08 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος νέος πρόεδρος του ΔΣΑ. Ενάντια σε όλους τους μηχανισμούς.

ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΊΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μία από τις σημαντικότερες νίκες αυτών που ορθώνουν ανάστημα για την αντίσταση στη νέα κατοχή ήταν η αποψινή νίκη του Γιάννη Αδαμόπουλου, πανάξιου προέδρου του ΔΣΑ ενάντια σε όλες τις μεθοδεύσεις μηχανισμών, τζακιών, καμαρίλας, συνδιαλλαγής.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω ακριβώς της φύσης αυτής της νίκης. Ήταν κινηματική, αποτέλεσμα σύγκρουσης με συμφέροντα και κατεστημένα. Ένας αστάθμητος παράγοντας που δείχνει τον δρόμο στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες στους οποίους βέβαια ο Γιάννης και η ομάδα του θα είναι παραστάτες.

Χωρίς στήριξη από τους γνωστούς αδιαφανείς μηχανισμούς της πληροφόρησης, απέναντι σε ασπόνδυλα και κάθε λογής μισθοφόρους, ο Αδαμόπουλος σηματοδότησε για άλλη μια φορά την αλλαγή της ατζέντας που συντελείται στην Ελληνική κοινωνία. Αυτή την αφύπνιση που πρέπει να διέπει πλέον κάθε κοινωνική δράση, κάθε απόφαση, κάθε συμμετοχή.

Πιο πολλοί οι ζωντανοί, πιο πολλοί οι καθαροί λοιπόν. Κάθε μέρα που περνά, ακόμα περισσότεροι.

Και βέβαια, να μην ξεχνάμε το (καθιερωμένο) τραγουδάκι – αφιέρωση (ξέρει αυτός…):

Τελικά Αποτελέσματα

Αδαμόπουλος 50,89% 3738 ψήφους

Βερβεσός 49,11% 3607 ψήφους

Δεν του βγαίνουν τα κουκιά του εκβιαστή :))))

Έλα βγάλε τη δημοσκόπηση για το που θα στείλεις τους 500 συνταξιούχους που σε ακολουθούν, πριν γίνεις ρόμπα τελείως...
όπως με τον Ζαφειρόπουλο.

Αφού βλέπεις ότι μετά από τόση προπαγάνδα και οι ΠΑΣΟΚοι που σε διαβάζουν δεν σου κάνουν τη χάρη, τι το θες και το παιδεύεις;

Πήγαινε έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή με τους 500 μπαρμπάδες, στους οποίους ασκείς "πολιτική παρέμβαση" όπως λες, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι :)


Προηγείται ο Αδαμόπουλος στη μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων στο ΔΣΑ

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου για την επόμενη τριετία. Ήδη έχουν κλείσει οι 26 κάλπες και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

"Μονομάχοι" του β΄ γύρου των εκλογών στο Δ.Σ.Α. είναι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Βερβεσός και από το χώρο της ΝΔ ο Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Με την μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων προηγείται ο Αδαμόπουλος.

ΥΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ- ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΔ

Ανακοινώνεται ότι, στην δεύτερη σύγκληση του ΣΑΓΕ (7η Συνεδρίαση 2011) της 8ης Μαρτίου 2011, το Συμβούλιο έκρινε:

1. Στο Στρατό Ξηράς

α. Προήγαγε στο βαθμό του Αντιστρατήγου για πλήρωση κενών θέσεων, τους:

(1) Υποστράτηγο (ΠΒ) Κωσταράκο Μιχαήλ

(2) Υποστράτηγο (ΠΖ) Σεφερλή Γεώργιο

(3) Υποστράτηγο (ΤΘ) Ζιαζιά Κωνσταντίνο

β. Έκρινε ‘’Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους’’:

(1) Υποστράτηγο (ΠΖ) Κουτρή Σταύρο

(2) Υποστράτηγο (ΔΒ) Κουτσολέλο Γεώργιο

(3) Υποστράτηγο (ΜΧ) Καλαμογιώργο Αντώνιο

(4) Υποστράτηγο (ΠΒ) Παπαθανασίου Γεώργιο

(5) Υποστράτηγο (ΠΖ) Ρίντη Αναστάσιο

(6) Υποστράτηγο (ΠΒ) Τζιούτζιο Δημήτριο

(7) Υποστράτηγο (ΤΘ) Γατέλα Ιωάννη

(8) Υποστράτηγο (ΤΘ) Μαλιαχόβα Κωνσταντίνο

2. Στο Πολεμικό Ναυτικό

Προήγαγε στο βαθμό του Αντιναυάρχου για πλήρωση κενών θέσεων τους :

α. Υποναύαρχο Ευσταθίου Παναγιώτη

β. Υποναύαρχο Σκιαδά Γεώργιο

γ. Υποναύαρχο (Μ) Αγιατζίδη Κωνσταντίνο

3. Στην Πολεμική Αεροπορία

Προήγαγε στο βαθμό του Αντιπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων τους :

α. Yποπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνιο

β. Yποπτέραρχο (Ι) Βενέτη Ηλία

γ. Yποπτέραρχο (MH) Λέλλα Αχιλλέα

Το ΣΑΓΕ, σε όλους τους παραπάνω αξκούς που κρίθηκαν ΄΄Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους΄΄ απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου της θέσεως που κατείχαν.

Η κατά Νταβούτουγλου Γεωγραφία...

Μάθαμε σήμερα, από τον Νταβούτογλου, ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Ελλάδα, αλλά όχι στο Αιγαίο, ανήκει στην Μεσόγειο..  
Τι λες ρε μάστορα και η Ελλάδα που είναι γεωγραφικά;
Mήπως είναι και αυτή στην Μεσόγειο, όπως και η Τουρκία και η Ιταλία και η Ισπανία και.....
Τι θέλετε να μας πείτε δηλαδή;
Aν και μας δώσατε το στίγμα της πολιτικής σας..

Θα συζητήσουμε, είπε ο Νταβούτογλου, το θέμα του Καστελόριζου, με πλήρη, ανοικτή τοποθέτηση, άν και η Ελλάδα έχει κάποιες δικές της τοποθετήσεις.
Oι Τούρκοι είναι ανοικτοί στο θέμα και μάλλον κατά τον κ. Νταβούτογλου, εμείς πρέπει να γίνουμε πιο ανοικτοί, πιο χαλαροί.
Διαβάστε τι απάντησε ο Νταβούτογλου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη, σχετικά με την αμφισβήτηση του εδαφικού status των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.

"Καταρχάς σας ευχαριστώ που θέσατε το θέμα.  Από ό,τι κατάλαβα η συνέντευξή μου στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην χθεσινή «Καθημερινή», ήταν σημαντική και δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίδεται για να σας διευκρινίσω το εξής, το Καστελόριζο φυσικά είναι ένα ελληνικό νησί.  Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του καθεστώτος που ισχύει για το Καστελόριζο.  Ωστόσο, εγώ νομίζω στη συνέντευξη αυτή έδωσα κάποια πάρα πολύ σαφή μηνύματα, η Τουρκία έχει μία πολύ θετική προσέγγιση στα θέματα της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο.  Όταν ετέθη το θέμα του Καστελόριζου, εγώ είπα ότι ως προς την γεωγραφική του τοποθέτηση, το Καστελόριζο γεωγραφικά βρίσκεται στη Μεσόγειο, αυτό είπα.  Αυτό δεν έχει σχέση με το τι σκεφτόμαστε ή οποιαδήποτε νομική θέση που υποστηρίζουμε για το Καστελόριζο ή για άλλα νησιά.  Απλά θέλω να υπογραμμίσω και πάλι, η τοποθέτησή μου είναι απόλυτα γεωγραφική και θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση επί όλων των θεμάτων και βεβαίως επί του Καστελόριζου.  Θα το συζητήσουμε με πλήρη, ανοικτή τοποθέτηση.  Αυτή είναι η δική μας τοποθέτηση για το Καστελόριζο.  Βεβαίως η Ελλάδα έχει κάποιες δικές της τοποθετήσεις και βρισκόμαστε, συζητάμε, πρέπει να τα συζητάμε τα θέματα ανοικτά και με σαφήνεια.  Με τον ίδιο τρόπο πραγματοποιούνται και οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ μας."  

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_9880.html

κ Αβραμόπουλε τι θα πει "διατύπωσα με σαφήνεια την άποψή μας για την ΑΟΖ"; Να κόψει τις μαλακ@@@ του είπες; ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Χωρίς να καταδικάσει δημόσια τις αρλούμπες του Τούρκου ΥΠΕΞ για το Καστελόριζο κλείνει η μέρα για τη ΝΔ. Πριν από λίγο ο Αβραμόπουλος που συναντήθηκε μαζί του (με Παναγιωτόπουλο) έκανε μια δήλωση στην οποία "ξέχασε" να καταδικάσει την προκλητική δήλωση του Τούρκου μέσα στην Ελλάδα με την οποία αμφισβητείτε η κυριαρχία μας στο Καστελόριζο ενώ δεν ξέχασε να μας ενημερώσει, λες και είχαμε καμιά φαγούρα, ότι έστειλε χαιρετίσματα στον "φίλο" Ερντογάν!!

Απλά απάντησε σε μια ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας "Διατύπωσα με σαφήνεια την ελληνική θέση και δεν αφέθηκε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες"

Δυστυχώς όμως το θέμα κ. Αβραμόπουλε δεν είναι να του διατυπώσουμε στα μουλωχτά και τα κρυφά την θέση μας, "χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες", όταν ο άλλος τη διατυπώνει δημόσια και φωναχτά μέσα στο σπίτι μας...

