάρξει δηλαδή νωπή εντολή, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, πήγε στις εκλογές υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες. Είναι ενδεικτική η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά το Νοέμβριο του 2009 στη Βουλή.
«Επειδή αρκετοί είπαν ότι δεν περιγράψαμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, απαντώ ότι πώς θα μπορούσαμε να πούμε, αφού έμεναν ακόμη 4 μήνες. Η μεν Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε πει ότι αν επανεκλεγόταν θα έκοβε δαπάνες, θα πάγωνε αμοιβές και συντάξεις, θα έκανε διάφορα για τη φοροδιαφυγή κ.λπ.. Πώς εγώ μπορώ να ξέρω τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση; Πώς μπορούσα να ξέρω τι θα έκανε η σημερινή Κυβέρνηση;»
Γ. Προβόπουλος, πρακτικά Βουλής, 24 -11-2009
Ο στόχος του 6% ήταν φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος. Και παράλληλα έδινε μήνυμα αυστηρότητας και όχι χαλάρωσης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είχαμε δηλώσει επίσης προεκλογικά ότι το έλλειμμα, λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς κρίσης, και εάν δεν λαμβάνονταν τα απαιτούμενα μέτρα, μπορεί να έφθανε στο 8% του ΑΕΠ, ή περίπου στα 20 δισ. Υποτίθεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκρυβε από την Ε.Ε. ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ από το έλλειμμα (τη διαφορά των 20 δισ. από τα 30 δισ.). Αυτή είναι η κατηγορία με την οποία η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βάση στηρίχθηκαν τα περίφημα «Greek statistics», και εκεί βασίζεται και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ. Το ίδιο έγινε με τις αμυντικές δαπάνες: Υπολόγισε 3,1 δισ. ευρώ, αλλά κατέβαλε 2,1 δισ. Το γεγονός ότι οι δαπάνες δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, σημαίνει ότι θα μπορούσαν εξ αρχής να μην έχουν εγγραφεί – άρα και το έλλειμμα θα ήταν μικρότερο από το 12,7% του ΑΕΠ.

Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα του 2009. Και ιδού αποδείξεις με συγκεκριμένα νούμερα:

  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ
  • προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση
  • με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ! Δηλαδή, στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που ήμασταν κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, (αν για παράδειγμα δεν καθυστερούσε τρεις μήνες να τοποθετήσει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών) τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ.

Το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ.

Επιστροφές φόρων €1,5 δισ.

Νοσοκομεία €1,2 δισ.

Εξοπλιστικά € 0,7 δισ.

Επίδομα αλληλεγγύης € 0,5 δισ.

Ημιυπαίθριοι, λαχεία, κ.α. € 2,2 δισ.

Λειτουργικές δαπάνες € 0,7 δισ.

Υστέρηση εσόδων € 1,7 δισ.

ΠΔΕ € 0,2 δισ.

ΕΤΑΚ € 0,6 δισ.

ΣΥΝΟΛΟ € 9,3 δισ.

Η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α. Αυτό είναι το δήθεν κρυφό έλλειμμα και είναι πλέον φανερό σε ποιόν οφείλεται.

Αντίθετα, το 2010 η κυβέρνηση έκοψε τις δαπάνες για το ΠΔΕ, περιόρισε τις επιστροφές φόρων κλπ, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εμφανίζεται μειωμένο. Στο ερώτημα αν είχαν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα στο τέλος του 2009, η απάντηση δυστυχώς είναι ότι από τον Οκτώβριο ως και το τέλος του 2009, δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο περιορισμού του ελλείμματος. Υπήρξαν μόνο μέτρα που το αύξησαν. Σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα λαμβάναμε πρόσθετα μέτρα, στο πνεύμα των εξαγγελιών και των μέτρων που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2009, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.

Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς, στις 7 Ιουλίου 2010 στο Ζάππειο, μετά την πρώτη αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για έξοδο από την κρίση. «Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης προκάλεσε μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ!» Συνεπώς, το έλλειμμα στο τέλος του έτους θα είχε διαμορφωθεί στο 9,9% (περιλαμβανομένης της μείωσης του ΑΕΠ και της αναθεώρησης της «άσπρης τρύπας»). «Να σημειωθεί εδώ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «ότι στους υπολογισμούς της ‘δημοσιονομικής λογιστικής’ ήμασταν ιδιαίτερα επιεικείς. Δεν λάβαμε υπ’ όψιν το σύνολο των νέων δαπανών που εγγράφηκαν στην Προϋπολογισμό ή το σύνολο της κατάργησης προσδοκώμενων πόρων».

