20 Δεκεμβρίου 2010

Ξαναγράφει την οικονομική ορολογία ο ΓΑΠ: "Διαρθρωτικές αλλαγές" = Αυξήσεις φόρων, τιμολογίων και μειώσεις μισθών!

Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ο ΓΑΠ δήλωσε σήμερα πως το 2011 θα είναι έτος διαρθρωτικών αλλαγών, πράσινης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης κ.ο.κ. όπως γράφει η εφημερίδα μιας και βαρέθηκαν και αυτοί να αναμασάνε τις ίδιες αρλούμπες που επαναλαμβάνει μονίμως ο ΓΑΠ:

"Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως από το 2011 οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν κατεξοχήν διαρθρωτικό χαρακτήρα, θα εμπεδώνουν την ευνομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, θα οδηγήσουν σε ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, στην καλύτερη λειτουργία του κράτους, την αναπτυξιακή προοπτική, σε ένα νέο πρότυπο πράσινης ανάπτυξης κ.ο.κ."
Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι δήθεν "διαρθρωτικές αλλαγές" που σχεδιάζει ο ΓΑΠ σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

ΒΑΡΥΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Επέκταση ακριβού ΦΠΑ και 8ωρο στο Δημόσιο

ΠΟΝΕΣΤΕ ΓΙΑ 12,8 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ:


Ακρίβεια σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, ΕΥΔΑΠ και άλλους λογαριασμούς λόγω νέας αύξησης του ΦΠΑ και κατάργησης χαμηλών συντελεστών που ισχύουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αύξηση τιμολογίων ΔΕΚΟ, μαχαίρι σε κοινωνικές παροχές για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα άνω των 14.500 ευρώ, μαζικά λουκέτα ή πωλητήρια σε ΔΕΚΟ περιλαμβάνουν τα μέτρα αξίας 12,8 δισ. ευρώ που θα νομοθετηθούν τον Μάρτιο κατ' εντολή της τρόικας.

Συνοδεύονται από ριζική αλλαγή στο μισθολόγιο του Δημοσίου ώστε τα επιδόματα να αποτελούν μια συγκεκριμένη αναλογία του βασικού μισθού (στις ΔΕΚΟ το όριο είναι 10%), αύξηση των ωρών απασχόλησης των υπαλλήλων και σφικτότερους κανόνες πρόσληψης. Οι παραπάνω αλλαγές περιγράφονται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που συνοδεύει την έγκριση της 3ης δόσης του δανείου.

Στο ίδιο κείμενο εκτιμάται ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα αποκλίνει κατά 400 εκατ. ευρώ προκαλώντας ισόποσο «βάρος» για το 2011 που μπορεί να φέρει νέα μέτρα, ενώ υπολογίζει ότι φέτος η κυβέρνηση δημιούργησε 2,2 δισ. ευρώ υποχρεώσεις που ακόμη δεν έχει εξυπηρετήσει. Επίσης αναφέρει 4 μέτρα που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί (φόροι σε επιχειρήσεις που ρυπαίνουν, στα αυθαίρετα, στα ακίνητα και μείωση επιδομάτων).

Ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης

Αναφέρεται καθαρά πως η κυβέρνηση «συμφώνησε ότι απαιτείται ισχυρή δέσμευση» για το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην κάθοδο των ελεγκτών τον Φεβρουάριο και θα αποτελεί βασικό σημείο εξέτασης της τρόικας για την επόμενη δόση του Μαρτίου. Οπως αναφέρεται, σημείο αιχμής θα είναι οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να φέρουν 12,8 δισ. ευρώ την τριετία 2012-2014 πρέπει πάση θυσία να πετύχουν. Και τούτο διότι διαφορετικά τα λεφτά θα βρεθούν με πιο επώδυνο τρόπο. Θα προέλθουν από αύξηση των φόρων ή νέα περικοπή δαπανών, μισθών ή συντάξεων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ομως, τέτοια μέτρα «θα προσκρούσουν σε έντονες πολιτικές αντιστάσεις και θα μειώσουν τη στήριξη του προγράμματος» από την κοινωνία.

Οι βασικές επισημάνσεις της έκθεσης σε σχέση με το Μνημόνιο είναι:

* Διεθνές περιβάλλον. Γίνεται παραδεκτό ότι, ακόμη και αν πετύχει το πρόγραμμα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από το διεθνές περιβάλλον και την ενδεχόμενη επιδείνωση των όρων δανεισμού σε άλλα κράτη. Ως μεγαλύτερο κίνδυνο αναφέρει το χρέος, το οποίο αν δεν ληφθούν πολυετή μέτρα (μετά το 2014) θα φτάνει ακόμη και το 2020 στο 131% του ΑΕΠ, ενώ αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί να «εκτιναχθεί» κοντά στο 200% του ΑΕΠ.

* Νέα κρυφά χρέη. Οφειλές του Δημοσίου 2,2 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν εντός του 2010 και δεν έχουν ικανοποιηθεί δημιουργώντας κίνδυνο απόκλισης και του προϋπολογισμού του 2010 και νέα μέτρα για το 2011.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι εντοπίζονται σε πληρωμές επενδύσεων, ΟΤΑ και νοσοκομείων, αλλά και στα εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων (500 εκατ. ευρώ το 2010). Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει συνολική εικόνα για τις οφειλές λόγω ατελούς παρακολούθησης των δοσοληψιών των φορέων του Δημοσίου.

Γίνεται λόγος για περιορισμένη διαχειριστική ικανότητα και βραδύτερη πρόοδο, ειδικά στην εισαγωγή πληροφοριακών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το σχετικό σύστημα (ΟΠΣ) τελικά αναβάλλεται αόριστα για το 2011 και ακόμη τα δεδομένα φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών με φαξ, ενώ 1 στους 3 φορείς δεν ενημερώνει για τα ποσά που χρωστά.

* Αποκλίσεις 2010. Εκτιμάται ότι ο στόχος του 2010 θα «ξεφύγει» κατά 400 εκατ. ευρώ με τον προϋπολογισμό να «κλείνει» στα 22,3 δισ. ευρώ ή στο 9,6% του ΑΕΠ από 9,4% που αναφέρει το κείμενο που τώρα συζητείται στη Βουλή, απαιτώντας πρόσθετα μέτρα το 2011.

* Μέτρα 2011. Το ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν υποκατέστησε το ΦΠΑ από την ενοποίηση του φόρου στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης. Απλά επέβαλε και τα δύο για να καλύψει «τρύπες» από άλλες αποκλίσεις.

Φόρος πετρελαίου από Οκτώβριο 2011

Το 2011 το ΔΝΤ περιμένει έσοδα από τον ΦΠΑ 1 δισ. ευρώ (μείον 250 εκατ. από τους χαμηλότερους συντελεστές σε ξενοδοχεία και φάρμακα) και 600 εκατ. ευρώ από το πετρέλαιο (ο νόμος θα ψηφιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο).

* 4 εισπρακτικά μέτρα θα επιβληθούν τον επόμενο χρόνο και δεν έχουν διευκρινιστεί. Πρόκειται για τους πράσινους φόρους στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν (150 εκατ. ευρώ έσοδα), την αύξηση των αντικειμενικών και την ένταξη περιοχών στο σύστημα (αξίας 270 εκατ. ευρώ που αναμένεται τον Ιανουάριο), τη φορολόγηση αυθαιρέτων (300 εκατ. ευρώ χωρίς άλλη διευκρίνιση) και την εισαγωγή κριτηρίων στα οικογενειακά επιδόματα (150 εκατ. ευρώ με νόμο του Ιανουαρίου 2011).

* Ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει για 14 εταιρείες που θα πωληθούν πλήρως ή μερικώς. Αποτελούν το 40% του σχεδιασμού στο πεδίο των ιδωτικοποιήσεων που θα επεκταθούν από το καλοκαίρι του 2011 στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=234550

Τι απαντά η «εκβιάστρια» blogger (που έδωσε στεγνά ο εκβιαστής) στον αρχηγό του ΓΕΣ για το θέμα της μήνυσης

Αναρτούμε το μήνυμα που μας έστειλε η διαχειρίστρια του hellenicrevenge είναι η μπλογκερ που μήνυσε ο στρατηγός Φράγγος για εκβιασμό...Το μήνυμα αναρτήθηκε χωρίς καμία παρέμβαση από εμάς.

Ο λόγος που το βάζουμε είναι πως εφόσον έχουμε αναρτήσει,έχουμε ακούσει και διαβάσει τις απόψεις και την μηνυτήρια αναφορά του στρατηγού,καλό θα ήταν να μάθουμε τι λέει η και πλευρά των κατηγορουμένων...

Αυτές είναι {μόνο}οι προσωπικές θέσεις της διαχειρίστριας του hellenicrevenge που εξηγεί πως δημιουργήθηκε το θέμα,αλλά συνάμα καταγγέλλει τον ρόλο του στρατηγού αλλά και του Υ.Α Βενιζέλου στο θέμα που έχει προκύψει με την ελευθερία λόγου στα blog.

Eμείς στοιχεία της υπόθεσης και σε όσα καταγγέλλει δεν έχουμε και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να πάρουμε θέση προς το παρών για καμία από τις δυο αντίδικες πλευρές.

Τι θέσεις που θα διαβάσετε πιο κάτω ούτε τις υιοθετούμε,ούτε είναι προσωπικές μας απόψεις.

Η ανάρτηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της ελευθερίας της ενημέρωσης και του δικαιώματος που δίνει το σύνταγμα στο να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να έχει την δυνατότητα να απαντήσει στις κατηγορίες που του έχουν προσάψει.

Πιστεύουμε πως δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της και θα λάμψει η αλήθεια είτε από την μια,είτε από την άλλη πλευρά.

