17 Δεκεμβρίου 2010

Ο λόγος που χθες "έπεσε" για κάποια ώρα το Facebook και οι νέες δυνατότητες που αποκαλύφθηκαν

Χθες τη νύχτα έπεσε για κάποια ώρα το Facebook. Ο λόγος ήταν ότι λόγω λάθους στο update της σελίδας ήταν ορατά για 45 περίπου λεπτά μερικά από τα νέα στοιχεία που θα έχει η νέα σελίδα του Facebook που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο Palo Alto. Αφού για μερικά λεπτά η σελίδα ήταν offline επανήλθε αφού οι τεχνικοί την επανέφεραν στην προηγούμενη κατάσταση. Η εικόνα που είδαν όσοι πρόλαβαν και η εικόνα που θα βλέπουν όλοι σε λίγο ήταν η εξής:

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/brand-page-new.jpg

Τα νέα στοιχεία που πρόλαβαν να καταγράψουν χρήστες απ όλο τον κόσμο είναι:

1. Η επιλογή σε διαχειριστές σελίδων-ομάδων (και όχι profil) να μπορούν να κάνουν login όχι με το προσωπικό τους account όπως μέχρι τώρα αλλά σαν η ίδια η σελίδα-ομάδα (οι γνωστές σελίδες που όλοι γινόμαστε μέλη πχ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ κ.λπ). Έτσι οι σελίδες-ομάδες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν (πχ. να σχολιάσουν) με άλλες σελίδες-ομάδες και ενδεχομένως με άλλα profil που είναι μέλη στη ομάδα:

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/switch-accounts-dialog.jpg

2. Η επιλογή "Memories" που θα δείχνει όλη την πορεία του χρήστη στο Facebook (πότε έκανε ποιον φίλο, πότε έκανε update το profil του κ.λπ

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/209182201.png

3. Ένα νέο φίλτρο "Outside world" που μάλλον θα είναι κάτι σαν RSS feed με ειδήσεις από εξωτερικές σελίδες (εφημερίδες, δεξί εξτρέμ ;)) για να μη βγαίνουν οι χρήστες ποτέ από το Facebook :)

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/209158450.png

4. Το νέο "Lightbox" για φωτογραφίες όπου θα γίνεται παρουσίαση των φωτογραφιών σε μαύρο φόντο

http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/12/lightbox-UI.jpg

Που καταντήσανε οι προδότες: Να έχει το ΚΚΕ πιο εθνικά συμφέρουσες θέσεις απ' το ΠΑΣΟΚ!!!!!

Τουρκική και ελληνική αστική τάξη προωθούν από κοινού τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, προσδοκώντας να αυξήσουν την κερδοφορία τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της αμυντικής δυνατότητας της χώρας

Associated Press

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:

Ζητάει συνεκμετάλλευση 50% - 50% ο Μπαγίς

«Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους» λέει σε συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς.

Με ακόμα πιο κυνικό τρόπο, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς, θέτει το ζήτημα της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου το Αιγαίου, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Μάλιστα, αναφέρει και ποσοστά 50-50 για την εκμετάλλευση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Οι επισημάνσεις αυτές έρχονται να διαμορφώσουν το σκηνικό ενόψει και της επίσκεψης στην Τουρκία του Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στις 4 Γενάρη 2011 θα εγκαινιάσει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν την ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών και όπου οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, να ανακοινώσουν το «σχέδιο ειρήνης» μεταξύ των δύο χωρών «με πρώτα θέματα αυτά του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας».

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο και έχοντας σαν δεδομένο ότι η ελληνική αστική τάξη έχει στρατηγικά επιλέξει τη λύση της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, ανέφερε:

«Η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Ετσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης. Ας βρούμε πετρέλαιο, ας βγάλουμε λεφτά, ας τα μοιραστούμε κι έτσι οι πλατφόρμες του πετρελαίου να αποτελέσουν πλατφόρμα για λύση. Πρέπει να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πιο σπουδαία από εκείνα που μας χωρίζουν».

Η άποψη αυτή του Τούρκου υπουργού έρχεται να «δέσει» με όσα είχε πει προ μηνών ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα φθάνει μόνο μέχρι τα 200 μέτρα βάθος βυθού, αφήνοντας έτσι εκτός το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο με βάση τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου ανήκει στην Ελλάδα.

Ο Ε. Μπαγίς πάει τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ποσοστά συνεκμετάλλευσης 50-50, σαν να πρόκειται για μια αδέσποτη περιοχή και όχι για το θαλάσσιο χώρο που περιβάλλει τα ελληνικά νησιά ή παρεμβάλλεται μεταξύ ελληνικών νησιών και ηπειρωτικής Ελλάδας. Μιλάει ακόμα για «πλατφόρμες λύσεις», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ανάλογες διευθετήσεις συνολικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ο Τούρκος υπουργός ουσιαστικά επιβεβαιώνει την τουρκική απειλή για «κάζους μπέλι» (αιτία πολέμου) αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μίλια, καθώς δεν απαντάει σε σχετική ερώτηση και απλά υποστηρίζει «δε με ενδιαφέρει το πρόβλημα, αλλά έχω τη λύση. Οταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δε θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους».

Ταυτόχρονα, με άκρως κυνικό τρόπο, προβάλλει το μέγεθος της Τουρκίας ως απειλή απέναντι στην Ελλάδα. «Για την Ελλάδα, λέει, η Τουρκία μπορεί να είναι η πιο σημαντική απειλή, αλλά για την Τουρκία, πιστέψτε με, η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa League

http://sport24.gr/football/EuropaLeague/article721067.ece/ALTERNATES/w620/Cska.jpgΗ ακτινογραφία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στη φάση των "32" του Europa League, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αήττητη στη φετινή σεζόν στο Εuropa League η ρωσική ομάδα που κατέκτησε το 2005 το Κύπελλο UEFA.

Επίδειξη ισχύος έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο του Ε΄ ομίλου του Europa League τερματίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με απολογισμό 5-1-0.

Η ομάδα του στρατού νίκησε δύο φορές τις Λωζάνη (3-0, 5-1) και Παλέρμο (3-0, 3-1) ενώ απέναντι στη Σπάρτα Πράγας υπερίσχυσε 3-0 στη Ρωσία και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Τσεχία στο τελευταίο ματς, όπου ήταν αδιάφορη βαθμολογικά.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Ανόρθωσης και στα δύο παιχνίδια (4-0, 2-1).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρωσικό πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από την Ζενίτ υπολειπόμενη έξι βαθμών.

Αιχμή του δόρατος για το σύνολο του 39χρονου Λεονίντ Σλούτσκι, αποτελεί ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λαβ σε συνδυασμό με τον Τσέχο Νέσιντ που σκοράρει αφειδώς στο Europa League (5 γκολ), αλλά και τον Ιβοριανό Ντουμπιά (4 γκολ).

Τα γκολπόστ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπερασπίζεται ο διεθνής Ακινφέεφ, ενώ στα μετόπισθεν δεσπόζουν οι αδελφοί Αλεξέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι, όπως και ο 31χρονος Ιγκνάσεβιτς.

Ηχηρά ονόματα και στο χώρο του κέντρου με τον Χιλιανό Γκονζάλες, τους Αλντονίν και Ράχιμιτς αλλά και τον Γιαπωνέζο διεθνή Χόντα. Στο βασικό σχήμα έχουν καθιερωθεί και οι πιτσιρικάδες Τζάγκοεφ και Μαμάεφ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έτος ίδρυσης: 1911
Γήπεδο: Αρένα Κίμκι (20.000 θέσεις)
Πρόεδρος: Ευγένι Γκίνερ
Προπονητής: Λεονίντ Σλούτσκι
Ιστοσελίδα: http://www.pfc-cska.com/

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα: 2003, 2005, 2006
Κύπελλα: 2002, 2005, 2006, 2008, 2009
Σούπερ Καπ Ρωσίας: 2004, 2006, 2007, 2009
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 2005

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ, Σεργκέι Τσεπτσούγκοφ, Βιάτσεσλαβ Ισούποφ.

Αμυντικοί: Ντεϊβίντας Σεμπέρας (Λιθουανία), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Κιρίλ Ναμπάμπκιν, Τσίντι Όντια (Νιγηρία), Γκεόργκι Σένικοφ, Ούρος Τσόσιτς, Σέμεν Φεντότοφ.

Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα (Ιαπωνία), Μαρκ Γκονζάλες (Χιλή), Ζόραν Τόσιτς (Σερβία), Άλαν Τζαγκόεφ, Πάβελ Μαμάεφ, Εβγκένι Αλντονίν, Έλβιρ Ράχιμιτς (Βοσνία), Σεκού Ολίσε (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Βασίλιεφ.

Επιθετικοί: Σεϊντού Ντουμπιά (Ακτή Ελεφαντοστού), Βάγκνερ Λοβ (Βραζιλία), Τόμας Νέσιντ (Τσεχία), Σερντέρ Σερντέροφ.

http://sport24.gr/football/EuropaLeague/to_profil_ths_tsska_mosxas.720999.html

Τα νέα κόλπα του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστικού ΠαΣοΚ

Έχουν αφήσει απλήρωτους 1.500 εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτά που ζούμε με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ σε αυτή την χώρα.
Το νέο κόλπο του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ: ...

Η συνέχεια στο citypress-gr.blogspot.com

Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Συμφωνία καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων τους υπέγραψαν σήμερα η Κύπρος και το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ώστε να διευκολύνουν τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη μεταξύ τους θαλάσσια περιοχή.

Η συμφωνία υπεγράφη στη Λευκωσία από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Μάρκο Κυπριανού και τον ισραηλινό υπουργό Υποδομών, Uzi Landau.

