14 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισε την επίδειξη ψευτοπροοδευτισμού ο Μπουτάρης

Οι δήθεν αριστεροί τύπου Μπουτάρη, αυτοί με τη δεξιά τσέπη, για να δείξουν ότι είναι αριστεροί, καταφεύγουν συνήθως σε επίδειξη. Επίδειξη που δεν αφορά βέβαια την ουσία, ούτε αυτό που πιστεύουν, αλλά απλά για να κάνουν το κομμάτι τους.

Παίρνουμε δηλαδή έναν μαύρο, έναν ομοφυλόφιλο, έναν Εβραίο κι έναν μουσουλμάνο, και γινόμαστε αυτόματα προοδευτικοί!Χωρίς φυσικά να ενδιαφερόμαστε πραγματικά γι'αυτούς. Θυμάστε την ταλαίπωρη που πήρε ο Τσίπρας μαζί του στο Προεδρικό μέγαρο, για να μας δείξει πόσο ρατσιστής κατά των Ελλήνων είναι.

Αυτή τη φορά επίδειξη προοδευτισμού έκανε ο Μπουτάρης, τοποθετώντας τον κ. Χασδάι Καπόν, αντιδήμαρχο Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση:-)

Ο κ. Καπόν βέβαια δεν είναι ένας τυχαίος Έλληνας κάτοικος της Θεσσαλονίκης. Αυτό έλλειπε, να έκανε τον προοδευτικό ο Μπουτάρης, επιλέγοντας στο ψηφοδέλτιό του και ορίζοντας μετά ως αντιδήμαρχο, έναν τυχαίο! Ο κ. Χασδάι έχει σπουδές στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων, έχει καταλάβει θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Άλλωστε όπως δήλωσε ο μπαρμπα Γιάννης, η Θεσσαλονίκη όταν ελευθερώθηκε -καταλήφθηκε ήθελε κατά βάθος να πει αλλά το κατάπιε- από τον Ελληνικό Στρατό, αποκαλούταν η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Αυτό βέβαια που δεν μας είπε ο μπαρμπα Γιάννης ήταν τι είπε τότε, στη συνάντησή του με τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο, ο αρχιραβίνος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με μεγάλη προθυμία θα πολεμούσε κι αυτός και όλοι οι Εβραίοι της πόλης στο πλευρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτοδιοίκηση Ηλεκτρονική (e-aftodioikisi.gr): Η νέα «κυβέρνηση» του Γιάννη Μπουτάρη

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο... διεγράφη ο Παπαχρήστος που τόλμησε να μην το ψηφίσει

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ
τέθηκε από τον ΓΑΠ ο βουλευτής Πρεβέζης , Ευάγγελος Παπαχρήστος, ο οποίος ψήφισε «όχι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ .
Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό με 156 ψήφους υπέρ έναντι 130 κατά.

Άδικο έχει όταν λέει ότι η Μέρκελ με την επιμονή της θα ξελασπώσει την Ελλάδα

Οι φοβίες που κουβαλάνε οι Έλληνες δεν τους αφήνουν να δούνε καθαρά μερικά πράγματα πολύ απλά. Ακούστε τον φίλο στο παρακάτω βίντεο που θέτει απλά τις δύο επιλογές που έχουμε:

Α. Ή ακούμε τον ΓΑΠ με τα ευρωομόλογά του και για να διασώσουμε τις Τράπεζες και τους Τραπεζίτες που τον έβγαλαν στην εξουσία (δεν ξεχνάμε το γεύμα στο σπίτι του Καραμούζη της Eurobank), συνεχίζουμε τα επόμενα 50 χρόνια να ζούμε με ένα χρέος 200% στην πλάτη

Β. Ή ελπίζουμε να περάσει η πρόταση της Μέρκελ που λέει ότι οι ιδιώτες (Τράπεζες κ.λπ) που έχουν ομόλογα πρέπει να ξεχάσουν μέρος του κεφαλαίου που έχουν επενδύσει πριν τα προβληματικά Κράτη μπορέσουν να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης και να αναλάβουν επιτέλους μέρος του ρίσκου που "πήραν" όταν αγόρασαν ομόλογα και για το οποίο ρίσκο πληρώνονται αδρά με 3-4-5% τόκους...και ξαναρχίζουμε πιο προσεκτικά απ' την αρχή απαλλαγμένοι από το δυσβάστακτο βάρος του χρέους...

αυτό με το άγαλμα της Μέρκελ το συζητάμε :)) τα υπόλοιπα μάλλον είναι μονόδρομος για τη σωτηρία μας:

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ θα πείσει τους Άραβες;

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει ότι οι συζητήσεις με τους Άραβες είναι σε πολύ καλό δρόμο, ότι πρόκειται για σοβαρούς επενδυτές και όχι ανθρώπους που ήρθαν για λίγο! Οι πληροφορίες λένε ότι όντως αυτό ισχύει και πως για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία περιμένουν την πρόκριση και το γήπεδο!

Αυτά είναι τα δυο σημεία κλειδιά για να ολοκληρωθεί το deal που θα αλλάξει το επίπεδο του «δικεφάλου». Σύμφωνα με πληροφορίες οι Άραβες είναι απόλυτα θετικοί στο project που τους έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της ομάδας, όμως θέλουν να έχουν γραπτές εγγυήσεις και για τον πλήρη έλεγχο του γηπέδου, γεγονός που στο παρελθόν έχει χαλάσει πολλές ασπρόμαυρες συμφωνίες.

Από την άλλη η Ευρώπη αποτελεί τη βιτρίνα της ομάδας στο εξωτερικό και ο Ζαγοράκης ξέρει πολύ καλά ότι σε περίπτωση πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ αύριο, θα έχει ακόμα ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του για να πείσει τους Άραβες να βάλουν τις τελικές υπογραφές!

Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη και όσο πιο μακρινή είναι η φετινή του πορεία τόσο το καλύτερο για όλους. Πάντως, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο συγκεκριμένο θέμα μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ξέρουν αν θα έχουν μαζί τους τους νέους επενδυτές ή όχι.

Έτσι ώστε να καθορίσουν και το μπάτζετ για τον Ιανουάριο, αφού σε άλλα οικονομικά δεδομένα θα κινηθεί χωρίς του Άραβες και σε άλλα με αυτούς μέσα στην ομάδα.

http://www.sportsecrets.gr/?p=2107

Αναζητείται αδέκαστος δικαστής για τους Τηλεμαραθώνιους στην ΕΡΤ! Που είναι τα χρήματα για τα παιδιά της Γάζας;

Σ’ αυτό τον κωλοτόπο δεν τα τρώμε μαζί!

Κάποιοι επιτήδειοι τα "εξαφανίζουν" και μετά τα χρεώνουν στους πολίτες!

Τώρα στην ΕΡΤ κάνουν τηλεμαραθώνιο και συγκεντρώνουν χρήματα για τα «παιδιά που υποφέρουν…».

Μάλιστα, ο κύριος της φωτογραφίας (unisef), δηλώνει ότι τα χρήματα πηγαίνουν στον σκοπό τους… εκδίδουν (λέει) αποδείξεις!

Πριν δύο χρόνια -και η unisef- συγκέντρωσε για τα παιδιά της Γάζας (υπέφεραν εκείνες τις μέρες, όπως και σήμερα, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς) 1,2 εκατομμύρια €!

Τότε ήταν ο κ. Παυλόπουλος, τώρα η κυρία Νταλάρα.

Κυρία Νταλάρα, τώρα που είσαι στη θέση του κ. Παυλόπουλου, ας μας απαντήσεις: που είναι το 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τα παιδιά της Γάζας;

Η ξεφτίλα!

Που είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού για τα παιδιά της Γάζας;

Ένας, ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει σ’ αυτό τον τόπο;

Αυτή η ξεφτίλα της ΕΡΤ, ως πότε θα συνεχιστεί;

Αιδώς Αργείοι!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Αννούλα: Μελέτες, μελέτες, μελέτες και κόντρα μελέτες από εξωτερικούς φορείς εννοείται

Πολύ μελετηρή μας προέκυψε η Αννούλα μιας και κάθε τόσο δίνει και μια μελέτη σε κάποιον εκτός Υπουργείου. Και μπορεί τα χρήματα να είναι από συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά σίγουρα υπήρχε προσφορότερος τρόπος να διατεθούν άλλα 90.000, αντί να δοθούν για να αποτυπωθεί το κατά κεφαλήν κόστος ανά φοιτητή και ανά επιστημονικό αντικείμενο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορέσει ο Πανάρετος και η Αννούλα να στριμώξουν τους Πρυτάνεις να καταπιούν αμάσητα όσα τους προσφέρουν....

Διαβάστε και την είδηση από το edulll.gr

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης σκοπεύει να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης στην οποία θα διερευνηθεί και θα , βάσει των διατιθέμενων σχετικών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού και του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ζητείται ανάδοχος που θα αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1 πλησιάζει πλέον προς την έξοδο από το ηλιακό μας σύστημα

http://assets.tovima.gr/files/Article%20Photos/20101214/thumbs/373040_310x.jpgΤο αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1 έχει φθάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος, όπου οι ηλιακοί άνεμοι δεν πνέουν πλέον προς τα έξω, αλλά με πλάγιο τρόπο, ανακοίνωσε σήμερα η NASA.

Αυτή η διαστημική βολίδα και το αντίγραφό της το Voyager 2 εκτοξεύτηκαν το 1977 και έκτοτε μετέδωσαν στη γη πολλές ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Οι ερευνητές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι το Voyager 1 θα εγκαταλείψει το ηλιακό σύστημα μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια για να μπει στον διαστρικό χώρο, έξω από τη μαγνητική επίδραση του ήλιου.

Προς το παρόν, το Voyager 1 βρίσκεται σε 17,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο «σε μια περιοχή όπου η ταχύτητα του θερμού ιονισμένου αερίου (...) που προέρχεται από τον ήλιο έχει πέσει στο μηδέν», εξήγησε η NASA.

«Οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι ηλιακοί άνεμοι γίνονται πλευρικοί υπό την πίεση των διαστρικών ανέμων», συνεχίζει η Υπηρεσία, η οποία παρουσίασε τα στοιχεία αυτά ή σε μια σύνοδο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο.

