01 Μαρτίου 2011

Πως έγινε η αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη

Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη. Το όχημα τύπου τζιπ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό των άλλων τριών.

Αυτή τη στιγμή στο τόπο του συμβάντος βρίσκονται περισσότεροι από 150 αστυνομικοί που «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Το ασημί τζιπ εντοπίστηκε κοντά στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και οι δράστες αναζητούνται.

Διέκοψε το ταξίδι του στην Άγκυρα ο Παπουτσής και επιστρέφει στην Αθήνα

Εσπευσμένα για την Αθήνα θα αναχωρήσει απόψε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα που βρίσκεται, λόγω του αιματηρού περιστατικού που κόστισε τη ζωή σε δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη.


Τον Έλληνα υπουργό θα συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος και όταν πληροφορήθηκε το συμβάν στην Αθήνα πρότεινε στον Έλληνα υπουργό να διαθέσει η τουρκική κυβέρνηση αεροσκάφος για την περίπτωση που εκείνος θα ήθελε να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί επρόκειτο αύριο να έχουν συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα, κυρίως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Νεκρός και ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε στην αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5EB507AA7DE08C6244EAA25BA0DE0BD7.jpgΈχασε τελικά την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους που επέβαιναν σε τζιπ, νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Ο πρώτος αστυνομικός ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

Ανέκδοτο Ρόβλια: "Παρακολουθούμε (sic) την πορεία των τιμών στην αγορά καυσίμων"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYpynyj41krEYtnsfL-Kv1fnSppGRd6cNaDju_teKkNEZtETEInSVFne3wYEKxKWD-Yxu3EpFe2TAe0W9T1MX7X3yfbpFGBQywbrwbpwbNYERPTsP0VnR72-NBPRHnjTGcOt8Q0UdZUo8/s1600/et-roblias.jpgΤο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί την αγορά καυσίμων και την εξέλιξη των τιμών σχολίασε ο υφυπουργός κ. Ντ. Ρόβλιας, άμα τη αφίξη του από το υπέροχο Σ/Κ στο εξοχικό της Πάρου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Ρόβλιας σημείωσε ότι , η μέγιστη τιμή που έχουμε σήμερα στη βενζίνη είναι 1,837. Η ελάχιστη, είναι 1,548. Μέσος όρος 1,646 ευρώ το λίτρο.

''Όταν ακριβαίνει η διεθνής τιμή, αντιλαμβάνεσθε δεν μπορούμε να πάμε στον βενζινά και να του πούμε ότι εσύ θα μειώσεις, διότι θα τον κλείσουμε."

Περίεργο που δεν μπορείτε να "κλείσετε τον βενζινά"!!!
Γιατί ακριβώς αυτό ζητούσατε μαζί με τον Mike Chrysochoidis
από τον Καραμανλή όταν η βενζίνη πήγαινε από τα 90 στα 91 λεπτά πριν 3 χρόνια

Τρομοκρατημένοι οι συστημικοί δημοσιογράφοι μετά το συμβάν Πάγκαλου "Επαναστατουν" (βίντεο)

Μια στροφή 180 μοιρών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ειδικά μετά το συμβάν Πάγκαλου στο Παρίσι όπου αγανακτισμένοι φοιτητές, απαξίωσαν και έβαλαν στην θέση τους τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Οι Πρετεντέρης Τσίμας, Αυτιάς, Παπαδάκης, Χασαπόπουλος και Οικονομέας φοβούνται την βάση της κοινωνίας καθώς έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει μεγάλη οργή του κόσμου και όταν βαρέσουμε πτώχευση οι δημοσιογράφοι θα είναι οι πρώτοι μετά τους πολιτικούς, που ο λαός θα κυνηγήσει.

Αναρωτιέστε γιατί;

Γιατί στην λίστα με τα δωράκια από την Siemens δημοσιογράφοι του mega και άλλοι ήταν μέσα .

Γιατί εδώ και μήνες μας λένε ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος…..ενώ βλέπουμε οτι απέτυχε.

Γιατί εδώ και μήνες μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι εμείς φταίμε και εμείς πρέπει να πληρώσουμε.
Γιατί στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και αποκρύπτουν τους προδοτικούς όρους του μνημονίου.
Γιατί χειραγωγούν την άποψη της κοινής γνώμης και προσπαθούν να διαιρέσουν την κοινωνία στρέφοντας το ένα μέρος της κατά του άλλου.

Γιατί τα έχουν πάρει (όπως κατήγγειλε ο καμμένος) από την civitas (Η εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων) ώστε να προωθούν τις περικοπές και γενικότερα αυτά που περιλαμβάνει το μνημόνιο, ως αναγκαία για να «σωθεί η πατρίδα», ενώ στην πραγματικότητα σώζουμε τους τραπεζίτες.

Γιατί βαπτίζουν τζαμπατζήδες όσους αντιδρούν στις αντισυνταγματικές αυξήσεις στα ΜΜΜ.
Γιατι κανείς δεν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους που είναι καλύτερη λύση για τους πολίτες.. αλλά όχι για τους τραπεζίτες.

Γιατί ο Γ. Παπανδρέου έχει πει τόσα ψέματα από την ημέρα της εκλογής του όμως εκείνοι ούτε λόγο για τα ψέματα ζήτησαν, ούτε κατηγόρησαν τους εκπροσώπους που καλούν στα δελτία τους.

Γιατί δεν τολμούν να μιλήσουν για την φορολόγηση των offshore εταιρίών αλλά και των τραπεζιτών που παρουσιάζουν αύξηση πλούτου 300 δις ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια…

Θέλετε και άλλα; Μπορώ να γράφω με τις ώρες…

Τι κίνημα δεν πληρώνω η Κερατέα και οι εξωπορτίστας μας δείχνουν τον δρόμο…

Πολιτική ανυπακοή. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



anti-ntp.blogspot.com

Πρόεδρος του …παρακράτους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν!

Και ο Τσετίν Μάντατζη α΄αντιπρόεδρος αλλά και ο Καδή Ισμέτ β΄αντιπρόεδρος Ομόφωνα ανέλαβε την προεδρεία της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας Δεν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης που σήκωσαν μπαϊράκι;

Δια ανατάσεως των χειρών και σε πλήρη ομοφωνία από τα στελέχη της άτυπης αυτοαποκαλούμενης ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της «τουρκικής νεολαίας» την Παρασκευή στις 8 το βράδυ με την παρουσία πρώην και νυν βουλευτών της μειονότητας Ξάνθης και Ροδόπης, δημάρχων εν ενεργεία και περιφερειακών συμβούλων, μειονοτικών συμβούλων σε δήμους, αλλά και τη συμμετοχή των δύο ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ. Καθήκοντα ανέλαβαν και ο έτερος βουλευτής Τσετίν Μάντατζη ως α’ αντιπρόεδρος, αλλά και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ως β’ αντιπρόεδρος.

Υποτίθεται, βέβαια, ότι υπήρχε καλό κλίμα σε μια κατάσταση που είχε δρομολογηθεί από καιρό, αλλά τα παρασκήνιο ήταν έντονο, καθώς και τα μαχαιρώματα που υπήρξαν από πρώην συνεργάτες και φίλους. Αλλά όταν το προξενείο επιβάλλει και απαιτεί όλοι σιωπούν δημόσια.

