13 Δεκεμβρίου 2010

Εξαφανίστηκε η διαφήμιση του ΟΠΑΠ από την σελίδα των πρασινοφρουρών, μετά την αποκάλυψη της διαπλοκής από τον Ντινόπουλο!!!

Εξαφανίστηκαν, μετά από ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου, τα ονόματα των στελεχών και συνεργατών του ΟΠΑΠ, Γιώργου Γανωτή και Δημήτρη Τζιώτη, από την ιστοσελίδα των πρασινοφρουρών (www.greentank.gr) που οι ίδιοι έστησαν και λειτουργούν, για να προσφέρουν δήθεν συμβουλές για πράσινη ανάπτυξη (δηλαδή για την άντληση κρατικού χρήματος), και την οποία κοσμούσε διαφήμιση του ΟΠΑΠ!!!

Από την ιστοσελίδα εξαφανίστηκαν τα ονόματα όλων των … πράσινων ειδικών, δηλαδή Γανωτή, Διώτη και άλλων, αλλά και το διαφημιστικό banner του ΟΠΑΠ!!!

Έτσι οι πράσινες συμβουλές (για άντληση κρατικού χρήματος) δίδονται τώρα … ανωνύμως.

Βέβαια για να μην περνιούνται για έξυπνοι, τους πληροφορούμε ότι στο ιντερνετ οι λαμογιές δεν σβήνονται έτσι απλά και τους αφιερώνουμε τη σελίδα ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΑΝ με όλα τα μπουμπούκια του ΠΑΣΟΚ που περιείχε... από Πανταγιά μέχρι Συναδινό και Ρουμπάτη (που τον ξεθάψατε αυτόν ρε παιλικάρια;), μαζί με τους δύο εν λόγω κυρίους του ΟΠΑΠ (Γανωτή και Τζιώτη)


Χείρα βοηθείας των διαπλεκόμενων σε ένα σύστημα που καταρρέει

Ορισμένοι "καλοθελητές" της Μνημονιακής πολιτικής και του -δήθεν- μονοδρόμου της κυβερνητικής...ανυπαρξίας αδυνατούν ακόμη και την ύστατη ώρα να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών, εμφανίζονται επικίνδυνα απαθής, συντελούν απροκάλυπτα στην κατοχή της χώρας.

Σε αυτή τη "γραμμή" και οι δύο πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες της περασμένης Κυριακής(Real και Καθημερινή)...

H πρώτη ανοιχτά αυτήν την Κυριακή με το πρωτοσέλιδό της έδειξε την αμέριστη στήριξή της στους κομισάριους του ΔΝΤ, αγνοώντας, φανερά, τα νέα -πρωτοφανούς σκληρότητας- μέτρα που επέβαλλε αυτό στους Έλληνες πολίτες και τα οποία θα εγκριθούν από το Κοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα. Απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως δεν έχει καμία διάθεση δημοσιογραφικής κριτικής απέναντι τους, στηρίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική των αυτοαποκαλούμενων "γιατρών" του ΔΝΤ.

Η Καθημερινή (γενικότερα ο συγκεκριμένος όμιλος συμφερόντων) από την άλλη, κάθε μέρα απογοητεύει όλο και περισσότερο τους αναγνώστες που την εμπιστεύονταν όλα τα χρόνια για τη σοβαρότητα αλλά και την εγκυρότητά της. Πέρα από την παντελή απουσία αντιπολίτευσης από τις φυλλάδες της, δημοσίευσε και μια δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, η οποία περισσότερο προκαλεί γέλιο και χλεύη παρά σκεπτικισμό. Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος αυτή τη στιγμή(έστω και ο πλέον φανατικός οπαδός του κυβερνώντος κόμματος) ο οποίος αισθάνεται τη διαφορά στο 9%;(!) Ή τη διαφορά καταλληλότητας στην πρωθυπουργία στο 22% υπέρ του Γ. Παπανδρέου;(!) Αστεία πράγματα...

Ο επιτυχημένος οικονομολόγος Β. Βιλιάρδος έγραψε πρόσφατα σε ένα άρθρο του: "το διεθνές νομισματικό ταμείο είναι πλήρως οργανωμένο, ενώ έχει την ικανότητα «χειρισμού» της κοινής γνώμης - δια μέσου της «χειραγώγησης» κάποιων ΜΜΕ, ορισμένων «επιφανών» συνδικαλιστών" κλπ. Το σύστημα είναι πασιφανές πλέον πως προσπαθεί να σωθεί και ψάχνει χείρα βοηθείας απ 'ολες τις πλευρές. Δεν καταλαβαίνουν όμως όλοι αυτοί πως όταν καταρρεύσει το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης, θα είναι οι πρώτοι που θα το ακολουθήσουν στον Καιάδα των ανίκανων.
Αιδώς Αργείοι...

armageddon-news.blogspot.com

Μνημόνιο δώρων για τους τραπεζίτες

Ο… Άγιος Βασίλης ήλθε φέτος πρόωρα για τους Έλληνες τραπεζίτες: το αναθεωρημένο μνημόνιο περιλαμβάνει όλα τα «δώρα» που ζητούσαν οι τράπεζες από την κυβέρνηση, ακόμη και όσα έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης για ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα!

Παρότι μόλις πριν από δύο μήνες ο Πρωθυπουργός δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι θα δημιουργηθεί σίγουρα ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, χωρίς να αποκλείεται να σχηματισθεί και δεύτερος και τόνιζε με νόημα, ότι για τα θέματα των τραπεζών λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση, καθώς δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες σχετικές δεσμεύσεις στο μνημόνιο, στο αναθεωρημένο μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο δημόσιος πυλώνας έχει ως δια μαγείας… εξαφανισθεί!

