02 Φεβρουαρίου 2011

Αφερωμένο από μένα και τον Καραμανλή στον Παπαγιάννη

Ρε Πρόεδρε ήμαρτον τι είναι αυτά τα πράγματα;

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ83GpzrrchngANKx8s4YT6Ig5CAHBo2zdDYvGOvPbra-2d3qFf&t=1

Έλα ρε Πρόεδρε μην του δείχνεις αυτό το δάκτυλο γιατί θα μας κλείσει φυλακή :))) Δεν τον λυπάσαι;
Δες τον πως κοιτάει ο ταλαίπωρος:

http://www.star.gr/uploads/images_resize/6622.jpg

Άντε γειά...

ΥΓ. Καλά μην ξεχάσουμε και τον δικό μας Πρόεδρο...
σόρυ Πρόεδρε αλλά αν δεν σπρώξει η διαιτησία είστε για το πέος καβάλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1M3Jf_A5elmSf9F7CJsxighmdqkTTF2m6nsfvNDE2Cc0R4eEqwg0q2MtPIVZUm-AAyVfEBYpxEjCWgx6AeO_dX7jWUfY2MkpcGJUnC4z6saw8pVrhhA0pr9GFdze__g5biy-ZAgn14kk/s1600/CF62D03B6CFA4C86EA2D27B738B4B6EA.jpg

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3.... και Ημιτελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια, πήρε η ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ενωσης με το οποίο έγινε το τελικό 2-3, αποτέλεσμα που έστειλε τους "κιτρινόμαυρους" στους τέσσερις της διοργάνωσης. Οι "πράσινοι", παρά την εντός έδρας ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-0 και το προβάδισμα της Ένωσης στο 13΄ με το γκολ του Λαγού, πέτυχαν τρία γκολ με τους Σισέ (19΄), Ζιλμπέρτο Σίλβα (45΄), Βύντρα (63΄) και μέχρι το 98΄ είχαν αγγίξει το θαύμα.


ΥΓ. Εγώ μήπως ξεχνάω να αφιερώσω το αγγούρι σε κάποιον; Ποιον ξεχνάω; Ποιον ξεχνάω;

Πάρτα και συ άρρωστε

Και αυτός τακτικός φιλοξενούμενος μαζί με τον Πανάρα στη σουίτα Μαρινάκη στο Καραϊσκάκη...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQkzyvh-U4UbwTL9kuom_WF7iS9cjltoJQwvUcjDG_DfhSXPErB&t=1

Πήγαινε τώρα να γράψεις τις μαλακίες που σου λέει ο πλέον αποτυχημένος Διευθυντής τομέα που πέρασε ποτέ από τη ΝΔ...

Μαλαματίνα ρε

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRduYS6SEpOFuZtPOGEHl4ZkO5hRPsxrMxyzAnOiOk3m38-o1uww&t=1

Υγ. Αυτό με την Μαλαματίνα και τον ΠΑΟΚ δεν είναι πλάκα... διαβάστε εδώ

ΥΓ2. Ξέχασα κάποιον που δεν του αφιέρωσα τη νίκη; ;)

Επεισόδια έγιναν μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού

Δεν τους έσωσε τίποτα... ούτε η Αστυνομία που φέραν απ' την Αθήνα, ούτε τα ελικόπτερα ούτε τίποτα... Δείτε φώτο...και δεν τελειώσαμε με τις αφιερώσεις ;):





Πεταλωτής: Μπά δεν την κάναμε μπαούλο στο ξύλο την Ανεμοδουρά... απλά λιποθύμισε

Μάθατε πως απεκάλεσε το μογγολάκι ο Πεταλωτής το χθεσινό ξύλο που έριξαν στην Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Ανεμοδουρά;;; Λιποθυμία! Το ίδιο έκανε βέβαια και η ΕΡΤ στο χθεσινοβραδινό της δελτίο! Τυχαίο;;; Η γυναίκα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση ακόμα στο Νοσοκομείο, με χτυπήματα στο κεφάλι και αυτοί τολμούν να μιλούν για ... λιποθυμία???

Υπάρχει ΕΣΡ να βάλει χέρι στην ΕΡΤ;

Η δημόσια τηλεόραση αντί να ανταποκριθεί στο καθήκον της που είναι η δημόσια ενημέρωση μεροληπτεί. Φυσικά υπερ του ΠΑΣΟΚ όπως κάνει εδώ και 15 μήνες. Αντί να προβάλει με σαφήνεια το θέμα της κατάργησης του ασύλου που έθεσε η ΝΔ με τροπολογία που σήμερα συζητείται, προβάλλει το "show" (η λέξη είναι υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΡΤ) που εκτυλίχθηκε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ...

Τις τελευταίες 2 μέρες η ΝΔ έχει δημοσιεύσει 30 και πλέον ανακοινώσεις. Η ΕΡΤ πόσα δευτερόλεπτα παραχώρησε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση; Το ΕΣΡ τί ρόλο παίζει; Μήπως το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους μεταφέρθηκε στη Μεσογείων; (και μάλιστα ... σε δύο σημεία της!!!!) Τα τηλεοπτικά παιχνιδάκια και τα show τους να τα κάνουν στα ιδιωτικά κανάλια, όχι στη δημόσια τηλεόραση... κ. Χυτήρη!!! Ακούτε? Αλλά τί να ακούσετε!!! Διάλογο δεν κάνετε και αντίλογο δεν ακούτε ... εδώ και χρόνια!!!!

Α γι αυτό γελάει αυτός...

Έλα ρε Πρόεδρε μη τον κουρδίζεις το βλάκα...

Αυτού γελάνε και τ΄αυτιά του...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi627U-mUdiWtorLI1FU84GYoBxkuluH3LyVK8b1D5XCEJ1eexUgMm6DWu5MNjkQQm-RxePdXpVA0zspN9YXZ6wJ08J3Cb33AOGEt2mzoItB5L3vSBj6HAyxP-CUoGcUPs5DoDtfTPZmDw/s1600/Kostas_Karamanlis_Apr_29_08.jpg

γιατί άραγε;

In your Face... πάρτα και συ

Κυριάκος Μητσοτάκης... άλλος κολλητός του Μαρινάκη και θαμώνας της σουίτας στο Καραΐσκάκη...

http://s.enet.gr/resources/2009-09/16-17d-thumb-large.jpg

In your Face... πάρτα και συ

Παναγιωτόπουλος... τακτικός πελάτης στη σουίτα Μαρινάκη

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJvB-nTXx-UXXI3U8seSP9yHL23JOAUqhUcMY6mN4UNdGtRqEG4g

τα καλύτερα έρχονται...

In your Face... πάρτα και συ ρε

Γιακουμάτος χαχαχα άντε γειά...
δείχνει πόση του την κάναμε... τόση...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqSO6cxYVZlR77tRjn9RcPBis-VRW16zSHTk4nrVoYkVkwGhHUdgvjyPm0nGtCVt0GJuFZ7PWFgQm88vyCpzYHNdDAPCVSns-cPQKsk6SwuYWAsBbINB6DoAEGOf9TSs1URDHNt5rGXVC8/s1600/1.jpg

In your Face... πάρτα ρε Μαρινάκη

Τώρα βάλε τα λεφτά εκεί που ξέρεις...
http://4.bp.blogspot.com/_JEkxfaeCqsE/TPOrcIELrMI/AAAAAAAACww/T5sArc2UfMI/s1600/sto_costa_navarino_o_vaggelis_marinakis_461054_b.jpg

έρχονται κι άλλες σε λίγο....

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 Σαλπιγγίδης... ο ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο (βίντεο)

Πάρτε τα... σε λίγο έρχονται αφιερώσεις :)))

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1:0 92' Live stream

Αν δεν παίζει κάντε reload (προς το παρόν αγγλικά γιατί το ελληνικό κόπηκε :()



1' Βάλτο ρε Βιερίνια να τους τρελάνεις!!! Δοκάρι στο 1 λεπτό με το ελικόπτερο να κόβει βόλτες πάνω από την Τούμπα μήπως και πλησιάσει κανένας φίλαθλος σε ακτίνα 200 μέτρων
16' Ευκαιρία του Ίβιτς

Γκόλ ο Σαλπιγγίδης κάπου στο 60'

Αν δεν παίζει το ελληνικό δείτε το με αγγλική μετάδοση εδώ

Νέα συμμετοχή! Μπήκε δυναμικά στο διαγωνισμό για το καλύτερο ανέκδοτο ο Πεταλωτής: "Ξενίζει η ιδεολογική προσέγγιση της απόφασης του ΣτΕ"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s1600/illegalaliens_12.jpg"Τα δικαστήρια έχουν δικαίωμα να εκδίδουν τις αποφάσεις που πιστεύουν, από εκεί και πέρα το θέμα θα κριθεί στην Ολομέλεια, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη στο σύνολό του" (ΧΑΧΑΧΑΧΑ), δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (ΣΣ. Και εδώ η ίδια απάντηση στη φώτο αριστερά από τους φίλους μας τα ζώα...) κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για το δικαίωμα του "εκλέγειν και εκλέγεσθαι" των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

"Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η κρίση περί αντισυνταγματικότητας από το τέταρτο τμήμα του ΣτΕ για το συγκεκριμένο νόμο, γίνεται με μια συγκεκριμένη ιδεολογική προσέγγιση, κάτι που πραγματικά ξενίζει", επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής. (ΣΣ Ενώ ο Ραγκούσης έγραψε το νόμο χωρίς ιδεολογική προσέγγιση... ρε αισταδιάολα)

"Δεν έχω πει και ούτε πρόκειται να πω ότι υπάρχει κίνητρο από τους δικαστές του ΣτΕ. Είναι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερη μόρφωση και εμπειρία και κατά την κρίση και τη συνείδησή τους βγάζουν αποφάσεις" (ΧΑΧΑΧΑΧΑ), ανέφερε και σημείωσε ότι "η ιδεολογική προσέγγιση συνίσταται στο ότι υπάρχει ειδική αναφορά στην αιτιολογία αυτής της απόφασης που συνδέει την ιθαγένεια με το θέμα της συγγένειας αίματος"(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ).