Ανάλογες συμφωνίες έχει υπογράψει η Κύπρος με την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος έχει αδειοδοτήσει την αμερικανική Noble Energy ώστε να διεξάγει έρευνες σε μία έκταση 800.000 εκταρίων που συνορεύει με τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, περιοχή όπου ήδη έχουν εντοπιστεί γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Είναι ενδεικτικό ότι σε δύο πεδία εντός των ισραηλινών χωρικών υδάτων, τα Tamar και Dalit έχουν εντοπιστεί 5,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες του Ισραήλ για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Τα αποθέματα δε ενός τρίτου πεδίου, του Leviathan, εκτιμώνται σε περίπου 16 τρισ. κυβικά μέτρα! Η Noble Energy συμμετέχει επίσης σε κοινοπραξία που διεξάγει έρευνες και θα εκμεταλλευτεί τα τρία παραπάνω ισραηλινά κοιτάσματα.

Συγκεκριμένα στοιχεία για ενδεχόμενα κοιτάσματα εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης δεν υπάρχουν ακόμη, σύμφωνα με Κύπριους αξιωματούχους, καθώς οι έρευνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Πηγή:www.capital.gr

A. Νταβούτογλου: "Ήδη κάνουμε μπίζνες με τους Έλληνες στο Αιγαίο!"

Αίσθηση και ερωτηματικά δημιουργεί προφανώς η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ως προς το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνεργασίας για εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι έτοιμος να κάνει μπίζνες ("ready to do business") με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, υποστήριξε ότι «βεβαίως, ήδη το κάνουμε!», δημιουργώντας αίσθηση και τροφοδοτώντας και πάλι τα γνωστά σενάρια τα οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Η δήλωση έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, στο Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάση", με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου.

Στην δεξίωση παρέστησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, αντιπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεκάδων άλλων χωρών, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.

Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από το μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας του στον ΟΗΕ, Ερτογρούλ Απακάν, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Μητσιάλη και είχε παράλληλα την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο της έκθεσης «Ήρωες: Θνητοί και μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» από τον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Λουκά Τσίλα και εκπρόσωπο του Μουσείου Γουόλτερς στη Βαλτιμόρη, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η έκθεση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε: «Με μεγάλη μου ευχαρίστηση επισκέπτομαι την έκθεση και βρίσκομαι μαζί με φίλους από την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η κοινή μας κληρονομιά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα μείνω στη Νέα Υόρκη για 24 ώρες και ήρθα για την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ. Αλλά, αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία (να επισκεφθώ την έκθεση). Ένιωσα σα να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, στην Τροία ή στην Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός απόλαυσα την έκθεση και ως γείτονας της Ελλάδας είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ».

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αντάλλαξε χειραψίες με τους προσκεκλημένους, ανάμεσά τους και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και αρκετοί ομογενείς.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Υπάρχουν πολλά κοινά ζητήματα. Συζητήσαμε για το κυπριακό πρόβλημα, το Ιράκ, τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, το Σουδάν και αρκετά άλλα. Αυτά είναι στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Τουρκία ως μέλος (η διετής θητεία της στο Σώμα λήγει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς) μοιράζεται τις απόψεις της γι' αυτά τα διεθνή θέματα».

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=95805

Λυκοφιλίες με το ΙΣΡΑΗΛ, επικίνδυνες για το λαό

Η μια μετά την άλλη ξεδιπλώνονται οι πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, πιστοποιώντας το βάθος αυτής της συνεργασίας αλλά και το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Μετά λοιπόν τα σενάρια για τους αγωγούς και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της Ανατ. Μεσογείου, τις κοινές ασκήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο για την προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ για το ενδεχόμενο αεροπορικού χτυπήματος κατά του Ιράν, γίνεται τώρα γνωστό ότι θα υπάρξουν, τον επόμενο χρόνο, ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις και στο έδαφος της Βουλγαρίας, κάνοντας σαφές ότι το παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βγαίνει και έξω από τη Μεσόγειο, φθάνει μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, όπου το Ισραήλ έχει προνομιακές σχέσεις, στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας, με την κυβέρνηση της Γεωργίας.

Παράλληλα, προχωράνε και οι μπίζνες που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφτηκε τον Αύγουστο στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Πρώτο στη λίστα είναι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη που σχεδιάζει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Ισραηλινές εταιρείες έχουν ενεργό συμμετοχή στην κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών F-16 και το θέμα αυτό έβγαλε στον αέρα η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» και το αναπαρήγαγαν τουρκικές εφημερίδες, επισημαίνοντας ότι κατά τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπεία του ισραηλινού υπουργείου Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε την Αθήνα για τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Ολα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την «ψύχρανση» των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και ότι η ισραηλινή αεροπορία έχει βρει ένα νέο εταίρο στη Μεσόγειο, ενώ στον τουρκικό Τύπο επισημαίνεται ότι «το Ισραήλ και η Ελλάδα, και οι δύο αντίπαλοι της Τουρκίας, έχουν διεξαγάγει αρκετές κοινές αεροπορικές ασκήσεις το προηγούμενο έτος».

Ολα αυτά δείχνουν τους κινδύνους για τους λαούς και την υπόθεση της ειρήνης που εμπεριέχουν αυτές οι λυκοφιλίες και η συμμετοχή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεξί Εξτρέμ: Αν εξαιρέσεις τις παπαριές του ΡΙΖΟΥ στην τελευταία παράγραφο... συμφωνούμε με τον τίτλο για λυκοφιλίες

Δύο συλλήψεις για τον εκβιασμό του Α/ΓΕΣ! (Βλέπεις Γιάννη πως κάνει τη δουλειά της στο άψε σβήσε τοΣΔΗΕ;)

Το παρακάτω το αφιερώνουμε στον Γιαννάκη από το εκβιαστικό blog που εδώ και 2 βδομάδες έχει αναγγείλει ότι θα με βγάλει στη σέντρα (ξέρετε "το πάρτι αρχίζει κ.λπ") και έχει προαναγγείλει τη σύλληψή μου για εκβιασμό (Ποιανού; Που; Πότε; Πως; δεν μας λέει εννοείται... μόνο λάσπη και ότι κάστει)!!!
Λοιπόν Γιαννάκη δες πως κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος της δουλειές της όταν υπάρχει πραγματικός εκβιασμός (και όχι φανταστικός όπως ο δικός σου)... σε λίγα 24ωρα έχει τσιμπήσει τον υπεύθυνο και δεν το παπαρίζει όπως εσύ... αν και δεν χρειάζεται να δεις μιας και έχεις ιδία πείρα πως λειτουργούν αυτά καθώς σε έχουν τσιμπήσει αρκετές φορές (2,3,4 έχουμε χάσει το μέτρημα...)

«Σε συλλήψεις δύο ατόμων ενός άνδρα,απόστρατου αξιωματικού του Στρατού και μίας γυναίκας κόρης απόστρατου της αστυνομίας, προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία!

Και οι δύο κατηγορούνται για τις υβριστικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο εναντίον του Α/ΓΕΣ και της κόρης του,αλλά και για τον τηλεφωνικό εκβιασμό που ακολούθησε τις αναρτήσεις.

Πριν από λίγο ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ.Σφακιανάκης πήγε στο υπουργείο Άμυνας και ενημέρωσε προσωπικά τον υπουργό Άμυνας και τον Α/ΓΕΣ.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγα 24ωρα μετά από τη μήνυση που είχε ο καταθέσει ο Α/ΓΕΣ, εναντίον αγνώστων με αποτέλεσμα την υπόθεση να αναλάβει εισαγγελέας. Το πρωί αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια των δύο τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν τους υπολογιστές τους.

Στο σπίτι του απόστρατου ο οποίος για 25 λεπτά δεν επέτρεπε στον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς να μπουν,οι αστυνομικοί βρήκαν οθόνες υπολογιστή αλλά και ένα φορητό υπολογιστή κρυμμένο κάτω από ένα στρώμα.

Η υπόθεση "ανοίγει" αφού τώρα τα "λαγωνικά" της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υα μπορέσουν να "διαβάσουν" όλα τα μηνύματα που έστελνε και λάμβανε ο απόστρατος σε σχέση με αναρτήσεις που ήταν υβριστικές,συκοφαντικές ή και εκβιαστικές ακόμη. Ήδη πέραν του Α/ΓΕΣ που έχει κινηθεί δικαστικά,ετοιμάζονται κι άλλοι στρατιωτικοί απόστρατοι και εν ενεργεία να ζητήσουν ηθική δικαίωση για όσα είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι κατηγορούμενοι.
(onalert.gr)»
online-pressblog.blogspot.com

Κλήρωση ΟΥΕΦΑ

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
και ο νικητής παίζει με τον νικητή
ΣΕΒΙΛΛΗ-ΠΟΡΤΟ
μετά είμαστε στους 8 ;)

Μια υπέροχη χώρα, ένας πράσινος μπαρουφο-παράδεισος…

Όταν κανένας υπουργός κανένας πολιτικός δεν λογοδοτεί για τις γενικόλογες ρυθμίσεις και αποφάσεις τι περιμένουμε; Περιμένουμε ανάπτυξη; Περιμένουμε επενδύσεις;

Αφού όλοι το ξέρουν πια ότι…δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ σε αυτήν την χώρα να γυρίσει κάποιος και να πει για παράδειγμα: κυρία Μπιρμπίλη η διάταξη την οποία εφαρμόσατε ήταν εκτός τόπου και χρόνου και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα σε επενδύσεις που θα γινόταν στη χώρα καθώς και μεγάλη αναστάτωση στην κτηματαγορά.

