10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Στρος Καν διαψεύδει τον Παπανδρέου και τον κάνει ρόμπα

Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ λένε ότι η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους είναι επιβράβευση των προσπαθειών του και δίπλα του
αμέσως μετά ο Στρός Καν λέει ότι η επιμήκυνση οφείκλεται στο ότι υπήρχε πρόβλημα με την αποπληρωμή του δανείου!!!




Διαβάστε και στο kolotoubes.blogspot.com

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου στον Πρωθυπουργό για το άγαλμα Κ.Καραμανλή

Τσάμπα το χαρτί και το μελάνι δήμαρχε:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAf8ewbrNgzurQ8C5ydyFLY07qSuDfb7jr_kmO22u1H-JHF9-DM7sxAakJWSK6rFJ46T4p_M0Baq_OKUwoaRQYj_qJ5EE5Cs-UPbhM_KTICkoKnvgGqzsBdopaC7N6fzwEQN-ayfK5TmDK/s1600/epistoli1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixKYqNm1d6IlSi60-5Jyp-4ztj3dqqENtIrNmV7PTMx0ikjP9UvdJvviZ-gJDmZLJM4BtYDTpc2rg1WAJzuc7hzimemNyan3ldkMddiDkWwxMsjdQE5roKl7ZGDqW_YKwoK3jySD-NckXg/s1600/epistoli2.jpg

Θέμα ωρών η παραίτηση Παπακωνσταντίνου: Έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του... λέμε τώρα

Μιας και όπως είχε δηλώσει στα μέσα του χρόνου: Αν χρειαστούν νέα μέτρα θα παραιτηθεί. Μετά την παταγώδη αποτυχία του, μιας και τα έσοδα και οι δαπάνες συνεχίζουν να υστερούν του στόχου, και τα αναπόφευκτα νέα μέτρα στις αρχές του 2011 (επειδή τα σκάτωσαν το 2010) αναμένεται από ώρα σε ώρα η παραιτησή του... λέμε τώρα, γιατί δεν έχασε κανένας την τσίπα για να τη βρει αυτός.

Διαβάστε τι ανακοίνωσε σήμερα (στο τέλος δύο σημαντικές παρατηρήσεις) και συνυπολογίστε ότι όλα αυτά προκύπτουν μετά από τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιδρομή που υπέστη το Ελληνικό Έθνος και μετά από 5 αναθεωρήσεις στόχων προς τα κάτω, δηλ.
  • του προυπολογισμού του περασμένου Δεκεμβρίου
  • του Προγράμματος Σταθερότητας του Ιανουαρίου
  • και των τριών αναθεωρήσεων προς τα κάτω των στόχων του μνημονίου
«Συνεχίζεται η απόκλιση σε έσοδα και δαπάνες και το 11μηνο

Παρά την αυξητική τάση, που καταγράφουν τα έσοδα, τα προβλήματα στον προϋπολογισμό συνεχίζονται. Τα χρήματα, που εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου ήταν αυξημένα κατά 4,8%, δείχνοντας πολύ καλύτερη εικόνα από το 3,7% του δεκαμήνου, παραμένοντας όμως μακριά από τον ετήσιο αναθεωρημένο στόχο, που προβλέπει αύξηση 6%.

Την παρτίδα φαίνεται ότι έσωσε το Νοέμβριο η περαίωση, καθώς οι εισπράξεις από Φ.Π.Α. σταμάτησαν την ανοδική τους πορεία. Αυξήθηκαν κατά 10,4% έναντι αύξησης 15% τον Οκτώβριο. Και όλα αυτά, με τις επιστροφές φόρων να παραμένουν μειωμένες κατά 2,7% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 3%!

Πονοκέφαλο πλέον αποτελούν και οι δαπάνες, οι οποίες αποκλίνουν πλέον σταθερά του -επίσης αναθεωρημένου- ετήσιου στόχου. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν το εντεκάμηνο κατά 6,5%, όταν πρέπει να μειωθούν στο σύνολο της χρονιάς κατά 7,5%. Η απόκλιση έχει διευρυνθεί, καθώς στο δεκάμηνο οι δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 7,1%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2010, σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα περιορίστηκε στα 18.620 εκατ. € από 25.634 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2009 σημειώνοντας μείωση 27,4% έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%.

Πηγή:www.capital.gr

Παρατήρηση 1η:
Η εικόνα είναι τελείως πλασματική και χειρότερη απ' ότι την παρουσιάζει ο Παπακωνσταντίνου καθώς συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωσή της η ΠΑΣΟΚική αλχημεία να καθυστερεί το Κράτος την επιστροφή φόρων: « επιστροφές φόρων παραμένουν μειωμένες κατά 2,7% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 3%!»

Παρατήρηση 2η:
Πέρσι το Νοέμβριο το έλλειμμα ήταν 25,6 δις ευρώ... στο τέλος του χρόνου ήταν πάνω από 30 δις!!! Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ χρέωσε με 5 δις έλλειμμα το 2009 μόνο τον μήνα Δεκέμβριο (βαριέμαι να ψάχνω να βρω τι χρέωσαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αλλά εύκολα μπορούμε να φανταστούμε)... προκειμένου να τα χρεώσει στη ΝΔ... αυτά φωνάζει η ΝΔ και κανείς δεν ακούει κανείς γιατί οι εγκέφαλοι έχουν πάθει μαλάκυνση λόγω MEGA

Κόψαμε στον "kalo Kouragio" την μπάλα !!!

Μα τόσο κακοί είμαστε πια;;;

Πόσο δίκιο έχει να διαμαρτύρεται ο επίτροπος Όλι Ρέν !!!
Μία χαρά περνούσε πρίν. Με την γυμναστικούλα του , την μπαλίτσα του , την υγιεινή ζωή του εκεί στον βορά , μέχρι που (ποιος ΚΑΡΑΤΑΜΕΝΟΣ) τον έβαλε επίτροπο στην θέση του Αλμούνια ...

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

«Guardian»: Ηλεκτρονικός υπολογιστής θα δοθεί στον Assange

Στον ιδρυτή της Wikileaks, Julian Assange, θα δοθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής, εφόσον συμμετέχει σε ειδικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους κρατούμενους να έχουν υπολογιστή. Βέβαια για τον φόβο των Ιουδαίων η πρόσβαση που θα έχει στο ιντερνετ θα είναι περιορισμένη. Ο Assange θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη πάλι στο δικαστήριο και θα προσπαθήσει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση

Που πρέπει να πάνε διακοπές οι Κύπριοι

Δείτε που προτείνουν διακοπές σε όσους πάνε στο εξωτερικό, Κύπριοι ιδιώτες, σε αφίσες που έχουν βγάλει μόνοι τους:

Εδώ επιχειρήσεις κλείνουν και αυτοί χρηματοδοτούν ΜΚΟ..... (Το φαγοπότι συνεχίζεται!)

Με 3.755.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί το υπουργείο Εσωτερικών, και συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να κάνουν «κρίσιμες» δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων!

H συνέχεια στο online-pressblog.blogspot.com

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για τον πρώην Πρωθυπουργό της Κροατίας

http://akorra.com/blog/wp-content/uploads/2009/12/ivo-sanader.jpgΟ Ivo Sanader διώκεται από τις αρχές της Κροατίας για παράβαση καθήκοντος και για κακουργηματικές πράξεις όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Sanader εγκατέλειψε τη χώρα την Πέμπτη και λίγες ώρες αργότερα η κροατική Βουλή προχώρησε σε άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ανοίγoντας το δρόμο για την σύλληψή του.

Ο τόπος διαμονής είναι άγνωστος αν και τα κροατικά ΜΜΕ εικάζουν ότι βρίσκεται στην Αυστρία, όπου σπούδασε δικηγόρος και απ' όπου επέστρεψε στη χώρα στις αρχές του 90 και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Κάποιος δικηγόρος που δήλωσε ότι τον εκπροσωπεί είπε ότι βρίσκεται σε προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι και θα επιστρέψει σε μερικές μέρες.

Ο Sanader παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά το 2009 αφού προηγουμένως διετέλεσε για 6 χρόνια Πρωθυπουργός της Κροατίας σαν αρχηγός του κόμματος της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης.

Η Κυβέρνηση στην Κροατία έχει εντείνει τελευταία τις προσπάθειές της για την πάταξη της διαφθοράς μιας και παρακολουθείται στενά από την ΕΕ προκειμένου το 2012 να γίνει δεκτή στους κόλπους της.

Υπο κράτηση θα παραμείνει ο 16χρονος Ολλανδός χάκερ

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο 16χρονος Ολλανδός που συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίων εταιριών που κόβουν τις επαφές με τη wikileaks. Ο νεαρός, το λάθος του οποίου ήταν ότι χρησιμοποίησε δημόσιο server (στον οποίο μπήκε πληκτρολογώντας τα στοιχεία του) θα κρατηθεί για άλλες 13 μέρες.