Αυτό εξηγεί τη διαφορά από τα 8,8 δισ. που ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ως τα 9,3 δισ. ευρώ που είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα νωρίτερα, το «φούσκωμα» του ελλείμματος από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζω εδώ και τις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Μανώλη Κοντοπυράκη, για ωμή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη σελ. 18 του πορίσματος της Eurostat για τα στατιστικά.

Επιπλέον, ο κ. Κοντοπυράκης έχει επανειλημμένως δηλώσει, χωρίς να διαψευστεί, ότι η αποστολή των εκτιμήσεων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης. Το υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά αποφασίσει να ανακοινώσει έλλειμμα 14,8 % και λίγο πριν η ΕΣΥΕ στείλει την κοινοποίηση στις Βρυξέλες, ειδοποιήθηκε από το υπουργείο να μην το κάνει. Η εκτίμηση που τελικά εστάλη ήταν 12,7 %.

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού κου Κουσελά αποφάσισε να αφήσει τον Δ.Θ. έξω από την «περαίωση» καθαρά για λόγους πολιτικούς!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΕΡΑΙΩΣΗ»

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Κατήγγειλα προ εβδομάδος, πρώτον ότι η Κυβέρνηση τον προηγούμενο Ιούνιο χαρακτήρισε τον Δ.Θ. «επιτηδευματία» για να προσθέσει στα 7,2 εκ. € της υπεξαίρεσης και 15 εκ. € πρόστιμα και προσαυξήσεις και για να… δεσμεύσει τα χρήματα του Δ.Θ. σε όλες τις τράπεζες της χώρας και δεύτερον ότι προ εβδομάδος η ίδια Κυβέρνηση χαρακτήρισε τον Δ.Θ. ως «ΜΗ επιτηδευματία», για να Μη υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις της «περαίωσης», στην ολοκληρωτική δηλαδή διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων και τον διακανονισμό της βασικής οφειλής σε πολλές μηνιαίες δόσεις και στην εξαφάνιση δηλαδή οποιουδήποτε προβλήματος για τον Δ.Θ.!…

Ζητήσαμε εξηγήσεις από την Θ΄ Δ.Ο.Υ. και μας έστειλε δύο έγγραφα, από τα οποία φαίνεται ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την Θεσσαλονίκη!

1ο έγγραφο: Χαρακτηρίζει η Θ΄ Δ.Ο.Υ. τον Δ.Θ. ως «ΜΗ επιτηδευματία» για να μη μπει στην ευεργετική ρύθμιση!

http://papageorgopoulos.files.wordpress.com/2010/12/cf83ceb5cebb-2-2.jpg

2ο έγγραφο: Αποκαλύπτεται ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του Δ.Θ. από την ευεργετική ρύθμιση, ήταν Κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση των Οικονομικών Υπηρεσιών!…

http://papageorgopoulos.files.wordpress.com/2010/12/page_1.jpg

Συγκεκριμένα στην απάντηση της η Θ΄ Δ.Ο.Υ. αναγράφει : « Σε συνέχεια του παραπάνω εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι τη μη υπαγωγή σας στις διατάξεις του Ν.3888/10 μας την γνωστοποίησε ο τμηματάρχης Υ.Ο. κος ΛΙΑΚΟΣ στη συνάντηση που είχαμε την 25/10/10 στο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υφυπουργού κου ΚΟΥΣΕΛΑ και στις μετέπειτα τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε. Γραπτή απάντηση στο από 20/10/10 ερώτημά μας μέχρι σήμερα δεν υπάρχει».

Αυτή είναι η αλήθεια!

Η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού κου Κουσελά αποφάσισε να αφήσει τον Δ.Θ. έξω από την «περαίωση» καθαρά για λόγους πολιτικούς!

Για να φαίνεται ότι είναι χρεωμένος!…

Για να συνεχίσουν τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Θεσσαλονικέων!

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ (Πράσινη διαπλοκή με τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ σε σελίδες ΠΑΣΟΚων)

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τoν Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κον Γερουλάνο Παύλο

Νέα γενιά « χρυσών παιδιών» (golden boys) εγκαταστάθηκε , τον τελευταίο ένα χρόνο, στον ΟΠΑΠ. Με το πρόσχημα ότι ο ΟΠΑΠ είναι εισηγμένος στο ΧΑΑ οι αμοιβές των «χρυσών παιδιών» υπερβαίνουν προκλητικά το ανώτατο όριο αμοιβών που έχει ορισθεί για το δημόσιο.

Το ίδιο προκλητική είναι και η άρνηση του ΟΑΠΑΠ να δώσει στοιχεία για τις αμοιβές των «χρυσών παιδιών» ακόμη και στην Βουλή των Ελλήνων.

