06 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτο!! Ο έγκυρος εκβιαστής "πέθανε" τον Καμπανέλλη ο οποίος ζει!!!

Αυτή είναι η εγκυρότητα του Παπατζή δημοσιοκάφρου...
που πέθανε τον άνθρωπο που είναι μεν στην εντατική βαριά άρρωστος αλλά ΖΕΙ...

χωρίς κανενα άλλο σχόλιο από μένα εκτός:

Παπατζή, αφιερωμένο εξαιρετικά από κάποιον που τον θεωρείς "βλάκα" ;):



Ο ΣΚΑΙ όχι μόνο το διαψεύδει από το μεσημέρι χωρίς να λέει ότι και αυτοί είχαν βάλει την είδηση, η οποία έχει τώρα εξαφανιστεί, αλλά επιτίθεται και στα blogs γενικά και αόριστα!!

Ρε Αλαχαβούζε, τι φταίω εγώ αν ο Παπατζής γράφει μαλακίες;





Πληρώνει τα λάθη του Ιανουαρίου...

Ο Μοντέστο κόβει και ράβει στην μεσαία γραμμή αλλά δυστυχώς δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να παίξει την μπάλα που θέλει... Ο Βαλβέρδε έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ερώτηση Ι.Βρούτση «Άνιση φορολογική μεταχείριση στην Α΄ Κατοικία μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος»

ΕΡΩΤΗΣΗ (ΑΡ.ΠΡ. 10486/4-2-11)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Άνιση φορολογική μεταχείριση στην Α΄ Κατοικία μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος»

Οι αλλεπάλληλες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που τέθηκαν σε ισχύ μέσα στο 2010 για την αγορά πρώτης κατοικίας, προκάλεσαν σύγχυση και ανισότητες στους φορολογούμενους. Συγκεκριμένα:

Από 01/01/2010 έως 22/04/2010, η αγορά πρώτης κατοικίας, μέχρι 120 τ.μ., εξαιρείτο από τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή δεν υπαγόταν στη εφαρμογή του τεκμηρίου.

Από 23/04/2010 έως και τις 16/12/2010, καταργήθηκε το προηγούμενο καθεστώς και τα ποσά που καταβάλλονταν για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, ανεξάρτητα από την επιφάνεια αυτής, υπάγονται στην εφαρμογή του τεκμηρίου (άρθρο 3 Ν. 3842/2010).

Από 17/12/2010 έως και εντεύθεν, η αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ. και με όριο τις 200.000 €, δεν αποτελεί τεκμήριο σύμφωνα με το άρθρο 8 Ν. 3899/2010.

Επειδή, η διαφορετική και άνιση φορολογική μεταχείριση που προκαλείται στην αγορά πρώτης κατοικίας και μάλιστα στη διάρκεια του ίδιου οικονομικού έτους, είναι αντισυνταγματική και άδικη. Π.χ. Ο πολίτης που αγόρασε πρώτη κατοικία την περίοδο 23/04/2010 έως και τις 16/12/2010, υπάγεται σε «πόθεν έσχες», ενώ ο πολίτης ο οποίος απέκτησε κατοικία από 17/12/2010 έως και 31/12/2010 δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση.

Επειδή, οι αλλεπάλληλες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει σύγχυση στους φορολογούμενους.

Επειδή, η οικονομία μας, έχει ανάγκη από ένα σταθερό και δίκαιο Φορολογικό Σύστημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών, ενόψει και της κατάθεσης νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, να άρει την αδικία που συντελείται σε βάρος αυτής της κατηγορίας των φορολογουμένων πολιτών και κατ’ επέκταση να αποκαταστήσει τη φορολογική δικαιοσύνη ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1 live stream

Δρακούλης (Πρ. ΟΝΝΕΔ Αχαϊας) για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUHxx0-hK6gX3tnmfzFnqE49BWIxqwu3LjZXGJd0DmyWYKbTKw-SADM2y9cM96ki1KaG3noo31tLp11wByryfj63bjWFdVvTCmX0Hu39XvT7n9UPjk-bI-ytACqaJt4pXOhl0oiL0GK5sq/s1600/drakoulis+2.jpgΑνάστατοι είναι γονείς και μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας, καθώς η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και τα μισθωμένα ταξί, με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να κινδυνεύει να διακοπεί.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με τους εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί, δόθηκε παράταση για την μεταφορά των μαθητών μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, για την επόμενη μέρα κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, γονείς και μαθητές ζουν με την αγωνία για το πώς θα γίνει η μεταφορά στα σχολεία.

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε θύματα να είναι οι μαθητές, οι νέοι που διψούν για γνώση, το μέλλον αυτού του τόπου. Δυστυχώς κάποιοι ξεχνούν πως η μόρφωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξή του.

Θεωρώ πώς η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ

Νέο φιάσκο του "έγκυρου" Βήματος: πρωτοσέλιδο η επίσκεψη Τζέφρεϊ στην Αίγυπτο, που δεν έγινε ποτέ!