Στο πλευρό του Wikileaks ο ΟΗΕ

Οι κυβερνήσεις και οι ιδιώτες που προσπαθούν να μπλοκάρουν το Wikileaks «πιθανόν παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης», προειδοποίησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μετά το «μπαράζ» ενεργειών που στρέφονται κατά της λειτουργίας του ιστότοπου.

Την ίδια ώρα, ο πρωτοφανής κυβερνοπόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, οδήγησε στη σύλληψη ενός 16χρονου στην Ολλανδία, με την κατηγορία των «ηλεκτρονικών επιθέσεων».

Παράλληλα, κύμα διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει σε διάφορες χώρες του κόσμου από ανθρώπους που διαδηλώνουν ζητώντας την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Η ανώτατη αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκρινε τις προσπάθειες κυβερνητικών αξιωματούχων, οργανισμών και επιχειρήσεων να κόψουν τη χρηματοδότηση του Wikileaks και να μπλοκάρουν την παρουσία του στο Διαδίκτυο.

«Οι ενέργειες αυτές πιθανώς παραβιάζουν το δικαίωμα του Wikileaks στην ελευθερία της έκφρασης» δήλωσε η Νάβι Πίλεϊ, Ύπατη Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Παράλληλα, η κ. Πίλεϊ εξέφρασε την έκπληξή της και για το εύρος των online επιθέσεων που έχουν στόχο μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η VISA και η MasterCard.

«Συμβαίνει πραγματικά αυτό που τα ΜΜΕ θα αποκαλούσαν κυβερνο-πόλεμο. Είναι απλά απίστευτο αυτό που γίνεται», δήλωσε η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Συνελήφθη ανήλικος

Την ίδια στιγμή, στην Ολλανδία, συνελήφθη ένα 16χρονο αγόρι με την κατηγορία των ηλεκτρονικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του Wikileaks.

Οι δικαστικές αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι ο νεαρός ομολόγησε τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον των sites της MasterCard, του PayPal, της VISA, αλλά και άλλων δικτυακών τόπων.

Σύμφωνα με την Ολλανδική Αστυνομία, η ομάδα χακτιβιστών «Anonymous» «προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας αυτούς τους ιστότοπους». Το Wikileaks ξεκαθάρισε, με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, ότι δεν επιδοκιμάζει αυτές τις ενέργειες.

Εκπρόσωπος της Ολλανδικής Αστυνομίας δήλωσε ότι σήμερα, μία ημέρα μετά τη σύλληψη του 16χρονου, οι ιστότοποι της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών της χώρας δέχθηκαν επίθεση από χάκερ.

Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, ανέφερε ότι οι αρχές ερευνούν τις ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον «αντιπάλων» του Wikileaks και εταιρειών που διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον ιστότοπο, όπως η MasterCard, η VISA, το Amazon και το PayPal.

Απειλούν με μηνύσεις

Yποστηρικτές του Wikileaks στην Ελβετία και τη Γερμανία έχουν απειλήσει με μηνύσεις εναντίον αμερικανικών εταιρειών που «μπλόκαραν» το Wikileaks, ενώ οι δικαστικές αρχές στη Γαλλία έχουν βάλει φρένο στην προσπάθεια της γαλλικής κυβέρνησης να αποκλείσει το Wikileaks από τους servers της χώρας.

Διαδηλώσεις υποστήριξης

Εν τω μεταξύ, η υποστήριξη προς το Wikileaks άρχισε να εκφράζεται και με τη μορφή κινητοποιήσεων στους δρόμους.

Στην Αυστραλία διοργανώθηκε διαμαρτυρία στο Μπρίσμπαν, ενώ στο κεντρικό Πακιστάν δεκάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για την φυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Περισσότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην Αυστραλία και για τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

TA NEA

Την Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά-Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου:

  1. Στις 10.00 π.μ., με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά
  2. Στις 11.15 π.μ., με την γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  3. Στις 12.30 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη
Την Τρίτη αναμένεται να ψηφισθεί και το "πολυνομοσχέδιο" που κατέθεσε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από το Κοινοβούλιο ότι δεν θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι "δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να θυμήθηκε να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθεί για τη γνώμη τους, για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής την Τρίτη που θα δίνουμε μάχη μέσα στο Κοινοβούλιο".

Σε κελί της απομόνωσης ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου από την Τρίτη για μία υπόθεση βιασμού, μεταφέρθηκε σε κελί της απομόνωσης, όπως δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του, η Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Η φυλακή Ουάντσουορθ του Λονδίνου, όπου κρατείται, πήρε αυτή την απόφαση «για τη δική του ασφάλεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόμπινσον.

«Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για πιθανά προβλήματα ασφαλείας, όμως δεν είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί» στην απομόνωση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian «οι φυλακισμένοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για» τον Ασάνζ, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση της φυλακής να τον μεταφέρουν χθες σε κελί της απομόνωσης.

«Δεν έχει καθόλου ανέσεις, δυσκολεύεται να κάνει τηλεφωνήματα, είναι μόνος», υπογράμμισε η Ρόμπινσον.

Ο Ασάνζ ζήτησε να του επιτραπεί να έχει έναν φορητό υπολογιστή για να μπορέσει να προετοιμάσει την απολογία του, επεσήμανε η δικηγόρος του. Αυτός ο υπολογιστής θα είχε περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε ένας άλλος δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μαρκ Στίβενς.

Η Ρόμπινσον πρόσθεσε εξάλλου ότι ο πελάτης της «είναι αγανακτισμένος καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τις διάφορες κυβερνοεπιθέσεις» που έχουν στόχο ιστότοπους εχθρικούς προς τον WikiLeaks.

«Μου είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή και ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο WikiLeaks, που είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος, με κυβερνοπειρατές, κάτι που δεν είναι ο WikiLeaks».

Ο Ασάνζ κρατείται από την Τρίτη στο Λονδίνο στο πλαίσιο μίας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικής επίθεση που εκκρεμεί εις βάρος του στη Σουηδία, η οποία ζητά την έκδοσή του.

Διακόπηκε η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη

Διακόπηκε η απολογία του Παύλου Ψωμιάδη, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, λόγω του ασφυκτικού κλίματος που δημιουργήθηκε από τους περίπου 100 επενδυτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και οι οποίοι αποδοκίμασαν τον κ. Ψωμιάδη.

Ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον επιχειρηματία ο οποίος παραμένει κρατούμενος.

Αποδοκιμάστηκε από επενδυτές ο Ψωμιάδης στο δικαστήριο

Απωθώντας τον βίαια, πετώντας του μπουκάλια, και με ύβριν υποδέχτηκαν τον επιχειρηματία, Παύλο Ψωμιάδη, στα ανακριτικά γραφεία των δικαστηρίων, περίπου εκατό επενδυτές, που έχουν στραφεί δικαστικά εναντίον του κατηγορώντας τον ότι τους εξαπάτησε.

Σύμφωνα με τους επενδυτές μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ φέρεται να απάντησε με προκλητικό τρόπο, γεγονός που παραλίγο να οδηγήσει σε γενικότερη σύρραξη.
Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Βασίλης Αδαμόπουλος που εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους. Η απολογία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης ξεκίνησε στις 13:00 το μεσημέρι.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Η ώρα της κρίσεως για τον επικεφαλής του ομίλου AΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη, είναι σήμερα το πρωί όταν και θα εμφανιστεί κρατούμενος, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, στο γραφείο του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, που είχε εκδώσει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο ανακριτής μάλιστα, που διέταξε και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, τόσο στη σύζυγο όσο και στο παιδί του επιχειρηματία θα ακούσει σήμερα όσα έχει να αντιτάξει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αφορά στο "κανόνι" της Ασπίς Capital.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά από έγγραφη καταγγελία στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος πρώην στενού συνεργάτη του επιχειρηματία με τον οποίο βρίσκεται πλέον σε αντιδικία και ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Ψωμιάδης προετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Το «κατηγορώ» των επενδυτών

Οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, διενεργούσαν προκαταρκτική εξέταση για την εξαπάτηση περισσότερων από 65 επενδυτών της ΑΣΠΙΣ Capital, οι οποίοι φέρονται να έχασαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ όταν ο επιχειρηματίας τους υποσχέθηκε μεγάλες αποδόσεις στην αγορά επενδυτικών ομολόγων με υπόσχεση επιτοκίου έως 7,5%. Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στους εισαγγελείς. Ενώ η προκαταρκτική εξέταση βρισκόταν στο τέλος της, η έγγραφη καταγγελία του πρώην συνεργάτη του, επίσπευσε τις διαδικασίες, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον έκτο τακτικό ανακριτή και εκδόθηκε το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλιώς αντιμετωπίζει πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης...