Μια σκληρή ανακοίνωση, που απομυθοποιεί πλήρως τον ρόλο και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα εκλογικά δρώμενα, εξέδωσε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης» Φερούχ Οσκάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «οι εκλογές ήταν καθοδηγούμενες, υπήρξαν φοβερές πιέσεις προς άλλους υποψηφίους να παραιτηθούν και με αντιδημοκρατικό τρόπο και ωμή παρέμβαση του Τούρκου προξένου αλλοιώθηκε η βούληση των ψηφοφόρων που οδηγήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στην ομόφωνη στήριξη και επιλογή ως νέου προέδρου, του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν». Για πρώτη φορά ένας άνθρωπος του προξενείου που πρόσφατα καρατομήθηκε από την ηγεσία της Ένωσης Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αποκτήσει καλές σχέσεις με τους ομογενείς χριστιανούς, καρατομείται από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για τη συμβουλευτική επιτροπή και πριμοδοτείται με όλες τις δυνάμεις ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήπιων τόνων όπως ισχυρίζεται ότι είναι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, για να αναλάβει την ηγεσία μιας άτυπης ομάδας που είναι ότι πιο σκληροπυρηνικό υπάρχει στην περιοχή της Θράκης. Με ανακοινώσεις και δράσεις που πολλές φορές καταφέρονται εναντίον της ελληνικής πολιτείας και δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα που χτίστηκε στην περιοχή μας με προσπάθειες χρόνων. Και άντε να δεχθούμε ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν παίζει το τελευταίο του προεκλογικό παιχνίδι και κάνει συμφωνίες στο σκοτάδι. Να δεχθούμε, επίσης, ότι ο πρόξενος θέλει πάντοτε να υπάρχει στην ηγεσία αυτής της καθοδηγούμενης επιτροπής, Έλληνας βουλευτής, ώστε να νομιμοποιείται με αυτό τον τρόπο η ανθελληνική δράση τους. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, η κυβέρνηση, αλλά και οι συντοπίτες μας υπουργοί, άραγε το αποδέχονται αυτό;

Τα αναφέρουμε βέβαια όλα αυτά γιατί πριν από δύο χρόνια, όταν μπήκε από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το δίλλημα στον έτερο μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης και πρώην πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Τσετίν Μάντατζη να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ή την άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, ο Τσετίν Μάντατζη παραιτήθηκε την άλλη ημέρα.

Και όταν το μπαλάκι για την ανάληψη της ηγεσίας πετάχτηκε στον Αχμέτ Χατζηοσμάν, δικαιολογήθηκε ότι δεν μπορεί να αναλάβει λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και προτίμησε και αυτός να τα έχει καλά με τον κομματικό του χώρο και όχι με τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας και το προξενείο.

Τώρα τι άλλαξε και διακαώς επιθυμούσε την προεδρεία;

Μήπως είδε ότι η επανεκλογή του Τσετίν Μάντατζη είναι πλέον πολύ δύσκολη, αλλά και ότι η δική του επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές από σίγουρη – έγινε όνειρο θερινής νυκτός;

Αιτία φυσικά τα νέα στελέχη που προετοιμάζονται και ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι παλιοί πολιτικοί να πληρώνουν τη διγλωσσία που τους διακρίνει στα ζητήματα της μειονότητας;

Τα ερωτηματικά, βέβαια, που θέτουν νηφάλιες φωνές από τη μειονότητα είναι πολλά και μάλλον θα μένουν αναπάντητα. Γιατί ο Αχμέτ Χατζηοσμάν διαχωρίζει πλέον τη θέση του από την πορεία του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει πολιτικά την προεδρεία του στη …συμβουλευτική επιτροπή.

Πως υπέκυψε τελικά σε πιέσεις και εκβιασμούς του προξενείου, ανοίγοντας μέτωπο με τον Φερούχ Οσκάν, που δεν τον άφησαν να βάλει υποψηφιότητα, επικαλούμενοι την Τουρκική υπηκοότητα του;

Γιατί καρατόμησε και τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ με τη βοήθεια του προξενείου, ενώ ο Μετέ ήθελε να συνεχίσει τη θητεία του στη συμβουλευτική επιτροπή;
Μήπως, τελικά, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και ο Γιώργος Παπανδρέου συναινεί στην επιλογή του βουλευτή στην προεδρεία της συμβουλευτικής επιτροπής, όπως ισχυρίζεται ο Φερούχ Οσκάν;

Ήδη ο νέος πρόεδρος, όπως πληροφορούμαστε, περιχαρής ετοιμάζει και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη και τις συναντήσεις που θα έχει τις 5 ώρες παραμονής του, με την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα αναβαθμίσει τον πολιτικό του ρόλο στην μειονότητα.

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ρατσισμός από τους ΠΑΣΟΚοΚρητικούς:Δέχονται τους Κινέζους που πληρώνουν και δεν δέχονται τους Φιλιππινέζους που δεν έχουν την "οικονομική επιφάνεια"!!

Τελικά και ο Έλληνας τον έχει τον ρατσισμό έμφυτο και όσο κι αν προσπαθεί να τον κρύψει, του βγαίνει στην επιφάνεια (και όχι ότι με χαλάει... αλλά με χαλάει η υποκρισία των δήθεν δημοκρατών όταν το πρόβλήμα είναι μακρία απ την πόρτα τους). Διαβάστε την επίσημη δικαιολογία γιατί οι Κινέζοι νιώθουν της κρητική φιλοξενία με το αζημίωτο και οι ταλαίπωροι οι Φιλιππινέζοι περιμένουν στη Βεγγάζη το ΟΚ των ΠΑΣΟΚικών Κρητικών αρχών προκειμένου να φύγουν και αυτοί απ' τη Λιβύη:

Ηράκλειο: Σύσκεψη για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη

Οι διαδικασίες ως προς τον συντονισμό των επιχειρήσεων για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη και στην συνέχεια τον επαναπατρισμό τους, συζητήθηκαν σήμερα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάσιου Καρούντζου.

"Η εμπειρία μας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καρούντζος, αυτές τις ημέρες στηρίζεται σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Κίνας, ενός πολύ μεγάλου κράτους με μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Επομένως, ότι συμφωνεί αυτό το κράτος με το υπουργείο Εξωτερικών υλοποιείται στο ακέραιο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο"... με άλλα λόγια: "Οι ανθρωπιστές και φιλόξενοι Έλληνες ανοίγουν την πόρτα μόνο άμα πέφτει το παραδάκι"

Έχουμε, πρόσθεσε ο κ. Καρούντζος , όμως, πάρα πολλούς εκπροσώπους άλλων εθνοτήτων που είναι σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι εθνότητες που πραγματικά δεν έχουν αυτήν την διοργάνωση και αυτήν την οικονομική επιφάνεια. Επομένως προβληματίζει το υπουργείο Εξωτερικών η όλη κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως, ανέφερε, η χώρα μας πρέπει να δείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιδείξει την ανθρωπιστική της πλευρά σε διεθνές επίπεδο. Δίνει λοιπόν εξετάσεις η χώρα μας να τηρήσει διεθνείς συμφωνίες- και κατά επέκταση ο εδώ μηχανισμός του κράτους".

Ο επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Κρήτη κ. Αλέξανδρος Φασουλάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό στάδιο διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε, είπε, να έρθει αύριο στην Κρήτη ένα καράβι που έχει μισθώσει το κράτος των Φιλιππίνων, με περίπου 1300 -1700 πολίτες των Φιλιππίνων και βρίσκεται σε διαβούλευση ο ακριβής προορισμός, εάν θα είναι το Ηράκλειο ή τα Χανιά. Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς θα γίνει, όμως είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και προσπαθούν και η Ελληνική κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της Κρήτης να μας βοηθήσουν έτσι ώστε η όλη επιχείρηση να στεφθεί από επιτυχία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο επιθεωρητής Νοτίου Αιγαίου Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος κ. Ιωάννης Αδάμ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Φώτης Γεωργόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος κ. Γιάννης Μεσοδιακάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Μ. Βορίδης , ο Διοικητής Ασφάλειας Λιμενικού κ. Β. Βερυκοκίδης, ο κ. Μ. Περάκης Αστυνομικός Υποδιευθυντής ( Συντονιστής της επιχείρησης για την πιστοποίηση των εγγράφων ), ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γεώργιος Τσικνάκης και κ. Ιωάννης Μπράς αντίστοιχα καθώς και ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Κρήτη κ. Αλέξανδρος Φασουλάκης.

Δήμος ΒΟΛΒΗΣ: ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivvLCOE2-lusz3AYW6D2ZJ4G0yUdbpNy9IWQgFdDFxpughV30B72cBetq0fP48NXlDmbguAxP9xrWjySDxxqkrmpG8DWx4CDIlDgzsTXdfQmqIC_tAK485ubIo6KDUqgPWv0A_62paBOm2/s1600/volvi+psari+megalo2.jpgΤοποθέτηση με συμβολισμούς των δυο νέων Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών

Δυο νέους οργανισμούς απέκτησε ο δήμος Βόλβης, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία του «Καλλικράτη». Πρόκειται για Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), που προήλθαν από τη συνένωση-κατάργηση 22 ΝΠΔΔ και 5 δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων.