Υπενθύμισε δε ότι σε όλη την Ευρώπη οι μετανάστες συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με προϋποθέσεις, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση υπήρξε πολύ προσεκτική στη νομοθέτηση(ΧΑΧΑΧΑΧΑ), καθώς και ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση ακύρωσης των δημοτικών εκλογών, καθότι ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισε είναι γύρω στις 10.000-12.000, εκ των οποίων περίπου 7.000 είναι ομογενείς και δεν εκλέχτηκε κανένας μετανάστης.

"Εμείς εμμένουμε στο νόμο, τον ψηφίσαμε, πιστέψαμε σε αυτόν" (ΣΣ. Αν κρίνω από τον παρελθόντα χρόνο και το "πιστέψαμε" που λές Πεταλωτή... μάλλον τον αποχαιρετήσατε το νόμο), είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση πολιτικά το ότι "μιλά η ΝΔ για το νόμο αυτό, για μια αντισυνταγματικότητα που δεν προέβαλε όταν γινόταν συζήτηση στη Βουλή, αλλά μόνο το ΛΑΟΣ".(ΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Αναφορικά με το θέμα των μεταναστών που είχαν καταλάβει τη Νομική, ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε ότι "η έκβαση ήταν η καλύτερη δυνατή" και ότι από εκεί και πέρα θα εφαρμοστούν οι νόμοι.

"Με εκβιασμούς και θεωρητικολογίες νομιμοποιήσεις δεν πρόκειται να γίνουν και η θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να γίνει καμία μαζική νομιμοποίηση", σημείωσε και επεσήμανε ότι οι επιτροπές ασύλου λειτουργούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. (ΣΣ. Τώρα που δεν καλύπτονται από το άσυλο γιατί δεν τον ρώτησε κανείς γιατί δεν συλλαμβάνει τους εκβιαστές και τους λαθραίους;)

Ρε μια βιασύνη με τον αγωγό ITGI!!

http://www.leblogfinance.com/images/cartinaITGI.gif«Ο αγωγός φυσικού αερίου ITGI είναι ένα απολύτως ώριμο έργο, έτοιμο να λειτουργήσει και να διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ταιριάζει πλήρως με το μοναδικό σήμερα διαθέσιμο κοίτασμα “Shah Deniz 2” του Αζερμπαϊτζάν, ενώ είναι απολύτως απαραίτητος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης μέσω της διασφάλισης εναλλακτικών πηγών και οδεύσεων», επεσήμανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που συνεδρίασε ύστερα από αίτημα του Υφυπουργού.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης σε φυσικό αέριο θα αυξηθούν κατά 50% μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία και χαρακτήρισε την υλοποίηση του αγωγού ITGI ως έργο εθνικής σημασίας, χρησιμότητας και προτεραιότητας για την Ελλάδα. Η μεταφορική ικανότητα του αγωγού αναμένεται να φτάνει τα 10 δις. κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης στον τομέα της Ενέργειας (EEPR) με 100 εκατ. Ευρώ. Αντίστοιχα, από το ίδιο σχέδιο συγχρηματοδοτείται με άλλα 45 εκατ. Ευρώ και ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός IGB, που αποτελεί διακλάδωσή του.

Στην στρατηγική σπουδαιότητα του ITGI για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης θα αναφερθεί και ο Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου κατά τη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ε.Ε., που συγκαλείται στις 4 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για ενεργειακά ζητήματα. Ανάλογη τοποθέτηση, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, θα υπάρξει και από ιταλικής πλευράς.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεσήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν εγκρίνει τις δύο προκαταρκτικές περιβαλλοντικές μελέτες για τον αγωγό, μια τον Σεπτέμβριο του 2010 για το χερσαίο τμήμα από την Κομοτηνή μέχρι τη Νέα Μεσημβρία Θεσπρωτίας και η άλλη στις 13 Δεκεμβρίου του 2010 για το υπόλοιπο τμήμα, στο οποίο περιλαμβάνεται ο σταθμός Συμπίεσης κοντά στην Πέρδικα στη θέση «Βαρικό» και η προσαιγιάλωση του αγωγού στη θέση «Ομπρέλα 2». Όπως διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG και ο σταθμός Συμπίεσης θεωρείται απολύτως ασφαλής και δεν χαρακτηρίζεται ως ρυπογόνος.

«Το θέμα είναι κατά πόσο έχουν ακολουθηθεί οι απαραίτητες, ασφαλείς και αυστηρές προδιαγραφές για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Ακούσαμε τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους, γνωμοδότησαν συνολικά πάνω από σαράντα (40) φορείς και πλέον σε τεχνικό, επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο εξαντλήσαμε τις δυνατότητες για τη βέλτιστη λύση», δήλωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τροποποιήσεων όπου κριθεί εφικτό, καθώς -όπως είπε- έχει δοθεί εντολή στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και στον Μελετητή να προβούν σε κάθε δυνατή βελτίωση κατά την πορεία εξέλιξης του έργου.

Τέλος, χαρακτήρισε ως αυτονόητο να συζητηθούν και τα ανταποδοτικά τέλη προς τις τοπικές κοινότητες, ενώ μίλησε και για προφανή εξέλιξη που θα είναι η -σε βάθος κάποιων ετών- προκήρυξη Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην Ήπειρο.

Κατά τη συνεδρίαση κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιώργος Ρεκατσίνας, ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Δ.Σ της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της EDISON HELLAS Ιωάννης Ζήσιμος, καθώς και ο Δ/ντης της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Επαμεινώντας Τολέρης.

Είδηση για πρωτοσέλιδο... επί Καραμανλή, όχι τώρα βέβαια: "Κλέψανε τα πιστόλια Αστυνομικών"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfnJ-C2hWgir9z5JxccWlwxHlO3Ww9h-M62n92WOOqsCpWjTYmwchw5C-BtP1WWpImzrk3sz7JGDfAChow775zhETkFgfxcWVoC7nGKGkbX4i01UvKCk_k2yim3pFLYSaXnJCl-nxwTgwX/s1600/papoutsis2511.jpghttp://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/09/express.jpgΜε απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο Αστυφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), για περιστατικό αφαίρεσης του υπηρεσιακού τους οπλισμού (ενός πιστολιού και ενός περιστρόφου).

Τα δύο όπλα, μαζί με άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, αφαιρέθηκαν την 04:00 ώρα περίπου σήμερα στο Μοναστηράκι, από σταθμευμένο συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, το οποίο διέρρηξαν άγνωστοι δράστες, κατά το διάστημα ολιγόλεπτης απουσίας των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για μη τήρηση των όρων φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού και λοιπών συναφών διατάξεων.

Η απάντηση στον Βερέμη ότι δεν έχουμε φυλετική σχέση με τους αρχαίους

Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης υποστήριξε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι δεν έχουμε φυλετική σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες. Θα παρουσιάσω τρεις έρευνες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η Απογευματινή της Κυριακής είχε δημοσιεύσει στις 6 Νοεμβρίου 2005 την εξής έρευνα:

“ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005

Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)! Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι …ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.

Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.
Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.

Η ταυτότητα της έρευνας.

Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου». Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.

Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση.

Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: «Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.
Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορεςασθένειες».

Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:

«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:

«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους,έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.

Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».”

Η φυλετική συνέχεια αποδεικνύεται και στη μελέτη του Άρη Ν. Πουλιανού για την Προέλευση των Έλληνων. Μεταφέρω το κείμενο από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδας (www.aee.gr)
“Δώδεκα διαδοχικές εκδόσεις, εμπλουτισμένες συνεχώς με νεότερα δεδομένα, κυκλοφόρησαν πάνω στην ανθρωπολογική – εθνογενετική μελέτη των Ελλήνων. Βάση αυτού του έργου αποτελεί η διδακτορική διατριβή τού Άρη Ν. Πουλιανού, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας υπό την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή Ανθρωπολογίας Γ. Φ. Ντεμπέτς. H έρευνα στηρίχθηκε στη μελέτη 70 ανθρωπολογικών γνωρισμάτων 3000 περίπου Ελλήνων πολιτικών προσφύγων του 1949 στην τ. Σοβιετική Ένωση. Τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ύψος σώματος, πλάτος προσώπου, χρώμα δέρματος, σχήμα ματιών), αντανακλούν με τη σειρά τους τις δομές των γονιδίων και του DNA. Η στατιστική επεξεργασία, σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους κατανομή, απέδειξε μαθηματικά την ακατάπαυστη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής και προϊστορικής εποχής (λόγω της μικρής στατιστικής απόκλισης στη διασπορά των ανθρωπομετρικών και σωματοσκοπικών γνωρισμάτων), που ανάγεται τουλάχιστο στη Μεσολιθική και Άνω Παλαιολιθική περίοδο (30.000 χρόνια). Επίσης, η ιστορική συνέχεια αποδεικνύεται από τη σύγκριση των μετρήσεων των σύγχρονων κατοίκων με αυτές των αρχαίων και προϊστορικών κρανίων της Ελλάδας, οι οποίες στατιστικά δεν παρουσιάζουν διαφορές. Έτσι, παρά τις κατά καιρούς επιδράσεις και περιορισμένες (κυρίως εσωτερικές) μετακινήσεις πληθυσμών, με την ανθρωπολογική έρευνα έγινε φανερό ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έμεινε βασικά αναλλοίωτος και ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων φύλων που κατοικούσαν στην ελληνική χερσόνησο. Από την ίδια μελέτη έγινε επίσης γνωστό ότι οι Αλβανόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι (μέχρι και το Μαυροβούνιο), καθώς και οι Βλάχοι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, είναι στην πλειονότητά τους αυτόχθονες και έτσι οι ξένες επιδράσεις σε αυτούς αφορούν κυρίως στη χρήση των νεότερων γλωσσών που μεταχειρίζονται σήμερα.