Η NASA είχε ήδη εντοπίσει ότι οι άνεμοι αυτοί έπεφταν στο μηδέν τον Ιούνιο, αλλά ήθελε να επιβεβαιώσει αυτήν την ανακάλυψη συνεχίζοντας την ανάλυση των δεδομένων.

«Όταν αντιλήφθηκα ότι (αυτοί οι άνεμοι) είχαν μια ταχύτητα που είχε πέσει στο μηδέν, έμεινα κατάπληκτος», δήλωσε ο Ρομπ Ντέκερ, ένας από τους επιστήμονες που είναι επιφορτισμένος με τον τομέα των σωματιδίων με χαμηλή ενέργεια της αποστολής Voyager και ερευνητής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

«Και να που ο Voyager, αυτή η διαστημική βολίδα που εργάστηκε σαν «μουλάρι» εδώ και 33 χρόνια, εξακολουθεί να μας δείχνει ακόμη και σήμερα κάτι το εντελώς νέο», πρόσθεσε ο ερευνητής.

Η NASA χαρακτήρισε αυτήν την ανακάλυψη του Voyager «ως ορόσημο του ταξιδιού του μέσα από την ηλιόσφαιρα και (...) της προσεχούς του εξόδου από το ηλιακό μας σύστημα».


Ο Παπανδρέου ψάχνει για συνένοχους

Όταν τα πάντα είναι προ αποφασισμένα για το νομοσχέδιο που αλλάζει δραματικά την ζωή χιλιάδων εργαζομένων, όταν φέρνεις στη βουλή νομοσχέδιο προς ψήφιση με την διαδικασία του κατ’επείγοντος δίνοντας μόνο λίγα λεπτά στην ΝΔ να καταθέσει τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις της, όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Νοέμβρη είχες πει ότι δεν θα πάρεις νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων...

και ξαφνικά βλέπουμε ότι μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια των μέτρων είναι έτοιμη προς ψήφιση στη βουλή, όταν στη διακαναλική συνέντευξη πριν τις δημοτικές εκλογές είχες πει ότι θα φορολογήσεις τους πλούσιους και τώρα βλέπουμε ότι χαρίζονται 24 δις ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες....

τότε “κύριε” Παπανδρέου δεν ζητάτε συναίνεση αλλά ψάχνετε συνένοχους για την διάλυση της κοινωνίας και της υποθήκευσις των ονείρων των νέων ανθρώπων.

ΟΧΙ δεν θα σας κάνουμε την χάρη “κύριε” πρωθυπουργέ να βουλλιάξουμε μαζί…ο πάτος των επιλογών σας, σας περιμένει ή αλλιώς όπως στρώσατε ας κοιμηθείτε!

chrisovergis.wordpress.com

Απέσυρε (προσωρινά όμως, μην τρελένεστε) το άρθρο που χάριζε τα χρέη που έχουν τα λαμόγια στο Κράτος

Την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 το οποίο αφορά στη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά και ΔΕΚΟ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε πως θα επαναφέρει τη σχετική διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο όπου θα προβλέπεται ότι την ευθύνη για τη διαγραφή των χρεών θα την έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεξί Εξτρέμ: Προφανώς εννοεί ότι θα φέρει τη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο που θα συζητείται τα άγρια μεσάνυχτα γιατί αυτό συζητήθηκε απόγευμα και τον πήρανε χαμπάρι...

Ελεύθερος (τρόπος του λέγειν...) με εγγύηση θα είναι σε 48 ώρες ο ιδρυτής του WikiLeaks

Ο 39χρονος Ασάνζ, βρίσκεται επί μια εβδομάδα κρατούμενος σε βρετανικές φυλακές. Μετά την σημερινή απόφαση των δικαστών, θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά όχι αμέσως αφού, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αυτό θα γίνει σε 48 ώρες! Οι δικηγόροι του θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 240.000 λιρών ως εγγύηση, ενώ, μόλις βγει από την φυλακή τον περιμένουν αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι.

Ο Ασάνζ θα πρέπει να φοράει ειδικό ηλεκτρονικό βραχιόλι για να ξέρουν οι αρχές ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται, να διαμένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση και να αναφέρεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε απόγευμα.

Οι δικηγόροι του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ επιχείρησαν και κατάφεραν σήμερα, να αφεθεί ο πελάτης τους προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

"Οι πεποιθήσεις μου παραμένουν ακλόνητες. Μένω πιστός στα ιδανικά μου, όπως τα έχω εκφράσει. Οι περιστάσεις δεν με επηρεάζουν. Αντίθετα, εντείνουν την αποφασιστικότητά μου", δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του Κριστίν, που παραχώρησε γραπτώς τις δηλώσεις του στο Channel 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης.

Στις δηλώσεις αυτές, ο Ασάνζ παρουσιαζόταν επικριτικός στις εταιρείες Visa, Mastercard και Paypal, κατηγορώντας τις ότι ανέστειλαν πληρωμές προς το Wikileaks.

"Γνωρίζουμε ότι οι Visa, Mastercard και Paypal καθώς και άλλες εταιρίες, είναι όργανα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δεν το γνωρίζαμε προηγουμένως. Κάνω έκκληση στον κόσμο να προστατεύσει το έργο μου και τους ανθρώπους μου από αυτές τις παράνομες και ανήθικες επιθέσεις", είπε ο Ασάνζ.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη, ακτιβιστές, οι επονομαζόμενοι "anonymous" ξεκίνησαν την επιχείρηση "Payback" ως αντίποινα προς εκείνους που εμπόδισαν τη λειτουργία του WikiLeaks. Προσωρινά έπληξαν τους ιστότοπους των εταιριών Visa και MasterCard, καθώς κι εκείνον της σουηδικής κυβέρνησης, την περασμένη εβδομάδα.

Η Κριστίν Ασάνζ φέρεται πως είπε στο γιο της, ότι έχει παγκόσμια υποστήριξη: "του είπα πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο, όλες τις χώρες, κρατώντας πλακάτ φωνάζουν για την απελευθέρωσή του και για απονομή δικαιοσύνης και πήρε πολύ κουράγιο από αυτό", είπε.

Ο Ασάνζ κρατείται στην Βρετανία με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στη Σουηδία. Οι δικηγόροι του όμως εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές πιθανώς προετοιμάζουν την παραπομπή του με την κατηγορία της κατασκοπείας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Live streaming ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ronaldo, Zidane & Friends

Παρακολουθείστε ζωντανά το φιλικό του Ολυμπιακού εναντίον των επιλέκτων του Ζιντάν και του Ρονάλντο απόψε στις 21:15

εδώ, εδώ ή εδώ.

Τώρα μπορείτε να δείτε το pregame εδώ

Για τις “μειονοτικές ενώσεις” λεφτά υπάρχουν…

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει η προσπάθεια του Γρηγόρη Δελαβέκουρα (εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών) να απαντήσει σε ερωτήματα που σχετίζονται με την απόφαση της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συνέχεια στο http://citizengr.wordpress.com

Α. Κοντός: Για τα δημοσιεύματα που αφορούν στην αποστολή δικογραφίας από τον εισαγγελέα του ΑΠ κ. Ιωάννη Τέντε στη Βουλή για το Ειδικό Ταμείο Δασών

«Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία των οικολογικών οργανώσεων, οι οποίες έκαναν τη σχετική καταγγελία ότι οι πιστώσεις του Κεντρικού ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών δεν διετέθησαν για έργα δασικής πολιτικής και ότι δεν ενεργοποιήθηκε έγκαιρα το Ειδικό Ταμείο Δασών, ωστόσο για να μη δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις θα πρέπει να γίνει σαφές ότι:

Το Ειδικό Ταμείο Δασών συμπεριλαμβάνετο στο Κεντρικό Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διοικείται από πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο στη σύνθεση του οποίου μετέχουν Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο Νομικό αυτό πρόσωπο προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑ&Τ.

Όλες οι δαπάνες του εν λόγω Κεντρικού Ταμείου πραγματοποιήθηκαν με τις απολύτως νόμιμες διαδικασίες, συντάσσονταν από την Οικονομική Διεύθυνση, υποβάλλονταν προς έγκριση στον Προϋπολογισμό του έτους, αποστέλλονταν στο Υπουργείο Οικονομικών κι εγκρίνονταν στα πλαίσια του Προϋπολογισμού του Κράτους από τη Βουλή.

Όλοι οι προϋπολογισμοί και οι δαπάνες του εν λόγω Ταμείου από το 2005 έως το 2009 ήταν εγκεκριμένοι, όλες οι δαπάνες που έγιναν έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ουδεμία ατασθαλία, ούτε ενός ευρώ υπήρξε στην πραγματοποίηση των δαπανών αυτών.

Η ενεργοποίηση του Ειδικού Ταμείου Δασών, ως αυτόνομου Ταμείου, έγινε το 2007 επί Υπουργίας μου, με Υφυπουργό τον κ. Κώστα Κιλτίδη.

Κατά συνέπεια οι πιστώσεις του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών μπορεί να μην κατευθύνθηκαν αποκλειστικά σε έργα δασικής πολιτικής, αλλά κάλυπταν - όπως συνέβαινε και στο παρελθόν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- εγκεκριμένες δαπάνες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με το Ν. 3399/2005

Α. ΚΟΝΤΟΣ».

ΤΟΥΡΚΟΣ Ο... ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ! ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Τι ξεστόμισε ο παπα – Άνθης (πρόεδρος της Επιτροπής (Λαθρο-) Μεταναστών της Ελλαδικής Εκκλησίας) ανήμερα του Αγίου Νικολάου στον επίσημο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας; Μεταφέρω επί λέξει τα λόγια του για να μη λέτε ότι τον παρερμήνευσα…

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΝΘΗΣ: «Μη ξεχνάμε πού είναι τα Μύρα της Λυκίας… Στην Τουρκία είναι η πόλη αυτή. Ως εκ τούτου, λοιπόν, κι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλά ήταν όμως άνθρωπος του Χριστού»!

