18 Μαρτίου 2011

Τελικά μετά από προτροπή ΓΑΠ, η σοσιαλδημοκρατία προελαύνει στη Λιβύη... 23 χλμ απ' την Βεγγάζη ο Στρατός του Καντάφι;

Σύμφωνα με το Al Arabija τα στρατεύματα του Καντάφι συνεχίζουν την προέλαση και πριν από λίγο έσπασαν, με τάνκς και βαρύ πυροβολικό, την αντίσταση στην πόλη Ajdabiya που βρίσκεται μόνο 23χλμ από την Βεγγάζη! Μούφα μάλλον ήταν η πρωινή δήλωση ότι θα εφαρμόσουν κατάπαυση του πυρρός προκειμένου να κερδίσει χρόνο και μέχρι αύριο το πρωί να τελειώσουν όλα μόλις εμφανιστεί αρματωμένος στα περίχωρα της Βεγγάζης

Το 'σκασαν το παραμύθι οι ΠΑΣΟΚοι: Πάρκο ανάλογο του Hyde Park θα κάνουν στο Ελληνικό=> Πάρκο 2.500 στρ=>τα υπόλοιπα 3.000 στρ θα γίνουν μπετόν

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Hyde_Park_from_the_air.jpg/284px-Hyde_Park_from_the_air.jpg Σήμερα έγινε και σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου όπου
...παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Ασεμπίγιο (για το Ελληνικό) η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο...
Οι ΠΑΣΟΚοι λοιπόν θα μας φτιάξουν πάρκο στο Ελληνικό ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΤΟΥ HYDE PARK του Λονδίνου.

Καταρχάς να πούμε ότι στο Λονδίνο το Hyde Park συνορεύει με Kensington Gardens που είναι τελείως διαφορετικό Πάρκο...

Το Hyde Park έχει έκταση 142 εκτάρια (1 εκτάριο=10 στρέμματα) άρα έχει έκταση 1420 στρέμματα... το Kensington Gardens έχει έκταση 111 εκτάρια, άρα 1110 στρέμματα...

Θα δεχθούμε ότι όταν οι ΠΑΣΟΚοι λένε "Hyde Park" εννοούν και τα δύο πάρκα ( Hyde Park+Kensington Gardens ) που συνολικά έχουν έκταση 2530 στρέμματα (πολύ μικρότερο από το Central Park της Νέας Υόρκης που έχει έκταση 3410 στρέμματα)

Το Ελληνικό έχει έκταση 5.500 στρέμματα

Οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΚΟ ΤΑ 2.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Προφανώς τα υπόλοιπα 3.000 στρέμματα θα τα πουλήσουν για μπετόν και κατοικίες!!

Να θυμίσω απλά έτσι για την ιστορία ότι επί Καραμανλή η πρόταση ήταν να αξιοποιηθούν για κατοικίες τα 300 στρέμματα (και συνολικά για άλλες χρήσεις 1100 στρ) και είχαν ανέβει στα κάγκελα αυτοί που τώρα θα αξιοποιήσουν 3.000 στρέμματα!!!!

Κατά τ΄αλλα η Μπιρμπίλη και ο Σηφουνάκης μας λένε ότι όποιος χτίσει στην εξοχή 100 τετραγωνικά σε 4 στρέμματα θα διαλύσει το περιβάλλον... ενώ αυτοί που με τον ΓΑΠ και τον Παμπούκη θα χτίσουν άλλα 3000 στρέμματα στην Αθήνα το κάνουν για να βελτιώσουν τη ζωή μας...

Καλά σας κάνουν όμως... και για να σας τα κάνουν για πολύ ακόμα την άλλη φορά θα τους ψηφίσω και εγώ...

Διαβάστε και την "είδηση":

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Ασεμπίγιο η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο, καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο η οποία όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη που έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου αφορά μόνο τις χρήσεις γης και όχι το αρχιτεκτονικό κομμάτι για το οποίο θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Παμπούκη και τον κ. Ασεμπίγιο μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης. Μετείχαν επίσης ο πρώην υφυπουργός κ. Σ. Μπένος που συζητείται να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (4)

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/karam1-425x287.jpgΑπό τον ΠΕΤΡΟ
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ)

Αγαπητοί φίλοι, έκανα στις προηγούμενες αναρτήσεις, την κουραστική ίσως, παράθεση κάποιων γεγονότων, για να φανεί αυτό που πολλές φορές έχω αναφέρει: ότι πονούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή. Και ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα εναντίον του. Λυσσαλέα, επίμονα, χυδαία. Με απάνθρωπο πολλές φορές τρόπο (ούτε τη μέρα θανάτου του πατέρα του σεβάστηκαν). Μέχρι στο πιο έμπιστο πόστο, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, κατάφεραν να τοποθετήσουν, όπως αποδείχθηκε, πράκτορά τους.

Χώρια που πολλοί 'από μέσα' ήσαν σε συνεχές πάρε - δώσε με τον αντίπαλο (μερικοί έχουν τώρα και καλές θέσεις). Και το κόμμα ανύπαρκτο. Είχαμε το πιο δυνατό άλογο και από κάτω τίποτε να το στηρίξει. Συγκρίνετε με την σημερινή κατάσταση του ολίγιστου ΓΑΠ και δίπλα τον πολυεπίπεδο στρατό να 'καθαρίζει' για όλες τις, προφανείς, ανεπάρκειες. Εμείς το μόνο που είχαμε ήταν το κεφάλαιο Κ.Κ.. Που στην κόλαση που έστηναν τα νταβατζοΜΜΕ, αρκούσε η εμφάνιση του, η 'καθαρή εικόνα' του απευθυνόμενος στο λαό για να την ακυρώσει. Αλλά όλο το 'μαγαζί' δεν μπορούσε να ακολουθήσει , τρέφονταν παρασιτικά και σπαταλούσε άδικα τον αρχηγό του.

