05 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΗ: Δεν υπάρχουν "κρυφές" αυξήσεις στα τιμολόγια ... Εγώ: Για πόσα κιλά μαλάκες μας περνάτε ρε;

«Καμία απολύτως ‘κρυφή αύξηση’ δεν υπάρχει στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος πέραν των αυξομειώσεων που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί (ΣΣ. Η απάντησή μας στα ψέμματά τους στο τέλος)» σχολιάζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, «με αφορμή συνεχιζόμενες ανακριβείς αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 28 Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με τις αναπροσαρμογές των νέων τιμολογίων.

Μόλις δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις η ΔΕΗ θα αναρτήσει τα νέα τιμολόγια ρεύματος και θα δημοσιοποιήσει στο κοινό κατανοητά παραδείγματα για διάφορες κατηγορίες καταναλωτών.

Η ΔΕΗ ΑΕ ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης»

Πηγή:www.capital.gr

Δεξί Εξτρέμ: Μιλάμε για μεγάλους καραγκιόζηδες που μας περνάνε για ντίπ μαλάκες: Το ξαναλέμε, όπως το έχουν γράψει διάφοροι και όπως το γράψαμε απ' τους πρώτους από τον Οκτώβριο: Από εδώ και στο εξής όποιος καταναλώνει πάνω από 800 Kwh θα τις πληρώνει όλες με 0,0727 ευρώ/Kwh ενώ μέχρι τώρα πλήρωνε τις πρώτες 800 με 0,054 ευρώ και τις υπόλοιπες με 0,0727...

Συμπέρασμα για να μη σας κοροϊδεύει η Μπιρμπίλη και η ΔΕΗ:
Όποιος καταναλώνει πάνω από 800 Kwh θα πληρώνει 800x (0,0727-0,054=0,0187) =
14,96 ευρώ πράσινο καπέλο

Επιμένει o χοίρος... αποκαλεί ζώα όσους διάβασαν για τις προδοσίες του... ρε δεν @αμιέσαι βραδυάτικα;

Για τέτοιο ρεμάλι μιλάμε... ήθελε να βγαίνει έξω να λέει ότι παπαριά κατεβάσει ο διεστραμμένος εγκέφαλός του και να μην μαθαίνουμε τίποτα!!!

Από την αντίδρασή του καταλαβαίνουμε πόσο πολύ τον έτσουξε που κάποιοι, μιας και τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ τον καλύπτουν και δεν το έμαθαν όλοι, Έλληνες έμαθαν τα όσα γελοία υποστηρίζει στα μουλωχτά.

Διαβάστε και τι είπε σήμερα για "τα ζώα που διάβασαν" τα αίσχη του και προσέξτε πως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του άλλου παχύδερμου, τον καλύπτει και δεν αναφέρει ποιες δηλώσεις από την ομιλία του ιπποπόταμου, τον ενόχλησε ότι αναπαράχθηκαν και αποκαλύφθηκαν:

«Με νέες προκλητικές δηλώσεις επανήλθε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα καθημερινής εφημερίδας, τα οποία αποκαλύπτουν ομιλία του, πριν από μερικούς μήνες, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, την στιγμή που έβγαινε από διυπουργική σύσκεψη, ο κ. Πάγκαλος είπε πως κάποιοι φοιτητές του κ…ου στην Οξφόρδη απομόνωσαν ηχητικά αποσπάσματα απ’ όσα είπε. «Είπα κι άλλα πράγματα» συμπλήρωσε και προσέθεσε: «Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα». Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος, λέγοντας: «Όμως, πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν».

Ο κ. Πάγκαλος επίσης επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του για τους «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους και είπε πως, αν προσλάβεις έναν κοπρίτη στο Δημόσιο, θα παραμείνει κοπρίτης.»

Αφού μας λέει ζώα λοιπόν... ας του πούμε και εμείς ότι λέει κι αυτός:

Ρε δε @αμιέσαι βραδυάτικα


Μόκο οι νταβατζήδες: Το 75% των κρουσμάτων γρίπης εοφείλονται στον ιό της γρίπης του χοίρου

Με το 75% των κρουσμάτων ο ιός της γρίπης των χοίρων, A/H1N1, κυριαρχεί στα φετινά κρούσματα γρίπης όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο Robert-Koch (υπεύθυνο για την παρακολούθηση της νόσου) στη Γερμανία όπου δύο θάνατοι αποδίδονται στον συγκεκριμένο ιό.

Στην Ελλάδα ακούσατε κάτι; Εγώ όχι και μάλλον δεν θα ακούσουμε αφού η έλευση του ΓΑΠ στην Πρωθυπουργία μας έφερε ανοσία εναντίον των πάντων... από τη γρίπη των χοίρων μέχρι και την υποδοχή των ληστικών μέτρων τα οποία αντιμετωπίζουμε με στοικότητα και αίσθημα ενοχής, λες και φταίμε εμείς που αυτοί επί 8 μήνες έπαιζαν το πουλί του και μας οδήγησαν εσκεμένα στο ΔΝΤ.

Κάποιοι κακόπιστοι θα πούνε ότι οι νταβατζήδες και οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν την πάπια μιας και κυβερνάει ο ΓΑΠ και όλα είναι καλά και ωραία... σ' όποιον το πει θα του βάλω πιπέρι στη γλώσσα για να μάθει να μη λέει μαλακίες :)

ΗΛΕΙΑ: ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ

Νεκρός βρέθηκε χθες το μεσημέρι στη Λούτσα Αττικής ο 34χρονος Πυργιώτης Κώστας Γιαννακούλης, που είχε εξαφανιστεί από τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Το άψυχο σώμα του 34χρονου εντοπίστηκε στο υπόγειο του σπιτιού όπου έμενε, από ανθρώπους που τον αναζητοσαν. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και η αδελφή του Ελένη, η οποία ήταν η πρώτη που τον αντίκρισε νεκρό...

Αυτή την ώρα διενεργείται νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

http://prezatv.blogspot.com/2011/01/blog-post_4696.html

Πάγκαλος: Επαναστάτες του 1821 δεν μιλούσαν ελληνικά

Το ανθελληνικό παχύδερμο ξαναχτύπησε. Δείτε τι δεν έδειξαν τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ:

Ο τόφαλος μιλούσε στην Οξφόρδη (καλοί μαλάκες είναι κι αυτοί) και είπε επί λέξη:

«Κάποιοι (Έλληνες Επαναστάτες) δεν μιλούσαν καλά ελληνικά γιατί μιλούσαν άλλες διαλέκτους και ιδιώματα».

Για τέτοιο ΠΡΟΔΟΤΗ μιλάμε

Δεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα της Κύπρου η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου δεν θα μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου. «Τέτοιο θέμα ουδέποτε τέθηκε», δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης στη Λευκωσία Γκότφριντ Τζάιτς.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου ο Γερμανός πρέσβης ευχήθηκε «η Κύπρος να βρει καλή λύση στο πρόβλημά της».

Η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών της κ. Μέρκελ με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, είπε ο Γερμανός πρέσβης, θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, καθώς και ζητήματα που αφορούν την Ευρωζώνη, τη διεύρυνση της ΕΕ και τις σχέσεις της ΕΕ με το ΝΑΤΟ.

