02 Ιανουαρίου 2011

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε το βράδυ στη Χιλή. το επίκεντρο ήταν στην Araucania, περίπου 600 χλμ από το Σαν Ντιάγκο. Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν θύματα ή υλικές ζημιές

Οι καλύτερες αναρτήσεις μας τον Νοέμβριο

2 Νοεμβρίου 2010

1 εκ ευρώ για τηλέφωνα ο Καρχιδάκης... τώρα τι έχει να πει

Κροτίδα ala Σημίτη, έστειλε το παρακράτος στη Μέρκελ προκειμένου να κάνει διεθνή ντόρο...

3 Νοεμβρίου 2010

Ποιος είναι ο ψεύτης; Η Κατσέλη ή ο Κουτρουμάνης

Γιος δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ ο κατζητούμενος Α. Μητρούσιας

5 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

6 Νοεμβρίου 2010

Μην πέφτετε θύματα της πασοκικής προπαγάνδας για τον Κ. Καραμανλή... σκεφτόμαστε και λίγο ποιοι μας λένε τι...

7 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ TO 2002: "ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣΩΝΟΥΣ,GAY ΚΑΙ ΜΜΕ!"

8 Νοεμβρίου 2010

Στον κόσμο του ο Παπατζής όταν δεν παίρνει τα ψυχοφάρμακα (: «Τον ήπιε ο Σαμαράς»)

Αφιέρωση στον Πάνο Παναγιωτόπουλο (: «Le Poule»)

10 Νοεμβρίου 2010

"Κύριε Τρεμόπουλε θα στηρίξετε τον κ. Μπουτάρη που στήριξε την έκθεση όπλων και έχει νταραβέρια με τον Θ. Λιακουνάκο;»

13 Νοεμβρίου 2010

Εις υγείαν των κορόϊδων έπαιξε δηλ η κ. Χρύσα Αράπογλου στο Χρηματηστήριο και επειδή έχασε μας έστειλε το λογαριασμό...

15 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγκριτικά αποτελέσματα Α-Β Κυριακής ανά Νομό

16 Νοεμβρίου 2010

Η Μέρκελ έχει γειωμένο τον GAP και το ΕΘΝΟΣ βλέπει "κόντρα"!!!

Συμπέρασμα από τις εκλογές: «Πρόεδρε διώξε τους Λούληδες πριν σε "διώξουν" αυτοί»

17 Νοεμβρίου 2010

Αθώος ο Βουλγαράκης-Ρόμπα έγιναν με Ρουσό-Μόνο το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα

Στο ρόλο του λαγού.... ο GAP

Όταν το Βατοπαίδι φούσκωνε τα πανιά του ΠΑΣΟΚ

19 Νοεμβρίου 2010

Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ για ηλίθιους: Αναθεώρηση του ελλείμματος

Μαλακ@@ δεξιοί! Περιμέναμε να μας κάνουν δουλειά οι τσάτσοι του Χρυσοχοϊδ

20 Νοεμβρίου 2010

Σύμβουλος του Μαξίμου η αγγλική εταιρία που δουλεύει ο γιός της Λούκας Κατσέλη

23 Νοεμβρίου 2010

«Πετάει το χρέος ρε;» GAP: «Πετάει,! Πετάει!!»

Μέγας καραγκιόζης (Αυνανάκης)

24 Νοεμβρίου 2010

"Ανεξαρτητοποιήθηκε" και ο Κοντογιάννης... Ε και;

25 Νοεμβρίου 2010

Πάλι «ακροδεξιά» φαντάσματα που ήθελαν τάχα να κάψουν τη συναγωγή στην Αθήνα βλέπουν οι καραγκιόζηδες!!

26 Νοεμβρίου 2010

Ας δούνε οι Κοντογιάννηδες κι οι Αυγενάκηδες πως είναι να φοράς παντελόνια


30 Νοεμβρίου 2010

Αυτά τα νούμερα της αρέσουν της κ. Μακρή ή αυτοικανοποιείται μέχρι κορύφωσης μόνο με τα δικά της;

Ικανοποίηση ΝΔ από τις δηλώσεις Μαρτένς (Πρ του ΕΛK)

Χαμόγελα έφερε στη Ρηγίλλης η συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτένς στο «Βήμα της Κυριακής» και κυρίως, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, ο θερμός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μαρτένς έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως η ανάκαμψη του κόμματος οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αντιτάχθηκε στο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Μάλιστα υπερασπίστηκε τις θέσεις του κ. Σαμαρά για την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας πως συμφωνεί με τις θέσεις του προέδρου της «ότι οι πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, οι οποίες είναι χτισμένες γύρω από το μνημόνιο, είναι ελαττωματικές γιατί πρώτα και κύρια δεν δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη. Για να υπερβεί την κρίση η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, ωστόσο βλέπουμε ότι η οικονομία συρρικνώνεται».

Κύκλοι της Ρηγίλλης εκτιμούν πως τα λεγόμενα του κ. Μάρτενς αποτελούν ουσιαστικά απάντηση στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται στο εξωτερικό σφοδρή κριτική για τη στάση που κρατά έναντι του μνημονίου.

Θέλουν τους χριστιανούς πίσω στις κατακόμβες!

Βία κατά των χριστιανών παντού, με διάφορες μορφές… Δεν μπήκε καλά η νέα χρονιά για τους χριστιανούς της Αιγύπτου. Την ώρα που εκατοντάδες Κόπτες προσέρχονταν στη Θεία Λειτουργία σε κοπτικό ναό της Αλεξάνδρειας, εξερράγη βόμβα, σκοτώνοντας 22 πιστούς.

Αυτοί λοιπόν που έρχονται εδώ και προσεύχονται δημόσια, ζητώντας τεμένη και «δικαιώματα», σκοτώνουν στις χώρες τους, τους χριστιανούς, κάνοντας επίδειξη μισαλλοδοξίας. Και μετά, κάποιοι έχουν το θράσος να αποκαλούν «Ταλιμπάν» ορθόδοξους ιεράρχες. Φυσικά, για τους Κόπτες που σκοτώνονται, ούτε μια λέξη συμπάθειας! Είναι χριστιανοί βλέπετε…

Ζητούν βία κατά της Εκκλησίας μας!

Η βία όμως κατά των χριστιανών, δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο παντού. Διαβάστε τι «επιθυμούν» κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε και προσπαθήστε να μην ξεράσετε, μέρες που είναι:

«Δυστυχώς, ακόμη και οι ‘οργισμένοι’ νεολαίοι της λεγόμενης ‘αντιεξουσιαστικής’ παράταξης ΔΕΝ τολμούν να σε στοχοποιήσουν» (Lifo, 16-22.212.2010, σελ. 12). Απευθύνεται στην εκκλησία, σε ένα άρθρο του με τίτλο «Ψώνια στο καμπαναριό»… Ποιος; Ένας συγγραφέας, εν ονόματι Γιάννης Ξανθούλης. Μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας… Μιλάμε για την πιο μίζερη και μισαλλόδοξη προσέγγιση, που πολλοί έχουν δει εδώ και χρόνια σε free press έντυπο. Κρίμα… Και αυτός, γράφει θέατρο για… παιδιά! Τι τα διδάσκει άραγε; Το μίσος;

Μας θέλουν… στην παρανομία!

Μέσα από εκφράσεις γεμάτες μίσος για την Εκκλησία, όπως «θα μηρυκάζεις τη θλιβερή ανυποληψία των οσίων σου ώσπου κάποια στιγμή θα σε πάρει και θα σε σηκώσει γιατί οι Έλληνες μπερδεύουν συχνά τους σταυρούς με τα (χοντρή βρισιά) τους», αναδεικνύεται μια νέα ολοκληρωτική αντίληψη. Ο άνθρωπος αυτός δεν σέβεται, προσπαθεί να σοκάρει και να κερδίσει την εύνοια του εν Ελλάδι «προοδευτικού» κατεστημένου, παίζοντας το ρόλο του συνειδητού ιερόσυλου και μηδενιστή. «Παίζει» μάλιστα με νεολαιίστικα έντυπα, προωθώντας την ελευθεριότητα αλλά και τις πωλήσεις των βιβλίων του.

Δεν πρωτοτυπεί βέβαια ο κύριος αυτός… Ελπίζουμε απλά να μάθει κάποια στιγμή να «συμβιώνει» έστω μαζί μας. Φυσικά, δεν είναι ο πρώτος που δεν επιδεικνύει ανοχή και σεβασμό σε συμπολίτες του, που έχουν άλλες ευαισθησίες. Σταλινισμός, λέγεται αυτό. Θα ήθελαν τους όλους χριστιανούς σε γκουλάγκ… Αλλά, οι χριστιανοί ξέρουν από αυτά. Οπότε, καλή σας χρονιά κ. Ξανθούλη, εκ βάθους καρδίας.

8 νεκροί μέχρι τώρα απ' τις πλημμύρες στην Αυστραλία

http://img4.klamm.de/news/jpeg-147C4400B6843850-20110102-img_27964678_onlineBild.jpgΟι εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία έχουν μέχρι τώρα κοστίσει τη ζωή σε 8 ανθρώπους. Η πόλη Rockhampton, στην ανατολική ακτή, με πληθυσμό 75 000 κατοίκων, είναι απεκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ η πρόγνωση μιλάει για νέα επιδείνωση του καιρού και ακόμα περισσότερες βροχές. Από το Rockhampton ξεκινάνε συνήθως όσοι θέλουν να επισκευθούν τα νησιά του Great Barrier Reef.

