11 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. Δ. ΔΑΣΚΑΛΑΚ

«Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες.

Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται.

Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα»

Πάρτε stedon και διαβάστε μερικά αποσπάσματα του μνημονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ:

1) Σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να
υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της...
Γιαυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!
2) Σελ.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.

Η συνέχεια στο elpidablog.blogspot.com

Πόνος και σε αυτό το πράσινο στρατόπεδο...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgupEnxzBnxwrVMwy1lk_c9YV9XuzgNOrRM-E5LLPKIZ4Sq6kt8ehJ1RSzWa0DwchPI6KCXU4AxEVFcnUcO2J5fTAvqmQEgkHT0UNEN2c9sQ36agNG66n8K2xKl5tk2VNiNJZPILTWca3sl/s1600/KRF_0801_031_CMYK.jpg

3 "κοπρίτες" διόρισε ο ιπποπόταμος στο δικό του γραφείο πριν λίγους μήνες;

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/pagkalos9-458x315-425x288.jpgΠοιους έφερε στο δικό του γραφείο ο κύριος Πάγκαλος
Προκαλεί ερωτηματικά η άνεση με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που τελευταία αναφέρθηκε σε «ρουσφέτια» και «κοπρίτες» του Δημόσιου, έκανε τρεις διορισμούς στο παρά πέντε των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών (μέσα σε 4 ημέρες έγιναν όλοι), όπου υποψήφια ήταν η σύζυγος του κ. Χριστοφάκη.

Διορισμούς ανθρώπων που σύμφωνα με πληροφορίες οικογενειακά διατηρούν σχέσεις με την περιοχή ενδιαφέροντος της συζύγου του και που βάσει στοιχείων καμία σχέση δεν φαίνεται να έχουν με την αντιπροεδρία, τουλάχιστον ως προς το αντικείμενο και τις σπουδές τους.

Πιο συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Πάγκαλος στις 8/10/2010 με αρ. πρωτοκόλλου 2796 διορίζει στο γραφείο του την κ. Φωτεινή Σιαφάκα. Θα περίμενε κανείς πως η εν λόγω κυρία θα είχε κάποιο διδακτορικό ή θα είχε σχέση με την διακυβέρνηση σε αντικείμενο τουλάχιστον σπουδών. Η κ. Σιαφάκα όμως όπως το έγγραφο του διορισμού της γράφει είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Τι δουλειά λοιπόν έχει μια καθηγήτρια ως μετακλητή υπάλληλος; Μάλλον θα έχει και γραμματειακές ικανότητες...

Μια δεύτερη τοποθέτηση στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεων αφορά τον διορισμό στις 4/10/2010 με αρ. πρωτοκόλλου 2726 ως ειδικής συνεργάτη της αρχιτέκτονος κ. Άλκηστης Παρασκευής Ρόδη, η οποία κατέλαβε θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με διδακτορικό δίπλωμα. Τι δουλειά όμως έχει στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης μια αρχιτέκτων; Σε κάθε περίπτωση σε ένα αμιγώς «πολιτικό γραφείο» όπως είναι αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η εν λόγω τοποθέτηση της κ. Ρόδη προκαλεί το ενδιαφέρον.

Τέλος ο κ. Πάγκαλος τρεις ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 7/10/2010 τοποθέτησε τη δικηγόρο (χωρίς διδακτορικό δίπλωμα) κ. Γεωργία Γκέργκη σε θέση Ειδικού Συνεργάτη. Τώρα για ποιο λόγο τόσες εκατοντάδες δικηγόρων με διδακτορικά και διατριβές δε χωράνε στο μεγάλο γραφείο του αντιπροέδρου και βρήκε χώρο μια άγνωστη στον δικηγορικό κόσμο κι άνευ διδακτορικού δικηγόρος είναι ένα ερώτημα.

Ο κ. Πάγκαλος κατ’ εξαίρεση της εντολής που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει να μην υπάρξει κύμα προσλήψεων πριν τις δημοτικές εκλογές, έκανε τρεις χωρίς να υπολογίζει κόστος και συνέπειες.

newsbeast

Στο «κόκκινο» οι μισές ευρωπαϊκές ομάδες... κυρίως αγγλικές και ισπανικές

http://www.skai.gr/files/temp/9728E3119F355ADF50931CF65E84F515.jpgΤεράστια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από τους μισούς ευρωπαϊκούς συλλόγους που αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, εάν το financial fair play ήταν από τώρα σε ισχύ, έντεκα από τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό Champions League, δεν θα είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για πολλά κλαμπ, όχι μόνο ελληνικά, τίθεται θέμα επιβίωσης.

Ένα χρόνο πριν οι νέοι κανονισμοί σχετικά με την οικονομική λειτουργία των ποδοσφαιρικών συλλόγων τεθούν σε ισχύ, η UEFA αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα εν μέσω της γενικότερης κρίσης, είναι σαφώς μεγαλύτερο από ότι είχαμε φανταστεί.

«Περίπου το 56% των ομάδων βρίσκονται στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για περισσότερες από τις μισές», δήλωσε ο Ιφαντίνο, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όταν 7 στα 10 κλαμπ ήταν ζημιογόνα. Ακόμη κι έτσι, το τοπίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων.

Οι 655 ομάδες που συμμετέχουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές κατηγορίες είχαν συνολικά έσοδα ύψους 11.7 δις ευρώ μέσα στο 2009 και αν αυτό το νούμερο σας φαίνεται δυσθεώρητο, περιμένετε να διαβάσετε τα έξοδα. Σε κάτι λιγότερο από 13 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι δαπάνες των συλλόγων, για το ίδιο διάστημα, το οποίο με απλά μαθηματικά σημαίνει ότι υπήρξε μια οικονομική «αιμορραγία» κοντά στο 1.2 δις για τις ομάδες και το προϊόν τους.

«Οι αριθμοί δείχνουν πως δεν έχουμε άδικο όταν ζητούμε να υπάρξουν κανόνες που να υποχρεώνουν τις ομάδες να ισοσκελίζουν τα έσοδα με τα έξοδά τους», δήλωσε ο Ιφαντίνο, προσθέτοντας: «… ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως οι δαπάνες των ποδοσφαιρικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 9.3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα έσοδα μόλις κατά 4,8%».

Πάντως, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τόνισε ότι το financial fair play θα ισχύσει κανονικά από το οικονομικό έτος του 2012 και μετά από μία τριετία θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Ο Γάλλος δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των συλλόγων που δεν θα είχαν δικαίωμα λόγω χρεών να παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν… εκπτώσεις στο μέλλον.

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα κυνήγι μαγισσών. Είναι όμως ένα τεράστιο θέμα, ζωτικό για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και δεν θα διστάσουμε να το πατάξουμε τιμωρώντας τις ομάδες που δεν θα συμμορφωθούν», τόνισε ο Πλατινί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσες ομάδες, μεταξύ τους -ας μην κρυβόμαστε- και κάποιες ελληνικές, δεν έχουν την απαιτούμενη εύρυθμη οικονομική λειτουργία.

skai.gr

Δεξί Εξτρέμ: Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μ'City που πέρσι είχε ζημιές 140 εκ ευρώ και πριν μερικές μέρες έδωσε 30 εκ και πήρε τον Dzeko της Wolfsburg. Προβλέπω από το 2015 που θα ισχύσει το financial fair play (οι πρόεδροι θα μπορούν να βάζουν μέχρι 15 εκ. Ευρώ και οι ομάδες δεν θα μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα σε μια τριετία απ όσα κερδίζουν) να τα σαρώνει όλα η Bayern η οποία είναι από τις ελάχιστες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχει κέρδη κάθε χρόνο

Έτος
Έσοδα Κέρδη/Ζημιές* Μισθοί παικτών
1998/1999 127,7 Mio. Euro 12,3 Mio. Euro
1999/2000 144,7 Mio. Euro 8,7 Mio. Euro
2000/2001 173,2 Mio. Euro 16,5 Mio. Euro
2001/2002 176,0 Mio. Euro 9,8 Mio. Euro
2002/2003 162,7 Mio. Euro 0,4 Mio. Euro 46 Mio. Euro
2003/2004 166,3 Mio. Euro -3,4 Mio. Euro 50 Mio. Euro
2004/2005 189,5 Mio. Euro 6,6 Mio. Euro 60 Mio. Euro
2005/2006 204,7 Mio. Euro 4,8 Mio. Euro 60 Mio. Euro
2006/2007 225,8 Mio. Euro 18,9 Mio. Euro
2007/2008 286,8 Mio. Euro 2,1 Mio. Euro
2008/2009 268,7 Mio. Euro 2,5 Mio. Euro
2009/2010 312,0 Mio. Euro 2,9 Mio. Euro

Οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/37828.jpgΤο διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα «Φέρμι» ανακάλυψε τυχαία ότι οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης. Πρόκειται για μια απρόσμενη ανακάλυψη, μια από τις πιο σημαντικές στον τομέα των γεωεπιστημών εδώ και πολύ καιρό.

Οι ηλεκτρικές καταιγίδες στον πλανήτη μας, ήταν γνωστό εδώ και χρόνια ότι μπορούν να δημιουργήσουν σπινθήρες ακτίνων γάμα, όμως τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επίσης παράγονται ρεύματα ηλεκτρονίων και αντι-ηλεκτρονίων (δηλαδή ποζιτρονίων), που είναι το αντίστοιχό τους στην αντιύλη.

Το εντυπωσιακό εύρημα, που θα παρουσιαστεί στο περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Research Letters», ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες, με επικεφαλής την ερευνήτρια της NASA Τζούλι Μακένερι, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC.

Η ανακάλυψη δημιουργεί ένα νέο μυστήριο γύρω από τις γήινες ακτίνες γάμα, που εκτιμάται ότι δημιουργούνται κατά μέσο όρο περίπου 500 φορές τη μέρα στη διάρκεια των καταιγίδων στον πλανήτη μας. Προκύπτουν μέσα από μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση του φωτός και της ύλης και η προέλευσή τους δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως κατανοητή από τους επιστήμονες.