Επιτέλους έλεος με τις δημόσιες σχέσεις. Δώστε λίγο θάρρος στο λαό και απαντήστε τους κατάμουτρα όπως αυτοί μας λένε τις ανοησίες τους

Διαβάστε και την είδηση "τρία πουλάκια κάθονται...":

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Στη συνάντηση - διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών - από τη Ν.Δ. συμμετείχαν επίσης ο Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Από τουρκικής πλευράς μετείχαν ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Χαλίτ Τσεβίκ και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Χασάν Γκογκούς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Είχαμε μια εγκάρδια και φιλική συζήτηση. Είναι γνωστό ότι με τον κ. Νταβούτογλου γνωριζόμαστε πάρα πολύ καιρό και τον παρακάλεσα να μεταφέρει θερμό χαιρετισμό στον φίλο, Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα θέματα, που αφορούν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και βεβαίως, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Είναι γνωστό -και είναι πάγια θέση μας- ότι ενθαρρύνουμε την προώθηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Από την άλλη μεριά όμως, επαναλάβαμε για μια ακόμα φορά, τις πάγιες και σταθερές ελληνικές θέσεις για όλα τα ζητήματα, πάντοτε σημειώνοντας ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μονάχα ένα πρόβλημα προς διευθέτηση. Αυτό του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Συζητήσαμε, επίσης, και για άλλα διμερή ζητήματα, όπως είναι η παράνομη μετανάστευση.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση -και εκεί επιμείναμε- στην επίλυση του Κυπριακού, που θεωρούμε ότι είναι το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα για ακόμα πιο βαθιές και προχωρημένες σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Συζητήσαμε, επίσης, και για το θέμα της ΑΟΖ.

Συμφωνήσαμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο αδελφά κόμματα το AKP και τη ΝΔ.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση την οποία κλείσαμε, ανανεώνοντας αμοιβαία, την επιθυμία για μια νέα συνάντηση στο μέλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Αντιπρόεδρε, μια διευκρίνιση ως προς την ΑΟΖ. Συζητήσατε για το Καστελόριζο;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Διατύπωσα με σαφήνεια την ελληνική θέση και δεν αφέθηκε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Νέα πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους λαθραίους απεργούς πείνας-Επιμένουν οι ρατσιστές υπουργοί να καταπατάνε τα δικαιώματα των λαθραίων

Νέα πρόταση αναμένεται να διατυπωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας των μεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στο μέγαρο Υπατία.

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο, η πρόταση περιλαμβάνει τρίπτυχο προϋποθέσεων, που θα πρέπει να πληρούνται για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Ειδικότερα, δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Για τους υπολοίπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάρητος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της κατά επιπλέον έξι μήνες.

Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΠΓΔΜ: Προς αναβολή η απογραφή του πληθυσμού της χώρας

Σε αναβολή οδηγείται η απογραφή του πληθυσμού στην ΠΓΔΜ, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί από 1 έως 15 Απριλίου. Ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος «DUI», Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι η απογραφή στην χώρα θα αναβληθεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πολύ σημαντικό πότε θα πραγματοποιηθεί η απογραφή πληθυσμού, κατά τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Σημαντικό είναι να διεξαχθεί μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Θεωρώ ότι η αποχή από τις εκλογές δεν είναι καλή επιλογή και όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στις πρόωρες εκλογές», πρόσθεσε ο Αλί Αχμέτι, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, Σάμουελ Ζμπόγκαρ.

Παραμένει ακόμη ερωτηματικό πότε θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, καθώς η αντιπολίτευση, η οποία αποχώρησε από τη Βουλή στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι «για απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας», έχει αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει για πρόωρες εκλογές αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έθεσε.

Η αντιπολιτευόμενη "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, η οποία έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσει στη προκήρυξή τους, την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των μέσων ενημέρωσης του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του ο Ν. Γκρούεφσκι έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ακόμη και στην περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει σε αυτές.

Τουρκία-Έτη φωτός μπροστά: Εγκαίνια του φράγματος Αλακιοπρού στη Μερσίνη που θα προμηθεύει με νερό την Κύπρο!!

http://www.worldbulletin.net/resim/250x190/2011/03/07/kibris-su.jpgΣτα εγκαίνια του φράγματος Αλακιοπρού στην περιοχή Αναμούρ της Μερσίνης στη Νότια Τουρκία, που αποτελεί σημαντικό τμήμα του σχεδίου ύδρευσης της Κύπρου από την Τουρκία, συναντήθηκαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου και ο αξιωματούχος της τουρκοκυπρικής διοίκησης («πρωθυπουργός», κ. Ιρσέν Κιουτσούκ).

Ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Άγκυρας που οργανώθηκαν από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι «δεν θα δώσουμε την ευκαιρία σε όσους προσπαθούν να διαλύσουν την αδελφοσύνη μας» , ενώ και ο κ. Ιρσέν Κιουτσούκ υποστήριξε το ίδιο. «Προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ μας. Να μην τους δώσουμε την ευκαιρία», είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι από το έργο μεταφοράς νερού θα μπορούσε να επωφεληθεί ολόκληρο το νησί. « Θα είμαστε ευχαριστημένοι το έργο αυτό να μπορέσει να βοηθήσει στην επίτευξη της ειρήνης» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

http://famagusta-gazette.com/clients/famagusta-gazette/11-1-2010-7-12-49-AM-9923607.jpgΗ τεχνολογία μεταφοράς νερού από τις ακτές της νότιας Τουρκίας στην Κύπρο δοκιμάζεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή του φράγματος ¨Alakopru¨ στην Τουρκία και του φράγματος «Γκετσίτκιοϊ» στην Κύπρο. Αγωγός μήκους 107 χιλιομέτρων θα μεταφέρει 75 εκ. κυβικά μέτρα νερό το χρόνο, από την Τουρκία στην Κύπρο. Τα 80 χιλιόμετρα του αγωγού, διαμέτρου 1,6 μέτρων θα είναι ποντισμένα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε βάθος 250 μέτρων και θα στηρίζονται στον πυθμένα της θάλασσας σε ειδικούς πυλώνες κατασκευασμένους ανά 500 μέτρα.

Το φράγμα του Αλακιοπρού θα παράγει και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ θα χρησιμεύει και για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων 3293 εκταρίων στην περιοχή Αναμούρ.

Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου 2014, οπότε και αναμένεται να εγκαινιασθεί.

Cosmote: Τέρμα οι απολύσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ

http://computersafe.pblogs.gr/files/116139-COSMOTE_logo1.jpgΤη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης κάποιων λειτουργιών της Cosmote που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι συγκεκριμένο και "τελειώνει εδώ", έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, αποσαφηνίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν προβλέπονται άλλες καταργήσεις θέσεων εργασίας, πέραν των 120 που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

"Οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι διαφορετικό είναι απόλυτα ανακριβής και έχει αμφίβολα κίνητρα", προσθέτει ο κ. Τσαμάζ και διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για μαζικές απολύσεις αλλά για ένα πρόγραμμα αναγκαίο, προκειμένου η εταιρία να παραμείνει ανταγωνιστική και να εξασφαλίσει το μέλλον της γιατί ο ανταγωνισμός καραδοκεί. Παράλληλα επισημαίνει τον απόλυτο σεβασμό που έδειξε η εταιρία στους υπαλλήλους της, αναφερόμενος στο ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο κινήτρων αποχώρησης από την Cosmote, το οποίο είναι από τα υψηλότερα στην αγορά.

Ο κ. Τσαμάζ δεν παραλείπει στην επιστολή του να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση ορισμένων συνδικαλιστών οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε μέσο να παρεμποδίσουν συναδέλφους τους να εργαστούν.

"Η παρεμπόδιση της πρόσβασης των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, τα λουκέτα στα κτίρια, ειδικά όταν δεν έχει καν εξαγγελθεί απεργία, οι πανηγυρισμοί για τη δήθεν καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όταν στην πραγματικότητα υπάρχει αποκλεισμός κτιρίων, οι βανδαλισμοί, τα εκφοβιστικά SMS, η παρεμπόδιση της επικοινωνίας με τους εργαζομένους", δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο κλίμα, σημειώνει ο κ. Τσαμάζ και καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια συνδικαλιστών που παρότρυναν σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της Cosmote. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κάλεσε τους συνδικαλιστές αυτούς να αντιληφθούν ότι τέτοιες ενέργειες στρέφονται αποκλειστικά εναντίον των εργαζομένων, υπονομεύουν το μέλλον τους και το μέλλον της εταιρίας και προωθούν τα συμφέροντα του ανταγωνισμού.

ΣΤO ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΩΝ


Με πρόσκληση του δήμου, παρέχονται κτηνιατρικές υπηρεσίες στα ελληνικά ιπποειδή εργασίας που μειώνονται

Κλιμάκιο της αγγλικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Greek Animal Welfare Fund - GAWF), φιλοξενείται τις ημέρες αυτές από το δήμο Βόλβης στο Σταυρό, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη.

Η αποστολή του GAWF αποτελείται από έναν κτηνίατρο, έναν οδοντίατρο ειδικευμένο στα ιπποειδή και δυο πεταλωτές, οι οποίοι πρόκειται να προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε εκατοντάδες άλογα, γαϊδούρια και ημίονους (μουλάρια), που βρίσκονται στην έκταση του δήμου Βόλβης. Συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ Γεώργιο Αρσένο και φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής, εξετάζουν τους περίπου 200 ημίονους του Δασικού Συνεταιρισμού Σταυρού (του μεγαλύτερου της χώρας), οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ξυλείας, δημιουργία αντιπλημμυρικών φραγμάτων, αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών, κ.λπ..