Επιπλέον μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από τα φίδια που φεύγουν από τις περιοχές με το νερό και ψάχνουν προστασία σε ξηρές περιοχές.

Οι μέχρι τώρα ζημιές υπολογίζονται σε 765 εκ ευρώ και έχουν πληγεί 200 000, απ' τους οποίους οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η μισή πολιτεία του Queensland έχει πλημμυρίσει και μιλάμε για μια περιοχή όσο η Γαλλία και η Γερμανία μαζί, ενώ οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες των τελευταίων 50 ετών και σε κάποιες οι χειρότερες από τότε που άρχισε να μετράται η στάθμη του νερού πριν 100 χρόνια. Συνολικά πάνω από 20 πόλεις στο Queensland είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο και τροφοδοτούνται με ελικόπτερα από αέρος.

Ν.Δ: Με μπαλώματα τα προβλήματα δεν λύνονται

Την αντίδραση της Ν.Δ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, για να εμποδίζει την εισροή μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία. Τώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει συνολικά την πολιτική της, γιατί με ημίμετρα και ”μπαλώματα” του τύπου “κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο”, τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το δρόμο, διατυπώνοντας μία πλήρη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική».

Wikileaks: Ευρείας κλίμακας πόλεμο προετοίμαζε το Ισραήλ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/30007.jpgΟ αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι είχε δηλώσει σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου στα τέλη του 2009 ότι προετοίμαζε «έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, πιθανώς εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks και δημοσιεύει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.

«Προετοιμάζω τον ισραηλινό στρατό για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας, γιατί είναι ευκολότερο να τον περιορίσω σε μια μικρή επιχείρηση παρά το αντίθετο», είχε τονίσει ο αντιστράτηγος Ασκενάζι, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2009.

«Η απειλή εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του Ισραήλ είναι σοβαρότερη από ποτέ. Για τον λόγο αυτό το Ισραήλ προσδίδει τόσο μεγάλη σημασία στην αντιπυραυλική άμυνα», επισημαίνει ο Ασκενάζι στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δημοκρατικό Άικ Σκέλτον.

Ο Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός είχε δηλώσει πως το Ιράν διαθέτει 300 πυραύλους Σάχαμπ που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, το οποίο θα έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά για να αντιδράσει. Όμως για τον Ασκενάζι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

«Η Χαμάς έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ισραήλ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Wikileaks: Ευρείας κλίμακας πόλεμο προετοίμαζε το Ισραήλ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/30007.jpgΟ αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι είχε δηλώσει σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου στα τέλη του 2009 ότι προετοίμαζε «έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, πιθανώς εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks και δημοσιεύει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.

«Προετοιμάζω τον ισραηλινό στρατό για έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας, γιατί είναι ευκολότερο να τον περιορίσω σε μια μικρή επιχείρηση παρά το αντίθετο», είχε τονίσει ο αντιστράτηγος Ασκενάζι, όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2009.

«Η απειλή εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του Ισραήλ είναι σοβαρότερη από ποτέ. Για τον λόγο αυτό το Ισραήλ προσδίδει τόσο μεγάλη σημασία στην αντιπυραυλική άμυνα», επισημαίνει ο Ασκενάζι στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δημοκρατικό Άικ Σκέλτον.

Ο Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός είχε δηλώσει πως το Ιράν διαθέτει 300 πυραύλους Σάχαμπ που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, το οποίο θα έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά για να αντιδράσει. Όμως για τον Ασκενάζι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

«Η Χαμάς έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ισραήλ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίκαια ζητά τρελά λεφτά ο ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν τρελαίνεται από τα έξι εκατομμύρια που προσφέρουν οι Ουκρανοί της Ντνίπρο για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και πλέον περιμένει να έρθει μια καλύτερη οικονομική προσφορά από τους ενδιαφερόμενους...

Για ένα παίκτη που κόστισε δύο δεκάρες, τα έξι εκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά και θεωρείται ένα άκρως πετυχημένο ντιλ από κάθε άποψη αφού πολλαπλασιάζεις την αξία του ποδοσφαιριστή... Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και αυτό γίνεται για διάφορους λόγους...

Αρχικά, είναι το μόνο μέλος της ομάδας με αγοραστική δύναμη πλέον στην Ευρώπη... Είναι ο μόνος παίκτης που έχει τραβήξει πολλά βλέμματα από ευρωπαϊκούς συλλόγους, κάτι που σημαίνει πως οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα...

Δεύτερον, η ομάδα έχει ανάγκη από ρευστό και αν τελικά δε κάτσει το ντιλ με τους Άραβες, τότε με μια τέτοια πώληση θα μπορέσουν να κινηθούν διαφορετικά στα επόμενα μεταγραφικά παζάρια... Αλλιώς είναι να πηγαίνεις για δανεικούς και άλλο είναι να πας και να πεις πόσα θες; Δύο εκατομμύρια για τον τάδε; Πάρτα, φέρτον και άντε στο καλό...

Για να μην παρεξηγηθώ, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βγάλει πολύ περισσότερα λεφτά από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, αφού διαθέτει εξαιρετική ακαδημία και πέρασαν πολλές φουρνιές που κάηκαν... Έτσι πήγε να καεί και ο Κλάους αλλά τελικά σώθηκε... Δυστυχώς όμως για τον Δικέφαλο δεν ήταν μόνο ο Αθανασιάδης που θα μπορούσε να παίξει στην πρώτη ομάδα...

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΑΘΗΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ-ΑΗΔΟΝΑ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με αποκλειστικό θέμα τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, εξελέγησαν:

-Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (συνδυασμός «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Π. Ψωμιάδη) με 43 ψήφους υπέρ (παρόντες: 69, ψήφισαν: 68, άκυρα: 1, λευκά: 24). Ο κ. Ιωάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά») δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας.

-Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης (συνδυασμός «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης» Μ. Μπόλαρη) με 41 ψήφους υπέρ (παρόντες: 69, ψήφισαν: 68, άκυρα: 0, λευκά: 27). Ο κ. Ιωάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά») δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας.

-Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (συνδυασμός «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» Κ. Βελόπουλου) με 39 ψήφους υπέρ (άκυρα: 0, λευκά: 29). Ο κ. Ιωάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά») δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας.

Στην ενδοπαραταξιακή διαδικασία (α’ φάση εκλογής) του πλειοψηφήσαντα συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», αναδείχθηκε ομόφωνα:

-Υποψήφιος Πρόεδρος η Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά με 42 ψήφους υπέρ (άκυρα:0, λευκά: 0, απών: 1).

Στη διαπαραταξιακή διαδικασία (α’ φάση εκλογής) της μειοψηφίας («Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης» Μ. Μπόλαρη, «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» Θ. Κωνσταντινίδη, «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» Κ. Βελόπουλου, «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» Αν. Κουράκη, «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μ. Τρεμόπουλου, «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» Ασ. Ξηροτύρη, «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» Ι. Κούτρας) αναδείχθηκαν:

-Υποψήφιος Αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης με ψήφους 23 υπέρ (άκυρα: 0, λευκά: 0). Οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Ζιώγας, Τιμοθέα Ρακιντζή («Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας») και Ιωάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά») δήλωσαν ότι απέχουν της ψηφοφορίας.

-Υποψήφιος Γραμματέας ο Κωνσταντίνος Μπούμπας με ψήφους 21 υπέρ (άκυρα: 1, λευκά: 1). Οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Ζιώγας, Τιμοθέα Ρακιντζή («Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας») και Ιωάννης Κούτρας («Αντικαπιταλιστική Αριστερά») δήλωσαν ότι απέχουν της ψηφοφορίας.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, εξελέγησαν τα δέκα (10) τακτικά και δέκα (10) αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης [ή ο Αντιπεριφερειάρχης που θα ορίσει ο Περιφερειάρχης]. Σημειωτέον ότι τα 4 μέλη προέρχονται από το σύνολο της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα υποψήφια τακτικά μέλη έλαβαν τις ακόλουθες ψήφους:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ-ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ
1. ΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 44
2. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 44
3. ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 43
4. ΚΟΥΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 43
5 ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 41
6. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 43
7. ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Εξελέγη) «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης» 35
8. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Εξελέγη) «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» 36
9. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Εξελέγη) «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης» 35
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ (Εξελέγη) «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» 35
11. ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» 19
12. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ «Οικολογία- Αλληλεγγύη» 19

Τα υποψήφια αναπληρωματικά μέλη έλαβαν τις ακόλουθες ψήφους:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ-ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ
1. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 42
2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 40
3. ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΖΩΗ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 41
4. ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 42
5 ΠΑΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 41
6. ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (εξελέγη) «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 41
7. ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (εξελέγη) «Κεντρική Μακεδονία - Μέτωπο Ανάπτυξης» 35
8. ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

(έγινε επαναληπτική ψηφοφορία) (εξελέγη)

«Κεντρική Μακεδονία- Μέτωπο Ανάπτυξης» 37
9. ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (έγινε επαναληπτική ψηφοφορία) (εξελέγη) «Δημοκρατία- Οικολογία - Συμμετοχή» 31
10. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

(έγινε επαναληπτική ψηφοφορία) (εξελέγη)

«Οικολογία- Αλληλεγγύη» 32

Από τη διαδικασία εκλογής αναδείχθηκαν ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι Βάνης Δημήτριος, Θωμαΐδης Παύλος, Κελεσίδου Χριστίνα, Κούης Κωνσταντίνος, Νουσηκύρου Αλκιβιάδης, Παπαϊωάννου Απόστολος, Ανθρακίδης Χρήστος, Βελόπουλος Κυριάκος, Καραμάνης Μιχαήλ και Κωνσταντινίδης Θεοδόσης και ως αναπληρωματικά μέλη οι Ανδρίτσος Ιωάννης, Βασιλειάδου Ευτέρπη, Μακραντωνάκη Στυλιανή-Ζωή, Μπάμιατζης Αντώνιος, Παγώνης Ιωάννης, Παπάς Θεοφάνης, Κουκουλεκίδης Παντελής, Μπαλτατζίδου Θεοδώρα, Ξυροτύρη-Αικατερινάρη Ασημίνα και Τρεμόπουλος Μιχαήλ.

