07 Μαρτίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ με τα κεφάλαια που διαθέτει από την Τρόικα και τα έντοκα στηρίζει μέσω καταθέσεων τράπεζες με οριακή ρευστότητα

 Αποκάλυψη σοκ – Το ελληνικό δημόσιο με τα κεφάλαια  που διαθέτει από την Τρόικα και τα έντοκα στηρίζει μέσω καταθέσεων τράπεζες με οριακή ρευστότητα στο overnight…..Το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα το οποίο ενίοτε φθάνει σε οριακά επίπεδα.To ελληνικό δημόσιο διαθέτει μια πλεονάζουσα ρευστότητα που το 2010 έφθασε στα 8,5 με 9 δις ευρώ για να υποχωρήσει την τρέχουσα περίοδο στα 5 με 7 δις ευρώ. Η ρευστότητα αυτή προέρχεται από τις δόσεις του δανείου των 110 δις ευρώ καθώς και από τις δημοπρασίες εντόκων.



Μέρος των κεφαλαίων αυτών σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται σε τράπεζες υπό την μορφή της βραχυχρόνιας κατάθεσης με βασικό στόχο να στηρίξουν τράπεζες οι οποίες ορισμένες φορές βρίσκονται ή προσεγγίζουν οριακά επίπεδα ρευστότητας.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δηλαδή τις τελευταίες εβδομάδες το φαινόμενο στήριξης των τραπεζών έχει ενταθεί…

Το ελληνικό δημόσιο επίσημα δεν προβαίνει σε κανένα σχόλιο αλλά ανεπίσημα αναφέρει ότι αν χρήματα κατευθύνονται σε τράπεζες πολύ προσωρινά καθώς παγίως το δημόσιο καταθέτει χρήματα σε τράπεζες.

Το επιχείρημα αυτό είναι και αληθές και αληθοφανές.

Σε παλαιότερες περιόδους οι τράπεζες όντως δέχονταν καταθέσεις του δημοσίου με βασικό κίνητρο να πάρει το κράτος μια καλή απόδοση για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πάγια διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί...

Όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, έχουν μεταβληθεί άρδην και η κατάσταση στην οικονομία και στις τράπεζες έχει επιδεινωθεί.

Τα χρήματα που καταθέτει το ελληνικό δημόσιο στις τράπεζες όχι μεν σε όλες αλλά σε κάποιες εξ αυτών έχει ως βασικό στόχο να της στηρίξει σε ρευστότητα όταν βραχυχρόνια φθάνουν σε οριακά επίπεδα.

Αν π.χ. μια τράπεζα στο over night μείνει εκτεθειμένη έρχεται το κράτος και όλως τυχαίως προβαίνει σε κατάθεση σε αυτή την τράπεζα. Έτσι καλύπτεται το πρόβλημα και το δημόσιο στηρίζει το τραπεζικό σύστημα και το τραπεζικό σύστημα με αυτές τις ενέσεις ρευστότητας καταφέρνει και επιβιώνει…

Πάντως είναι πλέον γεγονός ότι η ρευστότητα αποτελεί ένα κομβικό μείζονος σημασίας πρόβλημα για τις τράπεζες.

Επίσης και μια άλλη παράμετρος υπάρχουν 2-3 τράπεζες στο σύστημα οι οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν βοηθήσει 2 άλλες τράπεζες στην διατραπεζική.
Η κατάσταση στην ρευστότητα των τραπεζών όσο ρόδινη και αν παρουσιάζεται είναι πολύ περίπλοκη υποχρεώνοντας έτσι το κράτος να παρεμβαίνει με αυτούς τους πλάγιους τρόπους για να διασώσει το σύστημα….

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Πρώτη η Μαρίνα λε Πεν σε μία ακόμη δημοσκόπηση

http://disciplineandanarchy.files.wordpress.com/2011/01/marine-le-pen.jpgΗ Μαρίνα λε Πεν έχει προβάδισμα στον α'γύρο των προεδρικών εκλογών, αποκλείοντας από τον β'γύρο τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας και σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας «Λε Παριζιέν».

Η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίνα λε Πεν θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2012, με 24% των ψήφων (+1 ως προς την προηγούμενη δημοσκόπηση), εάν αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (21%) και τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν (23%), όπως αναφέρεται σε μία νέα δημοσκόπηση, που παρουσιάζεται σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας "Λε Παριζιέν".
Πρόκειται για μία νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris interactive, μετά απ αυτήν του ίδιου ινστιτούτου, που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στο φύλλο της ίδιας εφημερίδας.
Ποτέ επί της 5ης γαλλικής δημοκρατίας, που ίδρυσε ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκολ, ένας υποψήφιος της άκρας δεξιάς δεν έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις ψήφου γιά τις προεδρικές εκλογές, ούτε εμφανιζόταν σε δημοσκόπηση η είσοδος του Ζαν- Μαρί λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του '02 (στον τελικό γύρο, περνούν οι 2 πρώτοι υποψήφιοι του πρώτου γύρου).
Η 42χρονη Μαρίνα λε Πεν αντικατέστησε τον πατέρα της Ζαν-Μαρί στην ηγεσία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο τον Ιανουάριο φέτος, αμέσως δε ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία γιά τις προεδρικές εκλογές του '12.
Εφόσον, λοιπόν, γίνουν τα πράγματα, όπως περιγράφονται στη νέα δημοσκόπηση, στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές η Μαρίνα λε Πεν θα περάσει στον τελικό γύρο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, αποκλείοντας όμως απ αυτόν τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί. Οπως, δηλαδή, συνέβη και το '02, όταν ο Ζαν-Μαρί λε Πεν είχε αποκλείσει από τον τελικό γύρο τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και, τελικά, είχε ηττηθεί από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.

HASAN BABA... Τούρκος συνταξιούχος

Υπάρχει Έλληνας συνταξιούχος να έχει τέτοιο κέφι έτσι όπως μας έχει κάνει ο ΓΑΠ;

Ο μπάρμπας χορεύει τον χορό APACI που κάνει θραύση στην Τουρκία του τελυταίους μήνες.
Προσέξτε ότι έχει δύο ΤιΒι. Η παλιά χρησιμεύει σαν ράφι. Στη μέση του βίντεο πετάει και τα παπούτσια :))


Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας-«Δέσμιοι» της κακοκαιρίας οι εκδρομείς

http://img.protothema.gr/937E6CD31C1B18A24670275D81516ECE.jpgΕντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα, δόθηκε μετά τις 8 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε όλο το εθνικό δίκτυο, κατά μήκος του νομού της Φθιώτιδας, έχουν εγκλωβίσει αρκετά οχήματα σε διάφορα σημεία, ενώ στα υπόλοιπα, οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται δεν ξεπερνούν τα 15 και 20 χιλιόμετρα.