Είναι κοινό μυστικό στους τραπεζικούς κύκλους, ότι στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών η ιδέα της συγκρότησης ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα, την ώρα που οι ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονται σε δεινή θέση, προκαλούσε… ανατριχίλες. Λέγεται, μάλιστα, ότι στο παρασκήνιο οι ισχυρότεροι τραπεζίτες της χώρας, με τη συμπαράσταση και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλου, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για να τορπιλίσουν το σχέδιο για δημόσιο πυλώνα, αξιοποιώντας την τρόικα σαν μοχλό μεγιστοποίησης της πίεσης στην κυβέρνηση.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, καθώς από το κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου προκύπτει σαφώς ότι όχι μόνο δεν θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός δημόσιος πυλώνας από συγχώνευση της ΑΤΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών, αλλά αντίθετα θα… πριονισθούν και οι τελευταίες κολώνες τραπεζών που ελέγχονται από το Δημόσιο, ανοίγοντας πλήρως το δρόμο για απόλυτη κυριαρχία των ιδιωτικών τραπεζών:

  • Η ΑΤΕ προβλέπεται ότι θα συνεχίσει… μοναχικά την πορεία της και εκ των πραγμάτων θα υποβαθμισθεί σοβαρά ο ρόλος της στην αγορά. Η τράπεζα τοποθετείται σε προκρούστια κλίνη για την εξυγίανσή της: όπως αποκαλύπτεται από το κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου, η ΑΤΕ θα είναι η μοναδική τράπεζα που θα υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο του χαρτοφυλακίου των δανείων της από ελεγκτική εταιρεία, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
  • Στο πόρισμα αυτό, που αναμένεται να αποκαλύψει μεγάλες «κρυφές τρύπες», θα βασισθεί η διαμόρφωση ενός σχεδίου ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, το οποίο θα κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις: «ενδυνάμωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης», δηλαδή ακόμη μεγαλύτερο «τσεκούρωμα» των δραστηριοτήτων από αυτό που έχει προβλεφθεί ως τώρα, αλλά και ακόμη μεγαλύτερες «ενέσεις» κεφαλαίων από αυτές που έχουν προγραμματισθεί. Μάλιστα, αυτές οι «ενέσεις» δεν θα γίνουν από το Δημόσιο, αλλά με άντληση πόρων από τα πλεονάσματα αποθεματικών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως σημειώνεται στο μνημόνιο.
  • Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία διάσωσης της ΑΤΕ, ικανοποιούνται δύο στρατηγική στόχοι των Ελλήνων τραπεζιτών: όχι μόνο η ΑΤΕ μπαίνει σε μια περιπέτεια που θα οδηγήσει σε δραματική συρρίκνωσή της, αλλά και παράλληλα αποδυναμώνεται και ο ρόλος του ΤΠΔ στην αγορά. Το ΤΠΔ όχι μόνο θα στερηθεί πολύτιμα αποθεματικά για να «κλείσουν τρύπες» της ΑΤΕ, αλλά θα μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011 θα έχει τεμαχισθεί, όπως ακριβώς ζητούσαν οι ιδιωτικές τράπεζες, με καταγγελίες τους στην Κομισιόν. Ένα ίδρυμα υπό δημόσιο έλεγχο θα διατηρήσει το προνόμιο των παρακαταθηκών, ενώ σε ένα δεύτερο ίδρυμα, που θα λάβει και κανονική τραπεζική άδεια, όπως όλα δείχνουν, θα περάσουν οι αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες (καταθέσεις-δάνεια). Έτσι, το ΤΠΔ, αναμένεται ότι θα πάψει να προσφέρει ελκυστικά επιτόκια καταθέσεων, που ενοχλούσαν ιδιαίτερα τις ιδιωτικές τράπεζες, ενώ με την «αφαίμαξη» των αποθεματικών του και την απώλεια του ειδικού ρόλου τους ως πιστωτή των δημοσίων υπαλλήλων, θα χάσει και τη θέση του στον τομέα των δανείων.
  • Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής, το μνημόνιο αιφνιδιάζει επίσης, αφού προβλέπει ότι «οι συμμετοχές αυτές θα μπορούσαν να πωληθούν όταν η κυβέρνηση αξιολογήσει τις συνθήκες ως κατάλληλες». Δηλαδή, το σχέδιο Πανταλάκη για μια μεγάλη δημόσια τράπεζα εγκαταλείπεται οριστικά και το Τ.Τ. προωθείται προς πώληση σε κάποια από τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που το «ορέγονται» από χρόνια!

Με το αναθεωρημένο μνημόνιο, λοιπόν, όχι απλώς εξαφανίζονται οι προοπτικές δημιουργίας ισχυρής δημόσιας τράπεζας, που θα έδινε διέξοδο στην πιστωτική ασφυξία αυτής της περιόδου, αλλά κατοχυρώνεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, όπως ακριβώς την επιθυμούσαν οι τραπεζίτες. Αν σε αυτό προστεθεί και η δέσμευση των αρχών «να παρέχουν στις τράπεζες την απαραίτητη ευελιξία για τις αναγκαίες μειώσεις στο κόστος τους», με μέτρα δραστικής συμπίεσης εισοδημάτων και δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, οι τρεις σελίδες που περιλαμβάνει το αναθεωρημένο μνημόνιο για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος είναι σαφές ότι μετατρέπονται σε… λίστα δώρων για τους ιδιωτικούς τραπεζίτες.

http://daneia-kartes.zedo.gr

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνουμε χρήματα στην προσπάθεια λειτουργίας ενός ακόμη σπιτιού για τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, μόλις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού με στόχο να συμβάλλει στη λειτουργία του 11ου σπιτιού για παιδιά στο Μοσχάτο.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.xmassmiles.gr από την οποία μπορεί καθένας να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια μέσω του ειδικού λογαριασμού του συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού αλλά να γνωρίσει παράλληλα τη δράση του.

Η προστασία των παιδιών δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν δεδομένη καθώς η εκμετάλλευση και η κακομεταχείριση τους είναι ένα φαινόμενο υπαρκτό ,ακόμα και στο Δυτικό κόσμο ,καθώς μόνο στην χώρα μας και χωρίς συντονισμένη καταμέτρηση υπολογίζεται πως δουλεύουν πάνω από 80.000 παιδιά ηλικίας 14-19 ετών ,κάτω από καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΟΗΕ έχει συστήσει ειδική σύμβαση με τα κράτη για την προστασία των ανηλίκων, ενώ στην Ελλάδα η Βουλή έχει επιφορτίσει την ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» με την ευθύνη της προάσπισης του παιδιού από κάθε είδους σωματικής, ψυχικής και επαγγελματικής εκμετάλλευσης του.

