13 Φεβρουαρίου 2011

Καμιά φορά οι Υπερπατριώτες καταντούν επικίνδυνοι

Αν είναι δυνατόν στην προσπάθειά μας να δείξουμε ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάρει λάθος δρόμο ή ότι οι Εβραίοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες αυτού του κόσμου... να πρέπει να συμμαχήσουμε και να ποζάρουμε μπροστά σε πλακάτ του Χομεϊνί όπως κάνει ο Ελεύθερος Κόσμος!!

Ρε παιδιά έλεος να εξωραΐζετε τους μαλάκες τους μουλάδες του Ιραν προκειμένου να πλήξετε την Αμερική και το κράτος του Ισραήλ... υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το κάνουμε.

Σε λίγο θα μας πείτε πόσο μεγάλος και τρανός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που αγκαλιαζόταν με τον Αραφάτ και ότι πραγματικά έκλεισε τις αμερικάνικες βάσεις!!!

Έλεος!!! Πιστεύω ότι μ αυτό εδώ (Η πτώση Μουμπάρακ και η εκδίκηση του Χομεϊνί) ξεπαράσατε τα όρια...

http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos-2011/110211-zaf.jpg

Πρώτη είδηση θα γίνει στο MEGA: 51 πλέον τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρας μας

Η παρακάτω είδηση και ειδικά η τελευταία παραγράφος που λέει ότι φέτος εμβολιάσθηκε μόνο το 5% εναντίον της γρίπης και όλα τα θύματα ήταν ανεμβολίαστα, δείχνει και την τεράστια κοινωνική προσφορά του MEGA και των λοιπών τσοντοκάναλων πρόπερσι το καλοκαίρι: Τσίριζαν για το καλό του κόσμου ώστε να τον αναγκάσουν να εμβολιαστεί... και όχι όπως λένε μερικοί φασίστες ότι τσίριζαν για να ρίξουν τον Καραμανλή... η κοινωνική τους προσφορά δεν εκτιμήθηκε... φέτος μουγγάθηκαν και ιδού τα αποτελέσματα: Οι Έλληνες δεν εμβολιάστηκαν και πεθαίνουν σαν τις μύγες....

Διαβάστε και την είδηση όπως την παρουσιάζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και προσέξτε την τελευταία παράγραφο όπου λέει ότι φταίνε αυτοί που πέθαναν επειδή δεν εμβολιάστηκαν και όχι το ανύπαρκτο Κράτος που δεν φρόντισε έγκαιρα να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στον κίνδυνο (Να ξαναθυμήσω ότι από τις 5 Ιανουαρίου φωνάζουμε από εδώ ότι υπάρχει κίνδυνος όταν κανένας άλλος δεν ασχολούνταν με το πρόβλημα...):

Ακόμα τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη, 51 συνολικά τα θύματα

Τρεις άνθρωποι προσετέθησαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 51. Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα οι θάνατοι από τη νέα γρίπη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ αυξάνονται εκθετικά και οι εισαγωγές ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας.

Οι Έλληνες επιστήμονες από την αρχή της εμφάνισης της εφετινής γρίπης είχαν επισημάνει την ύπουλη συμπεριφορά της γρίπης Α(Η1Ν1). Αποδείχθηκε από τον αριθμό των θανάτων –μέσα σε είκοσι επτά ημέρες καταγράφηκαν 51 θάνατοι- αλλά και από τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ -193 εισαγωγές μέσα σε διάστημα ενάμισι μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν νοσηλευτεί συνολικά 291 άνθρωποι- ότι ήταν βάσιμες οι ανησυχίες τους.

Η ανεπαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού –μόλις το 5,7% του πληθυσμού έλαβε εφέτος το αντιγριπικό εμβόλιο- ακόμη και των ατόμων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των θυμάτων της γρίπης κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος.