Το ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής ο Τύπος για την “Προέλευση των Ελλήνων”, παρατίθεται ενδεικτικά στα παρακάτω δημοσιεύματα.

ΑΥΓΗ, 6-1-1962: «Πάνω από 150 επιστήμονες του Παν/μίου και της Ακαδημίας της Μόσχας συμφώνησαν απόλυτα με τις επιστημονικές απόψεις του κ. Άρη Πουλιανού, υπογράμμισαν τη σοβαρότητα της εργασίας και χωρίς να τσιγκουνευτούν στις εκφράσεις τους, μίλησαν με πολύ εγκωμιαστικά λόγια γι’ αυτόν. Ο δόκτωρ Σ. Α. Τόκαρεφ, καθηγητής της εθνογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας και διευθυντής του Τμήματος της Εθνογραφίας των λαών της Ευρώπης στο Ινστιτούτο Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας, δήλωσε τα εξής:

Η εργασία του Άρη Ν. Πουλιανού παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Εθνογραφική Επιστήμη. Το συγκεντρωμένο και επεξεργασμένο στατιστικά τεράστιο υλικό ανθρωπολογικών ερευνών ανάμεσα στους Έλληνες πρώτη φορά εισάγει στην επιστήμη νέο είδος πηγών για τη μελέτη ενός προβλήματος βασικής σημασίας, όπως είναι η καταγωγή του ελληνικού λαού. Ως τώρα για το ζήτημα αυτό στην επιστήμη είχε γίνει γενικά δεκτή η άποψη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ιστορικά έχουν πολύ λίγα κοινά με τους αρχαίους Έλληνες ιδρυτές του αρχαίου πολιτισμού, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος τους αντιπροσωπεύουν απογόνους Σλάβων, Αλβανών και άλλων λαών που μετώκησαν στην Ελλάδα και συγχωνεύτηκαν με τους Έλληνες της Βυζαντινής εποχής. Αντίθετα ο συγγραφέας της παρούσης εργασίας, πειστικά και στηριγμένος σε ανάλογο υλικό, δείχνει ότι όποια κι αν ήταν η επίδραση των Σλάβων και των άλλων λαών που ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες, ο λαός της σύγχρονης Ελλάδας είναι βασικά απόγονος του αρχαίου πληθυσμού της Βαλκανικής και των νήσων του Αιγαίου.

Ο παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος του πανεπιστημίου της Μόσχας δόκτωρ Ι. Ι. Ρογκίνσκυ, σημειώνει ότι το νότιο τμήμα της Βαλκανικής βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης, απ’ όπου διέρχεται η πλατειά συνοριακή ζώνη ανάμεσα στους χώρους της διναρικής και προσθιασιατικής φυλής. Έτσι σ’ αυτή την περιοχή μπορεί να διαπιστωθούν μερικά από τα γενικά προβλήματα της ταξινόμησης των λαών της Ευρώπης και της πρόσθιας Ασίας. “Επί πλέον πρέπει να σημειωθεί ότι σ’ αυτή την εργασία βρίσκει τη θέση της και η κριτική των ρατσιστικών κατασκευασμάτων σχετικώς με τη γένεση του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας. (Σημ.: Εννοούνται οι ρατσιστικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων και ότι αυτός είναι ο λόγος που ο πολιτισμός τους σήμερα υπολείπεται των αναπτυγμένων χωρών. Αντίθετα, πέραν του ανεδαφικού συσχετισμού – αν για παράδειγμα συγκριθούν οι παραδόσεις – η επιστημονική διαπίστωση για τη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι κυρίως οι γεωγραφικές και κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες που διαμορφώνουν το πολιτισμικό επίπεδο ενός λαού).

«Ο διευθυντής του ανθρωπολογικού τμήματος του Ινστιτούτου Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας δόκτωρ Μ. Γ. Λεβίν πρόσθεσε: …Μπορεί να φαίνεται παράδοξη η διαπίστωση ότι πολλοί λαοί της Ευρώπης ανθρωπολογικά μελετήθηκαν χειρότερα απ’ ότι οι λαοί της Αυστραλίας, Μελανησίας και άλλων μακρινών χωρών. Από τις χώρες της Ευρώπης η Ελλάς είναι μία από τις ολιγότερο μελετημένεςΗ εργασία του Α. Ν. Πουλιανού συμπληρώνει αυτό το κενό. Ο συγγραφέας κατέχει πλήρως τη μεθοδικότητα των ανθρωπολογικών ερευνών, αυστηρά ετήρησε όλους τους αναγκαίους όρους και έδωσε την αρμόζουσα προσοχή.

Ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου και Ανθρωπολογικού Μουσείου της Μόσχας δόκτωρ Β. Π. Γιακίμωφ δήλωσε: “Η δική μου άποψη είναι ότι η εργασία του Α. Ν. Πουλιανού αντιπροσωπεύει την πιο τέλεια συγκεφαλαίωση για την Ανθρωπολογία των Ελλήνων”.

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α., ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Τμήματος του Smithsonian Institute Τζ. Λ. Έϊντζελ στο American Journal of Physical Anthropology (Αμερικανικό Περιοδικό Φυσικής Ανθρωπολογίας αρ. 22, τ. 5, 1964, σ. 343) σε βιβλιοκρισία της «Προέλευσης των Ελλήνων» γράφει: «Ο Άρης Πουλιανός… σωστά αποφαίνεται ότι υπάρχει πλήρης γενετική συνέχεια από τους αρχαίους ως τους σύγχρονους καιρούς…».

ΤΑ ΝΕΑ, 25-1-1962: «Η επιστημονική έρευνα του Α. Ν. Πουλιανού αντικρούει τη δογματική θεωρία του μισέλληνος Γερμανού ιστορικού Φαλμεράγιερ, που έζησε το 1790-1861, την εποχή του ελληνικού αγώνος της ανεξαρτησίας – και ο οποίος (Φαλμεράιερ) εντελώς δογματικά, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί ανθρωπολογική έρευνα – και ως εκ τούτου αυταποδείκτως αντιεπιστημονικά – προσπάθησε να στηρίξει τη θεωρία του εκσλαβισμού της Ελλάδος. Ο ερευνητής καταλήγει ότι η ανθρωπολογική έρευνα με τα απαραίτητα ιστορικά και γλωσσολογικά στοιχεία είναι υποχρεωτική για τη λύση των εθνογενετικών προβλημάτων».

Το παρόν είναι αντανάκλαση όλου του παρελθόντος και σ’ αυτό ακριβώς βρίσκεται η ιστορική του αξία. Αν το παρελθόν μάς βοηθάει να καταλάβουμε το παρόν, το παρόν μάς βοηθάει να διανοηθούμε το μέλλον.

ΚΡΗΤΕΣ – ΑΙΓΑΙΟΙ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ – ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ

Στη συνέχεια ο Άρης Πουλιανός μελέτησε άλλες 10.000 περίπου άτομα και εκατοντάδες σκελετούς από διάφορες περιοχές της Ευρασίας. Οι ομάδες των Ελλήνων που είχαν λιγότερο αντιπροσωπευθεί στη διδακτορική του διατριβή (Αιγαίου, Πελοποννήσου, Πίνδου) μελετήθηκαν μετά το 1965 με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ – ΑΙΓΑΙΩΝ

Το βασικό συμπέρασμα (Α. Πουλιανός, 1971, 1999) είναι ότι ο σύγχρονος πληθυσμός της Κρήτης (σε ένα δείγμα 3.000 ατόμων) και όλου του Αιγαίου μαζί με την ενδοχώρα της Θράκης και της Μ. Ασίας έμεινε αναλλοίωτος τουλάχιστον από τη μινωική εποχή και ανήκει στον αυτόχθονα αιγαιακό ανθρωπολογικό τύπο. Οι μεταναστεύσεις που έγιναν σε διάφορα χρονικά διαστήματα επέφεραν ελαφρές αλλαγές, αλλά δεν άλλαξαν την μορφολογία του αρχικού τύπου. Οι επιδράσεις δεν ξεπερνούν το 1-3 % και αυτή η ομοιογένεια προδίδει πάλι το γηγενές των κατοίκων γενικότερα της λεκάνης του Αιγαίου, τουλάχιστον από την Μεσολιθική εποχή, δηλ. πριν από 15.000 χρόνια.”

