12 Δεκεμβρίου 2010

To youtube επιτρέπει πλέον να ανεβάζουν και οι απλοί χρήστες βίντεο μεγαλύτερα των 15 λεπτών

Το δικαίωμα το δίνει σε όσους δεν έχουν παραβιάσει του κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας...
και σε όσους τέλος πάντων δούνε το εξής επισκεπτόμενοι τη σελίδα όπου κάνουμε upload:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzWRpFJqwxTxaur-3V-v7QwhWUqsT08D07Eon9jTkiT8qQ1VBoW8LNvahc5Ewi4YfCaua0umgiPfxpk4N5GdiZ6frcoEaSfCL-2p5kXANSyhOwS1Kep1nu_YC-Rdx5p5iY1wBD9pR3j-mp/s1600/upload.youtube.com+2010-12-12+23-31.png

Τέλος στο...τέλος των τηλεοπτικών διαφημίσεων... αναμενόμενο ήταν

Ωραίο κόλπο έχει βρει η κυβέρνηση για να κρατάει σε "ομηρία" τα Μ.Μ.Ε. με συνεχείς αναβολές της εφαρμογής φόρου που ήδη είναι νόμος του κράτους από τον Μάιο του 2010.

Αρχικά η ημερομηνία έναρξης είχε οριστεί η 1η Ιουλίου. Αργότερα η 1η Οκτωβρίου. Τώρα μετατίθεται, κυριολεκτικά στις καλένδες, την 1/1/2013.

Σε απλά ελληνικά: «Τηλεοπτικά κανάλια, σκάστε και βάλτε πλάτη»

kolotoubes.blogspot.com

Η είδηση εδώ: enet.gr

Η πρόβλεψη ότι δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ ο νόμος εδώ:
30/10/2010 Τέλος ο φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις (σιγά μην τον έβαζαν...)

Και το σχόλιο για την παραπομπή στις καλένδες εδώ:
Εσύ, πόσο μαλάκας είσαι;

ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ

Το νέο ανέκδοτο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε?Έχουν αρχίσει τα ΝΤΑΒΑΤΖΟΠΑΙΔΑ και λένε ότι για ότι γίνεται δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΝΑΙ ΝΑΙ δεν σας κάνω καθόλου πλάκα. Το έχω ακούσει από κανένα δύο δημοσιογράφους αλλά και με υπονοούμενα από τον ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Το ωραίο είναι ότι αρχίζει και περνάει στα στελέχη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Προχθές περιμένοντας σε γκισέ του ΙΚΑ δύο ΠΑΣΟΚΟΙ μπροστά μου χαμηλόφωνα έλεγαν ότι 'η κατάσταση δεν πάει άλλο και για όλα φταίει ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,αλλά η βάση του ΠΑΣΟΚ σιγά-σιγά θα αντιδράσει γιατί δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ τα καμώματα του ΓΙΩΡΓΟΥ῾.

Θυμηθείτε την ώρα που σας το γράφω ότι αυτό θα είναι το επόμενο σενάριο για την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ.

Όταν θα φθάσει η ώρα που θα αρχίσουν οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ΠΡΩΤΗ τη Ν.Δ.( και δεν θα αργήσουν από ότι φαίνεται),όσο και αν το καθυστερούν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ,τότε θα μπει σε λειτουργία το PLAN "B".

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ. Δεν θα υπάρχει ο καλός ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ο κακός ΓΙΩΡΓΟΣ.
Καλή ώρα όπως λένε τώρα ότι ο ΓΑΠ δεν ήξερε και δεν άκουσε τίποτα,τόσα χρόνια.

Ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματά της στην Κύπρο

Αγαπητοί φίλοι,

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ξεκίνησε εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας στα Κοινοβούλια των χωρών μελων του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο και για τα οποία είναι υπόλογη, έχει κριθεί από τα Ευρωπαίκά δικαστήρια και έχει βρεθεί ένοχη. Για να επιτύχουμε το στόχο μας αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας συμπαράσταση ψηφίζοντας θετικά το επισυναπτόμενο ψήφισμα. Το δικό μας πρόβλημα σήμερα μπορεί αύριο να είναι πρόβλημα οποιουδήποτε άλλου.

Βασιζόμαστε στη ψήφο σας. Ψηφίστε και προωθείστε το σε γνωστούς φίλους και συνεργάτες ανα τον κόσμο

Η διεύθυνση του ψηφίσματος είναι http://www.petitiononline.com/wcrime74/

Για το Σωματείο
Ιωάννης Σιεκέρσαββας
ishekersavvas@cytanet.com.cy

http://agrino.org/kyrenia/welcome_en.utf8.html

Α. Κοντός: «Έλλειψη στρατηγικής και για την ελληνική ύπαιθρο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ»

«Λόγια του αέρα» επεφύλαξε σήμερα, για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση στον αγροτικό κόσμο της χώρας, δείχνοντας ότι δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της συγκυρίας για τον αγροτικό τομέα, που απαιτεί άμεσα παραγωγή έργου και όχι επικοινωνιακές φιέστες.

Ακούσαμε σήμερα τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει από την Κρήτη για μία ακόμη φορά τη «νέα αγροτική πολιτική της κυβέρνησης» και να περιγράφει τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί «πράσινης ανάπτυξης» , λέγοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μία δίνη και δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος».

Αγνοεί ενδεχομένως ο κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνησή του με την έλλειψη στρατηγικής που την χαρακτηρίζει στον αγροτικό τομέα, την καθυστέρηση που επιδεικνύει στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και το έλλειμμα ευαισθησίας που επιδεικνύει απέναντι σε έναν τομέα που είναι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένος σε απρόβλεπτους κινδύνους, ασκεί την πλέον αντιαγροτική πολιτική για τη χώρα, οδηγώντας τον αγροτικό κόσμο σε συρρίκνωση και την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό.

Απέναντι στις κάλπικες υποσχέσεις, που για μία ακόμη φορά, σήμερα μοίρασε απλόχερα η κυβέρνηση στον αγροτικό κόσμο της χώρας, η αλήθεια είναι η εξής:

1.Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την πιστοποίηση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, καθυστερώντας δραματικά την προκήρυξη των σχετικών Δράσεων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ειδικότερα:

Α. Ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την «ενίσχυση των γεωργών που συμμετέχουν σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων», ύψους περίπου 26 εκατ.

Β. Ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί το Μέτρο 133, «Καθεστώς ενίσχυσης ομάδων παραγωγών για την προώθηση των προϊόντων ποιότητας και την ενημέρωση των καταναλωτών», ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Γ. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί τα Προγράμματα της βιολογικής γεωργίας, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ και της βιολογικής κτηνοτροφίας με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ

Δ. Όσο δε για το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, αφού η κυβέρνηση το περιόρισε μόνο στον καπνό με την τελευταία τροποποίηση του ΠΑΑ , η οποία υποβλήθηκε στις 13-5-2010 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκτοτε επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία για την έκβαση του θέματος.

Αντί να κινητοποιηθεί σε επίπεδο Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της έγκρισης της εν λόγω πρότασής, περιορίζεται στο να τηρεί στάση αναμονής και να δηλώνει πως η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί «αμέσως μετά την έγκριση της τροποποίησης του ΠΑΑ 2007-2013 για τον τομέα του καπνού από την Ε.Ε.».

2. Με περισσότερο από ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε σήμερα τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας. Αντί να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η Νέα Δημοκρατία, έχοντας δρομολογήσει με ταχείς ρυθμούς την καταγραφή και την στήριξη μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα των καλλιεργειών αυτών της λεγόμενης «Άλλης Γεωργίας», έχοντας επιτύχει απτά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται σήμερα να τα αναβαπτίσει σε «καλάθια προϊόντων» και να ξεκινήσει μία νέα χρονοβόρα διαδικασία για την ανάδειξή τους, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο υπάρχει ειλικρινής πρόθεση ουσιαστικής στήριξης ή για μία ακόμη φορά επιχειρείται η εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων της.

3. Ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «διαφημίζουν» το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τον αγροτικό τομέα, όταν μέσα σε ένα χρόνο θητείας της σημερινής κυβέρνησης έχουν καταπατηθεί βάναυσα ουσιαστικά αγροτικά κεκτημένα.

Ακούσαμε σήμερα τον κ. Παπανδρέου να υπόσχεται στους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες της Κρήτης άμεση καταγραφή και αποζημίωση από τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Δε μας είπε όμως από πού θα αποζημιωθούν.

Πιθανόν, αγνοεί ή ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνησή του ψήφισε, πριν από λίγους μήνες, στη Βουλή ένα Νόμο - καταστροφή για τον φιλοαγροτικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, μετατρέποντάς τον από «σύμμαχο» των αγροτών στις πραγματικά δύσκολες για τους ίδιους συνθήκες, σε αντίπαλο τους.

Πώς, λοιπόν, θα αποζημιώσει η κυβέρνηση τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κρήτης;

3.Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν σε δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας, την ώρα όμως που στην πράξη έχουν εγκαταλείψει τον κλάδο στην τύχη του.

Το ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοσε το μοναδικό Νόμο (3698/2008) που έχει ψηφιστεί για την ελληνική κτηνοτροφία, ο οποίος καταρτίστηκε έπειτα από ουσιαστική συνεργασία με τους έλληνες κτηνοτρόφους για την επίλυση πάγιων και συσσωρευμένων προβλημάτων του κλάδου.

Ακόμη, κρατά στο συρτάρι τις δεκάδες αποφάσεις που επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας ελήφθησαν για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, που λόγω των χρόνιων προβλημάτων της είχε φθάσει στο χείλος του γκρεμού, όπως την πραγματοποίηση ισοζυγίων γάλακτος, την πάταξη των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων της κτηνοτροφίας, την εξαίρεση από κατεδάφιση των ποιμνιοστασίων που πληρούν περιβαλλοντικούς όρους, την επέκταση του ΕΛΓΑ σε νέες καλύψεις ζημιών των κτηνοτρόφων, την ενεργοποίηση των μικρών σχεδίων βελτίωσης της κτηνοτροφίας, την υποχρεωτική αναγραφή ενδεικτικής τιμής στη συσκευασία των κτηνοτροφικών φαρμάκων, την υποχρεωτική αναγραφή στις αποδείξεις των ζυγιστικών μηχανών της προέλευσης του κρέατος κ.α.

4.Ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μίλησαν σήμερα για ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, την ώρα που ακόμη αφήνουν τα 5,5 δις. ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αναξιοποίητα.