Μετά το τέλος της εκλογής του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από πλευράς μας, κινηθήκαμε σε πνεύμα συναίνεσης, όπως είχα υποσχεθεί και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Δώσαμε προτεραιότητα στη διαμόρφωση ενός κλίματος συνεργασίας και ομόνοιας. Προφανώς, αυτή η τακτική μας δεν επιδοκιμάστηκε από ορισμένες πλευρές της αντιπολίτευσης. Εμείς τους ευχαριστούμε όλους και τους καλούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, διότι τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας δεν γνωρίζουν κόμματα, δεν έχουν χρώματα.

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους εκλεγέντες στις σημερινές αρχαιρεσίες και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους».

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι οι συνάδελφοί μου σήμερα με τίμησαν και με εξέλεξαν Πρόεδρο του πρώτου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια μεγάλη τιμή, που συνεπάγεται πολλές ευθύνες. Ελπίζω και εκτιμώ ότι, με καλή συνεργασία με τους συναδέλφους, θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που συνεχίζει να με εμπιστεύεται και να μου αναθέτει δύσκολα καθήκοντα. Ευχαριστώ θερμά και όλους τους άλλους συναδέλφους.

Ο Καλλικράτης εισάγει πολλές καινοτομίες και είναι πλέον στο χέρι μας να κάνουμε αυτές τις πολιτικές καινοτομίες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά - εκείνο το οποίο θέλω να διασφαλίσω είναι η καλή δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα πρέπει ως Πρόεδρος να καταφέρω να συντονίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να ακούγονται με σεβασμό όλες οι απόψεις και, βεβαίως, να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις προς όφελος όλων όσοι μας εμπιστεύτηκαν και μας ανέθεσαν αυτά τα καθήκοντα.

Προέχει η καλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, διότι είναι το ανώτατο όργανο στο οποίο παράγεται πολιτική».

Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με ψήφισαν και με εξέλεξαν περιφερειακό σύμβουλο. Είναι σημαντικό για μένα ότι με τη σημερινή διαδικασία εκλέγομαι αντιπρόεδρος του πρώτου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην ιστορία του θεσμού. Είναι μια θέση που θέλω να τιμήσω, εκπροσωπώντας όλους τους συμπολίτες μου για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα ζούμε στην εποχή της γυναίκας και χαίρομαι που εκλέξαμε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας μια γυναίκα.

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό το περιφερειακό συμβούλιο θα πετύχει, διότι το έχει ανάγκη ο τόπος μέσα στη δύσκολη συγκυρία που περνάει σήμερα. Αισιοδοξώ ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα συνεισφέρουμε για αυτό το σκοπό».

Ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπούμπας δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω κι εγώ όλους από την πλευρά μου για την ευκαιρία που μου δόθηκε να ασχοληθώ με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας πρωτόγνωρος θεσμός και πρέπει να βρούμε μια κοινή συνισταμένη στον αγώνα για την ευημερία του τόπου μας. Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα των Περιφερειών, που έρχεται ως συνέχεια της Ευρώπης των Περιφερειών.

Εύχομαι μια γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία σε όλους για το καλό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για μας και τα παιδιά μας».

Η πρώτη ενέργεια του Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων: Αύξησε τους Αντιδημάρχους από 7 σε 10... σκάστε και πληρώνετε

Ο κ. Παναγιώτης Μπέης ( Δικαίωμα στην πόλη), ο κ. Λευτέρης Σκιαδάς (Αθήνα πόλη της ζωής μας) και ο κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας (Αθήνα πόλη της ζωής μας) θα είναι , ο νέος πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα, του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων. Η εκλογή έγινε μετά από μυστικές ψηφοφορίες των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων εξέλεξε επίσης τα μέλη των δύο ιδιαίτερα σημαντικών επιτροπών του Δήμου οι οποίες προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής για την Ποιότητα της Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εξελέγησαν:

Δραγούμης Φίλιππος , Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, Σπυροπούλου Σουλτάνα, Αβραντίνης Αναστάσιος, Παπαχελά Νέλλη, Μπρούλιας Γεώργιος, Λάμπρου Στυλιανός,Κολλάτος Ευγένιος, Βαφειάδης Νικόλαος, Ιγαντίου Φώτιος.

Αναπληρωματικά μέλη: Γεννηματά Ιωάννα, Κατσούλη Ελένη, Κουβέλη Μαρία, Κανελλοπούλου Μαρία, Τριφύλλη Βασιλική, Ψινάκης Ηλίας

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής έχει οριστεί από τον Γ.Καμίνη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Στην Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής εξελέγησαν:

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνόπουλος Άγγελος, Αντωνοπούλου Αγγελική, Φιλίνη Άννα, Αποστολόπουλος Γεώργιος, Προβατάς Φώτης, Δανδουλάκης Εμμανουήλ, Τεντόμας Χρήστος, Σπυράκος Αθανάσιος, Δημόπουλος Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη: Βαρελάς Ανδρέας, Δωρή Αικατερίνη, Κόκκινος Νικόλαος, Πορτάλιου Ελένη, Κωνσταντάρας Δημήτριος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος.

Πρόεδρος της Επιτροπής έχει ορισθεί από τον Γ. Καμίνη , η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά.

Τέλος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Κοινοτικά Συμβούλια και ενέκριναν την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων από 7 σε 10.

«Κοιτάει» Γκέκα ο Μουρίνιο

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/34037.jpgΤους Θεοφάνη Γκέκα και Μίροσλαβ Κλόζε υποστηρίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ πως υπολογίζει ως πιθανότερους αντικαταστάτες του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο με τρεις μήνες, μετά την εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πόδι του.

Όπως αναφέρει η “El Mundo Deportivo”, οι όποιες αντιρρήσεις του Πορτογάλου τεχνικού έγκειται στο γεγονός ότι ο Κλόζε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, ενώ δεν είναι βασικός τον τελευταίο καιρό στην Μπάγερν Μονάχου. Όσον αφορά στον Έλληνα στράικερ, το αποτυχημένο πέρασμά του από την Λεβερκούζεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γερμανία: 100 προσωπικότητες ζητούν απο το Ιράν να ελευθερώσει τους 2 δημοσιογράφους

Η Σακινέχ ΑστιανίΚρατούνται από τον Οκτώβριο, όταν πήραν συνέντευξη από τον γιο της Σακινέχ Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Εκατό εξέχουσες προσωπικότητες της Γερμανίας δημοσίευσαν σήμερα έκκληση προς το Ιράν να απελευθερώσει τους δύο γερμανούς δημοσιογράφους που κρατούνται από τον Οκτώβριο, όταν πήραν συνέντευξη από τον γιο της Σακινέχ Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είναι ανάμεσα στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης που υπέγραψαν την έκκληση των 15 σελίδων, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, στην οποία εργάζονται οι δύο δημοσιογράφοι.

Tις φωνές τους ενώνουν με τον Βεστερβέλε και οι υπουργοί Αμυνας, Οικονομικών και Εργασίας της Γερμανίας.

Την έκκληση προς την Τεχεράνη υπογράφουν επίσης η βραβευμένη το 2009 με Νόμπελ Λογοτεχνίας Χέρτα Μύλερ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο ποδοσφαιριστής Φίλιπ Λαμ, ο Μπόρις Μπέκερ, ο εκδότης Χιούμπερ Μπούρντα, αλλά και οι πρόεδροι της Deutsche Bank, της Daimler και της Deutsche Telekom.

TA NEA

Στο μεταξύ χθες στο άσχετο (αν και είναι κατανοητό αν αναλογιστούμε ότι προσπαθεί να γλυτώσει τη θανατική καταδίκη) η Ιρανή Αστιανί για την οποία είχαν πάει οι δυο Γερμανοί στο Ιραν, προκειμένου να αναδείξουν την υπόθεσή της δήλωσε ότι θα τους κάνει μήνυση γιατί συκοφάντησαν και προσέβαλαν αυτή ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ... από την τελευταία προσθήκη "προσέβαλαν ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ" γίνεται κατανοητό ότι η δήλωση μάλλον της επιβλήθηκε...