Το κλιμάκιο του GAWF θα βρίσκεται την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Σταυρό και την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα επισκεφθεί άλλες δυο περιοχές του δήμου Βόλβης, τον Προφήτη και την Αρέθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Γαλαμάτης, είχε αναλάβει από το 2008 πρωτοβουλία για την προστασία του ελληνικού ημίονου, με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όσους χρησιμοποιεί ο Δασικός Συνεταιρισμός Σταυρού «Η Ένωση» (με την παράλληλη δημιουργία ενημερωτικού σεμιναρίου για την περιποίηση των ημιόνων), προσκαλώντας για πρώτη φορά τότε τα μέλη του GAWF, για να ακολουθήσει μια δεύτερη επίσκεψη τους το 2009 και μια τρίτη φέτος.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται –και διεθνώς- για τη διάσωση του ελληνικού ημίονου που αρχίζει να εκλείπει από τον ελλαδικό χώρο, καθώς από τους 179.000 που υπήρχαν το 1970, σήμερα έχουν απομείνει μόλις 13.000. Οι «ημίονοι» προέρχονται από τη διασταύρωση αλόγων - γαϊδουριών και δεν αναπαράγονται μεταξύ τους, καθώς γεννιούνται στείροι, ενώ η συνεχιζόμενη και ραγδαία μείωση του αριθμού των ελληνικών γαϊδουριών, έχει – μεταξύ άλλων- δραματική επίπτωση και στον πληθυσμό των ημιόνων.

Β.Παπαγεωργόπουλος:"Πρωτοφανής, αλλά συγχρόνως και προσβλητική για όλους τους Έλληνες η δήλωση Νταβούντογλου"

Αδιανόητη η δήλωση του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας – ο οποίος επισκέπτεται μια ημέρα την Αθήνα και δύο ημέρες την Θράκη και τη Θεσσαλονίκη – ότι το Καστελόριζο ΔΕΝ είναι νησί του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου!.

Νησί δηλαδή που δεν έχει υφαλοκρηπίδα, νησί που δενλαμβάνεται υπ΄όψιν για τον καθορισμό της Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Της Ελλάδας.

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει ευθέως το θέμα και να ζητήσει από τον Τούρκο Υπ. Εξωτερικών εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή, αλλά συγχρόνως και προσβλητική για όλους τους Έλληνες , δήλωση.

Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα-Μια ξεχασμένη επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.

Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς).

Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους. Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό. Πράγματι, με τη συνθήκη των Σεβρών (10 Αυγούστου 1920) τα Δωδεκάνησα παραχωρούνταν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, που θα παρέμενε για ένα διάστημα υπό ιταλική διοίκηση. Όμως, η ατυχής έκβαση της μικρασιατικής εκστρατείας έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να υπαναχωρήσουν και με την άνοδο του Μουσολίνι προσπάθησαν να τα εξιταλίσουν. Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών (1943), κύριοι των Δωδεκανήσων έγιναν οι Γερμανοί και μετά την παράδοση της Χιτλερικής Γερμανίας (Μάιος 1945), η Μεγάλη Βρετανία.

Ήταν η χρυσή ευκαιρία για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στο ελληνικό κράτος, την οποία η ελληνική διπλωματία δεν έπρεπε να αφήσει να πάει χαμένη. Ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού και είχε χυθεί άφθονο ελληνικό αίμα για την εκδίωξη των Γερμανών από τα Δωδεκάνησα. Το θέμα θα λυνόταν οριστικά από τη Διάσκεψη Ειρήνης των νικητριών δυνάμεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που θα συνερχόταν στο Παρίσι.

Η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Τσαλδάρη διαμήνυσε ότι θα έθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εθνικές διεκδικήσεις την πρόσκτηση της Βορείου Ηπείρου και των Δωδεκανήσων, τη διευθέτηση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ σκόπευε να θέσει και το ζήτημα της Κύπρου στη Μεγάλη Βρετανία. Από τις τέσσερις αυτές εθνικές διεκδικήσεις, μόνο το θέμα των Δωδεκανήσων ευοδώθηκε, χωρίς δυσκολίες και περιπλοκές.

Είναι γνωστό ότι ο Στάλιν και ο Τσόρτσιλ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προσπάθησαν να δελεάσουν την Τουρκία, προσφέροντάς της ορισμένα παράκτια νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να την πείσουν να βγει στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων ή τουλάχιστον να παραμείνει αυστηρά ουδέτερη. Επιπροσθέτως, ο Στάλιν είχε συνδέσει το θέμα των Δωδεκανήσων με την Τριπολίτιδα (σημερινή Λιβύη), για την οποία η Σοβιετική Ένωση είχε διατυπώσει το αίτημα να της ανατεθεί η εντολή.

Όμως, σε μια απρόσμενη στροφή της πολιτικής της, η Σοβιετική Ένωση συγκατατέθηκε να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα στη Ελλάδα, στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών που προετοίμαζε τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων. Η δήλωση έγινε στις 27 Ιουνίου 1946 από τον Υπουργό Εξωτερικών Βιατσεσλάβ Σκριάμπιν, γνωστότερο ως Μολότωφ, με μοναδικό όρο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Έτσι, προτού καν συνέλθει η Διάσκεψη Ειρήνης, το θέμα των Δωδεκανήσων είχε λάβει ευνοϊκή τροπή για την Ελλάδα.

Η είδηση για την απόδοση των Δωδεκανήσων στη Ελλάδα χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου. Η Διάσκεψη της Ειρήνης συνήλθε στο Παρίσι από τις 29 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 1946, όπου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς και τα θέματα της Βορείου Ηπείρου και της διευθέτησης των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, χωρίς επιτυχία, αφού οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν τη σύμμαχό τους Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της Αλβανία και Βουλγαρία. Η προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει το Καστελόριζο και τη Σύμη έπεσαν στο κενό.

Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 υπογράφηκε στο Παρίσι η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα αποδίδονταν στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία υποχρεωνόταν σε αποζημίωση ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας. Με επιμονή της σοβιετικής πλευράς, οριζόταν στο κείμενο ότι τα νησιά θα παρέμεναν αποστρατιωτικοποιημένα, πρόβλεψη που θα επικαλεστεί η Τουρκία κατά τρόπο καταχρηστικό μετά το 1974. Από την τουρκική ερμηνεία του κειμένου της ελληνοϊταλικής συνθήκης του 1947, σε συνδυασμό με τις ιταλοτουρκικές συμφωνίες του 1932, θα προκύψει και το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών», που έθεσε η Άγκυρα μετά την Κρίση των Ιμίων το 1996.

Η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Πρώτος διοικητής των Δωδεκανήσων ανέλαβε ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης, με πολιτικό σύμβουλο τον πανεπιστημιακό και δικαστικό Μιχαήλ Στασινόπουλο, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7 Μαρτίου 1948 και το 1955 τα Δωδεκάνησα έγιναν νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο.

http://www.sansimera.gr/articles/405

Διαμαρτυρία κατοίκων Λαυρεωτικής αύριο έξω από το ΣτΕ - Μποϊκοτάζ κατά της τράπεζας EFG Eurobank

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πραγματοποιήσουν αύριο, νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι του δήμου Λαυρεωτικής, όπου εκδικάζεται η προσφυγή τους κατά της ανανέωσης της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι θα επιχειρήσουν τον αποκλεισμό των γραφείων της τράπεζας EFG Eurobank, που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ που ξεκίνησαν εναντίον της τράπεζας.

Σήμερα οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής απέστειλαν ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank Σπύρο Λάτση, ενημερώνοντάς τους, για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της Eurobank.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Λαυρεωτικής: «Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank».

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή οι κάτοικοι γνωστοποιούν ότι «προτίθενται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank».

Προτίθενται επίσης «να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, με στόχο, την αποτροπή της κατασκευής χωματερής στην Κερατέα».

Το μποϋκοτάζ ξεκίνησε «πιλοτικά» την Παρασκευή από το υποκατάστημα Λαυρίου, το οποίο απέκλεισαν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι εμποδίζοντας κάθε συναλλαγή με αποτέλεσμα να κλείσει νωρίτερα.

Αυστρία: Κριτική στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών

Στην κριτική η οποία ασκείται στην έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εδρεύουσα στη Βιέννη Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά της Ελλάδας, για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών, αναφέρεται σημερινή είδηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΡΑ.

Στην είδηση σημειώνεται ότι στην έκθεσή της η Υπηρεσία ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν τους παράνομους μετανάστες και παρατίθεται δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Μόρτεν Κγιάερουμ, σύμφωνα με τον οποίο "πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εγκύων και οικογενειών με ανήλικα παιδιά, κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης".

Στελέχη της Υπηρεσίας είχαν επισκεφτεί τον Ιανουάριο την περιοχή του Έβρου και αναφέρουν στην έκθεσή τους ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, για την κατάσταση που επικρατεί, τις συνθήκες στο κέντρο προσωρινής κράτησης στο Σουφλί. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σε χώρο 110 τμ. φιλοξενούνταν 144 άτομα, χωρίς θέρμανση και με μία μόνο τουαλέτα, ενώ σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη Βασανιστηρίων, σε χώρο 110 τμ θα έπρεπε να φιλοξενούνται μόνο 27 άτομα.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι, παρά τη βοήθεια που έχει διαθέσει η ΕΕ στην Ελλάδα, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από τις ελληνικές αρχές για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των μεταναστών, ενώ υπογραμμίζεται ότι όλοι οι μετανάστες που συλλαμβάνονται, ακόμα και τα βρέφη, αυτομάτως τίθενται υπό κράτηση, ενώ εξαίρεση γίνεται μόνο για όσους χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομεία.

