27 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλειστικά και Απόρρητα που μπορεί να τα ΄γραψε ο εκβιαστής μπορεί όμως και να μην τα ΄γραψε....

Αν δεν βρέξει , θα χιονίσει !!!
Αν πάλι δεν χιονίσει ίσως κάνει καλό καιρό !!!
Μπορεί να φυσά αλλά μπορεί και να έχει άπνοια !!!
Η πρόγνωση ισχύει για την Τετάρτη , η για την Πέμπτη.

Δείτε την τελευταία μαιμού αποκάλυψη του εκβιαστή στο
antilogos-gr.blogspot.com

ΥΓ. Βλάκα! Όταν δεν έχουμε τι να γράψουμε, δεν γράφουμε τίποτα... αλλιώς γινόμαστε ρόμπες

Clopy-Paste απ' τη Γαλλία ο Νόμος του Χαρούλη που καλλιεργεί "εχθροπάθεια"

Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»!

Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ...

Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... Είναι προφανές το μείζον ζήτημα που εγείρεται: με στυγερό και φασιστικό τρόπο φιμώνεται η αντίθετη άποψη και παραβιάζεται η βασική αρχή της επιστήμης της Ιστορίας, δηλαδή το φιλέρευνον και η δυνατότης αναθεώρησης ιστορικών στοιχείων... Τραγική, οδυνηρή και επικίνδυνη εξέλιξη:

Οπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπομπές ή σχετικές εκδηλώσεις, και θα διώκονται ποινικά δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί κ.ά. που εκφράζουν αιρετική γνώμη για τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)...

«Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε...

Το "πονηρό" τ'αρνί, βυζαίνει από πολλές μανάδες

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΓΕς (εποχές κι αυτές...).
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:


Bundesliga 24η αγωνιστική

Σε αγώνες για την 24η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1
Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο 1-1
Κολονία-Φράιμπουργκ 1-0
Ζανκτ Πάουλι-Ανόβερο 0-1
Χοφενχάιμ-Μάιντς 1-2
Σάλκε-Νυρεμβέργη 1-1
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 1-3
Αϊντραχτ Φρ.-Στουτγκάρδη 0-2
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

Ντόρτμουντ 58
Λεβερκούζεν 46
Ανόβερο 44
Μπάγερν Μονάχου 42
Μάιντς 40
Αμβούργο 37
Φράιμπουργκ 37
Νυρεμβέργη 36

Θα χρειαστούμε και νέο δάνειο το 2012

Χρονικό περιθώριο ενός έτους έχει η χώρα για να επιστρέψει στις αγορές, διαφορετικά θα χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας από την τρόικα. Και τούτο διότι, με τις αγορές να παραμένουν κλειστές για την Ελλάδα, τα 57 δισ. ευρώ που απομένουν από τη βοήθεια των 110 δισ. ευρώ επαρκούν για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το 2011 και μέρος αυτών του επόμενου χρόνου.

Το ζήτημα επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την περασμένη Τρίτη. «Αν δεν πάρετε μέτρα για να ενισχύσετε τον μηχανισμό, θα χρειαστούμε και άλλο πακέτο» φέρεται να είπε στη γερμανίδα καγκελάριο. Βεβαίως, η λήψη μέτρων ειδικά για την Ελλάδα είναι κάτι που το Βερολίνο θέλει να αποφύγει, καθώς προκρίνει και προωθεί την επίλυση του ελληνικού προβλήματος μέσω μιας συνολικής λύσης.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρεται ότι «οι εκταμιεύσεις από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και από το ΔΝΤ αναμένεται να καλύψουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ακαθάριστες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 2011 και να συνεισφέρουν σημαντικά στις δανειακές ανάγκες του 2012». Και αυτό, όπως σημειώνεται, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτεί τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν στη διάρκεια του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα 57 δισ. ευρώ που απομένουν από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ θα εξαντληθούν νωρίτερα. «Αν αναχρηματοδοτούνται τα έντοκα, τα χρήματα της βοήθειας καλύπτουν τις ανάγκες μέχρι τον Μάιο του 2012» αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δανειακές υποχρεώσεις του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι το πακέτο των 110 δισ. ευρώ θα τελειώσει έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας, η οποία φαίνεται πως έπεσε έξω ακόμα μια φορά. Στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν ότι η χώρα θα έβγαινε στην αγορά σταδιακά από το 2011 και θα κάλυπτε μέρος των δανειακών της αναγκών πουλώντας ομόλογα και πως η χρηματοδότηση από το πακέτο των 110 ευρώ θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο του 2013. Με άλλα λόγια, η τρόικα προέβλεπε ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα επέτρεπε στη χώρα την επιστροφή στις αγορές. Ομως αν και το 2010 πιάσαμε τον στόχο για το έλλειμμα και οι διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονται στο μνημόνιο υλοποιούνται, έστω και με καθυστερήσεις, οι αγορές εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όσο καθυστερεί η λύση για την ευρωπαϊκή κρίση τόσο θα απομακρύνεται η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές. «Η επιστροφή στις αγορές και το κόστος δανεισμού θα εξαρτηθούν από το αν και κατά πόσον οι πιστωτές της χώρας θεωρούν ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πρέπει να υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω από το 120% από 140% που είναι σήμερα και να βαίνει μειούμενο. Κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί κυρίως από την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=386683&dt=27/02/2011#ixzz1F8OEYjhw

Ο Μ. Καντάφι δηλώνει ότι θα παραμείνει στη Λιβύη-Κατηγορεί τους ξένους και την Αλ Κάιντα για την εξέγερση και κατακρίνει το ΣΑ ΟΗΕ

Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σήμερα ότι θα παραμείνει στη Λιβύη και επέρριψε στους ξένους και την Αλ Κάιντα την ευθύνη για την αναταραχή που απειλεί τη 41χρονη διακυβέρνησή του, σύμφωνα με το κείμενο μίας συνέντευξης που έδωσε στη σερβική τηλεόραση.

Στη συνέντευξη, η οποία σύμφωνα με το σταθμό Pink στο Βελιγράδι δόθηκε στο γραφείο του Καντάφι στην Τρίπολη, ο λίβυος ηγέτης επέκρινε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του και την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου -- το Συμβούλιο, είπε ο Καντάφι, δεν μπορεί να δει ότι η Τρίπολη είναι ασφαλής.

Αντίβαρο: Αντίκρουση του "1821" του ΣΚΑΪ

Μειωμένη ήταν η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σήμερα πρώτη ημέρα του πρώτου γύρου των εκλογών στον ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν περίπου 3.420 σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα του πρώτου γύρου των προηγούμενων εκλογών (24 Φεβρουαρίου 2008) όπου ψήφισαν 4.100 δικηγόροι. Ο συνολικός αριθμός των αθηναίων δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 21.376.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται αύριο και πάλι από την ανατολή έως την δύση του ηλίου. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσει το 51 % των εγγεγραμμένων στον ΔΣΑ κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές του πρώτου γύρου, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Ντοκουμέντο: Οι Γερμανοί έχουν απαντήσει πριν 500 χρόνια στις παπαριές Βερέμη περί γέννησης του Ελληνικού Έθνους το 1821

http://pisoporta.files.wordpress.com/2011/01/gennisi_enos_ethnous_skai.jpgΗ παρακάτω επιστολή είναι του Γερμανού φιλόλογου Martin Crusius προς τον Κρητικό Φραγκίσκο Πόρτω, δάσκαλο ελληνικής γλώσσας στη Γενέβη... δημοσιεύθηκε στο βιβλίο TURCOGRAECIA, που εκδόθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1584... σχεδόν 240 χρόνια πριν τη γέννηση του Ελληνικού Έθνους, το 1821, όπως θέλει να μας πείσει ο έγκριτος καθηγητής του κώλου κ. Βερέμης (με την "Ψωλή του Βουκεφάλα" τον Τατσόπουλο δεν ασχολούμαστε πλέον μια και τον εξαφάνισαν μετά την αυτογελοιποίησή του).

http://images.e-shop.gr/images/BKS/BIG/BKS.0933110.jpgΠροσέξτε που αναφέρεται!!! Σε Έλληνες, Έλληνες το γένος (παρότι υποδουλωμένοι από τους βάρβαρους), Ελλάδος φωνή, Έλληνος ανδρός, Ελλάδος λειψάνων, Ελλήνων άριστε, Ελληνικής παιδείας... όλα αυτά σε μια εποχή όπου σύμφωνα με τον ταλαίπωρο τον Βερέμη δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος!!!