Ψάξαμε όλες τις εγκυκλοπαίδειες και τα συναξάρια, ρωτήσαμε τον κατ’ εξοχήν ειδικό ιστορικό μελετητή κ. Άγγελο Σακκέτο... Όλοι συμφωνούν πως ο Άγιος Νικόλαος εγνώριζε θαυμάσια Ελληνικά (γι’ αυτό άλλωστε και πρωταγωνίστησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. χαστουκίζοντας τον Άρειο!), και είχε γεννηθεί στην Ελληνικότατη πόλη της Μικράς Ασίας, Πάταρα. Η πόλις αυτή ήταν άντρο Ελληνισμού και Ελληναράδων, είχε ιδρυθεί από τον γιό του Απόλλωνος τον Πάταρο, διέθετε φημισμένο Μαντείο και την είχαν ιδρύσει Κρήτες Δωριείς.

Ούτε μία πηγή δεν αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο πως ο Προστάτης των Ελλήνων Ναυτικών, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, Άγιος Νικόλαος δεν ήταν Έλληνας. Μόνο ο λάτρης των Λαθρομεταναστών παπα – Τιμόθεος Άνθης υποστηρίζει δημοσίως τέτοιου μεγέθους αρλούμπα, με το επιχείρημα ότι σήμερα τα Μύρα της Λυκίας είναι περιοχή της Τουρκιάς!!!..

Ιερώνυμε Λιάπη, τρέχα να ξυρίσεις εδώ και τώρα τον Τιμόθεο Άνθη, πρίν το πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες Ναυτικοί και μπουκάρουν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να ζητήσουν εξηγήσεις, που τουρκέψατε τον αγαπημένο τους Άγιο…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"

http://www.stoxos.gr

Το μοναδικό χωριό της πατρίδας μας ,ίσως και εκτός αυτής, χωρίς πλατεία.

Δείτε ποιο είναι στο prassia-eyrytanias.blogspot.com

Του τα αέρισαν για άλλη μια φορά του Σίλβιο... δεν έχουν βαρεθεί άραγε;

Τσάμπα το χαρτί και το μελάνι που κατανάλωσαν τις προηγούμενες μέρες οι ΠΑΣΟΚοφυλλάδες, ή τα λεφτά που έγραψε η ΕΡΤ στο τηλέφωνο για να μας "ενημερώσει" ο Θόδωρος Ανδρεάδης-Παπαράκης από τη Ρώμη... επενδύοντας για άλλη μια φορά σε ήττα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τελικά ο Μπερλουσκόνι, σε πείσμα των ΠΑΣΟΚων, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μετά από μια δραματική ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή. Προηγουμένως, ο «Καβαλιέρε» είχε αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Γερουσία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από το κοινοβούλιο της Ιταλίας , με μόλις τρεις ψήφους διαφορά: 314 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 311 κατά.

Η ψηφοφορία διεκόπη προσωρινά μετά από αψιμαχίες που ξέσπασαν μέσα στο κοινοβούλιο, όταν δύο βουλευτές που ανήκουν στον πολιτικό σχηματισμό του Τζιανφράνκο Φίνι ψήφισαν υπέρ του Μπερλουσκόνι, παραβιάζοντας τη γραμμή του κόμματός τους.

Περικοπές των αποδοχών και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Tην έντονη αντίδραση των συνδικάτων στις εισηγμένες ΔEKO αναμένεται να προκαλέσει η κυβερνητική πρόθεση για επέκταση των μισθολογικών μέτρων που αποφασίστηκαν για τις μη εισηγμένες. H γνωστοποίηση της πρόθεσης του υπουργού Oικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να απευθύνει επιστολές στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔEKO που ασκεί έλεγχο, ζητώντας τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων για να αποφασισθούν ανάλογα μέτρα με εκείνα στις μη εισηγμένες, έχει προκαλέσει γενική αναστάτωση στο εσωτερικό εταιρειών όπως ο OTE, ο OΠAΠ και η ΔEH.

Σε ό,τι αφορά τη ΔEH, η σχετική πρόθεση του κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει προκαλέσει εκνευρισμό ακόμα και στην υπουργό Περιβάλλοντος κ. Tίνα Mπιρμπίλη, η οποία είχε δώσει διαβεβαιώσεις στη ΓENOΠ ότι οι αλλαγές δεν πρόκειται να θίξουν τη ΔEH. Tο συνδικάτο της ΓENOΠ, πάντως, βρίσκεται ήδη επί ποδός πολέμου και με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στη σημερινή στάση εργασίας καλεί τα στελέχη και τους εργαζομένους «να μην κάνουν χρήση κανονικής άδειας και ρεπό από τις 12 Δεκεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης». Mε την επιβολή αντίστοιχων μέτρων πάντως εκτός του συνδικάτου κάθετα διαφωνούν και στελέχη της επιχείρησης, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει.

Eπισημαίνουν επίσης τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία ορυχείων και μονάδων της επιχείρησης όπως και στην αποκατάσταση δικτύων. Tο 2010 οι μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές του προσωπικού της ΔEH διαμορφώνονται σε 3.280 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή σε 46.000 ευρώ ετησίως. Mειώσεις αποδοχών έρχονται στον ΟΠΑΠ, ειδικά για τους ακριβοπληρωμένους 250 μόνιμους υπαλλήλους του. Η διοίκηση του Οργανισμού προτίθεται να φέρει ως πρόταση σε γενική συνέλευση των μετόχων το θέμα της μείωσης των αποδοχών των ακριβοπληρωμένων μόνιμων υπαλλήλων του οργανισμού, οι αμοιβές των οποίων ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ ετησίως. Αντίθετα, δεν τίθεται θέμα περικοπών όσων εργάζονται στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών Α.Ε. -περίπου 800 εργαζόμενοι- οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές, της τάξης των 14.000 ευρώ ανά έτος.

Συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν χθες ότι αμέσως μετά την απόφαση για περικοπή 13ου και 14ου μισθού στις ΔΕΚΟ η διοίκηση του ΟΤΕ αναζήτησε νομική φόρμουλα να εφαρμόσει το ίδιο στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΟΤΕ Α.Ε. το 2009 είχε μισθοδοσία 712,6 εκατ. ευρώ για 11.370 εργαζομένους, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο κόστος σε περίπου 62.000 ευρώ ετησίως.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κάνει και τον θιγμένο ο Βαλυράκης γιατί τον εμποδίζει η δικαιοσύνη να βρει ποιοι ΠΑΣΟΚοι τ' αρπαξαν απ τη Σίμενς

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ Δικαιοσύνης και εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens γράφτηκε χθες στη Βουλή.

Αφορμή υπήρξε επιστολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση με τη γερμανική εταιρεία, στην οποία ζητείται να μη λαμβάνουν υπόψη τις προτροπές της εξεταστικής επιτροπής που «δίνουν την εντύπωση ότι ασκείται εκ μέρους της επιτροπής της Βουλής ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και παραβιάζουσα τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης, έντονα δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε πως «δεν νομίζει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής και της οποίας τα πρακτικά των συνεδριάσεων καθημερινώς δίδονται στους εφέτες ανακριτές».

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο ίδιος, σε οξύτατους τόνους, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να φτάσει η εξεταστική στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της επιχείρησης, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;».

Αυξάνεται η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ... γι αυτό έχει στηλώσει τα πόδια ο GAP στις προτάσεις Μέρκελ

Αυξάνεται η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς μόνον τον Νοέμβριο άντλησαν 2,6 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Τρίτη, η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τα έκτα τα μέτρα ρευστότητας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυξήθηκε τον Νοέμβριο στα 95 δισ. ευρώ, έναντι 92,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή που η αιμοδοσία των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ συνεχίζεται, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters φέρνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ζητεί αύξηση των κεφαλαίων της ώστε να ανταποκριθεί στα πρόσθετα βάρη που καλείται να επωμισθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ ανησυχεί για τις ενδεχόμενες ζημίες από τις αγορές ομολόγων και συγκεκριμένα για το τι θα συμβεί εάν τα ποσά των ομολόγων αυξηθούν ή εάν η αξία των ομολόγων μειωθεί κατά 30%. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ εξετάζει να ζητήσει κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών διπλασιασμό του προϋπολογισμού της.

Μια τέτοια απαίτηση στην διάρκεια ενός έτους που χαρακτηρίζεται από αυξημένες δανειακές ανάγκες για τα μέλη της Ευρωζώνης αποτελεί μια σημαντική επιβάρυνση για τους προϋπολογισμούς που ψηφίζονται τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, η πρόθεση της ΕΚΤ να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας θα διαδραματίσει πρόσθετο ρόλο τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

TA NEA

Οι “Διεθνείς Ταξιαρχίες” στον Ισπανικό Εμφύλιο, μέρος Δ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που προκύπτει πως δεν υπήρχε κανένα “σοβιετικό τάγμα”, αφού ο ραδιούργος Στάλιν είχε φροντίσει, φανερά τουλάχιστον, η ΕΣΣΔ να μην αναλάβει καμμία δέσμευση έναντι της Ισπανίας. Και φυσικά δεν άφησε κανέναν υπήκοο του να ενταχθεί σε αυτές.