Θα ξεκινήσω από το λογικό: οκ, ξέρουμε όλοι ότι πλέον οι κυριακάτικες εφημερίδες τυπώνονται πολλές μέρες πριν, τυπογραφικό-τυπογραφικό, μερικά τμήματα δε του κάθε φύλλου είναι ήδη έτοιμα από την Τετάρτη, όπως π.χ. τα ένθετα.
Εκεί στον ΔΟΛ όμως, που επέρονται για τη σοβαρότητα τους όμως, έπρεπε να προσέχουν ιδιαίτερα, μετά και την "πατάτα" του 2009 με την δήθεν συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ. Να θυμίσουμε ότι τότε, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μουσείου της Ακροπόλεως, είχε ακουστεί ότι θα παρίσταται και ο Τούρκος πρωθυπουργός. Τα πράσινα παπαγαλάκια του Βήματος, έσπευσαν χωρίς φυσικά να κάνουν ρεπορτάζ παρά ενημερωμένοι μόνο από τις...φήμες, κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο θέμα τη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν, χωρίς ο καημένος ο Ταγίπ να έχει έρθει στην Αθήνα.
Σήμερα, κυκλοφόρησαν με νέο πρωτοσέλιδο το....μήνυμα ειρήνης που μεταφέρει ο Τζέφρεϊ εκ μέρους της Ε.Ε. στην Αίγυπτο. Φυσικά, ο Τζέφρεϊ δεν πήγε ποτέ στην Αίγυπτο γιατί πολύ απλά η πρόθεση να πάει ήταν μια ακόμη φαφλατολογία, αφού δεν είχε ενημερώσει κανέναν ούτε στην Αίγυπτο ούτε στην Ε.Ε., η οποία στέλνει άλλον απεσταλμένο! Ρόμπα δηλαδή ο "ευρωπαίος ηγέτης" Τζέφρεϊ, ρόμπα και ο Ψυχάρης...!
Αυτά να τα βλέπουν τα διάφορα στελέχη της ΝΔ που συνωστίζονταν τόσα χρόνια-κι εξακολουθούν να το κάνουν-για να δώσουν μια συνέντευξη στις "έγκυρες" φυλλάδες του συγκροτήματος, αφήνοντας τις εφημερίδες της παράταξης να κλείνουν ή να έχουν αμελιταίες πωλήσεις...

Η ΔΕΛΤΑ στρέφεται δικαστικά εναντίον της Greenpeace

http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/44546.jpgΗ ΔΕΛΤΑ κινήθηκε νομικά κατά της Greenpeace με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα.

Επισημαίνοντας ότι η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του καταναλωτή είναι μια από τις βασικές αρχές της ΔΕΛΤΑ, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:

Στο νέο «Οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα στα Ζωικά Προϊόντα» της Greenpeace η ΔΕΛΤΑ έχει τοποθετηθεί ως «κόκκινη», με τη βαθμολογία της να έχει μειωθεί στο 5,9 από 10 στον προηγούμενο κατάλογο.

«Η βαθμολογία είναι αβάσιμη και παραπλανητική, δεδομένου ότι έχουμε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν από την Greenpeace και τα οποία αποδεικνύουν ότι το γάλα ΔΕΛΤΑ είναι ελεύθερο από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς», υπογραμμίζει η ΔΕΛΤΑ.

«Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τις επεξηγήσεις που παρέχει και η ίδια η Greenpeace στα αναλυτικά σχόλια που συνοδεύουν τον κατάλογο, αλλά και από τη χθεσινή της ανακοίνωση όπου σημειώνεται: Η ΔΕΛΤΑ παρουσίασε σημαντική πτώση στην τρέχουσα έκδοση του Οδηγού. Προσκόμισε όλες τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, ωστόσο ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος έως το Μάιο του 2010, δεν το έχει κάνει μέχρι και σήμερα».

«To 2010 η ΔΕΛΤΑ προχώρησε σε όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα για την κατοχύρωση σχετικής σήμανσης. Έπειτα, όμως, από την επίσημη απάντηση του ΕΦΕΤ και τη σχετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γενικού Χημείου του κράτους, προέκυψε ότι, βάσει νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται η εισαγωγή της σχετικής σήμανσης».

«Εξέλιξη για την οποία ενημερώσαμε έγκαιρα την Greenpeace, ενώ παράλληλα έχουμε δεσμευτεί ότι θα προβούμε στην ανάλογη σήμανση, μόλις το επιτρέψει το νομικό πλαίσιο».

«Παρά το γεγονός αυτό, η Greenpeace προχώρησε στην κατάταξη της ΔΕΛΤΑ ως ‘κόκκινη’, με βάση και μόνο το αίτημα της σήμανσης. Με τον τρόπο αυτό και με τις δηλώσεις της, η Greenpeace ουσιαστικά μας καλεί να παραβούμε το ισχύον εθνικό θεσμικό πλαίσιο και να προβούμε σε σχετικές ενέργειες ξεπερνώντας το νόμο. Παράλληλα, παραπλανάται ο καταναλωτής, καθώς, με το να βλέπει τη ΔΕΛΤΑ ως ‘κόκκινη’ στον κατάλογο, δημιουργεί μια λανθασμένη εικόνα για το γάλα της».

«Ως εκ τούτου, οδηγηθήκαμε στη δικαστική οδό, με στόχο να προστατέψουμε το όνομα της Εταιρείας μας, των εργαζομένων μας, των κτηνοτρόφων και παραγωγών μας και όλων των ανθρώπων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Εταιρεία μας, καθώς και για να διασφαλίσουμε την αντικειμενική πληροφόρηση των καταναλωτών».

