24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα 2010..."Χρόνια καλά και ο Θεός βοηθός"

23-12-2010...
Φεύγω από την Αγ. Παρασκευή στις 11.00 το βράδυ και πηγαίνω στην Κυψέλη, περνώντας από τον Χολαργό βγαίνω Μεσογείων, φτάνω Αμπελόκηπους και κατηφορίζω την Αλεξάνδρας, όπου στο τέλος κάνω δεξιά την Πατησίων και πηγαίνω Κυψέλη.
Η επιστροφή μου θα μπορούσε να ήταν εξίσου απλή αλλά την έκανα αρκετά πολύπλοκη για να διαπιστώσω αν αυτό που έβλεπα ήταν παντού το ίδιο.
Τι είδα ?

Αυτό που δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου Χριστουγεννιάτικα.
Μια Αθήνα, με σκοτεινά μπαλκόνια, ελάχιστο έως ασήμαντο δημοτικό στολισμό, μια μελαγχολική πρωτεύουσα, που και ο ποιό αδιάφορος θα παρατηρούσε.
Ένα ψυχοπλάκωμα με κυρίευσε, μια μελαγχολία με πλάκωσε και στο μυαλό μου ήρθε μια κουβέντα του Α. Σαμαρά που είπε στην Αργολίδα.. «μην αφήνετε να καλλιεργείται ο φόβος»...«λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ».. πόσο δίκιο είχε ο άνθρωπος ! !

Στα όρια ( και όχι μόνο) της κατάθλιψης βρίσκεται ο Έλληνας ?
Το πρόβλημα είναι πλέον έντονο.
Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη βόλτα όπως έκανα εγώ για να διαπιστώσετε το αυτονόητο, βγείτε απλά στο μπαλκόνι σας και κοιτάξτε γύρω σας, δείτε ακόμα και το δικό σας μπαλκόνι και θα καταλάβετε τι σας έχει συμβεί και τι έχετε πάθει ! !

Ποιός να στολίσει και γιατί, ανεργία, μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, δώρων, απλήρωτοι μισθοί ( ακόμα) εργαζομένων, απλήρωτοι λογαριασμοί ( κάρτες, ΔΕΗ, δάνεια), άδεια μαγαζιά....και τελειωμό δεν έχει.

Ποιός να στολίσει και γιατί, το κύριο συναίσθημα που διαπιστώνεται είναι ο θυμός, που σημαίνει ματαίωση των προσδοκιών και της ελπίδας,
και o φόβος είναι πλέον ο ""καλλίτερος"" σύμβουλος μας.

Παραμονή Χριστουγέννων και δεν θυμίζει τίποτα.
Παραμονή Χριστουγέννων 2010 και δεν έχει καμία σχέση με τα περσινά Χριστούγεννα, και ας πέρασε μόνο ένας χρόνος.
Παραμονή Χριστουγέννων και ο κόσμος αντί να περπατάει με ψηλά το κεφάλι και να βλέπει τον ουρανό , κοιτάει τα παπούτσια του ! !
( μήπως και βρει τίποτα )

Χριστούγεννα 19!! - 2009.."Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα"
Χριστούγεννα 2010..."Χρόνια καλά και ο Θεός βοηθός"
kinigos lamogion

Υ.Γ. Και μένει μόνο το κείμενο μου να μοιάζει με στραπατσαρισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο


ΑΓΡΙΟ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά πηγαίνουν για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην Γερμανία,έκραξαν ΑΓΡΙΑ το ζεύγος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ καθώς και το ζεύγος ΒΑΛΛΗΝΑΚΗ κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του ΜΟΝΑΧΟΥ.ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και καθώς περίμεναν τις βαλίτσες τον ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΑΝ.
Σύμφωνα με άλλες ΜΗ διασταυρωμένες όμως πληροφορίες,οι ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ήταν στις ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για ΕΛΛΑΔΑ και ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ αντελήφθησαν τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στις ΑΦΙΞΕΙΣ( όσοι ξέρουν το αεροδρόμιο του ΜΟΝΑΧΟΥ οι αφίξεις από τις αναχωρήσεις απέχουν κάποια χιλιόμετρα) και λόγω των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ τους ήρθε <ΦΛΑΣΙΑ> και τον έκραξαν.
Τώρα αν όλα αυτά σας φαίνονται ΠΑΛΑΒΑ,δεν φταίω εγώ,οι ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ μου το είπαν,όπως και οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πηγές του FIMOTRO που το δημοσιεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ.
Με αυτά και αυτά αύριο ξημερώνουν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ελπίζω η έλευσή του ΜΙΚΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να βάλλει μυαλό σε όλους τους ΚΑΦΡΟΥΣ,τα ΛΑΜΟΓΙΑ και όλα τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Το θρησκευτικό νόημα των Χριστουγέννων

