14 Ιανουαρίου 2011

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Όταν γράφω κάτι πάντοτε το διπλοτριπλοτσεκάρω.Πριν από 6 μήνες γνωστός μου είπε ότι τελικά στο δημόσιο και στα υπόλοιπα ταμεία ,οι μισθοί και οι συντάξεις θα φτάσουν στο επίπεδο των 800-1000 ΕΥΡΩ περίπου για όλους κατά μέσο όρο.
Δεν του έδωσα σημασία,λέγοντάς του ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Μετά 3 μήνες, συνάδελφος μου ΠΑΣΟΚΟΣ του κερατά,μου είπε το ίδιο σενάριο,αφού θα προηγηθεί ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Σήμερα μιλώντας με υπάλληλο της Εθνικής τράπεζας,συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ,μου επανέλαβε την ίδια ιστορία και μάλιστα με κοίταξε έκπληκτος,λέγοντας μου,ότι και οι πέτρες το ξέρουν.
Απ ότι φαίνεται η ιστορία εκεί θα καταλήξει,απλώς το πάνε λάου-λάου.
Τώρα η ιστορία με την ΝΕΟΓΑΛ,και την μείωση των μισθών,φαίνεται ότι θα γίνει ΤΣΟΥΝΑΜΙ που θα πάρει ΑΜΠΑΡΙΖΑ όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες. Μεγάλη Εταιρεία που ειδικεύεται στις ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΙΣ και διαφημίζεται σε όλα τα Μ.Μ.Ε.,ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι για να μη απολύσει 25 υπαλλήλους,θα προβεί σε περικοπή 12,5% των μισθών των.
Σημειωτέον ότι αντί για 1.000.000 ,η εταιρεία θα έχει 800.000 κέρδη.
Αναμένεται θύελλα μειώσεων εκτός από τα λουκέτα.
ΑΝ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

Απλή απορία... απλή απάντηση... για να μην μας ταϊζει κουτόχορτο το ΓΑΠάκι

Για να μην μας ταΐζουν κουτόχορτο οι ΠΑΣΟΚοι (γιατί τουλάχιστον οι δεξιοί που κυβέρνησαν κάνουν τις πάπιες) πάρτε την εξής τροφή για το μυαλό:

Προσέξτε το διπλανό (είναι από φώτο των ΝΕΩΝ για το χρονικό του δικαστικού αγώνα των παθόντων κατοίκων του Διστόμου):

Σύµφωνα µε υφιστάµενο νόµο κάθε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που δικαιώνει πολίτη έναντι ξένου κράτους και απαιτεί την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κράτους αυτού επί ελληνικού εδάφους, για να γίνει εκτελεστή, απαιτείται η άδεια του υπουργού ∆ικαιοσύνης.

Το 2002 λοιπόν ο Σταθόπουλος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε την άδειά του για κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε και οι πολίτες κατέφυγαν στην Ιταλία όπου συνέχισαν τον δικαστικό τους αγώνα...

Η απορία είναι η εξής:

Γιατί το "εθνικό ηγέτη" ΓΑΠάκι δεν δίνει εντολή στον λαλίστατο Καστανίδη να υπογράψει αυτό που δεν υπέγραψε τότε ο Σταθόπουλος αφού η απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει τους κατοίκους, ισχύει ακόμα;

οοοοεεεεεοοο;

Γιατί αφού με μια απλή υπογραφή του Καστανίδη μπορούμε να τους κατασχέσουμε ότι έχουν στην Ελλάδα δεν το κάνουμε και αντ' αυτού θα τρέχουμε στην Χάγη...

Απλά πράγματα απλές απαντήσεις...

ΥΓ. Περισσότερα από βδομάδα... και φυσικά η απάντηση στην απορία δεν είναι η πρόχειρη ανακοίνωση της ΝΔ ότι λόγω μνημονίου δεν μπορούμε να κατασχέσουμε Γερμανική περιουσία στην Ελλάδα... μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα και θα περιμέναμε να βγούμε κάποια στιγμή από το μνημόνιο και να τους πάρουμε και τα σώβρακα.... έλα μου όμως που δεν είναι!!!

Θα βρούνε το θάρος οι Γερμανοί να πούνε την αλήθεια στους Έλληνες ή τα φυλάνε για την Χάγη

Ήδη άρχισαν δειλά δειλά να ψελλίζουν μερικά πράγματα... άντε να δούμε πότε θα σταματήσουν να καλύπτουν όλους του Έλληνες που Κυβέρνησαν μετά το 1962 και θα πετάξουν την βόμβα που θα τους ξεβρακώσει όλους... και δυστυχώς θα ξεβρακώσει τους δικούς μας περισσότερο από τους ΠΑΣΟΚους. Δείτε τι δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ:

«Ειδικά για την Ελλάδα υπάρχει μία σειρά από «προγράμματα συμφιλίωσης» (ΣΣ. Αυτό κρατήστε το για τις επόμενες μέρες), όπως προγράμματα διαλόγου στις πληγείσες κοινότητες, προγράμματα για τους νέους, στήριξη μουσείων και εκθέσεων, ενώ οι πρέσβεις της Γερμανίας στην Ελλάδα καλλιεργούν επί χρόνια στενές επαφές με οργανώσεις θυμάτων».

Συνεχίζεται το μπάχαλο στον Παναθηναϊκό... "Τζίγγερ θεέ πάρε την ΠΑΕ" να τελειώνουν

Ο Τζίγγερ έστειλε επιστολή στο ΚΑΡΦΙ που κυκλοφορεί αύριο...

Δύο παρατηρήσεις:
Για να αναγκαστεί ο Τζίγγερ να τους στείλει επιστολή... μάλλον στο ΚΑΡΦΙ ξέρουν τι γίνεται στον Παναθηναϊκό
Γιατί έχω την αίσθηση ότι ενώ ο Τζίγγερ λέει ότι είναι φίλος με τον Πατέρα τον αδειάζει και λίγο...


«Τη γειτονιά του έρωτα» προωθεί ο Μπουτάρης... ε ρε γλέντια :))

Οίκος ανοχής από φωτογραφία αρχείου.
Τη δημιουργία «γειτονιάς του έρωτα» θα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος είχε τονίσει και στο παρελθόν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης την ανάγκη στέγασης σε συγκεκριμένη, μη κατοικημένη περιοχή, όλων των οίκων ανοχής, που σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω από την οδό Σαπφούς στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από διαμαρτυρία των κατοίκων και επειδή δεν τηρούνταν οι όροι λειτουργίας, που προβλέπουν συγκεκριμένη απόσταση των οίκων ανοχής από σχολεία και πλατείες.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους ήταν να μην ανανεωθούν οι άδειες μέχρι να επανεξεταστούν οι συνθήκες λειτουργίας ή να βρεθεί άλλη λύση για τη στέγασή των οίκων ανοχής.
Χθες, αντιπροσωπεία ιερόδουλων επισκέφθηκε τον κ. Μπουτάρη και του εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν από τη μη ανανέωση των αδειών.

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε να θέσει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνοντας τη δημιουργία της «γειτονιάς του έρωτα» σε περιοχή που θα χωροθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού.

Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τους κατοίκους του δυτικού τομέα της πόλης, προκειμένου να ακού

Στη Βουλή η δικογραγφία για τον Κινέζο

http://www.vamvax.net/almanako/idioi/simitis2.jpgΑνακοινώθηκε η διαβίβαση στη Βουλή, κατ΄ εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών και του ίδιου του Σημίτη (στα αριστερά βλέπετε τον τέντυ-μπόι στα νιάτα του), δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση αυστριακού οικονομολόγου κατά του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Goldman Sachs για την σύναψη ειδικής δανειακής σύμβασης τύπου swap με το ελληνικό δημόσιο.