Η 53χρονη Ιρανή τόνισε χθες σε δημοσιογράφους ότι θέλει να μηνύσει αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται σε φυλακή του Ιράν.

Επίσης δήλωσε πως θα μηνύσει τον πρώην συνήγορό της Μοχαμάντ Μοσταφαϊέ και την Μίνα Αχαντί, επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής κατά του Λιθοβολισμού, με έδρα την Κολωνία.

"Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι στο Ιράν αναγκάζονται να κάνουν τέτοιες δηλώσεις", τόνισε Γερμανός διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σήμερα, ανώτατος εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως η ποινή θανάτου δια λιθοβολισμού που έχει επιβληθεί στην Σακινέχ Αστιανί μπορεί να αναιρεθεί.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Τεχεράνη κατηγορεί του δύο Γερμανούς πως πέρασαν στο Ιράν ως τουρίστες και όχι ως δημοσιογράφοι.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag ανακοίνωσε πως μια ενδεχόμενη μήνυση κατά των δημοσιογράφων της προκαλεί κατάπληξη.

"Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως μια γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στο Ιράν μπορεί να βγει για λίγες ώρες από τη φυλακή και να δηλώσει ενώπιον ξένων μέσων ενημέρωσης ότι θέλει να μηνύσει δύο δημοσιογράφους που καλύπτουν την υπόθεσή της", επισήμανε ο βοηθός αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μίκαελ Μπακχάους.

"Πιστεύω ότι δέχτηκε τεράστια πίεση από το ισλαμικό καθεστώς και έκανε τις δηλώσεις κάτω από αυτήν την πίεση", είπε από την πλευρά της η Αχαντί.

Στη Γαλλία, ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί εξέφρασε την άποψη πως η συνέντευξη Τύπου της Σακινέχ ήταν σκηνοθετημένη.

"Το να την καταφέρουν να αποκηρύξει τους συνηγόρους της και να δηλώσει ότι θα τους μηνύσει απαιτεί μεγάλη τέχνη και ταυτόχρονα αποτελεί μια εκπληκτική εκδήλωση κυνισμού από τις ιρανικές αρχές", είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Προσβλητικές οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου

Για «βάναυση προσβολή» των δημοσίων υπαλλήλων κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης», είχε πει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ρηγίλλης.

«Περιμέναμε ότι η κυβέρνηση θα αποδοκίμαζε δημόσια και απερίφραστα τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της περί ''κοπριτών'' δημοσίων υπαλλήλων. Δεν το έκανε», επισημαίνει ο κ. Ζώης και καταλήγει:

«Μετά τη μείωση των αποδοχών του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, σειρά έχουν οι προσβολές. Αναρωτιέται κανείς, πως η κυβέρνηση μπορεί να στηριχτεί σε ένα κόσμο για να προχωρήσει τις πολιτικές της, όταν τον προσβάλλει τόσο βάναυσα»

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ιράν: Κατάρριψη δύο δυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο δυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν δύο «δυτικά κατασκοπευτικά» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο, ανακοινώθηκε από την διοίκηση του επίλεκτου αυτού σώματος του ιρανικού στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. «Πολλά κατασκοπευτικά και υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφη των εχθρών μας έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις μας. Επίσης καταρρίψαμε και δύο μη επανδρωμένα αεροπλάνα στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο διοικητής Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ. «Όμως είναι η πρώτη φορά που το ανακοινώνουμε», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε καταρρίφθηκαν τα αεροσκάφη αυτά.

«Οι Δυτικοί διαθέτουν δυνατότητες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ειδικά δορυφόρους ή κατασκοπευτικά αεροσκάφη που μπορούν να φωτογραφίζουν», επισήμανε ο ιρανός στρατιωτικός. Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά «καμιά φορά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας», συμπλήρωσε.

"Πετάει" το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου από τη σημαία της πόλης της Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Γράφει το thestival.blogspot.com

Την πρόθεσή του να αφαιρέσει από το θυρεό του Δήμου Θεσσαλονίκης την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ και στο δημοσιογράφο Αχιλλέα Χεκίμογλου ο κ. Μπουτάρης κατέστησε σαφές ότι ο θυρεός της Θεσσαλονίκης...

θα αλλάξει μιας και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έχει σχέση με την ιστορία της πόλης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην άρνηση των Σκοπιανών να παραδεχθούν τη σλαβική καταγωγή τους και παραλληλίζει με τη συμπεριφορά αυτή την απεικόνιση της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων τονίζει: "Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία. Αυτή τη σημαία της πόλης, που δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω".

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_4576.html

Γκλέτσος: Διαρροές από παντού... αποτέλεσμα: Δεν μπόρεσε να εκλέξει Πρόεδρο Χωρίς πρόεδρο το δημοτικό συμβούλιο Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν κατόρθωσε να εκλέξει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, ο νέος δήμαρχος, Απόστολος Γκλέτσος.

Δεν κατόρθωσε να εκλέξει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, ο νέος δήμαρχος, Απόστολος Γκλέτσος. Διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή, από το συνδυασμό του, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με συνέπεια να μην συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία. Έτσι μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες διέκοψαν για την επόμενη Κυριακή, όπου θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Όλα ξεκίνησαν όταν, από την πλευρά της πλειοψηφίας, κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Ο κ. Βέττας που ήταν προτεινόμενος από τον Απ.Γκλέτσο και ο κ. Ν. Αγαπίου που αυτοπροτάθηκε. Από τα 16 μέλη του συνδυασμού του Απόστολου Γκλέτσου, πέντε ψήφισαν τον κ. Αγαπίου και έντεκα τον κ. Βέττα, με συνέπεια να προταθεί μετά στο σώμα, ο κ. Βέττας.

Κατά την διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας, από το σύνολο πλέον των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Βέττας συγκέντρωσε στη μεν πρώτη ψηφοφορία 12 ψήφους, έναντι 27 που ήταν το σύνολο και στις δύο επόμενες συγκέντρωσε 13 ψήφους, ενώ οι υπόλοιποι καταψήφισαν.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να υπάρξει εμπλοκή στη διαδικασία και σύμφωνα με το νόμο διακόπηκε η συνεδρίαση, για την ερχόμενη Κυριακή.

Τι επιδιώκουν; Θα πάντρευε η αντιρατσίστρια Παπαρήγα την κόρη της με έναν Αφγανό λαθρομετανάστη;

Τολμούν να με αποκαλούν ρατσιστή εμένα τον Έλληνα επειδή δεν θέλω στην χώρα μου, που δεν έχει την δυνατότητα να συντηρήσει ούτε εμένα τον Έλληνα, τους κάθε είδους λαθρομετανάστες. Ποιοι;

Άγγλοι, Γάλλοι , Γερμανοί, Δανοί και Ολλανδοί που κρατούσαν μέχρι χθες, σε κατάσταση στυγνής δουλείας όλους αυτούς που σήμερα κτυπούν την πόρτα της Ελλάδας Ιρανούς, Ιρακινούς, Αφγανούς και λοιπούς λαούς Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Αφρικής. Αυτοί που ανακάλυψαν το δουλεμπόριο και πλούτισαν απ' αυτό, εγκαλούν εμένα. Αυτοί που μέχρι χθες (δεκαετία '80) δεν τους θεωρούσαν ανθρώπους αλλά ζώα προσπαθούν να δώσουν μαθήματα αντιρατσισμού σ΄ εμένα. Αυτοί που τους χρησιμοποιούν, ακόμη και σήμερα σαν πειραματόζωα στις επιστημονικές τους έρευνες (δήθεν εμβολιάζοντάς τους για ασθένειες) κατηγορούν εμάς τους Έλληνες. Αυτοί που αφού τους εκμεταλλεύθηκαν επί αιώνες, ρουφώντας τους ακόμη και το μεδούλι, τους στέλνουν σ' εμάς για να μας καταντήσουν ίδιους μ' αυτούς.

Αμερικανοί πολίτες που αντί να ντρέπονται για τον ρατσισμό που δείχνουν ακόμη και σήμερα στις μειονότητες της χώρας τους (ισπανόφωνους, μαύρους κτλ) προσπαθούν να μάθουν σ' εμένα τον Έλληνα τρόπο συμπεριφοράς. Αμερικανοί ,.πολίτες που το 1960 χρειάσθηκε επέμβαση του αμερικάνικου στρατού στις πολιτείες του Νότου για να σταματήσει η ρατσιστική μεταχείριση των "μαύρων πολιτών" των ΗΠΑ και η δράση της Κου Κλουξ Κλαν αντί να παραδέχονται την ενοχή τους , ενοχοποιούν εμένα . Αμερικανοί πολίτες που έχουν για πρόεδρο μαύρο απλά και μόνον για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι δεν είναι ρατσιστές και για να κατευνάσουν την οργή των μαύρων συμπολιτών τους αντί να ντρέπονται για τους εαυτούς τους θέλουν να ντρέπομαι εγώ.