Αίγυπτος: Έφυγε η χούντα του σοσιαλΗστή Μουμπάρακ και ήρθε αυτή των Στρατιωτικών

Η νέα ηγεσία διαλύει τη Βουλή και αναστέλλει την ισχύ του συντάγματος.

Η νέα στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας για έξι μήνες ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών ύστερα από τροποποιήσεις στο σύνταγμα.

Ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση αναφέρει επίσης ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διαλύει το Κοινοβούλιο και αναστέλλει την ισχύ του συντάγματος ενώ μια επιτροπή καταρτίζει ένα τροποποιημένο σύνταγμα.

"Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας για μια περίοδο έξι μηνών ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι αποφάσεις που έλαβε η στρατιωτική ηγεσία περιλαμβάνουν "τη διάλυση της Ανω και της Κάτω Βουλής" και "τη συγκρότηση επιτροπής για την τροποποίηση άρθρων του συντάγματος και τον καθορισμό των κανονισμών για ένα λαϊκό δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα αυτό".

Σύμφωνα εξάλλου με πηγή του στρατού, η νέα στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να εκδώσει προειδοποίηση εντός της ημέρας για οιονδήποτε προκαλέσει "χάος και αναταραχή".

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα απαγορεύσει επίσης συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων, τις απεργίες και θα ζητήσει από όλους τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους.

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου για την παραπληροφόρηση του ΣΚΑΙ στην εκπομπή για το 1821

«Προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού μέσω τηλεοπτικής εκπομπής»

Τεράστια αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους Έλληνες η καινοφανής (διαστρεβλωμένη) άποψη για την ιστορία, η οποία προβάλλεται σε σειρά εκπομπών για την Εθνική Επανάσταση του 1821, του τηλεοπτικού διαύλου «ΣΚΑΙ».

Συγκεκριμένα προβάλλονται μεταξύ άλλων οι εξής ανιστόρητες θέσεις:

Α. Το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε με την Επανάσταση του 1821.

Β. Ο Ελληνικός λαός δεν υπέφερε από την τυρρανία των Οθωμανών, αντίθετα η τουρκοκρατία ήταν περίοδος ευημερίας και ελευθερίας για τους Έλληνες.
Γ. Κλέφτες και Αρματωλοί συνεργάζονταν με τους Τούρκους, έκλεβαν και καταπίεζαν τους Έλληνες και πολλά άλλα παρόμοια.

Με αυτές τις πνεύματος Ρεπούση απόψεις, που προβάλλονται μέσω της σειράς, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για προσπάθεια κάποιων να ξαναγράψουν την ιστορία μας.

Ο εκ των συντελεστών της σειράς, κ. Βερέμης, πρεσβεύει πως η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα, πως το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενικά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων»!

Με την ως άνω σειρά εκπομπών προσβάλλονται βάναυσα, η γενναιότητα, η τιμιότητα και η αγωνιστικότητα των ανθρώπων που θυσιαστήκαν για την πατρίδα και την πίστη.

Ο Θ. Κολοκοτρώνης στον λόγο που εκφώνησε σε μαθητές στην Πνύκα την 13/11/1838 είναι σαφής και κατηγορηματικός όσον αφορά στα κίνητρα της εθνεγερσίας του 1821 : «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», «Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους όποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο.

Με αυτό το πνεύμα θυσιάστηκαν 800.000 Έλληνες από τα 2.500.000 του τότε ελληνισμού.

Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και ιστορικά προκάλεσαν - και πολύ δικαιολογημένα - αντιδράσεις από κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του και γνωρίζει την ιστορία του έθνους μας και δεν θέλει να αφήσει «Ένα κουρελιασμένο παρόν να κουρελιάσει και ένα ένδοξο παρελθόν»

Κατόπιν τούτων ερωτάστε κ. Υπουργέ.

