24 Ιανουαρίου 2011

Μπουρδέλο η Ελλάδα:300 λαθρομετανάστες ήρθαν από την Κρήτη με τα έξοδα πληρωμένα, και κατέλαβαν τη Νομική, με την ευγενική χορηγία της ροζ αριστεράς!

Μπουρδέλο η Ελλάς, χωρίς υπερβολές! 300 λαθρομετανάστες κάθε καρυδιάς καρύδι, ήρθαν από την Κρήτη με το πλοίο ΛΑΤΩ, φυσικά με τα έξοδα πληρωμένα από τους νταβατζίδες της ροζ αριστεράς, και κατέλαβαν την Νομική Σχολή, όπου τους προμήθευσαν με στρώματα κιόλας οι "φιλέσπλαχνοι" αναρχοάπλητοι!

Έκπληξη φυσικά προκαλεί η αδράνεια του ΠΑΣΟΚικού Κράτους, που ενώ η όλη κίνηση ήταν γνωστή ήδη από τις 21 Ιανουαρίου και είχε προαναγγελθεί από το διαδίκτυο (http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_4103.html), επέτρεψε την κατάληψη, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και η εξεταστική του Ιανουαρίου, προκαλώντας ένταση στους φοιτητές που προετοιμάζονται εδώ και καιρό!

Δεν θα επεκταθούμε στο τι ζητάνε οι λαθρομετανάστες και οι νταβατζήδες τους, καθώς αυτά βασίζονται στο γνωστό αναρχικό σύνθημα "κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος", οπότε κάπου εκεί σταματά η λογική... Αναρωτιόμαστε απλά, που είναι το Κράτος;

Ο Παπουτσής δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο βλάκας; Μάλλον εμάς θεωρεί βλάκες... ίσως και με το δίκιο του

Στις 19 Ιανουαρίου γράψαμε: Σταμάτησε η Γερμανία την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα την ίδια μέρα ο Παπουτσής έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία πανηγύριζε και θεωρούσε ότι η απόφαση «Είναι έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πίεσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη». «Χαιρόμαστε για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης» είπε.

Πέρα από το γελοίο του πράγματος, που δεν αναφέρει ο Παπουτσής και είναι ότι η απόφαση όπως γράψαμε και εδώ αφορούσε ουσιαστικά 55 άτομα μιας και τόσοι είναι οι λαθρομετανάστες που επαναπροωθήθηκαν από την Γερμανία προς την Ελλάδα το 2010... υπάρχει και η ουσία που δείχνει πόσο γάτες είναι οι διπλωμάτες άλλων χωρών και πόσο μας κοροϊδεύουν οι δικοί μας πολιτικοί:

Η απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα ήρθε μία μόλις μέρα πριν την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τις έκρινε παράνομες, όπως γράψαμε εδώ στις 22 Ιανουαρίου (Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον παλικαρά ΓΑΠ που δήθεν πλακώνεται με την Μέρκελ...ας της στείλει όλους τους λαθρομετανάστες)

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τυχαία η Γερμανία μόλις μία μέρα πριν κριθεί παράνομο αποφάσισε να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις;

Μάλλον όχι και αυτή είναι και η διαφορά της σοβαρής διπλωματίας που βγαίνει από πάνω ακόμα και σε αποφάσεις που είναι υποχρεωμένη να εκτελεί...

Αντίθετα οι Έλληνες πολιτικοί, όχι μόνο δεν προλαβαίνουν να σκεφτούν να προνοήσουν ή να προλάβουν μια κατάσταση αλλά αντίθετα μας θεωρούν και ηλίθιους... κλασικό τέτοιο παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση ο Χ. Παπουτσής:

Την απόφαση της Γερμανίας που την επομένη θα ήταν υποχρεωμένη από το δικαστήριο να εκτελεί ούτως ή άλλως την είδε σαν

έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Τι να του πεις τώρα;
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο βλάκας; Μάλλον εμάς θεωρεί βλάκες... ίσως και με το δίκιο του

με όλα αυτά που μας βλέπει και μασάμε....

Την άμεση θέσπιση ΑΟΖ πρότεινε στην Βουλή ο Σαμαράς

Την άμεση θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) (όπως είχαμε γράψει από τις 21 Ιανουαρίου και όχι σήμερα ή χθες -σήμερα απλά το επαναλάβαμε)πρότεινε σήμερα από το Βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, από το επίσημο αυτό βήμα της Βουλής προτείνω να προχωρήσουμε άμεσα στην θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ. Και στη συνέχεια να την οριοθετήσουμε. Με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας κι είναι έτοιμες να το κάνουν. Η Κύπρος το έκανε ήδη με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε άμεσα με την Κύπρο και να το προωθήσουμε με την Αίγυπτο και την Λιβύη. Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ξεπερνά και το ανύπαρκτο «ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τελευταία με το Καστελόριζο»

Στη συνέχεια απέρριψε τις θεωρίες περί ειδικού καθεστώτος του Αιγαίου και δήλωσε οτι θα ακυρώσει ως κυβέρνηση οποιαδήποτε συμφωνία αυτοπαραίτησης της Ελλάδας απο κυριαρχικά της δικαιώματα:

“Κάποιες θεωρίες που ακούγονται παρασκηνιακά ότι το Αιγαίο είναι τάχα ειδικού καθεστώτος θάλασσα - “ημίκλειστη¨, ή όπως άλλως την αποκαλούν - είναι απαράδεκτες. Ισοδυναμούν με παραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της ..αν κάποιοι αυτό σκέπτονται να το ξεχάσουν. Και το εννοώ. Οποιαδήποτε συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτοπαραίτηση της Ελλάδας από όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας για εμας θεωρείται άκυρη από τώρα. Κι αν υπάρξει θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Μιλημένα – ξηγημένα”.

Τόνισε επίσης και εξήγησε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην “συνεκμετάλλευση”

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ζήτησε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τα Εθνικά Θέματα, “για να υπογραμμίσω ότι δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση ως μοχλός πιέσεων, ούτε ως πρόσχημα, για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα”, αλλά και “για να προειδοποιήσω ότι τα εκβιαστικά δίλημμα και οι δήθεν μονόδρομοι…οδηγούν σε παράλυση της χώρας και σε διάλυση της κοινωνίας..

Αναλύοντας την στρατηγική Νταβούτογλου είπε: “Η νέα στρατηγική της Άγκυρας κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερους αντιπάλους, παρά φίλους για την Τουρκία. Να ανοίξει περισσότερα μέσα από όσα μπορεί να κρατήσει”. Παρόλα αυτά η νέα στρατηγική της Τουρκίας δημιουργεί πλέον και νέες ευκαιρίες για εμάς, για παράδειγμα η στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ, χωρίς όμως να αλλάξει η παραδοσιακή πολιτική στήριξης των Παλαιστινίων να αποκτήσουν δικό τους κράτος, όπως τόνισε κατηγορηματικά

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ όπου μίλησε σε σύνοδο Τούρκων πρέσβεων εξέφρασε την ελπίδα:

«… κάποια στιγμή, να βρείτε κ. Παπανδρέου, καιρό να μιλήσετε και με τους… Έλληνες διπλωματικούς!»

Για την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμε είπε:

“…όταν μίλησε δημόσια στο τουρκικό ακροατήριο, είπε τις γνωστές θέσεις της Ελλάδας. Κι αυτό προβλήθηκε, περίπου ως, ως εθνικό κατόρθωμα! Τα αυτονόητα είπε. Αλίμονο κι αν δεν τα έλεγε. Όμως την ώρα που βρισκόταν ο πρωθυπουργός στη Τουρκία, τα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν κόσκινο τον εναέριο χώρο μας.Κι αυτό δεν ήταν κατόρθωμα. Ήταν πλήγμα για το κύρος της Ελλάδας.!»

Για την πρόταση Δρούτσα να πραγματοποιηθεί Σύνοδος- Κορυφής Τουρκίας-ΕΕ παρατήρησε:

« Το θεωρώ μεγάλη «εκδούλευση» στην Τουρκία! Διότι Σύνοδοι Κορυφής δεν γίνονται με χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ένωση. Γίνονται μόνο με μεγάλες χώρες που η Ευρωπαϊκή Ένωση τις αναγνωρίζει ως «στρατηγικούς εταίρους» όπως η Ρωσία και η Κίνα. Ουσιαστικά ,ο κ. Δρούτσας πρότεινε την αναβάθμιση της Τουρκίας σε «στρατηγικό εταίρο» της Ευρώπης!». Και αναφερόμενος στη μυστική διπλωματία ανέφερε χαρακτηριστικά: « Εγώ αποδοκιμάζω τη μυστική διπλωματία . Σας επισημαίνω, ότι δημιουργεί περισσότερη καχυποψία μέσα στη χώρα, παρά καλό κλίμα με τους απέναντι”.

Για το σχέδιο Ανάν είπε:

«Το σχέδιο Ανάν δημιούργησε ένα νομικό τερατούργημα, που δεν επέτρεπε να λειτουργήσει δημοκρατικό πολίτευμα. Εσείς ο ίδιος, κ. Παπανδρέου, μας παρουσιάζατε το σχέδιο Ανάν ως «μονόδρομο», ως μόνη «εφικτή λύση»… η νέα δημοκρατία.. αρνήθηκε τον εκβιασμό. Και στήριξε την απόφαση του Τάσου Παπαδόπουλου, να απορρίψει το σχέδιο Ανάν. Ο κυπριακός Ελληνισμός καταψήφισε τότε, πανηγυρική, το σχέδιο εκείνο απορρίπτοντας τους εκβιασμούς.

Και, «ω του θαύματος»! Η Κύπρος δεν «καταστράφηκε»! Δεν έμεινε έξω από την Ευρώπη. Σε λίγες εβδομάδες μετά το βροντερό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, έγινε πλήρες μέλος της Ευρώπης!»

Μιλώντας επίσης για την περίοδο 2004-2009 ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου υπενθυμίζοντας τις κόκκινες γραμμές που έθεσε η Κυβέρνηση Καραμανλή:

«Στο Βουκουρέστι, έθεσαν (οι κυβερνήσεις της ΝΔ) τις «κόκκινες γραμμές» για το Μακεδονικό. Και τότε υπήρξαν πολλοί που κραύγαζαν ότι η υπόθεση ήταν πια «χαμένη» κι ότι αν επέμενε η Ελλάδα , θα υφίστατο τάχα, «διεθνή απομόνωση»!

Κι όμως! Η Ελλάδα ξεκαθάρισε την θέση της , διευκρίνισε ότι θα δεχθεί ένα όνομα για κάθε χρήση-erga omnes- απέκλεισε τον εθνολογικό προσδιορισμό του γειτονικού κράτους με όνομα που παραπέμπει σε αλυτρωτικές αξιώσεις σε βάρος της , παραμέρισε όλες τις προτάσεις για «διπλές» και «τριπλές ονομασίες» κι έβαλε βέτο για την ένταξη της FYROM και στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να «απομονωθεί» από τους εταίρους και συμμάχους της η Ελλάδα πέτυχε στο Βουκουρέστι να υποστηριχθεί από τους περισσότερους.

Για μίαν ακόμα φορά οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά και στη διεθνή διακυβέρνηση:

«Το ιδεολόγημα της «διεθνούς διακυβέρνησης» απονομιμοποιεί το πολίτευμα. Αποδυναμώνει τη δημοκρατία. Διαλύει την κοινωνική συνοχή και απονευρώνει τη διακυβέρνηση…Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι να ξαναπάρουμε τη Ελλάδα στα χέρια μας !»

Και ολοκλήρωσε λέγοντας τα εξής:

--Σας καλώ να απορρίψετε όλες τις «φαεινές ιδέες» ορισμένων που θα ήθελαν να διαπραγματευτούμε την υφαλοκρηπίδα «από μηδενική βάση». Τι θα πει «μηδενική βάση»; Ότι θα κάνουμε πίσω από τη νομική βάση που υπήρχε ως τώρα; Δηλαδή θα παραιτηθούμε από το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας που μας ευνοεί;»….

- Σας καλώ «…Να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα των λαθρομεταναστών!...

--Σας καλώ να ζητήσουμε όλοι μαζί την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών. Που την υπέγραψε η Τουρκία, αλλά δεν την τήρησε ποτέ…

--Σας καλώ να θεσπίσουμε και να διακηρύξουμε αμέσως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και να προχωρήσουμε αμέσως μετά στη οριοθέτηση της με την Κύπρο και με όποια άλλα κράτη προσέλθουν να το λύσουμε διμερώς.

--Σας καλώ να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις «κόκκινες γραμμές» της εξωτερικής μας πολιτικής: Στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Σκοπιανό και σε ότι αφορά την ασφάλεια, την ευημερία και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σας καλώ να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί.

