19 Δεκεμβρίου 2010

Κατέθεσε ο Χατζηδάκης για τον ξυλοδαρμό

Κατέθεσε ο Χατζηδάκης για τον ξυλοδαρμόΚατάθεση για την επίθεση εις βάρος του την Τετάρτη στο Σύνταγμα έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε στους αστυνομικούς βήμα-βήμα τις κινήσεις του και τα συμβάντα εκείνης της ημέρας. Δε δίστασε να αποκαλύψει λεπτομερώς το φόβο και την ανασφάλεια που ένιωσε όταν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων τον περικύκλωσε και με την "ψυχολογία του όχλου" άρχισε να τον χτυπά αδιακρίτως.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι μέσα στον πανικό και την αγωνία του δεν συγκράτησε τα χαρακτηριστικά κάποιου από αυτούς που του επιτέθηκαν και –προφανώς- δεν αναγνώρισε κανέναν τους. Παρ’ όλα αυτά ήταν και πάλι μετριοπαθής στις δηλώσεις και τις κινήσεις του δείχνοντας ότι εννοεί αυτό που είχε δηλώσει ότι δεν έχει μίσος για όσους του επιτέθηκαν.

Οι άνδρες της Ασφάλειας πήραν κατάθεση και από τον φρουρό του Κρητικού βουλευτή και προσπαθούν να συνθέσουν τα στοιχεία από τις μαρτυρίες με τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την ανάλυση του οπτικού υλικού.

Η αστυνομία προσπαθεί επίσης να εντοπίσει αυτόπτες μάρτυρες που θα οδηγήσουν σε νέα στοιχεία.

Διάβημα Τουρκίας για τη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ

Εντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στη συμφωνία καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Κύπρου - Ισραήλ. Σε τηλεγράφημα του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολού”, επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι η Τουρκία καλεί όλες τις χώρες της περιοχής να μην στηρίξουν τις μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς”, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την περασμένη Παρασκευή, ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρίογλου κάλεσε τον προσωρινό επιτετραμμένο του Ισραήλ στην Αγκυρα Γκαμί Λεβί και του γνωστοποίησε τις αντιρρήσεις της Αγκυρας.

Σύμφωνα με το “Ανατολού” γνωστοποιήθηκε στον Ισραηλινό επιτετραμμένο ότι “η συμφωνία αυτή θα έχει αρνητικές επιδράσεις επί του κυπριακού ζητήματος, θα προσθέσει νέες διαφορές στις ήδη υπάρχουσες και μέχρι την επίλυση του Κυπριακού, θα πρέπει να αποφεύγεται η σύναψη τέτοιων συμφωνιών”.

Ο Σινιρίογλου ανέφερε επίσης ότι “τέτοιες μονομερείς ενέργειες που βλάπτουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και παραβλέπουν τη βούληση της τουρκοκυπριακής πλευράς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες στο νησί συνομιλίες”.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο, “το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή, που θα έπρεπε να είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης συνεταιρισμού, πράγμα που είναι από τα θεμελιώδη στοιχεία των συνομιλιών, υπογράφηκε εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού, είναι ενδεικτικό για την ειλικρίνεια και την άποψη της ελληνοκυπριακής πλευράς επί της λύσης”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι “οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού ανήκουν εξίσου σε αμφότερες τις πλευρές”.

http://www.sigmalive.com/news/politics/337632

GAP: "Ο πόλεμος συνεχίζεται"... με τους ανεμόμυλους εννοεί...

Προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας ακόμα και δραματικούς τόνους, καθώς οι αντιδράσεις των βουλευτών για τα σκληρά μέτρα μεγαλώνουν συνεχώς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε την ίδια φράση, που είπε και στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, θέλοντας να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών που περνά τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "'Η θα γράψουμε ιστορία ή η Ιστορία θα μας ξεγράψει. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει σε ένα σταυροδρόμι. Πήραμε την Παρασκευή σοβαρές αποφάσεις, θετικές αποφάσεις, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου".

Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να παραδεχθεί λάθη και παραλείψεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις απαιτήσεις του μνημονίου, ωστόσο τόνισε πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. "Ουδείς μας είναι λάτρης της έστω συνταγματικά κατοχυρωμένης στη δημοκρατίας μας διαδικασία του επείγοντος. Αλλά βρισκόμαστε ακόμα σε πόλεμο. Δίνουμε καθημερινά μάχες. Και ακόμα στα εργασιακά, υπήρξαν μήνες διαβουλεύσεων με κοινωνικούς εταίρους. Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι σήμερα, είναι χθες και προχθές και κάνουμε καθετί για να διορθωθεί αυτό".

Πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν πως πρέπει να γίνεται μεγαλύτερη επεξεργασία των νομοσχεδίων και τα μέτρα της κυβέρνησης να μην πλήττουν μόνο τους αδύναμους οικονομικά.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι, που λένε πως το οικονομικό επιτελείο φέρνει τους βουλευτές του κόμματος προ τετελεσμένων γεγονότων και τους ζητά απλά να ψηφίζει τα νομοσχέδια.

Τα "πυρά" ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" επισημαίνει ότι το μνημόνιο έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και προσθέτει: "Σε κάθε στιγμή καθένας παίρνει τις αποφάσεις του με βάση τη συνείδηση του. Αλλά δεν υπάρχει προνομιακή πρόσβαση στην κοινωνική ευαισθησία".

Ο Γιώργος Παπανδρέου το Σάββατο είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τους βουλευτές που αντέδρασαν στη ρύθμιση για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών 24 εκ. ευρώ, δεσμευόμενος προσωπικά οτι το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη Βουλή τη λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούσαν στο δημόσιο καθώς πολλοί βουλευτές ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει η παραγραφή.

MEGA TV

Στην κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης, ο Κρέσιτς!

Στην  κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης, ο Κρέσιτς!Ο γκλκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς ψηφίστηκε σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα goal.com ως ο καλύτερος γκολκίπερ του Europa League στη φάση των ομίλων.

Γράφουν μάλιστα στο σχόλιό τους:

«Ο Κροάτης τερματοφύλακας ήταν ο πύργος της εστίας του ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων του Europa League, αφού κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δύο αγώνες, ενώ σε συνολικά πέντε ματς δέχτηκε μόλις τρία γκολ», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η καλύτερη ενδεκάδα σύμφωνα με το goal.com:

Ντάριο Κρέσιτς (ΠΑΟΚ)

Σκοτ Σάτερ (Γιούνγκ Μπόις)

Μανουέλ Αρμπολέδα (Λεχ Πόζναν)

Μανουέλ Φρίντριχ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Αρτουρ Μποκά (Στουτγκάρδη)

Νενέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Σαχίν (Ντόρτμουντ)

Ερεμένκο (Ντιναμό Κιέβου)

Φαλκάο (Πόρτο)

Έντισον Καβανί (Νάπολι)

Τόμας Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).


http://www.metropolisradio.gr/stin-korifea-endekada-tis-evropis-o-kresits

Δηλαδή ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα λέγεται Οντάι Αλ Σαμάρι;

Πλήρης επιβεβαίωση του περιεχομένου του μεσημεριανού ρεπορτάζ του "Μπαλαδόρου", για το θέμα των αράβων και την επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Με δελτίο τύπου που υπογράφει ο Οντάι Αλ Σαμάρι, και μοιράστηκε πριν λίγο στην Κέρκυρα, αναφέρεται ότι μέχρι τις 20 Γενάρη 2011 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ΠΑΕ, μετά τις 10/1.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι ""με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. παρατείνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2011".