Η δικογραφία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σχηματίστηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο των εισαγγελικών αρχών, "κατά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε σύνολο καταγγελιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2001".

Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση ξεκινά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 ο αυστριακός οικονομολόγος Fayad Mulla-Khalli, κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραποίησε τον ισολογισμό της, εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του swap για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Επειδή στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές δεν μπορούσαν, με βάση τις διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών, να διεξάγουν έρευνα επί της ουσίας, απέστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή που είναι η μόνη αρμόδια για να δώσει συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ



Δεξί Εξτρέμ: Όσοι φτάσατε μέχρι εδώ θα ανταμειφθείτε με το να μάθετε ότι το άτομο της φώτο δεν είναι ο Κινέζος αλλά ένας Ιρανός πιανίστας που του μοιάζει :)

Άρχισαν τα όργανα: Νέα γρίπη: εννιά βαριά περιστατικά στην Ελλάδα - Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά

http://www.labcy.com/userimages/H1N1.jpgΈνα θέμα που πρωτοδημοσιεύσαμε πριν από 9 μέρες (Μόκο οι νταβατζήδες: Το 75% των κρουσμάτων γρίπης εοφείλονται στον ιό της γρίπης του χοίρου) άρχισε να παίρνει έκταση και στα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ: Φυσικά πρόκειται για τη νέα γρίπη που λίγο ακόμα και θα νομίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ μας θεράπευσε και απ' αυτή!

Σήμερα λοιπόν μας το έσκασαν το παραμύθι για 7 σοβαρά ασθενείς ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν για κάποιον στις Κυκλάδες και ένα κρούσμα στην Λάρισα... Φαντάζομαι ότι το βράδυ οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα αρχίσουν τις τσιρίδες που ακούγαμε κατακαλόκαιρα το 2009 επί ΝΔ... φαντάζομαι ότι θα ζητήσουν και εμβόλια όπως έκαναν τότε κ.λπ. κ.λπ...

Και εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τη γρίπη των χοίρων, για ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν και άλλα χρόνια νοσήματα, εξάλλου οι περισσότεροι από εμας μπορεί να έχουμε ήδη νοσήσει χωρίς να το καταλάβουμε περνώντας την σαν απλή γρίπη...

Πρόβλημα υπάρχει όμως με τα λαμόγια τους δημοσιοκάφρους που τώρα που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς να ασχοληθούν καθόλου δηλ., ενώ επί ΝΔ ήταν τόσες οι τσιρίδες τους που πανικόβαλαν τον κόσμο και οδήγησαν το ζώο να αγοράσει εμβόλια και για τις κότες και τώρα θα τον πάνε και εξεταστική από πάνω (!!!) για σπατάλες στον τομέα της υγείας ενώ έπρεπε να τον περάσουν εξεταστική λόγω βλακείας...

Διαβάστε και την είδηση:

Πρόκειται για έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ιός της νέας γρίπης φαίνεται πως και φέτος έχει την ίδια συμπεριφορά, προσβάλλοντας ακόμη και νέους και υγιείς ανθρώπους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα, είναι και ένα βρέφος στη Θεσσαλονίκη με τους θεράποντες ιατρούς του να αναμένουν την διάγνωση των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξει εάν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Στην ίδια έκθεση επιβεβαιώνεται ότι «η Ελλάδα βρίσκετε σε ανοδική φάση του επιδημικού κύματος γρίπης», με τον ιό Α (Η1Ν1) να είναι ο επικρατέστερος.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατέψουν τον ευατό τους αλλά και τους οικείους τους.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζουν πως υπάρχει ακόμη χρόνος να εμβολιαστούν, δεδομένου πως τα στελέχη του ιού της γρίπης που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα στα Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης περιλαμβάνονται στο φετινό τριδύναμο εμβόλιο γρίπης

Η νέα γρίπη «οργώνει» την Ευρώπη

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση, που εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από τις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Γρίπης (EISN), καταγράφηκαν τα εξής:

* Η δραστηριότητα της γρίπης παρουσιάζει αυξητική τάση σε δεκαπέντε (15) χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία,Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία).

* Το 73% των στελεχών που έχουν απομονωθεί από την εβδομάδα 40/2010 μέχρι σήμερα ανήκει στον τύπο Α και το 27% στον τύπο Β του ιού της γρίπης. Όσον αφορά στους υποτύπους του ιού Α, σε ποσοστό 95,6% έχει απομονωθεί ο υπότυπος Α(Η1Ν1) 2009 και σε ποσοστό 4,4% ο υπότυπος Α(Η3).

* Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έχουν αναφερθεί συνολικά 613 κρούσματα σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου από επτά χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία).Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά μετά από μόλυνση με τον ιό Α (Η1Ν1) στην χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και σήμερα έχουν εντοπιστεί εννιά ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μετά την επιδείνωση της υγείας τους.

ΤΑ ΝΕΑ

Κι άλλη σύλληψη για τρομοκρατία

Στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο της Αθήνας, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο των ερευνών της ευρείας επιχείρησης που άρχισε ένα 24ωρο νωρίτερα.

Η Γερμανίδα συνελήφθη στη Νέα Ιωνία και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της στον Περισσό.

Η 27χρονη ζει τους τελευταίους επτά μήνες στην Αθήνα. Πριν έμενε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της μητέρας της 27χρονης εκκρεμεί από το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη ημέρα για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Κατηγορούμενοι για την από κοινού συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και την διακεκριμένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και λίστα τον ευρημάτων στο διαμέρισμα στον Ταύρο, το οποίο ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μεταξύ των ευρημάτων ένα πιστόλι 9 mm για το οποίο η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ή εγκληματικές ενέργειες, καθώς και ένα καλάσνικοφ, για οποίο οι έρευνες συνεχίζονται.

Επίσης, από τις έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ε’ Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.

Για την παραπάνω υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και κρατείται προσωρινά ένας 19χρονος.

Αδιάβαστο τον έστειλε η Παπαρήγα τον ΓΑΠ

Μεγαλοστομίες Παπανδρέου προς Παπαρήγα:

“Το να διαψεύσω αυτά που λέτε είναι αυτονόητο.
Σας κατηγορώ για κοινή συκοφάντηση και υπονόμευση της ειλικρινούς προσπάθειας να χτίσουμε μια νέα σχέση με τη γείτονα..

Έχετε ένα μόνιμο τροπάριο περί μυστικής διπλωματίας και μια ανεύθυνη εικοτολογία που δημιουργεί φοβίες και ηττοπάθεια
Είστε ο καλύτερος προπαγανδιστής των πιο ακραίων τουρκικών θέσεων όταν διερωτάστε αν θα μείνει εκτός το Καστελόριζο...
Υιοθετείτε θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν και έχετε καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας»

Απάντηση Παπαρήγα:

«Συνήθως μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας»

Ευρωπαίοι αναλυτές: "Μειώστε τα επιτόκια Ιρλανδίας"... και Ελλάδας κολλάνε από πίσω οι ΠΑΣΟΚοφυλλάδες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζουν αναλυτές, οφείλει να μελετήσει το ενδεχόμενο να μειώσουν το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας, που έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, για να αντλήσει 85 δισ. ευρώ, (Το επόμενο που ακολουθεί δεν το είπε κανένας ευρωπαίος αναλυτής μιας και όλοι έχουν γειωμένη την Ελλάδα του GAP... απλά το προσθέτουν αυτοί που τον έχουν ανακηρύξει σε "εθνικό ηγέτη"...)... αλλά και της Ελλάδας, η οποία είχε νωρίτερα συμφωνήσει την τριπλή χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με 110 δισ. ευρώ.