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση των Δράσεων του Προγράμματος, που παρατηρείται χωρίς καμία πειστική αιτιολογία σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση, που διαφημίζει στα λόγια την «πράσινη ανάπτυξη», όχι μόνο αγνοεί, αλλά και υποτιμά τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για τη χώρα και ιδιαίτερα του εν λόγω Προγράμματος για την ελληνική περιφέρεια.

5. Η κυβέρνηση συστηματικά υποβαθμίζει τον ρόλο και την σημασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφού με αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ο ΕΦΕΤ μετακινήθηκε από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Υγείας, ο κρίσιμος τομέας της αλιείας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, η ΑΓΡΟΓΗ οδηγείται σε εκκαθάριση, τα 52 τοπικά κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης στελεχωμένα με 260 ειδικούς γεωτεχνικούς για την στήριξη των αγροτών διαλύονται, η Γενική Διεύθυνση Δασών μετακινήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και γενικά οι Υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Υπουργείου παρουσιάζουν εικόνα απορρύθμισης και αναποτελεσματικής λειτουργίας.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την έλλειψη στρατηγικής για την ελληνική ύπαιθρο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η οποία αν συνεχιστεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Ν. Νικολόπουλος: «Οι πολίτες στην ανεργία και τη φτώχεια και οι Υπουργοί αραχτοί σε καινούριους καναπέδες»

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγορεί την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι επιτρέπει στους παράγοντες της Κυβέρνησής του να συμπεριφέρονται σαδιστικά και προκλητικά στο λαό, τον οποίο εξανάγκασαν σε ανέχεια την ίδια ώρα που οι ίδιοι σπαταλούν δημόσιο χρήμα για…πολυτέλειες ακόμα και στον πολιτικό τους βίο…

Μετά την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα που…χρέωσε στους πολίτες αρκετές χιλιάδες ευρώ για να αλλάξει το μαρμάρινο δάπεδο του Υπουργείου, τοποθετώντας δάπεδο laminate, πήρε σειρά η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, η οποία μετακόμισε με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη. Η μετακίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η υφυπουργός να ζητήσει και να της εγκριθεί δαπάνη για τον εξοπλισμό του γραφείου της. Έτσι, εγκρίθηκαν και δαπανήθηκαν 23.000 ευρώ για έπιπλα και 17.600 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό!!

«Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν απύθμενο θράσος! Αυτές οι δαπάνες γίνονται σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ζητά πλέον καθημερινά από τους πολίτες να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι. Οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι και η κυβέρνηση δαπανά χρήματα για γραφεία, καναπέδες, δάπεδα, τεράστιους λογαριασμούς κινητών και δεν ξέρουμε και τι άλλο θα δούμε για το... νοικοκύρεμα του Κράτους, αλά ΠΑΣΟΚ! Αυτό πλέον, έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης. Αυτό είναι σαδισμός!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ζητούνται απαντήσεις και αποδείξεις…

Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Οικονομικών, οι οποίοι ερωτώνται:

Για ποιους λόγους η υφυπουργός κ. Ελπίδα Τσουρή δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτήριο του Υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη;
Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες σπατάλες αυτή την περίοδο; Ποια η άποψη σας κ. Υπουργέ;
Τι απάντηση δίνετε κ. υπουργέ στους Έλληνες πολίτες που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έκοψε μισθούς και συντάξεις και βλέπουν να σπαταλούνται χρήματα για καναπέδες και γραφεία;
Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή προμηθευτών για τον εξοπλισμό του γραφείου της υφυπουργού κ. Ελπιδας Τσουρή;
Να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
Να κατατεθούν τα σχετικά τιμολόγια που να προκύπτει αναλυτικό κοστολόγιο για κάθε είδος.
Πόσα άτομα απασχολούνται στο γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
Έχουν εγκριθεί δαπάνες από το Υπουργείο για υπερωριακή απασχόληση; Εάν ναι, σε τι ύψος ανέρχονται οι δαπάνες αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
Να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τα ονόματα και τις αποδοχές που έχουν λάβει για υπερωριακή απασχόληση.
Ποια η άποψη του Υπουργού Οικονομικών για αυτές τις απαράδεκτες δαπάνες;

nikosnikolopoulos.gr

Bravo yorgo -the series

Εχετε τυχει σε κλεισιμο πρωτοχρονιατικου προγραμματος σε επαρχιακο μαγαζι; Προσωπικα,μπορω να δωσω την μαρτυρια μου για τον Βολο,αν και πιστευω οτι και στην υπολοιπη επικρατεια,δεν αλλαζει πολυ το τοπιο..Εισαι στο τεταρτο ουισκυ και εχεις κερασει αλλα δυο τα πιπινια απεναντι.

Εχεις ανοιξει το πουκαμισο και χρησιμοποιεις την γραβατα για κορδελα ραμπο.Ειμαι αστατος πολυ,ακους και σεληνιαζεσαι. Ο φωντας ο σημαδουρας που τα δινει ολα στο μικροφωνο,εχει σκοτωσει το τραγουδι,καμμια δεκαπενταρια φορες,απο τοτε που αρχισε,μισο λεπτο πριν,ενω η σουλα τριοπαλουκη,απο φωνη...Φωναρα,θα βγει σε λιγο,για να πουνε το ποτε ποτε ποτε με πενια και τα ηχεια να σου σπανε τα τυμπανα.Βρισκεσαι σε παρατεταμενη ευθυμια και γουσταρεις.Καλη χρονια, να πεθανει ο χαρος παει ο παλιος ο χρονος,παμε γερα.Κανενας δεν δινει σημασια στο πως θα τραγουδησει ο βοσκος με την φλοκατη στο στερνο το λαστ κριστμας, η το ποσες νοτες θα πελεκυσει το παιδι με το τζονι στο ενα χερι και το μπασο στο αλλο.Ολοι εχουμε παει για να περασουμε καλα και το καταφερνουμε,καθε χρονο και καλυτερα.

Εχετε τυχει σε μπουζουκοσυναξη μεσα σε ναο με τον γιωργη τον νταρλα τον πανηγυρτζη, να τεντωνει το λαιμο σαν κουνελι που το πνιγουν για να πιασει την οκταβα, ενω απο κατω παρακολουθουν με την απαραιτητη σοβαροτητα, ο προκαθημενος της παραγκας, και ο φυλαρχος,που συγκινειται να βλεπει κοπους και αγωνες ζωης για δημοκρατια και κοινωνια ανθρωπων και οχι εθνων, να παιρνουν σαρκα και οστα,αναμεσα στης εκκλησιας τις στρογγυλες καμαρες; Δεν προκειται για σατιρα του χαρρυ κλυν απο το made in greece, αλλα για live dolby surround πολυπολιτισμικο χαπενινγκ που θα μαζεψει ολη την καλη αθηνα ν'ακουσει παλια καλα τραγουδια και να ευαισθητοποιησει,εμας, τους υπολοιπους στο θεμα της μεταναστευσης, της συμβιωσης,της οικολογιας,να σκεφτει και να βγαλει γουστα στα καναλια που θα περιμενουν για δηλωσεις απ'εξω. Το πουλι...το πουλι 3-2-1 κλακ. Μονο που αντι για τον φοινικα της δικτατοριας,θα παιξει σε γκρο πλαν ο δικεφαλος του βυζαντιου,τα λαβαρα και οι τοιχογραφιες και απο κατω η πιο σοφιστικε μπουζουκλερι που εχετε δει μεχρι τα σημερα.Αν δε υποψιαστω οτι ΔΕΝ θα ακουστει το ονομα του "προφητη" μεσα στον ιερο ναο,θα κοψω φλεβες...

Ως "μια μουσικη εκδηλωση στην καρδια της διχοτομημενης αθηνας" ,την διαφημιζει ο Περβολας(το ψωνιο-τζεβελεκος) του εθνους,ενω απο τηλεορασεως,τυπου και διαδικτυου, ακουμε και διαβαζουμε για το πιο ιν γεγονος φιλανθρωπιας και συναφων κλαδων για αυτο τον χειμωνα.Τεχνη και κουλτουρα στον λαο.Δεκτικοτητα με της αγαπης αιματα και το καταλληλο οπτικοακουστικο μπουκωμα,για να νιωσουμε οι τηλεβλαχοι που τηραμε απο παραπερα,οτι δεν αναφερονται σε ξεπαρθενεμα,αλλα στις θυσιες και στους αγωνες που πρεπει να δωσουμε.Ο μαεστρος,θα κουνησει την μπακετα του και το ταξιδι στην συνειδητοποιηση θα ξεκινησει.Ο παπα μαξιμος,που οταν τιποτα ελληνες ζητουν ασυλο,κλειδαμπαρωνει τις πορτες,μη τυχον και μπουκαρουν οι θερμοκεφαλοι μεσα στον οικο του θεου,τωρα που μπατσοι και τσατσοι θα ειναι απ'εξω,θα τις ανοιξει διαπλατα,για να ακουσουν ολοι.Το μεγαρο συναντησε επιτελους τον παιδαρο(ο τροβαδουρος ντε) και με βιολια και φλαουτα,υψωνεται το ευλαβικο κλαμμα αγωνιας και ευχης για αλλαγη"μπουρου μπουρου μπουρου μπουρου, ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ γκουρου γκουρου" Εδω υπαρχει φλεβα(που θα ελεγε και ο κακαλος). Υπαρχει και χτυπαει δυνατα στον λαιμο τους. Εχουν αγωνια να ντυσουν την ολη φιεστα,κατω απο ενα πεπλο ελληνικης αξιοπρεπειας με νοσταλγικες σχεδον παρατατικες φωνες περι ανωτεροτητας της ελληνικης κοινωνιας,που δεν θα πεσει στην παγιδα της βιας και της νοθειας,αλλα θα μεινει πιστη στις αξιες και στο επιπεδο που μας κανει τοσο διαφορετικους-μην με βριζεις μονο, φτυσε με κιολας...