Πρέπει να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας.

Αλλά αν δεν το δεχθείτε, αν επιμείνετε στα αδιέξοδά σας, με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά τη χώρα στα χέρια μας…

“Με ή χωρίς εσάς, θα πάρουμε ξανά τη Ελλάδα στα χέρια μας!...”

«Με αλχημείες η κυβέρνηση εξαπατούσε τους πολίτες»... επί 8 χρόνια και όχι 5,5 ;)

«Με αλχημείες η κυβέρνηση εξαπατούσε τους πολίτες»
Ποιος το λέει και για ποια περίοδο; Δείτε:

Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ για το ΠΑΣΟΚ 96-04:

«Η κυβέρνηση με αλχημείες και με κρυφούς ειδικούς λογαριασμούς, επί 8 χρόνια, εξαπατούσε τους Ελληνες πολίτες, στους οποίους παρουσίαζε δήθεν μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, ενώ στην πραγματικότητα αυτά έχουν διογκωθεί σημαντικά, παρ' ότι εκποιήθηκαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία».

Αυτά τόνισε το Σάββατο από την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλας, που περιόδευσε στην Αχαΐα. Επίσης ανακοίνωσε ότι το ΔΗΚΚΙ ξεκίνησε τις εσωκομματικές διαδικασίες σε όλους τους νομούς της χώρας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών και «καλεί σε συνεργασία στελέχη, μέλη και φίλους οποιουδήποτε κόμματος και απλούς πολίτες, προκειμένου να χτυπηθεί η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική στη χώρα μας». Ο Δ. Τσοβόλας μίλησε και στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΔΗΚΚΙ. Είπε ότι οι «κατασκευασμένες μονοκομματικές κυβερνήσεις μόνο τους διαπλεκόμενους και τον ξένο παράγοντα ευνοούν» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερη πολιτική, που έχει βυθίσει σε απόγνωση χιλιάδες μικρομεσαίους». Αλλά και στα εθνικά θέματα η κυβέρνηση κατά τον Δ. Τσοβόλα «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενη πως δρομολογούνται προς θετική κατεύνθυνση, ενώ αντιθέτως ο Αττίλας ενισχύθηκε θεσμικά». Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μετώπου που θα συσπειρώνει τη νεολαία προς την κατεύθυνση μιας άλλης, πραγματικά φιλολαϊκής πολιτικής».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/11/2003

Δικαστική συνδρομή από τους Γερμανούς εισαγγελείς για τους Patriot του 'Ακη

http://img.protothema.gr/CE87B800B4D3AEEE13C079CCE4CC8089.jpgΔιευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες για τα λεγόμενά τους περί μίζας για την προμήθεια των πυραύλων Patriot, ζητούν από τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens στη Γερμανία Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Ράινχαρτ Πέτερ Νίντλ, οι εφέτες ανακριτές που ερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» στην Αθήνα με νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν προς τις γερμανικές αρχές (ΣΣ. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ για τη Siemens στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται ο Άκης μιας και υπάρχουν «εμβάσματα 6.700.000€ σε λογαριασμό της εταιρείας TORCASO στις 1.11.1999, 10.1.2000 και 7.3.2000, η οποία όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί σχετίζετο με συγγενικά του πρόσωπα»).

Ειδικότερα, οι Έλληνες ανακριτές, στο πλαίσιο της διερεύνησης φακέλου που αφορά τους πυραύλους PATRIOT εστιάζουν στα όσα είχε καταθέσει ο Ρ. Σίκατσεκ περί μίζας 10 εκατομμυρίων μάρκων στην Ελλάδα για την προμήθεια των πυραύλων.

Το αίτημα περιλαμβάνει ερωτήσεις προς τα δυο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Ράινχαρτ Πέτερ Νίντλ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται η εξέταση των μαρτύρων για την προμήθεια των πυραύλων ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις για την σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ (για προμήθεια ψηφιακών κέντρων) και έχει ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για ην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας «C4I».

Πως να μάθουμε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής με εμάς

Μάθε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα δωρεάν.

Έχεις What’s Up, Vodafone CU ή Wind F2G και θέλεις να μάθεις ποιοι από τους φίλους και τους γνωστούς σου χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής ώστε να μιλάς και να ανταλλάσσεις μαζί τους μηνύματα δωρεάν; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία και εξοικονόμησε χρήματα!

Η αποστολή των γραπτών μηνυμάτων είναι...δωρεάν και για τα τρία πακέτα καρτοκινητής.
  • Από καρτοκινητό Cosmote What’s Up στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1314 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι What’s up προσθέτοντας μπροστά τα γράμματα «WU», παράδειγμα WU 6971234567 στο 1314.
  • Από καρτοκινητό Vodafone CU στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1253 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι CU παράδειγμά, 6941234567 στο 1253.
  • Από καρτοκινητό Wind F2G στέλνουμε γραπτό μήνυμα στον αριθμό 1274 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι F2G, παράδειγμα 6931234567 στο 1274.
Υγ: Αν γνωρίζετε τα νούμερα αποστολής SMS για τα υπόλοιπα πακέτα καρτοκινητής παρακαλώ να τα αναφέρετε στα σχόλια ώστε να συμπληρώσουμε την παραπάνω λίστα.

Blogs του ΠΑΟΚ ζητούν την τιμωρία του διαιτητή που ευνόησε τον Ολυμπιακό

Δείτε βίντεο με χαρακτηριστικές φάσεις
Τα Blogs των φιλάθλων του ΠΑΟΚ αναλαμβάνουν δράση και με ανακοίνωση που εξέδωσαν που ζητούν την τιμωρία του διαιτητή στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Δημοσιεύουμε ένα e-mail που υπογράφουν γνωστά ΠΑΟΚτσήδικα blogs με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα κύπελλου της 19 Ιανουαρίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Δείτε το:

"Mετά από επικοινωνία που είχαμε, κατά την χθεσινή και σημερινή ημέρα με Π.Α.Ο.Κ.τσήδικα blogs, αποφασίσαμε να στείλουμε το έγγραφο που ακολουθεί, στην Ε.Π.Ο., στην super league και σε διάφορα αθλητικά site, με την συμμετοχή σχεδόν όλων μας (συγγνώμη αν δεν συμπεριλάβαμε όλα τα μπλόγκ, αλλά στα λίγα που δεν μπήκαν στο έγγραφο, δεν βρήκαμε στοιχεία επικοινωνίας).

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτή η ενέργεια και μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός, να εκπροσωπούμε όλα σχεδόν τα blogs του Π.Α.Ο.Κ., μία θέση για ένα θέμα της ομάδας μας (που αυτές οι ενέργειες σε πρακτικό επίπεδο, έπρεπε να γίνονται από άλλους και απλά καλύπτουμε το κενό αυτό!).

Για να κατανοήσετε το μέγεθος του ζητήματος, αρκεί να σας αναφέρω ότι, από την αρχή που ξεκινήσαμε μέσω του blog μας αυτό το έγγραφο, φτάσαμε στο σημείο να υπογράφουμε 12 blogs από κοινού το έγγραφο, με συνολικά 1.000.000 περίπου επισκέψεις και 20.000 περίπου φίλους και αναγνώστες.

Αναλυτικά το έγγραφο...

Κοινοποίηση:

www.epo.gr, www.superleaguegreece.net, www.contra.gr, www.gazzetta.gr, novasports.gr, www.sportaction.gr, www.sport24.gr, www.sportdog.gr, www.sport.gr, www.exedrasports.gr, www.libero.gr, www.ethnosport.gr, www.sportouvorra.gr, www.sportnet.gr, www.theplayer.gr www.baladoros.gr, www.sportena.com, www.metrosport.gr

Καλησπέρα σας.

Σας κοινοποιούμε αυτό το e-mail, διότι θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας και η ισονομία για τις ομάδες που συμμετέχουν στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό γιατί πιστεύουμε να θέλετε και εσείς τις οικογένειες στα γήπεδα, όπως και εμείς. Η σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των ζητημάτων του ποδοσφαίρου μας, είτε αυτή πρόκειται να περιλαμβάνει τους διαιτητές, είτε την αθλητική δικαιοσύνη, είτε τους παράγοντες και τους φορείς του ποδοσφαίρου, είτε τους φιλάθλους, είναι προς αυτή την πορεία, την πορεία για γεμάτα γήπεδα και για να βλέπουμε όλοι μας τους αγώνες ως διασκέδαση.

Εκπροσωπούμε τα εξής μπλόγκ του Π.Α.Ο.Κ:

1) ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (http://paok-panoapola.blogspot.com/),

2) PAOK land- The Black Blog (http://paokland.blogspot.com/) ,

3) PAOK Fanatico (http://paokfanatico.blogspot.com/),

4) Toumba Lights (http://toumbalights.blogspot.com/) ,

5) PAOK club (http://paokclub.blogspot.com/),

6) PAOK-26 (http://paok-26.blogspot.com/) ,

7) αμπαλαέα (http://paok-abalaea.blogspot.com/) ,

8) PAOK rules 1926 (http://paokrules1926.blogspot.com/) ,

9) PAOKfans4 (http://paokfans4.blogspot.com/) ,

10) Π.Α.Ο.Κ. παντού (http://www.paokpantoy.blogspot.com/) ,

11) Ο Γκρινιάρης Παοκτσής (http://ogriniarispaoktsis.blogspot.com/) ,

12) Blackwhitestories (http://blackwhitestories.blogspot.com/)

με συνολικές επισκέψεις 1.000.000 περίπου επισκέψεις και με 20.000 φίλους και αναγνώστες .

Το έγγραφο σας το κοινοποιούμε, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα κύπελλου της 19 Ιανουαρίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μεταξύ του Ολυμπιακού Π.Α.Ε. με τον Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Ε. .

Παραθέτουμε ένα βίντεο, το οποίο έχει όλες τις επίμαχες φάσεις:

1) την ρίψη φωτοβολίδων στο γήπεδο στα πρώτα 11 δευτερόλεπτα του αγώνα και διακοπή αυτού

2) το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 5:45 του αγώνα που βάση κανονισμού είναι φάουλ και κίτρινη κάρτα και δεν σφυρίζετε ούτε φάουλ

3) το καταφανέστατο φάουλ πάνω στον Βιερίνια, το οποίο δεν σφυρίζετε και είναι αφορμή των διαμαρτυριών του Μάκη Χάβου και του Παντελή Κωνστατινίδη με αποτέλεσμα την αποβολή και των δύο στο 22:00 του αγώνα

4) τον τραυματισμό του επόπτη, από ρίψη αντικειμένου στο 6:30 του αγώνα

5) το φάουλ, που καλώς σφυρίχτηκε στο 33:15 του αγώνα του Πάντελιτς, πάνω στον Κοντρέρας, αλλά χωρίς πειθαρχική τιμωρία, αφού χτυπάει με τις τάπες του τον παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. στο κεφάλι και στο πόδι, με αποτέλεσμα ακόμα και ο άγγλος σχολιαστής του αγώνα για το δίκτυο του al jazeera να αναφωνήσει "this happens only in greece"!

6) το φάουλ του Ριέρα πάνω στον Σνάουτσνερ στο 36:23 του αγώνα που επισύρει και πειθαρχική ποινή στον παίκτη του Ολυμπιακού, χωρίς να τιμωρείται

7) στο 41:50 του αγώνα και αφού προηγείται φάουλ πάνω στο Φωτάκη και ενώ σφυρίζετε κανονικά, ο Μέλμπεργκ, σέρνοντας το πόδι του, χτυπάει εκτός φάσης τον πεσμένο Φωτάκη, χωρίς πειθαρχική ποινή στον παίκτη του Ολυμπιακού

8) στο 45:30 του αγώνα, σφυρίζετε φάουλ, κατά του παίκτη του Π.Α.Ο.Κ. Φωτάκη και προέρχεται από αυτή την φάση το γκολ της ομάδας του Πειραιά

9) στο βίντεο δεν φαίνεται το τι έχει γίνει στην διάρκεια της εισόδου των ομάδων τα αποδυτήρια για ημίχρονο, μιας και ακούγεται ο εκφωνητής του conn-x να λέει μην δείχνετε τις εικόνες. Και από τις αναφορές που έχουμε ο Μουσλίμοβιτς, έχει δεχτεί χτύπημα στο πόδι με αποτέλεσμα μία μελανιά

10) στο 73:40 του αγώνα, σφυρίζετε ανύπαρκτο φάουλ κατά του Κοντρέρας και υπέρ του Μιραλάς και τιμωρείται με κίτρινη κάρτα ο παίκτης του Π.Α.Ο.Κ.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι, διάρκειας 12:00 λεπτών και μπορείτε να το δείτε αμέσως πιο κάτω.