Αλλά –εκτός από τις αμοιβές- η συμπεριφορά των «χρυσών παιδιών» είναι το ίδιο προκλητική.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Σπανουδάκης ( η αμοιβή του ξεπερνάει , σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, τις 20.000 ευρώ τον μήνα) εγκατέστησε ατομικό ανελκυστήρα για να ανεβαίνει στο γραφείο του.

Ο προθάλαμος του γραφείου του αποτελεί άβατο για όλους.

Για να εισέλθει κάποιος - στον προθάλαμο !- πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι ειδικής πόρτας και να υποστεί τον έλεγχο της γραμματέως του διευθύνοντος συμβούλου.

Εκτός του Ιωάννη Σπανουδάκη και τα άλλα «χρυσά παιδιά» του ΟΠΑΠ έχουν στην διάθεσή τους αυτοκίνητα, προσωπικούς οδηγούς, εταιρικές πιστωτικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους απλούς εργαζόμενους του ΟΠΑΠ ( αλλά και στους κατοίκους του Περιστερίου όπου εδρεύει ο Οργανισμός) τα αμαξίδια γειτνιάζοντος με τον ΟΠΑΠ πολυκαταστήματος.

Με αυτά μεταφέρονται καθημερινά στον ΟΠΑΠ τρόφιμα και delicatessen για τα γεύματα εργασίας ( business lunches) των «χρυσών παιδιών»

Αναφέρω ενδεικτικά τις διαδικασίες πρόσληψης και τις (κατά μετριοπαθείς εκτιμήσεις) αμοιβές ορισμένων «χρυσών παιδιών»

1. Χάρης Σταματόπουλος . Πρόεδρος ΟΠΑΠ. Eκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 20.000.
2. Βενετσάνος Ρογκάκος. Αν και μέλος Δ.Σ θυγατρικής του ΟΠΑΠ προσελήφθη ( με φωτογραφική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης) ως γενικός διευθυντής οικονομικής διαχείρισης. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
3. Στέλιος Χειλαδάκης. Γενικός διευθυντής πληροφορικής. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
4. Γιώργος Γανωτής. Νομικός Σύμβουλος. Προσελήφθη ενώ στον ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη εννέα δικηγόροι. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
5. Απόστολος Κουκουβίνος. Τεχνικός σύμβουλος πληροφορικής. Προσελήφθη ενώ στον ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη σαράντα υπάλληλοι πληροφορικής. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 10.000.
6. Γιώργος Αγγελόπουλος. Γενικός διευθυντής τροφοδοσίας δικτύου. Μόλις προσελήφθη ενοικίασε για τον ΟΠΑΠ αποθήκη από την εταιρία (Yalco) στην οποία εργαζόταν πριν έρθει στον ΟΠΑΠ και στην οποία εργάζεται η γυναίκα του. Ο γενικός διευθυντής της Υalco Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του Ιωάννη Σπανουδάκη στον Αθήνα 2004. Εκτιμώμενη μηναία αμοιβή του Γιώργου Αγγελόπουλου : 6.000.

Για όλους τους παραπάνω αν και έχω υποβάλει (απλές) ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό δεν έχω λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι ακριβείς αμοιβές τους παραμένουν εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τον τελευταίο μήνα εισέβαλαν και νέα «χρυσά παιδιά» στον ΟΠΑΠ. Ειδικότερα.

1. Ευθαλία Σιαμανή. Αρχικά διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. Στην συνέχεια παραιτήθηκε από το Δ.Σ και προσελήφθη ως νομική σύμβουλος. Αν και ο ΟΠΑΠ διαθέτει ήδη (μαζί με τον , επίσης νέο-προσληφθέντα, Γιώργο Γανωτή) δέκα δικηγόρους.
2. Αθανάσιος Λαψάνας. Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. ( Γνωστός του Ιωάννη Σπανουδάκη από τον Αθήνα 2004). Προσελήφθη- αν και συνταξιούχος !- ως διευθυντής της υπηρεσίας ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι –προ ολίγων μηνών- την φύλαξη των κτιρίων του ΟΠΑΠΑ ανέλαβε η ιδιωτική εταιρία Mega Sprint με 95.000 τον μήνα !
3. Ε. Πλοιάρχου. Προσελήφθη ως σύμβουλος marketing αν και ο ΟΠΑΠ διαθέτει μια γενική διεύθυνση marketing, τρείς διευθύνσεις marketing και τέσσερα τμήματα marketing. Εκτιμώμενη μηνιαία αμοιβή : 7.000.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η διαφημιστική πολιτική του ΟΠΑΠ.