Ήδη πάντως με το υπ΄ αριθμόν 950/10 βούλευμα έχει παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργάτη του Ανδρέας Λοΐζος.

Η υπόθεση αφορά πλαστή εγγυητική επιστολή 550 εκατ. ευρώ που είχαν προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να πείσουν ότι η ΑΣΠΙΣ διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να μην κλείσει η εταιρεία".

Νόμπελ Ειρήνης σε φυλακισμένους

Aung San Suu KyiΟ Liu Xiaobo είναι μέχρι τώρα ο 4ος άνθρωπος που παίρνει το Νόμπελ ενώ βρίσκεται φυλακισμένος για τα πολιτικά του πιστεύω.

Ο πρώτος ήταν ο Γερμανός ειρηνιστής και συγγραφέας Carl von Ossietzky (1889-1938) που πήρε το 1935 το Νόμπελ ειρήνης ενώ βρισκόταν φυλακισμένος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Papenburg. Είχε συλληφθεί το 1933 και το καθεστώς του αναγνώρισε το Νόμπελ στα τέλη του 1936, όταν και τον ελευθέρωσε. Πέθανε το 1938 από φυματίωση.

Οι άλλοι δυο ήταν:

- Ο νοτιοαφρικανός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Albert Luthuli που το 1960 που του απονεμήθκε το Νόμπελ βρισκόταν σε κατ΄ οίκο περιορισμό και
- Η Aung San Suu Kyi, η ηγέτης της Αντιπολίτευσης στην Βιρμανία, η οποία βρισκόταν επίσης σε κατ΄οίκο περιορισμό το 1991 που κέρδισε το Νόμπελ

Κινδυνεύει να συγκρουστεί με υπολλείματα πυραύλου ο Διεθνής διαστημικός Σταθμός ISS

Όπως ανακοίνωσαν το Διαστημικό Κέντρο της Μόσχας, ο ISS κινδυνεύει να συγκρουστεί τη νύχτα της Κυριακής, με τμήμα ενός Αμερικάνικου πυραύλου που περιστρέφεται εδώ και 12 χρόνια γύρω από τη Γη.

Το τμήμα του πυραύλου θα περάσει πολύ κοντά στον Διαστημικό Σταθμό ο οποίος εν ανάγκη θα χρειαστεί να αλλάξει ελαφρώς πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση. Τα προηγούμενα χρόνια έχει ξανασυμβεί να χρειαστεί να αλλάξει η προεία του ISS χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι ο Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά 350 χλμ πάνω από τη Γη.

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: "Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός"

«Το σχέδιο νόμου για την υπερίσχυση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών, επιβεβαιώνει την κριτική μας για το Μνημόνιο και τη θέση μας για την προχειρότητα, τη σπουδή συμβιβασμού και την άνευρη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.

Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός με πολλές Κοινωνικές και Οικονομικές παρενέργειες.

Ό,τι γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα, για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τις Κλαδικές Συμβάσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ανήκουν πια στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψε ρυθμίσεις που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικότητες και τις αναγκαιότητες της Ελληνικής αγοράς εργασίας.

Ενοχοποιεί τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, που διαχρονικά είναι αποτέλεσμα συλλογικών συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων.

Νομοθετεί για τη μείωσή τους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίπτωση του εργασιακού κόστους στην ανταγωνιστικότητα είναι περιορισμένη.

Οι Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις (που εισάγονται με το σχέδιο νόμου), υπερισχύουν όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών. Χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς κριτήρια, χωρίς περιορισμούς.

Δημιουργούν νησίδες χαμηλού εργασιακού κόστους, με επιχειρήσεις που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που δεν μπορούν να πετύχουν «φθηνές» Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει στρέβλωση και υπονόμευση του υγιούς ανταγωνισμού.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ωθούνται μετά από αυτές τις εξελίξεις σε μια πρωτοφανή ισοπέδωση προς τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι χάνουν εισόδημα, μειώνεται η ζήτηση στην αγορά, τροφοδοτείται η ύφεση και αυξάνονται οι Δείκτες της Φτώχειας.

Περιορίζονται τα κίνητρα για αποδοτική και παραγωγική εργασία.

Οι ρυθμίσεις αυτές αδυνατίζουν και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε ουσιαστική κατάργηση τις κλαδικές συμβάσεις.

Η μάχη που προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση ότι έδινε για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, είχε τελειώσει πριν ακόμη ξεκινήσει, εδώ και 6 μήνες.

Η ρητορική της Υπουργού Εργασίας, για επαναδιαπραγμάτευση βασικών όρων του Μνημονίου, εξυπηρέτησε πρόσκαιρους επικοινωνιακούς σκοπούς.

Δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την τρόικα και αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη, όχι μόνο την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με τον Μανωλά...

Αναμφίβολα, η επικοινωνιακή εικόνα της ΑΕΚ επί προεδρίας του Σταύρου Αδαμίδη αποπνέει μια θετική αύρα για όλα τα θέματα... Όπως έγινε και χτες με τη συνάντηση με τον Μανωλά... Έλα όμως που δεν πήγαν τόσο καλά όσο λένε τα πράγματα...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Στα χνάρια του πατέρα του!

Του Χρήστου Παπανίκου από την "Αττική Περιφέρεια"...

Να παραιτηθείτε κ. Παπακωνσταντίνου, αφου δεν κάνετε καλά την δουλειά σας..

Σε παλαιότερο άρθρο μας γράφαμε:

«Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό», τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και προσθέτει πως «παρότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, προχωράμε καλά και όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

H δήλωση αυτή έγινε στις 13/6/2010 «REAL NEWS»


Αυτά έλεγε πριν έξη μήνες ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σαφής και κατηγορηματικός.
Τι έγινε χθες κ. Παπακωνσταντίνου;


Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα.
Καταιγίδα, λαίλαπα νέων μέτρων.
Διαβάστε σχετικό άρθρο μας .
Εφόσον κ. Παπακωνσταντίνου εσείς ο ίδιος είχατε δηλώσει: «Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό»
Τώρα τι έχετε να δηλώσετε, μήπως μιας και δεν κάνατε καλά την δουλειά σας θα πρέπει να παραιτηθείτε...
Πως μπορείτε να παραμένετε υπουργός, όταν ο ίδιος παραδέχεστε ότι δεν έχετε κάνει καλά την δουλειά σας;
Λέμε τώρα εμείς.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blog-post_3710.html

Δ. Πυλαίας: Ζητούν παραίτηση της τοπικής ΠΑΣΟΚ λόγω της «συντριπτικής ήττας»

Την παραίτηση της συντονιστικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πυλαίας ζητούν 11 στελέχη της τοπικής οργάνωσης, καταγγέλλοντας ότι στις δημοτικές εκλογές υπήρξαν “παρασκηνιακές συμφωνίες” για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου αλλά και “συναλλαγές και πριμοδοτήσεις” που οδήγησαν στη συντριπτική ήττα και στη συνεργασία με τη “σκληρή δεξιά” που αποκλείσθηκε ακόμη και από την πλευρά Καϊτετζίδη.

Σε επιστολή που κοινοποίησαν στη Νομαρχιακή Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και στον γραμματέα της Παντελή Κουκουλεκίδη ζητούν, εκτός από την παραίτηση της συντονιστικής επιτροπής της ΤΟ Πυλαίας και του γραμματέας της Κώστα Μουρουγκλού, την άμεση διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου συντονιστικού.

Στην επιστολή του οι Θ. Καμπουρλάζος,Θ. Τζώτζης, Σ. Γουγούσης, Β. Ζωίδης, Θ. Βλαχόπουλος, Α. Δεργιαδές, Σ. Κακαλιάντης, Χ. Αζά, Α. Χατζάρας, Γ. Κίτσης, και Γ. Κώνστας, αναφερόμενοι στο εκλογικό αποτέλεσμα, αφού τονίζουν ότι, “αν όλοι είχαμε εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια για να αποκαλυφθεί το φαύλο καθεστώς του δήμου Πυλαίας, θα είχαμε νικηφόρο αποτέλεσμα”, σημειώνουν ότι κατά την επιλογή των υποψηφίων, που κατέληξε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Νηφούδη, υπήρξαν “προαποφασισμένες παρασκηνιακές συμφωνίες” και αποκλεισμός “κάθε άλλης φωνής” με ευθύνη του γραμματέα και της ηγετικής ομάδας. “Αρνήθηκαν πεισματικά τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης, κοινής με τις άλλες οργανώσεις του νέου δήμου (ΤΟ Χορτιάτη, ΤΟ Πανοράματος)", τονίζουν και προσθέτουν ότι “αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών ήταν η ελάχιστη συμμετοχή των μελών της οργάνωσης, είτε των φίλων που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ενώ αντίθετα εκπροσωπήθηκε η επώνυμη και σκληρή δεξιά που αποκλείσθηκε από τα άλλα ψηφοδέλτια”.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η πανωλεθρία που υπέστη το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ οφείλεται στις επιλογές “σκοπιμότητας και μεθοδεύσεων” της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και πως “προηγήθηκαν συνωμοτικές ιδιοτελείς επιλογές, συναλλαγές και πριμοδοτήσεις”, που “είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογή δεξιών υποψηφίων ως εκπροσώπων του συνδυασμού στο νέο δημοτικό συμβούλιο”.