Ποιους ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη (Παπαγιάννη ακούς;)

Το παρακάτω άρθρο είναι αφιερωμένο στον φίλο μας τον Παπαγιάννη που έσπευσε μέσω του blog του να μας κατηγορήσει για κουκουλοφόρους που δίνουμε ανθρώπους ;) επειδή ζητήσαμε τη σύλληψη των πρασινοφρουρών... Έτσι Γιαννάκη;... άκου να μαθαίνεις:

Σε τρία πρόσωπα εστιάζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της επίθεσης εναντίον του πρώην υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη. Την έρευνα ανέλαβε πριν από λίγες ώρες, μετά την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ηδη οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του πρώην υπουργού έξω από τη στοά του θεάτρου «Βρετάνια». Παράλληλα ζητήθηκε κατάθεση και από τον αστυνομικό-φρουρό που συνόδευε εκείνη την ώρα τον κ. Χατζηδάκη και ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επίθεση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς, αρχικά μια μεγάλη ομάδα ατόμων περικύκλωσε τον κ. Χατζηδάκη όταν κάποιος πολίτης τον αναγνώρισε και φώναξε «περνάει πολιτικός, πολιτικός». Κάποιοι από τους παρευρισκομένους άρχισαν να τον προπηλακίζουν ή να του πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό και εκείνος με τη βοήθεια του αστυνομικού-φρουρού του κατέφυγε στη στοά του θεάτρου. Σε εκείνο το σημείο δύο-τρία από τα άτομα που βρίσκονταν εκεί άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές αλλά και με μία ομπρέλα προκαλώντας τραύματα σε διάφορα σημεία του κεφαλιού του.

Από την πρώτη ανάλυση των βίντεο η έρευνα εστιάζεται σε δύο νεαρούς που φέρουν σκούφους και μπουφάν και σε ένα άτομο περίπου 60 ετών με κοντό παλτό, οι οποίοι κτυπούν σε δύο διαφορετικές φάσεις τον πρώην υπουργό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών εικονίζεται στο βίντεο να ακολουθεί και να προπηλακίζει τον αιμόφυρτο κ. Χατζηδάκη αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση ανέφεραν μιλώντας στο «Βήμα online» ότι «εκείνη την ώρα στην οδό Πανεπιστημίου δεν υπήρχαν αντιεξουσιαστές. Κανένας από τους δράστες δεν ήταν κουκουλοφόρος ή με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τα βίντεο είναι εξαιρετικά ευκρινή. Στο συγκεκριμένο σημείο όπου τραυματίστηκε ο κ. Χατζηδάκης υπήρχαν διαδηλωτές από διάφορα μπλοκ και δεν μπορεί σε πρώτη φάση η έρευνα να εστιασθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Το κύριο ενδιαφέρον μας είναι η αναγνώριση και η ταυτοποίηση των δραστών με βάση τις μαρτυρίες ατόμων που είχαν οργανωτικό ρόλο στην πορεία, ενώ ίσως ζητηθούν πληροφορίες από εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ακόμη, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να διέμενε ή να εργαζόταν κοντά στην περιοχή».

tovima.gr

Η "Κόντρα" προϋποθέτει δύο...

Δείτε τις δύο παρακάτω φώτο που δημοσιεύσαμε και το μεσημέρι:

Προσέξτε στην αριστερή:

Η Μέρκελ μιλάει, ο ΓΑΠ ακούει και την κοιτάει στα μάτια
Δείτε και τη δεξιά:
Ο ΓΑΠ μιλάει, η Μέρκελ τον έχει γειωμένο και κοιτάει το υπερπέραν!!!


Γι' αυτό σας λέω πως η "κόντρα" προϋποθέτει δύο και στην περίπτωσή μας είναι εμφανές ότι έχουμε έναν Δον Κιχώτη που πολεμάει με ανεμόμυλους...

Κυνική παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας: Το 2014-2015 θα δανειστούμε άλλα 80 δις ;;;

Δείτε στο Video (στο τέλος του άρθρου), τι διημείφθη στην χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Το χρέος μας είναι ελέγξιμο.. λέει ο κ Παπακωνσταντίνου

Προσέξτε τι λέει στην συνέχεια ο Πρετεντέρης :" Ακόμα και αν επιμηκυνθεί η αποπληρωθεί η αποπληρωμή, το 2014 και 2015 θα πρέπει να δανειστούμε 80 δις...το 1/3 του ΑΕΠ".

Δώστε τώρα βάση στην απάντηση του υπουργού: " Και τις δυο χρονιές μαζί, το έχουμε ξανακάνει πολλές χρονιές αυτό, έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, δεν είναι καινούργιο, δυστυχώς όποιος έχει τόσο μεγάλο χρέος δεν έχει .."

Δεν απάντησε αρνητικά, δεν είπε δεν θα δανειστούμε... Δεν είπε τι είναι αυτά που λέτε κ. Πρετεντέρη, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αποκλείεται, δεν θα χρειαστεί, δεν είναι απαραίτητο κλπ.

Ο υπουργός ξεκάθαρα επεξέτεινε αυτό που έλεγε ο Πρετεντέρης, συμπληρώνοντας:

"Και τις δυο χρονιές μαζί, το έχουμε ξανακάνει πολλές χρονιές, έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, δεν είναι καινούργιο.."

Τώρα εσείς τι καταλάβατε θα δανειστούμε 80 δις ή δεν θα δανειστούμε;;

Άν αυτό δεν είναι, κυνική παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας, τότε τι είναι;;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/2014-2015-89.html

Κέρδη 763 δισ. μπορούν να προσφέρουν στην ΕΕ τα υπολογιστικά νέφη

Η ευρεία υιοθέτηση των υπολογιστικών νεφών (cloud computing) μπορούν να προσφέρουν ώθηση της τάξης των 763 δισ. ευρώ στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου CEBR.

Το CEBR αναφέρει ότι τα υπολογιστικά νέφη, που προσφέρουν στους χρήστες τους εφαρμογές και υπολογιστική ισχύ μέσω του Διαδικτύου, μπορούν ακόμη να οδηγήσουν στη δημιουργία 2,4 εκατ. θέσεων εργασίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, όμως, ότι τα υπολογιστικά νέφη μπορούν να αποδειχθούν πηγές προβλημάτων για τις επιχειρήσεις. Όταν μία εταιρία χρησιμοποιεί cloud computing, ενοικιάζει υπολογιστική ισχύ ή λογισμικό από άλλες εταιρίες. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται μέσω Ιντερνετ, που απεικονίζεται στα διαγράμματα δικτύων ως σύννεφο, εξ ου και η ονομασία «υπολογιστικό νέφος».

Το νέφος μετατρέπει έτσι την τεχνολογία της πληροφορικής σε είδος κοινής ωφέλειας, που καταναλίσκεται όπως το ηλεκτρικό. Η διακίνηση υπηρεσιών πληροφορικής μέσω του νέφους απαιτεί, όμως, περισσότερα από μία απλή τεχνική αναβάθμιση. «Η υιοθέτηση του νέφους αποτελεί πολιτισμική απόφαση και όχι μόνο τεχνολογική», λέει ο Ντέιβ Κόπλιν, μέχρι πρότινος επικεφαλής τεχνολογικών υπηρεσιών της Microsoft.

Τα υπολογιστικά νέφη βοηθούν πράγματι τις εταιρίες να περιορίσουν το κόστος χρήσης λογισμικού, αλλά και την ίδια την κατανάλωση σε ρεύμα των υπολογιστών, καθώς το νέφος επιτρέπει σε λιγότερους υπολογιστές να ολοκληρώσουν τον ίδιο όγκο δουλειάς.

Οι συντάκτες της μελέτης, αν και παραδέχονται ότι οι ευοίωνες προβλέψεις τους εξαρτώνται από σειρά εξωτερικών παραγόντων, εκτιμούν ότι η Γερμανία μπορεί να αποδειχθεί η πλέον ευνοημένη, με τη Βρετανία να έρχεται δεύτερη σε οφέλη από την υιοθέτηση του καινοτόμου συστήματος.

Ο Ντέιβ Κόπλιν προειδοποιεί, όμως, ότι τα υπολογιστικά νέφη παρουσιάζουν κινδύνους για πολλές εταιρίες, που αν και επιθυμούν να τα εκμεταλλευθούν, δεν γνωρίζουν ότι η υιοθέτησή τους μπορεί να απαιτήσει ριζική αλλαγή κουλτούρας και πρακτικών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συμμετέχουν στην απεργία όλα τα δημοσιογραφικά portals... ηθικά και πνευματικά εννοείται

Οι εργαζόμενοι στο protothema.gr συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ που έχει κηρυχθεί από Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί μέχρι και την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 06.00 το πρωί...

παπάρια μάντολες...



Ελευθεροτυπία:

παπάρια μέντολες



Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα διακοπεί η μετάδοση ειδήσεων από τους δικτυακούς τόπους in.gr, tovima.gr και tanea.gr (το γράφουν σε trailer στην κορυφή της σελίδας).

παπάρια μάντολες...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHQDo5MWOPfiVQER4qcgZ7m7zvc3n8PkLZWjjVziSbebd0TX3fmoqMjzZXlNL3T1wrfUiL7ZBQvzi5xDPjO6Vnw_MOWohJ8fJo7HkueQNjra_hC0EOnT4Lfvu0HUrHxDCvbBRND-XaPkER/s1600/apergospastes2.JPG

ΣΚΑΪ

παπάρια μάντολες...


Ικανοποιημένος ο ΓΑΠ από τη σύνοδο κορυφής... επειδή η Μέρκελ και του επέβαλε τους όρους της

Τα σημερινά ΝΕΑ λένε στην πρώτη σελίδα:


Δεδομένου ότι οι ίδιες φυλλάδες και τα ΜΜΕ είχαν βαλθεί να μας λένε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ Γιώργου και Μέρκελ:
Αφού κέρδισε η Μέρκελ...
Ο ΓΑΠ έχασε...


έλα όμως που το in.gr λέει:



Εμείς τώρα ποιον να πιστέψουμε;
Αν τους πιστέψουμε και τους δύο θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι

ο ΓΑΠ είναι ικανοποιημένος γιατί κέρδισε η Μέρκελ και του επέβαλε τους όρους της!!!

Παιδιά συνεννοηθείτε να έχετε ενιαία γραμμή γιατί μας μπερδέψατε...