Ζητούμε:
1) την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου διαιτητή
2) την τιμωρία του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν, λόγω υπαιτιότητας
3) την καλύτερη αντιμετώπιση της ομάδας μας από την διαιτησία, γιατί υπάρχουν πολλά παράπονα
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και ελπίζουμε στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας, που θεωρούμε ότι είναι δίκαια και πιστεύουμε ότι θα τα θεωρήσετε και εσείς με την σειρά σας. μετά τιμής

Τα ανωτέρω μπλόγκς του Π.Α.Ο.Κ"

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blogs_24.html

Το "πόρισμα" της ΝΔ για την εξεταστική της υπόθεσης Siemens

Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κ. Τζαβάρα, Γρ. Αποστολάκο κλπ διατυπώνει την εξής γνώμη (ΣΣ. ουσιαστικά πρόκειται περί των διαφωνιών της ΝΔ στο κοινό κείμενο που κατέθεσε η εξεταστική):

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αποτελεί αρμοδιότητα της Βουλής, η οποία δεν εντάσσεται ούτε στη νομοθετική ούτε στην εκτελεστική ούτε στη δικαστική λειτουργία του Κράτους.

Στο όνομα του κοινοβουλευτικού ελέγχου κεντρική θέση κατέχει η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (βλ. Ν.Σαριπόλου, Ελληνικόν Συνταγματικόν Δίκαιον, τομ.Α, 3η έκδοση, Αθήνα, 1915, σελ.441επ. , Α.Σβώλου, Επιτομή Συνταγματικού Δικαίου, Αθήνα 1946 σελ. 221 και 238 επ., Χρ.Σγουρίτσα, Συνταγματικόν Δίκαιον, 3η έκδοση, Αθήνα 1965 σελ.326επ. και σελ. 414 επ., Α.Μάνεση, Συνταγματική Θεωρία και Πράξη σημ.6, Δ.Τσάτσου, Συνταγματικό Δίκαιο Ι, σελ 438επ., Α.Ράϊκου, Παραδόσεις Συνταγματικού Δικαίου, τομ. Α, έκδοση 14η, Αθήνα 1983, σελ. 233επ. και Π.Παραρά corpus II, Αθήνα 1985, σελ.268).

Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 68 παρ.2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής προβλέπεται ότι η Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που ασκεί στην Κυβέρνηση, συνιστά Εξεταστικές Επιτροπές για την έρευνα ειδικών ζητημάτων δημοσίου συμφέροντος. Κατά τη διάταξη του άρθρου 148 η Επιτροπή μετά το πέρας των εργασιών της, συντάσσει αιτιολογημένο πόρισμα, στο οποίο καταχωρίζονται και οι γνώμες της τυχόν μειοψηφίας.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η Επιτροπή έχει καθήκον στο πλαίσιο της εντολής ,που έχει λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής, να ερευνήσει το τεθέν ζήτημα και να αποκαλύψει όλη την αλήθεια των πραγμάτων, όπως αυτή τεκμηριώνεται στα αποδεικτικά μέσα (μάρτυρες, έγγραφα, εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, κλπ), που συνέλεξε κατά τη διάρκεια των εργασιών της.

Δεν ανήκει με βάσει τις ως άνω διατάξεις, στις αρμοδιότητες της Επιτροπής, η έρευνα για τη στοιχειοθέτηση και περιγραφή ποινικών ευθυνών, που αναφέρονται σε Κυβερνητικούς λειτουργούς (Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Υφυπουργοί), που έχουν διαδραματίσει ρόλο στην εξέλιξη του εξεταζόμενου ζητήματος. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 1 και 5, επ. του Ν. 3126/2003 σε άλλη Επιτροπή της Βουλής, την ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την ενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία συνιστάται στα πλαίσια ειδικής συζήτησης και απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, που προκαλείται από σχετική αίτηση, (Πρόταση Κατηγορίας), που υπογράφεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές και επί ποινή απαραδέκτου πρέπει να περιέχει αναφορά των στοιχείων της αξιόποινης πράξης, που αποδίδεται στα ελεγχόμενα πρόσωπα, καθώς και μνεία της διάταξης, που παραβιάστηκε από τη συμπεριφορά τους.

Εξάλλου ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής, ούτε από άλλη διάταξη νόμου, λόγου χάριν του Ν. 3126 περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών, προβλέπεται δυνατότητα της Επιτροπής να συνεχίσει την έρευνα της στον εντοπισμό ποινικών ευθυνών ακόμη και στην περίπτωση, που συναντήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών της ίχνη ή ενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, που εμπλέκονται στο υπό εξέταση ειδικό ζήτημα. Επομένως σε καμμία περίπτωση η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή δεν παραπέμπει σε Δίκη και οπωσδήποτε δεν καταδικάζει εκ των προτέρων και άνευ δίκης οποιοδήποτε πρόσωπο αναφέρεται στο παρόν πόρισμα.

Επειδή στην προκειμένη περίπτωση στην Επιτροπή, που συστάθηκε με την από 27.1.2010 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής ανατέθηκε το καθήκον της εξέτασης προς εξακρίβωση όλης της αλήθειας για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας η Επιτροπή μας, οι εργασίες της οποίας διήρκεσαν από 2.2.2010 μέχρι 24.1.2011, κατέληξε σε ομόφωνες πορισματικές αναφορές, που εν συνεχεία εξελίχθηκαν σε καταγραφή και ταξινόμηση όλων των πραγματικών γεγονότων, που προέκυψαν από τα αντίστοιχα αποδεικτικά μέσα (μάρτυρες, έγγραφα, αποφάσεις Αρχών, εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, φάκελο Debevoice & Plimpton, δικογραφίες ημεδαπών και αλλοδαπών Δικαστικών Αρχών).

Η καταγραφή αυτή αποτελεί την ιστορική βάση αλήθειας. Αποτελεί το ουσιαστικό πόρισμα αληθείας των πραγμάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο Siemens. Σε αυτό καταλήγει η Επιτροπή ανταποκρινόμενη στην εντολή που έχει λάβει από την Ολομέλεια της Βουλής. Επάνω σε αυτήν τη βάση μπορεί να στηριχθεί η αξιολόγηση καταστάσεων ή συμπεριφορών, που συνδέονται άρρηκτα με την έναρξη, την εξέλιξη και την κορύφωση του σκανδάλου Siemens στην Ελλάδα.

Υπήρξε ομοφωνία των μελών της Επιτροπής να εντάξουν σε ενιαίο κείμενο όλα τα πραγματικά γεγονότα. Στην αξιολόγηση των γεγονότων όμως είναι εύλογη και αυτονόητη η διαφοροποίηση κάθε μέλους ανάλογα με τα κριτήρια αξιολόγησης που υιοθετεί το καθένα.

Υπό τα δεδομένα αυτά φρονούμε ότι από όλα τα ως άνω πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στο ενιαίο κείμενο έχουν προκύψει σαφείς πολιτικές ευθύνες των κατωτέρω προσώπων για τα αντίστοιχα ζητήματα που έχουν προκύψει από την έρευνα.

ΣΗΜΙΤΗΣ

C4I -ανάθεση στη SAIC


Υπήρξε Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής (ΔΕΣΟΠ) η οποία στις 12.6.2002 αποφάσισε την διενέργεια διαγωνισμού για τα Ολυμπιακά κέντρα ασφάλειας και ανέθεσε κατά παράβαση προς την κείμενη νομοθεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ όφειλε να τα αναθέσει στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης βλ. την υπ’ αριθμ. 0020/17.11.2005 Απόφαση του 5ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με την ίδια δικαστική απόφαση καταλογίζεται στη συγκεκριμένη ανάθεση και η παράλειψη νόμιμου προσυμβατικού ελέγχου. Η παράλειψη αυτή συνεπάγεται αυτοδίκαιη ακυρότητα Δεν έπρεπε δε να εφαρμοσθεί το Π.Δ 284/89 που προβλέπει ειδικούς όρους στην εκτέλεση προμηθειών του Δημοσίου που προσιδιάζουν στις ανάγκες εξοπλιστικών προγραμμάτων και όχι συστημάτων ασφαλείας. Στις 16.7.2002 υπο την Προεδρία του η ως ανω Επιτροπή αποφασίζει ο διαγωνισμός να γίνει με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης από περιορισμένο κατάλογο εταιρειών, να περιλαμβάνεται στον ίδιο διαγωνισμό το ΤΕΤΡΑ ενώ μέχρι το 2002 κανείς δεν συζητούσε γι αυτό .Έτσι όπως καταθέτουν μάρτυρες η SAIC υποχρεώθηκε να συνεργασθεί με την SIEMENS επειδή μπήκε το ΤΕΤΡΑ στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο έβαλαν την SIEMENS στο έργο και ανέβηκε το κόστος από 50 στα 211 εκατομμύρια και ενώ το ΥΠΕΘΑ είχε δικό του C4I (βλ.κατάθεση από 15.3.2010, μάρτυρα Κωνσταντινίδη).

Στις 27.2.2003 το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία Σημίτη επέλεξε τη SAIC ως προτιμητέα ανάδοχο και στις 13.3.2003 πάλι το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία Σημίτη ανέθεσε το έργο στην SAIC παρόλο που αμφισβητείται η νομιμότητα της ανάθεσης αυτής (βλ. Πράξη Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.Χονδρέα για την απόρριψη της δαπάνης). Κατά τις μαρτυρίες των κ.κ. Β. Κωνσταντινίδη και Π.Πεζά προκύπτει ότι συμφερότερη και τεχνικά ισχυρότερη ήταν η προσφορά της TRS.

ΟΤΕ- Προγραμματικές Ν 2446/1996

Τον Ιανουάριο 1996 ο Υπουργός Μεταφορών Χ.Καστανίδης προτείνει στον Σημίτη την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο των μεγάλων προμηθειών του δημοσίου η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 1996. Ωστόσο τον Απρίλιο του 1997 και ενώ ο Καστανίδης απουσιάζει στο εξωτερικό πραγματοποιείται έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου και ματαιώνεται η σύσταση της άνω αρχής με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό σε παραίτηση Καστανίδη στις 30.8.1997 ο οποίος στην επιστολή της παραίτησης του αναφέρει ότι “ορισμένοι αντιλαμβάνονται την παρουσία μου στο Υπουργείο μεταφορών ως εμπόδιο στην άσκηση των παιγνίων τους”και αντικαθίσταται από τον Μαντέλη έμπιστο του Σημίτη, που ως πρώην Πρόεδρος του ΟΤΕ έχει υπογράψει μαζί με τον Θ.Τόμπρα τις πρώτες αναθέσεις ψηφιακών παροχών το 1987-88 στην Siemens -Intracom.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το αρ.16 Ν2446 η Κυβέρνηση Σημίτη νομοθετούσε με πρωτοβουλία της τη δυνατότητα ανάθεσης προμηθειών στις ΔΕΚΟ χωρίς τη διασφάλιση στοιχειωδών όρων διαφάνειας παρά μόνο με προηγούμενη απόφαση του οργάνου διοίκησης τους υπό την προϋπόθεση της τελικής έγκρισης της από τον αρμόδιο Υπουργό. Αυτό απετέλεσε τη μήτρα του σκανδάλου Siemens στον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ και εντεύθεν προκύπτουν για τον πρώην Πρωθυπουργό τεράστιες πολιτικές ευθύνες αφού αν είχε προβλεφθεί η ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των προμηθειών των ΔΕΚΟ θα υπήρχε αποτελεσματικό θεσμικό φίλτρο πρόληψης του κινδύνου.