Να σημειωθεί ότι στις δημοτικές εκλογές στον ενιαίο δήμο Πυλαίας - Πανοράματος - Χορτιάτη ο συνδυασμός του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, νυν δημάρχου Πανοράματος που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 56,93% και ο συνδυασμός του Ν. Νηφούδη 27,75%, ενώ τρεις από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε ο συνδυασμός Νηφούδη προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ. Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δε θέλει το παιδί και είναι φυσικό...

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης εμφανίζεται στη λίστα των υπό αποχώρηση παικτών του ΠΑΟΚ και όπως είναι φυσικό δεν είναι και στα καλύτερα του... Με το δίκιο του μπορώ να πω εγώ...

Πριν λίγο καιρό, ο Ζαγοράκης έκανε την υπέρβαση στα οικονομικά, κέρδιζε κατά κράτος τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, και έφερνε στη Θεσσαλονίκη το πιο καυτό χαρτί εκείνης της εποχής, τον Βασίλη Κουτσιανικούλη... Ο πρώην άσσος του Εργοτέλη εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην Κρήτη και άπαντες προσδοκούσαν πως θα εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Δικέφαλου του Βορρά... Έλα όμως που δεν έπιασε ποτέ...

Ίσως δεν άντεξε το βάρος της φανέλας... Ίσως αδικήθηκε από τους προπονητές του... Ίσως αδίκησε και ο ίδιος τον εαυτό του αφού δεν πίστεψε πως μπορεί να τα καταφέρει... Το να θέλουν όμως να τον δώσουν πάλι πίσω στον Εργοτέλη δε του αρέσει και είναι φυσιολογικό...

Το ότι δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ δε σημαίνει πως θα σταματήσει την μπάλα... Ούτε πως θα γυρίσει πάλι πίσω... Αν δεν τον θέλουν στη Θεσσαλονίκη, τότε υπάρχουν άλλες ομάδες που θα μπορούν να του δώσουν την ευκαιρία... Και οι φήμες έχουν αρχίσει ήδη να οργιάζουν...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε χθες με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει επ’ αυτού.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης κ. Μαρία Τιντικάκη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθέι εάν ο χώρος στη Νέα Παραλία, όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την εγκατάσταση του αγάλματος, εμπίπτει σε αρχαιολογικές διατάξεις και επομένως χρειάζεται αρμοδίως σχετική άδεια.

Η δικαστική λειτουργός ανέθεσε με την ένδειξη του κατεπείγοντος την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και ταυτόχρονα έδωσε εντολή να παγώσουν οι χωματουργικές εργασίες μέχρις ότου καταλήξει η έρευνα.

Ειδικότερα, δόθηκε εντολή να ερωτηθεί η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για το εάν ο χώρος, που βρίσκεται απέναντι από το νέο δημαρχείο και πλησίον του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προστατεύεται από αρχαιολογικές διατάξεις και ακόμη αν απαιτείται άδεια από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Αφορμή υπήρξε έγγραφο της ΚΕΔ προς τη δημοτική αρχή, το οποίο εστάλη και στην εισαγγελία, σύμφωνα με το οποίο οι εργασίες εκτελούνται χωρίς την άδειά της σε έκταση η οποία, όπως υποστηρίζει, της ανήκει. Κατόπιν τούτου, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου σταμάτησαν προσωρινά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος κ. Β. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε χθες στην εισαγγελία και κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται άδεια της ΚΕΔ, που παραχώρησε εδώ και 49 χρόνια στον δήμο το σύνολο της Νέας Παραλίας όπου έχουν γίνει αναπλάσεις. Αρχικά ο ανδριάντας θα τοποθετούνταν στην πλ. Αριστοτέλους, όμως κατόπιν αντιδράσεων επελέγη η Νέα Παραλία.

Η νέα, υπό τον κ. Μπουτάρη, δημοτική πλειοψηφία συμφωνεί να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία, αλλά κατόπιν μελέτης για το ακριβές σημείο από τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε την ανάπλασή της.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πάει κι η Μπαρτσελόνα... χάλασε... ψάχνετε για χορηγό

Πολύ κοντά στο να βάλει για πρώτη φορά χορηγό στη φανέλα της, μετά από 111 χρόνια ιστορίας, βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγγυρης καταλανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo». Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, για τη συμφωνία έξι ετών με την εταιρία Qatar Foundation οι «μπλαουγκράνα» θα βάλουν στα ταμεία τους 180 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το μοναδικό λογότυπο που μπήκε στη φανέλα της "Μπάρτσα" είναι εκείνο της Unicef, με τη λεπτομέρεια ότι η ομάδα πληρώνει τον οργανισμό, 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο συν το 2% των εσόδων του συλλόγου!

Οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας ανά τον κόσμο είναι μεγάλες. Οι οπαδοί των Καταλανών αποκαλούν τη φανέλα τους "αμόλυντη" και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι δεν θα ξαναγοράσουν επίσημη εμφάνιση του συλλόγου αν... ξεπουληθεί.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα είναι πολλά. Ο Σάντρο Ροσέλ όταν ανέλαβε την προεδρία ανακάλυψε πελώριο έλλειμμα που είχε αφήσει η διοίκηση Λαπόρτα. Ήδη η ομάδα πήρε δάνειο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά αν δεν μπει χορηγός στην ιστορική φανέλα της Μπαρτσελόνα, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουν κάποιοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.

Μαχαίρι στην ΑΤΕ και ακύρωση προσλήψεων

Μαχαίρι στην Αγροτική με περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας βάζει η κυβέρνηση. Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπονται για την Αγροτική:

* Μείωση των αποδοχών κατά 10% για αμοιβές άνω των 1.800 ευρώ, το επίδομα «περιποίησης πελατείας» καταργείται, ενώ συνεχίζει να καταβάλλεται το ποσό ενίσχυσης χαμηλόμισθων.

* Ακύρωση των 700 προσλήψεων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό της ΑΤΕ.

* Οι κενές θέσεις που θα πληρώνονταν με αυτές τις προσλήψεις καταργούνται.

* Οι προσληφθέντες θα μεταφερθούν στο ΙΚΑ για την πλήρωση θέσεων για την κάλυψη των αναγκών προσωπικού του Ταμείου.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει πλέον και ο δρόμος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ κατά 1 δισ. ευρώ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετάσχει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πανάρετος: Δώστε στοιχεία για να πάρετε κονδύλια

Μια νέα «μέθοδο συνεργασίας» με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εγκαινίασε το υπουργείο Παιδείας. Αποφάσισε να συνδέσει τη χρηματοδότησή τους με την ανταπόκριση που αυτά θα έχουν στα, κατά καιρούς, αιτήματα του υπουργείου για παροχή διαφόρων στοιχείων.

Με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος στέλνει τελεσίγραφο στις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ότι εάν δεν συνεργάζονται με το υπουργείο Παιδείας δεν θα λαμβάνουν τα κονδύλια που τους αναλογούν από την κρατική επιχορήγηση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εχουν προωθηθεί όλες οι εκκρεμείς αποφάσεις χρηματοδοτήσεων οικονομικού έτους 2010 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων, παρ' ότι δεν έχουμε λάβει όλα τα στοιχεία που σας έχουμε ζητήσει με διάφορα έγγραφά μας. Αλλά για το 2011 οι χρηματοδοτήσεις θα εκτελούνται σύμφωνα με τα ποσά διάθεσης των πιστώσεων που θα χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών. Ομως σε περίπτωση που κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν αποστείλει έγκαιρα στοιχεία που τυχόν θα του ζητηθούν από το υπουργείο Παιδείας και τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση της πολιτικής της εκπαίδευσης, θα αναστέλλεται η χρηματοδότησή του μέχρις ότου εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανάρετος έχει ζητήσει από τα ΑΕΙ να του σταλούν αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά θεμάτων, όπως για τις υποδομές τους, για τους ρυθμούς αποφοίτησης των φοιτητών, τους γόνους πανεπιστημιακών που έχουν εκλεγεί στα ίδια ιδρύματα με τους γονείς τους. Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν απαντήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον Παύλο Ψωμιάδη

Αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τον Παύλο ΨωμιάδηΣτόχος αγανακτισμένων επενδυτών έγινε το πρωί κατά την άφιξή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου «Ασπίς», Παύλος Ψωμιάδης.