Είπε ακόμη ότι ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου έχει δηλώσει ότι η επίσκεψη γίνεται σε σημαντική χρονική στιγμή, «κάτι που από μόνο του λέει πολλά», σημείωσε.

Αναφορικά με τη θέση της Γερμανίας για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά για την Τουρκία ο Γερμανός πρέσβης είπε ότι έχουν αρχίσει οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε, είναι «με ανοικτό τέλος».

Δεν είναι μόνο στο χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε, αλλά και της Τουρκίας, η οποία πρέπει να εναρμονιστεί με τους κανόνες και τόνισε ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Κύπρο ότι έχει ενταχθεί στην Ένωση.

Σε ερώτηση, για τη θέση της χώρας του στο άνοιγμα τουρκικών αεροδρομίων και λιμανιών σε κυπριακά αεροπλάνα και πλοία με αντάλλαγμα το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, ο Γερμανός πρέσβης περιορίστηκε να δηλώσει ότι αυτό είναι ευθύνη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Μέρκελ, εκτός από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Λευκωσία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προκήρυξη με απειλές από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δίνοντας μάλιστα και αναλυτική περιγραφή του σχεδίου δράσης.

Με νέα χτυπήματα κατά δικαστικών απειλεί η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός που προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο. Οι «Πυρήνες» αναφέρουν ότι αφιερώνουν τη βομβιστική ενέργεια «με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη) του φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Εκτοξεύει μέσω του κειμένου πυρά εναντίον του δικαιικού και του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και, μάλιστα, δηλώνει ξεκάθαρα πως «εν όψει του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας».

Εξάλλου, προαναγγέλλει επιθέσεις εναντίον του προεδρείου του δικαστηρίου που θα δικάσει τους συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά». Λίγες γραμμές παραπάνω, διαβάζει κανείς πως «αν κάποιοι θεωρούν ότι τα Αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και 'μαγειρεύουν' τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά το λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι και ότι από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».

Δεν διστάζουν, επιπλέον, να απειλήσουν με επιθέσεις εναντίον των δικαστών ακόμη και μέσω παγιδευμένων επιστολών: «Είναι 'κρίμα' αυτοί οι 'άνθρωποι' να χρειάζονται 24ωρη αστυνομική παρουσία και να φοβούνται να ανοίξουν ένα γράμμα ή ένα φάκελο».

«Δεσμευόμαστε δημόσια, αναφέρει η προκήρυξη, πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».

Καταλήγοντας, η οργάνωση περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο δράσης που ακολουθήθηκε πριν από την επίθεση: «επιλέξαμε και αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της δικαστικής μαφίας. Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7:15 το πρωί, όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου [.] της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι».

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή θα αρχίσει να λειτουργεί για τις επείγουσες υποθέσεις, ένα μικρό τμήμα των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, μετά τις ζημιές που υπέστη από την βομβιστική ενέργεια.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη προκειμένου να καθοριστούν οι ελάχιστες αποδεκτές συνθήκες ασφαλείας, έτσι ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν κάποια τμήματα του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τις επείγουσες υποθέσεις που έχουν προθεσμίες ή αφορούν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων (διαγωνισμοί, προμήθειες, κ.λπ.) ή αιτήματα έκδοσης προσωρινών διαταγών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ (ξεπέρασαν πάλι τον εαυτόν τους οι γίγαντες): Ιστορικό υψηλό για το spread... και το GAP διακοπές στο Παρίσι!!!

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών το μεσημέρι.

Το spread διαμορφώνεται στις 974 μονάδες (ΣΣ. Τελικά έκλεισε πάνω από τις 990 μονάδες... άντε και στα χίλια Γιωργάκη) βάσης καταγράφοντας άνοδο 0,4%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Το προηγούμενο ιστορικό υψηλό είχε καταγραφεί στις 7 Μαΐου του 2010, όταν έφτασε τις 939 μονάδες βάσης.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει παρά τη βοήθεια που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

"Η Ελλάδα έχει ιστορικό χρεοκοπιών", είπε ο κ. Ρογκόφ στη διάρκεια παρουσίασης που έκανε σε συνέδριο που οργανώθηκε από την ομοσπονδία νορβηγικών επιχειρήσεων στο Όσλο, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι σίγουρα κάτι που ενδέχεται να δούμε στο μέλλον".
Ο κ. Ρόγκοφ θεωρεί πολύ πιθανό το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους ορισμένων χωρών ευρωζώνης. "Έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, οι άνθρωποι ανησυχούν για την Ισπανία", είπε ο κ. Ρογκόφ, προσθέτοντας: "Τα προβλήματα χρέους στις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης είναι πράγματι πολύ βαθιά. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα δούμε κάποιες από τις χώρες αυτές να αναδιαρθρώνουν το χρέος τους".

Ένταση στο Μενίδι-Έναυσμα ο θάνατος 7χρονου κοριτσιού Ρομά που κυκλοφορούσε μόνο στο δρόμο

Ενταση επικρατεί στην οδό Κύπρου 59 στο Μενίδι όπου περισσότεροι απο 100 Ρομά, κάτοικοι της περιοχής, πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Αφορμή είναι το γεγονός ότι νωρίτερα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά, επτάχρονο κοριτσάκι Ρομά, το οποίο αν και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, εντούτοις εξέπνευσε. Παράλληλα οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους έχουν τοποθετήσει στο οδόστρωμα ενώ νωρίτερα κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές παρεμποδίζοντας διερχόμενη αμαξοστοιχεία του ΟΣΕ.

Το κοριτσάκι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Κύπρου στην ίδια περιοχή. Όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός κατευθύνονταν τη στιγμή εκείνη, με την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να αναλάβει υπηρεσία. Ξαφνικά στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα τύπου βαν έκανε απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει σοβαρά το παιδί που την στιγμή εκείνη διέσχιζε το οδόστρωμα. Συγγενείς του παιδιού καταγγέλουν πως ο αστυνομικός εγκατέλειψε το παιδί αβοήθητο κάτι που ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά απο αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 22 ετών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας.



ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τώρα είναι όλα ήρεμα αφού μάλλον κατάλαβαν τη μαλακία τους ότι 7χρονα παιδιά δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν μόνα στο δρόμο γιατί μπορεί να συμβεί το μοιραίο... άκου κει: 7χρονο περνούσε το δρόμο μόνο του και αντί να χώσουμε φυλακή τον αλήτη τον "γονιό" θα χώσουμε αυτόν που το τραυμάτισε θανάσιμα!!!

Τηλεοράσεις 3D χωρίς γυαλιά από την Toshiba

Τρισδιάστατες τηλεοράσεις χωρίς ειδικά γυαλιά πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά από την Toshiba εντός της χρήσης του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας.

Ο ιαπωνικός κολοσσός τεχνολογίας ανακοίνωσε, επίσης, τον φιλόδοξο στόχο πώλησης 20 εκατομμυρίων τηλεοράσεων το νέο οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο. Εάν οι προβλέψεις της επαληθευτούν, ο τζίρος του τομέα των τηλεοράσεων θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 30%.

Η χρήση ειδικών γυαλιών αποτελεί σημαντική τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τομέα των τηλεοράσεων 3D. Σύμφωνα με τον Ατσούσι Μουρασάβα, η αντίδραση του κοινού στο νέο προϊόν στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας ήταν θετική.