Και φυσικά δεν είναι δυνατό το 1584 να μας θεωρούσαν οι Γερμανοί, στο εξωτερικό, Έλληνες το γένος με Ελληνική παιδεία και εμείς στην Ελλάδα να θεωρούσαμε τους εαυτούς μας συνονθύλευμα Αλβανορουμανόβλαχων όπως θέλει να μας παραμυθιάσει ο καθηγητάρας!!!

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή που μαζί με πληθώρα άλλων (που αποδεικνύουν και ότι αντίθετα με τις παπαριές του ΣΚΑΙ η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας επί τουρκοκρατίας ήταν απαγορευμένη) δημοσιεύεται στη σελίδα του Παν/μιου του Mannheim της Γερμανίας:



Την πληροφορία της ύπαρξης των επιστολών στη σελίδα του παν/μίου του Mannheim την βρήκαμε σε βίντεο του εξαιρετικού antibaro.gr το οποίο θα σας παρουσιάσουμε αργότερα

ΕΛΛΑΣ = ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtkFe6OsBpA70c20dRJo7DR6-hLceeGWEA3oo-TsaJvEA7ZXfO49QYF-y5JmwcZfnWLSlAWMTSGSBluYS06pccJk0_2nzZRQ_psdt4SLSumB8E2WSGfMVwNOhxhOkiJF1sVacwDTO1Srfn/s1600/4.jpgΗ Ελλάδα; Μια διαρκής έκπληξη: υποφέρει, χειμάζεται, αγωνιά αλλά ψηφίζει ΠΑΣΟΚ! Φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Κλείνουν τα μαγαζιά, πένονται οι μαγαζάτορες, ψωμοζούν οι βιοτεχνίες; Νο problem. Οι χειμαζόμενοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!.. Η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στις προχθεσινές εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ: «Αύξησε τη δύναμή της στο 46,9%, από 36,9% που πήρε το 2008, και από 21 έδρες εξέλεξε 24 μέλη διοίκησης στο 51μελές διοικητικό συμβούλιο» (Στη ΓΣΕΒΕΕ στεγάζονται οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων)"

Εδώ πλεον μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Δεν πρόκειται ούτε για κρατικοδίαιτους δημόσιους υπαλλήλους ούτε ταγμένους πρασινοφρουρούς. Μιλάμε για εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν και τα έσοδά τους να μειώνονται. Μάλλον θεώρησαν τη ΝΔ υπεύθυνη γι' αυτό και είπαν να την τιμωρήσουν (!!!!!!!!!), ενώ εκτίμησαν τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να τους αφήσει όλους άνεργους ή να τους κάνει υπαλλήλους στο Cosmos!!!!!!!Εύγε στον νεοέλληνα!!!

Τελικά εκει στη ΝΔ πρέπει να καταλάβουν άμεσα κάποια πράγματα:

Α) Η γκεμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ και ιδίως του ΜΕΓΚΑ, με τα σταλινικά ποσοστά τηλεθέασης, έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κόσμο και τον μέσο έλληνα. Η ΝΔ πρέπει να βρει τρόπο να περάσει στο ευρύ κοινό τις απόψεις της και την επικινδυνότητα του ΓΑΠ. Γιατί καλό το internet, πλην όμως ακόμα απευθύνεται σε περιορισμένη κατηγορία πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ψαγμένοι πολίτες. Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να ενημερώσει τις πλατιές μάζες 2 απλά παραδείγματα :
α) Μιλώντας χθες με γνωστό μου άνεργο, μου είπε ότι ο λαθρονομος του ΓΑΠ αφορά κάτι παιδιά Αλβανών, που ζούνε εδώ απ' το 1990. Όταν του είπα ότι κάνει λάθος, και αφορά και Πακιστανούς με 2 χρόνια στην Ελλάδα, έπεσε απ' τα σύννεφα. Δεν έπρεπε η ΝΔ να το κάνει θέμα; Δεν έπρεπε κάθε τρεις και λιγο να το τονίζει;
β) Προσπαθούσα χθες να πείσω την πεθερά μου ότι οι θάνατοι απ' τη νέα γρίπη ειναι σχεδόν 120 και αναμένεται να φτάσουν τους 200!!! Πραγματικά: η σχετική είδηση ούτε στο internet δεν κυκλοφορεί!!!! Για να βρει κάποιους τους νεκρούς απ' τη νέα γρίπη πρέπει να κάνει εξειδικευμένη αναζήτηση στο google και αν.. Επί Καραμανλή τσίριζαν οι Γκέμπελς της ενημέρωσης για την καθυστερημένη εισαγωγή στο νοσοκομείο των πρώτων κρουσμάτων!!! Φέτος σιωπητήριο!!!!Φαντάζεσθε επί Καραμανλή 120 θανάτους μέσα σε 3 εβδομάδες;; Πόσοι γιατροί κατήγοροι του "ανάλγητου κουρασμένου της Ραφήνας" θα είχαν παρελάσει;; Πόσοι νεοδημοκράτες θα είχαν παραιτηθεί;; Δεν έπρεπε η ΝΔ να αναδείξει, λοιπόν, φέτος το θέμα; Δεν έπρεπε να τσακίσει στη Βουλή με ερωτήσεις τον Υπουργό Υγείας;

Και τι να γίνει με την επικοινωνία;; Άμεση απόκτηση ελέγχου κάποιου ΜΜΕ, ξεκάθαρος και καταγγελτικος λόγος απ' τους εκπροσώπους της ΝΔ που βγαίνουν στους Γκέμπελς του ΠΑΣΟΚ, μποϋκοτάζ σε όλο τον έντυπο τύπο του ΔΟΛ, κοκ.

Β) Στο ίντερνετ, κυκλοφορεί πολύ επικίνδυνο νέο είδος σχολιαστων-πρασινοφρουρών, αυτό που ονόμασε ο ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ εύστοχα "νεοπασοκοι". Δήθεν ανεξάρτητοι, είναι κριτικοί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ (δήθεν), αλλά ταυτόχρονα ρίχνουν τόνους λάσπη στη ΝΔ.

Ακόμα και σε δεξιά μπλογκ, που έχουν ανοικτά τα σχόλια (antinews, olympia) αυτό το είδος πασοκου έχει πολλαπλασιαστεί. Στόχος ένας : Η ΑΠΌΧΗ Τρόπος :Λέγοντας, οκ, κακό το ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΝΔ φταίει για τα χάλια μας, με ποιους θα κυβερνήσει, η ΝΔ δεν έχει ξεκάθαρο λόγο, κα. Αποτέλεσμα : Το πρόβατο ο Έλληνας κάθεται σπίτι του, οι πρασινοφρουροι πάνε και ψηφίζουν, και να τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, να τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ. Αποκορύφωμα της στρατηγικής θα είναι μια τεράστια αποχή στις εθνικές εκλογές, που θα οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ (είπαμε οι πρασινοφρουροι και το 2004 ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν).

Γ) Κάποια στιγμή η ΝΔ πρέπει να υποστηρίξει το έργο της πενταετίας Καραμανλή. Κάποιος πρέπει να πει σε κάποιους νεοδημοκράτες η φράση "η ΝΔ για να κυβερνήσει πρέπει να απαλλαγεί απ΄' όλα τα βαρίδια της κυβέρνησης Καραμανλή" προέρχεται από βαθιά στρατηγική της Ιπποκράτους, μια στρατηγική πολύ πετυχημένη στον ελληνικό λαο.

ΥΓ Ήθελα να ξέρω, αυτός ο ΓΑΠ δεν συμβουλεύει το φίλο του Καντάφι και τους άλλους σοσιαλιστές δικτάτορες, να εφαρμόσουν μια ελληνικού τύπου χούντα στις χώρες τους;; Εδώ το ΠΑΣΟΚ είναι 31 χρόνια στην εξουσία, και ακόμα ΠΑΣΟΚ "ψηφίζουμε"!! Εδώ ακόμα και την απεργία την καπελώνουν οι πράσινοι συνδικαλιστές!