Οι καταιγίδες δημιουργούν συχνά ηλεκτρικά πεδία πολύ υψηλής ενέργειας, ένδειξη για τα οποία αποτελούν οι κεραυνοί. Τα ηλεκτρόνια στις περιοχές της καταιγίδες επιταχύνονται φτάνοντας σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός και εκπέμπουν ακτίνες-γάμα, καθώς συγκρούονται με άτομα και μόρια που συναντούν στην πορεία τους. Για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, είναι δυνατό να παραχθούν τόσα πολλά φορτισμένα σωματίδια, όσα συνολικά διαπερνούν όλη την ατμόσφαιρα της Γης από οποιοδήποτε άλλη αιτία.

Το τηλεσκόπιο Fermi, που εκτοξεύτηκε στα μέσα του 2008, έχει κατασκευαστεί για να ανιχνεύει τις φωτεινές εκρήξεις ακτίνων-γάμα σε κάθε γωνία του σύμπαντος. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εντοπίσει πανίσχυρα φαινόμενα εκπομπής ακτίνων-γάμα από τις εσχατιές του σύμπαντος, λιγότερο ισχυρές ακτίνες από τον γαλαξία μας, καθώς επίσης από τον ήλιο, αλλά και από την ίδια τη Γη.

Τώρα πλέον, ανακαλύπτεται ότι στις γήινες καταιγίδες, όταν οι ακτίνες γάμα περνάνε κοντά από τους πυρήνες των ατόμων, μπορούν να διαχωρίσουν την ενέργειά τους σε ένα ζευγάρι ύλης-αντιύλης (ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων), τα οποία στη συνέχεια, επειδή είναι ηλεκτρικά φορτισμένα, ευθυγραμμίζονται με τις γραμμές του γήινου μαγνητικού πεδίου και ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις με την μορφή εστιασμένων ακτίνων ύλης και αντιύλης, οι οποίες κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Αυτός ο «χορός» φωτός και ύλης συνεχίζεται όταν τα ποζιτρόνια συναντούν ξανά ηλεκτρόνια, οπότε ανασυνδυάζονται και παράγουν μια λάμψη φωτός χαρακτηριστικού χρώματος. Είναι αυτό το χρώμα που εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο και αποτελεί την «υπογραφή» της παραγωγής αντιύλης.

«Η ιδέα ότι σε οποιονδήποτε πλανήτη που έχει καταιγίδες, αυτές μπορούν να δημιουργήσουν αντιύλη, η οποία μετά εκτοξεύεται στο διάστημα με την μορφή εστιασμένων ακτίνων, οι οποίες είναι δυνατό να ανιχνευθούν από ένα διαστημικό σκάφος, ακούγεται σαν βγαλμένη κατευθείαν από επιστημονική φαντασία», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ηλεκτρισμού της ατμόσφαιρας Στίβεν Κόνορ του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, ο οποίος έκανε λόγο για «εντυπωσιακή ανακάλυψη», με επιπτώσεις στην κατανόηση των ίδιων των αστραπών, οι οποίες ως φαινόμενο δεν είναι κατανοητές ακόμα στην εντέλεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έπιασε τόπο ο ντόρος που έκανε ο Γκλέτσος: Υπ. Υποδομών: Αύριο η ανακοίνωση για τις δωρεάν κάρτες στη Στυλίδα

Η απόφαση για την πληρωμή των χρημάτων στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, έτσι ώστε οι 1.000 περίπου κάτοικοι του δήμου Στυλίδας να πάρουν τις κάρτες δωρεάν διέλευσης από τα διόδια έχει ληφθεί και θα υπάρξει συνάντηση την Τετάρτη, για να διευθετηθεί το θέμα όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" το απόγευμα της Τρίτης δήλωνε ότι δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα και πως δεν τους έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Πλέον αναμένεται η συνάντηση της Τετάρτης για να δωθούν τα χρήματα από την κυβέρνηση και οι κάρτες από την εταιρεία στους κατοίκους.

Σαμαράς και Μαμαλάκης¨Ότι υλικά έχουν... τέτοιες σούπες φτιάχνουν

Φαντάζομαι θα το ασπάζεται και ο ...Μαμαλάκης: Για να φτιάξεις ένα καλό φαγητό δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι καλές γνώσεις. Βασικό προαπαιτούμενο να έχεις και καλά υλικά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την προσπάθειά της ν' αλλάξει τη διόλου κολακευτική εικόνα του κόμματος, η οποία παραπέμπει στο πρόσφατο αρνητικό κυβερνητικό παρελθόν της.

Και τις καλύτερες προθέσεις να είχε ο Αντώνης Σαμαράς για την τοποθέτηση νέων, ικανών και αποτελεσματικών προσώπων, αναγκαστικά θα κατέληγε στον Γιακουμάτο, τον Γιαννόπουλο και τον Καραγκούνη! Μονόδρομος γαρ...

Ηδη από χθες, που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., οι πάσης φύσεως αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπίες και συσχετισμούς. Οτι διατήρησε στη θέση τους κάποιους προσκείμενους στην κ. Μπακογιάννη βουλευτές και πρόσθεσε στην ομάδα κάποιους προσκείμενους στον Κ. Καραμανλή. Εχω την εντύπωση πως όλα αυτά δεν έχουν καμία ουσιαστική βάση. Αν ο Α. Σαμαράς είχε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα κάποια πρόσωπα που θα είχαν δυνατό πολιτικό λόγο και θα ήταν ικανά να προωθήσουν μια πειστική πρόταση εξουσίας, τότε οι εσωκομματικές ισορροπίες δεν θα έπαιζαν ιδιαίτερο ρόλο.

Το πρόβλημα της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού της χώρας δεν αφορά αποκλειστικά τη Ν.Δ. Είναι ευρύτερο. Είναι λίγοι οι ικανοί άνθρωποι από την κοινωνία που επιχειρούν να μπουν στην πολιτική. Θα προσκρούσουν σε ίντριγκες, συμφέροντα και κομματισμό. Και όσοι το επιχείρησαν, μάλλον το έχουν μετανιώσει...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Άρη και ΟΣΦΠ για τον Χαβίτο

http://static.doldigital.net/webstatic/8C812AE49914B1047FE44BF5D86BF03A.jpgΠόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Άρη αναφορικά με το θέμα του Χαβίτο. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός είναι φάουλ στην υπόθεση του Χαβίτο», ενώ λίγη ώρα αργότερα ήρθε η -ανεπίσημη- απάντηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που χαρακτηρίζουν τον Κόντη... «Φιλιππινέζα του Πατέρα».

Κόντης: «Φάουλ ο Ολυμπιακός»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την συμπεριφορά του Ολυμπιακού και την διαρροή πληροφοριών για την υπόθεση του Φρανσίσκο Χαβίτο, εξέφρασε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε επίσης στις περιπτώσεις των Μήτρογλου και Καστίγιο, αλλά και του Καλίνσκι, ο οποίος αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κόντη:

Για τον Χαβίτο: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο Χαβίτο έχει ένα συμβόλαιο με τον Άρη ως τις 30 Ιουνίου και αυτή η διαρροή πληροφοριών σίγουρα δεν είναι από τον Άρη. Μαζί με την επιβεβαίωση του ποδοσφαιριστή για συνομιλίες με τον Ολυμπιακό, μόνο καλό δεν κάνει, διότι δημιουργούνται διαφορετικές συνθήκες για αυτό το τελευταίο εξάμηνο για τον παίκτη.

»Όποιος θέλει να προσεγγίζει τον παίκτη να είναι πιο προσεκτικός, τουλάχιστον να μη διοχετεύει στον Τύπο τις όποιες επαφές έχει και εάν θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα, αν θέλει τόσο πολύ τον παίκτη έρχεται και λέει έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και δίνει ένα αντίτιμο, όπως έγινε και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που και σε αυτόν έμεναν κάποιοι μήνες. Τον πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε νωρίτερα ο Ολυμπιακός.

»Αν είχα κάνει εγώ το ίδιο με παίκτη του Ολυμπιακού που έληγε το συμβόλαιό του σε εξάμηνο θα είχε γίνει τεράστιο θέμα. Δεν κάνουν έτσι οι ομάδες. Ήμουν και μάνατζερ πριν και ξέρω πώς γίνεται. Προσεγγίζουν τις ομάδες και λένε αφού τον θέλω θα σου δώσω ένα αντίτιμο για να τα βρούμε γι’ αυτούς τους τελευταίους μήνες και θα τον πάρω.

»Τώρα που έγινε αυτό και διέρρευσε το θέμα, πείτε μου σε παιχνίδια του Ολυμπιακού και σε άλλα παιχνίδια πώς θα τον αντιμετωπίζει ο κόσμος. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα σκέφτονται αυτοί που προσεγγίζουν.

»Αυτό που λέω είναι ότι απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι τον έχει κλείσει, όπως λέει και ο ίδιος, πώς θα είναι αντίπαλός της όταν έρθει να παίξει εδώ; Όλοι δίκιο έχουμε σε αυτή τη χώρα. Εδώ ήρθε και είπε ο υπουργός ότι 'μαζί φάγαμε τα λεφτά'. Όπως θες τα βλέπεις τα πράγματα. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει δίκιο λοιπόν ο Ολυμπιακός όταν δημοσιοποιεί κάτι».

Για τον Μήτρογλου: «Εμείς δεν προσεγγίζουμε ποδοσφαιριστή. Εκφράστηκε μια επιθυμία από τον ίδιο τον παίκτη ή τον μάνατζέρ του, δεν θυμάμαι. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον παίκτη, δεν τον ξέρω. Αυτή είναι η διαφορά μας. Διότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Εγώ το σέβομαι αυτό.

»Απλά χτες, που δεν γνώριζα ότι έκλεισε στον Πανιώνιο, είπα ότι αν θέλει ο Ολυμπιακός και όπως μας επιβεβαίωσε και ο Χαβίτο έχει έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη μας να κάνουμε την αλλαγή με τον Μήτρογλου. Το είπα περισσότερο χάριν αστειότητας. Αν ήταν σοβαρό θα το συζητούσαμε».

Για τον Καστίγιο: «Για μένα δεν υπάρχει κάτι να πω, είναι και πάγια τακτική μου. Απλά θα πω ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δεν ξέρω τι έκανε τα τελευταία χρόνια, δεν τον παρακολούθησα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Για τον Καλίνσκι: «Τον περιμένουμε να έρθει σήμερα».


ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Κόντη είσαι... Φιλιππινέζα»

Δεν άφησαν αναπάντητες στον Ολυμπιακό τις δηλώσεις του Γιάννη Κόντη, αναφορικά με τη συμφωνία των «ερυθρολεύκων» με τον Χαβίτο και τα όσα επικριτικά σχόλια έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη για τους πειραιώτες. «Κύκλοι» της διοίκησης χαρακτήρισαν τον παράγοντα του Άρη ως... «Φιλιππινέζα του Πατέρα»!

«Το μόνο που έχουμε να πούμε για τα όσα ισχυρίστηκε είναι πως πρόκειται για Φιλιππινέζα του κυρίου Πατέρα. Όταν μάλιστα σφαγιάζεται η ομάδα του στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, χάνει τη φωνή του, δε μιλάει.

»Κι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αναρωτιόμαστε μόνο εμείς, αλλά και εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, η οποία εξέφρασε πρωτοσέλιδα την απορία της την επομένη του αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό», ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση των πειραιωτών προς τον Γιάννη Κόντη και τον Άρη.

ΠΑΕ Άρης: «Μαρινάκη δεν πήγες στρατό»

Στην αντεπίθεση πέρασε η πλευρά του Γιάννη Κόντη, μετά την επίθεση από κύκλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης.

Κύκλοι της «κίτρινης» ΠΑΕ επιτέθηκαν στον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως κάποιοι άλλοι».

«Ο Γιάννης Κόντης αποφοίτησε από τη σχολή εμποροπλοιάρχων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό ενώ εργάστηκε ως αξιωματικός στα ποντοπόρα πλοία.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε σήμερα στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως κάποιοι άλλοι», τόνισαν χαρακτηριστικά οι Θεσσαλονικείς.

18:45 Ρόδος: Ο δήμαρχος… ντετέκτιβ έκανε τσακωτούς τους αργοπορημένους υπαλλήλους!

Ποιος δεν έχει ακούσει -σε μορφή ανεκδότου- τις ιστορίες για τους δημόσιους υπαλλήλους που «είναι» στη δουλειά στις 7.30 αν και… φεύγουν από το σπίτι τους στις 8;

Ε, λοιπόν, ο νέος δήμαρχος Ροδίων, Στάθης Κουσουρνάς θέλησε να διαπιστώσει κατά πόσον έχουν δόση αληθείας αυτές οι ανέκδοτες ιστορίες!

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κουσουρνάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Σαββή και τον κάλεσε να μεταβεί έξω από το κτιριακό συγκρότημα της Πολεοδομίας της Νομαρχίας για να διαπιστώσουν την ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων. Η υπηρεσία υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του ενιαίου δήμου της Ρόδου.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος -επιθυμώντας να διαπιστώσουν αν υπάρχουν «φαινόμενα οκνηρίας»- περίμεναν υπομονετικά μέσα στα αυτοκίνητα τους για να διαπιστώσουν εάν θα προσέρχονταν στην εργασία τους κανονικά στις 7.30 π.μ. (όπως οφείλουν) οι εργαζόμενοι.

Μάταια όμως καθώς ο πρώτος φάνηκε στις… 8.15 π.μ., δηλαδή 45 ολόκληρα λεπτά μετά την έναρξη της βάρδιας!

Από εκεί και πέρα, ποιος τον είδε το δήμαρχο και δεν τον φοβήθηκε… Σε αυστηρό τόνο έδωσε εντολές στον αντιδήμαρχο να ελέγχονται καθημερινά όλες οι υπηρεσίες υπό την εποπτεία του τόσο για την ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων όσο και για την αποδοτικότητα τους αλλά και το βαθμό εξυπηρέτησης των πολιτών!

Σύμφωνα μάλιστα με όσα επικαλείται η εφημερίδα, κάποιοι από τους υπαλλήλους που δεν βρέθηκαν στη θέση τους αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις χωρίς να αποκλείεται να εφαρμοστεί και η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους. Ο ίδιος ο κ. Κουσουρνάς από την πλευρά του είπε ότι με αφορμή αυτό το περιστατικό θα υπάρξουν απροειδοποίητες επισκέψεις του ιδίου σε όλες τους υπηρεσίες του δήμου!

Μιλάμε δηλαδή για κανονικό δήμαρχο ντετέκτιβ δηλαδή…

Για βολή τορπίλης βγήκε στο πέλαγος το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Για βολή τορπίλης βγήκε χθες στο Μυρτώο Πέλαγος το νεοπαραληφθέν υποβρύχιο «Παπανικολής», στο πλαίσιο της εν πλω επιχειρησιακής εκπαίδευσης του πληρώματός του και κάτω από το αντίστοιχο πρόγραμμα του Αρχηγείου Στόλου, στη δύναμη του οποίου πλέον ανήκει.

Στο σκάφος, κατά την περίοδο που μεσολάβησε από την άφιξή του στην Ελλάδα στις 21 Δεκεμβρίου, φορτώθηκε οπλισμός και ελέγχθηκαν τα συστήματά του, ενώ το πλήρωμα έκανε και εν όρμω εκπαίδευση. Κατά την 6ήμερη εκπαίδευση στο Μυρτώο Πέλαγος θα γίνει υπό την επίβλεψη του Αρχηγείου Στόλου πλους ελέγχου ασφαλείας συστημάτων. Οι τορπίλες που φορτώθηκαν στο τύπου «214» υποβρύχιο «Παπανικολής» είναι οι SUT και SST 4, με τις οποίες εξοπλίζονται και τα παλαιότερα υποβρύχια τύπου «209». Το νέο υποβρύχιο έχει δυνατότητες για χρήση και πιο σύγχρονων τορπιλών, η αγορά των οποίων αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Το «Παπανικολής» είναι το πρώτο σκάφος της σειράς «214» της γερµανικής εταιρείας HDW _ ο πιο σύγχρονος τύπος µετά τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Το µεγαλύτερο ατού του είναι, κατά τους ειδικούς, το σύστηµα αναερόβιας πρόωσης, µια µορφή παραγωγής ενέργειας με κυψέλες καυσίμων που του επιτρέπει να µείνει κάτω από την επιφάνεια πάνω από 15 ηµέρες χωρίς αναπνευστήρα. Επιπλέον, το υποβρύχιο χαρακτηρίζεται από σημαντικά μειωμένα ακουστικά, θερμικά και μαγνητικά ίχνη, χάρη στα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευτεί, ενώ έχει αυξηθεί και το βάθος κατάδυσης αυτού του τύπου. Το νέο υποβρύχιο έχει εκτόπισμα 1.700 τόνων και μήκος 65 μέτρα.

Η Ελλάδα το 2000 παρήγγειλε τρία και αργότερα άλλο ένα, µε πρόβλεψη το πρώτο να γίνει στο Κίελο και τα άλλα 3 στον Σκαραµαγκά, όπου και ήδη κατασκευάζονται. Πρόσφατα παραγγέλθηκαν άλλα δύο σε αντικατάσταση προγράμματος εκσυγχρονισμού δύο παλαιών. Κατά τις πρώτες δοκιµές από το 2004 µέχρι το 2006 διαπιστώθηκαν προβλήµατα, το µεγαλύτερο των οποίων ήταν η εµφάνιση κλίσης κατά την ανάδυση σε θάλασσα µε µεγάλο κυµατισµό. Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και το σκάφος, όπως ανακοινώθηκε, έχει πιστοποίηση.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ήταν το πρώτο ξένο Ναυτικό που παρήγγειλε υποβρύχιο με σύστημα αναερόβιας πρόωσης με κυψέλες καυσίμων. Σύμφωνα με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σήμερα το «Παπανικολής» είναι το 11ο υποβρύχιο με κυψέλες καυσίμων που βρίσκεται στην υπηρεσία των γερμανικών, ελληνικών, ιταλικών, κορεατικών και πορτογαλικών ναυτικών δυνάμεων.

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

http://img.protothema.gr/093D11F5A3EE1640E1E8975B6EEF1D8E.jpgΣυνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 20 αεροσκάφη - τα έξι οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο οκτώ παραβάσεις και πέντε παραβιάσεις.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

«Μήνυμα» Μέρκελ στην Άγκυρα: «Δεν μπορεί να κλείσει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο»

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/01/75836_1929.jpgΌσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε -μετά τις συνομιλίες της με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια- πόσο συμβατή είναι η τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση.

Συναφώς, σχολίασε, υπάρχουν οκτώ κεφάλαια, τα οποία ούτε καν μπορούν να ανοίξουν.

Σε άλλη ερώτηση, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι συναισθηματικά καταλαβαίνει παρά πολύ καλά τι σημαίνει η διαίρεση της Κύπρου. Όμως, παρατήρησε, στην πράξη υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία είναι διαφορετικά στην Κύπρο απ' ό,τι ήταν στη Γερμανία. «Γι' αυτό αμφιβάλλω, αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γερμανική επανένωση ως μοντέλο» επισήμανε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπέδειξε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και σημείωσε πως, όταν εξευρεθεί λύση, η Γερμανία, ως ομοσπονδιακό κράτος, θα μπορούσε να προσφέρει την εμπειρία της στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας, αφού ευχαρίστησε την κα. Μέρκελ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου στη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη και σε ζώνες, που γειτνιάζουν με άλλες χώρες, αφού συνυπογράψει με αυτές, να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο.

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα να μας πει ότι, επειδή υποφέρουμε από την κατοχή και η χώρα μας είναι διαιρεμένη, δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνες. Αυτή είναι λογική του παράλογου που χρησιμοποιεί η Τουρκία» τόνισε.

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε: «Δεν θέλουμε να την κρατούμε όμηρο, όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να μην αναγνωρίζει μία χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αρνείται επίμονα να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, το οποίο η ίδια υπέγραψε».

Στη συνέχεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τη διαίρεση, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λευκωσίας, της μόνης διχοτομημένης πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ανατολικογερμανίδα κα. Μέρκελ, με την εμπειρία του τείχους του Βερολίνου, αντίκρισε τη διχοτομημένη Λευκωσία από το παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, που βρίσκεται στην ταράτσα του ιστορικού ξενοδοχείου «Λήδρα Πάλας» επί της «νεκρής ζώνης».