Κομπλεξικοί Έλληνες μετανάστες και δημοσιογράφοι ανταποκριτές στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό υπηρέτη των δήθεν πολιτισμένων βάρβαρων. Σπουδαιοφανείς με έντονη την τεχνητή και επιτηδευμένη δυσκολία εκφοράς του λόγου στην ελληνική γλώσσα ίδια μ' εκείνην της Μελίνας των πρώτων της χρόνων στο εξωτερικό (ακούστε τραγούδια της εκείνης της εποχής και θα καταλάβετε ότι μέσα σε πέντε μήνες δυσκολευόταν να μιλήσει τα ελληνικά). Ανθρωπάκια που αντί να ζητήσουν τα ρέστα από τον αφέντη δουλέμπορο Αμερικανό του κάνουν και τεμενάδες προσκαλώντας μας να κάνουμε το ίδιο.

Κομπλεξικοί Έλληνες ραγιάδες δημοσιογράφοι (υπηρέτες του κάθε Μπόμπολα) που νιώθουν ένοχοι γιατί γεννήθηκαν Έλληνες και κάθε γεγονός στο εσωτερικό της χώρας το συνδέουν με τον αντίκτυπο που πιθανόν να έχει στους δυτικούς αλήτες, λες και αναρωτήθηκαν ποτέ τους Άγγλοι, Γάλλοι.... Γερμανοί τι αντίκτυπο θα έχει στους Έλληνες το οποιοδήποτε γεγονός στο εσωτερικό της χώρας τους. Κομπλεξικοί Έλληνες ραγιάδες ίδιοι μ' αυτούς που κρατούσαν σκλάβο στους Τούρκους τον Έλληνα επί τέσσερις αιώνες, γόνοι των συνεργατών των Τούρκων και των Γερμανών κατακτητών μας και πιστοί υπηρέτες του νέου ΔΝΤ κατακτητή.

Κομπλεξικοί Έλληνες ραγιάδες που θα ήθελαν να γεννηθούν πχ Γερμανοί σαν τον γνωστό μου Γιαννιώτη, που όταν πήγε να σπουδάσει στην βόρεια Ιταλία έβαψε τα μαλλιά του ξανθά και άλλαξε το όνομά του σε "Σαράτσεν" για να μην αναγνωρίζουν την ελληνική του καταγωγή για την οποία ντρεπόταν στην χώρα των μαφιόζων γιατί; Μα γιατί είναι κομπλεξικοί.

Κομπλεξικοί Έλληνες πολιτικοί που γνωρίζουν την ανεπάρκειά τους σε όλα τα επίπεδα, πρόθυμοι δούλοι των ξένων αφεντικών τους, με την εύνοια των οποίων αναρριχώνται στα αξιώματα. Έλληνες ραγιάδες πρωθυπουργοί και υπουργοί που τρέμουν ακόμη και στην ιδέα να αντιμετωπίσουν μια Μέρκελ, έναν Ερντογάν ή (το χειρότερο) έναν Γκρουέφσκι ή έναν Μπερίσα γιατί δεν έχουν καμιά πολιτική παιδεία η δε ακαδημαϊκή παιδεία τους μπορεί να είναι και αγορασμένη (έτσι δεν είναι Ντόρα;) ή και πλαστή φτιαγμένη στα εργαστήρια των CIA, KGB, STAZI ή MIT.

Πληρωμένοι πράκτορες ξένων δυνάμεων (Bilderberg) , αλλά και Τούρκων προσπαθούν να με πείσουν ότι μέχρι σήμερα δεν μάθαινα την σωστή Ιστορία, είχα λάθος αντίληψη για τα της θρησκείας μου και τέλος ότι δεν είμαι αυτός που νόμιζα.


Κομπλεξικοί Έλληνες "οπισθοδρομικοί προοδευτικοί", θύματα της δήθεν ιδεολογίας τους, που δήθεν ξεχνούν τον ρατσισμό των Σοβιετικών απέναντι σε όλες τις μειονότητες που ζούσαν σε όλες τις "δημοκρατίες της πλάκας" της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ. Κομματικοί σχηματισμοί που βασικά θεωρούν τους οπαδούς τους, πελάτες των κομματικών τους κερδοφόρων επιχειρήσεων (Κομμουνιστική ΑΕ, Συνασπισμένη Θολοκουλτουριάρικη Αλλοπαρμένοκομμουνιστική ΕΠΕ κτλ). Σχήματα που κάνουν δήθεν εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για να καλύψουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούν και που καλύπτουν με την άρνηση , αλήθεια με ποιο θράσος, να δεχθούν τον οικονομικό έλεγχο του κράτους την ύποπτη (και χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί χωρίς τον έλεγχο) συναλλαγή τους με εμπόρους όπλων και ναρκωτικών προκειμένου να αποφύγουν την εκ νέου τοποθέτησή τους εκεί που ανήκουν :

"στα εκτός νόμου και αντεθνικώς δρώντα κόμματα" αλλά για άλλους λόγους σήμερα.

Κόμματα που θεωρούν τους λαθρομετανάστες σίγουρους οπαδούς-πελάτες του... αύριο, θύματα των εύκολων συνθημάτων και της απολιτικής ευκαιριακής ιδεολογίας τους ελπίζοντας ότι έτσι, ίσως αυξήσουν τα μηδενικά τους ποσοστά. Ραγιάδες που πρέπει να έχουν αφεντικό τον κάθε ηγέτη της κάθε κομμουνιστικής υπερδύναμης και με την αντίληψη ότι " ο Έλληνας στρατηγός πρέπει να κάθεται προσοχή μπροστά στον σοβιετικό δεκανέα".

Και τέλος μια κεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει αρχίσει ήδη να "βρωμάει". Ένας "λίγος" σε ένα πολύ μεγάλο αξίωμα να παίζει το παιχνίδι της προδοσίας τόσο καλά όσο και οι πολιτικοί μας. Ναι Ιερώνυμε. Και "έξω" έχουν γίνει συναυλίες σε ιερούς ναούς αλλά ήταν θρησκευτικού περιεχομένου με έργα σαν το Misa Criola ή έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ κτλ. Δεν μετέτρεψαν τους ναούς σε μπουζουξίδικα με "καλλιτέχνες" "επιπέδου Νταλάρα" έτσι ώστε να αρχίσουμε να αμφισβητούμε την ιερότητά τους . Ναι Ιερώνυμε σκύψε το κεφάλι στο κατεστημένο για πρόσκαιρες απολαυές και μην παραδειγματίζεσαι από τον Άγγλο επίσκοπο του οποίου η χώρα δεν αντιμετωπίζει δα και το δικό μας πρόβλημα.

Κι εδώ έρχομαι στον τίτλο της ανάρτησης. Μπορούν όλοι αυτοί οι δήθεν αντιρατσιστές να αποδείξουν ότι πιστεύουν, βαθιά και δυνατά, αυτά που λένε;

Θα ενέκρινε η διεθνίστρια Αλέκα μας έναν πιθανό γάμο της κορούλας της με έναν λαθρομετανάστη Αφγανό, Ιρακινό, Αφρικανό ή ακόμη και Ουκρανό; Και αν πει ναι, εμείς σίγουρα θα την πιστέψουμε όπως πιστέψαμε ότι έστελνε "το βλαστάρι" της σε δημόσιο σχολείο!

Θα πάντρευε ο κάθε "πολύς" μεγαλοεκδότης, μεγαλοεργολάβος, μεγαλο.... την κόρη του ή τον γυιό του με κάποιο από τα παιδιά των λαθρομεταναστών;

Από τα πρόσωπα των ημερών τον Καμίνη απαξιώ να τον ρωτήσω ενώ ο Μπουτάρης.... " καλά κρασιά ..... κουμπάρε ξύδι".

Τότε γιατί θέλουν να "παντρέψουν" τους Έλληνες με κάθε φυλή του πλανήτη; Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι κατά την μακραίωνη Ιστορία της Ελλάδος υπήρξαν επιμειξίες, αυτό που σήμερα επιχειρείται μεσο-μακροπρόθεσμα είναι η δια του βιασμού, λόγω του πλήθους των λαθρομεταναστών, αλλοίωση της συνοχής του πληθυσμού της χώρας με την συναίνεση των ηλιθίων πολιτικών και θρησκευτικών ταγών μας. Αλήθεια το επιδιώκουν; Γιατί δεν μας λένε τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει έναντι των αφεντικών τους;

Γιατί δεν τους διαβολοστέλνουμε όλους ανεξαιρέτως σήμερα και όχι αύριο;

ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Πεταλωτής:"Ήρθα στο Uludağ'da, επειδή είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο"

Λέμε εμείς τώρα..Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλά χιονοδρομικά κέντρα;;Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

"Στην Προύσα πέρασε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ο Γιώργος Πεταλωτής"

Ο Πεταλωτής ευχήθηκε η νέα χρονιά να αναδείξει πολύ περισσότερα κοινά σημεία μας και να είναι πολύ λιγότερα εκείνα που μας χωρίζουν

Στα χιονισμένα βουνά της Προύσας πέρασε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με την οικογένειά του.

Ο κ. Πεταλωτής έφθασε στο βουνό Uludağ'da (σ.σ. αρχαία ονομασία «Όλυμπος). Στο ξενοδοχείο όπου διαμένει τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Προύσας και του έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά.