Εκτός από την διασκέδαση και την απόλαυση των Χριστουγέννων, η γνώση του θρησκευτικού περιεχομένου των γιορτινών ημερών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί ή συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τεράστιος κατάλογος με έθιμα, τα οποία σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Αρκετά έθιμα, όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η ανταλλαγή δώρων, είναι δανεισμένα από τα πρώιμα ειδωλολατρικά θρησκευτικά σύμβολα.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες, ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει τόσο θρησκευτικές όσο και κοσμικές όψεις. Λόγω της έλλειψης πληροφοριών, η χριστουγεννιάτικη τελετουργία έχει λάβει τη σημερινή της μορφή, δανειζόμενη στοιχεία από τις διάφορες παραδόσεις πολιτισμών. Παραδοσιακά, η εποχή των Χριστουγέννων ξεκινά με τη νηστεία από τις 15 Νοεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι ημέρες των εορτών τελειώνουν στις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους, την ημέρα των Θεοφανείων.

Πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, οι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τον εορτασμό της γέννησης του Ιησού στις 25 Δεκεμβρίου. Κάθε μια από τις τέσσερεις εβδομάδες συμβολίζει το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι πιστοί αντιλαμβάνονται το Χριστιανισμό, μέσω της σάρκας, του αγίου πνεύματος, του θανάτου και της κρίσης του θανάτου του Ιησού. Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου στεφανιού, το οποίο αποτελείται από τέσσερα κεριά καρφωμένα σε έναν κύκλο με κλαδιά λουλουδιών, προέρχεται από τους Γερμανούς λουθηρανούς, και έχει υιοθετηθεί από πολλές εκκλησίες και οικογένειες. Κατά το ξεκίνημα κάθε μιας από τις τέσσερεις εβδομάδες, οι χριστιανοί ανάβουν και από ένα κερί καθώς λένε μια προσευχή.

Παραμονή των Χριστουγέννων
Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι εκκλησίες σε όλο τον κόσμο τελούν το Μεγάλο Απόδειπνο. Τα μεσάνυχτα, οι περισσότερες Καθολικές και Προτεσταντικές εκκλησίες διατηρούν ιδιαίτερες παραδόσεις με το άναμμα των κεριών. Η καθολική «Μεταμεσονύκτια λειτουργία των Χριστουγέννων» εισήχθη για πρώτη φορά από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία τον 5ο αιώνα. Οι λειτουργίες αυτές κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα σοβαρές και κάποιες άλλες πιο ανάλαφρες, εξαρτώμενες πάντα από τον κάθε πολιτισμό. Αυτή τη μέρα, οι προσκυνητές μπαίνουν στην εκκλησία σκυμμένοι.

Η μεγάλη ημέρα
Στους ιερατικούς κανόνες των Χριστουγέννων έχουν επίσης ενσωματωθεί και κάποια στοιχεία αρχαίων ιεροτελεστιών, όπως το έθιμο των κούτσουρων που συμβολίζουν την νίκη του φωτός κατά του σκότους του χειμώνα. Ακόμα, στις ευρωπαϊκές οικογένειες παρατηρείται το έθιμο της καύσης του στεφανιού.

Η ανταλλαγή των δώρων
Οι χριστιανοί, κατά παράδοση, ανταλλάσουν δώρα ως ένδειξη ενθύμησης του δώρου του θεού προς την ανθρωπότητα. Επίσης, η ανταλλαγή δώρων συμβολίζει το αρχαίο ρωμαϊκό έθιμο της ανταλλαγής δώρων με σκοπό την καλοτυχία για το νέο έτος. Στις περισσότερες χώρες όπου γιορτάζονται τα Χριστούγεννα, ένα μυθικό πλάσμα παραδίδει δώρα στα παιδιά. Από τον 19ο αιώνα, ο Άγιος Βασίλης και άλλα μυθικές φιγούρες έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη ως τα πιο ευγενικά, γενναιόδωρα και φιλεύσπλαχνα πλάσματα.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

" H επιμήκυνση του χρέους ως το 2020 έχει εγκριθεί "

Την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ.ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2020 έχει ουσιαστικά εγκρίνει το ΔΝΤ, αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Καθημερινή", που κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα.


"Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος,συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχει 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου" τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.


AΠΕ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/h-2020.html

Από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο

Αυτή του είδους τη λάσπη δεν πρέπει να την επικροτούμε ούτε να την δεχόμαστε χαμογελώντας

Για δύο λόγους:

1. Διότι πολύ σύντομα θα γυρίσει και εναντίον μας (όπως και στο παρελθόν με τα κολιέ της Νατάσας κ.λπ.) και τότε θα φανούμε δύο φορές γελοίοι όταν θα λέμε: «πετάει λάσπη»

2. Όλα γίνονται κατά παραγγελία: Προσέξτε πως ενώ αναφέρει το θέμα με την Τσιντικίδου και την "Χιονάτη"... κάνει γαργάρα το ίδιο θέμα με την ίδια "Χιονάτη" της αδερφής της υφυπουργού και ξαδέρφης του Υπουργού...

