29 Δεκεμβρίου 2010

Μια Νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου - Ενδιαφέρουσα και δυστυχώς μάλλον αληθινή.

Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, της Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:

Η συνέχεια στο greekalert.com

Δεν έβαλαν βέτο, έμειναν οι γκρίζες ζώνες

Προσφάτως η Ελλάδα αποχώρησε από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση αεράμυνας Noble-aspect 2010 επειδή το ΝΑΤΟ απέρριψε τη θέση της Ελλάδας και δεν συμπεριέλαβε στην άσκηση τα νησιά του Αν. Αιγαίου και κυρίως τις αεροπορικές δυνάμεις (αεροδρόμιο-ραντάρ) της Λήμνου.

http://s.enet.gr/resources/2010-12/el281210p005-thumb-large.jpg

Το έγγραφο 1 (αριστερά), εμπιστευτικό του ΝΑΤΟ, δείχνει την υιοθέτηση των τουρκικών απαιτήσεων από τη συμμαχία. Το έγγραφο 2 (πάνω δεξιά) είναι τουρκική επιστολή του 1998 προς τον γ.γ. Χαβιέ Σολάνα. Επιμένει ιδιαίτερα για τη Λήμνο. Το έγγραφο 3 (κάτω δεξιά), ελληνική επιστολή προς τον γ.γ. το 1998, περιέχει τις ελληνικές θέσεις Κατ' αυτόν τον τρόπο το ΝΑΤΟ εφάρμοσε κατά γράμμα τη διαταγή του 2006 (που απαγορεύει στα ελληνικά αεροσκάφη για σκοπούς ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα νησιά του Αν. Αιγαίου, να πετάνε πάνω από αυτά και να προσγειώνονται σ' αυτά) και δεν συμπεριέλαβε τα 7 F16 τα οποία εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Λήμνου να προσγειώνονται και να απογειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό για να συμμετάσχουν στην άσκηση. Το ίδιο έπραξε το ΝΑΤΟ και για το στρατιωτικό ραντάρ της Λήμνου και δεν το συμπεριέλαβε στην άσκηση.

Η ελληνική αποχώρηση από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση δεν αποτελεί λύση, απλώς καταγράφει την πολιτική αδυναμία διαχείρισης της ανάκλησης της απαράδεκτης διαταγής του ΝΑΤΟ, η οποία ευθέως θέτει θέμα ακεραιότητας της ελληνικής κυριαρχίας για όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Το θέμα της διαταγής του ΝΑΤΟ (AEGEAN POLICY 26/8/2006) η οποία δημιουργεί καθεστώς γκρίζας ζώνης για τα νησιά του Αν. Αιγαίου και θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία για την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, τη ζώνη αλιείας, την περιοχή έρευνας και διάσωσης και τα χωρικά ύστατα, έχει αφετηρία το 1995.

Λόγω αδυναμίας

Τη χρονιά εκείνη, λόγω αδράνειας και αδυναμίας τής τότε κυβέρνησης, η Τουρκία πέτυχε ώστε το ΝΑΤΟ να αποδεχθεί ότι τα νησιά του Αν. Αιγαίου τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, όπως φαίνεται στο έγγραφο (1) που παρουσιάζει η «Ε».

Στο έγγραφο αυτό, που αποτελεί οδηγία του ανώτατου διοικητή των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αναφέρονται ονομαστικά τα νησιά του Αν. Αιγαίου ως αποστρατιωτικοποιημένα.

Αυτή ήταν η αφετηρία για να φτάσουμε στη διαταγή του AEGEAN POLICY 26/8/2006.

Εκτοτε η Τουρκία ουδέποτε έκανε πίσω από τη «σταθερή τουρκική θέση» σύμφωνα με την οποία δεν δέχεται την άμεση ή έμμεση συμπερίληψη στα έγγραφα του ΝΑΤΟ στρατιωτικών μέσων που εδρεύουν παρανόμως σε αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες...».

Τον Νοέμβριο του 1998 ο τότε πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ Ονούρ Οϊμέν (έγγραφο 2) σε συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ υπό τον τότε γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα και με τη συμμετοχή τού τότε πρέσβη της Ελλάδας Γ. Σαββαΐδη κατέθεσε τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, σε τρισέλιδο υπόμνημα, που υποστήριζε ότι τα νησιά του Αν. Αιγαίου για διάφορους λόγους, π.χ. από ελληνική... εισβολή μέχρι καταπάτηση διεθνών συνθηκών, είναι όλα αποστρατιωτικοποιημένα.

Δυσαρέσκεια

Οι ελληνικές αντιρρήσεις υπήρξαν τα επόμενα έτη ήπιες και δεν ανέτρεψαν τις οδηγίες του SACEUR. Οπως φαίνεται και στο ελληνικό έγγραφο της 5ης Νοεμβρίου 1998 (έγγραφο 3), η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά της για την τροπή των πραγμάτων και την άρνησή της να δεχθεί τις αποφάσεις, εστιάζοντας τις αντιρρήσεις της μόνο στην περίπτωση της Λήμνου.

Ωστόσο ανάλογες ενέργειες η Τουρκία έκανε το 1996 και προς το EURO CONTROL και τον ICAO, με αποτέλεσμα να αποδεχθεί ο τελευταίος ότι η Λήμνος τελεί υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και να απαγορεύει τη χρήση του στρατιωτικού ελικόπτερου που εδρεύει στο νησί για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Από το 2002 η Τουρκία πέτυχε μέσω των ΝΑΤΟ, EURO CONTROL, ICAO να καταστήσει το Αν. Αιγαίο στην πραγματικότητα μια «γκρίζα ζώνη» με αποκορύφωμα τη ΝΑΤΟϊκή οδηγία του 2006, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στα ελληνικά μαχητικά να πετάνε πάνω από τα νησιά του Αν. Αιγαίου και στην περίπτωση που πετάξουν, τότε το στρατηγείο της Σμύρνης να τα αναχαιτίζει με τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι έχουν παραβιάσει την απαγορευτική διαταγή του ΝΑΤΟ AEGEAN POLICY 2006.

Για ανατροπή

Προσφάτως η ελληνική κυβέρνηση διά του ΥΕΘΑ δήλωσε ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την ανάκληση της διαταγής του 2006 σχετικά με τα νησιά του Αν. Αιγαίου, κάτι που μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο διότι η πρακτική που έχει αναπτυχθεί δύσκολα ανατρέπεται.