Η νοοτροπια του ξεπεσμενου αριστοκρατη που η γυναικα του παιρνει βιζιτες κατ'οικον και εκεινος συστηνεται ως κοντης στον πελατη, ενω τελει και χρεη τσατσας,η πιο απλα "αριστοκρατια κωλοδαχτυλο",που λεει κι πατερας μου,γεννημα-θρεμμα νεοιωνιωτης.Η πρεμουρα να βαλεις τα καλα σου την στιγμη που ο τιτανικος βουλιαζει,γιατι πρεπει να πας στο σαλονι του πλοιου.Ειναι αυτο το "επιπεδο" και ο νεος πολιτισμος που προσπαθουν απεγνωσμενα να προαγουν μεσα απο τηλεσυναξεις, μαντροσυζητησεις και λοιπες μεθοδους νεκρωσης των εγκεφαλικων κυτταρων. Η εταιρεια εξαγωγων εχει πιασει δουλεια και αποψε στο νεο υποκαταστημα θελει να κανει καλο σεφτε.Αυτο που πουλανε ειναι επιπεδο και συμπεριφορα.και ειναι επιβεβλημενο να αγορασεις. πλεον το ευλογει και ο αγιος"αθηνων και πασης ελλαδος για να μην παρεξηγουμαστε". Παρε κι εσυ.Μην στεκεσαι στην αλλη ακρη να κρινεις.Αυτο ειναι ευκολο και καθολου χριστιανικο. Απο το να λες"- ρε για κοψε εναν μαλακα" , διεσχισε τον δρομο της αγαπης και της αλληλεγγυης.Στασου διπλα σε εκεινους που πιστευουν οτι εμεις πρεπει να δειξουμε καταννοηση και υποχωρητικοτητα,φωναξε το συγκινημενος,κι εμεις θα σου πουμε,ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑ.Αν δεν μπορεις να γινεις ενας μικρος θεος,οπως λενε οι γραφες,γινε ενας μικρος πρωθυπουργος,ενας μικρος αντιπροεδρος,εστω ενας μικρος καψης, (με ματια ετοιμα να δακρυσουν),που θα πουλας συναινεση με τρεμαμενη φωνη στο καναλι η στο γραφειο που σε βολεψαν.Η πιο μεγαλη ωρα ειναι τωρα(λετε να το πει κι'αυτο;) και ειναι αναγκαιο να μπορεσεις να το καταλαβεις.Ειτε με το καλο,ειτε με το ασχημο.

Ειναι η πρωτη φορα που τετοιου ειδους πανηγυρι,οργανωνεται μεσα σε ορθοδοξο ναο,κρατωντας πολλες επιφυλαξεις για την περιοδο της τουρκοκρατιας.Πρεπει λοιπον να γινει σωστα και οργανωμενα για να μπορεσουν να το επαναλαβουν και του χρονου,σε τρεις μηνες,οποτε τελος παντων θυμηθει του μπαρμπα με το ρασο οτι καταπιεζονται τα δικαιωματα των συνανθρωπων μας, στην αφιλοξενη πρωτευουσα του νοτου.Οι λακεδες θα βαλουν τις επισημες φορεσιες τους οι καλλιτεχνες θα κουρδισουν τα οργανα και οι καλεσμενοι,σε ενα μεθυσι αγαπης,ειρηνης και αποδοχης,θα μιλησουν για αδελφωσυνη..κριμα που η βασιλεια εχει παρει τον πουλο απο τον "καταραμενο" τον παπαδοπουλο και δεν εχουμε καναν πριγκηπα να χρισει ιπποτη τον ρομπεν με το μπουζουκι,υπο τα χειροκροτηματα των παρευρισκομενων.Ειναι η πρωτη φορα και ειναι κρισιμο για εκεινους που το οργανωνουν αλλα και για εκεινους που βασιζονται στην οποια απηχηση μπορει να εχει το ολο εγχειρημα.Επειδη ωστοσο,ειναι γνωστη τοσο η υπεροψια του καθεστωτος,οσο και η αγωνια να παρουσιασουν κατι με το οποιο θα βρεις κοινα στοιχεια,βαζω στοιχημα οτι θα βγει, μεγαλη μουφα.Μου ερχεται στο μυαλο,αγνωστο γιατι, "Ο Αυτοκρατορας Σμιθ" του λουκυ λουκ.Αφου με τον ιδιοκτητο στρατο,ειχε κατακτησει την διπλανη κωμοπολη,ο ψυχασθενης, πρωην αγροτης Σμιθ,εδωσε εντολη,να οργανωσουν μια γιορτη για τους "υπηκοους".Η καμπαρετζου εγινε δουκισσα της γουιτσιτα φολς και τραγουδουσε "ψυλοι μπηκανε στ'αυτια μου" ενω ενας τυπος τυφλα στο ποτο εριχνε πιστολιες στο ταβανι γιππιιι...-αυτος ο χορος δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τους βασιλικους χορους της ευρωπης, ελεγε μια τεξανη με βενταλια..

Αυτος ο νταραλας,θα εχει πολλα να ζηλεψει απο τα αντιστοιχα καραγκιοζιλικια που κανουν σε παππικους ναους με χορωδιες και διεθνους φημης προσκεκλημενους,αλλοτε για την πεινα στον κοσμο,αλλοτε για την απειλη εξαφανισης οξυρυγχου απο την κασπια θαλασσα και αλλοτε γιατι κλανει το γατι.Τετοιες εκδηλωσεις,ειναι συντηρησης και οχι προωθησης,τουλαχιστον ετσι εχουν επικρατησει μεχρι σημερα στις υπολοιπες χωρες του ευρωπαισταν.Οποτε οσο και να τσιριξει,να κραξει και να σκουξει ο κολλητος του τζιμη, δυσκολα θα πετυχει να ευαισθητοποιησει κανεναν απο εμας τους καφρους που δεν λεμε να συγκινηθουμε απο την μαγεια της τεχνης.Θυμαμαι,χρονια πριν, στο κεντρο του βολου,περνουσε ενας τυπος με κουστουμι,μουσι και βιολι,εξω απο τα καταστηματα και τραβουσε δοξαριες.Ο σουβλατζης τον αγνοησε.Ο μαναβης απο διπλα,του εδωσε δυο πορτοκαλια ο μαεστρος,απο ευγνωμοσυνη, εκανε υποκλιση και εφυγε.Αποψε,δυστυχως, στην θεση του καλλιτεχνη,δεν θα βρισκεται καποιος μουσικος που ξεπεσε στην αναγκη και ζηταει την βοηθεια μας,αλλα ο ειδα φως και μπηκα ,η εμπορευματοποιηση του εθνικου πονου που εχει και μεσα στην κυβερνηση.Ακομα χειροτερα,στην θεση των θεατων,δεν θα ειναι ο μαναβης για να ανταμοιψει με το αναλογο οπωροκηπευτικο προιον,αλλα η χορωδια κορακων και η κουστωδια φυλαρχων που θα χειροκροτησουν οσο πιο δυνατα μπορουν και θα μιλησουν ακομα πιο παρατεταμενα για να δωσουν τα ευσημα στην πρωτοβουλια της "ιερας" συνοδου και για το ποσο καλα μπορουν να συνυπαρξουν πολιτεια και εκκλησια σε ενα νεο προτζεκτ.Καλως ηρθε το δολλαριο θα αναφωνησουν οι παγκαρομαζωχτρες,οταν οι καμερες και το συστημα,θα μπουν μεσα στην σημαιοστολισμενη αιθουσα εκδηλωσεων(γιατι καθε αλλο παρα ναος θα ειναι εκεινη την ωρα).

Την ιδια ωρα, στην ιδια πολη,γινεται εκδηλωση για να δηλωσουμε οχι στην καρτα του πολιτη,η οποια στην βρεττανια,απορριφθηκε ως ασυμφορη και ως ΜΗ επθυμητη.Στο ελλαντα του yorgos της διασπορας,προωθειται η επιβολη της συγκεκριμενης, λιγο μεσα απο την γενικοτερη θολουρα των ημερων,λιγο απο την αναγκη εκσυγχρονισμου των διαδικασιων του δημοσιου φορεα και μειωση των λειτουργικων εξοδων.Ασε που με την χαρτουρα καταστρεφουμε και το τροπικο δασος του αμαζονιου... Το φακελωμα βαφτιζεται προοδος.Οσο πιο πολλα ξερουν για εσενα,τοσο καλυτερα μπορουν να σε βοηθησουν.Με η χωρις τον αριθμο του διαολου ,που λενε και οι παππουληδες(εκεινοι που δεν θα ειναι στο αποψινο χουντοχριστιανικο γκαλα,το ζητημα ειναι μειζονος σημασιας.Ειναι το πρωτο βημα προς την υποδουλωση,οχι μονο της τσεπης, αλλα της ιδιας της προσωπικοτητας μας. Θα κουβαλας ενα τσιπ,θα το επιδεικνυεις οταν σου το ζητανε και δεν θα εχεις ο ιδιος ΚΑΜΜΙΑ προσβαση στα δεδομενα τα οποια γραφονται η προστιθενται εκει μεσα.Δημιουργειται θεμα αυτοπροσδιορισμου.Απο κυριος του εαυτου σου, γινεσαι το ραβασοπαιδι.Το αβουλο μογγολο,που φερει στο βρακι η στο πορτοφολι του το χαρτακι,το οποιο μπορει να ανοιξει και να δει ΜΟΝΟ ο διορισμενος απο το κρατος υπαλληλος και ΟΧΙ εσυ που σε αφορα τον ιδιο.Προκειται για την απολυτη μορφη δικτατοριας και καταστρατηγησης θεμελιωδων δικαιωματων του ανθρωπου και στην συγκεκριμενη περιπτωση, των ελληνων.Παρολαταυτα,οι γνωστοι προοδευτικοι του κωλου και της καρπαζιας,πανε να πλασαρουνε την συγκεκριμενη διαμαρτυρια,ως κινηση περιθωριοποιημενων θρησκοληπτων,που αρνουνται να δεχτουν οτι ο κοσμος προχωραει..Ο κοσμος οντως προχωραει και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ο ΙΔΙΟΣ. Η μπανανια των βαλκανιων,με την κατοχικη κυβερνωσα μειοψηφια,αποφασιζει και διαταζει και σε καλει να πεις κι ενα τραγουδι μαζι με τον ρυθμο που παραγουν τα πρασινα αλογα της καλπαζουσας αναπτυξης της τινας.

Τα ζητηματα,ηθικα και πρακτικα,συσωρευονται το ενα πανω στο αλλο,ενω τα προβληματα,κανουν ρωμαικα οργια στην καθημερινοτητα σου.Βλεπεις να απειλειται ξεκαθαρα η ιδια σου η υπαρξη.Οι κλακαδοροι του πολυπολιτισμικου μπαχαλου,μιλανε πλεον καθαρα για διχοτομημενη αθηνα( απο ποιους και με ποιο δικαιωμα;) ενω στην θρακη,οι υπαλληλοι του παρανομου τουρκικου προξενειου,ετοιμαζουν νεες εκπληξεις προσεχως. Ο υπανθρωπος,που πετροβολαει ομαδικα γυναικες και βιαζει ανηλικα,η υπαρξη του οποιου,αποτελει ΠΡΟΣΒΟΛΗ,για τις ενωσεις του ανθρακα,ερχεται καταπανω σου με το κορανι και το σπαθι κι εσυ παροτρυνεσαι να τον αντιμετωπισεις, με χαμογελο και αγαπη...παρε και λιγο προδερμ γιατι θα τσουξει.