Τέλος είχαμε την ανακάλυψη της Μυρτίδας. Το σχετικό άρθρο που βρήκα στο http://www.thermopilai.org/content/e-murtis-apodeiknuei-den-ekhoume-allaxei-katholou-edo-kai-4000-khronia αναφέρει

“Ζωντανεύει” 2.440 χρόνια μετά τον θάνατό της και δείχνει το πρόσωπό της για πρώτη φορά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Κυρίες και κύριοι η 11χρονη Μύρτις
Τα μαλλιά της είναι κοκκινωπά. Τα μάτια της καστανά. Τα δόντια της ελαφρώς πεταχτά. Η μύτη της ίσια. Τίποτα στο πρόσωπό της δεν μαρτυρά ότι έζησε και πέθανε πριν από 2.440 χρόνια.

Το όνομά της Μύρτις. Ενα απο τα πολλά θύματα του τυφοειδούς πυρετού που αφάνισε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αθήνας στο τέλος του 5ου αι. π.Χ. και μαζί τον σπουδαίο αθηναίο πολιτικό Περικλή. Ηταν μόλις 11 ετών όταν έχασε τη ζωή της και τάφηκε βιαστικά σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με ακόμη 150 ανθρώπους. Το κρανίο της, που διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, αποκαλύπτει το πρόσωπό της. Και γίνεται το πρώτο παιδί που ανακτά τη φυσιογνωμία του με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ μας φέρνει πιο κοντά στην εικόνα των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας. «Πρόκειται για ένα κορίτσι περίπου 11 ετών και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είχε ορθοδοντικό πρόβλημα: λόγω της συνύπαρξης παιδικών και μονίμων δοντιών δημιουργούνταν συνωστισμός στην άνω γνάθο και οι κυνόδοντες ήταν εκτός τόξου», λέει στα «ΝΕΑ» ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης, που είναι και η ψυχή της διεπιστημονικής ιδέας της ανασύστασης του προσώπου της Μύρτιδος, η οποία έγινε από όλους τους συντελεστές αφιλοκερδώς και παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι χαρακτηριστικό που να τη διαφοροποιεί από ένα παιδί της ηλκίας του», εξηγεί.

Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι όμως το πρόσωπο που ζωντάνεψε πάνω στο αρχαίο κρανίο; «Επειδή το κρανίο είναι ανέπαφο και έχει την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πραγματική της μορφή», υποστηρίζει ο κ. Παπαγρηγοράκης. «Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αναπλασθούν τα αυτιά και η μύτη, για την οποία στηριχθήκαμε στο σχήμα της ρινικής κοιλότητας. Οσο δε για τα χρώματα που επιλέξαμε, βασιστήκαμε σε εκείνα των ανθρώπων της εποχής. Για να βρούμε τα αυθεντικά θα έπρεπε να γίνει ανάλυση του DΝΑ της, διαδικασία ιδαιτέρως κοστοβόρα».

Τι μαθαίνουμε λοιπόν για τον αρχαίο ελλη νικό κόσμο βλέποντας την Μύρτιν; «Δεν έχουμε αλλάξει σχεδόν καθόλου εδώ και 4.000

χρόνια στην περιοχή του σπλαγχνικού κρανίου (σ.σ. πρόσωπο), έχει όμως αλλάξει ο προσανατολισμός της ανάπτυξης του εγκεφαλικού κρανίου. Οσο περνούν τα χρόνια δηλαδή το κρανίο μας έρχεται πιο μπροστά, ενώ το πρόσωπό μας μικραίνει. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε πως δεν γνωρίζουμε αν η Μύρτις ήταν Αθηναία, μπορεί να ήταν και δούλη από άλλη περιοχή, οπότε έχουμε μπροστά μας μια νεαρή κάτοικο της Αθήνας, όχι μία μετά βεβαιότητος Αθηναία».

Το κρανίο της Μύρτιδος δεν επελέγη τυχαία μεταξύ οκτώ παιδικών κρανίων. Ηταν το καλύτερα διατηρημένο, χωρίς oστικές απώλειες, και επιπλέον είχε ατόφια την κάτω γνάθο και όλα τα δόντια. Το φύλο της μαρτυράται από το πιγούνι της, που δεν είναι τόσο έντονο όσο των αγοριών, τα «μαλακά» τόξα στην περιοχή των φρυδιών και τη διάμετρο των κυνοδόντων της που είναι μικρότερος σε σχέση με τον αγοριών. Οσο για την ηλικία της; «Μίλησαν» η ανατολή των μόνιμων δοντιών και η μορφολογία των ακρορριζίων τους.

Ποια ήταν όμως πραγματικά η Μύρτις; «Ενα από τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την Αθήνα στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου», επισημαίνει η αρχαιολόγος Εφη ΜπαζιωτοπούλουΒαλαβάνη, η οποία και ανέσκαψε τον ομαδικό τάφο που βρέθηκε η Μύρτις. «Φαίνεται πως το παιδί αυτό υπήρξε ένα απλό, ανώνυμο παιδί, που γεννήθηκε γύρω στο 440 π.Χ., πρόλαβε να αντικρύσει τον Παρθενώνα που μόλις είχε τελειώσει αλλά έζησε και την αρχή του πολέμου. Ηταν ένα κορίτσι που έτρεχε ανέμελο και ξυπόλητο μαζί με τα άλλα παιδιά στους χωμάτινους, στενούς δρόμους της πόλης. Την ονομάσαμε Μύρτιν». Γιατί όμως επιλέχθηκε αυτό το όνομα για την 11χρονη μικρή; «Επιλέξαμε ένα όνομα δισύλλαβο και εύηχο, που επιπλέον υπάρχει ακόμα με διαφορετική κατάληξη», εξηγεί ο κ. Παπαγρηγοράκης.

Ο λοιμός, που έπληξε την Αθήνα από το 430 έως το 426 π.Χ., κόστισε τη ζωή σε 50.000

ανθρώπους. Γέμισαν τάφους πολλές γωνιές της Αθήνας- από την Πειραιώς έως την Πανεπιστημίου (κάτω από το πολυκατάστημα Αttica). Και έγινε αιτία οι Αθηναίοι να ξεχάσουν τα ιερά και τα όσιά τους και να ρίχνουν σε ομαδικούς λάκκους τους νεκρούς τους.

Η ταυτότητά του ωστόσο παραμένει άγνωστη έως ότου «μιλήσουν» τα δόντια των νεκρών του ομαδικού τάφου που βρέθηκε επί των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού και απέδειξε πως ο λοιμός που χτύπησε την Αθήνα κατά το δεύτερο έτος του Πελοποννησιακού Πολέμου ήταν ιστορικό γεγονός.

Η έρευνα του επίκουρου καθηγητή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη αποδεικνύει πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τυφοειδή πυρετό.

Ασθένεια που προκαλεί στα θύματά του πονοκέφαλο, πυρετό, εξανθήματα και διάρροια.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες μελέτησαν τον πολφό των δοντιών των νεκρών, καθώς στην πολφική κοιλότητα διατηρείται στεγανό και ανεπηρέαστο το DΝΑ από εξωτερικές επιμολύνσεις. Και εντόπισαν πως το μικρόβιο ήταν Salmonella enterica serovar Τyphi που είναι υπεύθυνο για την εκδήλωση τυφοειδούς πυρετού.”

Φυσικά η συνέχεια μας αποδεικνύεται κι από τη γλώσσας αλλά κι από πλήθος λαογραφικών στοιχείων.

http://citizengr.wordpress.com/2011/02/01/5026/

Ρ. Κράτσα-Α. Ποδηματά 1:0... Όχι στην επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirQbzb5kOwLuBzZamd079PNzU4z2xaNYYtMaT1lSp16NwukZW5_j3TaRVQoAoxzLGjwJE5svhA0exo8jYMVP5SGyaDyt0ytZreMO1FcWv5I9ZfE_3gwFdRVdqGgepEWiI5VEE6lVgKTyuR/s400/kratsa14.jpghttp://static.doldigital.net/webstatic/520299EC80E1AC8B9E6E89AB1DE2D24E.jpgΜε ψήφο της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ρόδης Κράτσα, (δεξιά) απορρίφθηκε το βράδυ της Τρίτης από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση για επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, που περιλαμβανόταν στην έκθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά (αριστερά), με τίτλο «Καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης» (ΣΣ. Πολύ καινοτόμο! Τι να σου πω κυρά μου!!! Και η γιαγιά μου ξέρει να βάζει φόρους... μέσα στην καινοτομία βουτηγμένη κι αυτή).

Με την ψήφο της κ. Κράτσα παρουσιάστηκε ρήγμα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μερίδα του οποίου, στην οποία περιλαμβάνονται και οι Γερμανοί Χριστιανοδομοκράτες, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου συνολικά και ειδικότερα υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Το σχέδιο περιελάμβανε τρία κεφάλαια, τη φορολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, με κύριο στοιχείο τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τα ευρω-ομόλογα και το φόρο άνθρακα.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑonline», στο διάστημα που προηγήθηκε είχε επιτευχθεί συμφωνία κορυφής με τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων (Σουλτς-Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ντολ-ΕΛΚ και Φέρχοφσταντ-Φιλελεύθεροι) για εξασφάλιση συγκεκριμμένων διατυπώσεων, τόσο στο θέμα των ευρω-ομολόγων όσο για στο θέμα του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Στο τελευταίο ζήτημα σημειώθηκε ένα ρήγμα στους κόλπους του ΕΛΚ το βράδυ της Τρίτης.

Κάποιοι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη συμφωνία που είχε κάνει ο επικεφαλής τους Γιόζεφ Ντολ και αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τον φόρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχη παγκόσμια συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σημείο, η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ και το αποτέλεσμα ήταν 21 υπέρ της επιβολής φόρου και 21 κατά. Χαθηκε δηλαδή για μια ψήφο η έγκριση του συγκεκριμένου κρίσιμου στοιχείου.