Και όμως η ανατροπή και η ανάκληση της διαταγής του 2006 θα μπορούσαν να έχουν γίνει αν η κυβέρνηση, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, αλλά και ο πρωθυπουργός ασκούσαν βέτο στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του, χάνοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία.*

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=236482

Η καλύτερη φώτο του 2010 από το National Geographic

Μέχρι τώρα προηγείται η παρακάτω φώτο (δείτε τις και ψηφίστε εδώ)

http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/15485/slide_15485_216346_huge.jpg?1293653910151

Μήπως θυμάται κανείς;

Μήπως θυμάται κανείς ποιός ήταν ο πρώτος επώνυμος που "κυνήγησε" ποινικά blogger, με αποτέλεσμα την πρώτη σύλληψη blogger στην Ελλάδα;

Ο "μεγαλόσχημος" διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού που εισήγαγε τη σύλληψη blogger στην Ελλάδα, έμαθε τώρα κι αυτός τα μυστικά του διαδικτύου κι έστησε ..τι άλλο; Blog! Εκεί λοιπόν γράφουν επώνυμοι φελλοί, οι οποίοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, χωρίς να έχουν να προσφέρουν κάτι... κανονικά celebrities της πολιτικής.
O tempora o mores...

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_7715.html

Εξοργισμένος ο Καραμανλής για τα περί γιουχαϊσματος

karamanlis_nd_7.jpgΕξοργισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απο τα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως δέκτη της οργής Ελλήνων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο του Μονάχου την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής είναι ενοχλημένος καθώς το γεγονός που συνέβη στο αεροδρόμιο του Μονάχου δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά…

Μάλιστα, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις και επεφημίες απο Έλληνες εκδρομείς που συνέπεσαν στην πτήση.

“Δεν υπήρξε ούτε ένταση, ούτε προκηλακισμοί”, επισημαίνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι άνθρωποι με βουλευτές της ΝΔ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένος απο τους διακινητές αυτών των διαρροών, τους οποίους αναζητά στο εσωτερικό της ΝΔ…

http://citizengr.wordpress.com/2010/12/29/4532/

52000 ευρώ για διαφήμιση πλήρωσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το τελευταίο δεκαήμερο

Η χώρα μας ζει μια εποχή βαθιάς ύφεσης που θα συνεχίσει και θα είναι βαθύτερη το 2011 όπου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία έχει αυξηθεί πολύ και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης οδηγεί τους πολίτες σε ακραίες αντιδράσεις.

Με αυτά τα δεδομένα το κρίσιμο ζητούμενο είναι πώς επιμερίζει κανείς τα βάρη και πώς μπορεί να προσφέρει ένα δίκτυ ασφαλείας στους πιο αδύναμους. Δυστυχώς όμως οι διορισμένοι από την πολιτεία περιφερειάρχες αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του λαού ασχολούνται απλά και μόνο με την διαφήμισή τους.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, το τελευταίο δεκαήμερο, μοίρασε το ποσό των 52000 ευρώ, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, για Δημοσιότητα Προβολή και Πληροφόρηση και αναρωτιέται ο κάτοικος της Πάρου, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη ενός οδηγού ασθενοφόρου; γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την σύνταξή μας, τον κουτσουρεμένο μισθό μας; και τόσα άλλα γιατί που μπορεί να αραδιάσουν όλοι οι κάτοικοι που ζουν σε τούτη δω, τη κανιβαλισμένη από τους «σωτήρες» της, χώρα.

Ή μήπως "λεφτά υπάρχουν" όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας;


Δείτε στις φωτογραφίες τα ποσά και τον λόγο που αυτά διατίθενται. (από τις φωτογραφίες αφαίρεσα τα ονόματα των υπαλλήλων και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς γιατί αυτοί δεν ενδιαφέρουν, αφού η απόφαση είναι πολιτική)

parospress.blogspot.com

Άννα Νταλάρα: Υπόσχεται ένταξη και δωρεάν στέγαση στους λαθρομετανάστες της Πάτρας

Η περιοχή της Πάτρας υποφέρει άγρια απο τους λαθρομετανάστες. Η Άννα Νταλάρα αγνοώντας την αγωνία των κατοίκων, υπόσχεται την ΕΝΤΑΞΗ (βλ νομιμοποίηση) και δωρεάν παροχή στέγης στους λαθρομετανάστες. Η περιοχή θα καταστεί ιδανικός πόλος έλξης για τους λαθρομετανάστες.

Η κυρία Νταλάρα όπως και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι με τα μέτρα που παίρνουν και τα προεκλογικά τους ψέμματα θα έχουν πολλούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, επενδύουν στη ψήφο των μεταναστών. Μεταβάλλεται η πληθυσμιακή σύσταση της χώρας για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας.

Οι Πατρινοί ψηφίζουν μαζικά ΠΑΣΟΚ, τώρα που βλέπουν μια κυβέρνηση που ξεζουμίζει αυτούς κι όχι απλά δεν δείχνει πρόθεση να διώξει τους λαθρομετανάστες αλλά τους υπόσχεται στέγη χτισμένη από κρατικά κονδύλια, τι θα πράξουν στις επόμενες εκλογές;


Εταιρικό πρόγραμμα τηλεφωνίας για τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ!

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε συνεργασία με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind ξεκινούν για πρώτη φορά πιλοτικό Πρόγραμμα Εσωτερικής Επικοινωνίας με μόνο 1 ευρώ πάγιο και δυνατότητα επιλογής συσκευής σε πολύ χαμηλές τιμές. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο http://www.onned.gr/files/prosforaWIND.pdf και δηλώσεις συμμετοχής στο http://www.onned.gr/.
openpress-gr.blogspot.com

ΟΝΝΕΔ για ΔΕΚΟ - εργασιακά

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά απέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή. Χωρίς αίσθημα ευθύνης και με απροκάλυπτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, απαίτησε να ψηφισθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος». Με αυτό δεν περιόρισε μονάχα τον επιβεβλημένο δημοκρατικό διάλογο, αλλά έκανε σαφές πως τα όσα ο κ. Παπανδρέου επαγγέλλεται περί συναίνεσης, είναι κενά περιεχομένου.

Αφού επί δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ καταλήστευε μέσω της φορολογίας την επιχειρηματικότητα και τους πολίτες για να προσλαμβάνει στο Δημόσιο τους κομματικούς πελάτες του, τώρα εξαναγκάζεται να σταματήσει. Σήμερα, επιβάλει οριζόντια μέτρα, όπως οι περικοπές στις ΔΕΚΟ. Χωρίς αιτιολογία, χωρίς στοιχειώδη αξιολόγηση αποφασίζει να περικόψει από όλους τους εργαζόμενους ένα μέρος του μισθού τους. Αυτό είναι μιααπλοϊκή, αλλά και άδικη λύση. Ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών. Αντιμετωπίζει ισοπεδωτικά όλους τους εργαζομένους.