Αυτή ασκείται από τις διαφημιστικές εταιρίες Cleverbank και Leobernet (διαφήμιση των αριθμό-λαχείων), Fortune ( διαφήμιση των Πάμε Στοίχημα και Προπό Γκολ) και Politics ( για την Εταιρική Προβολή).

Παράγοντες της αγοράς αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι διαφημιστικές αυτές εταιρίες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΟΠΑΠ έναντι αμοιβής… 500 ευρώ (!) τον μήνα και με ποιόν τρόπο καλύπτουν τα έξοδά τους.

Ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας Cleverbank είναι ο Δημήτρης Τζιώτης .

Στέλεχος του Πασοκ που τον Νοέμβριο του 2007 εφέρετο και ως υποψήφιος για την Προεδρία του Πασοκ στις τότε εσωκομματικές εκλογές.

Ο Δημήτρης Τζιώτης ανήρτησε πρόσφατα τον ιστότοπο Green Tank στον οποίο προσφέρει συμβουλές για επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη.

Στον ίδιο ιστότοπο προσφέρει τις πράσινες επενδυτικές συμβουλές του και ο Γιώργος Γανωτής.

Το εκτενές βιογραφικό του Γιώργου Γανωτή, όμως, στον ιστότοπο Green Tank ,δεν αναφέρει πουθενά την σημερινή εργασία του (!) .

Δηλαδή ότι είναι νομικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Το ίδιο συμβαίνει και με το βιογραφικό του Δημήτρη Τζιώτη που επίσης υπάρχει στον ιστότοπο Green Tank.

Αμφότεροι αποκρύβουν την εργασιακή σχέση τους με τον ΟΠΑΠ.

Παρόλα αυτά στον συγκεκριμένο ιστότοπο ( Green Tank) κυριαρχεί διαφημιστικό μήνυμα του ΟΠΑΠ.

Τελικώς ο κρατικός τζόγος διαπλέκεται και με την πράσινη ανάπτυξη.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πόσοι και ποιοί προσελήφθησαν στον ΟΠΑΠ από τις 04-10-09 και ποιές είναι οι αμοιβές του καθενός και της καθεμιάς από αυτούς.
2. Ποιά είναι τα μηνιαία έξοδα παραστάσεως όλων των προσληφθέντων από τις 04-10-09 και πόσο έχει χρεώσει ο καθένας και η καθεμία από αυτούς τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλεφωνά τους.
3. Γιατί δεν καθιερώνεται η διαδικασία του Πόθεν Έσχες και για τα στελέχη του ΟΠΑΠ αφού , στην ουσία, διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο ερωτών Βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος

H twitter πειράζει τα στατιστικά των μηνυμάτων για να μη φαίνεται ότι η πλειοψηφία αφορά τη wikileaks!!!

Για όσους δεν ξέρουν το twitter έχει μια μηχανή αναζήτησης: http://search.twitter.com/search. Αν πληκτρολογήσετε κάποιον όρο θα σας βγάλει αποτελέσματα και δεξιά ένα πινακάκι που έχει τα Trending topics δηλ. τους όρους με τη μεγαλύτερη παρουσία. Χθες τα trending topics ήταν τα ακόλουθα:



Για κακή τους τύχη όμως υπάρχουν και άλλες, ανεξάρτητες, μηχανές αναζήτησης όρων στο twitter, όπως πχ η http://www.trendistic.com/wikileaks/_24-hours.

Πάμε λοιπόν στην ανεξάρτητη μηχανή και βάζουμε τον πρώτο όρο (thingsimiss) που σύμφωνα με την twitter είναι ο συχνότερος στα χθεσινά tweets:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-pDsfpR9tBi8AN2I2g2tujhZr3JZoTXlJWngRyAdtw2Nzy09AUJFpiVgQf_G9DqQTxw922hg7L3seod_BHFOVQQ5fUwO3XLTq7fdhz2BxM64Yx9p0g5WCl4tu1G7SKpb7S6IISckL01E5/s1600/%25E2%2580%259Cthingsimiss%25E2%2580%259D+trends+in+Twitter+with+Trendistic_1291660847552.jpeg

βλέπουμε ότι το peak για την Δευτέρα ήταν 0,19% δηλ. εμφανίστηκε στο 0,19% των tweets....

