04 Ιανουαρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΩΜΩΔΙΑ... ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

Πολλοί αναρωτιούνται τι σόι Πρωθυπουργός είναι αυτός που ενώ έχει κυριολεκτικά γονατίσει τον κόσμο με φόρους,αυξήσεις,απειλές και πλιάτσικο,πάει στο κέντρο να χορέψει. Άλλοι αναρωτιούνται ποιοι ήταν αυτοί που τον χειροκροτούσαν...

Για τους πρώτους θα πω ότι είναι ίδιος ο πατέρας του. Εαυτουλάκιας, ωχαδελφιστής, τυχοδιώκτης. Ένας ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πρωθυπουργεύει πατώντας επί πτωμάτων.

Για αυτούς που τον χειροκροτούσαν τώρα. Μπορεί να ήταν στελέχη του κόμματος,που καλοπερνούν και χαίρονται που έχουν ένα ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,μπορεί όμως να είναι και απλός κόσμος.

Απλοί πολίτες, ή απόγονοι αυτών που είχαν μαζευτεί στην εκκλησία που παντρεύτηκε ο ΑΝΤΡΕΑΣ τη ΜΙΜΗ και όρμησαν να της σκίσουν το ΝΥΦΙΚΟ, για να πάρουν ένα κομματάκι για ΦΥΛΑΧΤΟ.

Ούρλιαζαν δε μέσα στη εκκλησία με συνθήματα υπέρ του ΓΑΜΗΚΟΥΛΑ ΑΝΤΡΕΑ(ΜΕ 10 ΜΠΑΙ ΠΑΣ) και βλαστημούσαν την ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ και τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ που δεν συμφωνούσαν με τον ΕΡΩΤΑ του ΑΝΤΡΕΑ.

Είναι οι ίδιοι που ΒΛΑΣΤΗΜΟΥΝ τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που τρώει σουβλάκια ενώ ο λαός πεινάει,αλλά τον ΒΟΘΡΟ τον ΠΑΓΚΑΛΟ τον αποκαλούν ΚΙΜΠΑΡΗ.

Είναι οι ίδιοι που έχουν το ίδιο μυαλό με τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ της ΛΟΥΤΣΑΣ τον Παπαχρήστο,που διερωτάτο,τι σόι άνθρωποι ήταν αυτοί που χειροκρότησαν τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ φέτος στην ΔΕΘ,ενώ τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ τον ονομάζει ΓΙΓΑΝΤΑ.

Τελικά ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ έχει απόλυτα δίκιο που ονομάζει τους ΕΛΛΗΝΕΣ κοπρόσκυλα, κοπρίτες, τεμπέληδες κ.λ.π.

Μόνο που οι χαρακτηρισμοί ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Έτσι γίγαντα! Γράψτους τους μακάκες στα παπάρια σου! ΑΞΙΟΣ!

Το παρακάτω βίντεο δείτε το με προσοχή γιατί τα σάλια της κυρίας Τσαπανίδου («πήγε για μια ώρα μόνο... σηκώθηκε να χορέψει γιατί ο κόσμος του το ζήτησε... τον χειροκρότησαν» κ.λπ φαιδρά), που πήρε τη θέση λόγω της πολύ "στενής" σχέσης της με τον Αλαφούζο ;), μπορεί να τρέξουν από την οθόνη σας:

Ωραία ο Πάγκαλος έχει παλαβώσει... γιατί όμως πρέπει να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό;

http://agrupnoipolites.files.wordpress.com/2011/01/pagkalos-2-thumb-large1.jpg?w=300&h=216Οι “κοπρίτες – δημόσιοι υπάλληλοι” του Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και η “σοφία” του ότι “μαζί τα φάγαμε”, δεν αποτελούν σημερινές εμπνεύσεις του αντιπροέδρου! Τον περασμένο Μάιο, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο κ. Πάγκαλος δυσφήμισε όσο “καλύτερα” μπορούσε” τη χώρα μας, σε μία εποχή που δεχόταν πιέσεις από παντού για την υπογραφή του Μνημονίου!

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, απευθυνόμενος σε ξένους ακροατές, δήλωνε ότι “ στην Ελλάδα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή. Όλοι αυτοί ζουν σε μια χώρα που εφαρμόζει τις αρχές της κοκκινοσκουφίτσας η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό λύκο!”.
Στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος αποκαλούσε τους επαναστάτες του 1821 ” ένα μάτσο αγράμματους και αδαής χωριάτες οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά, που αμέσως μετά την απελευθέρωση, ψήφιζαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους”, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό ότι για το ρουσφέτι δεν φταίνε οι Έλληνες πολίτες που “το έχουν στο αίμα τους” από τότε!

“Δεν είναι οι πολιτικοί που βγαίνουν ψάχνοντας σε ποιον θα κάνουν “εκδούλευση”, αλλά οι πολίτες που πάνε να τη ζητήσουν”, κατέληγε ο κ. Πάγκαλος, συμπληρώνοντας την άποψή του για τους Έλληνες που ο ίδιος εδώ και δεκαετίες ζητάει την ψήφο τους!

http://agrupnoipolites.wordpress.com/2011/01/04/8765-11/

Νεκρός μετά από μάχη με αστυνομικούς δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού

Ο δραπέτης Βαγγελης Σελιανάκης 55 χρονών από την Αρχοντική Ρεθύμνου έπεσε το πρωί νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της πιο αιματηρής βεντέτας των τελευταίων 50 χρόνων στην Κρήτη.

Τον Αύγουστο του 1994 σκοτώνει στο βουνό τον 23χρόνο Κώστα Μουζουράκη από το Πάτημα Αποκώρονα, γιο της Φωτούλας Μουζουράκη, την οποία είχαν δολοφονήσει λίγους μήνες πριν οι Νίκος Πολλάκης και Μιχάλης Δικονιμάκης.

Ο Σελιανάκης εξαφανίζεται και συλλαμβάνεται το Φεβρουάριο του 1995 ενώ προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Καταδικάζεται σε ισόβια και ενώ βρίσκεται στη φυλακή, δολοφονείται το Σεπτέμβριο του 1995 ο ξάδελφος του Βαγγέλης στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης, τον Ιούλιο του 1996, οργανώνει ομαδική απόδραση από τις φυλακές Αλικαρνασού και ενώ οι άλλοι πέντε συλλαμβάνονται αυτός διαφεύγει.

Με τη βοήθεια ενός ατόμου που συνελήφθη, στήνει ενέδρα και σκοτώνει το 1999 στο Περιστέρι Αττικής τον Γιάννη Μουζουράκη, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το φόνο του ξαδέλφου του.

Τα ξημερώματα τον περικύκλωσαν ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετο του στην Αρχοντική, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και μετά από λίγο έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο. Έφερε επίσης τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί.

Ο Βρούτσης Πρωταθλητής στις ανακοινώσεις της ΝΔ... ο Σταμάτης ουραγός και οι λοιπόι στην μετριότητα

Επειδή μερικοί στη ΝΔ τρέχουν να βγάζουν ανακοινώσεις τις τελευταίες μέρες προκειμένου να εμφανίσουν μια δραστηριότητα (που τον προηγούμενο καιρό δεν υπήρχε) σας παραθέτουμε το πίνακα με τον αριθμό των ανακοινώσεων που έχει βγάλει ο καθένας για να έχετε μια εικόνα:

* Εμπορικής Ναυτιλίας ( 55 θέματα )
* Περιφερειακής Πολιτικής ( 2 θέματα )
* Αθλητισμού ( 45 θέματα )
* Πολιτισμού ( 40 θέματα )
* Δικαιοσύνης ( 13 θέματα )
* Υγείας ( 56 θέματα )
* Μεταφορών και Επικοινωνιών ( 56 θέματα )
* Δημοσίων Έργων ( 56 θέματα )
* Αγροτικής Ανάπτυξης ( 66 θέματα )
* Τουριστικής Ανάπτυξης ( 54 θέματα )
* Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ( 71 θέματα )
* Περιβαλλοντικής Πολιτικής ( 38 θέματα )
* Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ( 48 θέματα )
* Οικονομίας ( 181 θέματα )
* Προστασίας του Πολίτη ( 47 θέματα )
* Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης ( 38 θέματα )
* Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ( 58 θέματα )
* Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ( 95 θέματα )
* Άμυνας ( 28 θέματα )
* Εξωτερικών ( 45 θέματα )

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όλοι, ποσοτικά τουλάχιστον, κινούνται στην μετριότητα, 40-50-60 ανακοινώσεις μέσα σε 10 μήνες, περίπου μία την εβδομάδα, όταν οι προηγούμενοι δέκα μήνες συμπύκνωσαν γεγονότα και πρακτικές εκ μέρους της Κυβέρνησης που δεν είχαν τολμήσει οι Κυβερνήσεις των προηγούμενων 60 χρόνων... μου φαίνονται πολύ λίγες.

Για την ιστορία να πούμε ότι πρώτος και πιο δραστήριος απ όλους είναι ο Βρούτσης από τις Κυκλάδες με 95 ανακοινώσεις (στον τομέα Οικονομίας υπάρχουν 3 αναπληρωτές που βγάζουν ανακοινώσεις και γι αυτό έχουν 181), ενώ τελευταίος είναι ο Σταμάτης με μόλις 2 ανακοινώσεις... με την περίπτωσή του δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν έχει αντικείμενο να βγάλει ανακοίνωση σαν Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής, οπότε η θέση πρέπει να καταργηθεί ή αν έχει αντικείμενο αλλά δεν βγάζει ανακοινώσεις, πρέπει να αντικατασταθεί όσο κι αν είναι συοδοιπόρος του Σαμαρά επί πολλά χρόνια... Τόσο απλά!