A. Υπάρχει εντολή για λόγους εξωτερικής πολιτικής να ξεχάσουμε την ιστορία μας που συνδέεται με τις κακές όψεις της Τουρκίας;

Β. Συμφωνείτε ότι πρέπει να προβάλλεται οποιαδήποτε άποψη ως ιστορία, ανεξάρτητα αν αυτή βασίζεται σε ιστορικές – επιστημονικές πηγές;

Γ. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας;

Δ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει βάσει του ρόλου του να επέμβει;

http://nikosnikolopoulos.gr

Φως στο τούνελ βλέπει ο Παπακωνσταντίνου πριν ακριβώς ένα χρόνο... γιατί τώρα βλέπει σκοτάδι

«Η χώρα θα βγει από τη στενωπό, τα εισοδήματα θα αυξηθούν, η χώρα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, θα υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου...

«Αν ήταν άλλος πρωθυπουργός, αυτή τη μείζονα απόφαση κοινοτικής αλληλεγγύης δεν θα την είχαμε πετύχει», σχολίασε, πιστώνοντας προσωπικά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου τις θετικές εξελίξεις των Βρυξελλών, ο υπουργός Οικονομικών (ΣΣ. Η θετική εξέλιξη για την οποία πανηγύριζαν ήταν ότι οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αλληλέγγυοι και μας είχαν δώσει την αμέριστη πολιτική τους συμπαράσταση!!!)...

Ελπίζουμε το Βρετανικό μουσείο να έχει λίγο χώρο διαθέσιμο…

Λέει το parthenon-sculptures.blogspot.com και δεν έχει άδικο!

Αν όχι ας ετοιμάζει νέα πτέρυγα!

Σε λίγα χρόνια μέσα από δημοπρασίες αγοροπωλησίες και λοιπές διαδικασίες θα έχουν –αν είναι τυχεροί φυσικά- ακόμη οκτώ αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας που εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο.

Οκτώ αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, ανάμεσά τους ένα... άγαλμα του Τουταγχαμών, εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι "ένα άγαλμα από ξύλο με επικάλυψη χρυσού του βασιλιά Τουταγχαμών, της 18ης δυναστείας" καθώς και τμήματα ενός άλλου αγάλματος του ίδιου φαραώ, τόνισε ο Χαουάς.

Οι κλοπές διαπιστώθηκαν κατά την απογραφή που πραγματοποίησε το προσωπικό του μουσείου και μετά την εισβολή αγνώστων στο μουσείο στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίοι επωφελήθηκαν από μια συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, δίπλα στο μουσείο.

"Δυστυχώς ανακαλύφθηκε ότι τα αντικείμενα είχαν εξαφανιστεί από το μουσείο", τόνισε ο Χαουάς.

http://parthenon-sculptures.blogspot.com
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_861.html

Αυριανή με εύστοχο τίτλο

Αυτό βέβαια με το «Στις 2 τα ξημερώματα ξύπνησαν οι Παπανδρέου Πεταλωτής» είπαμε ότι δεν ισχύει μιας και ο ΓΑΠ ήταν ενήμερος και είχε δώσει το ΟΚ για την υπογραφή Παπακωνσταντίνου που δεσμεύεται να πουλήσει 50 δις ακίνητη περιουσία:


Μην τρελαθούμε κιόλας και κάνουμε ήρωα τον Ιγνατίου!!! Γιατί δεν λέει ότι ο Παπ υπέγραψε την πώληση περιουσίς 50 δις και το θέμα έχει λήξει;

Εμείς δηλ. πρέπει να γράψουμε και να πούμε μπράβο στον Ιγνατίου επειδή είπε το μισό από το αυτονόητο; Ότι δηλ ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και συμφωνεί με το ξεπούλημα περιουσίας του δημοσίου αξίας 50 δις κάτι που έχει πει και έχει δηλώσει ο Παπανδρέου παλαιότερα (όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο στο τέλος);

Πέφτουμε όλοι στην παγίδα του MEGA που λειτουργεί όπως και η Κυβέρνηση:

Ενώ ο Παπακωνσταντίνου έχει βάλει την υπογραφή του από την Πέμπτη στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο και με την υπογραφή του δέσμευσε τη χώρα να πουλήσει δημόσια περιουσία 50 δις, θυμίζουμε ότι στο Νόμο για το μνημόνιο μπήκε παράγραφος που λέει ότι ο Υπ. Οικονομικών εξουσιοδοτείται από τη Βουλή να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου και ισχύουν σαν Νόμοι του Κράτους αμέσως με την υπογραφή (έρχονται στη Βουλή μόνο για ενημέρωση), βγαίνουν διάφοροι τύποι σαν τον Βενιζέλο και λένε αστειότητες περί ελληνικού λαού από τον οποίο μόνο δέχονται εντολές ή μας παραμυθιάζουν ότι δήθεν ο ΓΑΠ πήρε τον Στρος-Καν ή τον Μπαρόζο και τους κατσάδιασε...

Υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Παπακωνσταντίνου υπέγραψε και δέσμευσε τη χώρα χωρίς το ΟΚ του Γιωργάκη; Υπάρχουν σίγουρα όλοι αυτοί που ακούνε τον Ιγνατίου και νομίζουν ότι ξεβράκωσε το ΠΑΣΟΚ!

Δηλ. Για να καταλάβω ρε παιδιά όταν τα λέμε εμείς ότι όλα είναι προτάσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ ή τουλάχιστον έχουν την πλήρη συγκατάβασή τους δεν είναι αξιόπιστο και πρέπει να μας το πει ο Ιγνατίου για να είναι αξιόπιστο; Έλεος με την ηττοπάθεια μας και το κόμπλεξ κατωτερότητας ότι πρέπει να μας επιβεβαιώσουν τα τσιράκια του ΔΝΤ τα αυτονόητα και χιλιοδημοσιευμένα

Ποιος είναι ο Ιγνατίου που πρέπει να τον κάνουμε και ήρωα; Μην τρελαθούμε όλοι μας... Τροχός του συστήματος και βαλβίδα εκτόνωσης είναι ο τύπος και τίποτε άλλο...

Αν ήθελε να ξυπνήσει το λαό θα μπορούσε να έλεγε:

"'Ολες οι αντιδράσεις είναι για το θεαθήναι... ο Παπανδρέου σκίζει το καλσόν του την ίδια ώρα που ο Παπακωνσταντίνου έχει υπογράψει και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας 50 δις είναι πλέον επίσημη υποχρέωση του Κράτους απέναντι στους δανειστές του"...

Όλα τα άλλα των ΠΑΣΟΚων συμπεριλαμβανομένου του Μ. Ιγνατίου
είναι μπαρμπούτσαλα για τους ηλίθιους που στην Ελλάδα ενδημούν...


ΥΓ. Δείτε και τον Γιωργάκη να λέει, πέρσι τον Σεπτέμβριο ότι θα πουλήσει ακίνητα του δημοσίου και επειδή ό ήχος δεν ακούγεται καλά διαβάστε το εδώ

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ

Πριν λίγο τελείωσε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στο ΄hotel elite΄ με θέμα τα οικονομικά μέτρα που προτείνει η Ν.Δ για την οικονομία. Κεντρικός ομιλητής ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας..

Ο έξυπνος Δημήτρης Πτωχός, είχε συνεννοηθεί με τον Σταϊκουρα πάνω στην ομιλία του να πει λίγα καλά λόγια γι αυτόν…

Έτσι ο Χρηστάκης άρχισε την σπέκουλα αλλά δεν έπιασε τόπο μιας που στην προσφώνηση για ότι παρίσταται εκεί ο παγκοσμίως άγνωστος Πτωχός δεν χειροκρότησε κανείς πλην του μόνιμου παπαγάλου - Χειροκροτητή του, Παναγιώτη Λύρα…

Ο Πτωχος αποχώρισε προβληματισμένος ενώ ο Λύρας έκατσε πίσω και άρχισε να διαρρέει πως η γραμμή του Σαμαρά είναι Πτωχός βουλευτής….