Όπως έγραψε ο Μπαλαδόρος, νομικά κωλύμματα ως τώρα, δεν επέτρεψαν στον Αραβικό Όμιλο να φέρει χρήματα στην Ελλάδα για να αποκτήσει το 67% των μετοχών, καθώς είναι συμφερόντων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια θέλουμε να δούμε πώς θα ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος.

Στην Ιστσσελίδα της ΠΑΕ θα αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ το επιχειρηματικό πλάνο θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου.

Η ανακοίνωση απευθύνεται προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (!) και τα ΜΜΕ και μέσω αυτών και προς τον κόσμο. Αναφέρεται πως θα γίνουν ανακοινώσεις κι εφόσον στη συνέχεια υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας θα αναλάβουν τις μετοχές, θα λύσουν τα διοικητικά προβλήματα (!;) και θα κάνουν τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό, αλλάζοντάς του επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό και καλούν τον κόσμο να τους συμπαρασταθεί.

Η ανακοίνωση:

"Δελτίο Τύπου προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα ΜΜΕ

Το επενδυτικό consortium fund, αραβικών συμφερόντων με την συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπούμε, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί θα παρουσιαστεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου 2011 το αναλυτικό business plan που έχει εκπονηθεί περίληψη του οποίου θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια και εφόσον όλα συμφωνηθούν και υπογραφεί το σχετικό έγγραφο με την προσωρινή διοίκηση, το consortium fund που εκπροσωπούμε θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα και διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι τόσο το διάστημα που πέρασε, όσο και αυτό που τρέχει, αντιμετωπίζονται διάφορα νομικά, κυρίως, προβλήματα, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Tέλος, ο σκοπός μας και ο στόχος μας από τη μία πλευρά είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, ώστε να είναι περαιτέρω αναγνωρίσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επιτυχίες της και από την άλλη πλευρά να λύσουμε τα διοικητικά θέματα με τέτοιο τρόπο ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταστεί μία ανταγωνιστική και κερδοφόρα εταιρεία, μέσα στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου επαγγελματισμού.

Επιθυμούμε ένα μόνιμο, συμπαγές, και ελπιδοφόρο μέλλον για τον ΠΑΟΚ με σεβασμό στην ιστορία του σωματείου και με την ομάδα να στέκεται αντάξια των φιλάθλων της.

Γι' αυτό το σκοπό επιθυμούμε να έχουμε και τη στήριξη και την κατανόηση όλων των φιλάθλων ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των δραστικών αλλαγών στη διοίκηση και την οργάνωση της ομάδας.

Για το κονσόρτσιουμ της CRYSTREGAL

Oday Αl Shammarri

ρεπορτάζ: baladoros.com, photo: paokmania.gr

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_4319.html

Ντόρα τα χώνει στο Θέμο!!! Μπράβο της και ξανά μπράβο της... εμείς πότε θα τα χώσουμε στα λαμόγια;

Ακολουθεί το απόσπασμα από την ομιλία της για τον Προϋπολογισμό:

«Την ίδια στιγμή οι ύποπτες πράξεις και πρακτικές στον χώρο των ΜΜΕ κατεξοχήν εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Μιλάμε για δίωξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος και για την υποχρεωτική καθιέρωση της απαγόρευσης χρήσης μετρητών μεταξύ επιχειρήσεων για πάνω από 1500 Ευρώ και παραμένει ατελέσφορη επί δύο κυβερνήσεων η υπόθεση των αγνώστου προελεύσεως 5,5 εκ. του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου Θ.Αναστασιάδη, που με ανεξήγητο τρόπο εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς του και κανείς να μην θεωρεί ότι πρέπει να δώσει μια απάντηση στον ελληνικό λαό γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών

Έκκληση για εύρεση αγνοούμενου

Διαβάστε περισσότερα στο iliatora.gr μήπως και μπορεσουμε να βοηθήσουμε να βρεθεί το παλικάριπαρακαλώ ιδίως όσους από εσάς σας διαβάζουν στην Αθήνα να βοηθήσουμε αν μπορούμε.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα χωρών

Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες Θρησκευτικές εορτές των Ελλήνων. Η ευχή «Καλές γιορτές» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές κατά τη περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνια (Δωδεκαήμερο).

H συνέχεια στο elpidablog.blogspot.com

Η απαξίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αποδείξεις

κρατικές επιχορηγήσειςΤο μοντέλο του ερασιτεχνικού αθλητισμού που προωθείται στην Ελλάδα, τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από αυτές της Νέας Δημοκρατίας, κάθε άλλο παρά υγιές μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Γ.Γ.Α. κάθε χρόνο μοιράζει ένα πακτωλό εκατομμυρίων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες, οι οποίες με τη σειρά τους είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση και την αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος.

Η απευθείας επιχορήγηση αθλητικών σωματείων από τη Γ.Γ.Α. έχει καταργηθεί εδώ και λίγα χρόνια, ακριβώς επειδή η Γ.Γ.Α. δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποια σωματεία είναι ενεργά και καλλιεργούν τα αθλήματά τους και ποια υπάρχουν μόνο για τις εκλογές των ομοσπονδιών στις οποίες ανήκουν. Μάλιστα φέτος με σκοπό την εκκαθάριση της σωματειακής βάσης των ομοσπονδιών, η Γ.Γ.Α. ζητά από κάθε αθλητικό σωματείο της χώρας να καταθέσει μια πληθώρα εγγράφων για να αποκτήσει ή να ανανεώσει την αθλητική του αναγνώριση.

Όπως κάθε δημόσια υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η Γ.Γ.Α. στα έγγραφα που ζητά περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα που έχει ήδη καταθέσει το σωματείο σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου και της Νομαρχίας που ανήκει, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Και σαν να μην έφτανε αυτό περιλαμβάνονται και έγγραφα που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, ενώ σε κάθε περίσταση νόμιμη ή μη, κολλάει και μια θεώρηση του γνησίου της υπογραφής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποκορύφωμα το ανεκδιήγητο, να ζητάει έγγραφο του Δ.Σ. με υπογραφές Προέδρου και Γεν. Γραμματέα θεωρημένες από δημόσια αρχή!!!

Είναι προφανές ότι αυτός που συνέταξε τη λίστα με τα απαιτούμενα έγγραφα είχε την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι κάθε σωματείου είναι αργόσχολοι ή πολύ απλά σκέφτηκε ότι όσα περισσότερα έγγραφα προσθέσει τόσο λιγότεροι φάκελοι θα κατατεθούν για έγκριση…

Για να μην πλατειάζουμε, αν λειτουργούσε σωστά το σύστημα θα έπρεπε να υπάρχει κάθετη ιεράρχηση έτσι ώστε τα σωματεία να λογοδοτούν στις ομοσπονδίες στις οποίες ανήκουν και αυτές με τη σειρά τους να είναι υπεύθυνες απέναντι στις νομαρχίες και τη Γ.Γ.Α. Η τελευταία μάλιστα θα έπρεπε να ελέγχει στενά την οικονομική διαχείριση σε σχέση πάντα με την αγωνιστική δραστηριότητα κάθε ομοσπονδίας και να γνωρίζει το πραγματικό κόστος κάθε δραστηριότητάς της.