«Για τους λόγους αυτούς καλούμε την Greenpeace να διερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους ταξινόμησης και παρουσίασης των καταλόγων της, προκειμένου να ανταποκρίνονται και στην υφιστάμενη νομοθεσία», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ.

Από την πλευρά της η Greenpeace σε ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι “στην πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα (Α’ εξάμηνο 2011), η ΔΕΛΤΑ προσκόμισε τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, ωστόσο ενώ είχε δεσμευτεί πως θα έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος από το Μάιο του 2010, μέχρι και σήμερα δεν το έχει πράξει. Η σήμανση είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι τρώνε.

Οι ξένοι τα έλεγαν και προειδοποιούσαν αλλά ο GAP έκανε τον παλικαρά

Πειραματισμοί εν μέσω κρίσης

Γ. Παπανδρέου αγνοεί Ε.Ε. και αγορές και εμμένει στο προεκλογικό του πρόγραμμα

13/12/2009

Αιφνιδιασμό, αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί η επιλογή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να αγνοήσει τις παραινέσεις της Ε.Ε. και τα μηνύματα των αγορών για την ανάγκη λήψης επώδυνων μέτρων με στόχο τη μείωση των εκρηκτικών ελλειμμάτων. Ο κ. Παπανδρέου είναι εμφανές πως στην παρούσα, τουλάχιστον, φάση απορρίπτει εισηγήσεις τμήματος του οικονομικού επιτελείου για «ήπια» εφαρμογή του ιρλανδικού μοντέλου, που προβλέπει μέτρα όπως το πάγωμα ή τη μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο.

Αντιθέτως, επιχειρεί την έξοδο από την οικονομική στενωπό με βασικά εργαλεία την πάταξη της διαφθοράς και την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η οποία και επισπεύδεται. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πείραμα» με αμφίβολο αποτέλεσμα, καθώς προωθείται εν μέσω πληθώρας διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της γενικευμένης κρίσης. Η επιλογή του κ. Παπανδρέου έχει και πολιτικές επιπτώσεις. Ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται συντασσόμενος με τη «λαϊκή» πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, που πρεσβεύει πως η έξοδος από την οικονομική συγκυρία είναι δυνατή μόνο μέσα από την ανάπτυξη. Ομως, σειρά κορυφαίων υπουργών σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν να εννοηθεί πως ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ήδη λάβει σκληρά μέτρα.

Kevin Featherstone: Ο Αρμαγεδδών ίσως είναι η λύση

Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανώς να αποδειχθεί θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, αφού θα την εξαναγκάσει να λάβει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_13/12/2009_383383

Περισσότερος πόνος, είναι σίγουρα καθ οδόν...

Ημέρες αποπληρωμής (Repayment days) είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου του Economist.
Παρά την εντυπωσιακή λιτότητα, η Ελλάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεπληρώσει όλα τα χρέη της.
O πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζει ότι η χώρα του έχει ανακτήσει την αξιοπιστία στις αγορές, μετά από εννέα μήνες της λιτότητας.
Το οικονομικό επιτελείο του προτείνει ότι, η Ελλάδα μπορεί να είναι σε θέση να δανειστεί και πάλι, παρά την "junk" βαθμολογία
Είναι αισιόδοξοι και αναμένουν ότι η περίοδος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις € ($ 150 δις), θα επεκταθεί ίσως κατά 30 χρόνια με μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι. Από τους φαρμακοποιούς που είναι θυμωμένοι με την απώλεια 35% στο περιθώριο κέρδους επί των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, στους μηχανοδηγούς που αντιμετωπίζουν υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλες θέσεις εργασίας. Μια καθημερινή λίστα των απεργιών και διαδηλώσεων εμφανίζεται στις τοπικές ιστοσελίδες. Οι γιατροί προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας αυτή την εβδομάδα. Απεργία από τους δικηγόρους, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, καθώς το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει έναν νόμο για την κατάργηση επαγγελματικών προνομίων τους.
 