Στήθηκε, απ΄ το συνεταιρισμό, η πιο οργανωμένη και πολυεπίπεδη επιχείρηση για την, δύσκολη, αποδόμησή του. Για να απαλλαχθούν απ΄ αυτόν και να φέρουν τον ΓΑΠ. με δύο κύριες, όπως και άλλοτε έχω αναφέρει, αποστολές:

Α) Να καθαρίσει το οικόπεδο Ελλάς από ανεπιθύμητους επισκέπτες (Ρώσους κ.λ.π.) και ενοχλητικές συμφωνίες(ΑΟΖ κ.λ.π.)

Β) Να υπονομευτεί η Ευρωζώνη.

Κοντά σ΄ αυτές τις στρατηγικές αποστολές θα 'ποτίζονταν' και οι γλάστρες (νταβατζήδες) με κάθε μορφής 'τυχερά' που τους αρνήθηκε ο Κ.Κ.

Προεκλογικά ο Κ.Κ. είπε, απαντώντας σε ερώτημα για τα διαπλεκόμενα, στην τελευταία διαδικτυακή του συνέντευξη: πάντως μαζί μου δεν συγκυβέρνησαν. Και στην τελευταία προεκλογική του ομιλία : Εγώ σας είπα την αλήθεια.

Μετεκλογικά στην τελευταία ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα είπε: Η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη είναι η αξιοπιστία μας. Που θα γίνει πολύ σύντομα αντιληπτή σε όλους, όταν τα γεγονότα θα μας δικαιώνουν.

Με την κινηματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου χαλάσαμε τα σχέδια του συν/σμού και εκλέξαμε άξιο αρχηγό μας τον Αντώνη Σαμαρά. Όσοι παρακολουθούν το διάλογό μας, μπορεί να θυμούνται τα σχόλιά μας εκείνο τον καιρό.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης ο ελληνικός λαός παρακολουθεί, άναυδος, την πιο ξεδιάντροπη, την πιο οβιδιακή μεταμόρφωση των νταβατζοΜΜΕ. Αυτοί που έστηναν την καθημερινή αντικυβερνητική κόλαση (θυμηθείτε τα συνεχή ρεπορτάζ για τους φτωχούς να ψάχνουν στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών), οι κραυγαλέοι υποκινητές και πλειοδότες κάθε μαξιμαλιστικής απαίτησης, έγιναν ξαφνικά καθημερινοί πομποί εγκράτειας και σωφροσύνης. Και σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέλαβαν να νουθετούν, κουνώντας το δάχτυλο, το λαό. Καταγγέλλουν, πλέον, το έγκλημα της φοροδιαφυγής (γιατροί του Κολωνακίου), προπηλακίζουν τους απεργούς, ιεραρχούν σαν λεπτομέρεια ότι οι φορτηγατζήδες χάνουν τις περιουσίες τους, κ.λ.π., κ.λ.π.. Αντί της χολερικής ανάκρισης εν μέσω 3-4 εχθρικότατων παπαγάλων, οι Υπουργοί, όταν εμφανίζονται, καλούνται να παρουσιάσουν την άποψή τους σε μονολόγους, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο.

Το ΠΑΣΟΚ με την ανάληψη της εξουσίας, συνεπές με τον εαυτό του, εξολοθρεύει τα stage, στα οποία, πράγματι, καθυστερημένα, έγινε προσπάθεια να 'κουτσοβολευτούν' κάποια από τα παιδιά της παράταξής μας. Αρχίζει αμέσως τις επαφές για την αποστολή που του ανατέθηκε (γνωστοποιηθείσες επαφές με Στρός Κάν) και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του την κατασυκοφάντηση του αντιπάλου και στήνει και εξεταστικές επιτροπές. Ένα κόμμα που θάπρεπε να τρέμει για την επερχόμενη αποκάλυψη της προεκλογικής απάτης, περνά στην επίθεση και δουλεύει συστηματικά για την αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο συν/σμός, με όλα του τα εργαλεία, συνεχίζει την χολερική κατασυκοφάντηση του πρώην πρωθυπουργού, φροντίζει, με συνέπεια, να μην ξανακινδυνεύσει από τον εφιάλτη (για τα συμφέροντά τους) Κώστα Καραμανλή (τον μικρό ντέ).

Την ίδια ώρα εμείς, χαμένοι στα οργανωτικά, αμελούμε για την τρομακτική μας δικαίωση από τα γεγονότα και την εξ αυτής ιδεολογική και πολιτική μας υπεροχή.

Είχε να κάνει και έκανε πολλά ο νέος αρχηγός. Να ξεδοντιάσει τη Ντόρα, να ανασυντάξει το κόμμα, να προετοιμασθεί για τις περιφερειακές εκλογές.

Ξεχάστηκε όμως το πιο σοβαρό πεδίο. Να καταγγελθεί η εκλογική εξαπάτηση και οι διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή οικονομική κατάσταση. Άφησε ελεύθερο το γήπεδο στους άλλους να παίζουν ανάμεσα σε: πρέπει να διορθωθούν παθογένειες δεκαετιών και όλες τις ευθύνες τις έχει η τελευταία καταστροφική διακυβέρνηση. Και όσο κέρδιζαν έδαφος, απουσία αντιλόγου, έφθασαν να τα φορτώνουν όλα στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Έφθασαν στο σημείο να τον καταγγέλλουν μέχρι και ότι δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα. Σχεδόν μας λένε, ότι έκανε υπερβολικές παροχές και σιγά -σιγά θα μας πούνε ότι το έκανε αυτό ενώ είχε απέναντί του μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που ανησυχούσε, που τούλεγε: τι κάνεις, τι σκορπάς, μικρότερες παροχές, δεν αντέχει η οικονομία. Και σχεδόν το έχουν καταφέρει, βοηθούσης της απαράδεκτης σιωπής μας. Η, πριν λίγες μέρες, δημοσιευθείσα έκκληση του Κ.Κ. (πριν κηρύξει εκλογές), είναι η καλύτερη απάντηση για την ανευθυνότητα της τότε αντιπολίτευσης (αλήθεια γιατί δεν την υπενθυμίσαμε νωρίτερα;)
«.....Θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους.
Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να αποτελεί και να εξακολουθήσει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.
Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.
Να μην ενθαρρύνουν τα κόμματα τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων και να μην υπάρχει πλειοδοσία παροχών.
.....Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το "όχι σε όλα''. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα» .

Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης, ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα»
6/3/09
Τι έκαναν τότε οι απέναντι; Το ξέρουμε. Αλλά αυτοί που εμπόδισαν λυσσαλέα την πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση, τους επιτρέψαμε, με τη στάση μας, να μας εγκαλούν με θρασύτητα. Ο Καραμανλής έπρεπε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και μετά να φύγει!!!!, έφθασε να πει χθες ο ΓΑΠ. Αυτοί που αρνούνταν την ύπαρξη της διεθνούς κρίσης και πρωτοστατούσαν «στη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων», βιάζουν, πλέον, ξεδιάντροπα τη μνήμη και τη λογική μας.

Στο επόμενο, οι αδικαιολόγητη αμέλεια της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο να υπερασπιστεί την κυβερνητική της θητεία

Πανικός στο Καρατζαφερέικο από το φτύσιμο του Λιάσκου: Παραδέχονται ότι καταγράφουν συνομιλιτές του οι ασφαλίτες!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBb0fgCqHmG0rvQan4oew-H_qypMm-YR0NBBpdwwMHntSKf1WKPjohtouUs-ow6iwVKIZQp6Bt361HcVHpA1vUoVjTBx6JPBi4H3hlnWoAnf47mdD1qFpC24ia2Byb6Rg5pzv2yhhpezc/s1600/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%82.jpgΜετά την ανακοίνωση του Λιάσκου που τους διαψεύδει έχουν βγάλει δύο ανακοινώσεις:

Στη μία ο Κολοτούμπας λέει ότι έχει καταγράψει τον Λιάσκο να του λέει ότι προσχωρεί στο ΛΑΟΣ μιας και ως γνωστόν από χαφιεδοασφαλίτικες μεθόδους ο Κολοτούμπας σκίζει και στη δεύτερη κάνει και την προβοκάτσια του λέγοντας ότι ο Λιάσκος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι υπαναχώρησε από την προσχώρηση γιατί δέχθηκε πιέσεις αυτός και η οικογένειά του!!!

Πάλι καλά που δεν λέει εκβιάστηκε :)))

Αν είναι δυνατόν να κάτσει η ΝΔ να πιέσει τον Λιάσκο που δεν είναι καν βουλευτής να μην προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ!!!

Έλα κολοτούμπα, ρούφα την πορτοκαλάδα σου και κάτσε με τις μαγνητοταινίες σου...

Αβανταδόρος του Ερντογάν ο GAP: Του τηλεφώνησε και τον αναγάγοντάς τον σε επίσημο εκπρόσωπο του Καντάφι , τον οποίο επίσης τηλεφώνησε εννοείται

Τηλεφωνική επικοινωνία, χωρίς νόημα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης, είχε σήμερα με πρωτοβουλία του, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ρ. Τ. Ερντογάν. Να σημειωθεί ότι η Λιβύη ζήτησε να οριστεί η Τουρκία παρατηρητής της κατάπαυσης πυρός που εφαρμόζει από το πρωί.

Οπρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Al-Baghdadi Ali Al-Mahmoudi, στον οποίο επεσήμανε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ιδιαιτέρως την απαίτηση όλων να τερματιστεί η βία και να υπάρξει ομαλή διέξοδος από την κρίση.

Ιαπωνία: Το τσουνάμι που κατέστρεψε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας έφθανε τα 23 μέτρα σε ύψος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg8do3k3Vrr7Dvq3uiPSDzm4HGYeC3LPwU3hqzmBMYjkTzuWgBcHeNRVv1oy8X1ZVRXhMeV5782eucryS0D7nLXGWAXe1sz1TFpRieG-rcg6kMVtPdQpBFewQE3JmM-0tuo-S8f26_JLiE/s400/tsunami_sm.jpg Το τσουνάμι που κατέστρεψε τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό στις 11 Μαρτίου έφθασε σε ύψος τουλάχιστον 23 μέτρων, σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Το Ινστιτούτο Έρευνας για τους λιμένες και τα αεροδρόμια της Ιαπωνίας μέτρησε στο Οφουνάτο, στο νομό της Ιβάτε, το τσουνάμι που έσβησε από το χάρτη ολόκληρες παραλιακές πόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το υψηλότερο τσουνάμι που προκλήθηκε ποτέ στην Ιαπωνία, μετά από έναν σεισμό, μετρήθηκε στα 38,2 μέτρα το 1896, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Η μελέτη του Ινστιτούτου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή χάρη σε ένα δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης GPS και άλλα όργανα μέτρησης, προσθέτει η Yomiuri Shimbun.

Η Αρχή γαιοδιαστημικών πληροφοριών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα πλημμύρισαν από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, αναφέρει η αρχή αυτή, διότι έχει ακόμα να κάνει μια ανάλυση των αεροφωτογραφιών του 20% των πληγεισών περιοχών.

Τι κρίμα για τους Γάλλους ούτε και σήμερα επαληθεύθηκαν οι προβλέψεις τους για πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία

http://www.gadgetfreak.gr/wp-content/uploads/2011/03/Fukushima-Dai-ichi.jpgΔεν επιδεινώνεται η κατάσταση στην πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα από την Διεθνή Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Ατομική Ενέργεια.

H Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ εκτίμησε σήμερα ότι οι συνθήκες στην ιαπωνική πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα "είναι πολύ σοβαρές, όμως δεν επιδεινώνονται σημαντικά".

"Η κατάσταση στους αντιδραστήρες στην πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι παραμένει πολύ σοβαρή, όμως μετά από την τελευταία ενημέρωση στον Τύπο, που κάναμε, δεν επιδεινώθηκε κατά τρόπο σημαντικό", όπως τονίστηκε από τον κ. Άντριου Γκράχαμ, έναν ανώτερο υπάλληλο της Διεθνούς Υπηρεσίας για την ατομική ενέργεια, της ΙΑΕΑ, στη Βιένη. "Σας δηλώνω ότι η κατάσταση στους αντιδραστήρες 1, 2, 3 αυτής της μονάδας φαίνεται να παραμένει αρκετά σταθερή".

Όμως, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που θα βοηθήσει στην ψύξη των αναλωθέντων πυρηνικών καυσίμων στους αντιδραστήρες, "δεν έχει ακόμα σήμερα το απόγευμα αποκατασταθεί στην πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα", η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τον ισχυρότατο προ 7 ημερών ακριβώς σεισμό.

"Προοδεύει, συνεχώς, η διαδικασία για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη μονάδα", τόνισε στην Οζάκα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιουκίο Εντάνο.

Εάν σταματήσουν να ψύχονται τα αναλωθέντα πυρηνικά καύσιμα στους αντιδραστήρες, σημαντικές ποσότητες ραδιενέργειας θα απελευθερωθούν ή θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα.

Όλο το 24ωρο της Πέμπτης, ελικόπτερα έκαναν αλλεπάλληλες ρίψεις θαλασσινού νερού πάνω από την πληγείσα μονάδα. Επίσης, τα κτήρια της δέχθηκαν πολύ νερό από τα "κανονάκια" πολλών πυροσβεστικών οχημάτων, που έχουν σπεύσει επί τόπου.

Σήμερα, αυτές οι προσπάθειες επικεντρώνονται πιο πολύ στο κτήριο με τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 της μονάδας στη Φουκουσίμα.

"Αποδεσμεύονται μεγάλες ποσότητες ατμού, άρα μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι το νερό, που ρίπτεται συνεχώς, έφθασε και στη δεξαμενή τοποθέτησης του αναλωθέντος καυσίμου", υπογράμμισε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει, εάν το νερό που χρησιμοποιείται στις ρίψεις θα αποβεί επαρκές, ώστε να μην αποξηρανθούν τα αναλωθέντα πυρηνικά καύσιμα.

Ιαπωνία: Φώτο πριν το τσουνάμι και μετά

Fukushima 1

https://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXveqBosXEI/AAAAAAAAAg4/ix7L9fdj6lQ/s800/Fukushima%20nuclear%20plant%202004.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jd1aCMMI/AAAAAAAABaA/vCP9iy8XNG0/s800/Fukushima%20nuclear%20power%20plant%20DG%20after.jpg

Fukushima 2

https://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jaWqGJTI/AAAAAAAABbY/R4uf7BXelp0/s800/Fukushima%20II%20power%20plant%202004.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jcFQm3tI/AAAAAAAABbA/bQeXgBQLbfo/s800/Fukushima%20II%20power%20plant%20after.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5lexIEHmI/AAAAAAAAB78/koWorfrXhmc/s800/Kesennuma%202002.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5lfBp3qiI/AAAAAAAAB8w/OQ8V8bZV1gE/s800/Kesennuma%20after.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5lgt_MwaI/AAAAAAAAB8E/bdidpioTLnY/s720/Minamisanriku%20wide%20angled%202002.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5ljXycq6I/AAAAAAAAB7w/5W8_obNY6AM/s720/Minamisanriku%20wide%20angled%20after.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5lhLY-7iI/AAAAAAAAB7g/9moyNrb_yso/s720/Minamisanriku%20detail%202002.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX5liVDl1cI/AAAAAAAAB7o/8uIzkayUl6A/s720/Minamisanriku%20detail.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX6R-3PRJgI/AAAAAAAACIY/sxNHK-FWWEg/s800/Watari%20Lake%20Torinoumi%202005.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX6R9eFhHaI/AAAAAAAACIw/eGQslHpa5As/s800/Watari%20Lake%20Torinoumi%20after.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX6G5GsJrHI/AAAAAAAACCY/kgEExuh0hv8/s800/Rikuzentakata%20Otomo%202005.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX6G2xJC6EI/AAAAAAAACCI/pf6jaGGSdp4/s800/Rikuzentakata%20Otomo%20after.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXvekxNvYHI/AAAAAAAAAXk/qvjapJ_CGEA/s800/Sendai%20Arahama%202008.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXvkvvT-KFI/AAAAAAAAAd0/6XzpUgAg9jY/s800/Sendai%20Arahama%20after.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXvemB_fLcI/AAAAAAAAAeQ/C0k9Q_YvvbQ/s800/Sendai%20Yuriage%20neighborhood%20detail%202008.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXvkvIkxQmI/AAAAAAAAAcg/syw5Os4U_lU/s800/Sendai%20Yuriage%20neighborhood%20detail%20after.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jUy7cLWI/AAAAAAAABfc/yXVkmsKnzJI/s800/Sendai%20Terashima%202003.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jS8KGYiI/AAAAAAAABcg/xwqqDISsBBo/s800/Sendai%20Terashima%20after.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jTudXo_I/AAAAAAAABdI/zzW7u6fkK5E/s800/Sendai%20Yamoto%202004.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TX0jWdaokqI/AAAAAAAABdQ/vaxjXc2bfxI/s800/Sendai%20Yamoto%20after.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/_T6BFgIfFI3k/TXwfDg5_1JI/AAAAAAAAAec/PVu1dStQdKc/s800/Natori%20Yagawahama%20Before-After.JPG

Ρόμπα τον έκανε τον Καρατζαφέρη ο Λιάσκος: «Φυσικά και παραμένω παραμένω στη ΝΔ»

«Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του.

Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία»

Δείτε και την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ:

Ιαπωνία: Η καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι σε αριθμούς

Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία του απολογισμού μετά από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την 11η Μαρτίου την Ιαπωνία, καθώς και από το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

-- Ο επίσημος προσωρινός απολογισμός της αστυνομίας κάνει λόγο για 6.539 νεκρούς, 10.354 αγνοούμενους. Διάφοροι αξιωματούχοι υπολογίζουν τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 10.000.

Ο σεισμός αυτός έχει προκαλέσει πολύ περισσότερους νεκρούς από το σεισμό του Κόμπε το 1995, που στοίχισε την ζωή 6.434 ανθρώπων.

Το 1923 ο μεγάλος σεισμός των 7,9 βαθμών που σημειώθηκε στο Κάντο είχε 142.807 νεκρούς και αγνοούμενους στο Τόκιο και στα περίχωρα.

-- Οι ιαπωνικές αρχές αύξησαν σήμερα τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1 σε πέντε από τέσσερα.

-- Περίπου 550.000 άτομα έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους, είτε επειδή έχασαν το σπίτι τους από το τσουνάμι, είτε επειδή κατοικούν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Λειτουργούν περίπου 2.700 προσωρινά καταλύματα.

-- Περίπου 1,6 εκατ. σπίτια δεν έχουν πόσιμο νερό και 600.σε ηλεκτρικό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

-- 80.422 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, τα 4.798 εκ των οποίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

-- Περίπου 80.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων έχουν κινητοποιηθεί από το κράτος. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει ακόμη την βοήθεια των εφέδρων.

-- 112 χώρες και περιοχές έχουν προσφέρει την βοήθειά τους, καθώς και 23 διεθνείς οργανισμοί, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το ύψος της χρηματικής ενίσχυσης δεν έχει γίνει γνωστό.

-- Ο σεισμός αναμένεται να έχει "σημαντικό" αντίκτυπο στην ιαπωνική οικονομία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Η τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS εκτιμά τη ζημιά σε 100 δις δολάρια, δηλαδή το 2% του ΑΕΠ.

-- Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σήμερα με άνοδο της τάξεως του 2,27%, αφού τη Δευτέρα έκλεισε με μεγάλη πτώση 6,18% και την Τρίτη με πτώση 10,55%.

-- Αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους. Η Toyota ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει ξανά την παραγωγή ανταλλακτικών αλλά ότι τα εργοστάσια συναρμολόγησης θα παραμείνουν κλειστά για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Στήριξη Καρατζαφέρη σε Θ. Πάγκαλο... αναμενόμενο

http://www.taxydromos.gr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=400&Height=300&HomeDirectory=%2FPortals%2F0%2F&FileName=Root%2F48c.jpg&PortalID=0&q=1http://s.enet.gr/resources/2010-02/pagkalos-thumb-large.jpgΣτήριξη στον Θόδωρο Πάγκαλο πρόσφερε ο ΛΑΟΣ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Κ. Αιβαλιώτη, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να καταδικάσουν τη λεκτική επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως μερικοί ποντάρουν στον ευτελισμό προσώπων και θεσμών και είναι πολύ επικίνδυνη επιλογή.

«Χθες, ήταν ο Χατζηδάκης, ο Σιούφας, η Διαμαντοπούλου, ο Πρωτόπαππας, σήμερα ο Πάγκαλος, αύριο κάποιος άλλος. Όσο ενθαρρύνονται και δεν καταδικάζονται τέτοιες ενέργειες τόσο πιο πολύ όμηρος του πεζοδρομίου θα είναι το πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Υεμένη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα. Τουλάχιστον 50 νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Υεμένη το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, μετά από τον θάνατο τουλάχιστον πενήντα ανθρώπων σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 240 άτομα τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον εκατοντάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Σαναά.

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας απαγορεύει ακόμη στους πολίτες να κυκλοφορούν οπλισμένοι.

Ο πρόεδρος Σάλεχ εξέφρασε τη θλίψη του για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μετά από τη σημερινή προσευχή και υπογράμμισε ότι η αστυνομία δεν ήταν παρούσα στο συμβάν και δεν άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Υεμένης, οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε πολίτες και διαδηλωτές, ενώ ανέφερε ότι είναι σαφές πως υπάρχουν "ένοπλα στοιχεία" ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε "να δοθεί τέλος στις βιαιότητες" στην Υεμένη, ερωτηθείσα σχετικά με το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με πολιτικά ρούχα πυροβολούσαν από στέγες, στοχεύοντας στο κεφάλι και στο στήθος.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι οπαδοί του προέδρου άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.

Ακόμη, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, προσπαθώντας να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, που καλούσε τον πρόεδρο Σάλεχ να παραιτηθεί.

Επιχειρηματίες και... "επιχειρηματίες"

http://www.actionlife.gr/mainstore/images/sigma-K.JPGAίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ιστολογίου, πως επιχειρηματίας είχε δώρίσει γιλέκα αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ, και μάλιστα ένα από αυτό έσωσε τον έναν αστυνομικό στην πρόσφατη σύγκρουση του Ρέντη! Το παραπάνω αποκάλυψε ιστολόγιο και επιβεβαίωσε ο όμιλος της MIG, καθώς δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσουν το ζήτημα αφού σκοπός του κ.Βγενόπουλου δεν ήταν να δημοσιοποιήσει το ζήτημα και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά να παραχθεί ουσιαστικό και παραγωγικό έργο.

