09 Ιανουαρίου 2011

Επαναφορά «πράσινων» αξιωματικών στα μουγκά!

film_benizelosΕπαναφέρουν από το παράθυρο 18 «πράσινους» αξιωματικούς (εξ υπαξιωματικών) από την αποστρατεία και στο σχετικό έγγραφο υπογεγραμμένο στις 15 Δεκεμβρίου 2010 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο (και τον Αντχο (Ο) Α. Ντατσούλη ΠΝ, τμηματάρχη ΓΕΝ/Β3-ΙΙΙ), αναγράφεται «η παρούσα να μη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»! (δείτε επισυναπτόμενο έγγραφο).

Λόγια του αέρα

Αυτό δεν συνιστά προτροπή σε παράνομη πράξη; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες και διακηρύξεις περί διαφάνειας στη διοίκηση; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε: «Κάθε πράξη υπουργού ακόμη και απλού διοικητικού στελέχους αναρτάται στο διαδίκτυο… Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και το αποδεικνύουμε… Αυτό το θεσπίσαμε εμείς, δεν μας το επέβαλε κανείς, τη Διαύγεια την αποφάσισε και την υλοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μας το πει κανείς…». Όμως, στο Πεντάγωνο τα γράφουν αυτά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, γνωρίζοντας ότι λέγονται για λαϊκή κατανάλωση.

Η παραπάνω πράξη, πού έχει άραγε αναρτηθεί; Γιατί όλα παραπέμπουν σε μεθόδευση, ώστε να μη μαθευτεί τίποτα… Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει άλλωστε παράδοση στο να λειτουργούν έτσι και να κρύβουν τις πομπές τους, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, μαθημένοι ως είναι σε χαλαρή αντιμετώπιση από τον Τύπο.

Η απόφαση

Πρόκειται για την επαναφορά 18 στελεχών, όλοι ανοικτά φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα, με απόφαση του ΥΕΘΑ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του πλήρως ελεγχόμενου από τον Υ/ΓΕΝ υποναύαρχο Νικόλαο Κρυονερίτη (πρώην υπασπιστή του Άκη Τσοχατζόπουλου), ΑΝΣ. Σημειωτέον ότι και ο τελευταίος έχει επανέλθει από την αποστρατεία…

Πρόκειται λοιπόν για τους αντιπλοιάρχους εα Τσίμπρη Γεώργιο, Γεωργίου Ναπολέοντα, Πολυζώνη Αθανάσιο, Ηλία Ελευθέριο, τους υποπλοιάρχους Παρσάνο Σωκράτη, Τζιωτάκη Παναγιώτη, Παντζιά Γεώργιο, Ζυγούρη Νικόλαο, τους ανθυποπλοιάρχους Κουγιουμτζόγλου Κυριάκο, Αναγνωστάκη Ιωάννη, Χάλαρη Εμμανουήλ, Τζόλα Δημήτριο και τους σημαιοφόρους Παγανέλη Ιωάννη, Βερέμη Γεώργιο, Πιτίδου Ελένη, Αυρηλιώτη Αναστάσιο, Ζεντέφη Ευθύμιο, Ζαχαριουδάκη Νικόλαο.

Οι περισσότεροι εκ των άνω δεν είναι καν απόφοιτοι Λυκείου και με μια ματιά σε κάποια από τα προφίλ που διατηρούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (όπως το facebook), οι περισσότεροι δεν κρύβουν τους δεσμούς τους με το κυβερνών κόμμα. Το πιο βασικό όμως είναι ότι οι ειδικότητές τους δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν επαναφορά τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών. Ένας μάλιστα, ο σημαιοφόρος Γιώργος Βερέμης, τοποθετείται στο… θωρηκτό Αβέρωφ! «Μάχιμα» πράγματα! Κι όλα αυτά επιβαρύνουν το φορολογούμενο, καθώς, όπως διαβάζουμε στο έγγραφο, «ημερομηνίες ανακλήσεως και έναρξης μισθοδοσίας των ανωτέρω, ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της παρούσης».

Πολλοί θα έπρεπε να ντρέπονται…

film_benizelos_2Πώς είναι δυνατόν να τα προσυπογράφει αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας αν μη τι άλλο νομομαθής υπουργός; Τι λέει ο αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης; Τι θα απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις που θα υποβληθούν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου; Τι θα πουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής; Τι λέει για όλα αυτά ο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος; Τι λέει ο Α/ΓΕΣ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, τη στιγμή μάλιστα που ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ κάνουν λόγο στην «ΕΩ» για «τοποθετήσεις που αγγίζουν τα όρια του φαιδρού»;

Τι λέει ο αρχιπλοίαρχος Αποστολάκης, διευθυντής Β’ Κλάδου, πρώην υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, επανελθών και αυτός από την αποστρατεία; Τι λέει ο πλοίαρχος Καστανάς, διευθυντής Β3, τον οποίο σημειωτέον συνάδελφοί του εν ενεργεία χαρακτηρίζουν πολύ «εχθρικό» έναντι όσων συναδέλφων του θεωρεί προσκείμενους στη ΝΔ; «Τουμπεκί ψιλοκομμένο» για τα γαλόνια από τους ανώτατους, αλλά και όσους παρατηρούν το «πάρτι» ημετέρων και κομματικής μισαλλοδοξίας στο Πεντάγωνο και δεν μιλούν, αλλά και καιροσκοπισμός, στο βωμό πάντα της καριέρας.

Τι συμβαίνει;

Ποια είναι τέλος πάντων η προτεραιότητα στο ΠΝ, την ώρα μάλιστα που οι τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, φτάνουν μέχρι το Σούνιο κατά το δοκούν; Οι επαναφορές «ημετέρων», που «ψάχνονται» να επανέλθουν όσο είναι καιρός;

Είναι η ώρα οι πολίτες να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Να μάθουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και ορθολογιστική διαχείριση του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού, είναι λόγια του αέρα. Όσο για την αξιοκρατία, αυτή ακόμα τη θρηνούν οι τεθλιμμένοι συγγενείς. Προέχει, πάντα, το κόμμα. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, περιμέναμε πολύ περισσότερα.

http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2755--lr---

Δούλεμα ΠΑΣΟΚ: Επαφές Μανιάτη με πανεπιστημιακούς με αντικείμενο το πετρέλαιο

Kύκλο επαφών με τους επιστήμονες των Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων της χώρας μας που έχουν γνώση σε θέματα πετρελαίου ξεκίνησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενόψει της προετοιμασίας των ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, μετά από διαγωνισμούς, στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τη Δυτική Ελλάδα.

Αυτά ανέφερε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) κ. Γιάννης Μανιάτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Παρασκευή, στο «Ράδιο 9», τονίζοντας συγκεκριμένα ότι ήδη έχει συναντηθεί με το Τμήμα Μεταλλειολόγων του Μετσόβειου, το τμήμα Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης και την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους καθηγητές που ασχολούνται με τα πετρέλαια από τρία Γεωλογικά Τμήματα.