φραγγοςγκειτ,με ολιγη βενιζελου

Επικοινωνιακο τσουναμι προσπαθει να στησει ο γνωστος για την σχεση του με την ευπ,φραγγος.
Μαλλον καταλαβε οτι μπορει να κοροιδευει πολλους για λιγο,λιγους για πολυ,αλλα οχι ολους και για παντα.
Ολα ξεκινησαν απο επιστολη διαμαρτυριας σε επιπεδο προσωπικης επικοινωνιας,που τηλεθεατης εστειλε σε αρκετα μπλογκς,μετα την εκπομπη της κορης του φραγγου,που ειναι διορισμενη{αξιοκρατικα παντα} στην ερτ,και αφορουσε την λαθρομεταναστευση....Η εκπομπη ηταν τοσο καθοδηγουμενη,που εφτασε στο σημειο να εχει και υπονοουμενα σεξιστικου τυπου ,για το οτι οι ελληνιδες,γυρναν την πλατη στους αφρικανους.Ηταν ξεκαθαρο,οτι η κορη του ΑΓΕΣ,εκανε προπαγανδα νεοταξικου τυπου,συζητωντας με αφρικανους πακιστανους αφγανους,για τους οποιους διεκδικουσε με εμμεσο και αμεσο τροπο,πολιτικα δικαιωματα,και παραχαραξη της ταυτοτητος τους σε ελληνικη.Οπως ηταν φυσικο,η επιστολη ειχε μεσα τους χαρακτηρισμους που ενας οργισμενος ελληνας θα χρησιμοποιουσε ....νυμφιδιο,γενιτσαρος,διοτι ως γνωστο υπαρχει και μια ριζα,καθως και την προτροπη αντιρατσιστικου παραδειγματος,να βατευτει η κορη του φραγγου με κανιβαλο και να κανει κανιβαλακια...αν ολα οσα ελεγε η φραγγου τα πιστευε ,αυτο μαλλον ειναι ευχη και οχι καταρα για αυτην.
Φυσικα ο πατηρ,που διολου δεν ενοχληθηκε για την αγαρμπη εκπομπη της κορουλας αναψε και κορωσε....και εδω αρχιζει το πανηγυρι,η αλλιως φραγκοςγκειτ,διοτι εκει βαδιζει....
ο φραγγος ,χρησιμοποιωντας την ιδιοτητα του,ενεργοποιησε την ΕΥΠ για να βρει τα στοιχεια αυτων που σηκωσαν την επιστολη.Φυσικα αυτο εγινε χωρις καμμια αδεια απο τον εισαγγελεα,στην συνεχεια τους μυνησε για εκβιασμο,ετσι ωστε να μπορεσει να δικαιολογησει την αρση του απορρητου των στοιχειων τους.
Ολα αυτα επιστρατευτηκαν να τα παρουσιασουν σαν αληθινα διαφοροι δημοσιογραφοι διαφορα ελεγχομενα ιστολογια,ομως ....ταυτοχρονα επειδη αναπαρηγαγαν την κονσερβα που τους ειχε δωθει,αρχισαν να λεν ανακριβειες,διοτι τα πραγματα δεν πηγαν οπως ηθελαν...ετσι ενω λεγαν οτι συνεληφθη μια κοπελλα...η κοπελα ηταν ελευθερη
Στη συνεχεια ,μαλλον για να κανουν το χατηρι του αρχηγου...αρχισαν να διαδιδουν οτι ο συνταγματαρχης που συνεληφθη,διατηρουσε σχεση με την κοπελλα,η οποια ομως συνεχιζει να εκπεμπει με το ονομα της ,διαψευδει και απειλει με μηνυσεις....
Αλλα το ωραιο του θεματος ειναι αλλο,ηδη διαρρεει απο την ασφαλεια οτι δεν υπαρχει κανενας εκβιασμος,και ολο αυτο ηταν ενα τεχνασμα του "στρατηγου"....για να αρθει το απορρητο,και στη συνεχεια σκεφτηκε να το επενδυσει και λιγο διαφορετικα.....πως????Αρχισε να διαρρειε προς τους φιλους τους δημοσιογραφους,οτι αλλοι στρατηγοι βρισκονται πισω απο ολα αυτα,για να του στερησουν την θεση του ΑΓΕΕΘΑ....(λιγο νοοτροπια δημοτικου δεν θυμιζουν ολα αυτα????)
Αλλα εχουμε και χειροτερα....χθες ο γνωστος Σφακιανακης,ο οποιος μαλλον συνειδητοποιει οτι εμπλεξε σε σκευωρια,αφησε μεσω γνωστου του να διαρρευσει πληροφορια,οτι δεν ευθυνεται αυτος για την αρση του διαδικτυακου απορρητου,αλλα του δοθηκαν τα στοιχεια απο τον Φραγγο...και απλα αυτος τα εδωσε στην εισαγγελεα....μηπως και αποφυγει καμμια μυνηση
Να τα κανουμε ακομα χειροτερα????φημολογειται οτι ο συζυγος της εισαγγελεως ειναι στρατιωτικος.....με οτι αυτο συνεπαγεται....
Το ωραιοτερο ερχεται τωρα....ο Φραγγος αναγκαζεται να επιστρατευσει σαν μαρτυρες ,στην ισως στημενη υποθεση,την οικογενεια του,με κινδυνο...η Λαθροαγαπημενη ευτυχια,να αναγκαστει μελλοντικα να μεταναστευσει...διοτι η ψευδομαρτυρια...ειναι εγκλημα,και ολο αυτο το διαρρεει σημερα σε συγκεκριμενα μμε,τα οποια πλεον θα μπορουμε να αναγνωρισουμε ως ελεγχομενα απο το συστημα....
Σημερα περιμενουμε να δουμε αν ο εισαγγελεας θα κανει το λαθος να προφυλακισει τον κατηγορουμενο συνταγματαρχη.....
Και τωρα το κερασακι στην τουρτα ....υποστηρικτης του φραγκου στην υποθεση ειναι ο ιδιος ο βενιζελος,για εναν και μονο λογο....διοτι ο φραγγος του εχει υποσχεθει τον ελεγχο της ευπ,και γιατι τα δυο μπλογκς ειναι σκληρα πατριωτικα ,ειδικα το ενα δεν αναγνωριζει καμμια κομματικη ομπρελα...και ειναι ευκαιρια ετσι να τρομοκρατηθουν οι μπλογκερς.

1.Ας ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΠΩς ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ Η ΚΟΡΗ.....ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ,ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ????ΨΑΞΤΕ ΤΟ.....ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ...Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ....
ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ....ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.....ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΘΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΓΕΣ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΗΝ ΜΚΟ ΑΣΣΑΝΤΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΝ ΚΕΡΔΟΣ
δημοσιευστε οτι θελετε κατα την κριση σας
το στελνω σε εσας,διοτι απο οτι φαινεται δεν μασατε και ασ βρεθειτε σε κοντρα.

Σχόλιο.
Αυτή είναι η επιστολή που μας έστειλε η διαχειρίστρια του hellenicrevenge.blogspot.com
Εάν υπάρξει απάντηση του στρατηγού Φράγγου,(αν και εφόσον το θέλει να μας στείλει),ευχαρίστως θα δημοσιευτεί (όπως αυτή) πάλι χωρίς καμία παρέμβαση από εμάς.
Μακάρι να λήξει σύντομα το θέμα,γιατί είναι κρίμα να χαλάει η εικόνα του Ελληνικού Στρατού,ειδικά σε τέτοιους άσχημους καιρούς για την πατρίδα που βαλώμεθα πανταχώθεν..όχι μόνο από εξωτερικούς αλλά και από πολύ καλά οργανωμένους εσωτερικούς εχθρούς.

eglimatikotita


http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/blogger.html

Είναι μακριά το «Τζίγγερ θεέ, σώσε την ΠΑΕ;»

Ο καλύτερος του χωριού είναι ο «Τζίγγερ», ο οποίος θα κάθεται στο τζάκι του στη Σουηδία δίπλα στη γυναικούλα του και θα απολαμβάνει τον αλληλοσπαραγμό των επίδοξων Παναθηναϊκοπατέρων! Όχι, δεν θα χαίρεται για την κατάντια της ομάδας που τόσο αγαπά, αλλά θα νιώθει ικανοποίηση γιατί τόσα χρόνια άκουγε τα πάνδεινα!

Άλλωστε ο ίδιος έχει δείξει πολλές φορές ότι αγαπάει τον Παναθηναϊκό άσχετα αν έχει κάνει μεγάλα και πολλά λάθη! Άλλωστε όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη! Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται γιατί κακά τα ψέματα ακόμα αυτός έχει το καρπούζι, αυτός έχει και το μαχαίρι.

Μετά την άτακτη φυγή του Βγενόπουλου (για τρίτη φορά αν θυμάμαι καλά) και την δήλωση του Πατέρα για παραίτηση είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει άμεσα λύση στο… νεκρό «τριφύλλι». Είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει πάλι τα κομμάτια του παζλ της πολυμετοχικότητας, είναι ο μόνος που μπορεί να την διαλύσει, είναι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να πάρει την απόφαση, τώρα που τα πράγματα καίνε!

Ο Πατέρας με τη δήλωση που έκανε την Κυριακή αποδείχθηκε πολύ λίγος! Δεν κάνουν έτσι οι καπετάνιοι Νικόλα, δεν πηδάνε αυτοί από το πλοίο, αλλά ρίχνουν από αυτό τους άχρηστους μούτσους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κόσμος που επί τρεις Κυριακές έχει ρημάξει ΟΑΚΑ και Τρίπολη!

Αυτό κάνει ο σωστός ο καπετάνιος. Εσύ που ασχολείσαι με τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να το ξέρεις και να μείνεις κοντά στην ομάδα στα δύσκολα και να ξεβρωμήσεις τον τόπο από τα… σκατά που έχουν μαζευτεί!

Αυτό που αναρωτιέμαι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή και το αναφέρω και στον τίτλο είναι το πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι το σύνθημα «Τζίγγερ θεέ, σώσε τη ΠΑΕ»!

Υ.Γ. Βγήκε η «Πράσινη» με πρωτοσέλιδο ενότητας! Ποιον πας να κοροϊδέψεις ρε Δημητράκη! Είμαι σίγουρος ότι τώρα που γράφω το κείμενο τρίβεις τα χέρια σου από ικανοποίηση για τα όσα γίνονται στα διοικητικά της ομάδας!

www.sportsecrets.gr

Η Εκκλησία απέναντι στη σύγχρονη κρίση, Φυλλάδιο (που προκάλεσε αντιδράσεις) Προς το Λαό,

(Είναι ένα ιστορικό κείμενο! Ο λαός περιμένει τα κείμενα να συνοδευτούν και από ιστορικές ενέργειες…!)

Όλο το κείμενο του Φυλλαδίου «Προς το Λαό»,
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,

τεύχος 44 Νοέμβριος 2010

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική Συνεδρία της από 5ης – 8ης Οκτωβρίου τ.έ., αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στο λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης.

Οι ημέρες πού ζούμε είναι δύσκολες και κρίσιμες. Περνάμε ως χώρα μια δεινή οικονομική κρίση πού δημιουργεί στους πολλούς ανασφάλεια και φόβο. Δεν γνωρίζουμε τί είναι αυτό πού μάς έρχεται την επόμενη μέρα. Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τούς δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και να τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα πού παρακολουθούμε.