Αυτό το τελευταίο το γράφω γιατί τα 2 τελευταία χρόνια το υφυπ. Αθλητισμού προχωρά σε ριζική μείωση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και θα συνεχίσει τις μειώσεις και το 2011. Η λογική του έχω πολλά χρήματα και άρα σκορπάω δεξιά και αριστερά, που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, προφανώς και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και αντί η Γ.Γ.Α. να προσπαθήσει να ελέγξει τι έγιναν τα χρήματα των προηγούμενων ετών, ασχολείται με τα φετινά που είναι βέβαιο ότι δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά έξοδα.

Προσπάθησα να βρω τα ποσά των επιχορηγήσεων για τα προηγούμενα χρόνια αλλά βρήκα μόνο αυτά των ετών 2008 και 2009. Απορώ γιατί η ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. δεν περιέχει αυτές τις πληροφορίες και απορώ που δεν υπάρχουν κάπου αλλού. Έστω και έτσι όμως μπορούμε να δούμε τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης και αν λάβουμε υπόψη ότι τις χρονιές γύρω από την Ολυμπιάδα του 2004 όλες οι ομοσπονδίες είχαν κατακόρυφα αυξημένες επιχορηγήσεις, καταλαβαίνουμε γιατί τα περισσότερα αθλήματα παραπαίουν αυτή τη στιγμή και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και στις βασικότερες των υποχρεώσεών τους.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τα αθλήματα που έχουμε ήδη καλύψει με πρώτο το κρίκετ, η φετινή επιχορήγηση ήταν 60 χιλιάδες ευρώ, του 2009 100 χιλιάδες ευρώ και του 2008 120 χιλιάδες ευρώ! Πώς γίνεται να διεξαχθούν τα ίδια πρωταθλήματα με τα μισά λεφτά; Και πώς γίνεται να παίρνει μια ομοσπονδία 120 χιλιάδες και να μην μπορεί να φτιάξει μια ανθρωπινή ιστοσελίδα;

Το Τάε Κβον Ντο είπαμε έχει 2 ομοσπονδίες μία «κανονική» την ΕΛ.Ο.Τ. που η φετινή επιχορήγησή της ανήλθε στις 680 χιλιάδες ευρώ και μία που καλλιεργεί άθλημα που δεν αναγνωρίζεται παγκοσμίως την Α.Ο.Τ.Ε. και επιχορηγήθηκε φέτος με 17.500 ευρώ. Για το 2009 ΕΛ.Ο.Τ.: 1.200.000 και Α.Ο.Τ.Ε.: 65.000 και για το 2008 ΕΛ.Ο.Τ.: 1.300.000 και Α.Ο.Τ.Ε.: 65.000. Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε σας, εδώ έχουμε ομοσπονδία που παίρνει εκατομμύρια και η διαδικτυακή της παρουσία είναι ανύπαρκτη…

Το Παγκράτιο που φέτος πήρε 86.000, το 2009 και 2008 είχε επιχορηγηθεί με 210.000 κάθε έτος και τοBody Building με 9.000 φέτος είχε πάρει 25.000 το 2009 και 30.000 το 2008.

Οι μειώσεις είναι τόσο μεγάλες που είναι απορεί κανείς πώς αιτιολογούνται από τη Γ.Γ.Α. Αν τα χρήματα που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά για ένα έτος, τότε τα φετινά είναι ψίχουλα. Αν πάλι τα φετινά καλύπτουν τις ανάγκες, τότε τα περσινά πού αξιοποιήθηκαν; Υπάρχει κάποιος που να ελέγχει; Υποτίθεται ότι έχει συσταθεί ένα ελεγκτικό συμβούλιο γι’ αυτές τις δουλειές. Τι έχει κάνει μέχρι τώρα;

http://www.sportsecrets.gr/?p=2154

“Εκδικητική και προκλητική η συμπεριφορά του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης προς χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις του προγράμματος Κεφαλαίων Κίνησης Α

Δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με το τεραστίας σημασίας ζήτημα της παροχής δικαιώματος ρύθμισης στα εγγυημένα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ Α’ και Β΄ Φάσης στα οποία εντάχθηκαν περίπου 60.000 επιχειρήσεις.

Ο πολύπειρος πολιτικός με δηλώσεις που κάνουν αίσθηση, υπογραμμίζει πως είναι πρωτοφανής ο εμπαιγμός χιλιάδων μικρομεσαίων, οι οποίοι σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης και κάθετης πτώσης της αγοράς ζητούν το αυτονόητο από τις Τράπεζες, δηλαδή ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, έτσι ώστε να μειωθεί η εξαμηνιαία δόση τους και η απάντηση που παίρνουν είναι πως η Διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ δεν το επιτρέπει.

Μάλιστα επισημαίνει πως η νέα ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει την ίδια τακτική που εφάρμοζε και η προηγούμενη ηγεσία υπό την κ. Λούκα Κατσέλη και σημειώνει πως: «Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που έχουν θέσει θεσμικοί, παραγωγικοί φορείς προς το Υπουργείο και εγώ προσωπικά στη βουλή σχετικά με το θέμα από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, όπως και η Λ. Κατσέλη έτσι και ο Μ. Χρυσοχοίδης επιδεικνύει μεγάλη κοινωνική αναισθησία και αδιαφορία σε ένα θέμα που καταστρέφει χιλιάδες συμπολίτες μας, των οποίων τα δάνεια καταγγέλλονται καθημερινά. Πως αλλιώς μπορώ να εκλάβω το ότι και οι δυο υπουργοί απαντούν με τον ίδιο τρόπο εδώ και οχτώ μήνες ότι δηλαδή το σκέπτονται και ότι θα ανακοινώσουν κάτι όταν θα είναι έτοιμοι; Στο μεταξύ όμως από το Μάιο μέχρι σήμερα οι καταγγελίες στα συγκεκριμένα δάνεια «πέφτουν βροχή» και από φορείς της αγοράς ακούγεται πως οι καταγγελίες δανείων στο ΤΕΜΠΜΕ υπερβαίνουν τις 2.000 πλέον!»

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Αχαιός πολιτικός είναι ενδεικτικά: «Από προσωπική μου έρευνα σε Τράπεζες και κοινωνικούς εταίρους, έγινε εμφανές και αντιληπτό πως και οι δυο μεριές επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο τεράστιο αυτό ζήτημα και συμφωνούν πως αυτό πρέπει γίνει άμεσα προς την κατεύθυνση που επιζητούν οι μικρές επιχειρήσεις, οι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια, όπως π.χ. το ΕΒΕΑ και η Ε.Σ.Ε.Ε. Η τελευταία μάλιστα από τον Οκτώβρη με συγκεκριμένη πρόταση, μεταξύ άλλων, ζητάει τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των δανείων αυτών με παράταση της διάρκειάς τους σε έξι χρόνια, ώστε να μειωθεί το ύψος των εξαμηνιαίων δόσεων ή την παροχή περιόδου χάριτος για τουλάχιστον δύο δόσεις».

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα Εγγύησης και επιδότησης επιτοκίου δανείων κεφαλαίου κίνησης, Α' και Β' φάση του ΤΕΜΠΜΕ, βοήθησε σημαντικά τη ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς οι συνολικές εγκρίσεις ξεπέρασαν τις 60.000.