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό με τον κ. Σόλωνα Κασσίνη, που χειρίζεται τα θέματα αυτά από την πλευρά της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι «η Κύπρος και ειδικά ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, ξεκινώντας από το 2002 και βέβαια στη συνέχεια όλη η Κυπριακή ηγεσία, προχώρησαν αυτό που εμείς κάνουμε τώρα με μεγάλη καθυστέρηση και σήμερα έχουν αποτελέσματα». Ο υφυπουργός επανέλαβε εξάλλου ότι οι εκτιμήσεις και ενδείξεις, δείχνουν ότι εάν η χώρα μας αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες που έχει, μπορεί να καλύψει τα επόμενα 20 με 30 χρόνια έως και το ένα τρίτο των ενεργειακών της αναγκών. Οι ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας, πρόσθεσε, σε πετρέλαιο είναι το χρόνο περίπου 120 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο και τα χρήματα που δαπανάμε για να εισάγουμε είναι της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, δηλαδή 12 με 14 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι αφού ψηφισθεί ο νόμος για την ίδρυση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, θα ακολουθήσουν διεθνείς διαγωνισμοί για έρευνες στη Δυτική Ελλάδα, δεδομένου ότι, όπως είπε, με την Ιταλία έχουν καθοριστεί τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο κ. Μανιάτης ανέφερε συγκεκριμένα ως υποψήφιες για έρευνα τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά.

Στις περιοχές αυτές, με εξαίρεση τα Γρεβενά, έγιναν έρευνες και το 1997 χωρίς θετικά αποτελέσματα αλλά και χωρίς το βάθος των ερευνών να φθάσει στα απαιτούμενα επίπεδα.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, κυρίως ο μεταλλευτικός, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΙΓΜΕ, εκτιμάται με τις τρέχουσες τιμές σε 30 δισ. ευρώ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι τα κοιτάσματα είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα και μπορούν να εξορυχθούν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετωπική σύγκρουση ιπποπόταμων για τα μάτια του κόσμου

Σε ανοιχτή σύγκρουση φαίνεται να οδηγούνται Θ. Αναστασιάδης - Θ. Πάγκαλος με αφορμή το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το πρωτοχρονιατικο ρεβεγιόν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο King George του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διαμένοντας με την οικογένειά του σε σουίτα που χρεώνεται 5.400 ευρώ και με δείπνο της τάξης των 380 ευρώ κατ΄ άτομο.

Παρά το γεγονός ότι ο κ.Πάγκαλος δεν έχει φώσει καμία απαντηση σχετικά με τις αποκαλύψεις, αντίθετα, εκδόθηκαν ανακοινώσεις τόσο από το ξενοδοχείο, όσο και από την κ Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του Ν.Σηφουνάκη, αλλά και από τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

Η Μαρί Δασκαλαντωνάκη εκφράζει οργή και αγανάκτηση, παραδέχεται ωστόσο ότι οι δύο οικογένειες βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, μία συνάντηση, η οποία όπως υποστηρίζει ήταν επιθυμία των παιδιών τους που είναι συμμαθητές. Εκφράζει δε έκπληξη και απορία από τη συστηματική, όπως αναφέρει, προσπάθεια εκμετάλλευσης φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων και η παρουσίασή τους ως δήθεν ριάλιτι, πλούσιο σε χλιδή και διαπλοκή.

Το ξενοδοχείο από την πλευρά τους, επίσης επιβεβαιώνει την παρουσία του κ.Πάγκαλου, την υποβαθμίζει ωστόσο ως προς το κόστος, αναφέροντας ότι εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έμεινε σε δωμάτιο κι όχι σε σουίτα, καταβάλλοντας το ποσό των €219,85.

Στην ανακοίνωσή του ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη διαψεύδει όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί εκκρεμοτήτων του με το ΙΚΑ και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η απάντηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

Πλήρη επιβεβαίωση του «Θέματος» για το πολυτελές ρεβεγιόν Πάγκαλου
Οι κωμικοτραγικές δικαιολογίες της οικογένειας μεγαλοξενοδόχων, Δασκαλαντωνάκη, για λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι δήθεν πλήρωσε συμβολικό ποσό για το «βασιλικό» ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιβεβαιώνουν πλήρως τις σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος». Το δυστύχημα για τον συνήθως λαλίστατο κ. αντιπρόεδρο είναι όσο περισσότερα ψέματα λέγονται για το σκανδαλώδες ρεβεγιόν τόσο εκτίθεται, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει το «Θέμα» δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Τα στοιχεία αυτά και όλα όσα σχετίζονται με την υπόθεση τα θέτουμε υπόψη του πρωθυπουργικού γραφείου και του Προέδρου της Βουλής επειδή το θέμα έχει πλέον ιδιαίτερη πολιτική και ηθική βαρύτητα. Οσο για το κατά πόσον είναι λογικό, βράδυ της Πρωτοχρονιάς να μένει ολόκληρη η οικογένεια του αντιπροέδρου καλεσμένοι στο ξενοδοχείο King George, επειδή τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά των μεγαλοξενοδόχων, το αφήνουμε στην κρίση κάθε πολίτη. Κάτι τέτοια δεν έλεγε ούτε ο ψευτοθόδωρος της "Νέας Δημοκρατίας".

ΠΑΟΚ - Αστερας Τρίπολης 1-0 Σαλπιγγίδης

Έτσι λειτουργεί το ΠΑΣΟΚικό sync.gr

Ο δήθεν "μετρητής" των ελληνικών blogs έριξε τη μάσκα και αποκαλύφθηκε ότι είναι κατευθυνόμενος από τον δημιουργό του που εξαργύρωσε τις υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ με τη θέση στο ΔΣ του ΟΠΑΠ και ένας θεός ξέρει που αλλού... Πάρτε δύο παραδείγματα προσπάθεια υποβάθμισης κριτικών φωνών:

Πριν από μερικές μέρες μέσα στα 5 πρώτα blogs ήταν τα antinews, taxalia και olympia. Χθες που πατώντας διάφορα λινκ βρέθηκα τυχαία στη σελίδα τους είδα μόνο το antinews.. taxalia και olympia τα είχε φάει το μαύρο σκοτάδι. Μάλιστα στην πρώτη σελίδα είδα να αναφέρει σαν 5ο ένα blog που δεν είχα ξαναδεί ποτέ, κάποιο viceatelier!!!

Πατώντας το λινκ "ΤΟΡ 100" είδα ότι στη σελίδα που δείχνει τα 100 πρώτα στην 5η θέση αναφέρεται το taxalia ενώ στην αρχική σελίδα που αναφέρονται μόνο τα πρώτα 5, αντί του taxalia αναφέρεται το ανύπαρκτο blog!