ΥΓ1. Απογοητευτική είναι επίσης και η επίδοση του Νεράτζη με μόλις 13 ανακοινώσεις σχεδόν μία το μήνα... έλεος
ΥΓ2. Οι πιο ανούσιες ανακοινώσεις είναι φυσικά του Αντιπροέδρου Αβραμόπουλου. Η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά δημόσιες σχέσεις, συναντήσεις, συμμετοχές σε συνέδρια κ.λπ "ντιντιδίστικα"... ιδού μερικές ενδεικτικές "ανακοινώσεις" που ίσως να ήταν επιβεβλημένες αλλά δεν παράγουν πολιτική και είναι ανούσιες:

20-12-10 Δήλωση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου για το θάνατο της Ζακλίν ντε Ρομιγί

02-12-10 Τηλεγράφημα του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Αβραμόπουλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Άβιγκντορ Λίμπερμαν, για τη φονική πυρκαγιά κοντά στην πόλη Χάιφα

18-11-10 Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου με την Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Renata Wielgosz

15-11-10 Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Επικεφαλής Διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Εγκεμέν Μπαγκίς

13-09-10 Συγχαρητήρια του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση του κ. Ταγίπ Ερντογάν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος περί της Αναθεώρησης του Συντάγματος

31-08-10 Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ

25-08-10 Ολοκλήρωση επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ

23-08-10 Συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου σε συνάντηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στην Κωνσταντινούπολη, που διοργανώνει το κυβερνών κόμμα AK PARTI, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

10-08-10 Επικοινωνία του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, με το Δήμαρχο της Μόσχας και με τις αρμόδιες Αρχές της ρωσικής κυβέρνησης, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μόσχα και τις γύρω περιοχές, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών

02-08-10 Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλου εκ μέρους της Ν.Δ. προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών

Ι. Βρούτσης: Πάρτε μέτρα προκειμένου να ανακόψετε το κύμα φυγής νέων ανθρώπων από τη χώρα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με τις εκρηκτικές διαστάσεις της Ανεργίας, καθώς και τα συνεχή δημοσιεύματα για το κύμα φυγής των Νέων Ανέργων από τη χώρα μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η καινούργια χρονιά βρήκε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ν’ αντιμετωπίζουν το φάσμα της Ανεργίας και να ωθούνται στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ιδιαίτερα οι νέοι μας πληρώνουν βαρύ το τίμημα της πολιτικής του Μνημονίου, της πολιτικής της Ύφεσης, της Ανεργίας και των “Λουκέτων”.

627.301 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ το μήνα Νοέμβριο!

12,4% η Ανεργία της Χώρας το Σεπτέμβριο του 2010!

33,6% η Ανεργία των Νέων!

1 στους 3 νέους μας είναι Άνεργος

Ο πολυτιμότερος και σπανιότερος πόρος της κοινωνίας μας μένει αναξιοποίητος και, τώρα πια, αναγκάζεται να μεταναστεύσει, να ξενιτευτεί.

Τους διώχνει η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου, που εγκλωβίζει την Ελληνική Οικονομία σε μια εφιαλτική παγίδα χαμηλών εισοδημάτων, ελάχιστων ευκαιριών και μηδενικών προσδοκιών.

Μια πολιτική, που δημιουργεί ανοιχτές πληγές στην Ελληνική Κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακριβή στοιχεία για το πόσοι άνεργοι και ιδίως νέοι αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

Η κυβέρνηση, μετά από σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, καλείται να δώσει απαντήσεις και ακριβή στοιχεία για τον αριθμό αυτών που φεύγουν, αλλά και για τα χαρακτηριστικά τους (ηλικία, εκπαίδευση, ειδικότητα).

Ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, που αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις με τη μορφή χιονοστιβάδας, όπως η μετανάστευση – φυγή νέων ανθρώπων από τη χώρα, απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση.

Επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη πολιτική συγκράτησης του κύματος φυγής, μέσα από τη δημιουργία, στη χώρα μας, προϋποθέσεων για δουλειά, καριέρα, προοπτική.

Αυτό, μπορεί να το πετύχουμε μόνο μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Στήριξης της Νέας Γενιάς, που θα βασίζεται στην :

* Στροφή στην Ανάπτυξη
* Προώθηση της Καινοτομίας
* Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας
* Επένδυση στην Έρευνα και τις Νέες Τεχνολογίες
* Ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών της χώρας μας

Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν προτεραιότητα του Μνημονίου και η κυβέρνηση αδυνατεί να τα υλοποιήσει.

Μόνο μια άλλη πολιτική μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.

Μια πολιτική που θα εγγυάται την Ανάπτυξη, την Απασχόληση και θα διασφαλίζει την Κοινωνική Συνοχή.

Μια πολιτική Αλληλεγγύης, Προοπτικής και Ευκαιριών για τους νέους της πατρίδας μας».

Ταυτόχρονη σύνδεση σε 2-3-4 λογαριασμούς Google ή Facebook; Με τον Firefox χαλαρά...

Όσοι έχετε δυο λογαριασμούς στη Google ή στο Facebook σίγουρα θα έχετε σπαστεί πολλές φορές με τα login και τα logout από τον ένα λογαριασμό στον άλλο μιας και η Google ή το Facebook δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε login σε δυο διαφορετικούς λογαριασμούς από τον ίδιο υπολογιστή. Για όσους από εσάς έχουν Firefox υπάρχει λύση που λέγεται Multifox.

http://br.mozdev.org/multifox/profile-popup-en.png

http://br.mozdev.org/multifox/menu-bookmarks-en.png

Μετά την εγκατάστασή του (θα το βρείτε εδώ) στο μενού του δεξιού κλικ πάνω στην καρτέλα υπάρχει το "Open in a New Identity Profile" στο οποίο κάνετε κλικ. Στη συνέχεια ανοίγει ένα νέο παράθυρο που σας ζητάει να κάνετε login σε άλλο λογαριασμό.

Έτσι μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα ανοιχτούς μέχρι και 5 διαφορετικούς λογαριασμούς της ίδια υπηρεσίας.

Τέσσερις μέρες χρειάστηκε η ΝΔ για ν' αντιδράσει

rigilis_grafia.jpgΕίναι τόσο δύσκολο στη Νέα Δημοκρατία να παρακολουθούν την επικαιρότητα, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και να παρεμβαίνουν ακόμη και στη διάρκεια των εορτών;

Αν ορισμένοι τομεάρχες θεωρούν ότι η συνεχής ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας τους προκαλεί άγος , ας τους απαλλάξει των καθηκόντων τους ο Σαμαράς.

H συνέχεια στο citizengr.wordpress.com

«Mάστιγα» της ανθρωπότητας οι Τούρκοι σε σχολικά βιβλία… 27 χωρών»

του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου

Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία προκάλεσε σοκ η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας. « Στρατός του διαβόλου», «Απατεώνες», «Ύπουλοι», «Κηφήνες», «Παράσιτα», «Βιαστές», «Εισβολείς», «Αρπάγες», «Πλιατσικολόγοι», «Βάρβαροι του Αττίλα», «Τύραννοι», είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά επίθετα με τα οποία «κοσμείται» η λέξη Τούρκος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά χωρών από την Μέση Ανατολή μέχρι την Φιλανδία, οι Τούρκοι κατέχουν το ρεκόρ των αρνητικών χαρακτηρισμών σε σημείο να παρομοιάζονται με την μεγαλύτερη συμφορά για τους λαούς των χωρών αυτών. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμφανίζονται σε σχολικά βιβλία ακόμα και μουσουλμανικών χωρών, ακόμα και χωρών που σήμερα συνδέονται με φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα στην Αλβανία, στην όγδοη τάξη της στοιχειώδης εκπαίδευσης αναφέρετε ότι από όπου πέρασαν οι Τουρκοι έπεσε μαύρη σκλαβιά, οι μάνες βιαστήκαν, οι άντρες πουλήθηκαν σαν δούλοι και σκλάβοι. Στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, στην εβδόμη τάξη της στοιχειώδης εκπαίδευσης οι Τούρκοι χαρακτηρίζονται σαν κλεφτές, βιαστές, ληστές, και παράσιτα και προστίθεται πως εξ αιτίας της σκλαβιάς στους Τούρκους οι λαοί των σκλαβωμένων χωρών υπέστησαν μεγάλη καθυστέρηση στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και έμειναν πολύ πίσω σε σύγκριση με τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Στα Σκόπια, στην πρώτη τάξη του Λυκείου αναφέρετε πως οι Τούρκοι βασάνιζαν, κρέμαγαν τους αγωνιστές του λαού, τους κάρφωναν πάνω σε πασσάλους, τους έγδερναν με τον χειρότερο τρόπο.