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέβηκε με τα πόδια πέντε ορόφους, για να φθάσει στο παρατηρητήριο, γιατί στο ξενοδοχείο, που από το 1974 εδρεύει απόσπασμα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Στο παρατηρητήριο η κα. Μέρκελ ενημερώθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

protothema.gr

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια: Μπουνιές στην προπόνηση του ΠΑΟ μεταξύ Πλεσί και Λάζαρου

http://static.doldigital.net/webstatic/62910C2538DF22072239453441246301.jpgΝέο επεισόδιο είχαμε μέσα σε λίγες μέρες μεταξύ ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Μετά την ένταση που υπήρξε στα αποδυτήρια ανάμεσα στον Λέτο και τον Κατσουράνη, αμέσως μετά το παιχνίδι των «πράσινων» με τον Άρη, στην προπόνηση της Τρίτης, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του Πλεσί και του Χριστοδουλόπουλου. Οι δύο παίκτες κλήθηκαν σε απολογία από τη διοίκηση, με την τιμωρία για τον Γάλλο να είναι άμεση, αφού του απαγορεύτηκε να προπονείται με την ομάδα.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο παιχνίδι με την Καβάλα, καθώς στην πρώτη προπόνηση της εβδομάδας, ύστερα από διήμερο ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Νταμιέν Πλεσί και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Λίγες μέρες μετά το σκηνικό που έγινε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κατσουράνη και Σεμπάστιαν Λέτο, οι οποίοι αντάλλαξαν... γαλλικά μετά το παιχνίδι με τον Αρη, με αφορμή ένα λάθος του «Κατσούρ», από το οποίο προήλθε η ευκαιρία του Χαβίτο στις καθυστερήσεις, σημειώθηκε και άλλο επεισόδιο με παίκτες του «τριφυλλιού».

Αυτή τη φορά, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και είχε πρωταγωνιστές τον Νταμιέν Πλεσί και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Όλα ξεκίνησαν από κάποιες παρατηρήσεις που έκανε ο Γάλλος στον Λάζαρο σε μία άσκηση με σέντρες, οι οποίες προφανώς κατέληγαν στα... πουλιά, αντί να πηγαίνουν στους παίκτες που ήταν μέσα στην περιοχή.

Ο Λάζαρος αντέδρασε βρίζοντας τον Πλεσί, ο Γάλλος έγινε... Τούρκος και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Έλληνα μεσοεπιθετικού, με συνέπεια να μπουν στη μέση οι συμπαίκτες τους και να αποτρέπουν τα χειρότερα.

Αν και όλοι νόμιζαν ότι η «φωτιά» έσβησε εκεί, εντούτοις είχε και συνέχεια στα αποδυτήρια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Πλεσί έριξε μπουνιά στον Χριστοδουλόπουλο, με τους υπόλοιπους «πράσινους» να παίζουν και πάλι το ρόλο των ειρηνοποιών για να χωρίσουν τους δύο παίκτες.

Αμφότεροι κλήθηκαν σε απολογία από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, με τον Πλεσί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι του ανακοινώθηκε πως από δω και στο εξής δεν θα προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σε ένδειξη τιμωρίας.

in.gr

ΠΑΟΚ: Οι Άραβες..ξανάρχονται! (Ανέκδοτο έχουμε γίνει...)

http://www.skai.gr/files/temp/667B6158E8BD0B5C823F2EC18AE89FCB.jpgΈμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος των Αράβων για να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ, έχουν στα… χέρια τους πλέον στην ΠΑΕ, καθώς στα γραφεία έφτασε την Τρίτη (11/1) το πενταετές business plan που προτείνουν.

Μέχρις στιγμής, επίσημα από την πλευρά των Αράβων υπήρχε μόνο μία ανακοίνωση επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντός τους για να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ. Πλέον, φαίνεται ότι η υπόθεση προχωράει κανονικά, καθώς οι διοικούντες την ΠΑΕ, έχουν στα χέρια του ένα επίσημο πλάνο των επενδυτών που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον τους παραμένει ζεστό.

Ωστόσο, από την ΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρό της Θοδωρή Ζαγοράκη, κρατάνε χαμηλούς τόνους και παραμένουν συγκρατημένοι. Μάλιστα, η επίσημη θέση λέει ότι: «Ναι όντως πήραμε το business plan. Στο εξής σταματάμε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση και περιμένουν την τελική τους απόφαση που θα γίνει γνωστή μέσω της επικείμενη συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου των Αράβων, κ. Οντέι».

Προχωράει του Φερνάντες

Στα μεταγραφικά, ανεξάρτητα με την υπόθεση των Αράβων επενδυτών, φαίνεται ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην περίπτωση του Νταρίο Φερνάντες. Στον ΠΑΟΚ από την στιγμή που έπεσε στο κενό η προσπάθεια για την επιστροφή του Σορλέν, έστρεψαν την προσοχή τους στον Αργεντινό. Η επιθυμία της διοίκησης είναι να αποκτηθεί ως ελεύθερος και να του προσφέρουν συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Πάντως, με δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες για τον συγκεκριμένο παίκτη, η Μπεϊτάρ στην οποία ανήκει, φέρεται να επιδιώκει να βάλει στα ταμεία της κάποιο χρηματικό ποσό από την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Επέστρεψε ο Ίβιτς

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Μάκη Χάβο στη προπόνηση της Τρίτης, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό μετά από ένα μήνα απουσίας δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Αν τις επόμενες μέρες ο Σέρβος μέσος δεν νιώσει ενοχλήσεις, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό βόλου. Το ίδιο ισχύει και για τον Στέλιο Μαλεζά που επίσης προπονήθηκε κανονικά. Αντίθετα, για προληπτικούς λόγους, ο Αθανασιάδης έκανε ατομικό αλλά αύριο αναμένεται να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα.

skai.gr

Χειροπέδες στον Γκλέτσο - Νύχτα στα κρατητήρια

Την νύχτα στα κρατητήρια θα περάσει ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη, το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ο νεοκλεγείς δήμαρχος, συνελήφθη το μεσημέρι, καθώς για δεύτερη φορά ξήλωσε τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια της Πελασγίας στη Στυλίδα, έχοντας στο πλευρό του το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία εκμετάλλευσης των διοδίων βρίσκεται στα διόδια για να κλείσουν και πάλι τις παράπλευρες μπάρες, που γκρέμισε το πρωί ο νεοκλεγείς δήμαρχος.

Παράλληλα, συνεδριάζει και το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα.

Το μεσημέρι οι άνδρες της αστυνομίας περίμεναν τον δήμαρχο της Στυλίδας, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, όπου και του φόρεσαν χειροπέδες, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας. Η μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα, μέσα σε τζιπ με φιμέ τζάμια και με τη συνοδεία αυτοκινήτων με αστυνομικές δυνάμεις.

Για να μην καταφέρουν οι δημοσιογράφοι να πάρουν φωτογραφίες, άνοιξαν την πόρτα του γκαράζ και οδήγησαν το τζιπ κατευθείαν στο υπόγειο του αστυνομικού τμήματος.

Εις βάρος του Απόστολου Γκλέτσου έχει σχηματισθεί δικογραφία, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παραβίαση διατάξεων του ΚΟΚ.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επικρίνει την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, μιλώντας γαι "απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση". Επίσης, καλεί τον λαό να καταδικάσει την ενέργεια αυτή γιατί "στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς".

Το καστ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών επιστρέφει στο... Χόμπιτ

http://static.doldigital.net/webstatic/97CA41BDC5C4DD3E6ED32C77A3429FB4.jpgΟυέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία
Επιστρέφουν στη... Μέση Γη οι πρωταγωνιστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για την ταινία Το Χόμπιτ. Ίαν Μακ Κέλεν και Άντι Σέρκις θα επαναλάβουν τους ρόλους τους, ενώ την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν και οι Ελάιζα Γουντ, Ορλάντο Μπλουμ και Κέιτ Μπλάνσετ. Το έπος του Πήτερ Τζάκσον μετά από πολλές καθυστερήσεις και προβλήματα φαίνεται ότι οδεύει τελικά στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Ίαν Μακ Κέλεν συμφώνησε να αναλάβει το ρόλο του μάγου Γκάνταλφ, ενώ ο Άντι Σέρκις θα επιστρέψει ως Γκόλουμ.

Κέιτ Μπλάνσετ (Γκαλάντριελ) και Ελάιζα Γουντ (Φρόντο) θα εμφανιστούν στο φιλμ, ενώ σε συζητήσεις για να επαναλάβουν τους ρόλους τους είναι ο Ορλάντο Μπλουμ (ξωτικό Λέγκολας), ο Κρίστοφερ Λι (Σάρουμαν) και ο Ίαν Χολμ σε μια γηραιότερη εκδοχή του ήρωα της ταινίας Μπίλμπο Μπάγκινς.

Τα γυρίσματα της ταινίας με σκηνοθέτη τον Πήτερ Τζάκσον (που ήταν υπεύθυνος και για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο στη Νέα Ζηλανδία.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο Μάρτιν Φρίμαν που θα ερμηνεύσει το χόμπιτ Μπίλμπο Μπάγκινς, θείο του Φρόντο, σε νεότερη ηλικία.

Στόχος της Warner Bros. είναι η ταινία να κυκλοφορήσει στις αίθουσες σε δύο μέρη: το πρώτο τον Δεκέμβριο του 2012 και το δεύτερο έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο πρώην Γεν. Δ/ντης Εξοπλισμών στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Ο πρώην Γεν. Δ/ντης Εξοπολισμών μιλά στον Αλέξη Παπαχελά και στον Τάσο Τέλλογλου στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη και αποκαλύπτει για πρώτη φορά ολόκληρο το παρασκήνιο για τα υποβρύχια:



Για τα καραγκιοζιλίκια ΓΑΠ που θέλει να μαζέψει 1 εκ υπογραφές για την έκδοση Ευρωομολόγου

Τη σκυτάλη της κοροϊδίας των εργαζομένων στη χώρα μας πήρε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με δημαγωγικές δηλώσεις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την «πρωτοβουλία πολιτών» της ΕΕ για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της δημιουργίας «ευρωομολόγου».

Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου (ΣΣ. Όπως υποψιάζεστε το κείμενο είναι από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ αλλά το βάζουμε γιατι εξηγεί ακριβώς την κοροϊδία που παίζεται με τις υπογραφές που θέλει να συλλέξει ο Γιωργάκης) εν χορώ στηρίζουν την «πρωτοβουλία», επιδιώκοντας τη μαζική ενσωμάτωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην κυρίαρχη αστική πολιτική. Από κοντά οπορτουνιστές του ΚΕΑ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που στο 3ο Συνέδριο του ΚΕΑ αποφάσισαν να ξεκινήσουν κι αυτοί συλλογή υπογραφών, σύμφωνα με τη διαδικασία της «πρωτοβουλίας πολιτών», για την ίδρυση ενός «Ευρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης, χωρίς μηχανισμούς στήριξης στο ΔΝΤ...»...