Συγχρόνως, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε ακινητοποιημένα ΙΧ, σε διάφορα σημεία, εκχιονιστικά μηχανήματα, με συνέπεια να μην μπορούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Εξάλλου, διεκόπη η κυκλοφορία και των φορτηγών αυτοκινήτων από τη Λαμία προς την Αθήνα και από τη Λαμία προς τη Θεσσαλονίκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα φορτηγά που εκινούντο στο εθνικό δίκτυο σταθμεύουν στην πόλη της Λαμίας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μετριαστεί το βάρος της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο, για να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές λόγω της κακοκαιρίας.

Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ- ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης σε συνεργασία με τους επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των πρώην νομαρχιών (το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει μέχρι 30/6/2011 στην αρμοδιότητα της πρώην Περιφέρειας και νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης).

Από το πρωί μέχρι και αυτήν την ώρα όλα τα οχήματα - μηχανήματα της Περιφέρειας (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς, με αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας παρά την χιονόπτωση (εκτός της οδού Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, που έκλεισε από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους).

Μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα δεν υπάρχουν πλην του ορεινού οδικού δικτύου όπου σε ορισμένες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

H Νταλάρα μοιράζει λεφτά....!! Δεν πάνε καλά σε αυτό το υπουργείο! Δείτε γιατί δίνουνε χρήματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!

Είναι να τρελαίνεται κανείς! Εδώ λένε συνέχεια λεφτά δεν έχουμε είναι δύσκολοι καιροί κτλ κτλ και στο Υπουργείο Εργασίας η Υφυπουργός κ. Νταλάρα μοιράζει 65,000 ευρώ για... για πνευματική και σωματική καλλιέργεια των υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας!!!

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι είδους καλλιέργεια είναι αυτή ακριβώς?

Δείτε την Υπουργική απόφαση για να καταλάβετε πως τρώνε τα λεφτά του κόσμου!!





http://ta2tsakalia.blogspot.com/

''Αγριεύει'' ο καιρός

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Στην Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.


Ο καιρός ''έδειξε τα δόντια του'' ήδη στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Με προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων που κινούνται στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων.

Επίσης, χιονοπτώσεις παρατηρούνται στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι το Μαρτίνο.



Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κων/νο , και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.

Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά η χιονόπτωση γίνεται περισσότερο έντονη όσο περνάει η ώρα.

Mετατάξεις μαΐμού

Το βαθύ κράτος και οι ρουσφετολογικές μετατάξεις που είναι ουσιαστικά διορισμοί στο δημόσιο ζουν και βασιλεύουν. Τα "δικά μας παιδιά" που εργάζονται σε μια εταιρία του δημοσίου ονόματι ΠΑΕΠ ΑΕ( http://et.diavgeia.gov.gr/) μπαίνουν σφήνα και απο το παράθυρο στο δημόσιο και συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ.

Όλοι εμείς που με αξιοκρατικά κριτήρια κάναμε αιτήσεις να μεταταχθούμε συνειδητοποιούμε το μέγεθος της κοροϊδίας αλλά της κατάφορης αδικίας. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν θα είναι ασφαλώς το μοναδικό που μας θυμίζει τις πάλαι ποτέ εποχές της κλαδικής. Με το πρόσχημα των αναγκαστικών μετατάξεων διορίζουν κόσμο στο δημόσιο από εταιρίες που δημιούργησαν οι ίδιοι και με όχι τόσο γνωστό το έργο που επιτελούσαν οι εν λόγω εταιρίες. Και απο την άλλη μεριά άνθρωποι με προσόντα και γνώσεις αποκλείονται απο τις διαδικασίες έτσι απλά. Αν συμβαίνουν αυτά τι να περιμένει ο νέος άνθρωπος απο τούτη την χώρα.

Γ.Μ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Ειδικός Φρουρός που επιτέθηκε χθες σε διαιτητή

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ειδικός Φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (06-03-2011) κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικού τοπικού πρωταθλήματος που διεξαγόταν στο Νησέλι Αλεξάνδρειας Ημαθίας, μετά την αποβολή ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας, ο ανωτέρω Ειδικός Φρουρός μαζί με άλλον έναν ιδιώτη εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπράγησαν σε βάρος του διαιτητή του αγώνα και του επόπτη βοηθού του, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Ο Ειδικός Φρουρός και ο ιδιώτης συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητικής βίας.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες μετά και τη σημερινή υποβάθμιση της Moody's

Από τις τράπεζες όλες οι ανησυχίες εστιάζονται στην εγγυήσεις που έχουν καταθέσει στην ΕΚΤ-Ως γνωστό μετράει η υψηλότερη βαθμολογία άρα η Fitch και λόγω της παραμέτρου αυτής η Εθνική δεν επηρεάζεται... ....αν δεν ίσχυε αυτή η παράμετρος η επίδραση στην Εθνική θα ήταν 3-4 δισ ευρώ στις εγγυήσεις στην ΕΚΤ.
Άλλη τράπεζα διαθέτει 7 δις και επηρεάζεται αλλά είχε λάβει πρόνοιες ώστε να τις ανταλλάξει με άλλα assets στην ΕΚΤ.
Γενικώς όμως είναι γεγονός ότι η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες επιδεινώνεται μετά και τη σημερινή εξέλιξη

BankingNews.gr

Εκλογές ΔΣΑ...Οι δικηγόροι πετάνε «αετό» απέναντι στα μνημονιακά προβλήματα του κλάδου

Οι δικηγόροι μέσα από τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας μπορούν να στείλουν αντιμνημονιακό μήνυμα στην Κυβέρνηση με την μαζική συμμετοχή τους την Τρίτη και να καταψηφίσουν τις πολιτικές του μνημονίου μέσα στον ΔΣΑ.

Με την συμμετοχή της πρώτης ημέρας να μην ξεπερνάει τις 1800 ψήφους οι εκλογές για ανάδειξη του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα για τους υπόλοιπους 20.000 δικηγόρους της Αθήνας. Το κατώφλι του Συλλόγου πέρασαν την Κυριακή 6 Μαρτίου δηλαδή την πρώτη ημέρα της εκλογικής μάχης 1750 δικηγόροι ψηφίζοντας με γνώμονα το καλό του συλλόγου αλλά και την νέα προοπτική απέναντι στα προβλήματα που έχουν επέλθει από την σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Το μήνυμα από την πρώτη ημέρα ήταν πως μάλλον οι δικηγόροι δεν έχουν πάρει το μήνυμα και περιμένουν τα προβλήματα του κλάδου εκ θαύματος να λυθούν. Από την άλλη μεριά η περίοδος της αποκριάς και το κενό της Καθαρά Δευτέρας ίσως λειτουργήσει εφαλτικά στην συνείδηση του μαχόμενου δικηγόρου που αποζητά από τον σύλλογό του και το νέο πρόεδρο πρώτα από όλα να σταθεί αρωγός σε όλα τα προβλήματα και κατά δεύτερον να σταθεί αντιμνημονιακά απέναντι στην κυβέρνηση.