Αλλά και εκτός των Βαλκανίων υπάρχουν επίσης πολύ επικριτικές αναφορές για το πέρασμα των Τούρκων. Έτσι στην Ουκρανία, στην εβδόμη τάξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης αναφέρετε ότι ο Χασάν πασάς μετά την εξέγερση της Κριμαίας έφερε στην Πόλη τριακοσίους σκλάβους που τους πούλησε στο σκλαβοπάζαρο. Εκεί χωρίστηκε η μάνα από το παιδί της και ο γιος από τον πατέρα, μέσα από ένα ανεπανάληπτο θρήνο των δύστυχων σκλάβων. Είναι γνωστή βέβαια η θέση της Αρμενίας όπου στα σχολικά της βιβλία καυτηριάζεται με πολύ έντονο τρόπο όλη η ιστορική διαδρομή των Τούρκων και φυσικά δίνετε μεγάλη έμφαση στην γενοκτονία που έγινε σε βάρος του αρμενικού λαού. Επίσης στα σχολικά βιβλία της Γερμανίας αναφέρετε με έντονα επικριτικό για τους Τούρκους ύφος η καταπίεση των Κούρδων, ενώ η ίδια η Τουρκία χαρακτηρίζετε σαν ένα ακραίο εθνικιστικό κράτος και ότι ο τουρκικός στρατός είναι στρατός βασανιστηρίων. Τέλος στα σχολικά βιβλία της μακρινής Φιλανδίας υπάρχουν και εκεί άκρως υποτιμητικές για τους Τούρκους αναφορές. Συγκεκριμένα αναφέρετε ότι στην Τουρκία απαγορεύετε η χρήση της μητρικής γλώσσας για τους Κούρδους, ότι γίνονται βασανιστήρια σε άτομα των μειονοτήτων και ότι από το 1984 το ΡΚΚ, που χαρακτηρίζετε σαν απελευθερωτικό κίνημα, έχει αρχίσει ένοπλο αγώνα κατά της τουρκικής καταπίεσης. Οι έντονα επικριτικές για την Τουρκία και τους Τούρκους αναφορές σε βιβλία της σχολικής εκπαίδευσης επεκτείνονται και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, ακόμα και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ίδια την Τουρκία, στην γειτονική Συρία έχουν καταγραφεί 92, (οι περισσότερες), επικριτικές αναφορές για το πέρασμα των Οθωμανών και των Τούρκων από την χώρα τους, στην Κυπριακή Δημοκρατία 65, στην Βουλγαρία 50 και 43 στην Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ένα άλλο μεγάλο πολιτικό-ηθικό σοκ που υπέστησαν πρόσφατα οι Τούρκοι είναι με την τελευταία κυβερνητική αλλαγή της Βουλγαρίας. Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου, δήλωσε επίσημα πως η Βουλγαρία θα διεκδικήσει αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Βούλγαροι στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα από τους Τούρκους, με τις σφαγές που έγιναν τότε σε πολλές βουλγαρικές επαρχίες. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έφταναν από την Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός φέρονταν να είχε δηλώσει στον Βούλγαρο δημοσιογράφο, Γεώργκι Κοριτάρωφ, πως η Βουλγαρία έχει το δικαίωμα της απαίτησης της ιστορικής δικαίωσης. Πρόσθεσε δε ότι σύντομα θα φέρει στο βουλγαρικό κοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο θα οριστεί ημέρα επετείου της βουλγαρικής γενοκτονίας που υπέστη ο βουλγαρικός λαός από τους Τούρκους τον δέκατο ένατο αιώνα. Η δήλωση αυτή τάραξε τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ πολλοί την Άγκυρα τόνιζαν ότι αυτό γίνεται κατόπιν πιέσεων του γνωστού ακροδεξιού βουλγαρικού κόμματος, ΑΤΑΚΑ, που βρήκε ενισχυμένο από τις τελευταίες εκλογές και φέρετε να στηρίζει την νέα κεντροδεξιά βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσωφ. Το ΑΤΑΚΑ και στο παρελθόν είχε καταφερθεί έντονα κατά της Τουρκίας και την είχε κατηγορήσει ότι υποκινεί την τουρκόφωνη μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας για να εξυπηρετήσει τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή. Μάλιστα τις παραμονές των εκλογών είχε διοργανώσει μεγάλες διαδηλώσεις στα σύνορα Τουρκίας Βουλγαρίας, με έντονα αντιτουρκικό χαρακτήρα προσπαθώντας να εμποδίσει τα καραβάνια των τουρκόφωνων ψηφοφόρων που έρχονταν οργανωμένοι από την Τουρκία όπου μένουν τα τελευταία χρόνια, για να ψηφήσουν στις τελευταίες βουλγαρικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι το ΑΤΑΚΑ έχει πρωτοστατήσει στο παρελθόν στο βουλγαρικό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας και μάλιστα το 2006 είχε φέρει σχετικό νομοσχέδιο στην βουλγαρική βουλή αλλά τελικά το νομοσχέδιο είχε απορριφθεί κατόπιν έντονων αντιδράσεων της Τουρκίας, αλλά και των εκπροσώπων της τουρκόφωνης μειονότητας στην βουλγαρική βουλή.

Αλλά και στην ίδια την Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια νέα συζήτηση γύρω από τον ορισμό του Τούρκου και τον ιστορικό του ρόλο που αντιδιαστέλλεται από αυτό των Οθωμανών. Σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ, που αναδημοσιεύτηκε και στην Τουρκία από τον Τούρκο ιστορικό ερευνητή, Μπεκίρ Οζγκέ, μόνο το 9% των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν πραγματικά τουρκική καταγωγή από την κεντρική Ασία. Η ταύτιση Τούρκων και Οθωμανών έγινε εδώ και 100 χρόνια περίπου και απετέλεσε στη συνέχεια το ιστορικό όπλο του Κεμάλ Ατατούρκ για να θεμελιώσει νέα τεχνητή εθνική συνείδηση στους κατοίκους της Μικράς Ασίας, που απέμειναν μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, τις σφαγές των χριστιανών και την περίφημη εθνοκάθαρση. Όπως αναφέρεται λοιπόν, μέχρι το 1876, η λέξη Τούρκος δεν απαντούσε πουθενά στα επίσημα έγραφα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ίδιος ο Πορθητής αναφέρονταν σαν, «Ηγεμόνας των Ρωμιών», ενώ πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ήταν Έλληνας από μητέρα. Οι Οθωμανοί δεν μιλούσαν ποτέ τουρκικά και αυτό είναι γνωστό και σε πολλούς μελετητές και ιστορικούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η οθωμανική γλώσσα είναι κυρίως μείγμα αραβικών, και περσικών. Ακόμα και η σημερινή τουρκική γλώσσα χρησιμοποιεί χιλιάδες αραβικές και περσικές λέξεις. Η γλώσσα που μιλούσαν στο οθωμανικό σαράι ήταν κατ' εξοχή τα περσικά, ενώ το αλφάβητο που χρησιμοποιούσαν ήταν το αραβικό και η περσική παραλλαγή του.

Αλλά το πιο εκπληκτικό ήταν πως οι διανοούμενοι της Οθωμανική αυτοκρατορίας, οι ποιητές και οι άνθρωποι του σουλτάνου, έδειχναν σε κάθε ευκαιρία τον αποτροπιασμό τους και την αποστροφή τους προς κάθε τι που εμφανίζονταν σαν… τουρκικό. Ο μεγάλος Οθωμανός ποιητής, Μπακί, της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στο αποκορύφωμα της αυτοκρατορίας, είχε γράψει ένα έκπληκτο ποίημα για τους Τούρκους και έλεγε τα εξής χαρακτηριστικά : «Κανένα στέμμα δεν μπορεί να στέψει τον κάτοχο ένδειας και πενίας. Όποιος ανήκει στην τουρκιά, έχει αγύριστο κεφάλι. Ο Τούρκος στερείτε ικανότητας να ηγεμονεύσει». Ένας άλλος γνωστός Οθωμανός ποιητής, ο Νεφ, είχε πει, «Ο Θεός έχει στερήσει την πηγή της γνώσης από τους Τούρκους». Ο Οθωμανός λόγιος, Χαφίζ Αχμέτ Τσελεμπί, είχε γράψει το 1499 αυτές τις πράγματι πολύ χαρακτηριστικές φράσεις, «Μην τύχει και λογιάσεις τον Τούρκο ως άνθρωπο. Αν κατά τύχη βρεθεί ζάχαρη σε χέρι Τούρκου, αυτή μετατρέπετε σε δηλητήριο. Μην θλίβεσαι καθώς αποκεφαλίζεις Τούρκο. Και πατέρας να’ ναι μην διστάσεις να σκοτώσεις τον Τούρκο». Οθωμανοί λόγιοι, όπως ο Ναιμά και ο Οθωμανός ιστορικός, Κεριμεντίν Μαχμούτ από το Άκσαράι, χαρακτήριζαν τους Τουρκογενείς σαν καθυστερημένους, πνευματικά βάρβαρους, θεομπαίχτες, αγύρτες, βρώμικους Χαρακτηριστικό είναι τα όσα αναφέρει ο Κεριμεντίν Μαχμούτ, «Τούρκοι, σκυλιά, λύκοι, κάνουν τον άγριο, αλλά όταν έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο το βάζουν στα πόδια». Στην Οθωμανική αυτοκρατορία μέχρι το 1912, όπως αναφέρει η μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου, η λέξη Τούρκος και τουρκικός θεωρείτο σαν εχθρική προς την αυτοκρατορία. Ακόμα και στα επίσημα οθωμανικά έγραφα δεν γίνονταν καμία αναφορά για την τουρκικότητα της αυτοκρατορίας, αντίθετα σε όποια περίπτωση γίνονταν κάποια αναφορά, αυτή συνοδεύονταν πάντα με υποτιμητικές φράσεις.

http://www.zoiforos.gr

Συνέντευξη Π. Καμμένου στo anti-ntp- Μέρος 2ο

Το δεύτερο μέρος που είναι και πιο απολαυστικό... και ξεσηκωτικό.