H προσπάθεια θα κορυφωθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 από τον πεζόδρομο της Ερμού όπου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο street party με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου.

Η ΟΝΝΕΔ δείχνει έμπρακτα την στήριξη της μακριά από «εποχικές» ευαισθησίες καθώς η ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών πρέπει να είναι σε κάθε περίσταση προτεραιότητα μας. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε την σελίδα www.xmassmiles.gr να δείτε την προσπάθεια που έχουμε κάνει!

Καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα σε μια εποχή δύσκολη, να συνεισφέρουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ακόμη χώρος για την προστασία των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

ΕΤΣΙ ΕΡΙΞΑ ΤΟΝ......ΗΛΙΑΚΗ !!!

Για άλλη μια φορά* αποκαλύπτονται σήμερα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείται και καταγγέλλεται την Τουρκία».

Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρεται ο φάκελος του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2010, στην περιοχή της Καρπάθου. Στον φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι....έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2006 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.

Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από τον δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.

Από εκει και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με τον συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπόλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».

Έτσι λοιπόν ξαναθυμόμαστε* ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.

patrinaki.blogspot.com

*Αλλάξαμε λίγο την ανάρτηση του φίλου και γράφουμε «για άλλη μια φορά θυμόμαστε» και «ξαναθυμόμαστε» γιατί δείτε εδώ

Α. Ντινόπουλος: Να απαντήσει επιτέλους ο ΟΠΑΠ ποιες είναι οι αμοιβές των στελεχών του!

Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: “Εμπαιγμός της κοινής γνώμης από τον ΟΠΑΠ”

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ την 10η Δεκεμβρίου 2010 αναφέρει ότι οι μισθοί της «διοικητικής πυραμίδας» (sic) αποφασίζονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Αυτό, βεβαίως, αποτελεί εμπαιγμό της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο (κατέχοντας το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ) αποτελεί τον κύριο μέτοχο που, στην ουσία, αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά στον ΟΠΑΠ.

Έτσι αυτές οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ….έναν υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος … προσυπογράφει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (το οποίο ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών!).

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος αποφάσισαν οι ίδιοι για τις αμοιβές τους (κατά εκτίμηση 20.000 ευρώ τον μήνα), τις εισέπραξαν και στην συνέχεια η απόφασή τους επικυρώθηκε από τη … γενική συνέλευση των μετόχων.

Επειδή, όμως, ο ΟΠΑΠ επιμένει ότι οι αμοιβές των στελεχών του που προσελήφθησαν (με μηνιαίες αμοιβές της τάξεως των 10.000 ευρώ) αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση είναι εύλογο να υπάρχουν και τα πρακτικά αυτών των γενικών συνελεύσεων.

Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το ακριβές ύψος των αμοιβών αυτών, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει απαντήσει.

Δηλαδή, ό,τι γνωρίζουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να το γνωρίζουν οι βουλευτές !

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Ποιές είναι οι ακριβείς αμοιβές των Ιωάννη Σπανουδάκη και Χάρη Σταματόπουλου και τι ακριβώς αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ (προσκόμιση πρακτικών)
2. Ποιες είναι οι αμοιβές των παρακάτω στελεχών της… διοικητικής πυραμίδας του ΟΠΑΠ και με ποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αυτές ορίστηκαν(προσκόμιση πρακτικών). Για διευκόλυνσή σας αναφέρουμε σε παρένθεση τις (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις για τους μηνιαίους μισθούς αυτών των στελεχών. Βενετσάνος Ρογκάκος (10.000), Στέλιος Χειλαδάκης ( 10.000), Γιώργος Γανωτής (10.000), Απόστολος Κουκουβίνος (10.000), Γιώργος Αγγελόπουλος (6.000), Ευθαλία Σιαμανή (7.000), Ε. Πλοιάρχου (7.000), Αθανάσιος Λαψάνας (5.000).
3. Κατά πόσο πρόκειται να περικοπούν οι μισθοί στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού (12-12-10).

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος

Μας δουλεύουν οι Τούρκοι: Νέα τουρκικά δημοσιεύματα για πώληση ελληνικών νησιών

Ακόμη ένα δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, της Cumhuriyet αυτή τη φορά, κάνει λόγο για πώληση ελληνικών νησιών!...

Όπως αναφέρει σε ανταπόκριση της από τα παραλιακά Μούγλα, με τίτλο: «Είμαστε υποψήφιοι για ελληνικά νησιά», η τουρκική Τουριστική Ένωση Ξενοδόχων Νοτίου Αιγαίου έθεσε υποψηφιότητα για την αγορά ελληνικών νησιών που δήθεν πωλούνται λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη καλοκαιρινού δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian το οποίο είχε διαψευστεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ σημερινό δημοσίευμα της Sabah αναφέρει ότι σε συνέχεια της επίσκεψης Erdoğan στην Αθήνα που έγινε πέρυσι τον Μάιο, η αντίστοιχη Σύνοδος Κορυφής για την Οικονομία Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2011 στη Σμύρνη. Παραπέμπει δε σε δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, κ. Demirtaş.

Η Σύνοδος θα διαρκέσει δύο ημέρες και κατά την εφημερίδα θα συμμετέχουν οι Πρωθυπουργοί κκ Εrdoğan και Παπανδρέου.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6095&category_id=87

Αντώνη είναι η ώρα σου...

Πρόεδρε αυτή την ώρα , την ώρα που το ΔΝΤ έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην πατρίδα μας , αυτή την ώρα που το ΔΝΤ αποτελεί μια αποικιοκρατία νέου τύπου (οικονομικού) , αυτή η ώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανεβάσεις τους αντιπολιτευτικούς σου τόνους να ορθώσεις ανάστημα μπροστά στην κυβέρνηση ψευτών και λαοπλάνων που με τις αργοπορημένες κινήσεις και τις ανεύθυνες δηλώσεις , μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο στόμα του λύκου!