Φαντάζομαι καταλαβαίνουν όλοι τη σκοπιμότητα: Να μην εμφανίζεται εκτός από το olympia ούτε και το taxalia στην κεντρική σελίδα για τα blogs



Οι δήθεν αντικειμενικοί ΠΑΣΟΚοι που το λειτουργούν... προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα:

Στην καρτέλα με τα πιο αγαπημένα blogs αναφέρουν πρώτο ένα ραδιοφωνικό σταθμό που δεν γράφει τίποτα απλά έχει ένα λινκ όπου μπορείς να ακούσεις ζωντανά το πρόγραμμα του σατθμού!!! Στη σελίδα με τα πιο αγαπημένα BLOG επαναλαμβάνω....

Και προκειμένου να κρατήσουν το taxalia ακόμα πιο χαμηλά συνεχίζουν να αναφέρουν το troktiko σαν δεύτερο... παρόλο που το τελευταίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μήνες

Μ' αυτά και μ' αυτά έχουν το taxalia 3ο ενώ ουσιαστικά είναι πρώτο



Αλλά τι να περιμένεις όταν όπως προείπαμε τη sync είναι δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚου που τα παίρνει απ΄το δημόσιο και μας παραμυθιάζει ότι η θέση στο ΔΣ του ΟΠΑΠ είναι άμισθη (άμα η αμοιβή για κάθε συνεδρίαση ΔΣ είναι κανα 500αρικο... πάω και εγώ αμισθί;))...

προφανώς δεν ξεχνά ότι το taxalia τον έσφαξε με το βαμβάκι βγάζοντας στη φόρα αυτό που επί μέρες μας έκρυβε ο εν λόγω κύριος ακριβώς πριν ένα χρόνο:
Το διορισμό του στο ΔΣ του ΟΠΑΠ

Χαρίζει τα χρέη του Αφγανιστάν η Γερμανία... 13 ολόκληρα εκ Ευρώ!!

Όπως ανακοίνωσε σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν o Guido Westerwelle η Γερμανία προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν χαρίζει όλα τα χρέη που έχει αυτό στη Γερμανία και ανέρχονται στο ύψος των 17 εκ $ ή 13,1 εκ €... ξοδιάστηκαν πάλι οι φίλοι μου οι Γερμανοί :)

Πάλι κατέβασε ρολά ο φίλος μας ο Κρόγιας... Καλά να περνάς βρε

Έκλεισε το blog ο φίλος μας ο Κρόγιας με τον οποίο είχαμε πολλές διαφωνίες όσο η ΝΔ ήταν Κυβέρνηση και αυτός στην επίθεση... Τελευταία που ήταν στην άμυνα και μη μπορώντας προφανώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είχε ψιλοεξαφανιστεί.

Άντε γειά φίλε (το λεώ επειδή ήσουν πάντα αξιοπρεπής) και ελπίζω, πρώτον να μη σε ανακαλύψουμε σε κανα ΦΕΚ (και να μας δουλεύεις) και δεύτερον να μην έρθει η σειρά μας όποτε γίνει η ΝΔ Κυβέρνηση ;)

Άντε γεια...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYa6asAHa-IFn056o7efEMuRGspHhKopCXWX-X0fmEVFWiGEvncU0Wu8T1bdaBxgorntVfK5bZ8TmOVGXiaXY6k0zWkN1SDNLBpjG2neGl8ibR-ajcx9skk0t7IOH1MJx_yER-1qhw5Bbe/s1600/krogias.JPG

ΙΡΑΝ: Πτώση αεροπλάνου με 105 επιβάτες

Σύμφωνα με τον ιρανικό τηλεοπτικό σταθμό "Press TV" έπεσε αεροπλάνο με 105 επιβάτες. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ΒΔ ΙΡΑΝ κοντά στην πόλη Urmia και προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια και τον πιθανό αριθμό θυμάτων.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ... παγκόσμιο αυτή τη φορά (δεν τους προλαβαίνουμε): Τελευταία στον κόσμο η Ελλάδα, το 2011, σε ανάπτυξη προβλέπει το ΔΝΤ...

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μετά από 2,5 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία στα τέλη του 2011 (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ):

Η Ελλάδα θα είναι λευκή όχι επειδή δεν θα χρωστάει αλλά επειδή το λευκό θα είναι για τη χώρα με τη χαμηλότερη ανάπτυξη (-2,6%)... προφανώς την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ που αντί για πράσινη ανάπτυξη θα σηκώσει λευκή σημαία...
Εγώ πάντως δεν βλέπω άλλη χωρά με λευκό(!!!) όπερ σημαίνει ότι με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία οι ξένοι θα φάνε γιά άλλη μια φορά τη σκόνη μας

Ρίξτε και εσείς μια ματιά μπας και κάνω λάθος:

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/219583347.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1294595280&Signature=9h2dd0kXQbk%2B4db%2Bh%2FX43Rn6BgY%3D

Οι διάσημοι τότε & τώρα

Δείτε τους διάσημους σε νεαρή ηλικία όταν ακόμη πηγαίνανε σχολείο.. Αmanda Seyfried, Cameron Diaz, Angelina Jolie, Brad Pitt, Εminem... Δείτε πόσο έχουν αλλάξει:











http://typografikos.blogspot.com/2011/01/blog-post_09.html

Τα πέντε μεγάλα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις….

Η κυβέρνηση ποινικοποίησε πρόσφατα σε βαθμό κακουργήματος την καθυστέρηση πληρωμής του ΦΠΑ από τους εξαντλημένους και εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και όμως κανένας δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πως φτάσαμε ως εδώ.

Τα περισσότερα κράτη του κόσμου είναι σήμερα υπερχρεωμένα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το χρέος τους ανέρχεται σε περίπου 40 τρις-εκατομμύρια!!

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι: Σε ΠΟΙΟΥΣ χρωστάνε τα κράτη όλα αυτά τα χρήματα?

Σε τράπεζες ?

Σε ιδιώτες ?

Σε μορφώματα-φαντάσματα ?

Σε ποιες χώρες ανήκουν άραγε οι άνθρωποι-φαντάσματα πίσω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μπορούν και δανείζουν τέτοια τερατώδη ποσά στις κυβερνήσεις όλων αυτών των κρατών και έχουν το θράσος να ανεβάζουν με ανίερα κόλπα συνεχώς τα επιτόκια ?

Σίγουρα σε τελική ανάλυση είναι άνθρωποι υπαρκτοί, με σάρκα και οστά χωρίς ψυχή βέβαια ή μάλλον την ψυχή τους την έχουν πουλήσει στο διάβολο.
Γιατί όμως οι κυβερνήσεις των κρατών στις οποίες ανήκουν αυτοί οι “κύριοι ” δεν εισέπραξαν ποτέ τους φόρους που δικαιούνταν από τα υπερκέρδη τους ?

Και το δεύτερο μεγάλο ερώτημα ….

Εάν τα κράτη είχαν εισπράξει αυτούς τους φόρους, θα είχαν πτωχεύσει ??

Γιατί άραγε δεν προσπαθούν οι κυβερνώντες να συλλάβουν αυτούς τους μεγαλο-φοροφυγάδες των τρισεκατομμυρίων αλλά ζητάνε από τους εξαθλιωμένους μικροεπιχειρηματίες και τον δύστυχο λαό να πληρώνουν όλο και μεγαλυτέρους και αβάσταχτους φόρους για να εξοφλούν τους δανειστές οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν επί τόσα χρόνια τους λαούς που δάνεισαν ?