Με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, προχώρησε στη δημιουργία των δυο νέων ΝΠΔΔ, που είναι οι:

Α) Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Βόλβης (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, μέριμνα οικονομικά αδυνάτων, πρωτοβάθμια υγεία κ.λπ.).

Β) Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης (δημοτικές βιβλιοθήκες, μαζικός αθλητισμός, περιβαλλοντικά προγράμματα κ.λπ.).

ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης όλων των σχολικών επιτροπών του δήμου Βόλβης σε δυο νέες (μια για την πρωτοβάθμια και μια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, το οποίο έχει ήδη ομόφωνα ταχθεί κατά οποιασδήποτε συγχώνευσης ή κατάργησης σχολικών μονάδων στην επικράτειά του, όρισε συμβολικά ως έδρες των δυο Σχολικών Επιτροπών σχολεία που προτάθηκε η κατάργησή τους από υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, και τους διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων ως μέλη των νέων Επιτροπών.

Έτσι, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Βόλβης θα έχει έδρα τα Βρασνά και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Βόλβης θα έχει έδρα τον Προφήτη

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «η ίδρυση των δυο νέων κοινωφελών οργανισμών και των δυο σχολικών επιτροπών του δήμου Βόλβης, σηματοδοτεί το ξεκίνημα της πολιτικής μας με στόχο τη διαρκή εξυπηρέτηση του δημότη. Πρόκειται για νέα αυτοδιοικητικά «εργαλεία» που προβλέπει ο «Καλλικράτης», τα οποία πιστεύουμε ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα για τους πολίτες».

Δήμος Βόλβης: Τηλ.: 2397061900

Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι. (ΝΔ): Η Κυβέρνηση συζητά το παγκοσμίως πρωτότυπο: Να εφαρμόζεται το 1 προς 5 και για τις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ!!!

Ως μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στεκόμαστε άφωνοι μπροστά στη νέα επίθεση της Κυβέρνησης στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Μετά τις εκτρωματικές προτάσεις για νέο Νόμο Πλαίσιο και την αναλογία 1 πρόσληψη ανά 5 συνταξιοδοτήσεις, για τις προσλήψεις νέου επιστημονικού προσωπικού, η Κυβέρνηση της Τρόικας συνεχίζει ακόμα παραπέρα.

Συζητά το παγκοσμίως πρωτάκουστο, να εφαρμόζεται η αναλογία 1 προς 5 και για τις εξελίξεις των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων μας ενώ παράλληλα προχωρά και στην κατάργηση της βαθμίδας του Λέκτορα. Μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ι. Πανάρετος, χωρίς να έχει οδηγίες από την Τρόικα, με πρωτοβουλία δική του έστειλε σχετική επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία ( http://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2011/01/exelixi-melon-DEP.pdf )

Η ελλιπής χρηματοδότηση και η υποστελέχωση που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Ιδρυμάτων της χώρας συναντούν τώρα την επιστημονική στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση.

Την ώρα που οικονομική ύφεση κυριαρχεί, οι ρυθμοί ανάπτυξης απαντούν με αρνητικό πρόσημο και μοναδική διέξοδος είναι η πρόοδος της γνώσης με την προαγωγή της επιστήμης και της τεχνολογίας, η Κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της ανεπιστρεπτί υποδούλωσης.

Παγώνοντας ακόμα και τις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων που αποτελούν το τελευταίο οχυρό ανάπτυξης και ελπίδας για τον ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση οδηγεί σε νομοτελειακή αποσάθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καταρράκωση της επιστημονικότητας και εκποίηση του πραγματικού πλούτου της Χώρας μας, του άριστου επιστημονικού της δυναμικού.

Καλούμε την Υπουργό κ. Α. Διαμαντοπούλου να σκεφτεί πολύ σοβαρά τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί και τις ευθύνες που ιστορικά θα έχει απέναντι στο Ελληνικό Λαό και το Πανεπιστήμιο.

Καλούμε σύσσωμη την Πανεπιστημιακή κοινότητα να εκφράσει την αντίθεση της απέναντι στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ...

Πρόσφατα έχασα την γιαγιά μου η οποία ήταν γεννημένη στην Λιβύη. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια εργοστασιάρχη της Λιβύης ο οποίος επαναπατρίσθηκε οικογενειακώς λίγο πριν τον πόλεμο. Η γιαγιά, που όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν έφηβη, μίλαγε πάντα με καλά λόγια για την...”αραπιά”.

Ο αδερφός της την δεκαετία του '50 γύρισε στην Λιβύη και έφτιαξε και πάλι εργοστάσιο κονσερβοποιίας...

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Αιματηρή συμπλοκή με τραυματισμό αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη: Νεκρός ο ένας αστυνομικός σε σοβαρή κατάσταση ο δεύτερος

Νεκρός είναι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο ένας από τους τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς, ενώ και ο δεύτερος, κατά την ίδια ενημέρωση, δεν ανταποκρινόταν μέχρι πριν από λίγη ώρα στις προσπάθειες ανάνηψης. Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, τα οποία διέφυγαν με ΙΧ Volvo, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, ο οποίος προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράση ότι είναι κλεμμένο.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους τέσσερις αστυνομικούς στη λεωφόρο Κηφισού οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και ταυτόχρονα το ακολουθούσαν. Στο Ρέντη, στον παράδρομο της Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών είναι σε εξέλιξη.

Η Ρούμπι του Μπερλουσκόνι έφθασε στη Βιέννη για να παραστεί στην επίσημη Χοροεσπερίδα της Όπερας

http://www.rohinews.com/wp-content/uploads/2011/01/Ruby-Rubacuori-Hot.jpgΗ γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο του πικάντικου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έχει αναστατώσει την πολιτική ζωή της Χερσονήσου έφθασε σήμερα στη Βιέννη για να παραστεί αργότερα εντός της εβδομάδος ως επίτιμος προσκεκλημένη στην Χορεσπερίδα Όπερας της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η παρουσία της μαροκινής καταγωγής Καρίμα ελ Μαχρούγκ--γνωστής επί το «καλλιτεχνικώτερον» ως Ρούμπι Ρουμπακουόρι (Ρούμπι Καρδιοκλέφτρα)--ως επ’αμοιβής προσκεκλημένης αυστριακού επιχειρηματία ήδη έχει προκαλέσει αναβρασμό στην υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5bFGzfN_hgyQhwuV5oPowsGUuseDdgcluJ_JQ_CiZqVKTtr1zaTA3Coq9QDWde9BMs3QS8MruwYEb5tN8scXKVHqxR9F8soU1MiRSLL0GW2snlC2TMBBJ618Z1KuAks4DLE_1Nn3Iubo/s320/Ruby-Rubacuori-Albikokka-300x300.jpg«Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στη Βιέννη», τόνισε στους δημοσιογράφους η 18χρονη, πρώην ‘συνοδός πολυτελείας’ .

Η Ρούμπι αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλάι του οικοδεσπότη της Ρίχαρντ Λούγκνερ, μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και των κατασκευών.

Ο Λούγκνερ προσκάλεσε επίσης στην ίδια Χοροεσπερίδα τον αμερικανό ηθοποιό Λάρι Χάγκμαν, γνωστό από τον ρόλο του ως Τζέι Άρ στη Δυναστεία.

Η Ρούμπι αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου στην Ιταλία, στην υπόθεση διακόρευσής της από τον Μπερλουσκόνι όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη για την οποία διώκεται ο ιταλός πρωθυπουργός. Τόσο η Ρούμπι, όσο και ο Μπερλουσκόνι αρνούνται πως είχαν σεξουαλική επαφή.

Αιματηρή συμπλοκή με τραυματισμό 4 αστυνομικών -στο χειρουργείο οι δυο- της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ρέντη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuqtjXP6BDOMTOaaWxSZod5u8xecUWPzBWmNrQ0Y9cmauRdt08oUz-krws26rWHquk8vqUEq3FGQ3iZc3H20PwQeR42iYtIZ93Y5JehI1BZ3zH5TQEhZT-57DcpUKQaUp8Gfs0IP2bH8s/s1600/1.jpgΤέσσερις είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη. Ο ένας εξ αυτών έχει δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες οι τέσσερις αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, είχαν εντοπίσει στην περιοχή του Περιστερίου ένα τζιπ μάρκας Volvo το οποίο θεώρησαν ύποπτο και το ακολούθησαν ενημερώνοντας το Κέντρο.

Νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο της περιοχής σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά. Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο γενικό κρατικό Νίκαιας, όπου οι δύο έχουν εισαχθεί ήδη στο χειρουργείο.

Δήλωση του Γ. Αδαμόπουλου, ενός εκ των υποψηφίων προέδρων στο β’ γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο ένας εκ των υποψηφίων του δευτέρου γύρου, Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα της ενότητας. Όχι μόνο ιδεολογικής ή παραταξιακής, αλλά δικηγορικής. Είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε την πανελλήνια δικηγορική αλληλεγγύη και να χαράξουμε πορεία για το μέλλον. Από αυτό το προσκλητήριο δημιουργίας δεν περισσεύει κανένας».

Και κατέληξε: «Σας καλούμε να καταδικάσετε την αποχή και να κάνετε πράξη μια "Κοινωνία των Δικηγόρων", μια δικηγορική κοινότητα ευθύνης και οράματος. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για όσα μας ενώνουν».

Στον α’ γύρο των εκλογών της Αθήνας πρώτος ήταν ο Δημ. Βερβεσός (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 26,07% και δεύτερος ο Γιαν. Αδαμόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) με ποσοστό 19,92%. Έτσι, οι δικηγόροι της Αθήνας καλούνται ξανά στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011 και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, προκειμένου να αναδείξουν νέο πρόεδρο για την επόμενη τριετία, μεταξύ των δυο υποψηφίων.

Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ....

Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ είναι σήμερα 65-66 χρονώ. Από νέος πρασινοφρουρός, εξ ου και το παρανόμι, αλλά με νου και γνώση.

Δεν σπατάλησε τις δυνάμεις του, εκεί στη δεκαετία '75-'85, όπως εμείς οι υπόλοιποι στις αφισσοκολλήσεις, τα αμφιθέατρα και τις στρατολογήσεις, πιο μπασμένος στην πιάτσα ο Μήτσος, εργατόπαιδο άλλωστε, έχτιζε μεθοδικά τα «κονέ του»!

Κόλλαγε πού και πού και καμμιά αφίσσα για να 'χει μούτρα να δει τον Λαλιώτη, τσακωνόταν και με τους Κνίτες για να 'χει να το λέει, αλλά κυρίως ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ήτανε «κώλος (όπως απεδείχθη) και βρακί» με τους τοπάρχες του ΠΑΣΟΚ καθώς και «σταθερή βάση» για τους «πρωτοκλασσάτους» του κινήματος, καταπώς είχαν ήδη αρχίσει να αποκαλούνται τα ανώτερα στελέχη της πράσινης ανάπτυξης (του κόμματος)... Με όλα αυτά, όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ήταν απ' τους πρώτους που διορίσθηκαν σε κρατική Βιομηχανία -κάργα φέρελπι εκείνη την εποχή για την οικονομία.

Ο Μήτσος έπιασε δουλειά εργάτης, δαγκωτό ΠΑΣΚΕ και, βεβαίως, συνέχισε τον χαβά του με τα «κονέ».

Από εργατομικροαστική οικογένεια του Βύρωνα ο Μητσάρας, είχε ο πατέρας του μια ταβέρνα, άρχισε ο Μήτσος να δουλεύει ο ίδιος το μαγαζί - να ξεκουραστεί κι ο γέρος, δούλευε έως αργά τη νύχτα, πήγαινε το πρωί στην κρατική Βιομηχανία για... ύπνο! Ω, ναι! κανόνισε με τα κονέ του ο δουλευταράς μας να σκάει μύτη το πρωί, να χτυπάει κάρτα, 6.15', κι ύστερα να την πέφτει σε μια κόζι γωνίτσα έως τις 12.00.

Στις 12.00 ξύπνημα και φρέσκος φρέσκος καφεδάκι με τα άλλα τα παιδιά, εκτιμήσεις πώς πάει το «κίνημα» και, πάνω απ' όλα, κονέ! Κατά τις 2.00 χτύπαγε κάρτα ο Μήτσος μια βόλτα απ' το κόμμα και τους μεγάλους, σπίτι, φαγάκι κι ύστερα δουλειά στο ταβερνάκι.

Αρχισε να φτιάχνεται οικονομικώς ο Μήτσος, και κοινωνικώς; παράγων! Διόρισε κι ένα ανηψάκι του (κι αργότερα άλλο ένα) στην ίδια κρατική (την έρμη) Βιομηχανία, η οποία στο μεταξύ είχε αρχίσει να πηγαίνει κατά διαβόλου.

Οχι λόγω Μήτσου μόνον, αλλά και λόγω ανωτέρας βίας, ήγουν προς χάριν των ιδιωτών αντιπροσώπων που έφερναν στη χώρα προϊόντα σαν αυτά που παρήγαγε η εγχώρια παραγωγή.

Επί Μητσοτάκη ο Μήτσος απολύθηκε. Αποζημιώθηκε -δεν είχε ακόμα τότε περικόψει τις αποζημιώσεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά η απόλυση, απόλυση!

Ανέβηκε ο δικός μας στα κάγκελα και μαζί του κι εμείς, κνίτες, πρώην ρηγάδες, καλοκάγαθοι ΠΑΣΟΚΟΙ, αναρχικοί, όλοι για του Μήτσου το ψωμί -κάναμε όλοι το σωστό, έπεσε ο Μητσοτάκης, επαναπροσελήφθη ο Μήτσος (πήρε κι αύξηση), ψυχορραγούσε η βιομηχανία, ούτε για ύπνο δεν πήγαινε πλέον σε δαύτην ο Μητσάρας, άλλος τού χτύπαγε την κάρτα, βελτίωσε τα «κονέ» του, έγινε εκσυγχρονιστής, είχε και τις πληροφορίες του -έσπρωξε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο σε κάτι μετοχές ΕΠΕΡΑ, βγήκε εγκαίρως με τα λεφτά του δεκαπλασιασμένα, έκλεισε την ταβέρνα του γέρου του, άνοιξε ρεστοράν, πήρε και σπίτι απ' την Εργατική Κατοικία -παρ' ότι η οικογένεια είχε σπίτι, απ' τα παλιά μάλιστα του Βύρωνα, όμως «κονέ» ο Μήτσος, κάπως τα μπουρδούκλωσε, κάπως τα βόλεψε, άλλωστε πανταχού υπάρχοντες οι «σύντροφοι», ο Μήτσος, όχι μόνον πήρε σπίτι τζαμπέ, αλλά και ουδέποτε κατέβαλε το γλίσχρο τίμημα που του αναλογούσε γι' αυτήν την παροχή -«άσ' τους να κουρεύονται»...

Καπάκι ιδιωτικοποιείται η βιομηχανία που (δεν) δούλευε ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ τα 33 συναπτά έτη που πήγαινε εκεί για ύπνο, και βρίσκεται ο Μητσάρας συνταξιούχος με 2.500 ευρουδάκια σύνταξη στην τσέπη, βρέξει-χιονίσει.

Σήμερα ο Μήτσος ο πρώην πρασινοφρουρός είναι πρώην εκσυγχρονιστής, φανατίλα με τον Γιωργάκη, κάτοχος Μη-Κυβερνητικής-Οργάνωσης, γνωστός ιδιοκτήτης γευσιγνωστικού εστιατορίου και κονομημένος.

Οταν μεθάει βρίζει τον λαό, οι κοπρίτες, μαζί τα φάγαμε, του φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, σιχτιρίζει την Αριστερά που δεν έχει προτάσεις για τίποτα, ο γιος του δεν θέλει ούτε να τον δει και οι περισσότεροι απ' όσους αντάμωσε στη ζωή του λένε γι' αυτόν: «χέσ' τον τον μαλάκα».

