08 Ιανουαρίου 2011

6 νεκροί και 12 τραυματίες από επίθεση εναντίον του μέλους του κογκρέσου Gifford που γλύτωσε βαριά τραυματισμένη

http://www.reuters.com/resources/r/?m=02&d=20110108&t=2&i=299729659&w=&fh=&fw=&ll=700&pl=300&r=2011-01-08T201005Z_01_BTRE7071K0V00_RTROPTP_0_USA-SHOOTING-CONGRESSWOMANΔεν πέθανε τελικά Gabriella Gifford, μέλος του κογκρέσου για τους Δημοκρατικούς, που δέχθηκε την επίθεση ενός 22 χρονου που συνελήφθη. Χειρουργείται και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι... νεκροί είναι όμως άλλοι 6 άνθρωποι, μεταξύ τους ένα 9χρονο κοριτσάκι και ένας ομοσπονδιακός δικαστής, ενώ υπάρχουν άλλοι 12 βαριά τραυματίες. Η Γερουσιαστής δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Tuscon της Αριζόνα. Αμέσως μετά την επίθεση τόσο το Reuters όσο και το CNN μετέδωσαν ότι είναι νεκρή

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 11/1/2011 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των συμβασιούχων δημοσιογράφων που θα εργαστούν με ετήσιες συμβάσεις στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η τελική λίστα περιλαμβάνει σε ποσοστό 40% πρώην συμβασιούχους(περίπου 80 δημοσιογράφοι δηλαδή) , σε ποσοστό 20% ανέργους και πολύτεκνους συναδέλφους (περίπου 50 δημοσιογράφοι) και φυσικά το υπόλοιπο 40% όπως όλοι καταλαβαίνετε είναι τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ που θα αντικαταστήσουν τα γαλάζια παιδιά του Ρουσόπουλου.

Ειδικά για αυτό το τελευταίο 40% έχει πέσει μεγάλη γκρίνια ανάμεσα στα μέλη της Κυβέρνησης και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο καθένας είχε να "βολέψει" κι ένα δικό του παιδί. Την πρωτοκαθεδρία όμως είχε ο πληθωρικός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Εν συνεχεία υπήρξαν οι λίστες που διαχειρίστηκε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τέλος ότι περίσεψε διαχειρίστηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο.

Ενδεικτικό των ζυμώσεων που επικράτησαν είναι το γεγονός οτι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφώνημα απο τα δεκάδες που δεχόταν η γραμματέας του απο βουλευτές και μέλη της Κυβέρνησης που ...ήθελαν να του μιλήσουν!!! Το γεγονός αυτό έκανε αρκετούς δυσαρεστημένους να άρχισουν τις εσωκομματικές γκρίνιες και τα παράπονα στον Καρχιμάκη.

Απο τη Δευτέρα θα κάνουμε προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τη λίστα των "τυχερων" οπότε ρίξτε μια ματιά αν έχετε κάνει αίτηση...

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Ο Χαφιές δημοσιογράφος που κάρφωνε τον Καραμανλή , παραμένει Ακατανόμαστος-η!

Ήταν στον συνδυασμό, "Δημοσιογραφική Ενότητα" #15-16,του "Καθαρού" ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μάκη Ανδρονόπουλο, ρίχνει μπηχτή ένας συνάδελφος του "Βαθύ Λαρυγγιού".

Είναι κατά Μαρκόπουλου μεριά , συμπληρώνει άλλος. "Χαφιές" διορισμένος στο Μαξίμου για να καρφώνει τον Καραμανλή στη SIEMENS, τον χαρακτηρίζει σε πρωτοσέλιδο, ο τρίτος (και αναμάρτητος).

Ρε κοπέλια της συντεχνίας ΕΣΗΕΑς, αφού ενώ είστε τόσο σίγουροι ότι ο συνάδελφός σας ρουφιάνευε (δηλαδή έκανε την δουλειά του), και δεν έχετε αδένες να πείτε το όνομά του (παρά μόνο τον φωτογραφίζετε πρόστυχα) ώστε να τα επιβεβαιώσει η να σας ανταποδώσει την χάρη, γιατί όλη αυτή η βαβούρα?