Είναι αλήθεια ότι αυτό πού συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα όποια ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας. Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μια ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα. Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυριάρχων - δανειστών μας. Το ερώτημα, το όποιο γεννάται, είναι εάν οι απαιτήσεις τους αφορούν μόνον σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα ή αφορούν και στην πνευματική και πολιτιστική φυσιογνωμία της Πατρίδος μας.

Μπροστά στην κατάσταση αύτη ο κάθε λογικός άνθρωπος διερωτάται: Γιατί δεν πήραμε νωρίτερα όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα, πού σήμερα χαρακτηρίζονται αναγκαία. Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας πού σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα του; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.

Η οικονομική μας κρίση με πολύ απλά λόγια οφείλεται στη διαφορά μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Στον αργό ρυθμό της παραγωγής πού επιτυγχάνουμε απέναντι στο υψηλό βιοτικό επίπεδο πού μάθαμε να ζούμε. Όταν όσα καταναλώνουμε είναι πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε, τότε το οικονομικό ισοζύγιο γέρνει προς την πλευρά των εξόδων. Η χώρα μας για να αντεπεξέλθει, αναγκάζεται να δανείζεται με την ελπίδα ότι το διαταραγμένο ισοζύγιο θα ανακάμψει. Όταν αυτό δεν γίνεται και οι δανειστές απαιτούν την επιστροφή των δανεισθέντων συν τόκω, τότε φθάνουμε στην κρίση και στην χρεωκοπία. Η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει τη χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μίας άλλης κρίσης, της πνευματικής.

Ήδη η δυσαναλογία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης συνιστά όχι μόνον οικονομικό μέγεθος, αλλά πρωτίστως πνευματικό γεγονός. Σημείο πνευματικής κρίσης, το όποιον άφορα τόσο στην ηγεσία, όσο και στον λαό. Μια ηγεσία πού δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, πού δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, πού πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, πού καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας. Μια ηγεσία πού στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού.

Κι από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς, πού λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματισθήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων. Η αυθαίρετη απαίτηση δικαιωμάτων από συντεχνίες και κοινωνικές ομάδες, με πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική συνοχή συνετέλεσαν κατά ένα μεγάλο μέρος στην σημερινή κατάσταση.

Η ουσία της Πνευματικής Κρίσης είναι η απουσία νοήματος ζωής και ο εγκλωβισμός τού ανθρώπου στο ευθύγραμμο παρόν, δηλαδή ο εγκλωβισμός του στο εγωκρατούμενο ένστικτο. Ένα παρόν χωρίς μέλλον, χωρίς όραμα. Ένα παρόν καταδικασμένο στο ανιαρό και μονότονο. Η μετατροπή της ζωής σ' ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες, αυτές, της γέννησης και της ταφής, με άγνωστο το μεταξύ τους διάστημα. Σε μια τέτοια προοπτική το άσκοπο συναγωνίζεται το παράλογο και τον αγώνα τον κερδίζει πάντα το τραγικό. Όταν απευθύνεσαι σε νέους ανθρώπους και τους ερωτάς: «γιατί παιδί μου παίρνεις ναρκωτικά;» και σου απαντούν: «πέστε μου σεις γιατί να μην πάρω; Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, η μόνη μου χαρά είναι όταν τρυπάω την ένεση και ταξιδεύω»· ή όταν επισημαίνεις σε ένα νέο άνθρωπο ότι παίρνοντας ναρκωτικά θα πεθάνει και εκείνος σου άπαντά με ένα τραγικό χαμόγελο: «σεις δεν καταλαβαίνετε ότι εγώ παίρνω ναρκωτικά για να ζήσω», τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο απίστευτα αληθινά και πόσο τραγικά επίκαιρα είναι τα παραπάνω λόγια. Αντί λοιπόν για νόημα ζωής κυνηγήσαμε την ευμάρεια, την καλοπέραση, την οικονομική ισχύ. Όταν όμως δεν υπάρχει άλλο όραμα ζωής πέρα από την κατανάλωση, όταν η οικονομική δύναμη και η επίδειξη της γίνεται ο μόνος τρόπος κοινωνικής καταξίωσης, τότε η διαφθορά είναι ο μόνος δρόμος ζωής, διότι διαφορετικά, αν δεν είσαι διεφθαρμένο, είσαι ανόητος. Έτσι σκέφθηκαν και έπραξαν πολλοί, έτσι φθάσαμε στη διαφθορά και της εξουσίας, αλλά και μέρους του λαού μας. Το ερώτημα - δίλημμα του Ντοστογιέφσκι «ελευθερία ή ευτυχία;» το ζούμε πλέον σε όλη του την τραγικότητα. Διαλέξαμε μια πλαστή ευμάρεια και χάσαμε την Ελευθερία του προσώπου μας, χάσαμε την Ελευθερία της χώρας μας. Σήμερα ο άνθρωπος δικαίως ίσως τρέμει μήπως μειωθεί το εισόδημα του, αλλά δεν ανησυχεί το ίδιο για το έλλειμμα παιδείας πού αφορά στα παιδιά του και δεν αγωνιά για τα παιδιά πού σβήνουν μέσα στις ποικίλες εξαρτήσεις, δεν αγωνιά για τον ευτελισμό του ανθρώπινου προσώπου. Αύτη λοιπόν είναι η ουσία της αληθινής κρίσης και η πηγή της οικονομικής κρίσης την οποία τόσο ανελέητα εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι «έμποροι των Εθνών».

Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχομένης δικής μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σάς πικράναμε, σάς σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές πού σάς πλήγωσαν. Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά ή κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία.

Θέλουμε να σάς πούμε ότι η Εκκλησία έχει το αντίδοτο της κατανάλωσης ως τρόπο ζωής και αυτό είναι η άσκηση. Και εάν η κατανάλωση είναι το τέλος, γιατί η ζωή δεν έχει νόημα, η άσκηση είναι δρόμος, γιατί οδηγεί σε ζωή με νόημα. Η άσκηση δεν είναι στέρηση της απόλαυσης, αλλά εμπλουτισμός της ζωής με νόημα. Είναι η προπόνηση του αθλητή πού οδηγεί στον αγώνα και στο μετάλλιο και αυτό το μετάλλιο είναι η ζωή πού νικά το θάνατο, η ζωή πού πλουτίζεται με την αγάπη. Η άσκηση είναι τότε οδός ελευθερίας, εναντίον της δουλείας του περιττού. Είναι αύτη η δουλεία πού σήμερα μας ευτελίζει.

Μάς προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει το μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο πού κάνει είναι να «τον φορτώνει» με ύλη αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι' αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι' αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο πού ετοιμάζεται. Πιστεύουμε ότι όντως τα σχολικά βιβλία γράφονται με την ευθύνη της Πολιτείας, αλλά το περιεχόμενο τους αφορά και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, πού περιμένει από την Εκκλησία του να μεταφέρει με δύναμη τη δική του ταπεινή φωνή.

Αισθανόμαστε ότι όλοι οι ενοριακοί μας ναοί πρέπει να γίνουν χώροι φιλόξενοι για τούς νέους μας, όπως είναι ήδη αρκετοί από αυτούς, στους οποίους πολλά νέα παιδιά καταφεύγουν ζητώντας νόημα και ελπίδα.

Ξέρουμε ότι ζητάτε από εμάς, τούς Ποιμένες σας, μια Εκκλησία με ηρωισμό, με νεύρο, με λόγο προφητικό, με σύγχρονο νεανικό λόγο, όχι εκκοσμικευμένη, αλλά αγιαζομένη και αγιάζουσα, μια Εκκλησία ελευθέρα και ποιμαίνουσα μετά δυνάμεως. Μια Εκκλησία πού δεν θα φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω κι αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό ή και μαρτύριο.

Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός πού μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει. Εκκλησία όμως είμαστε όλοι μας και αύτη είναι η δύναμή μας και η δύναμή της. Την ενότητα μεταξύ των ποιμένων και του λαού έχουν στόχο οι έμποροι των λαών γι' αυτό προσπαθούν να την ναρκοθετήσουν. Ξέρουν ότι άμα θα «πατάξουν» τον ποιμένα, εύκολα θα σκορπίσουν τα πρόβατα και θα τα υποτάξουν. Διδαχθείτε από την ιστορία ότι όπου ο Θεός πολεμήθηκε τελικός στόχος ήταν ο άνθρωπος και ο ευτελισμός του. Η ενανθρώπιση του Θεού είναι μεγαλύτερη καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου. Η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους πού εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να σάς στερήσουν την ελπίδα. Να θυμάσθε ότι για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση - εργαλείο πού αποβλέπει στον παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμεις πού δεν είναι φιλάνθρωπες.

Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για την σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δίπλα μας πεινούν, βρίσκονται σε ένδεια, ασφυκτιούν οικονομικά, η απελπισία πολλές φορές κυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση ελπίδας είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους. Στόχος και αγώνας μας είναι η κάθε ενορία να γίνει το κέντρο απ' όπου όλη η ποιμαντική δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας θα αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία.

Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα παρατηρητήριο κοινωνικών προβλημάτων προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο μεθοδικό τα προβλήματα πού δημιουργεί η παρούσα κρίση. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το προνοιακό έργο της κάθε ενορίας ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος πού να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζετε και σεις ότι στο σημείο αυτό η Εκκλησία επιτελεί τεράστιο έργο. Το γνωρίζετε, γιατί πολλοί από σας αυτή την προσπάθεια της ενορίας σας την στηρίζετε εθελοντικά και την ενισχύετε οικονομικά. Σάς καλούμε να πλαισιώσετε ο καθένας και η καθεμιά την ενορία σας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δύσκολες αυτές ώρες.

Ο λαός μας πέρασε και άλλοτε και φτώχεια και πείνα, αλλά άντεξε και νίκησε γιατί τότε είχε οράματα. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον ένα και ο ένας τούς πολλούς. Ο Θεός δεν μάς έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης. Με αυτό το πνεύμα, συσπειρωμένοι γύρω από την μεγάλη μας οικογένεια, την Εκκλησία, επισημαίνοντας τα λάθη μας, αναζητώντας νόημα ζωής στην αγάπη, θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη ώρα.