Ωστόσο στη μετά-μνημονίου εποχή, παρατηρούνται μεγάλες δυσκολίες στην ομαλή αποπληρωμή όλων των δανείων και συνεπώς και αυτά τα δάνεια πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα δάνεια που δεν έχουν την εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ.

Και θέτει κρίσιμα ερωτήματα στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης: «Γιατί κ. Χρυσοχοϊδη δεν τακτοποιείτε αυτό το δίκαιο αίτημα εξήντα χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι αποτελούν το πιο παραγωγικό και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας; Γιατί κ. Χρυσοχοϊδη δεν κάνετε κάτι άμεσα αναγκάζοντας ανθρώπους με οικογένειες να βγαίνουν ληξιπρόθεσμοι στις υποχρεώσεις τους, να καταγγέλλονται τα δάνεια τους και οι ίδιοι να εγγράφονται στον Τειρεσία, ενώ παράλληλα το ΤΕΜΠΜΕ ζημιώνεται, καθώς καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελμένες εγγυήσεις του;»

Και καταλήγει με νόημα: «Η αγορά βοά κ. Υπουργέ πως ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ. Αλέξανδρος Παπαρσένος επιθυμεί σφόδρα την καταβαράθρωση και εξευτελισμό του συγκεκριμένου προγράμματος, διότι δημιουργήθηκε από τη προηγούμενη διοίκηση στην οποία έχει κηρύξει προσωπική «τζιχάντ» . Η επιχειρηματική πιάτσα κ. Υπουργέ βλέπει πως οι Τράπεζες δεν είναι ενάντιες στην παροχή ρύθμισης και τα μοναδικά εμπόδια τα θέτει η Διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ. Να σας θυμίσω κ. Υπουργέ πως επί διοίκησης του κ. Παπαρσένου από τα δύο προγράμματα του Μαΐου 2010 είχαν εξαιρεθεί οι 26.000 επιχειρήσεις της Α’ Φάσης του προγράμματος του 2009. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν είχαν δικαίωμα να αγοράσουν πρώτες ύλες, εμπορεύματα και να διευθετήσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις κ. Υπουργέ; Πρέπει να τιμωρούνται 60.000 μικρομεσαίοι και 250.000 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, για κάτι που φαίνεται ως προσωπικό γινάτι του ανθρώπου που τοποθετήθηκε για να τις στηρίζει;»


nikosnikolopoulos.gr

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας

Δείτε το:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0td77lOZ8Uu5aMfKzpNc3mdh3eE7QyfN_Kpq7bo_xQCcIv-wfXWg9ywBNDpD0PCZWImJLe-AGUnMcVBi4KfESTxRruPCXm3xx4_pUnRmS9xoT0xxH2G-UPhg9mrJmGXaAzYlfMzPj8o7t/s1600/ApergospastikiEleftherotypia.jpg

Αντίθετος με τη συναυλία στον Αγ.Παντελεήμονα δηλώνει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Την αντίθεσή του στη συναυλία που οργανώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξέφρασε την Κυριακή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Δεν ήταν σωστό που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, είπε ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του.

Όπως υποστήριξε, η συναυλία ήταν χρήσιμη, αλλά θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού και όχι σε ορθόδοξο ναό.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αμφισβήτησε κατά πόσο επιτυγχάνεται έτσι η συμφιλίωση και σημείωσε πως παρά τη διαφωνία δεν μίλησε νωρίτερα και κράτησε το θέμα «χαμηλά», διότι παρόντες στη συναυλία ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

tovima.gr

Τους καταδίκασαν για "εκβιασμό" πριν το δικαστήριο

Παρακολουθούμε τελευταία μία περίεργη υπόθεση εκβιασμού στο διαδίκτυο. Η πρώτη εντύπωση, αλλά και όλες οι σχετικές αναρτήσεις, δίνουν την ισχυρή εντύπωση, να είναι πιθανόν μία παλιά επαγγελματική υπόθεση η οποία να οδηγεί σε ένα διαδικτυακό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η υπόθεση αυτή σύμφωνα με το δημοσιογραφικό blog i-reportergr.com έχει πάρει την δικαστική οδό του αυτοφώρου. Ο νόμος, διά του κ. Σφακιανάκη, ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, σχεδόν αστραπιαία.

Επίσης, το στρατιωτικού ενδιαφέροντος OnAlert, διασυνδεδεμένο blog με banner με το NewsIt (επαγγελματικό και αυτό), έχουν ενδεχομένως, εσωτερική ενημέρωση και σαφώς αποκλειστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οι bloggers από την άλλη μεριά, ΜΗ επαγγελματίες, έχουμε υπερφορτώσει με λέξεις κλειδιά το "ψαχτήρι" της Google για ανεύρεση περισσότερων και διασταυρωμένων αναρτήσεων για το περιστατικό.
Η συνήθης διαδικτυακή ευαισθησία αλληλεγγύης, δεν μπορεί να βρει εκείνα τα απαραίτητα και ικανά στοιχεία για να μπορέσει να πάρει αξιόπιστη θέση και να στηρίξει μία τέτοια υπόθεση που αφορά μία νέα υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Εμείς θέτουμε κάποια ερωτήματα, χωρίς να δώσουμε τα ονόματα που διέρρευσαν:
.
1ο. Ποιος έδωσε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εκβιαστών;
2ο. Έγινε η δίκη και καταδικάστηκαν οι συλληφθέντες;
3ο. Εάν σε περίπτωση η επίκληση "εκβιασμός", για την στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος, ικανού και απαραίτητου για την άρση του απορρήτου, καταπέσει στην δίκη, τι γίνεται και σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων;

Τα παραπάνω ερωτηματικά θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες, χρήστες του διαδικτύου. Η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει ένα ακόμη άρωμα φίμωσης.

Η δημοσιογραφία των πολιτών, συνταγματικά κατοχυρωμένη ως ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμη ανενεργό άρθρο και μία δεδικασμένη αναφορά δράσης για επόμενους ενοχλητικούς χρήστες.

Νάσος

Δεξί Εξτρέμ: Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι πρώτος-πρώτος έσπευσε να δώσει τα ονόματα των κατηγορούμενων ο παπατζής του διαδικτύου προκειμένου να γλύψει...
stoxasmos-politikh.blogspot.com

Ισχυρή δόση κριτικής, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, από τον Αντ. Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου και πακέτο προτάσεων

Mε σαφή στόχο τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του προϋπολογισμού. Η πρώτη ομιλία του κ. Σαμαρά, ως προέδρου της Ν.Δ., για τον προϋπολογισμό, είχε σημαδευθεί από τα «3Α» της οικονομίας που είχε προτάξει, δηλ. το τρίπτυχο, απασχόληση, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη.

Όμως, η φετινή παρέμβασή του θα έχει άκρως επιθετικό τόνο –φάνηκε ήδη και από τη χθεσινή ομιλία του βασικού εισηγητή της Ν.Δ. κ. Χρ. Σταϊκούρα- και θα έχει ως επίκεντρο τον Πρωθυπουργό. Στον κ. Παπανδρέου θα επιρρίψει το σύνολο των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για «λογιστική διαχείριση του προβλήματος της οικονομίας».