Υπέρ του FTT ψήφισαν εκτός από τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες του ΕΛΚ. Κατά όμως ψήφισε η Ρόδη Κράτσα που συμμετέχει στην Επιτροπή.

* Σε δηλώσεις της στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη, η κ. Κράτσα διευκρίνισε ότι καταψήφισε μια διάταξη μέσα στην έκθεση η οποία αφορούσε την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ευρώπη, ακόμη κι αν δεν επέλθει συμφωνία σε διεθνές επίπεδο.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε, «δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή γι' αυτό, διότι το θέμα έχουμε ζητήσει να εξεταστεί, τι συνέπειες θα έχει στη οικονομία της Ευρώπης, σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο που βρίσκεται, να επιβάλουμε φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όχι στις τράπεζες, αυτό είναι άλλο θέμα το έχουμε αποδεχτεί, αλλά στην κάθε συναλλαγή που γίνεται».

» Δεν είμαστε υπέρ, αυτή τη στιγμή, στο να επιβληθεί ο φόρος, έχουμε ζητήσει μελέτη επιπτώσεων, τι θα σημαίνει για την ευρωπαϊκή οικονομία, την ανταγωνιστικότητα της, αν θα επιφέρει φυγή υπηρεσιών από την Ευρώπη, σε άλλες χώρες», σημείωσε.

«Αυτήν ήταν η συγκεκριμένη μας διαφορά, δεν πέρασε αυτή η διάταξη τελικά στην έκθεση της κυρίας Ποδηματά, αλλά θέλω να σας πω η ότι κυρία Ποδηματά ξεκίνησε μια αξιόλογη προσπάθεια να συζητήσουμε για καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης, όπως είναι το ευρωομόλογο, και όπως είναι κι ένας τομέας τον οποίο υποστηρίζουμε», υπογράμμισε.

in.gr

Αποτυχία ΠΑΣΟΚ: Μόνο 3η, με 12,9%, η Ελλάδα σε ανετργία στην Ευρωζώνη... τουλάχιστον ακουμπάμε τη 2η θέση...

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/02/78872_1530.jpgΣτην τρίτη θέση με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η ανεργία ανέβηκε στο 12,9% για την χώρα μας, ενώ προηγούνται Ιρλανδία (13,8%) και Ισπανία (20,2%).

Η κατάσταση γενικότερα στην οικονομία της Ε.Ε. είναι δραματική, με τα «λουκέτα» να αυξάνονται και τις θέσεις εργασίας να μειώνονται ραγδαία.

Ο δείκτης ανεργίας σκαρφάλωσε τον Δεκέμβριο στο υψηλότερο ποσοστό του τελευταίου έτους, με έναν στους δέκα εργαζομένους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται χωρίς δουλειά.

Η ανεργία έφθασε το 10% στις χώρες της ευρωζώνης, ενώ γενικά στην Ε.Ε των 27 ήταν στο 9,6%. «Τυχερές» είναι η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας (4,3% και 4,9% αντίστοιχα).

Αισιοδοξία, ωστόσο, προκύπτει από το γεγονός ότι μειώθηκε ο πραγματικός αριθμός των ανέργων κατά 19.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 73.000 στην ευρωζώνη σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

star.gr

Έντονοι διαξιφισμοί στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας της ΝΔ για το πανεπιστημιακό άσυλο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio_O_4ikxXmVEMC-ISZq3ujIHOL3WL9Fjv5rr3-0mo6MOT2iNzbz-VJmcYdURHyb8sgUVPDIlcDf2bmnDim-ULsV51JTrJk4RT2rYtoztQG7EZb2Nc_0NRRZpo0eUuu4WaQnc3yEIS58g/s400/panepistimio_peiraia.jpgΜε έντονους διαξιφισμούς, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της τροπολογίας της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (Αριστερά βλέπετε χαρακτηριστική φώτο μετά το πέρασμα των "ελεύθερων ιδεών" που προστατεύονται από το άσυλο). Ο εισηγητής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αιτιολόγησε την τροπολογία, κάνοντας λόγο για «τραυματισμό» του πανεπιστημιακού χώρου από τρομοκράτες, μαφιόζικες συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών, που εκμεταλλεύονται το καθεστώς του ασύλου και προσθέτοντας πως «το άσυλο δεν ισοδυναμεί με άβατο».

Το κλίμα ωστόσο δυναμιτίστηκε από την αντιπαράθεση του ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε πως «οι αντιεξουσιαστές είναι κράτος εν κράτει» και πως η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε «κράτος της ανοχής», με τους λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα προκαλώντας «τεράστιο πρόβλημα υγείας, με ασθένειες που απειλούν σε επίπεδα επιδημίας» - και με τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης ιδεών της δεξιάς, από την αριστερά.

«Ο ΛΑΟΣ έχει λάβει διαζύγιο από τον ορθό λόγο» και καλλιεργεί «τις πλέον μισαλλόδοξες ιδέες», υποστήριξε από πλευράς του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Βορίδης που ήταν στα τηλεοπτικά παράθυρα προχθές υπερασπιζόμενος το νόμο, την τάξη και το αδιασάλευτο της ειρήνης στα πανεπιστήμια, ξέχασε πως ο ίδιος το 1986 εισέβαλε στην Νομική με τσεκούρια και με μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει γι’ αυτήν του την πράξη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπο του Κώστα Τζαβάρα, για «συγκάλυψη του μεγαλύτερου διαχρονικού σκανδάλου, της Ζήμενς» - και το ΠΑΣΟΚ για «προσπάθεια αναζωπύρωσης των πλέον αντιδραστικών ανακλαστικών στην κοινωνία, προκειμένου να συνταγματοποιηθεί το Μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας σύστησε «σοβαρότητα» και προειδοποίησε πως «εάν δεν ενταχθούν οι μετανάστες στον κοινωνικό ιστό, θα επικρατήσουν επικίνδυνα φαινόμενα».

«Δεν ανεχόμαστε να μοιράζει πιστοποιητικά σοβαρότητας ο κ. Τσίπρας», παρενέβη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ), χαρακτήρισε «πολιτικό τυχοδιώκτη» τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για μεθοδευμένη στοχοποίηση της Νέας Δημοκρατίας από τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαδημούλη για την υπόθεση Ζήμενς, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσει δικές του ευθύνες σε μια σειρά από θέματα.

«Η κρίση μου υπήρξε απολύτως πολιτική, με βάση το αποτέλεσμα της Εξεταστικής για τη Ζήμενς, στην οποία ήσασταν επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δημιουργώ προφανώς έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης. «Αναπόλησε κατά την κρίση του περιστατικά προ 25ετίας. Αυτοί όμως που "κτίζουν" καθηγητές στα πανεπιστήμια, είναι ο Βορίδης και οι οπαδοί του ΛΑΟΣ, ή οι άνθρωποι της αριστεράς και της άκρας αριστεράς εδώ και 30 χρόνια; Οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα αποφάσισαν να αυτοοργανωθούν αφού εδάρησαν από την Αριστερά και εκλάπησαν από τους μετανάστες».

«Αν άκουγε κανείς τη συζήτηση σήμερα, θα νόμιζε πως ζούμε στο ’50, όπου μιλούσαν για την Αριστερά που κρατά κονσερβοκούτια» παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Εμένα που με λέτε φορέα μισαλλόδοξων απόψεων, μου καίνε το βιβλιοπωλείο και σεις το υπερασπίζεστε αυτό», παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μου έχουν γράψει απ’ έξω, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς. Είστε εγκαλούμενοι εγκληματίες κύριοι». Ο κ. Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε επίσης να ανακαλέσει όλες του τις κριτικές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, «εάν η Ολομέλειά του δικαιώσει το δίκαιο του αίματος στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και σώσει την πατρίδα από την είσοδο των μεταναστών».

«Πρώτη φορά έχω ακούσει από το βήμα να εκστομίζονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, και έπρεπε να εξεγερθούν οι πάντες», παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. «Αυτό που άκουσα για το αίμα, ξεπερνά κάθε όριο. Θα κάνουμε όλοι εξετάσεις αίματος και θα δείχνουμε τα χρωματοσώματα του αίματός μας;»

Για «διχασμό προσωπικότητας που χρήζει ψυχίατρο», εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. «Ξυπνάω το πρωί και είμαι υπέρ του Συντάγματος. Το βράδυ όμως, ω το θαύματος, είμαι κατά, γιατί έτσι με συμφέρει πολιτικά», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Αστειρευτη πηγή γέλιου: Οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ για την απόφαση του ΣτΕ για τους λαθραίους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEdETGYeHuPHprHqBCJmp0frUnIkOZaws5DCQbJS1CrMHWhNbDoi6uYnhmWjFQZ0WL74lEwMXynRPRjJyqKMhD3rAx-lT6clCNE38raO_eIbqJZCf3zv3nal0lD34DIcyLLdzoSQcS6zwL/s400/Double_Moutza.jpg«Είναι διαποτισμένη με αντιδραστικό - εθνικιστικό δηλητήριο η απόφαση του Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως παράνομη την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και των οποίων οι γονείς βρίσκονται επί χρόνια στην Ελλάδα (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ). Εκφράζει επί της ουσίας τη ρατσιστική αντίληψη ότι δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί κανείς Έλληνας αν δεν κατάγεται από Έλληνες γονείς (ΧΑΧΑΧΑΧΑ). Εξίσου επικίνδυνη είναι και η κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.(ΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Αυτή η απόφαση έρχεται να δώσει νομικό προκάλυμμα στην αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων και άλλων φορέων του συστήματος που επιδιώκουν οι μετανάστες, παρόλο που βρίσκονται για χρόνια στη χώρα μας, να μην έχουν ούτε στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να είναι εύκολα θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης από διάφορα κυκλώματα και αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται στην κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής» που διακηρύττει η κυβέρνηση και των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, εφαρμόζοντας τις βάρβαρες αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ, όπως αυτή του Δουβλίνου ΙΙ.