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε και εδώ μερικά Σχόλια για το φυλλάδιο:
http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4978&Itemid=1

Καταγγελία Ν. Νικολόπουλου για απόπειρα στημένης ανάθεσης μελέτης για την ανεργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Απόπειρα στημένης μελέτης για την ανεργία, η οποία θα πληρωθεί άνευ λόγου και ουσίας, καταλογίζει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Μελέτη για την ανεργία και απασχόληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με έμφαση στην μακροχρόνια ανεργία και την επισφάλεια εργαζομένων», αλλά οργιάζουν οι φήμες ότι η μελέτη θα ανατεθεί σε Ινστιτούτο μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα που δεν προτίθεται να αναλάβει και το κόστος καταγραφής στοιχείων που θα είχαν ουσιαστικό ενδιαφέρον…

Σύμφωνα με την πρόσκληση σκοπός της Μελέτης είναι να παρέχει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (Ε.Δ.Α. / Π.Δ.Ε.) τις κατάλληλες πληροφορίες, στοιχεία και εκτιμήσεις σχετικά με τα κάτωθι:

• Καταγραφή της υπάρχουσας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την τοπική οικονομία και τις ιδιαιτερότητές της.

• Αποτύπωση των χαρακτηριστικών των μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

• Διερεύνηση της επισφάλειας των εργαζομένων στη Δυτική Ελλάδα στους περισσότερο ενεργούς οικονομικούς κλάδους και των χαρακτηριστικών αυτής.

• Ανάλυση των εισροών και εκροών της μακροχρόνιας ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

• Δημιουργία μηχανισμού παρατηρητηρίου μακροχρόνιας ανεργίας και πιλοτική λειτουργία του.

• Υποβολή προτάσεων πολιτικών παρέμβασης, οι οποίες θα συνάδουν με τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτοί εξειδικεύονται στο Ε.Π. Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007 - 2013



Όπως δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, η πρόσκληση από μόνη της έχει κενά τα οποία έχουν να κάνουν με την βαρύτητα που θα έχει μια τέτοιου μεγέθους έρευνα στην ΠΔΕ.

«Χρόνια τώρα μιλάμε για την ανεργία αλλά όχι για την πραγματική ανεργία. Πρέπει να καταγραφούν τα νούμερα που αφορούν στους έλληνες άνεργους και φυσικά στην πραγματική εργασία που αφορά και στους μετανάστες. Είναι μια ευκαιρία, που με τον τρόπο που έχει συνταχθεί η πρόσκληση, μοιάζει να χάνεται. Σε αυτό το σημείο, εγείρεται και τεράστιο ζήτημα νομιμότητας και ηθικής καθώς οι φήμες οργιάζουν ότι παρά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η μελέτη θα ανατεθεί σε Ινστιτούτο μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα, που δεν προτίθεται να αναλάβει το κόστος εκπόνησης της μελέτης επί της ουσίας και γι’ αυτό το λόγο, τεχνηέντως έχουν μείνει εκτός όλα τα ενδιαφέροντα επιζητούμενα στοιχεία», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό αν είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, να αναθέσει τη μελέτη στο Ινστιτούτο συγκεκριμένου συνδικαλιστικού φορέα και αν υπάρχει πρόθεση να αποσυρθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να επαναληφθεί με τρόπο που να καταγράφει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και τις προοπτικές επίλυσής του και να μην εγείρεται ζήτημα νομιμότητας και ηθικής για «στημένη» ανάθεση. Επίσης ερωτά τι κόστος έχει η μελέτη αυτή και από πού θα καλυφθεί.

Στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος παρατηρεί ότι στο παρελθόν έχουν εκπονηθεί άλλες δύο ανάλογες μελέτες και ερωτά τον Υπουργό ποιοι τις ζήτησαν και πώς αξιοποιήθηκαν, ζητώντας να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία. Επίσης ερωτά πόσο πληρώθηκαν οι προηγούμενες μελέτες και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι δαπάνες, ενώ καλεί τον Υπουργό να απαντήσει γιατί κρίνεται απαραίτητη η εκπόνηση και τρίτης μελέτης…

http://nikosnikolopoulos.gr

Ομιλία Μ. Κεφαλογιάνη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό... όπως πάντα με στοιχεία και αριθμούς ειδικά για το πως φτάσαμε εδώ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.

Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα , τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το χρέος. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι μας το είπε ο Μανώλης Δρεττάκης. Σήμερα, με βάση τις ρήσεις της σημερινής Κυβέρνησης ξεπερνά τα 330 δις ευρώ.

Παρέλαβε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ το 1981 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιούργησαν άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά, που μετά τη χαμένη δεκαετία του ’80, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα, για να καλύψουν τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε και αυτή από το 2004 μέχρι το 2007 πρωτογενή πλεονάσματα. Τα μόνα ελλείμματα που υπήρξαν, ήταν του 2007, του 2008 και του 2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι άλλα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά η Νέα Δημοκρατία και όλες οι κυβερνήσεις πριν από το 1981 χρέωσαν τον Έλληνα πολίτη με 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ας απολογηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά οι κυβερνήσεις για το πού δημιουργήθηκε το χρέος. Ας απολογηθούν για τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν παραδώσαμε εμείς, ή τα 315 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους που έχει δημιουργηθεί.

Εάν δεν πιστεύετε εμένα, θα σας διαβάσω τι έλεγε στο βιβλίο του ο Γεράσιμος Αρσένης. Είναι μία πολιτική κατάθεση. Ελπίζω να μην δημιουργήσω ενδοοικογενειακό πρόβλημα με την κυρία Λούκα Κατσέλη, με αυτά που θα πω. Έλεγε ο κ. Αρσένης: «Η δυναμική των πραγμάτων τους πρώτους μήνες οδήγησε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία ιεράρχηση με γνώμονα την οικονομική μας αντοχή».

«Η κατάσταση από το 1981 έως τον Ιούλιο του 1982 χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι, είχαμε μια σειρά αποφάσεις υλοποίησης προεκλογικών υποσχέσεων». Παρακάτω: «Από την άνοιξη του 1982 οι δείκτες αποδείκνυαν ότι βασικά οικονομικά μεγέθη ξέφευγαν από τον έλεγχο». Και καταλήγει: «Είχαμε ακολουθήσει πορεία που θα μας οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο». Αυτό δηλαδή που κάνατε τότε. Αυτό το είπε το 1985, λίγο πριν από την υποτίμηση.

Και επειδή με ρωτάτε, θα σας πω και τι είπε για την υποτίμηση. Για την υποτίμηση είπε: «Είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε υποτίμηση μέρα-μεσημέρι και κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια δραχμές εκείνη την εποχή».

Αυτά, λοιπόν, έκανε τότε η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου κάθε πέντε μέρες έκανε ένα δάνειο και που είχε την πρόνοια να στείλει και τότε το λογαριασμό στο 1990, διότι πλήρωνε μόνο τόκους και το κεφάλαιο, όπως και οι κυβερνήσεις του Σημίτη, το άφηναν να το πληρώσουν οι ερχόμενες γενιές, οι ερχόμενες κυβερνήσεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το χρέος. Αυτό είναι το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ.

Επειδή μας εγκαλέσατε, κύριε Γείτονα, ότι είμαστε αμετανόητοι, θα σας χαρίσω αυτήν τη φωτογραφία του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου πρόσφατα με σηκωμένη τη γροθιά στη διαδήλωση που έκανε η ΓΣΕΕ -γιατί πίσω γράφουν τα πλακάτ «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό»- δίπλα του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και όλα τα επίλεκτα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αγωνιζόσασταν για να μην κάνει καμιά μεταρρύθμιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κόμμα -αφού προκαλείτε και θέλετε απαντήσεις- είναι το κόμμα που δεν είχε το περίσσευμα καρδιάς να ψηφίσει ούτε το νόμο για την εγγύηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ.

Και έχουμε ψηφίσει εμείς σήμερα παραπάνω από τα μισά νομοθετήματα των δικών σας κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μην μας εγκαλείτε, λοιπόν, γιατί την περίοδο ’90-’93 πληρώσαμε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τόκους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τη χαμένη δεκαετία του ’80 και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή πληρώσαμε άλλα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, κύριε Εισηγητά του ΠΑΣΟΚ, είναι η απάντηση γιατί ενώ παραδώσατε το 2004 180 δισεκατομμύρια ευρώ, παραλάβατε 280 δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί τα 62 ήταν τόκοι, τα 10 ήταν τα χρέη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν από το 1996 έως το 2004, αλλά ο λογαριασμός στάλθηκε να πληρωθεί το 2004, είναι τα 6 δισεκατομμύρια των νοσοκομείων και μια σειρά από λογιστικές εγγραφές μέσα στο δημόσιο χρέος. Πρωτογενή, λοιπόν, ελλείμματα όλες οι κυβερνήσεις, εκτός από ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δημιουργήσει. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ και να τελειώσει αυτή η ιστορία άπαξ και δια παντός.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει έναν προϋπολογισμό και επαίρεται ο παριστάμενος Υπουργός ότι είναι ο μόνος προϋπολογισμός που τηρήθηκε κατά γράμμα. Αυτό μόνο ως απειλή μπορούμε να το εκλάβουμε. Και αυτό γιατί; Διότι από την ημέρα που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό πέρσι, η Κυβέρνηση έβαλε 10 δισεκατομμύρια έκτακτα μέτρα για να ισορροπήσει και να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό.

Άρα, μας φέρνει άλλον ένα ψεύτικο προϋπολογισμό σήμερα. Μας απειλεί ότι θα φέρει έκτακτα μέτρα, κυρίως το Μάρτιο που θα προσπαθήσει να εκταμιεύσει την τέταρτη δόση άλλων 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτή τη φορά.