«Ήρθα στο Uludağ'da, επειδή είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο. Το 2011 για τον τουρκικό λαό να είναι γεμάτο ειρήνη. Εύχομαι η νέα χρονιά να αναδείξει πολύ περισσότερα κοινά σημεία μας και να είναι πολύ λιγότερα εκείνα που μας χωρίζουν.

Ως χώρα βιώνουμε μια βαθιά κρίση, προχωράμε στο να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει αφορμή το να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, απευθυνόμενος στον δήμαρχο της Προύσας.

Πρόσθεσε δε: «Επιθυμούμε και με την Τουρκία να αναπτύξουμε πιο καλές σχέσεις. Θεωρώ απαράδεκτο ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας. Οπωσδήποτε σε αυτό τον τομέα πρέπει να γίνουν βήματα. Εργαζόμαστε, για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στο ανώτατο επίπεδο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 15 και 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ελληνοτουρκικό φόρουμ – το πρώτο φόρουμ είχε γίνει στην Ανδριανούπολη.

Έχει σχέδιο η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τη νέα γρίπη; Σίγουρα! Αυτό που ζητούσε πέρσι από την κυβέρνηση να εφαρμόσει

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη νέα γρίπη καθώς ένα επτάχρονο παιδί πέθανε την Παρασκευή από τον ιό της γρίπης Α (H1N1) στη Σoυηδία.Μπορεί να είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου που συνδέεται με την ασθένεια αυτή η οποία καταγράφηκε αυτό το χειμώνα στη Σουηδία αλλά ο ιός Η1Ν1 «ξύπνησε» και πάλι, όπως ανέμεναν οι επιστήμονες.

Ήδη έχει «καταλάβει» τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και της Βόρειας Αφρικής, αφήνοντας πίσω τους θύματα.

Αυτή λοιπόν τη στιγμή μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε η υπεύθυνη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ το 2009. Τότε λοιπόν μετά την καταιγιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ για το πόσο κινδυνεύαμε από τη νέα γρίπη ο Αρχηγός της Αξ.Αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου είχε εξαπολύσει καλοκαιρινή επίθεση στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή...και του είχε γράψει και επιστολή...

Στην επιστολή καταλόγιζε τρεις σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης, οι οποίες μπορούσαν να δώσουν κακή τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει μάλιστα και σε ευρεία κομματική σύσκεψη που είχε γίνει στα γραφεία του Κινήματος, για το θέμα αυτό!!Το πόσο κινδυνεύαμε δηλάδη από τη γρίπη κι ήταν ακόμα TOTE 22 Ιουλίου

Δεν υπήρχε λοιπόν τότε σχέδιο από την κυβέρνηση και μόνο το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε το θέμα σοβαρά και τεκμηριωμένα προς όφελος της υγείας των πολιτών, της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας και για αυτό είχε συστήσει ομάδα διαχείρισης που παρακολουθούσε συνεχώς τις εξελίξεις.

Μαλιστα και 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν στείλει και επιστολή προς την τότε πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει στην Επιτροπή και να ενημερώσει ο υπουργός Παιδείας αν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η οποία ξεκινούσε τότε....

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ «Είναι κυριολεκτικά θέμα… χρόνου να καταγραφεί και στη χώρα μας κρούσμα Η1Ν1» όπως λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι μετρούν πλέον αντίστροφα τις ημέρες για την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης....

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ οι μέχρι τώρα ενδείξεις στις χώρες του Βορείου ημισφαιρίου δεν προοιωνίζονται καλή έκβαση για την δραστηριότητα της γρίπης, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη νόσος, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και πέρυσι, δεν γνωρίζει σύνορα ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ....

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η Βρετανία μετρά ήδη περισσότερους από 20 θανάτους, ενώ καταγράφεται συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων νέας γρίπης, ιδίως δε, ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)....

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.....ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ (ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Έχει σχέδιο η κυβέρνηση για τη νέα γρίπη; Έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τα σχολεία μας και τα παιδιά του ελληνικού λαού και τις ευπαθείς ομάδες;
--
pyrgos-news.blogspot.com

Αλυσιδωτές ανατιμήσεις φέρνει ο νέος ΦΠΑ

Το κάθε νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί ετησίως με τουλάχιστον 168 ευρώ, μόνο για την αγορά τροφίμων
Aκριβότερο θα είναι το "καλάθι της νοικοκυράς"

Αυξήθηκαν οι τιμές στα είδη διατροφής, στα τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φυσικού αεριού, στα κόμιστρα των ταξί, στα εισιτήρια των τρένων και στα βιβλία.

Επίσης ανεβαίνει το κόστος στην ψυχαγωγία, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες υγείας και τις επισκευές.

Αντίθετα, οι τομείς που ευνοούνται είναι τα φάρμακα και οι τουριστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με έρευνες, το κάθε νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί ετησίως με τουλάχιστον 168 ευρώ, μόνο για την αγορά τροφίμων.

Παράλληλα, τόσο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας όσο και η ΓΣΕΒΕΕ κρίνουν αμφίβολη την προσδοκώμενη εισροή των 800 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προειδοποιεί για κατάρρευση της κατανάλωσης και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

skai.gr

ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ

Παρεπιμπτόντως, κύριε Πάγκαλε, σας θαυμάζω για την σοκαριστική σας ειλικρίνεια να αποδεχθείτε πως τα φάγατε μαζί με αυτούς που διορίζατε (τους κοπρίτες όπως τους αποκαλέσατε) προκειμένου να σας ψηφίζουν και να διατηρείστε στην εξουσία ή στην βουλευτική σας έδρα.

Προτείνω, λοιπόν, ως πρώτο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας της καταστροφής που δημιουργήσατε προκειμένου να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη, να... επιστρέψετε στο ακέραιο ολόκληρο το χρηματικό ποσό που έχετε εισπράξει υπηρετώντας (τον εαυτό σας και όχι την χώρα) ως βουλευτής, υπουργός, μέλος οποιασδήποτε επιτροπής κ.λ.π. Μάλιστα, θα πρέπει να επιστρέψετε τα χρήματα αυτά εντόκως, ενώ θα συνυπολογιστούν και οι νόμιμες προμήθειες επί των υπογραφών σας, χρήματα που αποκομίσατε νομίμως ενώ δεν είχατε το δικαίωμα επειδή με την πολιτική σας τακτική αλλοιώσατε επί σειρά δεκαετιών το εκλογικό αποτέλεσμα (μέσω των κομματικών προσλήψεων).

Επιπλέον, προτείνω να συνυπολογιστεί σε όλα τα προηγούμενα ποσά επιπροσθέτως ένα ελάχιστο 10% για τυχόν "εισπράξεις" σας που έγιναν δια της πλαγίας (βλ. χορηγείες) οδού και όχι με βάση το νόμο.

Όταν λοιπόν, κύριε Πάγκαλε, επιστρέψετε όλα αυτά τα χρήματα, εσείς και οι συνάδελφοί σας που έπρατταν το ίδιο με εσάς (τους οποίους οφείλετε να κατονομάσετε έναν προς έναν), τότε θα αποδεχθείτε να δικασθείτε ενώπιον του Συντάγματος και των νόμων που διαστρεβλώσατε (προκειμένου να προστατευθείτε), αποδεχόμενος εκ των προτέρων -τόσο εσείς όσο και όλοι οι όμοιοί σας- την ενοχή σας για όλα τα εγκλήματα που κάνατε εις βάρος του Ελληνικού λαού, τον οποίο εκθέσατε διεθνώς μέσω των ενεργειών ή αμελειών σας.

Μετά από όλα αυτά, κύριε Πάγκαλε, οφείλετε να καταθέσετε πλήρη ονομαστικό κατάλογο όλων εκείνων που ενώ δεν ήταν πολιτικοί (δεν αναφέρομαι σε πολίτες που έγιναν κομματικοί σας πελάτες για να βρούνε εργασία) απόλαυσαν "φαγωμένα" μέσα από έργα και προμήθειες του δημοσίου...

Μπορείτε κύριε Πάγκαλε; Αν όχι, σταματείστε να βοθρολογείτε και να προσπαθείτε να βρείτε συνενόχους στο προσωπικό σας έγκλημα...

ΥΓ: Μα, μέχρι και την κόρη σας στο... Δημόσιο; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει επιτέλους;

Σχόλιο ιστολογίου "Ας μιλήσουμε επιτέλους" !

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/01/blog-post_6229.html

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Δήμου Θεσσαλονίκης 1-1-2011

O Μαραντόνα "υποκλίνεται" στον Τζακ Μπάουερ!

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/35290.jpgΝτιέγκο Μαραντόνα εκτός από τις ικανότητες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο που τον έκαναν "Θεό", ξεχώριζε πάντα και για τις δηλώσεις - συνεντεύξεις που έδινε κατά καιρούς και πάντα μίλαγε με την γλώσσα τις αλήθειας.

Το Sport24 παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνέντευξη του Μαραντόνα που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις "πιστών" του ανά τον κόσμο μέσω του περιοδικού 4-4-2.