Περισσότερος πόνος όμως είναι σίγουρα καθ οδόν. Η ανεργία, από 13,5%, προβλέπεται ότι θα χτυπήσει το 15%. Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 3,5% αυτό το έτος, σύμφωνα με το ΚΕΠΕ (κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο). Οι επενδύσεις είναι σε αναμονή.. Ο νέος νόμος ανάπτυξης έχει καθυστερήσει, και οι τράπεζες διστάζουν να δανείσουν, εφόσον η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο χρεωκοπίας.
Η δέσμευση του κ. Παπανδρέου να μεταρρυθμίσει το δημόσιο τομέα δεν αμφισβητείται, αλλά ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων παραμένει αργός. Στο ταξίδι της στην Αθήνα, η "τρόικα" (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει χάσει τις προθεσμίες για τη μείωση του κόστους και αύξησης των εσόδων εξαιτίας των γραφειοκρατικών κωλυσιεργιών. Η Λούκα Κατσέλη, υπουργός εργασίας, έχει επικρίνει δημοσίως το πρόγραμμα της τρόικας. Τόσο ο δεύτερος γύρος των μεταρρυθμίσεων των συντάξεων και μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσληψης και απόλυσης, προχωρούν με αργό ρυθμό.
Οι καθυστερήσεις αυτές εμποδίζουν την Ελλάδα από την επίτευξη των στόχων της για την αύξηση των εσόδων κατά 5% και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες, μετά από έξι μονάδες μείωση το 2010.
Η Ελλάδα ελπίζει να της επιτραπεί να εξαγοράσει το χρέος που διαχειρίζεται από την ΕΚΤ με μια έκπτωση 25%, χρησιμοποιώντας χρήματα που θα δανεισθεί από το ταμείο Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Ιδιωτικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, δύνανται να προσφερθούν 10-15 χρόνια παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης και ένα χαμηλότερο επιτόκιο. Αν κάποια τέτοια αναδιάρθρωση προχωρήσει , το χρέος στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μειωμένο κατά 20-30 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, θα ήταν ακόμα 130% του ΑΕΠ, το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ (βλ. διάγραμμα).
Ακόμη και οι υποστηρικτές της Ελλάδας αμφιβάλλουν αν ένα τέτοιο τεράστιο χρέος μπορεί ποτέ να επιστραφεί στο ακέραιο. Τα ετήσια πλεονάσματα του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι ανυπόφορα υψηλά. Γίνεται λόγος για ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας (αν και ο κ. Παπανδρέου αντιτίθεται στο ξεπούλημα νησιών του Αιγαίου). Ακόμα κι έτσι, τίποτα δεν μοιάζει να είναι τόσο μεγάλο να είναι αρκετά μεγάλη για να, ώστε να απομακρύνει την πιθανότητα χρεωκοπίας.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_2162.html

Το τηλεσκόπιο "Κέπλερ" ανακάλυψε 54 εξωπλανήτες που μπορεί να φιλοξενούν ζωή και οι πέντε έχουν μέγεθος σαν τη Γη

http://www.nasa.gov/images/content/513504main_planet_sizes_full.jpgΤο διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" της NASΑ, ανακάλυψε περισσότερους από 1.200 πιθανούς εξωπλανήτες, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη" και μπορεί να φιλοξενούν ζωή. Πέντε από αυτούς τους εξωπλανήτες έχουν το μέγεθος περίπου της Γης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ανακαλύψεις θα πρέπει να μελετηθούν τώρα περαιτέρω και να επιβεβαιωθούν με επίγεια τηλεσκόπια και άλλους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον καταιγισμό νέων στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τηλεσκόπιο έχει εντοπίσει 170 ακόμα ηλιακά συστήματα, όπου περισσότεροι από ένας εξωπλανήτης περιφέρονται γύρω από το μητρικό άστρο τους. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 115 άστρα βρέθηκαν να περιτριγυρίζονται από ένα ζεύγος πλανητών, 45 άστρα διαθέτουν τρεις πλανήτες, οκτώ άστρα έχουν σύστημα τεσσάρων πλανητών το καθένα, ένα έχει πέντε και ένα έξι πλανήτες (το "Κέπλερ"-11).

Συνολικά, μέχρι σήμερα, το "Κέπλερ" έχει "δει" 68 πιθανούς εξωπλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, 288 περίπου διπλάσιους από τη Γη ("σούπερ-Γαίες"), 662 μεγαλύτερους με μέγεθος όσο ο Ποσειδώνας και 184 ακόμα πιο μεγάλους, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ποικιλία που χαρακτηρίζει το σύμπαν.

Το "Κέπλερ" έχει καρφωμένο το "βλέμμα" του σε ένα σταθερό σημείο που αντιστοιχεί στο ένα τετρακοσιοστό (1/400) του ουρανού, παρατηρώντας περίπου 156.000 άστρα και τα πιθανά πλανητικά συστήματά τους. Μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες παρατηρήσεων, έχει ανακαλύψει 1.235 υποψήφιους εξωπλανήτες, δημιουργώντας ενθουσιασμό στους αστρονόμους, αλλά και…απελπισία, καθώς νιώθουν να κατακλύζονται από ένα απίστευτα μεγάλο όγκο στοιχείων που θα πρέπει να μελετήσουν, αν και, όπως είπαν, είναι πολύ αμφίβολο αν οι διαθέσιμοι επιστήμονες επαρκούν.

Όταν ξυνόντουσαν και είχαν βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο

Βαρύ κλίμα και πολλές διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο

15/12/2009
Του Κ. Ζουλα

Τη χρυσή τομή μεταξύ αυτών -στο ΠΑΣΟΚ- που εκτιμούσαν από μέρες αναγκαία τη λήψη δραστικών και τολμηρών δημοσιονομικών μέτρων και εκείνων που, αντιθέτως, θεωρούσαν πανάκεια, για την ανάκτηση του κύρους της οικονομίας, τη μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή λογική, επιχείρησε με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι δύο αυτές «γραμμές», στις οποίες κλήθηκε να ισορροπήσει χθες ο πρωθυπουργός, αναδείχθηκαν και στο άτυπο, και πολύωρο όπως προέκυψε, υπουργικό συμβούλιο που είχε προηγηθεί. Κατά πληροφορίες αρκετοί υπουργοί, όπως η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Π. Μπεγλίτης τάχθηκαν εμμέσως υπέρ της ανακοίνωσης συγκεκριμένων μέτρων, ενώ ακόμη πιο προωθημένος υπήρξε ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει κανένα δυσάρεστο μέτρο να αναβληθεί και ότι τυχόν μέτωπα πρέπει να ανοίξουν εδώ και τώρα για να λάβουν όλοι το μήνυμα ότι κάποια κεκτημένα θα χαθούν». Στον αντίποδα άλλα στελέχη, όπως η κ. Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χρ. Παπουτσής, υποστήριξαν ότι θα είναι λάθος να δοθεί η εντύπωση μιας άτακτης υποχώρησης από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Ευ. Βενιζέλος κινήθηκε στο ενδιάμεσο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει απολύτως σαφές στους πολίτες πως άλλα είναι τα αναγκαία μέτρα που επιτάσσουν οι συνθήκες για το προσεχές τρίμηνο και άλλα για το βάθος της τετραετίας, ενώ έθεσε το ερώτημα κατά πόσο τα μέτρα που συζητούνται «πείθουν τις αγορές».