Δεκάδες επενδυτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια, μόλις τον είδαν να κατεβαίνει από την κλούβα της αστυνομίας του επιτέθηκαν φραστικά. Εκείνος απάντησε υβριστικά και τότε οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Τα σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας και ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστήριο.

Εξω από το ανακριτικό γραφείο έχει προσέλθει μία διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς ανά διαστήματα σημειώνονται μικροεντάσεις από τους διαμαρτυρόμενους επενδυτές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη αφορούν ομολογιακά εταιρικά δάνεια που εξέδωσε η Ασπίς Capital την περίοδο 2003-2006, υποσχόμενη μεγάλες αποδόσεις τις οποίες, όπως καταγγέλουν οι επενδυτές, δεν έλαβαν.

Τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία, μετά από έγγραφη καταγγελία τέως στενού συνεργάτη του ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό.

Για την απόπειρα διαφυγής αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του, στις οποίες έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Επιστολή Καταγγελίας Αποκλεισμών στο Οικονομικό Επιμελητήριο

http://www.oe-e.gr/publ/build_open/OEE_LOGO.jpgΑγαπητοί συνάδελφοι,

Πρόσφατα η γραμματέας του προέδρου της παράταξης (ΣΣ. εννοεί τη ΔΗΚΙΟ) ενημέρωσε 4 συναδέλφους μου (2 ήδη εκλεγμένους στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων και 2 που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές) ότι η Παράταξη αποφάσισε ομόφωνα να μην τους δεχτεί ως υποψηφίους της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) καθότι τέθηκε εκ μέρους τους ζήτημα μη συμμετοχής στις εκλογές κάποιου άλλου υποψηφίου. Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/11/2010, τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την Παρασκευή 5/11/2010, κατά την οποία συμπληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ πρώτα στα γεγονότα προτού εκφέρω γνώμη.

Την Πέμπτη, 4/11/2010, παρουσία της κας Φρ. Καραγιάννη και του κ. Κ. Κόλλια, συζήτησα με τον Πρόεδρο της παράταξης, κο Πελοπίδα Καλλίρη, το ενδεχόμενο ένας φερόμενος ως υποψήφιος, να μην κατέλθει ως υποψήφιος, αλλά να αντικατασταθεί με άλλον από την «ομάδα» του. Οι λόγοι αφορούν τον τρόπο που ο συγκεκριμένος «μελλοντικός» υποψήφιος πραγματοποιούσε κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, για χρονικό διάστημα άνω των 4 μηνών, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απειλούσε τηλεφωνικώς συναδέλφους πως δεν θα τους αφήσει να είναι υποψήφιοι στις εκλογές αν δεν ακολουθήσουν τη δική του «γραμμή». Όσον αφορά το πρόσωπο μου, τόνιζε «πως ο Κάργας δεν θέλει να είναι υποψήφιος γιατί ξέρει πως θα τον κόψουμε». Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο για τον τομέα των απειλών, καθώς με την ανοχή και τη συνενοχή κάποιων αυτές έγιναν πραγματικότητα, αλλά άδικο για τους λόγους που δεν κατέρχομαι υποψήφιος … και οι οποίοι θα γίνουν εμφανείς στη συνέχεια. Προς τιμήν του Προέδρου της παράταξης, η θέση του ήταν πως δεν δέχεται αποκλεισμούς εκ μέρους κανενός και για κανέναν. Ρωτώ λοιπόν:

  1. Αφού ο Πρόεδρος της παράταξης δεν δέχεται αποκλεισμούς, πως δέχτηκε να αποκλειστούν 2 ήδη εκλεγμένα μέλη της παράταξης και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι 2 νέοι, οι οποίοι πρόσφατα διατέλεσαν υπεύθυνοι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Οικονομικό του ΕΚΠΑ; Το επιχείρημα πως αυτοί ζήτησαν τον αποκλεισμό κάποιου άλλου δεν μπορεί να σταθεί, αφενός γιατί δεν είχε συζητήσει μαζί τους, αφετέρου γιατί αν ήταν έτσι, θα είχε αποκλειστεί από υποψήφιος και αυτός που έθεσε ζήτημα αποκλεισμού των εν λόγω συναδέλφων.
  2. Αποτελεί, ή όχι, απρέπεια της παράταξης να μην επικοινωνεί κάποιο μέλος της διοίκησης για να ενημερώσει τους συναδέλφους, αλλά να βάζει μία εργαζόμενη κοπέλα να αναλάβει το καθήκον αυτό; Απρέπεια προς τους συναδέλφους, οι οποίοι θυσίασαν χρόνο από την προσωπική τους ζωή και χρήματα από τις προσωπικές τους οικονομίες για να επικοινωνήσουν με δεκάδες κόσμου για να τους ανανεώσουν ή να τους εγγράψουν στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το γεγονός πως στη ζωή τους δεν είχαν όλοι την «τύχη» να διατελέσουν σύμβουλοι υπουργών με παχυλές αμοιβές, ούτε «νταβατζήδες» σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά για να βγάζουν χρήματα από μπουκάλια … και τους αποκαλώ «νταβατζήδες» γιατί δεν ασκούν ανοιχτά αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά φροντίζουν να εισπράττουν κέρδη από εργασία άλλων.
  3. Τι εννοούσε η κοπέλα πως ήταν ομόφωνη απόφαση της παράταξης; Όλοι εσείς που τόσο καιρό συζητούσαμε στις Συνελεύσεις της Παράταξης και συμμετείχαμε από κοινού σε μία προσπάθεια, αποφασίσατε πως δεν τους επιτρέπετε να συμμετάσχουν στις εκλογές; Η απόφαση αυτή που λήφθηκε από τους 7 που συμμετέχουν στη Κεντρική Διοίκηση (Καλλίρης Πελοπίδας, Γιαννόπουλος Παρασκευάς, Ταγγίρης Κωνσταντίνος, Καραγιάννη Ευφροσύνη, Ρίζος Ευάγγελος, Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Κόλλιας Κωνσταντίνος) δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί αν ήταν ομόφωνη, αφού κανείς σας δεν ρωτήθηκε, αλλά δεν μπορεί να διαπιστωθεί καν αν ήταν μεταξύ των 7 ομόφωνη αφού, όπως εμφατικά τονίστηκε, δεν τηρούνται πρακτικά. Οπότε κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει ποιος εισηγήθηκε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια των παιδιών, τι συζήτηση υπήρξε και υπό ποια επιχειρηματολογία λήφθηκε η απόφαση.
  4. Κρίθηκε σε οποιαδήποτε περίπτωση το ήθος, η προσφορά, η επαγγελματική απασχόληση, η δυνατότητα και θέληση προσφοράς στην παράταξη και στο επιμελητήριο των συναδέλφων αυτών; Μήπως όλα κρίνονται σε επίπεδο εσωκομματικών ισορροπιών και η πολιτική δύναμη κάποιων εξαντλείται στην φτηνή επίδειξη αντρισμού; Μήπως τελικά, για να είσαι μέλος της παράταξης, πρέπει να είσαι «υποτακτικός» κάποιας ομάδας - κι αν ναι - αυτό ονειρεύεστε να είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο; Ένα μέρος συνάντησης συνδικαλιστών, ανθρώπων που ποτέ δεν εργάστηκαν και ψάχνουν άλλον έναν τίτλο για το βιογραφικό τους ώστε να πείθουν για την «επιστημονική τους επάρκεια» … όσους δεν πείθονται από τη φτωχή τους παρουσία;
Όσοι από εσάς αντιλαμβάνονται μία νοσηρή ατμόσφαιρα δεν πέφτουν έξω. Κομμάτι στη ευθύνη δημιουργίας αυτής της νοσηρής ατμόσφαιρας έχω κι εγώ, αφού για πολλά χρόνια υπηρέτησα μία «γραμμή» η οποία απέκλειε ανθρώπους, έθετε φραγμούς και τιμωρούσε όσους δεν υποτάσσονταν στη θέλησή της. Την ευθύνη μου αυτήν την αναλαμβάνω στο ακέραιο και δεν συνέταξα την επιστολή αυτή λόγω του ότι τούτη τη φορά θίγονται τα προσωπικά μου συμφέροντα.

Αυτή η επιστολή γράφεται γιατί τα νοσηρά αυτά μυαλά, που σκηνοθετούν κρίσεις, εκβιάζουν ανθρώπους, απειλούν καθαρές συνειδήσεις και συμπεριφέρονται ως μοναδικοί κάτοχοι και ιδιοκτήτες μίας ολόκληρης παράταξης, αδυνατούν από «επαγγελματική» προσήλωση να θέσουν τέλος στην προσπάθεια δυσφήμησης όσων δεν υποτάσσονται. Τόλμησαν να βγαίνουν και να δηλώνουν πως ο αποκλεισμός των ανθρώπων αυτών έγινε σκόπιμα τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς θα δημιουργούσαν νέα παράταξη στο επιμελητήριο και πως την Κυριακή 12/12/2010 τα παιδιά αυτά δεν θα ψήφιζαν ΔΗΚΙΟ.