Ωστόσο, εκτός από τους Σοβιετικούς πράκτορες που όργωναν την μεσογειακή χώρα πριν ακόμα την έκρηξη του Εμφυλίου Πολέμου, αναμοχλεύοντας τις έχθρες και τα μίση και ωθώντας την στην οδό της σοβιετοποίησης, είχαν αποσταλεί κρυφά, όπως είδαμε, και αρκετοί ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Ερυθρού στρατού, όπως ο στρατηγός Στέρν ή Κλέμπερ -ο διασημότερος από τους ηγέτες των Διεθνών Ταξιαρχιών- ο στρατηγός Μπερζίν, που έδρασε με το ψευδώνυμο Γκόριεφ και υπήρξε ο ουσιαστικός διοικητής του στρατού των Δημοκρατικών, ο στρατηγός Παβλώφ που ήταν ειδικός στον πόλεμο των τεθωρακισμένων κ.α., οι οποίοι ουσιαστικά ηγήθηκαν των ισπανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι Διεθνείς Ταξιαρχίες αποτέλεσαν καθόλητη διάρκεια του πολέμου τις σπουδαιότερες ομάδες κρούσεων των Κυβερνητικών πράγμα που αποδεικνύει η συμμετοχή τους σε όλες τις σπουδαίες μάχες και το υψηλότατο ποσοστό απωλειών τους. Η τελευταία μάχη στην οποία έλαβαν μέρος ήταν εκείνη του ποταμού Έβρου. Εκεί βρήκαν το τέλος οι περισσότεροι εναπομείναντες του αμερικανικού τάγματος “Λίνκολν” υπό τον Μπώμπ Μέρριμαν, καθώς και του ελληνικού “Ρήγας Φερραίος” υπό τον Γιάννη Παντελιά και του βρετανικού υπό τον Σάμ Γουάϊλντ. Στις αρχές Οκτωβρίου του 1936 οι Διεθνείς Ταξιαρχίες, με τα νεοσύλλεκτα ακόμα μέλη τους, έλαβαν μέρος στην υπεράσπιση της Μαδρίτης, όπου και διακρίθηκαν. Κατόπιν διαταγής του στρατηγού Μιάχα, δύο χιλιάδες Διεθνιστές εθελοντές οπλισμένοι με τυφέκια Remington του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ρίχθηκαν με φανατισμό και αυτοθυσία στη μάχη, υπό τις διαταγές του Εμίλ Κλέμπερ, εμψυχώνοντας τους υπερασπιστές της πρωτεύουσας και χαρακτηριζόμενοι ως “σωτήρες της Μαδρίτης”. Αυτήτους η επιτυχία όμως γέννησε τον φθόνο στον στρατηγό Μιάχα ο οποίος είχε καταλάβει τη θέση του μόνο και μόνο εξ’ ανάγκης, λόγω του ότι δεν υπήρχαν άλλοι έμπειροι αξιωματικοί στο Κυβερνητικό στρατόπεδο. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που είχε ωθήσει τελικά αυτόν τον παλαιό μοναρχικό αξιωματικό να ταχθεί στο πλευρό της Αριστεράς. Δηλαδή, προτίμησε να είναι “πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη”. Επιπλέον γνώριζε ότι ο Κλέμπερ στις αναφορές του προς τη Μόσχα είχε χαρακτηρίσει τον Μιάχα ως “εντελώς ανίκανο στρατιωτικό και μη ενδεδειγμένο πρόσωπο για την θέση που κατείχε”, ενώ παραλλήλως, βλέποντας από κοντά τα “έργα και τις ημέρες” του Μαρτύ, είχε ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του από τη διοίκηση των Διεθνών Ταξιαρχιών και την ανάθεση της αρχηγίας στον Γκαϋμάν. Με την αγαστή συνεργασία του Αντρέ Μαρτύ, – που μέσα στο διεστραμμένο του μυαλό ήθελε να είναι ο “απόλυτος κυρίαρχος και κριτής” των Διεθνών Ταξιαρχιών και άρα έβλεπε στον Κλέμπερ το αντίπαλον δέος -, ο γέροντας Μιάχα κατάφερε να πείσει τον Στάλιν να απομακρύνει προσωρινά τον Κλέμπερ ως ανεπιθύμητο από την Ισπανία.

Βλέποντας αυτά τα γεγονότα στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, αξίζει εδώ να αναφέρουμε, για να ολοκληρωθεί η ιστορική εικόνα εκείνης της περιόδου, ότι τότε είχε ξεκινήσει με εντολή του Στάλιν η “εκκαθάριση” όλων των εσωκομματικών αντιφρονούντων με πρώτους φυσικά του “Τροτσκιστές”. Στην Ισπανία δεν ήταν λίγοι οι εσωκομματικοί εχθροί και αμφισβητίες της λατρείας του Στάλιν και η Κυβέρνηση της Μαδρίτης έπρεπε να αναλάβει αυτή το έργο της “αυτοκάθαρσης” από όλα αυτά τα αντισταλινικά στοιχεία. Οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο ήταν φυσικά οι πολυπληθείς Αναρχικοί που βρίσκονταν εντεταγμένοι κυρίως στις Αναρχικές Ομάδες, την Καταλωνική Κυβέρνηση και το POUM, ο πρόεδρος του οποίου, Αντρες Νίν, τολμούσε να επικρίνει ευθέως τον Σοβιετικό ερυθρό τσάρο. Κατά συνέπεια η Κομιντέρν διέταξε τους Σοβιετικούς πράκτορες της NKVD που ευρίσκοντο στην Ισπανία να προχωρήσουν επίσημα στην εξόντωση των αντιφρονούντων, πράγμα που ήδη γινόταν στη Μόσχα. Αυτή η διαταγή απετέλεσε τη “χρυσή ευκαιρία” που αναζητούσε ο Αντρέ Μαρτύ για να δράσει ελεύθερα στον χώρο που ήλεγχε απολύτως, στην Αλβαθέτε. Δεδηλωμένος Σταλινιστής ο ίδιος, ξεκίνησε ένα κύκλο φοβερών νυκτερινών ανακρίσεων των ίδιων των στρατιωτών του για να εντοπίσει μεταξύ τους “προδότες και τους πράκτορες του Φράνκο”! Υπάρχουν μαρτυρίες για αιματηρούς βασανισμούς μερικών εκατοντάδων μελών των Διεθνών Ταξιαρχιών και για μερικές δεκάδες εκτελέσεις “πρακτόρων που ομολόγησαν την ενοχή τους”. Καθώς ο Μαρτύ δεν διώχθηκε ποτέ αλλά, κάτω από τον μανδύα του κοινοβουλευτικού μέλους της Αριστεράς, συνέχισε να κατέχει σημαντική θέση στο πολιτικό προσκήνιο, πολύ εύκολα κατέπνιξε τις φωνές που είχαν υψωθεί εναντίον του, ενώ δεν δίστασε να δηλώνει ότι οι βεβαιωμένες εκτελέσεις έγιναν “για λόγους στρατιωτικής πειθαρχίας και εναντίον λιποτακτών”.

Ο Στάλιν δεν συγχώρεσε ποτέ στους Σοβιετικούς αξιωματικούς, που εστάλησαν στην Ισπανία, την αποτυχία του ισπανικού Δημοκρατικού μετώπου και όταν επέστρεψαν τους εκτέλεσε μαζί με τον Σοβιετικό γενικό πρόξενο στη Βαρκελώνη, Οζάβινκα Αντόνωφ καθώς και τον πρεσβευτή του στη Μαδρίτη Ρόζενμπεργκ. Στο μυαλό του ερυθρού δικτάτορα όλοι αυτοί είχαν επηρεασθεί από το ιδεαλιστικό κλίμα του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου και επιθυμούσαν μια αναβίωση “του ιδεαλισμού της Ρωσικής Επανάστασης του 1917″ ο οποίος είχε στραγγαλισθεί από τον Στάλιν, άρα αποτελούσαν, εν δυνάμει, εχθρούς του σταλινικού καθεστώτος.

Ανακεφαλαιώνοντας όμως μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές των “Διεθνών Ταξιαρχιών” ήταν Γάλλοι (περίπου 10.000, έκτων οποίων έχασαν τη ζωή τους οι 3.000) και ακολουθούσαν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί (περίτους 5.000 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι 2.000) καθώς και οι Ιταλοί σε έναν αριθμό 3.500 ανδρών. Περίπου χίλιοι Ιρλανδοί, μέλη ενός λαού ατίθασου και φιλοπόλεμου, έσπευσαν επίσης να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιγαντιαία και συγκεχυμένη διένεξη, με το πλευρό των Αριστερών, ενώ μία μικρή μονάδα Ιρλανδών που ονομάσθηκε τιμητικά “Ιρλανδική Ταξιαρχία” εντάχθηκε όπως ήδη αναφέραμε στις δυνάμεις των Εθνικιστών.

Συνολικά οι ξένοι που έλαβαν μέρος στις Διεθνείς Ταξιαρχίες ανέρχονταν στον αριθμό των 30.000 με 40.000, όλα τα έτη του πολέμου, αλλά ποτέ ο αριθμός των ενόπλων δεν υπερέβη τους 18.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαχητές αυτοί προέρχονταν από 53 χώρες, μεταξύ των οποίων συναριθμούντο και κράτη όπως οι Η ΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και οι Σκανδιναβικές χώρες.


http://blackblogofcommunism.com

Επιχείριση με την κωδική ονομασία "Κλείστε του το στόμα" έβαλε σε εφαρμογή ο Benny

Η είδηση λέει: «Αίτημα Ευ. Βενιζέλου προς την Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής να κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής ο πρώην γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κ. Ευάγγελος Βασιλάκος». Eίναι όμως τόσο απλά τα πράγματα;

Ενώ σε μια πρώτη ανάγνωση το "αίτημά" του Βενιζέλου διαφημίζεται από τους ΠΑΣΟΚους και τα ΜΜΕ σαν μια προσπάθεια του αδιάφθορου Μπένυ να αποκαλύψει τα στραβά των προμηθειών οπλικών συστημάτων, μπορεί να εκληφθεί και σαν προσπάθεια αν όχι εκφοβισμού τουλάχιστον φίμωσης και απαξίωσης του "μάρτυρα" Βασιλάκου που "κατήγγειλε" ότι ο αδερφός του GAP, Νίκος, εμπλέκεται στην εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τους Άραβες και ότι η κατασκευή δύο ακόμα υποβρυχίων αντί του ποσού των 1,3 δις είναι υπερβολική.

Το γιατί το αίτημα του Μπένυ μπορεί να εκληφθεί και ως εκφοβισμός του Βασιλάκου, είναι κρυμμένο στα ψιλά γράμματα της είδησης και δεν το αναφέρουν οι περισσότεροι:

Ο Μπένυ ζητάει να κληθεί ο Βασιλάκος για «να ενημερώσει για τις απόψεις και εκτιμήσεις του, παραθέτοντας και όλα τα σχετικά στοιχεία»...
το πιάσατε το υπονοούμενο;

«παραθέτοντας και όλα τα σχετικά στοιχεία»!!!

Κάτι από τον δάσκαλο Σημίτη δεν σας θυμίζει ο Μπένυ;

Μα ρε φίλε αν είχε στα χέρια του όλα τα στοιχεία και δεν τα έδωσε στον εισαγγελέα πριν μερικές μέρες ή τον προηγούμενο καιρό πρέπει να τον χώσουμε κατευθείαν φυλακή γιατί καλύπτει αυτούς που τα μάσησαν και όχι να τον ακροαστούμε αν έχει βρογχίτιδα ή πνευμονία!!!