Η «πρωτοβουλία πολιτών» και οι πραγματικοί στόχοι της ΕΕ

Η «πρωτοβουλία πολιτών» προβλέπει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας εκ μέρους πολιτών της ΕΕ, που με τη συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών θα μπορεί να ζητήσει από την Επιτροπή «να υποβάλει πρόταση έκδοσης νομικής πράξης της Ενωσης για την εφαρμογή των συνθηκών»....

Να, λοιπόν, τι προβλέπει ο Κανονισμός στον οποίον συμφώνησαν Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ:

  • Η Επιτροπή πρέπει να δώσει την έγκρισή της πριν τη συλλογή των υπογραφών.
  • Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας εξαρτάται από την άδεια της Επιτροπής, η οποία μπορεί να μην την επιτρέψει αν κρίνει ότι η προτεινόμενη πρωτοβουλία αντίκειται προφανώς στις αξίες της Ενωσης, όπως αυτές ορίζονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας ή βρίσκεται εκτός του πλαισίου των εξουσιών της Επιτροπής ή για άλλους τεχνικούς και υποκειμενικούς λόγους. Είναι εμφανές λοιπόν ότι δεν μπορούν να γίνουν προτάσεις που να αφορούν τις ίδιες τις Συνθήκες της ΕΕ και την τροποποίησή τους. Ιδίως τις τέσσερις ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου, που θέσπισε η Συνθήκη του Μαάστριχτ.
  • Δεν επιτρέπονται πρωτοβουλίες που θίγουν τις κεντρικές πολιτικές της ΕΕ, όπως για παράδειγμα την αντιλαϊκή «Στρατηγική ΕΕ 2020». Επίσης, δεν επιτρέπονται προτάσεις που να «θίγουν» τις αξίες της Ενωσης, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης - την «κοινωνική οικονομία της αγοράς με ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό», όπως ορίζεται στις Συνθήκες της ΕΕ...
  • Αν η πρόταση εγκριθεί, τότε οι οργανωτές έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για τη συλλογή των υπογραφών. Οι κατάλογοι υπογραφών πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον από το 1/4 των κρατών - μελών (7 χώρες) και για κάθε χώρα ο αριθμός των υπογραφών πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό των ευρωβουλευτών τους επί 750, δηλαδή για την Ελλάδα σε 16.500. Και εδώ οι όροι φακελώματος είναι καθοριστικοί. Απαιτείται π.χ. για την Ελλάδα ο υπογράφων να αναφέρει τα εξής στοιχεία: πλήρες Ονομα και Επώνυμο, μόνιμη Κατοικία (οδός, αριθμός, ταχ. κώδικας, πόλη, χώρα), Ημερομηνία και Τόπο Γέννησης, Υπηκοότητα, Προσωπικό αριθμό ταυτότητας/Είδος και Αριθμός εγγράφου Ταυτότητας, ημερομηνία και υπογραφή, ενώ ο συλλέγων τις υπογραφές πρέπει να επαληθεύει τα στοιχεία. Οι κατάλογοι των υπογραφών ελέγχονται από τις κρατικές αρχές των χωρών - μελών σύμφωνα με τη νομοθεσία τους και πιστοποιούνται εντός τριών μηνών από την κατάθεσή τους. Ταυτόχρονα γίνεται έλεγχος για τους πόρους και τις τυχόν χρηματοδοτήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή των υπογραφών.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Επιτροπή δεν έχει καμία υποχρέωση να προτείνει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία δέσμευση για το περιεχόμενό της. Ετσι, μετά από όλη αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία και την αποδοχή της ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας, η Επιτροπή δεν είναι καν υποχρεωμένη να προτείνει νομικές ρυθμίσεις, καλείται μόνο εντός τριών μηνών να εκθέσει τα συμπεράσματά της σχετικά με την πρωτοβουλία πολιτών και να ανακοινώσει αν θα προβεί ή όχι σε ενέργειες.

Αυτή, λοιπόν, είναι η «δημοκρατικότητα» της ΕΕ που κατοχυρώνει δήθεν η «πρωτοβουλία πολιτών». Πρώτα πρέπει να δώσει την άδειά της η Επιτροπή, να είναι σύμφωνη με τις αξίες της ΕΕ και να μη θίγει τις Συνθήκες της ΕΕ. Μετά πρέπει να περάσει μια πολυδαίδαλη γραφειοκρατική διαδικασία και το φακέλωμα από τις υπηρεσίες των κρατών - μελών. Και αφού συγκεντρωθούν οι υπογραφές η Επιτροπή μπορεί να τις πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

Αχρηστη και επικίνδυνη για τους λαούς, χρήσιμη για τους κεφαλαιοκράτες

Από την άλλη δεν πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός ότι τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, από περισσότερες χώρες, με τη χρήση πολλών γλωσσών, με πολλαπλούς μηχανισμούς ελέγχου των υπογραφών και των πόρων, μπορούν να αναλάβουν και να υλοποιήσουν μόνο έμπειρες οργανώσεις, με σημαντικές τεχνικές και οργανωτικές υποδομές, που θα διαθέτουν τεχνογνωσία, διεθνική οργάνωση, σημαντικούς πόρους, διαρκή και επαγγελματική απασχόληση ατόμων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι τέτοιας έκτασης πρωτοβουλίες μπορούν αναλάβουν και να υλοποιήσουν πρακτικά μόνο μεγάλες ΜΚΟ συνδεδεμένες με μονοπωλιακούς ομίλους ή επιχειρηματικές ενώσεις του κεφαλαίου (άμεσα ή έμμεσα με τη σύσταση αντίστοιχων μηχανισμών), με ανάλογη κυβερνητική, κρατική στήριξη ή ανεπίσημα ακόμη και οι ίδιες οι αστικές κυβερνήσεις, όπως εξάλλου έσπευσε να προαναγγείλει ο Γ. Παπανδρέου.

Ετσι, για παράδειγμα, η τελευταία πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών 6 χωρών της ΕΕ - Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας, Λετονίας, Πολωνίας - που με επιστολή τους στην Επιτροπή ζητούν την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού και την ποινικοποίηση της αναφοράς και υπεράσπισης των σοσιαλιστικών καθεστώτων θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε «πρωτοβουλία πολιτών», αφού το Συμβούλιο της ΕΕ έχει ήδη ζητήσει από την Επιτροπή να εξετάσει το ζήτημα και να του υποβάλει έκθεση με προτεινόμενες δράσεις, η Επιτροπή έχει προχωρήσει σε πρώτη ανταλλαγή απόψεων εν είδει δημόσιας ακρόασης, έχουν συσταθεί επιτροπές πρωτοβουλίας σε περισσότερες χώρες, κινητοποιούνται φορείς και κυρίως άφθονο χρήμα.

Βρούτσης: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην καταργήσει την "5ετια της παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων", όπως σχεδιάζει

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν συχνές αλλαγές στις παραμέτρους του Φορολογικού μας Συστήματος. Είναι ανάγκη, όμως, κάθε φορά να τηρούνται με συνέπεια τα ακόλουθα κριτήρια:

* Η αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων
* Η δικαιοσύνη για την κατανομή των φορολογικών βαρών
* Η σταθερότητα στους βασικούς άξονες του Φορολογικού Συστήματος
* Η απλούστευση των διαδικασιών τήρησης και ελέγχου της φορολογικής νομοθεσίας

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως προβλήθηκε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», να καταργήσει την 5ετια της παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων, αντιστρατεύεται όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Μειώνει την αποδοτικότητα των ελέγχων, αφού θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την αναβολή της επιτάχυνσης των αναγκαίων ελέγχων.

Καταδικάζει τις επιχειρήσεις σε πρόσθετο γραφειοκρατικό κόστος, προκειμένου να κρατούν ενεργά τα βιβλία, στοιχεία και λοιπά παραστατικά για όσο χρόνο, πέραν της 5ετιας, το κράτος θα αναβάλλει τον έλεγχό τους.

Αλλάζει μια σταθερά του Φορολογικού μας Συστήματος – που καθιερώθηκε με το Ν. 2238/1994 - και οδηγεί τις επιχειρήσεις σε μια ιδιότυπη και μακρόχρονη «φορολογική ομηρία», εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τον φοροεισπρακτικό του μηχανισμό.

Στέλνει λάθος μήνυμα σε επιχειρήσεις και επενδυτές, που αναζητούν σταθερότητα, μειωμένο γραφειοκρατικό κόστος και απλούστευση διαδικασιών, για να αποφασίσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Καλούμε την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την πρόθεσή της αυτή και να προσαρμόσει τις όποιες αλλαγές σχεδιάζει στις ανάγκες της χειμαζόμενης οικονομίας μας.

Οι πολιτικές της Ανάπτυξης, δεν υπηρετούνται με βήματα προς τα πίσω

Ασάνζ: «Σταματήστε να υποκινείτε τη δολοφονία μου»

Δημοσιοποίησε δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων που τον θέλουν νεκρό

Τη δολοφονία του Τζούλιαν Ασάνζ υποκινούν Αμερικανοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όπως υποστήριξε σήμερα ο ίδιος, καλώντας τις αμερικανικές αρχές να οδηγήσουν αυτά τα άτομα στη δικαιοσύνη.

Το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με επιφανείς προσωπικότητες των Η.Π.Α. που φέρονται να προτρέπουν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες να σκοτώσουν τον Ασάνζ.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το
Wikileaks, λίγο μετά τις 5 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ζητεί από συγκεκριμένους Αμερικανούς πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να συνηγορούν υπέρ της δολοφονίας του ιδρυτή του.

Έφτιαξαν site με τις επίμαχες δηλώσεις

Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται ένας σύνδεσμος που παραπέμπει στον ιστότοπο PeopleOKWithMurderingAssange.com, ο οποίος σταχυολογεί δηλώσεις διαφόρων προσωπικοτήτων που «προωθούν» την ιδέα της δολοφονίας του Ασάνζ.