Αυτό γιατί, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ; Ψηφίσατε το Μνημόνιο. Ξέρετε τι ψηφίσατε; Πραγματικά, κύριοι συνάδελφοι, έχει κανείς ξεφυλλίσει το Μνημόνιο από εσάς να δει το ψήφισε; Όλα όσα ψηφίσαμε μπορεί να τα βρει κανείς σε πέντε σελίδες. Στη σελίδα 1349 έως 1354 του ν.3845/2010, δηλαδή για το Μνημόνιο. Εκεί τι μας λέει;

Μας λέει ότι μέχρι το 2014 οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβάνω και τα αναθεωρημένα Μνημόνια, θα πληρώσουν 36 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Πέρσι που στέγνωσε η αγορά, που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγήθηκε στην εξαθλίωση, η νεολαία στην ανεργία πληρώσαμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τι λέει ο πίνακας, όχι ο δικός μας, όχι της Νέας Δημοκρατίας, όχι του Αντώνη Σαμαρά, ότι του Εισηγητή μας, όχι του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, αλλά αυτός που ψηφίσατε δια της ψήφου σας;

Λέει λοιπόν, ότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ, που δεν το προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2010 και πληρώσαμε 800 εκατομμύρια ευρώ. Για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή του 13ου και 14ου μισθού 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Για μείωση συντάξεων, δηλαδή μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης πληρώσαμε 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Προς δόξα της ανάπτυξης μειώσαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος, έχετε ψηφίσει εσείς, οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και πρώην στελέχη της δικιάς μας παράταξης να πληρώσουμε με βάση το Μνημόνιο 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το λογιστικό τρυκ, γιατί δεν μας έχει πια εμπιστοσύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση, να ενσωματώσουμε τις εγγυήσεις του δημοσίου που καταπίπτουν, που είναι κυρίως εγγυήσεις του δημοσίου, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 6 έως 8 δισεκατομμύρια, θα πληρώσουμε φέτος 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Τρείς φορές παραπάνω από ό,τι πληρώσαμε πέρσι. Το 2012 θα πληρώσουμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2013 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2014 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα αυτή να αντέξει αυτή την αφαίμαξη; Είναι δυνατόν να προσπαθούμε με φορολογικά μέτρα να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας;

Οικονομία και διέξοδος στο αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του «λεφτά υπάρχουν», υπάρχουν εκατομμύρια, υπάρχουν δισεκατομμύρια, των δηλώσεων ακόμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας, με φορολογικά μέτρα λύση δεν υπάρχει. Μια είναι η λύση. Λύση είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα δεήσει να μας φέρει τον αναπτυξιακό νόμο.

Χαίρομαι που τουλάχιστον μέσα στην απραξία της, δέχτηκε την πρόταση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας για να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική, εμπράκτως ζητώντας συγγνώμη, κύριε Γείτονα, για τη χωρίς έμπνευση πολιτική του ΠΑΣΟΚ να ναρκοθετήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2007, που αυτό που έπρεπε να κάνει εκείνη η Αναθεώρηση ήταν να βάλει τις οικονομικές βάσεις της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Χαίρομαι πολύ που προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνεί και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο με την ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Είναι άλλο ένα λιθαράκι στα αδιέξοδα που οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς επιστροφή στη μείωση των εισοδημάτων, στη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είναι ένα προϋπολογισμός που οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε περιπέτειες, σε εξαθλίωση και σε περιθωριοποίηση.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Απίστευτο ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» – “ Ξεφλούδισε” και έχασε το σόναρ του!

Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργεί ευρύτερο προβληματισμό παρουσίασε το S 120«Παπανικολής» κατά το ταξίδι του από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ και εκτός προγράμματος προκειμένου να επισκευαστούν τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΝ το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα … κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!

Αυτά τα πρωτοφανή συνέβησαν μέσα σε ένα πλου ολίγων ημερών και τα οποία βέβαια έχουν καταστήσει μη επιχειρησιακό το υποβρύχιο. Τι σημαίνει όμως «ξεφλούδισε»; Αποκολλήθηκε το “ δέρμα” του υποβρυχίου, το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει τη μεταλλική περιοχή που βρίσκεται από τη μέση και πάνω του υποβρυχίου (είναι η ορατή περιοχή όταν το σκάφος πλέει στην επιφάνεια).

Το GRP είναι μεγάλα πλαστικά τμήματα-πλάκες αναμεμιγμένα με γυαλί και διάφορα συνθετικά κράματα τα οποία προστατευτούν τον χάλυβα του υποβρυχίου στο συγκεκριμένο τμήμα. Έτσι και κατά τη διάρκεια του πλου ξεκόλλησαν οι βίδες από διάφορα τμήματα του υποβρυχίου με αποτέλεσμα οι πλάκες να αποκολληθούν και το υποβρύχιο να παρουσιάσει την εικόνα «μαδημένου κοτόπουλου» όταν έφτασε στα ελληνικά νερά. Τότε πήρε αμέσως εντολή από το ΓΕΝ να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) όπου κανιβαλίστηκε το S121 «Πιπίνος» από το οποίο αφαίρεσαν τις GRP πλάκες για να τις τοποθετήσουν στον «Παπανικολή».

Οι εργασίες αποκατάστασης στο υποβρύχιο ξεκίνησαν από εχθές το βράδυ και μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζονται προκειμένου το S 120 να είναι έτοιμο αύριο για την επίσημη τελετή παράδοσης.

Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό:
Στην πορεία ξεκόλλησε και χάθηκε στα βάθη του ωκεανού και ο εξωτερικός αισθητήρας του αντιναρκικού σόναρ! Οι παραπάνω αβαρίες φυσικά καθιστούν μη επιχειρησιακό το σκάφος και δημιουργούν πλέον εύλογα ερωτήματα ως προς την αξία μιας επένδυσης ύψους 500.000 ευρώ για ένα οπλικό σύστημα το οποίο επιπλέον παραδίδεται και με 4 ½ χρόνια καθυστέρηση λόγω άλλων ακόμη σημαντικότερων τεχνικών προβλημάτων που είχε παρουσιάσει.

Το γεγονός ότι 36 ώρες πριν την τελετή παράδοσης το υποβρύχιο δίνει εικόνα αποσυναρμολογούμενου playmobil μόνο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει στους έλληνες φορολογουμένους πολίτες

filologos10.wordpress.com

Ωραίο παρεάκι κανονίζει τα του ΔΝΤ; Με πόσους σταυρούς βγήκαν όλοι αυτοί;

Έχουμε πει ποτέ ότι η Εκτελεστική Παρέα του Μνημονίου απαρτίζεται από μη εκλεγμένους από το Λαό;

Ραγκούσης -Παμπούκης -Γερουλάνος: Επικρατείας
Παπακωνσταντίνου - Μπιρμπίλη - Δρούτσας - Πανάρετος: Εξωκοινοβουλευτικοί
Γιώργος ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου... αυτός έχει και ξένη υπηκοότητα...

Α ξέχασα! Ο Παπακωνσταντίνου είναι και ευρωβουλευτής που θα νοίκιαζε σπίτι στις Βρυξέλλες... θυμάστε;

Ρατσισμός από την Ελευθεροτυπία!!! Λέει ότι οι κλέφτες ήταν τσιγγάνοι!!!

Πρωτοφανής κοινωνικός ρατσισμός από την φασιστική Ελευθεροτυπία που τολμάει να αποκαλύψει ότι οι κλέφτες ΑΤΜ και Πόρσε στην Θεσσαλονίκη ήταν τσιγγάνοι απ' τον Δενδροπόταμο!!! Κατόπιν τούτου παρακαλείτε ο κυρ Γιάννης που όπως δήλωσε στον Θεοδωράκη σκοπεύει να τους επισκεφθεί, να σκεφθεί καλά με τι αμάξι θα σκάσει μύτη στο Δενδροπόταμο:

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Οι «τσιγγάνοι με τις Πόρσε» είχαν «τσακίσει» τα ΑΤΜ (μηχανήματα αυτόματης ανάληψης) των τραπεζών, υποστηρίζει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που συνέλαβε οκτώ άτομα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή Δενδροπόταμου και τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαφεύγουν άλλοι τέσσερις, οι οποίοι καταζητούνται. «Μπήκαν στο μάτι» των αστυνομικών τον περασμένο Απρίλη, καθώς κυκλοφορούσαν με κλεμμένα πολυτελή Ι.Χ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη δράση της περιλαμβάνονται μια αρπαγή ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, στην Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης, που περιείχε 19.910 ευρώ και άλλες πέντε απόπειρες αφαίρεσης στις περιοχές Νέας Μεσημβρίας, Μαδύτου, Τριλόφου, Σταυρούπολης και ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, η κλοπή τριών πολυτελών οχημάτων (2 Πόρσε Καγιέν, 1 Τζιπ Τσερόκι), από τις περιοχές Τρικάλων, Δράμας και Κορωπίου Αττικής, καθώς και κλοπές επτά φορτηγών αυτοκινήτων που διέθεταν σύστημα φορτοεκφόρτωσης.

«Κατά τη διάρκεια της εφόδου στο συνοικισμό Δενδροποτάμου, ένας τράβηξε πιστόλι απειλώντας τους αστυνομικούς», ανέφερε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Οπως υποστηρίζει η Αστυνομία, τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, αλλά διέθεταν ιδιωτικά αυτοκίνητα, είχαν αγοράσει εξοπλισμό για την παράνομη δράση τους και πραγματοποιούσαν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.»

Έγκυρη ενημέρωση από τον εκβιαστή

Προσέξτε την τελευταία φράση σε ανάρτηση του εκβιαστή για τη σύλληψη που έγινε για τον "εκβιασμό" στον στρατηγό Φράγκο:

Ο εκβιαστής μας ενημερώνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ότι οι συλληφθέντες είναι δύο:

«και οι δύο βρίσκονται αυτή την ώρα στο αυτόφορο»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisnE3Bwa_TX74FOKfREc9JALaB-qEaH92qOvGhgFUPya4El6TbyiJ8HISIflQwvRHPiIgnaT2vJfF3IcLSRdw8Zf5UoVK4-MU2m6elEDzAQm3rtqjg_Q4DcS3yE3BEL-yQ5CVoktUTcvke/s1600/papatzis1.JPG

Αφού πέρασαν τρεις μέρες μας ενημερώνει ότι τελικά ο "εκβιαστής" είναι ένας και η άλλη αναζητείται ακόμα:



Αυτό θα πει εγκυρότητα...
και όπως καταλαβαίνετε το ίδιο έγκυρα είναι και τα άλλα με τα οποία μας εκβιάζει:
«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

ΥΓ. Για να σταματήσει δε να ξεφτιλίζεται υποσχόμενος τη σύλληψή μου θα τον παρακαλούσα να διαβάσει πως κάνει τις συλλήψεις η ΔΗΕ και ειδικά το σημείο που λέει: «Παράλληλα εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη, που επικοινωνούσε με το θύμα και τον εκβίαζε»... επειδή λοιπόν τέτοια πράγματα για εμένα δεν υπάρχουν δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί μου μιας και η ΔΗΕ συλλαμβάνει όσους εκβιάζουν και όχι όσους ζητάει ο εκβιαστής να συλλάβουν... ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σ' αυτό το σημείο

Στη σύνταξη βγαίνει η Έλλη... παρκάρει στην ΕΡΤ

Γυαλίζει το μάτι της Έλλης! Είναι να μην γυαλίζει; Εμείς πληρώνουμε κι αυτή ετοιμάζεται να ξεκοκαλίσει στην ΕΡΤ, αφού έκανε την βόλτα της στο κόσμο του διαδικτύου και πήγε άπατη όταν μετά από μερικές εβδομάδες σταμάτησαν να δουλεύουν τα ρομποτάκια...