Οι επόμενες εκλείψεις ηλίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το 2100

ΑΘΗΝΑ
(Για να βρείτε τις ημερομηνίες για οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδος, πάτε εδώ σημειώνετε το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της πόλης που σας ενδιαφέρει και μετά πάτε εδώ και βάζετε τα νούμερα για να δείτε τις εκλείψεις από το 1500πΧ μέχρι και το 3000 μΧ)

Calendar DateEclipse TypePartial Eclipse BeginsSun AltMaximum EclipseSun AltSun AziPartial Eclipse EndsSun AltEclipse Mag.Eclipse Obs.
2013-Nov-03P15:08:012215:37:001823316:04:51130.0680.021
2015-Mar-20P10:39:404411:43:325016112:49:22520.4240.314
2020-Jun-21P06:48:271807:28:262607908:11:04340.2080.11
2022-Oct-25P11:36:223912:43:523919113:51:01340.3770.262
2027-Aug-02P10:16:385411:32:466614412:49:54690.8160.784
2030-Jun-01A05:51:490806:57:532007708:12:42350.9370.878
2034-Mar-20P11:35:465012:46:295218613:56:16470.4810.374
2037-Jan-16P10:03:122111:31:452916313:05:21310.4730.352
2038-Jan-05P16:07:091117:14:140024117:16(s)0(s)0.560.452
2038-Jul-02P15:49:434516:45:403427417:36:46240.3060.193
2039-Jun-21P19:46:040019:47(s)0(s)30119:47(s)0(s)0.028(s)0.006(s)
2048-Jun-11P14:58:375416:20:393827117:31:29240.5830.476
2050-Nov-14P15:22:321816:35:440624117:11(s)0(s)0.5240.41
2053-Sep-12P09:19:553710:37:474913912:01:01560.7890.74
2059-Nov-05P08:28:331609:50:472714211:23:04350.8260.759
2060-Apr-30P11:12:106212:28:226718413:46:05610.8290.798
2064-Feb-17P07:56:140708:16:561111508:38:04150.0280.006
2065-Feb-05P10:46:433012:09:023617113:31:09350.5170.405
2067-Dec-06P16:39:200417:02(s)0(s)24117:02(s)0(s)0.223(s)0.122(s)
2074-Jan-27P07:36(r)0(r)07:36(r)0(r)11308:22:33080.388(r)0.27(r)
2075-Jul-13P05:23:110106:24:041207207:31:58250.7520.672
2076-Nov-26P12:30:013113:52:182620615:10:16180.5370.43
2080-Sep-13P18:23:240118:32(s)0(s)27418:32(s)0(s)0.157(s)0.074(s)
2081-Sep-03P08:48:203209:58:114512311:12:12550.850.825
2082-Feb-27P17:32:560818:13(s)0(s)26018:13(s)0(s)0.499(s)0.379(s)
2088-Apr-21P11:24:026112:48:406419414:12:56550.990.993
2091-Feb-18P10:38:273311:48:173916413:00:12400.2670.156
2092-Feb-07P17:43:520117:51(s)0(s)25117:51(s)0(s)0.122(s)0.05(s)
2092-Aug-03P10:44:375911:18:016413711:51:56670.0630.019
2093-Jul-23P13:56:066415:31:314725816:53:15310.7610.685

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Calendar DateEclipse TypePartial Eclipse BeginsSun AltMaximum EclipseSun AltSun AziPartial Eclipse EndsSun AltEclipse Mag.Eclipse Obs.
2003-May-31P05:03(r)0(r)05:05:460006106:02:32100.7230.637
2005-Oct-03P10:08:153611:30:434416412:56:47440.60.497
2006-Mar-29P11:34:265012:49:115318714:03:40480.7950.751
2008-Aug-01P11:41:316512:06:166616312:30:52670.0430.011
2010-Jan-15P07:52(r)0(r)08:03:050112008:52:26090.1640.076
2011-Jan-04P08:59:371010:25:202014911:59:19260.7080.622
2013-Nov-03P15:15:432015:31:381723115:47:21150.0210.004
2015-Mar-20P10:39:424111:45:514816112:54:00490.4890.384
2020-Jun-21P06:57:372007:32:212608108:08:54330.150.068
2022-Oct-25P11:30:393612:38:503718813:46:56330.4030.288
2027-Aug-02P10:16:235311:29:346314412:43:59670.7430.691
2030-Jun-01P05:55:560907:02:102107808:16:50350.9280.873
2034-Mar-20P11:41:204712:46:584918413:51:53460.410.298
2037-Jan-16P10:02:561911:31:582716313:06:05280.5110.392
2038-Jan-05P16:06:141017:10:520024017:11(s)0(s)0.4940.379
2038-Jul-02P15:49:504516:41:193527117:28:53260.2520.145
2039-Jun-21P19:42:420219:59(s)0(s)30219:59(s)0(s)0.26(s)0.15(s)
2048-Jun-11P14:50:315516:14:544026817:28:00260.6330.532
2050-Nov-14P15:15:381716:31:250624017:08(s)0(s)0.5780.469
2053-Sep-12P09:21:063510:36:074613911:56:06530.7210.655
2059-Nov-05P08:29:051409:49:322514211:19:17320.7810.705
2060-Apr-30P11:16:516012:30:296418313:45:26590.7490.697
2065-Feb-05P10:48:082812:11:183317113:34:18320.5610.454
2067-Dec-06P16:40:140216:57(s)0(s)24016:57(s)0(s)0.155(s)0.071(s)
2072-Sep-12P09:50:153909:59:194112910:08:17420.0070.001
2074-Jan-27P07:45(r)0(r)07:45(r)0(r)11408:23:05060.317(r)0.201(r)
2075-Jul-13P05:26:070206:27:591307207:36:49260.8110.742
2076-Nov-26P12:25:182813:47:442520415:06:26170.5670.464
2080-Sep-13P18:18:290318:36(s)0(s)27518:36(s)0(s)0.313(s)0.202(s)
2081-Sep-03P08:46:393109:55:584312411:09:22520.9230.917
2082-Feb-27P17:30:240818:14(s)0(s)26018:14(s)0(s)0.56(s)0.445(s)
2088-Apr-21P11:26:135912:49:076119114:11:45530.9750.977
2091-Feb-18P10:37:013011:50:253716413:06:00380.3150.198
2092-Feb-07P17:41:380117:50(s)0(s)25017:50(s)0(s)0.127(s)0.053(s)
2093-Jul-23P13:49:076415:25:154825316:48:23330.8110.745

Ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας υπέβαλε παραίτηση στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού κ. Πανάρετου!

http://s.enet.gr/resources/2010-12/mitsos-thumb-medium.jpgΟ Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Μητσός υπέβαλε την παραίτηση του στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή αδιαφανείς παρεμβάσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου σε θέματα διαχείρισης των κονδυλίων της έρευνας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

«Μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα δημιουργούν για την κυβέρνηση οι σοβαρότατες καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα, που έγιναν από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέα Μητσό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος υποδεικνύει ως υπεύθυνο αυτής της εξ ολοκλήρου αρνητικής εικόνας που περιγράφει, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Κάνοντας, μάλιστα, λόγο για παρεμβάσεις του υφυπουργού, αντίθετες με τη διαφάνεια και τους νόμους.

Τα όσα λέει ο κ. Μητσός πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από όλα τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Γιατί η Ελληνική κοινωνία, όταν “ματώνει” οικονομικά και υποβάλλεται σε δραματικές περικοπές και θυσίες, δεν ανέχεται να υπάρχουν “σκιές” στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Αν, από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο κ. Μητσός ψεύδεται, θα πρέπει να τον καταγγείλει, επισημαίνοντας που ακριβώς έγκειται το ψεύδος».

http://openpress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9684.html

Συνέντευξη Π. Καμμένου στo anti-ntp

Ο Πάνος Καμμένος βουλευτής της ΝΔ, μας δίνει την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη και πρώτη για το 2011 όπου, μιλάει για όλους και για όλα.

Για την ανάγκη ελευθερίας των blogs, Πετρέλαια, Siemens, Τουρκία, Καστελόριζο, Μνημόνιο, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, Κερδοσκόπους, Ντόρα Μπακογιάννη, Λέσχη Bilderberg. Ακόμα και για απειλές που τυχόν δέχεται...

Μια συνέντευξη στην οποία, ακούγονται πράγματα που δεν επιτρέπεται να ειπωθούν από τα ΜΜΕ στα οποία όπως μας είπε δεν τον καλούν πλέον...

ΜΥΚΟΝΙΑΤΟ

Όργιο παραπληροφόρησης για τις "προεκλογικές προσλήψεις" στο Αττικό Μετρό

Όργιο παραπληροφόρησης έχουμε τις τελευταίες μέρες με αφορμή το "ρεπορτάζ" της "εφημερίδας" του Παχύδερμου για το "Όργιο προεκλογικών προσλήψεων στην Αττικό Μετρό". Αναφέρει το "ρεπορτάζ":

Ούτε τους τύπους δεν κράτησαν την προεκλογική περίοδο του 2009 στην Αττικό Μετρό με τις προσλήψεις να δίνουν και να παίρνουν και τους μισθούς να μοιράζονται σε «ημετέρους», όπως προέκυψε από το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ύστερα από έλεγχο στην εταιρεία.
Όπως διαπίστωσε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά:
1. ίδιο τόπο καταγωγής, κυρίως νομοί Λαρίσης και Ροδόπης,
2. εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, ή εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και Γενικών Γραμματέων,
3. βιογραφικά σταλμένα από FAX του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ,
4. πολλές φορές η συνέντευξη γινόταν μετά την πρόσληψη, ενώ για 17 από αυτούς έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση από στελέχη της ΑΜΕΛ.
Οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού για την προεκλογική περίοδο, Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2009 επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) και είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009.
Στο πόρισμα, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι από την ΑΜΕΛ δεν απολύθηκε κανείς, αλλά απλώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν προεκλογικά, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009.
Σύμφωνα με το πόρισμα, «ένας από τους βασικούς λόγους για τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, το οποίο το 2009, με έτος βάσης το 2001, αυξήθηκε κατά 700% περίπου», αφού από 1.139 άτομα που απασχολούνταν την 31/3/2004, έφθασαν τα 1.688 άτομα στις 21/10/2009, αύξηση δηλαδή κατά 50%. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το 50% των προσλήψεων έγιναν το 2009 και συγκεκριμένα σε διάστημα μόλις 23 ημερών, από 12/08/2009 έως 04/09/2009 προσελήφθησαν συνολικά 210 άτομα.
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό την περίοδο 2005-2009 προβλεπόταν η πρόσληψη 75, κατά μέγιστο αριθμό, πωλητών εισιτηρίων και τελικά προσελήφθησαν 130 άτομα, ενώ για τα έτη 2009-2010 απαιτείτο η πρόσληψη 32 πωλητών και προσελήφθησαν 97 πωλητές εισιτηρίων. Επίσης στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων αυξήθηκαν οι υπάλληλοι κατά 100%, από 10 σε 20 και στη Διεύθυνση Πληροφορικής & Οργάνωσης από 9 σε 16 άτομα, αύξηση 90%.