Η ενωτική και μαζική προσέλευση των δικηγόρων την Τρίτη θα δώσει τη νίκη απέναντι στις πολιτικές εκείνες που ευτέλίζουν τον κλάδο.

Οι υποψήφιοι είναι ο γαλάζιος Γιάννης Αδαμόπουλος και ο πράσινος Δημήτρης Βερβεσός

www.report24.gr

Με τον νέο γερμανό υπουργό εσωτερικών... οι Τούρκοι θα φτύσουν αίμα

Γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα ότι ο νέος υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Hans-Peter Friedrich, που προέρχεται από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) είχε δηλώσει το Οκτώβριο ότι «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία της οποίας ο πολιτισμός στηρίζεται στις ιουδαιοχριστιανικές παραδοσεις και στις ελληνορωμαϊκές αξίες». Το ίδιο επανέλαβε και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με αποτέλεσμα να "εξεγερθούν" οι Πράσινοι και οι ισλαμικές οργανώσεις της Γερμανίας.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύει το αριστερό "SPIEGEL", με τίτλο "Ο Υπουργός έχει δίκιο" καταδικάζεται η γνωστή και στην Ελλάδα τακτική των αριστερών να απαντούν με αφορισμούς και συνθήματα αντί επί της ουσίας, μιας και όσοι "απάντησαν" στον Γερμανό υπουργό, δεν αντέκρουσαν τη θέση του.

Σας μεταφέρω μόνο μια παράγραφο του άρθρου που μπορείτε να βρείτε εδώ:
Ο αρχηγός της τουρκικής κοινότητας κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα: Απειλεί. "Αν ο υπουργός εσωτερικών ψάχνει φασαρία, θα την έχει". Συμπέρασμα: Αν ξαναπείς ότι δεν είμαι ανεκτικός θα φας μπουνιά.

Κανένας δεν απάντησε επί της ουσίας. Το κοινό περιμένει με ενδιαφέρον να ακούσει που είναι το λάθος στη θέση του Υπουργού. Περιμένει να δει τις αποδείξεις ότι ο Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία.

Πρέπει να θεωρήσουμε την 12 Σεπτεμβρίου 1683 σαν μέρα έναρξης της υπέροχης φιλίας, όταν οι Τούρκοι εμφανίστηκαν μπροστά στη Βιέννη και οι χριστιανικές χώρες της Δύσης άρχισαν να τρέμουν; Ή την μόδα του καφέ την εποχή του Ροκοκό ή το παραμύθι του Μότσαρτ, "Απαγωγή απ' το Σεράι";

Ή μήπως μας έρχεται πιο συχνά στο μυαλό η εικόνα της μαντίλας που καλύπτει το πρόσωπο των γυναικών σε μεγαλουπόλεις της Τουρκίας, ή οι πύρινοι λόγοι των οπαδών της Σαρία στη Γερμανία, ή οι τουρκόφωνες περιοχές σε γερμανικές πόλεις όπως στο Ντούισμπουργκ και τα πολλά "πολιτιστικά" σωματεία που παρακολουθούνται από της Αρχή Προστασίας του Συντάγματος;

Ας το πούμε έτσι: Έχουμε μερικούς μουσουλμάνους φίλους. Παρόλα αυτά το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, δεν ανήκει στο ιστορικό-θρησκευτικό DNA μας, το οποίο, παρόλη την κριτική, συνεχίζει να είναι χριστιανικό.
Εννοείται ότι το άγχος τους είναι το ότι ο Υπ. Εσωτερικών είναι προϊστάμενος της Αρχής Προστασίας του Συντάγματος, το οποίο με τη σειρά του είναι αυτό που επιτρέπει ή απαγορεύει τη λειτουργία των ισλαμικών οργανώσεων που είναι καμουφλαρισμένες σαν πολιτιστικοί σύλλογοι...

Με τον νέο υπουργό... όλοι αυτοί θα φτύσουν αίμα

Αυξήθηκε το spread των ελληνικών ομολόγων μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s

Η απόφαση του οίκου Moody’s να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες - στο B1 από το Ba1 - έγινε βασική είδηση στα μεγάλα διεθνή οικονομικά πρακτορεία. Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι μετά από την ανακοίνωση του οίκου σημειώθηκε άνοδος του spread των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου κατά 4 μονάδες βάσης στις 901 μονάδες βάσης (9,01 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου και διαμορφώθηκε στα 1,3975 δολάρια, αφού προηγουμένως είχε φθάσει τα 1,40 δολάρια.

Το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας στην ανακοίνωση του οίκου Moody’s, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα σημεία της, τα οποία χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την απόφαση του οίκου και τονίζουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πιο αποτελεσματικής ρύθμισης των οίκων αξιολόγησης.

Κλειστή η γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Κλειστή για τα πλοία η διώρυγα της Κορίνθου.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Από τα Παλούκια για Σαλαμίνα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Στο μεταξύ αύριο πιθανότατα θα δοθεί στη κυκλοφορία των πλοίων η Διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατάπτωσης πρανών που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Βρετανία: Οι δοκιμές για την αξιοπιστία των τραπεζών ενδέχεται να περιλάβουν και μία νέα κατηγορία για τα ιδρύματα που μόλις πέρασαν τη "βάση"

Τα αποτελέσματα από τις νέες δοκιμές αντοχής των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών ενδέχεται να οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας ιεραρχικής κατηγορίας, που θα συγκεντρώνει τα ιδρύματα που έπιασαν τη "βάση", στα οποία θα μπορεί να επιβληθούν ορισμένοι περιορισμοί, τονίζει ο επικεφαλής της αρχής που έχει επιφορτισθεί με την εφαρμογή των δοκιμών.

Σε δηλώσεις του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, που δημοσιεύονται σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Επιτήρησης Τραπεζών (ΕΒΑ) Αντρέα Ένρια εκτιμά πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις στις προηγούμενες δοκιμές, οι οποίες είχαν επικριθεί ότι δεν ήσαν αρκούντως αυστηρές.

«Εκείνο που θα επιθυμούσα να συμβουλεύσω είναι όχι μόνον να υπάρχει ένα δυαδικό αποτέλεσμα <επιτυχία/αποτυχία> στις δοκιμές αυτές-και οι μόνες προϋποθέσεις να είναι εάν επιτύχετε δεν θα ληφθούν μέτρα και εάν αποτύχετε θα πρέπει να προβείτε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», τονίζει ο Ένρια.

«Καλό θα ήταν να λαμβάνονται πρόνοιες τόσο για τις τράπεζες που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις δοκιμές, όσο και γιε εκείνες που μόλις πέρασαν τη βάση, ή για εκείνες που παρουσιάζουν τομείς ανησυχίας», προσθέτει.

Σύμφωνα με τη Φ.Τ. οι 17 από τις 91 τράπεζες που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες δοκιμές θα μπορούσαν κάλλιστα να καταταχθούν σε αυτήν την κατηγορία και στην πλειονότητά τους πρόκειται για ισπανικές, γερμανικές και ιταλικές τράπεζες.