Η Ελλάς ευρισκόμενη υπό την σκέπη του ΔΝΤ δεν είναι σε θέση ισχύος να αντιμετωπίσει τα εθνικά εξωτερικά θέματα και αυτό το ξέρουν καλά οι σκοπιανοί και οι τούρκοι , οι οποίοι θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές που έχουν με την πατρίδα μας τώρα που βρίσκεται στριμωγμένη στα σχοινιά.

Σε στηρίξαμε στις εσωκομματικές εκλογές για τον πατριωτισμό σου γιατί δεν εκφράζεις την παλαιά ξεβαμμένη πολιτική σκηνή γιατί δεν ανήκεις σε κανένα τζάκι γιατί δεν μυρίζει η πολιτική σου διαδρομή από την καμαρίλα του χθές και γιατί θυσίασες την πολιτική σου πορεία για ένα εθνικό θέμα …το Μακεδονικό.

Όταν ξεκίνησες το ταξίδι για την προεδρία ήταν μαζί σου λίγες σταγόνες , οι σταγόνες έγιναν ρυάκι,το ρυάκι έγινε ποτάμι και τώρα όλοι μαζί σου είμαστε μια θάλασσα έτοιμη να πνίξει μέσα της οτιδήποτε εναντιώνεται στην κοινωνία και στα εθνικά οφέλη.

Ολόκληρη η κοινωνία λέει ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ , περιμένει όμως μια δυνατή φωνή που θα το φωνάξει δυνατά για να έρθει και να ενωθεί με αυτή και η φωνή της κοινωνίας

Αντώνη Σαμαρά η δυνατή φωνή που περιμένουμε όλοι μας είναι η δική σου… επιτέλους ούρλιαξε να σωπάσουν οι λύκοι !

X.K

Η λύση είναι μία: «Η Ελλάδα εκτός Μνημονίου».

Στάθης Σαραφόπουλος Οικονομολόγος - πρ. Βουλευτής

" Κι' όμως υπάρχει λύση εντελώς ρεαλιστική, απλή και αποτελεσματική: Να βγει η Ελλάδα εκτός Μνημονίου! "

Και εξηγούμαι: Ποιό είναι τότε το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί; Να χρεοκοπήσουμε; Μα γιατί; Αυτό δεν συμφέρει κανέναν και πάνω απ' όλα τους δανειστές μας!

Τους συμφέρει αντίθετα να μας δανείζουν προκειμένου να μας δίνουν την δυνατότητα να αποπληρώνουμε τα παλιά μας χρωστούμενα.

Αλλά, δείτε το κι' αλλιώς: Ας πούμε ότι όντως χρεοκοπούμε. Τι έγινε; Ποιός θα ζημιωθεί πραγματικά; Η χώρα; Αυτή ήδη έχει ζημιωθεί. Οι απλοί πολίτες; Μάλλον θα είναι μικρό το κακό μπροστά σε ότι βιώνουν τώρα. Η υπόληψη της χώρας μας στο εξωτερικό; Γιατί, τώρα μας σέβονται, μας έχουν σε υπόληψη;

Αυτοί που θα ζημιωθούν είναι κυρίως οι δανειστές μας, και αυτό είναι και το πιο δίκαιο. Αυτοί δεν έβλεπαν ότι χρόνια τώρα δάνειζαν σε "άχρηστους, διεφθαρμένους, τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς" Έλληνες; Τώρα το ανακάλυψαν;

Τότε αυτοί οι ίδιοι είναι άχρηστοι και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όμως δεν είναι άχρηστοι, πονηροί και διεφθαρμένοι είναι.

Η λύση είναι μία: η χώρα εκτός Μνημονίου. Είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να επαναφέρει την λογική σε εμάς και στην Ευρώπη.

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Οι “Διεθνείς Ταξιαρχίες” στον Ισπανικό Εμφύλιο, μέρος Γ

Οι άνδρες των Διεθνών Ταξιαρχιών κατέφθαναν στην Ισπανία κατά ομάδες και οργανώνονταν σε μονάδες. Πολύ συχνά όμως, ακολουθούσε μία νέα αναδιοργάνωση τους σε νέες μονάδες, τακτική που εφαρμόσθηκε έντονα ιδίως μετά από τις τεράστιες απώλειες που σημειώνονταν υστέρα από κάποιες μάχες.

Καθώς δεν έχει νόημα να αναλωθούμε σε εκτεταμένες περιγραφές των συνεχών αναδιοργανώσεων των Διεθνών Ταξιαρχιών, παραθέτουμε, παραδειγματικά μόνο, έναν κατάλογο με την αρχική τους σύνθεση η οποία τροποιήθηκε πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου:

  • 11η ΔΤ, (Οκτώβριος 1936)
  • Ιο Τάγμα “Έντγκαρ Αντρέ”, (Γερμανοί)
  • 2ο Τάγμα “Παρισινή Κομμούνα”, (Γάλλοι και Βέλγοι)
  • 3ο Τάγμα “Νταμπρόβσκι”, (Ούγγροι, Πολωνοί και Τσέχοι)
  • 12η ΔΤ, (Νοέμβριος 1936) Ιο Τάγμα “Τέλμαν” (Γερμανοί), 2ο Τάγμα “Γκαριμπάλντι” (Ιταλοί), 3ο Τάγμα “Μαρτύ” (Γάλλοι και Βέλγοι)
  • 13η ΔΤ, (Δεκέμβριος 1936)
  • Ιο Τάγμα “Λ. Μισέλ”, (Γάλλοι και Βέλγοι)
  • 2ο Τάγμα “Σαπάγιεβ”, (Ρουμάνοι)
  • 3ο Τάγμα “Μίσκεβιτς Παλαφόξ”, (Πολωνοί)
  • 14η ΔΤ (δημιουργήθηκε μετά την πολύνεκρη μάχη της Μαδρίτης και προέκυψε από συγχώνευση των προηγουμένων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά γι αυτό και σε αυτήν συμμετείχαν πολλοί Ισπανοί)
  • Ιο Τάγμα “Νουέβας Ναθιόνες”, (Γάλλοι και Ισπανοί)
  • 2ο Τάγμα “Ντομίνγκο Ζερμινάλ”, (Ισπανοί και Αναρχικοί)
  • 3ο Τάγμα “Ε. Μπαρμπουζ”, (Γάλλοι)
  • 4ο Τάγμα “Π. Μπρασέ”, (Γάλλοι)
  • 15η ΔΤ, (Φεβρουάριος 1937)
  • Ιο Τάγμα “Δημητρώφ”, (Γιουγκοσλάβοι, Έλληνες και Βούλγαροι)
  • 2ο Τάγμα “Αβ. Λίνκολν” (Αμερικανοί), 3ο Τάγμα “Μακένζυ-Παπινώ” (Καναδοί), 4ο Τάγμα “6η Φεβρουαρίου” (Γάλλοι)
  • 150η ΔΤ, (Ιούνιος 1937)
  • Ιο Τάγμα “Ράκοζι”, (Ούγγροι)
  • 127η ΔΤ (δημιουργήθηκε επίσης από συγχωνεύσεις των προηγουμένων)
  • Ιο Τάγμα “Μάζαρυκ”, (Τσέχοι)
  • 2ο Τάγμα “Νταγιάχοβιτς”, (Βούλγαροι)
  • 3ο Τάγμα “Δημητρώφ”, (Γιουγκοσλάβοι καιΈλληνες)