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική μάχη θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς εκτός από την κριτική που θα υπάρχει σε πολύ μεγάλες δόσεις για την κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να παρουσιάσει και προτάσεις. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει στη Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προβάλλει και ένα πλαίσιο προτάσεων, οι οποίες κατ’ αυτόν θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με πιο γρήγορους ρυθμούς. Το τελικό πλαίσιο της ομιλίας του κ. Σαμαρά αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις συσκέψεις που θα έχει στη Ρηγίλλης με τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ.

Μετά την αναγκαία κριτική στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις και έλλειψη πολιτικής τόλμης έναντι της ύφεσης σε συνδυασμό με το επιχείρημα ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος, ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επικεντρωθεί και στις προτάσεις του.

Το πακέτο των μέτρων που θα προτείνει θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τα εξής:

*χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές,άμεσους και έμμεσους,

*σταθερό και πιο αντικειμενικό φορολογικό σύστημα,

*αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών,

*αντισταθμιστικά μέτρα τόνωσης της αγοράς,μηδενικού ή ελάχιστου κόστους,

* επιδότηση από το κράτος στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατά 2% για δέκα χρόνια,

*αναθέσεις εκμετάλλευσης σε περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια,

* αυτοχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν σταματήσει,

* Ενεργοποίηση της ρύθμισης για προκαταβολή των κοινοτικών πόρων από το EΣΠA με ανάλογη αναβολή της εθνικής συμμετοχής για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στην περιφέρεια και έργα ΣΔIT

* αξιοποίηση της ανενεργού ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,

* άμεση αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων,

* αναστολή του «πόθεν έσχες» για κάθε αγορά κατοικίας για περίοδο πέντε ετών.

*ναι στο άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων»

*άρση του καμποτάζ

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς θα υπεραμυνθεί της στάσης της Ν.Δ., λέγοντας ότι «βάζει πλάτη» εκεί που απαιτείται και αναμένεται να αναφερθεί ειδικά στο γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε τα 36 από τα 72 νομοσχέδια της κυβέρνησης. Ακόμη δεν θα παραλείψει να επισημάνει ότι η Ν.Δ. έδωσε συναίνεση και στην εισοδηματική πολιτική του 2011 για το δημόσιο τομέα και ειδικά για τις ΔΕΚΟ δεν θα διστάσει να πει πως ήταν κεντρική επιλογή του να στηρίξει το κόμμα του τις αλλαγές, ώστε να μην υπάρχουν μισθολογικές υπερβολές.

Το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. στις εισηγήσεις του προς τον κ. Σαμαρά, προτάσσει τις εξής δέκα διαπιστώσεις:

* Η ύφεση παραμένει βαθιά και είναι παρατεταμένη.

*Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι οικονομικά αναποτελεσματική.

*Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι εξαιρετικά φιλόδοξη.

*Τα συσταλτικά μέτρα είναι υπερβολικά σε ένταση και έκταση.

*Πολλά από τα μέτρα δεν είναι σαφώς καθορισμένα.

*Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι κοινωνικά άδικη.

*Η επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι μη ρεαλιστική.

tovima.gr

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟY ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Είμαστε με την Πολιτεία, είμαστε με την κοινωνία, είμαστε με την Περιφέρεια. Ο Καλλικράτης είναι ένα κορυφαίο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί». Με αυτή τη φράση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στην τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 7ης-14ης Νοεμβρίου 2010, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τα μηνύματα συνεργασίας και τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν. Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, που παρέστη στη σημερινή τελετή, για τα «ενωτικά λόγια του», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γ. Νακόπουλος, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κ. Κασαπάκης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Παντής, οι γενικοί πρόξενοι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και άλλοι εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών, εκπρόσωποι θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών από τους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι και Νομάρχες από όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και συγγενείς των εκλεγμένων, φίλοι και απλοί πολίτες.

Ακολούθησε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» (Π. Ψωμιάδης), «Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μ. Μπόλαρης) και «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» (Κ. Βελόπουλος) και ορκωμοσία με πολιτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» (Θ. Κωνσταντινίδης), «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» (Αν. Κουράκης), «Οικολογία Αλληλεγγύη» (Μ. Τρεμόπουλος), «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» (Ασ. Αικατερινάρη-Ξηροτύρη) και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» (Ι. Κούτρας).

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο κ. Ψωμιάδης εκφώνησε πανηγυρική ομιλία εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως νέου αιρετού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από 1/1/2011 (το πλήρες κείμενο της ομιλίας αποστέλλεται σε ξεχωριστό δελτίο Τύπου). Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον προηγούμενο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλο για τη μεγάλη του προσφορά στο θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και τους Νομάρχες των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Την 1η Ιανουαρίου γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, είμαστε πλέον μια ενότητα, μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια, που πρέπει να φροντίσει για όλα τα μέλη της. Και αποτελεί προσωπική μου δέσμευση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πως, όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, Μακεδονία δεν θα είναι μόνο η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης και πρόσθεσε. «Δηλώνω ενώπιον σας, πως όπως ήμουν για οχτώ χρόνια Νομάρχης όλων των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης, αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

«Να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, να ασχοληθούμε με τη Μακεδονία μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες», είπε ο κ. Ψωμιάδης και τόνισε: «Η δύναμη μας είναι οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Και οι άνθρωποι αυτοί, από τους μικρομεσαίους που «στραγγαλίζονται» μέχρι τους νέους μας που ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα, από τους απολυμένους της ΕΝ.ΚΛΩ. μέχρι τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και από τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής μέχρι τους βαμβακοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και τους ορυζοπαραγωγούς της Θεσσαλονίκης, έχουν, δικαιολογημένα, αυξημένες απαιτήσεις, απ’ όλους όσους βρισκόμαστε εδώ. Απαιτούν, όπως αποδείχτηκε στις 14 Νοεμβρίου, μια δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων, στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, απαιτούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση, απαιτούν ένα καλύτερο μέλλον».

«Οι εκλογές τελείωσαν. Για εμάς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Καλό είναι να αντιληφθούμε όλοι, εμείς εδώ στην Περιφέρεια αλλά και η κυβέρνηση, ότι στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Ελλάδα δεν μπορεί πια να υστερεί. Πέρα και πάνω από κόμματα, θεωρούμε αυτονόητη πλέον την αγαστή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Μέτωπο Ανάπτυξης» κ. Μάρκος Μπόλαρης, «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» κ. Θ. Κωνσταντινίδης, «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» κ. Κ. Βελόπουλος, «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» κ. Αν. Κουράκης, «Οικολογία Αλληλεγγύη» κ. Μ. Τρεμόπουλος, «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» κ. Ασ. Ξηροτύρη και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» κ. Ι. Κούτρας, οι οποίοι με σύντομους χαιρετισμούς έδωσαν το στίγμα της παρουσίας τους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέγραψαν, όπως προβλέπεται, το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

Πόσοι ΠΑΣΟΚοι ξέρουν ότι πριν λίγες μέρες το ΠΑΣΟΚ επιδότησε τις μονές του Αγίου όρους;

Μάλλον κανένας... οπότε ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω ΦΕΚ και κατά τ' άλλα τους πείραξε το "Βατοπαίδι"


Στα ελληνικά του κ. Γ. Παπανδρέου καθρεφτίζεται ο ελληνικός πολιτικός λόγος, πλαδαρός, ανούσιος και εν πολλοίς ψευδής

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Τελευταία, έχει αρχίσει μία συζήτηση σχετικά με το αν ξέρει καλά ελληνικά ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου και τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την ικανότητά του να διαχειρίζεται τα ελληνικά πράγματα από την θέση του πρωθυπουργού της χώρας. Το πως ερμηνεύεται αυτό από επιστημονικής πλευράς, είναι άλλοι αρμοδιότεροι εμού να το αναπτύξουν και δεν μου πέφτει λόγος. Την ανακίνηση όμως τέτοιου θέματος τώρα την θεωρώ μάλλον ανούσια και άκαιρη και θα καταλάβετε παρακάτω γιατί την χαρακτηρίζω έτσι. Γιατί υπάρχει η γενικότερη, πολιτική πλευρά του θέματος που αφορά τον κάθε πολίτη και σ’ αυτό θα ήθελα να σταθώ.