Είναι δυνατόν να έχει ο άνθρωπος όλα τα στοιχεία στα χέρια του;

Μάλλον όχι μιας και δεν είναι ντετέκτιβ ούτε εισαγγελέας...

Άρα πρέπει ο Βασιλάκος να φιμωθεί μιας και είπε ότι από το 2006 και μετά επί ΝΔ έμπαιναν ρήτρες στις αγορές ενώ πιο πριν η κατάσταση ήταν χύμα για να μασάνε οι γνωστοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τις offshore

Πρέπει να φιμωθεί γιατί τόλμησε να ζητήσει να εξεταστούν όλες οι αγορές από το σωτήριο έτος 1996 που ανήλθε στην εξουσία ο κινέζος, για τις οποίες είπε ότι ήταν όλες υπερκοστολογημένες

Και προπάντων πρέπει να φιμωθεί επειδή ενέπλεξε τον συγγραφέα-ποιητή Nick, αδερφό του γνωστού σκουπιδιάρη, γκαρσόν, πλύστη, ψήστη, ξύστη κ.λπ Jefrey Papandreou...

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και δεν νομίζω ότι υπάρχει αφελής σ' αυτό τον τόπο που πιστεύει ότι ο Μπένυ ρισκάρει να αποκαλυφθούν, αν υπάρχουν, σχέσεις Ναυπηγείων - Nick - Αράβων κ.λπ και δεν προσπαθεί να απαξιώσει τον Βασιλάκο.

Διαβάστε και την είδηση όπως μεταδίδεται από μια κλασική ΠΑΣΟΚοφυλλάδα:

Στη Βουλή θα κληθεί να καταθέσει ο τέως Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών

«Χρήσιμη και αναγκαία» η ακρόασή του

Μ. Κεφαλογιάννης: Γιατί η ΝΔ καταψηφίζει το Νομοσχέδιο και τα περισσότερα άρθρα του" (και μιλάει πάντα τεκμηριωμένα και με νούμερα)"

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, επικρίνοντας την κυβέρνηση και για το περιεχόμενό του και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που ακολουθεί για την ψήφισή του, η οποία δίνει μόνον 11 λεπτά λόγου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη Παράταξη, θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει, ταυτόχρονα, την απόσυρση ή την τροποποίηση άλλων ρυθμίσεων, που αντί να προωθούν την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Οικονομίας, τη βυθίζουν στη συρρίκνωση και την ύφεση.

Ένα σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, μετά από τις εντολές της τρόικας.

Υποκρισία, έλλειψη αποτελεσματικότητας, ισοπέδωση εργασιακών σχέσεων, δραματική μείωση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων είναι οι αυτα που χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα φορολογικά θέματα και ιδιαίτερα αυτά των εσόδων. Διαβάζοντας κανείς το νομοσχέδιο εύκολα παρατηρεί :

1. Ποιος θα ξεχάσει ότι ο πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν ότι “λεφτά υπάρχουν”, επιχειρηματολογώντας ότι πρέπει να εισπραχτούν τα 31 δισ. ευρώ που λίμναζαν ως ανείσπρακτα στις εφορίες και στα τελωνεία; Σήμερα, ένα χρόνο μετά, αυτά ακριβώς “τα λεφτά που υπήρχαν” κατά τον κ. Παπανδρέου, είναι οι ανείσπρακτες οφειλές που διαγράφονται και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγοντος. Όμως η προεκλογική εξαπάτηση δεν διαγράφεται.

Χωρίς ούτε καν μια συγγνώμη στον Ελληνικό λαό.

- Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί τέτοια σπουδή για τη διαγραφή χρεών 23 δις € ;

- Ποιος διασφαλίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες να εισπραχτούν τα ποσά αυτά;

- Έχει λειτουργήσει το από καιρό ανακοινωθέν κέντρο “είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών” και διαπίστωσε ότι δεν είναι δυνατόν να εισπραχτούν αυτά τα ποσά;

- Μήπως η διαδικασία διαγραφής χρεών που επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στις κατά τόπους εφορίες, αποτελέσει αντικείμενο ύποπτων συναλλαγών και διαφθοράς;

-Μήπως μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η χώρα;

2. Αυξάνεται για ακόμα μία φορά ο Φ.Π.Α. των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (μεσαίας και μικρής κατηγορίας) από το 11% σε 13% και από 5,5% σε 6,5%. Είναι η τρίτη κατά σειρά αύξηση μέσα σε 10 μήνες που συνολικά φτάνει το 45%. Που και να μην είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά ότι δεν θα αυξανόταν ο ΦΠΑ;

Με τον τρόπο αυτό, θα προκύψει μία σειρά αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής (κρέατα, γαλακτοκομικά, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά, φρούτα, αβγά, ξηροί καρποί, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες), παροχή υπηρεσιών από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και κόμιστρα ταξί, λογαριασμοί ΔΕΗ, ύδρευσης, φυσικού αερίου κλπ. βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, εισιτήρια θεάτρων κλπ.

Η ύφεση στην αγορά θα μεγαλώσει. Τα επιπλέον προσδοκώμενα έσοδα είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας θα χειροτερέψει. Τα μέτρα θα επιφέρουν περισσότερα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.

Είναι θετική η μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Θετική και στα τουριστικά καταλύματα, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα του τουριστικού τομέα. Για τον λόγο αυτό έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία στην Βουλή.

3. Οι αυξήσεις στη φορολογία των καπνικών προϊόντων (τρίτη κατά σειρά) θα επιβαρύνουν επιπλέον τον καταναλωτή και εδώ με αμφίβολο αποτέλεσμα για τα κρατικά έσοδα, είτε λόγω αλλαγής κατηγορίας τσιγάρων από μεριάς εταιρειών, είτε λόγω μειωμένης κατανάλωσης, είτε αύξησης του λαθρεμπορίου, είτε στροφής καταναλωτών σε εναλλακτικά προϊόντα καπνού. Επιπλέον, δεν απαντάει ουσιαστικά στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών σημείων λιανικής πώλησης (περίπτερα, μίνι μάρκετ) παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που η κυβέρνηση έχει δώσει. Για τον λόγο αυτό έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία για την θεσμοθέτηση ελάχιστου κέρδους στους περιπτερούχους.

4. Εδώ και καιρό τονίζαμε ότι η αναστολή “πόθεν έσχες” για την αγορά πρώτης κατοικίας θα αναθερμάνει την αγορά ακινήτων, που περνά την πιο μεγάλη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της, παρασύροντας αρνητικά εκατοντάδες επαγγέλματα. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν στην κυβέρνηση να αποκτήσει η χώρα ένα σταθερό και μακροπρόθεσμο φορολογικό πλαίσιο σχετικά με την αγορά ακινήτων, που να αποτελεί κίνητρο για τον επενδυτή και να μην βλέπουν το ακίνητο σαν μέσο υφαρπαγής φόρων.

5. Ποιος ξεχνάει την κριτική της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της απόσυρσης που έφερε η ΝΔ το 2008, με σκοπό να αναθερμάνει την αγορά αυτοκινήτου; Τότε μιλούσαν για “χαριστική πολιτική υπέρ των εταιρειών και των εισαγωγέων”. Σήμερα, επαναφέρουν τις διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου με σκοπό να περισώσουν ό,τι μπορούν από ένα κλάδο που έχει πληγεί, όχι μόνο από την κρίση, αλλά και από την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν θεωρεί το αυτοκίνητο ως αναγκαίο αγαθό για την οικογένεια, αλλά ως είδος πολυτελείας το οποίο φορολογεί σκληρά όπου μπορεί.

Το μέτρο κινδυνεύει να έχει ελάχιστα αποτελέσματα, καθώς το υψηλό κόστος συντήρησης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, καύσιμα, διόδια, ανταλλακτικά) κάνει την κατοχή αυτοκινήτου πολύ δύσκολη.

6.Τέλος,προκαλεί εντύπωση η διάταξη για αύξηση των ορίων των ποσών, για απ' ευθείας αναθέσεις προμηθειών του Δημοσίου, στις 60.000 και με πρόχειρους διαγωνισμούς στις 100.000 ευρώ !!!.

Αναρωτιέται κανείς τι επέβαλε στην κυβέρνηση αυτή την αύξηση στα όρια των ποσών, την ώρα μάλιστα κατά την οποία διαμορφώνεται ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης.

Η ειρωνεία εντείνεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη προτείνεται για ψήφιση ταυτόχρονα μ' εκείνες τις διατάξεις που διαμορφώνουν νέες επαχθέστερες συνθήκες για τις σχέσεις εργασίας και για τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

Συμπερασματικά από το ύφος, τη σύνθεση των διατάξεων, τη σπουδή με την οποία κινείται το νομοσχέδιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Διολισθαίνει σε πρακτικές και διαδικασίες πρωτοφανείς για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της χώρας.

Η κυβέρνηση σπεύδει να ρυθμίσει τις απαιτήσεις των δανειστών της, αλλά αμελεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του απλού πολίτη, προβλήματα που η ίδια πολλαπλασίασε ενώ με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιφέρει μειώσεις μισθών και μικρότερες αποζημιώσεις σε απολύσεις ενώ σε ισχύ θα είναι οι κλαδικές συμβάσεις μόνο όπου δεν μισθών, με κατώτατο όριο τα 740 ευρώ.

Οι δέκα ανατροπές στα εργασιακά είναι οι εξής:

1) Με την ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (που καθιερώνεται από 1-1-2011) δεν θα ρυθμίζονται μόνο τα μισθολογικά, αλλά και θέματα εργασιακών σχέσεων.

2) Η αποζημίωση σε απόλυση θα υπολογίζεται με βάση τον μειωμένο μισθό.

3) Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών.

4) Οι «υπό δοκιμή» εργαζόμενοι (για διάστημα 1 έτους αντί των 2 μηνών που είναι σήμερα) δεν θα αποζημιώνονται όταν απολύονται.

5) Μειώνεται σε 1 μήνα ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες.

6) Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακή απασχόληση των μερικών απασχολουμένων.

7) Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.

8) Αυξάνεται από 18 σε 36 μήνες η επιτρεπόμενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις).

9) Περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία.

10) Ορίζεται ημερομηνία λήξης για τη διατήρηση ή κατάργηση της διαιτησίας.