Αναμένουμε ανάλογες κινήσεις σε ποσότητα και ποιότητα, και από άλλους έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα δωρίσουν στα σώματα ασφαλείας αλεξίσφαιρα επειδή πιστεύουν πως αποτελούν την ραχοκοκαλιά του κράτους και όχι επειδή επιθυμούν να τραβήξουν πρόσκαιρα τα φώτα της δημοσιότητας.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (3)

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/karam1-425x287.jpgΑπό τον ΠΕΤΡΟ
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ)

Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, παρακολούθηση (άκουσον-άκουσον) από τις πρώτες μέρες των τηλεφώνων του. Χοντρή προβοκάτσια στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων (Κεντέρης, Θάνου- Wada). Όχι σε όλα, πλήρης άρνηση σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης- ακόμα και για τη συγχώνευση των 130 ασφαλιστικών ταμείων σε 6.

Με το κομματικό στρατό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μπροστά, ακόρεστη διεκδίκηση με συνεχείς απεργίες.

Με τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο φθάνουμε στο φθινόπωρο του 2007 και την προκήρυξη των εκλογών. Ο συνεταιρισμός λύσσαξε. Τώρα έπρεπε να τα 'δώσει' όλα. Καίνε την Ελλάδα, 200 φωτιές σε μια βραδιά. Τα νταβατζοΜΜΕ στο τόπο του εγκλήματος να αλαλάζουν για το ανύπαρκτο κράτος - με εντολή να μη δείχνουν τίποτε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα αεροπλάνα που υπερίπτανται, μόνο κραυγές διαμαρτυρόμενων απελπισμένων πολιτών. Προπηλακίζουν, πολιτικά, ακόμα και το Μπαρόζο που ήλθε να δει από κοντά τις καταστροφές.

Το αποτέλεσμα; Γνωστό. Η μισή νίκη. 152 Βουλευτές μαζί με τον Τατούλη (σημερινό περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ - το μπλόγκ του οποίου είχε ανακηρυχθεί σε βασικό μετερίζι των νταβατζήδων). Το πρώτο βήμα για το συν/σμό έγινε. Μίσθωση, τώρα, όλων των μέσων και χολερική επίθεση παντού.

Θα αναφέρω επιγραμματικά γεγονότα και ημερομηνίες από τη δεύτερη θητεία.

Φθινόπωρο του 2007, Μαγγίνας - ανασφάλιστος Ινδός κηπουρός (φαντάζεστε να γίνει πρώτο θέμα, για μέρες, ένα τέτοιο ζήτημα σήμερα; Απάντηση και σε όσους από μας 'τσιμπούσαν' διαμαρτυρόμενοι: δίνουν και οι 'δικοί' μας αφορμές).

20/12/07 μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2009 Ζαχοπουλιάδα. Μονοθεματικό δελτίο σε όλα τα νταβατζοΜΜΕ. Κομιστής την ημέρα της αναχώρησης για το κρίσιμο ταξίδι του αγωγού στη Μόσχα, υπονοούμενα στη συνέχεια για το αμοντάριστο DVD και σχετικές αθλιότητες στο διαδίκτυο (το τελευταίο χρησιμοποιείται πλέον σαν καθεστωτικό εργαλείο για τις πιο χυδαίες επιθέσεις).

28/1/08 Πέφτει η πρώτη κολώνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.( θυμηθείτε τις χυδαιότητες που προηγήθηκαν -Βαβύλης, Γιοσάκης, Παντελεήμων, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - έπρεπε να φύγει από τη μέση το μεγάλο 'εμπόδιο'.)

7/2/08 Εκλέγεται (μέσα από μεγάλο παρασκήνιο) ο Ιερώνυμος.

3/4/08 Όχι στο Βουκουρέστι -ΝΑΤΟ

22/4/08 Αποβολή από το Κιότο - τή συνδρομή του καθηγητή Λάλα (το αναφέρω σαν παράδειγμα υπονόμευσης σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους μηχανισμούς).

Η οικονομική κρίση έχει εν τω μεταξύ χτυπήσει. Το πετρέλαιο στα 135 $.

Απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: COSCO GO HOME.

Αύγουστος 2008. Υπόθεση Μανούση -Παυλίδη. Ένα στέλεχος της Ν.Δ. μισθώνεται για να προβεί σε καταγγελίες.

Σεπτέμβριος του 2008. Στήνεται το Βατοπέδι που κρατά μήνες.

29/9/08 Διαγραφή Δαιλάκη. Μένουν 150 + Τατούλης. Χαράς ευαγγέλια για το συνεταιρισμό.

Σκάνε τα πρώτα γκάλοπ με προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.

6/10/08 επιστρέφει ο Δαιλάκης. Αφρίζει ο συν/σμός. Για να αποτρέψουν την επιστροφή είχαν επιστρατεύσει μέχρι και την Μπεζεντάκου, που 'απευθύνθηκε' με επιστολή στον Πρωθυπουργό.

15/10/08 Παραιτούνται δύο δικαστές γιατί 'παρεμποδίζονται' στην έρευνά τους για το Βατοπέδι.

6/12/08 Δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν προσθέτω τίποτα. Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα.

Σε λίγες μέρες επίθεση, με καλάσνικοφ, σε κλούβα των ΜΑΤ μέσα από το 'άσυλο' του Πολυτεχνείου.

Ιανουάριος του 2009. Αγροτικές κινητοποιήσεις - μπλόκα. Το ΠΑΣΟΚ χλευάζει τα 'ψίχουλα' των 500 εκατομμυρίων που δίνει η Κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών. Ο Γιώργος υποδέχεται, αν μέσω δακρυγόνων, τους αγρότες που έφερε το κόμμα από την Κρήτη, για να πορευθούν στο Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας περισσότερα.

22/2/2009 Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ευρωεκλογές. Ο πόλεμος απέδωσε. Τη βοηθεία εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών, που δεν προσήλθαν στην κάλπη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά. Το μεγάλο βήμα για το συν/σμό έγινε.