Σχέση Σημίτη- Τσουκάτου. Μαύρα ταμεία Siemens

Έχει προκύψει από την ομολογία του κ.Τσουκάτου, στενού συνεργάτη του κ. Σημίτη ότι το ποσό του 1 εκατ. DM το πήρε από τη Siemens, το έδωσε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου το αρμόδιο όργανο της Βουλής και της Πολιτείας πρέπει να ερευνήσουν περαιτέρω αυτή τη σχέση προς στοιχειοθέτηση περαιτέρω άλλων ευθυνών

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

C4I

Συμμετείχε στην άνω διυπουργική για το C4I της 16.7.2002 που αποφάσισε τον διαγωνισμό. Συμμετείχε στα ως άνω ΚΥΣΕΑ . Αποφάσισε στις 30.8.2002 να χαρακτηρισθεί το έργο ως ειδικό εξοπλιστικό ενώ επρόκειτο για σύστημα ασφαλείας αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με κλειστό διαγωνισμό του άρθρου 72 ΠΔ 284/89 παρόλο που έχουν ενδιαφερθεί και άλλες εταιρείες προσκαλεί μόνον 3 από αυτές, μεταξύ των οποίων και την SAIC, χωρίς προσυμβατικό έλεγχο παρόλη την μεγάλη αξία του έργου κατά παραβίαση του Συντάγματος, όπως αποφαίνεται τόσον η Επίτροπος όσον και το 5οΤμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αν δεν είχε γίνει η ένταξη του C4I στο κανονιστικό πλαίσιο προμηθειών του ΥΠΕΘΑ και είχε, όπως έπρεπε, ενταχθεί στο αντίστοιχο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τότε οι προϋποθέσεις διαφάνειας θα ήταν διαφορετικές και θα εξασφάλιζαν την απόκτηση του συστήματος αυτού σε καλύτερη τιμή και με αποτελεσματικότερο έλεγχο της νομιμότητας (ανοιχτός διαγωνισμός με συμμετοχή περισσοτέρων, προσυμβατικός έλεγχος κλπ.). Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν να ζημιωθεί το Δημόσιο και να ανοιχθούν δυνατότητες χρηματισμού και διαφθοράς υπηρεσιακών και πολιτικών προσώπων. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν το C4I δημοπρατείτο ως σύστημα ασφαλείας και όχι ως εξοπλιστικό σύστημα.

Σε όλα τα προηγούμενα πρέπει να προστεθεί και η μαρτυρία Σίκατσεκ ότι για την ανάθεση του C4I χρειάστηκε να γίνουν παράνομες πληρωμές (μίζες) σε Υπουργεία.

ΜΑΛΕΣΙΟΣ

Ήταν αρμόδιος Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης και συμμετείχε στην ΔΕΣΟΠ που αποφάσισε για την ανάγκη προμήθειας του C4I αναθέτοντας την διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ έπρεπε το διαγωνισμό να τον διεξαγάγει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Προήδρευε της Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης του διαγωνισμού. Επομένως πρέπει να διερευνηθεί ο χαρακτήρας της συμμετοχής του και η ενδεχόμενη ευθύνη του για τη διαδικασία της ανάθεσης με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται πιο πάνω.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Προγραμματικές συμβάσεις ΟΣΕ

Ως Υπουργός Ανάπτυξης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξέλιξης των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΣΕ και μάζί με τους κ.κ Βερελή και Χριστοδουλάκη καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους εξέθεσαν το Ελληνικό Δημόσιο σε κίνδυνο σπουδαίας ζημιάς υπογράφοντας την από 31.5.2002 επιστολή τους προς την ΕΝΑΕ με την οποία αναγνώριζαν τις σημαντικές εμπορικές και χρονικές δυσκολίες που είχαν εμφανισθεί στην εκτέλεση των προγραμματικών συμφωνιών και προσέφεραν την αναγκαία υποστήριξη για τη διευθέτηση του προβλήματος με την κατάλληλη άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου ως μετόχου του ΟΣΕ κατά τις γενικές Συνελεύσεις.

Επίσης ελέγχεται η συμμετοχή του και πρέπει να ερευνηθεί ο βαθμός της επίδρασης που άσκησαν οι ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις του α) στο να μην εισπραχθούν στο σύνολο τους ποινικές ρήτρες, τόκοι υπερημερίας, διαφυγόντα κέρδη καθώς και αποκατάσταση κάθε ζημίας του Δημοσίου από την ανώμαλη εξέλιξη με υπαιτιότητα της Siemens των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΣΕ. β) οι ενδεχόμενες ευθύνες του για την καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου από την ΕΕ στο ποσό 253 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης-μεταβίβασης των ναυπηγείων στη γερμανική κοινοπραξία HDW. Τα ως άνω τεκμηριώνονται από τα πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν καταγραφεί στο ως άνω ενιαίο κείμενο πορίσματος επι των πραγματικών γεγονότων. Ειδικότερα η υπογραφή της σύμβασης πώλησης έγινε στις 11.10.2001. Στο διάστημα όμως μεταξύ υπογραφής και μεταβίβασης μετοχών στις 31.5.2002, έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τσοχατζόπουλο , Μεταφορών Βερελή και Εθν. Οικονομίας Χριστοδουλάκη, στις 1.11.2001,2.11.2001 και 22.3.2002 στο γραφείο Τσοχατζόπουλου, όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή του για τροποποίηση των προγραμματικών και εξάλειψη ποινικών ρητρών, στις 15.5.2002 πάλι στο γραφείο του όπου αποφασίσθηκε τροποποίηση χρονοδιαγραμμάτων. Συνυπέγραψε με Χριστοδουλάκη και Βερελή την από 31.5.2002 επιστολή προς Ελληνικά Ναυπηγεία με την διαβεβαίωση ότι θα συνδράμουν τις Κ/Ξ στην Γ.Σ του ΟΣΕ. Μετά από μυστικές συναντήσεις στα γραφεία της SIEMENS στην Ζυρίχη μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών που μετείχαν στις Κοινοπραξίες και του Γιαννακού του ΟΣΕ για τροποποίηση των προγραμματικών ακολούθησε μετά δύο ημέρες συνάντηση στο Υπουργείο και υπεγράφη από τον άνω Υπουργό το από 25.10,2002 Μνημόνιο.

PATRIOT-ΕΡΜΗΣ

Υπάρχουν εμβάσματα σε συνεργάτες του όπως 500.000€ στον Αντώνιο Καντά που είχε διατελέσει αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ από τα τέλη του 1996 έως τις αρχές του 2002, περίοδο δηλαδή Τσοχατζόπουλου, ως επίσης 5.000.000 στον Παύλο Νικολαϊδη , προσωπικό φίλο του από την δεκαετία του 1970, αντιπροέδρου ΕΒΟ, στελέχους της SIEMENS από το 1961 έως το 1981 και υπεύθυνου οικονομικού ΠΑΣΟΚ από το 1974 έως το 1978. Υπάρχουν επίσης κατά τον κ.Γκρόζο, εμβάσματα 6.700.000€ σε λογαριασμό της εταιρείας TORCASO στις 1.11.1999,10.1.2000 και 7.3.2000, η οποία όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί σχετίζετο με συγγενικά του πρόσωπα. Όλα τα ανωτέρω πρέπει να ερευνηθούν για να εξετασθεί αν υπάρχει η οποιαδήποτε σχέση του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου με τις ως άνω παράνομες συμπεριφορές τρίτων.

MANTEΛΗΣ

ΟΤΕ

Στην κατάθεση Σίκατσεκ, Κουτσενρόϊτερ και Νίντλ αναφέρονται μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν για παράνομες πληρωμές των συμβάσεων μεταξύ των οποίων και η Π.Σ 8002.Ανάμεσα στους παραλήπτες αναφέρονται οι κωδικοί FRANZ,.A.ROCOS. Ο πρώτος ανήκε στον Σκαρπέλη και ο δεύτερος στον Μαντέλη για συνολικά 450.000 Γ.Μ. Απαιτείται λοιπόν περαιτέρω έρευνα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

ΟΣΕ

Σε συναντήσεις που έγιναν το 2001 και 2002 με τον Τσοχατζόπουλο για το τροχαίο υλικό μετείχε ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στη Γ.Σ του ΟΣΕ όπου γινόταν διαπραγματεύσεις για τροποποίηση των χρονοδιαγραμμάτων , για το ότι δεν θα υπήρχαν ποινές, τόκοι υπερημερίας, για το οτι θα γινόταν αναπροσαρμογή μονάδας, και απαλλαγή απο ευθύνη για αποθετικές ή άλλες ζημίες καθώς και για τη Μεταβίβαση όλων των Προγραμματικών στην νέα εταιρεία ΕΝΑΕ. Από το σύνολο των Προγραμματικών οι 33α,37,39,41 που συμμετείχε η SIEMENS θα τροποποιούνταν άμεσα ενώ οι 33,35 της Bombardier κατόπιν συμφωνίας με αυτούς. Συνυπογράφει επιστολή με Τσοχατζόπουλο και Βερελή στις 31.5.2002 προς τα Ελληνικά Ναυπηγεία ότι διαβεβαιώνοντας ότι θα συνδράμουν τις Κ/Ξ στην Γ.Σ του ΟΣΕ. Απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να διευκρινιστεί αν με πράξεις ή παραλείψεις του συνετέλεσε στο να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο από την υλοποίηση των ως άνω ΠΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Να ερευνηθεί:

Α) αν ως μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ (2000-2002) συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση ή εξέλιξη προγραμματικών ή εκτελεστικών συμφωνιών από τις οποίες έχει προκύψει ζημία στον ΟΤΕ και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Β) η ύπαρξη ενδεχόμενης ευθύνης που προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγερθεί κατά της Siemens αγωγή από το Ελληνικό Δημόσιο για ζημίες που έχει υποστεί από την ανάθεση και την εξέλιξη της Σύμβασης του C4I ούτε έχει επιδιωχθεί επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες και αξιόποινες πράξεις των στελεχών της Siemens, κατά την κατάρτιση και την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων, εξοπλιστικών προγραμμάτων κλπ.

Επίσης να ερευνηθεί εάν έχουν τηρηθεί συστάσεις και υποδείξεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον τρόπο με τον οποίο η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιβλαβείς για το Δημόσιο συνέπειες, που έχουν προκύψει από συμβάσεις προμηθειών και εφόσον αυτές θεωρηθούν ότι εντάσσονται στην ως άνω αθέμιτη επιχειρηματική δράση της Siemens.

ΒΕΡΕΛΗΣ

ΟΣΕ

Ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών θα πρέπει να ερευνηθεί αν και μέχρι ποιου σημείου συνετέλεσε με πράξεις ή παραλείψεις του μαζί με τους κ.κ. Τσοχατζόπουλο και Χριστοδουλάκη στην πρόκληση ζημιών εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατά την διοίκηση και διαχείριση της υπόθεσης μεταβίβασης των Ελληνικών Ναυπηγείων στην HDW (όπως αναφέρεται πιο πάνω) καθώς και ο βαθμός και συμμετοχή του σε ενδεχόμενη ευθύνη για μη είσπραξη ποινικών ρητρών, τόκων υπερημερίας κλπ.

Αναγκαίο είναι ωστόσο να αναφερθεί ότι δυο βουλευτές της ΝΔ (Νεράντζης, Κόλλια) δεν δέχθηκαν ότι για τον κ.Βερελή προκύπτει θέμα περαιτέρω έρευνας, ενώ ο κ.Αποστολάκος, δέχθηκε την περαιτέρω διερεύνηση, εκφράζοντας, όμως, επιφυλάξεις. Επιπλέον ο βουλευτής Π.Καμμένος έχει καταθέσει δικό του κείμενο αξιολόγησης.

Τέλος όσον αφορά τα στελέχη της ΝΔ τα οποία εγκαλούνται από το ΠΑΣΟΚ η άποψή μας είναι ότι ουδέν στοιχείο ενοχής προέκυψε. Ωστόσο, για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη τους από την στιγμή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα ονόματά τους η ΝΔ δεν διαφωνεί και ως προς αυτούς για τον οποιοδήποτε έλεγχο. Σημειώνεται επίσης ότι ο βουλευτής κ. Καμμένος έχει καταθέσει δικό του κείμενο αξιολόγησης.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Εν κατακλείδι πρέπει να σημειωθεί ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα οι Εξεταστικές Επιτροπές έχουν αποκλειστικά ελεγκτική εξουσία και επομένως δεν μπορούν να ενεργούν πράξεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα διοικητικών ή δικαστικών οργάνων του κράτους. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει αυτόνομο ελεγκτικό δικαίωμα αλλά βοηθά το Κοινοβούλιο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων που εκείνο έχει κατά το Σύνταγμα. Επομένως σε καμμία περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου. Κατά πάσα περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το μέγα έργο που επιτέλεσε η παρούσα Επιτροπή συστάθηκε για τον έλεγχο πράξεων προηγούμενων Κυβερνήσεων και κατά τούτο η σύσταση της συμβάλλει στην διαστρέβλωση και την καταχρηστική λειτουργία του θεσμού αυτού αφού δε νοείται κοινοβουλευτικός έλεγχος για τα συμβάντα σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους οι οποίες ήδη έχουν καλυφθεί και εκκαθαρισθεί από την ετυμηγορία του κυρίαρχου Λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές που επακολούθησαν.

Υπό τα δεδομένα αυτά και ενόψει της κοινής διαπίστωσης ότι το σκάνδαλο της Siemens αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης μετά το μέγιστο του Χρηματιστηρίου (για το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα η Βουλή δεν έχει συστήσει καμμία Εξεταστική Επιτροπή) η έρευνα για περαιτέρω ευθύνες απαιτείται να συνεχισθεί.