ΠΕΤΡΟΣ

Δημόσια αυτοκριτική για την υπόθεση Νίκου Πλουμπίδη από τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjps1CEju13rq5_4_tdC0NCdLQR-Y-nQgbX8WJsrYmWyDBc84SiGNeJm5-KZCEsCXhSQvZHn5hvG-h_l4a-ra4swTNQONa1beFPoc3dcrLkCEDNmbJScXl-UdEArTld58rRNweJ_nV_DBg/s1600/ploubidis.jpg(Θυμίζουμε εξ αρχής ότι όλα τα παρακάτω ιστορικά γεγονότα εκτυλίσσονται επί Πρωθυπουργίας του κεντροαριστερού Πλαστήρα και όχι επί του δεξιού Παπάγου... γιατί έχουμε ξαναπεί ότι το ΠΑΣΟΚ και ο γέρο Παπανδρέου με τον Βενιζέλο τους έχωναν στα ξερονήσια και τις φυλακές και εμείς τους βγάζαμε... άσχετα αν σήμερα επικρατεί τελείως διαφορετική εικόνα)

Δημόσια αυτοκριτική, έκανε η Α. Παπαρήγα, για τη στάση της καθοδήγησης του ΚΚΕ, δηλ. του Ζαχαριάδη το 1952, κατά του ηγετικού στελέχους του κόμματος Νίκου Πλουμπίδη, τον οποίο είχε κατηγορήσει άδικα, όταν ο Πλουμπίδης θέλοντας να σώσει τον Μπελογιάννη ανάλαβε, με επιστολή του στην ασφάλεια, την ευθύνη για τη δράση του ΚΚΕ. Τότε ο Ζαχαριάδης που δεν είχε ενημερωθεί από τον Πλουμπίδη για την πρόθεσή του, έπεσε στη λούμπα της ασφάλειας και πίστεψε όσα του σέρβιραν, μετά τη σύλληψη του Πλουμπίση, ότι ο τελευταίος είναι προδότης του "λαϊκού κινήματος" και τον αποκήρυξε σαν προδότη και χαφιέ, πριν καταλάβουν στην 9η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ το 1958, τη μαλακία τους και τον αποκαταστήσουνάστησε ως αγωνιστή του ΚΚΕ.

http://1.bp.blogspot.com/_umuNnnfjHVg/TGqCQ3iJ3XI/AAAAAAAAAuo/3hpXOUwBIUo/s320/ploumpidis.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY1vGJ5qEIso044AYCI5Qrm32vaFsS0bzA586CaMAKUWd6Rl57umZS_kpkFSPPjpLBId-Wnt7XOnwXn-aS9CcRDAT312j35GvIr8jaAjaCzmCI8arkCTrw0ZQp0XeR1_tfCSwYA7PFRpc/s1600/%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1+(3).bmpΟ Πλουμπίδης, με το ψευδώνυμο "Μπάρμπας", που συνελλήφθη το Νοέμβριο του 1952 καταδικάστηκε είς θάνατο και εκτελέστηκε στις 5.25 το πρωί της 14ης Αυγούστου του 1954 στο Δαφνί παρουσία δημοσιογράφων. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Υπήρξα τίμιος αγωνιστής, πάλεψα για το καλό του λαού και για το κόμμα μου. Και αφήνω στο γιο μου φεύγοντας ένα τίμιο όνομα. Νάστε πάντα καλά. Βλέπετε, εγώ σε λίγο φεύγω με ψεύτικες και άδικες κατηγορίες. Το κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει. Γεια χαρά παιδιά. Ζήτω το ΚΚΕ»

Μιλώντας για τον Νίκο Πλουμπίδη, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ, η Παπαρήγα είπε ότι "ο κομμουνιστής ήρωας και μάρτυρας βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θανατική καταδίκη και το εκτελεστικό απόσπασμα, με το βάρος μιας άδικης κατηγορίας από την καθοδήγηση του ίδιου του κόμματος για το οποίο έδινε και τη ζωή του". Και ενώ εκείνος μέχρι το τέλος της ζωής του αδιαμαρτύρητα δήλωνε ότι "θα παραμείνει και θα πεθάνει κομμουνιστής" , η δικαίωση έρχεται με καθυστέρηση από την 9η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που χαρακτηρίζει την κατηγορία "άδικη και αστήριχτη".

http://www.politismospolitis.org/wp-content/uploads/2009/12/ContentSegment_13106464W200_H0_R0_P0_S1_V1Jpg-199x300.jpgΥπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται αργότερα με αντίστοιχη κατηγορία εναντίον του Ζαχαριάδη, οποίος έπαθε τα ίδια που έκανε στο Πλουμπίδη μιας και καθαιρέθηκε το 1956 από την ηγεσία του ΚΚΕ ως "σεχταριστής" και εξορίστηκε την επόμενη χρονιά στην ΕΣΣΔ σαν "ύποπτος προδοσίας", η Παπαρήγα σημείωσε ότι "δεν είναι παραδεκτό να ταυτίζονται οι διαφορετικές απόψεις με τον ταξικό εχθρό, γιατί αυτού του τύπου η διαπάλη όχι μόνο δεν βγάζει πουθενά, όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε φοβερή αδικία, αλλά συγκαλύπτει το πολιτικό περιεχόμενο των διαφορών και τις υποκαθιστά με προσωπικές διαμάχες."

Μια τέτοια τάση, πρόσθεσε η γραμματέας του ΚΚΕ, υπήρξε δυστυχώς και στις γραμμές του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και το θίγουμε όχι για να βρούμε μια εύκολη δικαιολογία , αλλά για να αντλήσουμε πιο ουσιαστικά διδάγματα.
(Από εδώ και κάτω αρχίζουν οι παπαριές της Αλέκας...)
Αναφερόμενη στα άλλα κόμματα η Παπαρήγα παρατήρησε ότι " κανένα άλλο κόμμα από αυτά που έδρασαν στη σύγχρονη ιστορία δεν έχει προχωρήσει σε μια ανάλογη διαδικασία επιστημονικής ιστορικής διερεύνησης του παρελθόντος και δεν έχει κάνει τέτοιου τύπου δημόσια αυτοκριτική σαν το ΚΚΕ. Η κριτική και η αυτοκριτική τους είναι μέρος της ψηφοθηρίας και της δημαγωγίας τους, ενώ πολλές φορές η κριτική στα πρόσωπα εκφράζει προσωπικούς ανταγωνισμούς ".

"Για μας, πρόσθεσε,η κριτική και αυτοκριτική εξέταση της δουλειάς μας είναι όρος ανάπτυξης, συλλογικότητας, βελτίωσης και αποτελεσματικότητας", σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα η εξέταση της ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος κατά χρονικά διαστήματα είναι εξέταση της στρατηγικής του.

Τέλος η γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι στους επόμενους μήνες , αφού ολοκληρωθεί η εσωκομματική συζήτηση θα δοθεί στη δημοσιότητα , προϊόν πανελλαδικής συνδιάσκεψης για το δεύτερο μέρος του Δοκιμίου της ΚΕ για την ιστορία του κόμματος που καλύπτει την περίοδο 1949-1968.

Γιούχα Πάγκαλου στην Ελληνική εστία του Παρισιού - ελληνικοί υπότιτλοι

Ανακοίνωση Πάγκαλου για τη γιούχα που έφαγε

Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.

Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.

Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά –προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.

Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;

Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.

Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;

Στα δύσκολα μας ξελάσπωσαν άλλη μια φορά οι Γερμανοί φέρνοντας πίσω τους Έλληνες και τους Κύπριους από τη Λιβύη

όταν η ΠΑΣΟΚική Κυβέρνηση επί 3 μέρες έλεγε παπαριές ότι δεν δίνουν άδεια οι Λίβυοι για την προσγείωση ή ότι ο διάδρομος στην πόλη όπου ήταν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες, ήταν κοντός και δεν μπορούσε να προσγειωθεί το C-130...

Ικανοποίηση και αμοιβαίες ευχαριστίες εξέφρασαν η ελληνική και η γερμανική πλευρά για την επιτυχή συνεργασία που είχαν κατά την επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων, Γερμανών και πολιτών τρίτων χωρών, χτες από τη Λιβύη, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ Δρούτσας, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό την περασμένη βδομάδα, είχε συζητήσει με τον κ Βεστερβέλε το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας, για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τη Λιβύη με βάση την Κρήτη και οι δύο πλευρές διατηρούσαν επαφή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χτες, με γερμανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας για τον επαναπατρισμό Γερμανών, Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών από την πόλη Τζάλου της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε τις ευχαριστίες του κ Δρούτσα και ευχαρίστησε και εκείνος για την πολύ καλή συνεργασία και τον συντονισμό με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που επέτρεψε την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Από το κακό στο χειρότερο μας πάει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Το δημόσιο χρέος διογκώνεται και διατηρεί τη δυναμική του, ενώ η όποια μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος οφείλεται στις απανωτές φορολογικές επιβαρύνσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, στις διαδοχικές μειώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και στη δημιουργία ενός εσωτερικού χρέους με τη “στάση πληρωμών” του κράτους απέναντι στους πιστωτές του.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από τον πρώτο μήνα του έτους. Συγκεκριμένα:

§ Τα καθαρά έσοδα είναι μειωμένα κατά 9%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%.

§ Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μειωμένες κατά 14,7%, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%.

§ Η τακτοποίηση υποχρεώσεων στους προμηθευτές των νοσοκομείων με εκδόσεις ομολόγων ανέρχεται ήδη στα 3,4 δισ. ευρώ και αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες, όταν ο Προϋπολογισμός ήταν μόλις 420 εκατ. ευρώ για όλο το 2011.