«Τα προϊόντα δεν απευθύνονται μόνο στην ιαπωνική αγορά, αλλά πρόκειται να διατεθούν και στην Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα», επισήμανε ο Μουροσάβα, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το χρόνο ή την τιμή κυκλοφορίας των νέων προϊόντων.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης στη ΝΕΟΓΑΛ ζητά η ΓΣΕΕ

Την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης που υπεγράφη στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας ζητά η ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία και αιτιολογική βάση, ώστε [...] να γίνει αποδεκτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι ο μοναδικός λόγος που προσφέρεται από την επιχείρηση για τη μείωση των μισθών είναι οι συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά.. Τονίζει ότι δεν έχει ληφθεί από την πολιτεία πρόνοια, ώστε να καταστεί σαφές ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις "δεν αποτελούν πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας".

Η ΓΣΕΕ ζητά από την ομοσπονδία και το εργατικό κέντρο Δράμας να παρέμβουν στο επιχειρησιακό σωματείο, ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση.

Καλεί τα συνδικάτα να αρνηθούν να προσυπογράψουν "συμφωνίες" που υπονομεύουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση ανοίγουν την "πόρτα της κολάσεως".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Εμπαιγμό και συκοφάντηση των ΑΕΙ καταγγέλει η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών

Για εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), με αφορμή την παραίτηση του κ. Αχ. Μητσού απο τη «θέση-κλειδί» του γενικού γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Μητσός παραιτήθηκε απο τη θέση του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λογω διαφωνίας του με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας κατηγόρησε τον κ. Πανάρετο για συγκεντρωτισμό και παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν είναι σύμφωνες ούτε με την πολιτική της κυβέρνησης για διαφάνεια, ούτε με τους νόμους. Αναφέρθηκε μάλιστα στην αναστατωση που δημιουργήθηκε προσφατα στα ΑΕΙ με την αλλαγή των όρων αξιολόγησης στα τεραστια ερευνητικα προγράμματα «Θαλής» και «Ηράκλειτος» η οποία προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στη χρηµατοδότηση τους.

Με αφορμή την παραίτηση του καθηγητού κ. Αχιλλέα Μητσού τίθενται εκ νέου τα ζητήματα «που αφορούν τα ερευνητικά προγράμματα και τα ερευνητικά κέντρα και τη συνολικότερη στάση του υπουργείου έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων που χαρακτηρίζεται από μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πάντων» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΔΕΠ.

«Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ έχει επανειλημμένα εκφραστεί και καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση αυτή του υπουργείου και έχει αναδείξει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας που υιοθετούν και προωθούν τέτοιες θέσεις. Η Ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά το συστηματικό εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» συνεχίζουν οι πανεπιστημιακοί.

«Η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη» τονίζουν τα μέλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. «Η δε πολιτική ηγεσία του δεν δικαιούται να εγκαλεί τους πανεπιστημιακούς για αμέλεια και ασυνέπεια» καταλήγουν.

tovima.gr

«Νέος Κήρυκας» Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα των Χανίων

Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί ότι η εφημερίδα θα συνέχιζε την έκδοσή της χθες 4 Ιανουαρίου, αλλά προχθές η διοίκηση τους ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την έκδοση επ' αόριστο χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν η απόφαση αυτή είναι οριστική.

Ο «Νέος Κήρυκας» αποτελούσε τη συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας «Κήρυξ» που ίδρυσε το 1901 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και για πολλές δεκαετίες εξέφραζε την οικογένεια Μητσοτάκη, στην οποία ανήκε και το 80% της εφημερίδας. Το τελευταίο φύλλο του «Κήρυκα» είχε κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου του 2005.

Από το 2005 η εφημερίδα λειτουργούσε με νέα ιδιοκτησία και τον τίτλο «Νέος Κήρυκας» από δύο επιχειρηματίες της περιοχής. Η νέα εφημερίδα συνέχιζε να πρόσκειται στην οικογένεια Μητσοτάκη και επειδή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ίδρυσε πρόσφατα το δικό της κόμμα, ουδείς περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως επισημαίνει η διευθύντρια της εφημερίδας κυρία Ειρήνη Χνάρη, οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή έκδοσης είναι κυρίως οικονομικοί καθώς η κρίση έχει πλήξει τους επιχειρηματίες της περιοχής που διαφημίζονταν στην εφημερίδα, ενώ η κρατική διαφήμιση έχει σταματήσει μαζί με την κρατική βοήθεια προς τις περιφερειακές εφημερίδες.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρων – Νήσων αναφέρει ότι η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας ήταν «το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου ενός εντύπου που φέτος θα συμπλήρωνε 100 χρόνια εκδοτικής προσπάθειας».

Το Δ.Σ. της Ένωσης καλεί την εταιρεία «Περίγραμμα Α.Ε.» στην οποία ανήκει ο «Νέος Κήρυκας» να αναθεωρήσει την απόφαση της και η ιστορική εφημερίδα να συνεχίσει την έκδοση της.

tovima.gr

Η ΔΗ.ΣΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ Ή ΤΗΝ ΔΥΣΗ;...

Τα (πολλά) τελευταία χρόνια μαίνεται ένας “πόλεμος” στην Κρήτη με θέμα την έδρα του εφετείου Κρήτης.

Ηράκλειο και Χανιά, Χανιά και Ηράκλειο... είναι στα “μαχαίρια”.

Το θέμα δεν είναι και τόσο απλό.

Τα Χανιά ήταν η πρωτεύουσα της Κρήτης έως και το 1970 όταν η χούντα αποφάσισε ότι στο Ηράκλειο ήταν πιο “συνεργάσιμοι” και την μετέφερε!


Έκτοτε, σταδιακά, μεταφέρθηκαν και 64 διανομαρχιακές υπηρεσίες πράγμα που υποχρεώνει καθημερινά εκατοντάδες Χανιώτες να πηγαίνουν στο Ηράκλειο.

Βέβαια, όταν μεταφέρονταν οι υπηρεσίες η μία μετά την άλλη δεν υπήρξε οργανωμένη αντίδραση.

Όταν όμως ξεκίνησε η συζήτηση για την μεταφορά της έδρας εφετείου Κρήτης υπήρξε οργανωμένη αντίδραση καταρχάς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

Ο κόσμος γρήγορα συντάχθηκε με τους δικηγόρους λόγω της γενικής αγανάκτησης από τα πήγαινε-έλα στο Ηράκλειο και η φωτιά άναψε για τα καλά.

Ακολούθησαν συσκέψεις επί συσκέψεων των “αρχών” των Χανίων και δηλώσεις περί παραίτησης βουλευτών, νομαρχιακού συμβουλίου, δημοτικού συμβουλίου, κλπ σε περίπτωση έδρας του εφετείου στο Ηράκλειο αλλά και επαφές με υπουργούς για το θέμα.

Όπως είναι πολύ φυσικό το ίδιο “σενάριο” ακολουθήθηκε και στο Ηράκλειο όπου και αυτοί από την πλευρά τους έχουν κάνει ίδιου τύπου δηλώσεις.