Το θέμα μείωσης των επιτοκίων 5,8%, που πληρώνει η Ιρλανδία και 5% που πληρώνει η Ελλάδα (επίπεδα δανεισμού που αναγνωρίζονται εμμέσως πλην σαφώς ως ληστρικά), ίσως συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Οπως αναφέρει τηλεγράφημα του Bloomberg, «οικονομικοί αναλυτές συνιστούν τη μείωση κατά 50% του επιτοκίου που καταβάλλει η Ιρλανδία για τα κονδύλια που αντλεί από το Ταμείο των 440 δισ. ευρώ», το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας δηλαδή (Για την Ελλάδα που με τον ΓΑΠ κέρδισε τη χαμένη αξιοπιστία κουβέντα...). Στους αναλυτές περιλαμβάνεται ο Ντέιβιντ Μακί της JPMorgan Chase, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο οποίος σημειώνει ότι «η Ευρώπη πρέπει να μειώσει κατά το ήμισυ περίπου ή κατά 250 μονάδες βάσης το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας για να μπορέσει η χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της».

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της JPMorgan Chase, το επιτόκιο της Ιρλανδίας (Για την Ελλάδα τίποτα...) θα πρέπει να μειωθεί δηλαδή στο 3,2% για να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις της, «δεδομένου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ιρλανδικής οικονομίας αναμένεται να φθάσει στην καλύτερη περίπτωση στο 1% εφέτος και στο 2% το 2012».

{ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ}

Ο Μακί δεν αναφέρει ρητώς (sic) πόσες μονάδες βάσης θα πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας (Τι "δεν αναφέρει ρητώς" ρε καραγκιόζηδες; Εδώ δεν την αναφέρει καθόλου...) από την τρόικα για να γίνει υποφερτός ο δανεισμός, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται βυθισμένη βαθιά στο τέλμα της ύφεσης (Βυθισμένη στην ύφεση είναι λόγω ΠΑΣΟΚ και όχι λόγω επιτοκίου δανεισμού μιας και αυτό δεν έχουμε αρχίσει να το πληρώνουμε ακόμα) και η ίδια η ΕΕ δεν προβλέπει θετικό ρυθμό ανάπτυξης πριν από το 2013. Όμως, ο συνάδελφός του, Τζούλιαν Κάλοου, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays Capital, που επίσης μιλά στο Bloomberg, θεωρεί ότι «είναι λογική μια μείωση του κόστους δανεισμού κατά 200 έως 300 μονάδες βάσης, ώστε να χορηγηθεί μια επιπλέον έμμεση οικονομική αρωγή». (Άλλο ένα Ψέμμα: Δείτε εδώ τον Κάλοου να μιλάει και σε όλο το βίντεο να αναφέρεται σε Ιρλανδία και Πορτογαλία... και δείτε και εδώ-το κείμενο όπου πάλι μιλάνε για Ιρλανδία και Πορτογαλία μιας και την Ελλάδα του "εθνικού ηγέτη" την έχουν γειωμένη)

{ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ}

Ο Τζόναθαν Στερνς, που υπογράφει το τηλεγράφημα του Bloomberg, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει την υπόσχεση των εταίρων της για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους της (Τι μας λέει ο ποιητής: Η Ελλάδα έχει πάρει το τυράκι της... και ας μην περιμένει και μείωση επιτοκίου...), μέσω της σύνδεσης του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων με τον χρόνο ωρίμανσης των ιρλανδικών. «Το ευρωπαϊκό σχέδιο σύνδεσης αποπληρωμής της βοήθειας που έλαβε η Ελλάδα με τον χρόνο αποπληρωμής της βοήθειας που έλαβε η Ιρλανδία θα αποτελέσει ένα θετικό μήνυμα για τις αγορές», δήλωσε άλλωστε χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο Μάρκο Μπούτι, επικεφαλής του τμήματος Οικονομίας της Κομισιόν (Τα ίδια μας λέει και αυτός ο ποιητής: Πήρατε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής... οπότε πάπαλα...).

ΤΑ ΝΕΑ

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Αν καταλάβατε: Οι αναλυτές προτείνουν μείωση επιτοκίου για την Ιρλανδία με τη δικαιολογία ότι η μείωση της Ιρλανδίας είναι εφικτή γιατί έχει ενταχθεί στον μηχανισμό στήρηξης της ΕΕ ενώ εμείς έχουμε υπογράψει μεμονομένα με ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και δεν είμαστε ενταγμένοι εκεί... και το τυράκι που ο ΓΑΠ θα μας παρουσιάσει σαν εθνική επιτυχία θα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής...

Είναι απόλυτα λογικό οι αναλυτές να προτείνουν μείωση επιτοκίου για την Ιρλανδία μιας και φέτος όπως δείχνουν τα στοιχεία (και αναφέρουν και τα ζώα στο άρθρο) θα παρουσιάσει ανάπτυξη 1% και του χρόνου 2%, άρα βλέπουν φως στο τούνελ και είναι σίγουρο ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους...

Αντίθετα η Ελλάδα του ΓΑΠ που θα παρουσιάσει ανάπτυξη το 2013 και αν... είναι μια μαύρη τρύπα, η οποία όπως είδαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση δεν αφήνει ούτε το φώς να της ξεφύγει και ότι πέφτει μέσα εξαϋλώνετε... άρα οι δανειστές έχουν ένα πολύ καλό ποσοστό να... χάσουν τα λεφτά τους... άρα θα πρέπει να είναι πολύ μλάκας κάποιος για να συναινέσει σε μείωση επιτοκίου όταν βρίσκεται στο χείλος μιας μαύρης τρύπας...

Απάντηση της Αστυνομίας στις καταγγελίες του Δόκτωρα που κυκλοφορούσε με ταυτότητα που είχε δηλωθεί κλεμμένη

http://img.protothema.gr/325C401A76C13EA08A378662643F2FA3.jpgΣε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Αστυνομίας, απαντώντας στις καταγγελίες του στελέχους του ΣΥΝ (ΣΣ. Κόψτε φάτσα που δεν ήθελε και να τον περάσουν για τρομοκράτη...) αναφέρει ότι:

«Γύρω στις 5 το απόγευμα στο πλαίσιο των ερευνών και συλλήψεων που διενεργούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βύρωνα προσήχθη ο 30χρονος στην έδρα της αντιτρομοκρατικής.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση αλλά οδηγήθηκε στη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής γιατί κατείχε δύο αστυνομικές ταυτότητες.

Για ένα από τα δύο δελτία ταυτότητας είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του τον Ιανουάριο του 2004 στο τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας. Σχηματίστηκε δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε δηλωθεί κλοπή, το οποίο και κατασχέθηκε. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος».

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες περί βιαιοπραγίας, στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" και συνεχίζει: "η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες".

Αυτό δεν είναι Νηπιαγωγείο... είναι εκτροφείο ναζισμού!!! Να το κλείσει ΤΩΡΑ η Αννούλα!!!

Δείτε τι έχουν το θράσος και μαθαίνουν στα μικρά παιδιά!!!
Πως δηλητηριάζουν τις αθώες ψυχές τους!!!
Και οι τοίχοι γεμάτοι εθνικιστικά σύμβολα!!!
Τα παιδιά ντυμένα στα μπλέ σε μια ένδειξη ύψιστου ρατσισμού!!!
Και το τραγούδι που λένε; ΦΡΙΚΗΗΗΗ!!!
Άκου κει «Ξύπνα καϋμένε μου ραγιά»!!!
Η Δραγώνα που είναι να τραβήξει το αυτί της δασκάλας;
Και η δασκάλα; Τι είναι αυτά κυρία μου; Από τι να ξυπνήσει ο Ραγιάς;
Διάβασε λίγο Δραγώνα να μάθεις ότι ο Ραγιάς όπως τον λες περνούσε και γαμώ επί τουρκοκρατίας!!!
Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε; Κράτος δεν υπάρχει; Η Άννα τα έχει δει; Πότε θα τους αφαιρέσει την άδεια;
Αφού η Άννα τους αφήνει και λειτουργούν γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα το Διεθνές Παρατηρητήριο του Κώλου να ζητήσει να το κλείσουν!!! Και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μιλάει; Τι εθνικιστικές σκοπιμότητες εκπροσωπεί;

Και οι γονείς; Πως επιτρέπουν τέτοια αίσχη;
Κι αυτοί φασίστες είναι;

Αυτό δεν είναι Νηπιαγωγείο! Αυτό είναι ναζιστικό εκκολαπτήριο!!!
Εκεί μέσα κρύβεται το αυγό του φιδιού!