Μήπως ζηλεύετε επειδή δεν ήσασταν στη θέση του?

Υπομονή . Χιλιοι+ καλοί (ρουφιάνοι) χωράνε στα Γραφεία Τύπου...


http://adena-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_931.html#more

FILMWARDROBE... ένα νέο blog

Filmwardrobe λοιπόν... Όχι , όχι μια ντουλάπα γεμάτη ταινίες, ούτε μια ντουλάπα για ταινίες, αλλά μια ντουλάπα και πολλές ταινίες. Ναι δηλαδή ένα blog για τη μόδα και τον κινηματογράφο. Δύο μεγάλοι έρωτες για μένα...

Η συνέχεια στο filmwardrobe.blogspot.com

Με σκόρερ τον Νίνη και «σωτήρα» τον Τζόρβα ο ΠΑΟ 1-0 τον Άρη

Ο Νίνης με μονοκόμματο σουτ δίνει τη νίη στον ΠαναθηναϊκόΤο... κυνήγι του Ολυμπιακού συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 1-0 του Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να μειώνουν εκ νέου τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» που την Κυριακή δοκιμάζονται στην Κέρκυρα.

Το «τριφύλλι» είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σωτήρη Νίνη, που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και είχε αρκετές καλές ενέργειες, εξαιρετικός ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που ανακάτεψε την άμυνα των κιτρίνων, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Σίντνεϊ Γκοβού.

Βέβαια, αν στις καθυστερήσεις ο Τζόρβας δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα σε σουτ του Χαβίτο, οι «πράσινοι» δεν θα έπαιρναν το τρίποντο.

Πολύ καλός και ο Σπυρόπουλος που βοήθησε τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, ενώ ο Σισέ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Ο Άρης άργησε να ξυπνήσει και να χτυπήσει το παιχνίδι, ενώ οι «κίτρινοι» διαμαρτύρονται για ένα γκολ που τους ακυρώθηκε.

Με ενδεκάδα Ξάνθης
«Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αναφέρει ένα ποδοσφαιρικό αξίωμα, το οποίο ασπάστηκε πλήρως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη με την ίδια σύνθεση (4-3-3) που ξεκίνησε στην Ξάνθη, διατηρώντας τον Γκοβού στο βασικό σχήμα, με τον Γάλλο να είναι ιδιαίτερα κεφάτος στα πρώτα λεπτά.

Μάλιστα, από δική του εκπληκτική ενέργεια, αν και πεσμένος, πέρασε τον Μίσελ, έδωσε στον Κατσουράνη, που σούταρε άουτ από καλή θέση στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Απ' την πλευρά του ο Άρης που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με πολλές απουσίες έπαιξε με πολυπρόσωπο κέντρο (4-5-1)και μοναδικό προωθημένο τον Ρουίζ.

Εκπληκτικό γκολ και 1-0
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα. Ο Κατσουράνης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά για τον Σισέ, που βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ, ο Γάλλος από εκτελεστής ντύθηκε δημιουργός βγάζοντας σέντρα ακριβείας για τον Νίνη, που είχε περάσει σε θέση κρυφού επιθετικού και με σουτ στην κίνηση με το αριστερό, ο νεαρός άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια με το πόδι του Σηφάκη.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Αρης
Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο πέραν από δύο μακρινά σουτ των Καζναφέρη (32' άουτ) και Χαβίτο (40' μπλόκαρε ο Τζόρβας) δεν απείλησε ιδιαίτερα τους «πράσινους», που με τον Γκοβού να συνεχίζει να κάνει ωραίες ενέργειες και να... εκθέτει τον Μίσελ, ήθελαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε, αφού οι προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς.