Το συστημα κανει μια ακομα,απεγνωσμενη προδοτικη κινηση,εναντια στους θεσμους ,στις αξιες,στην παραδοση μας.Πανω απ'ολα ομως,επισημη εκκλησια και κρατος,ενεργουν συντονισμενα,σε μια αποπειρα προπαγανδας και αποπροσανατολισμου της κοινης γνωμης.Με κεντρικο μηνυμα, αφηστε τον γαμο και παμε για τσουκνιδες, κανουν κινηση και σε καλουν κι εσενα να κατσεις να δεις τα πολιτιστικα πυροτεχνηματα που θα βγουν αποψε μεσα απο την τεχνη.Να ζεστανεις την καρδια σου με το μηνυμα της συμπνοιας και να μπορεσεις να δεις,κι εσυ, πως ολοι μαζι ,μπορουμε να ζησουμε καλυτερα. Ειναι αργα,δεν εχεις φραγκο,αν εισαι γυναικα,δεν τολμας να ξεμυτισεις,αν εισαι αντρας,τρεχεις με φοβο και οχι πλεον με λαχταρα,στο σπιτι σου,για να δεις αν ολοι ειναι ενταξει. It's closing time που λεει και ο leonard και αντι για ενα τελευταιο για τον δρομο,σκεφτεσαι να προφτασεις το σουβλατζιδικο,πληρωθηκες σημερα,να πας και κατι στα παιδια.Γυρω σου,τρεχουν,ανθρωποι και ιστοριες παραλληλες με την δικη σου.Χιλιαδες σκεψεις οργης,θυμου και αντιστασης γεμιζουν το μυαλο σου.Στο βαθος ακουγεται μελωδικα,σχεδον ναζιαρικα η θεκλα(βλεπε αρκας) να σε καλει στο πολυπολιτισμικο event.Εισαι ξεμεθυστος.Δεν εχεις φραγκο ουτε για μπυρα και συνεχιζουν να σου σερβιρουν την ιδια πατατα.Θα παρεις;Θα το ανεχθεις;

Αποψε,μην κατσεις μεσα.Ελα μαζι με ολους τους υπολοιπους.Ενωσε την φωνη σου με την δικη μας και κανε αισθητη την παρουσια σου.Οταν οι γραφικοι δεσποταδες που την ειδαν μητερα τερεζα,θα προσβαλουν τον οικο του θεου,εμεις θα βγουμε και θα φωναξουμε,για τον Χριστο, την Ελλαδα και για την ΠΑΡΤΗ μας.Οσο για τα φερεφωνα και τις μαριονετες κληρου και εξουσιας,ηδη,νιωθουν την γη να υποχωρει και ξερουν οτι παιζουν τα ρεστα τους.Ερχεται η ωρα που το καημενο το τζεφρυ, δεν θα μπορει να το σωσει ουτε ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ(στρος καν, ουτε οι συμβουλες) ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ...

ΚΚ

Την καταβολή του εκλογικού επιδόματος στο Λιμενικό Σώμα ζητά από την Κυβέρνηση ο Μ.Κεφαλογιάννης..

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει τρείς διαφορετικές καταστάσεις πληρωμής του εκλογικού επιδόματος των εκλογών της 7-14/11/2010 αλλά μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί οποιοδήποτε ποσό !!

Αυτό αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε παρέμβαση του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη από τους οποίους ζητά να ενημερώσουν την Βουλή πότε και ποιο συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί ως εκλογικό επίδομα στο Λιμενικό Σώμα ..

Το "Κέντρο Νοσηλευτικής Υποστήριξης Κρήτης" και ρόλος του γνωστού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ ΠαΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog μας, ο γνωστός συνδικαλιστής κ. Μεραμβελιωτάκης διατηρούσε μαζί με άλλους εταιρεία κατ' οίκον νοσηλείας με την επωνυμία "Κέντρο Νοσηλευτικής Υποστήριξης Κρήτης" την οποία έκλεισαν στο τέλος του καλοκαιριού του 2010 γιατί οι καταγγελίες είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν βροχή !!

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !...

ΠΡΕΠΕΙ, ΑΜΕΣΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΞΉΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΌΝΕΣ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΜΕ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ(ιδέ ΗΠΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ-ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΜΨΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ(ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ) ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΏΣΟΥΜΕ.

ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ A.I.G.(American International Group)ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΣΠ/ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ "ΕΡΧΟΝΤΑΙ" ΟΣΟΝ ΟΥΠΩ;

ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΒΡΕ "ΧΑΪΒΑΝΟΙ" ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΠΡΙΟΝΙΖΕΤΕ ΑΘΕΛΆ ΣΑΣ, ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΒΡΕ, ΑΠΟΜΟΝΏΣΤΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΡΙΑ" ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΈΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΊΖΟΥΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΡΕ ΓΑΜΏΤΟ!...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

"Όνος και κοπίδεμος* ίδιαν τύχην έχουσιν" .-

*κοπίδεμος, ο κόπτων(λυγίζων) το δέμας(σώμα), οσφυοκάμπτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της Εφημερίδας Ελεύθερος.

(Από την Αντιγόνη Αυγεροπούλου)

"Να καλύψουν το κενό που αφήνει η… αποχώρηση του κράτους από τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης σπεύδουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, λανσάροντας συνταξιοδοτικά «πακέτα» προγραμμάτων. Το ενδιαφέρον για τα αποταμιευτικά προγράμματα αυξάνεται-αργά αλλά σταδιακά- και οι ασφαλιστικές εταιρείες διαβλέπουν να ανοίγεται μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρό, δεδομένου ότι η κρίση ανέδειξε το σκληρό «πρόσωπο» του κοινωνικού κράτους και θα «σπρώξει» τους Έλληνες στην ιδιωτική ασφάλιση τόσο σε θέματα σύνταξης όσο και περίθαλψης.

Η εμπλοκή της ιδιωτικής ασφάλισης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης -τόσο σε επίπεδο συντάξεων όσο και σε επίπεδο υγειονομικών παροχών- δεν είναι καινοφανές στοιχείο, καθώς μεθοδεύεται εδώ και πολλούς μήνες από την κυβέρνηση, με «όχημα» την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μάλιστα η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, έχει καλέσει δημοσίως σε διάλογο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να βρεθούν τομείς σύμπραξης της δημόσιας με την ιδιωτική ασφάλιση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «εταίρο και πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από καταναλωτές που προσφεύγουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να ενημερωθούν για ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, χωρίς όμως να «κλείνουν» συμβόλαια.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η αγορά παραμένει ακόμη «μουδιασμένη» ως προς τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, ωστόσο προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι στις ηλικίες 40 - 50 ετών θα πρέπει να μεριμνήσουν μόνοι τους για τη σύνταξη τους και αντί να περιμένουν την κοινωνική ασφάλιση θα στραφούν σε ασφαλιστικά προγράμματα ιδιωτικών εταιριών.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη. Πρόκειται για τρία προγράμματα προσαρμοσμένα στην τρέχουσα οικονομική κρίση και τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από αυτήν.

Τα τρία προϊόντα τα οποία λανσαρίστηκαν είναι:

α) Το «Σύστημα Συνταξιοδότησης EasyLife»: Προσφέρεται σε όλους τους ασφαλισμένους της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει ισόβια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη στα 60, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη κρατική σύνταξη.

β) Το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Δημοσίων Υπαλλήλων Αλληλεγγύη»: Αφορά τους δημόσιους υπάλληλους και εξασφαλίζει συμπληρωματική σύνταξη μέσω μικρών μηνιαίων αποταμιεύσεων από 2 ευρώ ημερησίως για μηνιαία σύνταξη 360 ευρώ στην ηλικία των 65 ετών. Περιλαμβάνει επίσης προστασία περιουσίας και ασφάλιση αυτοκινήτου.

γ) Το «Σύστημα Τελών Κυκλοφορίας και Συνταξιοδότησης»: Με αποταμίευση 5 ευρώ ημερησίως παρέχονται πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για το 2011, εφόσον το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο στην εταιρεία και ισόβια σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου, που κυμαίνεται από 406 έως και 1471 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του."

Αντιγόνη Αυγεροπούλου

Να συμπληρώσουμε:
1)Ο τίτλος και οι αρχικές επισημάνσεις, δεν είναι της εφημερίδας.
2)Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, της οποίας τον ασφαλιστικό βραχίονα μανατζάρει ο γνωστός, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου του Ε.(διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ευρωπ. Πίστης, με πρόεδρο τον κολλητό του κ. Θεόδωρο Πανταλάκη του Ν. , τώρα της ΑΤΕ)
3)Βλέποντας τις επωνυμίες των περισσοτέρων εταιρειών και τα ονόματα, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει για την "εθνικότητα του έλεγχου" της ασφαλιστικής αγοράς στη χώρα μας.
4)Τα στοιχεία στον συνημμένο πίνακα έχουν ληφθεί από:
5)Και ένα αιωρούμενο δικό μας ερώτημα: Με τις ασφαλιστικές Υ/προμήθειες της νέας παραγωγής ασφαλίστρων, σε όλες τις εταιρίες, που ως γνωστό είναι πολύ υψηλές στον κλάδο ζωής και υγείας, ποίοι θα πιστωθούν;

Γ.Δ.

Ι. Βρούτσης: Το εργασιακό νομοσχέδιο κρύβει κρίσιμες ανατροπές για τους αδικημένους της αγοράς εργασίας, για τους μερικώς απασχολούμενους

«Η μεγάλη σημασία των αλλαγών στις Επιχειρησιακές Συμβάσεις «έκρυψε» κρίσιμες ανατροπές για τους αδικημένους της αγοράς εργασίας, που είναι οι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής απασχόληση και με το καθεστώς έμμεσου εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου).

Συγκεκριμένα το εργασιακό νομοσχέδιο της «φιλεργατικής» κας Κατσέλη:

  • Καταργεί την προσαύξηση του 7,5% γι’ αυτούς που εργάζονται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα. Κόβει, δηλαδή, 31 λεπτά για κάθε ώρα εργασίας των πιο χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.
  • Καταργεί την προσαύξηση της αμοιβής κατά 10% για την υπερωρία των μερικά απασχολούμενων. Κόβει, δηλαδή, 41 λεπτά από την υπερωρία των εργαζομένων εκείνων, που ο μηνιαίος μισθός τους δεν ξεπερνά τα 400 €.
  • Αυξάνει από 6 σε 9 μήνες το διάστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης εντός του ίδιου ημερολογιακού χρόνου. Η εκ περιτροπής απασχόληση σημαίνει λιγότερες ημέρες και ώρες δουλειάς και μειωμένο μισθό.
  • Αυξάνει από 2 μήνες σε ένα έτος, τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους. Επεκτείνεται δηλαδή ο χρόνος εντός του οποίου δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης απόλυσης για τον εργοδότη.
  • Επεκτείνει τη διάρκεια απασχόλησης μισθωτού από έμμεσο εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου) σε 36 μήνες, από 12 (και κατ’ εξαίρεση 18) μήνες

    Οι ρυθμίσεις αυτές, καταργούν διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 8 μήνες πριν (Νόμος Λοβέρδου για την Εργασιακή Ασφάλεια).