Άκου κει να μαθαίνουν στα παιδιά ότι είναι Έλληνες!!!
Ντροπή !! Αίσχος!!! Ξεφτιλισμένοι Έλληνες! Φτού σας ρε!

Δείτε το βίντεο με τα αίσχη τους:



Και τους μαθαίνουν και ρατσιστικά τραγούδια!!!
Άκου κει να τους μαθαίνουν τον ΕΘνικό ύμνο!!! Μιλάμε για θράσος!!




ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΑΚΑΔΕΣ!!! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

Μπα δεν υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ η ναυΑΡΧΙΔΑ της δεξιάς... ιδέα σας είναι...

Η ίδια είδηση σε δυο διαφορετικές στιγμές με διαφορετικά νούμερα:

στις 14.01.2009 δανειστήκαμε μέσω 6μηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου με
2,46% και το spread πήγε από τις 232 στις 243 μονάδες...


την άλλη φορά στις 12.01.2011 δανειστήκαμε με τα ίδια γραμμάτια με επιτόκιο
διπλάσιο, 4,9% και το spread που είναι τετραπλάσιο πήγε από τις 930 μ. στις 898...

Δείτε πως παρουσίασε η ναυΑΡΧΙΔΑ το δανεισμό μας με 2,46% επί ΝΔ:

Προσέξτε ότι δίνει βάση στην αρνητική είδηση: "Νέο ρεκόρ στο spread" και περνάει το επιτόκιο στο φλου παρόλο που στην αμέσως προηγούμενη ανάλογη δημοπρασία, τον Σεπτέμβριο του 2008, το επιτόκιο για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια ήταν 5,06%!!!
Καμία αναφορά στο ότι μέσα σε 4 μήνες το επιτόκιο έπεσε κάτω από το μισό!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd-gI21WgvZB3b02pG1yAQddfhZbylRWI82z2t2O6RiN65bCjek2fNZkuICKw1F941zmTel0XujCZko_LVVrbqUG2-qXizDm4PjlvLKcJ4E1UjB7CCfSQIyMTaoHwvTl2j3DKEFFLrRx1n/s1600/kath1.JPG

Τώρα επί ΠΑΣΟΚ η ναυΑΡΧΙΔΑ βλέπει σαν "επιτυχία" το διπλάσιο καπέλο του 4,9% ενώ δεν ξεχνάει να προβάλει και την άλλη "επιτυχία" να υποχωρήσει το τετραπλάσιο spread στις 898 μονάδες...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjiauAvFFoM7Ekr0xWLTAzW8Fl6gZl8UtjiQ7PEpDeziFacG0PxBIjndwo1GtlmuF0POP16tCZ-KcNVjV8UCh-l4nOehmJ5j8YCcDmgu-fUSj3qsosxcEXPhA9sF9XF7HXgDk9NKGqaLpd/s1600/kath2.JPG

Αυτά για όσους αφελείς επιμένουν να τους διαβάζουν...

Πόσο πάει η ταρίφα ρε Ρετσίνα;

κ. Ρετσίνα μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πόσο πάει η ταρίφα για μια τέτοια είδηση μαιμού που να προβάλει τη Γιαννάκου την οποία ντεμέκ ο Σαμαράς την βγάζει στην πρώτη γραμμή... προφανώς για να αποκτήσουν εφιάλτες όσοι ψηφοφόροι έχουν μείνει στη ΝΔ και να λακίσουν κι αυτοί;

Το κόστος της διαφημιστικής προβολής πάει ανάλογα με το μέγεθος του κειμένου; Ανάλογα με το τι γράφεις στο κείμενο; Το κείμενο σας στέλνουν έτοιμο ή το γράφετε εσείς;

Α! Και τη φώτο την πληρώνεστε έξτρα ή είναι μέσα στο πακέτο;

ΥΓ. Αν παρ' ελπίδα το έγραψες σαν ανέκδοτο για να γελάσουμε πρέπει να σου πω μπράβο! Ήταν πολύ καλό και γελάσαμε με την καρδιά μας... έχεις χιούμορ ρε μπαγάσα...

Πόσο κοστίζει το «πράσινο» πιστοποιητικό στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Από 185 ευρώ και πάνω θα κοστίζει το «ενεργειακό πιστοποιητικό» στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η νέα ρύθμιση, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 10 Ιανουαρίου για όσα ακίνητα πωλούνται ή μεταβιβάζονται, είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος το… πιστοποιητικό αφορά το «πράσινο» προφίλ του σπιτιού και σε αυτό πρέπει να αναφέρονται τα πάντα γύρω από την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, ψύξη, παροχή ζεστού νερού χρήσης, φωτισμό κ.λ.π.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται από σώματα ενεργειακών επιθεωρητών, που έρχεται και ελέγχει τον χώρο, με στόχο να γνωρίζει ο ενοικιαστής το κόστος χρήσης του σπιτιού, προκειμένου να επιλέγει εκείνο με την χαμηλότερη κατανάλωση, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Πόσο κοστίζει με παραδείγματα:

Για διαμέρισμα (μεμονωμένο 2 ευρώ ανά τ.μ.) ελάχιστο κόστος 150 ευρώ

Για μονοκατοικίες (1,5 ευρώ ανά τ.μ.) ελάχιστο κόστος 200 ευρώ

Για κτίρια άλλων χρήσεων (2,5 ευρώ ανά τ.μ. – έως 1000 τ.μ.) ελάχιστο κόστος 300 ευρώ

Για πολυκατοικίες (1,5 ευρώ ανά τ.μ.) ελάχιστο κόστος 200 ευρώ

star.gr

Εντυπωσιακή αποκάλυψη στο "Καρφί του Σαββατοκύριακου"

"Αυτοί είναι οι επώνυμοι φοροφυγάδες", είναι ο τίτλος της ανερχόμενης εφημερίδας, που ίδρυσε Κακαουνάκης και κυκλοφορεί κάθε Σαββατοκύριακο, με 2 ευρώ μόνο και μπόλικη συμπάθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7851.html

Είμαι περίεργος ποιανών τα ονόματα θα δούμε...

Η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του Σύμπαντος - Ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια Ήλιοι

(φωτογραφία αρχείου) Η μαύρη τρύπα, που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Μ87, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στο Σύμπαν, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των αστρονόμων. Οι πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια Ήλιοι και θα μπορούσε να «καταπιεί» ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αστρονόμο Καρλ Γκέπχαρτ του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, σύμφωνα με το περιοδικό Science.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις υπολόγιζαν ότι η μάζα της συγκεκριμένης μαύρης τρύπας ήταν "μόλις" 3 δισεκατομμύρια φορές σε σχέση με τον Ήλιο μας και περίπου 1.000 φορές μεγαλύτερη από τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του δικού μας γαλαξία. Οι νέες όμως μετρήσεις, με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου διαμέτρου 8,1 μέτρων στο όρος Μάουνα Κεα της Χαβάης, έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα, που απέχει περίπου 50 εκατ. έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Παρθένου, έχει τελικά υπερδιπλάσια μάζα.