«Κοκορομαχία» Σισέ με Οριόλ
Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία... κοκορομαχία με πρωταγωνιστές τον Σισέ και τον Λαζαρίδη -αρχικά- και τον Οριόλ εν συνεχεία, ωστόσο με την... πυροσβεστική ενέργεια των συμπαικτών τους η φωτιά έσβησε.

Από μία αλλαγή
Με τον Μαρίνο να παίρνει τη θέση του Ζιλμπέρτο και τον Κατίδη εκείνη του Πρίττα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Ο ιδιαίτερα κινητικός Νίνης στο 47' απείλησε με μακρινό σουτ και πάλι με το αριστερό πόδι τον Σηφάκη, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται και μάζεψε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Μεγάλη ευκαιρία από τον Νέτο
Ο Άρης, όπως η Ξάνθη πριν από πέντε μέρες, δημιούργησε την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 50', όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Τζόρβας αρχικά απέκρουσε το σουτ του αμαρκάριστου Νέτο και ο Βύντρα στη συνέχεια έβαλε σωτήρια την κόντρα στον Καζναφέρη που είχε πάρει το ριμπάουντ.

Ανέβασαν στροφές οι «πράσινοι»
Αυτή η φάση «ξύπνησε» τους πράσινους, που με τους Λέτο-Σπυρόπουλο-Νίνη να συνδυάζονται άψογα από τα αριστερά έψαξαν το δεύτερο γκολ. Στο 54' κεφαλιά του Σισέ έφυγε άουτ, τρία λεπτά αργότερα από εκπληκτική ενέργεια του Λέτο, ο Γάλλος σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε, ενώ στο 59' ήταν σειρά του Γκοβού να χάσει ευκαιρία, με την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ των «κιτρίνων»
Στο 66' ο Οριόλ με κεφαλιά από φάουλ-σέντρα του Νέτο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σταθόπουλος υπέδειξε παράβαση του Ρουίζ πάνω στον Βύντρα και έτσι το γκολ δεν μέτρησε, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πλευράς των «κιτρίνων».

Πεντάλεπτο φωτιά για το «τριφύλλι»
Δύο λεπτά αργότερα ο πολύ καλός στο σημερινό παιχνίδι Γκοβού άφηνε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο, με το Τριφύλλι να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 72'-77', χάρη στην πολύ καλή απόδοση των Λέτο και Νίνη.

Στο 72' κεφαλιά του Σισέ από καλοζυγισμένη σέντρα του Βύντρα έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γάλλος βρέθηκε φάτσα με το 2-0 από φοβερή μπαλιά του Λέτο, αλλά ο Σηφάκης έσωσε με σωτήρια επέμβαση τον Αρη.

Στο 75' ο Νίνης με εκπληκτική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έπιασε και το βολέ, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Κατσουράνη στο 77'.

Με δυο φορ στο τέλος ο Αρης, απόκρουση του ματς ο Τζόρβας
Ο Αρης έδειξε να... συνέρχεται στο 79', όταν ο Ρούιζ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως ο Τζόρβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Ο Κούπερ έριξε στη μάχη και τον Αραβίδη παίζοντας με δύο επιθετικούς στο τελευταίο δεκάλεπτο μπας και φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο λόγος ήταν ο Τζόρβας, ο οποίος στις καθυστερήσεις απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Χαβίτο, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό τους τρεις βαθμούς...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2' Πολύ ωραία προσπάθεια του Γκοβού από δεξιά, γυρίζει στον Κατσουράνη ο οποίος πάνω από την γραμμή της περιοχής έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

15' Ωραίος συνδυασμός για τους παίκτες του Άρη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καζναφέρη, ο οποίος έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

19' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σισέ σε ρόλο έξω δεξιά, βγάζει τη σέντρα η οποία φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Νίνης με αριστερό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0.

33' Ωραία ενέργεια του Χαβίτο από δεξιά, ο οποίος στο ύψος της περιοχής «κλείνει» προς το κέντρο και βρίσκει αριστερά τον Καζναφέρη που κάνει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

41' Αντεπίθεση του Άρη από τα αριστερά με τον Χαβίτο, ο οποίος κλείνει προς τα δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και σουτάρει, αλλά η μπάλα πάει πάνω στον Τζόρβα.