Έτσι, χρόνια τώρα, το θέμα έχει παγώσει μια και κανένας υπουργός δεν παίρνει την ευθύνη μεταφοράς. Το εφετείο έχει φτάσει σε σημείο να υπολειτουργεί λόγω των επανειλημμένων μακροχρόνιων απεργιών των δικηγόρων (λόγω εφετείου) και οι υποθέσεις του να στοιβάζονται συνεχώς!

Όλη αυτή η ιστορία λοιπόν που ταλαιπωρεί την Κρήτη ολόκληρη έχει τους πρωταγωνιστές της, αυτούς που “ηγούνται” της “επανάστασης”.

Όπως είναι φυσικό, ως πρώην δικηγόρος (“σήμερα θα ήταν εφέτης-δικαστής” όπως αρέσκεται να λέει!) ο Μαρκογιαννάκης έχει μπει μπροστά στις Χανιώτικες αντιδράσεις.

Από την άλλη, στο Ηράκλειο, “ηγέτης” των αντιδράσεων είναι χρόνια τώρα ο... Αυγενάκης!
Μάλιστα επειδή ανέκαθεν ακουγόταν ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης είναι ο “στυλοβάτης” του εφετείου στα Χανιά, ο Αυγενάκης υπήρξε ακραιφνής αντι-Μητσοτακικός!

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Έλα ντε;...

Αυτό που πραγματικά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον είναι μία ερώτηση δημοσιογράφου προς την Μπακογιάννη, κατά προτίμηση παρουσία Μαρκογιαννάκη-Νικηφοράκη-Αυγενάκη, περί έδρας του εφετείου.

Λέγεται ότι από την πλευρά της υπάρχει συμφωνία με τους δημοσιογράφους στην Κρήτη και για να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη αποκλείεται η ερώτηση περί εφετείου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Δεν θα “ξεφύγει” κάποιος; Δεν θα βρεθεί κάποιος να κάνει την “απαγορευμένη” ερώτηση;

Στο κάτω-κάτω είναι ένα βασικό θέμα για την Κρήτη και ο κόσμος σίγουρα θα ενδιαφέρεται να μάθει την άποψη της “Κρητικιάς”!

Απλή κοινή λογική...


http://koinos-topos.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html

Λεφτά υπάρχουν για τους ΠΑΣΟΚους: Αµοιβές 29 εκατ. στους συµβούλους ιδιωτικοποιήσεων

Αμοιβες 29 εκατ. ευρώ έχει προγραµµατίσει η κυβέρνηση να πληρώσει το 2011 στους συµβούλους που θα προσλάβει για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονοµικών για την κατανοµή των πιστώσεων του προϋπολογισµού.

Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει φέτος 1 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, αλλά προηγουµένως θα πρέπει να πληρώσει τους συµβούλους που θα τη βοηθήσουν σ’ αυτό.

Φυσικά, το µεγάλο κονδύλι του προϋπολογισµού προορίζεται για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του ∆ηµοσίου. Σε τόκους και χρεολύσια θα καταβάλει 63,6 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, για συντάξεις το υπουργείο Οικονοµικών πληρώνει 6,25 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 34 εκατ. ευρώ αφορούν βουλευτές και πρωθυπουργούς, τα 59 εκατ. δηµάρχους και προέδρους κοινοτήτων, τα 90 εκατ. ευρώθύµατα πολέµου 1940-1949 και τα 18 εκατ. ευρώ αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Για τους κληρικούς, το Ελληνικό ∆ηµόσιο θα καταβάλει 70 εκατ. ευρώ σε συντάξεις, λίγο λιγότερα από τις συντάξεις του ΟΣΕ που φτάνουν τα 83 εκατ. ευρώ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4611621

Αποστρατεύθηκε ο διοικητής του «USS Enterprise» λόγω των βίντεο που έφτιαχνε...

http://www.maritimequest.com/warship_directory/us_navy_pages/aircraft_carriers/enterprise_cvn_65/03_uss_enterprise_cvn_65.jpgΒίντεο εναντίον των ομοφυλόφιλων και των γυναικών έφτιαχνε την ώρα που κυβερνούσε το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Enterprise» (πληροφορίες στο τέλος της ανάρτησης) ο διοικητής του Owen Honors!!! Ο Honors, που είναι διοικητής του αεροπλανοφόρου από τον Απρίλιο, έφτιαχνε τα βίντεο, που του κόστισαν τη θέση, το 2006 και το 2007. Τα βίντεο προβάλλονταν εβδομαδιαία στα μέλη του πληρώματος σε ειδικές βραδιές. Στα βίντεο εκτός από τον ίδιο, που τότε ήταν υποδιοικητής του αεροπλανοφόρου, συμμετείχαν και μέλη του πληρώματος που έλεγαν αστεία προσβλητικά για τις γυναίκες ή τους ομοφυλόφιλους... κατά τ' άλλα το «USS Enterprise» φέρει πυρηνικά όπλα

Θαυμάστε διοικητή αεροπλανοφόρου της υπερδύναμης:







Τα βίντεο ήταν τόσο προχωρημένα που στην ίδια σκηνή εμφάνιζε τον ευατόν του να παίζει τρεις ρόλους ταυτόχρονα... μιλάμε για κανονικό Χόλυγουντ:



Δείτε και ολόκληρο ένα από τα βίντεο που έφτιαξε ο σκηνοθέτης πλοίαρχος:



http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/USS_Enterprise_%28CVN-65%29_coat_of_arms.png/150px-USS_Enterprise_%28CVN-65%29_coat_of_arms.pngFile:TaskForce One.jpgTo «USS Enterprise» είναι το μακρύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο με 342 μέτρα και εντάχθηκε στο Αμερικάνικο Ναυτικό το 1962, ενώ προβλέπεται να αποσυρθεί το 2013. Έχει πλήρωμα 3000 άτομα και η θωράκισή του είναι από ατσάλι πάχους 20 εκ.Είναι πυρηνοκίνητο, το πρώτο που κατασκευάστηκε, που σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς επί 20 χρόνια και εκεί οφείλει και το υποκοριστικό του "Big E" από το Ε=m*c².

Ο Πάγκαλος υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα των υπαλλήλων του "Ρόκο"

Αχάριστοι, που κατηγορείτε τον κ.Αντιπρόεδρο ότι βρίζει και είναι εναντίον του κοσμάκη! Δεν ντρέπεστε; Για γυρίστε το μυαλό σας μερικά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004. Τότε λοιπόν, το Παχύδερμο της Δημοκρατίας, είχε πάει να μιλήσει στους υπαλλήλους του κουμπάρου του, του γνωστού πράκτορα. Εκεί λοιπόν, στα γραφεία της Παιανίας, με τον γνωστό δημοκρατικό τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει, είχε σχεδόν απειλήσει τους υπαλλήλους ότι αν ψηφίσουν Ν. Δ. και την φέρουν στην εξουσία, τότε η κακιά δεξιά θα κυνηγήσει τον αγνό και αμόλυντο πατερούλη Σωκράτη και θα του κλείσει τις επιχειρήσεις, κι άρα αυτοί θα μείνουν χωρίς δουλειά! Μα την πίστη μου, το θυμάμαι σαν χθες, αν και δεν μπορώ να βρω στο ίντερνετ κάποια δημοσίευση επ' αυτού-προφανώς "εξαφανίστηκαν".
Βέβαια, δυστυχώς, όταν η Ν. Δ. έγινε Κυβέρνηση, το μόνο που έκανε στον πατερούλη είναι να πάρει ο Παναθηναϊκός το νταμπλ το 2004...γιατί κατά άλλα, τον άφησε όπως ήταν..