Διαβάστε και τη φήμη από την Γκολεμά που ξέρει κάτι παραπάνω:

«Η φήμη που ήθελε την Έλλη Στάη να «ανεβαίνει» στην ΕΡΤ είχε κάνει "κατάληψη" στα δημοσιογραφικά γραφεία, όλο το καλοκαίρι.

Πλέον, όμως, φαίνεται ότι η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων, «έκλεισε» με τη δημόσια τηλεόραση και ετοιμάζεται να αναλάβει το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τόσο τα εξαιρετικά χαμηλά νούμερα της «βιτρίνας» του ενημερωτικού τομέα του Ραδιομεγάρου, όσο και η απουσία μιας «στιβαρής» γνώστριας του πολιτικού προσκηνίου, έφεραν τελικά σε συμφωνία τους ιθύνοντες της ΕΡΤ με τη γνωστή δημοσιογράφο.

Όπως μάλιστα ψιθυρίζεται, την «ολική επαναφορά» στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα τη δούμε πολύ σύντομα και κυρίως με τις ευλογίες όσων ήθελαν να υπάρχει πλήρες πρόγραμμα (αλλά και συνέπεια στην ενημέρωση) το πολύ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

www.golema.gr»

Και τα blog προσφέρουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση...

Δείτε τι γράφαμε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 :Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να υλοποιηθεί ο στόχος 2012 - 2014. Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να επιβεβαιώσουν ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για το 2012 ως το 2014.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καθορίσει φορολογικά διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων 2012-14. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εντάσσονται σε μια στρατηγική μελέτη, που θα εκπονήσει η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2011. Παρούσες εκτιμήσεις, προτείνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα τουλάχιστον 5 % του ΑΕΠ επιπρόσθετα, από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον Μάιο του 2010.

Αυτά που γράφαμε δεν ήταν δικές μας εκτιμήσεις, φαντασιώσεις ή εικασίες..

Αναφερόμαστε σε έκθεση της Ε.Ε της 9 Δεκ. 2010.


Πολλοί μας είπαν ότι υπερβάλλουμε ή ότι πρόκειται για τα γνωστά μέτρα και δεν είναι νέα μέτρα κλπ.

Η ενημέρωση και η πληροφορία πρέπει να διαχέεται και να δημοσιοποιείται.. Αυτό κάναμε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Πέρασαν 8 μέρες και ως δια μαγείας ανακάλυψαν τα νέα μέτρα και οι εφημερίδες.
Ανακάλυψαν τα μέτρα που σας είχαμε αποκαλύψει και ενημερώσει, πέντε μέρες πριν !!!
Η ενημέρωση και η πληροφορία, ιδιαίτερα στην εποχή μας, δεν έχει να κάνει με το αν είσαι μεγάλο ή μικρό blog ή έντυπο μέσο αντίστοιχα.
Την πληροφορία, την είδηση ή την έχεις ή δεν την έχεις...
Υπ αυτή την έννοια:
Κάτι προσφέρουν και τα blog στην ενημέρωση...


Οικονομική κρίση και κοινωνική αποδόμηση

Τα φαινόμενα των επιθέσεων εναντίον πολιτικών ηγετών, με τελευταία περίπτωση αυτήν του Βουλευτή Κ. Χατζηδάκη, μπορεί να αναζητούν ερείσματα σε προσπάθειες αιτιολόγησης, αλλά σίγουρα δύσκολα δικαιολογούνται. Ωστόσο γεννιούνται και έχουν εκκολαφθεί ως προϊόντα μιας συνολικής παθογένειας, που τι αστείο, θιασώτες της υπήρξαν οι εκάστοτε παθόντες και βιώνονται συνολικά ως επιφαινόμενα μιας πρωτόφαντης κρίσης σε επίπεδο αξιών, που επέφερε άλλωστε και την σοβαρή οικονομική κρίση που διερχόμαστε.

Οι ρίζες της ιδιαίτερα σοβαρής ανωμαλίας που διερχόμαστε ως χώρα πάνε πολύ παλιά. Για περισσότερα από 170 χρόνια από τη δολοφονία του πρώτου άξιου πολιτικού άνδρα του νεότευκτου ελληνικού κρατιδίου, του Ιωάννη Καποδίστρια, υλοποιήθηκε μια συστηματική προσπάθεια διαστροφής και διατάραξης βεβαιοτήτων που οικοδομούν τον κοινωνικό βίο κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου και λαού. Βεβαιοτήτων που οδήγησαν λαούς και έθνη να στηρίξουν τις προσπάθειες οικονομικής και κοινωνικής τους επιβίωσης, όπως αυτή της αξιοκρατίας για παράδειγμα, που υπαγορεύει αυτονόητα ευθύνες απορρέουσες από την κλασσική αρχή της δημοκρατίας και η οποία προβλέπει ότι όποιος έχει να παρουσιάσει έργο και διακρίνεται για την αξιοσύνη του στον συλλογικό βίο προτιμάται στα κοινά. Στον τόπο μας όμως τη θέση αυτής της αρχής πήρε η αισχρή πελατειακή πολιτική του λαϊκισμού που ισοπέδωνε τους πάντες και ξεχώριζε μόνο τους κομματικούς εκλεκτούς της διοίκησης. Οι πραγματικά άξιοι, αλλά μη κομματικοί, βούλιαζαν στην αφάνεια η έπαιρναν το δρόμο του ξενιτεμού.

Η κρατική μηχανή στελεχωνόταν μόνο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή πάση θυσία των λογής πολιτευτών και των κομματαρχών τους, ενώ μέσα από τον διορισμό των κουϊσλιγκ συνδικαλιστικών ηγεσιών εξασφαλιζόταν ο έλεγχος κάθε αντίρροπης τάσης. Η πολιτική εξουσία δηλαδή, αντί να πασχίζει για μια υγιή οικονομική ανάπτυξη που θα στηριζόταν στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή – όσο μπορεί μέσα στον καπιταλισμό να είναι υγιής αυτή- κοινωνική διαστρωμάτωση, εργαζόταν να προαγάγει τον λασπωμένο αγρότη σε αργόμισθο γραφιά, πουλώντας του εκδούλευση και βέβαια ψευδαισθητικά κοινωνική αναγνώριση. Το όνειρο μιας θεσούλας στο δημόσιο που θα παρείχε σίγουρο μισθό, αλλά και «λούφα» στην εργασία, ίσως και εικονική απασχόληση ακόμα, κατέστη με την ευλογία των εκάστοτε κυβερνώντων το όνειρο του κάθε ταλαιπωρημένου μικροαστού που συμπλήρωνε το πενιχρό του εισόδημα με τα γεννήματα από το χωριό.

Αυτή η εγκληματική τακτική η οποία γέννησε το τέρας της αστυφιλίας και την Αθήνα τερατούπολη, διόγκωσε το κράτος, αύξησε σημαντικά τις ανάγκες του, την στιγμή που το ίδιο δεν παρήγαγε σχεδόν τίποτα, ενώ άμβλυνε σταθερά τη δυνατότητα μεταρρυθμίσεων, καθώς οι κοινωνικές τάξεις, όπως δημιουργήθηκαν στο «εργαστήριο» από την πολιτική εξουσία, μακριά από τον κοινωνικό στίβο, αντιδρούσαν και απειλούσαν την επανεκλογή των πατρώνων τους. Έτσι ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατον να παραχθεί πολιτική, να γίνουν τομές και μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ανάγκη, παρά υλοποιούνταν απλώς διαχειριστικές τροποποιήσεις γραφειοκρατικής τρέλας.

Όταν όμως η δυσπλασία κατέστη νόσος φανερή, το πολιτικό προσωπικό θεωρήθηκε υπεύθυνο, γιατί όχι μόνο δεν έκανε εγκαίρως τα αποφασιστικά εκείνα βήματα που απαιτούνταν, αλλά αράδιαζε ασύστολα επιστημονικώς τεκμηριωμένα, όπως αποδείχτηκαν, ψεύδη περί «ευημερίας» και «δυνατής οικονομίας», που θύμιζαν την εφήμερη ευφορία του χρήστη ουσιών λίγο πριν την κατάρρευση. Με αυτήν την τακτική παρέσυρε ολόκληρη την κοινωνία σε ένα όργιο δανεικού καταναλωτικού παραδείσου, ο οποίος αποδεικνύεται κόλαση φοβερή! Στο ίδιο πλαίσιο βεβαίως και η αριστερά η οποία, μονολιθική και αυτιστική σε όλη σχεδόν την πορεία της από τον εμφύλιο και δώθε, δεν αντελήφθη ποτέ τίποτα εγκαίρως, αλλά βαυκαλίζεται ακόμα και σήμερα να επιζητεί δάφνες αγωνιστικότητας και πρωτοπορίας, τη στιγμή που ο λαός βιώνει τραγικά αδιέξοδα.

Σήμερα λοιπόν αυτήν η φοβερή κρίση γεννάει μίσος και επιθετικότητα εναντίον των πολιτικών προσώπων ενώ ο φόβος της ανέχειας και η αδυσώπητη πραγματικότητα της ανεργίας απειλούν να βυθίσουν τον τόπο σε διαμάχες εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα, ανεπίστροφες και αδιέξοδες. Ο έλεγχος δυστυχώς σε τέτοιες καταστάσεις είναι εύκολο να απολεσθεί, αν δεν έχει ήδη συμβεί, και τότε η πορεία παραπέμπει σε αυτήν του ήρωα της αρχαίας τραγωδίας που περνάει μέσα από την ολέθρια κάθαρση. Έχουμε σίγουρα ως λαός το ιστορικό υπόβαθρο να παλέψουμε και να κρατήσουμε μακριά την κοινωνική αποδόμηση, υιοθετώντας την κάθαρση και απευχόμενοι την ολέθρια εκδοχή της.

Σεραφείμ Κωνσταντίνου
Φιλόλογος

e-parembasis.blogspot.com

Το Ισραήλ απορρίπτει τις τουρκικές επικρίσεις περί ΑΟΖ

Η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε τις επικρίσεις της Τουρκίας για τη συμφωνία ορισμού των ορίων της ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου στη Μεσόγειο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις της Τουρκίας για τη συμφωνία ορισμού των ορίων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί διμερή υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο, η οποία δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο μία τρίτη χώρα. Δεν βλέπουμε ως προς ποιο θέμα έχει λόγο μία τρίτη χώρα», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ προθέτοντας: «Ενημερώσαμε την Τουρκία για τις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, οι οποίες διεξήχθησαν με πλήρη διαφάνεια» .