------------------------------------------

Στο υπόμνημα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (που επισυνάπτεται στο τέλος του Νομοσχεδίου) επισημαίνεται ότι το κεφάλαιο Β’ του ν/σ (Ειδικές Επιχ. ΣΣΕ κλπ), άρθρα 14 έως 18:

 καταλύει εν συνόλω τη συνδικαλιστική ελευθερία των κλαδικών οργανώσεων, οι οποίες ακόμα και όταν συμφωνούν ευνοϊκότερους όρους εργασίας δεν θα είναι σε θέση να επιβάλουν την εφαρμογή τους,

 προσβάλλει τη συνδικαλιστική ελευθερία των επιχειρησιακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού ο εργοδότης θα μπορεί μέσω της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο επιχείρησης, να επιβάλει (μονομερώς στην ουσία, καθώς θα έχει τη διαπραγματευτική υπεροπλία, ήτοι σύναψη επιχ. ΣΣΕ ή άλλως απολύσεις/μεταφορά σε άλλη χώρα/κλείσιμο επιχείρησης/επιβολή καθολικής μερικής απασχόλησης) ευκολότερα τους όρους του,

 παραβιάζει καταφανώς την αρχή της συλλογικής αυτονομίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας που καθιερώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 23

 παραβιάζει το άρθρο 1 εδ. α’ του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ που αφορά την προστασία της περιουσίας, αφού η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε περίπτωση συρροής συλλογικών ρυθμίσεων συνιστά υλοποίηση του κοινωνικού δικαιώματος εργασίας (άρθρο 22 παρ. 1α’ Σ.), το οποίο πλήττεται ευθέως στην προκειμένη περίπτωση.

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή των ανείσπρακτων 24 δις

Μπλόκο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη διαγραφή των 24 δις ανείσπρακτων φόρων (ΣΣ Ξέρετε αυτά που θα μάζευε ο Γιωργάκης όταν ήταν αντιπολίτευση στη ΔΕΘ του 2009 και θα μας έλυνε το πρόβλημα) που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη βουλή ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσαν στον κ. Παπακωνσταντίνου να αποσύρει τη διάταξη και να την επαναφέρει με αναλυτική λίστα των φυσικών και νομικών προσώπων που αφορούν στα 24 δις, ειδάλλως θα το καταψηφίσουν.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=6267&categories_id=69

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:" Είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι για συγκρίσεις όσον αφορά το έργο μας και σήμερα και αύριο."

Σε 17 ημέρες από σήμερα θα παραδώσω το Δήμο Θεσσαλονίκης στη νέα Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.

Θα παραδώσω έναν Δήμο άριστα οργανωμένο, με 4.500 υπαλλήλους, ο οποίος καταθέτει κάθε μέρα ένα τεράστιο έργο, το οποίο είναι ορατό και αντιληπτό από όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και όλους τους επισκέπτες της πόλης μας.
Είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι για συγκρίσεις όσον αφορά το έργο μας και σήμερα και αύριο.

Συγκρίσεις σήμερα με άλλους Δήμους, αλλά και αύριο θα έχουμε όλη τη δυνατότητα να συγκρίνουμε το έργο της σημερινής Διοίκησης με αυτό της αυριανής, όποια και αν είναι αυτή, κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών που είναι η θητεία της.

Συγχρόνως θα παραδώσω την 1η Ιανουαρίου 2011 στη νέα Δημοτική Αρχή έναν Δήμο οικονομικά υγιή.


Έναν Δήμο που δεν συγκρίνεται με τους άλλους μεγάλους Δήμους της χώρας και στο επίπεδο των δανείων και στο επίπεδο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και στο επίπεδο των χρηματικών ποσών που έχει λαμβάνειν από την κεντρική εξουσία.


Έναν Δήμο πολύ καλά οργανωμένο και στον οικονομικό τομέα, με σωστή εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος όπως και η ίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εγγράφως βεβαιώσει (συνημ.1).

Σήμερα λοιπόν στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου ότι :

1)
Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στους 4.500 εργαζόμενους στο Δήμο μας

2)
Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο (ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ, ΤΥΔΚΥ κ.λ.π.) (συνημ.2).

3)
Τα δάνεια που έχει συνάψει ο Δ.Θ. είναι ελάχιστα.
Συνολικά φθάνουν στο ύψος των 43 εκατ.ευρώ (συνημ.3), όταν για παράδειγμα του Δήμου Πειραιά φθάνουν τα 165 εκατ.ευρώ και του Δήμου Αθηναίων τα 203 εκατ.ευρώ.

4)
Τα τοκοχρεωλύσια που καταβάλλει ο Δ.Θ.για την εξυπηρέτηση των δανείων του είναι απειροελάχιστα.
Καταβάλλει μόνον 7 εκατ.ευρώ περίπου το χρόνο, ένα ποσόν που είναι μικρότερο του 2% του προϋπολογισμού του (συνημ.3)!

5)
Οι σημερινές υποχρεώσεις του Δ.Θ. προς τρίτους (προμηθευτές κ.λ.π.) φθάνουν μόλις τα 11,2 εκατ.ευρώ (συνημ.4), δηλαδή το 3% του προϋπολογισμού του, όταν είναι γνωστό ότι σε άλλους Δήμους οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 100 εκατ.ευρώ…..


6)
Είναι επίσης γνωστό ότι αντί συγχαρητηρίων στον Δ.Θ. που απεκάλυψε την γνωστή υπεξαίρεση χρημάτων της Εφορείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων από το 1993, η Κυβέρνηση χαρακτήρισε τον Δ.Θ. ως «επιτηδευματία» και του επέβαλλε πλέον των υπεξαιρεθέντων που φθάνουν στο ύψος των 7,2 εκατ.ευρώ και 15 εκατ. πρόστιμο….

Μετά το προ ημερών έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών ότι ο Δ.Θ. ΔΕΝ είναι «επιτηδευματίας» (συνημ.5), εξαφανίζεται αυτομάτως το πρόστιμο των 15 εκατ.ευρώ και παραμένει το υπεξαιρεθέν ποσό, δηλαδή τα 7,2 εκατ.ευρώ, τα οποία καλείται το Υπουργείο Οικονομικών να τα απαλείψει, ή στη χειρότερη περίπτωση να τα «ρυθμίσει» σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει σε άλλους Δήμους π.χ. Δήμο Πειραιώς κ.λ.π.

Απέναντι σε αυτές τις υποχρεώσεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης:

1)
Έχει λαμβάνειν με Νόμο από την Κυβέρνηση 33,5 εκατ.ευρώ από τα «παρακρατηθέντα» από τον Δ.Θ. κατά τα χρόνια 1999-2004.

2)
Έχει λαμβάνειν 6,5 εκατ.ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποπληρωμή του νέου Δημαρχείου, χρήματα τα οποία έχει ήδη καταβάλλει εξ ιδίων ο Δ.Θ.

3)
Έχει λαμβάνειν 1,8 εκατ.ευρώ από τον ΟΤΕ κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, λόγω χρησιμοποίησης δημοτικού χώρου από τον ΟΤΕ.


4)
Έχει λαμβάνειν 7 εκατ.ευρώ λόγω απαλλοτριώσεων για το ΜΕΤΡΟ, δημοτικής έκτασης στην περιοχή του Σ.Μ.Α., για τα οποία εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.


5)
Έχει λαμβάνειν 30 εκατ.ευρώ από την κεντρική εξουσία, όσα δηλαδή κατά το τρέχον έτος παρανόμως «παρεκράτησε» η Κυβέρνηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης!
Ήδη με ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης έχει κινηθεί η διαδικασία για την δικαστική διεκδίκηση του παραπάνω ποσού.

6)
Πέραν αυτών των 80 εκατ.ευρώ, έχει ανείσπρακτες υποχρεώσεις ιδιωτών, Α.Ε. και Φορέων προς το Δ.Θ. ύψους 65,5 εκατ.ευρώ (συνημ.6). Και τα 65,5 εκατ.ευρώ ο Δ.Θ. τα έχει βεβαιώσει και κινείται με όλους τους νόμιμους τρόπους για την είσπραξή τους.

Αυτός είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

Ένας Δήμος με τεράστιο έργο και συγχρόνως οικονομικά υγιής, όταν όλη σχεδόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταρρεύσει οικονομικά και όταν όλοι γνωρίζουν ότι και η κεντρική εξουσία έχει καταρρεύσει οικονομικά και με το γνωστό «Μνημόνιο» μας έχει εντάξει στο άρμα του Δ.Ν.Τ.

Μεσοβέζικες λύσεις που δίνουν τροφή στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει η ΝΔ για τις ΔΕΚΟ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και τις ΔΕΚΟ, δήλωσαν τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ρυθμίσεις του σημερινού πολυνομοσχεδίου. Πολυνομοσχέδιο στο οποίο διαφωνούμε, επί της αρχής, τόσο ως προς τη διαδικασία ψήφισής του, όσο και ως προς το περιεχόμενο.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, η Ν.Δ. υποστηρίζει το λειτουργικό και μισθολογικό εξορθολογισμό τους. Με μείωση του μέσου μισθολογικού κόστους, όπου υπάρχουν υπερβολές και ανά ΔΕΚΟ, με περικοπές στις προκλητικές αμοιβές και με προστασία στις χαμηλές.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε ως κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ δογματικά απέναντι. Αυτήν την πολιτική συνεχίζουμε να υπηρετούμε.
Τουλάχιστον, το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου διασφαλίζει το όριο των 1800 ευρώ».