Η προσέλευση εθελοντών στις Διεθνείς Ταξιαρχίες ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς τον Σεπτέμβριο του 1936 και σταμάτησε ουσιαστικά σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, στα μέσα του 1937. Έκτοτε το μισό και πλέον δυναμικό των Διεθνών Ταξιαρχιών αποτελείτο από Ισπανούς Κυβερνητικούς. Από τον Οκτώβριο του 1936 μέχρι και τον Ιούλιο του 1937 συγκροτήθηκαν ουσιαστικά πέντε Διεθνείς Ταξιαρχίες αποτελούμενες από 25 τάγματα εκ των οποίων τα 7 θεωρούντο γαλλικά η γαλλοβελγικά ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηρίζοντο ως γερμανικά, ιταλικά, τσεχοσλοβακικά, ουγγρικά, αλβανικά και πολωνικά. Οι άνδρες τους διαιρούντο σε ταξιαρχίες και σε τάγματα με κριτήριο τη γλώσσα που μιλούσαν. Ωστόσο, μετά από συνεχείς απώλειες στο πεδίο των μαχών και μη αναπλήρωση των ανδρών, πολλά τάγματα συγχωνευοντο σε άλλα. Ένας πίνακας με τους άνδρες των Διεθνών Ταξιαρχιών που θα μπορούσε να δοθεί, με βάση τον αύξοντα αριθμό των ανδρών τους, είναι ο κάτωθι:

  • Τσεχοσλοβάκοι: 1066
  • Βαλτικές χώρες: 892
  • Αυστριακοί: 872
  • Σκανδιναβοί: 799
  • Ολλανδοί: 628
  • Ούγγροι: 528
  • Καναδοί: 512
  • Ελβετοί: 408
  • Πορτογάλοι: 134
  • Λατινοαμερικάνοι: 1122

Σύνολο: 32526

http://blackblogofcommunism.com

Εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ για τις απώλειες της Χριστουγεννιάτικης αγοράς από την περικοπή του δώρου και την μείωση του οικογενειακού εισοδήματος

Ο σχεδιασμός επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ μέχρι το 2024 επιβάλλει την αναθεώρηση των όρων του μνημονίου, οι οποίοι δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα στην ελληνική αγορά και διευρύνουν το έλλειμμα ρευστότητας των επιχειρήσεων και την εσωστρέφεια των καταναλωτών.

Είναι ανάγκη να κοινοποιηθεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών αλλά και στους αρμόδιους φορείς η «κραυγή αγωνίας» του ελληνικού εμπορίου για τα «λουκέτα» και τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει και να απαιτηθεί μία νέα προσέγγιση που θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο σε μία νέα αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη η αγορά.

Εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ για τις απώλειες της Χριστουγεννιάτικης αγοράς από την περικοπή του δώρου και την μείωση του οικογενειακού εισοδήματος

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν το Ελληνικό εμπόριο στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς οι προβλέψεις για την κίνηση στην αγορά είναι δυσοίωνες. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος της κάθετης πτώσης του τζίρου, ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελεί περίπου το 20% -25% του συνολικού ετήσιου τζίρου της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπορικών επιχειρήσεων, με βάση βέβαια την εμπειρία παρελθόντων ετών σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα χονδρικής και λιανικής αντίστοιχα.

Ο φετινός τζίρος στην αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, θα είναι μειωμένος κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών, της αύξησης του αριθμού των ανέργων και των αυξήσεων έμμεσων και ειδικών φόρων το Δ’ τρίμηνο του 2010. Η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων (13ου μισθού) στους συνταξιούχους τόσο του Δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να συντελέσει κατά περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ στην απώλεια εισοδήματος, ενώ κατά πολύ μεγαλύτερη προσδοκάται πως θα είναι η επίπτωση της μη χορήγησης του 13ου μισθού, στο απολεσθέν εισόδημα, στους δημόσιους υπαλλήλους και σε αυτούς των ΔΕΚΟ.

Αναλυτικότερα εκτιμάται πως από τους περίπου 1 εκατομμύριο εργαζομένους στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.α.) η μη χορήγηση – περικοπή επιδομάτων και δώρων θα συμβάλλει, ώστε η απώλεια εισοδήματος να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, η οποία εάν συνδυαστεί με την περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και των δύο τομέων (απώλεια περίπου 240 εκατομμυρίων ευρώ), προσεγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,25 δισ. ευρώ.