Θυμίζω εδώ, πως στη δεύτερη κυβερνητική θητεία ο Κ.Κ. είχε φροντίσει να τοποθετήσει τον Αντώνη Σαμαρά στο προνομιακό Υπουργείο πολιτισμού, ολοκληρώνοντας, με τους πιο ευνοϊκούς όρους, την πολιτική του επαναφορά.

Ακολουθεί το πικρό καλοκαίρι του 2009 με τον Κ.Κ. να πολεμά (με λίγους), χωρίς θερινές διακοπές, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να κατευθύνει τη κυβέρνησή του. Τα ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτο Πρωθυπουργό (αυτά που με τόση 'κατανόηση' χειρίστηκαν τις ατέλειωτες διακοπές εν μέσω κρίσης του ΓΑΠ το περασμένο καλοκαίρι).

Ο ΓΑΠ διακηρύσσει τον εκβιασμό των εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
21/8/09 Καταστρεπτικές φωτιές στην Αττική.

Προκήρυξη εκλογών... Μόνος, σχεδόν, ο Κ.Κ. δίνει τον προεκλογικό αγώνα

Λέει την αλήθεια προεκλογικά. Απέναντι ο ΓΑΠ με τις 'αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό' και 'τα λεφτά υπάρχουν'. Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση, αμέσως μετά την πλειοδοτική εμφάνιση στη ΔΕΘ του ΓΑΠ, ο επίτροπος Αλμούνια καυτηριάζει την ανευθυνότητα. Για να λάβει την 'περήφανη' απάντηση από το κίνημα: και ποιος είναι ο Αλμούνια, ένας κοινοτικός υπάλληλος που τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή οι ανίκανοι Υπουργοί της Ν.Δ.. (αλήθεια πως σας ακούγονται τα παραπάνω σήμερα που οι Υπουργοί τρέμουν μπροστά στους υφισταμένους του σημερινού Αλμούνια - Όλι Ρέν;)

Ο συνεταιρισμός πανηγυρίζει. Η Ν.Δ. στην πιο ταπεινωτική της ήττα αλαλάζουν (τον χαρακτηρισμό τον υιοθετούν και πολλοί της από δω πλευράς - για προφανείς λόγους)

Στο επόμενο, τα πανηγύρια των νταβατζήδων και οι δικαιολογημένες αμέλειες της ΝΔ τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009...

Θίχτηκαν οι Γάλλοι επειδή ο Επίτροπος είπε ότι κάποια πυρ. εργοστάσια δεν θα περάσουν τα stress tests!

(Διαβάστε στο τέλος γιατί θίχτηκαν...)
Σε υπερένταση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ΕΕ μετά από το Ιαπωνικό δυστύχημα, καθώς η ανησυχία του κόσμου για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας πιέζει προς την κατεύθυνση της επαναξιολόγησης των ενεργειακών πηγών και σε άμεσες παρεμβάσεις μεγάλου οικονομικού κόστους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μια φράση του επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ προκάλεσε τον «εκνευρισμό και τη δυσφορία» της Γαλλίας. Ειδικότερα, ο κ. Έτινγκερ αναφερόμενος στους ελέγχους αντοχής στους οποίους αποφασίσθηκε από την ΕΕ να υποβληθούν όλοι οι αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στις χώρες-μέλη της ΕΕ, προέβλεψε ότι «ορισμένοι αντιδραστήρες δεν θα ανταποκριθούν στις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας». Αντιδρώντας ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας Ερίκ Μπρεσόν δήλωσε με δυσφορία «έκπληκτος (από τη δήλωση) που δημιουργεί ανησυχία στους συμπολίτες μας και δυσφημεί μια βιομηχανία. Το να λέει κάποιος χωρίς αποδείξεις πως ορισμένοι αντιδραστήρες δεν θα περάσουν τις δοκιμασίες ασφαλείας, την ώρα ακριβώς κατά την οποία προσπαθούμε να οργανωθούμε καλύτερα, προκαλεί το λιγότερο έκπληξη» προσέθεσε.

Δεξί Εξτρέμ: Προφανώς οι Γάλλοι θίχτηκαν γιατί μιας και έχουν τα περισσότερα όλα και κάποιο θα κοπεί και θα αμαυρώσει την εικόνα τους... αντίθετα είναι λαλίστατοι όταν πρόκειται να προβλέψουν την καταστροφή στην Ιαπωνία, την οποία προέβλεπαν για σήμερα...
Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τους Ιάπωνες, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πυρηνικών εργοστασίων και αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τώρα το πυρηνικό εργοστάσιο που φτιάχνεται στο Lungmen στην Ελβετία από το 2003, έχει κοστίσει "μόνο" 6 δις ευρώ χωρίς να είναι ακόμα έτοιμο, καταλαβαίνεται για τι λεφτά μιλάμε... άρα λογικό να θέλουν να απαξιώσουν έναν ανταγωνιστή όπως η Ιαπωνία και να αντιδρούν στα δικά τους κακάκια...

Ένα βήμα πριν τον θρίαμβο σταμάτησε η "ΣοσιαλΔημοκρατία": Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Λιβύης για να προστατεύσει τους αμάχους ;)!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhs-UAvpP0iUBbDZGC2VMlgecvGKp7OI6ATRdlt4jMGiPAK7HmJ32RKN146eLdiIVQLKsMVbFsYcuJ7flVTav3LKw-_4bSJK4HQ_FIJfMWYM1MFceoJw7QdXQbwZlpe1r71hcbvZoTfw/s1600/giorgakis+kantafi3.jpg Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την άμεση κατάπαυση του πυρός, για να προστατευθούν οι άμαχοι (ΣΣ. Μη γελάτε ρε... αλήθεια είναι :)), όπως όριζε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΥΓ. Και μια συμβολή προς το μογγολάκι: Όταν μας παίρνου φωτογραφία έχουμε ανοιχτά τα μάτια...