Πάντως αν η γραμμή ΄Σαμαρά΄ είναι σαν αυτή που έδωσε στις περιφερειακές εκλογές που τελικά μέσα στη Καλαμάτα και στη Μεσσήνη ο Δράκος ήρθε δεύτερος τότε τον Πτωχό τον βλέπουμε τελευταίο και κατά ιδωμένο….

Αλήθεια ο Πέτρος Τατούλης, ποιον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ θα στηρίξει στη Μεσσηνία;

dimotikosafari.blogspot.com

ΤΟ ΝΔ Ιπποδρομίου: Ομιλία με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Η Πρόεδρος της τοπικής Ιπποδρομίου Νέας Δημοκρατίας & το ΔΣ σας προσκαλούν σε ομιλία της κ. Α. Κιζιρίδου, ιατρού, με θέμα "Καρκίνος του μαστού και πρώϊμη διάγνωση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στα γραφεία της Τοπικής Αλεξάνδρου Σβώλου 53.
Θα χαρούμε να σας δούμε όλες κι όλους εκεί.
Η απόφαση για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή, η αγορά ή η ενοικίαση ενός σπιτιού δεν είναι εύκολη και απασχολεί πολλούς που δεν έχουν ιδιόκτητη στέγη, ιδιαίτερα με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Το δίλημμα είναι έντονο, τόσο σ’ αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι καλύπτοντας τις νέες οικογενειακές τους ανάγκες, όσο και στους ενοικιαστές που ξοδεύουν κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό για τη χρήση ενός σπιτιού που δεν θα γίνει ποτέ δικό τους.

Ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι «συμφέρει η αγορά κατοικίας».

Όπως διευκρίνισε, η αγορά ακινήτου είναι μια συμφέρουσα επένδυση στις μέρες μας γιατί οι τιμές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύ καλές, τονίζοντας ότι είναι πολύ φθηνότερες σε σχέση με πριν από τρία χρόνια σε ποσοστό 15%-20%.

Επίσης, όπως δήλωσε, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι το κόστος χρήματος, δηλαδή τα επιτόκια δανεισμού, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παραμένει αμετάβλητο.

Ο κ. Ρεβύθης τόνισε, ακόμη, ότι «η αγορά κατοικίας είναι πάντα μία επένδυση, πάρα το γεγονός ότι εμφανίζει σημαντικά προβλήματα, εξαιτίας του υψηλού δείκτη αβεβαιότητας που παρουσιάζεται» και συνέχισε: "για να αναθερμανθεί η αγορά χρειάζεται και η άμεση συνδρομή των τραπεζών, ώστε με την χορήγηση δανείων να ενισχυθεί η ρευστότητα".

Στην ίδια λογική κινούνται και οι απόψεις της Ελένης Νικολοπούλου, που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο. Όπως δήλωσε, πιστεύει ακράδαντα ότι συμφέρει η αγορά και θεωρεί ότι το ενοίκιο για κατοικία αποτελεί «πεταμένα λεφτά!». Ανέφερε ακόμη ότι «η αγορά κατοικίας είναι αναμφίβολα μια επένδυση κι αυτό φαίνεται σε κάποιο βαθμό να το συμμερίζεται και ο κόσμος, καθώς η κίνηση στα πιο προσιτά προς αγορά σπίτια που κοστίζουν δηλαδή κάτω από 250.000 ευρώ, είναι αρκετά ικανοποιητική».

Μάλιστα η κ. Νικολοπούλου προτρέπει όσους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αγορά κατοικίας, να το πράξουν άμεσα και να μην περιμένουν να πέσουν επιπλέον οι τιμές των σπιτιών. Είναι όπως δήλωσε «μια πολύ καλή συγκυρία λόγω της κρίσης, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να διαπραγματευτούν με τον πωλητή και θα επιτύχουν μία πολύ χαμηλότερη τιμή που θα κυμαίνεται από 10%-20%».