Σε ανάρτηση του antinews.gr υπάρχει και το παρακάτω σχόλιο του Αδιάλακτου Πολιτικάριου με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα:
Μπορεί να έχει δίκιο ο Αντώνης ψηφίζοντας κάποια άρθρα τα οποία αποτελούν προγραμματικές θέσεις του κόμματος, αλλά την δεδομένη στιγμή η κίνηση αυτή είναι άκαιρη αφού θα γίνει αντικέιμενο εκμετάλλευσης από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ως δείγμα συναίνεσης και αδυναμίας! Ήδη χθές στο MEGA έλεγαν ότι ο Αντώνης άρχισε να συναινεί…
Ο μόνος δρόμος αυτή την στιγμή είναι δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση, και όχι αντιπολίτευση σε αργό tempo!!! Ήδη ο Αντώνης έπρεπε να έχει βγεί στα κάγκελα και φωνάζει με όλη του την δύναμη…όταν εξαθλιώνονται οι Έλληνες δεν χωράει πολιτικός πολιτισμος….μας τελείωσε! ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!
ΥΓ:O Αβραμόπουλος τι ρόλο βαράει ρε Αντώνη???Δίωξε τα πολιτικά τίποτα απο δίπλα σου!!!!
Την ίδια στιγμή πάντως μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής Αχαίας κ. Νικολόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την στάση του κόμματός του δεν θα είναι παρών στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το απόγευμα. Ο ίδιος δήλωσε:«Η κάνουμε αντιπολίτευση ή δεν κάνουμε. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Η αντιπαράθεσή μας σε αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι κάθετη, κρυστάλλινη και μετωπική»

online-pressblog.blogspot.com

Τα "νούμερα" δεν βγαίνουν, για αυτό τα μαγειρεύουν ;;

Αύγουστος 2010... Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την κατάρτιση προϋπολογισμού, οικ. έτους 2011, Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική εγκύκλιο, δίνει κατευθύνσεις-οδηγίες στις υπηρεσίες του δημοσίου.Δείτε τώρα τι γράφει στην παράγραφο 4, η πιο πάνω εγκύκλιος....

4. Με βάση τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής για το επόμενο έτος και
τις δεσμεύσεις της χώρας μας, όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να καταρτίσουν αν όχι πλεονασματικούς, τουλάχιστον ισοσκελισμένους
προϋπολογισμούς.
Για το ισοζύγιο του προϋπολογισμού, κατά τα ανωτέρω δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη πιστωτικά έσοδα, έσοδα από ρευστοποίηση ομολόγων, μετοχών και λοιπών χρηματοοικονομικών στοιχείων και το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσης. Επίσης, στο σκέλος των εξόδων δεν λαμβάνονται υπόψη πληρωμές για χρεολύσια και αγορές χρεογράφων (ομόλογα, μετοχές κ.λπ.)
Τι είναι όμως τα πιστωτικά έσοδα;Ένας έξυπνος τρόπος να παρουσιάσεις τα δάνεια, ως έσοδα..Λέει λοιπόν το ΥΠΟΙΚ στους εμπλεκόμενους φορείς του δημοσίου, να μην συμπεριλάβουν στον προτεινόμενο προϋπολογισμό τους πιστωτικά έσοδα..

Για να δούμε όμως, έχει ο προϋπολογισμός του 2011 , πιστωτικά έσοδα;; Όπως θα διαπιστώσετε τόσο από τον πιο πάνω σύνδεσμο του προϋπολογισμού όσο και από την εικόνα που ακολουθεί, πράγματι υπάρχουν πιστωτικά έσοδα...



Το συνολικό ύψος τους είναι 64,879 δις ευρώ, δηλαδή τα μισά έσοδα είναι από δάνεια και οι μισές δαπάνες για αποπληρωμή του χρέους.Τα 40 δις από τα 64,879 δις των εσόδων θα προέλθουν από τα δάνεια της τρόικας του 2011.

Το θέμα που προκύπτει εδώ είναι γιατί αφού στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί πιστωτικά έσοδα, δόθηκε οδηγία σε όλες τις υπηρεσίες να μην λάβουν υπόψη πιστωτικά έσοδα ;;

Aν υπάρχουν και άλλα έσοδα από παλαιά δάνεια ή έντοκα γραμμάτια γιατί δεν φαίνονται;;

Ποιος ο λόγος, μήπως για να "κρύψουν" ή να μαγειρέψουν τα έσοδα και ενδεχομένως να παρουσιάσουν μέσα στο 2011 αυξημένα έσοδα;;

Λέμε τώρα εμείς, μπορεί και να κάνουμε λάθος.. Δεν τα ξέρουμε και όλα.

Δείτε τώρα τι γράφει, το έγκριτο, αξιόπιστο και πάντα ενημερωμένο KΕΦΑΛΑΙΟ (Capital) , Τα «νούμερα» δεν βγαίνουν....

ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ.

Οκτώ τραυματίες από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο

Και τα 8 άτομα σύμφωνα με υπεύθυνο στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, φέρουν τραύματα στα μάτια από τα αέρια και από μαζούτ, ενώ κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε μια μικρή έκρηξη σε ένα διασταλτικό υλικό στο οποίο περιείχε αέριο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα μάτια τέσσερα άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις φαίνεται να το έχουν εισπνεύσει.

Και τα 8 άτομα σύμφωνα με υπεύθυνο στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, φέρουν τραύματα στα μάτια από τα αέρια και από μαζούτ, ενώ κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Η συνέντευξη του Κώστα Γκιουλέκα

Σε τρεις λόγους απέδωσε την ήττα του στις εκλογές ο Κώστας Γκιουλέκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο. Όπως είπε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης για τους 17 αγνοούμενους στην Ανταρκτική

Φωτογραφία αρχείουΣταματούν οι έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος νοτιοκορεατικού αλιευτικού που ναυάγησε χθες στην Ανταρκτική ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας.
Ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης Ντέιβιντ Ουίλσον δήλωσε ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα “αδυσώπητο περιβάλλον” μέσα στο οποίο δεν υπάρχει ορθολογικά ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι 17 αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή.

Αρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν το αλιευτικό Number One Insung, με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και είκοσι διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο, ενώ 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο χρόνος επιβίωσης των μελών του πληρώματος είναι πολύ σύντομος, καθώς αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό πιθανώς χάνουν τις αισθήσεις τους ύστερα από μία ώρα και δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δε φταίει μόνο ο Τζόρβας...

Είναι γνωστό το πόσο εύκολα στοχοποιείται ένας άνθρωπος... Αλλά στον Παναθηναϊκό δεν έχουν προηγούμενο... Φταίει ο Τζόρβας αλλά δυστυχώς για τους "πράσινους" οπαδούς δε γίνεται να ευθύνεται μόνο αυτός...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Α. Σαμαράς: Η σωτηρία της Πατρίδας δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση

«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει. Πριν τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.Δίνοντας μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή…

Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση.

Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα!

Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία.

Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη!

Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Εμείς δεν διστάσαμε να κάνουμε αυτό που δεν έκανε ο ίδιος όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Δεν είπαμε ΟΧΙ σε όλα!

Ψηφίσαμε, μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

Και χωρίς καμιά συμφωνία Συναίνεσης!

Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική.

Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε!

Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η Κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα.

Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή.

Η δημιουργική σύμπραξη της Αντιπολίτευσης ένα και μοναδικό σκοπό μπορεί να υπηρετεί. Τη στήριξη των συμφερόντων της Πατρίδας και του λαού.

Δεν χρωστάμε στην Κυβέρνηση. Χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τόνισα, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι κανένα βήμα προόδου δεν έχει γίνει για τη φοροδιαφυγή. Και το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι «συνήθεις ύποπτοι»:

Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Αυτή η κοινωνική αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδράνεια της Κυβέρνησης για τη Διαφάνεια και την πάταξη της Διαφθοράς. Το ζήτησα από τον Πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή μας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποσχέθηκε να καταθέσει Νομοσχέδιο τον περασμένο Ιούνιο. Έκτοτε, και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Έθεσα στον κ. Παπανδρέου και το θέμα της εξωτερικής πολιτικής.

Οι εξωφρενικές απόψεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας και των Σκοπίων -αλλά και άλλων ξένων παραγόντων– για την Κύπρο, το καθεστώς του Αιγαίου, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα χωρικά ύδατα, το όνομα των Σκοπίων, μας δίνουν την αίσθηση ότι η Κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας.

Γι’ αυτό και ζήτησα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων.

Για εμάς η έννοια της σωτηρίας της Πατρίδας δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση.

Ενημέρωσα ακόμη τον κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσουμε σε πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος. Γιατί πιστεύουμε πως μια ριζική αναθεώρηση του Καταστατικού μας Χάρτη θα δώσει στην Ελλάδα τις βάσεις για να προχωρήσει το πολιτικό μας σύστημα στις αναγκαίες ανατροπές και τομές που απαιτούνται, προκειμένου να μπούμε με αποφασιστικότητα στην περίοδο της Νέας Μεταπολίτευσης.

Χαίρομαι, γιατί ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψή μας να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική. Το θεωρώ θετική εξέλιξη.

Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε, επίσης, τα θέματα της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Δήλωσα στον Πρωθυπουργό ότι η Νέα Δημοκρατία:

1. Είναι θετική στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

2. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη μείωση των κονδυλίων για τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά το 2013. Σε ώρες ύφεσης για ολόκληρη την Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Κεντρικός Προϋπολογισμός οφείλει να είναι αναπτυξιακός και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή των κρατών μελών.

3. Θεωρεί εσφαλμένη τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., γιατί μπορεί ο μηχανισμός αυτός, αν γίνει έτσι, να οδηγήσει στην πτώχευση των πιο αδύναμων κρίκων.

4. Πιστεύει πως οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατών της Ευρωζώνης, μπορεί μεν να είναι λογικό να βρίσκονται κάτω από την εποπτεία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων για εκείνα τα κράτη που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν τους στόχους αυτούς.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που έχουμε μπροστά μας».

Τί γίνεται με την υπόθεση της αγωγής του Γ.Ανδριανού κατά του ΕΘΝΟΥΣ;Προχωράει;

Αεράτος με το γνωστό ταχύ βήμα,ντυμένος στη πένα και συνοδευόμενος από ξανθιά αιθέρια ύπαρξη πέρασε από την πλατεία του Αγ.Πέτρου το μεσημέρι του Σαββάτου ο απόφοιτος του Ανοικτού Πανεπιστημίου, πρώην υπάλληλος του Μαξίμου και νυν βουλευτής Γ.Ανδριανός.

Εμφάνιση ανάλογη με το κύρος που του δίνει το βουλευτιλίκι και η πανεπιστημιακή του καριέρα.

Δεν είναι και λίγο να έχεις διδάξει τα γνωστικά αντικείμενα «Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς», «Ιστορία του Τύπου» και «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτισμός και Εκπαίδευση» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου όπως πρόσφατα διαβάσαμε στο ΕΘΝΟΣ.