Κάθε φορά που ο χρήστης ανανεώνει την αρχική σελίδα, εμφανίζεται η δήλωση ενός διαφορετικού προσώπου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Σάρα Πέιλιν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων, αρθρογράφοι εφημερίδων και τηλεοπτικοί σχολιαστές.

Ορισμένοι εξ’ αυτών, μάλιστα, εμφανίζονται να προτρέπουν ανοιχτά τους πολίτες να δολοφονήσουν τον 40χρονο Αυστραλό.

«Πυροβολήστε τον»

«Ένας νεκρός δεν μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα. Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής, οπότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πυροβολήστε παράνομα αυτόν τον κερατά», δήλωσε σε «ζωντανή» σύνδεση ο Μπομπ Μπέκελ, σχολιαστής του δικτύου Fox News.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι Αμερικανός πολίτης και δεν έχει συνταγματικά δικαιώματα. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να τον σκοτώσει η CIA», έγραψε πρόσφατα ο ιστολόγος Τζον Χόκινς, προσθέτοντας:

«Αν αύριο πυροβολήσουν τον Τζούλιαν Ασάνζ στο κεφάλι ή αν το αυτοκίνητό του ανατιναχθεί όταν βάλει το κλειδί στη μηχανή, τι μήνυμα νομίζετε ότι θα σταλεί για τη δημοσίευση ευαίσθητων δεδομένων στην Αμερική;».

«Το προσωπικό και οι συνεργάτες του Wikileaks αποτελούν στόχο μιας άνευ προηγουμένου βίαιης ρητορικής από διακεκριμένες προσωπικότητες στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της Σάρα Πέιλιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Wikileaks.

Η Πέιλιν φέρεται να έχει προβεί στην εξής δήλωση: «Γιατί ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν έχει κυνηγηθεί με τον ίδιο τρόπο που καταδιώκουμε την Αλ Κάιντα και τους ηγέτες των Ταλιμπάν;».

«Να κατηγορηθούν για υποκίνηση δολοφονίας»

Το δελτίο Τύπου του Wikileaks περιλαμβάνει δήλωση του Τζούλιαν Ασάνζ, οι οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει οργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμο που να είναι τόσο αφοσιωμένη υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου όσο το Wikileaks. Όμως όταν κορυφαίοι πολιτικοί και σχολιαστές των Μ.Μ.Ε. ζητούν τη θανάτωση συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων, τότε πρέπει να κατηγορηθούν για υποκίνηση δολοφονίας».

«Εκείνοι που παρακινούν σε δολοφονία αξίζουν το ίδιο μερίδιο ενοχής που αξίζουν όσοι σηκώνουν ένα όπλο και τραβούν τη σκανδάλη», δηλώνει ο Ασάνζ και καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες «να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, διώκοντας όσους έχουν κάνει αυτές ή άλλες παρόμοιες προτροπές σε φόνο».

«Μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να περιλαμβάνει εξέχοντα μέλη της κοινωνίας που συνεχώς απευθύνουν εκκλήσεις για τη δολοφονία άλλων ατόμων ή ομάδων», καταλήγει ο Ασάνζ.

Σημειώνεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταγγείλει -στις 20 Δεκεμβρίου- ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του από στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Χάνω περίπου 500.000 ευρώ την εβδομάδα»

Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής του Wikileaks υποστήριξε ότι το site χάνει περίπου 500.000 ευρώ την εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε να δημοσιεύει τα επίμαχα διπλωματικά έγγραφα.

«Για να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω», δήλωσε στις ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24 Heures, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς χάνονται αυτά τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Visa και η MasterCard, είχαν μπλοκάρει στις αρχές του περασμένου μήνα τη χρηματοδότηση του Wikileaks, εμποδίζοντας τη ροή των χρημάτων που έστελναν οι υποστηρικτές του μέσω πιστωτικών καρτών.

TA NEA

Διοξίνη και σε χοιρινά βρέθηκε στη Γερμανία

Schwein im Stall Για πρώτη φορά αποδείχθηκε στη Γερμανία η μόλυσνη χοιρινού κρέατος με διοξίνες. Ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και τα μολυσμένα λίπη που χρησιμιποιήθηκαν σε ζωοτροφές πουλερικών χρησιμοποιήθηκαν και σε μονάδες χοιρινών.

Η αυξημένη τιμή διοξίνης βρέθηκε μετά από έλεγχο που έγινε σε ζώο που σφάχτηκε επί τούτου, στην περιοχή του Αννοβέρου που είναι και το επίκεντρο του προβλήματος. Όλα τα ζώα της εκτροφής θανατώθηκαν και αποτεφρώθηκαν, ενώ δεν έγινε γνωστό πόσο πάνω από το όριο ήταν η τιμή που βρέθηκε. Σε μια δεύτερη εκτοφή χοίων, βρέθηκε μια τιμή κοντά στο όριο και θα γίνουν και άλλες εξετάσεις.

Σταδιακά ελέγχονται όλες οι μονάδες, μία-μία και στις "καθαρές" επιτρέπεται να διακινούν τα προϊόντα τους. Μέχρι τώρα συνεχίζουν να είναι "αποκλεισμένες" 558 μονάδες χοιρινών και πουλερικών.

Έτοιμος να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς ο Παπ... στις ασκήσεις εδάφους εννοείται... Τριπλή ρεβέρς κολοτούμπα: Η Ευρωζώνη φταίει!!!... και ο Καραμανλής;

Στις γενικότερες αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τη διατήρηση των σπρεντ σε επίπεδα ρεκόρ, εννέα μήνες μετά την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας.

"Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα συστημικό θέμα για την Ευρώπη", ανέφερε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει εξελίξεις, μέσα στο επόμενο δίμηνο, όσον αφορά στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Σημείωσε ότι περιμένει από τις Βρυξέλλες να λάβουν "μείζονα απόφαση", η οποία "θα ξεκαθαρίσει μια και δια παντός το ζήτημα της διατηρησιμότητας χρέους στην ευρωζώνη".

"Όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί που πρέπει να ενεργοποιηθούν θα είναι εκεί ώστε να πεισθούν οι αγορές ότι η ευρωζώνη θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, θα υπερασπιστεί το νόμισμά της, θα υπερασπιστεί τις χώρες που κάνουν ότι πρέπει να κάνουν ώστε να είναι δημοσιονομικά υπεύθυνες και επίσης ανταγωνιστικές στην ευρωζώνη", πρόσθεσε.

Κινδυνεύει το Brisbane από τις πλημμύρες στην Αυστραλία!

Στο Brisbane, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας με πληθυσμό πάνω από 1 εκ έφτασαν οι πλημμύρες που μαστίζουν εδώ και μέρες το ΒΑ τμήμα της χώρας. Σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι αναμένουν να πλημμυρίσουν 6.500 σπίτια και καταστήματα από το ανέβασμα της στάθμης, που θα κορυφωθεί την Πέμπτη, του ομώνυμου ποταμού που διαπερνά την πόλη. 15.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν ενώ 3.500 έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πολιτείας του Queensland, από τις πλημμύρες υπάρχουν 8 νεκροί, ενώ ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν και 72 αγνοούμενοι.

Εν τω μεταξύ χθες μια ξαφνική πλημμύρα πέρασε μέσα από την πόλη Toowoomba. Από τη δύναμη του νερού δεν γλύτωσε τίποτα όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ (έτους αυτή τη φορά): Στο 5,2% ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου

Άλμα κατέγραψε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο φτάνοντας στο 5,2%, από 4,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Δεκεμβρίου 2010, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, προκύπτει αύξηση 5,2%, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2010, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 10 - Δεκεμβρίου 10, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 09 - Δεκεμβρίου 09, παρουσίασε αύξηση 4,7%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2010, προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις των δεικτών:

α) Κατά 0,1% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα λαχανικά νωπά και ψάρια νωπά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.

β) Κατά 1,3% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στο πετρέλαιο θέρμανσης.

γ) Κατά 0,8% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνης). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας.

δ) Κατά 0,7% της ομάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ & Εστιατόρια», λόγω της επιβάρυνσης των τιμών των σερβιριζόμενων ειδών (φαγητών, ποτών, αναψυκτικών και καφέ) από το Δώρο των Χριστουγέννων.

ε) Κατά 0,3% της ομάδας «Aλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω της επιβάρυνσης, κυρίως, των τιμών των κουρείων-κομμωτηρίων από το Δώρο Χριστουγέννων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις των δεικτών:

1) Κατά 1,9% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : λαχανικά νωπά, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, γλυκά-ζαχαρωτά.

2) Κατά 18,9% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.

3) Κατά 2,3% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

4) Κατά 7,5% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών και των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας.

5) Κατά 2,1% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.

6) Κατά 0,1% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ιατρικών, οδοντιατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων. 7

7) Κατά 15,1% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη : αυτοκίνητα, καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας.

8) Κατά 1,8% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών της κινητής τηλεφωνίας.

9) Κατά 1,3% της ομάδας «Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : μικρά είδη αναψυχής- άνθη-κατοικίδια ζώα, βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφική ύλη-σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής.

10) Κατά 0,1% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων .

11) Κατά 2,9% της ομάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ & Eστιατόρια», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα). Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

12) Κατά 4,7% της ομάδας «Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.

Στο 4,9% το επιτόκιο στην πρώτη έκδοση εντόκων γραμματίων

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και το αρνητικό κλίμα της οικονομίας το επιτόκιο κατά την δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,9%.

Παρόλο που ήταν λίγο ψηλότερο από την προηγούμενη δημοπρασία (4,82%) δεν ξεπέρασε το 5%.