Άλλος ισραηλινός αξιωματούχος, που δεν κατονομάσθηκε, χρησιμοποίησε από την πλευρά του λιγότερο διπλωματική γλώσσα: «Οι Τούρκοι επιδεικνύουν έναν θλιβερό κυνισμό καταγγέλλοντας τη συμφωνία με επιχείρημα το γεγονός ότι κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου» .

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Πέμπτη, την προηγουμένη της υπογραφής της συμφωνίας, τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα Γκάμπι Λεβί για να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού και ο ισραηλινός υπουργός Εθνικών Υποδομών Ούζι Λαντάου υπέγραψαν την Παρασκευή στη Λευκωσία διμερή συμφωνία οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη συνέχιση των ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου χωρίς φόβους διαφωνιών για την εκμετάλλευσή τους.

Επιχείρημα υπέρ του κεφαλαίου, για πολλά κιλά IQ

Από τα πιο ηλίθια επιχειρήματα, που έχω διαβάσει, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να βοηθήσουμε ακόμα πιο πολύ τη βιομηχανία και να συρρικνώσουμε ακόμα περισσότερο την αγροτική παραγωγή:

"Το σύνολο των εξαγωγών της χώρας του 2009 ήταν μόνο 14.3 δις € σε Α.Ε.Π. 260 δις €. Τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έδωσαν το 3% των εξαγωγών και η γεωργία μόνο το 9%! Αντιπαραθετικά μια εταιρία παραγωγής μετάλλου (Βιοχάλκο) είχε το 7% με μόνο 8000 εργαζόμενους απέναντι στους 500χιλ. αγρότες! Ποιού κλάδου συνεπώς η ανάπτυξη προέχει;
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=372839&dt=13/12/2010"
Επειδή λοιπόν η γεωργία συμβάλλει μόνο κατά 9% στις ΕΞΑΓΩΓΕΣ πρέπει να την αφήσουμε στην τύχη της... ποιος ασχολείται με το ότι θρέφει 11 εκ Έλληνες και γι αυτό δεν περισσεύουν προϊόντα προς ΕΞΑΓΩΓΗ...

προφανώς η κυρία αρθρογράφος έχει έτοιμη τη λύση:
θα μας ταΐζει μέταλλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ... είναι πολύ καλό και έχει και πολλές εξαγωγές...

Έλεος ρε με το λαϊκισμό και τη φτήνια σας!!!

Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά "επένδυση" υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη χώρα

«Ο Δημογραφικός Εφιάλτης που απειλεί την Πατρίδα μας και την κατατάσσει σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά τη γήρανση και την υπογεννητικότητα, απαιτεί οι πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης να συνεχιστούν και όχι να ακυρωθούν.

Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά και οι Δημογραφικές Προβολές δείχνουν, ότι σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών, δηλαδή το 31,46% του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, ο Δείκτης Γονιμότητας (ο αριθμός των γεννήσεων που αντιστοιχούν σε κάθε Ελληνίδα αναπαραγωγικής ηλικίας) βρίσκεται στο 1,3, όταν για την διατήρηση του πληθυσμού στα ίδια επίπεδα ο Δείκτης αυτός πρέπει να είναι στο 2,1!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η «Ελλάδα Γερνάει και δεν Γεννάει».

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αγνοεί τη σημαντική αυτή εθνική πρόκληση. Γι’ αυτό και έχει υποθηκεύσει την κοινωνική πολιτική και κατ’ επέκταση τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας στο Μνημόνιο του Μαΐου.

Έχει δεσμευτεί για τις περικοπές των επιδομάτων και τη μείωση των κινήτρων και της προστασίας των πολυτέκνων.

Η οριζόντια και αυθαίρετη περικοπή επιδομάτων και κινήτρων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, συνιστά ουσιαστικά αφαίρεση της ιδιότητας του Πολύτεκνου.

Συνιστά διάκριση στη βάση ενός αυθαίρετου, εισοδηματικού κριτηρίου.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επέλεξε για πρώτο στόχο των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, τους Πολύτεκνους και μάλιστα με τρόπο άκομψο, οριζόντιο και αυθαίρετο.

Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ακυρώνεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που στόχευε στην αναστροφή των δυσμενών Δημογραφικών Δεδομένων, στην αύξηση της Γεννητικότητας και στη διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής.

Κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η στήριξη των Πολυτέκνων, δεν πρέπει να περιορίζονται με βάση στενά λογιστικά κριτήρια.

Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Για τη Ν.Δ., που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα, η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αντιμετωπίζεται ως μείζον ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.

Είμαστε αντίθετοι σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξη της Ελληνικής οικογένειας.

Διαφωνούμε, με την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιδομάτων, ως «σπατάλη».

Πιστεύουμε, ότι τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις προκρούστειες λογικές του Μνημονίου.

Η Ν.Δ. στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας».Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η Ντόρα τόλμησε και μίλησε εμείς τι περιμένουμε για να τους καταγγείλουμε;

Έστω μια ερώτηση στη Βουλή ρεεεε... Έλεος με τις φοβίες της παράταξης!

Η λέξη της εβδομάδας: Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λ. Χριστός;

Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, οι οποίες, συχνά, συγχέονται.

Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω).

Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός). Άρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς). Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστός δηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν).

Η λ. Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah (μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία). Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λ. Χριστός (με αναβιβασμό τόνου. Η ελληνική λέξη Χριστός (< χρίω: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε έτσι ο ιδρυτής της Χριστιανικής Θρησκείας (<>.

Η λέξη Χρήστος παράγεται από το ρήμα “χρη” και προσδιορίζει αυτόν που ζει με τους πρέποντες κανόνες, τον ηθικό, π.χ. “τα χρηστά ήθη” (Γιώργος Δαμιανός)

24grammata.com

ΟΝΝΕΔ: «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, μόλις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού με στόχο να συμβάλλει στη λειτουργία του 11ου σπιτιού για παιδιά στο Μοσχάτο.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.xmassmiles.gr από την οποία μπορεί καθένας να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια μέσω του ειδικού λογαριασμού του συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού αλλά να γνωρίσει παράλληλα τη δράση του.

Η προστασία των παιδιών δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν δεδομένη καθώς η εκμετάλλευση και η κακομεταχείριση τους είναι ένα φαινόμενο υπαρκτό ,ακόμα και στο Δυτικό κόσμο ,καθώς μόνο στην χώρα μας και χωρίς συντονισμένη καταμέτρηση υπολογίζεται πως δουλεύουν πάνω από 80.000 παιδιά ηλικίας 14-19 ετών ,κάτω από καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΟΗΕ έχει συστήσει ειδική σύμβαση με τα κράτη για την προστασία των ανηλίκων ,ενώ στην Ελλάδα η Βουλή έχει επιφορτίσει την ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» με την ευθύνη της προάσπισης του παιδιού από κάθε είδους σωματικής, ψυχικής και επαγγελματικής εκμετάλλευσης του.

H προσπάθεια θα κορυφωθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 από τον πεζόδρομο της Ερμού όπου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο street party με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου.

Η ΟΝΝΕΔ δείχνει έμπρακτα την στήριξη της μακριά από «εποχικές» ευαισθησίες καθώς η ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών πρέπει να είναι σε κάθε περίσταση προτεραιότητα μας. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε την σελίδα www.xmassmiles.gr να δείτε την προσπάθεια που έχουμε κάνει!

Καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα σε μια εποχή δύσκολη, να συνεισφέρουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ακόμη χώρος για την προστασία των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

ΟΝΝΕΔ

Το Διαδίκτυο, η ΝΔ και οι νέες μορφές αγώνα

Ζούμε σε μια εποχή που οι λέξεις “κομματικά γραφεία”, “κομματικά μέλη” και “κομματική οργάνωση” προκαλούν αποτροπιασμό στον κόσμο. Όλοι αντιλαμβάνονται επίσης ότι έχουν ξεπεραστεί οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης και πάλης. Όλοι ξέρουμε επίσης – άσχετα αν το ξεχνούν ορισμένες νεόκοπες στελεχάρες στην Ρηγίλλης – ότι ο Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ από αυτο – οργανωμένες μειοψηφίες που έγιναν πλειοψηφία επειδή συντονίστηκαν μεταξύ τους από το Διαδίκτυο. Η κυρίαρχη τάση είναι λοιπόν τα social media κι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της η ΝΔ.

Και για να μην λέμε πολλά ιδού μια σοβαρή πρόταση αναγνώστη μας:

Δημιουργία portal με κάθετη δομή έτσι ώστε για κάθε Νομό και δήμο ο κάθε ένας φίλος, μέλος, πολίτης να μπορεί να καταθέτει την άποψή του για θέματα γενικότερου, ή τοπικού ενδιαφέροντος. Τα φαξ και οι επιστολές δεν είναι διαδραστική και άμεση συμμετοχή. Τα δε μέλη δεν χρειάζεται να ψηφίζουν σε κάλπες και χρονοβόρες διαδικασίες, απλά κωδικός και όνομα με απλό τσεκάρισμα επιλογών και προτάσεις ονομάτων.

Οικονομία και αμεσότητα, μην πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κόμμα με οργανώσεις σαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά να ανοίξουμε στη κοινωνία το βήμα επικοινωνίας.

Τα παράθυρα των ΜΜΕ είναι ξεπερασμένα και απαξιωμένα στη συνείδηση του κόσμου (για αυτό λυσσάνε και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εναντίον του διαδικτύου). Αυτό φοβούνται και αυτό πρέπει να προβάλλει και να αναδείξει ο Σαμαράς τον κόσμο.

Δεν παίζεις το παιχνίδι με τους κανόνες των αναδόχων δημοσίων έργων, ας δώσει βήμα και φωνή σε 800.000 κόσμο και όποιος θέλει ας δημιουργήσει κόμματα και όσες εξεταστικές λάσπης θέλει.

http://www.antinews.gr/?p=76875

Σημεία Ομιλίας στη Βουλή του Γενικού Εισηγητή της ΝΔ, Χρήστου Κ. Σταϊκούρα, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011

1η Ενότητα: «Ως πολιτικό σύστημα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Συνεπώς, οφείλουμε να επιδείξουμε πολιτική διορατικότητα και ευθύνη, υπερβαίνοντας χρόνιες παθογένειές του.