Ο νέος υπολογισμός της μάζας της μαύρης τρύπας βασίστηκε στις μεγάλες ταχύτητες περιστροφής των άστρων γύρω της, που φτάνουν τα 500 χλμ. το δευτερόλεπτο. Είναι η πιο ακριβής μέτρηση μάζας που έχει γίνει ποτέ για οποιαδήποτε υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. Ο λεγόμενος "ορίζοντας γεγονότων" (πέρα από τον οποίο τίποτε, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να δραπετεύσει από την τρομακτική έλξη της) είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την τροχιά του Ποσειδώνα, του πιο εξωτερικού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα άνετα θα είχε "καταπιεί" τον ήλιο μας μαζί με όλους τους πλανήτες του.

Τόσο μεγάλες μαύρες τρύπες πιθανότατα δημιουργούνται όχι μόνο "καταπίνοντας" γειτονικά άστρα, αλλά και μέσω απορρόφησης άλλων μικρότερων μαύρων τρυπών. Ο αστρονόμος Τζορτζ Τζιοργκόφσκι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), με τη βοήθεια ενός άλλους τηλεσκοπίου της Χαβάης, του διαμέτρου δέκα μέτρων Κεκ, εντόπισε ζευγάρια μαύρων τρυπών, που περιφέρονται η μια γύρω από την άλλη, σε 16 μακρινούς γαλαξίες. Τα σχετικά ευρήματα επίσης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης.

Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι δεν έχουν καταφέρει να παρατηρήσουν άμεσα τον ορίζοντα γεγονότων κάποιας μαύρης τρύπας. Ελπίζουν όμως να το πετύχουν μέσα στην επόμενη δεκαετία, όταν θα καταφέρουν να αρχίσουν αστρονομικές παρατηρήσεις του σύμπαντος σε μήκη κύματος μικρότερα του ενός χιλιοστού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΥΝ οργανώνει σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου... μήπως να μας πηδήξουν κιόλας;

Ο ΣΥΝ οργανώνει σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Προσέξτε το λόγο: «για την αυθαιρεσία που υπέστη το στέλεχος του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος από τις δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας». Ο Δ. Παπαδάτος προσήχθη χθες στην Ασφάλεια, στη διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί. Ξέρετε γιατί προσήχθη;

Γιατί πάνω του βρέθηκε μία ταυτότητα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή πριν από 6 χρόνια!!!

Ο τύπος είναι στέλεχος του ΣΥΝ και κυκλοφορούσε με κλεμμένη ταυτότητα άλλου!!!!

Από θράσος πάνε καλά... θα βρεθεί άραγε κανένα λαμόγιο δημοσιογράφος να τους ρωτήσει αν θα διαγράψουν από στέλεχός τους τον τύπο που κυκλοφορούσε με κλεμμένη ταυτότητα άλλου; Ή τα λαμόγια ξέρουν να ρωτάνε "πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής;"

ΥΓ. Αν θέλετε να γελάσετε διαβάστε και το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ για το θέμα. Μιλάει το στέλεχος με την κλεμένη ταυτότητα και αφού αναλύει τη "ναζιστική τρομοκρατία" που υπέστη... προς το τέλος στο άσχετο πετάει ένα: «Με ρώταγαν για μια ταυτότητα που είχα βρει - σκόπευα να τη δώσω στη αστυνομία» και αυτό ήταν... ήθελε να τη δώσει στην Αστυνομία και γι αυτό την κουβάλαγε πάντα μαζί του...

Το ΄σκασε το παραμύθι η Λούκα: «Δεν είναι αρνητική η γνωμάτευση για τη ΝΕΟΓΑΛ-Η σύμβαση είναι προληπτική»

Θυμάστε φαντάζομαι ότι η Λούκα Κατσέλη δήλωνε σε όλους τους τόνους, όταν περνούσε ο Νόμος από τη Βουλή, πως θα τεθούν αυστηρά κριτήρια για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων για μείωση μισθών εργαζομένων, ότι οι συμβάσεις θα ελέγχονται από επιτροπή και ότι θα αφορούν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα... ε αν τα θυμάστε... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ μιας και σας δούλευε κανονικά
Χθες στο ραδιόφωνο του Flash δήλωσε πως θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την αρνητική εισήγηση του Συμβουλίου της Επιθεώρησης Εργασίας που αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει ανάγκη υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση μισθών από τη ΝΕΟΓΑΛ, μιας και η εταιρία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα...

Γιατί η σοφή Λούκα σκέφτεται για εσάς πριν από 'σας και γι αυτό είπε:
«Δεν είναι αρνητική η γνωμοδότηση για τη ΝΕΟΓΑΛ»!!!
(Πόσα θες να μας τρελάνεις;)
Η εταιρία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ΤΩΡΑ...
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ;)
(καταλάβατε γιατί είναι υπουργός η Λούκα και δεν είμαι εγώ ή εσείς;)
ΟΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ...

ΑΡΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΥΥΥ

Ξεχάστε λοιπόν ότι μας έλεγε μιας και ούτε αυστηρά κριτήρια υπάρχουν, ούτε έλεγχοι ισχύουν (σε αρνητική γνωμοδότηση η Λούκα θα βαφτίζει τις συμβάσεις προληπτικές) ούτε προβληματικές εταιρίες αφορούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις

Τον πούλο και στο ιδιωτικό τομέα λοιπόν...
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε και την είδηση από το star.gr:

«Δεν είναι αρνητική η γνωμάτευση» του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη βιομηχανία γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash η κ. Κατσέλη εξήγησε (sic) πως «το συμβούλιο του ΣΕΠΕ έχει και έναν παιδευτικό ρόλο» και επειδή είχε να αντιμετωπίσει «την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση ουσιαστικά ανέδειξε μέσω χρηματοοικονομικών δεικτών και δεικτών ανταγωνιστικότητας την θέση της επιχείρησης έτσι ώστε να βάλει και έναν μπούσουλα για τις επόμενες ειδικές επιχειρησιακές».

Σύμφωνα με την υπουργό η έκθεση έδειξε «ότι αυτή η επιχείρηση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία ειδική επιχειρησιακή σύμβαση πραγματικά δεν έχει πρόβλημα τώρα, διότι είναι μια εύρωστη επιχείρηση». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούν να συμφωνήσουν η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι να υπογράψουν μια τέτοια συναινετική σύμβαση γιατί μπορεί να προβλέπουν ότι στο μέλλον, την επόμενη χρονιά, μπορεί να δημιουργηθούν συγκεκριμένα προβλήματα ή και μπορεί, αν θέλετε, να θέλουν να διατηρήσουν τις τιμές τους χαμηλές».

Στη γνωμοδότησή του το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕΕ) είχε κρίνει ότι η αιτιολογική έκθεση για την επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ δεν στοιχειοθετεί επιτακτική ανάγκη για μείωση του εργατικού κόστους, προκειμένου να στηριχθεί η επιχείρηση.

Τηλεφωνικές ευχαριστίες μετά από μια εβδομάδα...

Είδες τι σου κάνει η "Διαφάνεια" και το "Open Government"....

Μάθαμε γιατί ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε χθες στον Ερντογάν.

"Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη φιλοξενία και το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ερζουρούμ."

Καλά δεν τα είπαν τόσες ώρες εκεί, δεν ευχαρίστησε ο ένας τον άλλο;

Θα μου πείτε μπορεί να το ξέχασαν.. και σου λέει ο Γιώργος δεν παίρνω και ένα τηλέφωνο μετά από μια βδομάδα να τον ευχαριστήσω τον Ταγίπ το καρντάσι.