Πάμε και βάζουμε τον δεύτερο όρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_p4fpz75XRoMzyWDAUvvOTrzSIFI7dYUuAGbAJDahIyikaT8BS6dEg5imU7j7xoRR3_X-rvSahYVcAvu7TEtueKVuX5U8vjCvYKxHolA8M0BzY0xVZarFABQScEP6tN_tGmXEm45T4ls/s1600/%25E2%2580%259Cnoonelikesyoubecause%25E2%2580%259D+trends+in+Twitter+with+Trendistic_1291660898265.jpeg

βλέπουμε ότι εμφανίστηκε κατα ανώτερο στο 0,29% των μηνυμάτων.

Πάμε τώρα και κάνουμε το ίδιο με τον όρο wikileaks:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFTfnfkLnnqAtpeAAsXaNk82Denfyy2vJf8o_DBDX4z9LDUdp9CbT2pG_jmd-z7v65tat8kyK5dTeCxdGWVBwCcfwRHFWId0xad3_beBx__Ktang4auOJ0hfVpFXaadjkcoDz4x-0iYn2M/s1600/twittertrends_wikileaks.JPG

βλέπουμε ότι χθες ήταν όλη μέρα πάνω από το 0,3% και το ανώτερο ήταν 1% δηλ. ήταν πολύ πάνω από τους δύο όρους που εμφανίζονται στα twitter trends

παρόλα αυτά δεν εμφανίζεται στα trending topics
γιατί η twitter τον κόβει!


Για να μη νομίζει κανένας δηλ. ότι υπάρχουν ανεξάρτητες εταιρίες κ.λπ

Η αλήθεια για το έλλειμμα και τις προβλέψεις του 2009

papathanasiou.jpg
Από το έντυπο «Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία» που εξέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ι. Παπαθανασίου.

Ο προϋπολογισμός του 2009 είχε ψηφισθεί από το Δεκέμβριο του 2008 και είχε συνταχθεί με την πρόβλεψη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2009 θα ήταν 2,7%. Το Νοέμβριο του 2008, η Ε.Ε. είχε προβλέψει ανάπτυξη της τάξης του 2,5% για την Ελλάδα το 2009.Τελικά, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αρνητικός, στο -2,3%.

Ουσιαστικά η κρίση έπληξε την Ελλάδα το 2009, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μια σημαντική απόκλιση στο ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Σε αυτή τη μεγάλη απόκλιση ως προς το ρυθμό ανάπτυξης, οφείλεται και ένα μεγάλο μέρος της απόκλισης ως προς το έλλειμμα για το 2009.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες, ότι η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που είχε τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ στόχων και αποτελέσματος το 2009. Και ότι κατά συνέπεια, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τα δήθεν πλαστά στατιστικά στοιχεία.

Ακόμη και προβλέψεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2009 έπεσαν έξω: π.χ. η Κύπρος προέβλεψε τον Οκτώβριο έλλειμμα 3,5% και έφθασε τελικά στο 6,1%, που είναι σχεδόν διπλάσιο. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα όμως, είναι αυτό της Ιρλανδίας. Θυμίζω, ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας της Ιρλανδίας για την περίοδο 2009 – 2014, το οποίο συζητήθηκε στο Ecofin τονΑπρίλιο του 2010, προέβλεπε για το 2009 έλλειμμα 11,7 % και για το 2010, 11,6 %.

Είναι γνωστό ότι η τελευταία εκτίμηση της Ιρλανδικής κυβέρνησης ανέβασε το έλλειμμα του 2010 στο 32 %, δηλαδή σχεδόν σε τριπλάσια επίπεδα.

Η πραγματικότητα είναι, ότι λόγω της διεθνούς κρίσης, έπεσαν έξω οι προβλέψεις της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ως προς τη διαμόρφωση του ελλείμματος. Ενδεικτικά: στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στις αρχές του2009 η Ολλανδία προέβλεπε πλεόνασμα 1,2% του ΑΕΠ, τελικά είχε έλλειμμα 5,4%. Η Μάλτα προέβλεπε έλλειμμα 1,5%, τελικά όμως αυτό έφτασε στο 3,8%.Η Πορτογαλία από 3,9% πήγε στο 9,3%, η Σλοβακία από 3% στο 7,9%, η Τσεχία από 1,6% σε 5,8%, η Λιθουανία από 2,1 σε 9,2%, η Πολωνία από 2,5% σε 7,2%, η Μ. Βρετανία από 8,2 σε 11,4%, η Φινλανδία από πλεόνασμα 2,1% πήγε σε έλλειμμα 2,5%. Ασφαλώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα αναξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων σε καμία από αυτές τις χώρες ενώ επρόκειτο περί εκτιμήσεων. Μόνο και μόνο για να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία. Αν πάντως η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αποκλίσεις αυτές υποκρύπτουν πλαστά στατιστικά στοιχεία, δεν έχει παρά να ζητήσει στο επόμενο ECOFIN να γίνει έλεγχος στις Στατιστικές Υπηρεσίες των άλλων χωρών…Αξίζει εδώ να σημειωθεί πώς αιτιολογείται η απόκλιση του ελλείμματος του 2009, σύμφωνα με την Έκθεση της «Επιτροπής για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων» που συνέστησε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφέρονται, συγκεκριμένα, τα εξής: «Τα στοιχεία της κεντρικής κυβέρνησης που είχαν χρησιμοποιηθεί στη γνωστοποίηση της 2ας Οκτωβρίου, αν και αυξημένα κατά τι σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2009, δεν ενσωμάτωναν τη μεγάλη επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών που έχει συντελεστεί μεταξύ Ιανουαρίου και τέλους Αυγούστου 2009 και υποδήλωνε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ για το έλλειμμα σε ολόκληρο το έτος. Η επιδείνωση αυτή ήταν ορατή από την αρχή του έτους και αντανακλάτο τόσο στα (μηνιαία) στοιχεία του ΓΛΚ (δημοσιονομική βάση), όσο και στα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ που δημοσιεύονταν ανελλιπώς κάθε μήνα».