Ο πολιτικός λόγος, λοιπόν, έτσι όπως εκφέρεται από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι άκρως προβληματικός και κυρίως βλαπτικός. Πλαδαρός, ασήμαντος και στις περισσότερες περιπτώσεις ψευδής, δεν πείθει πλέον κανένα. Η κοινωνία αντιδρά με σχόλια και πράξεις που το αποδεικνύουν καθημερινά. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η ιστορία με την απαγόρευση του καπνίσματος. Διεθνείς οργανισμοί υπέδειξαν την λήψη μέτρων για τον περιορισμό του. Η πολιτική μας ηγεσία, ως όφειλε, έλαβε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες με …επιτυχία, χωρίς όμως να πειθαρχήσουν οι δικοί μας καπνιστές, μόνο και μόνο, γιατί δεν εμπιστεύονται την κρίση της.

Το ίδιο συνέβη και με την άλλη “ τραγική”, πολιτικά και οικονομικά εννοώ, ιστορία της γρίπης Η1Ν1. Ούτε και τότε οι πολιτικοί έπεισαν, ο κόσμος αδιαφόρησε και δεν πειθάρχησε και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι καλά έκανε.

Σημειώνω, ότι σε καμία από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, αλλά ούτε και σε άλλες ποιο σοβαρές, όπως π.χ. την αδιαφορία των πολιτών στο να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δεν έχει σκεφτεί κανείς να τις αποδώσει σε ελλιπή γνώση της ελληνικής γλώσσας, του νυν ή του πρώην πρωθυπουργού. Γιατί λοιπόν, τώρα; Να γιατί χαρακτήρισα το θέμα ανούσιο και άκαιρο. Μοιάζει σαν να θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή του λαού στα καλά ή όχι ελληνικά του πρωθυπουργού και να μην προσέξουμε ότι ο πολιτικός λόγος, γενικώς, είναι πλαδαρός, ανούσιος και εν πολλοίς ψευδής, που σημαίνει ότι υπάρχει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα.

Στο προηγούμενο σχόλιό μου της 1ης Δεκεμβρίου είχα αναφερθεί ξανά στον κούφιο πολιτικό λόγο, με αφορμή την ομιλία της κας Μπακογιάννη στην συγκέντρωση που είχε κάνει για να αναγγείλει την ίδρυση του κόμματός της.

Σήμερα, για τον ίδιο λόγο, θα αναφερθώ στην ομιλία του κ. Πρωθυπουργού κατά την συνάντησή του με τον κ. Στρος Καν, στις 07/12 στου Μαξίμου. Ήταν γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά, εξοργιστικά ασυνάρτητη με ανούσιες επαναλήψεις και παχιά πολιτικά λόγια, χάντρες και καθρεφτάκια, δηλαδή. Θα παραθέσω μερικές προτάσεις και παραγράφους που βγάζουν μάτια και όποιος θέλει και έχει το κουράγιο, ας ανατρέξει στο πλήρες κείμενο στην διεύθυνση http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=45624948>.

Είπε λοιπόν ο κ. Γ.Παπανδρέου: “ Ελάχιστες χώρες έχουν χρειαστεί και έχουν καταφέρει να κάνουν τόσο μεγάλες αλλαγές, τόσο μεγάλα βήματα, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα”. Κατ’ αρχήν και για να είμαστε δίκαιοι, αυτά δεν είναι λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά αυτού ή αυτών που γράφουν τους λόγους του, όπως γίνεται πάντα και παντού. Τον εκθέτουν όμως, σε κάθε νοήμονα εγγράμματο, εντός και εκτός της χώρας μας και θα ήταν αποκλειστικά δική του η ευθύνη για την επιλογή τέτοιων ανθρώπων, αν κι’ αυτός ήξερε καλύτερα ελληνικά, για να τους ελέγχει.

Το ασυγχώρητο συντακτικό και νοηματικό λάθος, στην προκείμενη φράση, είναι η χρησιμοποίηση της λέξης “ χρειαστεί”. Παρουσιάζει την χώρα μας ως μία εκ των ελαχίστων (πόσες, 2, 3;) που “ έχουν χρειαστεί” (που στο κάτω-κάτω δεν είναι και αλήθεια). Και από αυτές τις ελάχιστες, είμαστε πάλι εμείς, λέει, που “ έχουν καταφέρει να κάνουν τόσο μεγάλες αλλαγές, τόσο μεγάλα βήματα, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα” (που, επίσης δεν είναι αλήθεια). Πότε και τι καταφέραμε “ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα”; Γιατί εκτός από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας, τι άλλο “ καταφέραμε”;

Είπε, παρακάτω (παραθέτω ολόκληρη την παράγραφο): “ Η απόφασή μας, η απόφαση της χώρας, ήταν να μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε μια ευκαιρία για το σήμερα και το μέλλον της Ελλάδας. Να αξιοποιήσουμε το χρόνο, που μας δίνει αυτός ο μηχανισμός στήριξης και προστασίας, που μας παρέχουν οι χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο, κατά τον οποίο μπορούμε και απέχουμε από τις αγορές, για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, δηλαδή για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της βιώσιμης οικονομίας. Μια Ελλάδα της ανάπτυξης, της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, μια Ελλάδα ανταγωνιστική. Αυτό το κάνουμε με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όχι μόνο για την μείωση των ελλειμμάτων, αλλά και για να εγγυηθούμε μια διαφορετική πορεία. Μια πορεία για το μέλλον, γιατί το έχω ξαναπεί, τα πελώρια ελλείμματα δεν ήταν παρά σύμπτωμα μιας ευρύτερης παθογένειας”.