Λίγο αργά βέβαια το θυμήθηκε ο κ.Παπανδρέου, αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ"... Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε, "keep in touch" που λένε και στα Ελληνικά.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/blog-post_4164.html

Όλα τα διόδια, όλες οι τιμές

Μόνο αμελητέα δεν είναι πλέον τα διόδια που έχουν επιβληθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας. Οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με τη διαδρομή που θα διανύσετε ενώ εξαρτώνται από την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου. Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή προκειμένου να μάθετε πόσο θα σας κοστίσει το ταξίδι μετά και τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που ανακοινώθηκαν στις πρώτες μέρες του 2011.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αττική οδός
Αθήνα-Πάτρα/Πύργο
Αθήνα-Καλαμάτα-Σπάρτη
Ριο-Αντίριο
Πρέβεζα-Ακτιο
Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Πλευρικά Νέας Οδού (Αφιδνές-Τραγάνα)

Διόδια Εγνατίας Οδού

►Στην Αττική Οδό, τα διόδια πληρώνονται από τους οδηγούς, μια φόρα με την είσοδο τους στον αυτοκινητόδρομο με τις χρεώσεις να έχουν ως εξής.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Όχημα Ευρω
Δίκυκλα 1,4
Ι.Χ έως 2,7 με τραιλερ,τροχοσπιτα, 2,8
Φορτηγα, 2-3 άξονες, >2,7 μ. 7
Φορτηγα 4 άξονες και πάνω >2,7μ 11,2

Για τους συχνούς χρήστες της Aττικής Oδού υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα ηλεκτρονικής πληρωμής τα οποία παρουσιάζονται εδώ.

►Για την διαδρομή από την Αθήνα έως την Καλαμάτα και τη Σπάρτη οι οδηγοί χρησιμοποιούν τμήματα της Ολυμπίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Μορέας που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο οδηγός που κάνει αυτές τις διαδρομές, καλείται να πληρώσει διόδια σε τρία ή και τέσσερα σημεία αν πηγαίνει προς την Καλαμάτα. Η πρώτη στάση για πληρωμή (από Αθήνα) γίνεται στα διόδια της Ελευσίνας και η δεύτερη στο Σπαθοβούνι, με κατεύθυνση προς Τρίπολη. Η... λυπητερή για όσους ταξιδεύουν προς Σπάρτη ολοκληρώνεται στα διόδια της Νεστάνης ενώ ταξιδεύουν προς Καλαμάτα υπάρχει ακόμα ένας σταθμός, στην Ασέα. Παρομοίως στην επιστροφή προς Αθήνα οι οδηγοί πληρώνουν διόδια στα ίδια σημεία. Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που αναμένεται να λειτουργήσουν μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι τρεις: στο Λεύκτρο, στη Καλαμάτα και στη Πετρίνα. Οι τιμές των διοδίων αυξήθηκαν εκ νέου από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου, μόλις δύο μήνες και κάτι μέρες από την προηγούμενη αύξηση τους. Από την ίδια ημερομηνία μπήκε σε λειτουργία ο σταθμός της ΑΣΕΑΣ στο κομμάτι Τρίπολη - Καλαμάτα. Οι νέες τιμές με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν αρχές Ιανουαρίου και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στον μήνα έχουν ως εξής:

Οι χρεώσεις αναλυτικά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα

Διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα/Τρίπολη

ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΠΑΘΟ

ΒΟΥΝΙ

ΑΣΕΑ
Σύνολο

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οχημα Ευρω Ευρω Ευρω Ευρώ Ευρώ
ΔΙΚΥΚΛΑ 2,00 € 1,60 € 1,70 € 1,30 € 6,60
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2,2 2,90 € 2,30 € 2,40 € 1,90 € 9,50
2-3 ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΟ 2,2 7,40 € 5,90 € 6,20 € 4,80 € 24,3
4 ΑΞΟΝΕΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.2

10,40 € 8,20 € 8,70 € 6,70 € 34

►Για την υποθαλάσσια γέφυρα που ενώνει την Πρέβεζα με το Άκτιο οι χρεώσεις φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί πως για ιδιοκτήτες Ι.Χ που είναι συχνοί χρήστες της γέφυρας υπάρχει μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με κόστος 80 ευρώ. Οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, μετά τις αυξήσεις του ΦΠΑ, καθώς απορροφήθηκε από την εταιρεία.

ΠΡΕΒΕΖΑ- ΑΚΤΙΟ
Όχημα Ευρω
Δίκυκλα 0,7
Ι.Χ με τραιλερ μέχρι 2μ 3
Ι.Χ με 2 άξονες >2μ 5
Φορτηγά με 3 άξονες 8
Φορτηγά με 4 άξονες και πάνω 14

►Τσουχτερές είναι οι χρεώσεις για όσους χρησιμοποιούν την γέφυρα Ρίου- Αντιρίου όπου για μια απλή μετάβαση με επιστροφή ο οδηγός Ι.Χ. καλείται να πληρώσει 24 ευρώ. Από την εταιρία κατασκευής της γέφυρας προσφέρονται εκπτώσεις για τιμές μετ' επιστροφής καθώς και κάρτα δέκα διελεύσεων όπως και εκπτώσεις για χρήση της υπηρεσίας e-PASS. Αναλυτικά οι χρεώσεις για απλή μετάβαση έχουν ως εξής

ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ
Οχημα Ευρω
Μοτοσικλέτες € 1.80
Επιβατικά αυτοκίνητα € 12.20
Φορτηγά2 άξονες € 18.80
3 άξονες € 30.80
4+ άξονες € 39.50
Λεωφορεία έως και 20 θέσεις € 28.20
άνω των 20 έως και 40 θέσεις € 39.50
άνω των 40 θέσεων € 60.80

Η κάρτα δέκα διελεύσεων για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου επιτρέπει στους οδηγούς να πραγματοποιήσουν 10 διελεύσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τις εξής χρεώσεις:


Μία εβδομάδα Ένας μήνας
Επιβατικά αυτοκίνητα €65,00 €82.50
Φορτηγά
2 άξονες €142.00 €155.00
3 άξονες €233.00 €261.00
4+ άξονες €325.00 €363.00

Σχετικά με την κάρτα aller retour, η οποία αφορά τους περιστασιακούς χρήστες και αυτούς που μετακινούνται για προσωπικούς λόγους επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν μειωμένες τιμές με την προϋπόθεση να επιστρέψουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με την αγορά της κάρτας καταβάλλεται το ποσό των 12,5 ευρώ και η διαφορά αν η επάνοδος γίνει μετά από 2 ώρες θα καταβάλλεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, για το 2009:

Χρόνος Επιστροφής Αξία Χρέωση/διέλευση
0- 2 ώρες €12,50 δηλ. €6,25/διέλευση
2-4 ώρες € 17.20 δηλ. €8,60/διέλευση
4-5 ώρες €21,50 δηλ.€10.65/διέλευση

>5 ωρών €24,40 δηλ. €12/διέλευση

Τέλος εκπτώσεις προσφέρονται από την εταιρεία κατασκευής της γέφυρας του Ρίου σε χρήστες της υπηρεσίας e-PASS το οποίο απευθύνεται σε καθημερινούς χρήστες που θέλουν να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Οι χρεώσεις για το e-PASS φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Διελεύσεις ανά μήνα Τιμή ανά διέλευση
1-10 10,00 €
11-20 6,00 €
21 και άνω 4,00 €

►Όσοι ταξιδεύουν από Αθήνα προς Πάτρα ή Πύργο χρησιμοποιούν την υπό κατασκευή Ολυμπία Οδό. Οι χρεώσεις για διόδια αφορούν στο μέρος του έργου που έχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα και είναι δύο. Για την διαδρομή από Αθήνα η πρώτη πληρωμή γίνεται στην Ελευσίνα και η δεύτερη στο Ζευγολατιό. Για την επιστροφή οι πληρωμές γίνονται στο Ρίο και στον Ισθμό. Με την ολοκλήρωση του έργου θα προστεθούν διόδια και στην διαδρομή μετά το Ρίο, προς Πύργο. Οι νέες τιμές με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν αρχές Ιανουαρίου και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στον μήνα έχουν ως εξής:

Ολυμπία Οδός
Όχημα Προς Πύργο
Προς Αθήνα

Αθήνα-Ελευσίνα

Ελευσίνα -Ζευγολατιό Πάτρα-

Ρίο

Ρίο-

Κόρινθος

Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2,0 2,2 2,0 2,2
Ι.Χ με τραιλερ κάτω των 2,2μ 2,9 3,10 2,9 3,10
Οχήματα με 2-3 άξονες>2,2μ 7,4 7,9 7,4 7,9
Οχήματα με 4 και άνω άξονες>2,2μ 10,4 11,00 10,4 11,00

►Για την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη οι οδηγοί χρησιμοποιούν κομμάτι της Νέας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου. Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή αλλά και για την πιο ακριβή διαδρομή καθώς οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν διόδια σε συνολικά δέκα σημεία. Ήδη από τις 6/10/09 έχουν αρχίσει να επιβάλλονται και οι χρεώσεις για τα πλευρικά διόδια στο τμήμα Αφιδνες-Τραγάνα. Επιπροσθέτως, η τιμή στα Μάλγαρα αυξήθηκε 40% από 16 Νοεμβρίου του 2010. Συν τοις άλλοις, ο πρώτος σταθμός διοδίων στον Μαλιακό, (Αγ. Τριάδα) εγκαινιάζεται. από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου. Με το... καλημέρα του 2011 ανακοινώθηκαν και νέες αυξήσεις από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου αλλά και της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, εκτοξεύοντας το συνολικό κόστος των διοδίων για Αθήνα - Θεσσαλονική, μετ επιστροφής, στα 46,4 ευρώ.

Οι τιμές εισόδου από τα πλευρικά διόδια καθώς και οι αναλυτικές χρεώσεις για την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες:

ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σημεία Διοδίων ΔΙΚΥΚΛΑ Ι.Χ με τραιλερ έως 2,2μ
ΑΦΙΔΝΩΝ 1,40 2,05
ΘΗΒΑ 1,70 2,50
ΤΡΑΓΑΝΑ 1,65 2,40
ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ 1,10 1,55
ΠΕΛΑΣΓΙΑ 1,80 2,60
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ 2,10 2,90
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 0,70 1,00
ΠΥΡΓΕΤΟΣ 1,60 2,30
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2,10 3,10
ΜΑΛΓΑΡΑ 1,4 2,8
ΣΥΝΟΛΟ 15,55 23,20

Oι χρεώσεις για τα πλευρικά διόδια στη νέα οδό εξαρτώνται από τα χιλιόμετρα που διανύει το όχημα και κατ επέκταση από το σημείο εισόδου και έχουν ως εξής:

Πλευρικά διόδια Νέας Οδού
Σημεία Διοδίων Δίκυκλα Ι.Χ με τραιλερ έως 2,2μ
Καπανδριτι 0,80 1,15
Μαλακάσα 0,60 0,85
Οινόφυτα 0,25 0,40
Θήβα 0,65 0,95
Τραγάνα 1,35 1,95

Τα πλευρικά διόδια αυτοκινητόδρομου Αιγαίου έχουν ως εξής:

Πλευρικά διόδια Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου
Σημεία Διοδίων Δίκυκλα Ι.Χ με τραιλερ έως 2,2μ
Γυρτώνης 0,40 0,50
Μακρυχωρίου 0,60 0,8

Τα πρώτα διόδια στην Εγνατία οδό ξεκινούν την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στον σταθμό του Πολύμυλου Κοζάνης. Οι χρεώσεις έχουν ως εξής:

Εγνατία Οδός - Πολύμυλος
Όχημα Τιμή
Δίκυκλα 2,0
Ι.Χ. 2,8
Φορτηγά με:
2 ή 3 άξονες 7,0
4 άξονες 10,0

e-PASS-Πληρωμή διοδίων χωρίς χρήση μετρητών

Για τους συχνούς χρήστες των αυτοκινητόδρομων οι οποίοι πληρώνουν συχνά διόδια, υπαρχουν προγράμματα πληρωμών χωρίς την χρήση μετρητών. Αυτά είναι η η ειδική κάρτα λογαριασμού καθώς και η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS

►Η ειδική κάρτα λογαριασμού μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατόχους μοτοσικλέτας, φορτηγού οχήματος ή λεωφορείου και πρόκειται για μια κάρτα με δυνατότητα εκπτώσεων η οποία επιδεικνύεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται λωρίδα με εισπράκτορα χωρίς να γίνεται συναλλαγή με μετρητά.

►Από την άλλη, η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS είναι ένας πομποδέκτης ο οποίος,τοποθετείται στο παρμπρίζ του οχήματος και όταν το όχημα διέρχεται από τις αποκλειστικές ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων , το σύστημα διοδίων το αναγνωρίζει και ενεργοποιεί την διαδικασία ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Με αυτό τον τρόπο, χρεώνεται ο λογαριασμός του χρήστη, ο οποίος κερδίζει χρόνο και ταυτόχρονα σημαντικές εκπτώσεις, ανάλογα με το συνδρομητικό πρόγραμμα στο οποίο έχει εγγραφεί. Τα προγράμματα αυτά είναι το express, το bonus, το friendly και το moto.

Το express παρέχει σταθερή έκπτωση από την πρώτη διέλευση ανεξάρτητα από τον αριθμό των διελεύσεων και απευθύνεται σε οδηγούς που πραγματοποιούν σχετικά μικρό αριθμό διελεύσεων τον μήνα.

Το πρόγραμμα Bonus καλύπτει τις ανάγκες των τακτικών χρηστών και προσφέρει κάποιες δωρεάν διελεύσεις.Απευθύνεται σε οδηγούς που πραγματοποιούν τακτικά διελέυσεις (35-70 το μήνα).

Το πρόγραμμα friendly παρέχει αυξανόμεννη κλιμακωτή έκπτωση ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων και απευθύνεται στους πολύ συχνούς χρήστες των διοδίων με πάνω αό 70 διελεύσεις τον μήνα.

Τέλος το πρόγραμμα moto απευθύνεται στους μοτοσυκλετιστές και παρέχει σταθερή έκπτωση από την πρώτη διέλευση.

Για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος, προσφέρεται μια πολύ πρακτική εφαρμογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να υπολογίσει ποιο πρόγραμμα τον συμφέρει ανάλογα τον τύπο του οχήματος του και το σύνολο των διελεύσεων που πραγματοποιεί τον μήνα.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο της αττικής οδού http://www.aodos.gr/article.asp?catid=9880&tag=7297.

Mε την εγγραφή σε κάποιο από τα συνδρομητικά προγράμματα της Αττικής Οδού, ο οδηγός παίρνει προς χρήση δωρεάν την ηλεκτρονική συσκευή e-PASS, την οποία και πρέπει να έχει μόνιμα τοποθετημένη στο εσωτερικού του παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Eπίσης όσοι διαθέτουν την συσκευή e-PASS μπορούν να την χρησιμοποιούν και σε άλλους αυτοκινητόδρομους πέρα από την Αττική Οδό. Συγκεκριμένα οι οδηγοί μπορούν να περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες των αυτοκινητοδρόμων της Μορέας ΑΕ (Κόρινθος-Τρίπολη) καθώς και της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος- Πάτρα).