Επίσης, το Δημόσιο κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 1,95 δις ευρώ έναντι 1,5 δις που επιθυμούσε. Τα 450 εκατ. ευρώ προέκυψαν από μη ανταγωνιστές προσφορές, ενώ μέχρι τις 13 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές που θα αγγίζουν το 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Τέλος, το μεγάλο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών βοήθησε στο να διαμορφωθεί ο συντελεστής κάλυψης στο 4,99.

star.gr

Διόρθωσαν τα μισά λάθηοι ΠΑΣΟΚοι του sync

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIpPtFiV-VAuI-6z3YGUz-udiejltU_GQmJK3BMDDVtePngpDs4nV0Vam57ePqiaTNjmXaRDK0dV-vgrfeho_EZPYXcrLD87-gLmqZvBv6aoNVDXWEXw24L4JY8as-XSidSLEVsg7PgMMM/s1600/sync1.JPGΟι ΠΑΣΟΚοι του "έγκυρου" sync διόρθωσαν τα μισά "λάθη" που είχαν: Έβγαλαν το περίεργο blog που εμφάνιζαν 5ο και απεκατέστησαν την τάξη μερικώς... άντε να διορθώσουν και τις μπαρούφες στα αγαπημένα, όπου εμφανίζουν πρώτο ένα ραδιοφωνικό σταθμό και δεύτερο το troktiko που έχει κλείσει εδώ και μήνες... μπας και κερδίσουν λίγη αξιοπιστία...

Αλήθεια ρε Δρανδάκη τι έχεις σπουδάσει και μας λες ότι κάνεις και «teach at the Panteion University of Athens as a visiting professor»... «visiting professor»;;; έτσι λέμε τώρα τους "επιστημονικούς" συνεργάτες που χώθηκαν στο Πάντειο;

Περίεργο πάντως... γιατί κανένας από τους συμμαθητές σου δεν θυμάται να πέρασες σε κάποια σχολή όταν τελειώσατε το σχολείο... τι παίχτηκε μετά; Κανά ανοικτό Πανεπιστήμιο και συ σαν το Ρουσόπουλο που τον κατακρίνεις

Βλάχος: Το Βατοπαίδι έγινε για να μην αλλάξει χρήση το Ολυμπιακό ακίνητο και το πάρει ανταγωνιστής του Κοντομηνά!!!

Υπόθεση Βατοπεδίου: Ο πρόξενος, η κατάθεση και η γρίνια στο ΠΑΣΟΚ! Μια ενδιαφέρουσα διάσταση στο "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου βάζει η παρακάτω ανάρτηση. Με την αθώωση του Ρουσόπουλου, που τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός και ο διοργανωτής του "σκανδάλου", το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται και επίσημα ότι δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός και όλες αυτές οι παπαριές που έλεγαν. Μένει λοιπόν να δούμε ποια η σκοπιμότητα που ο ALPHA ανέδειξε με τόση λύσσα το θέμα, πριν το παραλάβει το σύστημα ΠΑΣΟΚ για τα περαιτέρω.

Όπως προκύπτει από κατάθεση του γνωστού βλαχοδημοσιογράφου στην εξεταστική όλη η ιστορία ξεκίνησε επειδή ο Κοντομηνάς δεν ήθελε να αλλάξει χρήση το Ολυμπιακό ακίνητο. Προφανώς έμαθε ότι ενδιαφερόταν να το αγοράσει κάποιος ανταγωνιστής του από τον χώρο της υγείας και ξεκίνησε αυτό το λυσσαλέο πόλεμο για να αποτραπεί η αλλαγή χρήσης του ακινήτου με τον θόρυβο που θα δημιουργούσε... όπως λέει και ο βλαχοδημοσιογράφος στην κατάθεσή του: «Ο αντικειμενικός σκοπός της αποκάλυψης επετεύχθη»... με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το ακίνητο όχι μόνο δεν άλλαξε χρήση αλλά δεν κατέληξε και στο ανταγωνιστή του Κοντομηνά.

Αντιγράφω από το newpost.gr

Η πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου έχει αρχίσει-ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων- να προκαλεί έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού.

Μετά την απαλλαγή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου απο την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Αριστεράς δημιουργούνται νέα δεδομένα αλλά και σοβαρός σκεπτικισμός στην υπό εξέλιξη υπόθεση. Γιατί ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή είχε θεωρηθεί ο εμπνευστής των ανταλλαγών αλλά και ο ηθικός αυτουργός κάτι το οποίο τελικά δεν διεφάνη ούτε κατά την διάρκεια των δυο εξεταστικών, ούτε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Εάν μάλιστα θεωρηθούν έγκυρα τα πρόσφατα έγγραφα απο το intelligence report τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρουν ότι: «Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου...».

Και συμπληρώνει ότι “Σε ερώτησή μας ότι η όποια ζημιά στο πρόσωπο του Ρουσόπουλου θα πλήξει ευθέως και τον Καραμανλή, η πηγή μας απάντησε: «Όποιος καταλαβαίνει τι του γίνεται, ας αναλάβει και τις ευθύνες των πράξεών του. Τέρμα τα παιδιαρίσματα και οι κολεγιές με φιλαράκια! Δεν θα αφήσουμε το πολιτικό μας μέλλον σε μια παιδική χαρά!»

Το «intelligence report» ουσιαστικά ενημερώνει τον Μ. Χριστοφοράκο ότι μεθοδευόταν «παγίδα» για την πολιτική εξόντωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, πολύ πριν έρθει στη δημοσιότητα η υπόθεση Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για το ενδεχόμενο αυτό, από το 2006, ενώ η υπόθεση Βατοπεδίου εμφανίστηκε το 2008!

Είναι συνεπώς αυτονόητο να συμπεράνει κανείς οτι στην υπόθεση αυτή υπήρξε έντονο παρασκήνιο με πολλούς πρωταγωνιστές. Μάλιστα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση γιατί όπως ισχυρίζονται έγκυρες πηγές είναι γνωστή η επίσκεψη του Αμερικανού προξένου στο Άγιον Όρος τον Αύγουστο, λίγο πριν να λάβει δημοσιότητα η υπόθεση, αλλά και η παράταση της παραμονής του με ειδική άδεια απο τις Αμερικανικές Αρχές, καθώς επίσης και η επίσκεψη την ίδια περίοδο στο Άγιον Όρος του κ Σανιδά αλλά και κατά διαβολική σύμπτωση και γνωστού ανθρώπου των media! Η ίδια πηγή ισχυρίζεται οτι υπάρχουν και οι μαρτυρίες αλλά και τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις επισκέψεις, τα οποία ωστόσο δεν έχουν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κινητικότητα και γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

“Η ιστορία αυτή προσβάλλει την νομική μας αισθητική” δήλωσε πρόσφατα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αφήνοντας να εννοηθεί οτι πρόκειται “για μια ιστορία η οποία επί της ουσίας εξυπηρετεί το καπρίτσιο μια μικρής ομάδας βουλευτών”. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι “το ελληνικό δημόσιο έκανε παραχώρηση σε “Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου” κατά συνέπεια δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία” ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμούσε να κλείσει το όλο θέμα θα είχε υπογράψει τα σχετικά έγγραφα με βάσει τα οποία θα επέστρεφαν όλες οι ανταλλαγέντες εκτάσεις στο ελληνικό δημόσιο. Φυσικά μια τέτοια χειρονομία δεν θα μπορούσε να αφορά μόνο την Μονή Βατοπεδίου αλλά και στο σύνολο την εκκλησιαστική περιουσία και τις όποιες ανταλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία έχει να κάνει και με άλλα κεντρικά πολιτικά και νομικά ζητήματα. Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν οι ανταλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί επί σειρά ετών είναι νόμιμη ή όχι πράξη. Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο θα είχε να αντιμετωπίσει του το ενδεχόμενο εσωκομματικής σύγκρουσης μα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου. Συνεπώς ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να μείνει σιωπηλός στην υπόθεση αυτή.

Μάλιστα πολλά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν καλά απο τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην οποία καταθέτει γνωστός δημοσιογράφος οτι το Ελληνικό δημόσιο δεν έχασε απο την πράξη ανταλλαγής. Τι λέει λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος μάλιστα πρωταγωνίστησε στην υπόθεση; Παραθέτουμε απόσπασμα της κατάθεσής του:

Ερώτηση: “H αγοραπωλησία όπως έγινε με 17 αντικειμενική 39 πώληση δείχνει επωφελής για το Δημόσιο...” (ΣΣ. Για την αντικειμενική αξία του ακινήτου και πως το ΠΑΣΟΚ αποκαλεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ την πώλησή του θα γράψω τις επόμενες μέρες κάτι ενδιαφέρον)

Δημοσιογράφος: “ Aκριβώς ”.

Φεβρωνία Πατριανάκου: “ Aφού λοιπόν ήταν επωφελής η αγοραπωλησία, το σκάνδαλο ήταν αν γινόταν αλλαγή χρήσης του ακίνητου;”

Δημοσιογράφος: “Βεβαίως”.

Φεβρωνία Πατριανάκου: “Στο χώρο της Υγείας υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα”;

Δημοσιογράφος: “Eίναι προφανές αυτό”.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Τελικά αλλαγή της χρήσης έγινε του ακινήτου”;

Δημοσιογράφος: “Όχι, με την αποκάλυψη που κάναμε σταμάτησε”.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: “Ευχαριστώ πολύ κ. Βλάχο”.

Δημοσιογράφος: “O αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης νομίζω επετεύχθη” (Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, Βλάχος, σ. 122, 124, 71 και 72. ).

Ο δημοσιογράφος εκθέτει με λεπτομέρεια ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στο Ολυμπιακό Ακίνητο πλην του ότι οι Εταιρείες που είχαν συμφέροντα στην υγεία το χρησιμοποίησαν για να μην αλλάξει χρήση το ακίνητο πράγμα, το οποίο δεν αφορά τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν “ο αντικειμενικός στόχος της αποκάλυψης” που και ο ίδιος έκανε!!

Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Οργάνωσης Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τους πεσόντες Χίτες στον αγώνα κατά των συμμοριτών του ΚΚΕ (ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ), καθώς φέτος και για τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου, Χίτη μαχητή, Βασίλειο Κουρουπό.

Η συνέχεια στο blackblogofcommunism.com

Ανεπίσημη «πρώτη» για το κινεζικό αεροσκάφος Στελθ

Το πρωτότυπο κινεζικό μαχητικό τύπου Στελθ πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του δοκιμαστική πτήση τη στιγμή που ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ βρίσκεται στην Κίνα για διαβουλεύσεις σχετικά με τα στρατιωτικά των δύο χωρών. Χθες ο κινέζος υπουργός Άμυνας, δήλωνε ότι η στρατιωτική τεχνολογία της Κίνας βρίσκεται δεκαετίες πίσω από τις πλέον προηγμένες ένοπλες δυνάμεις του κόσμου και πως δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα.