Ο πρωθυπουργός, αφού άκουσε και επιμέρους ενστάσεις όπως αυτή του κ. Παπουτσή, ο οποίος αντιτάχθηκε με την περικοπή επιδομάτων, ή της κ. Διαμαντοπούλου, που εισηγήθηκε να αποσαφηνισθεί η πολιτική της κυβέρνησης και για τους έμμεσους φόρους, επιφυλάχθηκε να οριστικοποιήσει το κείμενό του και γι' αυτό ζήτησε από τους κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο να παραμείνουν στο Μαξίμου, όπως και έγινε ώς αργά το απόγευμα.

Οι αντιδράσεις

Με την παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι» αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Παν. Παναγιωτόπουλος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Αντί ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου σχεδίου εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, ο πρωθυπουργός αναλώθηκε, για μια ακόμη φορά, κατά κύριο λόγο, σε εκθέσεις ιδεών, κάνοντας κατάχρηση της λέξης «θα», σημειώνει η Ρηγίλλης. Η Ν.Δ. διά του εκπροσώπου της ζητά από τον κ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει «την αδράνεια που δημιουργεί κλίμα πολιτικής παθογένειας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στις αγορές» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρέπει, παράλληλα, να παρουσιάσει άμεσα και όχι τον Μάρτιο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθεροποίησης της οικονομίας».

Πλήρως αντίθετη άποψη εξέφρασαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_15/12/2009_383477

Όταν το ΠΑΣΟΚ ξυνότανε...

Το σκάφος του ΠAΣOK σε μποφόρ
Τα προβλήματα, τα πρόσωπα και οι κινήσεις των πρώτων ημερών

Tου Σταυρου Λυγερου
06/12/2009

«Το χειρότερο δεν είναι ότι σπαταλήσαμε τους δύο πρώτους μήνες, αλλά ότι δεν φαίνεται πως θα βρούμε σύντομα τον βηματισμό μας». Το σχόλιο ανήκει σε εν ενεργεία υπουργό και αντανακλά τη διάχυτη αγωνία για το μέλλον, που υπάρχει στους ουκ ολίγους, που στο «πράσινο» στρατόπεδο αντιλαμβάνονται ότι το κυβερνητικό σκάφος εμφανίζει προβλήματα πριν καλά καλά βγει στην ανοιχτή θάλασσα.

Το γεγονός ότι πνέουν πολλά μποφόρ δεν είναι λόγος παραπόνων. Αυτά τα μποφόρ κατακρήμνισαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έστειλαν τον Γ. Παπανδρέου με τέτοια πλειοψηφία στην εξουσία. Η κοινή γνώμη δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του. Εγείρει ερωτήματα, όμως, για την ικανότητά του να οδηγήσει ασφαλώς τη χώρα σ’ αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία.

Οι πολίτες δεν αναμένουν θαύματα. Αναμένουν, όμως, τη δρομολόγηση λύσεων. Κινήσεις, όπως η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των κυβερνητικών αποφάσεων, είναι αναμφίβολα θετικές, αλλά δεν δημιουργούν από μόνες τους στέρεο πολιτικό έδαφος. Η κυβέρνηση θα κριθεί από τον τρόπο που θα χειριστεί τα συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα. Αυτά είναι ο πραγματικός αντίπαλος του πρωθυπουργού και το πολιτικό στοίχημά του είναι το ίδιο που έχασε ο προκάτοχός του.

Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη με δύο μειονεκτήματα: Το πρώτο είναι τα οργανωτικά - λειτουργικά εμπόδια, που η ίδια έθεσε στον εαυτό της. Το δεύτερο είναι η σχετική πολιτική ομηρία, που έχουν δημιουργήσει οι προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το έδειξε με το «καλημέρα» η υπόθεση Cosco.

Αναδομώντας τα υπουργεία με διασπάσεις και συγχωνεύσεις, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε την εντύπωση ενός δυναμικού ξεκινήματος. Παραβίασε, όμως, την αρχή ότι καταργείς μία δομή όταν είσαι έτοιμος να την αντικαταστήσεις με μία άλλη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει αμέσως. Δύο μήνες μετά, οι υπουργοί ακόμα ψάχνονται. Με τους αμφίβολους συμβολισμούς του, ο πρωθυπουργός έβαλε εξ αρχής τρικλοποδιές στον εαυτό του.