Συνελήφθη Έλληνας Hacker υποστηρικτής του Assange που συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Mastercard;

http://www.blogcdn.com/www.urlesque.com/media/2010/12/anonopstapanaris.pngΕδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί στο ίντερνετ η εξής ιστορία:

Την ανακοίνωση με την οποία οι hackers AnonOps, που επιτέθηκαν σε Mastercard, Visa και Paypal, ανέλαβαν την ευθύνη, φέρεται να την συνέταξε ο Έλληνας Alex Tapanaris!!!

Ο Άλεξ Ταπανάρης είναι σχεδιαστής μοντέλων 3D και μέχρι τη Δευτέρα είχε και σελίδα, www.alextapanaris.com , η οποία ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί (Εδώ ότι απέμεινε στη μνήμη της Google).

Σύμφωνα με "ανακοίνωση" που ανέβηκε υποτίθεται από τον ίδιο στο pastebin.com (κάτι σαν το tweeter για τηλέφωνα android), έχει συλληφθεί και κρατείται!;!;!; Δείτε:

Not so AnonymousSHORT NOTE ON ALEX TAPANARIS, ANONYMOUS SPOKESMAN

++ ALEX TAPANARIS HAS BEEN ARRESTED ++
++ WEB SITE WWW.ALEXTAPANARIS.COM TAKEN OFFLINE ++
++ MORE INFO TO COME ++

Alex Tapanaris
Tel.: +30 69 72 46 49 **

E-mail: info [at] alextapanaris [dot] com
MSN: t4pan[at] hotmail [dot] com

Άγγλος δημοσιογράφος από την ιστοσελίδα thinq.co.uk του τηλεφώνησε στον αριθμό που φαίνεται και η απάντηση ήταν "No comment". Έκτοτε δεν απαντάει στο τηλέφωνο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι σίγουρο αν το όνομά του αναγράφεται στο pdf επειδή αυτός το συνέταξε ή λόγω κακής του τύχης επειδή προφανώς αυτός που συνέταξε την δήλωση την έγραψε σε ντοκουμέντο που του είχε στείλει για κάποιο άλλο λόγο ο Ταπανάρης...

Το pdf με τα στοιχεία του μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Καραμανλής: «Δεν έκανα όσες μεταρρυθμίσεις σχεδίαζα γιατί αντιμετώπισε ένα «όχι σε όλα»... είπα την αλήθεια για την οικονομία»

Από... απόσταση παρακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και συνεχίζει να συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του.

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16897719&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000Βασικό θέμα συζήτησης είναι όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα και δεν διστάζει, λόγω και του χαλαρού χαρακτήρα των συναντήσεών του, να εκφράζεται ελεύθερα. Από νωρίς το πρωί, περίπου κατά τις εννέα, βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου αρχίζει την ανάγνωση των εφημερίδων, για να ακολουθήσουν οι επαφές με επίκεντρο συζήτησης την οικονομική κρίση και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Σε όσους ανοίγεται, γιατί αρκετές φορές είναι συγκρατημένος, δείχνει απελευθερωμένος και αφήνει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την υστεροφημία του. Μάλιστα, ένας εκ των συνομιλητών του, αφού μίλησε για το πολύ ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει στις ιδιωτικές του συζητήσεις, σχημάτισε την εντύπωση ότι πλέον έχει «ξεπεράσει τη ΝΔ». Το τελευταίο διάστημα οι επισκέπτες του πολιτικού του γραφείου δεν είναι λίγοι και οι περισσότεροι αποχωρούν με εύλογη την απορία «γιατί δεν μιλάει δημόσια», ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «ένοχη σιωπή».

Τις περισσότερες φορές δείχνει να μη θέλει να αναφερθεί ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, αλλά δέχεται με μεγάλη άνεση να συζητήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ αρκετοί έχουν διαγνώσει ότι οι αναλύσεις του γίνονται υπό το πρίσμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η οικονομική κατάσταση και η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι ένα από τα προσφιλή θέματα των αναλύσεών του.

Το συγκρουσιακό κλίμα των τελευταίων ημερών τού θυμίζει περιόδους της δικής του διακυβέρνησης- αν και παραδέχεται ότι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες- και δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας ότι έπρεπε να προχωρήσει σε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ειδικά στις ΔΕΚΟ. Ο ίδιος επιμένει ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια και αναφέρεται στις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τονίζοντας με έμφαση σε συνομιλητή του που τον ρώτησε γιατί δεν προχώρησε στην πολιτική του: «Προσπάθησα όσο μπορούσα.Αλλά απέναντί μου συναντούσα ένα τοίχος αντιδράσεων, ένα “όχι” σε όλα».

Σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός συναντά δυσανάλογες αντιδράσεις σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται. Μάλιστα, πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου θα πιεστεί αρκετά, αλλά θα καταφέρει να περάσει τα σημερινά εμπόδια χωρίς μεγάλες εντάσεις και εσωκομματικές αναταράξεις. Δεν διστάζει βέβαια να τον επικρίνει για πολλά σημεία της πολιτικής που ακολουθεί, αλλά εκτιμά ότι, παρά τις πιέσεις, δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ενώ παραμένει σταθερά- όπως εδώ και μήνες- υπέρμαχος της άποψης πως θα υπάρξει παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας. Στις ατελείωτες συζητήσεις που κάνει, αρκετές εκ των οποίων δείχνει να τις απολαμβάνει, επιμένει ότι ο ίδιος είχε πει την αλήθεια και κατέθεσε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο όμως η πλειοψηφία των πολιτών δεν ενέκρινε, και επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση και ειδικά για τους χειρισμούς του το προηγούμενο διάστημα. Επιμένει ότι είχε προβλέψει εγκαίρως τη συνέχιση των επιπτώσεων εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς και των χρόνιων παθογενειών της οικονομίας, του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων και κυρίως την έξαρση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζει καθυστερήσεις στην πολιτική του, επιμένει ότι «είχε δίκιο» σε πολλά σημεία και αναφέρει ότι μίλησε ευθέως για τις δύσκολες αποφάσεις που ήταν επιβεβλημένες προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική περιπέτεια. «Με εμπόδισε η ισοπεδωτική αντίδραση των βολεμένων του συστήματος» είπε σε έναν εκ των συνομιλητών του.

Σε επιφυλακή οι «καραμανλικοί»
Ο κ. Ι. Παπαθανασίου εξέδωσε προ ημερών κείμενο για να υποστηρίξει την οικονομική πολιτική των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης Καραμανλή, γεγονός που έδωσε τροφή σε εικασίες ότι επρόκειτο για έμμεσο μήνυμα του κ. Καραμανλή
Εντονη κινητικότητα των «καραμανλικών» βουλευτών- αρκετών πρώην υπουργών και υφυπουργών- και στελεχών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο «γαλάζιο» παρασκήνιο,όπου συζητείται έντονα η κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ.Είναι ενδεικτικό ότι ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή,ο κ. Ι.Παπαθανασίου, εξέδωσε προ ημερών κείμενο 64 σελίδων για να υποστηρίξει την οικονομική πολιτική ειδικά των τελευταίων εννέα μηνών.

Πολλοί διέγνωσαν πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα του κ.Καραμανλή,κάτι που αρνήθηκε ο κ.Παπαθανασίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα παραποίησε την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει τη ΝΔ και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες.Ταυτόχρονα ο κ. Πρ. Παυλόπουλος (πανίσχυρος πρώην υπουργός Εσωτερικών) υπερασπιζόταν την πολιτική διαχείρισης των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008,αφήνοντας υπαινιγμούς για δάκτυλο πίσω από τα πρωτοφανή γεγονότα.

Οι «καραμανλικοί» πυκνώνουν τις επαφές τους,ενώ πολλές επαφές έχει ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης (από τα «καραμανλικά» στελέχη της νεότερης γενιάς) με αρκετούς βουλευτές,με τους οποίους συζητεί κατά καιρούς,αλλά και άλλοι.Τακτική επικοινωνία με τον κ.Καραμανλή- εκτός από τους καθημερινούς συνομιλητές τους,τους κκ. Ι.Αγγέλου και Ευ.Αντώναρο - διατηρούν οι κκ. Ευ. Μεϊμαράκης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος,Δ.Σι- ούφας.

Στηρίζει Σαμαρά, τηρεί αποστάσεις από Ντόρα
Ο κ.Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις στη ΝΔ και,παρά τις επί μέρους ενστάσεις- όπως λένε οι συνομιλητές του- που έχει για πτυχές της στρατηγικής και τις κινήσεις του κόμματος,αναγνωρίζει ότι έχει περιθώρια βελτίωσης.Δεν διστάζει όμως να πει ότι πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος στον αρχικό του στόχο και να στηρίξει μέχρι τέλους την κεντρική του γραμμή,λέγοντας πως αν χρειαστεί οφείλει και να συγκρουστεί.Δεν έχει διάθεση να αναμειχθεί στα εσωτερικά του κόμματος και το μήνυμα που στέλνει στον κ.Σαμαρά είναι σαφές: «Αν νομίζει ότι μπορώ να του φανώ χρήσιμος,εγώ εδώ είμαι».

Τηρεί αποστάσεις από το πολιτικό εγχείρημα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και «οδηγό» αποτελεί η προ ενός μηνός διαρροή από τους στενούς του συνεργάτες ότι «η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας». Μάλιστα,εμφανίζεται διατεθειμένος να παρέμβει εφόσον διαπιστώσει εσωκομματική αποσταθεροποίηση στη ΝΔ.