Και το τρίτο μεγάλο ερώτημα : Με ποια “super-κομπίνα” τόσοι λίγοι απέκτησαν τόσα πολλά ?

Ποιος θα απαντήσει άραγε σε αυτό το μεγάλο ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων αυτών των κακομοίρηδων μικροεπιχειρηματιών που θα πάνε φυλακή γιατί δεν απέδωσαν το ΦΠΑ ?

Ποια αδικία ή καλύτερα ποιο έγκλημα είναι μεγαλύτερο από αυτή τη διεθνή φορολογική αλητεία-αμνηστία ?

Δεν θα έπρεπε αυτής της τάξεως η φοροδιαφυγή να συμπεριληφθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ?

Δεν θα έπρεπε οι λαοί -αφού οι κυβερνήσεις και τα δικαστήρια είναι ανίκανα- να αντιπαρατεθούν από μόνοι τους σε αυτά τα τέρατα της φοροκλοπής που με την συμπαιγνία επίορκων πολιτικών απέκτησαν αμύθητα πλούτη και ενορχήστρωσαν όλους τους πολέμους για να τα αυξήσουν, όπου τόσα εκατομμύρια αθώων σκοτωθήκαν, ξέχωρα από αυτούς που αυτοκτόνησαν από απελπισία ή πέθαναν από πείνα εξαίτιας αυτής της απάνθρωπης απληστίας αυτών των λίγων ανθρωπόμορφων τεράτων ?

Και το τέταρτο μεγάλο ερώτημα:
Είναι μόνο εβραϊκά συμφέροντα πίσω από όλες αυτές τις τράπεζες και τα μορφώματα ή έχουν μαζί τους και αρκετούς “μαλακούς” όπως ονομάζουν τους μη Εβραίους?

Με τόσο πλούτο στα χέρια τόσο λίγων, οι οποίοι έχουν “κοινά” συμφέροντα, είναι δυνατόν να μην διαφθείρουν με μίζες όσους πολιτικούς αντιστέκονται στις επιθυμίες τους ?
Δεν τούς είναι πανεύκολο με πλούσιες παροχές να κατευθύνουν το πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο και με τις παρακρατικές οργανώσεις που διαθέτουν άλλα και τις ΜΚΟ (διάβαζε αντεθνικές ομάδες) να προωθούν το στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας τους που την ονομάζουν κατ’ ευφημισμό παγκοσμιοποίηση ?

Και το τελευταίο μεγάλο ερώτημα:
Ποια θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση των λαών που κατάλαβαν ότι τόσο μεγάλος, παράνομος και ανήθικος πλούτος συγκεντρωμένος σε τόσο λίγα βρώμικα χέρια και άρρωστα μυαλά μπορεί να σκλαβώσει για πάντα όχι μόνο τους ίδιους αλλά και ολόκληρα έθνη ?

Ίσως μία και μόνη……… ???


udemand.wordpress.com

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΛ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ,ΣΑΒΒΑΤΟ 15.01, 12μ.μ.

Στη δύση του 2010 και μπροστά στην αυγή του 2011 στεκόμαστε σκεπτικοί, κουρασμένοι, αηδιασμένοι , τρομοκρατημένοι , αλλά αποφασισμένοι για το που θέλουμε και πρέπει να πάει η ζωή μας , η πορεία της χώρας μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Αηδιασμένοι από τον ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ των λαθρομεταναστών που πνίγει τις γειτονιές, την Χώρα στο αίμα, στον θάνατο, στον τρόμο, στην ηπατίτιδα, στην βρώμα και την εξαθλίωση και διώχνει και τους τελευταίους Έλληνες από τα σπίτια τους και τις γειτονιές τους.

Προβληματισμένοι και απογοητευμένοι για την εθνοκτόνο «Παιδεία» που προωθούν τα τελευταία χρόνια , όπου μεθοδικά και συστηματικά εντεταλμένοι εντολοδόχοι Υπουργοί στοχεύουν στον ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ και στην ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ της Νέας Γενιάς . Μια Παιδεία ανίκανη να δώσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος, να μεταλαμπαδεύσει τον ηρωισμό και να μεταδώσει την Υπερηφάνεια και την λεβεντιά των προγόνων μας στους νεώτερους.

Αηδιασμένοι για τους κλέφτες, αγύρτες , ανήθικους απατεώνες πολιτικούς που με περισσή αναίδεια, θράσος και αλαζονεία, επιτελούν το προδοτικό τους καθήκον εκτελώντας το ένταλμα διάλυσης και εξαφάνισης της Ελλάδας , χωρίς ίχνος μεταμέλειας, μεθυσμένοι και παραδομένοι στην προκλητική χλιδή της πολυτέλειας που δημιούργησαν από τα λεφτά και τον πλούτο του ελληνικού λαού και εφησυχασμένοι από την ατιμωρησία της βουλευτικής ασυλίας. Αηδιασμένοι από την εκκωφαντική σιωπή του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ , Προέδρου της, κατ΄επίφαση, Δημοκρατίας, προδότη του Έθνους.

Αηδιασμένοι από την βρωμερή κλίκα των δημοσιογράφων που στο 99% της ανήκει στο 2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο 7% του ΚΚΕ , υπό την προστασία των πληρωμένων Διαχειριστών, κλητήρων της Παγκοσμιοποίησης , που πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν για οτιδήποτε γκρεμίζει και μολύνει λίγο λίγο ( μέχρι να διαλύσει εντελώς) αυτά που κράταγαν δυνατή, αρραγή, υγιή την Ελληνική Κοινωνία (ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ).

Αυτοί οι ρουφιάνοι που κραύγαζαν και ούρλιαζαν ζητώντας το κεφάλι του αστυνομικού που έσκισε το μπακαλόχαρτο δήθεν κοράνι από τον σεσημασμένο Σύριο εγκληματία , η αυτού που δήθεν κακοποίησε τον επίσης σεσημασμένο Χιλιανό εγκληματία που ξανασυνελήφθη άλλες 3 φορές, αλλά που χασκογελάνε χυδαία σαν την πόρνη στον υποψήφιο πελάτη μπροστά στο κάθε πολιτικό η για το DVD της Τζούλιας η της Πετρούλας. Όλες αυτές οι φτιασιδωμένες κοκότες (ΒΑΛΛΙΑ ΠΕΤΟΥΡΗ, ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΑΒΡΑ )που στήσανε εκπομπή στην φασιστική ΝΕΤ(03.01.11) για τους λαθρομετανάστες χωρίς να προσκαλέσουν τους κατοίκους των περιοχών Αθήνας, Έβρου.