§ Πολλά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεών τους (π.χ. ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έχουν ήδη απορροφήσει, από τον πρώτο μήνα, το 35% και το 22,5% αντίστοιχα των πόρων του 2011 και αν δεν υπάρξει νέα χρηματοδότηση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο έτος).Τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν, όπως είχε άλλωστε προβλέψει η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, ότι ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι ένας Προϋπολογισμός “εικονικής πραγματικότητας”

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Λιβύη-Η Δημοκρατία νίκησε: Ουρές στις τράπεζες της Τρίπολης για την ανάληψη του βοηθήματος που υποσχέθηκε ο Καντάφι

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί σήμερα μπροστά στις τράπεζες της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι έχουν πάει για να κάνουν ανάληψη το βοήθημα των 500 διναρίων (περίπου 300 ευρώ) που τους υποσχέθηκε την Παρασκευή το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

"Λυπάμαι που το λέω, αλλά υπάρχουν πλήθη μπροστά στις τράπεζες στην Τρίπολη", δήλωσε ο κάτοικος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε τηλεφωνική του συνομιλία.

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πλήθη που ζητούν την αποχώρησή του, η κυβέρνηση του Καντάφι ανακοίνωσε την Παρασκευή την παροχή ενός βοηθήματος ύψους 500 διναρίων στις οικογένειες της Λιβύης, καθώς και αύξηση κατά 150% των μισθών κάποιων υπαλλήλων.

Το μήνυμα μεταδόθηκε μέσω SMS στις συνοικίες όπου δεν έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις και σήμερα, πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι τράπεζες μετά την ανακοίνωση, πολλοί κάτοικοι της Τρίπολης έσπευσαν να πάρουν τα χρήματα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα.

Η κατάσταση σήμερα στην πόλη μοιάζει να είναι ήρεμη, ενώ δεν ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία ομάδα νεαρών προετοίμαζαν μία διαδήλωση στην πρωτεύουσα, όμως άλλοι αντικαθεστωτικοί προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν: "Αν υπάρξουν νέες διαδηλώσεις, ο Καντάφι θα συνεχίσει να σκοτώνει", εξήγησε ο μάρτυρας.

Απονεμήθηκαν τα μαθητικά βραβεία της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας

http://www.faqs.org/photo-dict/photofiles/list/5038/6633mathematics.jpgΣε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δόθηκαν σήμερα τα βραβεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) σε δεκάδες μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διενεργεί κάθε χρόνο. Στη φώτο δεξιά βλέπετε τη συμμετοχή του ΓΑΠ στο διαγωνισμό με τις πολύπλοκες δεύτερου βαθμού, μη-γραμμικές, στοχαστικές διαφορικές εξισώσεις ή κατά το κοινώς λεγόμενες διαφορικές εξισώσεις ρηχού νερού ΓΑΠ. Οι πρώτοι νικητές εκπροσωπούν τη χώρα τόσο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών όσο και στην Ολυμπιάδα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν δύο μαθητές λυκείου, ο ένας από το Λιτόχωρο Πιερίας και ο άλλος από τα Τρίκαλα , οι Χάρης Τσαμπασίδης και Παναγιώτης Λόλος αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν “τέλειο γραπτό” όπως είπαν οι καθηγητές και μοιράστηκαν το χρυσό βραβείο. Ο Χάρης Τσαμπασίδης άλλωστε θα πάει και στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο ΜΙΤ στις ΗΠΑ , αφού τον επέλεξε η ΕΜΕ για να έχει ειδικά μαθήματα επί ενάμισι μήνα, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα εδώ.

Και οι δύο μαθητές χαρακτήρισαν τα μαθηματικά “διασκέδαση” και “χαρά σαν διανοητικό παιγνίδι, άσκησης του μυαλού”.

Ακόμη βραβεύτηκε ένας μαθητής με προβλήματα όρασης, ο Αργύρης Κουμτζής από το γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που επίσης κατάφερε να διακριθεί και δήλωσε ότι βρίσκει χαρά και ικανοποίηση λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και ένας αλλοδαπός 21 ετών, που παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο των Φυλακών Αυλώνας , στο οποίο όχι μόνο κατάφερε να μάθει τα ελληνικά, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται με τα μαθηματικά , τα οποία είχε αγαπήσει από τη πρώτη στιγμή που πήγε στο σχολείο στην πατρίδα του. Ο 21χρονος έλαβε το αργυρό βραβείο, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους του , ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός. Όπως είπε ο κ. Δαμιανός είναι μελετηρός και ταλέντο στα μαθηματικά.

Επίσης δύο μαθητές ένα αγόρι και ένα κορίτσι δίδυμα, διακρίθηκαν για την επιτυχία τους στα μαθηματικά που μελετούν μαζί βοηθώντας το ένα το άλλο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος που ήταν παρών στην εκδήλωση βράβευσε αρκετούς από τους διακριθέντες .

Στην ομιλία του, επισήμανε τη βαρύτητα που έχει στις μέρες ο θεσμός της οικογένειάς και συνεχάρη τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες των βραβευμένων .

Ακόμη επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της διδασκαλίας των μαθηματικών, και την ανάγκη να μπορούν στο μέλλον τα παιδιά να αποδεσμεύσουν τα μαθηματικά από τα “κλισέ” των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, να μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να σπουδάζει συγχρόνως “αντίθετες” θεωρητικά επιστήμες όπως για παράδειγμα, μαθηματικά και φιλοσοφία.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΜΕ Γιάννης Τυρλής, επισήμανε ότι η μαθηματική παιδεία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας ενώ ολοένα και περισσότεροι μαθητές παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς της εταιρείας και διακρίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν , εκτός από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρύτανη Θεοδ. Πελεγρίνη, βουλευτές, όπως ο Παντελής Οικονόμου και ο Μίμης Ανδρουλάκης που είναι και μαθηματικοί, δεκάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Από τους βραβευθέντες θα επιλεγούν οι ομάδες των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Διεθνείς και Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΩΝ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDMTBaGlyf_eVXlzv7r28nZG1saaOFgumVBwEN91qfm7M6yRYPxkaEvcoYW_hyphenhyphenRQwnm1XWvZLXf0kpGlN-AmW56gxoo_G8Pw_FCA39FzUTKo1ihgxwrFBJi5DVEYWV0Mz7q23QEp09guSF/s320/toxo.jpg
Το μεσημέρι της Τετάρτης στα επεισόδια στο κέντρο βρέθηκε με ένα τόξο στο χέρι και συνελήφθη από μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ. Οι φωτογραφίες του κρατώντας το τόξο στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν τον γύρο του κόσμου και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα είναι ο μεγαλύτερος γιος μιας αστικής καλλιτεχνικής οικογένειας των βορείων προαστίων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο 22χρονος νεαρός φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όντας μαθητής Λυκείου είχε παραλάβει απο την... τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου έναν φορητό υπολογιστή επειδή αρίστευσε στα μαθήματά του.
Ο Γιάννης όπως είναι το όνομά του, σύμφωνα με τον πατέρα του, γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής "δεν ανήκει σε κάποιο μπλοκ, σε καμία οργάνωση. Είναι ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο", δηλώνει ο πατέρας του στην εφημερίδα. Δηλώνει επίσης πως "¨είναι οικολόγος αλλά έχει κάποιες ιδεολογικές τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πατέρας του νεαρού δηλωνει πως η πράξη του ήταν καθαρά συμβολική σαν την ουτοπία του Ρομπέν των Δασών. Η μητέρα του νεαρού είναι ηθοποιός του θεάτρου και ο πατέρας του μιλώντας στην εφημερίδα πως "ήταν ένα ήσυχο και μελετηρό παιδί. Όταν έκανε καμιά σκανταλιά για να τον τιμωρήσουμε του απαγορεύαμε να πάει στη βιβλιοθήκη να διαβάσει".

Τον Απρίλιο του 2006 στην επίσκεψη της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ο μαθητής τότε Γιάννης πήρε μέρος στις διαδηλώσεις και συνελήφθη για πρώτη φορά. Λίγο αργότερα στις διαδηλώσεις στο Μον Παρνές για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα συνελήφθη για δεύτερη φορά για αντίσταση κατά της αρχής και αυτό ήταν η αρχή όπως αναφέρει ο πατέρας του για να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μιχελάκης (ΝΔ): Επιτέλους να μας πει από πότε αποφάσισε ο ΓΑΠ να μας πάει στο ΔΝΤ

«Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν την Παρασκευή και επαναλήφθηκαν σήμερα, από τον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, αξιωματούχος του Δ.Ν.Τ. αποκαλύπτει ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ταμείου, όχι μόνον στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και πριν τον Οκτώβριο του 2009, όταν βρισκόταν ακόμη στην Αντιπολίτευση.