Οταν κάποιος του μιλάει για επαναφορά,κάποιες φορές γελάει,αλλά συνήθως δεν θέλει να σχολιάσει τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις,ενώ επιμένει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει.Στις επαφές που έχει κατά καιρούς,αν και σημειώνει ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα να μιλήσει,δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη ΝΔ και όταν διαπιστώσει μείζον εσωτερικό πρόβλημα που θα έχει σχέση με την ενότητα του κόμματος δεν θα διστάσει να παρέμβει. «Θα μιλήσω για όλα και για όλους αλλά όποτε το κρίνω και όποτε είναι προς το συμφέρον της χώρας.Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας» φέρεται να έχει πει.Ως εκ τούτου έχει αποφασίσει να παραμείνει σιωπηλός και κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή,όπου αναμένεται να υπάρξει και αντιπαράθεση για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ.

tovima.gr

Ο ΠΑΚΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΝΙΚΟ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Δείτε το βίντεο... στο τέλος είναι το καλύτερο :))))

Αισχύλος, Ευριπίδης και Σοφοκλής ανάμεσα στους πνευματικούς "πατέρες" του Τζούλιαν Ασάντζ

Ποιο είναι το ιδεολογικό προφίλ του ανθρώπου που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες;

Ήταν σε μία συνδιάσκεψη στην Καλιφόρνια νωρίτερα μέσα στο έτος, όταν ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, μίλησε για θέματα όπως η διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τρόπο που αυτός και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν μία πρόκληση νομικής φύσης: «τους συντρίψαμε σαν κατσαρίδες» είπε σχετικά, χειρονομώντας έντονα, μία δήλωση η οποία εξέπληξε τους παρευρισκομένους.

Κυβερνοτρομοκράτης ή μαχητής της ελευθερίας; Ο Τζούλιαν Ασάντζ αποτελεί ένα αίνιγμα, καθώς ο καθένας μπορεί να δει ό,τι επιθυμεί στο πρόσωπο του ιδρυτή του Wikileaks. Οι επιρροές του ποικίλλουν, από Γερμανούς αναρχικούς μέχρι έναν πρόεδρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτά τα οποία υπάρχουν σίγουρα είναι η οργή του απέναντι στις αδικίες της εξουσίας, και ο φόβος καταδίωξής του.

Ο άνθρωπος δεν έχει καν σταθερή διεύθυνση, ωστόσο κατάφερε να αναστατώσει την ισχυρότερη χώρα του πλανήτη, πριν συλληφθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως αβάσιμες, ισχυριζόμενος πως αποτελεί το στόχο μίας πολιτικής εκστρατείας που αποσκοπεί στην υπονόμευση του ιδίου και της ιστοσελίδας του. Η εικόνα που ο ίδιος προβάλλει είναι αυτό ενός μοναχικού, διωκόμενου πολεμίου του κατεστημένου- και έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος σε κάποιους κύκλους, ακριβώς λόγω των «ριζών» του.

Οι υπολογιστές μπορεί να κατέχουν κυρίαρχη θέση στο «ψηφιδωτό» που ακούει στο όνομα Τζούλιαν Ασάντζ, αλλά και τα βιβλία το ίδιο. Μία από τις πλέον σημαντικές επιρροές του είναι ο Τζωρτζ Όργουελ, ο οποίος είχε αναφερθεί επανειλημμένα στους κινδύνους διαφθοράς της εξουσίας και στα ψέματα που αποτελούν τους πυλώνες των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Άλλη μία σημαντική επιρροή είναι ο Κουρτ Βόνεγκατ, ο οποίος ήταν γνωστός για τη σάτιρα και τις αντικονφορμιστικές του τάσεις, καθώς και ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, που έγραψε για τα σοβιετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο ίδιος ο Ασάντζ έχει πει (το 2006) ότι ένα από τα βιβλία που τον επηρέασαν περισσότερο είναι ο «Πρώτος Κύκλος» του Σολζενίτσιν: «πόσο κοντινός παραλληλισμός στις δικές μου ‘περιπέτειες’!...τέτοιες διώξεις σε νεαρή ηλικία αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες. Μαθαίνει κανείς τι πραγματικά είναι η εξουσία» έχει δηλώσει σχετικά.

Ο Ασάντζ είχε συλληφθεί το 1991 στην Αυστραλία για hacking, ωστόσο δεν μπήκε φυλακή. Ένα βιβλίο το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει πολλά από τα προσωπικά του βιώματα είναι το «Underground» (1997), ένα βιβλίο για χάκερ στη συγγραφή του οποίου βοήθησε και ο ίδιος- για την ακρίβεια, πολλοί πιστεύουν ότι ο Mendax, ένας εκ των χάκερ που αναφέρονται στις σελίδες του, είναι ο Ασάντζ, κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό καθώς στο βιβλίο φαίνεται πώς ενδεχομένως αναπτύχθηκε ο φόβος της καταδίωξης: «στον ύπνο του άκουγε βήματα στο δρόμο, έβλεπε σκιές στο σκοτάδι ακριβώς πριν την αυγή, έβλεπε ομάδες πάνοπλων αστυνομικών να εισβάλλουν στο σπίτι του. Ονειρευόταν ότι ξυπνούσε από βαθύ ύπνο και αντίκριζε αστυνομικούς γύρω από το κρεβάτι του…τα όνειρά του ενέτειναν την ολοένα και αυξανόμενή του παράνοια, την πεποίθησή του ότι η αστυνομία τον παρακολουθούσε» .

Επίσημα, το είδος της βοήθειας που ο Ασάντζ έδωσε στην Σουελέτ Ντρέιφους, συγγραφέα του βιβλίου, ήταν τεχνικής φύσης, και η ίδια αρνείται να συζητήσει για τις ταυτότητες των ατόμων που αναφέρονται. Ωστόσο, η Ντρέιφους έχει πει ότι ο Ασάντζ είναι μεγάλος φαν της «Φάρμας των Ζώων» του Όργουελ και του «Το Μηδέν και το Άπειρο» του Άρθουρ Καίσλερ, σχετικά με έναν άνδρα που φυλακίζεται και δικάζεται για προδοσία στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1930. «Πρόκειται για ένα κλασικό έργο, και ενδεχομένως να άγγιξε μία ευαίσθητη χορδή» έχει γράψει η Ντρέιφους σε email της στο Associated Press.

Ο Ασάντζ έχει επηρεαστεί επίσης (λόγω της μητέρας του), και από κλασικούς συγγραφείς της αρχαίας Ελλάδας, τους οποίους και λατρεύει, όπως ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής- μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι διάβαζε έργα τους και στον γιο του, Ντάνιελ, ο οποίος σήμερα εργάζεται στην ανάπτυξη λογισμικού. Ο ιδρυτής του Wikileaks «έβρισκε τη γραφή τους δυνατή. Ήξερε πως η λογοτεχνία του αρχαίου κόσμου αποτελεί ένα ‘φακό ηθικής’, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να δει την κοινωνία, και να δώσει πολύτιμα διδάγματα στα παιδιά του, ενώ παράλληλα τα ψυχαγωγεί» λέει η Ντρέιφους.

Μία από τις ομάδες χάκερ που αναφέρονται στο «Underground» - που περιγράφει την ψυχολογία των χάκερ, με τα νυχτερινά τους ωράρια, τις αντιπαλότητες, τις μανίες και τα «εγώ» τους- είναι και οι «International Subversives», των οποίων θεωρείται πως ο Ασάντζ αποτέλεσε μέλος.

«Για τον Τζούλιαν, η άνοδος του Ίντερνετ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην Αυστραλία φάνηκε όπως θα φαινόταν σε ένα παιδάκι το άνοιγμα ενός ζαχαροπλαστείου! Ήταν τότε έφηβος, και ένας από εκείνα τα παιδιά τα οποία συναρπάζονταν από το δίκτυο- και από την έλλειψη ασφαλείας που το χαρακτήριζε εκείνη την εποχή» είπε σχετικά ο Τζεφ Χάστον, ειδικός δικτύων στην Αυστραλία, που είχε παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελία κατά τη δίκη του Ασάντζ τότε. Παράλληλα, ο Ασάντζ ανέπτυσσε τα πολιτικά του αισθητήρια και αντιλήψεις, στο πλαίσιο ακτιβισμού κατά των πυρηνικών, καθώς μία αίσθηση «αουτσάιντερ» ατομικότητας, όπως φαίνεται στα γραπτά του: «εγώ μεγάλωσα σε μία μικρή πόλη της Κουϊνσλάνδης, όπου οι άνθρωποι έλεγαν τη γνώμη τους ελεύθερα. Δεν εμπιστεύονταν τις μεγάλες κυβερνήσεις, καθώς τις θεωρούσαν κάτι που μπορεί να διαφθαρεί αν δεν παρακολουθείται συνέχεια» έγραφε ο ίδιος σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «The Australian».

Άλλη μία ενδιαφέρουσα επιρροή του Τζούλιαν Ασάντζ είναι ο Γκούσταβ Λαντάουερ, Γερμανός αναρχικός διανοούμενος ο οποίος σκοτώθηκε από στρατιώτες στο Μόναχο το 1919, αποφθέγματα του οποίου ο ιδρυτής του Wikileaks χρησιμοποιούσε ως τμήματα καταχωρήσεών του σε ένα blog (ανενεργό πλέον). Ο Ασάντζ έχει αναφέρει επίσης πως κάποιες πολυεθνικές σήμερα αποτελούν άτυπα «κράτη- έθνη», υπεράνω ευθυνών. Ωστόσο, αναγνωρίζει σαν επιρροή του έναν πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Θίοντορ Ρούζβελτ, επικαλούμενος δήλωσή του σχετικά με την ανάγκη καταστροφής της «αόρατης κυβέρνησης», των διεφθαρμένων δυνάμεων στις επιχειρήσεις και την πολιτική.

«Όσο πιο μυστικοπαθής ή άδικος είναι ένας οργανισμός, τόσο πιο πολύς φόβος και παράνοια δημιουργείται στην ηγεσία και τις ομάδες σχεδιασμού του από διαρροές» έχει γράψει ο ίδιος. «Τα άδικα συστήματα από τη φύση τους δημιουργούν αντιπάλους, και σε πολλούς τομείς μειονεκτούν απέναντί τους. Οι μαζικές διαρροές τα καθιστούν ευάλωτα σε αυτούς που θέλουν την αντικατάστασή τους από πιο ανοικτές μορφές διακυβέρνησης» .