    Τι άλλαξε άραγε από τότε ;

    Αν δεν πρόκειται για μια μεθοδευμένη δοκιμασία αντοχής των εργαζομένων, τότε η απαράδεκτη αυτή διαδικασία φανερώνει προχειρότητα και παντελή έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού.

    Οι διατάξεις αυτές, αποθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους από την επιλογή της μερικής απασχόλησης, καθιστώντας την τελικά εργαλείο συμπίεσης του κόστους εργασίας και όχι θεσμό αντιμετώπισης πρόσκαιρων ή περιοδικών αναγκών της επιχείρησης.

    Επιδεινώνουν τη θέση των νέων και των γυναικών, που κατά κύριο λόγο απασχολούνται σε αυτές τις μορφές εργασίας.

    Ενισχύουν τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας, με τη διεύρυνση των ανισοτήτων που προκαλούν.

    Το πλέγμα των νέων ρυθμίσεων δεν είναι αποκρουστικό μόνο για τους εργαζόμενους, αφού συμπιέζει ακόμη περισσότερο τους ήδη χαμηλούς μισθούς και αφαιρεί σταδιακά τις δικλείδες προστασίας τους.

Είναι απωθητικό ακόμη και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ωφεληθούν εν τέλει. Τι οφέλη, άραγε, να έχουν από απογοητευμένους και χαμηλής παραγωγικότητας εργαζομένους;».

Διαμαρτυρία για την Κάρτα του Πολίτη 12/12/2010 στο Σύνταγμα



Αποκλειστικά από το anti-ntp.blogspot.com

Οι δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που προξένησαν άνοδο των spreads

και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ...
Δείτε τις χρονολογικά σε συνδυασμό με τα spreads:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIpSfrIz04XN5X_oqPyDqfa4JWRni489jvjR0XwWk9Q23ypj0IpSKVOhlFlYxAfNg7V-TNLVUIPn_c3bp415P4rCU9KmLf5blUFIFFZFw5vHzh53gxY9BigkYk-GL9TDD45lFLsDsYlGHy/s1600/spreads1.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwdoM52TOWZ79sDCpE3pL-QyqO0E84cQKgh73jC3_wOscwSCGnyBVaJ0OmDnbswHypTDiI1ht3hizayGjLxhmX0FhLdOuSm8CPMShVvMPl7HF9fxQ6sKqSZXcqruC305uWmf3EsXwYTb5B/s1600/spreads2.jpg

Εις μνήμην Τάσσου Παπαδόπουλου!

Χοροστατούν τος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του τέως πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

H συνέχεια στο citypress-gr.blogspot.com

Ως πότε η Αντιπολίτευση θα ανέχεται την καταστροφή της χώρας;

Του Κώστα Ροδινού

Ενώ η χώρα καταστρέφεται, ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε τακτικισμούς για να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Ζήτησε, λοιπόν, συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια προσπάθεια όχι αναζήτησης συναίνεσης, αλλά εκ των υστέρων επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων.

Είπε και κάτι άλλο, που μάλλον πέρασε απαρατήρητο: ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα, αν προταθεί αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβώνας.

Αυτό το τελευταίο έχει μεγαλύτερη σημασία. Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι μια πρωτοβουλία που θα δώσει μεν την ευκαιρία στο λαό να …εκτονωθεί εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία του, παράλληλα, όμως, θα επιτρέψει στον κ. Παπανδρέου να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το εκλογικό σώμα και να εξουδετερώσει την κριτική της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα επανήλθαν και τα σενάρια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Με δύο κυρίως αποδέκτες του μηνύματος. Το εσωτερικό του κόμματός του (ποιος θα διαμαρτυρηθεί εν όψει λίστας;), αλλά και προς τα μικρότερα κόμματα (με στηρίζετε, σας διευκολύνω εκλογικά)

Προς πορεία μη αναστρέψιμη;

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν υιοθετήσει μια λογική διαχείρισης της οικονομίας με βάση τις επιταγές της τροϊκας.

Δυστυχώς, αυτή η διαχείριση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Χρόνο δίνει στους πιστωτές μας για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Η χώρα δεν κυβερνάται. Εχει εισέλθει σε μια τροχιά καταστροφής.

Όμως, το χειρότερο δεν είναι αυτό! Αν η πολιτική του κ. Παπανδρέου συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμα, τότε η κατάσταση της οικονομίας μας θα είναι μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα η χρεοκοπία να απομένει ως φυσική κατάληξη. Δηλαδή, τα πράγματα θα έχουν αποκτήσει τέτοια δυναμική, ώστε η ανατροπή τους να είναι αδύνατη. Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Παπανδρέου ήδη λειτουργεί ως εκκαθαριστής.

Αυτό μας οδηγεί σε δυο συμπεράσματα:

Πρώτον, ότι η συναίνεση που αναζητά ο κ. Παπανδρέου είναι «φύλο συκής». Καιροσκοπεί απροκάλυπτα και αποβλέπει να καταστήσει συνενόχους και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Επομένως, συναίνεση με ειλημμένες αποφάσεις δεν γίνεται, αλλά και αν ακόμα ο κ. Παπανδρέου ήταν ειλικρινής, συναίνεση σε μια καταστροφική πολιτική είναι αδιανόητη. Ισοδυναμεί με παραίτηση της αντιπολίτευσης από τον θεσμικό της ρόλο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος καλόπιστος: Μα ο κ. Παπανδρέου θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση; Ο πρωθυπουργός έχει οδηγηθεί σε κινούμενη άμμο. Με τα καλά λόγια που ακούει από το εξωτερικό, μπορεί να προσδοκά και να ελπίζει μόνο σε μια προσωπική διάσωση.

Χρειάζεται ουσιαστική αντιπολίτευση

Το δεύτερο συμπέρασμα απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Για πόσο ακόμα θα ανέχεται αυτήν την κατάσταση;

Μήπως ήρθε πλέον καιρός να αποφασίσουν να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση; Και όταν λέω αντιπολίτευση δεν αναφέρομαι στις άνευρες γραπτές ανακοινώσεις που οι αρμόδιοι τομεάρχες αναρτούν στο site της Ν.Δ. και μοιράζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Εννοώ, να τολμήσει να αναμετρηθεί στα σοβαρά με την κυβέρνηση και να επιδιώξει την ανατροπή της.

Μιας τέτοια αναμέτρηση σημαίνει:

  1. Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά διότι η πολιτική που ακολουθεί ουδέποτε εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και βλάπτει τα συμφέροντά του.
  2. Να καταγγείλει την πολιτική του μνημονίου ότι είναι καταστροφική για τη χώρα και να δηλώσει ρητά ότι αφ΄ εξής θα καταψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που έρχονται προς υλοποίησή του. Καμιά στήριξη στην κυβέρνηση του Μνημονίου.
  3. Να υποβάλλει πρόταση μομφής ζητώντας παράλληλα εκλογές για να αποφασίσει ο λαός.
  4. Να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανωθούν επιτέλους δυο μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς κομματικές σημαίες και πλακάτ. Η πολιτική του μνημονίου αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

Η Ν.Δ. θέλει πράγματι να κυβερνήσει;

Η Ν.Δ. αντί να διαμαρτύρεται που οι κ. Στρος Κάν και Ολι Ρέν δεν ήξεραν το πρόγραμμά της (αλήθεια τι έκανε η ίδια για να τους ενημερώσει), ας τολμήσει να δείξει στον ελληνικό λαό, ότι έχει άλλη πρόταση, θέλει και μπορεί να κυβερνήσει. Σκιαμαχώντας δεν θα πείσει κανέναν.

Γιατί μπορεί να συμβεί και το εξής. Αν τα μεγέθη της οικονομίας μας επιδεινωθούν δραματικά, (όπως είναι το πιθανότερο) τότε το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς δεν είναι υλοποιήσιμο διότι στο μεταξύ θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα επι των οποίων εκπονήθηκε.

Αυτό το έχουν λάβει υπόψιν τους στη Ρηγίλλης; Εχουν σκεφτεί το εφιαλτικό σενάριο, να κληθεί να διαχειριστεί ο κ. Σαμαράς την πτώχευση της χώρας;

Μη μας αντιτάξουν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι, γιατί με το ρυθμό αυτό θα …καούν στην προθέρμανση! Στο κάτω-κάτω είδαμε που μας οδήγησαν αυτοί που δήλωναν έτοιμοι και έλεγαν πως είχαν και σχέδιο. Όταν ο λαός είναι σε απόγνωση, θα εμπιστευτεί αυτόν που θα τον εμπνεύσει και τα τον πείσει ότι μπορεί.

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι χθεσινός.

Πέρασε από κρίσιμα υπουργεία, είναι έμπειρος μπορεί να βρεί (και θα βρεί) αρκετούς να τον ακολουθήσουν σε μια εθνική αποστολή για τη σωτηρία της πατρίδας. Εννοείται με ρίσκο, για να ξέρουμε τι μας περιμένει

http://www.antinews.gr

Είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια

Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στο Μετρό
Συνάντηση με αντιπροσωπεία τους είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:«Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των 285 απολυμένων από το χώρο του ΜΕΤΡΟ, απολυμένων άδικα. Ο μόνος λόγος της απόλυσής τους ήταν να αρχίσει η διαδικασία μείωσης του προσωπικού του ΜΕΤΡΟ, όπως γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης σε όλο τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για νέους ανθρώπους, εκπαιδευμένους και τα προσχήματα τα οποία χρησιμοποίησε ο κ. Ρέππας είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια».

typografeio
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στον 902 και στην Τυποεκδοτική

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων από το χώρο του 902 και της τυποεκδοτικής, απολυμένων άδικα. Ο μόνος λόγος της απόλυσής τους ήταν να αρχίσει η διαδικασία μείωσης του προσωπικού του 902 και της τυποεκδοτικής, όπως γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης σε όλο τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για νέους ανθρώπους, εκπαιδευμένους και τα προσχήματα τα οποία χρησιμοποίησε ο κομματικός μηχανισμός είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια».


typografeio.blogspot.com

Η ΝΔ περιόρισε όσο της επέτρεπε το εχθρικό περιβάλλον τις ζημιές των ΔΕΚΟ

Δείτε το παρακάτω πίνακα και προσέξτε:

1. Ότι παρόλο που αναφέρεται ένα ακριβές νούμερο ζημιών για το 2004 δεν μας λένε πως κατανέμονται για να δούμε πόσες ζημιές είχε το 2004 πχ. ο ΟΣΕ


2. Συγκεκριμένα στον ΟΣΕ η ΝΔ κατάφερε και μείωσε πάνω από 50% τις ζημιές του οργανισμού που το παρέλαβε να δημιουργεί ζημιές 1 δις ετησίως!!!