Ύστερα από αυτά, τα ερωτήματα προς τον κ. Παπανδρέου πολλαπλασιάζονται και τον καλούμε να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Πρώτον: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής του ΔΝΤ από τον καιρό που βρισκόταν στην Αντιπολίτευση;

Δεύτερον: Αν ισχύει αυτή η πληροφορία, πώς ο Πρωθυπουργός από τη μία διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι“λεφτά υπάρχουν” και από την άλλη διαβουλευόταν με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και πώς, ενώ δημόσια κατήγγελλε το ΔΝΤ, παρασκηνιακά συζητούσε μαζί του;

Τρίτον: Πότε ακριβώς είχε ληφθεί η απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ με δεδομένο ότι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, με συνέντευξή του στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, έχει αποκαλύψει ότι το “ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου”, υπογραμμίζοντας πως “όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ”;

Στα ερωτήματα αυτά προστίθενται και σε εκείνα που, ήδη, έχουμε αναπτύξει (21/2) αλλά –μέχρι σήμερα- παραμένουν αναπάντητα:

Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, ενώ συζητούσε μυστικά με τον κ. Στρος Καν, δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες λέγοντας (το Δεκέμβριο του 2009), ότι «τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν» και επιμένοντας (τον Ιανουαρίου του 2010), ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ»;

Δεύτερον: Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων;

Τρίτον: Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;

Τέταρτον: Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη “χρεοκοπία, για “διεφθαρμένη χώρα”, για οικονομία που μοιάζει με τον “Τιτανικό”;

Πέμπτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ;

Έκτον: Γιατί, ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «είναι επίσημες πράξεις, με τις οποίες ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας», και καταδικάζουν τη χώρα «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ;

Έβδομον: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;

Όγδοον: Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν -για το 2010- ένα παντελώς πλαστό Προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις;

Ένατον: Πως γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της Οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;

Τι κρύβεται, τελικά, πίσω από την απόφαση εκείνη;».

Και βέβαια δεν έχει δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο του ΔΣΑ ο Α. Σαμαράς

Η θέση της ΝΔ και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά για τις εκλογές του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών είναι αυτή των ίσων αποστάσεων για την πρώτη Κυριακή ανάμεσα στους υποψηφίους που προέρχονται από τη ΝΔ. Τον Αδαμόπουλο δηλαδή και τον Ζαφειρόπουλο που επαναλαμβάνουμε αν δεν έγινε κατανοητό στη χθεσινή μας ανάρτηση, για το τι φρούτα φιλοξενεί στον συνδυασμό του, ότι προεκλογικά στήριξε Ντόρα.

Εκεί αποσκοπεί και η διπλανή ανάρτηση του εκβιαστή: Να μπερδέψει κόσμο εμφανίζοντας ότι ο Ζαφειρόπουλος δεν είναι ντοράκι και έχει ντεμέκ την υποστήριξη του Α. Σαμαρά και όχι της Ντόρας με την οποία είναι τακίμι.

Εκμεταλλεύονται το ότι ο Σαμαράς μετά τις 29 Νοεμβρίου χρησιμοποίησε σφουγγάρι και τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο όπως έκανε και στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ... εμείς όμως δεν έχουμε σφουγγάρι και θυμόμαστε πολύ καλά...

Σε κάθε περίπτωση πάντως ότι άλλο ακούγεται περί εκλεκτών , είναι ράδιο αρβύλα και σίγουρα αν κάποιος είναι εκλεκτός δεν μπορεί να είναι αυτός που ήταν απέναντι στον Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2009.

Μια εικόνα για το ποιον των δύο υποψηφίων μπορείτε να σχηματίσετε και από το γεγονός ότι ο εκβιαστής υποστηρίζει τον Ζαφειρόπουλο μαζί με όλους τους μεγαλοδικηγόρους... αυτό και μόνο δείχνει πολλά σε όποιους δεν είναι πρόβατα

Στον δεύτερο γύρο που προβλέπεται να περάσει ο Αδαμόπουλος, θα υπάρξει εννοείται και στήριξη επίσημου χαρακτήρα, απέναντι στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν περάσει ο Ζαφειρόπουλος...

Αυτά, για να μην ακούτε τα παπαγαλάκια του Ζαφειρόπουλου.

Αποκάλυψη και Διαστρική αποκλειστικότητα: Δείτε ποιος υποκινεί τις διαδηλώσεις στη Λιβύη προκειμένου να βάλει χέρι στα πετρέλαια

Όπως μας αναφέρουν Έλληνες που επέστρεψαν από την Βεγγάζη
πίσω από τις διαδηλώσεις στη Λιβύη βρίσκεται ο

πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Γ. Μπατατούδης!!!

Και επειδή εδώ δεν λέμε τίποτα χωρίς αποδείξεις, να και η μοναδική φώτο (μιας και κυκλοφορεί καμουφλαρισμένος στους δρόμους της Τρίπολης) του υποκινητή των διαδηλώσεων, του ανθρώπου που έχει βάλει στόχο να ρίξει τον Καντάφι προκειμένου να βάλει χέρι στα πετρέλαια και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ να τον απογειώσει


Μόνο ο Μάτσικας του ΑΠΕ θα σκεφτόταν να βάλει τέτοιο τίτλο για να καλύψει το παχύδερμο!!

Μετά από 15 ώρες το ΑΠΕ του πρασινοφρουρού Μάτσικα και αφού το έχει γράψει και η κουτσή Μαρία, αποφάσισε να βάλει την είδηση της γιούχας που έφαγε ο Πάγκαλος στο Παρίσι. Αυτή βέβαια είναι η είδηση για όλους τους υπόλοιπους γιατί για τον πρασινοφρουρό του ΑΠΕ ο τίτλος και συνεπώς η είδηση είναι ότι:

"Ακυρώθηκε βραδιά-αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά"

Αυτή είναι η είδηση για τον πρασινοφρουρό, ότι δεν έγινε η βραδιά-αφιέρωμα στο νούμερο τον Γαβρά και ότι πχ. "Αποδοκιμάστηκε ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης"

Τι να πει κανείς μπροστά σε τέτοια ενημέρωση;

Διαβάστε και το κείμενο όπου στην τρίτη παράγραφο αποφασίζει να ασχοληθεί επιτέλους με την πραγματική είδηση... με την ελπίδα ότι οι αναγνώστες δεν θα ασχοληθούν με την είδηση λόγω τίτλου και όσοι ασχοληθούν μπορεί να μη φτάσουν μέχρι τη μέση του κειμένου:

"Ακυρώθηκε βραδιά-αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά"

Ακυρώθηκε χθες βραδιά-αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, εξαιτίας έντασης που προκλήθηκε από ομάδα Ελλήνων φοιτητών .

Η βραδιά ήταν προγραμματισμένη στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, με την προβολή του φιλμ " Ζ " παρουσία του σκηνοθέτη.

Πριν από την έναρξη και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος , ομάδα Ελλήνων φοιτητών του επιτέθηκε φραστικά ενώ κρατούσαν πανώ που έγραφε "στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά".

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει σήμερα για μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Επίσης μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες του παρευρισκόμενου Κώστα Γαβρά για "δημοκρατικό διάλογο".

Στη συνέχεια η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και αποχώρησαν ο κ.Πάγκαλος , ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η πρόξενος ,Κατερίνα Κόϊκα , ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

Τουρκία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών ο τούρκος πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους του

Ο σκηνοθέτης Νάιτ Σιάμαλαν ήταν ο μεγάλος νικητής των "Χρυσών Βατόμουρων" κατά τη φετινή απονομή

Ο "Τελευταίος μαχητής του ανέμου" του Αμερικανού σκηνοθέτη Μ. Νάιτ Σιάμαλαν σάρωσε φέτος τα βραβεία της... χειρότερης ταινίας της χρονιάς, κατά την 31η απονομή των "Χρυσών Βατόμουρων" ενώ την "τιμητική" της είχε και η ταινία "Sex and the city 2" με τις τέσσερις πρωταγωνίστριές της να ανακηρύσσονται χειρότερες ηθοποιοί.

Η ταινία του Σιάμαλαν, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες, κατάφερε τελικά να... επικρατήσει του "Twilight Saga: Η έκλειψη" και να αποσπάσει το πλαστικό αγαλματίδιο της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν -- ο τελευταίος ήταν "φαβορί" στην κατηγορία του αφού ήταν υποψήφιος και για το ρόλο του στο "Twilight Saga". Ο "Τελευταίος μαχητής του ανέμου", που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά, απέσπασε επίσης το βραβείο της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας, ισοπεδώνοντας την "Τιτανομαχία" που εμφανιζόταν... αχτύπητη σε αυτή την καινούρια κατηγορία βραβείων.

"Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα όταν την γύριζαν", είπε ο ιδρυτής των "Χρυσών Βατόμουρων", Τζον Γουίλσον, προκαλώντας ασυγκράτητα γέλια στο κοινό που παραβρέθηκε στο Μπάρνσνταλ Γκάλερι Θίατερ του Λος Άντζελες.

Τα "Χρυσά Βατόμουρα" δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και άλλη μία ταινία που "θάφτηκε" από τους κριτικούς το 2010: Το "Sex and the city 2" κέρδισε το βραβείο του χειρότερου σίκουελ ενώ οι τέσσερις πρωταγωνίστριες -- Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Κριστίν Ντέιβις και Σίνθια Νίξον -- πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.

Ο Άστον Κούτσερ τιμήθηκε ως χειρότερος άνδρας ηθοποιός για τις ταινίες "Killers" και "Valentine's day" ενώ η Τζέσικα Άλμπα κέρδισε το αγαλματίδιο του β΄ γυναικείου ρόλου και για τις τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετείχε το 2010: "Ο δολοφονός μέσα μου", "Γονείς της συμφοράς", "Machete" και "Valentine's day".

Τα σατιρικά "Χρυσά Βατόμουρα" απονέμονται κατά παράδοση μία ημέρα πριν από τα βραβεία Όσκαρ και συνήθως -- όπως έγινε και φέτος -- κανείς από τους βραβευθέντες δεν τιμά με την παρουσία του τη διοργάνωση. Πέρσι πάντως η Σάντρα Μπούλοκ έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε για να παραλάβει το "αντιβραβείο" της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ. Άλλη μία ηθοποιός που απέδειξε ότι έχει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό ήταν το 2005 η Χάλε Μπέρι.

Το αγαλματίδιο αποτελείται από ένα βατόμουρο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, βαμμένο χρυσό, που στηρίζεται πάνω σε μια παλιά μπομπίνα φιλμ. Η αξία του δεν ξεπερνάει τα 5 δολάρια.

Κίνα: Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομία σε Πεκίνο και Σαγκάη για την αποτροπή διαδηλώσεων

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σήμερα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, εμποδίζοντας, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, να πραγματοποιηθούν οι "συγκεντρώσεις του γιασεμιού", τις οποίες οργάνωνε σε 13 κινεζικές πόλεις μια ιστοσελίδα.

Στο Πεκίνο, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το φαστ-φουντ McDonalds, το σημείο δηλαδή που είχαν επιλέξει οι ανώνυμοι οργανωτές της διαδήλωσης, ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά να γίνονται δημόσια έργα μεγάλης κλίμακας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ένστολοι και με πολιτικά, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, ακόμη και μέσα στο εστιατόριο, που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο: πελάτες αλλά και ξένους δημοσιογράφους και αστυνομικούς που τραβούσαν φωτογραφίες ή βίντεο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω στις 15:00 (τοπική ώρα), όταν πολλοί δημοσιογράφοι που θέλησαν να κινηματογραφήσουν το δρόμο και το εστιατόριο περικυκλώθηκαν από δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν βίαια να κάνουν τη δουλειά τους. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν πολλούς ξένους συναδέλφους τους να σπρώχνονται από αστυνομικούς που τους ζητούσαν να σταματήσουν τη βιντεοσκόπηση.

Τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι --Γάλλοι, Αμερικανοί, Ισπανοί και Γερμανοί-- οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Ουανφουτζίνγκ που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Τιενανμέν.

Στη Σαγκάη δεν έγινε καμία διαδήλωση όμως στην οδό Χανκού, κοντά στην Πλατεία του Λαού που είχε οριστεί ως τόπος συγκέντρωσης, είχαν αναπτυχθεί πολλοί αστυνομικοί. Όπως και στο Πεκίνο, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδιζαν την πρόσβαση στην περιοχή ενώ υδροφόρες κατάβρεχαν ανά τακτά διαστήματα το δρόμο.

Ι. Βρούτσης για το φορολογικό νομοσχέδιο: Διορισμοί απ' τα παράθυρα-Δωράκια σε ημέτερους-Κάλυψη χρηματοδότησησης των ΜΚΟ

«Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από ιδεοληψίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Πρακτικές, που δυστυχώς δεν σέβονται ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ούτε τις διακηρυγμένες αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:

· Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για νέους διορισμούς σε υπό σύσταση Φορείς, όπως το Σώμα Φορολογικών Διαιτητών (Σ.Φ.Δ.) και ο Φορέας Αξιοποίησης του “Ελληνικού”.

· Προβλέπεται με σκανδαλώδη τρόπο, ότι η συγκρότηση του σημαντικού και χρήσιμου θεσμού, του Σ.Φ.Δ., θα αποτελεί προνομιακό και αποκλειστικό δικαίωμα του ίδιου του υπουργού. Γεγονός, που ουσιαστικά σημαίνει ότι το Σ.Φ.Δ. είναι κατ’ επίφαση μια ανεξάρτητη αρχή, αφού ένας τόσο σημαντικός θεσμός που θα συμβιβάζει φορολογικές διαφορές δισ. €, θα αποτελεί κομματικό μηχανισμό, χωρίς ιεραρχικό έλεγχο και πλαίσιο λειτουργίας.

· Επιχειρείται η δημιουργία στρατού κομματικών ημετέρων, χωρίς κριτήρια, με υποκειμενισμό και με αδιαφανή τρόπο, κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο Επανασύσταση Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

· Ενισχύεται προκλητικά η αδιαφάνεια, με την εισαγωγή διάταξης που προβλέπει, ότι δεν θα είναι πλέον αναγκαίο να φανερώνεται ποιος χρηματοδοτεί και με ποιο ποσό τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

· Μοιράζονται, με προκλητικό τρόπο, “δωράκια 2 εκατ. € σε ετήσια βάση” στην ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία), που μέχρι χθες η κυβέρνηση κατήγγειλλε ως ανυπόληπτη και αναξιόπιστη. Η Ν.Δ., δεν στοχοποιεί τους εργαζόμενους της ΕΛ. ΣΤΑΤ, όμως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας - όταν σήμερα κόβονται μισθοί και συντάξεις των 500 € - δεν μπορεί να συμφωνήσει στη λήψη τέτοιων προνομιακών μέτρων.

· Επιχειρείται η εξοικονόμηση πόρων, μέσα ακόμη και από την περικοπή των μερισμάτων στις ορφανικές οικογένειες αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα αυτά και πολλά άλλα:

· Αποτέλεσαν στοιχεία εντονότατης κριτικής της Ν.Δ. κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή, επί του Φορολογικού Νομοσχεδίου.

· Eγείρουν πλήθος ερωτηματικών, για τη σκοπιμότητα τέτοιων ύποπτων και αναχρονιστικών διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Δυστυχώς, ο Υπουργός παρά το γεγονός ότι ήταν παρών στη συζήτηση που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, απέφυγε συστηματικά να απαντήσει σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα που του τέθηκαν.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της».

Φωτoγραφία από την επεισοδιακή επίσκεψη του Πάγκαλου στο Παρίσι

Δείτε τον:

Είναι ο ψηλός με τα γιαλιά, πίσω από τον περίεργο που πήγε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με το καρότσι...
Και φυσικά η φώτο δεν είναι τωρινή μιας και τώρα τον πήραν με τις ντομάτες...
είναι από άλλες εποχές, της ηρωικής αντίστασης εναντίον της χούντας από τα bistro των Παρισίων...


(Προσοχή-Προσοχή, ακολουθεί άρθρο Εχθροπάθειας) 10 εκατομμύρια ευρώ χαρίζει ο Τζέφρεϊ στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης!

Αντιγράφουμε από το hellas-orthodoxy.blogspot.com, που το αναδημοσιεύει από το σημερινό ΠΑΡΟΝ:

Το αναφέρει στο κυριακάτικο φύλλο του το "Παρόν",κάνοντας λόγο για "σκάνδαλο μεγαλύτερο του Βατοπαιδίου" (ατυχής η σύγκριση,αφού αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα από πολλές πλευρές πως η Αγιορείτικη Μονή δεν διέπραξε κανένα σκάνδαλο).Πάμε όμως να δούμε πώς έχουν τα γεγονότα:

Το ελληνικό κράτος παραιτείται από τη δίκη και προσφέρει στην Ισραηλιτική Κοινότητα 10 εκατ. ευρώ!

Στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, εμπεριέχεται προς ψήφιση απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία παραιτείται του δικαιώματός της να λυθεί η διαφορά του κράτους με την Ισραηλιτική Κοινότητα στα δικαστήρια για «ανθρωπιστικούς λόγους»! Φοβερά πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν, στην «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» του Μπουτάρη...