Α) Προς την κατεύθυνση κυρίως της αστικής αποκατάστασης της τυχόν ζημίας που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ από την παράνομη και υπαίτια δράση της Siemens, αλλά και των πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων που συνεργάστηκαν με αυτήν για να αλώσουν τον ελληνικό οικονομικό δημόσιο χώρο.

Β) Τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από διάπραξη αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα, με τις οποίες αξιόποινες πράξεις η συγκεκριμένη Επιτροπή εξ’ αντικειμένου δεν μπορεί να ασχοληθεί.

Γ) Άνοιγμα των λογαριασμών και εξατομικευμένο περιουσιακό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο προσώπων ώστε να διαπιστωθεί αν τα νόμιμα εισοδήματα τους ευρίσκονται σε σχέση αντιστοιχίας με τα αποκτήματα τους. Εάν χρειαστεί η Πολιτεία στην περίπτωση αυτή πρέπει να επεξεργασθεί και να υιοθετήσει ειδικό σύστημα περιουσιακού ελέγχου και λογοδοσίας όσων προέρχονται και αναλαμβάνουν αιρετό, κρατικό ή αυτοδιοικητικό αξίωμα (Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες κλπ).

Τέλος η Κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο για να υποχρεωθεί η Siemens στα πλαίσια της δίωξης και της καταστολής του διασυνοριακού και του οργανωμένου εγκλήματος να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που χρηματίστηκαν απ’ αυτήν για την προώθηση των επιχειρηματικών της σχεδίων στην Ελληνική Επικράτεια. Το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν κατέληξε στους τελικούς αποδέκτες του βρώμικου πολιτικού χρήματος δεν καθιστά μάταια την πραγματικά έντιμη και εργώδη προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη της για την έρευνα του σκανδάλου στο σύνολό του. Προέκυψαν χρήσιμες διαπιστώσεις που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει. Οι διαπιστώσεις αυτές επιβάλουν την αναθεώρηση του Συντάγματος και της νομοθεσίας που ρυθμίζει την ποινική και αστική ευθύνη των πολιτικών κρατικών λειτουργών ώστε να θωρακιστεί εφεξής η Πολιτεία από παρόμοια φαινόμενα διάβρωσης και εκφυλισμού της δημόσιας ζωής του τόπου.

Γενικευμένη καθιέρωση του κανόνα απ’ όπου υπάρχει αρμοδιότητα εκεί πρέπει να προβλέπεται και λογοδοσία.

Τέλος σημειώνεται ότι η αναφορά οποιουδήποτε προσώπου στην παρούσα έκθεση δεν περιέχει ίχνος αρνητικής αξιολόγησης. Δεν αποτελεί παραπομπή ούτε και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας. Απλώς η αναφορά προσανατολίζει την περαιτέρω έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες που μόνο η Ολομέλεια της Βουλής δικαιούται να διώξει και να καταλογίσει σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Πρωθυπουργό ΣΑΜΑΡΑ ευχήθηκε ο Δημήτρης Κρανιάς για την Νέα Χρονιά

Κοπή πίτας για την Νέα Χρονιά είχαμε χθες Κυριακή στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Ναύπλιο. Μεταξύ αυτών που απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό και ο πολιτευτής ο Δημήτρης ο Κρανιάς, ο οποίος τελειώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε "η εκδήλωση της επόμενης χρονιάς να γίνει σ' ένα αισίοδοξο περιβάλλον με την ελπίδα ζωντανή και πρωθυπουργό αυτόν που πιστεύουμε να την κάνει πολιτική πράξη, τον Αντώνη Σαμαρά".

Η συνέχεια στο http://cobra-argos.blogspot.com/

Ζήτημα Σηφουνάκη εγείρουν ΝΔ και ΛΑΟΣ

Την παραίτηση του κ.Σηφουνάκη θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος πως δεν δηλώνει στην εφορία την υπεράκτια εταιρία που διατηρεί.Ο φλύαρος υπουργός είναι ο ίδιος που λειτουργούσε ως διώκτης ιδιωτικών κεφαλαίων που επένδυαν και ήθελαν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Ο κ.Σηφουνάκης, όπως γράφαμε προ ημερών και στην ιστοσελίδα, εκτός ότι είναι φλύαρος είναι και...φοροφυγάς σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα (κλικ στην εικόνα για μεγένθυση). Μάλιστα η εταιρία του πατέρα της συζύγου του, χρωστά στο δημόσιο χιλιάδες ευρώ, ενώ είναι ο ίδιος υπουργός που συνέτρωγε (πλουσιοπάροχα) σε καιρούς κρίσης στο ξενοδοχείο που έτρωγε και ο κ.Πάγκαλος.

Κ.Παπανδρέου, θα τον διώξετε τον κ.Σηφουνάκη από την κυβέρνηση ή ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να ανέχεται παρόμοιες περιπτώσεις;

http://www.politicsnews.gr/14147.html

look around...

του Κ.Κ. (πάντως όχι Κώστας Καραμανλής)

Borderline..εκτος απο γραμμη των συνορων, ειναι και τυπος προσωπικοτητας, ψυχιατρικης διαταραχης,για να ειμαστε πιο ακριβεις.Ο borderline,ειναι ο τυπος ανθρωπου που επειδη δεν εχει καταφερει να διαμορφωσει χαρακτηρα μεσα απο την κοινωνικη αλληλεπιδραση και τις προσωπικες του εμπειριες, περιοριζεται στο να αντιγραψει προτυπα, μοτιβα συμπεριφορας, να χωρεσει η να τεντωσει το ειναι του σε γραφικα καλουπια παραμυθο-κινηματογραφικης εμπνευσης,για να υπηρετησει σκοπους που χανονται καπου στην μεταφραση μεταξυ ιδεατου που εχει μορφοποιηθει στην πρωτη υλη του μυαλου του και πραγματικου,το οποιο προσπαθουν να τροποποιησουν κατα τον τροπο που καλυτερα τους βολευει, εμμενοντας, αλλοτε στην αγνοια και αλλοτε στο κουκουλωμα.

Με την μεθοδο του προκρουστη,φερνουν εκει που τους παιρνει,στα μετρα τους,καταστασεις και προσωπα,ενω με την τακτικη του πυροβολημενου στρουθοκαμηλου,χωνουν το κεφαλι τους,οσο πιο βαθεια στο χωμα,για να προφυλαχθουν απο φωνες που δεν μπορουν να σιωπησουν.Η αντιδραση τους,σε περιπτωση αμφισβητησης απο τριτους,κυμαινεται απο βιαιο ξεσπασμα σε βαρια καταθλιψη,ενω δεν ειναι λιγες οι πιθανοτητες αποπειρας αυτοκτονιας.Προκειται για ατομα βαρια προβληματικα τα οποια μπορουν να υπαρξουν μονο μεταξυ ομοιων τους,η συναναστρεφομενα με ηλιθιους,προθυμους να δεχθουν και να στηριξουν τις ιδεοληψιες τους.

Dependant ο αβουλος πειθηνιος αιωνιος ιδεολογικος ζητουλας.Η κραταια δουλαρα,χωρις αποψη και με γνωμη fast food που περιμενει να του σερβιριστει απο τον εκαστοτε ρασπουτιν,ροβεσπιερο,εστω εναν αμποτ βρε αδερφε,για να μπορεσει να μαθει τι πιστευει.Η σταση του,θα μπορουσε να χαρακτηριστει υδατινη..οχι για την διαυγεια της,αλλα γιατι παιρνει το σχημα του δοχειου με το οποιο επικοινωνει.Σε ακραιες περιπτωσεις,ο dependant,γινεται και αγωνιστης σε μια αγνωστη και ακατανοητη προς εκεινον αιτια και μαχεται για την διαδοση μιας ιδεας,φημης,βαζοντας στην υπηρεσια της,την αξιοπρεπεια,την ανυπαρκτη κοινωνικη του υποσταση,τις μηδαμινες διαπροσωπικες του σχεσεις.Σταματαει μονο μπροστα στον κινδυνο να φαει ξυλο η να τον μαζευουν απο κανα χαντακι,εκτος κι αν παιζει σε επιπεδα τσαμπιονς λιγκ.Η μονη ομαδα στην οποια μενει πιστος ειναι εκεινη του αιματος.Σε περιπτωση αμφισβητησης,ειναι ο πρωτος που θα αλλαξει στρατοπεδο,ετοιμος να ατενισει τους αγνωστους μεχρι πριν οριζοντες που ανοιγονται μπροστα του.

Ο απροσαρμοστος ρατσας και ο ενσηματιας ακολουθητης,οταν βρεθουν,δημιουργουν ενα ανεπαναληπτο μιγμα τονωσης,ο ενας για την ψυχανωμαλια του αλλου,ανακαλυπτοντας ποσο ομορφο ειναι να συμφωνουν παρα την ασχετοσυνη τους και παρα την πληρη ελειψη διαλογου.Η ψυχολογικη τους αναπηρια γινεται απαραιτητο συστατικο και η ανταλλαγη αποψεων,τυπικη διαδικασια.Μια μπυροποσια,ενα χλιδατο δειπνο,απο εκεινα που ΜΑΖΙ τα φαγανε,ενα πρωτοχρονιατικο ζειμπεκικο,που υπο φυσιολογικες συνθηκες κλεινει με πατσα και σκορδοστουπι,γινεται στο μυαλο αμφοτερων,κοινωνικο γεγονος,αξιο μνειας,ικανο να ανοιξει συζητησεις και να δρομολογησει εξελιξεις...Δημιουργουν εναρκτηρια γεγονοτα αναφορας στα οποια ανατρεχουν με τον τροπο που καλυτερα βολευει.Παρατεινουν με οποιο μεσο μπορουν την ψευδαισθηση που τους κραταει πνευματικα και ηθικα ζωντανους και μπουσταρουν την αυτοεκτιμηση,διωχνοντας μακρυα αμφιβολιες και ταπωνοντας τα αυτια ο ενας του αλλου σε παραφωνιες.Αν ζουσαν σε παραλληλο συμπαν,θα εκλειναν την βραδυα μυριζοντας ο ενας τα πισινα του ετερου,κουνοντας χαρωπα τις ουρες τους.Αντι αυτου, εχουμε ενα χειροκροτημα,η μια προποση,μετα απο πολιτικη αναλυση που στην καλυτερη,θα συνοδευοταν απο πυροκλανι και ομαδικο φατουρο στον θαλαμο.

Ο υποψηφιος καταθλιπτικος και ο αρτεμης ματσας των διαπροσωπικων σχεσεων,λιγο θα με απασχολουσαν αν συνεπεις στον ρολο και την αποστολη τους ειχαν κλειστει σε κανα δωματιο να μετραν πυγολαμπιδες για αστρικα συστηματα,η ποντικους για βισωνες-διαλεχτε.Το κακο επικινδυνο και εκνευριστικο μαζι ομως,ειναι οτι το συστημα το οποιο κυριαρχει αυτη την στιγμη στην χωρα,παρουσιαζει καταπληκτικες ομοιοτητες με το διδυμο της καταστροφης.Πλασαρεται συστηματικα ως μονη λυση για προβληματα που ουτε καν ηξερες οτι υπηρχαν και τα οποια τεινουν να αποτελεσουν, με την συνδρομη της χορωδιας παπαγαλων,αμεση απειλη για την ελλαδα η οποια εσχατως τραβηχτηκε απο την σκονισμενη ντουλαπα του εγχωριου σοσιαλισμου,ενω η κακοδιαχειριση,η διαφθορα,το ξεπουλημα και η προδοσια εθνικων δικαιων και εργατικων δικαιωματων,περνανε σε δευτερη μοιρα,κατω απο το πεπλο της απλετης μνημονιακης δημοκρατιας που καλυπτει και δικαιολογει τα παντα ολα.Τρομολαγνεια και οργουελισμος,σερβιρισμενα με μια πρεζα "σουτηριας" της πατριδας,δημιουργουν σιγα σιγα το νεο τοπιο της παρακμης μεσα στο οποιο καλεισαι να κινηθεις να υπαρξεις και να δειξεις τις δημοκρατικες ευαισθησιες σου στις τελευταιες μερες της ρωμης.Γινεσαι,αν το θελησεις,μερος του σχεδιου.Ανησυχεις και με σφιγμενα χειλη συναινεις στο πλανο που τοσο φιλοτιμα προσπαθουν να σπρωξουν.Παιρνεις τον τιτλο τιμης του υπευθυνου ευρωπαιου πολιτη που βοηθα τον τοπο με την σιωπη του και γινεσαι αοκνος μαρτυρας του νεοραγιαδισμου και της παγκοσμιοποιησης που εχει παιξει τα ρεστα της στην μπανκα της μεσογειου.