Πλαφόν στα ταξί για τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο

Με κλειστό το «ρολόι» θα μεταφέρουν επιβάτες τα ταξί μεταξύ του κέντρου της Αθήνας και του «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Σπ. Βούγια ορίζεται πλαφόν στις τιμές του κομίστρου.

Η απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου προβλέπει ότι κατά την περίοδο του 24ωρου που ισχύει το απλό τιμολόγιο (μονή ταρίφα, από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα) και για τη συγκεκριμένη διαδρομή, ο επιβάτης θα καταβάλει στον οδηγό 35 ευρώ. Στο ποσόν αυτό περιλαμβάνονται όλες οι επιβαρύνσεις, όπως η αποζημίωση για μετάβαση από και προς το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τα διόδια της Αττικής Οδού.

Για την ίδια διαδρομή στη διάρκεια της νύχτας (από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 το πρωί) που ισχύει η διπλή ταρίφα, η αμοιβή ορίζεται στα 50 ευρώ.

Ως κέντρο της Αθήνας το υπουργείο θεωρεί την περιοχή του δακτυλίου. Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές το κόμιστρο θα ορίζεται με βάση όσα "γράψει" το ταξίμετρο.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών που ρωτήθηκαν σχετικά σημειώνουν στο enet.gr πως υπήρχαν πολλές καταγγελίες τόσο Ελλήνων όσο και ξένων για υπερβολικές χρεώσεις και πως για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να οριστεί πλαφόν. Για την ώρα δεν προβλέπεται η λήψη ανάλογης απόφασης για τη μετακίνηση επιβατών από και προς λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Απολύθηκε από την δουλειά του αλλά κέρδισε στο τζόκερ!

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/01/75066_1051.jpgΜπορεί να μην ήταν ο μεγάλος υπερτυχερός του τζόκερ που κέρδισε τα 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατάφερε να προβλέψει σωστά τους πέντε αριθμούς και να κερδίσει 86.000 ευρώ.

Ο λόγος για 55χρονο βολιώτη, ο οποίος έτσι δέχτηκε το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο, κυρίως όμως μετρίασε κατά πολύ την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι λίγο καιρό πριν είχε απολυθεί από την δουλειά του αιφνιδιαστικά και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Ο 55χρονος ήταν περιστασιακός παίκτης τυχερών παιχνιδιών και πάντα επέλεγε να παίξει τους ίδιους αριθμούς. Ποτέ ωστόσο δεν είχε κερδίσει. Την επομένη της κλήρωσης πήγε με την άκρως συγκινημένη γυναίκα του στο πρακτορείο, για να βεβαιωθεί ότι ήταν ο νικητής, ενώ την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε για να πάρει την επιταγή των 86.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο ίδιος ο νικητής δεν γιορτάζει ιδιαίτερα, μετά την απόλυσή του. Όπως είπε στους υπαλλήλους, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά τα χρήματα θα τα αξιοποιήσει για να ανταπεξέλθει στα έξοδα που τρέχουν αυτόν τον πρώτο που έχει μείνει χωρίς εργασία. Και θα τα αντάλλασε εύκολα με μια δουλειά με σταθερό μισθό, αφού όχι μόνο έμεινε άνεργος (και μάλιστα χωρίς αποζημίωση), αλλά στην σημερινή εποχή της κρίσης είναι και πολύ δύσκολο να βρει νέο εργοδότη...

Όλες οι αλλαγές στην συνταξιοδότηση για ΔΕΚΟ και τράπεζες

Μετά το μπέρδεμα που έγινε σε ότι αφορά τα ηλικιακά όρια των ΔΕΚΟ και των τραπεζών το υπουργείο με εγκύκλιο αποσαφηνίζει τις γκρίζες ζώνες.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, ευνοημένοι είναι οι παλιοί εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, αφού δεν θίγονται οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι τις 31/12/2010, καθώς και οι μητέρες με ανήλικο παιδί, που έχουν συμπληρώσει 5.500 ένσημα.

Αντίθετα, «φουρτούνες» έρχονται για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 1983 και δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, για όσους έχουν ασφαλιστεί από το 1983 έως το 1992 και για τις γυναίκες με 15 χρόνια υπηρεσίας άνω των 60 ετών, όπως αναφέρει το Έθνος.

Οι κατηγορίες που θίγονται αναμένεται να επιβαρυνθούν από 5 έως 15 χρόνια επιπλέον εργασίας, αν δεν αναγνωρίσουν πλασματικά χρόνια ασφάλισης.

Συγκεκριμένα

- οι ασφαλισμένοι από 1ης /1/1983 έως 31/12/ 1992 θεμελίωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια υποχρεωτικής προϋπηρεσίας. Αυτό αλλάζει και με το νέο νόμο παρατείνεται το σχετικό δικαίωμα κατά 2 χρόνια.
- Επίσης, ακυρώνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης για να λάβουν δεύτερη σύνταξη, όσοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.
- Όσον αφορά τις γυναίκες με 15η προϋπηρεσία προβλέπεται σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65.

star.gr

ΔΕΗ: Νέα τιμολόγια με κρυφές

http://www.skai.gr/files/temp/474DCB0A5A9AFCFBEBC4C1A398EAC7ED.jpgΚρυφές αυξήσεις περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς καταργείται η κλιμακωτή χρέωση για τα νοικοκυριά.

Έτσι, από το δω και στο εξής όλη η κατανάλωση ενός νοικοκυριού θα τιμολογείται με τη χρέωση ανά κιλοβατώρα που ισχύει για το αντίστοιχο κλιμάκιο, ενώ έως τώρα οι καταναλωτές πλήρωναν προοδευτικά, χαμηλότερες τιμές για τις πρώτες (π.χ. 800 κιλοβατώρες, υψηλότερες για τις επόμενες 800, κλπ.)

Για παράδειγμα, η κατανάλωση για 1500 κιλοβατώρες έως σήμερα γίνονταν ως εξής: Οι πρώτες 800 Kwh με 0,054 ευρώ/ κιλοβατώρα και οι επόμενες 700 Kwh με 0,0727 ευρώ/ κιλοβατώρα.

Από σήμερα, και οι 1500 κιλοβατώρες θα υπολογίζονται με 0,0727 ευρώ/ κιλοβατώρα.

Να σημειωθεί ότι τα τιμολόγια από 1200 – 1600 κιλοβατώρες αφορούν περίπου 2 εκατομμύρια καταναλωτές.

Πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Περισσότερο απαισιόδοξες βρήκε το νέο έτος τις ελληνικές επιχειρήσεις σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 21 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και διαμορφώθηκε στο -44, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα της εταιρίας Grant Thornton που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5.700 επιχειρήσεων σε 39 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των απαισιόδοξων επιχειρήσεων ήταν μεγαλύτερο κατά 44 μονάδες από το ποσοστό των αισιόδοξων επιχειρήσεων.

Στην Ιρλανδία, ο δείκτης υποχώρησε στο -45 από το -42 πέρυσι, ενώ στην Ισπανία σημείωσε βελτίωση από το -56 στο -50 αλλά παραμένει πολύ αρνητικός.

Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη είναι οι γερμανικές, όπου ο δείκτης αυξήθηκε κατά 37 μονάδες σε σχέση με τις αρχές του 2010 και έφθασε στο 75. Στη Φινλανδία ο δείκτης αυξήθηκε 67 μονάδες και από αρνητικός -10 έγινε θετικός 57, ενώ και στο Βέλγιο καταγράφηκε μεγάλη άνοδος από το 13 στο 45.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε 20 μονάδες, από το 2 στο 22.

"Υπάρχουν ισχυρά αποκλίνοντα επίπεδα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά η αισιοδοξία στην Ευρωζώνη πέρυσι", δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Grant Thornton.

Έτσι είναι ο σοσιαλισμός: Τον πούλο στο λαό... τα πάντα στις επιχειρήσεις - « Συμψηφισμό μόνον οφειλών από ΦΠΑ επιχειρήσεων εξετάζει το ΠΑΣΟΚ»

Το συμψηφισμό μόνον οφειλών από ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης.

Επεσήμανε ότι το υπουργείο δεν είναι θετικό στο συμψηφισμό χρεών του Δημοσίου για προμήθειες, με το ΦΠΑ που οφείλουν οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ώστε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, να συμπεριληφθεί ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων.

Τα «καθρεφτάκια»

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Αν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι -ων ουκ έστι αριθμός- που συνωστίζονται στο μέγαρο Μαξίμου έκαναν και κάποια σοβαρή μελέτη, αντί να ασχολούνται διαρκώς με επικοινωνιακά κόλπα, αρκετά πράγματα μπορεί να ήταν και καλύτερα.

ΓΙΑΤΙ, όπως φαίνεται, το μόνο με το οποίο συστηματικά καταπιάνονται είναι το να βρίσκουν κάθε τόσο νέα καθρεφτάκια για να τα μοιράσουν στους ιθαγενείς. Γιατί ιθαγενείς, που δεν τους κόβει και πολύ, μας θεωρούν και με τις αποφάσεις τους το αποκαλύπτουν.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πατέντα τους είναι η εκστρατεία συλλογής υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, που θα δώσει, λένε, νέες δυνατότητες διεθνών παρεμβάσεων στον ηγέτη τους και θα λύσει, λένε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και θα ανοίξει το δρόμο για το ξεπέρασμα, λένε, της κρίσης.

ΚΑΙ επειδή τα καθρεφτάκια -όπως έχουν δει στις ταινίες- τα κουνάνε πρώτα στους φύλαρχους για να τσιμπήσουν αυτοί και να ακολουθήσει το πόπολο, ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν τη συμμετοχή των συνδικάτων στη μεγάλη εκστρατεία, η οποία, σε δουλειά να βρισκόμαστε, μιας και οι δουλειές λόγω της πολιτικής τους είναι στον αέρα, θα ξεδιπλωθεί όλο το 2011.

ΑΝΤΕ να το δούμε και αυτό. Να τρέχουν τα συνδικάτα, και μάλιστα αυτά που δεν πολυτρέχουν για να υπερασπίσουν τα ζωτικά δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά που βγάζουν λάβρες ανακοινώσεις για να κρύψουν τις παρασκηνιακές επαφές και κάνουν πότε πότε μια απεργία για τα μάτια του κόσμου, με τα κατάστιχα των μελών τους στα χέρια, να μαζέψουν υπογραφές για τη νέα μεγάλη ιδέα που κατέβασε, λένε, ο ηγέτης.

ΚΑΙ άντε, τις μάζεψαν τις υπογραφές, τι θα τις κάνουν;

ΘΑ τις πάνε, λέει, πακέτο στην Κομισιόν για να υποχρεωθεί να συζητήσει την έκδοση ευρωομολόγου. Και άντε οι κομισάριοι λένε ότι το συζήτησαν και κάνοντάς μας και πλάκα από πάνω λένε ότι συμφωνούν. Μετά τι γίνεται;

ΠΑΙΡΝΟΥΝ, λέει, το πακέτο και το πάνε στο Συμβούλιο, γιατί και αυτό πρέπει να πει «ναι» και μάλιστα ομόφωνα, δηλαδή πρέπει να συμφωνήσουν και αυτοί που δεν θέλουν το ευρωομόλογο και για αυτό μαζεύονται υπογραφές!

ΚΑΙΡΟΣ να σοβαρευτούμε. Αν τα προβλήματα λύνονταν με υπογραφές, τα συνδικάτα, ακόμη και οι δικές μας οι περιπτωσάρες, θα τις είχαν ήδη μαζέψει για να μην περάσουν όλα αυτά που ξεθεμελιώνουν τη ζωή μας. Αλλά υπογραφή για σαχλαμάρες και για να κάνουν το κομμάτι τους οι πολιτικοί, οι συμβουλάτορες και οι παρατρεχάμενοι, κανείς δεν βάζει.

ΓΙΑΤΙ οι απλοί άνθρωποι, που δεν είναι πολιτικοί, συμβουλάτορες και παρατρεχάμενοι, γνωρίζουν καλά ότι μόνο μια «υπογραφή» έχει αξία στις μέρες μας. Αυτή που βάζουμε όταν λέμε τα καθημερινά «όχι» στα μέτρα που μας κάνουν να πεθαίνουμε σαν χώρα και τα -λίγα ακόμη, είναι αλήθεια- «ναι» της αλληλεγγύης στο διπλανό μας.

ΤΙΣ άλλες «υπογραφές» τις αφήνουμε σε αυτούς που χορεύουν ζεϊμπέκικο σαν να κάνουν άσκηση στο γυμναστήριο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΠΙΓΟΝ!!!! Η Σκορδά είπε την Μακρυπούλια χοντρή!!!! :))))

Μέλι στάζουν το στόμα τους με την νέα χρονιά… Μέλι… Ο λόγος αυτή την φορά, για την Φαίη Σκορδά. Όχι πως αυτό που είπε το κράταγε μήνες για να το «πετάξει» στην ώρα του….Οοοοχι…τυχαία το είπε!

Βλέποντας την φωτογραφία της Ζέτας Μακρυπούλια στα φετινά βραβεία MAD, όπου φορούσε το περιβόητο κόκκινο δερμάτινο φόρεμα των D-Squared, με το οποίο εμφανίστηκε ΚΑΙ η Φαίη στην πρεμιέρα του πρωινού του mega τον Οκτώβρη (θέμα για το οποίο σας έχουμε ήδη ενημερώσει), η Σάσα Σταμάτη ρώτησε την Φαίη: «Σου θυμίζει κάτι το φόρεμα;»

Η Φαίη δεν απάντησε. «Όχι, σε ρωτάω», επέμεινε η δημοσιογράφος «σου θυμίζει κάτι το φόρεμα; Γιατί όλοι λένε ότι φορούσατε το ίδιο!»

Δεν το κράτησε το στόμα της η Φαίη και της πέταξε την ατάκα-φωτιά: «Πάντως εμένα μου μπήκε τριών μηνών έγκυος!»