Είναι σίγουρο πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν μπορούν να δεχτούν πως υπάρχει μία διαφορετική από αυτούς πάστα ανθρώπων που έχει μάθει να σέβεται τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει και ο οποίος πλήρωσε τις συνδρομές και τις εγγραφές των μελών του επιμελητηρίου, σε αντίθεση με αυτά που τα «λαμόγια» σπεύδουν ψευδώς να δηλώσουν δεξιά και αριστερά πως από την τσέπη τους κάνουν τις ανανεώσεις με μοναδικό κίνητρο να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει το σαρκίο τους. Οι ίδιοι άνθρωποι εξάλλου πρόσφατα προσπάθησαν να πείσουν κόσμο να ψηφίσει άκυρο στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, για να κοντύνουν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ … μήπως και έτσι κατορθώσουν να ψηλώσουν το μικρό προσωπικό και ηθικό τους ανάστημα.

Η παράταξη έχει πάρει έναν ολισθηρό δρόμο μετατρέποντας το επιμελητήριο από ένωση οικονομολόγων σε μαγαζί συγκεκριμένων συμφερόντων. Άνθρωποι που χτίζουν τη ζωή τους πάνω στην οικονομική εκμετάλλευση και την συστηματική εξαπάτηση συνανθρώπων τους είναι το μέλλον της παράταξης … αφού οι «γραμμές» επιλέγουν τους «υποτακτικούς» και όχι τους άξιους. Στην τάση αυτή η παράταξη δεν αντέδρασε και ενδεχομένως ούτε να αντιδράσει, αλλά ελπίζω με την επιστολή αυτή να προφυλάξω στο μέλλον, όποιον τολμήσει να σταθεί απέναντι σε αυτούς που πάντα αντιμετώπιζαν την κεντροδεξιά ως «εξοπλισμό» αναρρίχησης στην εξουσία και όχι ως ιδεολογία ενός αγώνα ουσίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε πολλούς από τους πραγματικά άξιους συναδέλφους που κατεβαίνουν υποψήφιοι και προτρέπω όλους όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές να επιλέξουν προσεκτικά ποιους ψηφίζουν. Ας αγνοήσουν τα «ατσαλάκωτα» παιδιά με τα λαμπερά χαμόγελα που σπεύδουν να δώσουν διπλωμένο ψηφοδέλτιο με τη «γραμμή τους» … και ας επιλέξουν ανθρώπους που κερδίζουν, με την αξία και τον ιδρώτα τους, τη ζωή τους.

Με όσους από εσάς γνωριζόμαστε προσωπικά ήδη γνωρίζετε αν τα ανωτέρω γραφόμενα είναι αλήθειες ή όχι … όσοι δεν γνωρίζετε σύντομα θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Για αυτούς που επιμένουν στις θεωρίες συνομωσίας να τους προλάβω τονίζοντας πως η επιστολή αυτή αποτελεί προϊόν ατομικών σκέψεων, ώστε να μην αναζητούν άδικα φαντάσματα, αντίπαλες ομάδες και εχθρούς. Η προσωπική μου απόφαση να μείνω στο πλευρό αυτών που υπηρετούν με ήθος την αλήθεια και όχι στο πλευρό των τυχών νικητών είναι αμετάκλητη. Πιστεύω ακράδαντα πως οι αποκλεισμοί αυτοί δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα πιστεύω και τη φιλοσοφία που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να φέρει στο κόμμα και αποτελούν «προσωπικές τακτικές» παραταξιακών στελεχών.

Αντώνης Κάργας

Οικονομολόγος, απερχόμενο μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων

Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να ξεχνάει... εμείς ΟΧΙ

Γι αυτό πάρτε μια μικρή ανασκόπηση των δηλώσεών του, όσο ήταν στην αντιπολίτευση εννοείται και σαν μπόνους μερικές της Λούκας... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjfNq1IhGWCrJP_UoE_M6LFCfCFw8MDQ_Dg_eolM-fIpB7i_M76ahOwsIkMozayl652CWtgwg_8-eabKgIL4JARHFEcDqymgnKFAhTxjLyZFrBAg5wipmM2VwZT1sw3BabXDw3QQyZx8WZ/s1600/pap_diloseis.JPG

Επικεφαλής Bild για πρωτοσέλιδο Focus: «Ξεπεράσαμε τα όρια μας»

«Ξεπεράσαμε τα όρια στην προσπάθεια μας να σχολιάσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να σατιρίσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό». Με αυτά τα λόγια ο Νίκολαους Μπλόμε διευθυντής της γερμανικής Bild αναφερόμενος στην πρωτοσέλιδη εικονογράφηση με «πρωταγωνίστρια» την Αφροδίτη της Μήλου, παραδέχθηκε το λανθασμένο, υπερβολικό και υβριστικό εξώφυλλο του Focus.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία σε δημόσια συζήτηση με θέμα τα ΜΜΕ και την κρίση που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και την Γερμανική Πρεσβεία, ο επικεφαλής της Bild αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους λόγους που οδήγησαν τον γερμανικό Τύπο να «επιτεθεί» στην Ελλάδα. «Η ελληνική κρίση σύντομα έγινε και εγχώριο πρόβλημα της Γερμανίας και των φορολογουμένων της. Αυτή η μετατροπή ενός διεθνούς ζητήματος σε γερμανικό εξηγεί και την ένταση που αποτυπώθηκε στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου» ανέφερε. Όπως ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε «Μέχρι να ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα δεν ξέραμε τίποτα για τη χώρα σας και αρχίσαμε να μαθαίνουμε το τι ακριβώς συμβαίνει αντιγράφοντας άρθρα από ελληνικές εφημερίδες»…

politicanea.blogspot.com

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Στηρίζουμε την Παιδεία στην πράξη

Η ελληνική ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο. Ελλιπής χρηματοδότηση, χαμένες ώρες μαθημάτων, μειωμένη ερευνητική δραστηριότητα συνθέτουν την εικόνα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε μια εποχή που η Παιδεία καλείται να αποτελέσει διαβατήριο για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μπροστά σ’ αυτό το τέλμα η Κυβέρνηση και οι κάθε λογής ‘σωτήρες’ της ανώτατης εκπαίδευσης τείνουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα που απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μειώσει τη χρηματοδότηση και πως θα επιβάλει συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ένα Νόμο που ούτε η ίδια έχει ουσιαστικά κατανοήσει. Ενώ από την άλλη, ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος επιχειρεί σε μία νύχτα να κλείσει όσα Τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα, αδιαφορώντας απροκάλυπτα για το μέλλον των φοιτητών.

Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είτε τραμπουκίζει προκειμένου να επιβάλει τις προτάσεις της Υπουργού, είτε προτείνει καταλήψεις ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει σκοπίμως απούσα από τις εξελίξεις. Στο μόνο όμως που παρουσιάζεται απόλυτα συνεπής είναι οι κομματικές εξυπηρετήσεις και το προκλητικό βόλεμα των πράσινων νεολαίων με παχυλούς μισθούς από κρατικούς οργανισμούς, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να επιβιώσει. Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, επανεμφανίζονται οι γνωστές μειοψηφίες που θέλουν να επιβάλουν το κλείσιμο των Σχολών για δικά τους οφέλη. Την ίδια ώρα οι ‘υπερασπιστές’ του φοιτητικού κινήματος λοξοκοιτούν σ’ ένα μοναχικό δρόμο, αποδυναμώνοντας το φοιτητικό κίνημα και εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας, ως δύναμη εξέλιξης των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα τελευταία 25 χρόνια αντιλαμβανόμαστε το μέρος των ευθυνών που μας αναλογούν. Χωρίς φοβίες και καιροσκοπισμούς αποδεικνύουμε στην πράξη τη θέληση μας για ελεύθερο διάλογο δημιουργώντας την πλατφόρμα ανοιχτής διαβούλευσης για θέματα εκπαίδευσης paideia2020.gr. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε βήμα σε όλους τους φοιτητές να εκφραστούν ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές.

Η προσπάθεια μας αυτή καθημερινά δικαιώνεται. Περισσότερες από 65 προτάσεις έχουν κατατεθεί, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι φοιτητές επιθυμούν να έχουν ρόλο και φωνή στο χώρο της Παιδείας. Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές να καταθέσουν τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις.

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία στοχεύουμε στη ρήξη με τις σημερινές παθογένειες και στη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το Αύριο της Παιδείας στη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για μια ελεύθερη, σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση.