Σε μία μακροσκελή καταχώρησή του σε blog το 2007, o Ασάντζ εξήρε τον ακτιβισμό και την αυτοθυσία: «όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να μην ακούω αυτούς που υποφέρουν. Ίσως όταν γεράσω να με ικανοποιεί το να βρίσκομαι απλά στο εργαστήριό μου και να μιλώ σε φοιτητές, ίσως τότε να δεχτώ τον πόνο αυτό με ανεμελιά. Αλλά όχι τώρα. Αυτοί που βρίσκονται στο άνθος της ηλικίας τους οφείλουν να μάχονται για αυτά στα οποία πιστεύουν» .

www.kathimerini .gr με πληροφορίες από ΑΡ

Η Γωγώ Ματροκώστα σε νέα περιπέτεια υγείας

Η Γωγώ Ματροκώστα σε νέα περιπέτεια υγείαςΣυνεχίζει να παραδίδει μαθήματα θάρρους, γενναιότητας και ζωής η Γωγώ Μαστροκώστα, παρά τον τιτάνιο αγώνα που δίνει για την αποκατάσταση της υγείας της. Η γνωστή παρουσιάστρια, που ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο αλλά πάλεψε και βρήκε νικήτρια πριν μερικά χρόνια, χρειάστηκε να δώσει άλλη μια μάχη την περασμένη εβδομάδα.

Προ δεκαημέρου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο «Metropolitan», καθώς οι θεράποντες γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας της, έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μπει και πάλι στο χειρουργείο.

Ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκατρείς ολόκληρες ώρες έμεινε η Γωγώ στο χειρουργείο, ωστόσο υπέμεινε καρτερικά και χωρίς στιγμή να χάσει την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο αλλά και το χαμόγελό της. Άλλωστε, είχε πάντα κοντά της τους δικούς της ανθρώπους, που στέκονται κολοσσοί στο πλευρό της: τον σύζυγό της Τραϊανό Δέλλα αλλά και την μόλις δύο ετών κορούλα τους Βικτώρια, την οποία απέκτησε χωρίς σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο ή ανασταλτικός παράγοντας η περιπέτεια με την υγεία της.

Η Γωγώ Μαστροκώστα έχει δώσει όρκο να παλέψει και το κάνει με αστείρευτο θάρρος. Ακόμα και οι γιατροί της ένιωσαν έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι μόλις λίγες μέρες αφότου πήρε εξιτήριο, βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούν οι φίλοι της Κέλλυ Κελεκίδου και Νίκος Κουρκούλης. Παρόλο που η επέμβαση της έχει ταλαιπωρήσει τον οργανισμό και οι γιατροί εκτίμησαν ότι ενδεχομένως να αισθάνεται ταλαιπωρημένη ή κουρασμένη για τις προσεχείς δύο εβδομάδες, η Γωγώ όχι απλά προσπαθεί αλλά συνεχίζει την ζωή της σε φυσιολογικούς ρυθμούς, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Tα μαθήματα ζωής που δίνει αυτή η κοπέλα είναι παραδείγματα προς μίμηση για όλους όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Η συγκεκριμένη αρρώστια μπορεί να είναι «κακιά» αλλά δεν είναι ανίκητη και η ιστορία της Γωγώς Μαστροκώστα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει τιμηθεί ως «Γυναίκα της χρονιάς» πριν από μερικούς μήνες...

star.gr

Τρελά κέρδη για ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ

Δυο κερδισμένους και μία χαμένη είχε η εβδομάδα που διανύσαμε όσον αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να πηγαίνουν τελικά στου "32" του Europa League. Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως βγήκε εντελώς ζημιωμένη από την συμμετοχή της. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά...

Όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και στους ομίλους του Europa League κάθε ομάδα που συμμετέχει έχει κάποια μπόνους που αν τα εκμεταλλευτεί μπορεί να βγει αρκετά κερδισμένη.

Για κάθε προκριματικό γύρο που περνάει μία ομάδα βάζει στο ταμείο της 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του EL, η κάθε ομάδα βάζει στο ταμείο της 640.000 ευρώ ως μπόνους. Για κάθε παιχνίδι (έξι στο σύνολο) δίνεται μπόνους 60.000 ευρώ.

Για κάθε νίκη στους ομίλους δίνεται το ποσό των 140.000 ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία το ποσό των 70.000 ευρώ. Για πρόκριση στους "32" η UEFA δίνει 200.000 ευρώ, για τους "16" 300.000 ευρώ, για τους "8" 400.000 ευρώ και για τους "4" 700.000 ευρώ. Ο χαμένος του τελικού παίρνει 2 εκ. ευρώ, ενώ ο νικητής 3 εκ. ευρώ.

** Σε αυτά δεν υπολογίζουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια, τα οποία γίνονται σε συμφωνία με τις ομάδες κατά την διάρκεια της σεζόν.

** Επίσης τα χρήματα είναι βάση της κατάστασης που έχει δημοσιευθεί ΕΔΩ

Τα χρήματα που πήρε ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε έναν προκριματικό γύρο με την Φερέρμπαχτσε και πήρε 100.000 ευρώ. Για τη συμμετοχή του στους ομίλους κερδίζει 640.000 ευρώ συν 6χ60.000 για κάθε ματς.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCreo4CZcxZzG37fas75pP9LroCHcEN_NPMeToxnoep_EzQPrSRAΣτους ομίλους ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις νίκες (Ντιναμό μέσα, Βιγιαρέαλ μέσα, Ντιναμό έξω), δυο ισοπαλίες (Μπριζ έξω, Μπριζ μέσα) και μία ήττα από την Βιγιαρέαλ στην Ισπανία.

Σύνολο χρημάτων:

100.000+ 640.000+ 6χ60.000(360.000)+ 420.000+ 140.000+ 200.000= 1.860.000 ευρώ

Αν υπολογίσουμε τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εδώ φτάνουμε σε ένα ποσό που αγγίζει τα 4.2 εκ. ευρώ. Αν δε ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με μία μεγάλη ομάδα (πχ Λίβερπουλ) τότε τα δικαιώματα από την τηλεόραση μπορούν να ανεβάσουν τα κέρδη σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Τα χρήματα που πήρε ο Άρης

Οι κίτρινοι πέρασαν δυο προκριματικούς γύρους και έτσι αρχικά έβαλαν στο ταμείο τους το ποσό των 200.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήραν 640.000 ευρώ για την πρόκριση στους ομίλους και 6χ60.000 ευρώ για το κάθε παιχνίδι.

Στους ομίλους ο Άρης έκανε τρεις νίκες (Ατλέτικο μέσα/έξω, Ρόζενμποργκ μέσα), μία ισοπαλία (Λεβερκούζεν μέσα) και δυο ήττες (Λεβερκούζεν έξω, Ρόζενμποργκ έξω).

Σύνολο χρημάτων:

200.000+640.000+6χ60.000(360.000)+420.000+70.000+200.000= 1.890.000 ευρώ

Αν υπολογίζουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια, πάνω κάτω φτάνουμε σε κέρδη κοντά στα 4 εκ. ευρώ. Μιλάμε για ένα ποσό που με μία καλή κλήρωση στους "32" μπορεί να εκτοξευτεί ακόμα περισσότερο, λόγω των δικαιωμάτων της τηλεόρασης.

Τα χρήματα που πήρε η ΑΕΚ

Η Ένωση έδωσε έναν προκριματικό γύρο με την Νταντί Γιουνάιτεντ και πήρα 100.000 ευρώ. Για τη συμμετοχή στους ομίλους εξασφάλισε 640.000 ευρώ συν 6χ60.000 ευρώ.

Στους ομίλους η ΑΕΚ έκανε δυο νίκες (Χάιντουκ μέσα/έξω), μία ισοπαλία (Άντερλεχτ μέσα) και τρεις ήττες (Ζενίτ μέσα/έξω, Άντερλεχτ έξω).

Σύνολο χρημάτων:

100.000 ευρώ + 640.000 + 6χ60.000 (360.000) + 280.000+70.000= 1.450.000 ευρώ

Αν υπολογίσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια η ΑΕΚ έφτασε κοντά στα 3.7 εκ ευρώ με δεδομένη την χαμηλή προσέλευση του κόσμου.

http://sport24.gr/football/EuropaLeague/trela_kerdh_gia_paok_arhs_kai_aek.720597.html

Όχι μόνο γράφει όταν είναι σκνίπα... αλλά αναδημοσιεύει κιόλας

Έγραψε πάλι ο Ρετσίνας με τον δημοσιογραφικό αστέρα που αναδημοσιεύει:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-IhfeRlbkGQdUU782nSl18av-58iDpiPI5OMfxcMs1f6rkRzDypAy3R3AEuPFFyYf6s-ZjRpB97HW4xy9Bs-0ulV6Clz8qB7a9PG2uljG0hA3ECes32V1o69jEBtrnCwutWVxRHvgotb-/s1600/makakas.JPG

Κατά 5 βαθμίδες υποβάθμισε την Ιρλανδία η Moody's!

http://img.protothema.gr/1680EBA2B1783F1E17E7E88832FD883B.jpgΈτσι τώρα αξιολογεί την Ιρλανδία με «Baa1» από «Aa2» (για τη σύγκριση την Ελλάδα την αξιολογεί με «Ba1» δηλ 3 βαθμίδες χαμηλότερα στην κατηγορία "Junk" ή σκουπίδια...).

Η Moody's δικαιολόγησε την υποβάθμιση με το κόστος που θα έχει η διάσωση του τραπεζικού τομέα, την αυξημένη ανασφάλεια για την οικονομική προοπτική της Ιρλανδίας και τις μειωμένες οικονομικές δυνατότητες που έχει η Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσει κι άλλη υποβάθμιση της χώρας αν δεν υπάρξουν σημάδια ελέγχου του χρέους το επόμενο διάστημα. Πριν μερικές μέρες η Fitch είχε υποβαθμίσει την Ιρλανδία κατά 3 βαθμίδες από Α+ σε ΒΒΒ+.