Αυτό δηλαδή δεν ήταν καρφί, ήταν ταβανόπροκα που πέρασε και δεν ακούμπησε την Ζέτα! Τί έγινε Φαίη; Τί ήταν πάλι αυτό; Ότι σου μπήκε τριών μηνών έγκυος είναι γεγονός. Δεν εξετάζουμε ότι επί της ουσίας είπες πως με την Ζέτα φορούσατε το ίδιο φόρεμα, ενώ εσύ ήσουν έγκυος και η Ζέτα όχι... Ετσι, νομίζουμε τουλάχιστον... Εξετάζουμε ότι πολλές εγκυμονούσες θα ήθελαν να είναι σαν εσένα Φαίη μου και στον τρίτο και στον πέμπτο και στον έκτο μήνα.

Αλλά όχι και χοντρή η Ζέτα… το παραχόντρυνες κι εσύ βρε Φαίη…. Μήπως φταίνε οι ορμόνες της εγκυμοσύνης; Γιατί για τέτοια δεν σε «κόβουμε»…

Ψυχραιμία κορίτσια, βάλτε τίποτα διαφορετικό γιατί στο τέλος θα «σφαχτείτε» στον αέρα για τα ρούχα!

star.gr

Απο τον προυπολογισμό οι καφέδες στο Υπουργείο.

proto4΄΄Νευρικό΄΄ κλονισμό έχουν πάθει στα πολιτικά γραφεία της Αχαρνών αφού οι καφέδες του Νοεμβρίου στοίχισαν 1.757 Ευρώ. Τα λόγια είναι περιττά κ....... Πρωθυπουργέ, δώστε επιτέλους μια εντολή όποιος θέλει καφέ απο την τσέπη του όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρείες . Γιατί θεωρητικά ανάλογη εικόνα θα παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα υπουργεία. Είναι χρήματα του προϋπολογισμού και κάθε Ευρώ έχει την αξία του. Δείτε τα ποσά που έχουν δοθεί στο Υπουργείο για καφέδες :

Απο τα ταμεία του κράτους και οι ....Καφέδες.

Κύριε Πρωθυπουργέ κόψτε επιτέλους τους καφέδες στα Υπουργεία που τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

http://www.agroschannel.com

Ο Δρόμος της Κύπρου και οι λεονταρισμοί της Τουρκίας..

Η Κύπρος ξεκίνησε και αφού καθόρισε την ΑΟΖ, τώρα προχωράει να δώσει την δεύτερη άδεια για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Υπολογίζεται πως η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εξόρυξη του φυσικού αερίου θα αρχίσει να βγάζει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο το αργότερο το 2017.

Αυτές είναι κινήσεις με προοπτική, αυτές είναι στρατηγικές κινήσεις, που αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της Κύπρου.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια Τουρκική σύσκεψη διπλωματών...

Ας παραδειγματιστούμε από τον δρόμο που άνοιξε η Κύπρος και ας τον ακολουθήσουμε πριν είναι αργά.

Ας κάνουμε το αυτονόητο πριν είναι αργά και χαθεί για μια ακόμη φορά, μια ¨χρυσή" ευκαιρία.

Δείτε τι γράφει μεταξύ των άλλων η TRT.Greek:
"Εν τω μεταξύ οι νέοι διαγωνισμοί προβλέπεται να προκαλέσουν την αντίδραση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, των οποίων παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα"

Όπως βλέπετε οι αντιδράσεις της Τουρκίας, στην περίπτωση της Κύπρου, μάλλον χαλαρές είναι..
Πως θα μπορούσαν να είναι άλλωστε;
Aναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις...
Σιγά τα ωά...
Μιλάμε για λεονταρισμούς σε μια υπόθεση τελειωμένη, όπου οι Τούρκοι απλά παρακολουθούν ως θεατές.

Mε ποιον θα τα βάλουν, με τους Ισραηλινούς ή με των αμερικανικών συμφερόντων εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό της Κύπρου;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_1245.html

Αυτός κάνει διακοπές στο Παρίσι και έχει αφήσει τα παπαγαλάκια να λένε ότι τρέχει και δεν φτάνει

«Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός για το ευρω-ομόλογο
Ο Γ. Παπανδρέου μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου αύριο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και την Πέμπτη με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση του ευρω-ομολόγου

"Ημερησία Μπόμπολας" 5/1»
Φυσικά και δεν λένε, προκειμένου να παραπλανήσουν τον κόσμο, ότι το GAP είναι εδώ και δύο μέρες στο Παρίσι και κάνει διακοπές... όσο για το αν θα συναντηθεί με τον Σαρκοζί για το Ευρωομόλογο... μένει να το δούμε

ΥΓ. Φυσικά η μπουρδολογία συνεχίζεται σε όλο το κείμενο:
«Για τη «μητέρα των μαχών», τόσο στο εσωτερικό (πορεία οικονομίας) όσο και στο εξωτερικό (ευρωομόλογο κ.λπ.), ετοιμάζεται ο Γ. Παπανδρέου... Ο πρωθυπουργός θεωρεί το κοινωνικό μέτωπο βαρόμετρο για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να προωθήσει... Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν πολλά και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων από τους πρωταγωνιστές των σχετικών διεργασιών» κ.α. παπαριές

Κύριε Πάγκαλε, μας χρωστάτε μια απάντηση. Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή;

Δείτε όσα δεν σας δείχνουν τα κανάλια ...10 Mαι.2010, ομιλία του κ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο του Oxford με θέμα:
"The economic crisis in Greece and its implications for Southern Europe and the Eurozone"
Δείτε σε αποκλειστικότητα απόσπασμα της ομιλίας του, στο video στο τέλος του άρθρου.
Δείτε αυτά που δεν σας παρουσιάζουν στα κανάλι και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι απίστευτα...

"Η ιδέα που είχαν οι Έλληνες για τον εαυτό τους σε μεγάλη έκταση ήταν λάθος... Οι Έλληνες νόμιζαν ότι ήταν απευθείας απόγονοι του Περικλή... στις καλές στιγμές-μέρες..."

"Ο Σημίτης έκανε προσπάθεια τα 4 πρώτα χρόνια, μετά την επόμενη τετραετία ήταν χαλαροί και είχαν και τους Ολυμπιακούς...""

Μετά ήρθε ο Καραμανλής και αύξησε κατά 60 % τους δημόσιους υπαλλήλους και αύξησε τις δαπάνες για συντάξεις και μισθούς κατά 100%".."

Ακούστε στο τέλος τι θεωρεί φασισμό και ποιους ονομάζει φασίστες ο κ. Πάγκαλος .

Κύριε Πάγκαλε, μας χρωστάτε μιαν απάντηση.
Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή;Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;;

Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ (ξεπέρασαν πάλι τον εαυτόν τους): Σε νέα χαμηλά 13 ετών ο ΓΔ στο Χ.Α.


Του ξέφυγε του Ρήγα και τους έκανε άνω κάτω

Φωτιές άναψε η εξαγγελία που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, για συμψηφισμό των οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, είτε αυτές αφορούν τον ΦΠΑ είτε άλλες οφειλές, με ρύθμιση που θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα.

"Τον Φεβρουάριο -δήλωσε σχετικά ο κ. Ρήγας- θα γίνει ο διακανονισμός εκείνος που ζητάει η αγορά. Να υπάρξει συμψηφισμός όταν το Δημόσιο, είτε από ΦΠΑ είτε από άλλους λόγους, οφείλει σε κάποιον επιχειρηματία, έστω και στοιχειωδώς. Τον τελευταίο χρόνο, αυτό έχει μπει μετ' επιτάσεως σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν με το υπουργείο Οικονομικών και μας διαβεβαίωσαν ότι θα βρουν τρόπο αυτό να τελειώνει".