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για πλαστά, ούτε για κρυφά στοιχεία, (αφού «τα στοιχεία του ΓΛΚ και της ΤτΕ δημοσιεύονταν ανελλιπώς») αλλά για εκτιμήσεις οι οποίες όμως δεν βασίζονταν μόνο στα δεδομένα του 8μήνου Ιανουαρίου– Αυγούστου. Βασίζονταν και στην πολιτική που θα ακολουθούσαμε και στην εφαρμογή των μέτρων που είχαμε ανακοινώσει τον Ιούνιο του2009, αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο. Σημειώνεται, ότι ακόμα και τα απολογιστικά στοιχεία που δήλωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το 2009 έπεσαν έξω. Το ίδιο συνέβη και με τις μέχρι τώρα προβλέψεις της κυβέρνησης για το 2010. Άλλες ήταν οι προβλέψεις που περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του 2010, άλλες οι προβλέψεις στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και άλλες οι εκτιμήσεις της τρόικας και της κυβέρνησης στο μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του. Επιπλέον, παρά τις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δηλώσει αν η εκτίμηση του ελλείμματος για το 2010 που εστάλη στη Eurostat στις 30 Σεπτεμβρίου είναι ίδια με το μέγεθος που αναφέρεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, που κατατέθηκε τέσσερις ημέρες μετά, στις 4Οκτωβρίου, στη Βουλή, δηλαδή 13,8 %.Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε, ότιο προϋπολογισμός του 2010, που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2009, προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης -0,3 %.Ο προϋπολογισμός του 2011 ανεβάζει την ύφεση για το 2010 στο 4,2 %, δηλαδή14 φορές πάνω από την αρχική πρόβλεψη. Αντίστοιχα ο προϋπολογισμός του 2010 προέβλεπε πληθωρισμό 1,4 %, όμως το Σεπτέμβριο του 2010 ο δείκτης έφθασε στο 5,6 %.Και η νεώτερη πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι 4,6 %, σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με την αρχική. Επίσης, η πρόβλεψη για την ανεργία ήταν 9,7 %. Το Μάιο ο δείκτης είχε ήδη φθάσει στο 12 %, η εκτίμηση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011είναι 12,1 % και ο αρμόδιος υπουργός έχει κάνει πρόβλεψη για 20 %. Είναι δυνατόν, και μάλιστα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, να ποινικοποιούνται οι εκτιμήσεις; Έχει καταλάβει το ΠΑΣΟΚ, ότι ακόμα και τα απολογιστικά στοιχεία για το έλλειμμα που έδωσε για το 2009 αναθεωρήθηκαν από την Eurostat; Σημαίνει αυτό ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να κατηγορηθεί για την αποστολή πλαστών στοιχείων στην ΕΕ; Έχει καταλάβει, ότι οι προβλέψεις που το ΠΑΣΟΚ έκανε για το έλλειμμα και την ανάπτυξη το 2010, έχουν ήδη αναθεωρηθεί πάνω από τρεις φορές; Έχει καταλάβει, ότι έχει ανοίξει ένα λάκκο, στον οποίο θα πέσουν μέσα ο σημερινός Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του;

http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf

Σχόλιο citizen-gr: H ΝΔ δεν μπορούσε να κάνει μια τόσο ολοκληρωμένη δουλειά για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Στο συγκεκριμένο τομέα οι κριτικές για ελλιπή υπεράσπιση της περιόδου 2004-2009 έχουν βάση.

http://citizengr.wordpress.com/2010/12/06/3961/

Κρίκετ: Κάνουν το χόμπι τους με λεφτά της Γ.Γ.Α.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας από το τέλος, από αυτές που περνούν στα ψιλά και θα ανέβουμε σιγά-σιγά στα ψηλά πατώματα και τα χοντρά πορτοφόλια… Πρώτος μας σταθμός η έκτη κατηγορία αθλημάτων, σύμφωνα με το διαχωρισμό της Γ.Γ.Α., αυτά που χαρακτηρίζονται ως τοπικής σημασίας. Μοναδικός ένοικος η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ.