Θαυμάστε ελληνικά, αλλά και α-νόητα νοήματα, σε μία μόνο παράγραφο! “ Να αξιοποιήσουμε,” λέει, “ τον χρόνο που μας δίνει…ο μηχανισμός στήριξης”, στην μια και το επαναλαμβάνει και στην αμέσως επόμενη πρόταση: “ Να αξιοποιήσουμε, ξαναλέει, “ αυτό το χρόνο… για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο για να….κλπ”. Και καλά, την επανάληψη των ίδιων λέξεων στην ίδια παράγραφο (αξιοποιήσουμε, χρόνο) ας την παραβλέψουμε, αλλά τι νόημα έχει και που αναφέρεται η έκφραση “ χαμένος χρόνος”; Μήπως εννοεί “ …το χρόνο που μας δίνει αυτός ο μηχανισμός στήριξης…” ή “ …το χρόνο κατά τον οποίο μπορούμε και απέχουμε…”; Σ’ αυτή την παράγραφο δεν υπάρχει άλλος “ χρόνος” στον οποίο θα μπορούσε να αναφέρεται, άρα είναι ένας απ’ αυτούς τους δύο. Και ερωτώ: ο χρόνος που κάποιος αξιοποιεί προς όφελός του είναι χαμένος;! Αμ, εκείνο το “ μπορούμε και απέχουμε” τι σας λέει; Μήπως θέλει να εννοήσουμε, ότι ήταν επιλογή μας;

Στην ίδια παράγραφο και μετά τις “ πιασάρικες” λέξεις, βιώσιμη οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη και ανταγωνιστικότητα, που κατά κόρον χρησιμοποιεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο κ. Πρωθυπουργός, προς τέρψιν του ακροατηρίου του (οι γνωστές χάντρες και τα καθρεφτάκια), βρίσκει την ευκαιρία και νάσου και τα ελλείμματα. Είναι ο κεντρικός στόχος, φυσικά, (ε’ δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να μας απασχολεί), αλλά πλασάρει το θέμα σαν κάτι πολύ απλό και ίσως δευτερεύον. Λέει δηλαδή ότι ο,τι κάνουμε δεν είναι “ μόνο για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, αλλά και για να εγγυηθούμε μια διαφορετική πορεία” (άντε πάλι, πορεία). Αυτό όμως που νομίζω ότι είναι η απόλυτη α-νοησία και ασυναρτησία, είναι η επόμενη φράση: “ Μια πορεία για το μέλλον, γιατί το έχω ξαναπεί, τα πελώρια ελλείμματα δεν ήταν παρά το σύμπτωμα μιας ευρύτερης παθογένειας”. Κανένας λογικός συνειρμός, τουρλού που λέμε, αν διαβάσει κανείς την φράση όλη μαζί. Έστω κι’ έτσι,όμως, ο ποιητής, προφανώς, κάτι ήθελε να πει και αυτό ήταν οι λέξεις κλειδιά, σε όλη αυτή την ιστορία, της οποίες θέλει να τις φέρει μπροστά, άλλα τόσο αδέξια: “ πελώρια ελλείμματα” και “ σύμπτωμα μιας ευρύτερης παθογένειας” λέει.

Και ως προς τα “ πελώρια ελλείμματα”, το έχουμε καταλάβει καλά στην τσέπη μας, αλλά αυτό το “ σύμπτωμα μιας ευρύτερης παθογένειας; Αν δε αυτό το συνδυάσουμε και με το “ προβλήματα δεκαετιών”, που λέει παραπάνω, μήπως, τελικά, ήρθε η ώρα να πούνε όλη την αλήθεια; Ότι δηλαδή πληρώνουμε τον ”σοσιαλιστικό μετασχηματισμό” παπ-ανδρεϊκού τύπου, της χαμένης δεκαετίας του ’80, όπως το έχουν πει πολλοί και επιφανείς σοσιαλιστές, όπως π.χ. ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου; Αλλά επ’ αυτού και άλλων που ανέφερε στην ομιλία του αυτή ο κ. Παπανδρέου, π.χ. τα περί μείωσης (πως;) του ελλείμματος κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, άλλη φορά.

Κι’ άλλες αρλούμπες: “ Πρωτοβουλίες παίρνουμε, επίσης, για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για θέσεις εργασίας, διότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας, είναι το θέμα της ανεργίας. Και παράλληλα να προωθήσουμε τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σε τομείς και κλάδους που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστοί, ή έθεταν τεράστια εμπόδια εισόδου, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα”.

Προσέξτε εδώ, ήρθε η σειρά της ανεργίας. Κάτι έπρεπε να πει γιαυτήν και είπε: “ … διότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας”, λέει, είναι το θέμα της ανεργίας”. Η πρόταση, νοηματικά, είναι ατελής, γιατί το “ μεγάλο πρόβλημα” δεν είναι μόνο ένα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Το σωστό θα ήταν να του είχαν γράψει: “ …διότι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα…κλπ”, γιατί προηγουμένως είχε μιλήσει και για το πρόβλημα του “ πελώριου ελλείμματος” και άλλα. Ακολουθούν, στην επόμενη πρόταση, περισσότερες ασυναρτησίες, αλλά και επίδειξη αγραμματοσύνης. “ Και παράλληλα”, λέει, “ να προωθήσουμε τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σε τομείς και κλάδους που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστοί, ή έθεταν τεράστια εμπόδια εισόδου, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα”. Πως, δηλαδή, θα προωθήσουν τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών…σε τομείς και κλάδους που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστοί; Και πως ενώ“ παραμένουν κλειστοί…έθεταν τεράστια εμπόδια εισόδου…” (καημένα ελληνικά, ο ενεστώτας με τον αόριστο, παρέα στην ίδια πρόταση!). Αλλά μήπως γνώριζαν και την έννοια του όρου “ συγκριτικό πλεονέκτημα”; Που κολλάει; Το ξεφούρνισαν, όχι μόνο μια φορά και όποιον πάρει ο χάρος! Άκου “ τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα”!!!

Το θέμα της παρούσης, είναι το ερώτημα αν τα κακά ελληνικά του κ. Γ. Παπανδρέου είναι ένδειξη των πολιτικών του ικανοτήτων ή όχι. Η δική μου απάντηση είναι ότι η Αμερικανική του ανατροφή και εκπαίδευση τον έχουν επηρεάσει τόσο ώστε να μην μπορεί να διακρίνει την χαζή “ αμερικανιά” που του πασάρει, ως εξυπνάδα, το επίσης αμερικανοτραφές επιτελείο του. Όσοι έχουν κάποια γνώση του είδους και της ποιότητας της πολιτικής συλλογιστικής των ΗΠΑ, θα το καταλάβουν εύκολα. Στους άλλους θα θυμίσω μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θα διευκολύνει. Λίγο πριν εισβάλουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ, κάποιος τους είχε πει ότι ο Σαντάμ λέει ότι δεν έχει βιολογικά όπλα. Η απάντηση του τότε υπ.εξωτερικών Πάουελ ήταν: Ας το αποδείξει ! Δηλαδή, αδιαφορούμε και για την κοινή λογική και πολύ περισσότερο, για την δική σου γνώμη. Ε’ αυτά μου θυμίζουν τα ελληνικά made in usa, του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του.

Πρέπει όμως να επισημάνω μια “ βελτίωση”. Στο, εξ 992 λέξεων, κείμενο που του είχαν γράψει, δεν υπάρχει ούτε ένα ΘΑ, ένδειξη νέου επικοινωνιακού στύλ. Αγνοούν όμως (όπως και την ελληνική γλώσσα) ή αδιαφορούν για τον κίνδυνο της χρήσης ενεστώτος χρόνου, δηλαδή το ρίσκο της άμεσης διάψευσης. Ίσως, γιατί κι’ αυτοί έχουν την απάντηση: Απόδειξέ το !! Με άλλα λόγια…μας γράφουν. Ε’ δεν πρέπει κάποια στιγμή να τους γράψουμε κι’ εμείς; Αυτά προς το παρόν.

http://filologos10.wordpress.com

Τα ψέμματα του ΚΚΕ για το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας

Αναζητώντας στον έντυπο και διαδικτυακό Ριζοσπάστη τα αφιέρωματα των κομμουνιστών για την Απελευθέρωση των Αθηνών τον Οκτώβριο του 1944, διαβάζουμε συνεχώς την κόκκινη προπαγάνδα σχετικά με το κατέβασμα λέει της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη από άντρες του ΕΛΑΣ και ύψωση της ελληνικής στη θέση της!