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αττικής Οδού το e-PASS αναμένεται να εφαρμοστεί γενικότερα και στα υπόλοιπα μεγάλα οδικά έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τίτλοι ειδήσεων σημερινού Τύπου 13.1.2011

H αύξηση της ανεργίας στο 13,5%, η προώθηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι αλλαγές στο σύστημα εισφορών του ΙΚΑ, η εκτόνωση της έντασης στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και η ανησυχία των πολιτών για μεγάλη κοινωνική ένταση είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τι κοστίζει το σπιτόσημο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εφαρμογή έχει ήδη τεθεί, εδώ και 4 ημέρες, η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτήρια της χώρας που μεταβιβάζονται. Από 1ης Ιουνίου όσα νοικιάζονται".

Η ΑΥΓΗ: "Αλλοι 56.332 άνεργοι τον Οκτώβριο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτίναξη της ανεργίας στο 13,5% τον Οκτώβριο, από 12,6% τον Σεπτέμβριο και από 9,8% πέρσι τον Οκτώβριο. Ενας στους τρεις νέους αποκλεισμένος από την εργασία. Η Μακεδονία κρατάει τα σκήπτρα της ανεργίας. Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί στην κοινωνική καταστροφή".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πληθαίνουν τα σενάρια... πρόωρες εκλογές με λίστα προβλέπουν όλοι!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«φουντώνουν» τα σενάρια, που προέρχονται από διάφορες πλευρές, για πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη και μάλιστα πριν από τις 4 Απριλίου, προκειμένου αυτές να γίνουν με λίστα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τι ισχύει με τις νέες διατάξεις στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ. Ολες οι αλλαγές στις συντάξεις. Οι νέες ρυθμίσεις για τα βαρέα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλές και μεγάλες οι αλλαγές στην ασφάλιση ήρθαν με το νέο χρόνο! Στο ΙΚΑ έχουμε δραματικές αλλαγές. Δείτε περιληπτικά τι έρχεται για να αντιληφθείτε και το μέγεθος των αλλαγών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λογαριασμός 90 δισ. ευρώ για τον Γιώργο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα αλλά 90 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ο λογαριασμός που πλήρωσε «καπέλο» η Ελλάδα εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης του Γ. Παπανδρέου -για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει- να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας!".

ΕΘΝΟΣ: "Το μνημόνιο για μηχανικούς και δικηγόρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από μηδενική βάση προχωράει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Στις χθεσινές συσκέψεις με δικηγόρους και μηχανικούς στο υπουργείο Οικονομικών άνοιξε τα χαρτιά της. Το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μαζανθρωποι με την «Κάρτα του Πολίτη»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θέλουν να μας μετατρέψουν σε ελεγχόμενα άβουλα όντα (μαζάνθρωπους). Η «κάρτα» αυτή θα μετατρέψει τον κάθε Χριστιανό σε έναν αριθμό προς επεξεργασία. Ο,τι λένε για «προστασία των προσωπικών δεδομένων» είναι, τουλάχιστον, κακόγουστο αστείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χαμηλότοκα δάνεια-επιδοτήσεις για λίφτινγκ παλαιών σπιτιών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι 15.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν ως άτοκο-χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄οίκον». Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται από 1η Φεβρουαρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ζητούν τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας που θα ευνοούνταν από τη χαριστική ρύθμιση. Απαιτούν δικαστικές εγγυήσεις ότι δεν θα χαθούν οι οφειλές προς το Δημόσιο που παρ΄ολίγον να... σβηστούν".

ΕΣΤΙΑ: "Ενθετο το φύλλο 14 Ιανουαρίου 1901: Κλειστό και τότε το επάγγελμα των φαρμακοποιών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η σημερινή ανατύπωσις περιέχει μεταξύ άλλων τις απόψεις της «Εστίας» για το νομοσχέδιο περί φαρμακείων, που είχε κατατεθή τότε στην Βουλή. Οπως θα διαπιστώσετε, το πρόβλημα ήταν και τότε το κλειστό επάγγελμα των φαρμακοποιών!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σοκ στο 30% η ανεργία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύμα απολύσεων φέρνουν οι σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που εκτιμάται πως θα οδηγήσουν σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του έτους. Την πρόβλεψη-σοκ για εκτίναξη του πραγματικού ποσοστού ανεργίας κοντά στο 30% έχει κάνει επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τι φοβίζει τους Ελληνες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διαρκώς κλιμακούμενη είναι η ανησυχία της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και την προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι θυσίες του τελευταίου έτους αποδίδουν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "700.000 άνεργοι βάζουν λουκέτο στον ΟΑΕΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένεση 500 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους θα χρειαστεί σύμφωνα με προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου, διαφορετικά δεν θα μπορεί να καταβάλλει τα επιδόματα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ασκήσεις ισορροπίας για τη Siemens".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ισορροπημένο» ως προς τον αριθμό των παραπομπών πολιτικών προσώπων στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens θα είναι το πόρισμα που θα συντάξουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ταραχή στην κεντροδεξιά και αγωνία για τα Wilileaks".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα νέα έγγραφα που θα δουν το φως της δημοσιότητας από το wikileaks θα αφορούν σίγουρα πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της κεντροδεξιάς. Ολους αυτούς με τους οποίους εκ των πραγμάτων συνομιλούν οι Αμερικανοί πρέσβεις, με τους υπουργούς που εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό ή ασχολούνται με τις μεγάλες επενδύσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ σήμερα ανοίγουν τα διόδια σε ολόκληρη τη χώρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πραγματοποιούν σήμερα, με απόφαση των Γραμματειών τους, κινητοποίηση σε όλα τα διόδια της χώρας, καλώντας τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να παλέψουν οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στα χαρακώματα μηχανικοι - δικηγόροι".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "γραπτώς παρέδωσε χθες σε μηχανικούς και δικηγόρους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη λίστα με τις νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να αλλάξουν -και την κυβερνητική πρόταση γι΄αυτές- ώστε να ανοίξουν τα επαγγέλματά τους. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί τη διατήρηση των κατώτατων αμοιβών".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "8 π. υπουργοί στα πράσα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έχουν υπηρετήσει σε καίρια πόστα, και ο... έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται! Ολο το πόρισμα λεηλασίας του ΕΟΤ!".

City Press: "Εκτός ελέγχου η ανεργία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλμα στο 13,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού τον Οκτώβριο. Περισσότερα από 56.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα μήνα. Εκτός αγοράς εργασίας η νέα γενιά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τσιγγάνικη μαφία λυμαίνεται την ανακύκλωση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Απλοποίηση στους κανόνες υπολογισμού των εισφορών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε απλοποίηση των κανόνων υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών προχωρεί η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με στόχο τη μείωση της εισφοροδιαφυγής αλλά και της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνη έκρηξη ανεργίας στο 13,5%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τον Οκτώβριο έφθασε στο 13,5% από 12,6% το Σεπτέμβριο του 2010. «Θύματα» της καλπάζουσας ανεργίας οι γυναίκες, το ποσοστό των οποίων έφθασε το 17,6%, οι νέοι με 34,6% , ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ανεργία των ανδρών διπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο ευρωτραπεζίτης πιέζει, το Βερολίνο κάμπτεται...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το «ναι» του Βερολίνου, έστω και υπό όρους, φαίνεται ν΄αποσπά το ευρωπαϊκό σχέδιο ριζικής και συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους - ένα σχέδιο που δεν αποκλείεται να θεμελιωθεί στην ενδιάμεση Σύνοδο Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλλάζει πλήρως στο ΙΚΑ το σύστημα των εισφορών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αλλαγή με στόχο την απλοποίηση του συστήματος καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις πρότεινε χθες ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Σπυρόπουλος τάχθηκε κατά της επιβολής τεράστιων προστίμων σε περιπτώσεις καθυστέρησης καταβολής των εισφορών".