- Πρότασή μας είναι η άμεση υιοθέτηση των αρχών της Νέας Δημόσιας Διοίκησης: λογοδοσία, συνεχής αξιολόγηση, αποκέντρωση, μέτρηση αποδοτικότητας. Κάθε ευρώ που δαπανάται, πρέπει να δημιουργεί πρόσθετη αξία, για τον πολίτη - καταναλωτή, για τον χρηματοδότη - φορολογούμενο. Και βέβαια τελικός στόχος παραμένει η απόσυρση του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρέπει ακόμη να σταματήσει η παραπληροφόρηση πως το μισθολογικό κόστος καθιστά μη ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Αυτά, άλλωστε, πρεσβεύει και η ευρωπαϊκή επιτροπή. Με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, η «δοκιμαστική περίοδος» εργασίας επεκτείνεται στους δώδεκα μήνες και οι απολύσεις θα γίνονται χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση. Για εμάς, τους νέους του τόπου, αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ανασφάλεια, αφού μας καθιστά φτηνό και «ανακυκλούμενο» εργατικό δυναμικό . Από την άλλη μεριά, ο διπλασιασμός του χρόνου που ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι απασχολείται σε έμμεσο εργοδότη («ενοικίαση») θα εντείνει τα προβλήματα. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα, δεν παρέχονται εγγυήσεις για τη θέση του εργαζομένου σε αυτού του είδους τις συμβάσεις.

- Πρότασή μας είναι η αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών: έτσι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα , χωρίς να μειωθούν οι μισθοί. Η αναπτυξιακή επιλογή , η τόνωση της απασχόλησης θα αντισταθμίσει τις μειώσεις. Στρατηγική επιλογή είναι ο συνδυασμός της ασφάλειας και της ευελιξίας. Χρειαζόμαστε μια αγορά εργασίας με κινητικότητα: ευελιξία για χάρη των εργαζομένων και όχι ευελιξία των εργαζομένων.Χρειαζόμαστε προστασία του επιπέδου ζωής και του εισοδήματος με πρόνοια για τους ανέργους και τις οικογένειες. Και τέλος, ενεργητικές πολιτικές εργασίας, με βάση τη δια βίου μάθηση, την επανακατάρτιση, το δικαίωμα- υποχρέωση στα προγράμματα απασχόλησης ανέργων.

Οι επιλογές της κυβέρνησης καθημερινά οπισθοδρομούν τη χώρα. Είναι αναγκαίο ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Εμείς ,ως νέοι άνθρωποι, πιστεύουμε στην Ελλάδα και παλεύουμε για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Η Ελπίδα είναι στο χέρι μας.

Απάντηση Αλογοσκούφη στο ότι «Οι κυβερνήσεις Καραμανλή διέλυσαν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και τα φορολογικά έσοδα κατέρρευσαν»

Τα φορολογικά έσοδα στην πραγματικότητα κατέρρευσαν κατά την πενταετία 2000-2004, και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό συνέβη λόγω επιλεκτικών μεγάλων φοραπαλλαγών που θεσμοθετήθηκαν, αλλά και της έντασης των γνωστών προβλημάτων των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

  • Οι εισπράξεις από έμμεσους φόρους μειώθηκαν από το 13,6% του ΑΕΠ το 2000, στο 12,1% του ΑΕΠ το 2003 και στο 11,6% του ΑΕΠ το 2004. Σε όρους του σημερινού ΑΕΠ, αυτή η απώλεια εσόδων ισοδυναμεί με 4,8 δις ευρώ.
  • Οι εισπράξεις από άμεσους φόρους μειώθηκαν από το 9,7% του ΑΕΠ το 2000, στο 7,9% του ΑΕΠ το 2003 και στο 8% του ΑΕΠ το 2004. Σε όρους του σημερινού ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με απώλεια εσόδων 4,1 δις ευρώ.
Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί κατέρρευσαν την περίοδο 2000-2004. Χωρίς να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, όπως συνέβη μετά το 2004, υπήρξε συνολική απώλεια εσόδων της τάξης του 3,7% του ΑΕΠ, που με βάση το σημερινό ΑΕΠ ισοδυναμεί με 8,9 δις ευρώ.

Αντιθετα, στην περιόδο 2004-2008, παρά τη σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα φορολογικά έσοδα όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ.
  • Οι εισπράξεις από έμμεσους φόρους αυξήθηκαν από το 11,6% του ΑΕΠ το 2004, στο 12,1% του ΑΕΠ το 2008. Σε όρους του σημερινού ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με αύξηση των εσόδων κατά 1,2 δις ευρώ.
  • Οι εισπράξεις από άμεσους φόρους, παρά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες, μειώθηκαν μόλις κατά 0,3% του ΑΕΠ. Από 8% του ΑΕΠ το 2004 στο 7,7% του ΑΕΠ το 2008. Σε όρους του σημερινού ΑΕΠ, αυτό ισοδυναμεί με 0,7 δις ευρώ.
Κατά συνέπεια, τα συνολικά φορολογικά έσοδα όχι μόνο δεν κατέρρευσαν, αλλά αυξήθηκαν κατά την περίοδο 2004-2008. Υπήρξε μία αύξηση κατά 0,2% του ΑΕΠ, παρά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, κάτι που με όρους του σημερινού ΑΕΠ ισοδυναμεί με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Τι λες ρε Παναή; Σοβαρά;

Είχαμε πει ότι σήμερα θα κάναμε την ανάλυση
για όσα δημοσιεύσαμε Δευτέρα και Τρίτη !

Αλλά ήρθε ο Παναής και άλλαξε
την ημερήσια διάταξη !

Τι ήταν αυτό Παναή που διαβάσαμε στη sfedona.gr;

Είπες :

" Να ξαναβρούμε τις θετικές πλευρές μιας λιτής ζωής¨! "

Τι λες ρε μεγάλε ;

Σοβαρά ;

Εσύ τί είσαι ;

Ιερομόναχος ασκητής σε μοναστήρι στο Φενεό ;

Πλάκα μας κάνεις ;


Είσαι στην κυβέρνηση για να κάνεις νουθεσίες στο λαό,
από άμβωνος περί λιτής ζωής ;

Σιγά μην το παίξεις και Χριστός στο τέλος
να μας καλείς να απαρνηθούμε τα εγκόσμια !

Το μόνο που απομένει είναι να κάνεις
καμιά διάλεξη για το προγαμιαίο σεξ !

Ρε πάτε καλά ;

Έχετε επαφή με όσα συμβαίνουν ;

Τι δουλειά έχετε να βγάζετε λόγους μέσα σε εκκλησίες ;

Τι είναι αυτά τα ανείπωτα ;

Λόγο με μικρόφωνο μέσα σε εκκλησία κάτω από τους αγίους ;

Που την πάτε την βαλίτσα ;

Να βγεις έξω από την εκκλησία και να μας πεις για το Four Seasons
και τα κουφέτα του Άκη, για τα ακίνητα στην Ακρόπολη και στον Κόρφο !