Το ΚΚΕ υπερασπίζει και προβάλλει τις θέσεις που υποστήριξε και κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου με οδηγό την επιστημονική τεκμηρίωση (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) και τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων (ΧΑΧΑΧΑΧΑ), αντικρούοντας τόσο τον κοσμοπολιτισμό όσο και τον εθνικισμό. Τόσο η εύκολη και με κάθε τρόπο ελληνοποίηση των μεταναστών όσο και οι εθνικιστικές απόψεις περί ιθαγένειας, εχθρεύονται τα συμφέροντα των Ελλήνων και των ξένων εργαζομένων που βρίσκονται στη χώρα. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτήσουν και οι Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.»

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ

Tι είπε ο Καραμανλής, όταν τον ρώτησαν αν είναι αληθινή η συνέντευξή του στον Τράγκα;

Η ερώτηση: Βρε Κώστα, όντως τα είπες αυτά που γράφει ο Τράγκας στο περιοδικό του;

Η απάντηση δια στόματος Κώστα Καραμανλή:

Παπαριές έγραψε!!

Χωρίς πλάκα, ο διάλογος είναι 100% αληθινός! Εννοείται ότι υποτίθεται θα έπιναν καφέ και θα συζητούσαν ανεπίσημα και εμπιστευτικά! Τέτοιες αθώες σκέψεις έκανε γενικώς ο ΚΚ, γι’ αυτό πάθαμε αυτά που πάθαμε…

από το έγκυρο olympia που πάντα ξέρει τι γράφει

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/t.html

Καλωσορίζουμε το παχύδερμο Θέμο στο κλάμπ των "φασιστοειδών"... Τι έγινε ρε σου μπήκε κανένα αγγούρι και ανακάλυψες την πραγματικότητα;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIY33nb5JbYT6jCZgnS7D5uz1H1klkzE_hXO5ztAMQU_R4c97WqrKB_ZU5Du0pX6AyFCwuCe8c0Vp8xs3F_WN7LFMSehvEJVrA5z6aHHI9ghqfZT5mIE6fIgxvsDc9zKXDf8yqCeFG/s1600/themos_anastasiadis.jpgΜάλλον η μπόχα των λαθραίων έχει αρχίσει και φτάνει στη μύτη των ελλήνων διαμορφωτών της κοινής γνώμης... δεν εξηγείται αλλιώς το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύει το παχύδερμο στη σελίδα του (η φώτο αριστερά από τις μέρες που μπαινόβγαινε χεσμένος στον ανακριτή για τα μαύρα 5,5 εκ ευρώ...)... εκτός εάν το κίνητρό του είναι άλλο...

Εμείς πάντως θα τον καλωσορίσουμε στο κλάμπ των "φασιστοειδών" αλλά θα τον ενημερώσουμε ότι θα τον έχουμε στη γωνία και υπό παρακολούθηση γιατί μπορεί το κίνητρο για τα γραφόμενά του να μην είναι το ότι αισθάνεται πάνω απ΄όλα Έλληνας και όχι φραγκοφονιάς, αλλά το μίσος του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των οικΩλόγων που με συνεχείς προσφυγές καθυστερούν τα έργα των φίλων του μεγαλοεργολάβων...

Διαβάστε τι έγραψε και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας:

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αποφάσεις που παγώνουν ολόκληρα αναπτυξιακά έργα για να μην πειραχθεί ένα δεντράκι είναι «καλό και άγιο» για την προοδευτική υποκριτική αριστερά. Τώρα που πήρε την άκρως σημαντική ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να μην επιτραπεί η ΨΗΦΟΣ των αλλοδαπών στις εκλογές, χάριν της εθνικής ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ το λένε αντιδραστικό και φασιστικό.

Οι υστερικές επιθέσεις κατά του ΣτΕ για την ιστορική απόφαση που είναι ένα πρώτο βήμα για να σταματήσει η συνολική κατάληψη της χώρας από κάθε είδους μετανάστες, γίνονται κατά σύμπτωση απ’ τους ίδιους κύκλους που…χαζεύουν αμήχανοι την κατάληψη της Νομικής και του νεοκλασικού. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που «κατά σύμπτωση» και όλως τυχαίως βάζουν ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και μετά τους Έλληνες.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ενδώσει στο αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που παρακολουθηθούν ανίκανοι 20 χρόνια τώρα την Αθήνα να γίνεται Κάιρο και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται. Η απόφαση του ΣτΕ πέραν απ’ τη νομική της διάσταση, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ορθώνουν το ανάστημα τους σ’ όσους σκύβουν το κεφάλι «στο νόμο του Σύριζα». Κι ακόμη ότι υπάρχουν υπεύθυνοι θεσμοί, αποφασισμένοι να κάνουν ότι πρέπει βάσει του Συντάγματος για να μείνει η Ελλάδα ελληνική!

Υ.Γ .Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους «καίγονται»! Αν …δικοί μας φτωχοί άνεργοι και άστεγοι (που αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα) καταλάβουν δημόσιο κτίριο σε πόσες ώρες θα τους έχουν πάει σηκωτούς στον εισαγγελέα;

Ψωμιάδης προς ΓΑΠ: Να ζητήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τις ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας για αποζημιώσεις για τη ναζιστική περίοδο (ΣΣ. Έχω ξαναπεί ότι αυτό το θέμα έχει κλείσει μιας και έχουμε υπογράψει ότι αποζημιωθήκαμε... απλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να μας κάνουν ρόμπα... κάποια στιγμή θα σας δώσω και την απόδειξη... βέβαια ο Ψωμιάδης καλά κάνει και του λέει του ΓΑΠ να τα ζητήσει για να γίνει ρόμπα και να μην ταίζουν τον Έλληνα κουτόχορτο).

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι "η απαίτηση αυτών των αποζημιώσεων αποτελεί πρωτίστως ηθικό δικαίωμα και ηθική δικαίωση για τον ελληνισμό που υπέστη τα δεινά του ναζισμού", τονίζοντας ότι "επιπροσθέτως πρέπει να απαιτηθεί και η επιστροφή του κατοχικού δανείου". Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, "ώστε να τεθεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων διεθνώς όπου δει (στους εκπροσώπους της τρόικα, της γερμανικής κυβέρνησης κ.α.) αλλά και το ζήτημα της επιστροφής του κατοχικού δανείου". "Κάναμε λάθη, χάσαμε ευκαιρίες, σπαταλήσαμε κονδύλια, αλλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε σ' αυτούς που μας χρωστάνε!", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής.

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως αποκάλυψε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Σαχινίδης, η πατρίδα μας έχει βεβαιωμένες οφειλές της Γερμανίας που ανέρχονται στο ποσό των 162 δις ευρώ.

Η απαίτηση αυτών των αποζημιώσεων αποτελεί πρωτίστως ηθικό δικαίωμα και ηθική δικαίωση για τον ελληνισμό που υπέστη τα δεινά του ναζισμού. Για ένα λαό που με τον ηρωικό αγώνα του συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση του πολέμου των συμμάχων χωρών έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, καθ' ομολογία φίλων και εχθρών. Ο Χορτιάτης στη Θεσσαλονίκη υπέστη τη θηριωδία του ολοκαυτώματος και έχει βάσιμες αξιώσεις κατά της Γερμανίας με 149 αθώες ζωές να χάνονται στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 και την τοπική κοινωνία να πληρώνει βαρύ τίμημα για την αντιστασιακή του δράση.

Επιπροσθέτως, πρέπει να απαιτηθεί και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, μια υπόθεση για την οποία η Ελλάδα προβάλει αξιώσεις από το 1955 (το 1965 από τον τότε βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παπανδρέου, το 1974 από τον Ξενοφών Ζολώτα, το 1991 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντ. Σαμαρά, το 1995 πάλι από τον Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργό).

Με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τις ξένες αγορές, είναι επιβεβλημένη η διεκδίκηση της καταβολής τους από τη Γερμανία. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε μια τέτοια περίπτωση, θα εξοφλείτο ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού μας χρέους και θα ανακουφιζόταν σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό ο λαός.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να τεθεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων διεθνώς όπου δει (στους εκπροσώπους της τρόικα, της γερμανικής κυβέρνησης κ.α.) αλλά και το ζήτημα της επιστροφής του κατοχικού δανείου. Είναι ώρα τώρα τα δύο αυτά ζητήματα να αναδειχθούν στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής, στο όνομα του διεθνούς δικαίου. Κάναμε λάθη, χάσαμε ευκαιρίες, σπαταλήσαμε κονδύλια, αλλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε σ' αυτούς που μας χρωστάνε!