Να σημειωθεί ότι η Moody's είναι η παλαιότερη των τριών εταιριών αξιολόγησης με 3.000 υπαλλήλους, 1,2 δις ευρώ τζίρο και 500 εκ κέρδη. Η μεγαλύτερη είναι η Standard & Poor’s με 2,6 δις τζίρο, 1 δις κέρδη και 8.500 υπαλλήλους, ενώ η Fitch είναι η μικρότερη με 727 εκ τζίρο, 286 εκ κέρδη και 2.300 υπαλλήλους.

Η Πάρος* του Ραγκούση-Νταλάρα πάσχει

Εδώ και καιρό φωνάζουμε για νοσοκομείο, αεροδρόμιο, λιμάνι, αλλά κανείς δεν ακούει, όλα τα δρομολογημένα έργα μπήκαν στη λογική της ωρίμανσης, δηλαδή περίμενε μ@λ@κ@ παριανέ όταν θα ξαναέρθουν οι εκλογές θα στα ξανασερβίρουμε.

Που είναι αυτοί που φώναζαν για τις μεταφορές των ασθενών με ψαροκάικα, για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας, για την καθυστέρηση κατασκευής του νέου αεροδρομίου, του εμπορικού λιμανιού; Χάθηκαν όλοι τους πνίγηκαν στα βοθρόνερα του ΔΝΤ, του μνημονίου, της κυβέρνησης που περνά νόμους μέσα σε μια νύχτα.

Και εμείς εδώ περιμένουμε, τον παιδίατρο που εδώ και μήνες δεν έρχεται, τα καράβια που λιγόστευσαν, τον Δήμο Πάρου* που δεν διαμαρτύρεται αλλά επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους αρμοδίους για να λύσει τα μεγάλα μας προβλήματα!!!

Που είναι οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων μήπως έπεσαν σε χειμερία νάρκη;

Όαση μέσα σε όλα αυτά η διαμαρτυρία του κ. Κώστα Μπιζά, διαβάστε το δελτίο τύπου.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΖΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Πάρος* 16.12.2010

Είναι γνωστό στις κοινωνίες των νησιών μας, Πάρου* και Αντιπάρου, το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη παιδιάτρων στο Κ.Υ. Πάρου*, μετά την συνταξιοδότηση της κ. Κατερίνας Σταυρακάκη και την παραίτηση από 26/11/2010 για τον ίδιο λόγο του κ. Νικόλαου Αρκουλή.

Για τον παραπάνω λόγο υπέβαλα ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 14/12/2010, προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Αντώνη Αρκά για να ενημερωθώ για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει.

Κατόπιν του ερωτήματος, ο κ. Αρκάς μας δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ υπήρξε ενδιαφέρον στον 2ο διαγωνισμό για την πρόσληψη παιδιάτρου στην θέση της κ. Σταυρακάκη από μία ενδιαφερόμενη παιδίατρο και θα γίνουν προσπάθειες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψής της.

Η θέση παιδιάτρου που κατείχε ο κ. Αρκουλής, θα προκηρυχθεί αφού γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον Υπουργό Υγείας.

Θεωρώ ότι οι Φορείς και οι Αρχές των νησιών μας, θα πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα τα θέματα υγείας των κατοίκων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η εφαρμογή του Μνημονίου να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία .Το διαρκές αίτημα και η διεκδίκηση οφείλει να είναι η πλήρης στελέχωση του Κ.Υ Πάρου*, των Πολυδύναμων Ιατρείων και όλων των Ιατρείων των νησιών μας.
parospress.blogspot.com

* Πάρος: Το γνωστό κυκλαδίτικο νησί όπου ο Γιαννάκης Ραγκούσης-Νταλάρας διατηρούσε ταβερνείο πριν γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ήταν Δήμαρχος όταν γινόντουσαν οι πλαστογραφίες υπογραφών από κάποιους (αλήθεια κυρ εισαγγελέα Σύρου, πότε παραγράφεται αυτή η υπόθεση γιατί απ' ότι φαίνεται θα μείνει μέχρι τότε στο συρτάρι σας αν δεν αλλάξετε συρτάρια και δεν χάσετε το φάκελο ;))

Στην 11η θέση της βαθμολογίας της UEFA η Ελλάδα

Οι προκρίσεις των Άρη και ΠΑΟΚ στη επόμενη φάση του Europa League, έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να εδραιωθεί στην 11η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, καθώς η σημερινή ήττα της Οντένσε, που ούτως ή άλλως είχε αποκλειστεί, αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους Δανούς να πλησιάσουν τη χώρα μας, αφού η Κοπεγχάγη μοιάζει απελπιστικά μόνη στο Champions League.

Από κει και πέρα η απειλή του Βελγιού ουσιαστικά εξαλείφεται (-6.766 πόντοι), ενώ πλέον επιδίωξη της ελληνικής αποστολής είναι να φτάσει τη 10η Τουρκία και φυσικά να εξοικονομήσει όσους περισσότερους βαθμούς είναι εφικτό. Άλλωστε, η προσθήκη τους θα αποδειχθεί χρήσιμη ενόψει της ερχόμενης περιόδου, δημιουργώντας φιλοδοξίες ακόμα και για το πλασάρισμά μας στην ένατη θέση.

Υπενθυμίζουμε πως πρωταρχικός στόχος για τη φετινή σεζόν (και κατά πάσα πιθανότητα ήδη επιτυχημένος), είναι η διατήρηση μέσα στην πρώτη δωδεκάδα, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League. Μακρινός, από την άλλη πλευρά, είναι η είσοδος στην προνομιούχο εννιάδα, που αυξάνει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από πέντε σε έξι.

Αναλυτικά η βαθμολογία:


1. Αγγλία 81.070 (6/7)
2. Ισπανία 76.329 (5/7)
3. Γερμανία 66.936 (4/6)
4. Ιταλία 59.838 (4/7)
5. Γαλλία 52.768 (4/6)
6. Πορτογαλία 42.596 (4/5)
7. Ρωσία 42.041 (4/6)
8. Ουκρανία 41.550 (3/6)
9. Ολλανδία 37.129 (3/6)
10. Τουρκία 35.050 (1/5)
11. Ελλάδα 33.766 (2/5)
12. Δανία 30.350 (1/5)
13. Βέλγιο 27.000 (1/5)
14. Ρουμανία 25.824 (0/6)
15. Σκωτία 24.541 (1/5)
16. Ελβετία 24.300 (2/5)
17. Ισραήλ 22.000 (0/4)
18. Αυστρία 20.700 (1/4)
19. Τσεχία 20.600 (1/4)
20. Κύπρος 18.124 (0/4)

http://www.sportnet.gr/report.php?id=247323

Τέλος εποχής για τον Λάρι Κινγκ

http://assets.tovima.gr/files/PhotoAlbums/672/thumbs/larry1_310x.jpg
Ύστερα από 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο CNN, ο Λάρι Κινγκ λέει «αντίο» αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα και ένα θρυλικό σόου με πάνω από 40.000 (αρχικώς ραδιοφωνικές και κατόπιν τηλεοπτικές ) συνεντεύξεις.

Το «Σόου του Λάρι Κινγκ», το μακροβιότερο βραδινό σόου της Αμερικής, κλείνει σήμερα το βράδυ έναν κύκλο που ξεκίνησε το 1985, εξαιτίας προβλημάτων υγείας του παρουσιαστή με σήμα κατατεθέν του τις διάσημες πλέον τιράντες του. Ο 76χρονος Λάρι Κινγκ αποχωρεί αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την καρδιά του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ενώ απασχόλησε και τον Τύπο με το νέο διαζύγιο με την έβδομη σύζυγό του, η οποία έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με υπνωτικά χάπια.

http://assets.tovima.gr/files/PhotoAlbums/672/thumbs/larry2_310x.jpgΤη θέση του θα πάρει ο Πιρς Μόργκαν, πρώην εκδότης της βρετανικής εφημερίδας-ταμπλόιντ «Ντέιλι Μίρορ» και κριτής στο τηλεπαιχνίδι «Βρετανία έχεις ταλέντο», με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου τεσσάρων εκατ. ευρώ. Ο Μόργκαν θεωρείται έξυπνος αλλά λαϊκιστής και πολλοί εκφράζουν τον φόβο ότι θα «γείρει» την εκπομπή σε πιο «κίτρινα» θέματα. Είναι η πρώτη φορά μετά την επιτυχία του Ντέιβιντ Φροστ στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, που οι υπεύθυνοι του CNN εμπιστεύονται τηλεοπτική εκπομπή σε έναν Άγγλο παρουσιαστή.

tovima.gr

Εκρηκτικό το κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Με τον φόβο απροσδόκητων πλέον αντιδράσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη τα μεσάνυχτα. Μετά τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε και τη διαγραφή ενός ακόμη πράσινου βουλευτή -του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου- η ψηφοφορία εκ των πραγμάτων λαμβάνει τον χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν και από το Μαξίμου εκτιμούν ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι δεν θα υπάρξει νέα «διαρροή» από τους 156, πλέον, εναπομείναντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα, ωστόσο, στην πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα παραμένει εκρηκτικό και όποιος βρέθηκε στη Βουλή μία εκ των τελευταίων ημερών, μπορούσε σε ελάχιστα λεπτά να το διαπιστώσει. Είναι ενδεικτικό ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις ουκ ολίγοι βουλευτές δίσταζαν όχι μόνο να εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι τους προσεχείς μήνες στη χώρα, αλλά και σχεδόν να προεξοφλούν ότι με τα μέτρα διαρκούς αφαίμαξης των εργαζομένων που λαμβάνει η κυβέρνηση μόνον αναπτυξιακή διέξοδο από την κρίση δεν θα επιτύχει.