Νομίζω ότι και η Ελλάς ευγνωμονούσα αυτό το επίγραμμα θα χαράξει επιτύμβιο στον τάφο του Μήτσου: «Χέσ' τον τον Μαλάκα»...

citypress-gr.blogspot.com
http://www.avgi.gr/images/photoarchive/2004/8/28/bitblt-458xNone-9cab1a451fca9957cc387a565a6b11110d2e4f86/1093694911-00543_high.jpg Στις 8 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για το δηλωθέν τροχαίο το 2004

Κενές παρέμειναν και σήμερα οι θέσεις των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου (στη φώτο του βλέπετε να ποζάρουν με τα μαιμού μετάλλια που κέρδισαν για την μαιμού Ελλάδα του κ. Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ) στην δίκη για το δηλωθέν τροχαίο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με συγκατηγορούμενους τον προπονητή Χρήστο Τζέκο και επτά γιατρούς του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Οι δύο αθλητές, παρά την δεύτερη εντολή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στη δίκη, δεν προσήλθαν ούτε σήμερα στο δικαστήριο. Δια των συνηγόρων της η Κατερίνα Θάνου γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι θα προσέλθει για να απολογηθεί, ενώ ο Κώστας Κεντέρης ότι σοβαροί λόγοι υγείας της συζύγου του τον υποχρεώνουν να βρίσκεται εκτός Ελλάδας, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων με αυτές δύο νευροχειρουργών που κατέθεσαν για τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους από το ΚΑΤ. Οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ορθώς κρατήθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο οι δύο αθλητές, αφού, όπως είπαν, ακόμη και σε περιπτώσεις ασυμπτωματικών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενδείκνυται προληπτική νοσηλεία των ασθενών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Μαρτίου, οπότε, και αφού αναγνωστούν τα έγγραφα της υπόθεσης, ενδέχεται η διαδικασία να προχωρήσει στο τελικό στάδιο, των απολογιών των κατηγορουμένων.

Ρε Μαγκριώτη, πλάκα με κάνεις; Το κόστος συντήρησης της καινούργιας Εγνατίας είναι 6 εκ. το μήνα;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwRugORjOq8uzAIO5xRaFh8PruKdnGgqocLT62yHNRcA3XhWK8RcuBAyDq9cNfrpU2wO02c-pr-S-2-CdkFfZYvi3tUy0gVO_kh5T0zIcyx-qhGGIRlxo0fnT0IsJy81HRs8nBDl47kFU/s320/%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A3.jpgΜιλώντας σε ημερίδα για τους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσουν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί, είπε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε 60 - 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και είναι ανάγκη το ποσό αυτό να εξευρεθεί από τα διόδια».

Θα μας τρελάνεις ρε Μαγκριώτη;
70 εκ. το χρόνο;
6 εκ. Ευρώ το μήνα για 650 χλμ δρόμο;


9.000 ευρώ κόστος συντήρησης για κάθε χλμ δρόμου που κατασκευάστηκε πριν από 3-4 χρόνια;

Ρε πλάκα με κάνεις;

ΥΓ. Το μουστάκι σου πήγαινε καλύτερα... έδειχνες πιο ΠΑΣΟΚος ρε παιδί μου...

Νέα σφαλιάρα Ρεν σε ΓΑΠ: Μείωση επιτοκίου του δανείου μόνο στα πλαίσια ολοκληρωμένης λύσης μηχανισμού στήριξης

http://i.ytimg.com/vi/lI1CqN6kSYI/0.jpgΓράψαμε πριν μερικές μέρες κατά την επίσκεψη του ΓΑΠ στο Βερολίνο, για τη σφαλιάρα που του έριξε η Μέρκελ λέγοντάς του ότι η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου θα συμπεριληφθεί στο πακέτο λύσης που προωθεί για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Ο παλικαράς της φακής ΓΑΠ, που τον Νοέμβριο "είχε ανέβει στα κάγκελα εναντίον της", όπως έγραφαν οι φυλλάδες του, στεκόταν δίπλα και άκουγε χωρίς να βγάλει άχνα μιας και έπιασε το υπονοούμενο της Μέρκελ (στη φώτο τη βλέπετε να δείχνει στον ΓΑΠ τι είναι διατεθειμένη να του δώσει τσάμπα):

"Στήριξε τις λύσεις που προωθώ για να σου επιμηκύνω το χρόνο αποπληρωμής και να κάνεις τον μάγκα στους χαχόλους του Έλληνες".

Σήμερα τα ίδια είπε και ο Όλι Ρεν μιλώντας για την Ιρλανδία, ο νέος Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα ζητήσει μείωση του επιτοκίου. Ερωτηθείς λοιπόν για την Ιρλανδία είπε ότι το θέμα των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων.

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/merkel_gap9-458x315.jpgΆρα και ο Ρεν συμφωνεί εμμέσως με την Μέρκελ (στη φώτο τη βλέπετε να περπατάει μπροστά και ο Γιωργάκης από πίσω της) ότι δεν είναι καθόλου δεδομένο αυτό που οι ΠΑΣΟΚοι μας παρουσίαζαν σαν τετελεσμένο γεγονός προκειμένου να μειώσουν τις αντιδράσεις τον Νοέμβριο ότι η Ιρλανδία μετά από στοιχειώδη διαπραγμάτευση πήρε δάνειο διάρκειας 7 ετών ενώ εμείς είχαμε πάρει διάρκειας 3 ετών μιας και κατεβάσαμε τα βρακιά...

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Όλι Ρεν παρουσιάζοντας σήμερα από τις Βρυξέλλες τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε επίσης πως είναι λογικό να αναμένεται πτώση των "σπρεντς" των χωρών του ευρώ μέσα στο 2011.

Ερωτηθείς τέλος σε ποια επίπεδα εκτιμά η Επιτροπή ότι θα κινηθούν το 2011 οι τιμές του πετρελαίου προσδιόρισε τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Π. Καμμένος: Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι, όπως ο ακρίτας στο Αγαθονήσι, λόγω ακτοπλοϊκού αποκλεισμού;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBXaQnhNC99n4aL34uwvRLQR2YpGayXc6DQ8kMB4gRH_BLfqyNTmBIrNacMk6pCPy-_IKXvChWLgR7cUw8SJ1TCvEsRF_XEEIz0_uykL8WxkRtb5K94H_sTEpCIxtHzuGqYjKDHI-0gTg/s1600/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%BA.jpgΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό κο Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα : Θάνατος ακρίτα μας από τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Αγαθονησίου

Δυστυχώς , όπως είχα έγκαιρα προειδοποιήσει με παρέμβασή μου στη Βουλή, με την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα επακολουθούσε η πλήρης διάλυση και εγκατάλειψη των νησιών μας και πιθανόν να θρηνούσαμε και ανθρώπινες ζωές.

Επί δέκα μέρες το ακριτικό Αγαθονήσι και οι κάτοικοί του είναι αποκλεισμένοι ,διότι τα πλοία Κάλυμνος και Άννα Express, που έκαναν τη γραμμή, βρίσκονται ταυτόχρονα και τα δύο για την ετήσια καθιερωμένη επιθεώρηση. Ο αποκλεισμός αυτός, όπως καταγγέλλει και ο Δήμαρχος κος Κόττορος Ευάγγελος έχει δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στον ανεφοδιασμό αλλά και στην υγεία των κατοίκων. Σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε φάρμακα , ούτε τρόφιμα.