Η γενιά μας το έχει ανάγκη, η εποχή το απαιτεί.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Κομισιόν: Μόνοι σας βάλατε φωτιά στα spreads και όχι οι "κερδοσκόποι" που φαντασιώνεται ο GAP!

Από τη συνάντηση τον Οκτώβρη του 2009 η φωτογραφία των Γιουνκέρ - Παπακωνσταντίνου, όπου ανακοινώθηκε έλλειμμα της τάξης του 12,7%Η ανακοίνωση της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009 ότι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανέρχεται σε 12,7% του ΑΕΠ, προκάλεσε την αναρρίχηση των επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα και γενικά τα προβλήματα με τις αγορές, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν το Μάρτιο του 2010 η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση για έλλειμμα της τάξης του 12,7% έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο , αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την πρώτη του εμφάνιση σε σύνοδο της ευρωζώνης, ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου προϋπολογισμού.

Αμέσως μετά, ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ είχε δηλώσει ότι «το πάρτι τελείωσε», αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και γενικά στο «παιχνίδι» μεταξύ των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει μετά τη σύνοδο αυτή διεθνή συνέντευξη Τύπου, στην οποία επέρριψε τις ευθύνες για τη θεαματική αυτή άνοδο του ελλείμματος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Την επομένη, τα επιτόκια πήραν φωτιά...

Οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν την έκθεση αναγνωρίζουν ότι για αρκετά χρόνια πολλοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας αντικατόπτριζαν τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνουν, όμως, ότι παρ' όλα αυτά οι αγορές δεν αντιδρούσαν.

Διαπιστώνεται ότι οι πρώτες ενδείξεις αλλαγής της νοοτροπίας υποτίμησης του «ελληνικού κινδύνου» από τις αγορές άρχισαν να φαίνονται στα μέσα περίπου του 2007. Η ανησυχία έγινε πιο έντονη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Για τους κοινοτικούς, όμως, «ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ, διπλάσιο απ' όσο αναμενόταν προηγουμένως».

Επειτα από αυτό το γεγονός, οι επενδυτές άρχισαν να εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις οικονομικές επιπτώσεις. Ετσι, τον Δεκέμβριο του 2009, τρεις οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισαν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

Βασικοί παράγοντες της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας θεωρούνται η επιδείνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αγοράς ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (CDS) και της μεγάλης ανόδου των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών την προηγούμενη άνοιξη.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση: «Υστερα από έρευνα για το πώς αλληλεπιδρούν οι αγορές κρατικών ομολόγων και ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου, δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εξελίξεις στις αγορές CDS προκάλεσαν άνοδο του κόστους δανεισμού για τα κράτη-μέλη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τι είπε η Ντόρα στην Τουρκία και απέκρυψε ο Παπατζής κι ο Κολοτούμπας;

Έχουμε ξαναπεί ότι με τον λαϊκισμό δεν θα πάμε μπροστά και το επαναλαμβάνουμε με αφορμή το blog του εκβιαστή που τσιρίζει ότι η Ντόρα πήγε στην Τουρκία και έγλυφε τους Τούρκους. Μάλιστα προβάλει ότι σε χαμηλής ακροαματικότητας, ανυπόληπτο δελτίο, περιθωριακού καναλιού, που παίζει μεταξύ τσόντας και διαφημίσεων καθαρτικών, εμφανίστηκε ο γνωστός κολοτούμπας να πεί ότι αυτά που είπε η Ντόρα προχθές στην Τουρκία δεν τα λέει ούτε η Ρεπούση...
Ενώ ο εν λόγω κολοτούμπας διατηρεί για τον εαυτόν του το δικαίωμα όταν κόβει βασιλόπιτες να κόβει κομμάτι στον Αλλάχ, όπως έκανε τον Ιανουάριο του 2009, όταν έκοψε την πίττα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία πριν μερικές εβδομάδες οργάνωσε την προσευχή 5.000 μουσουλμάνων στην Πλατεία Κοτζιά...
Δείτε πρώτα τον κολοτούμπα στο παρακάτω σύντομο βίντεο να κόβει το κομμάτι του Αλλάχ και στη συνέχεια θα δούμε τι είπε η Ντόρα στην Τουρκία:


Μια παρένθεση όσον αφορά τους λαϊκισμούς στον τίτλο ανάρτησης του παπατζή εκβιαστή ότι η Ντόρα μίλησε για «συγκρούσεις» με τους Τούρκους... ενώ θα έπρεπε να μιλήσει για επαναστάσεις... να ένα απόσπασμα από την ομιλία της, αφιερωμένο στον εκβιαστή που σκούζει προκειμένου να τα πάρει και προφανώς δεν τα παίρνει:
«Από τα 200 χρόνια που μεσολάβησαν από την Ελληνική Επανάσταση, η χώρα μου έχει να επιδείξει πολλά πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματα...»
«Ελληνική Επανάσταση» έτσι εκβιαστή;
Όσον αφορά τα υπόλοιπα του κολοτούμπα... για να δούμε τι είπε η Ντόρα που αυτός δεν θα το έλεγε:
για την Κύπρο και την καθυστέρηση επίλυσης:
...η εκλογή του κυρίου Eroğlu ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τη σκληρή του προσέγγιση, δεν έχει διευκολύνει τα πράγματα...οι Ελληνοκύπριοι απολαμβάνουν πλήρη πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία από την Ελλάδα αλλά και ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί. Η χώρα σας επομένως έχει στα χέρια της ένα σημαντικό μοχλό επιρροής στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην ολοκληρωτική λύση του προβλήματος, ενθαρρύνοντας τον κύριο Eroglu να υιοθετήσει μια πιο συμφιλιωτική στάση
για το Αιγαίο:
Σχεδόν το ένα τρίτο της Ελληνικής επικράτειας αποτελείται από νησιά, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο. Δεν μπορούμε λοιπόν ρεαλιστικά να πιστεύουμε ότι θα λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή τη θάλασσα, αγνοώντας αυτό το απλό γεγονός. Παρόλ' αυτά, αυτό ακριβώς είναι που κάποιοι κύκλοι της Τουρκικής Διοίκησης προσπαθούν να κάνουν: επιθυμούν να συζητήσουν τα προβλήματα του Αιγαίου σαν να ήταν η Ελλάδα και η Τουρκία δυο χώρες με ανεξάρτητες παράκτιες ζώνες, χωρίς καθόλου νησιά ανάμεσα! Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν αυτοί οι γραφειοκράτες αν οι Έλληνες επέλεγαν να αγνοήσουν το ένα τρίτο της Τουρκικής επικράτειας
για τις τουρκικές παραβιάσεις:
Ο σεβασμός της αρχής της καλής γειτνίασης είναι προτεραιότητα της Τουρκίας στα πλαίσια των διαπραγματεύσεών της για την ένταξη στην Ε.Ε. Δραστηριότητες που θα αναπαράγουν την ένταση, όπως υπερπτήσεις και παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, ειδικά στην περίπτωση υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά, διερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και απειλές όπως το casus belli, δεν αποτελούν μόνο παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά είναι και πολιτικά ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές.
Για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ:
Τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ένταξη στην Ε.Ε, όπως θρησκευτικές ελευθερίες, δικαιώματα των μειονοτήτων και δικαίωμα περιουσίας στην Τουρκία, η ομαλή λειτουργία του Τουρκικού πολιτικού συστήματος, και η απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την πολιτική σκηνή είναι σημαντικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

για τον "φαύλο κύκλο” που έχει εμπλακεί η τουρκική διπλωματία: η Τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει την είσοδό της στην ΕΕ" με μία «α λα καρτ» συμπεριφορά. "Δηλαδή, ότι μπορεί να διατηρήσει την στρατιωτική παρουσία της στην Κύπρο, τις δραστηριότητές της στο Αιγαίο, καθώς επίσης και να διατηρήσει διάφορες εσωτερικές θεσμικές ιδιαιτερότητες, που αφορούν στα δικαιώματα των μειονοτήτων, κλπ και παρόλ' αυτά να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σαν όλα αυτά να μην υπήρχαν. Όσοι όμως στην Ευρώπη είναι αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο αυτές ακριβώς τις καθυστερήσεις και τις ημιτελείς μεταρρυθμίσεις για να δικαιολογήσουν τη θέση τους. Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε ένα φαύλο κύκλο, όπως είπα: Η Τουρκία καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι μπορεί στο τέλος να μη γίνει πλήρες μέλος και κάποιοι στην Ευρώπη τονίζουν την ύπαρξη αυτών των καθυστερήσεων για να αποτρέψουν την ένταξη της Τουρκίας ως πλήρες μέλος... Η Τουρκία και μόνο η Τουρκία είναι αυτή που μπορεί να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο με μια Δαμόκλειο σπάθη: Προχωρήστε αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις, δημιουργήστε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους, και συμβάλλετε όσο μπορείτε στην οριστική λύση του Κυπριακού.