Η ρητορική για την επιλογή γενικών γραμματέων με βιογραφικά έδωσε την ψευδαίσθηση αξιοκρατίας. Στην πράξη, όμως, προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Οι καθυστερήσεις προκάλεσαν σχετικό χάος και ένα έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, τα οποία δεν επιτρέπουν την επαρκή κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Η μεταβατική αυτή περίοδος κάποτε θα τελειώσει. Οι παρενέργειες, όμως, δεν αναμένεται να σταματήσουν. Ορισμένοι υπουργοί υποχρεώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου να έχουν γενικούς γραμματείς, τους οποίους δεν είχαν ξαναδεί! Οι γενικοί γραμματείς δεν είναι υπηρεσιακοί παράγοντες για να επιλέγονται με αποκλειστικό κριτήριο το βιογραφικό τους. Είναι μέλη της πολιτικής ηγεσίας και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τον υπουργό. Η καλή μεταξύ τους συνεργασία είναι προϋπόθεση επιτυχίας.

Αρνητικές αναμένεται να είναι οι συνέπειες από την «καθηγητολαγνεία» που πρυτάνευσε στην επιλογή προσώπων. Ο φορμαλισμός των βιογραφικών εκφυλίστηκε σε φορμαλιστική αντίληψη για τα προσόντα. Αντί να ψάχνουν για πρακτικό πνεύμα, πολιτική ικανότητα και αποτελεσματική διαχείριση, στο Μέγαρο Μαξίμου επέλεγαν με κριτήριο τα ντοκτορά!

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι το έλλειμμα πολιτικής διεύθυνσης και συντονισμού της ίδιας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ούτε επαρκεί, αλλά ούτε φαίνεται να έχει τη διάθεση να αναλώνεται καθημερινά σ’ αυτό το έργο. Τον ρόλο αυτό παίζει ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Χ. Παμπούκης προοριζόταν αρχικά για γενικός γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου. Τελικώς, όμως, πήρε τη θέση του υπουργού Επικρατείας και στην πράξη λειτουργεί ως επιτελάρχης της κυβέρνησης. Οι ενδοκυβερνητικοί αντίπαλοί του του προσάπτουν ότι ουσιαστικά εκτόπισε από το Μέγαρο Μαξίμου ενδεχόμενους ανταγωνιστές του, προωθώντας προσωπικούς συνεργάτες του, όπως η δικηγόρος Γλ. Σιούτη, η οποία προσφάτως έγινε στόχος δημόσιας κριτικής.

Οι κρίσεις αυτές πιθανόν υπαγορεύονται από ανταγωνιστική διάθεση. Το σίγουρο είναι ότι πληθαίνουν τα στελέχη που επικρίνουν τον Χ. Παμπούκη για τον τρόπο με τον οποίον κινεί τα νήματα. Μερικοί τον περιμένουν στη γωνία και ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, τον έχουν προειδοποιήσει.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το αναπτυσσόμενο κλίμα αντιπάθειας προς τον πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας γίνεται δεκτό με ικανοποίηση από ισχυρά κυβερνητικά στελέχη, που βρίσκονται σε ανταγωνιστική σχέση μαζί του, όπως π.χ. ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και ο διευθυντής του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, Ν. Αθανασάκης.

Το μείζον πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι ενδοκυβερνητικοί ανταγωνισμοί. Αυτοί πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το μείζον πρόβλημα είναι το εμφανές έλλειμμα πολιτικής διεύθυνσης και συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην «Κ» έμπειρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «με την “παιδική χαρά” δεν μπορούμε να πάμε μακριά».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/12/2009_382261

Νέος περισσότερο εξελιγμένος από κάθε άλλη φορά μανδύας αορατότητας, που εξαφανίζει μεγαλύτερα από ποτέ αντικείμενα

http://www.nature.com/ncomms/journal/v2/n2/carousel/ncomms1176-f2.jpgΠραγματικά τρισδιάστατα αντικείμενα διαστάσεων λίγων εκατοστών μπορεί να κρύψει από την όραση ο νέος μανδύας αορατότητας, τον οποίο ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα προς τον κόσμο…του Χάρι Πότερ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά ο νέος μανδύας, αντίθετα με προηγούμενους, δεν αποτελείται από εξεζητημένα μετα-υλικά, που διαθέτουν οπτικές ιδιότητες ανύπαρκτες στη φύση, αλλά από φυσικούς κρυστάλλους ενός κοινού υλικού, του ασβεστίτη, ενός διαφανούς ορυκτού που μοιάζει με γυαλί. Έτσι, για πρώτη φορά, κατέστη δυνατό να γίνει αόρατο ένα αντικείμενο αρκετά μεγάλο για να είναι ορατό με γυμνό μάτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του πειράματος, «εξαφανίστηκαν» ένας μεταλλικός συνδετήρας και μια καρφίτσα, που είχαν σκεπαστεί με τον μανδύα ασβεστίτη. Μέχρι τώρα είχαν γίνει αόρατα αντικείμενα μόνο πολύ μικρότερα από μια ανθρώπινη τρίχα.