Από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο παρέπεμψε ο ίδιος ο κύριος Ρήγας για τη ρύθμιση, εξέφραζαν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του μέτρου και εάν κάτι τέτοιο μπορεί να προσκρούσει στην εθνική ή την κοινοτική νομοθεσία περί ΦΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα, με εγκύκλιο που απέστειλε τη Δευτέρα σε όλες τις εφορίες, ζητεί την εφαρμογή των αυστηρών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος για τη μη απόδοση του ΦΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινές κάθειρξης μέχρι 10 έτη, σε περίπτωση που ο φόρος που δεν έχει αποδοθεί ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Μετά το... αλαλούμ που υπήρξε, ο Παναγιώτης Ρήγας υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμναν και να μιλήσει για ατυχή διατύπωση και για ρυθμίσεις που αγνούσε ότι υπάρχουν.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

"Αυτοί που, επί 6 μήνες, χτυπούσαν με κάθε τρόπο την οικονομική πρόταση Σαμαρά, αντιγράφουν σήμερα, με επώδυνη καθυστέρηση, το ένα μόνο μέρος της: εκείνο του συμψηφισμού ΦΠΑ" σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ Νότης Μυταράκης.

Και πρόσθεσε: "Όμως, αυτό δεν φτάνει. Η ΝΔ έχει ζητήσει τη δημιουργία, για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενός μηχανισμού αυτόματου συμψηφισμού όλων των οφειλών από και προς το Δημόσιο, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να προλάβουμε τα καινούργια λουκέτα".

Το ΚΚΕ ζητεί κατάργηση του ΦΠΑ, σημειώνοντας πως "αυτό που πρέπει να απασχολήσει το λαό, στο πλαίσιο της γενικότερης πάλης του, είναι να καταργήσει το ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους στα τρόφιμα, σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης, στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και στα καύσιμα".

Ο Συνασπισμός κάνει λόγο για "επικοινωνιακό πυροτέχνημα" της κυβέρνησης, που θέλει -όπως σημειώνει ο εκπρόσωπός του Π. Σκουρλέτης- "να μας κάνει να ξεχάσουμε την πραγματικότητα της αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, της βαθιάς ύφεσης στην αγορά, τη στρεβλή και ταξική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς".

Η Δημοκρατική Συμμαχία τονίζει: "Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσοι δεν αποδίδουν το ΦΠΑ πρέπει να έχουν συνέπειες. Το κράτος όμως που δεν αποδίδει το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, ποιο αυτόφωρο θα το αντιμετωπίσει;".

Απόψεις δικαστών για το αυτόφωρο

Την ίδια ώρα, δικαστές και εισαγγελείς θεωρούν ότι η εφαρμογή του αυτοφώρου για αδικήματα φοροδιαφυγής που δεν έχουν διαπραχθεί στα όρια του αυτοφώρου, προσκρούει σε συνταγματικές επιταγές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega: "Εάν θεωρηθεί ότι είναι διαρκείας έγκλημα, τότε θα δικαιολογείται η αυτόφωρος διαδικασία. Είναι όμως διαρκή τα διαρκή τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, της μη καταβολής του ΦΠΑ; Έχω πολλές αμφιβολίες και γι' αυτόλέω ότι τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας εάν ψηφιστεί η διάταξη".

Η πλειοψηφία των δικαστών πιστεύει ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι ήδη πολύ αυστηρό και δεν χρειάζεται περαιτέρω ποινικοποίηση. Αντίθετα, οι τακτικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και η άμεση επιβολή διοικητικών κυρώσεων όταν διαπιστώνεται φορολογική παράβαση μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερο αποτρεπτικά.

Δικαστικοί κύκλοι έλεγαν ότι η παραπομπή στο αυτόφωρο όσων φοροδιαφεύγουν προβλέπεται και σήμερα από το νομικό μας οπλοστάσιο, αλλά αυτοί που πιάνονται συνήθως στα πλαίσια του αυτοφώρου είναι τα... μικρά ψάρια. Η μεγάλη φοροδιαφυγή, που γίνεται μέσω της απόκρυψης του εισοδήματος ή μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων θέλει, έρευνα για να διασταυρωθεί και να διαπιστωθεί και συνήθως επειδή αφορά ποσά πάνω από 75.000 ή 150.000 ευρώ, παραπέμπεται στον ανακριτή για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, όμως, εκείνος που φοροδιαφεύγει προσφεύγει και στη διοικητική δικαιοσύνη, διαφωνώντας με το ποσό που του καταλόγισε η εφορία. Και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του στα διοικητικά δικαστήρια, το ποινικό μέρος παραμένει σε εκκρεμότητα.

Οι αποδείξεις πληρωμής της Ζήμενς για το «βαθύ λαρύγγι»

Τις προάλλες αποκαλύψαμε ότι το δήθεν «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυπτε δήθεν στοιχεία για τον Κώστα Καραμανλή εργαζόταν για τον σκοπό αυτό για λογαριασμό της Ζήμενς, η οποία και την αποζημίωνε πλουσιοπάροχα (Το δήθεν «βαθύ λαρύγγι» και ο Καραμανλής).

Στην ίδια ανάρτηση δημοσιεύσαμε και την σύμβασή της κ. Μ με την Ζήμενς όπως και όλο το πλέγμα των σχέσεών της με κορυφαία στελέχη της Ζήμενς , όπως τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη και τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο. Σήμερα δημοσιεύουμε και μερικές από τις αποδείξεις πληρωμής της από την Ζήμενς, για να μην μένει καμία αμφιβολία.....




Τι είδους πληροφορίες περιείχε το εμπιστευτικό αυτό δελτίο με τον βαρύγδουπο τίτλο; Μπορείτε να τις αναζητήσετε στον Τύπο που προσπαθεί να μετατρέψει σε θησαυρό τους άνθρακες. Πρόκειται για συρραφή κουτσομπολιών και διαδόσεων που σερβίρονταν στην Ζήμενς ως αποκλειστική πληροφόρηση και μέσα από τα κανάλια της προπαγάνδας μετατρέπονταν σε “πληροφορίες”

Δεν αποκαλύψαμε το ονοματεπώνυμό της επειδή δεν έχει πλέον καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η εν λόγω κυρία υπήρξε στο παρελθόν όπως λέγεται στενότατη συνεργάτης του Θεοφάνη Τόμπρα. Του διοικητή δηλαδή του ΟΤΕ επί Ανδρέα Παπανδρέου επί εποχής του οποίου άρχισε η άλωση του ΟΤΕ και των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ του Σωκράτη.

Έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο Θ. Τόμπρας είχε άμεσα συνδεθεί με το περίφημο σκάνδαλο των υποκλοπών επί Α. Παπανδρέου που το έκανε μαντάρα η …κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προσφέρεται δηλαδή η περίπτωση της “κυρίας Μ” για μελέτη της διαχρονικής δράσης των μηχανισμών προπαγάνδας του βαθέως ΠΑΣΟΚ.

http://www.antinews.gr/?p=78672