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης"

Τίνα ΜΠΙ: Τα 2/3 των αγροτών που ήθελαν φ/β παίρνουν εν μέρει ή εξ' ολοκλήρου τον πούλο και φύτεψαν 3-4.000 ευρώ, για τη μελέτη, στο χώμα

http://www.verianet.gr/images/001aanebasma00089/305.jpg Δυστυχώς φίλοι μου ούτε η Τίνα μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο που έταξε στους Έλληνες αγρότες: Να κάθονται στο καφενείο και να εισπράττουν :(

Με ανακοίνωσή της προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι σε όσους βλέπουν ότι όχι μόνο δεν θα ειπράξουν όσα τους υποσχέθηκε αλλά χάνουν ακόμα και τα 3-4.000 που ξόδεψαν για τη μελέτη. Ενώ το 1/3 λοιπόν θα ζήσει το όνειρό του και θα εισπράττει ενώ θα κάθεται (το ποιοι θα επιλεγούν θα γίνει μέσω opengov ;))...

στο άλλο 1/3 η Τίνα υπόσχεται μελλοντικό καθισιό και στους λοιπούς και πιο άτυχους τάζει μελλοντικά λαγούς με πετρεχείλια μετά από μερικά χρόνια... όταν θα έχει αποδειχθεί η μούφα των φοτοβολταϊκών λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και προπάντων ασυνέχειας στην τροφοδοσία μιας και ούτε ο GAP και ο πράσινος ήλιος μπορούν να προσφέρουν 24ωρη ηλιοφάνεια 365 μέρες το χρόνο...
Διβάστε και την ανακοίνωση της:

Για την εξασφάλιση της ομαλής ροής της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών σταθμών στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Διαχειριστή του δικτύου διανομής, ΔΕΗ Α.Ε. Το δίκτυο διανομής είναι αυτό στο οποίο συνδέονται οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί μικρής και μεσαίας ισχύος.

Μόνο στο ηπειρωτικό δίκτυο είχαν υποβληθεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, χρονική περίοδος κατά την οποία οι επαγγελματίες αγρότες διατηρούσαν προτεραιότητα έναντι των λοιπών νέων αιτημάτων, περίπου 6200 αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι 100 kW, που αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 612 MW.

Η ΔΕΗ, αφού κατέγραψε τον εξαιρετικά μεγάλο όγκο των αιτημάτων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που υποβλήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου 3851 τον Ιούνιο του 2010, αγροτικών και μη, και τα αντιστοίχησε με τα δίκτυα μέσης τάσης που διαχειρίζεται ξεκίνησε τη χορήγηση προσφορών σύνδεσης στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, για τους νομούς και τις γραμμές που είχαν τη μεγαλύτερη ευχέρεια απορρόφησης ισχύος, λόγω μη δέσμευσης ισχύος από προηγούμενα αιτήματα για σταθμούς ΑΠΕ.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης δείχνει ότι περίπου το 1/3 της ισχύος των αγροτικών φωτοβολταϊκών, που αντιστοιχεί σε 2000 αιτήματα, αναφέρεται σε τέτοια δίκτυα, με μεγάλη ευχέρεια απορρόφησης. Από αυτά, η ΔΕΗ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2011 είχε διατυπώσει όρους σύνδεσης σε 750 περίπου, που ανήλθαν στα 1500 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και αναμένεται να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Υπάρχουν άλλα 2000 περίπου αγροτικά αιτήματα τα οποία αντιστοιχούν σε δίκτυα μεσαίας δυσκολίας όσον αφορά στην απορρόφηση ισχύος. Η δυσκολία αναφέρεται στο γεγονός ότι πρέπει να προηγηθεί της προσφοράς σύνδεσης τεχνική μελέτη του τοπικού δικτύου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα υφιστάμενα φορτία όσο και τα προϋπάρχοντα αιτήματα για σταθμούς ΑΠΕ. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η μεσαία δυσκολία δεν σημαίνει αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, απλά απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έκδοση των προσφορών σύνδεσης. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και η ΔΕΗ εκτιμά ότι θα την ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Απριλίου 2011.

Υπάρχουν άλλα 2000 περίπου αιτήματα που αντιστοιχούν σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλότερη δυσκολία απορρόφησης της ισχύος. Εδώ, απαιτείται αναλυτική καταγραφή του συνόλου των αιτημάτων και εξειδικευμένη αντιμετώπιση τους ανά γραμμή μέσης τάσης. Θα υπάρχουν γραμμές που τα αιτήματα είναι λίγα και θα μπορούν άμεσα να ικανοποιηθούν θα υπάρχουν και άλλες που η αντιμετώπιση θα είναι πιο σύνθετη. Η εξειδικευμένη αντιμετώπιση θα αποβλέπει στην ικανοποίηση των αιτημάτων μέσω μέτρων όπως η ενδεχόμενη μεταφορά του αιτήματος σε γειτονική γραμμή, ο πιθανός επιμερισμός της δυνατότητας απορρόφησης της γραμμής στα αιτήματα που της αντιστοιχούν, η κατασκευή νέας γραμμής μέσης τάσης, ή συνδυασμός των παραπάνω, όπως για παράδειγμα μεταφορά αιτημάτων ώστε να δημιουργηθεί κρίσιμη μάζα και κατασκευή νέας γραμμής. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα θέματα θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση μας που τοποθετείται προς το τέλος Φεβρουαρίου ώστε να έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία και δεδομένα.

Όσο πιο σύντομο είναι το ανέκδοτο τόσο πιο πολύ γέλιο βγάζει... όπως αυτό του Κουβέλη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s400/illegalaliens_12.jpg(Η απάντησή μας φυσικά έρχεται και πάλι από τους φίλους μας τα ζώα)

Η απόφαση του 4ου Τμήματος του ΣτΕ είναι αναντίστοιχη με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, καθώς αναδεικνύει παρωχημένες, ρατσιστικές, εθνοκεντρικές αντιλήψεις περί διασφάλισης της εθνικής ομοιογένειας, αλλά και περί " δικαίου του αίματος". Εξάλλου εγείρονται δικαιολογημένα ερωτήματα αναφορικά με το χρόνο έκδοσής της και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στη Νομική Σχολή.

Αίγυπτος: Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται πάλι στην πλατεία Ταχρίρ. Διαδήλωση υπέρ του Μουμπάρακ στο κέντρο του Καΐρου.

Διαδηλωτές συρρέουν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας για ένατη ημέρα την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, ενώ ομάδα πεντακοσίων υποστηρικτών του πραγματοποιεί επίσης συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

"Δεν θα φύγουμε εμείς, αυτός θα φύγει", είναι το σύνθημα που ακούγεται από τα μεγάφωνα και σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουμε συγκεντρωθεί περί τα 1.500 άτομα, την επομένη του διαγγέλματος του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για έκτη προεδρική θητεία.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Ταχρίρ, κοντά στο κτίριο της ραδιοτηλεόρασης, οι υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ κρατούν πανό με συνθήματα: "Ναι στον Μουμπάρακ, για τη προστασία της σταθερότητας", "Ναι στον πρόεδρο της ειρήνης και της σταθερότητας", "Όσοι αγαπούν την Αίγυπτο, δεν θα την ωθήσουν στην κατάρρευση".

Ορισμένοι από τους φιλοκαθεστωτικούς διαδηλωτές εξέφρασαν την πρόθεση να βαδίσουν προς την πλατεία Ταχρίρ. "Οι σωστοί άνθρωποι έφυγαν από την πλατεία μετά την ομιλία του κ. Μουμπάρακ χθες. Όσοι μένουν, είναι προδότες", δήλωσε ο δημοσιογράφος Γκαμάλ Ιμπραχίμ, που συμμετέχει στην διαδήλωση υπέρ του Μουμπάρακ.

Ο ιστότοπος Wikileaks υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης

http://mygreekz.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/wikileaks-31.jpgΟ ιστότοπος WikiliLeaks προτάθηκε ως υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης 2011 από νορβηγό πολιτικό για τον ρόλο του στη ελευθερία του λόγου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

"Ο WikiLeaks είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτού του αιώνα στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια", δήλωσε ο Σνόρε Βάλεν αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο των αποκαλύψεων του ιστότοπου για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του ως συμβολή στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην εκδίωξή του από τη εξουσία και τη χώρα.

Ο Σνόρε Βάλεν, βουλευτής του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, αναφέρθηκε επίσης στη δημοσίευση εγγράφων που αποκαλύπτουν τη διαφθορά αρχών, κυβερνήσεων και εταιρειών, καθώς και παράνομες παρακολουθήσεις, εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια σε πολλές χώρες.

Η Επιτροπή Νομπέλ συνιστά σε όσους καταθέτουν υποψηφιότητες να μην αποκαλύπτουν εκ προοιμίου τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες γι΄αυτό, γεγονός που επιτρέπει τη φημολογία πριν από την ανακοίνωσή της βράβευσης στις αρχές Οκτωβρίου.

Ωραία η Λούκα... είναι η πιο έξυπνη στο ΠΑΣΟΚ ή έχουν άλλες εξυπνότερες;

http://assets.tanea.gr/files/2010-11-21/thumbs/katseli_450x.jpg«Το EFSF να μπει στη δευτερογενή αγορά και σε εθελοντική βάση να ανταλλάξει τα υψηλού ρίσκου ελληνικά ομόλογα με ομόλογα αξιολόγησης ΑΑΑ» δήλωσε η Λούκα (στη φώτο μόλις έχει βγει από το κομμωτήριο)...