Από την πλευρά του, ο κτηματομεσίτης Στράτος Γιαννουλέλης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αν κάποιος αυτήν την εποχή έχει τη δυνατότητα να διαθέσει ρευστό, υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες για αγορά, καθώς αρκετοί πωλητές είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν και να υποχωρήσουν μέχρι 20% της αρχικής τιμής». Πρόσθεσε δε, ότι οι όντως υψηλές τιμές που αναγράφονται στις μικρές αγγελίες είναι σχεδόν όλες διαπραγματεύσιμες.

Ωστόσο, επικαλούμενος και την τελευταία εκτίμηση του Οίκου FITCH, που «μιλάει» για περαιτέρω μείωση στις τιμές ακινήτων για την επόμενη διετία κατά 15%, τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να πετύχει σήμερα μείωση στην τιμή της κατοικίας κατά 20%, τότε συμφέρει να περιμένει μία διετία. Όπως εκτίμησε, το 2011 θα έχουμε μείωση κατά των τιμών στα ακίνητα κατά 10% και το 2012 κατά 5%. «Έτσι λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερα είναι μια μικρή αναμονή», είπε, επισημαίνοντας πως «από το τέλος του 2012 και μετά θα επέλθει σταθεροποίηση των τιμών, μετά την πτωτική διετία, σύμφωνα και με τον στόχο της κυβέρνησης να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία».

Ο προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, στο δίλημμα αν συμφέρει αυτήν την εποχή να προχωρήσει κάποιος σε ενοικίαση ή αγορά κατοικίας, τόνισε ότι συμφέρει απόλυτα η αγορά κατοικίας. Έκανε μάλιστα και την εκτίμηση ότι «μετά από ένα χρόνο η μείωση στην τιμή για αγορά κατοικίας θα είναι πάνω από 5% και θα είναι ακόμα πιο συμφέρουσα».

Και τώρα πιάστε τον...

Από βαθμολογικής σημασίας η νίκη επί του Άρη είχε πολύ μεγάλη σημασία... Από ψυχολογικής όμως είχε μεγαλύτερη... Πλέον, στον Πειραιά μπορούν να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς...


Η συνέχεια στο Milamegiampala.blogspot.com

Παπακωνσταντίνου: Περαστικά και με τις υγείες σας... ούτε αυτός διαψεύδει ότι θα πουλήσει 50 δις... τα οποία δεν μπορεί να βγούν από ενοίκια ;)

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας.

Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί απο τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη (Αφού δεν εκποιείς δημόσια γη... γιατί δεν τραβάς το αυτί του ΓΑΠ που εδώ το Σεπτέμβριο μιλάει ξεκάθαρα για "πώληση" αλλά προσπαθείς να μας πείσεις ότι θα βγάλεις 50 δις από ενοίκια ;)). Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς αλλος.

Γι' αυτό και οι σημερινές φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς.»

Τους γονάτισε ο ΓΑΠ: Τη λύπη τους εκφράζουν οι του ΔΝΤ και εύχονται περαστικά στον ελληνικό λαό επειδή ο ΓΑΠ θα πουλήσει 50 δις από την περιουσία του

«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο.

Επισημάναμε, επίσης, ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος. Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές».

Είδατε να διαψεύδουν αυτό με την πώληση περιουσίας 50 δις από τον ΓΑΠ;
ΟΧΙ βέβαια... για μαλάκες τους έχετε;


ΥΓ. Τώρα μόλις βλέπω ειδήσεις στο STAR και ο τίτλος είναι: "Τα γυρίζει η τρόικα"... αν κάποιος διαβάζει την ανακοίνωση της τρόικα και συμπεραίνει ότι η τρόικα τα γυρίζει και δεν θα πουληθεί περιουσία 50 δις... είναι άξιος της τύχης του

Τι σημαίνει το επώνυμο Καρατζαφέρης;

Η γλωσσική ιστορία του επωνύμου Καρατζαφέρης, ίσως καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την τύχη της Ελληνικής γλώσσας ανάμεσα σε τόσες ξένες λέξεις. Ίσως τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι τα ονόματα Χασάν, Αμπντούλ και άλλα μπορούν να μπουν στη ζωή μας, δίχως να αλλοιωθεί η ταυτότητα του πολιτισμού μας.