Να μας πεις για τα λεφτά του Μαντέλη και του Τσουκάτου Παναή !

Να μας πεις ποιοι έφαγαν τα λεφτά από τους εξοπλισμούς
σύμφωνα με δηλώσεις που έκανες σε εφημερίδα και μετά τις έκανες γαργάρα.

Άσε αυτά για τη λιτή ζωή να μας τα λένε
οι παπάδες και το κατηχητικό.

Σοβαρέψου επιτέλους Παναή !

Θες να γίνεις ποιμήν ;

Βάλε καλυμμαύκι και έβγα στη ρούγα !

Τι εννοείς "λιτή ζωή" ;

Να βγάζετε τον κόσμο στην ανεργία και
να κόβετε τους μισθούς των 700 ευρώ ;

Σας έχει μείνει καθόλου νιονιό ή σας το εξαΰλωσε το μνημόνιο ;

Και όλα αυτά μέσα σε εκκλησία ;

Για να φρικάρετε τελείως καθίστε και δείτε τους "καλεσμένους"
να ακούνε με σταυρωμένα τα χεράκια την ποιμαντορία του Παναή ..



Ε ρε χάλια ...
korinthix.blogspot.com

Ενιαίοι φορτιστές κινητών μέσα στο 2011

Σύμφωνα με την ΕΕ όλα είναι έτοιμα ώστε το 2011 να κυκλοφορήσουν φορτιστές συμβατοί με όλα τα κινητά, μιας και καθορίστηκαν πλέον τα Standards που πρέπει να πληρούν, όπως ανακοινώθηκε σήμαρα στις Βρυξέλλες.

"Τώρα είναι σειρά των εταιριών να τηρήσουν τη συμφωνία και να αρχίσουν να πουλάνε κινητά συμβατά με τον ενιαίο φορτιστή" δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Βιομηχανίας, Αntonio Tajani.

13 κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων Nokia, Apple, Sony Ericsson, Motorola και Samsung έχουν δηλώσει ήδη από το 2009 ότι θα παράγουν κινητά που θα φορτίζουν με τον ίδιο φορτιστή. Ο φορτιστής θα συνδέεται με το κινητό μέσω υποδοχής Micro-USB.

Απάντηση Αλογοσκούφη στο ότι «Οι κυβερνήσεις Καραμανλή ακολούθησαν ταξική πολιτική υπέρ των πλουσίων»

Και αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς εξωπραγματικός. Η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Στην περίοδο 2004-2008 η κυβέρνηση ακολούθησε μία οικονομική πολιτική η οποία ενίσχυσε σημαντικά την κοινωνική συνοχή.

Αναφέρονται ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία, πολύ μεγάλης σημασίας.

1. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από το 10,5% του εργατικού δυναμικού το 2004 στο 7,7% το 2008. Μεταξύ 2004 και 2008 δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

2. Το αφορολόγητο όριο ανέβηκε από τα 10000 ευρώ στα 12000 ευρώ. Μία αύξηση κατά 20% που αφορά τα χαμηλά εισοδήματα.

3. Οι φορολογικοί συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα μειώθηκαν στο 25% και έχει προγραμματιστεί η μείωσή τους στο 20% έως το 2014.

4. Στην πενταετία 2004-2008 η μέση αύξηση των ονομαστικών μισθών ήταν 5%, και ο μέσος πληθωρισμός 3,3%. Οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονταν κατά 1,7% το χρόνο, ενώ αν συνυπολογισθούν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις η μέση αύξησή τους ξεπερνούσε το 2%.

5. Το ΕΚΑΣ αυξήθηκε στα 230 ευρώ το μήνα, η σύνταξη του ΟΓΑ στα 330 ευρώ το μήνα, το επίδομα ανεργίας σε πάνω από 400 ευρώ το μήνα.

6. Οι χαμηλές συντάξεις αυξάνονταν κάθε χρόνο πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

7. Χορηγήθηκε πολυτεκνικό επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες.

8. Εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται σημαντικά προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του Γ’ ΚΠΣ, του ΕΣΠΑ και του ΤΕΜΠΜΕ.

9. Χορηγήθηκε έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής μέσω του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά €20 δις. Από τα €28,8 δις που ήταν το 2004 το 2009 αυξήθηκαν στα €48,7 δις. Σε σχέση με το ΑΕΠ, αυξήθηκαν από το 15% περίπου το 2004, στο 20% το 2009.

Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός περί ταξικής πολιτικής δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Τόσο η φορολογική, όσο και η γενικότερη κοινωνική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή ήταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ενίσχυσε τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.

Κυβερνητική αναλγησία σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

http://4.bp.blogspot.com/_2Moe9oj2j9c/S-w_Han_51I/AAAAAAAADSY/IpZLrTbvSSk/s1600/%CE%9B%CE%9F%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%94%CE%9F%CE%A3.jpgΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να καταχωρήσουν ιατρούς στα βιβλιάρια υγείας για το 2011, καθώς ο οργανισμός δεν έχει συμπληρώσει τη λίστα με τους ιατρούς!!! όπως αναφέρεται στο Φ73/39/20-12-2010 έγγραφο της διεύθυνσης παροχών ασθενείας του οργανισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της ακατανόητης προχειρότητας και αμέλειας της διοίκησης του οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν ιατρική περίθαλψη από πρώτης του νέου έτος. Οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να εξεταστούν από γιατρό, δεν θα μπορούν να γράφουν φάρμακα, αλλά ούτε και να γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων, με τραγική προχειρότητα και αμέλεια αφήνει στο έλεος του Θεού τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα ακόμη και να κινδυνεύει η ζωή τους, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς της πολιτικής ηγεσίας.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι για μία εβδομάδα από 13-12-2010 μέχρι 20-12-2010, καταχωρούνταν ιατροί στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνοιας είναι ακόμη και οι ασφαλισμένοι που ήδη καταχώρησαν γιατρούς, από 1ης του έτους δεν θα μπορούν να επισκεφθούν γιατρούς ούτε να γράψουν φάρμακα.

Ακόμη και αν (υποθετικά) από τις αρχές του νέου έτους υπάρξει η δυνατότητα καταχώρησης ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη έως ότου μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ, λόγω της τεράστιας προσέλευσης.

Η Κυβέρνηση απροκάλυπτα σπρώχνει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε ιδιώτες ιατρούς, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Για ακόμη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη για παροχές που έχουν ήδη πληρώσει τις εισφορές τους, ενώ οι ιδιώτες της υγείας θα τρίβουν τα χέρια τους «εις υγείαν» των «κορόιδων» ασφαλισμένων, εξαιτίας της πολιτικής ανικανότητας της ηγεσίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Δε χρειάζεται να αναφέρει κανείς ότι οι ασφαλισμένοι χάνουν χρόνο, χρήμα και εργατοώρες πηγαινοερχόμενοι στους κατά τόπους ΟΑΕΕ και φεύγουν άπρακτοι.