Μόνον επτά τράπεζες απέτυχαν στην τελευταία δοκιμασία, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο. Η αξιοπιστία των δοκιμασιών δοκιμάσθηκε ιδιαίτερα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το φθινόπωρο δύο ιρλανδικές τράπεζες, οι Allied Irish Banks (AIB) και Bank of Ireland, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε βοήθεια ενώ είχαν προηγουμένως επιτύχει στις δοκιμές για τη ρευστότητά τους που είχε οργανώσει η Αρχή.

Η ΕΒΑ πρόκειται να οργανώσει μία νέα έκδοση των δοκιμασιών για τον τραπεζικό τομέα, που η Ευρωπαίοι επιθυμούν να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη από τις δύο προηγούμενες. Έως τις 18 Μαρτίου θα πρέπει να έχει δημοσιεύσει τα ονόματα των τραπεζών που επέλεξε να υποστούν το ‘κρας τεστ’ και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα τον Ιούνιο

Νέα αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Καντάφι κατά της Ρας Λάνουφ

Αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά του Ρας Λάνουφ, στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπαραγωγό πόλη στα ανατολικά της Λιβύης, με τους αντικαθεστωτικούς που την ελέγχουν να κάνουν χρήση αντιαεροπορικών πυροβόλων έπειτα από έκρηξη που έγινε αισθητή και στην πόλη, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βρισκόταν σε σημείο ελέγχου σε μία από τις εξόδους της πόλης, άκουσε την έκρηξη και είδε καπνούς σε απόσταση δύο χλμ στα ανατολικά της πόλης, στην περιοχή της ερήμου.

Έξι στοιχεία πυροβολικού, που βρίσκονταν στο σημείο ελέγχου άρχισαν τότε να ρίχνουν προς τον ουρανό, με τους εξεγερμένους που τα χειρίζονταν να αρχίζουν να πηδούν ρυθμικά και να τραγουδούν.

Από την Παρασκευή, τα πολεμικά αεροσκάφη του Καντάφι έχουν πραγματοποιήσει δύο επιδρομές κατά του Ρας Λάνουφ, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων από την Παρασκευή, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Παπακωνσταντίνου: Εντελώς αδικαιολόγητη η νέα υποβάθμιση από τον Moody's... μωρε τι μας λες;

Ως «εντελώς αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει τη νέα υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως σημειώνεται, η απόφαση αυτή δεν βασίζεται σε μια αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

(ΣΣ. Να σου πω εγώ ένα αντικειμενικό κριτήριο που δείχνει ότι είστε grande αποτυχημένοι:
Υστέρηση εσόδων Ιανουάριος Φεβρουάριος: 1,5 δις... φτάνει αυτό ή θες κι άλλα;)

Επιπρόσθετα, το εύρος της υποβάθμισης και η χρονική στιγμή, που ο συγκεκριμένος οίκος επέλεξε για να την ανακοινώσει, «είναι ακατανόητα και εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, «η απόφαση του οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στους εκτιμώμενους κινδύνους του προγράμματος και της διεθνούς κατάστασης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί απλώς αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά δεν συνυπολογίζεται στην ανάλυση ούτε στις θετικές προοπτικές που αυτή δημιουργεί για την οικονομία.

Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του κατά κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνονται στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες και δεν αιτιολογούνται από καμία από τις εξελίξεις και τις πληροφορίες, που έχουν προστεθεί από τον Ιούνιο του 2010, όταν είχε αποφασιστεί η προηγούμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον ίδιο οίκο.

Η ανακοίνωση προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προεξοφλώντας την αποτυχία συγκεκριμένων πολιτικών - ενώ έχει ήδη υλοποιηθεί μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων - αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Ειδικότερα, ο οίκος Moody’s επικαλείται ως επιχείρημα ότι το έργο των διαρθρωτικών αλλαγών είναι δύσκολο και ενέχει πολλούς κινδύνους στην υλοποίηση, κάτι το οποίο είναι απολύτως γνωστό από πέρυσι τον Μάιο που υπογράφηκε το πρόγραμμα. Στους εννέα μήνες που έχουν μεσολαβήσει, όχι μόνο έχει αποδειχτεί η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουν εφαρμοστεί πρωτοφανείς σε κλίμακα παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις. Η μείωση του ελλείμματος κατά έξι μονάδες του ΑΕΠ και του πρωτογενούς ελλείμματος περισσότερο από επτά μονάδες του ΑΕΠ είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι, σε σχέση με εννέα μήνες πριν, οι κίνδυνοι, όχι απλώς δεν έχουν αυξηθεί, άλλα αντίθετα, η χώρα έχει μπει σε ένα δρόμο επιθετικής δημοσιονομικής προσαρμογής για να εξαλείψει τους κινδύνους που υπήρχαν.

Επιπλέον, η ανακοίνωση επικαλείται καθυστέρηση στην ανάκαμψη των εσόδων, όταν το αποτέλεσμα από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 δείχνουν αύξηση των εσόδων σχεδόν 6% σε μία χώρα που η ύφεση ήταν 4,5%. Η Moody’s προχωράει ακόμη περισσότερο, προεξοφλώντας, χωρίς κανένα νέο δεδομένο, την αποτυχία πολιτικών που είτε δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί - όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι στην Βουλή - είτε μόλις έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

Τέλος, η Moody’s επικαλείται αβεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες στην Ευρωζώνη, μετά το 2013, και την επίδρασή τους στο ελληνικό χρέος, παρότι όλοι γνωρίζουν πως οι αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας και πως υπάρχει ρητή δέσμευση από τις περισσότερες χώρες για αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Το επιχείρημα αυτό αγνοεί πλήρως την έκφραση αποφασιστικότητας των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η στήριξη των χωρών, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα πρόσβασης σε δανειακά κεφάλαια.

Η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρεις μήνες από τρεις διεθνείς οργανισμούς τόσο ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών, όσο και ως προς την πρόοδο που σημειώνεται στους δείκτες δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανταγωνιστικότητας. Η πρόσφατη αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα και οι εκτιμήσεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υιοθετείται από τον συγκεκριμένο οίκο αξιολόγησης. Αυτό εντείνει την αίσθηση ότι η απόφαση για την υποβάθμιση της Ελλάδας δεν στηρίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα.

Σε τελική ανάλυση η σημερινή υποβάθμιση από τη Moody’s είναι πιο αποκαλυπτική για τα λανθασμένα κίνητρα και την έλλειψη λογοδοσίας των οίκων αξιολόγησης παρά για την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Οι οίκοι αυτοί δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα την αύξηση του κινδύνου στον χρηματοπιστωτικό τομέα που οδήγησε στην κρίση του 2008, και τώρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρωτιά στην «ανακάλυψη» κινδύνων που θα οδηγήσουν στην επόμενη κρίση. Σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, παρόμοιες αδικαιολόγητες αποφάσεις ενέχουν τον κίνδυνο να εξελιχθούν σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Σίγουρα βέβαια καθιστούν επιτακτική την ανάγκη πιο αποτελεσματικής ρύθμισης σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο των ίδιων των οίκων αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή απόφαση της Moody’s σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού συνεχίζει να αντλεί κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης. Επιπλέον, η Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες για την διαφύλαξη της σταθερότητας και την άντληση ρευστότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.-

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε κατά 3 μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και δεν αποκλείει περαιτέρω υποβάθμισή της

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, σε Β1 από το Ba1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της.