Πώς είπατε; Τι είναι το κρίκετ; Ομολογώ ότι παρότι το έχω ακουστά σαν άθλημα και ξέρω ότι απολαμβάνει μεγάλης διάδοσης σε κάποιες χώρες, όπως Ινδία, Αγγλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Πακιστάν κλπ δεν έχω ιδέα σχετικά με τους κανονισμούς του. Επίσης πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είχα ιδέα ότι καλλιεργείται στην Ελλάδα και αυτό είναι κάπως παράξενο μιας και ασχολούμαι αρκετά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα «περίεργα» αθλήματα.

Ας δούμε όμως επί της ουσίας το ρόλο αυτής της Ομοσπονδίας. Το άθλημα του κρίκετ χαρακτηρίζεται ως τοπικής σημασίας και θα περίμενε κανείς ένας τέτοιος χαρακτηρισμός να αντιστοιχεί σε ένα άθλημα που έχει αναπτυχθεί παραδοσιακά σε κάποια περιοχή. Όμως υπάρχει περιοχή της Ελλάδας που να παίζουν παραδοσιακά κρίκετ; Μια ματιά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ θα σας πείσει ότι δεν πρόκειται καθόλου για κάτι από τα παραπάνω αν και είχε παιχτεί παιχνίδι κρίκετ στην Κέρκυρα το 1823!

Η ομοσπονδία κρίκετ έχει έδρα την Κέρκυρα και εκεί διοργανώνονται τα πρωταθλήματά της. Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος είναι Έλληνες ομογενείς πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι συγκεντρώνονται στο νησί των Φαιάκων για κάποιο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, ώστε να παίξουν το άθλημα που τους αρέσει. Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει και Αθηναϊκός όμιλος τουλάχιστον για το πρωτάθλημα σε κλειστό γήπεδο.

Φέτος έχει ολοκληρωθεί ήδη το πρωτάθλημα σε κλειστό γήπεδο, το οποίο και κατέκτησε ο «Βύρων» Κέρκυρας με 5 νίκες σε 5 αγώνες στον όμιλο που διεξήχθη στην Κέρκυρα. Ο ανταγωνισμός ήταν μηδαμινός όπως μπορείτε να δείτε από τα επιμέρους αποτελέσματα μιας και οι 3 από τις 6 ομάδες που πήραν μέρος ήταν πολύ αδύναμες. Ενώ οι πρωταθλητές κέρδισαν παιχνίδι ακόμα και με 100-0! Μάλλον πρόκειται να γίνει και πρωτάθλημα σε ανοικτό γήπεδο με συμμετοχή 13 ομάδων το οποίο όμως ακόμα δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Έχουν προκηρυχθεί διάφορες διοργανώσεις για το 2010 των οποίων η τύχη αγνοείται…

Είμαι σίγουρος ότι το ερώτημα που όλοι έχετε αυτή τη στιγμή, είναι πόσα παίρνει σαν τακτική επιχορήγηση αυτή η ομοσπονδία από τη Γ.Γ.Α. Όπως φαίνεται από το σχετικό spreadsheet η φετινή επιχορήγηση έφτασε το ύψος των 60 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας κρίκετ βλέπουμε δελτίο τύπου που μας πληροφορεί ότι ο υφυπ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης και ο Γ.Γ Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής συναντήθηκαν με το προεδρείο της ομοσπονδίας και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση γηπέδου στην Αθήνα. Επίσης ενημερώθηκαν για τις φετινές δραστηριότητες οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στον καθορισμό της επιχορήγησης του έτους 2011.