Το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει ότι πρέπει «να καταγγελθούν οι συμβάσεις σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Εργατικού Δικαίου, δεδομένου ότι εμφανίζουν συγκεκριμένες παρατυπίες, καταρτίσθηκαν κατά παράβαση των κανόνων που διέπουν τη συνετή άσκηση της διαχειριστικής εξουσίας σε μία ανώνυμη εταιρεία, τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και δεν συνδέονται με το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της εταιρείας απειλώντας ευθέως τη βιωσιμότητά της, η οποία θα απαιτήσει στο άμεσο μέλλον μεγάλα κεφάλαια για την κάλυψη των ελλειμμάτων της».

Όπως βλέπεται, παντού λέει το "ρεπορτάζ" για προεκλογικές προσλήψεις Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Πλην όμως, οι εκλογές ήταν πρόωρες και προκηρύχθηκαν στις 2Σεπτεμβρίου. Από που κι ως που λοιπόν αφορούν όσους προσλήφθηκαν τον Αύγουστο;
Δεν διαφωνώ στις όποιες παρατυπίες που αναφέρει το ρεπορτάζ και η έκθεση του κ. Ρακιντζή, αλλά δεν ανακάλυψα τώρα την Αμερική σαν μερικούς μερικούς. Αλλά πιστεύω ότι η έκθεση του κ.Ρακιντζή δεν αναφέρει ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες επειδή έγιναν προεκλογικά. Αυτό είναι το "ρεπορτάζ" του ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΜΑΤΟΣ.

Νταβούτογλου: «δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε».

Δείτε τι είπε στο video στο τέλος του άρθρου, ο ΥΠΕΞ της Τουρκία Νταβούτουγλου.

"Δεν χωράμε στο πλαίσιο που έχουν χαράξει για μας..." αναφερόμενος δε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τόνισε:«δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε»

Με αυτούς θα πάει να συζητήσει ο πρωθυπουργός και ο κ.Δρούτσας..

Με αυτούς που κανείς δεν μπορεί να τους πιέσει για κάτι που δεν θέλουν.

Για να καταλάβετε τι εστί τουρκική εξωτερική πολιτική...


Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων και δείτε το video.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην εναρκτήρια ομιλία της διάσκεψης είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε να αναγγείλουμε στον κόσμο ότι δεν χωράμε πια στο πλαίσιο που έχουν χαράξει για μας. Και αν θέλουν ας το ονομάσουν αυτό αλλαγή πλεύσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως η Τουρκία θα διαδραματίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.

«Εμείς δεν είμαστε μια κατατεμαχισμένη χώρα, αλλά μια χώρα που ενώνει τα κομμάτια, δεν θέλουμε κρίση στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Davutoğlu. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού σημείωσε πως ο ρόλος της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ, τόνισε ότι δεν θέλουν να φαίνονται πια σαν μια χώρα στην γραμμή του μετώπου.

Ο κος Davutoğlu αφού ανέφερε πως θα συνεχίζεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είπε κατά λέξη «δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε».
(trt.greek)


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_9680.html

40ο στην κατάταξη της wordpress το εξαιρετικό OLYMPIA.GR

Μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν κάνει ένα κάρο αποκαλύψεις και συνεχίζουν...

Διαβάστε

olympia.gr: Thank u WordPress, thank you for the SAFE flight! Νο 40 στην παγκόσμια κατάταξη

Ρε Βαξεβάνη αν εγώ γράψω ότι η «μπουμπού» σου προσλήφθηκε στον ΣΚΑΪ επειδή έχει πολύ «στενές σχέσεις» με τον Αλαφούζο θα με μηνύσεις;

Έχουμε πει πως λειτουργεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ: Γράφει κάποιος μια μαλακία την παίρνουν αλλοι 10 μαλάκες και την αναπαράγουν με διάφορες σάλτσες και ξαφνικά έχουμε ένα γεγονός... Πάρτε μια περίπτωση όπου έγραψε μια παπαριά το πρώτο θέμα και την πήρε ο γραφικός καρατικοδίαιτος ταλιμπάν της δημοσιογραφίας, Κ. Βαξεβάνης, για την αναπαράγει, αφήνοντας υπονοούμενα για στενές επαφές (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αν μια μούφα ιστορία δεν έχει και υποννοούμενα για SEX δεν τραβάει...) του Καραμανλή με την πρασινοφρουρού Μαρία του ΟΤΕ, προκειμένου να την βαφτίσει "κολλητή":

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκάλυψε πως κυρία, δημοσιογράφος, κοντά στον Καραμανλή, ήταν πληροφοριοδότης του Χριστοφοράκου. Η αποκάλυψη δεν έχει θορυβήσει μόνο την κυρία αλλά και πολλές υπηρεσίες στις οποίες η «μπουμπού» -όπως την αποκαλούσε ο κουρασμένος, -έδεινε αφειδώς πληροφόρηση. Η ιστορία ξεκίνησε λίγο μετά την νίκη της ΝΔ το 2004. Η κυρία πούλαγε δεξιά και αριστερά (δεξιά κυρίως) την σχέση της με τον Καραμανλή. Υπονοούσε πως ήταν πολύ στενή. Και βρέθηκαν διάφοροι αγοραστές. Μεταξύ τους και κάποιος πρέσβης. Πάλι στενή η σχέση...(H συνέχεια στο tispoutanastokaggelo.blogspot.com/)
Και ρωτάω εγώ ο αφελής:

Ρε Βαξεβάνη αν εγώ γράψω ότι η «μπουμπού» σου προσλήφθηκε στον ΣΚΑΪ επειδή

έχει πολύ «στενές σχέσεις» με τον Αλαφούζο θα με μηνύσεις;


Θα με πας στο δικαστήριο να αποδείξω τις «στενές σχέσεις»;

Εσύ γιατί λοιπόν λες ότι παπαριά σου κατέβει στο κεφάλι ή σου βάλουν στο στόμα;

ΥΓ. Και μιας και ασχολούμαστε μαζί σου: Από το Βατοπαίδι έχουμε κανένα νέο; Ο Γιακουμάτος όλα καλά; Δώστου χαιρετίσματα...
Που κατάντησες ρε συ; Επιτρέπεται ο δημοσιογράφος που "αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Νεοελληνικού κράτους" να ξεπέσει στο Δημόσιο ρε;
Επιτρέπεται θα μου πεις... όλα είναι δυνατά... ειδικά αν κάποιος του έδωσε τα χαρτιά και αυτός ήταν απλά το εκτελεστικό όργανο της σκευωρίας...

**Διαβάστε και τα ενδιαφέροντα που γράφει το olympia.gr για το ΘΕΜΑ

Και η μαλακία έχει τα όριά της: Στον πάτο οι Καραμελοχαριτάτοι

http://www.pressgr.com/wp-content/uploads/2009/06/menegaki-new.jpgΠώς τα πήγαν χθες, 3 Δεκεμβρίου 2011 οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές; Άσχημη μέρα ήταν η χθεσινή για τους Καραμεροχαριτάτους αφού δεν κατάφεραν ούτε στο σύνολο ούτε στα νεανικά κοινά να κάνουν πάνω από 10%, ενώ η χρονιά ξεκίνησε καλά για την Ελένη Μενεγάκη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3oi78a71bPlmLNTi0xLb7UN8WKakvFa9z7kzzZl06hwsGc39zIByyRrSvtnYJfPI_K2UahPMous09mI-nTMQitQpVrg5CpqFjlsSK41_6u1BMJmwil2BYOheYcjDpCPXo9hmMFLSR-kM/s320/%CE%9C%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BA%CE%B7+%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7+(1).jpgΣτο σύνολο το «Πρωινό μου» έκανε 22,8%, ο «Καφές με την Ελένη» 15,5% και η εκπομπή «10 με 1 μαζί» 9,7%. Πώς κατάφεραν οι Καραμεροχαριτάτοι την πάσα που παίρνουν από τον Γιώργο Παπαδάκη (20%) να την κάνουν 9,7% μόνο αυτοί… τελικά μπορούν! Ενώ στα νεανικά κοινά οι Σκορδά-Λιάγκας έκαναν 23,8%, η Ελένη Μενεγάκη ανέβηκε και άλλο στις ηλικίες 15-44 και σημείωσε 20,4% αντίθετα οι Καραμεροχαριτάτοι έπεσαν και άλλο κάνοντας 8,8%.

πηγή: gossip-tv.gr

Δεξί Εξτρέμ: Κρίμα που τα νούμερα είναι καλά για την Μενεγάκη... τώρα θα πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγο υπομονή για να τη δούμε να κάνει γυμνή το πρωινό...