Όπως αναφέρεται στην είδηση του ΑΡΑ, σύμφωνα με την έκθεση, μια από τις αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι το ότι οι αρμοδιότητες για ζητήματα μετανάστευσης έχουν ανατεθεί σε τέσσερα διαφορετικά υπουργεία, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο το συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών. Πάντως η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε στους ειδικούς της Υπηρεσίας την πρόσβαση σε όλα τα κέντρα κράτησης, καθώς και να πάρουν συνεντεύξεις από τους μετανάστες.

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη, πως από το 2010 η είσοδος των παράνομων μεταναστών στην ΕΕ γίνεται κατά 90% μέσω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, καθημερινά μέχρι και 350 άτομα περνούν τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου, το 44% των μεταναστών είναι Αφγανοί, ενώ το 2010 συνολικά 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα από τον Έβρο.

Ακούει κανείς; Γιατί εγώ πληρώνω τέλη σύνδεσης για φυσικό αέριο και των Μυτιληναίου-Αγγελόπουλου τους τα πληρώνει το Κράτος;

*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εγώ πρέπει να πληρώσω για να συνδεθώ στο δίκτυο φυσικού αερίου και ο Μυτιληναίος (ENDESA S.A.) και ο Αγγελόπουλος (Χαλυβουργική) συνδέθηκαν τσάμπα αφού του πρώτου το πλήρωσε ήδη η ΔΕΣΦΑ και του δεύτερου θα το πληρώσει ,αφού σύμφωνα με την παρακάτω είδηση, ενέκρινε κονδύλι 8 εκ ευρώ. Θυμίζω ότι οι δύο τύποι έχουν φτιάξει ή θα φτιάξουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και μάλιστα στου Αγγελόπουλου αντιδρούν όλοι οι γειτονικοί δήμοι (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.λπ)!!!
Διαβάστε και την είδηση:

Το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου. Σε ποιες περιοχές της χώρας θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια

Επενδύσεις συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη διεθνών διασυνδέσεων φυσικού αερίου, την τροφοδοσία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περισσότερες αστικές περιοχές, κυρίως στην Πελοπόννησο αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα καθώς και σε πόλεις της Β. Ελλάδος κατά μήκος της όδευσης του αγωγού Ελλάδας - Ιταλίας προβλέπει το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΦΑ) και εγκρίθηκε ήδη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Το πενταετές δεν περιλαμβάνει τον αγωγό South Stream, καθώς το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε διαφορετική κατηγορία, εκτός Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, όντας αποτέλεσμα συνεργασίας με τη ρωσική Gazprom.

Με την ολοκλήρωση των έργων που περιλαμβάνονται στο πενταετές, (ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει ή / και ολοκληρωθεί καθώς η περίοδος εφαρμογής του είναι το διάστημα 2010 - 2014), θα διασφαλισθεί η τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο ακόμη και στην περίπτωση που διακοπεί πλήρως η παροχή από τις διασυνδέσεις στα βόρεια σύνορα, (όπως συνέβη τον Ιανουάριο του 2009 κατά τη διάρκεια της ρωσο - ουκρανικής κρίσης) με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Επίσης, θα τροφοδοτηθούν με αέριο 8 νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ και ιδιωτών ενώ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τροφοδοσία μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στους αγωγούς που θα κατασκευασθούν για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και τις διεθνείς διασυνδέσεις. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η κεντρική Εύβοια, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Κόρινθος, η περιοχή Άργους - Ναυπλίου, Τρίπολης και Μεγαλόπολης (και, μελλοντικά, οι περιοχές Πάτρας, Καλαμάτας, Σπάρτης, Πύργου), καθώς και δεκάδες πόλεις κατά μήκος του αγωγού Κομοτηνή - Θεσπρωτία που είναι το χερσαίο τμήμα του ελληνοιταλικού αγωγού.

Ο ελληνοιταλικός αγωγός (ITGI) καλύπτει εξ άλλου τη μερίδα του λέοντος από το επενδυτικό πρόγραμμα 2010-2014, με περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ σε σύνολο 1,3 δις. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 15 έργα, τα οποία έχουν ως εξής:

1.Εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στον κεντρικό αγωγό του Συστήματος Μεταφοράς στη Ν. Μεσημβρία (61,2 εκατ.)

2.Επέκταση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) από τον κεντρικό αγωγό προς Αλιβέρι (74,4 εκατ.)

3.Αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της νήσου Ρεβυθούσας (159 εκατ. ευρώ)

4. Νέοι σταθμοί Μέτρησης ή και Ρύθμισης σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κόρινθο (6,8 εκατ.)

5.Επέκταση του Συστήματος στην Πελοπόννησο μέχρι την Μεγαλόπολη (130 εκατ.)

6.Σύνδεση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ENDESA HELLAS στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας (έχει ολοκληρωθεί)

7.Επέκταση του ΕΣΜΦΑ από τον κεντρικό αγωγό προς Θίσβη για την σύνδεση της μονάδας ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΙ (14,1 εκατ.)

8. Σύνδεση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα (8 εκατ.)

9. Σύνδεση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Corinthos Power στους Αγ. Θεοδώρους (3 εκατ.)

11. Τροφοδότηση Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων "Αλουμίνιον Α.Ε." από το ΕΣΦΑ (2,5 εκατ.)

12. Τεχνικές μελέτες για αγωγό Υψηλής Πίεσης Κομοτηνή-Θεσπρωτία (χερσαίο τμήμα του ελληνοϊταλικού αγωγού, 6,5 εκατ.)

13. Αγωγός Κομοτηνή-Θεσπρωτία (κατασκευή του έργου): 800 εκατ.

14. Έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (2,59 εκατ.)

15. Έργα εκσυγχρονισμού του ΕΣΦΑ (25,54 εκατ.)

Να τι καταλάβατε; Φωνάζατε και ξυπνήσατε τη ΝΔ: Καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

*Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είχε στείλει την επομένη βουλευτές του στην Υπ. Πολιτικής Προστασίας και στη ΔΕΗ και έλεγαν ότι η ΝΔ τα έκανε μπάχαλο:

«Για μία ακόμα φορά, το Υπουργείο Υποδομών έδειξε πλήρη ανετοιμότητα στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε χθες το απόγευμα τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο γνώριζε για την επιδείνωση του καιρού πολλές ημέρες νωρίτερα, δεν έπραξε το παραμικρό, με αποτέλεσμα στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας να ακινητοποιηθούν, επί πέντε και πλέον ώρες, εκατοντάδες επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και βαριά φορτηγά, για τα οποία είναι απορίας άξιο πως τους επιτράπηκε η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εγνατία οδό, ειδικά στο τμήμα από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη.

Είναι απίστευτο ότι ο κ. Υπουργός, μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν, ανακοίνωσε ότι απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (!) και στον παραχωρησιούχο, προκειμένου να διαπιστωθεί “αν ήταν επαρκές το επιχειρησιακό σχέδιο”, που είχε καταρτιστεί! Επίσης, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα ορισμένους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά για ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό και δείγμα του ύφους της σημερινής Κυβέρνησης

Σταύρος Καλογιάννης
βουλευτής Ιωαννίνων
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας»

Ρατσίστρια εισαγγελέας: Απειλεί τους γιατρούς να μην σεβαστούν την επιθυμία των λαθραίων να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι "τέλους"!!!

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελ. Ράϊκου, για την περίθαλψη των μεταναστών απεργών πείνας: Υπάρχουν ευθύνες των γιατρών αν δεν πράξουν όσα οφείλουν για τη σωτηρία του ασθενή

Έγγραφο προς τον διοικητή της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Άρη Μουσιώνη, για το θέμα των απεργών πείνας του Μεγάρου Υπατία, απέστειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, με το οποίο γνωστοποιεί ότι δεν έχει νομική δυνατότητα «να χορηγήσει εντολή, ή άδεια για επιχείρηση, ή ενέργεια οποιασδήποτε ιατρικής πράξης», ενώ τονίζει τις ποινικές ευθύνες των γιατρών αν δεν πράξουν, όσα οφείλουν, για τη σωτηρία ασθενούς.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό της η εισαγγελέας «ο γιατρός έχει το δικαίωμα, αλλά επέχει και ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, να προβεί κατά τους κοινώς παραδεκτούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης στη θεραπεία που θεωρείται αναγκαία για τη σωτηρία ή τη διασφάλιση της ζωής ή της υγείας του ασθενούς. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να θεωρηθεί ως δράστης εγκλήματος δια παραλείψεως».

Έτσι, η κ. Ράικου ζητά από τους γιατρούς να υπερασπισθούν το έννομο αγαθό της ζωής έναντι εκείνου του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του ασθενούς και τους παρακινεί να επιχειρήσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τους απεργούς «προς αποφυγή μη αναστρέψιμης βλάβης της υγείας τους, οι οποίες άλλωστε (σσ. ιατρικές ενέργειες) φέρουν τον χαρακτήρα «κοινωνικά πρόσφορης πράξης» μη συγκρουόμενης προς την κοινωνική ηθική τάξη, προς την οποία ευρίσκεται σε απολύτως παράλληλη θέση, καθώς η επιλογή μεταξύ του δικαιώματος αυτοδιαθέσεως της ζωής του ασθενούς και αυτού τούτου του έννομου αγαθού της ζωής, αναμφισβήτητα προσβλητέο παρίσταται το πρώτο των ως άνω δικαιωμάτων».

Θεσσαλονίκη:"Ο πλανήτης σε χρειάζεται", μία πρωτοποριακή έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIrMjyOL5URByaBDs2v2cNes4Fu1KNwLE_lgLwZMRYI_BGGZTuvA&t=1http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50335_134049329975952_6980_n.jpgΣτον πλανήτη του 2050 θα ξεναγούν τους μικρούς επισκέπτες τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι Buz, Eco, Tek και Dug, σε μία πρωτοπόρα, διαδραστική έκθεση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την έκθεση "Ο πλανήτης σε χρειάζεται", που έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου και εξερευνά, με τη χρήση πολυμέσων, πώς η επιστήμη και η τεχνολογία βοηθούν στο να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

http://www.eurocharity.gr/images/library/planitis.ekthesi.5.jpgΗ έκθεση, που θα φιλοξενείται από σήμερα έως το Σεπτέμβριο, στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συνδιοργανώνεται από τη HELEXPO και την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, ACT, και θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με εισιτήριο 10 ευρώ και 8 ευρώ για τα σχολεία.

Η έκθεση εξετάζει την κλιματική αλλαγή και την περιορισμένη διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων στον πλανήτη και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ερευνήσουν, να διαδράσουν ή ακόμα και να αμφισβητήσουν όσα παρουσιάζονται σ' αυτήν, προκειμένου να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση.

Εκτός από την επιμόρφωση σχετικά με το περιβάλλον, επιπλέον στόχος της είναι η ενεργοποίηση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, αλλά και η δραστηριοποίησή τους στη λήψη αποφάσεων, πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Η ξενάγηση στην "Πόλη του μέλλοντος" ξεκινάει από το χώρο υποδοχής, όπου οι 4 ψηφιακοί χαρακτήρες συστήνονται και κάθε επισκέπτης παίρνει την ατομική "κάρτα επιβίωσης", όπου θα καταγράψει όλες τις αποφάσεις που θα πάρει στη συνέχεια. Ο ρόλος των χαρακτήρων στην έκθεση είναι να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν τους μαθητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους.

http://www.eurocharity.gr/images/library/planitis.ekthesi.6.jpgΑκολουθεί η ενότητα "νερό", όπου αναφέρονται όλες οι καινοτόμες τεχνολογίες που θα συντελέσουν στην εξασφάλιση νερού στο μέλλον, ενώ πρόκληση αποτελεί μία εικονική πισίνα, που σε προσκαλεί να "κολυμπήσεις" παρέα με ψαράκια!

Στην ενότητα "τροφή", ο επισκέπτης γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον για την παρασκευή, συγκέντρωση και διανομή τροφής και "μαγειρεύει" ένα φουτουριστικό γεύμα του 2050, "καταγράφοντας" όλες τις επιλογές του στην ψηφιακή του κάρτα και ακούγοντας τον Buz να μιλάει για τις δικές του… προτιμήσεις.

Στο επόμενο παιχνίδι, στόχος είναι ο σχεδιασμός των οικολογικών κτιρίων του μέλλοντος με καλύτερη ενεργειακή απόδοση και ακολουθούν οι νέοι τρόποι διασκέδασης, που παρουσιάζουν οι τέσσερις ψηφιακοί ήρωες, οι οποίοι συστήνουν και ρούχα κατασκευασμένα από διάφορα, ανακυκλώσιμα υλικά, όπως ελαστικά, μπαμπού ή ζαχαροκάλαμο.

Ακολουθεί η ενότητα "μετακίνηση", όπου ο επισκέπτης γνωρίζει τα καύσιμα του μέλλοντος και ενημερώνεται για τους τρόπους, με τους οποίους παράγονται οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Παράλληλα, σχεδιάζει το δικό του αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρει όσους περισσότερους φίλους του μπορεί σε ένα πάρτυ!

Στο τέλος, όλες οι επιλογές του επισκέπτη που έχουν περαστεί στην ψηφιακή του κάρτα, "χτίζουν" τη δική του γειτονιά στην "πόλη του μέλλοντος", που προβάλλεται σε μια γιγαντοοθόνη.

Μ' αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται πώς οι επιλογές του επηρεάζουν την κοινότητά του σε συλλογικό επίπεδο και μπορεί πλέον από μόνος του να αξιολογήσει τις αποφάσεις, που έλαβε κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στις πέντε θεματικές ενότητες.

Η έκθεση των 800 τ.μ. παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Μ. Βρετανία και συνέχισε το ταξίδι της στις ΗΠΑ και στη Ν. Α. Ασία, καταφέρνοντας να φιλοξενήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες σ' όλο τον κόσμο

Γκερέιρο... ο νέος Κακά!

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δε μπορώ άλλο με αυτά που διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για τον Βραζιλιάνο άσσο της ΑΕΚ, Ρότζερ Γκερέιρο... Ήμαρτον αλλά η κωλοτούμπα έχει και τα όρια της...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

κ. Παπαγιάννη, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί φταίνε; Ακόμα και ο πατέρας σας;

Όταν ακούω τον κ. Παπαγιάννη από το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" να κατηγορεί συλλήβδην τους πολιτικούς ότι ψηφίζοντας διάφορους νόμους και το Σύνταγμα συνέβαλλαν, και συμβάλλουν στην ατιμωρησία των λαμογιών συναδέλφων τους, αναρωτιέμαι αν αυτά που λέει πιστεύει ότι ισχύουν για όλους τους πολιτικούς;

Ισχύουν ας πούμε και για τον πατέρα του, που υπήρξε βουλευτής του Κοινοβουλίου από 9-12-74 μέχρι 29-9-77, από 17-6-85 μέχρι 12-5-89 και από 20-11-89 έως 12-3-90 (σύμφωνα με το site της Βουλής)?

Καταφέρεται και εναντίον του πατέρα του που το 1974 ψήφισε το Σύνταγμα που «προβλέπει την "ατιμωρησία" αυτών που τα έφαγαν»;

Ας μην τους τσουβαλιάζει όλους ο κ. Παπαγιάννης γιατί κι αυτός προϊόν δικό τους είναι.

Κωντσαντίνος Φ.

Αλήθεια μ' εκείνο το επίδομα θέρμανσης τι θα γίνει;

«24.01.2006
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το θέμα της παροχής του επιδόματος θέρμανσης, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί λαϊκή απαίτηση και η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί.»

Να θυμίσω ότι το πετρέλαιο εκείνες τις μέρες ήταν από 57 (Θεσσαλονίκη) μέχρι 64 λεπτά (Φλώρινα)... για τη σύγκριση: τώρα είναι πάνω από 90 αλλά το επίδομα θέρμανσης δεν είναι λαϊκή απαίτηση...)

Αυτή είναι η επικοινωνιακή διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Στις 22.01.2006, πριν την κακοκαιρία και ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις κ.λπ, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ προετοίμασε όσο μπορούσε τον κρατικό μηχανισμό:
Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Τελική αποτίμηση της ετοιμότητας της κρατικής μηχανής έγινε στη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με θέμα την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

«Η πολιτεία λειτουργεί με βάση την πρόληψη της ΕΜΥ και είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει τα μέτρα που επιβάλλονται, ώστε να αντιμετωπισθούν οι όποιες επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν πλήρως οι προβλέψεις της ΕΜΥ, υπογράμμισε ο υπουργός, κάποιοι θα θεωρήσουν ότι υπερβάλαμε. Όμως είναι καλύτερα να υπάρχει ετοιμότητα και εμείς ακολουθούμε την τακτική του Προμηθέα και όχι του Επιμηθέα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε πως έχει οργανωθεί η κρατική μηχανή και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ έχουν δημιουργηθεί σε όλη την έκταση της ΠΑΘΕ έξι Κέντρα Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμου, στην Τρίπολη, την Πάτρα, την Αττική, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να υποδεχθούν τον κόσμο εάν χρειασθεί, αλλά και οχήματα για τη διευκόλυνσή τους.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι υποσταθμοί σε 19 σημεία, όπου βρίσκονται αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν θα ενσκήψει η κακοκαιρία, ενώ στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αλυσίδες στους χιονισμένους δρόμους.
in.gr
Φυσικά όταν ήρθε ο χιονιάς κανένα αυτοκίνητο δεν εγκλωβίστηκε μιας και οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί... ένα ατύχημα όμως, σαν αυτά που μπορούν να συμβούν κάθε μέρα, μια νταλίκα "δίπλωσε" και έκλεισαν τα Τέμπη, έδωσε το ερέθισμα να βγούνε στα κάγκελα και να τσιρίζουν.

Δείτε πως χειρίστηκαν επικοινωνιακά την περίπτωση οι ΠΑΣΟΚοι, με δηλώσεις Παπανδρέου και επισκέψεις βουλευτών τους στην Υπ. Πολιτικής Προστασίας και ακόμα και στη ΔΕΗ!!!:
Κριτική Παπανδρέου στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την κακοκαιρία
24.01.2006

Επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το πρόβλημα της κακοκαιρίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ενσπείρει τον πανικό και να ενισχύσει την αισχροκέρδεια. Και πρόσθεσε ότι παρά τα μεγάλα λόγια, πολλά και μεγάλα ήταν τα προβλήματα.

Ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να περιοδεύσουν στις περιοχές τους, να εντοπίσουν τα προβλήματα και να συμπαρασταθούν σε όσους πλήττονται από την κακοκαιρία.

Εξάλλου, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του σχετικά με τον τρόπο που έδρασε, τώρα, η κυβέρνηση, ανέφερε ότι πρόκειται για «ιλαροτραγωδία» και ότι «με το πρώτο χιόνι χάθηκε κάθε σοβαρότητα».

Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ σε γγ Πολιτικής Προστασίας και ΔΕΗ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μ.Παπαϊωάννου βρέθηκε στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το σχεδιασμό και τους χειρισμούς της: «Η σημερινή συνήθης κακοκαιρία -χειμώνας είναι, μην το ξεχνάμε- ανέδειξε την κυβερνητική ανικανότητα να χειριστεί απλά ζητήματα. Αφού τις προηγούμενες μέρες αναλώθηκε σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, ότι στη χώρα μας έρχεται μια πρωτόγνωρη χειμωνιά, αυτό μας έλεγαν. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν ήταν σε αυτή την προσέγγιση.

»Αφού έβγαλαν μηχανήματα να ζεσταθούν στους δρόμους (ΣΣ. Προσέξτε την ειρωνία: "έβγαλαν μηχανήματα να ζεσταθούν στους δρόμους"... δηλ. ακόμα και που έβγαλε εκχιονιστικά μηχανήματα η ΝΔ πάλι έφταιγε!!!) όλες αυτές τις μέρες, και έδιναν μια εικόνα υπεύθυνης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, όπως είπα, μια κατάσταση που έρχεται, είδαμε ότι, ο σχεδιασμός απέτυχε. Και ο σχεδιασμός απέτυχε στο βαθμό που απ την πρώτη στιγμή η Ελλάδα κόπηκε στα δύο.

»Αναφέρομαι κυρίως στα όσα συνέβησαν στα Τέμπη, και όχι μόνο στο γεγονός ότι, κάποιες νταλίκες έκοψαν το δρόμο στη μέση, αλλά κυρίως απ το γεγονός ότι, ολόκληρο το εθνικό δίκτυο έχει γεμίσει με νταλίκες, με βαρέα οχήματα, τα οποία δεν τηρούν καμία απ τις προϋποθέσεις που προβλέπονται λόγω του καιρού».

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ.

Για σοβαρά προβλήματα της ΔΕΗ, όπως έλλειψη τεχνικού προσωπικού και ανάγκη για καλύτερη συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για καταβολή επιδόματος θέρμανσης, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Κεφαλονιάς, ζητώντας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
in.gr
Σήμερα, ενώ κανένας Ραγκούσης-Νταλάρας δεν έκανε τίποτα πριν την κακοκαιρία (ούτε μια τυπική ενημέρωση του κόσμου να αποφύγει τις μετακινήσεις το τριήμερο!!) και μετά τη χθεσινή πλήρη ανοργανωσιά για την οποία κατηγορούν την παραχωρησιούχο εταιρία και την οποία παραδέχεται ο Ρέππας στην ανακοίνωσή του, απειλώντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες... η ΝΔ είναι παντελώς απούσα!!!

Κανένα στέλεχός της δεν έκανε καμία ανακοίνωση, καμία αναφορά στη σελίδα της ΝΔ, όπου ενημερωνόμαστε ότι η ΝΔ ήταν παρούσα στο Ελσίνκι και ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατάθεσε προτάσεις για την παιδεία... αλλά κανένας δεν αναρωτιέται αν υπάρχει πολιτική προστασία και ποιος είναι ο ρόλος της!!!!

Σιγά μην τρέχουν σε πολιτικές προστασίες οι κυριλέδες ΝΔίτες βουλευτές με τέτοιο κρύο!!! Μην τρελαθούμε κιόλας!!! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος... ο κόσμος θέλει λοχαγούς για να κινητοποιηθεί, και τέτοιοι δεν υπάρχουν στη ΝΔ...

οπότε ΠΑΣΟΚ και μέσα τα κεφάλια

Μιλήστε σαν άντρες...

Μέσα στην γενικότερη εσωστρέφεια που έχει βυθιστεί ο Παναθηναϊκός, ήρθε αυτή η προτροπή του Γιάννη Βαρδινογιάννη να ταράξει αυτή την μουντή ησυχία... Τώρα για το αν θα έχει αποτέλεσμα, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...


Η συνέχεια στο Milamegiampala.blogpost.com

Όλα για τους δανειστές μας...

Μονόδρομος είναι η χρεοκοπία για τη χώρα μας μετά τη νέα υποβάθμιση από την Moody's,ενώ και διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν απίθανο να βγει η χώρα από την εντατική.Από την αρχή ήταν γνωστή η κατάληξη,η οποία ίσως ήταν και η μοναδική λύση εξ'αρχής.Ωστόσο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να σωθούν τα χρήματα που επένδυσαν megaloi Έλληνες επιχειρηματίες σε ελληνικά ομόλογα και να πάρουν χρήματα οι δανειστές μας.

Από την πρώτη στιγμή αυτός ήταν ο σκοπός της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου. Αυτός ήταν ο σκοπός και ο στόχος της. Να δοθούν όσα χρήματα στους δανειστές και Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα να πάρουν τα χρήματα πίσω.Στη συνέχεια οι μικροί ξενόφερτοι μάγοι , διαπίστωσαν πως μπορούσαν να βγάλουν χρήματα επενδύοντας και στην πτώση της χώρας μέσω ομολόγων.

Και να σου ο "Τιτανικός" και να σου "η διεφθαρμένη Ελλάδα" και να σου ο περιοδεύον θίασος ανά την Ευρώπη, όπου στόχο είχε τον εξευτελισμό της χώρας που πρωθυπουργεύει. ( Χρόνια πολλά κ.Παπανδρέου, απόκριες είχαμε).Συγχαρητήρια, τον πετύχατε τον στόχο σας πρωθυπουργέ μου. Έπεσε το σήμα να επενδυθούν κεφάλαια στην πτώση της χώρας, έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον οργανισμό Διαχείρισης Χρέους, και το μεγαλύτερο παιχνίδι έχει στηθεί. Μεγαλύτερο και πιο καλοστημένο το πάρτι από το γνώριμο Χρηματηστήριο...

Πώς ο Παπανδρέου διέλυσε την κοινωνία

"Μαζί τα φάγαμε", "όλοι φταίμε" και άλλα τέτοια ωραία πράγματα διοχέτευαν κυβερνητικοί και τα γνωστά τους παπαγαλάκια. Η δημιουργία ενοχών σε μία κοινωνία σε συνδυασμό με την "γιγαντομένη διαφθορά που βρήκαμε" αποτελεί το ιδανικό άλλοθι για την δοσίλογη και επικίνδυνη κυβέρνηση Παπανδρέου. Μαζί με το άλλοθι του "τεμπέλη Έλληνα" κλπ σου κόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος και πάει κλαίγοντας. Άραγε θα υπάρξει καλύτερη παιδεία ; Καλύτερη υγεία; Καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη; Άρα για ποιά αλλαγή μιλά ο Παπανδρέου;

Μα βεβαίως για την αλλαγή στο πορτοφόλι των δανειστών μας και όσων είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια : Το χρέος από τότε που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ-πριν κάποιους μήνες- εκτινάχθηκε άνω του 35% που ήταν όταν παρέδωσε η ΝΔ.

Το ιστορικό χρέος του Σαμαρά και της κυβέρνησής του

Ο επόμενος πρωθυπουργός,που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Σαμαράς, έχει υποχρέωση να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο. Η επαναδιαπραγμάτευση,δεν λέει τίποτα. Ο λόγος; Το χρέος θ'αυξάνεται όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη. Επίσης η χώρα δύσκολα θα βγει από τον φαύλο κύκλο έχοντας στην πλάτη το μνημόνιο. Η Τουρκία, η Ρωσία, η Ουρουγουάη έδειξαν τον δρόμο.

"Πόσο χρωστάμε κύριοι; Αυτά έχουμε, αν θέλετε να πάρετε τα χρήματά σας θα πάτε με τους δικούς μας κανόνες".Επομένως το κράτος πτωχεύει χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στην κοινωνία.Αυτό όμως πριν την υπογραφή του μνημονίου.Στην εφημερίδα του κ.Μπόμπολα, διάβασα πως ο κ.Παπανδρέου εξομολογείται πως "δεν θέλει να γίνει Καραμανλής". Ε, λοιπόν στοιχιματίζω πως δεν θα φύγει νύχτα. Όταν ο εξαγριωμένος λαός, αντιληφθεί το παιχνίδι που έπαιξε ο κ.Παπανδρέου ( ακόμη δεν έχει αντιληθεί πλήρως την καλοστημένη απάτη), δεν θα τον αφήσει να φύγει από τη χώρα. Ο Καραμανλής μπροστά του, έφυγε σε ηλιόλουστη μέρα...

politicsnews.gr

EXTRA3: Αποκαλυπτική ενημέρωση... όσοι δεν το πιάνετε δεν ξέρετε τι χάνετε

Αντιγράφω από απόφαση των πουριτανών ;) του ΕΣΡ (Αριθ. 605/2.12.2008), με καμπάνα 15.000, για να ζηλέψετε και να δείτε τι χάνετε όσοι είστε εκτός Αθηνών:

Από 01:45:01 έως 03:45:10 τη νύχτα (συνολικός χρόνος 2 ώρες και 9 δευτερόλεπτα, 8,34% του 24ώρου) προβάλλεται εκποµπή που φέρει σήµανσης 5ης κατηγορίας.
Η συγκεκριµένη µετάδοση συνίσταται στην προβολή αλλεπάλληλων βίντεο µε ηµίγυµνες γυναίκες σε προκλητικές πόζες.
Παράλληλα εµφανίζονται κατά περιόδους στην οθόνη τηλέφωνα υψηλής χρέωσης ή αριθµοί για αποστολή SMS και διάφορες λεζάντες όπως: «ΑΚΟΥ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ» και χρέωση από σταθερό 1,67€/1΄ και 1,91€/1΄ από κινητό (Η τιµή χρέωσης έχει το ίδιο µέγεθος γραµµατοσειράς µε τους αριθµούς υψηλής χρέωσης) ή «ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΑΡΠΑΣΟΥΝ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ, ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ, ΖΗΣΕ ΜΟΝΑ∆ΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ» και χρέωση από σταθερό 2,4€/1΄και 2,8€/1΄από κινητό (ίδιο µέγεθος γραµµατοσειράς µε τους αριθµούς υψηλής χρέωσης).
Προβάλλονται επίσης κατά περιόδους µηνύµατα για αποστολή SMS όπως: «VIDEO MODELS, ΣΤΕΙΛΕ ΧΧ ΣΤΟ 54154 2*2,4€/VIDEO και ΣΤΕΙΛΕ ΒΙΒΗ ΣΤΟ 54154 2,4€/SMS» (Το µήνυµα και ο αριθµός αποστολής µηνυµάτων υψηλής χρέωσης έχει το ίδιο µέγεθος γραµµατοσειράς µε τη χρέωση αλλά διαφορετικό χρώµα, πιο έντονο).

ΠΗΓΗ: ΕΣΡ

Δηλώσεις Σαμαρά μετά τη συνάντηση με ΓΑΠ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.

Του απάντησα ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε ευκαιρία:

Πρώτον, το Ευρωομόλογο.

Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,

Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,

Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.

Τις θέσεις αυτές, μάλιστα, τις προώθησα και συνεχίζω να τις προωθώ και προς τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάι, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, Μαρτένς), που ήδη έχω συναντήσει, αλλά και προς τους Ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια με την Ελλάδα προβλήματα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία.

Και είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα.

Γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο. Και βασική του λύση, είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου».

Πάνω απ' τις 930 μονάδες το spread

Συγεκριμένα, η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 936 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου, σημειώνοντας άνοδο 32 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς.

Αργότερα, το spread υποχώρησε στις 931 μονάδες. Την περασμένη Παρασκευή είχε διαμορφωθεί στις 886.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου ανήλθε μέχρι το 12,36% (+0,09%). Τα πενταετή ομόλογα διαπραγματευόνταν με απόδοση 13,8% και τα διετή με 15,29%.

Το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) ενισχύθηκε μέχρι το επίπεδο-ρεκόρ των 1.050 μονάδων βάσης.

Στο 4,75% αυξήθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων

Μικρή αύξηση στο 4,75% σημείωσε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων που έγινε την Τρίτη, στη σκιά της υποβάθμισης-σοκ της ελληνικής οικονομίας από την Moody's.

Συγκεκριμένα, αντλήθηκε συνολικά το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 375 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,75% από 4,64% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ο συντελεστής κάλυψης ανήλθε στο 3,6 από 4,54.

Το 1/3 της έκδοσης απορροφήθηκε από ξένους θεσμικούς επενδυτές, όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π.Χριστοδούλου.

Εντυπωσιακές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αντιπολίτευσης μετά από τη συνάντηση τους για συναίνεση σε θέματα οικονομίας!!!!

Ιδιαίτερα ακριβή ως "Αφροδίτη" η Μινόγκ

http://www.sassisamblog.com/wp-content/uploads/2011/02/Kylie_Minogue_Les_Folies_Tour_019.jpgΣυνολικού κόστους 25 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η νέα παραγωγή της Κάιλι Μινόγκ "Aphodite Les Folies" η οποία είναι εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από την ελληνική μυθολογία.

Η Κάιλι εμφανίζεται άλλοτε σαν Αφροδίτη και άλλοτε ως Ερμής επί σκηνής σε μια παραγωγή που θεωρείται η κορυφαία της και με την οποία περιοδεύει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία. Στην Αυστραλία θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία για τη συνολική παραγωγή δαπανήθηκαν 10 εκατ. δολάρια για τη σκηνή και 750.000 για τα σκηνικά. Για κάθε παράσταση χρειάζονται ένα εκατομμύριο βατ ηλεκτρικής ενέργειας και 25.000 λίτρα ανακυκλωμένου νερού. Χρησιμοποιούνται 200 κοστούμια, συμμετέχουν 18 χορευτές και το βοηθητικό προσωπικό για κάθε συναυλία είναι εκατό άτομα

Στον ύπνο του τους βλέπει ο Χατζηνικολάκης τους τίτλους των ειδήσεων;

Καλά ψηφίστε στις Βρυξέλλες την πρόταση πακέτο της Μέρκελ και μόλις γυρίσετε στη Ελλάδα κάντε τους τσαμπουκάδες και σκίστε τα καλσόν σας μπροστά στα μάτια των χαχόλων:


Δηλώσεις αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, για οικονομική κρίση, εθνικά θέματα, αμερικανική πολιτική και ελληνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAVSxSVFc2K9mwkcZCysJRyOe1RLvYuT-R9z7xf3d5Ch6rpHO2P15VT2f4JsohXCxjb4MfraTTwVkUM2JFi6Av4NkiGFEgOvSWSm9I9-DnJ1zeJdnIvr5bM9e5YXVZibUm9Javzm_JYxw/s1600/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.bmpΤην αισιοδοξία του ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα "θα ξεπεραστεί και θα υπερνικηθεί" εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε ότι "όπως συνήθως συμβαίνει, μετά από μία κρίση, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βγαίνουν καλύτεροι και ποιο δυνατοί".

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο "καινούριο στοιχείο", όσον αφορά στην αμερικανική πολιτική στα ελληνικά εθνικά θέματα, ο κ.κ. Δημήτριος επισήμανε ότι υπάρχει "επαυξημένη ευαισθησία" για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο "ευνοούν τις προσπάθειες για σωστή επίλυση" των προβλημάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Οικονομική κρίση

Στην ερώτηση πώς βλέπει "εκ του μακρόθεν" την όλη κατάσταση στη χώρα μας και τις προοπτικές που διαγράφονται, λαμβάνοντας υπόψη και τις συχνές συναντήσεις που έχει με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υποστήριξε ότι "ρεαλιστικά, πραγματιστικά, πρέπει να δούμε ότι διερχόμαστε μια μεγάλη κρίση. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν μπορούμε να ωραιοποιούμε πράγματα τα οποία δεν είναι καθόλου ωραία. Είναι μια δύσκολη εποχή. Βέβαια, η δυσκολία δεν έχει μία μοναδικότητα, με την έννοια ότι συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Και εδώ στην Αμερική βιώνουμε αυτή την πραγματικότητα πάρα πολύ".

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα έχει πάρει όμως ένα ιδιαίτερο χρώμα και μια ιδιαίτερη διάσταση. Παρ' όλα αυτά, αν σκεφτούμε το τι πέρασε η Ελλάδα μέχρι σήμερα, μέσα από ποια γεγονότα επιβίωσε, δεν μπορούμε πάρα να είμαστε αισιόδοξοι. Θυμάμαι τα δικά μας χρόνια, τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, τις μετέπειτα δυσκολίες, τη δικτατορία. Η Ελλάδα άντεξε, τα πέρασε και τα ξεπέρασε όλα αυτά. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε σημερινοί σ' αυτό τον πλανήτη και έχουμε μια ιστορία που πάει πολύ πίσω, περίπου εννέα χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να μην έχουμε τον πληθυσμιακό αριθμό των Κινέζων ή των Ινδών. Είμαστε λίγοι, αλλά αυτοί οι λίγοι δεν έχουμε απλά επιβιώσει μέχρι σήμερα. Έχουμε δώσει φως, πολιτισμό και επιστήμες. Επομένως, με βάση τη μακρά ιστορία και εμπειρία που έχουμε, είμαι βέβαιος ότι κι αυτή η κρίση θα αντιμετωπιστεί και θα υπερνικηθεί. Και όπως συνήθως συμβαίνει, μετά από μία κρίση, η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός βγαίνουν καλύτεροι και ποιο δυνατοί".

ΗΠΑ και εθνικά θέματα

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο "καινούριο στοιχείο" από τις επαφές που έχει κατά διαστήματα με τον πρόεδρο Ομπάμα, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης των εθνικών ζητημάτων του Ελληνισμού, όπως την κατάργηση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, την επίλυση του προβλήματος για την ονομασία των Σκοπίων και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε ότι "το καινούριο στοιχείο, που δεν εξαρτάται τόσο από τους κύριους παράγοντες που παίζουν ρόλο, δηλαδή την Ελλάδα, την Κύπρο και τα κράτη που δημιούργησαν τα προβλήματα, είναι ότι σήμερα το τοπίο είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα το 2002, το 2004 και το 2006. Τώρα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά "υπάρχει επαυξημένη ευαισθησία, από αμερικανικής πλευράς, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικής ελευθερίας και ελευθερίας των λαών για να προσδιορίζουν τον εαυτό τους, χωρίς να απειλούνται μονίμως από επεκτατικές βλέψεις γειτόνων ή παραγειτόνων τους. Αυτό το στοιχείο διαπιστώνω και από τις επαφές μου".