Επίσης, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση και η συνεπαγόμενη ύφεση στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία, προκάλεσε αλματώδη αύξηση του ποσοστού ανεργίας από το 9,6% σε 12,6%, καθώς από τους 456.803 ανέργους το Σεπτέμβριο του 2009, ο δείκτης του αντίστοιχου μήνα του φετινού έτους αυξήθηκε στους 627.715. Προκύπτει, λοιπόν, μία αύξηση του απόλυτου αριθμού των ανέργων κατά 170.912 άτομα, στοιχείο που ισοδυναμεί με μία απώλεια δυνητικού εισοδήματος της τάξεως των 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Εάν, λοιπόν, προσθέσουμε το προαναφερθέν ποσό στο αντίστοιχο της προηγούμενης παραγράφου, τότε προσεγγίζουμε περίπου ένα ποσό της τάξης των 1,45 δις ευρώ, το οποίο στην ουσία αποτελεί το συνολικό απολεσθέν εισόδημα εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, από τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού το 2010 το Δημόσιο εξοικονομεί περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Αφού από αυτά έχουν ήδη παρακρατηθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα Πάσχα και καλοκαιριού, δηλαδή τα μισά, αυτόν το Δεκέμβρη δεν θα καταβληθούν σε συνταξιούχους και υπαλλήλους δώρα Χριστουγέννων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Βλέπουμε, δηλαδή, πως ενώ ο στόχος της Κυβέρνησης ήταν η εξοικονόμηση 550 εκατομμυρίων ευρώ από την περικοπή των συγκεκριμένων δαπανών (για τα Χριστούγεννα), τελικά τα συγκεκριμένα μέτρα θα προκαλέσουν σαφώς αρνητικότερες επιδράσεις στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και στους μηχανισμούς της ελληνικής οικονομίας. Με τα ετήσια έσοδα του λιανικού εμπορίου να ανέρχονται σε 65 δις ευρώ και πολλές από τις επιχειρήσεις, να πραγματοποιούν ακόμα και το 25% του τζίρου τους κατά την περίοδο των εορτών, το πλήγμα στην αγορά θα φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά ο τζίρος της λιανικής σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα σημειώσει πτώση από το 16,4 δις ευρώ στο 13,2 δις ευρώ Η μείωση χωρίς τα τρόφιμα εκτιμάται από τα 10,5 δις ευρώ να πέσει στα 8,4 δις ευρώ.

Αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης απεύθυνε κάλεσμα στήριξης της αγοράς στους καταναλωτές και δήλωσε: «Αναπόφευκτο αποτέλεσμα των ειλημμένων δυσμενών μέτρων είναι η περαιτέρω βύθιση της ελληνικής οικονομίας σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και υψηλών πληθωριστικών πιέσεων. Το ελληνικό εμπόριο καλεί τους καταναλωτές να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα της αγοράς, να στηρίξουν όσο μπορούν τα καταστήματα της πόλης τους και της τοπικής τους κοινωνίας και να μη διστάσουν να ζητήσουν από τους εμπόρους την ανταπόδοση σε τιμή, ποιότητα και εξυπηρέτηση. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά χρειάζεται ιδιαίτερα φέτος περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με την εμπειρική πρακτική και την προσεγγιστική μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών, την περίοδο των εορτών πραγματοποιείται περίπου το ¼ ή 1/5 του ετήσιου τζίρου. Παραθέτουμε τους πίνακες με βάση τους οποίους προέκυψαν τα προσεγγιστικά στοιχεία της ΕΣΕΕ, για τους τζίρους του λιανικού εμπορίου προηγούμενων ετών και τις εκτιμήσεις για το 2010.

    Κύκλοι εργασιών
Κλάδοι Συνολικός κύκλος

εργασιών

(έτος 2008)

Συνολικός κύκλος εργασιών εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων 2009 Εκτίμηση συνολικού κύκλου εργασιών εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων 2010
Τρόφιμα Χονδρικής + Λιανικής 52.110.244.409,26 13.027.561.102,31 10.422.048.881,85
Τρόφιμα Λιανικής 23.689.534.464,00 5.922.383.616,00 4.737.906.892,80
Λιανική Συνολικά 65.880.431.291,00 16.470.107.822,75 13.176.086.258,20
Λιανική χωρίς τρόφιμα 42.190.896.827 10.547.724.206,75 8.438.179.365,40

O Μανωλης Κεφαλογιαννης πρότεινε να επεκταθεί σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ειδικό σήμα του ΕΟΤ, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5 %.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην μεγάλη μάχη που θα δοθεί στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις οδηγώντας της στον μεσαίωνα φορτώνοντας τα βάρη τις κρίσης στους Έλληνες πολίτες με τα χαμηλά εισοδήματα.

Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε τροπολογία και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να περιλάβει την διάταξη για την μείωση του ΦΠΑ στο 6,5 % στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν με ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στα μέτρα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας στα οποία αναφέρεται η Αιτιολογική Έκθεση του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» περιλήφθηκε η μείωση στο 6,5% του ΦΠΑ των υπηρεσιών της περίπτωσης 5 του Κεφαλαίου Β. Υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Ν. 2859/2000 (Κ.Φ.Π.Α.), ήτοι των υπηρεσιών διαμονής σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παρόμοιους χώρους και κάμπιγκ. Επειδή σκοπός των ρυθμίσεων του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου, είναι η τόνωση συγκεκριμένων και σημαντικών κλάδων της πραγματικής οικονομίας, όπως είναι προεχόντως ο Τουρισμός και όχι ορισμένης μόνο κατηγορίας του κλάδου αυτού, η προτεινόμενη ρύθμιση, στο βαθμό που εξαιρεί από τη μείωση του ΦΠΑ, τις υπηρεσίες που παρέχουν όλες οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις, δεν συμβιβάζεται με τον πιο πάνω σκοπό του Σχεδίου Νόμου.

Γιʼ αυτό προτείνεται η επέκταση της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης, στις υπηρεσίες που παρέχουν όλες ανεξαίρετα, οι κατέχουσες ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στις παραγράφους 1 έως 6 του άρθρου 2 του Ν. 2160/93, στις κατʼ εξουσιοδότηση της παραγράφου 7 του ιδίου άρθρου εκδοθείσες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ, καθώς και στις εκδοθείσες κατʼ εξουσιοδότηση της παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 3270/2004 Υπουργικές Αποφάσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας», αντικαθισταται ως εξής:

5. Η περίπτωση 5 του Κεφαλαίου Β. Υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Ν. 2859/2000 (Κ.Φ.Π.Α.) αντικαθίσταται ως εξής:

« Η παροχή υπηρεσιών από τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ειδικό σήμα του ΕΟΤ, όπως αυτές προσδιορίζονται στις παραγράφους 1 έως 6 του άρθρου 2 του Ν. 2160/93, στις κατʼ εξουσιοδότηση της παραγράφου 7 του ιδίου άρθρου εκδοθείσες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ, καθώς και στις εκδοθείσες κατʼ εξουσιοδότηση της παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 3270/2004 Υπουργικές Αποφάσεις. Για τις υπηρεσίες της περίπτωσης αυτής ο συντελεστής του φόρου μειώνεται κατά 50%.»