Κατμαν και ταμπακης του δημοσιογραφοπολιτικου λαιφ σταιλ,εχουν τραβηξει κουρτινες γυρω τους κι εσυ προσπαθεις να καταλαβεις απο τα συμφραζομενα μιας τηλεοπτικης μαζωξης και απο τα αυθαιρετα σχολια ενος αργομισθου δημοσιοκαφρου,τι θελει να πει ο ποιητης...Η δημοκρατια εχει γινει η τσατσα του κοινοβουλευτισμου,ενω χτυποντας κουδουνες,δια βιου ανεργοι αγωνιστες της,μιλουν με τα μελανοτερα χρωματα για την πικρα της δικτατοριας...μαυρη,σαν το χαβιαρι που τρωνε.Το σκηνικο εχει στηθει και οι ρολοι ειναι ηδη μοιρασμενοι. Το σηριαλ παιζεται εδω και δεκαετιες και οι αποτυχημενοι κομπαρσοι της ζωης που λογω ονοματος η σφαλιαρας επι χουντας,βρεθηκαν να διαβαζουν τα διστιχα στον τηλεοπτικο φακο,δεν θα αφησουν ευκολα την καρεκλα που με τοσο κοπο ζεσταιναν οι κωλοι των παππουδων και των πατεραδων τους.Η δημοκρατια απειλειται φωναζουν με στομφο,απο σκεψεις ρηξης και αμφισβητησης.Ζητω η δημοκρατια,συμπληρωνουν οι οικοδεσποτες τους και η παρασταση λαμβανει τελος.Και ζουνε καλα κι αυτοι καλυτερα στο διδακτικο παραμυθι που σου σερβιρουν.Το πολιτευμα εχει μετατραπει σε ιερη πετρα την οποια μπορουν να αγγιξουν με ευλαβεια οι πιστοι και να διαφυλλαξουν(απο ποιους αραγε) οι εκλεκτοι.Οποτε παιρνει,κανουμε και καμμια αναφορα στην αρχαια ελλαδα η οποια εχει παρει φολκλορικο χαρακτηρα και μαζι με καμμια κορωνα για το ενδοξο παρελθον,εχει τον ρολο να τονωνει το κλονισμενο ηθικο των κατοικων του ελλαδισταν οταν θα περπατανε τοιχο τοιχο,απειλουμενοι απο χρεη,βια,ανεργια και λοιπα αγγουρια. Το νεο δογμα ειναι η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει..για να δουμε αν μπορουμε να την αυτοκτονησουμε...

Υπαλληλακοι και μπασοι εργοδοτες,τσουλανε την εταιρεια που στησαν και που ζει με κεφαλαια αλλων,ενω δεν παραλειπουν να στρεψουν το δαχτυλο τους προς εκεινους που κατα την αποψη τους ειναι αντιπαραγωγικοι,ασυνεπεις η αντιθετοι με οσα δρομολογουν.Ποτε με εκφρασεις εντονου προβληματισμου και σουφρωμα χειλιων του γνωστου γκουφη καραφλοζουλαντερ και ποτε με οργισμενες κραυγες για τους κοπριτες απο τον μπουμπη τον ιπποποταμο που αναψοκοκκινισμενος τα εχει παρει στην κρανα λες και του κλεψανε την πουδρα και συγκαηκε,χρησιμοποιουν το καροτο και το μαστιγιο για να τους τραβηξεις ακομα πιο περα.Αναλυτες οικονομικης,κοινωνικης,πολιτικης φυσεως,σπευδουν να ανοιξουν συζητησεις επι διαλογων πανω στο τι ηθελε να πει ο πολιτικος ανδρας,συναγωνιζομενοι στο ποιος θα γραψει την καλυτερη εκθεση ιδεων για το θεμα.Η αντιδραση εχει κι αυτη παρει την θεση της στο σκηνικο.Μη κυβερνητικες οργανωσεις,οικολογικοι οργανισμοι,ινστιτουτα πρασινης ενεργειας και ΔΡΟΥΤΣΕΣ μπλε που εχουν αναλαβει την εξωτερικη πολιτικη και το οικονομικο πλανο της χωρας,υποσχομενοι αναπτυξη,καθαρα καυσιμα και κυμμα επενδυσεων,βασιζομενοι στο γεγονος οτι η κραταια αντιληψη για το διεθνες οικονομικο συστημα ειναι οτι αρρωστησε η κοτα που εκανε τα χρυσα αυγα η οτι επαθε τενοντιτιδα το χερι που ζουλαγε τα "αυγα" του βελγικου ταυρου για να χεζει λιρες.Το νεο συστημα λοιπον ειναι γαργαλημα μεχρι να κλασει.Καντε υπομονη..τωρα κανουμε συζητησεις ξερουμε τι ειναι καλυτερο αν δεν σου αρεσει τοτε εισαι πορωμενος ανθελληνας και αντιδημοκρατης. Μπορει να εισαι και κατασκοπος η τρομοκρατης σαν τα αουτσαιντερ που μπαγλαρωνουν καθε βδομαδα για να τους αφησουν ελευθερους την επομενη μερα,σε ενα κακεκτυπο της αμερικανικης τσατσοσυνης για θεματα εσωτερικης καταναλωσης.Λειπει ο ψυχαναλυτης,αλλα αυτο βεβαια ειναι αλλη ιστορια.

Ολοι εχουνε ρολο,ακομα κι εσυ που καθεσαι στον καναπε σου και βριζεις η που κλικαρεις οργισμενος ρουφοντας το φραπεδακι σου.Εισαι ο θεατης και μεχρι να αποφασισεις να κανεις κατι,δεν προκειται να τους απασχολησει ουτε η στεντορεια αλα μακαριτης τζον μοδινος φωνη σου,ουτε οι κουταλιες ζαχαρης που εβαλες στον καφε.Θα παιζουν τον ρολο τους στην σαπουνοπερα που επιδοτειται απο τις ηδη ξεσκισμενες τσεπες σου και θα μαθαινεις την περιληψη απο τον τελευταιο καστορα που εγινε ατζεντης στα περιοδευοντα ανα την υφηλιο τσιπμανκς που αλλοτε με roadshow και αγορες σπιτιων στην αρουμπα και αλλοτε με συνεντευξεις περι ελληνικης διαφθορας σε σουηδικες τηλεορασεις,προσπαθουν να τραβηξουν ξενες επενδυσεις στον τοπο!!! με τον ιδιο τροπο που ο λυκος προσπαθουσε να τραβηξει τα γουρουνακια εξω απο το σπιτι τους...-δεν πα'να τραβας και τα ...φρυδια σου,βαλαμε ματακι.Οι καρπαζοεισπρακτορες και βιολιτζηδες εκτος συνορων,μετατρεπονται σε αγγελιοφορους και πρεσβεις των ελπιδων του ελληνισμου με το που πατανε ποδι στο αεροδρομιο.Καμμια εικοσαρια ξεπλενολιγουρηδες που τους βολεψαν για να γλυψουν και να λιβανισουν,εχουν αναλαβει το εργο να σε ενημερωσουν για την πορεια και τα αποτελεσματα περιοδειων και συζητησεων τα οποια κρινονται θετικα και αποτελουν σχεδον παντα μια αχτιδα στο μαυρο τοπιο που καποια στιγμη,με την βοηθεια ολων θα φωτισει.

Τα πραγματα ομως δεν ειναι το ιδιο ροδινα για τους υπολοιπους, εκεινους που εχουν μεινει εξω απο το συστημα, δεν εχουν βολεψει κωλους παιδια κι'ανηψια σε δημοσια,δεν ειναι διπλοθεσιτες και δεν ξερουν ουτε απ'εξω πως ειναι το king george.Για εκεινους που τρεχουν καθημερινα να παρακαλεσουν για ενα μεροκαματο και που βλεπουν τις δουλειες και τους κλαδους τους να καταστρεφονται απο τους ελληναραδες που προτιμανε τον αλλοδαπο για να τους βαψει το σπιτι για να τους ερθει πιο φτηνα,η τους δημοτομπατσους που προσπερνανε τον αμπεμπε που πουλαει κερια και λιβανια στην κυρατσω απο το καρπενησι που την ειδε εθνικ,για να παει να κοψει κληση στον καφετζη που εχει τα τραπεζια πιο εξω απο τα ορια που του επιτρεπεται.Το νομιμο,δεν ειναι και ηθικο,τουλαχιστον οχι οταν ο ιδιος ο νομος εχει γινει απο ανηθικους.Σκοπος του νομου,ειναι να υπηρετει,οχι να καταπιεζει.Να προστατευει και οχι να γινεται οργανο ασκησης εξουσιας στα χερια ανεπαγγελτων κρετινων που μαζευτηκαν να παιξουν την κυβερνηση.Μιας εξουσιας που την νιωθουμε στο πετσι μας και την οποια καλουνται να υπηρετησουν τα ΜΑΤ,πουλωντας τσαμπα μαγκια στους κατοικους της κερατεας,η τα σκουπιδοκομαντα στην θεσσαλονικη,τα οποια μετα απο αιτηση του γιαννη μοσχοφιλερος μπουταρη,εχουν αναλαβει το εργο να ξεσκατισουν την πολη.

Η μουρμουρα εχει αρχισει να δυναμωνει και να απλωνεται.Η δυσαρεσκεια ειναι θεμα κοινης λογικης ενω η ανευ συμφεροντων στηριξη του κυβερνητικου πλανου,θεμα λοβοτομης.Τα παραμυθια της οικονομικης ευρωστειας και οι αναλυσεις περι κατα κεφαλην εισοδηματος τοτε και τωρα απο την αντιπροεδρικη καταβοθρα,δεν βρισκουν χειροκροτηματα η σιωπη αλλα οργη και διαολους απο συνταξιουχους που βλεπουν το πενιχρο τους εισοδημα, να συρρικνωνεται και να χανουν ακομα καιτην "πολυτελεια" να κανουν ενα δωρο στα εγγονια τους.Οι εξαγγελιες και οι χολυγουντιανες εμφανισεις του gapa στην κοζανη για το φωτοβολταικο παρκο το μεγαλυτερο στον κοσμο,(αφου κανενας αλλος δεν εφαγε το παπατζιλικι) συνοδευτηκαν απο διαμαρτυριες και συμπλοκες με εργαζομενους της ΔΕΗ και οργισμενους κατοικους που εχουν φαει την ανεργια στην μαπα,με τα ΜΑΤ τα οποια δημοκρατικα συνοδευουν τον ταξιδευτη προεδρο της κυβερνησης.Η φωνη σου ενοχλει και η σιωπη σου ανησυχει.Οσο δεν εισαι μερος της λυσης εισαι μερος του προβληματος κατα την μπουσειο λογικη και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιστεις.Ποτε με προπαγανδα,ποτε με ψιχουλα,επιχειρουν να σε εξαγορασουν και να σε κρατησουν φοβισμενο και ανικανο να αντιδρασεις.Κριση,καταστροφη,δεν ξερουμε ποιος φταιει,αλλα κοιταξε να βολευτεις και μην μιλας πολυ γιατι θα μπεις σε μαυροπινακα.Η μαγκια σου θα επικεντρωνεται στο να λουφαρεις σε μια εργασια για την οποια θα παιρνεις ψιχουλα η στο να βρεθεις οσο πιο κοντα μπορεις στα κεντρα εξουσιας,ωστε να αναγνωριστει η πολιτικη σου υποσταση.Ο αναβαθμισθεις βασιλοκαιλας θα γινει ο ανθρωπος των προεδρων και θα καθεται γυρω απο την τηλεοπτικη φλογα να ακουσει τα παραμυθια του μπιλμπο μπαγκινς-παπαχρηστου για τοτε που η δημοκρατια πηγε βολτα μεχρι την πιατσα ντι σπανια στην ρωμη για ψωνια,μαζι με τον αντιστασιακο συρφετο...