Την πληροφορία αυτή, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, μεταδίδουν τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων. Κινεζικά blog και ιστοσελίδες μετέδωσαν εικόνες του μαχητού αεροσκάφους εν πτήση.

Οι ισχυρισμοί έρχονται τη στιγμή που ο Ρόμπερτ Γκέιτς επισκέπτεται το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κίνας.

http://images.huanqiu.com/bbs/2011/01/11/S0D20110111142255MT531599.jpghttp://images.huanqiu.com/bbs/2011/01/11/S0D20110111133823MT473671.jpg

Ξαναρίχνει τις μπάρες ο Γκλέτσος. Από νωρίς το πρωί στα διόδια της Πελασγίας

Νέα κινητοποίηση στα διόδια της Πελασγίας Ο νεοεκλεγής δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί στα διόδια της Πελασγίας, προκειμένου να ξηλώσει ξανά τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια.

Ο κ.Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν χθες με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

Ωστόσο, οι μπάρες επανατοποθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση στην περιοχή.

«Την πρωί στις 8:00 θα είμαι πάλι εκεί έχοντας κατοίκους στο πλευρό μου», τόνισε ο δήμαρχος Στυλίδας σχολιάζοντας την είδηση της παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα online, η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάνει πλέον δεκτές τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει- και η ισχύς των οποίων έληξε χθες, Δευτέρα. Η αντίδραση του κ.Γκλέτσου είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δικογραφίας από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας και την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο.

«Μας κοροϊδεύουν» σημειώνει ο κ. Γκλέτσος, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικαλούνται για τη διάνοιξη δρόμων την ανάγκη απαλλοτριώσεων αλλά και το υπέρογκο κόστος τους.

«Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους·εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους» προσθέτει ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους.

«Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ», τονίζει ο Απόστολος Γκλέτσος.

TA NEA

Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Σύσκεψη στελεχών και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις γύρω από την ΔΕΗ πραγματοποίησε χθες η Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα γραφεία του σωματείου στην Πτολεμαΐδα.

Κύριο προβληματισμό των στελεχών που επανασυγκρότησαν την ΔΑΚΕ του Σπάρτακου, απετέλεσε τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για την απουσία της παράταξης από τα προβλήματα, τις ανησυχίες των εργαζόμενων και την ταύτιση της με την ΠΑΣΚΕ, η οποία επιδίδετε στην διαχείριση των επιπτώσεων της γενικότερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Η φράση ΄΄που είναι η ΔΑΚΕ΄΄ που ακούγετε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους εργαζόμενους δύστυχος είναι μια αλήθεια και προβληματίζει έντονα τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Στην σύσκεψη τα θέματα που απασχόλησαν ειδικότερα τα στελέχη ήταν

-Η αυξανόμενοι ανεργία σε Κοζάνη και Φλώρινα.

-Οι αθρόες απολύσεις από εργολάβους που δραστηριοποιούνται στην ΔΕΗ.

-Η εκμετάλλευση των ανέργων και οι κομματικές προσλήψεις στα δίμηνα της ΔΕΗ.

-Οι επιπτώσεις από την περικοπή μισθών, επιδομάτων, δώρων και συντάξεων στους εργαζομένους και την αγορά της περιοχής μας.

-Η τραγική κατάσταση στα ασφαλιστικά της ΔΕΗ και ο εξευτελισμός των ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ στις ουρές των πολυιατρείων .

-Η επικείμενη παύση λειτουργίας του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ και η μεθοδευμένη καθυστέρηση διάνοιξης του ορυχείου της ΒΕΥΗΣ.

-Η εκ νέου αναστολή της ανάθεσης κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδας 5.

-Η παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής και η ισοδύναμες λύσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε.- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχήθηκαν η επανίδρυση της Δ.Α.Κ.Ε. - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να αποτελέσει την Νέα, Δυναμική, Αγωνιστική πρόταση των ΔΑΚΙΤΩΝ στους χώρους εργασίας και την κοινωνία.

Οι ΔΑΚΙΤΕΣ εύχονται καλή χρονιά, καλή δύναμη και αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα ενάντια στα συμφέροντα και τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Για την Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Άρης Βατάλης Γραμματέας Συντονιστικού
Νίκος Ευαγγέλου Αναπλ Γραμματέας Συντονιστικού

Ο Θυρεός γράφει Ελευθερία ή Θάνατος!

sabaton_1ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ SABATON, ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ’40

Με το άλμπουμ του με τίτλο Coat of Arms (θυρεός) και κύριο θέμα τον επικό αγώνα της Ελλάδας το ’40 κατά των δυνάμεων του Άξονα, οι Sabaton, ένα συγκρότημα power metal από το Falun της Σουηδίας, μας πρόσφερε μια πολύ ευχάριστη (και λίαν μελωδική) μουσική έκπληξη.

Οι Sabaton, οι οποίοι συστάθηκαν το 1999, συνηθίζουν να γράφουν τα τραγούδια τους εμπνεόμενοι από πολέμους που έγραψαν ιστορία. Αυτό το είδαμε στα άλμπουμ τους με τίτλο Primo Victoria, Attero Dominatus και Art of War (εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Σουν Τζου), όπου όλα τα τραγούδια εμπνέονται από θέματα όπως η απόβαση στη Νορμανδία, η αντίσταση στην Πολωνία και στη Νορβηγία, η μάχη του Βερολίνου, ο Χειμερινός Πόλεμος στη Φινλανδία, ο πόλεμος στα Φώκλαντ και ο Πόλεμος των Έξι Ημερών, μεταξύ άλλων. Εμείς, μιλήσαμε με τον μπασίστα της μπάντας, τον PAR SUNDSTROM, ο οποίος, σημειωτέον έγραψε και το τραγούδι με θέμα την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα.

Στον Νίκο Χιδίρογλου

sabaton_3«Coat of arms» λοιπόν και ένα τραγούδι για τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Η Ελλάδα εμπνέει τον τραγουδοποιό ενός συγκροτήματος ροκ. Να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον;

Γράψαμε το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ μας, βασισμένοι σε ιστορίες που μας έστειλαν οι θαυμαστές μας. Πήραμε πάνω από 10.000 ιδέες για τραγούδια και πολλοί Έλληνες θαυμαστές μας πρότειναν να γράψουμε για αυτό το θέμα. Βρήκαμε ότι η ιστορία ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε. Δεν μπορούμε να πούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, καθώς δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει να εργαζόμαστε πάνω σε νέα τραγούδια. Πρώτα θα ολοκληρώσουμε την τουρνέ μας για αυτό το άλμπουμ.

Δεδομένου ότι σας ενδιαφέρει εμφανώς η ιστορία: οι άνθρωποι της μουσικής αναζητούν σήμερα επικά στοιχεία;

Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους μουσικούς, μπορώ να μιλήσω για εμάς, τους Sabaton και πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε στη μυθιστοριογραφία ή στη φαντασία, για να βρούμε εκπληκτικές ιστορίες. Κοιτάμε στην ιστορία μας και βρίσκουμε ιστορίες ενδιαφέρουσες που εμπνέουν, και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως βάση για να γράψουμε τραγούδια.

Είναι ο ηρωισμός σήμερα δυνατός σε κάθε περίπτωση; Μπορεί η μουσική να επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας σε αυτή την κατεύθυνση; Είναι η ροκ μουσική η λύση;

Νομίζω ότι ο καθένας μας θέλει να έχει κάποιους ήρωες στους οποίους να προσβλέπει, είναι απαραίτητοι για να μας εμπνέουν και να μας βοηθούν να διατηρούμε την πίστη και σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται για να εμπνέουν και να ηγούνται.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το CD σας Coat of Arm; Είστε ικανοποιημένοι από την υποδοχή του άλμπουμ από τους θαυμαστές;

Είμαστε πραγματικά ευτυχείς με την υποδοχή που έχει το άλμπουμ από τους θαυμαστές. Ξέραμε ότι είχαμε μια δύσκολη αποστολή μπροστά μας, να γράψουμε ένα καλύτερο άλμπουμ από το προηγούμενο, «Art of War». Τώρα ξέρουμε ότι πετύχαμε.

Η παγκόσμια τουρνέ σας για το 2011, δείχνει πολύ «φορτωμένη». Χτυπάτε ξανά στην Ευρώπη! Θα μας βοηθήσετε να βρούμε τη χαμένη επική ψυχή μας;

Το να περιοδεύουμε, είναι στην καρδιά των Sabaton, είμαστε μια ζωντανή μπάντα, που πρέπει να ακουγόμαστε ζωντανά. Ναι, συνεχίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη, υπάρχουν ακόμα πολλά μέρη που δεν επισκεφτήκαμε στην πρώτη φάση της τουρνέ. Θα κοιτάξουμε επίσης και για νέες ηπείρους.

Θα σας δούμε σε μια συναυλία στην Ελλάδα, κάποια στιγμή στο μέλλον;

Ναι, αυτό είναι ένα βασικό σχέδιο των Sabaton. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και ψάχνουμε για τον κατάλληλο χρόνο για να το κάνουμε. Τη στιγμή αυτή προσπαθούμε να βρούμε ημερομηνίες όπου αυτό θα λειτουργούσε καλά.

sabatonΣτίχοι για την ηρωική Ελλάδα του ‘40

Το ξημέρωμα φτάνει απεσταλμένος,
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου,
Είναι η ημέρα του ΟΧΙ,
Απόγονοι της Σπάρτης, της Αθήνας και της Κρήτης
Κοιτάνε βόρεια, έτοιμοι να πολεμήσουν,
Οι εχθροί ορμούν στους λόφους,
Στα όπλα, αντιμετωπίζουνε την ήττα,
Δεν υπάρχει παράδοση, δεν υπάρχει οπισθοχώρηση,
Χρόνο με το χρόνο,
αναγκάζουν τους εχθρούς πίσω στη γραμμή,
Κλήση στα όπλα στον ουρανό ανεμίζουν λάβαρα,
Για τη δόξα της Ελλάδας…
Ο θυρεός γράφει Ελευθερία ή Θάνατος
Αίμα του βασιλιά Λεωνίδα…
Τελείως μόνοι τους
έδιωξαν τον εχθρό από τη χώρα…
Όπως και οι πρόγονοί τους γενιές πριν,
Πάλεψαν για την άμυνα,
Εκείνοι οι 300
Κληροδότησαν μια αξία, Ελευθερία ή Θάνατος!