Πραγματικά αποκαλύπτει αρκετές μικρές λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, το παρελθόν του και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απολαύστε τις απαντήσεις:

Ποια η άποψη του 17χρονου τότε Ντιέγκο για την ομάδα του 78;

"Είδα κάποια παιχνίδια της Εθνικής μας, με είχαν προσκαλέσει στο γήπεδο για τον αγώνα με την Ιταλία και είχα πάει με τον αδερφό μου. Επίσης είχα πάει και στον τελικό με την Ολλανδία. Πραγματικά ένιωθα πολύ ευτυχισμένος για τα παιδιά, για το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο και πανηγύρισα όπως όλος ο κόσμος, αλλά ήμουν πεπεισμένος πως άξιζα να βρίσκομαι σε αυτή την αποστολή"

Πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα η Σέφιλντ;

"Ναι είναι αλήθεια, είχα πραγματική προσφορά από την Σέφιλντ και ήμουν μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου. Τώρα μπορεί αν μην κοιμηθείς τις επόμενες μέρες, αλλά είχαμε αγοράσει και τα εισιτήρια για τις πτήσεις μας. Πραγματικά ήμουν πολύ κοντά, αλλά ξαφνικά χαλάσαν όλα. Η Σέφιλντ και η Άρσεναλ είχαν ενδιαφερθεί για μένα. Θα ήταν ευχαρίστηση μου να έπαιζα στην Αγγλία".

Ένα από τα μεγάλα του μυστικά είναι το 24;

"Είμαι μεγάλος θαυμαστής του 24 και του Κίφερ Σάδερλαντ. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Δεν έχω χάσει ούτε μια ώρα από τον Τζακ Μπάουερ. Είναι το είδωλο μου. Είναι ο καλύτερος των καλύτερων".

Ισχύει ότι στο μουντιάλ του Μεξικό το 86' έπαιζες με δύο ίδια παπούτσια λόγω τραυματισμού;

"Όχι δεν είναι αλήθεια. Πραγματικά το πόδι μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά όχι όπως την παρουσίασαν. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι πάντα έπαιζα με καινούρια παπούτσια. Πάντα. Ποτέ δεν φορούσα παπούτσια από προηγούμενους αγώνες ή της προπόνησης.

Όπως τα στέλνανε οι εταιρείες, έτσι τα φορούσα στους αγώνες. Το μόνο που άλλαζα ήταν οι τάπες από πλαστικές σε αλουμινένιες για να έχω καλύτερη ισορροπία. Στα αποδυτήρια, ήταν πολύ εύκολο να καταλάβεις που καθόμουν γιατί θα έβλεπες στη θέση μου 5 διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια. Διάλεγα ανάλογα με τον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα αυτό που είχα καταλάβει όσο αγωνιζόμουν στην Ευρώπη, ήταν πως οι Ιταλοί αμυντικοί, έπαιζαν με έξι τάπες και εγώ φορούσα μόνο 5. Είχαν καλύτεροι ισορροπία. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου: "Πρέπει να προσαρμοστείς στο παιχνίδι τους, εάν φορέσεις και εσύ έξι, θα τους σκοτώσεις". Μάλιστα στο τελευταίο Μουντιάλ Νότια Αφρική, παρατήρησα ότι φορούσαν 12 και 14 τάπες. Εγώ φορούσα μόνο 6. Και τα πήγα καλά, έτσι;"

Τελικά νιώθει ένοχος για το χέρι του θεού; Το έχεις μετανιώσει;

"Όχι, ένοχος για αυτό; Ποτέ! Δεν ξέρω πως το πήραν οι Άγγλοι και τι σκέφτονται, αλλά σίγουρα ξέρω τον αργεντίνικο τρόπο και αυτό που νιώθουμε για το ποδόσφαιρο. Και όταν παίζουμε στην Αργεντινή στις αλάνες, πάντα προσπαθούσαμε να πάρουμε το αβαντάζ από τον αντίπαλο μας, με το χέρι, με το φρύδι, να σπρώξουμε κάποιον πίσω από την πλάτη του διαιτητή, γιατί οι νικητές παίρνανε τα σάντουιτς και τα αναψυκτικά.

Στη συγκεκριμένη φάση, ήξερα την κρισιμότητα, ότι έπαιζα για την χώρα μου, ήξερα ότι έπαιζα ένα πολύ σημαντικό αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά παράλληλα ένιωθα ότι έπαιζα στις γειτονιές και έκρινα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το χέρι μου. Και αφού δεν το είδε ο διαιτητής, ακόμα καλύτερα.

Αλλά ξέρετε, ότι δεν έχω βάλει μόνο αυτό το γκολ με το χέρι, αλλά έχω σκοράρει και με τη Νάπολι απέναντι στην Ουντινέζε. Αφού σκόραρα, ο Ζίκο ήρθε τρέχοντας σε μένα και μου είπε: "Ντιέγκο, πρέπει να πεις στον διαιτητή ότι σκόραρες με το χέρι, ειδάλλως δεν θα είσαι ανέντιμος". Και του απάντησα (δίνοντας το χέρι προς τον Ζίκο): "Χάρηκα για την γνωριμία Ζίκο, είμαι ο Ντιέγκο ανέντιμος Μαραντόνα".

Πιστεύεις στον Θεό; Πως αντιδράς ο ίδιος ως θεός;

"Ο Θεός δεν υπάρχει στην γη. Και είναι καλύτερα που δεν βρίσκεται εδώ, γιατί αν έβλεπε το τι συμβαίνει εδώ, σίγουρα θα επέστρεφε αμέσως στον παράδεισο. Είναι καλύτερα να πιστεύουμε στον Θεό που όλοι μας πιστεύουμε. Ο κόσμος όταν με αποκαλεί Θεό, καταλαβαίνω ότι το κάνει με την ποδοσφαιρική έννοια".

Ξέρεις να μαγειρεύεις και αν όχι γιατί;

"Θεέ μου, δεν μπορώ να μαγειρέψω τίποτα. Ούτε ένα βραστό αυγό. Και υπάρχει καλός λόγος για αυτό, είμαι το μοναδικό αγόρι και ο πέμπτος κατά σειρά μετά από 4 αδερφές. Για αυτό το λόγο, ακόμα και καφέ να ήθελα, πάντα οι αδερφές μου σκοτωνόντουσαν για το ποια θα μου τον φτιάξει".

Εάν γινόσουν Μπλάτερ στη θέση του Μπλάτερ τι θα άλλαζες στο ποδόσφαιρο;

"Θα έδινα τη διοίκηση και τις αποφάσεις του ποδοσφαίρου σε ποδοσφαιριστές. Ποτέ μου δεν μπορούσα να χωνέψω αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για το ποδόσφαιρο και δεν έχουν κλωτσήσει μπάλα ούτε μια φορά στη ζωή τους.

Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να αποφασίζουν για εμάς, που είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τη ζωή μας για τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό είναι και το όνειρο μου, δεν θα ήθελα να φύγω από αυτή την ζωή χωρίς να γνωρίζω, ότι τελικά ένας πρώην ποδοσφαιριστής έγινε πρόεδρος της FIFA".

Ο εγγονός σου Μπέντζαμιν, ξεκινάει την ζωή του με κληρονομιά τον μπαμπά Αγκουέρο και τον παππού Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο έχει ξεχωρίσει κάτι στον μικρό;

"Όταν μιλάω για αυτόν, νιώθω τιμημένος. Πραγματικά. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Είχα την ευκαιρία πριν λίγο καιρό να περάσω μαζί του σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα και τον πήγαινα στο πάρκο. Ήδη έχει το ποδόσφαιρο στις φλέβες του. Του αρέσει το ποδόσφαιρο όπως σε εμένα και τον πατέρα του.

Έχει πολλά παιχνίδια, αυτοκινητάκια, φεράρι, μηχανές, αλλά πάντα πηγαίνει και σηκώνει την μπάλα. Και αυτό που με έχει συγκλονίσει πραγματικά, είναι ότι παρότι όλα τα παιδιά στην ηλικία του κλωτσάνε την μπάλα χωρίς κατεύθυνση, έχει ένα πολύ καλό άγγιγμα της μπάλας και πάντα την φέρνει κοντά στο δεξί του πόδι. Αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο που πήρε από τον πατέρα του (γέλια).

Τα υπόλοιπα είναι δικά μου. Όχι αλήθεια, όταν σουτάρει, μου λέει πάντα: "Παππού" και μπαμ σουτάρει. Η μπάλα πάντα θα βρεθεί ανάμεσα στα πόδια μου. Είναι ένα φανταστικό επίπεδο ευστοχίας αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για 21 μηνών παιδί. Προέρχεται από μια ποδοσφαιρική οικογένεια και του εύχομαι να γίνει ποδοσφαιριστής. Αλλά σίγουρα θα έχει να σηκώσει μεγάλος βάρος στις πλάτες του γιατί θα περιμένουν από αυτόν να περάσει όλη την ομάδα και να βάζει γκολ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει μπασκετμπολίστας!"

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών;

"Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών... Νίκησα τον Πελέ με 65% έναντι 35% σε μια ψηφοφορία τώρα τελευταία. Η μαμά μου λέει ότι είμαι ο καλύτερος, οπότε ίσως πραγματικά και να είμαι. Αλλά σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό από φανταστικούς παίκτες που θα μπορούσαν ή θα μπορέσουν αν είναι σαν εμένα ή και να γίνουν καλύτεροι από εμένα. Α του βραζιλιάνου (Πελέ) δεν θα βάλω το όνομα...