Πώς έχει εν ολίγοις η υπόθεση, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του υπό ψήφιση νόμου: Με το νόμο 890/1937 (επί Ι. Μεταξά) ρυθμίστηκε ο τρόπος διάθεσης της έκτασης που χρησιμοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη ως ισραηλιτικό νεκροταφείο, παραχωρήθηκε δε, το 1938, για νέο ισραηλιτικό νεκροταφείο, έκταση στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Οι Γερμανοί, το 1942, εκχέρσωσαν το παλαιό, παρά την Πανεπιστημιούπολη). Η διεκδικούμενη έκταση, 450 στρεμμάτων, σύμφωνα και με την 9165/1998 προδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένη ως «δημόσιο κτήμα».

Το 1961 η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (Ι.Κ.Θ.) άσκησε ενώπιον του Πρωτοδικείου αγωγή κατά του Α.Π.Θ. διεκδικώντας 48 στρέμματα. Υπήρξαν επανειλημμένες αναβολές και στις 5.5.1992 το ελληνικό δημόσιο παρεμβαίνει υπέρ του Α.Π.Θ. και υποστηρίζει ότι η έκταση των 450 στρεμμάτων «καταγράφηκε κατόπιν της Θ.5880/14.10.1943 εντολής της Γεν. Διεύθ. Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, ως δημόσιο κτήμα…», το οποίο περιήλθε στο Δημόσιο εκ διαδοχής από το Τουρκικό Δημόσιο, και «γ) τα επίδικα ακίνητα ουδέποτε αποτέλεσαν ‘ιδιοκτησίες’, αλλά διατελούσαν πάντοτε υπό την κυριότητα του Δημοσίου, και εφ’ όσον εξέλιπε ο αρχικός σκοπός, για τον οποίον είχαν διατεθεί και προορισθεί, οι γαίες αυτές επανήλθαν κατά χρήση στο Δημόσιο, δ) δεν εφαρμόζουν οι επικαλούμενοι τίτλοι εξουσίασης (ταπία και συμβόλαια) στα κατεχόμενα από το Α.Π.Θ. ακίνητα».

Στις 18.10.2005 διεξάγεται άλλη έκθεση πραγματογνωμοσύνης, και άλλη στις 19.12.2006 και, ώ του θαύματος, αυτή τη φορά βρίσκονται οκτώ στρέμματα (από τα 300 που διεκδικούνταν) να ανήκουν στην ισραηλιτική κοινότητα, από ταπί του 1873.

Και ενώ αναμενόταν ο προσδιορισμός δικασίμου, την 4.7.2006 «συνομολογήθηκε μνημόνιο συμφωνίας» μεταξύ αφενός των κ.κ. Χ. Φώλια και Π. Δούκα και αφετέρου του προέδρου της Ι.Κ.Θ. με το οποίο «τα μέρη θεωρούν δυνατή την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης, αποδεκτής και από τις δύο πλευρές, λόγω του ηθικού χαρακτήρα και της σημασίας του θέματος»! Αυτήν την απόφαση προσυπογράφει και το νυν Υπουργείο, ενώ είναι πρόσφατη η αναστάτωση που προήλθε από το Βατοπέδι, λόγω μη άσκησης του δικαιώματός του το Κράτος. Αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα! Για τα επτά (7,349 τ.μ.) στρέμματα, το ελληνικό δημόσιο προσφέρει στην Ι.Κ.Θ. το ποσό των 9.943,697 ευρώ!

Αξιοσημείωτο: Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ΔΕΝ γνωμοδοτεί, διότι λέγει «το τιθέμενο ζήτημα άπτεται της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής». Δηλαδή η κυβερνητική πολιτική, δεν είναι σύμφωνη με τους νόμους; Όχι! Έχει άλλα κριτήρια. Διαβάστε το σκεπτικό:

«VI. Ενόψει των ανωτέρω ενδείκνυται η οριστική επίλυση της διαφοράς, η οποία πέραν της βεβαιότητας ως προς την τελική έκβασή της, δεν έχει αποκλειστικώς νομική διάσταση, αλλά συνδέεται και με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης των συνεπειών του ολοκαυτώματος, ενόψει του γεγονότος ότι συνάπτεται με την προκληθείσα κατά τρόπο βέβηλο καταστροφή, κατά διαταγή των αρχών κατοχής, σχεδόν του συνόλου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, καθώς και της συνδεδεμένης με το νεκροταφείο μακραίωνης ιστορικής μνήμης».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, μας καλεί να πληρώσουμε πράξεις αποδιδόμενες στους Γερμανούς! Το Δημόσιο παραιτείται του δικαιώματός του, παρά το ότι το ίδιο έχει υποστηρίξει ότι η διεκδικούμενη από την Ι.Κ.Θ. είναι «δημόσιο κτήμα». Δεν θα λυθεί το θέμα μέσω της δικαστικής οδού, μήπως και βρεθεί κάποιος έντιμος δικαστής και απονείμει δικαιοσύνη, υπέρ του ελληνικού κράτους φυσικά.

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ:ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΟΣΟΙ "ΣΟΚΑΡΙΖΟΝΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΑ "ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ":Ή ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ...ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ;


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Μέγας στόκος!

Δηλ. ρε καραγκιόζη δεν κάνει ο Καραμανλής με 67% "ΟΧΙ" και 33% ΝΑΙ ούτε καν για βουλευτής...

και κάνει ο Γιωργάκης σου με 55,6% ΟΧΙ για Πρωθυπουργός;

Κάνουν δημοσκόπηση για κάτι που ο Καραμανλής έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει... για τέτοιο ταράκουλο μιλάμε...

Και να σας μεταφέρω και ένα διάλογο που είχα με ένα φίλο πριν κανά μήνα, όταν λέγανε πάλι τις γνωστές τους παπαριές:

Του λέω "σήμερα το πρωί ο χοντρομπαλάς ο Λοβέρδος ο διευθυντής της Βραδυνής των 1000 φύλλων, είχε καλεσμένο, απ΄το τηλέφωνο, στον 984 τον Γκουτζάνη και λέγανε κάτι παπαριές ότι Σαμαράς-Καραμανλής είναι στα μαχαίρια και να μην αποκλείουμε ο Σαμαράς αν γίνουν εκλογές να τον βάλει υποψήφιο στη μονοεδρική της Ζακύνθου προκειμένου να τον βγάλει απ τα πόδια του (εννοούσαν να μη βγει βουλευτής)"

Οπότε μου λέει κι αυτός:
"και δεν τον βάζει... θα έχουμε σίγουρη μια μονοεδρική"
...

Ιρλανδία: Ο νικητής των εκλογών δήλωσε ότι θα συζητήσει με την ΕΕ μια αναπροσαρμογή του επιτοκίου του δανείου των 85 δις

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία και πιθανός επόμενος πρωθυπουργός, Έντα Κέλι, δήλωσε πως πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να συμβιβαστούν στο ποσοστό επιτοκίου για το δάνειο των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE, ο ηγέτης του Fine Gael είπε πως θα αρχίσει προσωρινές συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους την ερχόμενη εβδομάδα για μία πιθανή προσαρμογή των όρων του δανείου.

Ο Κένυ δήλωσε πως περιμένει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της Ιρλανδίας αλλά είπε πως δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον θα είναι ένας συνασπισμός με το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Ο ηγέτης του κεντρεδεξιού και προπολεμικά εθνικοσοσιαλιστικού Fine Gael ανακοινώνει τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Ιρλανδίας

Fine Gael Eoin O'Duffy Irish Republican Army(ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το άρθρο "καλλιεργεί εχθροπάθεια" όπως λέει ο Χαρούλης Καστανίδης)

Ο επικεφαλής του ιρλανδικού αντιπολιτεύομενου κόμματος Fine Gael διεκδίκησε σήμερα Σάββατο τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας πως του δόθηκε η εκλογή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.

"Αυτή η χώρα έδωσε στο κόμμα μου μαζική έγκριση προκειμένου να παράσχει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του Φίνε Γκαέλ, Έντα Κένι, από την εκλογική του περιφέρεια στη δυτική Ιρλανδία.