Για παράδειγμα, από το αφιέρωμα του Ριζοσπάστη την Κυριακή 11 “Οχτώβρη” 1998 (http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3743745):

Τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ υψώθηκαν και τα συνθήματα για μια νέα Ελλάδα λαοκρατική περνούν σε όλα τα χείλη. Οι 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό είχαν πια τελειώσει και στις 9.45 π.μ. μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική. Η ηρωική πρωτεύουσα, η αδούλωτη Αθήνα, ήταν πια ελεύθερη, αν και ο στρατός της, ο ΕΛΑΣ, όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν σε μόνιμη επιφυλακή.

Ή από νεότερο αφιέρωμα το Σάββατο 12 “Οχτώβρη” 2002 (http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1467921):

Κύματα κύματα η λαοθάλασσα πλημμυρίζει την πλατεία Συντάγματος, τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, το Ζάππειο, την πλατεία Ομονοίας. Σε λίγες ώρες τα πάντα σημαιοστολίστηκαν με γαλανόλευκες και κόκκινες σημαίες. Τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ υψώθηκαν και τα συνθήματα για μια νέα Ελλάδα, λαοκρατική, περνούν σε όλα τα χείλη. Οι 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό είχαν πια τελειώσει και στις 9.45 π.μ. μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική. Εκείνη τη μέρα ο «Ριζοσπάστης» έκανε δύο εκδόσεις.

Τα ίδια ακριβώς για το κατέβασμα της σημαίας αναπάραγουν και σε νεότερο φύλλο (Τρίτη 12 “Οχτώβρη” 2004): http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2531527&publDate=2004-10-12%2000:00:00.0

Τι έγινε όμως πραγματικά; Για δείτε τα παρακάτω στοιχεία:

1) Δημοσίευμα του ΙΔΙΟΥ του Ριζοσπάστη τρία χρόνια μετά την Απελευθέρωση (Φύλλο: 12/10/1947, σελ.: 4) που μπορείτε να δείτε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης εδώ: http://www.nlg.gr/digitalnewspapers

Δημοσίευμα  Ριζοσπάστη του 1947 για κατέβασμα γερμανικής σημαίας από την ΑκρόποληΤι λένε οι ίδιοι εκεί; Διαβάζουμε στο άρθρο με τίτλο “12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα απελευθερώνεται”:

“Από την Ακρόπολη κατέβαινε η γερμανική σημαία για δεύτερη και τελευταία φορά. Την πρώτη την είχαν κατεβάσει λίγον καιρό ύστερ’ από το αλαζονικό στήσιμο της, μέσα στο απόγειο των γερμανικών νικών, δυο νεαρά Ελληνόπουλα. Τη δεύτερη και στερνή φορά όλη η Ελλάδα έσφιξε το λαιμό του Γερμανού φρουρού και τον ανάγκασε να κατεβάσει ντροπιασμένος τη σημαία του και να χαθεί μαζί της.

Και αμέσως από κάτω (έχει σημασία): “Κάποιος Έλληνας οπερατέρ, με κίνδυνο της ζωής του, κρυμμένος στα αρχαία μάρμαρα, κινηματογράφησε την Ιστορική στιγμή μιας ντροπής και ενός θριάμβου. Αλλά η μεταδεκεμβριανή Ελλάδα δεν την είδε να προβάλλεται πουθενά γιατί τώρα μαθαίνουμε από βασιλικά χείλη πως οι Γερμανοί ήταν πολιτισμένοι και Ιππότες.”

2) Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ (Φύλλο: 12/10/1945, Σελίδα: 3) όπου περιγράφονται τα πραγματικά περιστατικά: http://www.nlg.gr/digitalnewspapers (σχετικό άρθρο “ΠΩΣ ΥΠΕΣΤΑΛΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙΝ” στο μέσο ακριβώς της σελίδας)

Δημοσίευμα  εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ του 1945 για κατέβασμα γερμανικής σημαίας από την  Ακρόπολη

3) Ιδού και το βίντεο – ντοκουμέντο για το οποίο κλαίει και οδύρεται ο Ριζοσπάστης παραπάνω για την δήθεν εσκεμμένη απόκρυψη του από την “μεταδεκεμβιανή” Ελλάδα. Στο (7:50) δείχνει τον Γερμανό στρατιώτη να αποχωρεί ανενόχλητος με την σημαία από την Ακρόπολη:



blackblogofcommunism.com

Απεβίωσε ο σύμβουλος του ΓΑΠ, Τομάζο Πάντοα Σκιόπα

Απεβίωσε ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα ,πρώην υπουργός οικονομικών της Ιταλίας και μέχρι ...πρότινος σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Στη διάρκεια δείπνου χθες βράδυ στη Ρώμη αισθάνθηκε δυσφορία ,μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.
http://www.bankingnews.gr/ειδήσεις

Σκύλακες ἐξ ἀλλοτρίων πόνων(κόπων) τρεφομένοι. (Μέρος πρώτο).

(Εξηγούμαστε, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.)

1)Έχουν "κουμπάρα" την δουλειά και είναι αραχτοί σε περιστρεφόμενες, τροχήλατες πολυθρόνες και πολυτελή γραφεία. Εμφανίζονται μόνον, όταν είναι για να "γαβγίσουν" δήθεν, στον "τσοπάνη" ή να ουρλιάξουν "ενάντια στο κατεστημένο" που στο φινάλε υπηρετούν, με τον δικό τους τρόπο.

2)Κινούνται(υποτίθεται) πάντα μέσα σε κομματικά πλαίσια και ποτέ συντεχνιακά.

3)Είναι προστατευμένο είδος(συνθήκη ραχάτ-γκεν) και οι τελευταίοι που μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά ή με μείωση μισθού.

4)Η υπηρεσία τους θεωρείται πάντα ευδόκιμη, κυρίως των απαλλαγμένων, με ότι τούτο συνεπάγεται προαγωγικά και για την τσέπη τους.

5)Συμμετέχουν σε επιτροπές και συμβούλια, ως εκπρόσωποι παρατάξεων, και πέρα από τον μισθό έχουν και τα επιδοματάκια τους.

6)Τακιμιάζουν ενίοτε με τον "τσοπάνη" και "πουλάνε", με το αζημίωτο ίσως , τα "πρόβατα" που υποτίθεται ότι προστατεύουν, όπως σε μεγάλη τράπεζα πρόσφατα) με τα όσα "μαύρα και σκοτεινά" αποκαλύφθηκαν, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την γνωστή έφοδο που έγινε.

Ρε μάγκες της ΟΤΟΕ δεν ντρέπεστε; Δεν γνωρίζατε τίποτε για το "έγκλημα", γιατί μούγκα τόσα χρόνια, απαντήστε;

Θα επανέλθουμε με τα ονοματάκια σας, όταν τα στοιχεία μας δείξουν, ότι το ίδιο βιολί συνεχίζετε και σεις "σφυρίζετε κλέφτικα".

Μας πρίξατε τα συκώτια. Αφήστε τουλάχιστον ελεύθερα τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην εργασία, να πάρουν ανάσα και να διαμορφώσουν το μέλλον τους μέσα σε πλαίσια αξιοκρατίας και μόνον, χωρίς νταβάδες.

Γ.Δ.