Σχετικά με το επώνυμο Καρατζαφέρης είναι γνωστό ότι το πρώτο συνθετικό Καρά, στην Τουρκική γλώσσα, σημαίνει “Μαύρος”. Στην ελληνική γλώσσα αφομοιώθηκε πλήρως είτε με την κυριολεκτική σημασία, π.χ. καραμπογιά, καραγκιόζης (goz: μάτι> καραγκιόζης =μαυρομάτης), Καραγιάννης (: Μαυρογιάννης) κ.ά., είτε με την υποτιμητική/μειωτική σημασία, π.χ.: καράβλαχος, καράγυφτος κ.ά.

Το β’ συνθετικό του επωνύμου Καρατζαφέρης (-τζαφέρης) δημιουργεί κάποια προβλήματα στην ετυμολογική ανάλυση, επειδή υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, όπως:

α. Κατά την πρώτη εκδοχή το β΄ συνθ. του επωνύμου Καρατζαφέρης > -τζαφέρης παράγεται από τον πολύτιμο λίθο ζαφείρι < αρχ. ελλ. σάπφειρος > λατ. Sappirus (κάποιοι το συνδυάζουν και με το εβρ. Sappir, αλλά, γενικά, είναι άγνωστη η αρχική προέλευση της λέξης. Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία το επώνυμο Καρατζαφέρης σημαίνει Μαύρο Ζαφείρι (μάλλον απίθανο, γιατί είναι άσχετο με την ελληνική φύση). 24γράμματα

β. Η δεύτερη εκδοχή για το β’ συνθετικό -τζαφέρης είναι ότι προέρχεται από το μεσαιωνικό ουσιαστικό της Αλβανικής γλώσσας “τζαφέρ” που σημαίνει “άλογο”. Στην Αραβική, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, σημαίνει και γάιδαρος. Στην Ελληνική θα αποκαλούσαμε το επώνυμο Καρατζαφέρη ως “μαυροάλογο” ή “μαυρογάιδαρο”

γ. Στα Τούρκικα το όνομα Τζαφέρ είναι πολύ διαδεδομένο π.χ. Τζαφέρ Ταγιάρ (Çafer Tayar), στρατηγός του τουρκικού στρατού, αλβανικής καταγωγής. Το όνομα Τζαφέρ έφτασε στην Τούρκικη γλώσσα από την Αραβική. Πρόκειται για το μεταλλαγμένο “Ja’far”, جعفر , το οποίο είναι ένα πολύ συνηθισμένο Αραβικό όνομα. Ο πιο γνωστός Ja’far ήταν ο Ja’far ibn Abī Tālib (ο Τζαφάρ γιος το Abi Ταλέμπ) ο οποίος ήταν ο Θείος το Προφήτη Μωάμεθ, με το παρατσούκλι Ja’far at-Tayyār (δηλαδή ο Ja’far, ο ιπτάμενος, που βρισκόταν παντού και ανακατευόταν με όλα). Ο Άλλος γνωστός “Ja’far” ήταν ο έκτος Ιμάμης των Σιιτών, ο Ja’far al Sadeq (ο Ja’far, ο Τίμιος)*.