Αποκορύφωση είναι ο τραγικός θάνατος 55χρονου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ από έμφραγμα , λόγω του ότι παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών ήταν αδύνατη η μεταφορά του λόγω της έλλειψης ακτοπλοϊκού μέσου. Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι στις 2 Μαΐου 2009 δήλωσε : "Είμαστε εδώ στο Αγαθονήσι , για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους αλλά και να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η πολιτεία, η Κυβέρνηση να φυγομαχεί μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος...ας έρθουν όλοι εδώ για να διαπιστώσουν πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες υγείας, παιδείας αλλά και των συγκοινωνιών που θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας...δεσμεύομαι για την ύπαρξη ενός πλοίου κάθε μέρα στο νησί"

Όχι μόνο δεν εγγυηθήκατε τα ήδη κεκτημένα των νησιών μας αλλά υποβαθμίσατε τις συνθήκες ζωής των ακριτών μας. Η μνημονιακή πολιτική έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό εφιάλτη που έχει καταστρέψει τις ζωές και τα όνειρα των περήφανων απομονωμένων νησιωτών μας.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:

1. Ποιά μέτρα θα λάβετε έτσι ώστε να αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός του Αγαθονησίου προτού θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές;

2. Είναι σαφές ότι η κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα τόσο στη ναυτιλία όσο και στη νησιωτικότητα. Προτίθεστε στην αναγνώριση ενός τραγικού πολιτικού σφάλματος και στην αποκατάστασή του;

1 Μαρτίου 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

Πάνος Καμμένος

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας τί θα γίνει με τα επικουρικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων;

Αναβρασμός και έντονη ανησυχία διακατέχουν τα στελέχη των Ε.Δ. από τη βάσιμη φημολογία αλλά και από τις συνεχείς διαρροές στο Τύπο αναφορικά με την προοπτική και το μέλλον των επικουρικών τους Ταμείων Μ.Τ.Σ.-Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α. Θεωρείται βέβαιη η συγχώνευσή τους και η περαιτέρω υπαγωγή-ένταξή τους στις γενικότερες ρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας (κ. Κουτρουμάνος) για όλα τα επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των μερισμάτων έως και 5%, την φτωχοποίηση της κοινωνίας των μερισματούχων (συνταξιούχων) των Ε.Δ.

Η συγκεκριμένη μείωση θα επιφέρει αντίστοιχη μείωση και στο ΒΟΕΑ, δηλαδή στη «προικοδότηση» των παιδιών των στελεχών των Ε.Δ. Η απαξίωση και η ισοπέδωση της προσφοράς του ρόλου και της αποστολής τους σ’ όλο το μεγαλείο. Κύριε Βενιζέλε έχετε εκχωρήσει τη διοικητική μέριμνα του προσωπικού σας στον Υπουργό Εργασίας; Ενδιαφέρεσθε για το μέλλον των στελεχών σας; Ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας. Είναι βάσιμα ή αβάσιμα όλα αυτά;

Τα στελέχη των Ε.Δ δεν είναι άψυχοι αριθμοί. Τα πάντα εξαρτώνται από το ηθικό και την ψυχολογία τους. Γνωρίζετε σε τί επίπεδο ευρίσκονται αυτά εδώ και αρκετό καιρό; Έχετε αντιληφθεί ότι καθημερινό θέμα συζητήσεων είναι το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Πάρτε θέση άμεσα και έγκαιρα κύριε Βενιζέλε.

Οι ηγεσίες (Αρχηγοί) των όπλων αυτή την ώρα έχουν ραντεβού με την Ιστορία και οφείλουν να προασπίσουν τα στελέχη τους. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντί τους. Ή θα καταγραφούν στο πάνθεα ή θα χαθούν στο βούρκο της ασημαντότητας και της "προδοσίας". Παράλληλα εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό αντισταθείτε, αντιδράστε ο καθένας με τον τρόπο του διαφυλάττοντας όμως το κύρος και το θεσμό των Όπλων σας.

Ειδικά οι Ενώσεις των Αποστράτων έχουν χρέος να ξεσηκωθούν, να πιέσουν ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων και να προτάξουν το συλλογικό καλό και το εθνικό τους καθήκον. Να μην αφήσουν να περάσουν σχέδια εξαθλίωσης και να καταστούν επαίτες και πληβείοι της ελληνικής κοινωνίας.

Το ρυάκι της απόγνωσης γίνεται ποτάμι και το ποτάμι χείμαρρος οργής, που θα σας συμπαρασύρει στο διάβα του και θα καταστρέψει ολοσχερώς την υστεροφημία σας κύριε Υπουργέ.

Η ευθύνη σας μεγάλη και το χρέος σας ανείπωτο. Και μην ξεχάσετε ποτέ: «Χρωστάμε σ’ αυτούς που ήρθαν, πέρασαν, θα περάσουν κριταί θα μας δικάσουν οι αγέννητοι νεκροί».

A. Π

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_3101.html

Μιχελάκης για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τις μετεκλογικές συνεργασίες, τα χρέη των κομμάτων και τις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ

"Χαιρόμαστε που ο κ. Πεταλωτής κατάλαβε επιτέλους πως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία διαρρέει η κυβέρνηση και μετά τα διαψεύδει, κάνουν κακό στον τόπο", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ πως είναι αυτό που επαναφέρει τα σενάρια σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει πρόβλημα, λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του το θέμα των εκλογών. "Για να μην πουν κάποιοι ότι η ΝΔ φοβάται τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι, οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις από τις 7 Ιουλίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. "Αν μας είχαν ακούσει τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση, εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς", δήλωσε.

Η ΝΔ, εξάλλου, κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας το "ναι" του Γιώργου Καρατζαφέρη στο Μνημόνιο. Απαντώντας στα όσα είχε πει χθες ο κ. Καρατζαφέρης ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως "στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, η ΝΔ οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου. Η ΝΔ αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα. Θέλουμε να πείσουμε το λαό πως έχουμε την πρόταση εξόδου από την κρίση".

Ο κ. Μιχελάκης απέδωσε "παλινωδίες" στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας πως δεν είναι συνομιλητής της ΝΔ. "Επιμένετε για ένα πράγμα το οποίο για εμάς δεν υπάρχει", δήλωσε, προσθέτοντας πως "αν ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε το πρωί και είπε "άλφα" και μετά βγήκε και είπε "βήτα", τις παλινωδίες του θα τις κρίνει ο κόσμος, δεν θα τις σχολιάσω εγώ. Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ψήφισε το Μνημόνιο, ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι συνομιλητής μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, θέλοντας να κλείσει το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται "εκτός γραμμής" κάνοντας λόγο για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κινείται στην ίδια λογική, όπως όλα τα στελέχη. "Αυτή την ώρα κοιτάμε την κοινωνία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει πει κάτι το διαφορετικό. Όλα τα στελέχη λένε ότι αυτή τη στιγμή εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία για να την πείσουμε ότι το πρόγραμμά μας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε.

Ρύθμιση χρεών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τις επόμενες μέρες η ΝΔ θα παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική της κατάσταση, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να προχωρά σε ρύθμιση χρεών για τα δύο μεγάλα κόμματα. "Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα έξοδα που υπήρχαν. Γίνονται πλέον μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε χρήματα από πολλούς, να ενισχυθεί το κόμμα από πολλούς φίλους", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης

Για τις απολύσεις στην Cosmote

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην Cosmote ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος τονίζει πως οι απολύσεις στην εταιρία δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση της Cosmote, η οποία, όπως λέει, έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, πως συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.

"Η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος επισημαίνει πως με αυτή την κίνηση εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά. "Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νορβηγία: Το WikiLeaks και η "αραβική άνοιξη" διεκδικούν το Νομπέλ Ειρήνης 2011

Προσωπικότητες της "αραβικής άνοιξης", το WikiLeaks, οι "πατέρες" του διαδικτύου και η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκαταλέγονται στις 241 υποψηφιότητες --νέος αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του θεσμού-- για το Νομπέλ Ειρήνης του 2011.

Ο οριστικός αριθμός των υποψηφιοτήτων είναι 241, εκ των οποίων 53 οργανώσεις", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νομπέλ Γκέιρ Λούντεσταντ.

Ο προηγούμενος αριθμός ρεκόρ ήταν πέρυσι, με 237 υποψηφιότητες.

Ο κατάλογος των διεκδικητών του βραβείου δεν ανακοινώνεται, είπε ο Λούντεσταντ σημειώνοντας ότι οι φετινές υποψηφιότητες επηρεάστηκαν από τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

"Λάβαμε αρκετές προτάσεις που αντανακλούν την κατάσταση που παρατηρούμε" στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη ιδιαιτέρως, είπε.

Χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο --κοινοβουλευτικοί και υπουργοί, προηγούμενοι βραβευθέντες, μέλη ορισμένων διεθνών οργανισμών, καθηγητές πανεπιστημίου -- μπορούν να προτείνουν έναν υποψήφιο, με τελευταία προθεσμία για την αποστολή των προτάσεων την 1η Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή Νομπέλ συνιστά σε όσους καταθέτουν υποψηφιότητες να μην αποκαλύπτουν εκ προοιμίου τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες γι΄αυτό, γεγονός που επιτρέπει τη φημολογία πριν από την ανακοίνωσή της βράβευσης στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο νορβηγός βουλευτής Σνόρε Βάλεν ανακοίνωσε ότι πρότεινε το WikiLeaks για το Νομπέλ εκτιμώντας ότι ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ και είχε ειδικότητα στη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών επέτρεψε να γίνουν αποκαλύψεις για "διαφθορά, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια".