Το δε παράδοξο είναι ότι οι εν λόγω βουλευτές προέρχονται από δύο -μέχρι πρότινος- εντελώς αντίθετες τάσεις του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί εξ αυτών, όπως οι κ. Γ. Φλωρίδης, Ν. Αλευράς, Κ. Καρτάλης, Τόνια Αντωνίου κ.ά. ανήκαν το 2007 στον λεγόμενο στενό πυρήνα της βενιζελικής ομάδας, με τον υπουργό Αμύνης βέβαια να διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε δική του ανάμειξη. Αλλοι βουλευτές πάλι, όπως ο κ. Οδ. Βουδούρης, που απείχε της συζήτησης για τις ΔΕΚΟ αλλά ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ή και ο κ. Β. Παπαχρήστος που διεγράφη την Τρίτη, ήταν μέχρι πρότινος «ορκισμένοι» παπανδρεϊκοί.

Με άλλους λόγους, οι δυνάμει αντιδρώντες βουλευτές στις κυβερνητικές επιλογές, που υπολογίζονται πλέον σε περισσότερα από 25 στελέχη της πράσινης κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν συνιστούν μια ομοιογενή ομάδα . Αυτό που τους ενώνει είναι η διάχυτη ανησυχία τους αν το σημερινό υπουργικό σχήμα -και κυρίως συγκεκριμένοι υπουργοί που δεν διστάζουν να κατονομάσουν- βαδίζουν με συγκροτημένο σχέδιο ή απλώς εκτελούν τις επιταγές της τρόικας.

Στην ίδια ομάδα δε, θα πρέπει να προστεθούν και βουλευτές με μακρότατη κοινοβουλευτική πείρα, όπως η κ. Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος ή ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, που δεν διστάζουν να διατυπώνουν ευθαρσώς τις απόψεις τους.

Εξ ου και πολλοί στο ΠΑΣΟΚ μιλούν ήδη για ένα ολοένα και διευρυνόμενο ενδοκομματικό μέτωπο ατάκτων βουλευτών, τις αντιδράσεις των οποίων ουδείς πλέον μπορεί να προβλέψει. Το απέδειξε η γενικευμένη ανταρσία που απειλήθηκε την Τρίτη για τη διαγραφή οφειλών στο Δημόσιο ύψους 24 δισ. ευρώ που εξανάγκασε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να ανακρούσει πρύμναν.

Σημειωτέον δε ότι για την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου από τουλάχιστον 40-50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Χρ. Πρωτόπαπα ο συνήθως μετριοπαθής κ. Γ. Φλωρίδης, που διεμήνυσε ευθέως στην κυβέρνηση ότι μια τόσο σκανδαλώδης ρύθμιση δεν πρόκειται να περάσει.

Με τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας όχι μόνον δεν έκλεισε με τη διαγραφή Παπαχρήστου, αλλά πολλοί εκτιμούν ότι θα αναζωπυρώνεται από το νέο έτος σε κάθε κρίσιμο κυβερνητικό βήμα με απρόβλεπτες, στο εξής, συνέπειες...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δρούτσας: Σκληρό καρύδι.... δεν τον εκπλήσει τίποτα

http://img.protothema.gr/D947CB62FEA84D11B7FDDA26AE89DC96.jpgΜαϊμού Dr.: «αυτή η ενέργεια της Τουρκίας (να φτάσει η τούρκικη φρεγάτα μέχρι το Σούνιο), δεν σας το κρύβω, δεν μας εκπλήσσει»

Πως να σε εκπλήξει ρε μαϊμού Dr.;

Δεν μπήκε δα και τον Πειραιά η φρεγάτα...

Μήπως θα σε εξέπληττε αν έβλεπες Τούρκο τροχονόμο να ρυθμίζει την κίνηση στο Σύνταγμα;

Εξάλλου ευτυχώς που έφτασε μέχρι το Σούνιο η τούρκικη φρεγάτα γιατί όπως είπε ο μαϊμού Dr. «μου έδωσε και μένα την δυνατότητα να ενημερώσω απευθείας και τους ομολόγους μου σε αυτή την συζήτηση και αποτέλεσε άλλο ένα όπλο στην φαρέτρα των επιχειρημάτων μας για να καταδείξουμε ακριβώς αυτή την παραβατική συμπεριφορά από πλευράς της Τουρκίας».

Να ρε προδότες Νεοέλληνες!! Ευτυχώς που οι Τούρκοι έφτασαν στο Σούνιο και βρήκε ευκαιρία το παιδί να ενημερώσει τους ομολόγους του... αλλιώς τι επιχειρήματα θα είχε στη φαρέτρα του; Και να παρακαλάτε την επόμενη φορά η τούρκικη φρεγάτα να μπεί στον ναύσταθμο στη Σαλαμίνα... εκεί να δείτε επιχειρήματα στη φαρέτρα της Xena...

ΥΓ. Γρήγορα γρήγορα ξεπέταξε την τούρκικη πρόκληση ο μαϊμού Dr. κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στις Βρυξέλλες προκειμένου να αναλωθεί στο αγαπημένο θέμα των ΠΑΣΟΚων όταν βρίσκονται στο εξωτερικό: το θάψιμο της ΝΔ:

«η κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική ουσίας. Εχουμε κληθεί να καλύψουμε ελλείμματα και χαμένες ευκαιρίες , ιστορικές ευκαιρίες όπως τις έχουμε αποκαλέσει, τις οποίες έχασε η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΣ. Ξέρετε τώρα ποιες ιστορικές ευκαιρίες χάσαμε... να διαμελίσουμε την Κύπρο, να βάλουμε τη "Μακεδονία" στο ΝΑΤΟ κ.λπ), επανακτούμε την αξιοπιστία μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες, ασκούμε μια εξωτερική πολιτική με βάση κάποιους κανόνες». Αντίθετα κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με καθυστέρηση ενός χρόνου επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα και να υψώσει αν θέλετε τους τόνους και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Δήλωσε ωστόσο ότι ο ίδιος θα επιμείνει στην προσπάθεια συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις

700 ευρώ… για τρίχες

Coiffure πολυτελείας για την οικογένεια Παπανδρέου

Το ποσό των 700 ευρώ… για τρίχες έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που οι μισθοί-συντάξεις παίρνουν την κατρακύλα και η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν ένα καζάνι που βράζει.


Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρωθυπουργός διά της συζύγου και της κόρης του επισκέφτηκε το «κομμωτήριο των πλουσίων» στο Ψυχικό για τον καλλωπισμό της κώμης του, αλλά και για τα χτενίσματα των μαλλιών της Άντας και της Μαργαρίτας.

Το κούρεμα όμως του βγήκε «ξινό»!

Άντε να ξεπληρώνουμε σιγά σιγά τα γραμμάτια: Ψήνεται επέκταση της σύμβασης με Μπόμπολα (Αττική Οδό)

http://img.protothema.gr/83F33511B046BCCB7D62F171214128A0.jpgΠαράταση σύμβασης για Αττική Οδό, ιδιώτες στην Εγνατία

Τα δύο οδικά φιλέτα, της Αττικής Οδού αλλά και της Εγνατίας βάζει στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση, ποντάροντας σε πρόσθετα έσοδα που θα ενισχύσουν τα άδεια κρατικά ταμεία με τουλάχιστον 1 δισ. το 2011.

Στον κατάλογο των ακινήτων και δραστηριοτήτων που αποφάσισε την Τετάρτη να εκχωρήσει σε ιδιώτες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, περιλαμβάνονται και οι δύο εταιρείες, μόνο που η κάθε μία θα εξεταστεί από διαφορετική σκοπιά.

Στην περίπτωση της Αττικής Οδού, προγραμματίζεται η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης ενώ για τα περίπου 700 χιλ. της Εγνατίας Οδού σχεδιάζεται η εκχώρηση σε ιδιώτες της συντήρησης και της λειτουργίας του δρόμου.

Η σύμβαση για την Αττική Οδό είναι για 18 χρόνια αλλά έχει προβλεφθεί η επιστροφή της στο δημόσιο νωρίτερα, όταν η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της κοινοπραξίας φτάσει το 11,2%. Οι τεχνικές εταιρείες που συγκροτούν σήμερα το σχήμα λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου (Ελλάκτωρ, J&P Αβαξ), έχουν ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν επιμήκυνση στο χρόνο παραχώρησης.

Μάλιστα η πρόταση που είχε απευθύνει ο επικεφαλής του Άκτορα κ. Δημήτρης Κούτρας πριν από πέντε χρόνια ήταν η κοινοπραξία να αναλάβει την χρηματοδότηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού, με αντάλλαγμα την παράταση της σύμβασης. Όμως τότε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε απορρίψει το αίτημα καθώς η συναίνεση θα μεταφραζόταν σε απευθείας ανάθεση. Ανάλογες προτάσεις ανεπισήμως έχουν γίνει και στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία πλέον θα κλιθεί να τις διαχειριστεί με ρυθμούς μνημονίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει «σκαλίσει» το χρηματοοικονομικό σκέλος της σύμβασης με την Αττική Οδό, ωστόσο δεν φαίνεται να προκύπτει ότι η εκτίναξη της επιβατικής κίνησης (περί τις 290,000 διελεύσεις την ημέρα) του αυτοκινητοδρόμου μπορεί να τον αποδώσει νωρίτερα στο δημόσιο από τα 18 χρόνια.

Ωστόσο η Αττική Οδός αλλά και οι άλλες πέντε συμβάσεις παραχώρησης θα υποστούν τη βάσανο του ελέγχου καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μόνιμο μηχανισμό παρακολούθησης των εσόδων των οδικών αξόνων.

Από το υπουργείο υποδομών δηλώνουν ότι οι λεπτομέρειες των συμβάσεων για τα δύο οδικά έργα, θα καθοριστούν από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα προσλάβει η κυβέρνηση, ο οποίος θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα.

Σε ό, τι αφορά την Εγνατία Οδό, αναφέρουν ότι επί του παρόντος θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τα προσωρινά διόδια με την χρήση κάρτας προπληρωμένου χρόνου, όπως και ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