Καταλάβατε τώρα τι εννοούσε ο κολοτούπας όταν έλεγε ότι αυτά που είπε η Ντόρα δεν τα λέει η Ρεπούση... ξέχασε βέβαια να πεί ότι δεν τα λέει ούτε ο ίδιος μιας και προτιμάει να αφιερώνει κομμάτια βασιλόπιτας στον Αλλάχ...

Παπακωνσταντίνου: Μειώνει ως 25% τις αποδοχές στις ΔΕΚΟ... όσων συνεχίσουν να εργάζονται μετά τις απολύσεις...

ΔΕΚΟ: Κόβονται ως 25% οι αποδοχές «Ψαλίδι» έως και 25% βάζει η κυβέρνηση στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα διατυπώνει την «βούληση της να μην γίνουν απολύσεις» και να διατηρηθεί «ο δημόσιος χαρακτήρας σε τομείς όπως οι συγκοινωνίες».

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε αργά το βράδυ στην Βουλή. Από τις μειώσεις στους μισθούς και τις πρόσθετες αμοιβές το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε εξοικονόμηση της τάξης των 400 εκατ. ευρώ εντός του 2011 .

Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει:

-Θέσπιση ανώτατου πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα μικτά υπολογιζόμενα σε δωδεκάμηνη βάση δηλαδή 48.000 τον χρόνο. Από την διάταξη εξαιρούνται Πρόεδροι, Διοικητές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι για τους οποίους ισχύει το περσινό πλαφόν ύψους 5856 ευρώ τον μήνα. Η ρύθμιση αυτή σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αφορά περίπου το 10% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ συνολικά..

-Μείωση αποδοχών κατά 10% σε αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ τον μήνα μικτά. Απαλλάσσονται τα επιδόματα οικογενειακής κατάστασης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Η μείωση αυτή αφορά σε περίπου 89% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ. Μόνο 11% των υπαλλήλων ΔΕΚΟ έχουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κάτω από 1800 ευρώ.

-Σε επίπεδο κάθε δημόσιου οργανισμού θεσπίζεται ανώτατη δαπάνη 10% επί του συνολικού κονδυλίου μισθοδοσίας για αμοιβές όπως υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας, οδοιπορικά , καθώς και εργασία τις εξαιρέσιμες μέρες.

-Από τις τρεις προηγούμενες ρυθμίσεις η συνολική μέγιστη μείωση αμοιβών δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 25%.

Επιπλέον από εδώ και στο εξής όλες οι ΔΕΚΟ θα πρέπει να υποβάλουν τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από Ορκωτούς Ελεγκτές

Αν τώρα οι οργανισμοί δεν είναι συνεπείς με την υποχρέωση τους για παροχή οικονομικών δεδομένων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών τότε όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο «θα διακόπτεται η χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του νομοσχεδίου η παρέμβαση με στόχο την εξυγίανση και τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών στις ΔΕΚΟ είναι αναγκαία καθώς :

· · Τα τελευταία πέντε χρόνια τα συσσωρευμένα ελλείμματα ? μόνο των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ ? έχει υπερδιπλασιαστεί από 5,6 δις ευρώ σε 13,2 δις ευρώ.

· · Οι δαπάνες μισθοδοσίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 9% τα τελευταία τρία χρόνια τη στιγμή που η απασχόληση μειώθηκε κατά περίπου 6%.

· · Ο δείκτης μισθολογικού κόστους προς έσοδα είναι περίπου 80% ενώ για πέντε μεγάλες ΔΕΚΟ το μισθολογικό κόστος ξεπερνά τα έσοδα (το 2009 στην ΕΘΕΛ ήταν 164% των εσόδων, στον ΗΛΠΑΠ 147,5%, στην ΕΑΣ 143,9%, στον ΗΣΑΠ 110,4% και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 109,8%).

· · Η μέση ετήσια αμοιβή στις ΔΕΚΟ το 2009 ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ και είναι διπλάσια από τη μέση αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα και 40% υψηλότερη από τη μέση αμοιβή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Ελεύθερη h Ιρανή που είχε καταδικασθεί λόγω μοιχείας σε θάνατο δια λιθοβολισμού

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/12/9/1291918486987/Sakineh-Mohammadi-Ashtian-008.jpg(ΣΣ. Το κρατικό κανάλι του Ιράν, PRESS TV, μετέδωσε συνέντευξή της που γυρίστηκε στο σπίτι της πριν μερικές μέρες και στην οποία κάνει έκκληση στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "γιορτάσουν" την απελευθέρωσή της)

Ελεύθερη Ιρανή που είχε καταδικασθεί σε θάνατο

Η Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, αφέθηκε ελεύθερη καθώς και ο γιος της και ο δικηγόρος της, σύμφωνα με την επιτροπή κατά του λιθοβολισμού.

Η Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, υπέρ της οποίας η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί, προφανώς αφέθηκε ελεύθερη καθώς και ο γιος της και ο δικηγόρος της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επιτροπή κατά του λιθοβολισμού, η οποία εδρεύει στη Γερμανία.

«Λάβαμε την πληροφορία αυτή από το Ιράν ότι είναι ελεύθεροι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίνα Αχαντί, εκπρόσωπος της επιτροπής κατά του λιθοβολισμού.

«Ακόμα περιμένουμε μια επιβεβαίωση. Υπάρχει προφανώς απόψε ένα πρόγραμμα που πρόκειται να μεταδοθεί από την τηλεόραση, και τότε, θα το γνωρίζουμε κατά 100%. Όμως, ναι, έχουμε ακούσει ότι είναι ελεύθερη, καθώς επίσης και ο γιος της και ο δικηγόρος της», είπε η Αχαντί.

Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, καταδικάστηκε σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του συζύγου της. Η καταδίκη της για τη δολοφονία μειώθηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση με την έφεση, το 2007, αλλά ποινή του θανάτου δια λιθοβολισμού για μοιχεία επικυρώθηκε το ίδιο έτος από ένα άλλο εφετείο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αγρίεψαν οι φλώροι: Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετάφερε τον Κάρολο και την Καμίλα

Ομάδα νεαρών διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για το νόμο της κυβέρνησης του Ντείβιντ Κάμερον για την εκπαίδευση επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Πρωτοφανή επεισόδια νωρίτερα στο κέντρο της πόλης.

Το πρωτοφανές για τη Βρετανία περιστατικό συνέβη στην οδό Ρίτζεντ, στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι κλότσησαν το αυτοκίνητο και πέταξαν λευκή μπογιά. Ένα τζάμι του αυτοκινήτου ράγισε. Το όχημα αμέσως επιτάχυνε και απομακρύνθηκε.

Το γραφείο του πρίγκιπα επιβεβαίωσε το γεγονός. Στο αυτοκίνητο του πρίγκιπα και της συζύγου «επιτέθηκαν διαδηλωτές καθ’ οδόν για υποχρέωση στο (θέατρο) London Palladium». Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι δεν έπαθαν απολύτως τόποτα.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κάμερον για την ανώτατη εκπαίδευση που προβλέπει μεγάλη άυξηση των διδάκτρων και άλλες διατάξεις που κρίνονται αρνητικά από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πρωτοφανή επεισόδια

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν ειρηνική σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Σε μία κίνηση που θυμίζει έντονα την Αθήνα του 2008, Βρετανοί διαδηλωτές προσπάθησαν να κάψουν το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία Τραφάλγκαρ αλλά η φωτιά έσβησε γρήγορα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, στους 20 φτάνουν οι τραυματίες, ορισμένοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Επτά άτομα έχουν συλληφθεί.

Διαδηλωτές –πολλοί φορούσαν μαύρες κουκούλες– έσπασαν το παράθυρο κτιρίου κοντά στο κοινοβούλιο στο Ουέστμινστερ και ζωγράφισαν γκράφιτι στους τοίχους του κτιρίου, πριν κατορθώσει η αστυνομία να τους διασκορπίσει.

Ακόμη εκσφενδόνισαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Νωρίτερα, το βρετανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον νόμο, παρά τις έντονες αντιδράσεις φοιτητών ακόμα και μελών της κυβέρνησης συνασπισμού.

Συγκεκριμένα, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το σχέδιο με πλειοψηφία 21 ψήφων (323 υπέρ και 302 κατά), καθώς ορισμένα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών δεν το υποστήριξαν. Αρκετά μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών απείχαν από την ψηφοφορία ή ψήφισαν κατά των μέτρων.

Δύο σύμβουλοι υπουργών από την παράταξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, οι Μάικ Κρόκαρτ και Τζένι Γουίλκοτ, παραιτήθηκαν, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο Λι Σκοτ των Τόρις, επίσης σύμβουλος υπουργού.

Τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε τριπλασιασμό των διδάκτρων των βρετανικών πανεπιστημίων θα εφαρμοστούν από το 2012.