Γύρω από αυτή τη δήλωσή της υπήρξε πολύ παρασκήνιο μιας και η αρχική δήλωση ήταν πολύ σκληρή και μετά από συσκέψεις αποφασίστηκε τελικά να την μαλακώσουν. Εμείς βρήκαμε την αρχική δήλωση και σας την παρουσιάζουμε χωρίς λογοκρισία:

«Οι μαλάκες του EFSF (ΕΤΧΣ) να μπούνε στη δευτερογενή αγορά που τα κάναμε μπουρδέλο με τα spread στο 800 και σαν εθελοντές μαλάκες που είναι, να ανταλλάξουν τα υψηλού ρίσκου χρεοκοπίας ελληνικά κολόχαρτα, έτσι όπως τα έκανε ο ΓΑΠ, με δικά τους αξιολόγησης ΑΑΑ, ώστε εμείς να κάνουμε τους σωτήρες της Ελλάδος και να συνεχίζουμε να ταΐζουμε κουτόχορτο τους ηλίθιους που μας ψηφίζουν... εμείς οι Έλληνες σε αντάλλαγμα θα τους ευχαριστήσουμε συνεχίζοντας να λέμε ότι οι ξένοι είναι μαλάκες και δεν ξέρουν να ζούνε ενώ εμείς είμαστε γλετζέδες όπως ο Πρωθυπουργός μας»

Λούκα Ταρσίτσα Κατσέλη

Του σκισαν το καλσόν του άφραγκου Τόλη Γκερέκου: 3 χρόνια καμπάνα εξαγοράσιμη προς 5.500 ευρώ

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, σύζυγο της γνωστής βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως.

Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με προσφυγή του Βοσκόπουλου κατά της αρνητικής απάντησης υπαγωγής στη ρύθμιση, όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπρατε η πρώην σύζυγός του, κ. Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις. Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Κατέθεσε, επίσης, ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του είναι δεσμευμένα.

Στην πρότασή της περί ενοχής η εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο να του επιβάλλει φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Ανέκδοτο από ΠΑΜΕ... για πολλά γέλια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQPQENvh2X5QATM-NA99kkrnxfuaaTUdU3ghHJmRJ-lVgb8spNeMlgyJ4gFBelraSZwdB2QMACSuPj7M68e7IPH8Xro_Hh2A5DcDWgzwHpGH1TQWkfgctr9in1mw23s6ju8uYSpu5cH9A/s400/illegalaliens_12.jpg(Την απάντησή μας στις τσιρίδες τους, αντί για εμάς τους τη δείχνουν τα λαθραία ζώα της διπλανής φώτο που θέλουν και τη φιλοξενία μας...)

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Ακυρώνει το νόμο που προέβλεπε ότι μπορεί να αποκτηθεί η ιθαγένεια από παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα, των οποίων οι γονείς μένουν στη χώρα μας για 5 συνεχή χρονιά τουλάχιστον.

Καταργεί ακόμα την δυνατότητα να πάρουν την ιθαγένεια αλλοδαποί, μέσα σε προθεσμία 3 ετών από την συμπλήρωση του 18ου της ηλικίας τους.

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη και στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, που χτυπημένοι από την φτώχια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ανεργία, διώχτηκαν από τις χώρες τους με ευθύνη των κυβερνήσεων τους και βρέθηκαν στη χώρα μας. Τους εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και εργοδότες, ξεζουμίζοντας τους. Ανασφάλιστους, με άθλια μεροκάματα, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Δεκάδες είναι οι σκοτωμένοι από τα δολοφονικά χέρια των εργοδοτών. Πάνω στην πλάτη τους αλλά και των Ελλήνων εργαζομένων γεμίζουν τα σεντούκια τους με τεράστια κέρδη. Ούτε τη ζωή τους δεν υπολογίζουν.

Ο αγώνας των μεταναστών για τα δίκαια αιτήματα τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το κεφάλαιο. Οι μετανάστες μαζί με τους Έλληνες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι

Έχουν χεστεί επάνω τους όλοι οι Άραβες δικτάτορες... ακολουθεί η Υεμένη;

http://ameralwarea.files.wordpress.com/2010/02/20080426mudbrick-houses-shibam-yemen-20052.jpgΟ πρόεδρος της Υεμένης ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει την προεδρική του θητεία μετά τη λήξη της, δεν θα την κληροδοτήσει στο γιο του, εν όψει της Ημέρας Οργής στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παρατείνει την προεδρική του θητεία μετά τη λήξη της το 2013, θέτοντας τέρμα στην τριακονταετή εξουσία του.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν του τα κινήματα διαμαρτυρίας στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος της Υεμένης δεσμεύθηκε επίσης ότι δεν θα διαβιβάσει τα ηνία της χώρας στον γιό του.

"Δεν θα υπάρξει παράταση (της προεδρικής θητείας), ούτε κληρονομικό δικαίωμα, ούτε επανεκκίνηση του ρολογιού", ανακοίνωσε ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ενώπιον του κοινοβουλίου πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα μεγάλη διαδήλωση στη Σαναά στο πλαίσιο της Ημέρας της Οργής στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος της Υεμένης ανακοίνωσε επίσης την αναβολή των βουλευτικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τις 27 Απριλίου και η διεξαγωγή των οποίων έχει αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση εξαιτίας της απουσίας πολιτικής μεταρρύθμισης.

"Τάσσομαι εναντίον της ισόβιας θητείας και κατά της κληροδότησής της", είπε.

Alpha Bank: Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη φοροδιαφυγή γιαυτό και τα έσοδα ΦΠΑ το 2010, παρά την άυξηση των συντελεστών κατά 5%, ήταν -8,8% σε σχέση με το 2008

Το οικονομικό δελτίο της Αlpha Bank στις 27-01-2011 αναφέρει:

“Η υστέρηση των καθαρών εσόδων το 2010 οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη πτώση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος κατά -13,7% σε ετήσια βάση, ή κατά € 1,3 δις έναντι του στόχου του Μνημονίου και στη νέα πτώση των φόρων περιουσίας κατά € 408 εκατ. έναντι του στόχου του Μνημονίου.

Επίσης, τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν τελικά μόνο κατά 4,8% το 2010 και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα κατά € 1,64 δις από τον στόχο του Μνημονίου. Η υστέρηση των εσόδων από τον ΦΠΑ (παρά την αύξηση των υψηλών συντελεστών του ΦΠΑ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες)οφείλεται αποκλειστικά στα έσοδα από ΦΠΑ στα λοιπά προϊόντα, εκτός των πετρελαιοειδών και του καπνού.

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση τον Μάιο του 2010 για αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ το 2010 κατά 14,7% είχε λάβει υπόψη της την βαθειά ύφεση στην οποία θα βρισκόταν η Ελληνική οικονομία το 2010. Επίσης, η μεγάλη αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ και από τον ΕΦΚ πετρελαιοειδών και καπνού το 2010 σημειώθηκε παρά την ύφεση στην οικονομία. Από αυτά, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η μεγάλη πτώση των εσόδων από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων το 2010 κατά -8,8% έναντι του 2008, παρά την αύξηση των υψηλών συντελεστών του ΦΠΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες αλλά και την αύξηση των χαμηλών συντελεστών έναντι του 2008, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έξαρση της φοροδιαφυγής σε αυτόν τον τομέα, η οποία συνδυάζεται με την έξαρση της φοροδιαφυγής και στον φόρο εισοδήματος από τους μη-μισθωτούς φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι η πτώση των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ το 2010 έναντι του 2008 είναι ακόμη μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι επιστροφές φόρων ανήλθαν το 2010 στα € 4,98 δις, έναντι μόνο € 3,65 δις το 2008.

Με βάση τα ανωτέρω εκτιμάται ότι οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ το 2010 ανέρχονται στα € 1,1 δις περίπου και οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής στο φόρο εισοδήματος το 2010 υπερβαίνουν τα € 1,0 δις. Συνολικά, η εμφανής φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων σε ετήσια βάση από τον ΦΠΑ και τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας υπερβαίνει τα € 12 δις ετησίως (δηλαδή, € 5,0 δις από τον ΦΠΑ και € 7,0 δις από τον φόρο εισοδήματος και από τους φόρους περιουσίας).

Ειδικότερα, όσον αφορά τους άμεσους φόρους το 2010 διαμορφώθηκαν στο 7,3% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, έναντι 12,2% του ΑΕΠ στην ΕΕ-27 (το 2009). Μια ικανοποιητική σταδιακή μείωση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα θα μπορούσε να ανεβάσει το ανωτέρω ποσοστό των άμεσων φόρων στο 10,5% του ΑΕΠ το 2014, πράγμα που θα σήμαινε την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους € 7,5 δις ετησίως. Επίσης, το ποσοστό των έμμεσων φόρων ανήλθε στο 12,9% του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2010, έναντι 14,8% στη Γαλλία το 2009 και 13,6% στην Ιταλία με πολύ χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και φόρους στα καύσιμα από την Ελλάδα. Με μόνη τη μείωση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ το ποσοστό των έμμεσων φόρων θα μπορούσε να αυξηθεί σταδιακά στο 14,0% του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2014. Τα ανωτέρω συνεπάγονται μια συνολική δημοσιονομική προσαρμογή της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ μόνο από την αναγκαία μείωση της φοροδιαφυγής.

Για την αντιμετώπιση του ανωτέρω προβλήματος και για την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης της χώρας η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο σχέδιο νόμου για την φορολογία, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπ. Συμβούλιο και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους έως το τέλος του Φεβρ.’11.”

ΠΗΓΗ http://www.alphabank.gr/files/infoanalyses/weekly20110127.pdf

Όπως αποδεικνύει το κείμενο το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση απέτυχε να πατάξει την φοροδιαφυγή, κάτι που κατηγορούσε τη κυβέρνηση της ΝΔ, για αυτό θα επιχειρήσει με το νέο νόμο να πετύχει καλλίτερα αποτελέσματα.


citizengr.wordpress.com