Μπουχτισμένοι από τις προγραμματισμένες-καθοδηγούμενες εφόδους-επιδρομές των δήθεν αναρχικών- αντιεξουσιαστών -γνωστών αγνώστων , κατ’ εντολή του Παρακράτους της Κυβέρνησης, που τους ξαμολάει κάθε φορά που η φωνή διαμαρτυρίας μας πάει να υψωθεί, ώστε να την τρομοκρατήσει και στο τέλος να την κάνει να σιωπήσει.(Δεκέμβρης του 2008, Marfin,μια εβδομάδα πριν και κατά την διάρκεια της πορείας της 15ης Δεκεμβρίου) .

Κουρασμένοι από την Εκκλησία που τόσα χρόνια τώρα υπερασπίζεται, στηρίζει και ταΐζει τους αλλοδαπούς και τους λαθρομετανάστες και δεν της περίσσεψε ούτε μια λέξη για τους έλληνες (ας θυμηθούμε πόσοι γονείς έχουν βγει στην τηλεοπτική ζητιανιά για να βρουν λεφτά να εγχειρήσουν το παιδί τους για να το σώσουν) , για την κατάντια που μας οδήγησαν οι πολιτικοί ( αλλά εμφανίζονταν μαζί στα Υπουργικά Συμβούλια-λαθρονομοσχέδιο), για την εξαθλίωση της Χώρας μας .

Μια εκκλησία ανίκανη να κάνει πρώτα την δική της αυτοκάθαρση , πνιγμένη στα δικά της οικονομικά σκάνδαλα και στιγματισμένη από τα ιδιαίτερα πάθη κάποιων κληρικών και που την καθιστούσε ανήμπορη να ηγηθεί μια νέας επανάστασης και να ορθώσει ανάστημα μπροστά στην κατ’ εξακολούθηση μετατροπή των πλατειών της Αθήνας σε μουσουλμανικό τζαμί (η 2 φορά στα Προπύλαια μπροστά στο άγαλμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε που έγδαραν και σκότωσαν οι Μουσουλμάνοι) καθώς και για την αφαίρεση των εικόνων από τις σχολικές τάξεις και τις δικαστικές αίθουσες.

Αηδιασμένοι από τους χρυσοπληρωμένους συνδικαλιστές που με τους υπέρογκους μισθούς τους και την αγωνία τους για το βουλευτικό έδρανο ξεπούλησαν εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους , χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο.

Η σήψη, η διαφθορά , η ρεμούλα , η ανηθικότητα , η βρώμα και η δυσωδία της πολιτικής , μαζί με την ΕΘΝΙΚΗ τους ΠΡΟΔΟΣΙΑ (παράγραφος στο Μνημόνιο για την παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας) σε Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο , οδήγησαν στην μεγάλη αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τους πρωταγωνιστές αυτής της Καταστροφής. Ο Λαός , παρότι τρομοκρατημένος, αποπροσανατολισμένος, και ίσως ακόμα κοιμισμένος και ανυποψίαστος αντέδρασε με την αποχή του 70%. Όμως και αυτό δεν τους έγινε μάθημα.

Έλληνες , όλοι αυτοί, Πολιτικοί, Δικαστές, Δημοσιογράφοι, Συνδικαλιστές , Λαθρομετανάστες ντροπιάζουν με τα λόγια τους , την στάση τους, τις πράξεις τους και την ασέβεια τους την Χώρα μας και εμάς τους Έλληνες και γι αυτό πρέπει να τιμωρηθούν.

Όμως αυτό τον τόπο τον πληγώσαμε και τον τραυματίσαμε και εμείς οι ίδιοι, με την αδιαφορία μας, τον ωχαδερφισμό μας, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

Το ξεκίνημα του 2011 πρέπει να μας βρει ΟΡΘΙΟΥΣ , ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ για έναν ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ μια ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ . Να ξαναγίνει η Πατρίδα μας , η όμορφη χώρα που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και δημιουργήσαμε για εμάς και τις νέες γενιές, υγιείς και όχι ναρκωμένες, καμένες , αποπροσανατολισμένες, αποδεκατισμένες, ξενιτεμένες.

Τώρα πια , οι σημαίες πρέπει να ανεμίζουν πιο ψηλά από ποτέ έχοντας στην μνήμη μας τις μάχες που δώσαμε με ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΤΟΛΜΗ, ΛΕΒΕΝΤΙΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και τις νίκες που κατακτήσαμε για τη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μας, τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ μας, για την πραγματική δημοκρατία που πραξικοπηματικά την ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ οι δήθεν Σοσιαλιστές. . Τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Μια νέα χρονιά ανατέλλει με ΣΤΟΧΟ και ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ την καταστροφή που είχαν προσχεδιάσει και εφαρμόζουν, με έναν ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ , ο ένας δίπλα στον άλλο ,έτσι όπως μόνο εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε να πράττουμε με την λεβεντιά της ψυχής μας, που μέσα από την ανέχεια μας, πάντα έχουμε έστω και ένα ευρώ να δώσουμε στον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, όλοι μαζί να καταφέρουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα που είχαμε, την Ελλάδα που μας αξίζει και ακόμα καλύτερη. Κανένας διάλογος τα θύματα με τους θύτες παρά μόνο ΑΓΩΝΑΣ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ και γιατί εμείς οι Έλληνες πάντα αγωνιζόμασταν ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ και ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Γιατί η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ήταν και είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ και ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ , ενάντια σε αυτούς τους πολιτικούς που τους κατηγορούμε ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και που ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ορίζουν τις τύχες μας, όχι όμως για πολύ.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ . ΟΡΘΙΟΙ, ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αθήνας, συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους, μαθητές, φοιτητές, όλους τους Έλληνες , να υψώσουμε την φωνή της δικιάς μας διαμαρτυρίας μακριά από τους ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ να κάνουμε το δικό μας συλλαλητήριο για τα εξοντωτικά μέτρα που μας επιβάλλουν με την ανοχή και την έγκριση της προσκυνημένης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ , μακριά από τους συνήθεις διαδηλωσακηδες του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που κάθε φορά καπελώνουν και διασπούν κάθε κίνηση.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε το νέο έτος , με 2011 ευχές μέσα από την καρδιά όλων των απανταχού Ελλήνων, για ΛΕΥΤΕΡΙΑ της Αθήνας μας και της Πατρίδας μας, από την εφιαλτική πανούκλα των λαθρομεταναστών και όλων των πολιτικών, που μαζί λυμαίνονται και ρημάζουν αυτόν τον τόπο και σπρώχνουν στην εξαθλίωση και την ξενιτιά ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXhtUUYXShxjrvKvfy-21qN5RTZtu41Qp2nd8GWt5y-wukG73FOQLmfMMCz5sxfx1b7fAeTwY1yRHW1M6j0mURaOnsu_rYPb98YoU6mSn9G_5znIJCCBeYytoNL15uoCD6Woxbf2KFXoh8/s1600/agpant1.JPG

Είμαστε συνέταιροι είπε ξεκάθαρα ο Ερντογάν

Το είπε ξεκάθαρα χθες ο Ερντογάν στην κοινή συνέντευξή του με τον Παπανδρέου και κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι στην Ελλάδα ή το ακόμη χειρότερο, το αποσιώπησε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ευθέως ότι πάμε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου λέγοντας:

«Εξετάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, από εκείνη της γειτνίασης, προς μία σχέση εταιρική. Έτσι θα έπρεπε να αρχίσουμε να χαρακτηρίζουμε τη σχέση μας»!