Οι ερευνητές της Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, υπό τον κινεζικής καταγωγής φυσικό Σουάνγκ Ζανγκ, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου και του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature Communications”, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», πέτυχαν να «κρύψουν» μικρά αντικείμενα, καθοδηγώντας το φως που προέρχεται από αυτά, έτσι ώστε να μην φτάνει στα μάτια του θεατή. Όταν το φως διαπερνά τους κρυστάλλους του ασβεστίτη, διαχωρίζεται σε δύο ακτίνες με διαφορετική πόλωση, ταξιδεύοντας με διαφορετικές ταχύτητες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η νέα τεχνική περιορίζεται, όσον αφορά το μέγεθος των αντικειμένων που μπορεί να καταστήσει αόρατα, μόνο από το μέγεθος των κρυστάλλων του ασβεστίτη. Οι κρύσταλλοι ασβεστίτη μπορεί να έχουν μήκος επτά μέτρα, ώστε στο μέλλον θα μπορούσαν ίσως να γίνουν αόρατα ολόκληρα αυτοκίνητα! Θα ήταν επίσης δυνατό μελλοντικά να παραχθούν τέτοιοι κρύσταλλοι, με παρόμοιες ιδιότητες, αντί να αναζητιούνται μόνο στην φύση.

«Χρησιμοποιώντας τον ασβεστίτη, μπορούμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε μανδύες σημαντικού μεγέθους, πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές εφαρμογές τέτοιων συσκευών αορατότητας», δήλωσε ο Ζανγκ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μια πιθανή εφαρμογή θα ήταν στην αισθητική δερματολογία, καθιστώντας αόρατα τα σημάδια στο πρόσωπο.

Η νέα τεχνολογία παρέχει μια απλούστερη και πιο «γήινη» μέθοδο αορατότητας σε σχέση με τις μέχρι τώρα προσπάθειες, οι οποίες βασίζονταν σε τεχνητά παραγόμενα υλικά (τα λεγόμενα «μετα-υλικά») προκειμένου να «χειραγωγήσουν» κατάλληλα το φως. Όμως η νέα μέθοδος θεωρείται πιο «φυσική» και εύκολη στην εκτέλεσή της, χάρη στην χρησιμοποίηση φυσικών κρυστάλλων και στην αξιοποίηση των ιδιοτήτων τους για πρώτη φορά.

Η τεχνολογία των μανδυών αορατότητας ξεκίνησε ουσιαστικά το 2006, όταν επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, υπό τον σερ Τζον Πέντρι (ο οποίος συμμετείχε και στη νέα έρευνα), παρουσίασαν μια μέθοδο μετασχηματισμού («χειραγώγησης») του φωτός. Μέχρι τώρα όμως οι πρόοδοι που είχαν γίνει, αφορούσαν απόκρυψη μικροσκοπικών αντικειμένων, αόρατων στο γυμνό μάτι, που αποκρύβονταν όχι από το ορατό φως, αλλά από τα μικροκύματα και το υπέρυθρο φως.

Η νέα τεχνολογία έρχεται να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα προόδου. Ένα βασικό πρόβλημα πάντως είναι ότι ο μανδύας ασβεστίτη, αν και διάφανος, δεν είναι απολύτως αόρατος. Ο Ζανγκ δήλωσε ότι είναι δυνατό να καλυφθεί έτσι ώστε να γίνει λιγότερο ορατός. Στο νερό πάντως είναι σχεδόν απόλυτα αόρατος.

Περίεργα πράγματα:Πέθανε Αλβανός διαδηλωτής που τραυματίστηκε πριν 15 μέρες... πέθανε στην Τουρκία!!

Αλβανός αντικυβερνητικός διαδηλωτής, που πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του, πριν από 15 ημέρες, ενώ διαδήλωνε, απεβίωσε χθες σε ένα νοσοκομείο, στην Τουρκία, ανεβάζοντας στους τέσσερις, συνολικά, τους νεκρούς στις τάξεις της αντιπολίτευσης που διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης Μπερίσα, σύμφωνα με δήλωση ενός δικηγόρου του χώρου της αντιπολίτευσης, Τζιοβαλίν Καντέλι.

Ο αποβιώσας είναι ο 36χρονος Αλεκς Νίκα, που παρέμεινε σε κώμα μετά από το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του. Δεν πρόλαβε να εγχειριστεί στο τουρκικό νοσοκομείο, όπως διευκρινίστηκε από τον ίδιο δικηγόρο.

Αυτό που είναι περίεργο είναι το γιατί νοσηλευόταν στην Τουρκία;;;;; Λετε αυτό να δείχνει κατι για το ποιοι υποκίνησαν και οργανωσαν τα επεισόδια εναντίον του Μπερίσα;;; Περίεργο πάντως οτι μεταφερθηκε στην Τουρκία...

Πάλι έφαγαν το ξύλο της χρονιάς τους οι κότες των Εξαρχείων

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/44544.jpgΈνταση επικράτησε στη Στουρνάρη λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, όταν σύμφωνα με την αστυνομία, διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει τις εισόδους του Πολυτεχνείου απαγορεύοντας την είσοδο στον ιστορικό χώρο, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χεροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων.

Υπενθυμίζεται ότι στο κτίριο του Πολυτεχνείου που παραμένει κλειστό, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά από απόφαση της Πρυτανείας να αναστείλει εκδήλωση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Προς παχύδερμο

Κι αυτόν, μαζί τον φάγαμε;

KAI AYTON MAZI TON ΦΑΓΑΜΕ;;;;

Αν είχαμε δυο Otsalan

θα κάναμε χοντρές κονόμες....

http://gregordergrieche.blogspot.com/2011/02/blog-post_9055.html

Στήνουν ..."Πολυτεχνείο" και στην Αίγυπτο!