3. Συνολικά μέχρι και το 2007 η ΝΔ χωρίς πετσόκομμα μισθών και τρελές αυξήσεις στις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών από τις ΔΕΚΟ (πχ. τιμή εισιτηρίων) κατάφερε και μείωσε τις ζημιές τους σχεδόν κατά 20%...χωρίς μνημόνια και τρόικα... το γιατί οι ζημιές το 2008-9 ξαναέφτασαν σχεδόν στα επίπεδα που τις παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό.

Και όλα αυτά τα κατάφερε μέσα σε ένα απόλυτα εχθρικό συνδικαλιστικά περιβάλλον όπως αυτό των ΔΕΚΟ, με ΠΑΣΚΕ 60-70%

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimjIbg3xi50G-EAcJg02u3KmpsNLkBNWuF6olyGNSGAmgBXJ6JuBS91ZplmzJAaNgq5cuFcy3teSxP1-VET3zQiKelk7d24nMYEEu_zLqv_nIeHuf6e11waf41VKf3zp7gt-IiDckEy4sJ/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25BF.jpg

«Αυτές οι πέτρες είναι δικές μας»

Γ. Παπαθανασίου: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το Φεβρουάριο του 2010 πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση της υπόθεσης των δημοσιονομικών στοιχείων, κατά την περίοδο 2004 - 2009.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να υπενθυμίσω τις δηλώσεις του σημερινού υπουργού Οικονομικών, του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στις 4/8/2009 στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84:
«Δεν κάναμε εμείς δημοσιονομική απογραφή, όπως η κυβέρνηση. Δεν πήγαμε στις Βρυξέλες να τους πούμε “ξέρετε, σας λέγανε ψέματα οι προηγούμενοι”. Δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε ποτέ αυτά που έκανε η Νέα Δημοκρατία και μας εξέθεσε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλους τους εταίρους μας».
Τελικά το ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα ο ίδιος δήλωνε, δύο μήνες σχεδόν πριν τις εκλογές.

Από το σκεπτικό της πρότασης προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και επιδιώξεων.

Χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος επεσήμανε σε συνέντευξή του στις 29 Αυγούστου 2010 τα εξής:
«Εξεταστική για την οικονομία δεν γίνεται. Τι θα κάνει, δηλαδή η Εξεταστική για την οικονομία; Θα εξετάσει αν πάρθηκαν σωστές αποφάσεις στην οικονομική πολιτική και θα τις ποινικοποιήσει; Με βάση ποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα; Ξέρετε πολύ καλά, ότι σε ένα κράτος δικαίου, η ποινική διαδικασία στηρίζεται σε νόμους που περιγράφουν με μεγάλη σαφήνεια τι ακριβώς συνιστά ποινικό αδίκημα κάθε φορά. Εδώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Εδώ μόνο η λαϊκή αποδοκιμασία μπορεί να συνιστά καταδίκη. Τίποτε άλλο».
Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει:

Πρώτον, να λησμονήσουν οι πολίτες τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε.

Δεύτερον, να αποκρύψει τους ολέθριους και καταστροφικούς χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης, που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στη βαθιά ύφεση.

Τρίτον, να ενοχοποιήσει το κόμμα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας. Λες και η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, οι οποίες το 2008 – 2009 ήταν πολύ πιο έντονες στις περισσότερες χώρες της ΕΕ σε σχέση με τη χώρα μας. Στο Ντουμπάι που κήρυξε στάση πληρωμών, στις ΗΠΑ που το έλλειμμα έφτασε στο 12,9% η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση; Στη Μεγάλη Βρετανία που το έλλειμμα το 2009 ήταν 11,4 % και το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 4,9 %, στην Ιρλανδία που το έλλειμμα έφτασε στο 14,4 % και η ύφεση στο 7,6 %, στην Πορτογαλία που είχε έλλειμμα 9,3 %, στην Ισπανία που είχε ύφεση 3,7%, ανεργία 18 % και έλλειμμα 11,1% ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός;

Η πραγματικότητα είναι ότι τα προβλήματα της οικονομίας έχουν ρίζες δεκαετιών. Και ευθύνες για τη μη αντιμετώπισή τους, έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Το ασφαλιστικό δεν δημιουργήθηκε την τελευταία πενταετία, ούτε οι ΔΕΚΟ έγιναν ελλειμματικές μετά το 2004. Ο Δημόσιος Τομέας ήταν επί δεκαετίες αντιπαραγωγικός, η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η παραοικονομία, η διαφθορά γιγαντώθηκαν ήδη από τη δεκαετία του ’80 και μετά.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στις 8 Οκτωβρίου 2010 στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ:
«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες».
Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, έχουμε κάνει αυτοκριτική για το γεγονός ότι τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά κατά την πενταετία 2004 - 2009.

Μπορούσαμε και έπρεπε να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, ιδίως στην αρχή της θητείας μας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε όμως, ότι σε όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κάναμε, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε απέναντί μας.

"Ο Γ. Παπανδρέου, σ΄ ένα πρωτοφανές ξεβράκωμά του, παρέσυρε στο ρεζίλεμα και βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας"

Κάνοντας το τελικό χαρακίρι, ο Γ. Παπανδρέου, στραγγάλισε και τ΄ απομεινάρια της όποιας ιδεολογικής του άποψης, ενώ γελοιοποίησε τον ίδιο του τον εαυτό, τα ίδια του τα λόγια : «δεν θα θιγούν άλλο οι εργαζόμενοι, δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών !...».

Η χθεσινή επέλαση (μια ακόμα) κατά της ελληνικής κοινωνίας, συνδυαζόμενη και ως απόρροια των εξελίξεων όλης της εβδομάδας, έδωσε υλικό για να γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας.

Οι επιστάτες των ευρωπαίων και των διεθνών τοκογλύφων, ο Στρος Καν και ο ΄Ολι Ρεν, ήρθαν στην Αθήνα για να πιέσουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ξεχάσει και να παραμερίσει τις όποιες διαφωνίες, τους όποιους δισταγμούς και να προχωρήσει στο τελειωτικό χτύπημα κατά του εργαζόμενου λαού. Και τα πήραν όλα ! Πέρα για πέρα !...

Το εξοργιστικό είναι πως τα κατάφεραν απειλώντας να μας κόψουν, τάχα, πράγματα (την 4η δόση) ή να μην μας δώσουν κάποια άλλα (επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δισ. €), τα οποία, ούτως ή άλλως είναι προς το δικό τους συμφέρον να τα δώσουν. Αυτοί έχουν λαμβάνειν, όχι εμείς…

Ο Γ. Παπανδρέου, σ΄ ένα πρωτοφανές ξεβράκωμά του, παρέσυρε στο ρεζίλεμα και βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, πέρα από το κόμμα (ας το ξεπεράσουμε αυτό), το υπουργικό συμβούλιο (άβουλα και άτολμα, φτωχά στρατιωτάκια στη σειρά και στη μούγκα…) και τη Βουλή, που καλείται να ψηφίσει την ανατροπή του κοινωνικού στάτους, χωρίς νάχει χρόνο και δυνατότητα να διαβάσει, καν, το νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Δεν θάταν απαραίτητο να δικαιολογηθούν οι παραπάνω απόψεις, αλλά σε προ-απάντηση όσων καλοθελητών, όσων αφελών κι όσων αναίσθητων υποστηρίξουν, πως «σιγά το πράγμα και τι έκανε, τάβαλε με τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τα ρετιρέ των αρχόσχολών τους», να επισημανθεί πως το χθεσινό πολυνομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τις ΔΕΚΟ και δεν βουτάει, μέσα σε μια νύχτα, από την τσέπη οικογενειαρχών έως και το 30% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών.

Το σατανικής έμπνευσης και απόλυτης αμοραλιστικής υλοποίησης νομοσχέδιο, ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, καταργώντας ουσιαστικά το «συνδικαλίζεσθαι», δίνει την πρωτοβουλία και τον πλήρη έλεγχο στους εργοδότες, φέρνει το κατακρεούργημα των, ήδη, πενιχρών αποδοχών των εργαζόμενων.

Το κερασάκι στην τούρτα ; Μα, το περαιτέρω μπούκωμα των επιχειρηματιών (αυτών ντε, που δεν θέλουν το κράτος και το λοιδωρούν !...), με ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις…

΄Αλλωστε την εντολή για «Ανάπτυξη» δεν μετέφεραν οι επικυρίαρχοι της Ελλάδας ; Να, που και για τον Γ. Παπανδρέου, τελικά, ανάπτυξη σημαίνει στραγγαλισμός των εργασιακών δικαιωμάτων και εισοδημάτων, από τη μια και ασύδοτη δραστηριότητα και ασύστολη ενίσχυση των εργοδοτών, από την άλλη… Μπορεί να μην είναι πρωτότυπο, αλλά είναι δοκιμασμένο, θλιβερό και συνάμα – για την περίπτωση – απείρως εξοργιστικότερο !...

http://logoplokies.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ 12.12.10

Kύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Σας υποδεχόμαστε με θλίψη, απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση, ντροπή και αποτροπιασμό στην ψυχή μας αυτές τις άγιες ημέρες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πρωτίστως η χώρα μας και κατ επέκταση η πόλη μας και η γειτονιά μας.

Απάνθρωπη και άδικη η τιμωρία, η περιφρόνηση, η εγκατάλειψη των γειτόνων μας, των συνανθρώπων μας, των Ελλήνων .

Αδικαιολογήτως απούσα η παρουσία σας, η στάση σας, ο λόγος σας για αυτήν την οικονομική, πνευματική, κοινωνική, ηθική εξαθλίωση που έχει επιβληθεί σε εμάς τους Έλληνες και τις Εκκηνίδες (και όχι τους φιλους και τις φιλες κε Πρόεδρε) από όλους τους πολιτικούς , σαφώς παρά την θέλησή μας.

Άνισος αλλά διαρκής και άοκνος ο αγώνας μας να κρατήσουμε παρόντα, όρθιο, ζωντανό, τον Ελληνισμό όχι της διασποράς αλλά της Χώρας μας, όχι στα πέρατα της Γης αλλά στον τόπο μας, στην Πατρίδα μας.