Η Moody's αποδίδει την απόφασή της σε τρείς λόγους

Πρώτον, στο γεγονός ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για την σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και ανοικτά σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής, παρά την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στη συλλογή εσόδων.

Τρίτον, στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύσουν τη συνέχιση παροχής στήριξης από επίσημες πηγές μετά το 2013 να αντικατοπτρίσουν κριτήρια ρευστότητας που η χώρα δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει και να οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους.

Επιπρόσθετα, ο κίνδυνος μιας αναδιάρθρωσης μετά το 2013 μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές Αρχές και τους επενδυτές να συμμετάσχουν σε επίπονους όρους ανταλλαγής χρέους ακόμη και νωρίτερα.

Οι 10 συμμορίες που τρομάζουν την ΕΛ.ΑΣ.

Ποιοι «γαζώνουν» τους αστυνομικούς- Ο «Αφριμ», ο «Ιορδάνης», η ομάδα Παλαιοκώστα και οι ύποπτοι για το μακελειό στου Ρέντη. Ηγετικά στελέχη τους θεωρούνται τέσσερις αλβανοί ποινικοί, ένας δημοτικός υπάλληλος από την Τρίπολη, ένας κακοποιός από την Πάτρα

Πρώτη από τις συμμορίες που έχει στο στόχαστρό της η ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται ότι είναι εκείνη που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο ένας 35χρονος αλβανός κακοποιός- τον οποίο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλούν «Αφριμ»- σε συνεργασία με 40χρονο Ελληνα με ποινικό παρελθόν, ο οποίος διαμένει στην Πάτρα. Σύμφωνα με στελέχη των διωκτικών αρχών, η συμμορία έχει διαπράξει τις περισσότερες από τις ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην Πελοπόννησο, αλλά και κάποιες στη Στερεά Ελλάδα. Χαρακτηριστικές ενέργειές τους είναι η ληστεία που σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου του 2010 σε τράπεζα στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, με λεία περίπου 250.000 ευρώ, αλλά και σε υποκατάστημα τραπέζης στις 24 Δεκεμβρίου του 2010 στην Αιγείρα.

Χαρακτηριστικό τους είναι ότι παραμένουν στα υποκαταστήματα αρκετή ώρα, μέχρι να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια από το σύστημα χρονοκαθυστέρησης, ενώ χρησιμοποιούν πολλά οχήματα για τη διαφυγή τους. Στην Αμφίκλεια πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών, ενώ κράτησαν και γυναίκες ομήρους.

Αλλη ιδιαίτερα επικίνδυνη συμμορία είναι αυτή που διέπραξε στις 15 Οκτωβρίου του 2010 ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ. Από μαρτυρίες και ευρήματα διαπιστώθηκε ότι οργανωτής της συμμορίας, στην οποία συμμετέχουν αλβανοί κακοποιοί, ήταν ένας δημοτικός υπάλληλος ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μέλη της σπείρας σχετίζονται με ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε δέκα ημέρες αργότερα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Ειρήνης 46 στην Πεύκη. Λίγο μετά τη ληστεία οι δράστες «γάζω- σαν» αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι- περιστατικό που έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με αυτό στου Ρέντη.

Η τρίτη επικίνδυνη συμμορία έχει προχωρήσει σε δεκάδες αρπαγές χρημάτων από ΑΤΜ κυρίως στην Πελοπόννησο τον τελευταίο χρόνο.

Πολλά από τα χτυπήματά της έχουν γίνει σε απομονωμένα ΑΤΜ που βρίσκονται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Μυκήνες ή η Επίδαυρος! Στην τελευταία αυτή επιδρομή κοντά στο θέατρο συνελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 ένας εκ των δραστών. Η συμμορία χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της ένα Αudi με ισχύ 350 ίππων. Αυτό το αυτοκίνητο φέρεται να έχει πουληθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010 από ιδιώτη στο Ελσίνκι, και ενώ το αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε πόλη της Ισπανίας στα χέρια ανυποψίαστου πολίτη! Μια άλλη συμμορία «υψίστου κινδύνου» θεωρείται αυτή του αλβανού κακοποιού Αλεξάντερ Λαζάνι, της οποίας μόνον ένα τμήμα έχει εξαρθρωθεί. Ο Λαζάνι συνεργαζόταν με τους δύο Αλβανούς που αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς στον Βύρωνα στις 17 Φεβρουαρίου του 2010, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 25χρονου που δεν είχε σχέση με τη συμμορία και δέχθηκε τις σφαίρες των αστυνομικών. Η συμμορία έστησε ενέδρα και πυροβόλησε με Καλάσνικοφ αστυνομικούς στο Ζευγολατιό Κορινθίας στις 6 Μαΐου του 2010 με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Ενα άλλο πολυμελές εγκληματικό «σχήμα» που απασχολεί ξανά την ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτό του επονομαζόμενου «Ιορδάνη». Ετσι αποκαλούν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έναν 29χρονο Γεωργιανό- το πραγματικό του όνομα είναι Ρουσλάν Τσερμίδης -, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Νοέμβριο του 2008 είχε δημιουργήσει μια συμμορία 15 κακοποιών και είχε προχωρήσει σε 25 ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών. Τα περισσότερα μέλη της συμμορίας ήταν ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Ο Τσερμίδης συνελήφθη προ διμήνου έξω από τράπεζα στη Λιβαδειά. Ωστόσο οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ασύλληπτα μέλη της συμμορίας και εξετάζουν εάν σχετίζονται με το μακελειό στου Ρέντη.

Ακόμη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει μια ομάδα αλβανών κακοποιών οι οποίοι είχαν ληστέψει τον Ιανουάριο του 2010 συσκευαστήριο εσπεριδοειδών κοντά στο Ναύπλιο. Από στοιχεία που βρέθηκαν στην εγκαταλειμμένη μοτοσικλέτα των δραστών διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε σειρά ενόπλων ληστειών στην Αθήνα. Ενδεικτική της επικινδυνότητας αυτών των συμμοριών είναι η δράση μιας πενταμελούς σπείρας κακοποιών που λήστεψαν πριν από δέκα ημέρες τράπεζα και κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Μώλο Φθιώτιδας και ύστερα γάζωσαν με Καλάσνικοφ τους αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν. Οπως διαπιστώθηκε, όλα τα μέλη της συμμορίας είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί, αλλά βρίσκονταν εκτός φυλακής είτε με περιοριστικούς όρους είτε παραβιάζοντας την άδεια που τους δόθηκε από τη φυλακή. Τέλος, για τη συμμορία που προκάλεσε το μακελειό στου Ρέντη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν κυρίως το ενδεχόμενο να είναι Ρωσοπόντιοι με έδρα το Μενίδι οι οποίοι έχουν προχωρήσει το 2001 σε ληστείες καταστημάτων στα δυτικά προάστια. Μια από αυτές τις ληστείες είχε σημειωθεί στις 27 Νοεμβρίου 2010 σε σουπερμάρκετ στους Αγίους Αναργύρους με λεία 2.500 ευρώ.