Δυστυχως ομως δεν μπορουμε ολοι να διαπρεψουμε στην καριερα του μοιροκοπανημενου αγραμματου και με την μανα που χαροπαλευει λουστρακου,αλλος γιατι τον ποναει η πλατη του να σκυβει, αλλος γιατι τελειωσαν τα παπουτσια,αλλος γιατι βλεπει μπουμπουκοσπορους και λοιπες ανεπαγγελτες τηλεπερσονες να κρατανε τα ηνια της διακυβερνησης και εχει μπουχτισει να περιοριζεται σε δηλωσεις για την σεξουαλικη δραστηριοτητα του δια...Δυστυχως για αυτους και για οσους πιστεψαν οτι μεσω του τσιρκου της σοσιαληστρικης κομπανιας θα ελεγξουν την ελλαδα και τους ελληνες,δεν εχουμε ακομα μετατραπει σε γκαρσονοπαιδα τα οποια περιμενουν τον ξενο αρχοντα που θα αφησει το δολλαριο για να βγαλουμε τον χειμωνα.Η εγχωρια αρχουσα ταξη,αποτελουμενη απο αρχοντοχωριατες της πολιτικης,μπαταχτσηδες των δημοσιων εργων και κρατικοδιαιτους ταλαροπροπαγανδιστες της φαπας,κανει στρατηγικες συνεργασιες με το ξενο κεφαλαιο,διαπραγματευομενη περιουσια και δικαια του ελληνικου λαου,προς ιδιον οφελος.Διαπραγματευονται με κατι που δεν τους ανηκει και βιαζονται να ξεπουλησουν και να κλεισουν.Θελουν και εκεινοι,να ζησουν το δικο τους αμερικανικο ονειρο σε μια παγκοσμια διακυβερνηση που την χρειαζομαστε και μαλιστα αμεσα.Τα ιδεολογικα προπυργια της ελευθεριας,της εθνικης κυριαρχιας και της ισσοτητας,στα οποια ειχαν στηριξει ολοκληρες εκλογικες αναμετρησεις,πεφτουν σαν τραπουλοχαρτα.Νεα προπαγανδιστικα φουμαρα ερχονται να παρουν την θεση τους,το ιδιο,ισως και περισσοτερο εφημερα απο τα προηγουμενα.Βαζουμε κι οσο κρατησει η μπαταρια..μετα μπορει να το γυρισουμε και στην θρησκεια.Ταυτοχρονα,βυθιζομαστε οσο πιο βαθεια γινεται στην οικονομικη εξαθλιωση γινομαστε χρησιμοι στους ξενους φιλους μας και απειλητικοι στους ντοπιους σκυλους που πανε να γαυγισουν.

Το εργο το εχουμε ξαναδει και το τελος πανω κατω ειναι το ιδιο.Με ελικοπτερο,με αεροπλανο,μεσα απο λαγουμια,ψαχνουν να βρουν την εξοδο,οταν ο λαος ξυπνησει και αποφασισει οτι αντι να τρωει τον παπα,προτιμαει να δει πως καταβροχθιζουν τα χιλιομετρα το καθαροαιμο ραντανπλαν με την στολη του μπατμαν και η παρεα του.Η μεσογειος γινεται ο νεος ενεργειακος γιγαντας και τα κρατη οριοθετουν τα θαλασσια συνορα τους.Η Κυπρος παιζει μπαλα με ευρωπη και αμερικη το ισραηλ παει να ξεπεταχτει ως ισχυρος ενεργειακος παιχτης,η τουρκια συνεχιζει τα πουστικα,γνωστα και ως τουρκικα,παζαρια και οι τοπικοι διαχειριστες της παρακμης,κανουν υπομονη τρωγοντας αστακο χαβιαρι..και ψωμι και ελαιας,περιμενοντας τους βαρβαρους να ερθουν να μας νομοθετησουν.Η οικειοποιηση της νομιμοτητας αποτελει παγια τακτικη,ενω η κηρυξη πολεμου σε μια απειλη (εσωτερικη,γιατι δεν ειμαστε τωρα για πολεμους),δημιουργει συγχυση και δινει λιγο ακομα χρονο στην κουστωδια των ακολουθων,να παρατεινουν το χρονο διακυβερνησης και βυθισης της χωρας σε ακομα μεγαλυτερη υφεση.Πολεμος στην φοροδιαφυγη,πολεμος στην διαφθορα,πολεμος στην κερδοσκοπια πολεμος στον πολεμο,για να βασταμε απο κοντα και τους παραδοσιακους πασοκοβλαμενους και συνεχιζουμε.Οσο πιο αοριστος ειναι ο κινδυνος,τοσο πιο ευκολο ειναι να πουμε οτι τον αντιμετωπιζουμε η οτι βρηκαμε υποστηρικτες του.

Το διαιρει και βασιλευε που συστηματικα επιχειρει η κυβερνοεργολαβοσυναξη,απο την στιγμη της εκλογης της μεχρι σημερα,τεινει να μετατραπει σε "τον πουλο και τρεχα". Το borderline πολιτικο συστημα,βλεπει οτι οι οικονομικοπολιτικες βαθυστοχαστες αναλυσεις του,εχουν λιγοτερη απηχηση απο το ωροσκοπιο της ημερας,ενω αλλοι πιο ιντελεκτουελ που το εχουν ριξει στην ποιηση,προσφερουν συντροφια στον δημοσιο υπαλληλο που εχει βαλει γιουτουμπαρισμενη απαγγελια στο pc κατα το πρωινο σφιξιμο πριν την δουλεια -δεν δεν δεν-τρο ,κριμα που δεν εισαι σκυλος ρε κοπριτη... Οι αιωνιοι γλυφτες της εξουσιας,αντιλαμβανονται οτι τα ψωμια τους ειναι μετρημενα και φωναζουν πιο δυνατα,προσπαθοντας να κρατησουν ψηλα το χερι που τους ταιζει...μεχρι την επομενη κριση και μεχρι να αλλαξουν στρατοπεδο βεβαια.

Η λυση ειναι απλη,ωστοσο για να δοθει,πρεπει πρωτα να εντοπισουμε το προβλημα.Οσο δεν αντιδρας σε ενα ανωμαλο συστημα,στο τελος θα αισθανθεις εσυ ο ιδιος ανωμαλος που παραμενεις φυσιολογικος.Δεν ξερω τι απαιτει η πατριδα η τι απαιτουν οι προγονοι.Ουτε μεντιουμ ειμαι ουτε καρατζαφυρερ.Προσπαθω ομως να καταλαβω που οδηγει η λογικη και με γνωμονα το συμφερον το δικο μου και ολων οσων γεννηθηκαν και μεγαλωσαν ελληνες.Και βλεπω οτι η λογικη με οδηγει μακρυα απο μαθητευομενους μαγους που απο ανεπαγγελτοι σωγαμπροι εγιναν οικονομικοι γκουρου της ψωροκωσταινας και απο αλαφιασμενους κουδουνιαρηδες που οταν ηταν αντιπολιτευση,η καταστροφολογια ηταν το ψωμοτυρι τους,ενω σημερα εχει μετατραπει σε φαινομενο το οποιο πρεπει να αντιμετωπιστει γιατι μας κραταει πισω.Η λογικη επισης μου λεει οτι το χρεωκοπημενο τραπεζικο συστημα και η οικονομικα πεθαμενη αμερικη η οποια εφαγε ακυρο απο τον κινεζο προεδρο,μαζι με αγαλματακι του λινκολν,δεν μπορουν να αποτελεσουν συμμαχο και στηριγμα που θα με βγαλει απο την κριση.Γινεται ενα γεωπολιτικο παιχνιδι χωρις προηγουμενο.Τα συνορα επιρροης επαναπροσδιοριζονται και η ενεργεια θετει νεους ορους. Παιζουν οσοι εχουν φυλλα να ριξουν στο τραπεζι,παιζουν κι εκεινοι που τυπωνουν δολλαρια γιατι απο δεντρα καλα πανε,περιμενοντας να εκμεταλευθουν κατι που ουτε τους ανηκει,ουτε μπορουν να εχουν λογο γι αυτο.Τι κι αν οι αχυρανθρωποι που σε ευρωπη αλλα και στον υπολοιπο κοσμο εχουν στηριξει,πεφτουν ο ενας μετα τον αλλο,δεν πειραζει,οσο κρατησει,οσο πουλησουμε το ελιξηριο της εξοδου απο την κριση,μεχρι να βρουμε τα επομενα κοροιδα. Αναφορικα γραφω οτι ο μπεν αλι ειχε παρασημοφορηθει απο τον στρος καν ο οποιος τον ειχε χαρακτηρισει και στοχαστη(ο τυπος που την εκανε με εναμισυ τονο χρυσο στις μπαγκαζερες του αεροπλανου- το παιδι της σοσιαλιστικης διεθνους ντε).Τωρα οι τυνησιοι προσπαθουν βυθισμενοι στην κριση και στην παπατζα του ΔΝΤ να στηριχθουν στις δυναμεις τους,οταν ο πρωην δικτατορας με την κωμωτρια γυναικα του,θα πινουν και θα τρωνε εις υγειαν των κοροιδων...

Αν η κατασταση παντως συνεχιστει στην χωρα μας για ακομα ενα δυο χρονια,το σιγουρο ειναι οτι ο γαπας θα γινει στρατηγος απο τα παρασημα που θα συγκεντρωσει απο γερμανικες τραπεζες και διεθνεις οργανισμους.Παιζει να ξεπερασει τον κανταφι η ακομα και τον γιαννη φλωρινιωτη.Οσο θα βυθιζεσαι στην μιζερια και στην στασιμοτητα,τοσο θα λενε μπραβο που η κυβερνηση επιτελει ενα τοσο δυσκολο εργο.και πιστεψτε με,δεν ειναι ευκολο να εχεις φοβισει και αποχαυνωσει εναν ολοκληρο λαο που στεναζει και υποφερει θελει μαγκια και μεγκα.Θελει και μαντρωμα στα ζωα που συνεχιζουν να σε παρακολουθουν και να αναμασουν οτι τους πασαρουν τα ΙΙΕΚ σομπολα-αγκαθα κριστυ που ειδικευονται στο να ανακαλυπτουν τρομοκρατες που κρυβονται μεσα σε φροντιστηρια γερμανικων,η η αφαιρετικη φιλοσοφια του μανολο καψης που το ψαχνει κι ας μην καταλαβαινει,αλλα στο τελος πειθεται...Αν συνεχισουμε να παραμενουμε αμετοχοι,η δανειοληπτικη ικανοτητα της χωρας,θα συνεχισει την βουτια,ενω η βουτα του κινεζου στην ντοματοσαλατα,θα συνεχισει να αποτελει μεγιστη διπλωματικη κατακτηση.Ασχετοι, ανεπαγγελτοι,ανικανοι και λοιπες κουραδομηχανες που κριτικαρουν,θα εξακολουθησουν να υπαρχουν και να αναδυονται σε θεσεις εξουσιας.Μπορεις να αδιαφορησεις,να πεις οτι δεν ειναι δικη σου δουλεια,οτι διαφωνεις με το πολιτικο συστημα και με την ροτα που εχει παρει ο κοσμος,και μετα να κατσεις να φας κανα παστελι.Η μπορεις να κανεις κατι ουσιαστικο και πραγματικο για εσενα και για οσους αγαπας και νοιαζεσαι.Να ξεσηκωθεις.Να εισαι ετοιμος.Να δειξεις με τον λογο και με τα εργα σου οτι δεν παιρνει αλλο και οτι η εκαστοτε κυβερνηση ειναι υπηρετης των πολιτων και οχι σφαλιαροπαιδι οικονομικων σχολων.Να δειξεις σε εγχωριους τερμιτες που ροκανιζουν απο διοδια και δημοσια εργα τα χρηματα του ελληνικου λαου και σε εισαγομενους λεχριτες οι οποιοι παρανομα βρισκονται εδω οτι τελειωσε η παραμυθα και καιρος να φευγουνε πριν τους παρουμε εμεις μεχρι τις χωρες τους.Πανω απ'ολα ομως,να παρεις το μελλον σου στα χερια σου.Να γινεις το αφεντικο και να περασεις μηνυμα σε ντοπιους μνηστηρες της εξουσιας και εξωτερικους παραγοντες και παραγοντισκους.Το γηπεδο ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ και σε παρακολουθουμε.Παιξε μπαλα... Οσο για τον γαπα,ας συνεχισει να παιζει με ...τα βραβεια του.Οι εξελιξεις ερχονται και δεν ειναι καθολου μακρυα.

Ο Πυρσός εκπέμπει SOS και σε χρειάζεται!

Οι νοσταλγοί του παρελθόντος πάνε εδώ

30 χρόνια ΝΔ ( βίντεο του 2004)

Συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής οι δύο περίεργοι... μεθοδεύεται η πρόσληψή τους στα μουλωχτά

Την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκαν τα ονόματα 171 δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ. Ανάμεσά τους δεν υπάρχουν προσληφθέντες για την ΕΡΑ Κομοτηνής και Ιωαννίνων...

Λογικό μιας και μετά την ερώτηση στη Βουλή όπου καταγγέλλονταν φωτογραφική διάταξη για πρόσληψη δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής ... θα ήταν η απόλυτη ξεφτίλα να εμφανιστούν στη λίστα τα ονόματα των δύο δημοσιογράφων, Αϊντίν Μποστάντση και Εβρέν Ντεντέ, οι οποίοι μιας και το έφερε η κουβέντα συνεχίζουν και κάνουν εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή ενώ παράλληλα εκφωνούν και το πρωινό δελτίο ειδήσεων στα τουρκικά, παρόλο που η σύμβασή τους έχει λήξει εδώ και 10 μήνες!!!