Αλλά μου άρεσαν πάντα ο Φαν Μπάστεν, ο Γκούλιτ, ο Ζιντάν, ο Ρομάριο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μέσι, ο Ρονάλντο ο χοντρός. Υπήρχαν αρκετοί παίκτες που κάνανε την μπάλα να γελάει. Και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αρέσει μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάει έξω από το γήπεδο. Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω. Διασκέδαζα και έκανα τον κόσμο να διασκεδάζει".

Τζιανφράνκο Τζόλα: "Πότε και γιατί αποφάσισες να μου δώσεις τη φανέλα με το νούμερο 10 ενάντια στην Πίζα για το Κύπελλο Ιταλίας, ημέρα που εσύ φορούσες της φανέλα με το νούμερο 9;"

"Οοοο, (γέλια) μου αρέσει να δίνω κίνητρο στα παιδιά μου. Έτσι ήταν πάντα. Ο Τζιανφράνκο ήταν έτοιμος να πουληθεί στην Λέτσε για δύο λίρες και έτσι πήγα στον Λουτσιάνο Μότζι να του μιλήσω. "Δεν μπορείς να τον πουλήσεις, έχει φοβερές ικανότητες και δουλεύει συνέχεια πολύ σκληρά". Ότι έκανα για τον Τζιανφράνκο, όπως το να του δώσω τη φανέλα με το νούμερο 10, ήταν μέσα από την καρδιά μου, γιατί είχα πίστη για αυτόν.

Ο Φράνκο ήταν κάποιος που με ρωτούσε: "Ντιέγκο, θα σε πείραζε να έρθεις να προπονηθούμε στα φάουλ μετά την προπόνηση;" Και έτσι μέναμε και βάζαμε ψηλά το τοίχος και ξεκινούσαμε να εκτελούμε. Προπονηθήκαμε πολύ. Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά, ότι από το δικό του ταλέντο που είχε αρχικά περίπου στο 40%, κατέληξε να εκτελεί σχεδόν το ίδιο σαν εμένα. Σχεδόν... (γέλια). Είναι πιο κοντός από εμένα ε; (γέλια ξανά).

Το δεξί του πόδι ήταν φανταστικό. Για αυτό το λόγο σκόραρε τόσα γκολ από τις εκτελέσεις και αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζιανφράνκο πέτυχε τόσα πολλά στην καριέρα του, γιατί στη Νάπολι, πάντα πάλευε για τον εαυτό του. Απλά βρέθηκε κάποιος που στάθηκε δίπλα του, όταν ήταν έτοιμοι να τον πουλήσουν στη Λέτσε".



sport24.gr

Έχει ανοίξει η πόρτα του Τζιμπρίλ...

Όσοι ξαφνιάστηκαν από τις δηλώσεις του Γάλλου στράικερ του Παναθηναϊκού για την Λίβερπουλ, μάλλον είναι μακρυά από την πραγματικότητα... Η πόρτα της Παιανίας άνοιξε εδώ και αρκετές ημέρες για τον "πράσινο" σούπερσταρ...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Καλικάντζαρος

Μία από τις πιο γνωστές λαϊκές δοξασίες είναι αυτή των καλικαντζάρων. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα, από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Φώτων, υπήρχε ο θρύλος των Καλικαντζάρων.

Κατά τη λαϊκή φαντασία, είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό. Μπαίνουν στα σπίτια και τρώνε τις τηγανίτες και τα γλυκά».

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογική εξήγηση της λέξης καλικάντζαρος. Οι πιο γνωστές απ αυτές είναι:

α) από το καλός + κάνθαρος (: το σκαθάρι, scarabaeus pilularius) > καλικάνθαρος (με αυτή την άποψη συμφωνούν οι περισσότεροι: Κοραής, Κουκουλές, Μπούντουρας Boll).

β) Ο Ν. Πολίτης μεταφέρει την λαϊκή εκδοχή ότι οι Καλικάντζαροι είναι βρικόλακες Ατσιγγάνων: (Κάλι +Γάντζαροι)

γ) από τη λατινική λέξη caligatus > καλίγατος

δ) από το “καλός + κένταυρος”, κατά τον Lawson

ε) από το “λύκος + κάνθαρος” ή από το “καλός + τσαγγίον” ή από το “καρκάντζι” (: ο τσουρουφλισμένος)

Γιώργος Δαμιανός

24γράμματα

To NATO “γιόρτασε” την Πρωτοχρονιά με 17 θανάτους

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/35310.jpgΤέσσερις πυραυλικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ το Σάββατο είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 ύποπτοι ως εξτρεμιστές και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι στην περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ημιαυτόνομη περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν, από όπου Ταλιμπάν και μέλη της αλ Κάιντα εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων υπό την διοίκηση του NATO στο Αφγανιστάν.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν δήλωσε, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους σε κτίριο και άλλους δύο σε όχημα στην περιοχή Μαντιχέλ, 15 χλμ. βορείως μιας από τις κυριότερες πόλεις στην περιοχή, την Μιρ Άλι, το πρωί του Σαββάτου.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καθεμιά από τις επιθέσεις ενώ πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο κτίριο.
Άλλοι τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε όχημα στην κοντινή περιοχή Γκορ Γκούστι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις ακόμα άνθρωποι.

Περίπου μια ώρα αργότερα, όταν όχημα που μετέφερε υπόπτους ως μαχητές των Ταλιμπάν έφθασε στο κτίριο που είχε πληγεί για να προσφερθεί βοήθεια στους τραυματίες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε έναν πύραυλο εναντίον του σκοτώνοντας άλλους πέντε και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους.

Το απόγευμα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον οχήματος στην περιοχή Μπόγια στο Βόρειο Ουαζιριστάν. «Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και δύο τραυματίστηκαν», είπε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν επίσης υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος.

Ήταν η τέταρτη επίθεση από UAVs την Πρωτοχρονιά, και η πέμπτη μέσα σε 24 ώρες. Πέντε φερόμενοι ως Ταλιμπάν είχαν σκοτωθεί την Παρασκευή το απόγευμα, όταν δύο πύραυλοι έπληξαν ένα όχημα στην ίδια περιοχή. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν υποστήριξαν ότι οι μαχητές επέστρεφαν από επίθεση σε σημείο ελέγχου στην κοντινή επαρχία Χοστ, στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιθέσεις στο Βόρειο Ουαζιριστάν καθώς το Πακιστάν διστάζει να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση εναντίον των εξτρεμιστών. Στην περιοχή σημειώθηκαν οι περισσότερες από τις τουλάχιστον 118 επιθέσεις των UAVs στις περιοχές των φυλών το 2010.

Περίπου 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις αυτές, ανάμεσα τους και δεκάδες άμαχοι. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών διατείνονται ότι στην πλειοψηφία τους ήταν μαχητές, αλλά η επαλήθευση των ισχυρισμών τους είναι σχεδόν αδύνατη καθώς η περιοχή παραμένει σχεδόν απόλυτα απροσπέλαστη για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.

Τσάβες: Όταν δεν δουλεύει τους συμπατριώτες του, χασκογελάει με την Χίλαρυ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/35316.jpgΟ πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, οι χώρες των οποίων έχουν αυτήν την περίοδο πολύ τεταμένες σχέσεις, είχαν το Σάββατο μια φιλική συνομιλία κατά την ορκωμοσία της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ στη Βραζιλία.

"Συζήτησαν χαμογελώντας για τουλάχιστον πέντε λεπτά περίπου. Έμοιαζε με μια κοινωνική συνομιλία, με τους δυο τους να χαμογελούν συνεχώς", δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας βραζιλιάνος αξιωματούχος.

Η συνάντηση αυτή έγινε τέσσερις μόνο μέρες μετά την ανάκληση από τις ΗΠΑ της βίζας του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, λόγω της άρνησης της Βενεζουέλας να δεχθεί το διορισμό του αμερικανού διπλωμάτη Λάρι Πάλμερ ως νέου πρεσβευτή στο Καράκας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενώ η Ντίλμα Ρούσεφ υποδεχόταν τους ξένους ηγέτες που είχαν μεταβεί στη Βραζιλία προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία της.

Παρόντες ήταν, περιμένοντας να πάνε να χαιρετήσουν τη Ρούσεφ, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, ο χιλιανός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέρα, ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Τσάβες και η Κλίντον. Ο βενεζουελανός πρόεδρος έτεινε το χέρι στην Κλίντον η οποία έτεινε με τη σειρά της το δικό της.

Στη συνέχεια η Κλίντον πήγε να συγχαρεί τη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας και να φωτογραφηθεί μαζί της και αμέσως στο πλάι της βρισκόταν ο Τσάβες, που περίμενε τη σειρά του για να συγχαρεί κι αυτός τη Ρούσεφ και να φωτογραφηθεί μαζί της, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τις κάμερες που είχαν εγκατασταθεί στο προεδρικό παλάτι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από μισή μέρα η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των χριστιανών στην Αίγυπτο

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, καταδίκασε τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό 70.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν. Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δελαβέκουρας και συνεχίζει:

«Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή τη δύσκολη ώρα η Ελλάδα είναι στο πλάι τους».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Αιγύπτου κ. Ahmet Aboul Gheit, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση.