13 Μαρτίου 2011

ΕΕ: σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια - τα σοβαρότερα πυρηνικά δυστυχήματα στην ιστορία

Μια διάσκεψη των αρμοδίων ευρωπαϊκών αρχών για την πυρηνική ασφάλεια προτίθεται να συγκαλέσει στις αρχές της βδομάδας ο αρμόδιος (για την ενέργεια) επίτροπος Γκύντερ Έττινγκερ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη διάσκεψη θα προσκληθούν επίσης οι εμπλεκόμενοι φορείς που προέρχονται τόσο από την πώληση της πυρηνικής ενέργειας, όσο και από την κεντρική διαχείριση του συστήματος. Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών για το ατύχημα στην Ιαπωνία, αλλά και η αξιολόγηση των επιπτώσεων του ατυχήματος. Επιπλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «θα εξεταστεί η λήψη προληπτικών μέτρων, αν αυτά κριθούν αναγκαία».

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα γεννήθηκε έπειτα από μια έκρηξη του κεντρικού πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, που βρίσκεται στα 250 χλμ.από το Τόκυο, στη συνέχεια του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα.

Ανάλογες πυρηνικές εκρήξεις στο παρελθόν σημειώθηκαν:

28/3/1979-ΗΠΑ: στην Πενσυλβάνια (Three Mile Island) όπου μια σειρά λαθών προκάλεσε παύση του συστήματος ψύξης του αντιδραστήρα. 140.000 κάτοικοι των περιχώρων μετακινήθηκαν προσωρινά.

Αύγουστος 1979-ΗΠΑ: διαρροή ουρανίου σε μια απόρρητη μονάδα πυρηνικής παραγωγής θεωρείται πως μόλυνε κάπου χίλιους ανθρώπους στο Τεννεσσί.

Μάρτιος 1981-Ιαπωνία: διαρροές ραδιενεργών από τέσσερις μονάδες έπληξαν με ακτινοβολία 278 ανθρώπους.

26/4/1986-ΕΣΣΔ: η έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο4 του Τσερνομπίλ προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή. 25.000 νεκροί ήταν οι νεκροί, ενώ η ατμόσφαιρα θεωρείται ότι ακτινοβολήθηκε με το ανάλογο 200 βομβών της Χιροσίμας μολύνοντας ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής επικράτειας.

30/9/1999-Ιαπωνία: ανθρώπινο λάθος προκάλεσε το δεύτερο σοβαρότερο δυστύχημα στον σταθμό της Τοκαϊμούρα, βορειο-ανατολικά του Τόκυο - προκαλώντας δύο θανάτους, μολύνοντας με ακτινοβολία κάπου 600 εργαζόμενους και υποχρεώνοντας 320.000 κατοίκους να μετοικήσουν.

Οι τρεις κι ο κούκος που διαμαρτυρήθηκαν μπροστά απ το σπίτι του Καραμανλή... τώρα και σε βίντεο

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 Γκολ και φάσεις

Πρέπει επειγόντως να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς

Την άμεση ανάγκη αλλαγής των όρων του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη στην χώρα, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του δήλωση. Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία» σημειώνοντας ότι χρειάζεται «αλλαγή Πολιτικής» για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα οριστικά.

«Εμφανίζεται μια προσωρινή ανακούφιση ως «σωτηρία». Που δεν είναι... Εμφανίζεται μια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, ως αλλαγή της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής. Που δεν είναι... Εμφανίζεται μια παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας, ως επίτευγμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Που δεν είναι... Εμφανίζεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις, που ανέλαβε έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει:

«Σημειώνουμε τα εξής: Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουμε λίγο μικρότερες δόσεις, αλλά για περισσότερα χρόνια. Άρα θα πληρώσουμε συνολικά περισσότερους τόκους.Το σημερινό Μνημόνιο δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει απολύτως. Και η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως. Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα. Ακόμα, έναντι αυτής της παραχώρησης αναλαμβάνουμε την πρόσθετη υποχρέωση (που δεν προβλεπόταν στον αρχικό Μνημόνιο) για αξιοποίηση περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ συν ακίνητα του Δημοσίου) ύψους 50 δισεκατομμυρίων. Δεν ξέρουμε από πού υπολογίζει να τα βρει αυτά η κυβέρνηση και πώς. Αλλά όταν εμείς είχαμε προτείνει αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, το είχαμε κάνει για να βρούμε τρόπο να βγούμε από το Μνημόνιο κι από την ανάγκη στήριξης, όχι για να μπούμε πιο βαθιά.

Τέλος έναντι αυτής της παραχώρησης, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να υπογράψουμε το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που θα αποσαφηνιστεί πλήρως στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης - 25ης Μαρτίου. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο. Δηλαδή να έχει μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα (αφού θα έχει πληρώσει τους τόκους από το δανεισμό της). Αυτό για να συμβεί χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη πάνω από 6%! Για πολλά χρόνια συνεχώς.

Η Κυβέρνηση ανέλαβε πρόσθετη συμβατική υποχρέωση που απαιτεί ανάπτυξη πάνω από 6%. Και η Ελλάδα με την σημερινή πολιτική έχει ύφεση πάνω από 6%».

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας: «Μέχρι πρόσφατα η Κυβέρνηση χλεύαζε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μηδενισμό του ελλείμματος. Τώρα αποδέχεται ότι θα βγάζει και πλεονάσματα, όχι απλώς μηδενικό έλλειμμα...» και αναφέροντας τις προτάσεις του κόμματός του, κατέληξε:

«Χρειαζόμαστε επειγόντως Ανάπτυξη. Και με την υφιστάμενη πολιτική βυθιζόμαστε σε ύφεση. Γι’ αυτό και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του Μνημονίου. Ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να έλυσε το πρόβλημα οριστικά. Όμως, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία. Επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πιάνουν πια. Χρειάζεται αλλαγή Πολιτικής».

Καλά αυτός ο μαλάκ@@ που νομίζει ότι έπαιζε;

Άκου ρε κάτι απαιτήσεις ο άνθρωπος!!

Να πάρει πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα!!!

Πάρε τώρα έναν πούλο αφιερωμένο
στον εκβιαστή του fimotro ;)


ΠΑΣΟΚ 1000 χρόνια μπροστά!!! Δεν θα πουλήσουν γη... αλλά θα πουλήσουν "επιφάνεια"...

Θα επαναφέρουν τον προπολεμικό θεσμό της "επιφάνειας"...
μιλάμε για μεγάλα λαμόγια που είναι 1000 χρόνια μπροστά απ' όλους μας:

ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ" ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗ "ΓΗ"!!!
Σεβασμός!!! Μπράβο σας ρε είστε πολύ μπροστά!!!

Μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης προέβη σε εισήγηση για το «θεσμό επιφανείας», δηλαδή για τη δυνατότητα σύστασης εμπράγματου δικαιώματος σε γη που ανήκει σε άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «φιλοσοφία» της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εδράζεται στην ρήση των Ινδιάνων ότι «την γη δεν την αποκτούμε από τους γονείς μας, αλλά την δανειζόμαστε από τα παιδιά μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει ο ελληνικός λαός να διαπαιδαγωγηθεί στην αντίληψη ότι δεν πρέπει να έχει χρέος.

Κυβερνητικοί κύκλοι διευκρίνιζαν ότι ο «θεσμός επιφανείας», πρώτον διασφαλίζει εσαεί την κυριότητα της γης από το δημόσιο, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αξιοποίησή της για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Δεύτερο ο «θεσμός επιφανείας» επιτρέπει την άντληση και μη δέσμευση πόρων για τις επιχειρήσεις καθώς αν αυτές πχ νοικιάζουν τα κτίρια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δάνεια από τις τράπεζες, ενώ με τον «θεσμό επιφανείας» μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εμπράγματο δικαίωμά τους για άντληση πόρων.

Η διαφορά του «θεσμού επιφανείας» από την «ενοικίαση», διευκρίνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, συνίσταται στο ότι ο «θεσμός επιφανείας» εμπίπτει στο εμπράγματο δίκαιο, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έναντι τρίτων, ενώ η «ενοικίαση» εμπίπτει στο ενοχικό δίκαιο και αφορά μόνο τους «δύο», δηλαδή τον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή.

Το τρίτο πλεονέκτημα του «θεσμού επιφανείας», πάντα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, είναι φορολογικό, καθώς τα χρήματα για την απόκτηση του εμπράγματου δικαιώματος προπληρώνονται.

Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτήριζαν επίσης ως «οικολογικό αμορτισέρ» τον «θεσμό επιφανείας» καθώς - και αυτό είναι το τέταρτο σημείο - με την αλλαγή στην οποία περιέρχεται γενικά ο αστικός ιστός, τα κτίρια μπορούν να αλλάξουν χρήση, όταν επιστραφούν στον ιδιοκτήτη της γης που παραμένει το κράτος.

Το πέμπτο σημείο που αφορά τον «θεσμό επιφανείας» είναι ότι η Ελλάδα κατήργησε τον θεσμό αυτό από το 1946 και μετά σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη και ως εκ τούτου, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, η επανεισαγωγή του θεσμού στην χώρα μας δεν συνιστά νεωτερισμό σε σχέση με τα ισχύοντα στην Ευρώπη.

Τέλος, το έκτο σημείο το οποίο οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι προσέθεταν στα πλεονεκτήματα του «θεσμού επιφανείας» είναι το ότι η θέσμοθέτησή του συνιστά ένα «γνώριμο αναπτυξιακό θεσμό» στους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ιαπωνία: Αγώνα για να αποτρέψουν πυρηνική καταστροφή δίνουν οι ιαπωνικές αρχές

Μάχη για να αποτρέψουν μια πυρηνική καταστροφή εξακολουθούν να δίνουν οι ιαπωνικές αρχές μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δύο πυρηνικά εργοστάσια, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι. Ωστόσο, η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τήξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο, που είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας "μερικής τήξης", διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο στον αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου. Μετά το σεισμό της Παρασκευής εκφράζονταν φόβοι για τήξη σε δύο από τους αντιδραστήρες της μονάδας, αφού τα συστήματα ψύξης τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η κυβέρνηση πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στον αντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν ξεπεράσει τα αποδεκτά όρια στο Φουκουσίμα 1, που απέκει 240 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο. Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 882 μικροσίβερτ την ώρα και σε κάποια στιγμή έφτασε μέχρι και τα 1.204 μικροσίβερτ. Το μικροσίβερτ είναι μονάδα που μετράει τις βιολογικές επιπτώσεις της ραδιενέργειας και το όριο που έχουν θέσει οι ιαπωνικές αρχές είναι τα 500 μικροσίβερτ την ώρα.

Ο Χισανόρι Νέι, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Τζίτζι ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για μερική τήξη του πυρήνα το Σάββατο, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 έχασαν τα συστήματα ψύξης αφού οι γεννήτριες παραγωγής ισχύος, τόσο η κύρια όσο και η εφεδρική, υπέστησαν ζημιές την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Tepco. Οι μηχανικοί προσπαθούσαν την Κυριακή να απελευθερώσουν και πάλι στην ατμόσφαιρα ραδιενεργό ατμό από το δεύτερο αντιδραστήρα που τέθηκε εκτός λειτουργίας, προκειμένου να μειωθεί η πίεση. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το νερό ψύξης στον αντιδραστήρα είχε μειωθεί τόσο πολύ που οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου έμειναν εκτεθειμένοι σε μήκος μέχρι και 3 μέτρα.

Ο Εντάνο πάντως διαβεβαίωσε ότι στον αντιδραστήρα 3 τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι "πολύ χαμηλά και υπό έλεγχο".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι δεν πιστεύει ότι οι ράβδοι καυσίμου δεν έχουν υποστεί ζημιά.

Στον αντιδραστήρα 1, το εξωτερικό κέλυφος του οποίου εξερράγη το πρωί του Σαββάτου οι τεχνικοί χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό και βόριο για να μειώσουν την πίεση, απελευθερώνοντας ένα νέφος ατμού που περιέχει ραδιενεργά στοιχεία, όπως καίσιο 137.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τα δύο εργοστάσια. Τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία την ενημέρωσε ότι έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα στην επαρχία Μιγιάγκι. Μολονότι οι μετρήσεις γύρω από το εργοστάσιο έδειξαν αυξημένη ραδιενέργεια, οι αντιδραστήρες της μονάδας δεν φαίνεται να έχουν υποστεί βλάβη και είναι "υπό έλεγχο".

Αμέσως μετά μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι άλλο ένα σύστημα ψύξης, αυτή τη φορά στο πυρηνικό εργοστάσιοΤοκάι της επαρχίας Ιμπαράκι, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι μόνο μία αντλία έχει υποστεί βλάβη ενώ η εφεδρική λειτουργεί κανονικά.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα σχέδιο για προγραμματισμένες, τρίωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκειμένου να αποτραπεί ένα γενικό μπλακ-άουτ.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ενεργειακά προβλήματα της Ιαπωνίας, η Ρωσία έστειλε σήμερα στην Ιαπωνία ένα τάνκερ με 19.500 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ενώ αύριο θα παραδώσει άλλα 100.000 κυβικά μέτρα. Η Νότια Κορέα αποφάσισε επίσης να ανακατευθύνει στην Ιαπωνία ορισμένα από τα φορτία LNG που προορίζονταν για την ίδια. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα.

Αναχωρούν από το κτίριο Υπατία και επιστρέφουν στην Κρήτη αύριο οι λαθραίοι

Αύριο στις 5 το απόγευμα εγκαταλείπουν το κτίριο Υπατία οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας και δυο ώρες αργότερα, στις 7 μ. μ. αναχωρούν για την Κρήτη, μετά από 44 μέρες απεργίας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα ο Γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας δήλωσε ότι: «όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν αύριο το πρωί. Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του».

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 2-1 Κουτσιανικούλης Βιτόλο live stream

Καλά αυτός ο καραγκιόζης ο Μανιάτης πως την είδε τη δουλειά; Νομίζει ότι είναι κανας παιχταράς ή κανάς γαμιάς; Όλο διαμαρτύρεται ο παπάρας...

Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιτόλο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 και ανέβαλε τη στέψη του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ στο 12ο λεπτό, όμως ο ΠΑΟΚ με τον Κουτσιανικουλη στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το Βιτόλο στο 71 έκανε την ολική επαναφορά και πήρε τη νίκη!

Σαμαράς για τα πανηγύρια του "νέου Κολοκοτρώνη" ΓΑΠ

«Εμφανίζεται μια προσωρινή ανακούφιση ως «σωτηρία». Που δεν είναι...

Εμφανίζεται μια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, ως αλλαγή της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής. Που δεν είναι...

Εμφανίζεται μια παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας, ως επίτευγμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Που δεν είναι...

Εμφανίζεται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις, που ανέλαβε έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης.

Σημειώνουμε τα εξής:

-- Με τη νέα ρύθμιση θα πληρώσουμε λίγο μικρότερες δόσεις, αλλά για περισσότερα χρόνια. Άρα θα πληρώσουμε συνολικά περισσότερους τόκους.

--Το σημερινό Μνημόνιο δεν αλλάζει, εξακολουθεί να ισχύει απολύτως. Και η υποχρέωσή μας για νέα μέτρα, ύψους σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων, την περίοδο 2012-15 ισχύει απολύτως. Έχουμε, λοιπόν, και νέα μέτρα.

-- Ακόμα, έναντι αυτής της παραχώρησης αναλαμβάνουμε την πρόσθετη υποχρέωση (που δεν προβλεπόταν στον αρχικό Μνημόνιο) για αξιοποίηση περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ συν ακίνητα του Δημοσίου) ύψους 50 δισεκατομμυρίων. Δεν ξέρουμε από πού υπολογίζει να τα βρει αυτά η κυβέρνηση και πώς. Αλλά όταν εμείς είχαμε προτείνει αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, το είχαμε κάνει για να βρούμε τρόπο να βγούμε από το Μνημόνιο κι από την ανάγκη στήριξης, όχι για να μπούμε πιο βαθιά.

-- Τέλος έναντι αυτής της παραχώρησης, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να υπογράψουμε το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που θα αποσαφηνιστεί πλήρως στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης - 25ης Μαρτίου. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρέους της κάθε χρόνο. Δηλαδή να έχει μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα (αφού θα έχει πληρώσει τους τόκους από το δανεισμό της). Αυτό για να συμβεί χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη πάνω από 6%! Για πολλά χρόνια συνεχώς...

Η Κυβέρνηση ανέλαβε πρόσθετη συμβατική υποχρέωση που απαιτεί ανάπτυξη πάνω από 6%...

Και η Ελλάδα με την σημερινή πολιτική έχει ύφεση πάνω από 6%!

Μέχρι πρόσφατα η Κυβέρνηση χλεύαζε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μηδενισμό του ελλείμματος. Τώρα αποδέχεται ότι θα βγάζει και πλεονάσματα, όχι απλώς μηδενικό έλλειμμα...

Χρειαζόμαστε επειγόντως Ανάπτυξη.

Και με την υφιστάμενη πολιτική βυθιζόμαστε σε ύφεση.

Γι’ αυτό και χρειάζεται επειγόντως αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σαν να έλυσε το πρόβλημα οριστικά. Όμως, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία.

Επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πιάνουν πια. Χρειάζεται αλλαγή Πολιτικής»

Ισραήλ: Σε τεταμένο κλίμα κηδεύτηκαν τα πέντε θύματα της σφαγής της Ιταμάρ, επεισόδια σημειώθηκαν σε Νάμπλους και Χεβρώνα

Χιλιάδες Ισραηλινοί συνόδευσαν σήμερα στην τελευταία τους κατοικία τα μέλη της πενταμελούς οικογένειας που δολοφονήθηκαν στη Δυτική Όχθη λίγες ώρες αφότου το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή δεκάδων κατοικιών εποίκων στην περιοχή αυτή.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο εβραϊκό κοιμητήριο Γκιβάτ Σαούλ της Ιερουσαλήμ θρηνώντας για το θάνατο του νεαρού ζευγαριού και των τριών ανήλικων παιδιών, το ένα σχεδόν μωρό (!!), που μαχαιρώθηκαν στον ύπνο τους, σε μια επίθεση που αποδίδεται σε Παλαιστίνιους, το βράδυ της Παρασκευής στον εβραϊκό οικισμό Ιταμάρ, κοντά στη Νάμπλους.

"Για τους εχθρούς μας δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ιταμάρ και Τελ Αβίβ. Η εκδίκησή μας θα είναι να χτίσουμε στη γη μας ξανά και ξανά", υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Κνεσέτ, Ρεουβέν Ρίβλιν, μιλώντας στην κηδεία.

Στο Ιταμάρ, Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό που έχουν ξεκινήσει για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένα άτομο, ούτε υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

"Ως υπουργός Άμυνας, είμαι βέβαιος ότι το σιδερένιο χέρι του στρατού και του Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας) θα συλλάβει σύντομα τους δολοφόνους. Θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό", διαβεβαίωσε ο Εχούντ Μπαράκ.

Καθώς εκφράζονται φόβοι αντιποίνων από Εβραίους εξτρεμιστές, η κυβέρνηση διατηρεί την αστυνομία σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού.

Αργά το απόγευμα περίπου δέκα άτομα έκλεισαν ένα δρόμο στα δυτικά της Νάμπλους και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον παλαιστινιακών αυτοκινήτων. Εξαγριωμένοι έποικοι μπήκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο παλαιστινιακό χωριό Μπούριν και πυρπόλησαν ένα σπίτι. Διάφορα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω και μέσα στην πόλη της Χεβρώνας.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους Ισραηλινούς να δείξουν αυτοσυγκράτηση και "να μην πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους" γιατί, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή "δεν υπάρχει πια δικαιοσύνη".

«Παλεύοντας» για την αναγέννηση της Πάρνηθας...

Ήταν Ιούνιος του 2007, όταν η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα μ’ αποτέλεσμα να ξεφύγει και να κατακάψει 56.000 στρέμματα στην Πάρνηθα, εκ των οποίων 21.800 στρέμματα ήταν δάσος κεφαλληνιακής ελάτης.

Από τότε, όμως, μέχρι και σήμερα πολλά φαίνεται να έχουν αλλάξει στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, διαμορφώνοντας μία καινούργια κατάσταση για τις κλιματικές συνθήκες και το περιβάλλον της περιοχής.

Η καταστροφή, που έγινε στον Εθνικό Δρυμό, είναι πολύ μεγάλη ως προς την αναδημιουργία του δάσους, για κάποιες επιφάνειες μάλιστα, μη αναστρέψιμη. Τις δυσμενείς επιπτώσεις της καταστροφής αυτής θα βιώσουν πολύ έντονα, για πολλά χρόνια και σε πολλούς τομείς, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Τα άλλοτε καταπράσινα πεύκα και έλατα μπορεί να παραδόθηκαν στο έλεος της φωτιάς, όμως ο «αγώνας» της γης για ζωή συνεχίζεται και σταδιακά η χλωρίδα και η πανίδα του βουνού ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες.

«Οι πρώτες αναδασώσεις ξεκίνησαν το 2008 με 45.000 φυτάρια κεφαλληνιακής ελάτης. Ήδη, έχουν φυτευτεί 300.000 δενδρύλλια μαύρης πεύκης για τη δημιουργία προδάσους, ώστε να ακολουθήσει η ανάπτυξη των ελάτων. Υπάρχει σχετικό πενταετές πρόγραμμα με προδιαγραφές από τον Φορέα Αναδάσωσης. Στις βόρειες περιοχές, που είναι πιο υγρές, τα έλατα φυτεύονται κατευθείαν στο έδαφος, ενώ στις νότιες που είναι πιο ξηρές, χρειάζονται προδάσος», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και δεν έχουμε μεγάλες απώλειες. Το καλοκαίρι γίνονται ποτίσματα. Φέτος για πρώτη φορά στην αναδάσωση βοήθησαν εθελοντές. Είχε προηγηθεί εκπαίδευσή τους, γιατί η ελάτη είναι δύσκολη και απαιτητική και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Γιώργος Αμοργιανιώτης, τόνισε ότι «υπάρχει πρόγραμμα αναδάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και με ελάτη και μαύρη πεύκη». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «είναι μία πολύ δύσκολη επιλογή. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, μεγάλη δαπάνη και πολλά χρόνια. Είναι αλήθεια ότι το ελατοδάσος, εκεί που χάθηκε, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αποκατασταθεί πλήρως, έστω και μετά από πολλά χρόνια. Αλλά, οι αναδασώσεις που κάνουμε, ακόμα και με ελάτη, είναι ενθαρρυντικές».

Σύμφωνα με τον κ. Αμοργιανιώτη υπάρχει, επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι βραχώδους έκτασης και εκεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος είναι τρομερά δύσκολη.

Σε ό,τι αφορά την πανίδα, ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, αγριοκάτσικα, αλεπούδες, λαγοί και πολλά άλλα ζώα άρχισαν σταδιακά να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της Πάρνηθας, ζουν και αναπαράγονται στην καμένη γη. Η κοινότητα των κόκκινων ελαφιών αριθμεί σήμερα περίπου 700 άτομα. Προς το παρόν ο πληθυσμός των ελαφιών δεν απειλεί την αναγέννηση του δάσους, ωστόσο οι ερευνητές φοβούνται ότι λόγω της προστασίας των ελαφιών και το πρασίνισμα των καμένων εκτάσεων, ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί θέτοντας σε κίνδυνο τα νέα βλαστάρια.

Όπως τόνισε ο κ. Δημόπουλος, «ο αγριόχοιρος προξενεί ζημιές στο έδαφος και στα φυτά και τα ελάφια τρώνε τις κορυφές από τα φυτάρια της μαύρης πεύκης, που φυτεύουμε για προδάσος. Γι αυτό και τα προστατεύουμε». Μάλιστα επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν και, όπως είπε, είναι ακόμα νωρίς, κάποια από τα κόκκινα ελάφια να μεταφερθούν σε άλλο σημείο στην Ελλάδα, με παρόμοιο βιότοπο.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα, που έπρεπε να διαχειριστούν οι υπεύθυνοι, ήταν η προστασία του εδάφους, το οποίο στην Πάρνηθα είναι λίγο και επιπλέον, είναι εύκολο να αποπλυθεί, λόγω των μεγάλων εγκάρσιων κλίσεων που υπάρχουν, όπως και η προστασία των πέριξ του δρυμού δήμων, στους οποίους καταλήγουν τα μεγάλα ρέματα της Πάρνηθας, που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα μέτρα προστασίας του εδάφους των καμένων εκτάσεων και η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Αττικής και το Δασαρχείο Πάρνηθας με την κατασκευή κορμοδεμάτων και κορμοπλεγμάτων στις πλαγιές, καθώς και κορμοφραγμάτων και λιθοφραγμάτων στα ρέματα ολόκληρης της καμένης έκτασης.

Η Σπυριδούλα Μιχελάκη, δασοπόνος στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «τα αντιπλημμυρικά - αντιδιαβρωτικά έργα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2007, αμέσως μετά τη φωτιά σε συνολική επιφάνεια 27.800.000 τμ. Με την εφαρμογή τους έχουν μειωθεί οι πλημμύρες και η συγκράτηση του εδάφους πέτυχε».

Επισήμανε ακόμη πως «εάν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, το φτιάχνουμε, αλλά ήδη τα έργα αυτά έκαναν τη δουλειά τους, μιας και το ξύλο από μόνο του σαπίζει και γίνεται ένα με το έδαφος».

Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά μέτρα ο κ. Αμοργιανιώτης είπε ότι «καταφέραμε να προστατεύσουμε τις γύρω περιοχές γιατί δεν κατέβηκε χώμα και λάσπη. Ούτε στα τέλη του 2007, με τις βροχές και τα χιόνια, ούτε μετέπειτα είχαμε κάποιο πρόβλημα από τα συνήθη που έχουμε μετά από πυρκαγιές. Τα αντιπλημμυρικά αυτά απέδωσαν. Βέβαια, αυτό που θέλουμε είναι να συγκρατήσουμε το χώμα ψηλά για να αναδασώσουμε».

Σε αριθμούς, τοποθετήθηκαν 1.288 χιλιόμετρα κορμοδέματα, 496.000 μέτρα κλαδοπλέγματα στις πλαγιές, 44 λιθοφράγματα και κορμοφράγματα στις κοίτες των ρεμάτων και 4.000 τ.μ. ξυλοφράγματα για να συγκρατούν τα νερά και το χώμα, όπου σχηματίζονται χείμαρροι.

Μετά την πυρκαγιά του 2007 σημαντικά βήματα έγιναν και στον τομέα της πυρασφάλειας της Πάρνηθας, καθώς το καλοκαίρι που πέρασε δεν σημειώθηκε ούτε ένα επεισόδιο φωτιάς.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής, που εφαρμόζουμε ενάντια στις πυρκαγιές», υποστήριξε ο κ. Δημόπουλος, επισημαίνοντας πως «σε συνεργασία με την πυροσβεστική εκπονήθηκε σχέδιο πυροπροστασίας με συντονισμό. Τα δώδεκα μικρά πυροσβεστικά με δεξαμενές πυρόσβεσης και συστήματα εντοπισμού φωτιάς, που δώρισε ιδιωτική τράπεζα το καλοκαίρι του 2010, μοιράστηκαν τους δήμους Λιοσίων και Φυλής, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία στο βουνό».

Σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν στην πυρασφάλεια και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Αττικής (ΕΔΑΣΑ), ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΠΟΣ) Φυλής, ενώ, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, φέτος προστέθηκαν τρεις επιπλέον δεξαμενές νερού για ελικόπτερα στις ήδη 68 υπάρχουσες για ελικόπτερα και οχήματα. «Η προσοχή όλων τώρα είναι στραμμένη στο Τατόι, το οποίο φυλάσσεται ειδικά μέρα-νύχτα. Η πλούσια βιομάζα του και το γερασμένο, ώριμο δάσος του, το καθιστούν εξαιρετικά εύφλεκτο», επισημαίνει ο κ. Δημόπουλος.

Για το Τατόι, ο κ. Αμοργιανιώτης είπε πως «είναι μία έκταση περί τα 2.000 στρέμματα, με συμπαγή και πυκνά δάση, πανέμορφη βέβαια, η οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά πευκοδάσος. Τα στατιστικά στοιχεία μάς δείχνουν ότι υπάρχει περιοδικότητα στη φωτιά. Όταν μαζεύεται πολλή ξηρή ύλη, τότε το παραμικρό μπορεί να φέρει την καταστροφή».

Τόνισε ακόμη ότι σε κάποια τμήματα έχει να περάσει φωτιά εδώ και 50, ή και παραπάνω, χρόνια, σε κάποια άλλα από το 1974, σε άλλα αργότερα. «Σήμερα, έχουμε εκεί ένα συμπαγές δάσος και φοβόμαστε μία ακραία καιρική συνθήκη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το φοβόμαστε, κυρίως, όχι από μέσα, αλλά μήπως έρθει ένα μέτωπο φωτιάς. Όπως έγινε στην Πάρνηθα. Αν ξεκινήσει από μέσα, μπορούμε να το προλάβουμε, επειδή η περιοχή φυλάσσεται. Αν έρθει, όμως, ένα μέτωπο χιλίων μέτρων...».

Στο μεταξύ και παρότι η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό Δρυμό από το 1961 το πλαίσιο προστασίας και δόμησης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Νόμοι επί νόμων, αποφάσεις επί αποφάσεων, όλα αυτά τα χρόνια αντί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, δημιούργησαν φαινόμενα αυθαιρεσίας με καταπατήσεις δασικών εκτάσεων.

Το ίδιο επιχειρήθηκε γι ακόμη μία φορά με την άμεση αμφισβήτηση της συνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος, που εκδόθηκε έναν μηνά μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα και με το οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας και χρήσης γης.

Η μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκε, η δεύτερη παραπέμφθηκε στην ολομέλεια στου ΣτΕ και εκκρεμεί. Παρόλα αυτά, τον περασμένο Αύγουστο, ξεκίνησαν οικοδομικές εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Καζίνου. Η αίτηση για αναστολή των εργασιών που κατέθεσαν οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Αττικής (ΕΔΑΣΑ) ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε και η αίτηση ακύρωσης στο ίδιο δικαστήριο δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Έτσι, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και του υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη, δίνεται άδεια για τη ριζική ανακατασκευή και επέκταση του Καζίνου με το ξενοδοχειακό συγκρότημά του, καθώς και για την εγκατάσταση πρόσθετων μηχανημάτων τζόγου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, τελεί υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ και χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια. Ο κ. Δημόπουλος επισημαίνει ότι τα οικονομικά του φορέα είναι δύσκολα. «Τώρα περιμένουμε το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Οι εθελοντές κάνουν μεγάλη δουλειά».

Όπως είπε, το έργο προσπαθεί να προχωρήσει με δωρεές, χορηγίες και εθελοντική εργασία από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Πρόσθεσε δε ότι το Καζίνο δίνει 350.000 ευρώ τον χρόνο για τη συντήρηση του δρυμού. «Αυτό προέκυψε το 2003 με την τελική ιδιωτικοποίηση του Καζίνου και μπήκε ως ρήτρα», είπε.

Αλήθεια αυτό το Νομοσχέδιο του ΓΑΠ "για μη πώληση ελληνικής γης" πότε θα έρθει στη Βουλή...

Ρε ΓΑΠ πρέπει να βιαστείς λίγο γιατί η Μέρκελ (αυτή η καριόλα φταίει για όλα ;)) θέλει να πουλήσει ελληνική γη...

Τρεις κι ο κούκος διαδήλωσαν... εναντίον του Καραμανλή

Φοβερή η παρεμβατικότητα του Κανάκη κι του Σερβετά που ανακοίνωσαν από τηλεοράσεως την διαμαρτυρία... τεράστια η απήχηση που έχουν στην ελληνική κοινωνία...Ελπίζουμε να το καταλάβουν και να περιοριστούνε στο εξής στις μαλακίες που λένε για να γελάνε όσοι τους βλέπουν και να μην τρέφουν αυταπάτες ότι είμαστε πρόβατα και μπορεί να μας καθοδηγήσει ο αλήτης που έχει τις γκαρσόνες ανασφάλιστες και για 500 ευρώ στα μπάρ του. Διαβάστε και για την τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου:

Μετά τις διαδηλώσεις έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου αρχικά, και του Σημίτη στη συνέχεια κάποιοι...θυμήθηκαν και τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και έτσι επισκέφτηκαν και τη Ραφήνα.

Όπως φαίνεται και στη φωτό όμως, δεν είχε μεγάλη απήχηση το κάλεσμα τους καθώς μαζεύτηκαν...τρεις και ο κούκος(καμιά 30αριά άτομα συγκεκριμένα). Έτσι, αποφάσισαν να το οργανώσουν καλύτερα και να ξαναεπισκεφθούν τα ανατολικά προάστια πιο ενισχυμένοι, αυτή τη φορά.


Τους αρέσει φαίνεται η περιοχή...Αφήστε που μπορεί να είναι και ομάδα χειμερινών κολυμβητών που συνδυάζει 2 σε 1(διαδήλωση και μετά μπανάκι ή το αντίθετο). Καλή συνέχεια στην προσπάθεια...


http://armageddon-news.blogspot.com/2011/03/blog-post_9690.html

Πήραμε το Πρωτάθλημα!!!!... οι Έλληνες στην Αυστραλία εννοούμε :) (βίντεο)

Η ελληνικής ιδιοκτησίας ομάδα των Ποστέκογλου, Θεόκλειτου και Μπαρμπαρούση, η Μπρισμπέιν, πήρε το Πρωτάθλημα Αυστραλίας μετά από μια εντυπωσιακή ανατροπή. Ενώ στο 116 της παράτασης έχανε με 2-0 κατάφερε με δυο γκολ μέσα σε 4 λεπτά να ισοφαρίσει (βίντεο). Στα πέναλτυ, "ήρωας" αναδείχθηκε ο Έλληνας τερματοφύλακας Μιχαήλ Θεόκλειτος που απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτυ των αντιπάλων του (βίντο).

Να θυμίσουμε όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες ότι ο Ποστέκογλου ανακυρήχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς και ο Θεόκλειτος καλύτερος τερματοφύλακας.

Η χθεσινή κριτική για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον τελικο είναι:

Coach - Ange Postecoglou - 7 - Was outfoxed in the opening minutes by his counterpart Graham Arnold. He managed to gain control with a tactical tweak in the second half but had no answers to the Mariners' game-changing second half substitutions. His side’s resilience got him out of trouble.

1. Michael Theoklitos (GK) – 9 – Was the decisive player in the shootout when he saved twice. He handled safely with confidence in torrential rain during the second half. Could do little with the two goals conceded during the clash
....

7. Kosta Barbarouses - 7 - Terrorised the Mariners with his pace but his vision at times was lacking particularly when he had teammates positioned better inside the box

Δείτε τα γκόλ του αγώνα και τις αποκρούσεις πέναλτυ του Θεόκλειτου:



Δείτε και πως πανηγύρισαν οι φίλαθλοι της Μπρισμπέιν τις δύο αποκρούσεις του Θεοκλείτου:

Ιαπωνία: Η TEPCO προετοιμάζεται να γεμίσει με θαλασσινό νερό και τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα1

H εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) προετοιμάζεται να γεμίσει με θαλασσινό νερό και τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι (ή Φουκουσίμα 1), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την εταιρεία.

Το σύστημα ψύξης στο πυρηνικό εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Η TEPCO, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία, γεμίζει ήδη με θαλασσινό νερό στους αντιδραστήρες 1 και 3 του εργοστασίου Φουκουσίμα 1 με στόχο να τους ψύξει και να μειώσει την πίεση που ασκείται μέσα στη μονάδα.

Κύπρος- Αύριο ενώπιον "στρατοδικείου" ο Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου

Αύριο θα παρουσιασθεί ενώπιον λεγόμενου στρατοδικείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκης Μάτσης, με την κατηγορία ότι εισήλθε σε στρατιωτική ζώνη.

Με την ίδια κατηγορία, θα παρουσιασθεί και ο Λοΐζος Αυξεντίου, στέλεχος της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου.

Και οι δύο επρόκειτο να παρουσιασθούν σήμερα στο λεγόμενο στρατοδικείο, αλλά οι ιατροί απαγόρευσαν τη μετακίνηση του κ. Μάτση από το νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, λόγω καρδιακού προβλήματος.

Παρέστη μόνο ο Λοΐζος Αυξεντίου και το "στρατοδικείο" αποφάσισε να παρουσιασθούν μαζί αύριο.

Και οι δύο συνελήφθησαν, χθες, μαζί με τέσσερις Ευροβουλευτές όταν μπήκαν στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, στο πλαίσιο έρευνας για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε έντονα τη σύλληψη των ευρωβουλευτών και των συνοδών τους, κατά την επίσκεψή τους στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σύλληψη "προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια" και τόνισε ότι δεν βοηθά τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διερωτήθηκε πώς μπορεί η Τουρκία με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές να ζητά άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις και να διεκδικεί να γίνει πλήρες μέλος της Ενωσης.

Επίσης, ζήτησε να υιοθετηθεί πολιτική, η οποία θα άρει την κατάσταση αποενοχοποίησης της Τουρκίας σε ότι αφορά στην Κύπρο.

Τις συλλήψεις καταδίκασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, λέγοντας ότι "οι Τούρκοι απέδειξαν ότι παραμένουν Τούρκοι", ενώ πρόσθεσε ότι ούτε ύστερα από 100 χρόνια δεν πρόκειται να γίνουν Ευρωπαίοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν θα αφήσει να περάσει απαρατήρητη η προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και θα την καταγγείλει διεθνώς.

"Η Εκκλησία προσκάλεσε τους ευρωβουλευτές ακριβώς για να δουν την καταστροφή των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι κατοχικές αρχές, θέλησαν να δείξουν ότι έχουν κρατική υπόσταση, αλλά ψευδοκράτος είναι και ψευδοκράτος θα παραμείνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος και κάλεσε την Ευρώπη να το σκεφθεί καλά "αν μπορούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία αυτοί οι άνθρωποι".

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Καν χαρακτήρισε την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τη χειρότερη μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου

Διαβεβαίωσε όμως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επανάληψης ενός πυρηνικού δυστυχήματος όπως του Τσερνόμπιλ.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Κάν προειδοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, στο οποίο χθες σημειώθηκε έκρηξη, παραμένει κρίσιμη, όμως επεσήμανε ότι η πυρηνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν έχει ομοιότητες με το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.

"Εχει εκλυθεί ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα, όμως δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλα ποσοστά", δήλωσε ο Καν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. "Αυτό είναι σημαντικά διαφορετικό από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ. Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της ζημιάς", υπογράμμισε ο Καν.

Εξάλλου ο ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι οι Ιάπωνες θα ξεπεράσουν αυτή την κρίση που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι, την οποία χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Παράλληλα ο Καν προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα να αντιμετωπίσει μεγάλης κλίμακας διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων.

Κρυφή ατζέντα Γιώργου...

Προσέξτε και δείτε τι δήλωσε, για την Ελλάδα, η Μέρκελ στην συνέντευξη τύπου μετά την σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης.
Δείτε στο τέλος του άρθρου σε Video, το απόσπασμα της συνέντευξης.
Ήταν απόλυτα σαφής και δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Αναφέρθηκε σε επιπρόσθετες προσπάθειες που πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα..
Τι εννοεί άραγε, ποιες είναι αυτές επιπρόσθετες προσπάθειες;

Μήπως πρόκειται για κρυφή ατζέντα και πρόσθετα μέτρα;;
Βέβαια ο κ. πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε μέχρι και χθες ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Εμείς σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ ότι, τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να επιβεβαιώσουν ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για το 2012 ως το 2014. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καθορίσει φορολογικά διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων 2012-14.
Μίλησε η κ. Μέρκελ για πώληση δημόσιας περιουσίας.
Τέλος δε ανέφερε ότι, θα πρέπει να γίνει παρουσίαση από μέρους της Ελλάδας, ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους...
Τι σχέδιο είναι αυτό, δεν έχουμε το μνημόνιο;

"Κρατήσαμε σημειώσεις για τις επιπρόσθετες προσπάθειες, που θα πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα.
50 δις ευρώ έσοδα αποκρατικοποίησης, θα προκύψουν από ΠΩΛΗΣΕΙΣ δημόσιας περιουσίας.
Αναφορικά με το χρέος θα παρουσιάσουν επίσης ρύθμιση στο πως θα αντιμετωπισθεί το έλλειμμα και το χρέος."

Κολοτούμπαφέρης: Χθες μετάνιωνε, σήμερα δεν μετανιώνει, αύριο θα μετανιώνει πάλι για το μνημόνιο

«Δεν μετανιώνω για το μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». «Είμαι υπερήφανος που υπάρχει σήμερα η Ελλάδα, χάρη και στη δική μου ψήφο. Δεν θα υπήρχε. Θα είχαμε πτωχεύσει και θα είχαμε τελειώσει από πέρσι τον Μάιο", τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι τους τελευταίους δέκα μήνες, χάθηκαν πολύτιμες προσπάθειες και πολύτιμες ευκαιρίες και ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει ανασχηματισμό, "να τολμήσει να κάνει αλλαγές γιατί η κυβέρνηση δεν τραβάει".

Λιβύη: Διακόπηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με κινητά στη Βεγγάζη ενώ προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Όλες οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα διακόπηκαν σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο της λαϊκής εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη, την ώρα που οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι προελαύνουν κατά της πόλης.

Οι υπηρεσίες των εταιρειών Libyana και Al Madar δεν λειτουργούν πλέον, αλλά κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα διαρκέσει η διακοπή αυτή.

Σήμερα, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν ακάθεκτες την προέλασή τους κατά μήκους της παραλιακής ζώνης, απωθώντας τους αντικαθεστωτικούς με συνεχείς βομβαρδισμούς από αέρος και με όλμους και πυραύλους.

Κύπρος: Σκληρή κριτική του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, στον πρόεδρο Χριστόφια.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/3/1/354831/2009_07_03_04_32_13__d5c4bc66a293443789fa552cc32c08ca.jpgΣκληρή κριτική στον πρόεδρο Χριστόφια για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και στα θέματα οικονομίας, άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας σε παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος, στο οποίο έγινε παρουσίαση των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι η διαχείριση του Κυπριακού, από τον πρόεδρο Χριστόφια, οδήγησε σε δραματικά αδιέξοδα και φοβερούς κινδύνους.

"Η λανθασμένη στρατηγική και οι απαράδεκτες παραχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν φέρει την Ελληνοκυπριακή πλευρά σε δυσμενέστερη θέση από ότι πριν αρχίσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις".

Πρόσθεσε ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, "που είναι συνυπεύθυνος για την πορεία που ακολουθούμε", δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις της ΕΔΕΚ ότι οι παραχωρήσεις για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων, δεν θα οδηγούσαν σε υποχωρήσεις της τουρκικής πλευράς.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κύριος Ομήρου είπε ότι ο εφησυχασμός και η αδράνεια της κυβέρνησης ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε κρίση, με αρνητικά αποτελέσματα και για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας και πολύ περισσότερο για τα νοικοκυριά και τους πολίτες.

Εξάλλου, σε ομιλία του ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, χαρακτήρισε αφέλεια τη θέση ότι με γενναιόδωρες παραχωρήσεις στους Τουρκοκυπρίους θα διαφοροποιηθεί η στάση της Τουρκίας.

"Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η προβολή του Κυπριακού ως διακοινοτικής διαμάχης και η αποενοχοποίηση της Τουρκίας, η οποία με ωμότητα προβάλλει τους στόχους της να θέσει υπό τον έλεγχο της την Κύπρο, για υλοποίηση των σχεδιασμών της να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη με παγκόσμια εμβέλεια", ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης και πρόσθεσε ότι οι σημερινές καταστάσεις είναι "τραγικά επικίνδυνες και δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω λαθών".

Ο κ. Λυσσαρίδης εισηγήθηκε μια διορθωτική πορεία και επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής-εθνοκάθαρσης-κατοχής και εποικισμού.

Κύπρος: Επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές οι τέσσερις ευρωβουλευτές και ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, που είχαν συλληφθεί από το κατοχικό καθεστώς

http://www.laquadrature.net/wiki/images/e/e8/EleniTheocharous.jpghttp://vatopaidi.files.wordpress.com/2011/01/neapoleos-porfyrios-boy-george.jpg?w=435&h=326Επέστρεψαν αργά απόψε στις ελεύθερες περιοχές οι επτά από τους εννέα συλληφθέντες το πρωί στην Αμμόχωστο από το κατοχικό καθεστώς. Πρόκειται για την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους (φώτο), τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα, Αρτούρ Ζασάστα και την Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα. Μαζί τους επέστρεψαν επίσης ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες (στη φώτο τον βλέπετε να παραλαμβάνει από τον Boy George εικόνα που του πούλησαν τουρκοκύπριοι και αυτός μετά από 25 χρόνια επέστρεψε στην Εκκλησία της Κύπρου), ο πατήρ Σάββας, και η βοηθός του ευρωβουλευτή Βαλέσα, ο οποίος είναι γιος του ηγέτη της «Αλληλεγγύης», Λεχ Βαλέσα.

Όλοι μετέβησαν στα κατεχόμενα για να διαπιστώσουν οι τρεις ξένοι ευρωβουλευτές την καταστροφή από τον τουρκικό στρατό της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοΐζος Αυξεντίου, μέλος της Κίνησης Προσφύγων, εξακολουθούν να κρατούνται από το κατοχικό καθεστώς και πιθανόν αύριο ή την Δευτέρα θα προσαχθούν σε «δικαστήριο» του κατοχικού καθεστώτος με την κατηγορία ότι εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η οποία από το 1974 είναι έρημη και ακατοίκητη και για το λόγο αυτή έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο ως «πόλη φάντασμα».

Ωστόσο, και οι δύο μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμόχωστου για προληπτικούς λόγους, γιατί αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Θα διανυκτερεύσουν φρουρούμενοι από «αστυνομικούς» του καθεστώτος.

Ο κ. Γιαννάκης Μάτσης , ο οποίος είχε διαδεχθεί το 1993 τον Γλαύκο Κληρίδη στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, είναι αδελφός του ήρωα του αγώνα του 1955-56 των Ελληνοκυπρίων κατά της Βρετανικής αποικιοκρατίας.

Στον αστυνομικό σταθμό, όπου οδηγήθηκαν όλοι οι συλληφθέντες, τους επισκέφθηκε ο αρχηγός του Ρεμπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή βοήθεια στη δοκιμασία τους.

Σε δηλώσεις της απόψε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι συνελήφθησαν έξω από την εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου με την κατηγορία ότι οι εισήλθαν σε στρατιωτική ζώνη. Η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι αμέσως επέδειξε ενδιαφέρον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι στα κατεχόμενα μετέβη για βοήθεια και συμπαράσταση ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στη Λευκωσία κ. Τάσος Γεωργίου, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιαρουσλάβ Βαλέσα τόνισε ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθησαν για να παρεμποδιστούν να δουν την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στα κατεχόμενα.

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε ότι βίωσε το «σκληρό και αδίστακτο πρόσωπο» της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής από την Τουρκία τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία και του παράνομου καθεστώτος.

1821 ΣΚΑΪ-Οι "θολοκουλτουριάρηδες" καλεσμένοι του Πορτοσάλτε: Συζήτηση 7ου επεισοδίου 1/2

Θέλει ο καθηγητής να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. "Απολαύστε" τον κ. καθηγητή Γιαννουλόπουλο (ξέρετε της συνομοταξίας Ρεπούση, Δραγώνα, Ηρακλείδη κ.λπ.) πόσο προσεκτικά κάνει τη δουλειά του.

Τα λεγόμενά του δεν προκαλούν, όμως αφήνουν εντέχνως τα μηνύματα που επιθυμεί. Αντιθέτως, στο βίντεο (πατήστε πάνω στο επίθετό του κι εδώ για τη συνέχεια ή εδώ) αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. Καταλαβαίνετε τώρα ποιους καλεί το ΣΚΑΪ να σχολιάσουν την κατάπτυστη σειρά του; Ο συγγραφέας Καρνασιώτης προφανώς δεν γνώριζε που τον "έριξαν να κολυμπήσει". Είναι στιγμές που τους κοιτάει (Γιαννουλόπουλο και Κουλούρη) με το στόμα ανοιχτό...

Παρατηρήστε στο 3:54 την αντίδραση του Γιαννουλόπουλου στο θέμα που όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" θεωρούν ως τη χείριστη έκφραση "φασισμού": Η καταγωγή των Ελλήνων και η συνέχεια του Ελληνικού Έθνους.....

Άραγε θα καλέσουν κάποτε το "χείμαρρο" Σ. Καργάκο να τον βάλουν απέναντί τους; Τολμούν;



http://ethniki-paideia.blogspot.com/2011/03/1821-7-12.html

Ιαπωνία: 10.000 αγνοούμενοι σε μια μόνο πόλη!

Η πόλη Minamisanriku στη ΒΑ Ιαπωνία εξαφανίστηκε απ' τον χάρτη. 10.000 άνθρωποι αγνοούνται από τον πληθυσμό των 17.000 κατοίκων. Δείτε την εικόνα που παρουσιάζει η "πόλη" μετά το τσουνάμι:

http://www.spiegel.de/images/image-191220-galleryV9-odcx.jpg

Ελένη Παπαδάκη: σύλληψη και εκτέλεση (Δεκέμβριος ’44)

(από το ιστολόγιο “Ελένη Παπαδάκη, η ηθοποιός“)

(Η διήγηση από τον Πολύβιο Μαρσάν)

21 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη. Ξημέρωσε με έναν μολυβένιο ουρανό κι ένα τσουχτερό κρύο. Τη νύχτα ένα μακρινό ουρλιαχτό σκύλου, είχε κρατήσει την Ελένη αρκετή ώρα ξύπνια και την είχε γεμίσει ανησυχία. Αντίθετα με την συνήθειά της, σηκώθηκε πολύ νωρίς και ετοιμάστηκε με ξεχωριστή επιμέλεια.

Όχι οτι δεν το συνήθιζε, αλλά τις μέρες εκείνες μπορούσε να θεωρηθεί ίσως σα μια περιττή πολυτέλεια. Αφού έκανε το μπάνιο της, φόρεσε καινούρια εσώρουχα και ένα καινούριο ζευγάρι μεταξωτές κάλτσες. Όταν κατέβηκε να δεί τους δικούς της, φορούσε καφέ φουστάνι, καστόρινα παπούτσια, ένα σκουφάκι που έμοιαζε σαν αυτά που φοράνε οι καθολικοί καπουτσίνοι και γούνινο παλτό.

Εκείνη την ώρα είχε έλθει από απέναντι η καΠαπαληγούρα να αναγγείλει στην οικογένεια Παπαδάκη οτι στο τέρμα Πατησίων πουλούσαν κουνουπίδια, αν ενδιαφέρονταν ν’αγοράσουν κι εκείνοι. Της έκανε εντύπωση η περιποιημένη εμφάνιση της Ελένης τόσο πρωί και την ρώτησε πώς και τέτοια ώρα ήταν έτοιμη. Η Ελένη προφανώς, από το έντονο προαίσθημα που την κατείχε, της απάντησε γαλλικά: -Je suis prete pour toute eventualite (Είμαι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο).

Μετά βγήκε για ψώνια προσπαθώντας να βρεί λίγο μέλι, αλλά γύρισε άπρακτη μιας και το πολύτιμο εμπόρευμα που αναζητούσε για την μητέρα της είχε ήδη εξαντληθεί. Γενικά όλη η γειτονια παρουσίαζε μεγάλη στέρηση τροφίμων. Πετάχτηκε μετά απέναντι, στην γειτόνισσά της Μπούμπα Κορυζή και της πήρε λίγους κύβους ζάχαρη από ένα δέμα του Ερυθρού Σταυρού, γιατί συνήθιζαν να ανταλλάσσουν τέτοια σπάνια επισιτιστικά ευρήματα. Θυμάται η καΠαπαληγούρα οτι φεύγοντας η Ελένη της είπε οτι θα πήγαινε στου Δημήτρη Μυράτ , συμπληρώνοντας οτι είχε το προαίσθημα πως θα την συλλάβουν. Νωρίς μετά το μεσημεριανό φαγητό, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Μυράτ. Πρίν βγεί απ’το δωμάτιο της, χάιδεψε τα βιβλία της στην βιβλιοθήκη: -Άκουσα οτι ανατινάζουν σπίτια. Ας καταστραφεί το σπίτι μου, φθάνει να μην πάθουν τίποτα τα βιβλία μου..

Στο σπίτι του Μυράτ για ώρα έπαιζαν χαρτιά, ο Μυράτ, ο Σάμ και κάποιοι άλλοι κύριοι, όλοι τους γείτονες, ενώ ο Δημήτρης παρακολουθούσε, μιας κι ο ίδιος δεν ήταν χαρτοπαίκτης. Σ’ένα μικρό σαλονάκι στο πίσω μέρος, η Ελένη με την Αιμιλία Καραβία, την Χρυσούλα Μυράτ, και την Φωτεινή Λούη, συζητούσαν. Στο σπίτι των Παπαδάκη εκείνη την ώρα ήταν μόνο η μητέρα της Ελένης. Ο Μιχάλης είχε πάει για καφέ με τον κουνιάδο του, και η Τεό ήταν στης γειτόνισσας. Τρία τετράγωνα πιο πέρα, στα περιφερειακά γραφεία του ΕΑΜ, στη διασταύρωση Πολυλά και Μαρτζώκη, η ”λαϊκή αστυνομία” του ΚΚΕ, η ΟΠΛΑ, με επικεφαλής της τον Ορέστη, αποφάσιζε την τύχη της Ελένης Παπαδάκη..

Αυτός ο Ορέστης, εικοσιτριών χρόνων άντρας, ήταν φύση εγκληματική, διεφθαρμένος και γυναικάς. Ένα αληθινό απόβρασμα της κοινωνίας, που μέσα στην ταραγμένη ατμόσφαιρα των Δεκεμβριανών, απέκτησε αξία και αξιώματα, και προέβει σε μια σειρά από λεηλασίες, πλιάτσικα και φόνους. Καλοπερνούσε, με τον υποδιοικητή του και τον βοηθό, και με τις διάφορες ερωμένες τους: έκαναν συλλογή από τα πολύτιμα τιμαλφή των μελλοθάνατων ελλήνων πολιτών, που τους εκτελούσαν κατά κανόνα στα Δυιλιστήρια της ΟΥΛΕΝ. Ωστόσο, η ηγεσία του ΚΚΕ, δήλωνε οτι -και ίσως πραγματικά να – αγνοούσε την ασύδοτη δράση του. Πρός το παρόν, η μόνη εναντίωση στις πράξεις του ήταν οι σύντροφοι-δήμιοι, με τους οποίους είχε μονίμως προστριβές ώς πρός τον διαμοιρασμό της λείας των νεκρών! Ήθελε τη μερίδα του λέοντος ο Ορέστης…

Ο καπετάν Ορέστης, φαίνεται οτι ζήτησε εκείνο το απόγευμα τη σύλληψη της Ελένης Παπαδάκη. Στο γραφείο του ΕΑΜ υπήρχε ήδη μια λίστα με τα ονόματα των ”αντιδραστικών στοιχείων” και το όνομά της ήταν μέσα, με τον προσδιορισμό ”η φιλενάδα του Ράλλη”. Ο Κώστας Μπιλιράκης, φοιτητής Ιατρικής, ανέλαβε το καθήκον να την συλλάβει. Μην γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο κατοικίας της, έκανε στάση στην οδό Χρυσοστόμου και ρώτησε την υπηρέτρια του κομμουνιστή δικηγόρου Μακρή, Γεωργία, πρός τα πού να κατευθυνθεί. Σταμάτησε έξω απ’το σπίτι της Αιμιλίας Καραβία, και αυτή τη φορά η υπηρέτρια της Μίλιας, η Αργυρώ, τον έστειλε στο διπλανό σπίτι. Βρήκε την Αικατερίνη Παπαδάκη, που εκείνη την ώρα διάβαζε στο ανοιχτό παράθυρο. Την ρώτησε άγρια:

-Που είναι η Ελένη Παπαδάκη;

-Δεν είναι σπίτι αυτή τη στιγμή.

-Πού είναι και τι ώρα θα γυρίσει;

-Δεν ξέρω που είναι,μα θα γυρίσει κατά τις εφτά. Μια στιγμή να ρωτήσω.

-Όχι. Κάτσε εκεί που είσαι, γιατί στην άναψα!

Βλαστημώντας και απειλώντας συνέχισε.

-Εδώ πολιτοφυλακή του ΕΑΜ! Πού είναι η Ελένη Παπαδάκη;

-Δεν ξεύρω,σας είπα. Βγήκε απ’το σπίτι. Τι συμβαίνει;

Βλέποντας τον Μπιλιράκη έτοιμο να σκαρφαλώσει στο παράθυρο, η γρια-Παπαδάκη κατέβασε απότομα το ρολό του παραθύρου. Βγήκε από το πορτάκι της κουζίνας, κι έτρεξε στο σπίτι της Καραβία για βοήθεια. Στην αυλή μεταξύ των δύο σπιτιών βρήκε τον Μιχαλακόπουλο.

-Βοηθήστε με κύριε. Κάποιος με κυνηγά με το πιστόλι να με σκοτώσει!
-Μήν κάνετε έτσι κυρία, κάποιον θα καταζητεί, απάντησε αυτός με απάθεια.

Ο Μπιλιράκης εμφανίστηκε και πάλι και άρπαξε την γριούλα από το μπράτσο, κραδαίνοντας το πιστόλι. Τη σκηνή είδε η νύφη της, Τεό Παπαδάκη που έτρεξε να ρωτήσει τι συμβαίνει. Μέσα στον πανικό της, η Τεό φανέρωσε στους ”πολιτοφύλακες”’ οτι η Ελένη βρισκόταν στο σπίτι του Μυράτ. Ο Μυράτ, ήταν μέλος του ΕΑΜ, και ήλπισε οτι εκείνος θα βοηθούσε. Ο Μπιλιράκης κατευθύνθηκα προς το σπίτι του Μυράτ, ενώ ο Μιχαλακόπουλος έμεινε πίσω στο σπίτι της Καραβία, κρατώντας την γρια-Παπαδάκη, όμηρο. Πέντε το απόγευμα, ο Μπιλιράκης εισέβαλλε στην οικία Μυράτ. Οι άντρες, που έπαιζαν χαρτιά, έντρομοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

-Την Ελένη Παπαδάκη! Που είναι η Ελένη Παπαδάκη; Σας συλλαμβάνω όλους, μπρός, πάμε στην Πολιτοφυλακή.

Οι φωνές και η φασαρία έφτασαν μέχρι το δωμάτιο όπου ήταν οι γυναίκες. Η οικοδέσποινα, Χρυσούλα Μυράτ, προσπάθησε να φυγαδεύσει την Ελένη, υποδεικνύοντας της να πηδήσει απ’το παράθυρο και να βγεί στον κήπο. Η Παπαδάκη, διατηρώντας την γαλήνη της, αρνήθηκε αυτή τη λύση: -Γιατί να πηδήσω; Θα πάω να δώ τι με θέλουν..
Ο Μπιλιράκης, απασχολημένος με την σύλληψη των ανδρών, είδε έκπληκτος το θύμα του να ανοίγει την πόρτα και να παρουσιάζεται μπροστά του.

-Εδώ είμαι,κύριε. Τι θέλετε; Εγώ είμαι η Ελένη Παπαδάκη..

-Ακολούθησέ μας στην πολιτοφυλακή για μια ανάκριση..

Ο Δημήτρης Μυράτ, βλέποντας τον φόβο που σπείρει το ύφος του Μπιλιράκη, παίρνει το λόγο:

-Μήν κάνεις έτσι! Εγώ ανήκω στο ΕΑΜ. Θα σε ακολουθήσουν,όλοι..

Οι πολιτοφύλακες, επιλέγουν να πάρουν μαζί τους ώς συλληφθέντες την Ελένη, τον Σάμ, την Αιμιλία και τον Δημήτρη Μυράτ, και κατηφορίζουν την οδό Ιακωβίδου, σαν σε πομπή. Περνώντας έξω από το σπίτι των Παπαδάκη, η μητέρα της την ατενίζει απ’το παράθυρο, χωρίς να μπορεί να φανταστεί οτι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα την δεί ζωντανή. Επόμενη στάση, τα γραφεία του ΕΑΜ. Στα γραφεία του ΕΑΜ, ο Δημήτρης Μυράτ συναντά έναν παλιό του φίλο ελασίτη, και συζητούν με οικειότητα. Ύστερα ο Δημήτρης, εξηγεί στην Αιμιλία που είναι ανήσυχη, οτι θα κρατήσουν την Ελένη για μια ”εξονυχιστική ανάκριση”, κι έπειτα θα την αφήσουν ελεύθερη. Ένα τέταρτο μετά βγαίνουν στο δρόμο. Ο Μπιλιράκης, λέει στην Ελένη οτι την είχε δεί στο θέατρο, χρόνια πρίν, στο έργο Ζακυνθινή Σερενάτα. Στη διασταύρωση Πατησίων και Ροστάν, ο Δημήτρης Μυράτ, αφήνει την Ελένη με την Αιμιλία να συνεχίσουν το δρόμο τους με τον πολιτοφύλακα, και γυρίζει στο σπίτι του. Ενώ ο Μυράτ απομακρύνεται, ο Μπιλιράκης κάνει γνωστές τις προθέσεις του στην Αιμιλία εν είδει συμβουλής:

-Καλό είναι να μην πάς και σύ στην Πολιτοφυλακή. Τι τα θές, τι τα γυρεύεις!..

-Απορώ πως μπορείς να διανοηθείς οτι είναι δυνατόν να αφήσω μόνη της την Ελένη! απάντησε με κατάπληξη η πιστή της φίλη.

Φτάνοντας στο κτίριο της πολιτοφυλακής, οι δύο γυναίκες μπαίνουν μέσα συνοδευόμενες απ’τον Μπιλιράκη και τον Μιχαλακόπουλο. Τις παραδίδουν,και φεύγουν για έρευνα στα σπίτια και των δύο. Η Ελένη κάθεται σε μια πολυθρόνα και χαϊδεύει τον σκύλο της, Μπόντζο. Το σκυλί την είχε ακολουθήσει από το σπίτι μέχρι εδώ, και στη διαδρομή ένας ελασίτης προσπάθησε να το απομακρύνει εκνευρισμένος, προκαλώντας τα παράπονα της Ελένης για την συμπεριφορά του στο ζώο.. Μόλις περάσουν είκοσι λεπτά, κάποιος υποδεικνύει στην Αιμιλία να γυρίσει σπίτι της, και να έρθει πάλι, αργότερα το βράδυ για να φέρει τροφή στην κρατούμενη..

Όταν η Αιμιλία θα γυρίσει στο σπίτι του Μυράτ, ο Σάμ, που ήταν κι αυτός προσωρινά κρατούμενος, την προειδοποιεί να μην γυρίσει στο σπίτι των Παπαδάκη, γιατί τα ονόματα ολόκληρης της οικογένειας και κάποιων γειτόνων, είναι στη λίστα των καταζητούμενων της πολιτοφυλακής. Στο σπίτι της Ελένης η κατάσταση είναι κωμικοτραγική: οι ελασίτες κάνουν το σπίτι άνω κάτω, αναζητώντας … όπλα, γιατί οι ”πληροφορίες” τους, θέλουν την οικία μιας ηθοποιού …άντρο ενός υποτιθέμενου αντιστασιακού κινήματος! Δεν βρίσκουν τίποτα από οπλισμό,και το γυρίζουν στο πλιάτσικο. Ζητούν εναγωνίως τα κοσμήματα και τα πανάκριβα δώρα, που σύμφωνα με την αριστερή πλύση εγκεφάλου είχε κάνει δώρο στην ”ερωμένη” του ο Ράλλης! Αλλά δεν βρίσκουν ούτε και από αυτά.. Φιάσκο η υπόθεση…

Στα ερωτήματα που όπως είναι φυσικό, έκαναν η Αιμιλία και η μητέρα-Παπαδάκη στους ελασίτες που έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους, δηλαδή ΓΙΑΤΙ πιάσανε την Ελένη, αφού δεν ήταν μόνο μεγάλη ηθοποιός, αλλά και εξαίσιος άνθρωπος, όπως θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν και οι συνάδελφοί της, ο Μπιλιράκης απαντά:

-Μα… οι συνάδελφοί της, ηθοποιοί, την κατέδωσαν!

Η Αιμιλία σχολιάζει, οτι όντως υπήρξαν ορισμένοι που την συκοφαντούσαν από τους συναδέλφους της.

-Μια φορά, αυτοί της την σκάσανε! απαντά αυτολεξί, ο Μπιλιράκης.

Ο Σάμ που παρακολουθούσε άναυδος τη συζήτηση, ακούει τον Μιχαλακόπουλο να συμπληρώνει:

-Την έφαγαν οι συναδέλφοί της!

Η Ελένη θα μεταφερθεί στον πρώτο όροφο της πολιτοφυλακής, όπου κρατούνται γυναίκες αξιωματικών της αστυνομίας ή της χωροφυλακής του 16ου τμήματος της περιοχής. Ο συνοδός της Ελένης, άνοιξε την πόρτα, και με δόση ειρωνίας σύστησε στις φυλακισμένες την καινούρια κρατούμενη:

-Έχετε την τιμή να δεχτείτε μεταξύ σας μια μεγάλη κυρία, την Ελένη Παπαδάκη.

Η κα Χριστοδουλοπούλου, συγκρατούμενη της Ελένης και θαλαμάρχης του κελλιού, διηγήθηκε τις τελευταίες ώρες της μεγάλης ηθοποιού στην οικογένειά της, αμέσως αφότου την άφησαν ελεύθερη. Από αυτήν γνωρίζουμε πώς πέρασε η Ελένη Παπαδάκη εκείνο το βράδυ, ελάχιστες ώρες πρίν τη δολοφονία της. Το ηθικό της ήταν ακμαίο, ήταν περιττή κάθε ενθάρυνση από τις κυρίες που φιλοξενούσε το κελλί. Ετσι, αντί εκείνες να της δίνουν κουράγιο, εμψυχώνονταν οι ίδιες από τα λόγια και την μαγική ομιλία της Παπαδάκη. Η Ελένη ήταν πεπεισμένη οτι η σύλληψή της ήταν αποτέλεσμα δολοπλοκιών που της είχαν στήσει οι συνάδελφοί της από το Εθνικό Θέατρο, και ανυπομονούσε για την ώρα της δίκης, όπου θα ξεκαθάριζε τη θέση της και θα ερχόταν αντιμέτωπη με τους κατήγορούς της πρόσωπο με πρόσωπο. Γέμισε τις ώρες τους μιλώντας για το Θέατρο. Τους έλεγε για τις τραγωδίες που είχε παίξει: Εκάβη, Αντιγόνη, Ιφιγένεια.. και για την Μήδεια, που θα ήταν ο επόμενος μεγάλος ρόλος της.. Ωστόσο κάθε τόσο, εξάφραζε την αγωνία της, αδημονούσε να’ρθει η ώρα της ανάκρισης, αναρωτιόταν γιατί ακόμα δεν την καλούσαν για απολογία.. Γύρω στις εφτάμιση με οκτώ το βράδυ, παρουσιάστηκε στα γραφεία της Πολιτοφυλακής ο Μπιλιράκης. Δεν είχε κατορθώσει να βρεί στοιχεία ενοχοποιητικά για να στηρίξει κατηγορίες εναντίον της Παπαδάκη. Ούτε όπλα βρέθηκαν, ούτε δώρα αξίας από τον Ράλλη, και τα μόνα τεκμήρια της προδοσίας της Ελένης Παπαδάκη στην πατρίδα της, ήταν κάποιες κίτρινες φυλλάδες του ανεπίσημου Τύπου, που μιλούσαν για τους φανταστικούς γάμους της με τον Ράλλη!

Αργά τη νύχτα η Αιμιλία Καραβία επισκέφθηκε την πολιτοφυλακή. Ο υπεύθυνος, ένας πενηντάρης, απρόθυμος εντελώς να την εξυπηρετήσει, είχε διάθεση για χιούμορ. Όταν η Αιμιλία τον ρώτησε με ποιόν έχει να κάνει της απάντησε:

-Είμαι ο Μαρά της Γαλλικής Επανάστασης!

Στο αχνό φώς μιας λάμπας, ο ”Μαρά” έδειξε στην Αιμιλία τον φάκελο της δικογραφίας, της υπόθεσης Παπαδάκη. Επανέλαβε κι αυτός, όπως και οι άλλοι, οτι η Ελένη Παπαδάκη ήταν απλώς θύμα καταγγελιών μιας ομάδας ηθοποιών. Έπειτα από πολλά παρακάλια από την Αιμιλία, έδωσε διαταγή να κατεβάσουν την κρατούμενη για επισκεπτήριο. Ήταν η τελευταία συνάντηση της Ελένης με κάποιον δικό της. Κι ήταν πολύ σύντομη. Η Αιμιλία της έδωσε μια κουβέρτα, λίγο γάλα, δύο αβγά, τις βιταμίνες της και ένα μυθιστόρημα αστυνομικό, με τίτλο Villa Marguerite που το διάβαζε, και που το είχε αφήσει στο κρεβάτι της, πρίν φύγει για το σπίτι του Μυράτ το απόγευμα εκείνο.. Τις διέκοψε ένας επισκέπτης. Το όνομά του Πάνος Καραβουσάνος. Η Ελένη είχε φροντίσει να μπεί το παιδί του στα κατοχικά συσσίτια κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ήταν ελασίτης, και πέρασε απ’την πολιτοφυλακή για μια δική του υπόθεση, όταν έμαθε οτι κρατούνταν εκεί η Ελένη Παπαδάκη. Της φίλησε το χέρι και την χαιρέτησε. Ύστερα ήταν η στιγμή του αποχωρισμού. Η Ελένη αποχαιρέτησε την Αιμιλία που έφευγε με αυτά τα λόγια:

-Καλά που σε είδα.. Είχα αγωνία να βρώ τρόπο να σας ειδοποιήσω να μην ανησυχείτε για μένα. Είμαι πολύ καλά εδώ. Μην έχετε καμμίαν έγνοια.

Ενώ οδηγούσαν την Ελένη πίσω στο κελλί της, η Αιμιλία ικέτευσε και πάλι τον υπεύθυνο, να την αφήσει να περάσει το βράδυ κοντά στη φίλη της. Εκείνος έκανε νόημα με τα μάτια σ’έναν άντρα που στεκόταν δίπλα. Ο άντρας έγνεψε αρνητικά. Έκανε μεγάλη εντύπωση στην Αιμιλία η βλοσυρότητα των προσώπων τους. Τελικά την έπεισαν να φύγει, λέγοντάς της πως είναι περιττό- μέχρι το επόμενο μεσημέρι, η Ελένη θα αφηνόταν ελεύθερη..

Μέσα στα μεσάνυχτα οι ελασίτες διάλεξαν την ώρα για να ξεκινήσει η ανάκριση. Δύο άντρες, εκ των οποίων ο ένας λεγόταν Τάκης και ήταν ..καρβουνιάρης στο επάγγελμα, την οδήγησαν στο χώλ, που ήταν και το ανακριτικό γραφείο! (Ο καρβουνιάρης σε ρόλο ανακριτή και φρουρού του Δικαίου! Το όραμα της Αριστεράς!)

Η κ.Χριστοδουλοπούλου κατάφερε να ακούσει κομμένους διαλόγους πίσω απ’την κλειστή πόρτα:

-Πού είναι η κυρία Ράλλη;

-Πότε έκανες τους γάμους σου;

Η Ελένη έπρεπε κάτι ν’απαντήσει σ’αυτά τα παράλογα..

-Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε! Ο πατέρας μου ήταν φίλος με τον κύριο Ράλλη.

-Άσ’τα αυτά! Να τι λέει το φυλλάδιο!

- Άν ήταν έτσι θα φοβόμουν, δεν θα είχα μείνει εδώ. Θα πήγαινα στο κέντρο να κρυφτώ. Μα, άλλωστε έχει νέα και όμορφη γυναίκα!

Ο Τάκης ο καρβουνιάρης, θέλοντας να δείξει οτι δεν παίρνει απο ψευτιές την πλησίασε και την χαστούκισε.

-Πιστέψτε με, δεν σας λέω ψέμματα! Αφήστε με να σας φέρω αύριο μαρτυρίες ανθρώπων που έσωσα! Δεν ήξερα οτι θα με πιάνατε, αλλιώς θα έφερνα τις αποδείξεις..

-Δε τ’αφήνεις αυτά; Δεν μας λές καμμιά αλήθεια καλύτερα;

-Φέρτε φώς να δείτε το πρόσωπό μου, να δείτε οτι λέω την αλήθεια, φέρτε φώς και θα καταλάβετε από μόνοι σας.

- Είναι περιττό το φώς! Υπάρχουν αποδείξεις οτι είσαι η κυρία Ράλλη! Και τώρα πήγαινε!

Η Ελένη γύρισε στο θάλαμο των γυναικών, και παρ’όλο που την είδαν να κλαίει σιγανά ώς την ώρα που πλάγιασαν να κοιμηθούνε στο πάτωμα, δεν είχε χάσει το ηθικό της. Θα’ταν μεσάνυχτα όταν ξαναμπήκε ο Τάκης στο δωμάτιο και φώναξε δύο ονόματα, της Ελένης Παπαδάκη και της Νιόβης Χαριτάκη, ψάχνοντάς τις μ’ένα καντήλι.

-Εμπρός σηκωθείτε!

-Τι με θέλετε; Που θα με πάτε; Μια στιγμή να βάλω το παλτό μου.

Και καθώς η Ελένη φορούσε τη γούνα και το σκουφάκι της ο Τάκης είπε:

-Θα σε ανακρίνουμε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η άλλη γυναίκα, η Νιόβη Χαριτάκη ήταν ένα κορίτσι γύρω στα είκοσι και εφτά μηνών έγκυος. Την είχαν συλλάβει στις 18 Δεκεμβρίου μαζί με την αδελφή της, Μαρίκα, με την κατηγορία οτι ο πατέρας τους ήταν διευθυντής της Ούλεν [....] Η Νιόβη γνώριζε καλά οτι επρόκειτο να την εκτελέσουν. Η Ελένη όμως όχι. Το κορίτσι άρχισε να κλαίει με λυγμούς μαθαίνοντας οτι έρχεται η ώρα του θανάτου της, και η Ελένη με όση ψυχραιμία της είχε απομείνει και διαισθανόμενη και την δική της μοίρα, την εμψύχωσε: -Μη φοβάσαι,Νιόβη. Ο θάνατος απ’τη ζωή είναι μόνο ένα σκαλί..

Η καΧριστοδουλοπούλου συνόδευσε τις δύο γυναίκες μέχρι το ισόγειο και εκεί τις παρέδωσε στους ελασίτες. Πρίν την πάρουν, ζήτησε από τη Χριστοδουλοπούλου να ενημερώσει τους συγγενείς της όταν εμφανιστούν, για την μεταφορά της στο στρατόπεδο. Δεν φανταζόταν, ή δεν ήθελε να δεχτεί;

Στο γκαράζ της πολιτοφυλακής περίμενε στημένη μια μαύρη Φόρντ. Η Ελένη κούμπωσε καλά το γούνινο παλτό της γιατί το πρωινό κρύο ήταν διαπεραστικό. Πρώτα κάθισε η Χαριτάκη, και μετά επιβιβάστηκε η Ελένη. Τρείς άντρες και ο οδηγός φρουρούσαν δύο άοπλες γυναίκες.. Άγνωστο τι ειπώθηκε στη διαδρομή. Κανείς δεν θα το μάθει, ποτέ.
”Να φοβάσαι το σίδερο και το νερό!” της είχαν πεί πρίν χρόνια, διαβάζοντας τη μοίρα της. Φοβόταν τότε για πιθανό τραυματισμό από αιχμηρά σίδερα στη θάλασσα.. Το Νερό και το Σίδερο. Τα Δυιλιστήρια και η Σφαίρα.
Πόσο κοντά ήταν!

Ο Βλάσσης Μακαρώνας, ήταν ο ωμός εκτελεστής της Ελένης Παπαδάκη. Πρίν γίνει ο δήμιος της Ελένης ήταν ένας μπακάλης από τους Ποδαράδες. Ο καπετάν Ορέστης, ήταν φυσικά ο επόπτης στο μεγαλειώδες έργο των δημίων του, Στέφανου Λιόλιου, Πέτρου Τζογανάκη, Ιωάννη Κουκούτση. ”Μου την έφεραν σε ταξί.” διηγήθηκε ο Μακαρώνας. ”την είχαν στριμωγμένη οι άνθρωποι της πολιτοφυλακής. Ήταν τυλιγμένη στο γούνινο παλτό της γιατί έκανε διαβολόκρυο. ” Μετά από την Ελένη Παπαδάκη είχαν σειρά επτά χωροφύλακες πρός εκτέλεση. Και ο αριθμός τους αυξάνονταν μέχρι το πρωί. Γι’αυτό έγιναν όλα βιαστικά. Τους κράτησαν προσωρινά στο κρατητήριο κι ύστερα ξεκίνησε η παρέλαση.. Οι μελλοθάνατοι παρήλαυναν μπροστά από τον καπεταν-Ορέστη ο οποίος τους γύμνωνε από τα πολύτιμα αντικείμενα.. Σταυρούς, βέρες, δαχτυλίδια.. Όταν ήρθε η σειρά της Ελένης, της αφαίρεσε δύο δαχτυλίδια και τη την ξαπόστειλε στην ομηρία. Όταν πέρασαν καμμιά δεκαριά άλλοι, του ήρθε επιφοίτηση:

-Π’ώς είπε αυτή οτι τη λένε; Παπαδάκη; Δεν είναι αυτή που καταδίκασε το Σωματείο ελλήνων ηθοποιών;”

Κι έδωσε την διαταγή του θανάτου.

Το τέλος της άτυχης Ελένης ήτανε φοβερό: Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση με τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξαν να γδυθεί ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της. Ετρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Εβγαλε την γούνα της την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν την διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα της αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και γόους. Ορμησαν τότε αφιονισμένοι πάνω της και μεσα σ’ ένα κατήφορο από προπηλακισμούς την έσυραν κοντά σε ένα ανοιγμένο λάκκο κι’ εκεί την έγδυσαν με την βία.

Όμως, ποιός ξέρει τι συντελέστηκε εκείνη τη στιγμή μέσα στην ψυχή του δήμιου; Ενοχές; Αναλαμπή ανθρωπιάς; Οίκτος για την άδικη καταδίκη της; Τον συγκίνησε η γυναικεία αδυναμία, η ομορφιά, ή οι θρήνοι της; Όπως και να’χει, ο δολοφόνος της προτίμησε να της φυτέψει δύο σφαίρες στο σβέρκο. Ίσως ήταν τυχερή μές στην ατυχία της. Δεν βασανίστηκε περισσότερο.
blackblogofcommunism.com

Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια "ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια" γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1- Πάνω από 1.100 αγνοούμενοι, άλλα 200 θύματα...

http://www.spiegel.de/images/image-191178-galleryV9-fusi.jpgΤα επίπεδα ραδιενέργειες ξεπέρασαν το όριο ασφαλείας γύρω από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tokyo Electric Power Co (Tepco) στη Φουκουσίμα που έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό 8,9 βαθμών και το επακόλουθο τσουνάμι και η εταιρία ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι υπάρχει "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", μετέδωσε σήμερα Κυριακή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Η εταιρία δεν εκτιμά ότι απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με ανακοινωθέν της.

Η Tepco ανέφερε ότι άρχισε να απελευθερώνει ατμό από αντιδραστήρα στο εργοστάσιο. Παρόμοια αύξηση της ραδιενέργειας είχε σημειωθεί όταν η εταιρία είχε επαναλάβει την διαδικασία σε άλλο αντιδραστήρα στο ίδιο εργοστάσιο.

Τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων στα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 υπέστησαν βλάβη μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης τους και την διακοπή λειτουργίας των γεννητριών τους εξ αιτίας του σεισμού και του τσουνάμι την Παρασκευή. Το Σάββατο έκρηξη κατέστρεψε τμήμα του περιβλήματος του αντιδραστήρα υπ' αριθμόν 1 στο εργοστάσιο. Τεχνικοί της εταιρίας χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό και βόριο για να μειώσουν την πίεση που ασκείται. Παράλληλα προέβησαν στην έκλυση ατμού που περιέχει ραδιενεργά στοιχεία, όπως το καίσιο-137 (caesium-137).

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, ανέφερε το Κιόντο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πάνω από 200 σορούς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το πλήγμα του τσουνάμι στην πόλη Χιγκασιματσουσίμα, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού.

Στην επαρχία Φουκουσίμα, μετέδωσε παράλληλα το Κιόντο, αγνοούνται 1.167 άνθρωποι μετά το σεισμό και το τσουνάμι.

Χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίες ανακοινώσεις για τους νεκρούς στην Μιγιάγκι και για τους αγνοούμενους στη Φουκουσίμα, ο απολογισμός της καταστροφής ξεπερνά τους 1.800 νεκρούς και αγνοούμενους, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία βάσει πληροφοριών από την αστυνομία που συνέθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αντί η Δίωξη Ηλ. Εγκληματος να καλεί τους ταλαίπωρους για την είδηση της "χρεοκοπίας" πρέπει να καλέσει τον Τριανταφυλλόπουλο που την διέδωσε

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10:43 ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/3/2011 ΤΟ ZOUGLA.GR ΑΝΕΡΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ zougla.gr, ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...

ΠΡΙΝ ΤΟ ZOUGLA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ BLOG Ή ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ!!!

ΕΛΑ ΟΜΩΣ Μ@Λ@ΚΑ ΜΑΚΗ ΠΟΥ Η GOOGLE ΣΕ ΕΧΕΙ CACHAREI, ΌΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΤΟ "ΕΚΔΟΣΗ ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ" ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:



ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΑΚΗ 30ΦΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΠΗΓΗ ΑΛΛΟ BLOG KAI ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 23:04




KAI META THN ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ(ΜΑΚΗ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ) ΚΑΛΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ BLOGS ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCZAqcXfBE4gwZDPlIv_3zSjkPqPgQyO_UAC-e0bqN8zVVyMKoY9SBnkx7xazRCqizOv4sIoIjDIxgPLoP9CB1b6dpp88PUkqd6RzpZflRwOgqRx4PQ23qKIakBg2usQCkTYVvKDHL12g/s1600/gada1.bmp

ΤΟ EMAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ BLOGS
ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ;

ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ H TOYΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΕΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ;

ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ MOODYS ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ MOODYS

Με πολλές πληροφορίες από το http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/blogs-zouglagr.html

Μητέρα Αστυνομικού που τραυματίστηκε στου Ρέντη, εναντίον Τσίπρα και Λαζόπουλου

Δείτε το βίντεο:

Ιαπωνία: Κι άλλος αντιδραστήρας αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lhy3p5sWMG1qchhhqo1_500.jpgΆλλος ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στη Φουκουσίμα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί εκτός ελέγχου το πρωί της Κυριακής ενώ Ιάπωνες μηχανικοί εργάζονται φρενιτιωδώς για να αποτρέψουν ένα πολύ σοβαρό πυρηνικό ατύχημα μετά το σεισμό των 8,9 βαθμών.

Το σύστημα ψύξης έχει σταματήσει να λειτουργεί στον τρίτο αντιδραστήρα, σύμφωνα με το Ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Στον αντιδραστήρα 1 στο πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα τεχνικοί έχουν αρχίσει να γεμίζουν το σύστημα με θαλασσινό νερό και τη χημική ουσία βόριο (ΣΣ. Απορροφά τα νετρόνια που απελευθερώνονται από τη σχάση του ουρανίου ώστε να διακοπεί η αλυσιδωτή αντίδραση... το πρόβλημα είναι ότι η ανάμειξή του με το νερό πρέπει να είναι ομοιόμορφη για την επιτυχία του εγχειρήματος...), για να μειώσουν τη θερμότητα και να αποτρέψουν τήξη του πυρήνα.

Στην Ουάσινγκτον, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στέλεχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας (NISA) είπε σε έναν από τους δημοσιογράφους του ότι μπορεί να εξελίσσεται τήξη του πυρήνα ενός αντιδραστήρα -- αυτό θα προκαλούσε ένα καταστροφικό ατύχημα στον αντιδραστήρα.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής.

Τουλάχιστον 170.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπως πληροφόρησε η NISA την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ, η οποία εδρεύει στη Βιέννη.

Ιαπωνία: Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου στο πυρηνικό εργοστάσιο-Νέος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 900 νεκρούς

http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201103/0312014-thumbx300.jpgΟι προσπάθειες να ελεγχθεί ο ένας αντιδραστήρας ενός πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου που εξερράγη μετά το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι συνεχίζονται με την παροχή νερού και την απελευθέρωση ατμού για να μειωθεί η θερμοκρασία σε αυτόν, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο στους δημοσιογράφους.

"Κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα--βγάζουμε αέρα από τον αντιδραστήρα και παρέχουμε νερό στον αντιδραστήρα", είπε ο Εντάνο. "Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε στην διαδικασία είναι αρκετά χαμηλή και δε θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών".

Αργότερα ο Εντάνο είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ότι "η αντίδραση στην καταστροφή θα χρειαστεί τεράστια συγκέντρωση και προσπάθεια από το έθνος διότι πρόκειται για μια καταστροφή μεγέθους που δεν έχει προηγούμενο".

Πρόσθεσε ότι θα απαιτηθει εκτεταμένη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων και άλλων φορέων.

Ο αριθμός των στρατιωτών που συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης και στις επιχειρήσεις αρωγής των σεισμοπαθών διπλασιάστηκε στους 100.000, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

"Η προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ζωές κι αναμένουμε ότι τα 200 δις γιεν [2,4 δις δολάρια, 1,8 δις ευρώ] που υπήρχαν ως αποθεματικό στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος επαρκούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια για το μέγεθος του απαραίτητου συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος [το οποίο αρχίζει τον Απρίλιο] τώρα, θα χρειαστούν διαβουλεύσεις στο κοινοβούλιο", είπε ο Εντάνο.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής· ωστόσο στο νέο επίσημο απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι 300-400 σοροί που ανακάλυψε ο στρατός στην πόλη Ρικουζεντακάτα.

Αραβικός Σύνδεσμος-Λιβύη: Ναι στην επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη

http://www.skai.gr/files/temp/43307B47F0B7659A8F8D315932F83A57.jpgΟ Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε το Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη καθώς κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη αεροσκαφών, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης συνέχιζαν τις επιχειρήσεις για να αποσπάσουν από τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς τα εναπομείναντα προπύργιά τους.

Η Ουάσινγκτον, η οποία αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε περίπτωση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, χαρακτήρισε την διακήρυξη του Αραβικού Συνδέσμου "σημαντικό βήμα" κι εκτίμησε ότι "ενισχύει την πίεση" στον Καντάφι· όμως απέφυγε να δεσμευτεί σαφώς στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ δεν πρότεινε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα είπε μετά την 6ωρη σύνοδό του, που διεξήχθη στο Κάιρο το Σάββατο, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι έχουν διαπραχθεί "σοβαρά εγκλήματα και μεγάλες παραβιάσεις" από την κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι σε βάρος του λιβυκού λαού, που του αφαιρούν τη νομιμοποίηση να κυβερνά.

Τόσο η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και εκείνη της Βρετανίας ανέφεραν ότι η απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου αποτελεί ένα "σαφές μήνυμα" προς τον Καντάφι. "Ξεκάθαρα, είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη στην περιοχή αυτή" στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. "Δεν είναι η μόνη προϋπόθεση, αλλά είναι προαπαιτούμενο" για την ανάληψη "νόμιμης" δράσης, πρόσθεσε ο Χέιγκ.

Δεν είναι σαφές εάν η έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αποτελεί την ομόφωνη έγκριση των χωρών της περιφέρειας που το NATO θεωρούσε προϋπόθεση προκειμένου να αναλάβει δράση εναντίον του Καντάφι. Διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη δεν απέκλειαν να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ψηφοφορία για το θέμα--αλλά τη χαρακτήριζαν απίθανη. Παραμένουν, επίσης, άγνωστες οι προθέσεις Ρωσίας και Κίνας.

Οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών σημειώνονταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη της διεθνούς διπλωματίας. Ενώ ΕΕ και ΗΠΑ εμφανίζονται να "διστάζουν", οι δυνάμεις του Καντάφι προελαύνουν και η Τρίπολη μοιάζει να αποκρούει με τα όπλα τα κύμα των λαϊκών εξεγέρσεων στην Μέση Ανατολή που οδήγησε στην ανατροπή των αυταρχικών κυβερνήσεων στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, ενώ κινητοποιήσεις χωρίς προηγούμενο συνεχίζονται και σε άλλες χώρες.

Στρατεύματα πιστά στον Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση στην Μιζουράτα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το μόνο προπύργιο των εξεγερμένων ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το ανατολικό μέτωπο γύρω από την πόλη Ρας Λανούφ. "Ακούμε οβίδες. Δεν έχουμε καμιά επιλογή πέραν του να πολεμήσουμε", είπε χθες ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Τζεμάλ από την Μιζουράτα. "Ακούμε δυνατές εκρήξεις", είπε ένας κάτοικος, ο Μοχάμαντ. "Όλοι τρέχουν στα σπίτια τους, τα μαγαζιά είναι όλα κλειστά, αντάρτες λαμβάνουν θέσεις". Ο Μούσα Ιμπραήμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καντάφι, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην πόλη. "Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας μαχητών της αλ Κάιντα εκεί", δήλωσε. "Το σενάριο μοιάζει με εκείνο στη Ζαουίγια. Κάποιοι θα παραδοθούν, κάποιοι θα εξαφανιστούν. . . οι φύλαρχοι τους μιλούν. Όσους μείνουν πίσω, θα τους αντιμετωπίσουμε καταλλήλως".

Οι εξεγερμένοι στην Μιζουράτα έχουν πολύ υποδεέστερη δύναμη πυρός από τις κυβερνητικές δυνάμεις. "Ετοιμαζόμαστε για σφαγή", είπε ο Μοχάμαντ Άχμεντ, ένας από τους μαχητές τους. "Ξέρουμε ότι θα γίνει και η Μιζουράτα θα γίνει σαν τη Ζαουίγια. . . Εκείνοι έχουν άρματα μάχης και βαριά όπλα. Εμείς πιστεύουμε στο Θεό".

Οι δυνάμεις του Καντάφι εκδίωξαν τους εξεγερμένους από το εσωτερικό της πόλης Ρας Λανούφ μετά από αμφίβια επιχείρηση με τη χρήση πλοίων, αεροσκαφών και αρμάτων μάχης. Οι εξεγερμένοι διέθεταν ελαφρά όπλα και πολυβόλα τοποθετημένα σε φορτηγάκια.

Δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν συνοδευόμενοι από κυβερνητικούς αξιωματούχους στην πόλη, όπου κυβερνητικοί στρατιώτες κράδαιναν αφίσες του Καντάφι κι έβαφαν τοίχους όπου υπήρχαν γκράφιτι των εξεγερμένων στην πόλη. Πυκνός καπνός υψωνόταν από δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων κοντά σε διυλιστήριο. Τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι οι εξεγερμένοι που υποχωρούσαν τις βομβάρδισαν.

Η μορφολογία του εδάφους --επίπεδη έρημος-- στη Λιβύη ευνοεί τη χρήση βαρέων όπλων και αεροσκαφών. Ο τακτικός στρατός της Λιβύης είναι καλά εκπαιδευμένος και πιο πειθαρχημένος από τους εξεγερμένους.