Αθήνα 10/12/2010

Ο προτείνων βουλευτής
Μανωλης Κ. Κεφαλογιαννης

Μάλλον στο κεφάλι πρέπει να το φορέσει ο GAP το βραχιόλι και όχι στο χέρι....

Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι της Τανζανίας, να πιστεύει ότι αν φορέσει ένα αμερικάνικο λουράκι θα ισορροπήσει το ενεργειακό του πεδίο μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας και θα έχει καλύτερες επιδόσεις στη δύναμη, την ισορροπία και τα αντανακλαστικά;

Κι όμως είναι!!! Αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο ότι ο GAP φοράει την αμερικανιά για πάσα νόσο και πάσα μαλακία:

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι η αμερικανιά που φοράει στον καρπό «επιταχύνει τον χρόνο ανάρρωσης, μειώνει το στρες, καταπολεμά το τζετ λαγκ (μεγάλο πρόβλημα αυτό για τον GAP που ταξιδεύει συνεχώς), καθώς και την πρωινή ναυτία»(???)!!!

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι «το ολόγραμμα στον πυρήνα του βραχιολιού, εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία παρεμβαίνουν στα κύτταρα του σώματος ισορροπώντας την ενεργειακή ροή του»!!!

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι «η εισαγωγή των ειδικών συχνοτήτων στο ολόγραμμα γίνεται μέσα σε ένα μυστικό δωμάτιο στα γραφεία της εταιρείας που τα παραγει και όπου πρόσβαση έχουν αποκλειστικώς οι δυο ιδιοκτήτες» για να μην τους κλέψουν το μυστικό!!!!

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι τα χαϊμαλίκια αυτά «περιέχουν ολογράμματα που περιέχουν ειδικούς αλγορίθμους»!!!

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι όταν το λουράκι «τοποθετηθεί κοντά στο σώμα ανθρώπων και ζώων, κυρίως σε χέρια και πόδια, εναρμονίζεται με τις φυσικές βιοηλεκτρικές συχνότητες του οργανισμού, ρυθμίζοντάς τες όταν έχουν απορρυθμιστεί»!!!

Κι όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει ότι η αυτή η παπαριά «επιφέρει αρμονία, συλλαμβάνοντας τα «καλά κύματα» που εκπέμπονται από τα αντικείμενα γύρω μας, όπως τα μέταλλα, τα οποία συντονίζει με εκείνα του οργανισμού μας και την ίδια στιγμή εξοβελίζει τα «κακά κύματα», τα οποία εκπέμπονται κυρίως από συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα»!!!

Πρόσφατα οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Αθέμιτου Ανταγωνισμού των ΗΠΑ ζήτησαν από τους κατασκευαστές, ύστερα από πλήθος καταγγελιών καταναλωτών, να παράσχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με την επίδραση των προϊόντων τους.

Οι επιστήμονες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά μιας και η μαλακία είναι ανίκητη... το μόνο που δέχονται είναι η παπαριά αυτή να έχει τις επιδράσεις που έχουν τα ψευδοφάρμακα placebo... δηλ. να κάνουν θαύματα σε κατα φαντασία ασθενείς...

αν είναι έτσι να παραγγείλουμε ένα μεγάλων διαστάσεων να του το βάλουμε στο κεφάλι μπας και ισορροπήσει ο εγκέφαλός του

ΟΧΙ στον έλεγχο από τον Πανάρετο είπαν οι Πρυτάνεις

http://engine.feed.gr/?catid=11424&imgid=39943537&srcid=420&type=11495Την απόρριψη των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνονται στο κείμενο διαβούλευσης για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση αποφάσισαν ομόφωνα οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Λαύριο.

Οι πρυτάνεις, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση και υπό τους ήχους των συνθημάτων των φοιτητών, που διαδήλωναν έξω από το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, τόνισαν ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου.

«Το κείμενο διαβούλευσης δεν αποτελεί βάση διαλόγου, και το υπουργείο Παιδείας καλείται να αποσύρει τις προτάσεις του που ανατρέπουν θεμελιώδη χαρακτηριστικά του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων» αναφέρουν στην ομόφωνη απόφασή τους οι πρυτάνεις.

Την ίδια στιγμή κατέστησαν σαφές ότι το ανώτατο όργανο διοίκησης στα πανεπιστήμια είναι η Σύγκλητος, που συγκροτείται από εκλεγμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ υποστήριξαν ότι ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις σε κάθε ΑΕΙ θα πρέπει να εκλέγονται και να προέρχονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Στη σύνοδο των πρυτάνεων κατατέθηκαν και μια σειρά από προτάσεις για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση καθώς και η κοινωνική λογοδοσία των ΑΕΙ πρέπει να διασφαλίζονται από όργανα των πανεπιστημίων, ζητούν ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας με ένα νέο πλαίσιο που θα διασφαλίζει ευελιξία στη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών μηχανισμών των ΑΕΙ, ενώ αναφέρθηκαν στην ανάγκη θεσμοθέτησης ενός εθνικού αλλά και περιφερειακών οργάνων για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού της ανώτατης εκπαίδευσης.

Παράλληλα τάχθηκαν υπέρ των διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, σημειώνοντας όμως πως τα ιδρύματα θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, ενώ πρότειναν τη θεσμοθέτηση ερευνητικής «πυραμίδας» στα ΑΕΙ σε τμηματικό, πανεπιστημιακό και διαπανεπιστημιακό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, πρυτάνεις εμφανίστηκαν ενοχλημένοι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος το θέμα της διαφάνειας και της διαφθοράς στα ιδρύματα.