Στις φώτο η Ελένη με μεγάλο στήθος και η Ελένη με μικρό...

Η Ν.Δ. έχει πέσει στην παγίδα του ευρωομολόγου και οφείλει να βρει τρόπο να διαχωρίσει τη θέση της όσο είναι νωρίς

(Να και μια άλλη άποψη, πιο εξειδικευμένη, γιατί η ΝΔ πρέπει να απεγκλωβιστεί το δυνατόν γρηγορότερα από τη στήριξη της έκδοσης Ευρωομολόγου)

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια των συντεχνειακών ΜΜΕ προπαγάνδας έχουν στήσει ενα καινούριο παιχνίδι, αυτό του Ευρωομολόγου. Η ΝΔ χωρίς να διαχωρίσει τη θέση της είναι με το ένα πόδι μέσα σε αυτή την καλοσχεδιασμένη φάκα.

Ο πρωθυπουργεύων τουρίστας στη χώρα μας αλλά και όλη η συμμαχία του ΔΝΤ εν Ελλάδι, σκοπεύουν να περάσουν ως λύση σωτηρίας το ευρωομόλογο που σχεδιάζεται, βάζοντας τη ΝΔ με την πλάτη στον τοίχο αφού είναι υπέρ της έκδοσης ενός τέτοιου ομολόγου.

Αυτό που οφείλει να κάνει εδώ και τώρα ο Α.Σαμαράς και η ΝΔ είναι να απορρίψουν κάθετα το ευρωομόλογο με την παρούσα μορφή που σχεδιάζεται και να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ και τον ολίγιστο πρωθυπουργό της χώρας πως παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια(βλ. συλλογή υπογραφών κλπ) σε μια περίοδο που δεν περισσεύει χρόνος για χάσιμο.

Παρακάτω σας παρουσίαζουμε το σχέδιο των Ευρωπαίων για το ευρωομόλογο μέσα από ένα απόσπασμα πρόσφατου άρθρου του έγκριτου οικονομολόγου Β. Βιλιάρδου:

ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ

Η μορφή αυτού του δανεισμού των ευρωπαϊκών χωρών, έτσι όπως τουλάχιστον προτάθηκε από το Γερμανό και το Γάλλο οικονομολόγο που συνεργάσθηκαν για τη δημιουργία του (Weitzsaecker-Delpla), ωφελεί αφενός μεν τις δύο ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης, τις τράπεζες τους καλύτερα, αφετέρου την ελεγχόμενη χρεοκοπία κάποιων χωρών-μελών της, έτσι όπως φαίνεται να σχεδιάζεται από τη Γερμανία. Η αντίδραση λοιπόν της γερμανικής κυβέρνησης οφείλει να μας προβληματίσει – πόσο μάλλον αφού, κατά τη συνήθεια της χώρας, η καλύτερη μέθοδος επίτευξης ενός «κρυφού» στόχου, δεν είναι άλλη από την εν πρώτοις «στρατηγική» άρνηση του.

Ειδικότερα, το μοντέλο του ευρωομολόγου που προτάθηκε, προβλέπει κατ’ αρχήν τη δημιουργία ενός μπλε ομολόγου (Blue Bond), για το οποίο θα είναι υπεύθυνοι συλλογικά οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι - με ανώτατο όριο έκδοσης ίσο με το 60% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Για το ποσόν που θα υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, το χρέος δηλαδή που ουσιαστικά προβλέπεται, «εγκρίνεται» καλύτερα από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, θα έπρεπε να εκδοθούν κόκκινα ευρωομόλογα (Red Bonds), τα οποία θα χαρακτηρίζονταν σαν «εθνικά χρέη». Για τα εθνικά αυτά χρέη, θα ήταν υπεύθυνοι αποκλειστικά και μόνο οι Πολίτες των εκάστοτε χωρών, οι οποίες θα εξέδιδαν αυτά τα ομόλογα – όχι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Η λειτουργία των κόκκινων ευρωομολόγων, έτσι όπως προτάθηκαν, είναι παρόμοια με την «προσωπική συμμετοχή» του ασφαλισμένου (απαλλαγή από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας), στην ασφάλιση ενός αυτοκινήτου – με το ελάχιστο ποσόν που πληρώνει δηλαδή ο ασφαλισμένος υποχρεωτικά (η Ευρωζώνη εδώ, η οποία αναλαμβάνει το 60%), όταν είναι υπεύθυνος για ένα ατύχημα (η χρεοκοπία μεταφορικά είναι επίσης ένα «ατύχημα»).

Εκτός αυτού, τα κόκκινα ευρωομόλογα, πάντοτε σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, θα πρέπει να μην αγοράζονται από τις τράπεζες, αλλά από τους λοιπούς επενδυτές - έτσι ώστε να αποφευχθεί το γνωστό μας «συστημικό» ρίσκο (να προστατευθεί δηλαδή η κερδοσκοπία των τοκογλυφικών τραπεζών). Φυσικά θεωρείται ότι, τα επιτόκια των μπλε ευρωομολόγων θα ήταν ενδεχομένως χαμηλότερα και από τα σημερινά γερμανικά, ενώ των κόκκινων κατά πολύ υψηλότερα – με δεδομένο ότι στο εκάστοτε επιτόκιο «προσμετρείται» το αναλαμβανόμενο ρίσκο.

Η ωφέλεια λοιπόν των χωρών με χαμηλό δημόσιο χρέος, όπως και αυτή των τραπεζών, είναι ολοφάνερη - αντίθετα, η ωφέλεια των χωρών με υψηλό δημόσιο χρέος μάλλον ανύπαρκτη. Ειδικά στο παράδειγμα της Ελλάδας, για το οποίο ρωτήθηκε ο Γερμανός δημιουργός (τοποθέτησε το δημόσιο χρέος μας στο 150% του ΑΕΠ τέλη του 2011), η απάντηση του ήταν καταλυτική:

«Έως το ποσόν που αντιστοιχεί με το 60% του Ελληνικού ΑΕΠ θα εκδιδόταν μπλε ομόλογα. Για το επόμενο 50%, θα έπρεπε να εκδοθούν Ελληνικά κόκκινα ομόλογα, τα οποία θα ανταλλάσσονταν με τα υφιστάμενα. Το εναπομένον χρέος, ύψους 40% του ΑΕΠ, θα έπρεπε να διαγραφεί, αφού κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε αυτό το χρέος, ανεξαρτήτως ύψους επιτοκίων. Επειδή ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από μία τέτοια διαγραφή, θα έπρεπε να ενισχυθούν από τα κράτη. Ανάλογα επιλύθηκε η κρίση της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του ΄80, δια μέσου των εγγυημένων από τις Η.Π.Α. BradyBonds. Στα πλαίσια αυτού του μοντέλου για τα ευρωομόλογα ήταν και η από κοινού πρόταση των κ.Juncker και κ.Tremonti - με τη διαφορά όμως ότι συμπλήρωσαν πως, σε εποχές κρίσης, τα μπλε ομόλογα θα έπρεπε να αυξάνονται στο 100% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης».

Πρόκειται προφανώς για ένα πολύπλοκο, σκόπιμα δυσνόητο «σχήμα», υπό την «αιγίδα» των μεγάλων τραπεζών, το οποίο εξυπηρετεί μάλλον την υποδούλωση, κάποιων χωρών-μελών της Ευρωζώνης, παρά την έξοδο τους από την κρίση. Οι «αγορές» ασφαλώς το καταλαβαίνουν, ενώ αντιλαμβάνονται πλήρως τις προσπάθειες έντεχνης «συγκάλυψης», αντί επίλυσης των προβλημάτων, εκ μέρους της ΕΕ - στοιχηματίζοντας ότι είναι πλέον πιθανότερη από ποτέ, η διάλυση της ζώνης του ευρώ.

Περαιτέρω, ο γερμανός οικονομολόγος αναφέρθηκε στο ότι, τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών θα έπρεπε κάθε χρόνο να αποφασίζουν για τη «διανομή» των μπλε ομολόγων στα κράτη της Ευρωζώνης. Επίσης ότι, η σημερινή ευθύνη των πλεονασματικών κρατών θα περιοριζόταν (αντίθετα, η αγορά ομολόγων των ελλειμματικών χωρών, εκ μέρους της ΕΚΤ, την αυξάνει), ενώ θα ήταν ευκολότερη η διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, με τη βοήθεια των ευρωομολόγων.

Θεωρώντας ότι είναι σκόπιμο να αναφερθούμε εδώ περιληπτικά στα Brady Bonds, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την περίπου «μορφή» των ευρωομολόγων (πολλοί τα θεωρούν δυστυχώς σωτήρια, μεταξύ των οποίων, ενδεχομένως καλοπροαίρετα, και ο πρωθυπουργός μας - χωρίς να γνωρίζουν καν τη μορφή τους), έτσι όπως τουλάχιστον σχεδιάζονται από το γαλλογερμανικό άξονα, τα εξής:

Τα Brady Bonds δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 1989, όταν φάνηκε ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων αυτές της Λατινικής Αμερικής, δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους – κυρίως απέναντι στις αμερικανικές τράπεζες. Ουσιαστικά επρόκειτο για «τιτλοποίηση» των χρεών αυτών των χωρών, κάτι περίπου σαν τα γνωστά μας σήμερα CDOs, με τη βοήθεια της οποίας τότε οι Η.Π.Α., όπως και πρόσφατα, «μοιράσθηκαν» το πρόβλημα τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η δημιουργία αυτών των «τιτλοποιημένων χρεών», των ομολόγων καλύτερα, ακολούθησε με τη χρήση πόρων εκ μέρους του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας (ο συσχετισμός με το σήμερα είναι εμφανής), καθώς επίσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων των υπερχρεωμένων κρατών. Τα Brady Bonds χωρίζονταν σε διάφορες κατηγορίες, λήξεως μεταξύ 10 και 30 ετών, ενώ διακρινόταν σε δύο κυρίως τύπους:

(α) Στα «Par Bonds», τα οποία εκδόθηκαν στην ίδια ονομαστική αξία με το πραγματικό χρέος - με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από τα συνήθη, αλλά με εγγυημένη την πληρωμή τόσο του κεφαλαίου, όσο και των τόκων.