Ταυτόχρονα, ελεγκτές ιατροί υπάρχουν μόνο σε ελάχιστα παραρτήματα, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να κάνει δεκάδες χιλιόμετρα και να χάνει αμέτρητες ώρες ταλαιπωρίας για μια υπογραφή.

Αντίγραφο της απόφασης Φ73/39/20-12-2010 που απαγορεύει την καταχώρηση των ιατρών στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων δεν μας δόθηκε γιατί «απαγορεύεται» κατά τους υπευθύνους να κοινοποιηθεί, καθώς θεωρείται εσωτερική αλληλογραφία!!!




Σ.Δ.

Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ έβγαλε η κληρωτίδα του Κυπέλλου

Τα ζευγάρια προημιτελικών και των ημιτελικών του κυπέλλου:

Ατρόμητος - Διαγόρας ή Εθνικός Αστέρας εναντίον Κέρκυρα ή Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Διάλογο του προέδρου της Κυβέρνησης με τις κοινωνικές ομάδες

Εξαφανίστηκε η νεαρή Σημαιοφορίδου Ειρήνη

http://www.astynomia.gr/images/stories//2010/shmaioforidoy.JPGΠερισσότερα εδώ

Κυκλοφόρησε το νέο PATRIA

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1382.snc4/163413_483564114248_48948734248_5772930_5426085_n.jpgΚάθε φορά και καλύτερο, με τα νέα παιδιά που μετέχουν στη συντακτική ομάδα, να ξεδιπλώνουν τον πιο δημιουργικό τους εαυτό! Ο λόγος για το νέο τεύχος του περιοδικού PATRIA, ένα ταξίδι στον κόσμο του εθνικού και του υπερβατικού, στο πάντρεμα της παράδοσης και του έπους.

Με κύριο θέμα την κοινωνιο-βιολογία του συντηρητισμού και του φιλελευθερισμού και με αναφορές στην κάρτα του πολίτη η οποία απο-ιεροποιεί τη ζωή μας, στην κρίση και στο κράτος, στη μετάβαση από τη βιολογική πραγματικότητα στο καταναλωτικό αυτοείδωλο και την εθνική ταυτότητα ως βίωμα, αλλά και με συνέντευξη του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή και ένα γόνιμο διάλογο για τη μετανάστευση, το τεύχος αυτό καταπιάνεται με θεμελιώδη πλέον ζητήματα του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Χρίστος Γούδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νίκος Χιδίρογλου, Γιάννης Κολοβός, Κώστας Χατζής, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, Βαγγέλης Χανιώτης, Έφη Σέλλιου, Δημήτρης Σαββίδης, Μανούσος Καμπούρης, Νίκος Καρράς, μας καλούν «να σκεφτούμε διαφορετικά»...

ΚΑΡΦΙΤΣΑ 29.12.10

Καθημερινή πολιτική εφημερίδα

·Διανέμεται δωρεάν σε 25.000 φύλλα ημερησίως σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, σε 150 επιλεγμένα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος

·Διαβάζεται στο ίντερνετ www.karfitsa.gr

ΕΚΔΟΤΗΣ: Νίκος Καραμανλής
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος / gkessopoulos@gmail.com
ΥΠ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Φωτεινή Γκαμπαλέ / saleskarfitsa@gmail.com

Τίτλοι ειδήσεων σημερινού Τύπου 29.12.2010

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου)·Από την αρχή του έτους –Συγχωνεύσεις 4.500 Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Δήμων·Όλες οι λεπτομέρειες – Πόσο ακριβαίνει το ηλεκτρικό από την Πρωτοχρονιά – Τι θα πληρώνουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες·Δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Γ. Δημαράς – «Κυβερνά μια παρέα που γράφει κακή Ιστορία»! – «Η ομάδα του πρωθυπουργού λειτουργεί αυταρχικά»!

ΑΥΓΗ ·Σχολείο χωρίς βιβλία – Καταργούν τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων·ΔΕΗ- Αυξήσεις μποναμάς στους ιδιώτες·Το υπ. Εργασίας για το εργατικό δυστύχημα στο κτίριο του – Ομολογία ανοχής για το δουλεμπόριο και ανοχής για το έγκλημα

ΑΥΡΙΑΝΗ ·Ενώ οι μισθοί ισοπεδώνονται… - Πήραν φωτιά οι τιμές από το πετρέλαιο, ΦΠΑ και τις αυξήσεις της ΔΕΗ·Λοβέρδος: Δεν πρόκειται να τσακωθώ με τους φαρμακοποιούς·Έρχονται τα νέα τεκμήρια διαβίωσης – Πώς θα υπολογίζεται το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Γεννημένοι…χρεωμένοι – Κάθε Έλληνας χρωστάει τουλάχιστον 33.600 ευρώ·Εξάμηνη παράταση εφαρμογής του μέτρου – Πόσο θα κοστίσει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίων·Φορολογία – Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βαθύ λαρύγγι δίπλας τον Καραμανλή – Γυναίκα δημοσιογράφος που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου έδινε αναφορά στον Μιχ. Χριστοφοράκο για τα…πάντα! - Συνέντευξη στην DEUTSCHE WELLE- Γερμανός «σοφός» «σκοτώνει» το Μνημόνιο – «Μιλάει για τη δυσβάσταχτη λιτότητα που δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα – Συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά: «Οι θυσίες δεν θα έχουν αντίκρισμα – «Να βρούμε άλλες λύσεις»ŸΜισθοί πείνας για το 95% του Στρατού

ΕΘΝΟΣ ·Μποναμάς σε λίγους, χαράτσι σε πολλούς – Ηλεκτροπληξία για εκατ. Καταναλωτές από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ·Νέα τέλη στα ακίνητα – «Πράσινο» πιστοποιητικό από 9 Ιανουαρίου για τις πωλήσεις και τις ενοικιάσεις·Συγκοινωνίες – Μήνυμα Ρέππα στους απεργούς

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ·Ξέσπασμα του συμβούλου του προέδρου της Ν. Δ. Φαήλου Κρανιδιώτη – Σαμαρά διώξε από τη Ν. Δ. με τις κλωτσιές τους «ντιντήδες»·Λουκέτο σε πρατήρια με πειραγμένες αντλίες –Και ποινές φυλάκισης πέντε χρόνια και πρόστιμα που θα φθάνουν στο διπλάσιο του ποσοστού της κλοπής·Ο «Καλλικράτης» πετάει στον δρόμο 35.000 συμβασιούχους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ·Στην πυρά τα δωρεάν βιβλία – Βάζουν λουκέτο στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων·Βάζουν στο στόχαστρο το περιβάλλον Σαμαρά – Ποιοι στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια εν όψει των αλλαγών στη Ρηγίλλης·Στοιχεία σοκ από τις φορολογικές δηλώσεις του 2009- Δύο στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσαν ούτε 1 ευρώ στην Εφορία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ·Και ο ΟΟΣΑ επιτηρητής στη χώρα – Υπό την εποπτεία του οι δημ. υπάλληλοι·Έλεγχος στα βενζινάδικα, με ποινές χωρίς αντίκρισμα·Και 1.500% κέρδος στις τιμές αγοράς – Αισχροκέρδεια σε βασικά προϊόντα

ΕΣΤΙΑ ·Αισιοδοξία υπό προϋποθέσεις – Το 2011 μπορεί να είναι καλύτερο·Ο Τρισέ προειδοποιεί για το μέλλον του ευρώ·Πρόστιμα σε βενζινοπώλες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ·Εκκλήσεις για σωτηρία της Ευρωζώνης – Πληθαίνουν στην Ε. Ε. οι φωνές για δυναμικές πρωτοβουλίες από τους «16»·Ιδρύονται και πάλι Πειραματικά σχολεία – Σε όλη τη χώρα · Στις μικρές καταναλώσεις – 16,5 ευρώ ετησίως η μέση επιβάρυνση λογαριασμών ΔΕΗ

ΤΑ ΝΕΑ ·Παζάρια για τα κλειστά επαγγέλματα – Αναζητείται φόρμουλα για την κατώτατη αμοιβή των δικηγόρων και των μηχανικών·ΔΕΗ- Αυξήσεις δύο ταχυτήτων στο ρεύμα από τη ΔΕΗ·Όταν η Μέρκελ τα…έφτιαξε με τον Σαρκοζί….

«Οι Έλληνες θα αναρωτηθούν σε ένα ή δύο χρόνια αν άξιζε τον κόπο η θυσία»

http://www.dw-world.de/image/0,,1522531_1,00.jpgΤο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας είναι δυσβάστακτο», δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5 «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας σε συνέντευξη που έδωσε στην Deutsche welle.

Ο κ. Μπόφινγκερ χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει χαραχτεί για την Ελλάδα περισσότερο αυστηρό από όσο αντέχει η χώρα και με αποτελέσματα πού μακροπρόθεσμα. «Ακόμη και αν όλα έχουν τελικά καλή έκβαση, τα επόμενα δύο χρόνια η ανεργία θα ανέβει αισθητά, όπως και το χρέος, γιατί με αυτό το σχέδιο πρέπει να περιοριστούν κατ αρχάς τα επιπλέον χρέη, αλλά το ύψος του χρέους, δηλαδή το χρέος σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης, θα ανέβει αισθητά. Και με όλα αυτά οι Έλληνες θα αναρωτηθούν σε ένα ή δύο χρόνια αν άξιζε τον κόπο η θυσία και, εφόσον το χρέος και η ανεργία ανεβαίνουν, αν είναι σκόπιμη η παραμονή στην ευρωζώνη. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν σκέψεις και να βρεθούν λύσεις για να ξεπεράσει η Ελλάδα αυτήν την δύσκολη φάση»

EE: "Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν Έλληνες υπήκοοι στη διεκδίκηση κληρονομικών περιουσιακών δικαιωμάτων τους στην Τουρκία"

Παρέμβαση της Επιτροπής ζητά ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με σχετική γραπτή ερώτηση

Με αφορμή την ειδική αναφορά που κάνει η φετινή Έκθεση Προόδου της Ε. Επιτροπής για την Τουρκία στα «προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν Έλληνες υπήκοοι στην απόλαυση και καταχώρηση ακινήτου περιουσίας που τους ανήκει συνεπεία κληρονομικής διαδοχής και, πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην εφαρμογή από τις τουρκικές Αρχές του αναθεωρημένου νόμου περί κτηματολογίου, συμπεριλαμβανομένης και της ερμηνείας των διατάξεων περί αμοιβαιότητας», ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος υπέβαλε ερώτηση προτεραιότητας στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο κ. Füle . Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος ρωτάει την Επιτροπή:

-Εάν προτίθεται να επισημάνει στην Τουρκία ότι, όσον αφορά στην απόλαυση του δικαιώματος στην ακίνητη περιουσία (άρθρο 1 πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), δεν νοείται εφαρμογή του όρου της αμοιβαιότητας.

-Σε τί ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου η Τουρκία να εναρμονίσει τις πολιτικές, τις πρακτικές και τη νομοθεσία της με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς και με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ώστε να μην υφίστανται πλέον τέτοιου είδους περιορισμούς οι πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε.

-Εάν είναι ενήμερη για περιστατικά κατά τα οποία πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι είναι κληρονόμοι μελών της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία ή / και οι νομικοί τους εκπρόσωποι, δεν μπορούν βάσει εγκυκλίων της τουρκικής διοίκησης να έχουν πρόσβαση και να συμβουλευθούν τα επίσημα τοπικά υποθηκοφυλακεία. Εάν προτίθεται η Επιτροπή να διερευνήσει το ζήτημα αυτό και να το θέσει στην τουρκική πλευρά.

«Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες υπήκοοι στη διεκδίκηση περιουσιακών τους δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι ορθές. Όμως, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με διαπιστώσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις και ενέργειες», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Θ. Καράογλου: Υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας

"Τα στοιχεία τρομάζουν, αλλά στην κυβέρνηση μυαλό δεν βάζουν. Επανειλημμένες φορές έχουμε τονίσει ότι η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας θα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στην Εθνική μας οικονομία. Σήμερα, όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το αληθές αυτών που λέγαμε.

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες (δεν ξεχνάμε την αναστάτωση που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ είχε προχωρήσει σε αύξηση 1 μονάδας) έχει οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ μόνο κατά 5% το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους. Πολύ χαμηλότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί (περίπου 14%).

Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα έσοδα από τα ποτά, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, παρά τις τρεις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης γι΄ αυτά τα προϊόντα μέσα στο 2010. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα καύσιμα.

Το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό 4,6% στο γ΄ τρίμηνο του 2010, ενώ τα έσοδα του προϋπολογισμού αυξάνουν περίπου κατά 5% το πρώτο 11μηνο του έτους, μαζί με την περαίωση.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι στο -12,2%, ενώ επενδυτικός νόμος δεν υπάρχει για όλο το 2010. Κανένα αναπτυξιακό μέτρο δεν υλοποιείται από μια κυβέρνηση που προκάλεσε εκλογές και ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση μιας αναπτυξιακής πορείας.

Αντιθέτως, μάλιστα! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, προκάλεσε μια τρομερή ύφεση στην αγορά (σε 45.000 εκτιμώνται τα λουκέτα σε καταστήματα), ανασφάλεια στους πολίτες, αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Οι πολίτες έχοντας μειωμένα εισοδήματα είναι επιφυλακτικοί στις αγορές τους και η ψυχολογία τους ως καταναλωτές είναι στο ναδίρ, ενώ η ανασφάλεια στην κοινωνική ζωή της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο. Επόμενα βήματα της κυβέρνησης, μέσα στο 2011, είναι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης προϊόντων από το 11% στο 13%, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα νεκρώσει εντελώς την αγορά ακινήτων, το ΕΤΑΚ (που το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε), η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις (που ήδη ασφυκτιούν), ΦΜΑΠ στα ακίνητα, νέα αύξηση στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.

Στο μεταξύ, ακριβότερη γίνεται για το 2011 η αυτοπεραίωση για τους Έλληνες επαγγελματίες, οι οποίοι στην περίπτωση που θα επιλέξουν τη ρύθμιση αυτή, θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο. Αυτό οδηγεί σε υπέρμετρη φορολόγηση τις ειλικρινείς επιχειρήσεις, που θα προχωρούν σε αυτοπεραίωση.

Η πολυδιαφημιζόμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα, χωρίς -μέχρι σήμερα- να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο στόχος της είσπραξης 1,2 δισ. ευρώ εξακολουθεί να παραμένει ένα όνειρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δεσμεύθηκε, με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, να παρουσιάσει το Μάρτιο εξειδικευμένα μέτρα περίπου 13 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2014.

Όλα δείχνουν ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει την επιβολή νέων μέτρων αύξησης των φόρων και μείωσης των εισοδημάτων που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα οδηγήσουν στη γιγάντωση της πρωτοφανούς κρίσης, που πλήττει την Ελληνική κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, καταθέσει ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο, υπεύθυνο, ρεαλιστικό πρόγραμμα εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, που όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί, το γρηγορότερο, την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της. Πριν είναι πολύ αργά για την κοινωνία και την εθνική μας οικονομία

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΠΑΕΙ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ !!!

Αγαπητοί μου

Να ενημερώσω πως το βίντεο και η μουσική μου με τίτλο "Adagio for heroes" και "Land of the Brave and Betrayed" αντιστοίχως, κέρδισε την υποψηφιότητα ως καλύτερης μουσικής σύνθεσης στην κατηγορία Classical/Orchestral στα πλαίσια των Hollywood Music in Media Awards,δεν έλαβε το πρώτο βραβείο ομως το μύνημα πέρασε εκεί που πρέπει μιάς και η εν λόγω εκδήλωση αναμεταδίδετο σε 17 χώρες και 300 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Με εκτίμηση
Πάνος Χατζηγεωργιάδης

Δείτε και το βίντεο με την εξαιρετική μουσική του Π. Χατζηγεωργιάδη:



http://iperalitheias.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

Οργισμένος και με το δίκιο του ο Γιώργος Καρασμάνης, για την εγκατάλειψη του Ν. Πέλλας

Σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την απραξία των αρμοδίων έκανε με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Γιώργος Καρασμάνης. Ο Βουλευτής Πέλλας και Κοσμήτορας της Βουλής τόνισε ότι ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων υποδομής σε όλη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ και ενώ πολλά από αυτά τα έργα αφορούν σε όμορους Νομούς από τον δικό μας, ο Νομός Πέλλας απουσιάζει πλήρως από τις λίστες.

Η αγανάκτηση είναι απόλυτα δίκαια, καθώς είναι προκλητική η απραξία μερικών ανθρώπων που διοικούν αυτόν τον τόπο. Και τιμά ιδιαίτερα τον κ. Καρασμάνη η στάση που κρατά βγάζοντας στη φόρα τα "άπλυτα" όσων απλά κάθονται σε μια καρέκλα χωρίς να δρουν για το καλό των πολιτών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΘΕΜΑ: «Γιατί απουσιάζει ο Ν. Πέλλας από την ανακοίνωση έργων υποδομής προϋπολογισμού 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Με κατάπληξη και οργή ο ίδιος προσωπικά αλλά και δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μου πληροφορούμαστε από τον ημερήσιο τύπο σχετική ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων υποδομής σε όλη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 4,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την έκπληξη και την οργή μας εντείνει το γεγονός πως πολλά από αυτά τα έργα αφορούν σε όμορους Νομούς από τον δικό μας το Ν. Πέλλας, ο οποίος απουσιάζει από τις λίστες συγκεκριμένων Υπουργείων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι για το Νομό μας έχουν εγκριθεί σημαντικότατα έργα, έχουν διασφαλισθεί οι σχετικές δαπάνες από το ΕΣΠΑ και έχουμε στα χέρια μας τις δεσμεύσεις συναρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης για έγκαιρη υλοποίησή τους.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα έργα:

Δρόμος Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα: έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχουν διασφαλισθεί κονδύλια 120 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει η δέσμευση ότι μέσα στο 2010 θα δημοπρατηθεί.

Δρόμος Σκύδρα – Νάουσα – Βέροια: είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ αλλά παραμένει στο ψυγείο, και μια σειρά άλλων μελετών για παρόμοια έργα τα οποία παραμένουν ανενεργά.

Φράγμα Αλμωπαίου: έργο πνοής για όλο το Νομό, ενταγμένο και αυτό στο ΕΣΠΑ. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι και αυτό έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες… Ότι και αυτό το έχουν αφήσει στα συρτάρια τους να μουχλιάζει.

Επειδή μεγάλη είναι η οργή και η αγανάκτηση στο σύνολο των κατοίκων του Ν. Πέλλας, που από την υλοποίηση των παραπάνω έργων προσδοκούσαν και προσδοκούν σημαντική βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, έχουμε μόνο δύο ερωτήσεις για τους συναρμόδιους Υπουργούς και για το σύνολο της Κυβέρνησης.

Η πρώτη είναι: ποιοι λόγοι, ποιες σκοπιμότητες επέβαλαν αυτόν τον εξόφθαλμα προκλητικό αποκλεισμό του Ν. Πέλλας από την κατασκευή έργων ζωής;

Και η δεύτερη ερώτηση: να μας πουν εάν προτίθενται να επανορθώσουν αυτό που επιχειρούν σε βάρος ενός ακριτικού, προβληματικού, φτωχού Νομού και να βγουν δημόσια να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσουν τουλάχιστον τα συγκεκριμένα προαναφερθέντα έργα;

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

http://aridaianews.blogspot.com/2010/12/blog-post_5633.html

Ρε Λάμπη μπορούν κι οι Ελληνες, όταν λήξει η σύβασή τους με την ΕΡΤ, να συνεχίσουν να "προσφέρουν" τις "υπηρεσίες" τους "αμισθί" όπως οι τουρκόφωνοι;

Σιγά μην παραδεχόταν η ΕΡΤ ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη των δύο τουρκόφωνων δημοσιογράφων είναι φωτογραφική! Το παραδέχονται βέβαια έμμεσα μιας και πουθενά δεν αναφέρουν τους λόγους που επιβάλλουν την πρόσληψη δύο επιπλέον, πέρα του ενός μόνιμου, τουρκόφωνων δημοσιογράφων οι οποίοι λές και είναι μαγαζί τους έκαναν κάτι που οι Έλληνες συμβασιούχοι που απολύθηκαν από την ΕΡΤ δεν μπορούν να κάνουν... συνέχισαν μετά την "απόλυσή" τους να "προσφέρουν" αμισθί τις υπηρεσίες τους στην "πατρίδα" και την ΕΡΤ...

Είμαι περίεργος αν κάποιος Έλληνας συμβασιούχος της ΕΡΤ, που λήγει η σύμβασή του, το προτείνει στον Ταγματάρχη, αυτός τι θα του απαντήσει;

Διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση Λεονταρίδη-Βελόπουλου:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYJ7oP48NpOx0ACIDxjcxnjSBF35PfLXI54QqUd-ecmXQOLPqbFrYvhr0Ivv4bfdzXoop8upPfo64CzRRq4PXeRvxuK1pboG3eb49jEcMZFEGi0Qrxg6vEDnEzy87TsNp1ya1jbI2YlbX8/s1600/ert.JPG

Αρχές του 2011 η απόφαση της Κομισιόν για τη συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines

Απάντηση Επιτρόπου Almunia στους ευρωβουλευτές ΝΔ Κ. Πουπάκη και Γ. Κουμουτσάκο
 
Η Ε. Επιτροπή «δεσμεύεται ότι το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγει για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines - και αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιανουάριο 2011 - δεν θα είναι εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», ενώ «εάν εντοπιστούν προβλήματα στον ανταγωνισμό, τότε η Επιτροπή θα εξασφαλίσει ότι τα μέρη θα τα αντιμετωπίσουν με την ανάληψη των κατάλληλων δεσμεύσεων».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για την Πολιτική Ανταγωνισµού, κ. Joaquin Almunia, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κκ. Κώστας Πουπάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τους έντονους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί για το ενδεχόμενο να διαμορφωθούν μονοπωλιακές συνθήκες στις αερομεταφορές στην Ελλάδα.
Στο ίδιο επιφυλακτικό κλίμα με προηγούμενες δηλώσεις του, ο Επίτροπος Almunia επιβεβαιώνει ότι «η δυσκολία της υπόθεσης συγχώνευσης Olympic Air και Aegean Airlines έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς αερομεταφορών επιβατών στην Ελλάδα». Μάλιστα, στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, «εντάσσεται τόσο η αγορά υποχρεωτικής παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα, όσο και η αγορά παροχής υπηρεσιών εδάφους σε ορισμένους ελληνικούς αερολιμένες».
 
Η  πρόθεση της Επιτροπής να παρέμβει στο θέμα τον Ιανουάριο του 2011, με την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, είναι ενδεικτική της σημασίας που επιδεικνύει η Κομισιόν για την αποφυγή των επιπτώσεων από την λειτουργία μιας μονοπωλιακής αγοράς, αλλά και για τη διασφάλιση ότι «η σταθεροποίηση του κλάδου (αερομεταφορών) δεν θα πραγματοποιηθεί εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».
   
«Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Αlmunia. Η επόμενη περίοδος είναι σημαντική για το κρίσιμο αυτό ζήτημα που αναμένεται να έχει τον ανάλογο αντίκτυπο στην ελληνική αγορά αερομεταφορών, στους καταναλωτές και το επιβατικό κοινό ειδικότερα των ακριτικών περιοχών.
Συγκρατούμε με ιδιαίτερη προσοχή τη δέσμευση της Επιτροπής ότι θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα σχετίζονται με τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για ξεκάθαρη θέση που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τα αμέσως εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη αλλά και την κυβέρνηση», σχολίασαν οι δύο ευρωβουλευτές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.kpoupakis.gr

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/2011-olympic-air-aegean-airlines.html

Το ύπνο του δικαίου έριχναν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ στη διέλευση τουρκικής από την Κύμη

Ως γνωστό στις 22/12 η τουρκική κορβέτα BODRUM έφτασε μέχρι την Κύμη. Στα δελτία τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν βγήκε ανακοίνωση ούτε από τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, που είναι ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτής Σερρών, ούτε από τον τομεάρχη εξωτερικών που είναι ο Δ. Αβραμόπουλος.

Η τουρκική επιθετικότητα έχει αυξηθεί λόγω της γνωστοποίησης ερευνών που δείχνουν την ύπαρξη πετρελαικών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Η αδράνεια των τομεαρχών είναι απαράδεκτη, και θα πρέπει να συζητηθεί ενόψη του επικείμενου ανασχηματισμού των τομεάρχων. Ως αντιπολίτευση οφείλουμε να αντιδράμε ΑΜΕΣΑ σε τέτοιες ενέργειες για την προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων πιέζοντας όσο μπορούμε μια ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ενδοτική κυβέρνηση.
http://citizengr.wordpress.com/2010/12/28/4489/

Δεξί Εξτρέμ: Για να είμαστε βέβαια ακριβοδίκαιοι ο Λεονταρίδης είχε βγάλει μια ανακοίνωση την προηγούμενη όπου μιλούσε για την τούρκικη προκλητικότητα... όταν όμως η προκλητικότητα είναι καθημερινή πρέπει και οι αντιδράσεις της ΝΔ να είναι καθημερινές... αυτός που δεν συμμετέχει καθόλου και ακολουθεί τη πολιτική του ώριμου φρούτου στο ώριμο φρούτο είναι ο Αβραμόπουλος... Και ο ίδιος έχει ξεχάσει πότε έβγαλε μια ανακοίνωση εναντίον του Δρούτσα... αν έβγαλε ποτέ

Τα ράσα κάνουν τον παπά και τα φανταχτερά ονόματα αναβαθμίζουν τα σχολεία... ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει η Αννούλα

Διαβάστε καραγκιοζιλίκια:

«Tην ονομασία «Πιλότοι Γνώσης» παίρνουν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούν σήμερα στη χώρα, με σχετική πρόταση νόμου που πρόκειται να καταθέσει η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Οι «Πιλότοι Γνώσης» θα λειτουργούν ως χώροι πειραματικής εφαρμογής των αλλαγών που πρόκειται να κάνει το υπ. Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.»

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10946:pilotoi-gnosis-metonomazontai-ta-peiramatika-sxoleia&Itemid=1796