Για το λήμμα Ja’far υπάρχει αναφορά στο λεξικό του Deh’khoda. To λεξικό αναφέρει ένα ποίημα του 14ου αιώνα : «είδα τον Τζαφάρ πάνω στο τζαφάρ (: γάιδαρο) που έτρωγε τζαφαρί (: μαϊντανό) και πέρασε από το τσαφάρ (: γέφυρα)» (μεταφρ. Κ. Ραχίμι). Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο, γιατί στην Αραβική ο μαϊντανός, η γέφυρα και ο γάιδαρος αναφέρονται ως Τζαφάρ. 24γράμματα

Ποιος να ξέρει αν η ετυμολογική καταγωγή του επωνύμου Καρατζαφέρης είναι Ελληνική, Τούρκικη, Αραβική, Εβραϊκή; Σίγουρα, όμως, όταν βλέπω τον Αμπντούλ και τον Χασάν στα φανάρια ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον των απογόνων τους, μετά από αιώνες, αν παραμείνουν στην Ελλάδα. Ίσως θα ονομάζονται Αμπντουλίδης ή Χασανάκης. Ίσως θα γίνουν Πατριώτες, Κήνσορες, Τιμητές, θα μιλάνε στην τηλεόραση μπροστά από Σημαίες και Αγίους και θα προσπαθούν να επαναφέρουν τους παραστρατημένους Έλληνες στο σωστό δρόμο.

Αφήνω τον πεινασμένο Χασάν και Αμπντούλ να μου καθαρίσουν το παρ-μπριζ στα φανάρια και σιγοτραγουδώ : “…γέλα, γέλα πουλί μου, γέλα, είναι η ζωή μια τρέλα…”

  • * Σημείωση: Για τη μετάλλαξη του Ja’far σε Τζαφέρης έχουμε δύο μεταβάσεις, αρχικά από τα Αραβικά στα Τούρκικα και μετά στα Ελληνικά. Όταν υπάρχουν δυο -α- στις λέξεις που μεταφέρονται από τα Αραβικά στα Τούρκικα, το πρώτο -α- προφέρεται βαθύ -α- , και το δεύτερο προφέρεται -ε-. Το Ja’far στα Τουρκικά προφέρεται CÂFER και γι αυτό έφτασε στα Ελληνικά ως Τζαφέρ > Τζαφέρης.
24γράμματα

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ,ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ...

Τα γεγονότα της Αιγύπτου βρίσκονται έν πλήρη εξελίξη και ουδείς δεν βρίσκεται σε θέση που να μπορεί να προβλέψει ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα (ούτε κάν ακόμη και αυτοί οι οποίοι σχεδίασαν μία ακόμη "επανάσταση") και το ποιός τελικά θα επιβληθεί στο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής χώρας...

Η συνέχεια στο iperalitheias.blogspot.com

Όταν τα ΜΜΕ έλεγαν την αλήθεια

Και τολμούσαν να αποκαλούν τους Εβραίους, τρομοκράτες:




Η συνταγή του ΔΝΤ: Σε δανείζω, δεν πληρώνεις, πουλάς κοψοχρονιάς και αγοράζω τα ασημικά..

Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Joseph Stiglitz.
O Joseph Stiglitz είναι:
Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Αυτά αναφέρονται σύμφωνα με το wikipedia  στο βιβλίο του Stiglitz "Globalization and Its Discontents", που κυκλοφόρησε το 2002.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;

Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;

Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις προχθεσινές δηλώσεις της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;

"Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές."

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_5701.html


Παπουτσής vs. Σαχινίδη... όχι τώρα βέβαια... τον Μάρτιο του '10

Στην αρχή: "Φορολογικά μέτρα, τα οποία έχετε καθυστερήσει, χωρίς δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, τα οποία επίσης έχετε καθυστερήσει, θα οδηγήσουν σε ύφεση" και στο τέλος: "Θέλουν να διασπάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα για να έρθουν σε λίγο να πούνε: Συλλογικές συμβάσεις; Ποιες συλλογικές συμβάσεις;"



Βέβαια τότε τα έλεγε για ξεκάρφωμα για να μετριάσει τις αντιδράσεις στα μέτρα και φυσικά σήμερα που ο GAP του έσπρωξε την καρέκλα του Υπουργού... τα έχει ξεχάσει