50' Αντεπίθεση του Άρη από δεξιά με τον Ρουίς να κάνει το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Νέτο κάνει το πλασέ στην κίνηση αλλά ο Τζόρβας έπεσε στη δεξιά γωνία του και έσωσε τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση...

54' Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

57' Νέα σέντρα από αριστερά, αυτή τη φορά από τον Λέτο, ο Σισέ κάνει το εναέριο πλασέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης σωστά ακυρώνει το γκολ ως οφ σάιντ.

59' Κόρνερ του Νίνη από αριστερά, ο Γκοβού πήρε την καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

66' Ο Άρης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα αλλά ο Σταθόπουλος ακυρώνει το γκολ σημειώνοντας φάουλ του Ρουίς πάνω στον Βύντρα σε μια φάση που φαίνεται πολύ δύσκολη...

73' Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μετά την λάθος έξοδο του Σηφάκη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

74' Κάθετη στον Σισέ ο οποίος βγήκε απέναντι στον Σηφάκη, ο οποίος έδιωξε το πλασέ τού Γάλλου με τα πόδια.

75' Ωραία προσπάθεια του Νίνη έξω από την περιοχή και ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

77' Σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

79' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, η Τζόρβας έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

89' Ο Τσεσνάουσκις έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ.

92' Σoυτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου βρήκε και πήρε ύψος και τροχιά προς το «γ» της εστίας του Τζόρβα, ο οποίος πετάχτηκε στο «παραθυράκι» του και έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Μαρίνος, Βύντρα - Τόχα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέϊρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (67΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46΄ Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

ΆΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα, Ρουίς, Μίσελ, Καζναφέρης (60΄ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι (81΄ Αραβίδης), Πρίττας (46΄ Κατίδης).

Νεκρή Αμερικανίδα γερουσιαστής από πυροβολισμό

Gabrielle GiffordsΣε ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρή η αμερικανίδα γερουσιαστής Gabrielle Giffords σε εμπορικό κέντρο της Αριζόνα, όπως μετέδωσε το CNN. Τα θύματα της επίθεσης ήταν συνολικά 7.

Σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης η Γερουσιαστής είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο χειρουργείο

Όσοι έχετε πρόβλημα και οι σελίδες σας κάνουν redirect στο capital.gr σβήστε το widget για τις live τιμές του ΧΑΑ

Επειδή μερικοί φίλοι μου έστειλαν μαιλ και μου έλεγαν οτι τα blog τους κάνουν redirect στο capital.gr... ας δοκιμάσουν να σβήσουν το widget του capital που έχουν βάλει κάπου στο πλαι (είναι αυτό που δείχνει live τις τιμές του ΧΑΑ και το έχουν πάρει από εδώ) και το πιθανότερο είναι ότι θα λυθεί το πρόβλημά τους.

Το widget του capital προφανώς περιέχει ένα script με το οποίο όποιος φορτώνει μια σελίδα που το έχει, φορτώνει χωρίς να το καταλάβει και ταυτόχρονα το capital.gr... κατά τ' αλλα το capital.gr είναι στη θέση 7.000 στο alexa

Ρεβεγιόν σε σουίτα με πισίνα στην ταράτσα έκανε ο Πάγκαλος

Και πολύ καλά έκανε! Αφού δεν χάνει ψήφους το κόμμα του, γιατί να μη μας δουλεύει όλους; Την αιτία την εξήγησε πολύ πετυχημένα, άλλος συνμπλόγκερ, εδώ. Και ο Πάγκαλος τον άκουσε και συνεχίζει να μας δουλεύει. Εύγε!

Ο Μαζί τα Φάγαμε ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά είχε χορηγό και παρέα το ζεύγος Σηφουνάκη.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφιλοπούλου, επέλεξαν το ξενοδοχείο «King George Palace” για να γιορτάσουν την είσοδο του Μνημονιακού 2011.