Αλήθεια μιας και το έφερε η κουβέντα,........

με την αγωγή που κατέθεσε στις 3/12 κατά της εφημερίδας για σειρά συκοφαντικών εις βάρος του δημοσιευμάτων,τί γίνεται;

Προχωράει ;

Δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή για το σοβαρό αυτό θέμα.

Η "Περικεφαλαία" του σύγχρονου Έλληνα αγωνιστή !

Σε όσους πάνε αύριο στην πορεία, και καλό είναι να πάμε όλοι, επειδή τον τελευταίο καιρό τα ΜΑΤ βαράνε και ψεκάζουν στο ψαχνό, θα προτείναμε μάσκες εργασίας (8 ευρώ) και φίλτρο για ανόργανα αέρια (3 ευρώ) από το praktiker (μια μπλε είναι). Θα προστατεύσει μύτη και στόμα.... όσο για τα άλλα διαβάστε τα στο

http://anti-ntp.blogspot.com

«Αν δεν υπήρχε η wikileaks, η CIA και η Mossad θα την είχαν εφεύρει»

Αυτό λέει ό αυστραλός Α. Lawson στο παρακάτω βίντεο:

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι φοβάται;

Διαβάστε τι είπε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος
«Αυτή τη στιγμή εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να κάνουν θυσίες, ζητάμε πραγματικά θυσίες οι οποίες είναι αιματηρές. Είναι πάρα πολύ δύσκολα πράγματα. Νομίζω ότι οι πλάτες μας δεν τα αντέχουν αυτά. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βρω άλλη λύση.

Προτείνω, λοιπόν, ότι το πόρισμά μας πριν κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, να συζητηθεί σε επίπεδο Αρχηγών. Δεν γίνεται, δεν μπορούμε να πάμε να καταθέσουμε εμείς ένα πόρισμα το οποίο δεν είναι εις γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και η οποία πολιτική ηγεσία του τόπου θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και ξέρει να κάνει σε επίπεδο κυβερνητικό, διεθνές και να δούμε τι θα κάνουμε με όλο αυτό το σκάνδαλο που λέγεται «SIEMENS». Δεν μπορούμε εμείς είκοσι Βουλευτές από εδώ να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο και ένα τόσο μεγάλο βάρος στις πλάτες μας, να ξεκαθαρίσουμε μια κόπρο του Αυγεία, η οποία είχε συσσωρευτεί από το 1912 έως το 2010. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Εμείς, λοιπόν, δεν μπορούμε να πάμε σε ένα πόρισμα που θα καταλογίζει ευθύνες και ο Βαλυράκης και ο Γρηγοράκος –καταλογίζω και τον εαυτό μου- έχουν καταγγείλει και έχουν πει ότι υπάρχουν πιθανές ευθύνες κάποιων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας ή ξέρω εγώ των άλλων Κομμάτων και κάποιοι από μας τους ίδιους και από την Επιτροπή μας αλλά και από το Κοινοβούλιο να λένε άλλα»…
(από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής)

Θα μας πει κάποιος τι τρέχει;

Τι βρήκαν στα αρχεία;

Τι φοβάται ο κ. Γρηγοράκος;

http://www.report24.gr

Ρε Γιαννάκη Ραγούση-Νταλάρα... ρουσφέτι σε συνταξιούχο ρε; Χάθηκαν οι ΠΑΣΟΚοι ενεργοί πολίτες;

Επειδή δεν βγάζουμε κάθε μέρα ένα ΦΕΚ με κάποιο διορισμό παρατρεχάμενου δεν σημαίνει και ότι δεν γίνονται. Αλγεινή όμως εντύπωση προκαλούν οι διορισμοί ανθρώπων που ανασύρονται από τη ναφθαλίνη μόνο και μόνο επειδή είναι καραΠΑΣΟΚοι. Ένα τέτοιο παράδειγμα μας έδωσε πριν λίγες μέρες ο Γιαννάκης Ραγκούσης-Νταλάρας (αλήθεια ο εισαγγελέας της Σύρρου μέχρι πότε θα έχει την υπόθεση πλαστογραφίας επί δημαρχίας Ραγούση-Νταλάρα στο συρτάρι του; μέχρι να παραγραφεί φαντάζομαι....)

Ο Γιαννάκης λοιπόν που από Goody's Master Chef έγινε κοτζάμ Πρωθυπουργός ανέσυρε από τη ναφθαλίνη τη συνταξιούχο δικηγόρο Ευφράνθη Μητώση μόνο και μόνο επειδή είναι καραΠΑΣΟΚα και την διόρισε σύμβουλό του με κίνητρα απόδοσης και κάθε είδους επιδόματα!

Ρε ελεεινοί χάθηκε να βρείτε ένα νεαρό παιδί ή κάποιον εν ενεργεία δικηγόρο, ΠΑΣΟΚο εννοείται, να τον βάλετε να τρέξει να παράγει έργο, αντί να φέρνετε όλα τα μουσεία στα γραφεία σας μόνο και μόνο επειδή ανακατεύονται ενεργά στο ΠΑΣΟΚ, όπως η γιαγιά Ευφράνθη που ήταν πχ. υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Σκανδαλίδη το 2006

Άστη να πάει στα εγγόνια της την τιμημένη και μην την τραβολογάς!

Ούτε για φτύσιμο δεν είστε ρε!

Διαβάστε και την απόφαση του Γιαννάκη:

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΔΚ/23884

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με την αρ. πρωτ. ΔΙΔΚ/23658/10-11-2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56, 57 του Π.Δ 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α/2005), διορίστηκε η Ευφράνθη Μητώση του Δημητρίου (ΑΔΤ ΑΒ 441686), Συνταξιούχος, σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ν. Ραγκούση.

Στην ανωτέρω θα καταβάλλονται:
α) Ο βασικός μισθός του 4ου Μισθολογικού Κλιμακίου του Ν. 3205/2003.
β) Το κίνητρο απόδοσης του άρθρου 12 του Ν. 3205/2003, καθώς και τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις των μονίμων υπαλλήλων αντίστοιχης κατηγορίας (ΠΕ) και κλάδου της Γ.Γ.Δ.Δ.Η.Δ του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η.Δ., με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

(Αρ. Βεβαίωσης ΥΔΕ-ΥΠΕΣ 10357/15-11-2010 ).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Η περίληψη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

Ελευθερία Μπινιάρη
ΑΔΑ: 4ΙΦΤΚ-4Β

Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ για ηλίθιους: Μείωσαν τις σπατάλες το 2010 και τις φούσκωσαν το 2009

Σε έντυπο που εξέδωσε το Νοέμβριο ο Παπακωνσταντίνου αναφέρονται τα μέτρα που ελήφθησαν και τι απέδωσαν... αναφέρονται επίσης και τα μέτρα περιορισμού των δαπανών ή της "σπατάλης" που γίνονταν επί ΝΔ όπως λένε επί το λαϊκότερον οι ΠΑΣΟΚοι...

Επέβαλαν φόρους (αύξηση ΕΦΚ σε καπνό, καύσιμα κ.λπ), ξανά φόρους (έκτακτη εισφορά), κόντρα φόρους (αύξηση ΦΠΑ) και κόντρα στην κόντρα φόρους (περαίωση) για να αυξήσουν τα έσοδα και το κατάφεραν κατά το ήμισυ... Αυτά μπορούσε να τα κάνει και η ΝΔ και ενδεχομένως να τα κατάφερνε και καλύτερα...

Από την άλλη για να μειώσουν τις "σπατάλες" της ΝΔ έκοψαν από τους αμυντικούς εξοπλισμούς (οι καραγκιόζηδες οι δεξιοί έδιναν πολλά λεφτά για να θωρακίσουν τη χώρα...), έκοψαν συντάξεις (οι μαλάκες οι δεξιοί τις έδιναν μεγάλες...) έκοψαν μισθούς (οι παπάρες οι δεξιοί έδιναν λεφτά αβέρτα...), έκοψαν από το ΠΔΕ (οι ηλίθιοι οι δεξιοί ήθελαν να φτιάξουν δρόμους και πλατείες...) και τελικά μείωσαν τις σπατάλες κατά 8,5 δις...

Απ΄αυτά ξέρετε πόσες ήταν πράγματι οι σπατάλες που μείωσαν:

τα 900 ολόκληρα εκκατομύρια που εξοικονόμησαν από τις καταναλωτικές δαπάνες!!!

Αυτά ήταν όλα κι όλα τα λεφτά από το συμμάζεμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ γιατί τα υπόλοιπα, αυξήσεις φόρων ή μειώσεις εξοπλισμών, μπορούσε να τα κάνει και η γιαγιά μου

Φυσικά η μεγαλύτερη αποκάλυψη του πίνακα είναι ταυτόχρονα και άλλη μια απόδειξη του τεχνητού φουσκώματος του ελλείμματος του 2009:

Για να μειώσουν τις δαπάνες λέει έκοψαν τα 400 εκ ευρώ της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης!!!

Αυτό δεν σημαίνει λοιπόν ότι δίνοντας την πρώτη δόση του επιδόματος τον Δεκέμβριο του 2009 φούσκωσαν τις δαπάνες του 2009;

Αφού λοιπόν το να μην δώσουν τη β' δόση του επιδόματος το 2010 το εντάσσουν στα μέτρα περικοπής των δαπανών γιατί δεν φρόντισαν να μην δώσουν και την α' δόση τον Δεκέμβριο του 2009 για να περικόψουν τις δαπάνες και το 2009;

Ο λόγος είναι προφανής και δεν χρειάζονται άλλα σχόλια...

Τελικά όσο το σκέφτομαι καταλήγω στο ότι σχέδιο είχαν όταν ήρθαν στην εξουσία και ήταν απλό:

Να τα διαλύσουν όλα, να μας πάνε δεμένους χειροπόδαρα στο ΔΝΤ και να ξεπουλήσουν την Ελλάδα! Τόσο απλά!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2iZD5zhmGTrCVcVbL1V_iCM4l9nXzQmlByKMmXaWEqlNT3r5Zdn8m4NSE9M5Lw8PkOYil9lLAaHD_jwBMtO2-leHfahB-_rbxbYlBb9-X_kUk5yoevHxHkuHeVkFgY1U4FV1r8f57c37w/s1600/prop2.JPG