Θα προσπαθήσω να είμαι επιεικής στην κρίση μου, στο κάτω-κάτω πρόκειται για ένα άθλημα που επιχορηγείται με 60.000 ευρώ… Είναι σαφές ότι η Ομοσπονδία Κρίκετ δεν νοιάζεται ούτε καν να προβάλει το όποιο έργο της. Η ιστοσελίδα που διατηρεί για να ενημερώνεται το κοινό είναι απλά απαράδεκτη. Υπάρχουν προκηρύξεις δεξιά και αριστερά αλλά πουθενά τα αποτελέσματα. Δεν μπόρεσα να βρω πόσοι είναι οι αθλούμενοι που ασχολούνται με το κρίκετ, ποια είναι η ηλικιακή τους κατανομή και το σπουδαιότερο αν ασχολείται κάποιος μη ομογενής με το άθλημα. Αυτό που μπόρεσα να βρω είναι ότι υπάρχουν 21 εγγεγραμμένα σωματεία στην ομοσπονδία.

Ποιός ο λόγος να συντηρείται ένα άθλημα για ομογενείς στην Ελλάδα; Και το θέμα προφανώς δεν είναι οι ομογενείς, το θέμα είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει για να έρχονται κάποιοι να κάνουν το κέφι τους κάθε χρόνο. Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε το κρίκετ και όχι κάποιο άλλο άθλημα; Γιατί δεν προσπαθεί η ομοσπονδία κρίκετ να διεισδύσει στο Ελληνικό κοινό; Έτσι όπως το βλέπω εγώ πρόκειται για ένα κλειστό club που κάνει το χόμπι του με τα λεφτά της Γ.Γ.Α. η οποία προφανώς φέρει και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση.

Υ.Γ. Αν υπάρχει κάποιος που να έχει σχέση με το άθλημα και να γνωρίζει περισσότερα ή αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βγάλει άκρη με την ιστοσελίδα, ας μας στείλει μερικές πληροφορίες σχετικά με τα δημογραφικά του κρίκετ, δηλ. πόσοι είναι οι αθλητές, αν είναι όλοι ομογενείς και αν έγινε το ανοικτό πρωτάθλημα.

http://www.sportsecrets.gr/?p=1920

Διεθνής Επιτυχία της ΟΝΝΕΔ

H Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε από 30/11 έως 3/12 στο ετήσιο Εκλογικό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (International Young Democrat Union – IYDU) που έλαβε χώρα στο Λονδίνο υπό την αιγίδα της νεολαίας του Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας. Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του IYDU, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Βρετανού Πρωθυπουργού David Cameron, ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της ΟΝΝΕΔ, Άρης Καλαφάτης εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου με τη θετική ψήφο 35 εκ των 39 οργανώσεων που είχαν δικαίωμα στη ψηφοφορία.

Μετά από αρκετά χρόνια η ΟΝΝΕΔ καταφέρνει να εκλέξει υποψήφιο με τόσο σημαντική αποδοχή στην Παγκόσμια ένωση νεολαιών κεντροδεξιών κομμάτων στην οποία συμμετέχουν συνολικά 80 οργανώσεις από 50 χώρες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ ανέπτυξε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της παρεμβατικότητας, και της συνεργασίας μεταξύ των κεντροδεξιών νεολαιών σε διεθνές επίπεδο που έτυχαν αξιοσημείωτης προσοχής.

John Adams

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις μια χώρα: Με την βία ή με τα χρέη»

John Adams [1735-1826] Δεύτερος Πρόεδρος των Η.Π.Α (1797-1801)

Κόλαφος ο Κουΐκ για τον Παναγιωτόπουλο…

“Θεωρείτε ότι έχετε επικοινωνία στη ΝΔ; Με ποιόν; Τον Παναγιωτόπουλο; Μα ο άνθρωπος δεν υπάρχει! Μπορώ να βρω στο τηλέφωνο τον οποιονδήποτε από οποιοδήποτε κόμμα, εκτός από τον Παναγιωτόπουλο. Εάν τον πετύχω ποτέ στα πεταχτά, θα μου πει: Τερενσούλη, σε παίρνω σε λίγο! Ε, δεν με παίρνει ποτέ! Μάλλον θέλετε να γλύφετε το Μέγκα σαν κόμμα. Αλλά εγω δεν ζητάω γλύψιμο αλλά να μιλήσω με τον υπεύθυνο επικοινωνίας σας!”

Μιλάμε για ξεφτίλα… και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΝΔ έχει αντανακλαστικά σαλιγκαριού

Πώς μπορεί η στατιστική να δώσει λάθος συμπεράσματα... ...

Η Ειδησεογραφία αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατατάχθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης των Financial Times μεταξύ των 19 ομολόγων του της Ε.Ε...

Δεν αναφέρει όμως ότι η όγδοη θέση προέκυψε από την πρώτη θέση στην "Πολιτική" δηλ. στην σκληρότητα των μέτρων και την τελευταία στην αξιοπιστία ;)

Για να καταλάβεται την "απάτη" διαβάστε τη συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com