Το ΠΑΣΟΚ όμως αντί να κυβερνά, επιμένει να επιρρίπτει, αυθαίρετα, την ευθύνη για την τρέχουσα κρίση στη ΝΔ. Στόχος του η συνεχής παραπλάνηση των πολιτών, ελπίζει, δε, και της Ιστορίας.

Όμως, η επιστημονική αξιολόγηση των εξελίξεων έχει καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώνει ότι τα «υποκείμενα νοσήματα» της Οικονομίας, ρίζωσαν και αρκετά εξακολουθούν να σέρνονται ακόμη, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980».

2η Ενότητα: «Ο Προϋπολογισμός τον οποίο συζητούμε είναι ο πρώτος που καταρτίζει και καλείται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης, του «Μνημονίου». Προσφυγή για την οποία φέρει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Και τούτο γιατί:

1ον. Συνέβαλε, με πράξεις και παραλείψεις, στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

2ον. Δεν είχε σχέδιο και αναλώθηκε σε διακηρύξεις.

3ον. Ψήφισε Προϋπολογισμό που ενσωμάτωνε μη ρεαλιστικούς στόχους.

4ον. Κατέθεσε Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης κατώτερο των περιστάσεων.

5ον. Εμφάνισε διαχειριστικές αδυναμίες και υπέπεσε σε σωρεία παλινωδιών.

6ον. Έστελνε αντιφατικά μηνύματα στις αγορές.

7ον. Αναφέρονταν απαξιωτικά για τη χώρα, το κύρος και την αξιοπιστία της.

8ον. Θριαμβολογούσε, αδικαιολόγητα, για Ευρωπαϊκές αποφάσεις.

9ον. Δεν άντλησε έγκαιρα κεφάλαια από τις αγορές.

10ον. Άργησε να πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Έτσι, η Κυβέρνηση μετέτρεψε ένα πρόβλημα ελλείμματος και χρέους, κοινό στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως άλλωστε καταγράφει και ο εφετινός Προϋπολογισμός, σε κρίση δανεισμού.

Με αποτέλεσμα την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης».

3η Ενότητα: «Aξιολογώντας την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2010 και την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική υπογραμμίζουμε τα ακόλουθα:

1ον. Η εκτέλεσή του χαρακτηρίζεται από αστοχίες στις προβλέψεις και αποκλίσεις στους στόχους για βασικά μεγέθη της Οικονομίας.

2ον. Η υστέρηση εσόδων, έναντι των στόχων, συνεχίζεται. Ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί αυτή η υστέρηση είναι να συνεχίσει να αναθεωρεί η Κυβέρνηση, προς τα κάτω, τις προβλέψεις της ή να προσθέτει νέα μέτρα, όπως έκανε με την περαίωση.

3ον. Οι δαπάνες, αν και μειωμένες κυρίως λόγω της οριζόντιας περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής και της συρρίκνωσης των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, υπολείπονται του αναθεωρημένου στόχου.

4ον. Η συρρίκνωση των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις συνεχίζεται. Καθίσταται σαφής η θυσία της αναπτυξιακής δυναμικής προκειμένου να καλυφθούν αστοχίες στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

5ον. Η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος. Το κράτος, ουσιαστικά, έχει κηρύξει στάση πληρωμών έναντι των πιστωτών της στο εσωτερικό.

6ον. Η Κυβέρνηση έχει αδρανοποιήσει τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ρευστότητας, την αύξηση των «λουκέτων», τη μετανάστευση επιχειρήσεων.

7ον. Η ανεργία, μήνα με το μήνα, διογκώνεται. «Σκαρφάλωσε» στο 12,4% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, από 9,3% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

8ον. Ακόμη και αν η Κυβέρνηση επιτύχει την προσδοκώμενη μείωση του ελλείμματος, έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τις πηγές της. Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, αυτές είναι:

Η αύξηση της έμμεσης φορολογίας [κατά 3,2 δισ. ευρώ].

Οι οριζόντιες περικοπές αποδοχών και συντάξεων [κατά 2 δισ. ευρώ].

Η μείωση των μεταβιβαστικών πληρωμών (μειώσεις σε αμυντικές δαπάνες, εξόφληση παλαιών χρεών των νοσοκομείων το 2009) [κατά 2,9 δισ. ευρώ].

Η μείωση των δαπανών του ΠΔΕ [κατά 1,1 δισ. ευρώ].

Η μείωση των καταναλωτικών δαπανών [κατά 700 εκατ. ευρώ].

Δηλαδή, η μείωση του ελλείμματος θα προέλθει, κυρίως, από λογιστικές ταξινομήσεις, από τη φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και από την περιοριστική εισοδηματική πολιτική. Και όχι από τη μείωση της σπατάλης».

4η Ενότητα: «Η αυταπόδεικτη αποτυχία της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής μεταφέρεται και επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση και του επόμενου έτους. Του 2011, για το οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:

1ον. Η ύφεση παραμένει βαθιά και είναι παρατεταμένη.

2ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι οικονομικά αναποτελεσματική. Λαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 14,3 δισ. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά 5 δισ. ευρώ.

3ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι εξαιρετικά φιλόδοξη.

4ον. Τα συσταλτικά μέτρα είναι υπερβολικά σε ένταση και έκταση. Η προσπάθεια, μάλιστα, που πρέπει να καταβληθεί το 2011, για να επιτευχθούν οι στόχοι, είναι διπλάσια από αυτή του 2010.

5ον. Πολλά από τα μέτρα δεν είναι σαφώς καθορισμένα. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Εάν τα μέτρα εκτός «Μνημονίου» είναι απαραίτητα, τα προσδοκώμενα αποτελέσματά τους ρεαλιστικά, και έχει εξειδικευθεί ο τρόπος υλοποίησής τους, γιατί αυτά δεν περιλαμβάνονταν και στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού; Η απάντηση είναι απλή: Διότι μεταξύ Προσχεδίου και Προϋπολογισμού μεσολαβούσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

6ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι κοινωνικά άδικη. Διαμορφώνει μια καταθλιπτική πραγματικότητα, προκαλεί κοινωνική αναταραχή.

7ον. Η επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι μη ρεαλιστική. Η Κυβέρνηση παραμένει αθεράπευτα φιλόδοξη στην είσπραξη εσόδων, παρά τη βαθιά ύφεση, την καθίζηση της κατανάλωσης, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας.

8ον. Δεν υπάρχει αναπτυξιακός προσανατολισμός. Η Κυβέρνηση κρατά το ΠΔΕ, που κατά την ίδια «αποτελεί το σημαντικότερο μέσο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής», στο 3,7% του ΑΕΠ, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Σύμφωνα μάλιστα με το ΙΟΒΕ, η μείωση του εφετινού Προγράμματος ευθύνεται για τη μισή ύφεση.

9ον. Το δημόσιο χρέος μεγαλώνει και διατηρεί τη δυναμική του. Αναμένεται να «εκτοξευθεί» στα 362 δισ. ευρώ το 2011, δηλαδή αυξάνεται κατά 64 δισ. ευρώ σε 2 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

10ον. Η ανεργία διογκώνεται δραματικά. Αναμένεται να διαμορφωθεί στο 14,6% το 2011, από 9,1% το 2009».

5η Ενότητα: «Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2010, η δημοσιονομική προσαρμογή του 2011, καθώς και οι αστοχίες στις εκτιμήσεις και οι αποκλίσεις από τους στόχους του «Μνημονίου», δικαιώνουν τη στάση της ΝΔ.

Επιβεβαιώνουν ότι το «θεραπευτικό σχήμα» που έχει τεθεί σε εφαρμογή δεν είναι κατάλληλο.

Καθιστούν επιβεβλημένη την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

Και αυτό γιατί η δημοσιονομική εξυγίανση και πειθαρχία είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή, συνθήκη για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η άμεση συγκρότηση σχεδίου και η ανάληψη δράσεων για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού προτύπου.

Βασικοί άξονές του είναι:

1ος. Η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, κυρίως, μέσω της περιστολής των δαπανών.

2ος. Η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και του συντονισμού σε όλα τα επίπεδα του φορολογικού, ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού.

3ος. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα φτώχειας και ανεργίας που σαρώνει τη χώρα.

4ος. Η ανάληψη των αναγκαίων μέτρων τόνωσης της αγοράς.

5ος. Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

6ος. Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών ώστε να αξιοποιηθούν λιμνάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

7ος. Η επένδυση στη γνώση, στην έρευνα και στην καινοτομία.

8ος. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

9ος. Η δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

10ος. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

6η Ενότητα: «Σε αυτούς τους άξονες πολιτικής δράσης η ΝΔ, συνέβαλε και θα συμβάλλει με σύνεση, με συνέπεια, με υπευθυνότητα, με αποφασιστικότητα.

Άλλωστε έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά, ότι ασκεί με ευθύνη τον εκάστοτε θεσμικό ρόλο της.

Τον τελευταίο χρόνο:

  • Ενίσχυσε την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
  • Συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στην αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.
  • Πρότεινε, έγκαιρα, συσταλτικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.
  • Στήριξε χρηματοπιστωτικά μέτρα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.
  • Στήριξε διαρθρωτικά μέτρα για τη βιώσιμη διόρθωση των δημόσιων οικονομικών και για την απελευθέρωση δυνάμεων και πόρων στην Οικονομία.
  • Στήριξε αρκετές από τις ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο πρόσφατο «Πολυνομοσχέδιο».
  • Κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.

Έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο της η ΝΔ και ο Πρόεδρός της κ. Σαμαράς.

Έναν ρόλο που ποτέ δεν «έπαιξε» ο κ. Πρωθυπουργός ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Συμπερασματικά, ο Προϋπολογισμός του 2011 εδράζεται σε έωλες παραδοχές, ενσωματώνει μη ρεαλιστικές προβλέψεις, αγνοεί την ανάκαμψη της οικονομίας και την κοινωνική προστασία. Για αυτό είναι ένας μετέωρος Προϋπολογισμός. Είναι ένας Προϋπολογισμός μιας «εικονικής πραγματικότητας».

Και θα αποδειχθεί ως ο πρώτος «προσωρινός» Προϋπολογισμός για το 2011.

Πολύ γρήγορα θα αναθεωρηθεί, όπως, άλλωστε έγινε και με το Προσχέδιό του. Γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την αδιέξοδη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Γεγονός που αποτελεί άλλη μία ισχυρή ένδειξη της αναγκαιότητας αλλαγής του μίγματος οικονομικής πολιτικής. Αναγκαία αλλαγή για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες των Ελλήνων πολιτών».