Μετά τον αιφνιδιασμό των πρώτων ημερών, η κατάσταση στην Αίγυπτο άρχισε να γίνεται πιο κατανοητή και πιο ερμηνεύσιμη. Αλλωστε, στις μέρες που πέρασαν από το ξεκίνημα των γεγονότων και αντιδράσεις υπήρξαν και συσχετισμοί διαμορφώθηκαν και προθέσεις αποκαλύφθηκαν και μεσολαβητές "διορίστηκαν", η ταυτότητα των οποίων δύναται να συνεκτιμηθεί μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία.

Η αμερικανική πρεμούρα να δρομολογηθούν εδώ και τώρα οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου, η υποκριτική στάση αναμονής της Ε.Ε. (αφήνοντας για μια ακόμη φορά τις ΗΠΑ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα), οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης Μουμπάρακ να χρησιμοποιήσει "ορδές αντιφρονούντων", η έκδηλη αγωνία του Ισραήλ για τα τεκταινόμενα, ο αποκλεισμός της Γάζας από την πλευρά της Αιγύπτου, οι αλλεπάλληλες μεσολαβήσεις Γ. Παπανδρέου ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Κάιρο και Τελ - Αβίβ, αλλά και τα οιονεί αμερικανικά τελεσίγραφα ("μέχρι την Παρασκευή"!) προς τον επιστήθιο φίλο και σύμμαχο Μουμπάρακ –αποσαφηνίζουν αρκούντως ικανοποιητικά την κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή, οι Αμερικανοί εκμεταλλευόμενοι τα γεγονότα στην Τυνησία και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Αιγυπτίων πολιτών από την ανεργία, την πείνα και τη διαφθορά, έστησαν ένα… "Πολυτεχνείο" μέσα στο οποίο θα γκρεμοτσακιστεί ο επί 30 χρόνια φίλος και σύμμαχός τους Χόσνι Μουμπάρακ.
Και για ποιο λόγο έστησαν στον Μουμπάρακ ένα Πολυτεχνείο οι Αμερικανοί; Για τον ίδιο λόγο που το έστησαν πρώτα στον φίλο και σύμμαχό τους στο Βιετνάμ Ντιέμ, ύστερα στον φίλο και σύμμαχό τους Γεώργιο Παπαδόπουλο στην Ελλάδα, μετά στον φίλο και σύμμαχό τους στο Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και τώρα στον φίλο και σύμμαχό τους στο Κάιρο!
Διότι, ακόμη και οι συνετότεροι δικτάτορες, επειδή η ανεξέλεγκτη εξουσία τούς δίνει υπέρμετρη δύναμη, πολύ γρήγορα αρχίζουν να ερωτοτροπούν με την αυτονόμησή τους και να τα στυλώνουν ακόμη και στ’ αφεντικά τους – δηλαδή, ακόμη και σ’ εκείνους που τους έχρισαν δικτάτορες.
Ο Πρώτος που σήκωσε ανάστημα απέναντι στους προστάτες του ήταν ο Βιετναμέζος πρόεδρος Ντιέμ: Τον κάλεσαν οι Αμερικανοί για σύσκεψη και όταν έφευγε τον χτύπησαν με 200 οπλοπολυβόλα. Ναι, σωστά διαβάσατε: 200!
Ο δεύτερος που σήκωσε ανάστημα (στα 1973) ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, τον οποίο, με αφορμή τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, εξουδετέρωσαν οι Αμερικανοί δια του Ιωαννίδη!
Ο τρίτος που σήκωσε ανάστημα ήταν ο Αλη Μπούτο του Πακιστάν, τον οποίο ανέτρεψαν αμερικανοκίνητοι στρατιωτικοί, τον συνέλαβαν, τον δίκασαν, τον καταδίκασαν και τον εκτέλεσαν.
Τέταρτος που σήκωσε ανάστημα ήταν ο πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, επιστήθιος φίλος και σύμμαχος της Ουάσιγκτον προς χάριν της οποίας πολέμησε επί 8 χρόνια εναντίον του Ιράν. Και κατέλαβαν τη χώρα του και τον εξόντωσαν…
Ο Χόσνι Μουμπάρακ είναι πέμπτος. Και δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι θα είναι και τελευταίος. Διότι, πάντα θα υπάρχουν Ιωαννίδηδες να διαδεχθούν, αφού τους ανατρέψουν, τους Παπαδόπουλους.
Και αυτή είναι η τραγωδία των λαών – και του Αιγυπτιακού τώρα: να έχουν ξενοκίνητες ηγεσίες και να σφετερίζονται άλλοι τους αγώνες τους!

Χρήστος Θεοχαράτος
http://polylitoikairoi.blogspot.com

Bundesliga 21η αγωνιστική

Σε αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ντόρτμουντ-Σάλκε 0-0
Κολονία-Μπάγερν Μονάχου 3-2
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν 1-0
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 1-1
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 1-0
Χοφενχάιμ-Καϊζερλάουτερν 3-2
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη 2-3
Αμβούργο-Ζανκτ Πάουλι 6/2
Φράιμπουργκ-Αϊντραχτ Φρ. 6/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Ντόρτμουντ 51
Λεβερκούζεν 39
Μάιντς 37
Ανόβερο 37
Μπάγερν Μονάχου 36
Φράιμπουργκ 33 -20αγ.
Χοφενχάιμ 32
Αμβούργο 30 -20αγ.
Νυρεμβέργη 29