Προφανώς οι εν λόγω "δημοσιογράφοι" είτε αγαπάνε τόσο πολύ την Ελλάδα που παρόλο που έληξε η σύμβασή τους και δεν πληρώνονται, συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές... ή έχουν όλες τις διαβεβαιώσεις ότι θα προσληφθούν...

Οπότε αυτό που αναμένουμε τον επόμενο καιρό είναι να ανακοινωθεί στα μουλωχτά η πρόσληψή τους στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Διαβάστε και:
22.10.2010 -
Προσλήψεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής ή στο TRT? ( Türkiye Radyo Televizyon)
2.12.2010 -
Ερώτηση Πολατίδη για μουσουλμάνους δημοσιογράφους στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας της Τ.Ο. Ν.Δ. Δήμου Σοφάδων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. του Δήμου Σοφάδων το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο κέντρο «ΚΟΥΤΣΟΝΑΣ» στους Σοφάδες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας έκαναν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καταρχήν τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και Βουλευτή Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ακόμη από την κεντρική Διοίκηση του Κόμματος τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού κ. Ευθύμιο Δρόσο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστο Δημάκο, τον Τομεάρχη Καρδίτσας κ. Γρηγόρη Δασταυρίδη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Δημήτρη Λουκά.

Να ευχαριστήσουμε ακόμα τους Βουλευτές κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και κ. Σπύρο Ταλιαδούρο, τους Πολιτευτές κα. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Νίκο Παππά και κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο καθώς και τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Δημήτρη Σίουφα και τον Πολιτευτή κ. Γίωργο Αναγνωστόπουλο για το χαιρετισμό που απέστηλαν.

Αποτέλεσε επίσης ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι παρευρέθησαν και άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Παπαλός, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κωνσταντίνος Πατσιαλής καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργία, κ. Ορέστης Ψαχούλας, κ. Κωνσταντίνος Νούσιος και κ. Ευάγγελος Λέμας.

Τέλος να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τα μέλη της ΝΟΔΕ Καρδίτσας αλλά και όλους τους φίλους και τα μέλη της Ν.Δ. που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δημ. Τοπική Επιτροπή
Ν.Δ. Δήμου Σοφάδων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ Φ.Π.Α.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης σχετικά με τη μείωση του Φ.Π.Α. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης «με δεδομένη την δεινή οικονομική στενότητα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, είναι εφικτή και επιβεβλημένη η άμεση μείωση του ΦΠΑ έως μηδενισμού στα 20 βασικά είδη καθημερινότητας που χρησιμοποιεί η ελληνική οικογένεια αλλά και στα φάρμακα».

Το πλήρες κείμενο της επιστολή του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ακρίβεια, η ανεργία και η οικονομική στενότητα κυριαρχούν στη Μακεδονία. Οι πολίτες ζουν κάτω από αυτήν την ιδιότυπη ομηρία. Βιώνουμε έναν απίστευτο κύκλο οικονομικής υποβάθμισης με συνέπειες που ακόμα και οι ειδικοί περί τα οικονομικά αδυνατούν να προβλέψουν.

Η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βρίσκεται άνω του 25% και πλήττει ιδίως στις νεώτερες ηλικίες. Η συστοιχία των οικονομικών δυσχερειών τους ωθεί στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη. Η κοινωνία αποστεώνεται από την νεολαία μας και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αγωνιούν καθημερινά. Ταυτόχρονα μισθοί και συντάξεις δέχονται την ισχυρή πίεση από την λογιστική απληστία των μέτρων του μνημονίου. Μάλιστα είναι τόση η πίεση στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, που χιλιάδες από αυτούς αδυνατούν ακόμη και να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ...

Με δεδομένη την δεινή οικονομική στενότητα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, εκτιμώ ότι είναι εφικτή και επιβεβλημένη η άμεση μείωση του ΦΠΑ έως μηδενισμού στα 20 βασικά είδη καθημερινότητας που χρησιμοποιεί η ελληνική οικογένεια αλλά και στα φάρμακα. Λόγω της κατάστασης που σήμερα επικρατεί στην πατρίδα μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετά προϊόντα πωλούνται ακριβότερα στη χώρα μας σε σχέση με την Ευρώπη, θα μπορούσε έως το 2013 που λήγει το Μνημόνιο να παγώσει ο ΦΠΑ στα επίπεδα του 5% ή και χαμηλότερα για 20 προϊόντα που γεμίζουν «το καλάθι της νοικοκυράς»: ψωμί – γάλα - τυρί – γιαούρτι – καφές – μακαρόνια – βούτυρο – ρύζι – κρέας - ζάχαρη – χαρτικά – ηλεκτρικό – τηλέφωνο – λάδι – κοτόπουλο – αλεύρι – αυγά - ηλεκτρικές συσκευές – φρούτα – λαχανικά - γλυκά.

Με μια τέτοια εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι το κόστος της μείωσης πιθανών εσόδων θα αποκατασταθεί από την αύξηση των πωλήσεων ενώ θα αποκατασταθεί στην κοινωνία το χαμένο αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μείωση του ΦΠΑ πέτυχε και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε απ’ ευθείας συνεννοήσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα της καθημερινότητας, ώστε να ανακουφίσετε τα πληγέντα χαμηλά εισοδήματα, να δώσετε ανάσα στην κατανάλωση, να αποκαταστήσετε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Με τιμή,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Γιούχα έφαγε πάλι ο ιπποπόταμος...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVrdHZOCNs_4VynU1VOE-8d7nBEM-liAA2SyxZKESmVgeZthu7sQ&t=1«Εγώ δεν πάω Μέγαρο» έλεγε το τραγούδι της μακαρίτισσας της Ρίτας Σακελαρίου πριν από αρκετά χρόνια, αλλά στην οικογένεια του ιπποπόταμου της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν της «πάει» το Μέγαρο Μουσικής. Χθες, ο ιπποπόταμος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και… γιουχαΐσματα κατά την προσέλευσή του στη συναυλία για τον Νίκο Γκάτσο! Λίγες ημέρες πριν, η πανάκριβη τσάντα με την οποία παραβρέθηκε στην παράσταση της «Τόσκα» από τη Λυρική η σύζυγος του ιπποπόταμου, προκάλεσε αρνητικά σχόλια και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. Αλλά και γενικότερα δεν φαίνεται να είναι στα «πάνω» του ο ιπποπόταμος, μετά τα όσα μεσολάβησαν με την αναδιάρθρωση του χρέους και τις πρωθυπουργικές παρατηρήσεις…και φυσικά τα μπινελίκια που έριξε στους Έλληνες

«65 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ!

Επειδή ακούσθηκαν πολλές ανακρίβειες το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επί Δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αγοράστηκαν από τον Δ.Θ. 65 οχήματα καθαριότητας – κάτι το πρωτοφανές για Δήμο – και έτσι δημιουργήθηκε ο καλύτερος στόλος οχημάτων καθαριότητας στην Ελλάδα!

Το έτος και ο τύπος των 65 οχημάτων που αγοράστηκαν επί Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου είναι:

Το 1999 αγοράστηκαν 10 απορριμματοφόρα.

Το 2000 αγοράστηκαν 17 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.

Το 2002 αγοράστηκαν 4 απορριμματοφόρα.

Το 2003 αγοράστηκε 1 τράκτορας.

Το 2004 αγοράστηκαν 11 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.

Το 2006 αγοράστηκαν 7 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.

Το 2007 αγοράστηκαν 5 απορριμματοφόρα.

Το 2009 αγοράστηκαν 4 τράκτορες.

Το 2010 παραγγέλθηκαν 4 απορριμματοφόρα τα οποία όμως δεν παραδόθηκαν στον Δ.Θ. διότι η Κυβέρνηση αιφνιδίως κατήργησε λόγω «μνημονίου» το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, μέσω του οποίου τα είχαμε παραγγείλει.

Αυτόν τον τεράστιο στόλο οχημάτων καθαριότητας δημιούργησε η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου!

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος»

Φερέιρα, λάθος επιλογή για τον ΦΕΤΙΝΟ Παναθηναϊκό

Θα είμαι ειλικρινής. Όταν ψαχνόντουσαν για τον αντικαταστάτη του Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, στο άκουσμα όλων των υποψηφίων εγώ υπέρ της λύσης Φερέιρα έκλεινα. Τώρα όμως το έχω μετανιώσει.

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ για την κατάληψη της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από μετανάστες

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 ομάδα 160 μεταναστών, που έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά εισέβαλαν στο χώρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΠΕ), καταλαμβάνοντας το αίθριο αλλά και το άρτι ανακαινισθέν κτήριο της οδού Σόλωνος.

Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κτήρια ως χώρο διαμονής για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η απεργία πείνας που θα πραγματοποιήσουν, ως μέσο πίεσης για την απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.

Τη νύχτα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου μέλη του Συνασπισμού και της φοιτητικής του παράταξης Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ) εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη προετοιμάζοντας το έδαφος για την απόβαση όλων των ανθρώπων αυτών.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, η Κοσμητεία της ΝΟΠΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, ύστερα από αίτημα μελών της ΑΡ.ΕΝ. για παραχώρηση του χώρου, αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την παραχώρηση του χώρου, δεδομένων των προβλημάτων που αυτή θα επιφέρει.

Οι ανθρωπιστικές μας ιδέες κατανοούν το δράμα που ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μακριά από τις πατρίδες τους, ωστόσο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του ιστορικότερου Πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας μετατρέποντας το σε μια βόμβα για τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ο χώρος δεν πληρoί καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή των ανθρώπων αυτών, αντίθετα μπορεί να αποτελέσει εστία αντιπαράθεσης με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως για ακόμη μια φορά το ελληνικό Πανεπιστήμιο αφήνεται στο έλεος οποιουδήποτε θέλει να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια ‘στήνοντας’ γεγονότα και βυθίζοντας το στην ανυποληψία.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι ενώ γνώριζε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες, αδιαφόρησε επιτρέποντας την κατάληψη της Νομικής Σχολής. Φέρει λοιπόν, ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί τις επόμενες μέρες καθώς και για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στους φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου το όλο θέμα.

Ως ΔΑΠ - ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία προσπάθεια μετατροπής της Σχολής μας σε κέντρο εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ελπίδας και παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των χιλιάδων φοιτητών της Νομικής Σχολής.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών να δώσουν λύση στο θέμα μεριμνώντας για την άμεση απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον και την επιστροφή της Σχολής στην ακαδημαϊκή της καθημερινότητα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών προκειμένου να αποφασιστεί μια συλλογική μορφή δράσης για το ζήτημα.


Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να στηρίζεται στην ανοχή.

Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι άντρο ανομίας.


ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Δύναμη Ευθύνης – Προοπτική Ελπίδας

ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΤΡΙΣΕ!

95 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

Αρχίστε να πληρώνετε τις οφειλές σας αλλιώς κόψτε μισθούς και δαπάνες, προχωρήστε σε απολύσεις και πουλήστε ακίνητά σας

Στριμώχνει τις ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τις διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο να ενημερώσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν τα παλιά που έχουν πάρει από την ΕΚΤ.

Με την προειδοποίηση ότι θα διακοπεί η συνέχιση της χρηματοδότησης που παίρνουν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σας δίνω χρήματα αλλά θα πρέπει και να επιστρέφετε, είναι η... σύσταση του Τρισέ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει μέχρι σήμερα γύρω στα 95 με 100 δισ. ευρώ (!), όταν όλες μαζί οι τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης έχουν πάρει 340 περίπου δισ. ευρώ, δηλαδή οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τη μερίδα του λέοντος! Και υπολογίζεται να φτάσει μέσα στο 2011 η συνολική δανειοδότηση των τραπεζών μας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα 120 δισ. ευρώ!

Η εντολή του προέδρου της ΕΚΤ είναι ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών, δαπανών, απολύσεις και αν με αυτά τα μέτρα δεν εξοικονομήσουν χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και ό,τι άλλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για την καταβολή των δόσεων.

Ο κ. Προβόπουλος ήδη ενημέρωσε για την εντολή Τρισέ όλους τους διοικητές των ελληνικών τραπεζών που έχουν πάρει χρήματα από την ΕΚΤ.

Στο ερώτημα, αυτά τα 95 δισ. που έχουν πάρει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πού πήγαν, γιατί στην αγορά δεν... φάνηκαν, η απάντηση είναι ότι κάλυψαν οι τράπεζες τις δικές τους τρύπες..

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=63335&colid=&catid=27&dt=2011-01-23 0:0:0