Συνέταιροι δηλαδή με τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Ο Παπανδρέου πέταξε το πυροτέχνημα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο κι από πίσω έκλεισε τη συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση. Η αντιπολίτευση αντέδρασε αλλά έπρεπε να το κάνει ακόμη πιο δυναμικά καθώς στην προκειμένη περίπτωση αμφισβητούνται ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

http://polylitoikairoi.blogspot.com/

Ρε αϊ στα διάολα παπαγάλοι, Κυριακή μέρα που είναι...

«Από τις τουρκικές εφημερίδες το μάθαμε... Λίγο έλειψε να ματαιώσει το ταξίδι... Ο Ερντογάν ξαφνιάστηκε από τον τρόπο που μίλησε ο Παπανδρέου... δεν αντέδρασε όταν άκουσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να του μιλάει με σκληρή γλώσσα... Παραλίγο να μην πάει... »... είναι μόνο μερικά από τα ανέκδοτα που παπαγάλιζαν χθες οι ΠΑΣΟΚοι.

Δηλ. ρε καραγκιόζηδες αν δεν είχε τσαντιστεί με τους Τούρκους, το νούμερο που προσκυνάτε, πόσες ώρες παραπάνω από τις 3 θα συζητούσε ΓΙΑ ΟΛΑ (υποθέτω το ΟΛΑ συμπεριλαμβάνει και το Αιγαίο) κάνοντας τεμενάδες στους Τούρκους;

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ SANTIAGO DE COMPOSTELA

Δείτε τι έφτιαξαν σε Ισπανικό Πανεπιστήμιο και εμείς εδώ το μόνο που κάνουμε είναι να βρίζουμε τον Πανάρετο για τις καταγγελίες του κατά της οικογενειοκρατίας όταν ο ίδιος είναι υπέρμαχός της...Δεν λέω καλά όλα αυτά αλλά ασχοληθείτε λίγο και με την πολιτιστική μας κληρονομιά γιατί δυστυχώς με τις πράξεις σας επιβεβαιώνετε τις μ@@κιες του Πάγκαλου...


enpatrais.blogspot.com

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις πτήσεων λόγω ομίχλης

http://www.skai.gr/files/temp/187B7C4C88DC918C9882AC099EB93212.jpgΚαθυστερήσεις σε τρεις πτήσεις εσωτερικού (μια από Κέρκυρα και δύο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη) καθώς και εξωτερικού (από Ντόρτμουντ, Μιλάνο και Βερολίνο, οι οποίες λόγω περιορισμένης ορατότητας στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος»), σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί την Κυριακή στην περιοχή.

Επίσης, μια πτήση από Σκύρο για Θεσσαλονίκη επέστρεψε στο νησί, περιμένοντας να διαλυθεί η ομίχλη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Η ορατότητα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» περιορίζεται στα διακόσια μέτρα.

skai.gr

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Ρεκόρ, όλων των εποχών, εισόδου λαθραίων στην ΕΕ στον Έβρο!! Έχουν ανοίξει τα σύνορα και μας δουλεύουν με τους φράχτες!!

Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία«Άνευ προηγουμένου» η κατάσταση στον Έβρο, σύμφωνα με έκθεση της Frontex

Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία

Για αριθμό-ρεκόρ εισόδου παράνομων μεταναστών από τον Έβρο κάνει λόγο σε έκθεσή της η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), χαρακτηρίζοντας ως «άνευ προηγουμένου» την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά χερσαία σύνορα.

Η έκθεση, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή», περιγράφει μια εικόνα αφύλακτων συνόρων, ενώ επισημαίνει ότι η Τουρκία παραμένει η κυρίαρχη χώρα-«τράνζιτ» παράνομων μεταναστών με συνακόλουθες ευθύνες στη διόγκωση του προβλήματος. Αναφέρει, μάλιστα, ότι λόγω της έκτασης του προβλήματος μόνες οι ελληνικές τοπικές αρχές αδυνατούν να το διαχειριστούν.

Στην έκθεση τονίζεται ότι εντός του 2010 μέσω του Έβρου καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006.

Εκτός από την καταγραφείσα εκτίναξη του αριθμού Αφγανών παράνομων μεταναστών, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση από την Frontex το πλήθος μεταναστών από την Αλγερία που πέρασαν και αυτοί από τον Έβρο. Αφού ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια έφτασαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο με προορισμό την Ελλάδα και χώρες της ΕΕ.

Στην έκθεση της Frontex γίνεται αναφορά, επίσης, και στο φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων μεταξύ Καστανιών και Βύσσας, με την επισήμανση ότι μόνο από αυτό το τμήμα περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος περί τα 350 άτομα καθημερινά.

Δε κάνει για τον ΠΑΟΚ ο Λούα Λούα...

Το στυλ παιχνιδιού του Λούα Λούα πάντα μου άρεσε γιατί είχε κάτι το απρόβλεπτο... Άναρχο στυλ, παλιό ποδόσφαιρο αλάνας αλλά με στοιχεία που μπορούν να σε σηκώσουν από τον καναπέ ή από την εξέδρα...


Στον ΠΑΟΚ όμως δε ταιριάζει... Σε ομάδες με στυλ Χάβου που όλοι οι παίκτες λειτουργούν σαν σύνολο, ο Κονγκολέζος δε φαίνεται να έχει θέση... Παλιάς κοπής ποδοσφαιριστής, ο οποίος χρειάζεται μια μπάλα μόνος του για να δείξει αυτό που θέλει...

Αν μπει σε καλούπι, τότε η αριστερή πλευρά του Δικεφάλου μπορεί να πάρει τις απαιτούμενες λύσεις από αυτόν... Όμως, πέρασε από τόσες ομάδες και δεν μπήκε στο κλίμα, πως θα γίνει αυτό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Το ίδιο πίστευα και με τον Ελ Ζαρ και γενικά με παίκτες μπαλαδόρους, οι οποίοι όμως παίζουν για τους εαυτούς τους... Κλασσικό αριστερό χαφ ή εξτρεμ είναι αυτό που κάνει την κούρσα, σηκώνει το κεφάλι, βλέπει γήπεδο και κάνει την τελική πάσα... Αν είναι να πάρεις έναν... Λέτο που κάνει 62 ντρίμπλες και στο τέλος χάνει την μπάλα, τότε δεν έχει νόημα....

Ειδικά σε ομάδες που παίζουν ως σύνολα, τέτοιοι παίκτες δεν μπορούν να προσαρμοστούν... Κλασική περίπτωση είναι αυτή του Ζαϊρί, ο οποίος για να μείνει στην ομάδα, άλλαξε ο ίδιος... Περιόρισε τον ατομισμό του και έγινε πιο ομαδικός... Αν το κάνει και ο Λούα Λούα, τότε έχει θέση στον ΠΑΟΚ...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Φον Πάγκαλος

Τις τελευταίες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαίνεται σαν ταύρος εναντίον πολιτών, πολιτικών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στοχοποιεί εφημερίδες, κατηγορεί φοιτητές, προσπαθεί να φιμώσει αντίπαλους ιδεολογικά πολιτικούς χώρους, βρίζει πολίτες και κάνει κυνικές, εμπρηστικές δηλώσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε» και επομένως δικαιοληγημένα σας πηδ***.