«Δύο πράγματα ήταν πρωτόγνωρα σε αυτήν τη διαδικασία. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό των ΑΕΙ όλο το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας και το δεύτερο, η ομόφωνη απόφαση επί των θέσεων του υπουργείου Παιδείας, που θα αποτελεί εφεξής την πλατφόρμα διαλόγου για τα πανεπιστήμια» τόνισε στο «Εθνος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

ΕΘΝΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


egersis2.blogspot.com

Για να μην ξεχνάμε....

Τι γινόταν στο παρελθόν επί ΠΑΣΟΚ.. Θα μου πείτε αυτό ήταν άλλο ΠΑΣΟΚ παλιό, ενώ τώρα έχουμε νέο ΠΑΣΟΚ. Εξαγνισμένο, "καθαρό", αναγεννημένο, με νέα πρόσωπα και νέα ήθη... Δείτε αναφορά-δήλωση του επίτροπου Αλμούνια σχετικά με τα στατιστικά και τα στοιχεία χρέους και ελλείμματος;

Πότε έγινε αυτή η αναφορά; Tον Σεπ. του 2004. Τι μας λέει σε γενικές γραμμές η αναφορά:

"Tα νέα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα προκαλούν πραγματικές ανησυχίες στην Επιτροπή.
Η Eurostat έχει επανειλημμένα θέσει ερωτήματα για την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στο παρελθόν. Η Eurostat θα κοιτάξει τώρα για πιθανές επιπτώσεις στην περίοδο πριν το 2000"

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blog-post_7925.html

Ο απεργιακός χάρτης της καυτής εβδομάδας κινητοποιήσεων

Με απεργίες, στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια απαντούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Η καυτή απεργιακή εβδομάδα αρχίζει με την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς (εξάωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα). Παναττική στάση εργασίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Κορύφωση κινητοποιήσεων την Τετάρτη με τη γενική πανελλαδική απεργία. Αναλυτικά ο απεργιακός χάρτης.
  • «Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς
Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς κλιμακώνονται. Οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 17:00, και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Είναι πιθανό να κηρυχθούν δύο 24ωρες απεργίες στις δημόσιες συγκοινωνίες την Τρίτη και την Πέμπτη. Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.
  • Πώς θα κινηθούν ΟΣΕ-Προαστιακός
Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
  • Παναττική στάση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Στις 13:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
  • Γενική απεργία την Τετάρτη
Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται με εξαίρεση έκτακτα δρομολόγια προς διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών προς τα μέτωπα των διαδηλώσεων.

Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι
Οι τραπεζοϋπάλληλοι κατέρχονται σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα και συμμετέχουν με τρίωρη στάση οι υπάλληλοι των υπόλοιπων τραπεζών.
  • Απεργούν οι δημοσιογράφοι
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, καθώς και σε 48χρονη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

tovima.gr

Πάνω από 70 αναθεωρήσεις του ελλείμματος τα τελευταία 10 χρόνια... για όλα φταίει ο Καραμανλής!

Ο Καραμανλής φταίει!!!
Δείτε τις:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicdWF5trumOPNO0FxYAtzqDSBxYWrJqYg8yKynHeoy3W2A0lE6Uz5gBKxvgjeHeKwgaLSWq0JcSTLcgOodKE_9IOIsLst0oB7l1QsVN9t_JaUsoztAOmVPRbZ_pVVDBJqLqatx6m_7VQwp/s1600/eurostat.JPG

Εξαπτέρυγο και προάγγελος

Ρίχνοντας μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων το βλέμμα μου στάθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” όπου και διάβασα με μεγάλα γράμματα την δήλωση του Γ.Καρατζαφέρη για κατάργηση των ενσήμων.

Αμέσως το μυαλό μου πήγε 7 χρόνια πίσω όταν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών τον Ιανουάριο του 2004 ο Γ.Α.Π. στην ομιλία στο Λαύριο είχε κάνει λόγο για νόμιμη ανασφάλιστη εργασία νέων εργαζομένων.

Βέβαια μετά την ομιλία το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έτρεχε τότε πανικόβλητο να τα μπαλώσει.

Ο Καρατζαφέρης λοιπόν κατά την ψηφοφορία στη βουλή για την υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ λειτούργησε σαν “εξαπτέρυγο” της κυβέρνησης, τώρα με τη δήλωση του αυτή λειτουργεί σαν “προάγγελος” των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού.

Με δεδομένη την δήλωση της Λούκα Κατσέλη στο Ν.Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ ότι το μνημόνιο αναθεωρείτε κάθε τρεις μήνες από την τρόικα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση στη βουλή, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η δήλωση του Καρατζαφέρη είναι προάγγελος για νέες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων.

Τελικά αν γίνει και αυτό θα είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ο Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλιστής απλά τον παρίστανε μέχρι να ανέβει στην εξουσία και να κάνει πράξεις αυτά που έλεγε ακόμη και τότε εφτά χρόνια πριν στην ομιλία του στο Λαύριο.

chrisovergisk.wordpress.com

Η λέξη της εβδομάδας: Τα μελομακάρονα, τα μακαρόνια και ο μακαρίτης. Υπάρχει ετυμολογική σχέση ανάμεσα τους;

Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις: μέλι + μακαρόνι. Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα.

Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα λεξικά θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι” παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη “μακαρωνία” (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά). Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “μακαρία”, που δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία. Στους νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο. Οι Ιταλοί, έθνος με παράλληλο πολιτισμό, διατήρησαν τη λέξη μακαρωνία στη λέξη maccarone (: μακαρόνι). (Στα 24grammata.com θα βρείτε τη σχετική βιβλιογραφία και φωτογραφίες). Οι Έλληνες συνέχισαν, τουλάχιστον, για τρεις χιλιάδες χρόνια να χρησιμοποιούν λέξεις, όπως: μακάρι, μακάριος, μακαρίτης, μακαριστός και τελευταία, μακαρονάς, μακαρονάδα και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1500 μ.Χ γίνεται γνωστό στη Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία ένα αμυγδαλωτό μπισκότο, κάτι σαν το δικό μας “εργολάβο”, με το όνομα “macaroon” (Γιώργος Δαμιανός)

24γράμματα