Στην παρατήρησή μας αν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος σε σχέση με τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, επισήμανε ότι "όταν ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε την Τουρκία, μίλησε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο για τη Σχολή της Χάλκης, αλλά και για το Κυπριακό. Αυτό ήταν πρωτοφανές, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο από Αμερικανό ηγέτη. Είναι ένα βήμα προόδου, γιατί δείχνει την κατεύθυνση που οι ΗΠΑ επιθυμούν να βαδίσουν σ' αυτά τα ζητήματα. Και πάνω σ' αυτή την πορεία βαδίζει η Αμερική. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τώρα τις σημαντικές εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και σε χώρες του αραβικού κόσμου με τους λαούς τις περιοχής να διεκδικούν το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι, να έχουν ψωμί και να ζουν δημιουργικά. Εδώ, έχουμε ένα καινούριο επιπλέον στοιχείο, το οποίο λειτουργεί θετικότατα υπέρ των υποθέσεών μας, γιατί εντάσσεται στον ίδιο κύκλο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος διατύπωσε την άποψη ότι "όλες αυτές οι εξελίξεις ευνοούν τις προσπάθειες για σωστή επίλυση των ελληνικών εθνικών θεμάτων. Τώρα, πόσο αποφασιστική θα είναι η πρόοδος, τι συγκεκριμένα αποτελέσματα θα δώσει από πλευράς τακτικής, δεν μπορώ να προβλέψω. Περιμένουμε το καλύτερο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι έστω και για το λιγότερο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να τοποθετούμε τα ζητήματά μας στις σωστές τους διαστάσεις και να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας".



Ελληνική παρέλαση



Μιλώντας για την ελληνική παρέλαση που θα γίνει στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν στις 27 Μαρτίου και στην οποία συμμετέχει για 12η φορά, είπε ότι "είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή άλλων καταστάσεων σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, κάθε φορά που πραγματοποιείται η παρέλαση υπάρχει ενθουσιασμός, παλμός, αναζωογόνηση και αναζωπύρωση των ομογενών. Γι' αυτό και φέτος, η παρέλαση πρέπει να δείξει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο Ελληνισμός είναι φτιαγμένος για να ζει αιωνίως και να προσφέρει".

Καταλήγοντας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε ότι "η ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι ένα γεγονός που θα αναδείξει και θα προβάλλει την πραγματικότητα πως ο απανταχού Ελληνισμός δεν πτοείται και δεν υποκύπτει λόγω της κρίσης. Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση με τον ίδιο ενθουσιασμό είτε έχουμε τα δισεκατομμύρια με τα οποία χρηματοδοτούμε τον κόσμο, είτε χρειαζόμαστε τα δισεκατομμύρια για να ζήσουμε. Είμαστε ο λαός που στέκεται πάντα στα πόδια του. Αυτή την ελπίδα λοιπόν θα προβάλει η παρέλασή μας και θα επαληθεύσουμε για μια ακόμη μια φορά ότι ενώ έχουμε ένα πολύ σπουδαίο παρελθόν, την ίδια στιγμή είμεθα ο λαός του μέλλοντος"

Εν αρχή εγένετο η Αξιοπιστία..και μετά ήρθε η Συνέπεια

Είναι θέμα αξιοπιστίας και συνέπειας..
Eν αρχή εγένετο αξιοπιστία ...και πράσινοι φόροι.
Μετά ήρθε η συνέπεια:
ΟΧΙ σε νέες περικοπές μισθών-συντάξεων !!!
ΝΑΙ σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα
ΟΧΙ στη γενικευμένη αύξηση ΦΠΑ
ΝΑΙ στη χάρτα ελάχιστου αξιοπρεπούς επίπεδου διαβίωσης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο κ.Παπανδρέου  στην ομιλία του , στην 11η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.


Έλληνας προπονητής και τερματοφύλακας αναδείχθηκαν οι καλύτεροι της χρονιάς στην Αυστραλία

http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/postecoglou.jpghttp://neoskosmos.com/news/sites/default/files/theo_1.jpgΟ ομογενής προπονητής της ομάδας της Μπρίσμπαν, Άγγελος Ποστέκογλου ανακηρύχθηκε επίσημα "Προπονητής της Χρονιάς" στην Αυστραλία. Επίσης "Τερματοφύλακας της Χρονιάς" αναδείχθηκε ο ομογενής πορτιέρο της Μπρίσμπαν, Μιχάλης Θεόκλητος.

Την Κυριακή, η Μπρίσμπαν αντιμετωπίζει στον μεγάλο τελικό, την ομάδα της Μάρινερς και η νικήτρια θα στεφθεί πρωταθλήτρια Αυστραλίας.

Στο μεταξύ παρά το γεγονός ότι η Μπρίσμπαν έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες της Μανώλης Δρίβας και Μανώλης Κοκόρης ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ομάδα, την χρηματοδότηση της οποίας αναλαμβάνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας.

"Θα στηρίξουμε τον Ποστέκογλου να δημιουργήσει μια δυναστεία και να εκπροσωπήσει επάξια την Αυστραλία στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ" δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Μπεν Μπάκλε

ΑΠΘ: ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με την συμμετοχή 7 Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για άλλη μία χρονιά, σε συνεργασία με τον Ολλανδικό Οργανισμό για τη Διεθνή Συνεργασία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση "Nuffic", την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ημέρα Ενημέρωσης, με θέμα τις σπουδές και την έρευνα στην Ολλανδία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρες 9:00 με16:00, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή" του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, στις 11.30, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας Νίκος Ευθυμιάδης και η εκπρόσωπος του "Nuffic", Μαράικε φαν ντερ Κλάι.

Εκπρόσωποι των 7 Ολλανδικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα των: "Delft University of Technology", "Eindhoven University of Technology", "Radboud University Nijmegen", "University of Groningen", "University of Twente", "VU University Amsterdam", "Wageningen University" θα παράσχουν συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές, για προγράμματα σπουδών και δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμια τους.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του "Nuffic", της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών θα ενημερώσουν, γενικότερα, για τις σπουδές στην Ολλανδία και για τις δυνατότητες χορήγησης υποτροφιών.

Τέλος, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του Τμήματος Διασύνδεσης του Α.Π.Θ. θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές, την έρευνα καθώς και την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και συναντήσεις με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων, σε διδακτικό επίπεδο και επίπεδο ανταλλαγών, των εμπλεκόμενων Ιδρυμάτων.

Να σημειωθεί ότι η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.462 αγγλόφωνα προγράμματα, με χαμηλό κόστος διδάκτρων. Ο αριθμός των αγγλόφωνων προγραμμάτων την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των υπολοίπων μη αγγλόφωνων χωρών.

Πληροφορίες για το κοινό: Τμήμα Διασύνδεσης ΑΠΘ, τηλ.: 2310 995841

http://www.cso.auth.gr/Greek/Drasi78.gr.htm

Ρέππας: "Θα αναζητηθούν ευθύνες για το κλείσιμο της Εθνικής λόγω χιονιά"... στον Καραμανλή

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε μεγάλη χιονόπτωση, τα αυτοκίνητα των εκδρομέων σχημάτισαν ουρές πολλών χιλιομέτρων και έμειναν ακινητοποιημένα για πολλές ώρες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας. Η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε πριν από τις 3 τα ξημερώματα.

«Υπεύθυνοι είναι οι παραχωρησιούχοι που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και θα ζητηθούν ευθύνες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών.

Όπως είπε, θα έπρεπε να είναι έτοιμοι, λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων, και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία του.

Απαντώντας, η υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων της κοινοπραξίας «Νέα Οδός» Φωτεινή Λάμπρου υποστήριξε ότι η εταιρεία κινητοποιήθηκε εγκαίρως για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σημειώθηκαν.

«Υπήρχε τη Δευτέρα μέγιστος κυκλοφοριακός φόρτος 12 χιλιάδων οχήματα ανά ώρα. Πάνω από 50 εκχιονιστικά ξεκίνησαν στις 4.30 το απόγευμα ενώ έπεσαν στο δρόμο 2000 τόνοι αλάτι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, στις 6 το απόγευμα σημειώθηκε κορύφωση χιονόπτωσης, και λόγω χιονιού και αλατιού υπήρχε μείωση ταχύτητας γιατί πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε γιατί οι οδηγοί σταματούσαν για να βάλουν αλυσίδες. Κατά τις 8 το βράδυ, η «Νέα Οδός» σταμάτησε να παίρνει διόδια για να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων.
«Κλείσιμο και άνοιγμα δρόμου γίνεται μόνο σε συνεννόηση με την τροχαία» διευκρίνισε.

Την Τρίτρη πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών όπου οι μηχανικοί θα ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία για τα όσα έγιναν σε Αφίδνες και Μαλακάσα.

Πάτρα-Προβλήματα από την κακοκαιρία στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης - Ζημιές από πτώσεις δένδρων

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή των Καλαβρύτων έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις στην Αχαΐα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν ζημιές από πτώσεις δέντρων στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από Πάτρα προς Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας και από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης αποκλεισμένα παραμένουν χωριά στα Καλάβρυτα, διότι λόγω του χιονιού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ακόμη λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Πάντως εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο μεταξύ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις πεδινές περιοχές, προκάλεσαν αποκολλήσεις κομματιών από την στέγη του κλειστού γηπέδου του «Απόλλωνα» στην Περιβόλα της Πάτρας, καθώς επίσης και πτώσεις δέντρων στην πλατεία Νόρμαν, στην Αγυιά και στην Λεύκα, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.