Μια τετραμελής συμμορία που χρησιμοποιεί Καλάσνικοφ βρίσκεται επίσης στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 λήστεψε την Εθνική Τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας με λεία περίπου 250.000 ευρώ. Οι αξιωματικοί συνδέουν τη ληστεία με το μακελειό της Τρίτης διότι το γκρι Volvo που βρέθηκε στου Ρέντη είχε κλαπεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στις 17 Ιανουαρίου του 2011 από τη Νέα Ερυθραία, ενώ και στη Βοιωτία οι δράστες είχαν επίσης χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το ίδιο βράδυ από το ίδιο κατάστημα. Μέλη της συμμορίας είχαν νοικιάσει την ημέρα της ληστείας κατοικία στο Κυριάκι Βοιωτίας και οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Στη λίστα των συμμοριών με τα Καλάσνικοφ σημαντική θέση κατέχει αυτή που φέρεται να έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Μέλη της συμμορίας που επέβαιναν σε ένα μαύρο Αudi- στην πίσω πόρτα του οποίου εντοπίστηκε αποτύπωμα του Παλαιοκώστα- πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς έξω από τη Λιβαδειά στις 6 Φεβρουαρίου. Πιθανολογείται ότι εμπλέκονται σε ληστείες τραπεζών σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων δύο διαδοχικές στο Αιγίνιο Πιερίας, στις 12 Οκτωβρίου 2010.

http://www.karystosonline.gr/

Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

Γράψτε στην πρώτη σελίδα την αφιέρωση σας ή το μήνυμα σας

και στείλτε το με ένα απλό γραμματόσημο (κόστος γραμματ. από 1,90 έως 2,12ευρώ)

στοιχεία παραλήπτη: Δημοτικό Σχολείο Καστελορίζου ΤΚ85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του www.24grammata.com).

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το Καστελόριζο είναι μακριά, γιατί ποτέ δε μάθαμε που, ακριβώς, βρίσκεται (απέχει πέντε ώρες, ακτοπλοϊκώς, από τη Ρόδο). Ήταν πάντα στο υποσυνείδητο του Έλληνα ως η δυσμενής μετάθεση, ή απειλή τιμωρίας για τον ατίθασο Δημόσιο Λειτουργό.

Και ξαφνικά... ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας.

Αλλά όχι ως ευλογημένος ελληνικός τόπος που περιμένει τα παιδιά του για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει από τη γη του.

Τώρα οι απανταχού ρήτορες και ρητορίσκοι μιλάνε για “λεκάνες Μεσογείου”, για “κοιτάσματα”, για “γεωπολιτική αξία”, για “πλούτο”, για “αρπαχτές” και για “κονόμα”

Τώρα κινδυνεύει, πραγματικά, το Καστελόριζο!!!

Αυτό φοβηθήκαμε και για αυτό στα www.24grammata.com, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε, πριν από οποιαδήποτε ρητορεία, την ιστορία και τον πολιτισμό του πανέμορφου νησιού σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 40 άρθρων σε 4 γλώσσες. Συγκεντρώσαμε, για πρώτη φορά, τον πολιτισμό αυτού του νησιού στις 4 πρώτες σελίδες του www.24grammata.com. Στο τέλος, όλο το υλικό του αφιερώματος θα κυκλοφορήσει με τη μορφή free e-book.

Διαβάστε ορισμένα από τα 40 άρθρα του αφιερώματος και μετά, αν το επιθυμείτε, δηλώστε το παρόν στην παρακάτω εκστρατεία του www.24grammata.com:

Από τη βιβλιοθήκη σας στο Καστελόριζο

Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

Μαθαίνω για το Καστελόριζο. Δηλώνω παρών.

Ας γίνει το βιβλίο, που κιτρινίζει στη βιβλιοθήκη σας, η αόρατη κλωστή που θα σας δέσει για πάντα με το ωραιότερο νησί του Αιγαίου.

Ενεργοποιήστε την ευαισθησία των παιδιών σας.

Δώστε το πρότυπο ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί.

Προωθήστε παντού αυτή την πρωτοβουλία σε συλλόγους, φίλους, επαφές μέσω mails

Στείλτε κάθε είδους βιβλίο (Παιδικό, Εκπαιδευτικό, Λογοτεχνικό, Ιστορικό, Επιστήμης). Τα βιβλία δεν απευθύνονται μόνο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου αλλά σε όλους τους κατοίκους του νησιού (δεν είναι και πολλοί άλλωστε).

Τα www.24grammata.com ενήργησαν με την έγκριση του Δημάρχου Καστελορίζου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης

ΥΓ: παραλίγο θα ξέχναγα την εβδομαδιαία ετυμολογική αναφορά. Η λέξη Καστελόριζο, λοιπόν, παράγεται από την Ιταλική φράση Castello Rosso (: κόκκινο κάστρο) από τα κοκκινωπά βράχια που περιβάλλουν το περίφημο κάστρο του νησιού

Τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεν έκανε...

Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και τα μέτρα λιγότερο επώδυνα...

Το απλό μυαλό είναι κοινή συνείδηση ότι χρειάζεται και όχι τα πτυχία, τα μάστερ και το Χάρβαρντ, για να έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει σε μια κοινωνία, να έχεις γεύση της πραγματικότητας της αγοράς, να μπορείς να αποφασίζεις σωστά και να δίνεις λύσεις που άμεσα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και ανακουφίζουν...

Απλό μυαλό χρειάζεται ακόμα και για να ρωτάς, όταν δεν ξέρεις, δεν έχεις πρόσβαση σʼ ένα θέμα, θέλεις να έχεις την άποψη και των άλλων, από διαφορετικούς χώρους, ώστε αυτό που θα συνθέσεις να είναι η συνισταμένη της καλύτερης προσέγγισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Το απλό μυαλό είναι το μεγάλο έλλειμμα της σημερινής κυβέρνησης. Κι αυτό δεν είναι μια διαπίστωση χωρίς βάση. Το βλέπεις καθημερινά, σε κάθε βήμα των επιλογών υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το απλό μυαλό απουσιάζει σε όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές που έχει πάρει ως τώρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σʼ όλα έχει πέσει έξω. Τίποτε δεν του έχει βγει. Όλα ανάποδα κάθε μέρα βγαίνουν, αντίθετα απʼ αυτά που είχε από του βήματος της Βουλής, και όχι μόνο, διαβεβαιώσει. Ότι χωρίς το Μνημόνιο θα είχαμε πτωχεύσει και τελικά το Μνημόνιο μάς οδήγησε σε μεγαλύτερο και πιο αποπνικτικό αδιέξοδο. Ατράνταχτη απόδειξη οι συνεχείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου. Αισίως φτάσαμε στο τέταρτο κι έχει ο Θεός – όσο κι αυτός εξακολουθεί να μας παρακολουθεί...