Μόνο η σουίτα τους η οποία διαθέτει πισίνα στη ταράτσα κόστιζε 5.400 ευρώ. Το ζεύγος Πάγκαλου και τα δυο τους παιδιά επέλεξαν το πολυτελές ρεστοράν «Tudor» του ξενοδοχείου, για να δειπνήσουν με 380 ευρώ το άτομο. Αστακοί, σαμπάνιες, γαρίδες, χαβιάρι κλπ ήταν μέσα στα εδέσματα του μενού.

Το επόμενο πρωί, απόλαυσαν ένα πλούσιο πρωινό. Για όλα αυτά –κοντά στις 8000 ευρώ-για ένα βράδι, δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή. Ήταν χορηγία του μεγαλοξενοδόχου Δασκαλαντωνάκη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Μνημονίου, τον μαζί τα φάγαμε.

Σημείωση: Ο Δασκαλαντωνάκης, οφείλει 1,6 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ!

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7066.html

Υπό αντίξοες συνθήκες οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων την Τρίτη

...Στα ύψη πάλι τα spreads!..


http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=30497

Σε αντίξοο κλίμα θα διενεργηθεί την Τρίτη 11 Ιανουαρίου η έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Η αναρρίχηση του spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μια ανάσα πριν από τις 1.000 μονάδες βάσης σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς οδηγεί το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου ακόμη και στις μικρές διάρκειες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι φημολογίες και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τα οποία διαψεύσθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τόσο από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, όσο και από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην αγορά ομολόγων, αλλά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο επέστρεψε προχθές στα επίπεδα του 1997.

Το κλίμα επιβαρύνει και η επιδείνωση των όρων δανεισμού περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης όπως για παράδειγμα της Πορτογαλίας. Χθες, Πέμπτη, τα spreads των πορτογαλικών ομολόγων προσέγγισαν τις 400 μονάδες βάσης, λόγω της αύξησης του επιτοκίου δανεισμού στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 500 εκατ. ευρώ, στο 3,686%.

Σε κάθε περίπτωση εντός του Ιανουαρίου λήγουν έντοκα γραμμάτια που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν, ύψους 4,48 δισ. ευρώ, αλλά με το συνυπολογισμό και των εντόκων που έχουν ήδη διατεθεί σε ιδιώτες με δημόσια εγγραφή, οι λήξεις υπερβαίνουν το ποσό των 4,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, υπό το υφιστάμενο κλίμα υπάρχουν φόβοι πως η εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων χρεών θα γίνει με μεγάλο κόστος.

Η έκδοση κρατικών τίτλων της προσεχούς Τρίτης θα αφορά σε έντοκα εξάμηνης διάρκειας και θα ακολουθήσει στις 18 Ιανουαρίου η έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Τα ελάχιστα ποσά που θα αντληθούν μέσω των δημοπρασιών αυτών είναι 4,5 - 4,6 δισ. ευρώ, αφού εντός του Ιανουαρίου λήγουν τρίμηνα έντοκα (έκδοσης 19 Οκτωβρίου 2010 ύψους 1,44 δισ. ευρώ), εξάμηνα έντοκα αξίας 2 δισ. ευρώ, (έκδοσης 13/7/2010) και ετήσια έντοκα (έκδοσης 12 Ιανουαρίου 2020) αξίας 1,04 δισ. ευρώ.

Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες η συγκράτηση του κόστους των εντόκων γραμματίων χαμηλότερα του 5% θα ικανοποιούσε πλήρως την κυβέρνηση. Ωστόσο, τραπεζικά στελέχη θεωρούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Νοεμβρίου είχε διαμορφωθεί στο 4,82

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231073504

Αυξήσεις στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου

Αυξήσεις στα εισιτήρια από 1η ΦεβρουαρίουΤην αύξηση των εισιτηρίων μαζικών μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, από την 1η Φεβρουαρίου, εξήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Ο κ. Βούγιας είπε ότι τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Εξάλλου, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των σημερινών 35.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, έγινε προσπάθεια, οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων, που χρησιμοποιούν τα μέσα για μία διαδρομή και των άλλων, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Διαμαρτυρία για την αύξηση των τιμών στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συμβολική κατάληψη λεωφορείων πραγματοποίησαν μέλη της κίνησης πολιτών «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», αντιδρώντας στις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Τα μέλη της κίνησης επιβιβάστηκαν σε πέντε αστικά λεωφορεία (γραμμές 3, 6, 14, 27 και 32) ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι» και προέτρεπαν τους επιβάτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους.

«Οι "Επιβάτες της Θεσσαλονίκης" είναι μία καινούρια συλλογικότητα, στην οποία μετέχουν οι Επιτροπές «Ακρίβεια Stop», Επιτροπές Πολιτών από την Τούμπα, το Ωραιόκαστρο και τις δυτικές συνοικίες, η ΕΔΟΘ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ της πόλης, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων κ.ά.», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο συντονιστής των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και μέλος του συντονιστικού οργάνου των «Επιβατών της Θεσσαλονίκης», Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποιείται συλλογικά από τους «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης» και η ανταπόκριση είναι θετικότατη», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα την απόσυρση της απόφασης για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

«Θα συνεχίσουμε τις συμβολικές καταλήψεις αστικών λεωφορείων, σχεδιάζουμε ακόμη να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των δύο αρμόδιων υφυπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και Σπύρου Βούγια που έχουν υπογράψει την απόφαση αύξησης των εισιτηρίων», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Επιπλέον στις 20 Ιανουαρίου οι «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιήσουν μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Τα μέλη της συλλογικής κίνησης αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, αλλά και στην αύξηση της τιμής του, στα 0,80 ευρώ (0,60 σήμερα).

Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα 0,90 ευρώ (από 0,60), του εισιτηρίου που επιτρέπει τη μετεπιβίβαση προς μόνο μία κατεύθυνση. Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν από τις αρχές Φεβρουαρίου.


ΕΘΝΟΣ

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε: GAP πριν vs GAP μετά

Απολαύστε τον





Έτσι για να θυμόμαστε: Τρεις φορές διορισμένη κοπρίτισα η κόρη ιπποπόταμου

imageΜε τις τελευταίες του δηλώσεις για «κοπρίτες» και «ζωα» ο ιπποπόταμος ξεχνάει να μας πει ότι ένας από τους μεγαλύτερους κοπρίτες του δημοσίου είναι η κόρη του την οποία διόρισε στο Γραφείο του, αργότερα την έστειλε με μετάταξη στο Πανεπιστήμιο πριν την ξαναδιορίσει στη μπάντα του Δήμου Αθηναίων...
και επειδή πριν κανά δίμηνο είπε ότι οι πιλότοι της ΠΑ δεν παράγουν τίποτα...
εύλογο είναι το ερώτημα:

Τι παράγει η κοπρίτισα η κόρη του στη μπάντα του Δ. Αθηναίων για να την πληρώνουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Έιχε και το θράσος το παχύδερμο να μας λέει πέρσι τον Ιούλιο ότι δεν διόρισε ποτέ κανέναν στο δημόσιο!!! Ρε δε γαμιέσαι πρωί πρωί..



ΥΓ. Στη φωτο ο ιπποπόταμος ετοιμάζεται να καταβροχθίσει τα μελομακάρονα μαζί με την πιατέλα και το πλαστικό περιτύλιγμα

Έτσι για την ιστορία: Η "Κυβέρνηση του Βουνού" και ο Πέτρος Κόκκαλης

Η πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης, η "Κυβέρνηση του Βουνού", της Ελεύθερης Ελλάδας, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΕΑΜ στη Βίνιανη της Ευρυτανίας στις 10 Μαρτίου του 1944 και αυτοδιαλύθηκε λίγο πριν από την απελευθέρωση, στις 9 Οκτωβρίου 1944.

Στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 27 "Δελτία πράξεων και Αποφάσεων", που αποτελούσαν την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της ΠΕΕΑ και περιλάμβαναν: 79 αποφάσεις, 64 πράξεις, 4 ψηφίσματα του Εθνικού Συμβουλίου, που ήταν η "Βουλή" της ΠΕΕΑ, 2 πρωτόκολλα ορκωμοσίας, που όλα μαζί δίνουν την πλήρη εικόνα της άσκησης της λαϊκής εξουσίας (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής).

Αρχικά τις πρώτες 45 ημέρες, η σύνθεση της ΠΕΕΑ ήταν πενταμελής: Πρόεδρος (Πρωθυπουργός) και προσωρινά Γραμματέας (υπουργός) Εξωτερικών, ο στρατηγός Ευριπίδης Μπακιρτζής, Γραμματέας Στρατιωτικών (και προσωρινός Συγκοινωνίας), ο στρατηγός Μανώλης Μάντακας, Γραμματέας Εσωτερικών (και προσωρινός Επισιτισμού), ο Γιώργος Σιάντος, Γραμματέας Δικαιοσύνης (και προσωρινά Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Κοινωνικής Πρόνοιας),ο Ηλίας Τσιριμώκος και Γραμματέας Γεωργίας (και προσωρινά Εθνικής Οικονομίας), ο Κώστας Γαβριηλίδης.

Στις 10 Απριλίου, η ΠΕΕΑ ανασχηματίζεται και διευρύνεται.Η νέα σύνθεσή της, που έμεινε ως το τέλος: Αλέξανδρος Σβώλος, πρόεδρος, Ευριπίδης Μπακιρτζής, αντιπρόεδρος και Γραμματέας Επισιτισμού, Ηλίας Τσιριμώκος, Γραμματέας Δικαιοσύνης, Γιώργος Σιαντος, Γραμματέας Εσωτερικών, Εμμανουήλ Μάντακας, Γραμματέας Στρατιωτικών, Νικόλαος Ασκουτσής, Γραμματέας Συγκοινωνίας, Άγγελος Αγγελόπουλος, Γραμματέας Οικονομικών, Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας, Κώστας Γαβριηλίδης, Γραμματέας Γεωργίας, Σταμάτης Χατζήμπεης, Γραμματέας Εθνικής Οικονομίας.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (ΒΙΝΙΑΝΗ 1943)

Από αριστερά: Κ. Γαβριηλίδης, Στ. Χατζήμπεης, Άγγελος Αγγελόπουλος, Στρατηγός Μανώλης Μάντακας, Γιώργ. Σιάντος, Πέτρος Κόκκαλης, Αλεξ. Σβώλος, Ιωακείμα Κοζάνης, Ευρ. Μπακιρτζής, Ηλίας Τσιριμώκος και Νίκος Ασκούτσης


Τα μέλη της ΠΕΕΑ έδωσαν τον παρακάτω όρκο:
"Ορκίζομαι ότι θα εκτελέσω πιστά τα καθήκοντά μου σαν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, έχοντας σαν γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μου και του ελληνικού λαού, ότι θα αγωνιστώ με αυτοθυσία για την απελευθέρωση της χώρας μου από το ζυγό των κατακτητών, ότι θα υπερασπίζω παντού και πάντοτε τις λαϊκές ελευθερίες και θα είμαι παραστάτης και οδηγός του λαού στον αγώνα για τη λευτεριά του και τα κυριαρχικά του δικαιώματα".


Πέτρος Κόκκαλης

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και της Βέρνης στην Ελβετία όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (1919). Εργάστηκε για ένα διάστημα στην Γερμανία στο πλάι διαπρεπών καθηγητών και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1926. Το 1929 ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1935 έγινε καθηγητής στην Ιατρική Σχολή.