(β) Στα «Discount Bonds», τα οποία εκδόθηκαν σε χαμηλότερη αξία από το πραγματικό χρέος (διαγραφή, haircut) - τοκίζονταν όμως με τα συνήθη επιτόκια, ενώ ήταν επίσης εγγυημένη η πληρωμή τους.

Οι χώρες που χρησιμοποίησαν πρώτες τα Brady Bonds ήταν η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικάνικη Δημοκρατία, το Εκουαδόρ, το Μεξικό, το Μαρόκο, η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία και η Ουγγαρία (αργότερα ακολούθησαν και άλλες, όπως για παράδειγμα η Ρωσία). Το Εκουαδόρ ήταν η πρώτη χώρα που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει τα Brady Bonds, ενώ το Μεξικό η πρώτη χώρα που τα αποπλήρωσε (2003) - έχοντας ουσιαστικά εγγυηθεί με τα πετρέλαια της (όπως η Ελλάδα σήμερα, με τη δημόσια περιουσία της, βάσει των μνημονίων που υπογράφει μόνος του ο υπουργός οικονομικών).

Όπως γνωρίζουμε, τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών δεν έλυσαν τελικά τα προβλήματα, οδηγώντας πολλές χώρες εν πρώτοις στα νύχια του ΔΝΤ (Βραζιλία, Αργεντινή κλπ) και στη συνέχεια στη χρεοκοπία (άρνηση εξόφλησης των χρεών από τη Ρωσία κ.α.).

Ελπίζοντας ότι τα ευρωομόλογα, εάν και όταν αποφασισθούν, δεν θα έχουν αυτή τη μορφή, επίσης όχι μία ανάλογη «σκοπιμότητα» (λεηλασία των ελλειμματικών κρατών, αποκρατικοποίηση των κερδοφόρων, κοινωφελών επιχειρήσεων τους, σε εξευτελιστικές τιμές, κατάλυση της μεσαίας επιχειρηματικής και λοιπής τάξης, προτεκτοράτα στη θέση εθνικών κρατών κλπ), θεωρούμε ότι, πριν ακόμη γίνουν αποδεκτά από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα έπρεπε να αναλυθούν προσεκτικά - καθώς επίσης να πληροφορηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι εκάστοτε Πολίτες των χωρών, πριν ακόμη επιλέξουν την περιπέτεια της έκδοσης κόκκινων ευρωομολόγων, πιθανότατα «εγγυημένων» με τη δημόσια περιουσία τους.

armageddon-news.blogspot.com

Στο ολοκαίνουργιο website του Υπουργείου Παιδείας στο κεντρικό menu δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ οι λέξεις Πανεπιστήμιο & ΤΕΙ!!

Είναι αυτό που λέμε να κλάψω ή να γελάσω; Μπες κι εσύ στο ολοκαίνουργιο website του Υπουργείου Παιδείας...

Η συνέχεια στο openpress-gr.blogspot.com

21 χρόνια απο την θάνατο του ευπατρίδη ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1910.
Πέθανε στην Αθήνα το 1990.

Καταγωγή: Μέτσοβο Ηπείρου.

Σπουδές:
Διδάκτορας Σχολής Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Λωζάνης
Πτυχίο Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λωζάνης.

Πολιτική δράση :

α) Πριν το 1945

Νομάρχης Κέρκυρας ( Φεβρουάριος 1941 - Απρίλιος 1941 )

Πριν παραιτηθεί από Νομάρχης, οργάνωσε τη μετέπειτα αντίσταση των Κερκυραίων κατά των Ιταλών κατακτητών.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 28-4-1942, συνελήφθη στη Λάρισα για αντιστασιακή δράση και φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία. Κατάφερε να δραπετεύσει αλλά παρέμεινε στην Ιταλία, όπου ίδρυσε τη μυστική οργάνωση " Ελευθερία ή Θάνατος ", η οποία είχε ως κύριο σκοπό τη διάσωση και φυγάδευση Ελλήνων και Συμμάχων κρατουμένων.

β) 1945 - 1967

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα Φιλελευθέρων (Βουλευτικές εκλογές 31.3.1946)

Υπουργός Εφοδιασμού / κυβέρνηση Θ. Σοφούλη (20.1.1949 έως 30.6.1949)

Υπουργός Εφοδιασμού / κυβέρνηση Δ. Διομήδη (30.6.1949 έως 6.1.1950)

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα Φιλελευθέρων (Βουλευτικές εκλογές 5.3.1950 )

Υπουργός Εθν. Οικονομίας / κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου (27.3.1950 έως 15.4.1950)

Υπουργός Γεωργίας / κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου (21.8.1950 έως 28.8.1950)

Υπουργός Εθν. Οικονομίας και Εφοδ. - Μεταφ. / κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου ( 28.8.1950 έως 13.9.1950 )

Υπουργός Εθν. Οικονομίας / κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου ( 4.9.1950 έως 28.1.1951 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα Φιλελευθέρων ( Βουλευτικές εκλογές 9.9.1951)

Υφ/ργος Εξωτερικών / κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα (27.10.1951 έως 11.10.1952)

Βουλευτής Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων / κόμμα ΕΡΕ (Βουλευτικές εκλογές 19.2.1956)

Υπουργός Γεωργίας / κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( 29.2.1956 έως 28.5.1956 )

Υπουργός Εξωτερικών / κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( 28.5.1956 έως 5.3.1958 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα ΕΡΕ (Βουλευτικές εκλογές 11.5.1958)

Υπουργός Εξωτερικών / κυβέρνηση Κ.Καραμανλή ( 17.5.1958 έως 20.9.1961 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα ΕΡΕ (Βουλευτικές εκλογές 29.10.1961)

Υπουργός Εξωτερικών / κυβέρνηση Κ.Καραμανλή ( 4.11.1961 έως 19.6.1963 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα ΕΡΕ (Βουλευτικές εκλογές 3.11.1963)

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα ΕΡΕ προοδευτικοί (Βουλευτικές εκλογές 16,12,1964)

Υπουργός Γεωργίας / κυβέρνηση Π. Κανελλόπουλου ( 3.4.1967 έως 21.4.1967 )

γ) Δικτατορία

Στα χρόνια της δικτατορίας ο Ε. Αβέρωφ προσπάθησε να αποκαταστήσει κάποια μορφή διαλόγου ανάμεσα στο στρατιωτικό καθεστώς και τον πολιτικό κόσμο. Παράλληλα διηύθυνε την έκδοση μυστικού παράνομου τύπου, το οποίο και διοχέτευε στο εξωτερικό. Είχε τακτική επικοινωνία με τον εξόριστο τότε στο Παρίσι Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο κρατούσε ενήμερο για όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Το 1973 πήρε μέρος στο κίνημα του ναυτικού εναντίον της δικτατορίας, του οποίου ήταν ο πολιτικός καθοδηγητής.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας επίσης, ο Αβέρωφ ασχολήθηκε με το συγγραφικό του έργο, αναπτύσσοντας κύρια το λογοτεχνικό σκέλος του. Τότε, επίσης, συνέχισε και ολοκλήρωσε το κοινωνικό έργο που είχε ξεκινήσει στο Μέτσοβο από το 1950 με τη δημιουργία του ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ - Τοσίτσα και αργότερα του ιδρύματος Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσα.

δ) Μετά την μεταπολίτευση

Υπουργός Εθν. Αμύνης / κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( 24.7.1974 έως 21.11.1974 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα Νέα Δημοκρατία (Βουλευτικές εκλογές 17.11.1974)

Υπουργός Εθν. Αμύνης / κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( 21.11.1974 έως 28.11.1977 )

Υπουργός Εθν. Αμύνης / κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( 28.11.1977 έως 10.5.1980 )

Υπουργός Εθν. Αμύνης / κυβέρνηση Γ.Ράλλη ( 10.5. έως 29.6.1981)

Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως και Υπουργός Εθν. Αμύνης / κυβέρνηση Γ.Ράλλη ( 29.6.1981 έως οκτ. 1981 )

Βουλευτής Ιωαννίνων / κόμμα Νέα Δημοκρατία ( Βουλευτικές εκλογές 1981 )

Πρόεδρος Ν.Δ. / Αρχηγός Αξιωμ. Αντιπολίτευσης ( Δεκ. 1981 - Αυγ. 1984)

Αποχώρηση από ηγεσία Νέας Δημοκρατίας 29.8.1984

Επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας / κόμμα Ν.Δ. ( Βουλευτικές εκλογές 1985 )

Επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας / κόμμα Ν.Δ. ( Βουλευτικές εκλογές 1989 )

Επίτιμος Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας ( 1984 ως το θάνατό του )

Σημαντικό Έργο

α) Κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Υπουργός Γεωργίας :

Επί Υπουργίας Ε. Αβέρωφ στελέχωσε για πρώτη φορά το Υπουργείο Γεωργίας, κεντρικά και περιφερειακά, με ικανό αριθμό γεωπόνων και γεωτεχνικών υπαλλήλων που συνέβαλαν έκτοτε αποφασιστικά στην αγροτική ανάπτυξη.

β) Κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Υπουργός Εξωτερικών :

Ως ΥΠΕΞ συνέδεσε τη θητεία του με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου που καθιέρωσαν την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Επίσης υπέγραψε τη συμφωνία συνδέσεως της Ελλάδος με την Ε.Ο.Κ. ( 1961 ).

γ) Κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Υπουργός Εθν. Αμύνης :

Αποκατέστησε το τραυματισμένο γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ίδρυσε Εθνική Πολεμική Βιομηχανία και πραγματοποίησε το εξοπλιστικό πρόγραμμα 1975- 80 που εκσυγχρόνισε σημαντικά την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

δ) Κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Πρόεδρος Ν.Δ. :

Οργάνωσε σε σύγχρονη βάση το Κόμμα και τη Νεολαία του.

ε) Κοινωνικό έργο στο Μέτσοβο :

Ως ισόβιος Πρόεδρος και κινητήρια δύναμη του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα, ωςΙδρυτής του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ- Τοσίτσα, ως δωρητής, ο Ευάγγελος Αβέρωφ ανέπτυξε στο Μέτσοβο επί 40 και πλέον χρόνια σημαντική δραστηριότητα χάρη στην οποία επετεύχθη η οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της περιοχής. Κύρια έργα του :

* η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου (1955) και Πινακοθήκης Ελλήνων Καλλιτεχνών (1988)

* η δημιουργία Πρατηρίου Λαϊκής Τέχνης, με αποτέλεσμα την αναβίωση της υφαντικής, ξυλογλυπτικής και άλλων παραδοσιακών τεχνών της περιοχής

* η δημιουργία πρότυπου βουστασίου, τυροκομικής μονάδας και ξυλουργικού εργοστασίου

* η δημιουργία κέντρου υγείας και η προσφορά δωρεάν ιατρικής περίθαλψης ( από το 1958 )

* η δημιουργία Ξενώνα για την προσέλκυση επισκεπτών ( 1955 )

* η κατασκευή και λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου ( 1969 )

* η εκτεταμένη αναδάσωση, η κατασκευή φραγμάτων και αντιδιαβρωτικών έργων

* η κατασκευή παραδοσιακών κτιρίων, βρυσών και καλντεριμιών

* η συντήρηση εκκλησιών και μοναστηριών

* η κατασκευή πάνω από 100 σχολείων στο νομό Ιωαννίνων

* η δημιουργία Φοιτητικής Εστίας για τη δωρεάν διανομή και σίτιση Ηπειρωτών φοιτητών στη Αθήνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΤΥΠΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Το Κυπριακόν εις τον Οργανισμόν Ηνωμένων Εθνών: Αι αγορεύσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα και η εξέλιξης της όλης μάχης κατά τον Δεκέμβριον 1957, σελ. 104, Αθήνα 1958.

Το Κυπριακόν εις τον Οργανισμόν των Ηνωμένων Εθνών: Η τελευταία μάχη, σελ. 144, Αθήνα 1961.


http://blokaki2.blogspot.com/2011/01/21.html

Χρήση Browser: Πρώτος ο IE ανεβαίνει ο Chrome

Μετατοπίσεις υπήρξαν στην αγορά Browser τη χρονιά που πέρασε. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρίεςMicrosoft (Internet Explorer) και Mozilla (Firefox) έχασαν μερίδιο αγοράς από την Google και τον Chrome.

Έτσι το μερίδιο του Internet Explorer έπεσε από το 62,1% τον Ιανουάριο στο 57,1%. Και ο Mozilla έχασε πελάτες με τον Firefox να πέφτει από το 24,4% στο 22,8%. Αντίθετα ο Google Chrome ανέβηκε από το 5,2% στο 10%.

Και ο Browser της Apple μπόρεσε να ανεβάσει το μερίδιό του από 4,5% σε 5,9%, ενώ ο Opera είχε 2,4% τον Ιανουάριο του 2010 και έπεσε στο 2,2% τον Δεκέμβριο.

http://www.tech-blog.net/browser-statistik-2010-ie-vorn-chrome-ist-der-gewinner/

Δεξί Εξτρέμ: Πάντως εδώ στο blog οι περισσότεροι που μπαίνουν μπαίνουν με Firefox (τα στοιχεία αφορούν περίπου το 50 των επισκεπτών μιας και οι υπόλοιποι προφανώς έχουν απενεργοποιημένα τα cookies και δεν τους μετράει):

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrTUUAwd8FdT616m4bmIWUFK3aKqUfD2yl0AZGmoZyFPilibb8txf5NQJ5tQbaXbkovnbqUASkT8GBUIc2vK7pjE_B2hwN79tyJjsnOx3rCOOGxGJLJX42bwxPPsDDVINxXZmFcq8FXof9/s1600/browser.JPG

Τα φτυσε ξανά το ξυπνητήρι του iphone

http://toddparty.com/images/post_resources/iphone_garbage.jpgΌπως και την Πρωτοχρονιά έτσι και χθες, την πρώτη εργάσιμη του χρόνου, το ξυπνητήρι του iphone έκανε την πάπια.

Σύμφωνα με την Apple η σιγή της Πρωτοχρονιάς οφείλεται σε λάθος του Software όταν το ξυπνητήρι ρυθμίζεται καθημερινά. Όταν έχει ρυθμιστεί μόνιμα μια αφύπνιση τότε λειτουργεί κανονικά. Συμπέρασμα: Πάρτε ένα iphone ρυθμίστε το και μην το ξανακουμπήσετε :))

Ιταλία: Απαγορεύθηκε η χρήση της πλαστικής τσάντας

Σε μια ριζοσπαστική κίνηση προστασίας του περιβάλλοντος προχώρησε η Ιταλία που απαγόρευσε τη χρήση της πλαστικής τσάντας από την 1 Ιανουαρίου. Ο Νόμος που ψηφίστηκε πριν τα Χριστούγεννα και ισχύει από χθες επιτρέπει να καταναλωθούν τα αποθέματα που υπάρχουν μιας και απαγορεύει την πώληση αλλά όχι την χρήση.

Στα καταστήματα θα υπάρχουν στο εξής μόνο οικολογικές τσάντες (πάνινες ή χάρτινες) οι οποίες έχουν όμως διπλάσιο κόστος.

Έκλειψη ηλίου ΤΩΡΑ

Με μία μερική έκλειψη ηλίου σήμερα Τρίτη, η οποία μάλιστα είναι ορατή και από την Ελλάδα, ανοίγει το 2011.

Η έκλειψη άρχισε στις 08:40 από τη δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα σημειωθεί στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα ήταν ορατή από την Ελλάδα αν ο ουρανός δεν είχε σύννεφα... αλλά μαλλον ατυχήσαμε γιατί με τέτοιο καιρό δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε τίποτα.

http://eclipse.gsfc.nasa.gov/5MCSEmap/2001-2100/2011-01-04.gifΕπειδή η Σελήνη θα καλύψει τον ηλιακό δίσκο μόνο κατά τα δύο τρίτα, το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία. Όσο πιο Βόρεια τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκλειψη ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κάλυψη ηλίου θα είναι στη Μαδρίτη 57,%6, στο Παρίσι 73,%2, στο Λονδίνο 74,7% και στην Κοπενχάγη 82,6%. Το μέγιστο θα είναι στη Βόρεια Σουηδία με 85%, ενώ ο άξονας της ολικής έκλειψης θα περάσει 510 χλμ πάνω από την επιφάνεια της γης.

Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Αφού έριξε τις ζεϊμπεκιές του... έφυγε σαν τον κλέφτη για Παρίσι... στα τσακίδια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR9hpHSwsgcdFEdt7PqagwI4nCBVgG17wotsRtxaYMewLuepoOZtDtFXR-b_sPXvmKrKzoHBuWmvlpsi0NpVNC7PPLeHtHu44kRCZ0Rop_udWU49vom84VvA_gXNSXGK4ZA5Dx8JWf0Zaz/s400/gap1.jpgΣχεδόν υπό συνθήκες μυστικότητας αναχώρησε τελικά ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απόψε, Δευτέρα, για το Παρίσι. Ο χρόνος του ταξιδιού του δεν ανακοινώθηκε επισήμως και σύμφωνα με τα όσα έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην γαλλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα και την Τρίτη έχει ιδιωτικό χαρακτήρα (ΣΣ. Κουράστηκε από τις ζεϊμπεκιές και πήγε στο Παρίσι για ξεκούραση...).

Πρόγραμμα συναντήσεων δεν ανακοινώθηκε επισήμως, πέραν αυτής που θα έχει ο κ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, κ. Φρανσουά Φιγιόν, στο περιθώριο της διημερίδας με θέμα «Νέος Κόσμος, Νέος Καπιταλισμός», όπου θα λάβει μέρος ο κ. Παπανδρέου την Τετάρτη και την Πέμπτη. Από το γραφείο του Πρωθυπουργού πάντως σημειωνόταν ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί.

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ... ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΨΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ)

Η εκτός προγράμματος παραμονή του Πρωθυπουργού ερμηνεύτηκε ως συνδυαζόμενη με την τρέχουσα συζήτηση περί επείγουσας πολιτικής απόφασης για την αναπροσαρμογή της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, αλλά και τις πιέσεις που φημολογείται ότι θα ασκηθούν εκ νέου στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία στις αρχές του νέου έτους.

tovima.gr

Δεξί Εξτρέμ: Να προσθέσουμε ότι μετά τις 4 μέρες στο Παρίσι θα ακολουθήσουν και μερικές στον αγαπημένο προορισμό του ΓΑΠ στην Τουρκία όπου θα γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις ξεπουλήματος της χώρας