ΥΓ. Ρε Ιπποπόταμε ξέχασες να μας "ενημερώσεις" τι θα φάει τα Χριστούγεννα ο Καραμανλής και ξέχασες και τη φώτο της Αυριανής με τον δήθεν "αυθόρμητο" ναζιστικό χαιρετισμό του Μητσοτάκη...

Χριστουγεννιάτικες αγορές από 10 έως 1.000 ευρώ - Οδηγός για τα δώρα του Αϊ-Βασίλη

Μπορεί η αγορά να διανύει, αν και Χριστούγεννα, τις χειρότερες ημέρες της τελευταίας δεκαετίας, η γιορτινή συνήθεια της ανταλλαγής δώρων όμως θα διατηρηθεί και φέτος, έστω κι αν οι καταναλωτές αποφασίσουν να επιλέξουν- όπως αναμένεται ότι θα συμβεί- αγορές χαμηλότερης αξίας. Αλλωστε, είναι η πρώτη φορά φέτος που πολλοί Ελληνες δεν πήραν το δώρο ή το πήραν μειωμένο- και τα χρήματα αυτά θα λείψουν από την αγορά.

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16939468&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

Οπως όμως δείχνει η έρευνα που δημοσιεύει σήμερα το «Χρήμα», η οποία περιλαμβάνει προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα, λύσεις υπάρχουν για όλα τα πορτοφόλια και σε όλες τις δημοφιλείς αγοραστικές κατηγορίες των ημερών.

Δίπλα στις παραδοσιακές επιλογές της ένδυσης και της γαστρονομίας υπάρχουν δώρα για τους λάτρεις του αθλητισμού ή για τους ανθρώπους που προτιμούν τα αντικείμενα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Υπάρχουν και προτάσεις που αφορούν τους λιλιπούτειους καταναλωτές με παιχνίδια σε διάφορες τιμές, ενώ τα προϊόντα τεχνολογίας αναμένεται να έχουν και πάλι φέτος την τιμητική τους.

Ενα κόσμημα, για παράδειγμα, από ανακύκλωση παιχνιδιών αποτελεί ένα ευφάνταστο δώρο και πωλείται προς μόλις 10 ευρώ, ενώ ένα κρασί καλής ποιότητας μπορεί να βρεθεί στην τιμή των 9,30 ευρώ και το βιβλίο «Ληξιπρόθεσμα Δάνεια» του Πέτρου Μάρκαρη στην τιμή των 22 ευρώ θα ξαφνιάσει ευχάριστα βιβλιόφιλους και μη, καθώς ταιριάζει γάντι στην εποχή της κρίσης.

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16939950&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800

Με την κρίση να σοβεί στην ελληνική αγορά, στις προτιμήσεις των καταναλωτών θα κυριαρχήσουν τα πολύ μικρά δώρα, χαμηλής αξίας. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Deloitte για την καταναλωτι κή συμπεριφορά των Ελλήνων, οι αγορές για δώρα θα είναι μειωμένες φέτος κατά 23,5% ενώ η κρίση αναμένεται να πλήξει ακόμα και τα είδη διατροφής, στα οποία εκτιμάται ότι η μείωση θα φτάσει- σε σχέση με πέρυσι- το 14,8%. Επιπλέον, 7 στους 10 Ελληνες λένε ότι θα επιλέξουν λιγότερα δώρα, ενώ 81% θα προτιμήσουν τα φθηνότερα.

Πρώτη επιλογή στις αγορές θα είναι και φέτος τα είδη ένδυσης και υπόδησης και δεύτερη τα καλλυντικά και τα αρώματα, ενώ έδαφος κερδίζουν και τα χρηστικά δώρα όπως είναι τα είδη για το σπίτι. Παράλληλα, οι αγορές μέσω Διαδικτύου γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, αφού ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας σημειώνει αύξηση 75%. Αλλωστε, το Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και πιο χρήσιμο εργαλείο για να συγκρίνουν οι καταναλωτές τις τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ

Έκλειψη Ηλίου στο Άρη

Το διαστημικό όχημα της ΝΑΣΑ Mars Exploration Rover Opportunity, κατέγραψε με φωτογραφίες ανά 4 δευτερόλεπτα μιας έκλειψη Ηλίου στον Άρη (4 και 5 Νοεμβρίου) που οφείλεται σε ένα από τα δύο φεγγάρια του τον Φόβο (το άλλο είναι ο Δείμος). Από τις φωτογραφίες έφτιαξε ένα βίντεο και το έδωσε χθες στη δημοσιότητα:

Τουλάχιστον, βρήκε πάθος!

Δε ξέρω που θα σταθεί ο καθένας στο ματς της ΑΕΚ με την Λάρισα αλλά εγώ θα ήθελα να μείνω στο πάθος που έδειξαν οι παίκτες... Θες το πρόστιμο; Θες οι φωνές; Πάντως, λειτούργησαν!

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Άλλη μιας καταδίκη για το παχύδερμο που θέλει να "καθαρίσει" δήθεν την ελληνική πολιτική σκήνή

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/themos-karamanlis-magio.jpgΜΕ την απόφαση 1567/2010ΑΠ ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει το παχύδερμο εναντίον της απόφασης του Εφετείου και έτσι έμεινε η ποινή των 19 μηνών που είχε φάει, για να του λερώνει το ποινικό μητρώο.

Να θυμίσουμε ότι καταδικάστηκε για τη δημοσίευσε των τσοντοφωτογραφιών του Ζαχόπουλου με την Τσέκου που είχε δημοσιεύσει στη φυλλάδα του.

Παραμονή Χριστουγέννων διάλεξε ο Σημίτης να τα χώσει στον Γιωργάκη! Ρε τον αθεόφοβο!

Προβληματισμός και για την Ελλάδα

Ο Κ.Σημίτης εκφράζει προβληματισμό και για τις εσωτερικές οικονομικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στη συζήτηση περί τη χρεοκοπία και τους μηχανισμούς σωτηρίας της.

«Χρειάζεται να βελτιώσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των εταίρων της με άλλους τρόπους. Να συμβάλει σε σχέδια και πρωτοβουλίες για την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε όλη την Ένωση.» (ΣΣ. Και εγώ που νόμιζα ότι ο Γιωργάκης έχει αυξήσει την αξιοπιστία μας και κάνει πρωτοποριακές προτάσεις στην Ευρώπη!!!)

Παράλληλα, τονίζει ότι οι προτάσεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης πλην της έκδοσης του ευρωομολόγου δεν έγιναν γνωστές.

«Στο πόρισμα της Ειδικής Ομάδας που συστάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2010 η Ελλάδα δεν αναφέρεται μεταξύ των χωρών που παρουσίασαν τις απόψεις τους.

» Όπως και δεν έχει παρουσιαστεί, από ό,τι είναι ως σήμερα γνωστό, η θέση της Ελλάδος για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ένωσης, ένα θέμα στο οποίο τα άλλα κράτη έχουν υποβάλει ήδη τις απόψεις τους.»

Κατά τον ίδιο, η πρόοδος επιτυγχάνεται με προτάσεις, συνεννοήσεις, συνεχείς επαφές σε πολλά επίπεδα πριν από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

«Πρόοδος επιτυγχάνεται όταν δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά συνολικά για την ισχυροποίηση της Ενωσης. Οταν χτίζουμε τις αναγκαίες συμμαχίες ώστε αποφάσεις και θεσμοί να μην υπολείπονται των ευλόγων προσδοκιών μας.»
Newsroom ΔΟΛ

ARTEMIS: ALEXANDER (CD Mash-up sessions, Music: Stamatis Spanoudakis)

Ο φοβερός Αρτέμης σε ένα εκπληκτικό κομμάτι σε στίχους δικούς του και μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη. Το φοβερό παιδί της ελληνικής rapcore σκηνής ξαναχτυπά!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ taxalia και αγοράστε το online εδώ.


Διαβάστε τους στίχους:

ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΕΡ

(Ἐπιμελώδημα)
Τῶν Αἰγῶν ὁ ἀστήρ
ἀπ’τή γῆ τῆς Μακεδονίας εως τό Παμίρ
Σ΄ὅλον τόν γνωστό κόσμο
ἐξακτίνωσε τόν ἑλληνικό Λόγο
Δέν ἡττήθη ποτέ και ἀπό κανέναν
πρῶτον αὐτόν ὀνόμασε ἡ ἱστορία Μέγαν
Κίι ὅλη ἡ οἰκουμένη τώρα λέει:
Ἰσκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ - Καρνέϊν

Εἰν’ ἱστορία κί ὅμως ὑπερβαίνει τά ὅρια τοῦ μύθου
ὁ τράγος τῶν Αἰγῶν, τοῦ Δανιήλ τοῦ προφήτου
ὁ παῖς τοῦ Φιλίππου, πού ἔγινε παῖς τοῦ Διός
αὐτός πού σαν νέος Προμυθεύς ἔδωσε φῶς
μέχρι τά βάθη τῆς Ἀσίας, τά σκοτάδια
διαλύοντας τῆς ἀμαθείας καί τῆς τυραννίας
αὐτός πού ἄλλαξε τῆς ἱστορίας τό ῥεῦμα
δίνοντας ἕναν ἑλληνικό, καινούργιο κόσμο, μέγα.
αὐτός πού ἐνσάρκωσε ἰδανικά στό πρόσωπό του
τίς ἀρετές τοῦ πολεμιστοῦ καί τοῦ φιλοσόφου
αὐτός πού διέβη διά πυρός καί σιδήρου
γιά τήν πραγματοποίηση τοῦ πανελληνίου ὀνείρου
στόν Γρανικό, στήν Ἰσσό, στ’ Ἄρβυλα, στήν Ἄορνο Πέτρα
στόν Ὑδάσπη, ἄθλοι ἔξω ἀπ’ τά ἀνθρώπινα μέτρα
στήν ἔρημό τῆς Γεδρωσίας, στοῦ Καυκάσου τά χιόνια
πρότυπον ἡρωικόν ἀκατάλυτο στόν αἰώνα!

Ἔθεσε βάσεις γιά τή διάδοση τοῦ Εὐαγγελίου
οἱ χῶρες πού δέν τόν εἶδαν,δέν εἶδαν τό φῶς τοῦ ἡλίου
χάραξ’ ὁδούς, πού πάνω τους, ἔθνη βαδίζουν ἀκόμα
τί κί ἄν παρῆλθαν δυό χιλιάδες τριακόσια χρόνια
αὐτός ἐπίσης ὤθησε τήν ἑλληνική μας γλώσσα
ἀπ’ τήν Ἐσχάτην Ἀλεξάνδρειαν ἕως τή νῆσο Σοκότρα
κίι ἀπ’ τό Γιβραλτάρ ἕως τίς πεδιάδες τοῦ Παντζάμπ
γι’αὐτό ὡς φόρο τιμῆς τοῦ ἀφιερώνω αὐτό τό ῥάπ
σήμερα π’ ἀρκετοί πολεμοῦν νά ρίξουνε τή δρῦ
ἀσημαντότητες, ἄνθρωποι πραγματικά μικροί
νά ξέρουν πῶς ἀέρα δέρουν, κερδίζουν μόνο χλεύη
ὁ βασιλεύς Ἀλέξανδρος ζεῖ καί βασιλεύει!

taxalia.blogspot.com

Μ. Κεφαλογιάννης: Τα Greek Statistics είναι κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ..είναι τα "Greek Simitics"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, κατή την χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού εξάντλησε την δευτερολογία του αναφερόμενος στα "greek statistics" - στον τρόπο με τον οποίον «μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος μήνυση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Blumberg σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κος Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο έγγραφα, στα οποία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εμφανίζεται να προτείνει στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ, τρόπους για «να κρύψουμε χρέος 3 δισ. ευρώ» και ο κος Δρυς εμφανίζεται να «συμφωνεί» με την πρόταση.

«Άλλο έγγραφο του 1994, έφερε υπογραφή του Γ. Γεννηματά σε διαπίστωση πως το δημόσιο χρέος ήταν 19,5 τρισ. δρχ. «και το γνωστό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ, αυτό που κάνει και τώρα τις αλχημείες, ανεβάζοντας ένα πραγματικό χρέος 9% στο 12,5%, το ίδιο έκανε και το 1994: Ο αείμνηστος Γεννηματάς μας λέει πως το χρέος είναι 19,5 τρισ. και ένα χρόνο μετά ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέβαζε το χρέος στα 23,5 τρις, ενσωματώνοντας όλες τις λογιστικές διαφορές που υπήρχαν στην ΤτΕ από το 1950» δήλωσε.

«Η Eurostat διαπίστωσε έντεκα περιπτώσεις greek statistics για παραπλανητικές αναφορές σε δημοσιονομικά στοιχεία κατά την περίοδο 1997-2003» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Μας λέγει ο κος Παπανδρέου για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ο σοσιαλισμός είναι για τους πιστωτές μας ενώ η βαρβαρότητα μένει για τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κος Κεφαλογιάννης.

Αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε εποχή, μένουμε Ελλάδα!

Γιατί δεν υπάρχει ομορφότερος προορισμός για όλο τον χρόνο! Κλικ στις εικόνες για λεπτομέρειες:

ΣΟΚ! ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 160ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MOODY’S, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ Α.Ε.

Ο εν λόγω κύριος (νέος πρόεδρος Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας) διετέλεσε στέλεχος της Moodys Investors Service στην Νέα Υόρκη, για 22 έτη(θυμηθείτε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moodys, είναι εκείνος που υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και γνωρίζει τα οικονομικά μας εκ των έσω).

Συνεργάστηκε στενά με.....μεγάλο αριθμό εταιριών μεταξύ αυτών Siemens, Lockheed Martin και την Merril Lynch Co. ως οικονομικός αναλυτής.

Απο ότι φαίνεται η υπόθεση έχει πολύ ζουμί, καθώς προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Είναι τυχαίο οτι ο φερόμενος ως φίλος του Υπ.Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου, τυγχάνει απολαβές ύψους 160χιλ. ευρώ ετησίως;

Είναι τυχαίο ότι έχει εργαστεί, σε οργανισμούς οι οποίοι παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ενορχήστρωση της κρίσης, που ωφελούν μονάχα τα τραπεζικά καρτέλ;

Με ερώτηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Κ. Βελόπουλος παραθέτει το βιογραφικό του εν λόγο κυρίου και θέτει κάποια ερωτήματα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2bzxgLU2BRYv0ORzdDPjkWiy5m8zHrgYIbcd1F4nK3Y-189G5HDOlSQuz6y_8LdTyRJuRO4_ZC2v-v3u36Xs7d2R3kZf5qEAqfhQqGlrGby8D8z0Q0Ek7JKsx6YDnv2vdQEIyp2glBBk0/s1600/Screenshot+2010-12-24+03h+01m+51s.png

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010

Αγαπητοί συμπολίτες μου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Είθε η γέννηση του Χριστού να φέρει την ειρήνη, την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη που όλοι μας επιθυμούμε για έναν καλύτερο αυριανό κόσμο.

Ειδικότερα για την πατρίδα μας, εύχομαι από καρδιάς, να βγει γρήγορα από την οικονομική κρίση και οι δυσβάσταχτες θυσίες του Ελληνικού λαού να μην πάνε χαμένες.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι με τίμησαν επί τρεις ολόκληρες τετραετίες και είχα την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω την αγαπημένη μας πόλη από τη θέση του Δημάρχου.

Επί 12 ολόκληρα χρόνια υλοποιήσαμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος αφήνει στην πόλη πολλά σημαντικά μεγάλα έργα και νέες υποδομές σε όλους τους τομείς.

Καταθέσαμε ψυχή σ’ αυτήν την πόλη και αυτό είναι πέρα για πέρα εμφανές από τα εκατοντάδες έργα που πραγματοποιήσαμε επί 12 ολόκληρα χρόνια.

Εύχομαι τα έργα να συνεχιστούν, η ανάπτυξη της πόλης να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς και η Θεσσαλονίκη να κερδίσει το μέλλον που δικαιούται.

Προσωπικά, θα είμαι πάντα παρόν και πάντα θα εργάζομαι για μια Θεσσαλονίκη αντάξια της μεγάλης της ιστορίας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Τζέφρυ αφηγήται ανέκδοτο: Η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει!!

Σε ελεύθερη πτώση το φαβορί του ΠΑΣΟΚ για ΓΕΕΘΑ, "Στρατηγός" Φράγκος: Έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του army alert!

"Μπορεί να μη συμφωνώ μ'αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".
Δυστυχώς παρ όλη την καλή μας διάθεση να μην οξύνουμε την αντιπαράθεση μας με τον Α/ΓΕΣ, αφ' ενός λόγω του ότι η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη, και αφ' ετέρου λόγω των αγίων ημερών των Χριστουγέννων, ο κ. Α/ΓΕΣ, φοβούμενος δεν γνωρίζω τι, συνεχίζει με τον ίδιο ανίερο τρόπο τις επιθέσεις του.

Η συνέχεια στο armyalert.blogspot.com

Διαβάστε και το κείμενο που κατακρίνει τα καμώματα της κόρης του Φράγκου και με το οποίο προσπάθησαν να τεκμηριώσουν εκβιασμό αλλά ευτυχώς το δικαστήριο είχε άλλη άποψη:

ΥΓ. Ο "Στρατηγός" Φράγκος είναι άλλη μια περίπτωση που οι μακάκες της ΝΔ τον εκτόξευσαν στην κορυφή και σήμερα κάνει την κολοτούμπα και είναι φαβορί του ΠΑΣΟΚ για Αρχηγός ΓΕΕΘΑ... για να καταλάβετε για πόσο απύθμενη μαλακία εκ μέρους των δεξιών μιλάμε θα σας πω δυο πράγματα:

-Η ΝΔ έκανε κρίσεις στο Στρατό τον Αύγουστο του 2009, λίγο πριν τις εκλογές που όλοι ήξεραν ότι θα τις χάσει για να βάλει δήθεν δικούς της Αξιωματικούς και άλλαξε όλους τους αρχηγούς των σωμάτων... έτσι έβαλε και τον "δικό" της τον Φράγκο που σήμερα το ΠΑΣΟΚ τον προορίζει για αρχηγό ΓΕΕΘΑ...

-και για να προλάβουμε τους αφελείς που μπορεί να σκεφτούν ότι «το ΠΑΣΟΚ θα τον κάνει Αρχηγό παρόλο που τον έβαλε η ΝΔ γιατί δεν κοιτάζει τα κόμματα αλλά είναι αξιοκρατικό, opengov» κ.λπ μαλακίες... θα σας πούμε και ότι τον Αρχηγό του ΠΝ που έβαλε η ΝΔ τον Αύγουστο του 2009, μαζί με τον Φράγκο, το ΠΑΣΟΚ μόλις ήλθε στην εξουσία τον έφαγε λάχανο μιας και ο ίδιος τους έγραψε στα παπάρια του και δεν δέχθηκε να κάτσει να κάνει τον κολοτούμπα... ο άνθρωπος αρνήθηκε να πάει στην ορκωμοσία του Βενιζέλου και έβγαλε φύλλο πορείας ώστε να λείπει στην Γερμανία (όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ)... αντίθετα ο Φράγκος προοδεύει οικογενειακώς

Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.

Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.

Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.

Ανάλυση

Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε. Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;

Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.

Ο τρόπος

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.

Η διαδικασία

Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.

Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

20.000,00

20.000,00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ)

5

5

ΕΠΙΤΟΚΙΟ

6,75%

14,29%

ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ

393,67

468,38

ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ

3.620,15

8.102,64

ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ

23.620,15

28.102,64

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ

4.482,49

Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;

Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.

Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;

Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.

Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;

Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.

Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέον νόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.

Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;

Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη. Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας.

Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.

Και μετά;

Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονται εφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά.


http://daneia-kartes.zedo.gr/pages/odigies-pros-apelpismenous-danioliptes.php

Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Όπως κατηγορείται από διάφορους εμπαθείς. Το παρακάτω δημοσίευμα αποδεικνύει πόσο σκληρό ήταν το σύστημα επιλογής δημοσίων αναδόχων για τα δημόσια έργα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Καραμανλή

http://www.euro2day.gr

Δημόσια έργα: Ζει και βασιλεύει η μειοδοσία

Τι κι αν η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει επικρίνει το σύστημα της απλής μειοδοσίας για την επιλογή αναδόχων δημοσίων έργων;

Τι κι αν έχει εξαγγείλει την αντικατάστασή του από τη στιγμή όπου ανέλαβε καθήκοντα; Τι κι αν έχει παρουσιάσει από το καλοκαίρι τις βασικές αρχές του νέου συστήματος που σχεδιάζει να καθιερώσει;

Μέχρι σήμερα (δεκαπέντε ολόκληρους μήνες από την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υποδομών), οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων εξακολουθούν να διεξάγονται με το ισχύον από το 2004 σύστημα και οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι τεχνικές εταιρίες αυξάνονται, προδικάζοντας ουσιαστικά το αδιέξοδο στην υλοποίηση των νέων συμβάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στους πρόσφατους διαγωνισμούς τα ποσοστά έκπτωσης που έδωσαν οι μειοδότες κινήθηκαν στο 45% – 55%.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι δεν είναι μόνο οι μικρότερες τεχνικές επιχειρήσεις που, υπό την πίεση των οικονομικών προβλημάτων, αναγκάζονται να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις για να εξασφαλίσουν κατασκευαστικό αντικείμενο.

Στο… παιχνίδι των εκπτώσεων έχουν μπει το τελευταίο διάστημα για τα καλά και οι μεγάλοι όμιλοι, οι οποίοι μέσω θυγατρικών «χτυπούν» τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων. Πρόσφατα, η Ελλάκτωρ, μαζί με τη θυγατρική Κάστωρ Α.Ε., αναδείχτηκε μειοδότρια με ποσοστό 55,5% σε έργο 7,3 εκατ. ευρώ (κατασκευή επιβατικού σταθμού στον λιμένα Λαυρίου).

Επιπλέον, ο όμιλος Intrakat, μέσω της θυγατρικής Πρίσμα Δομή, έδωσε έκπτωση 47,6% σε έργο 8,9 εκατ. ευρώ (ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης της Καρδίτσας) και κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό.

Πάντως, οι ημέρες ύπαρξης του μειοδοτικού συστήματος τελειώνουν, καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ ακόμα τις αλλαγές τις οποίες ζητούν επίμονα οι εργοληπτικές οργανώσεις εν όψει της δημοπράτησης νέων έργων το 2011.

Oι μεγαλοεργολάβοι πιέζουν για την αλλαγή του συστήματος που τους περιόρισε σημαντικά τα περιθώρια κέρδους.

citizengr.wordpress.com

Σκύλακες ἐξ ἀλλοτρίων πόνων(κόπων) τρεφομένοι. (Μέρος δεύτερο)

Χαλκεὺς καὶ κυνάριον.(Αίσωπος)

Χαλκεὺς(σιδεράς) εἶχε κύνα, καὶ ὅτε μὲν ἐχάλκευεν(εργάζονταν), ὁ κύων ἐκοιμᾶτο(ο θόρυβος δεν τον ενοχλούσε), ὅτε δε έπαυεν τὸν ἄκμονα κρούειν(ώρα φαγητού σου λέει), εὐθὺς ἐγείρῃ καὶ τὴν κέρκον(ουράν) έσειεν.

Τοὺς ἐξ ἀλλοτρίων πόνων ἐφιεμένους ἐσθίειν ὁ μῦθος ἐλέγχει και ο νοών, νοήτω.
(Λυπάμαι φίλοι μου, αλλά φωτό σκυλάκι με αντιπαθητική μούρη σαν κι' αυτές που έχω υπ'οψιν μου, δεν βρήκα όσο κι' αν έψαξα . Όλες οι φατσούλες είναι τόσο συμπαθητικές που είναι κρίμα για να τις "συσχετίσει" κανείς.)
(Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.)

1) Τους προστατεύει πάντα, η πολιτική εξουσία και οι διοικήσεις στους οργανισμούς του δημόσιου τομέα, γιατί είναι τα "ρεφλέξ αμορτισέρ" τους.
2) "Ροκανίζουν" τις εισφορές των εργαζομένων και τα πολιτιστικά κονδύλια, με τα κινητά τηλέφωνα, τραπεζώματα υμετέρων πολιτευτών(καθόλου δίαιτα δεν κάνεις κα.... και έχεις πάρει πολύ βάρος....) "κοινωνικές εκδηλώσεις", κλπ και το απεργιακό ταμείον είναι μονίμως "μείον" , οπότε αναγκάζονται να ζητούν δάνεια από τις επιχειρήσεις, π.χ στην ΔΕΗ, που όπως είπε ο πρόεδρός της στην βουλή, αυτό είναι σύνηθες και απόλυτα φυσιολογικό.
3) Έχουν ρουφιάνους άλλα "σκυλακάκια κανίς" ή "στέρφα ζωντανά ψηφοφόρους", που τους σείουν την κέρκον τους(ουρά), για ραχάτια, ρουσφετάκια, επιδοματάκια και θεσούλες.
4) Έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους ασχέτως πολιτικού χρώματος, σκύλακας σκυλάκου μάτι δεν βγάζει, εκτός κι,αν είναι να μοιράσουν συνδικαλιστικές θέσεις, με εργασιοαπαλλαγή.
5) Έχουν του πιο έγκριτους νομικούς συμβουλάτορες-μερικοί έχουν γίνει ζάπλουτοι-τους οποίους απασχολούν κυρίως στα δικαστήρια, για την προστασία της ανύπαρκτης τιμής και υπόληψής τους και λιγότερο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
6) Είναι επικίνδυνοι και "ξεσκίζουν" όσους τους αμφισβητούν ή τολμήσουν να "πηδήξουν" έξω από το μαντρί".
7) Με τους πολιτικούς είναι κω.... και βρ.... και ονειρεύονται να γίνουν και αυτοί κω.... στο "μπουρδέλο" και δυστυχώς, πολλοί από δαύτους γίνονται.
8) Με τα ΜΜΕ έχουν μόνιμο έρωτα, τσουπ κάθε τόσο στην TV, γιατί έτσι γίνονται αναγνωρίσιμοι και επενδύουν στο "πολιτικό" τους μέλλον.
9) Κάποιοι απ' αυτούς είναι "προκλητικά" ημιμαθείς και αγράμματοι κι' όμως το παίζουν "κριάρια στο κοπάδι"[Συνάντησα, πριν αρκετά χρόνια που πήγα να δουλέψω, έναν πρασινόβλαχο της κλαδικής, από τον ορεινό βάλτο(ας με συγχωρέσουν οι συντοπίτες του)που με πλησίασε να με "προσηλυτίσει", "ακ συνάδιλφι ίσι νέους κι δεν ξέρς, πρεπ' όπους δήπουτι να γραφτίς στιν Πάσκι, ακ κι μένα πούμι παλιουσιρά, έτσ' θα πας μπρουστά, εδό ιν' η δίναμ", κι' εγώ τότε ο έρημος να μην μπορώ να τον διαολοστείλω τον αρχηρουφιάνο, αλλά από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι ο παμπόνηρος αυτός ήταν συμπαθής σε όλες τις τάσεις γιατί τραγούδαγε ντάμπλ το δημοτικό "τ'ακούς μαυριδερούλα μου", που για όσους γνωρίζουν, έχει την ίδια μελωδική γραμμή με το "Γρίβαμ σε θέλει ο βασιλιάς".
10) Όταν οι νέοι με αρκετά, οφείλουμε να ομολογήσουμε προσόντα σήμερα , ξεκινάνε την ζωή τους στην παραγωγή, κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχουν τρεις μόνον επιλογές.
Θα υποταχθούν στα σκοτεινά αφεντικά των κλαδικών και θα δουλεύουν σαν βόδια, άλλα χωρίς κανένα ενδιαφέρον και όραμα ή θα κοντραριστούν μαζί τους και θα τους φάει η μαρμάγκα της πουστιάς και της αλητείας ή θα "ειδικευθούν στο κωλοβάρεμα" , με την σκέψη προς δόξαν τίνος να προσφέρω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τις δυνατότητές μου στον εργασιακό φορέα-και κατ' επέκταση στην κοινωνία και την πατρίδα-γιατί να δώσω παραπάνω απ' ότι παίρνω, προς δόξαν των κοπρόσκυλων ;

Κ' έτσι φίλοι μου, δυστυχώς για τις επόμενες γενιές, έχουμε πέσει εις "πάγην ιλύος" και βουλιάζουμε, παραμένοντας απαθείς θεατές της βρόμικης, δύσοσμης και "θανάσιμης" παράστασης, του "θιάσου της τεμπελχανίας και κουτοπονηριάς".

ΕΛΕΟΣ!...

Γ.Δ.