Οι πλείστες των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι, φυσικά, προσβλητικές για τη νοημοσύνη των πολιτών και παντελώς ανακριβείς.

Εγώ διανύω τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μου και δεν θυμάμαι να έχω φάει με τον κ. Πάγκαλο. Ούτε και μου μοιάζει ο κ. Πάγκαλος με συνδαιτημόνα που μοιράζεται ό,τι έχει. Ούτε και «βετζετέριαν», μου φαίνεται. δηλαδή να φάμε κάτι «ελαφρύ» μην μας πειράξει στο στομάχι. Μάλλον «πετσετέριαν», μου φαίνεται: να έχει απλώσει την «πετσετάρα» χρόνια τώρα και να τρώει. Όταν λοιπόν, ο κ. αντιπρόεδρος της ψευδο-σοσιαλιστικής κομπανίας του κ. Παπανδρέου τολμά να επιρρίπτει ευθύνες για την κρίση στους πολίτες, τους συμπολίτες μας πρέπει να βρει απέναντί του όλους τους ενεργούς πολίτες της χώρας αυτής.

Αλλά ακόμα και αν προσπεράσει κανείς τις δηλώσεις αυτές, εκείνο που δεν μπορεί ούτε να προσπεράσει, ούτε να καταπιεί, ούτε να αγνοήσει είναι το φασιστικό της νοοτροπίας του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Χρόνια τώρα το ΠΑ(ΘΕ)ΣΟΚ μιλούσε για την κακιά Δεξιά, που ήταν υπεύθυνη για την κατολίσθηση των αρχών του πολιτικού μας πολιτισμού. Λοιπόν, έφυγαν οι Δεξιοί και ήρθαν οι αδέξιοι. Αλλά οι επίκινδυνα αδέξιοι. Γιατί είναι επικίνδυνο, φασιστικό να επιμένει το Νο 2 στην κυβέρνηση να στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ξεκίνησε με μια απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου, επίθεση στο ΚΚΕ, έβαλλε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μην πω για τη στάση του έναντι της ΝΔ. Είναι φασιστικό να προσπαθεί να φιμώσει όλους όσοι του ασκούν κριτική και να βρίζει τους πολίτες. Είναι φασιστικό να θέλει κανείς να πολτοποιήσει την αντίθετη άποψη και τη φωνή διαμαρτυρίας, γιατί έτσι τον συμφέρει. Είναι φασιστικό να βάζει κανείς τον εαυτό του στο απυρόβλητο. Γιατί είναι στην ουσία της Δημοκρατίας η κρίση και η κατάκριση, η αμφισβήτηση και η νοητική αντίδραση. Ο «δεδομένος πολίτης» μας τελείωσε. Τώρα υπάρχει ο συνειδητοποιημένος πολίτης. Και οι πολιτικοί πρέπει να αποδεικνύονται άξιοι κάθε ώρα και στιγμή.

Γι’ αυτό και το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν είναι θέμα Παγκάλου. Είναι θέμα εξόχως πολιτικό. Γιατί αφορά στη Δημοκρατία και στην Πατρίδα. Και ως τέτοιο αγγίζει τον κ. Παπανδρέου προσωπικά. Πρέπει, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση. Δημοσίως. Να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τις απόψεις του αντιπροέδρου του. Για να βγάλουμε και ‘μεις τα συμπεράσματά μας. Αν δε συμφωνεί, να τον στείλει για οικιακά στο σπιτάκι του. Διφορούμενα λόγια και γενικόλογες, άσφαιρες τοποθετήσεις δεν πιάνουν. «Ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει. Θέλουμε, αν μη τι άλλο έστω και μια φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει το θάρρος να τοποθετηθεί απέναντι στο μείζον αυτό πολιτικό θέμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ

http://elpidablog.blogspot.com/

Ο R Wolff για τα χάλια στα οποία μας οδήγησε ο ΓΑΠ που ήταν και μαθητής του!!!

O Wolff όπως λέει στο βίντεο ήταν καθηγητής του Γιωργάκη στην Αμερική... η παρατήρηση δε κάποιου ακροατή "έπρεπε να τον είχατε διδάξει καλύτερα" και τα γέλια που ακολουθούν, δείχνουν πόσο έχει ανεβάσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό ο ΓΑΠ με το να γίνει ανέκδοτο:

Ακόμη και η κυρά Κατίνα απέναντι έχει περισσότερους φίλους στο Facebook από το Θεόδωρο Πάγκαλο!

Θέλετε να διαπιστώσετε πόσο δημοφιλής είναι ένας πολιτικός; Θέλετε να καταλάβετε αν τον αγαπάει ο κόσμος ή όχι; Μην αρχίσετε να κάνετε δημοσκοπήσεις και αηδίες! Και εσείς φίλοι μου μην πιστεύετε στις δημοσκοπήσεις! Ένας τρόπος μόνο υπάρχει να μάθουμε την αλήθεια για τη δημοτικότητα κάποιου! Να κοιτάξουμε το προφίλ του στο Facebook!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που τον ξέρουνε και οι πέτρες, παριστάνει τον πολιτικό και ακόμη χειρότερα παριστάνει τον "αντιπρόεδρο της κυβέρνησης", έχει μόλις 1661 φίλους στο Facebook. Επίσης, το "fanpage" του έχει μαζέψει μόλις 1800 άτομα. Για να καταλάβετε τα μεγέθη θα αναφέρω ενδεικτικά πως η σελίδα του τυπάκου που παριστάνει πως είναι Πρωθυπουργός έχει συγκεντρώσει 41.591 άτομα και αν για αστείο πληκτρολογήσουμε στην αναζήτηση το όνομα "Δεσποινά Βανδή" εκεί ο αριθμός ξεφεύγει, αφού η σελίδα της έχει 104.912 θαυμαστές...

Επίσης, αξίζει να αναφέρω πως ο Τρυποκάρυδος έχει συνολικά 5778 φίλους (σύνολο φίλων και των 2 προφίλ) , και ας μην τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα όπως το Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο σκύλος του Τρυποκάρυδου επίσης, ο όμορφος Fido Pakakis, έχει ελάχιστα λιγότερους θαυμαστές από τον Θεόδωρο Πάγκαλο και ας είναι τετράποδος, μπάσταρδος, πρώην αδέσποτος και φυσικά δεν είναι αντιπρόεδρος καμίας κυβέρνησης! Είμαι σίγουρη πως και η κυρά Κατίνα απέναντι θα έχει περισσότερους φίλους στο Facebook από τον Θεόδωρο Πάγκαλο ! Αναρωτιέστε γιατί; Αφού κανείς δεν τον πάει! Δεν τον πάει κανείς ούτε σ' αυτή τη χώρα, ούτε έξω από αυτή, ούτε και οι εξωγήινοι δεν τον πάνε και σας λέω την αλήθεια!