Έλληνες που παλεύουμε σκληρά με εντιμότητα και ήθος την άγρια, σκληρή καθημερινότητα μας , ολομόναχοι , εγκαταλειμμένοι , έχοντας εχθρό απέναντι μας ένα κράτος και μια εκκλησία , που υπεραμύνονται με υπερβάλλοντα ζήλο τα δικαιώματα των παράνομων εισβολέων στην χώρα αλλά που εγκληματικά αδιαφορούν για τα αυτονόητα δικά μας δικαιώματα .

Έλληνες και εσείς και μάλιστα Πρόεδρος αυτής της αμφίβολης και κατ επίφαση Δημοκρατίας Ελληνικής(;) και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στέκεστε σιωπηλοί μπροστά σε μια Αθήνα που βουλιάζει στο Ισλάμ της παρανομίας, της επαιτείας, της εγκληματικότητας, της ασέβειας , της βρώμας, της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των Ελλήνων και άρθρου του Ελληνικού Συντάγματος , σε μια Αθήνα που μετετράπη σε τζαμί 2 φορές , σε μια Χώρα που είναι υπό κατοχή από παράνομους εποίκους που κατά τα άλλα, ναι είναι αξιολύπητοι, όπως όμως και εμείς.

Μπροστά σε μια κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς στο έγκλημα στη λεηλασία, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς ούτε ένα σημείο αναφοράς στο ορθό, το έντιμο, το νόμιμο, το ηθικό, το λογικό , το αξιοπρεπές.

Μα αξιότιμοι κύριοι, Άρχοντες της Πολιτείας και της Εκκλησίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ για τους αξιολύπητους συμπατριώτες σας , για το ποίμνιο σας .

Για το ανελέητο μέχρι θανάτου ξύλο που τρώνε γέροντες και γερόντισσες, για την ληστεία μιας σύνταξης (που θέλουμε να πιστεύουμε ξέρετε τι σημαίνει ) , ενός σταυρού στο λαιμό, για την μάταιη προσπάθεια αγρυπνίας του παπα στην εκκλησία , που κανένας δεν μπορεί να παρακολουθήσει γιατί όλοι φυλακίζονται στα σπίτια τους με το που πέφτει η νύχτα·.

Για τον κάθε αξιοθρήνητο καταστηματάρχη που με νύχια και δόντια προσπαθεί να επιβιώσει δίπλα στα παράνομα μαγαζιά των αλλοδαπών που χαίρουν της προστασίας των αρχών .

Για τον απελπισμένο γονιό που αναγκαστικά στέλνει το παιδί του στην τάξη των 28 αλλοδαπών παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο , που ούτε την γλώσσα δεν ξέρουν.

Για αυτά τα καταδικασμένα ελληνόπουλα που δεν θα μάθουν ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, αρχές και αξίες, αγωγή του πολίτη και που στο τέλος θα πάψουν να βλέπουν και την εικόνα του Χριστούλη (όπως λέγαμε μικρά παιδιά), γιατί τα παιδιά των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ δεν πρέπει να προσβάλλονται και που αντί για πρωινή προσευχή θα τους μαθαίνουν να σκύβουν στα τέσσερα για να μάθουν τι είναι το μπαϊράμι (όπως πρόσφατα συνέβη σε σχολείο των Σεπολίων).

Για τα καταδικασμένα ελληνόπουλα που θα καταλήξουν ευνουχισμένοι Έλληνες χωρις μνήμη και γνώση των μεγάλων αγώνων που δώσανε οι πρόγονοι μας για να κρατήσουν την Πατρίδα μας ελεύθερη και που αυτό το Υπουργείο , αυτό το κράτος, φροντίζει να τα ξεκόψει από κάθε τι που μας έκανε υπερήφανους στο παρελθόν και μας δυναμώνει για να οραματιστούμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον.

Το μόνο που ζητάμε είναι να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και έστω και τώρα να πράξετε το καθήκον σας, έναντι όλων αυτών που αντιπροσωπεύει το αξίωμα σας και η θέση σας και θέλουμε να πιστεύουμε και η συνείδηση σας , σαν άνθρωποι και κυρίως ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλους τους Έλληνες , τις Ελληνίδες και την Πατρίδα μας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ,AGIOSPANTELEIMONAS@GMAIL.COM THL. 6930 304 442

"Ασπρόμαυρα" δε φορούσε ο Ζορό;

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο Ίσμαελ Μπλάνκο θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ αφού η ομάδα δε του δίνει αυτά που του είχε τάξει πριν λίγο καιρό... Αν όμως έχει βάση το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να κάνει εύκολα το ντιλ...

Ο Αργεντινός θέλει να μείνει στην Ελλάδα και μην εκπλαγείτε αν μείνει σε άλλη ομάδα και με τα ίδια λεφτά που του προτείνει τώρα η ΑΕΚ... Και αυτό γιατί δε του άρεσε η στάση της ομάδας απέναντι του ως προς το νέο του συμβόλαιο...

Ο ΠΑΟΚ έχει δεδομένο πρόβλημα στο σκοράρισμα και ο πρώην πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μπορεί να δώσει λύση στην επιθετική δυστοκία του συλλόγου... Αν του προσφέρει τα χρήματα που δίνει τώρα στον Μουσλίμοβιτς, τότε το ντιλ είναι δεδομένο...

Και πιστέψτε με πως τώρα θα ξεκινήσει ξανά η καριέρα του... Θα θέλει να δώσει απαντήσεις σε κάποιους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του... Και να μου το θυμηθείτε, δεν είναι λίγοι και οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι πολλές... Οπότε μην ξαφνιαστείτε αν δείτε τον "Ζορό" στα ασπρόμαυρα...

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Που είναι ο Φερνάντεζ ρε παιδιά;

Ο Τζόρβας μένει στο πάγκο για το ματς της Τρίπολης και οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκο΄τ εμφανίζουν ως φαβορί τον Καρνέζη... Ο Φερνάντεζ όμως που είναι;

Η συνέχεια στο http://milamegiampala.blogspot.com

Γεράσιμος Αρσένης: Παραμυθιάζει τους νεότερους με το βιογραφικό του

Α] Στο βιογραφικό του δεν αναφέρει τίποτε για το (ΕΣΚ) Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ίδρυσε το 1987 και το ποσοστό 0,21% ψήφων που έλαβε στις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ tvxs.gr:
"Ο Γεράσιμος Αρσένης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας το 1985 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 2 Μαρτίου του 1986, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Απρίλιο του 1987 ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989, λαμβάνοντας ποσοστό 0,21% των ψήφων."
Β] Δίνει πολύ διαφορετική "εικόνα" από άλλες, δημοσιευμένες στα περισσότερα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), για τις σχέσεις του με τον Α.Παπανδρέου, την διαγραφή του το 1986 από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως για την επιστροφή του το 1989. ΛΕΕΙ ΣΤΟ garsenis.gr
"Η πολιτική διαδρομή".
"....Το 1985 διαφωνεί με τον Α. Παπανδρέου για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και διαγράφεται για τις απόψεις του αυτές.
Επιστρέφει το 1989, όταν ελάχιστοι ήθελαν να έχουν σχέσεις με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ κάτω από το βάρος της ατμόσφαιρας του σκανδάλου Κοσκωτά. Τις δύσκολες εκείνες ώρες για τη δημοκρατική παράταξη ξαναεντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ και αποφασίζει να δώσει τη μάχη των εκλογών του 1989 στην κρίσιμη μονοεδρική της Κεφαλονιάς αντί από τη σίγουρη θαλπωρή του ψηφοδελτίου Επικρατείας που του πρόσφερε ο Α. Παπανδρέου.
Από εκείνη τη στιγμή δίνει συνεχώς τις μάχες του στο πλευρό του Ανδρέα και των άλλων συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ, εργάζεται για τη νίκη του 1993. Με την αποχώρηση του Ανδρέα από την πολιτική, διεκδικεί την ηγεσία του Κινήματος. Αποδέχεται το αποτέλεσμα και εργάζεται στο πλευρό του Κώστα Σημίτη για την ενότητα και την προοπτική του Κινήματος."
ΕΝΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ tvxs.gr:

"Μετά από αυτή την απογοητευτική εμφάνιση, τον Οκτώβριο του 1989, επαναπροσέγγισε το ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στο νέο όργανο που συγκροτήθηκε (Πολιτικό Συμβούλιο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη) ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 1989 στις οποίες ήταν υποψήφιος στην Κεφαλονιά, όπου απέτυχε να εκλεγεί. Αργότερα επανεντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ, εξελέγη βουλευτής Α’ Αθήνας και τον Ιανουάριο του 1996, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την πρωθυπουργία μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου για λόγους υγείας."
Γ] Δεν αναφέρει τίποτε για το IMF, στην στήλη "πολιτική διαδρομή", ενώ δεν παραλείπει ν' αναφερθεί στη δραστηριότητά του ως στέλεχος του ΟΗΕ για τη βοήθεια των φτωχών χωρών....ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ livepedia.gr:

"....Ανέπτυξε επιστημονική και διπλωματική δράση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος στα πλαίσια της "Επιτροπής των 20" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (I.M.F.). Συμμετέσχε στις διαπραγματεύσεις της "Λέσχης του Παρισιού" για τον εξωτερικό δανεισμό κρατών. Έχει χρηματίσει Σύμβουλος πολλών Κυβερνήσεων για θέματα οικονομικού προγραμματισμού, εξωτερικού δανεισμού και διακανονισμού του εξωτερικού χρέους...."
ΣΗΜ. Σύμβουλος επικοινωνίας (image-maker), του Γεράσιμου Αρσένη, το 1992 - 93, ήταν ο κ. Ζαν Κοέν.

Οι “Διεθνείς Ταξιαρχίες” στον Ισπανικό Εμφύλιο, μέρος Β

Το πρώτο εκστρατευτικό σώμα των Διεθνών Ταξιαρχιών, αποτελούμενο από 500 άνδρες αναχώρησε από το Παρίσι τον Οκτώβριο του 1936 με προορισμό την Καταλωνία όπου και έγινε θριαμβευτικά δεκτό από τους Αριστερούς της περιοχής. Αυτή η δύναμη συμπληρώθηκε στην πόλη Αλβαθέτε της Μάντσας, φτάνοντας του 800 άνδρες των οποίων η πλειοψηφία ήταν Γάλλοι γιαυτό και το τάγμα ονομάσθηκε προς τιμήν τους “Μασσαλιώτιδα”.