Οι ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την ταπεινωτική προσφυγή της στον εξωτερικό δανεισμό, κατατρόπωσαν την απερχόμενη κυβέρνηση του Φιόνα Φέιλ, αφήνοντάς το στην τρίτη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ) δείχνουν πως ο Κένι υπολείπεται μόλις κατά μερικές έδρες μιας συνολικής πλειοψηφίας. Αναμένεται ευρέως να σχηματίσει συνασπισμό με το κεντρο-αριστερό αντίπαλο κόμμα των Εργατικών.

http://rexcurry.net/pledge-allegiance-pledge-allegiance2.jpgΥΓ. Ενημερωτικά να πούμε ότι το κεντροδεξιό σήμερα κόμμα Fine Gael ιδρύθηκε το 1933 με ιδεολογικό προσανατολισμό τον εθνικοσοσιαλισμό που τότε ήταν της μόδας στην Ευρώπη, από τον Eoin O'Duffy ο οποίος ήταν και ο πρώτος Πρόεδρός του και είχε συμμετάσχει στον Ισπανικό εμφύλιο στο πλευρό του Φράνκο μαζί με άλλους 700 ιρλανδούς. Στη φώτο στην κορυφή, αριστερά βλέπετε οπαδούς του κόμματος να χαιρετάνε με τον αρχαίο γνωστό ρωμαϊκό χαιρετισμό, ένα χαιρετισμό που ήταν διαδεδομένος ελέω Bellamy ακόμα και στις ΗΠΑ (όπως βλέπετε στη φώτο δεξιά τα αμερικανάκια να χαιρετάνε, με υψωμένο το χέρι, τη σημαία σε προαύλιο σχολείου στα τέλη του 19ου αιώνα) πριν δαιμονοποιηθεί λόγω της χρήσης του από τον Χίτλερ μετά το 1933...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΙΡΜΑΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Κοντεύουν δυο μήνες από τις προσλήψεις των 169 δημοσιογράφων συμβασιούχων στην κρατική τηλεόραση αλλά οι συμβάσεις ακόμη να υπογραφούν. Tο μυστήριο της «εμπλοκής» που γράφαμε στη στήλη την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΕΡΤ αναζητούσαν νομική φόρμουλα ώστε κάποιοι από τους «169» συμβασιούχους να πάρουν περισσότερα λεφτά από όσα προβλέπει η σύμβαση τους. Αυτή ήταν η «εμπλοκή» για την οποία απαιτήθηκε τόσος χρόνος μέχρι να βρεθεί τρόπος.

Και φυσικά να λάβει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης και το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία. Έτσι κάποιοι από τους εκπομπάρχες με κριτήρια που θα καθοριστούν ώστε όλα να φαίνονται νόμιμα θα υπογράψουν και αποκλειστική σύμβαση εργασίας ως συμβασιούχοι και έτσι θα ανέβουν οι μηνιαίες τους αποδοχές στο ύψος των αμοιβών του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, από 4.000 ως και 6.000 μεικτά το μήνα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ορισμένοι από τους «διάσημους» εκπομπάρχες της ΕΡΤ είχαν διαμηνύσει πως δεν θα ανέβουν τελικά στην ΕΡΤ αν δεν βρεθεί φόρμουλα να πάρουν περισσότερα λεφτά από όσα προβλέπει η σύμβαση τους. Όλη αυτή η ιστορία έχει καθυστερήσει πολύ την ετοιμασία των νέων εκπομπών και δεκάδες συμβασιούχοι ανεβαίνουν κάθε μέρα στο ραδιομέγαρο αναζητώντας δουλειά, χωρίς κάνεις να τους δίνει σημασία!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών Κώστας Αρβανίτης, Ρίτσα Μπιζόγλη και Μαρία Σάραφογλου καθώς και τα στελέχη που ασχολούνται σε αυτές, στις διευθύνσεις των ειδήσεων και ενημέρωσης. Οι πολλοί ωστόσο συμβασιούχοι βρίσκονται ακόμη σε αναμονή.

Τα νέα πρόσωπα στην ιεραρχία της ΕΡΤ

Μέσα σε μια μέρα ο Λάμπης Ταγματάρχης άλλαξε τη διοικητική πυραμίδα στα μεσαία στελέχη της κρατικής τηλεόρασης. Εννέα συνολικά διευθυντές και προϊστάμενοι τοποθετήθηκαν στο ραδιομέγαρο σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς στόχους. Η αλλαγή των προσώπων έγινε πριν την αλλαγή του οργανογράμματος το οποίο θα ξαναφέρει ανατροπές στη δομή των τμημάτων και διευθύνσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος ωστόσο προτίμησε να αλλάξει από τώρα τα πρόσωπα. Η αλλαγή συνέπεσε επίσης με την απαλλαγή των καθηκόντων του διευθυντή του γραφείου του Ν.Θωμόπουλου, ο οποίος ήταν επιλογή του Γ. Γαμπρίτσου. Η επιλογή των νέων προσώπων στηρίχθηκε στην εσωτερική προκήρυξη θέσεων που είχε γίνει, την οποία είχε ζητήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ και η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αποδέχθηκε.

Στη διεύθυνση προγράμματος όπως αναμενόταν τοποθετήθηκε η Πανδώρα Μουρίκη, το μάρκετινγκ ανέλαβε η Αργυρώ Λαβράνου και τη διεύθυνση μουσείου αρχείου ο Βασίλης Αλεξόπουλος. Ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Μουσείο οπτικοακουστικών το οποίο παρουσίασε ελάχιστη δράση. Τα άλλα πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις είναι ο Ιωάννης Βουγιουκλάκης στη διεύθυνση πολυμέσων, η Σταμάτινα Σκόταδη στις διοικητικές υπηρεσίες, ο Μιχάλης Δημητρακάκος στις οικονομικές, ο Παναγιώτης Μουστάκης ως προϊστάμενος. Τη διεύθυνση διεθνών ραδιοφωνικών εκπομπών ανέλαβε η Ιωάννα Τριανταφύλλη και τη διεύθυνση ενημερωτικών εκπομπών ο Σωτήρης Μαργιωρής.

Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Λιβύης στον ΟΗΕ και ο Πρέσβης της στις ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεταβατική Κυβέρνηση του Υπ. Δικαιοσύνης

Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις Ηνωμένες Πολιτείες Άλι Αουτζάλι δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς το Σάββατο ότι υποστηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ.

‘Υποστηρίζω τη νέα προσωρινή κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε από. . . τον Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ολόκληρης της Λιβύης’, δήλωσε ο Αουτζάλι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι δεν εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

‘Υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση ως μεταβατική κυβέρνηση ως την απελευθέρωση όλης της Λιβύης, η οποία ελπίζω θα συμβεί πολύ σύντομα’, πρόσθεσε

Και ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε το Σάββατο ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας υποστηρίζει ‘επί της αρχής’ την μεταβατική κυβέρνηση που σχημάτισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμεντ Άμπουντ Ατζλέιλ.

‘Επί της αρχής υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση’, είπε ο Νταμπάσι, ένας από τους πρώτους Λίβυους διπλωμάτες που αποκήρυξαν τον Μουάμαρ Καντάφι, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. ‘Αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή αλλά ναι, νομίζω ότι την υποστηρίζουμε’.

ΟΗΕ: Ταξιδιωτική απαγόρευση για Καντάφι κ.λπ-Δέσμευση περιουσίας και παραπομπή στη Χάγη με το ίδιο άρθρο που έγινε η εισβολή στο Ιράκ ;)

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε με απόφασή του που εγκρίθηκε ομόφωνα πριν από λίγο ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οικονομικές κυρώσεις στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, εννιά μέλη της οικογένειάς του και έξι ακόμα άτομα του στενού του κύκλου.

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, αντιμετωπίζει πλεόν καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όλοι οι πόροι που ανήκουν στον Καντάφι, το γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του πρέπει να ‘παγώσουν’, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΑ/ΟΗΕ.

Η απόφαση καλεί ακόμη να παραπεμφθεί άμεσα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης το ζήτημα των δυνητικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκαν στην διάρκεια της αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, ώστε να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για δολοφονίες αμάχων και άλλα εγκλήματα.

Η απόφαση επικαλείται τη Κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ, που επιτρέπει τη χρήση βίας για την επιβολή των κυρώσεων.

Το Κεφάλαιο 7 έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη ειρηνευτικών αποστολών αλλά και την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων--στο Ιράκ και στη Σομαλία.

Χοντρό γιουχάρισμα στον Πάγκαλο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioS7NkPpPqcLj7U7ETceT_UGHx-xiY1YI5AJ5XLgGGyZbKymu0MHFZScJCP16WZzC9_ifs4DXwB6k1ZuxdkZ30K3zUKmAGzT-F64X05MEmvYjUMXJKE4z8J5_YJokglr4wiN4UeYqz6Q/s1600/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582+%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B1.jpgΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, βρισκόταν σήμερα το απόγευμα στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι, προσκεκλημένος σε πολιτιστική εκδήλωση. Νεαροί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος τους κάλεσε σε διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παρενέβη προσπαθώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Οι νεαροί που επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εξέφρασαν με τα συνθήματά τους την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες-απεργούς πείνας.

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_2273.html