Η ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial και ένα ηγετικό της στέλεχος, η Σβετλάνα Γκανούσκινα, είναι επίσης υποψήφιες για την προστασία των ελευθεριών στη Ρωσία.

Μεταξύ των υποψηφίων επίσης είναι οι τρεις άνδρες που αποκαλούνται "οι πατέρες" του Διαδικτύου, οι Αμερικανοί Λάρι Ρόμπερτς και Βιντ Σερφ και ο Βρετανός Τιμ Μπέρνερς-Λι.

Η εφεύρεσή τους επέτρεψε να αναδειχθούν ιστότοποι όπως το Twitter και το Facebook που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην "αραβική άνοιξη".

Άλλες γνωστές υποψηφιότητες είναι η ΕΕ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ και ο κουβανός διαφωνών Οσβάλδο Πάγια Σαρντίνας.

Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Το βραβείο απονέμεται κατά παράδοση στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του θεσμού, του σουηδού εφευρέτη της δυναμίτιδας Άλφρεντ Νομπέλ.

Πέρυσι η Επιτροπή Νομπέλ που αποτελείται από πέντε μέλη τα οποία ορίζει το νορβηγικό κοινοβούλιο, προκάλεσε την μήνιν του Πεκίνου βραβεύοντας τον φυλακισμένο κινέζο αντικαθεστωτικό Λιού Σιαομπό.

Στα 700 εκτιμά τα πρατήρια με "πειραγμένες" αντλίες η Ομοσπονδία Πρατηριούχων

http://news247.gr/mostcommented/article190384.ece/ALTERNATES/w620/Antlia+venzinis.jpgΣε απόλυτα μεγέθη η έρευνα του Πολυτεχνείου για τα πρατήρια με "πειραγμένες" αντλίες καταδεικνύει ότι 700 πρατήρια ανά την Ελλάδα, σε σύνολο 7.000, διαθέτουν τέτοιους μηχανισμούς, που κλέβουν τους καταναλωτές, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων σε σημερινή ανακοίνωση, με την οποία ζητά επίσης να δοθεί η έρευνα στη δημοσιότητα προκειμένου να πληροφορηθεί υπεύθυνα η κοινή γνώμη και ο κλάδος για το περιεχόμενό της και να αποδοθούν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ακόμη ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες της για την έξαρση των κλοπών καυσίμου από τους καταναλωτές με χρήση των παράνομων μηχανισμών που αλλοιώνουν τις ενδείξεις των αντλιών. Ζητά επίσης από την Πολιτεία "να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους βενζινοπώλες που παρανομούν και τα κυκλώματα που τροφοδοτούν την αγορά με την τεχνολογία της καταδολίευσης των αντλιών" υποστηρίζοντας ότι η ανακάλυψη ενός πρατηρίου δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

"Η κατάσταση κατά την οποία οι μεν βενζινοπώλες υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό, οι δε καταναλωτές πέρα από την καταιγίδα των αυξήσεων στους φόρους πληρώνουν και "καπέλα" στις τιμές, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο", καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

Μοιράζει λεφτά στους νταβατζήδες των διοδίων ο Μαγκριώτης: Από μείωση των εσόδων του κράτους θα προκύψουν οι μειώσεις διοδίων!!!

Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, αφού τους μπήκε το αγγούρι στον κώλ... , δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Όπως διευκρίνισε, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα. Θα υπάρξουν επίσης διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Λογικό σιγά μην τολμούσε να βάλει χέρι στους νταβατζήδες των διοδίων ο Γιαννάκης. Απ΄ότι βλέπετε τους κάνει άλλη μια εξυπηρέτηση διασφαλίζοντάς τους ότι παρά τη μείωση θα συνεχίσουν να παίρνουν ότι έπαιρναν και το Κράτος θα επωμισθεί το κόστος της μείωσης.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ας βγουν να πουν ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για τη χρηματοδότηση των έργων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στα δύσκολα κρύβεται.

Αναφερόμενος στο ευρωομόλογο για τα έργα, είπε ότι είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που και η Ελλάδα υιοθετεί.

Ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά.

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής τους. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί που κατασκευάζει η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο". Οι συγκεκριμένες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το υπουργείο Υποδομών.

"Καθίζηση" 19,2%, στο λιανεμπόριο το Δεκέμβριο 2010, έναντι του 2009 που είχαμε φόρα απ' τον Καραμανλή

http://www.skai.gr/files/temp/E27ABB1CA66919DB1B62F5AC39DE642B.jpgΣημαντική πτώση, κατά 19,2%, σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων) στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2010 ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 6,2%.

Η πτώση κατά 19,2% οφείλεται κυρίως στη μείωση των πωλήσεων στα, Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (-34,6%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-20,7%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (-16,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (-9,5%).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, σημείωσε μείωση 19,2% έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2009, σημείωσε μείωση 13,2% έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Να αποκαλύψει τις "πραγματικές της προθέσεις" απέναντι στη χώρα του κάλεσε την ΕΕ ο Ερντογάν

http://gdailynews.files.wordpress.com/2011/02/sarkozi-474x328.jpg?w=474&h=328Να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της χώρας του για ένταξη στους κόλπους της, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

"Εάν δεν θέλετε να βάλετε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε πείτε το καθαρά και ανοιχτά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ο ένας στον άλλο", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας για μια "προνομιακή εταιρική σχέση" μεταξύ της Ένωσης και της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν απέρριψε εκ νέου την προοπτική απόδοσης κάποιου άλλου καθεστώτος στη χώρα του πλην αυτό του πλήρους μέλους.

"Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Τουρκία ζήτησε την ένταξή της στο 1959 και δεν είναι δίκαιο να βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια τέτοια πρόταση", είπε χαρακτηριστικά.

Ξεφτιλίζει το θεσμό ο Τατούλης: Ούτε χθες βγήκε "Συμπαρασ΄τατης" καθώς επιμένει στον Μπουλούκο

http://dikaiopress.gr/wp-content/uploads/2011/02/banner.jpgΤα “παιδία παίζει” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Για εμπεγμό του θεσμού μιλάνε οι Πελοποννήσιοι…
Δεν προλαβαίνει να μετράει ήττες ο Μπουλούκος, το πουλέν του Τατούλη και του Ζαφειρόπουλου, μετά τον Δικηγορικό Σ. Αθηνών έφαγε και την ήττα στην Περιφέρεια...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1Oi4umpbNJM-DNsP3wB0Mh-TcQojmKqarSc_PIr6CXppN_m77k_q7Sb_HsO2uw1kNIFViH37pxOaLBvt_mZLdRgavl1YlNI2clFtR8LeBa4mQiwa4bm4Jlk4OcNdQ8rE2J0ALjl_LsPs/s1600/%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%CE%A3+%CE%A5%CE%A0%CE%9D%CE%9F%CE%A3.jpgΓια 4η συνεχή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη λόγω της επιμονής του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο πρόσωπο του Γ. Μπουλούκου.

Η υπόθεση πλέον έχει εξελιχθεί σε κωμωδία, με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάθε φορά στην πρώτη ψηφοφορία της συνεδρίασης όλο και κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στέλνουν μήνυμα δυσφορίας. Σε δυσχερή θέση βρίσκονται πλέον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τατούλης τους σέρνει πίσω από τις προσωπικές του επιλογές ευτελίζοντας το νέο θεσμό.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία χθες υποψήφιοι ήταν ο δικηγόρος Γ. Μπουλούκος που πήρε 28 ψήφους, ο δημοσιογράφος Χαρ. Βραχνός (8 ψήφοι), ο τ. διευθυντής της Περιφέρειας Παν. Μπαζίγος (5 ψήφοι), ο δικηγόρος Γ. Τσόγκας (4 ψήφοι) ενώ βρέθηκαν και 4 λευκά ψηφοδέλτια. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλ. Κανελλάκης και Ν. Βραχνός, πράγμα που σημαίνει ότι 2 τουλάχιστον σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ακολούθησαν τη γραμμή Τατούλη.

Ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία κατά την οποία ο Γ. Μπουλούκος πήρε 31 ψήφους (η μια προέρχεται από τη μειοψηφία), ο Χαρ. Βραχνός 10 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά από 4 συνεδριάσεις και 8 άκαρπες ψηφοφορίες, το σίριαλ συνεχίζεται με άγνωστο τέλος.

www.report24.gr

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Καντάφι πραγματοποίησε δύο δρομολόγια από την Τρίπολη στη Λευκορωσία

http://www.wenet.gr/wp-content/uploads/2010/06/Kantafi-Papandreou-mnhmonio-synergasias.JPGΤο ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Καντάφι εθεάθη στη Λευκορωσία υποδηλώνει πως η χώρα αυτή μπορεί να είναι ένας πιθανός προορισμός για τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του λίβυου ηγέτη, εκτιμά ερευνητής του σουηδικού ινστιτούτο Sipri.

"Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι τις τελευταίες επτά ημέρες το ιδιωτικό αεροπλάνο του Καντάφι πραγματοποίησε τουλάχιστον δύο πτήσεις από την Τρίπολη στη Λευκορωσία", δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ο Χιου Γκρίφιθς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Λευκορωσία, εκτός από ένα ασφαλές καταφύγιο για τους στενότερους συνεργάτες του Καντάφι, είναι πιθανό να προμηθεύει και όπλα στη Λιβύη.

Το SIPRI τονίζει πως διαθέτει πληροφορίες για τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία από "πολλές διαφορετικές πηγές" στους κόλπους του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Λιβύη αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό διακίνησης όπλων προς άλλες αφρικανικές χώρες. Μετά την λαϊκή εξέγερση εναντίον του Καντάφι, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα όπλα αυτά να μένουν στη Λιβύη.

Οι αποστολές όπλων στη Λιβύη ήταν νόμιμες μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την επιβολή εμπάργκο όπλων στη χώρα, επισημαίνει ο Γκρίφιθς.

Η τελευταία αποστολή όπλων στις 15 Φεβρουαρίου έγινε με αεροσκάφος που μπορούσε να μεταφέρει ως και 40 τόνους μικρών όπλων και πυρομαχικών, υπογράμμισε ο ίδιος.

Γερμανία: Παραιτείται ο υπ. Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ

http://www.morgenpost.de/multimedia/archive/00357/sei_CC_Guttenberg_B_357081b.jpgΟ υπ. Άμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την παραίτησή του.

Την αίτηση παραίτησής του υπέβαλλε ήδη στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild και του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD.

Ο κ. Γκούτενμπεργκ, δημοφιλής πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής εξαιτίας λογοκλοπής κατά τη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

50 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλ εξελέγησαν στον πρώτο γύρο: ΝΔ 20 - ΠΑΣΟΚ 13

ΣΥΝΟΛΟ Δικηγορικών Συλλόγων 63 (ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ)

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ από Α' γύρο 50
ΣΤΟ Β' γύρο πάνε 12 Σύλλογοι

ΝΔ 20
ΠΑΣΟΚ 13
Οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι ή αδιευκρίνιστη στήριξη.

Δείτε αναλυτικά όλα τ΄αποτελέσματα:

ΑΘΗΝΩΝ ΒΕΡΒΕΣΟΣ
Χ 25,95 ΠΑΣΟΚ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Χ 19,84 ΝΔ
ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΣΤ. Χ

ΠΑΣΟΚ
ΑΙΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Π. Χ
100 ΝΔ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΥΦΑΝΤΗΣ Λ. Χ
50,98 ΑΝΕΞ. ΝΔ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΤΙΝΑΣ Κ. Χ
58,43 ΣΥΝ
ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥΛΗΣ Ν. Χ
67,61 ΠΑΣΟΚ
ΑΜΦΙΣΣΑ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ Γ. Χ
100 ΝΔ
ΑΡΤΑΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Δ. Χ
54,7 ΣΥΝ
ΒΕΡΟΙΑΣ ΖΥΓΟΥΛΙΑΝΟΣ Δ.
Χ 33,58

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
Χ 26,2
ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗΣ Α. Χ
78,03 ΝΔ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΞΥΝΙΔΗΣ ΑΘ. Χ
100 ΝΔ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ Δ Χ
100 ΑΝΕΞ
ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΗΤΣΑΚΟΣ Γ. Χ
100 ΝΔ
ΔΡΑΜΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Θ. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΕΤΣΙΤΖΙΔΗΣ ΙΓΝ. Χ
52,34 ΠΑΣΟΚ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΚΑΡΙΛΑΣ Β. Χ
100 ΝΔ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΣΠ. Χ
53,73
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Β. Χ
66 ΑΝΕΞ.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ Κ. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΑΜΤΣΙΔΗΣ ΕΜΜ.
Χ 17,11 ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ Ν
Χ 15,95 ΝΔ
ΘΗΒΩΝ ΖΕΡΒΑΣ Κ. Χ
100 ΑΝΕΞ.
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΟΓΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Χ
56,52 ΠΑΣΟΚ
ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.
Χ 47,68

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Π.
Χ 27,48
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΟΥΡΗΣ Π. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΡΓΕΛΗΣ Κ. Χ
100 ΝΔ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΡΑΜΟΥΖΗΣ Γ. Χ
100 ΝΔ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΣΑΚΛΙΔΗΣ ΧΡ. Χ
59,49 ΝΔ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ Χ. Χ
56,23 ΝΔ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΒΑΡΔΗΣ Ι. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ Π. Χ
100 ΝΔ
ΚΙΛΙΚΙΣ ΑΡΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΗ Χ
100
ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΣΙΩΤΣΙΑΣ Β. Χ
62,37
ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.
Χ
ΠΑΣΟΚ

ΧΑΝΙΩΤΗΣ Α.
Χ
ΑΝΕΞ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕΚΛΟΣ Α.
Χ 50

ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ Κ.
Χ 50
ΚΩ ΑΒΡΙΘΗΣ Π. Χ
100 ΝΔ
ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΓΓΟΥΡΗΣ Π. Χ
78,28
ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Δ.
Χ 45,2 ΝΔ

ΣΑΜΑΡΑΣ Φ.
Χ 19,91 ΠΑΣΟΚ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ν. Χ
60,71
ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ Η.
Χ 31,91 ΑΝΕΞ

ΦΙΛΙΠΠΑ ΕΥΦΡ.
Χ 27,66 ΠΑΣΟΚ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Σ.
Χ 38,67

ΚΟΤΣΩΝΑΣ ΑΧ.
Χ 36
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ Ι. Χ
62,11
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΣ Δ.
Χ 36,76 ΝΔ

ΣΚΟΥΡΚΕΑΣ ΜΙΧ.
Χ 25 ΠΑΣΟΚ
ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ Χ
70,97
ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΖΑΣ Θ. Χ
63,94 ΠΑΣΟΚ
ΞΑΝΘΗΣ ΚΙΟΥΣΗ- ΣΙΟΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Χ
51,44
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΧΡ. Χ
70
ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΠΑΚΟΣ Ν.
Χ
ΠΑΣΟΚ

ΑΜΠΑΤΖΗΣ Θ.
Χ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ. Χ
100
ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ν. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΜΟΥΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥ.
Χ 39,84

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡ.
Χ 39,02
ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣ Γ. Χ
75,34 ΝΔ
ΡΟΔΟΥ ΣΑΡΡΗΣ Κ. Χ
65,24 ΝΔ
ΣΑΜΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Χ

ΝΔ
ΣΕΡΡΩΝ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Π. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ Σ. Χ
50,62 ΝΔ
ΣΥΡΟΥ ΠΑΓΙΔΑΣ Ν. Χ
65,88 ΠΑΣΟΚ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. Χ
83,2 ΝΔ
ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ Χ
61,26 ΝΔ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Δ. Χ
100 ΠΑΣΟΚ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΚΑΝΗΣ Λ. Χ
100 ΝΔ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ Γ Χ
65,25
ΧΑΝΙΩΝ *




ΧΙΟΥ ΤΣΟΥΡΔΟΣ Ι. Χ
65,26 ΑΝΕΞ. ΣΥΝ