Αυτοί οι πρώτοι “Μπριγαδίστας” εγκαταστάθησαν σε έναν στρατώνα του οποίου οι τοίχοι ήταν ακόμα ποτισμένοι από τα αίματα των σφαγμένων Εθνικιστών του περασμένου Ιουλίου. Κι η αιματηρή παράδοση συνεχίσθηκε, αφού η αρχηγία αυτής της βάσης είχε ανατεθεί στον Αντρέ Μαρτύ, ο οποίος φρόντισε σύμφωνα με τα πρότυπα της σταλινικής ιδεολογίας του να επιβάλλει όχι μόνο σιδηρά πειθαρχία αλλά και εφιαλτική καχυποψία. Οι άνδρες που τελούσαν υπό τις διαταγές αυτής της διεστραμμένης προσωπικότητας ήταν οι πρώτοι που γνώρισαν τον σαδισμό του. Πολύ πιο δύσκολη ήταν η θέση του επίσης Γάλλου, Βιτάλ Γκαϋμάν, ο οποίος είχε ορισθεί ως βοηθός του και ήταν ουσιαστικά επιφορτισμένος με την οργάνωση των Διεθνών Ταξιαρχιών. Αυτός ο πρώην στρατιωτικός και παρασημοφορημένος βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, χρειάσθηκε να εξαντλήσει όλα τα αποθέματα πειθαρχίας και υπομονής που διέθετε για να μπορέσει να αντέξει τις θυελλώδεις έκρηξης θυμού του ανωτέρου του που ξεσπούσαν “ως κεραυνοί επί της κεφαλής του”.

Παρακάτω θα δούμε πόσο εφιαλτική ήταν η δράση της συγκεκριμένης σαδιστικής προσωπικότητας. Αυτή η δολοφονική δραστηριότητα του Αντρέ Μαρτύ μάλιστα ήταν η αιτία, βάση της όποιας, απερρίφθη το 1996 στη Γαλλία, πρόταση Αριστερού βουλευτή για αναγνώριση των Γάλλων των Διεθνών Ταξιαρχιών ως αντιστασιακών. Τότε, με την ευκαιρία αυτής της πρότασης ήρθαν για μία ακόμα φορά στο φως στοιχεία από φρικιαστικά εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί κατά της διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου από “εθελοντές” όπως ο Αντρέ Μαρτύ που είχε πράγματι αφήσει πίσω του ίχνη ανηλεών βασανισμών και σαδιστικών φόνων. Κι οι βασανισμοί αυτοί δεν περιορίζοντο μόνο στους αντιπάλους αλλά επεκτείνοντο κι εναντίον άλλων συναδέλφων τους στις Διεθνείς Ταξιαρχίες. Όλα αυτά όμως θα γίνονταν πολύ αργότερα. Για την ώρα η “ατραξιόν” του στρατοπέδου ήταν ο Βρεταννός, πρώην αξιωματικός του στρατού, Τζώρτζ Ναίηθαν (Georges Nathan), που είχε αποταχθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδος του κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία. Αυτός ο πρώην αξιωματικός που στελέχωνε άλλοτε τις βρεταννικές μυστικές υπηρεσίες και μετέβη στην Ισπανία να πολεμήσει υπέρ της αριστερής Κυβερνήσεως της Μαδρίτης, τέθηκε επικεφαλής μίας δύναμης εκατόν είκοσι συμπατριωτών του, Άγγλων και Ιρλανδών, τους οποίους συνήθιζε να αποκαλεί “κυρίες”…

Το αλλόκοτο αυτό σκηνικό συμπλήρωνε κι ένα μέλος του ΙΡΑ, ο Φρανκ Ράϊαν (Franck Ryan), ο οποίος τοποθετήθηκε ως υπαρχηγός του Τζώρτζ Ναίηθαν και παραβλέποντας πως ο νυν διοικητής του, ως αξιωματικός των βρεταννικών μυστικών υπηρεσιών, είχε καταδιώξει απηνώς τον ίδιον και την οργάνωση του, υπακούοντας στην κομματική επιταγή έθεσε εαυτόν υπό τας διαταγάς του άλλοτε διώκτη του.

Πολλές φορές κατέφθαναν στην Αλβαθέτε και μεμονωμένοι εθελοντές που δεν ανήκαν σε κάποιο κομμουνιστικό κόμμα αλλά απλώς αναζητούσαν την περιπέτεια ή απλώς δεν ήξεραν τι ζητούσαν. Στους πρώτους ανήκαν άτομα όπως ο Γάλλος ιατρός Πιέρ Ρουκές, που εγκατέλειψε τη θέση του και το σπίτι του στο Παρίσι για να γίνει στρατιωτικός ιατρός των “Μπριγκαδίστας” και να πεθάνει τελικά στο στρατόπεδο του Μπούχενβαλντ, ενώ στους δεύτερους ανήκαν άτομα όπως ο Γάλλος απόστρατος συνταγματάρχης Ζάν Βενσάν, που απογοητεύθηκε από την υποδοχή της οποίας έτυχε αφού περίμενε μόλις εμφανιστεί να τον προάξουν σε στρατηγό και να του δώσουν να διοικεί μεραρχίες. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες που στελέχωναν τις Διεθνείς Ταξιαρχίες ήταν ιδεολόγοι που είχαν πεισθεί ότι έπρατταν “το σωστό”, ασχέτως εάν δεν μπορούσαν κι εκείνοι οι ίδιοι πολλές φορές να το προσδιορίσουν. Κρυφά από τις κυβερνήσεις τους, αψηφώντας διατάξεις των χωρών τους που απαγόρευαν την μετάβαση τους στη φλεγόμενη Ισπανία, υπερπηδώντας σοβαρά εμπόδια όπως η παρακράτηση διαβατηρίων, έφταναν εκεί “με ένα κοινό ιδανικό και στόχο που κάνει τους εξωτερικά ανομοιογενείς ανθρώπινους χαρακτήρες να πετιούνται όλοι μαζί σ ένα πρόσταγμα απ’το αμπρί τους πάνω στα πυρά των εχθρικών πολυβόλων.. “, όπως τους περιέγραφε στο βιβλίο του “Γη των Ανθρώπων”, ο Γάλλος συγγραφέας και πιλότος Αντουάν ντε Σαίντ Εξυπερύ, τότε πολεμικός ανταποκριτής στην Αραγωνία.

blackblogofcommunism.com

Τα 9+1 "ΟΧΙ" του Παπανδρέου, όταν η Ν.Δ ζητούσε συναίνεση...

Ήταν μεσημέρι της 5ης Μαρτίου 2009. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για να του ζητήσει συναίνεση σε 6 σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. Η συνάντηση δεν πήγε καλά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση με το επιχείρημα ότι "ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας". Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωνε στο briefing τους πολιτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο της πρότασης Καραμανλή προς τον Παπανδρέου. Το παρακάτω απόσπασμα που θα διαβάσατε είναι ακριβώς αυτό: Η πρόταση συναίνεσης του πρωθυπουργού.
"
Τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Και τις ορίζουν τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη όσο και σε σχέση με την κοινωνική πολιτική. Αν ξεφύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη! (...) Όλοι μας, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων. Φυσικά, κάθε κοινωνική ομάδα έχει τις δικές της προσδοκίες. Κι έχει δικαίωμα να εκφράζει, με τον τρόπο που ορίζουν τα συνταγματικά μας πλαίσια, αυτές τις προσδοκίες. Αλλά η κατάσταση, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει την πλειοδοσία παροχών."

Ο Παπανδρέου, όχι μόνο απέρριψε, αλλά στο δρόμο για τις ευρωεκλογές μοίρασε υποσχέσεις στους πάντες: Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποιήσεις κ.λπ. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά.... οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός και ετοιμάζεται να ζητήσει τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για να "περάσει" από το Κοινοβούλιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Η πρωτοβουλία του είναι εύλογη και κατανοητή, θα είχε όμως μεγαλύτερη πειστικότητα αν συνοδευόταν από αυτοκριτική για το πώς πολιτεύτηκε ο ίδιος ως παράγων του πολιτεύματος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή, την κρίσιμη περίοδο 2007-2009. Θα θυμίσω σήμερα, από αυτή τη θέση, ποια στάση τήρησε το ΠΑΣΟΚ επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων με τα οποία νομοθετήθηκαν δύσκολες μεταρρυθμίσεις:
  • Στις 31 Ιανουαρίου 2007, το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο προσχηματικούς λόγους, αποχώρησε από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος με την οποία θα πραγματοποιούνταν μείζονες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως η αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το "πόθεν έσχες" των πολιτικών, οι εκλογικές δαπάνες, ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος, η αναθεώρηση του άρθρου 16, η άρση μονιμότητας για νεοδιοριζόμενους κ.λπ.
  • Στις 8 Μαρτίου 2007, η Βουλή ψήφισε το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ με ψήφους 164 υπέρ και 117 κατά. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νόμου, ο οποίος προέβλεπε αξιολόγηση των ΑΕΙ, νέο πλαίσιο για το άσυλο, μάνατζερ, ρύθμιση θέματος των "αιώνιων" φοιτητών κ.λπ.
  • Στις 5 Μαρτίου 2008, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση ΟΛΠ-Cosco, με ψήφους 149 υπέρ και 131 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
  • Στις 31 Μαρτίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Πετραλιά για το Ασφαλιστικό, με 151 ψήφους υπέρ και 146 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ζητώντας δημοψήφισμα.
  • Στις 18 Ιουνίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τον ΟΤΕ, με 151 ψήφους υπέρ και 144 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, με τον Παπανδρέου να απειλεί με "προανακριτική".
  • Στις 30 Ιουλίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τα κολέγια. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ενώ τώρα εφαρμόζει το νόμο με ελάχιστες τροποποιήσεις.
  • Τον Αύγουστο του 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Αλογοσκούφη για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
  • Στις 9 Απριλίου 2009, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση πώλησης της "Ολυμπιακής" στη MIG. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, "γιατί δεν διασφαλίζεται η εθνικότητα της εταιρείας".
  • Στις 30 Ιουλίου 2009, η Βουλή ψήφισε το νέο πλαίσιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, θα μπορούσε να έχει κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν έχει νόημα. Το ζήτημα είναι ένα και μόνο: Η πορεία προς τη συναίνεση περνά υποχρεωτικά μέσα από μια γενναία αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια. Συναίνεση που δεν είναι ειλικρινής δεν μπορεί, άλλωστε, να αντέξει...
Η γενναία παραδοχή ότι έγιναν βήματα και στο παρελθόν τα οποία δεν έτυχαν στήριξης είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα περαιτέρω...
(του Μανώλη Κοττάκη - ΕΠΙΚΑΙΡΑ)