Η αγάπη που τρέφουν οι Έλληνες για τον αντιπρόεδρο εκδηλώνεται και μέσα από τη δημιουργία σελίδων όπως οι παρακάτω:

Η λέξη της εβδομάδας: Το γάλα και ο γαλαξίας

H λέξη γαλαξίας παράγεται από τη λ. γάλα και αυτό γιατί στην αρχαιότητα θεωρούσαν ότι είναι από γάλα (ή μοιάζει με γάλα) ο νεφελώδης λευκάζων κύκλος που περιβάλλει τον ορίζοντα.

Ο μύθος που εξηγεί και την ετυμολογία του γαλαξία είναι αυτός της Ήρας, η οποία θήλαζε τον Ηρακλή για να γίνει αθάνατος. Όταν, όμως, ανακάλυψε την απάτη του Δία διέκοψε απότομα το θηλασμό και το γάλα της χύθηκε στο σύμπαν. Ο ίδιος ο Πλούταρχος (περί των αρεσκ. τοις φιλοσόφ. 892e) δίνει την ετυμολογική ερμηνεία του γαλαξία: «δια δε τη λευκόχροιαν γαλαξίας ονομαζόμενος». Στα μάτια των αρχαίων φάνταζε ένας δρόμος που οδηγεί στο μυστήριο. Οι μύθοι θέλουν τη «φωτεινή οδό» να είναι δημιούργημα του Ηλίου, λόγω της αρχικής καθημερινής πορείας του («ηλιακόν δρόμον»). Άλλοι μύθοι θέλουν την «αστερόσκονη» του γαλαξία («την οδόν του Φαέθοντος») ως αποτέλεσμα της καταστροφικής αρματηλασίας του Φαέθοντος (Διόδωρος, Ε, 23).

Οι Λατίνοι επηρεασμένοι από τον ελληνικό όρο θα αποκαλέσουν τον «γαλαξία κύκλο» ως via lactea (: γαλακτική οδό, αγγλ.: milky way). Ο Οβίδιος, Metamorfosi Ι, 168 , πιστεύει ότι η οδός αυτή οδηγεί στο ανάκτορο του Διός. Η γαλακτική οδός είναι κάτι που ερεθίζει τη φαντασία των αρχαίων. Τους φαντάζομαι να αναρωτιούνται: «που οδηγεί αυτός ο δρόμος;», «τί υπάρχει πίσω απ΄εκεί;» Βλέπετε είναι αδύνατον να μην είχαν και τότε τους «ουφολόγους» τους. Η χριστιανική φαντασία θα οικειοποιηθεί το μύθο του Γαλαξία και αποφασίζει ότι είναι ο δρόμος των Αγίων: «το ζωνάρι της Παναγιάς», «ο Ιορδάνης ποταμός» και για τους ρωμαιοκαθολικούς είναι ο δρόμος που περπατά ο San Giacomo. Στη λαϊκή παράδοση περιγράφεται ως «του παπά ή του κουμπάρου τα άχυρα». Ο όρος πέρασε αυτούσιος η μεταφρασμένος σε όλες τις γλώσσες της Εσπερίας: Αγγλικά: galaxy ή Milky way, Ιταλικά: galassia ή via lactea, Γαλλικά: Galaxie ή voie lactee, Γερμανικά: Galaxie ή Milchstrasse.

(Γιώργος Δαμιανός)
24γράμματα

Μεγάλη τιμή για την Θεσσαλονίκη: Επιλέχθηκε αναμεσα στους 41 τοπ προορισμούς των New York Times

http://www.skai.gr/files/temp/39B8162159F939EAAD618244CA4633B7.jpgΌπως κάθε χρόνο, η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε την Παρασκευή 41 προορισμούς τους οποίους αξίζει να επισκεφτεί κανείς μέσα στο 2011. Στην 38η θέση φιγουράρει η Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε πόλεις αναμενόμενες αλλά και αρκετές εκπλήξεις…

Για την Θεσσαλονίκη η εφημερίδα αναφέρει την ακμάζουσα πολιτιστική ζωή της πόλης κάνοντας ειδική μνεία στους παρακάτω:

  • στη μη-κερδοσκοπική Dynamo Project Space που διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performance και πειραματικές εκδόσεις από το χώρο των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής, και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • στην κολεκτίβα Σφήνα που σκοπό έχει την οργάνωση "σουρεαλιστικών" εκδηλώσεων, όπως λένε οι ίδιοι, στους δρόμους της πόλης
  • στην εταιρία deisgn 15173 που σχεδιάζει λάμπες και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν στο Bauhaus αλλά και στον Joan Miro.

Σύμφωνα πάντα με τη New York Times, οι απευθείας πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο αλλά και η έλευση του νέου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που προωθεί μια σειρά δράσεων στον πολιτισμό και τον τουρισμό, θα δώσουν μια επιπλέον ώθηση στην πόλη.

Ακολουθεί πλήρης η λίστα. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της New York Times εδώ.

  1. Σαντιάγκο, Χιλή
  2. Νήσοι Σαν Χουάν, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
  3. Κο-Σαμούι, Ταϋλάνδη
  4. Ισλανδία
  5. Μιλάνο, Ιταλία
  6. Γεωργία
  7. Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία
  8. Λορέτο, Μεξικό
  9. Παρκ Σίτυ, Γιούτα, ΗΠΑ
  10. Κάλι, Κολομβία
  11. Δούναβης
  12. Νισέκο, Ιαπωνία
  13. Οάχου, Χαβάη, ΗΠΑ
  14. Αντβέρπη, Βέλγιο
  15. Μελβούρνη, Αυστραλία
  16. Τλέμσεν, Αλγερία
  17. Σόπο & Γκντανκ, Πολωνία
  18. Ερζουρούμ, Τουρκία
  19. Χιντεραμπάντ, Ινδία
  20. Μάντσεστερ, Μεγ. Βρετανία
  21. Τάλιν, Εσθονία
  22. Νήσος Φόγκο, Καναδάς
  23. Σιγκαπούρη
  24. Πορτ Γκάλιμπ, Αίγυπτος
  25. Ουίστλερ, Καναδάς
  26. Γκιμάρεζ, Πορτογαλία
  27. Ολύμπικ Παρκ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
  28. Δρέσδη, Γερμανία
  29. Ουαλιδία, Μαρόκο
  30. Ζανζιβάρη
  31. Κολόνια ντελ Σακραμέντο, Ουρουγουάη
  32. Τοζέρ, Τυνησία
  33. Χανγκζού, Κίνα
  34. Ιρακινό Κουρδιστάν
  35. Ντούρχαμ, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ
  36. Κόσοβο
  37. Πινγκγιάο, Κίνα
  38. Θεσσαλονίκη
  39. Οκινάουα, Ιαπωνία
  40. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  41. Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ
skai.gr