Αν το Μνημόνιο ήταν σωστό, προς τι τότε, κύριε υπουργέ, οι επικαιροποιήσεις - διάβαζε αλλαγές προς το σκληρότερο;

Έγκριτοι αναλυτές, με πείρα μεγάλη της αγοράς, με πετυχημένη διαδρομή, υποστηρίζουν ότι αρκούσε μια απλή απόφαση της κυβέρνησης και φυσικά του υπουργού Οικονομικών που θα περιόριζε χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις και αδικίες το έλλειμμα αμέσως, επιβάλλοντας οριζόντια περικοπή όλων των δημόσιων δαπανών σε ποσοστό 30%. Που σημαίνει ότι από τα 120 δισ. ευρώ που ήταν οι δημόσιες δαπάνες το 2009, το Δημόσιο θα είχε αυτόματα όφελος 36 δισ. ευρώ, δηλαδή θα ότι κάλυπτε άνετα το άνοιγμα που έχει.

Στην πορεία η οριζόντια εφαρμογή του 30% θα μπορούσε να γίνει για κάποιους εργαζόμενους αναλογικά, γιʼ αυτούς που το 30% δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης, ανεβάζοντας το ποσοστό σʼ άλλες κατηγορίες που έχουν υψηλότερες αποδοχές.

Φυσικά θα δρομολογούνταν, με ηπιότερους ρυθμούς, και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αντιμετωπίζοντας τις πολλές χρόνιες στρεβλώσεις και τα προκλητικά προνόμια που έχουν δοθεί.

Συνευθύνη για τις αποδείξεις

Από τα αυτόφωρα και τις εξοντωτικές ποινές φυλάκισης για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής υπάρχουν πιο απλές λύσεις, που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και δεν τρομοκρατούν ούτε παγώνουν την αγορά.

Το έχουμε βέβαια ξαναγράψει, αλλά προφανώς εκεί, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, δεν διαβάζουν εφημερίδες, ίσως για λόγους οικονομίας...

Η εγκύκλιος σχετικά με τις αποδείξεις θα έπρεπε να προβλέπει ότι και ο πελάτης υποχρεούται να απαιτεί τη χορήγηση απόδειξης για ό,τι παίρνει από ένα μαγαζί, διαφορετικά αν ελεγχθεί (όχι... συλληφθεί) και δεν έχει πάρει την απόδειξη, θα χάνει το μπόνους των 4.000 ευρώ τον χρόνο που δικαιούται κάθε φορολογούμενος με τη συγκέντρωση αποδείξεων.

Ούτε ποινές ούτε φωνές ούτε απειλές, κύριε Παπακωνσταντίνου. Και σίγουρα κανένας πολίτης δεν θα δυσανασχετήσει.

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου και οδηγεί στην τροφοδότηση της ύφεσης είναι ότι προσπαθεί να αντλήσει έσοδα από τον παραχθέντα πλούτο, ενώ στόχος πρέπει να είναι ο παραγόμενος πλούτος, από όπου θα έχει συνεχώς έσοδα. Από τη φορολόγηση του παραχθέντος πλούτου θα πάρει το Δημόσιο χρήματα μία μόνο φορά και τέλος...

Απλά πράγματα, κύριε υπουργέ. Και τώρα μπορείτε να τα εφαρμόσετε. Αρκεί να υπάρχει βούληση...

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=64801&colid=&catid=27&dt=2011-03-06 0:0:0

Εσθονία: οριστική η νίκη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στις βουλευτικές εκλογές

Κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, χθες, ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός, ανέφερε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, στο Ταλίν, η Κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Ο συνασπισμός κερδίζει ήδη τις 56 --από τις συνολικά 101-- έδρες της βουλής, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα

http://us.123rf.com/400wm/400/400/prometeus/prometeus0912/prometeus091200265/6098592-portrait-of-a-naked-young-woman-wearing-christmas-cap-and-red-gloves-over-sky-of-stars-and-snow.jpgΚυριακή 06/03/2011 / 22:00

πρόγνωση για την καθαρά Δευτέρα 07/03/2011

γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

επιδείνωση του καιρού από βορρά προς νότο με βασικά χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις άνεμους κυρίως στο βόρειο αιγαίο και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα νεφώσεις με χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που δυτικά της Θεσσαλονίκης θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: στην ήπειρο τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές, πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα νότια και χιονιά στα ορεινά. Το βράδυ όμως θα χιονίσει στα ημιορεινά ακόμη και των νησιών του ιόνιου καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής στέρεας.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσιου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Επιδείνωση από το απόγευμα με χιονιά στα ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της στέρεας. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 09 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά αρχικά στα ορεινά, από το βράδυ στα βόρεια του νόμου και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια προάστια.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς κελσιου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά του νόμου χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 07 βαθμούς κελσιου.

πρόγνωση για την τρίτη 08/03/2011

καιρός: στη βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις, παγετός κατά τόπους ισχυρός και πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχή η χιονόνερο και τοπικά χιόνι κυρίως στην Κρήτη. Χιονόπτωση και στην πόλη της Αθηνάς.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά στο αιγαίο 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Τοπικά ολικός παγετός στα δυτικά και βόρεια.

Τα αποτελέσματα των εκλογών σε δέκα περιφερειακούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Το εκλογικό ηλεκτρονικό σύστημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των εκλογών, που διεξήχθησαν σε 10 περιφερειακούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων, με τριετή θητεία.

1. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας πρόεδρος εξελέγη ο Δημ. Ζυγουλιανός με ποσοστό 60,67%, έναντι της Όλγας Κυριακίδου, που έλαβε 39,33%.

2. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας πρόεδρος εξελέγη ο Αθ. Αθανασίου με ποσοστό 59,77%, έναντι του Παυλ. Γεωργιάδη, που έλαβε 40,23%.

3. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου πρόεδρος εξελέγη ο Παν. Νικολόπουλος με ποσοστό 64,52%, έναντι του Αντ. Χανιώτη, που έλαβε 35,48%

4. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας πρόεδρος εξελέγη ο Αιμ. Σέκλος με ποσοστό 53,57%, έναντι του Κων. Τσούτσια, που έλαβε 46,43%.

5. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λαρίσης πρόεδρος εξελέγη ο Δημ. Κατσαρός με ποσοστό 71,15%, έναντι του Φιλ. Σαμαρά, που έλαβε 28,85%.

6. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας πρόεδρος εξελέγη η Ευφροσύνη Φίλιππα με ποσοστό 59,52%, έναντι του Ηλ. Τσάκαλου, που έλαβε 40,48%.

7. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς πρόεδρος εξελέγη ο Σερ. Μωραΐτης με ποσοστό 53,13%, έναντι του Αχ. Κοτσώνα, που έλαβε 46,88%.

8. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης πρόεδρος εξελέγη ο Δημ. Καλλίας, έναντι του Μιχ. Σκουρκέα.

9. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών πρόεδρος εξελέγη ο Νικ. Παπάκος με ποσοστό 61,90%, έναντι του Αθ. Αμπατζή, που έλαβε 38,10%.

10. Στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου πρόεδρος εξελέγη ο Ευαγγ. Μουνδριανάκη με ποσοστό 51,18%, έναντι του Χαρ. Παπαδάκη, που έλαβε 48,82%.

-Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών (Δ. Βερβεσός - Γιαν. Αδαμόπουλος) και Θεσσαλονίκης (Εμμ. Λαμτζίδη - Νικ. Βαλεργάκη), για την ανάδειξη νέων προέδρων, συνεχίζονται και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

Στίβος-Ευρωπαϊκό κλειστού-Απολογισμός

http://hellasathletic.com/wp-content/uploads/2010/06/logo_SEGAS.jpgΗ ελληνική ομάδα στίβου επιστρέφει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα και στις αποσκευές δεν θα υπάρχει για μια ακόμη φορά μετάλλιο (τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τη Χρυσοπηγή Δεβετζή). Παρόλα αυτά η αποστολή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Παρίσι άφησε ελπίδες για το μέλλον.

Ο τεχνικός διευθυντής της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, έχει μια γλυκόπικρη γεύση από την απόδοση των αθλητών και αθλητριών της χώρας μας στη διοργάνωση της πόλης του φωτός.

«Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν πετάμε στα σύννεφα όμως, γιατί σε μερικά αγωνίσματα περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Χονδροκούκη στη διοργάνωση που στάθηκε πολύ καλά. Από την άλλη είχαμε την σταθερότητα του Μπανιώτη σε ψηλά άλματα, ενώ και ο Φιλιππίδης έχει μπει πλέον στην ελίτ του αγωνίσματος του. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που δεν επιβεβαίωσαν τις επιδόσεις με τις οποίες ήρθαν μέχρι το Παρίσι», είπε ο Ευαγγελόπουλος και συνέχισε: «Δεν είναι αυτοσκοπός μας το μετάλλιο. Σε αυτή τη διοργάνωση κερδίσαμε κάποια παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλητισμού. Αποκτούν εμπειρίες. Βλέπουμε μπροστά και αισιοδοξούμε. Το να γυρίσει μια χώρα 10 εκατ. στην ελίτ, έτσι όπως είναι τα δεδομένα τώρα, είναι πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε και στις ατυχίες που συνέβησαν σε ορισμένους από τους αθλητές της αποστολής μας: «Από την άλλη είχαμε και αρκετές ατυχίες. Όπως για παράδειγμα η Κοκλώνη που εάν έφευγε λίγο καλύτερα στην εκκίνηση του ημιτελικού και εάν δεν ήταν άτυχη με την αλλαγή του κανονισμού (αν και είχε τον όγδοο καλύτερο χρόνο ήταν πέμπτη στην σειρά της και έμεινε εκτός τελικού), την Κυριακή θα διεκδικούσε μετάλλιο στον τελικό των 60 μέτρων. Ο Τσάτουμας είχε σημειώσει φέτος τα 8,21 μ. και είχε δείξει μια σταθερότητα στα μίτινγκ στο εξωτερικό. Και θέλουμε οι Έλληνες αθλητές να βγαίνουν στο εξωτερικό για να ζουν τον συναγωνισμό με αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Ο Τσάτουμας είχε διάστρεμμα και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για δύο εβδομάδες δεν έκανε προπονήσεις. Στον προκριματικό ουσιαστικά έκανε ενάμιση άλμα και έμεινε για επτά πόντους εκτός τελικού. Δεν τον θεωρώ αποτυχημένο. Θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα και να μείνουμε όλοι εμείς στο γεγονός ότι φέτος ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο. Όμως αυτός το πάλεψε για να είναι εδώ».

ΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΠΙΔΟΣΗ

4 Κώστας Μπανιώτης Ύψος 2,32 μ.
5 Δημήτρης Χονδροκούκης Ήψος 2,29 μ.
5 Κώστας Φιλιππίδης Επί Κοντώ 5,61 μ.
7 Αθανασία Πέρρα Τριπλούν 14,01 μ.
9 Γεωργία Κοκλώνη 60 μ. 7.23
9 Νικόλ Κυριακοπούλου Επί Κοντώ 4,35 μ.
13 Λούης Τσάτουμας Μήκος 7,81 μ.
13 Ελενα Φιλάνδρα 800 μ. 2.03.89
14 Γιώργος Τσάκωνας Μήκος 7,35 μ.
14 Δημήτρης Τσιάμης Τριπλούν 16,30 μ.
16 Παρασκευή Παπαχρήστου Τριπλούν 13,72 μ.
20 Ελενα Καφούρου Μήκος 5,75 μ.
25 Αγγελος Αγγελάκης 60 μ. 6.80
- Νίκη Πανέτα Τριπλούν Δεν αγων.

Λιβύη: Πλαισιωμένο από 'κομμάντο' ήταν το διπλωματικό προσωπικό της Βρετανίας-Eγκατέλειψαν ήδη τη Λιβύη, λέει το Εθνικό συμβούλιο.

http://i105.photobucket.com/albums/m227/styru/Tonedale_2010/solidier.jpgΟι εξεγερμένοι ανέφεραν σήμερα, στη Βεγγάζη ότι, "αρνήθηκαν να συνομιλήσουν γιά πολλές ημέρες με Βρετανούς διπλωμάτες, που είχαν αποκλειστεί εκεί", και αρνήθηκαν να συνομιλήσουν "επειδή αυτοί παράνομα είχαν εισέλθει στη Λιβύη."

"Δεν είμαστε εν γνώσει της φύσης της αποστολής (των διπλωματών)", τόνισε αργά σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού συμβουλίου, Αμπντούλ Χάφεζ Γόκα, που αναφερόταν στο διπλωματικό προσωπικό --αλλά και μία ομάδα βρετανών στρατιωτών των 'ειδικών δυνάμεων'-- που είχαν ήδη συλληφθεί από τους εξεγερμένους, σε ερημική τοποθεσία, κάπου νοτίως της Βεγγάζης.

"Δεν υπάρχει κρίση μεταξύ ημών και της βρετανικής κυβέρνησης", πρόσθεσε ο Γόκα.

Συνολικά 8 άνθρωποι συνελήφθησαν, όλοι με βρετανικά διαβατήρια.

Πλέον, όπως ανακοίνωσε στο Λονδίνο, νωρίτερα, το Φόρεϊν Οφις, όλοι τους έφυγαν από τη Λιβύη, "λόγω των προβλημάτων, που αντιμετώπισαν".