Το 1942 έχασε την θέση του στο Πανεπιστήμιο λόγω της συμμετοχής του στην Αντίσταση. Συμμετείχε στην ΠΕΕΑ, την "κυβέρνηση του βουνού", ως γραμματέας (υπουργός) Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας, και ήταν ένας από τους υπεύθυνους του προγράμματος αποστολής παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες από τον ΔΣΕ. Μετά την Απελευθέρωση αναχώρησε στην Γαλλία το 1947 και εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία το 1949, όπου συνέχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα. Πέθανε το 1962 στην Ανατολική Γερμανία. Γιός του είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης.

wikipedia

Ένα καράβι για την Γαύδο. Έλεος με τα ψέμματα και τις υποσχέσεις.

Ζητείται επειγόντως λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Γαύδου.

Για χρόνια το Κράτος (δια των αξιωματούχων που πάνε για διακοπές στο νησί, και τους φλομώνουν στα ψέμματα) εμπαίζει τους "Ακρίτες" στο νοτιότερο σύνορο της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Σύντομα το adena θα δημοσιοποιήσει κάποια απίστευτα πολιτικά παιχνίδια και κομπίνες που παίχτηκαν σε βάρος αυτού του νησιού. Ειδικά από τότε που οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την Ελληνικότητα του. Προς το παρόν διαβάστε τις τελευταίες κινήσεις-κωλυσιεργίας που διαδραματίζονται

Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη, Απ. Βουλγαράκη, θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, προκειμένου να... δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Ιουλίου 2010 η Γαύδος είναι χωρίς επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, το νησί έμεινε αποκλεισμένο για 11 ολόκληρες ημέρες, αφού τα μικρά πλοία, που εξυπηρετούν τη γραμμή, δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω απαγορευτικού!

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου και αποφασίστηκε να υπάρξουν συναντήσεις με την Περιφέρεια για να βρεθεί άμεσα κάποια λύση.

Εν τω μεταξύ, το ακριτικό νησί αναμένεται, να αποκτήσει νέο ιατρείο έως το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το θέμα του Γυμνασίου, ένα έργο το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας» και έχει «παγώσει» καθώς αναζητούνται πιστώσεις.

adena-gr.blogspot.com

Μπράβο στον Μαρινάκη για όσα διαβάζουμε στο ΚΑΡΦΙ που κυκλοφορεί σήμερα

Και επειδή στο ΚΑΡΦΙ φαίνονται ενήμεροι για τον Παναθηναϊκό διαβάστε και τι γράφουν για τον Τζίγγερ... το έχουμε πει εδώ και καιρό: Δεν θα αργήσει η ώρα που θα επιστρεψει σαν θεός ο Τζίγγερ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0MjcZ1_Jnhp7FrogarEUz7nWIG_YAq6TIwzhWxMWOHJwaYGc98tyzb0nV8Jhbw7HvSuKPG2lVdCI8XCqWpMEjWXF4HLWpFewqgraePcOyTbJeIXXK0EJAPw3M6rMoI9KrNGvG3OWQmE6C/s1600/KRF_0801_027_CMYK.jpg

Χαμός στην ΛαθροΤατιάνα στην εκπομπή για τον φράκτη του Έβρου

95% τάσσεται υπέρ... Βέβαια το θέμα είναι μόνο για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια…
Ένα επικοινωνιακό τρικ της προδοτικής κυβέρνησης…αλλά το ποσοστό λέει πολλά για την αγανάκτηση του λαού. Ας μας πούν πρώτα τι θα κάνουν με αυτούς που είναι εντός των τειχών …και μετά να κάνουν σχέδια για φράχτες.

Δείτε τη συνέχεια και βίντεο στο http://citizengr.wordpress.com/2011/01/08/4700/

Ας αλλάξουν ρότα πριν βουλιάξουν...

Παίκτες θέλει ο Χιμένεθ αλλά ο Αδαμίδης ετοιμάζεται να του φέρει ότι κινείται στην πιάτσα από τα "δεύτερα" και αυτούς ως δανεικούς... Σε καλύτερη μοίρα οι "πράσινοι", παρόλο που δεν υπάρχει φράγκο ούτε για δανεικό...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com