Υεμένη: Περισσότεροι από 30 νεκροί στις συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και οπαδών του προέδρου Σάλεχ

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν όταν οπαδοί του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Σαναά οι οποίοι ζητούσαν την αποχώρηση του Σάλεχ από την εξουσία, επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς ότι διέπραξε "σφαγή". "Αυτό το μακελειό δεν θα συμβάλλει στη διατήρηση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στην εξουσία", δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια ο εκπρόσωπος Τύπου της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ αλ Σάμπρι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οπαδοί του καθεστώτος άνοιξαν πυρ εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών από στέγες σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία του Πανεπιστημίου, όπου από τις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την αποχώρηση του Σάλεχ.

"Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος", δήλωσε ένας γιατρός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος" και πολλοί από αυτούς κρατούσαν κίτρινες κάρτες έπειτα από πρωτοβουλία νεαρών που ονόμασαν τη σημερινή ημέρα "η Παρασκευή της προειδοποίησης" του Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γκρεμίσουν οδοφράγματα που είχαν στήσει οι οπαδοί του Σάλεχ σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών αλλά και πραγματικές σφαίρες, πρόσθεσε ο ανταποκριτής.

Ιαπωνία: Η Tepco ενδέχεται να αποκαταστήσει αύριο το πρωί την ηλεκτροδότηση του αντιδραστήρα 4 στο εργοστάσιο Fukushima Daiichi

Ενδέχεται να αποκατασταθεί το πρωί του Σαββάτου η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα αριθμός 4 στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρία στην οποία ανήκει το πυρηνικό εργοστάσιο Tokyo Electric Power Co.

Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της χώρας είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι η ηλεκτροδότηση ενδέχεται να αποκατασταθεί και στους αντιδραστήρες αριθμός 1 και 2 αύριο το πρωί.

Ήδη από χθες ο αντιδραστήρας 2 έχει συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο αλλά δεν έχει τροφοδοτηθεί με ρεύμα γιατί πρέπει να αποκατασταθούν κάποιες άλλες βλάβες.

Να θυμίσουμε ότι για σήμερα οι Γάλλοι ειδικοί είχαν προβλέψει τήξη του πυρήνα σε κάποιους αντιδραστήρες... μένει να δούμε ποιοι θα επιβεβαιωθούν: Οι Γάλλοι του ASN και οι λοιποί καλλιεργητές του τρόμου ή οι Ιάπωνες που δείχνουν μια πρωτοφανή ψυχραιμία

ΝΔ Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για διγλωσσία όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε δηλώσεις των κκ Ραγκούση και Μπεγλίτη, από όπου σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ο Ραγκούσης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πως " ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών".

Από την άλλη σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μπεγλίτης σε χθεσινή του δήλωσε ξεκαθάρισε πως "η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις."

"Είναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Αλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος" επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn2bpT99NRFXG2uz0Aa_QZGFUVILCZuEnglX8Xh7ZcliOUMDY56wLVMxsiJ3UKM5wv9ZnFQQ6h_VGJkzSMh6L1dcoTaHzT0IXSup6EQmUdTjND4KcNw4XlUROsdAYkR1CGdTKZoW-7jEw/s400/DSC01732.JPGΟ Ελληνισμός της Μελβούρνης θα εορτάσει ενωμένος την εθνική επέτειο 25ης Μαρτίου την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης. Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Νικολόπουλος, ανακοίνωσε ότι "και το φετινό εορτασμό θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εθνικοθρησκευτικές μας αρχές, η πολιτική ηγεσία της πολιτείας μας και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων".

Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε, ότι "ο Ελληνισμός της Μελβούρνης διατηρεί την μακρά παράδοση του ενωτικού εορτασμού της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε τις αρχές και τους φορείς για τη συμβολή τους στη διατήρηση του ενιαίου εορτασμού".

Του πάει πολύ το γιαουρτάκι του Πάγκαλου

Η κολοτούμπα της κολοτούμπας ο Καρατζαφέρης

Δεν έχει πει ποτέ ότι "οι πολιτικοί περνάνε από το κρεββάτι του Λαμπράκη"...
θα το δούμε αυτό!!

Το μέλι από «χέρι» είναι «λαχείο», τα συσκευασμένα ελέγχονται και είναι πιο ασφαλή

http://matzadoura.pblogs.gr/files/138301-honey-product1.jpg...σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Ηλία Παπαδόπουλο

Να προτιμούν το μέλι με «ταυτότητα», εφόσον δεν έχουν μια αξιόπιστη πηγή για την αγορά του προϊόντος, προτρέπει τους Έλληνες καταναλωτές ο αναπληρωτής καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ηλίας Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το μη επώνυμο προϊόν ενέχει πάντα τον κίνδυνο να είναι δυσμενές για την υγεία μας».

Η προμήθεια μελιού από ιδιώτη είναι «λαχείο», επεσήμανε ο ίδιος, και διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι σε αυτή τη μερίδα των παραγωγών είναι...έως και μηδενικοί. Στον αντίποδα, οι εταιρίες που συσκευάζουν το προϊόν και το μεταπωλούν είτε στο εξωτερικό, είτε στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, βρίσκονται «πάντα υπό το άγρυπνο μάτι των ενδεδειγμένων κτηνιάτρων», τόνισε ο ίδιος, στο περιθώριο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής παραγωγικών ζώων, Υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ζωικής προέλευσης (18-20 Μαρτίου).

Τονίζοντας ότι η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δυναμικότερους κλάδους, ο κ.Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει και μια αδικία για το προϊόν αυτό, που αφορά σε μηδενικά όρια ανοχής υπολειμμάτων από τη χρήση των φαρμάκων που απαιτείται να χρησιμοποιήσει ο παραγωγός για την αντιμετώπιση μια «ασθένειας» της μέλισσας, ή ενός παρασίτου που έχει. «Για όλα τα προϊόντα υπάρχουν τέτοια όρια που δεν πρέπει να διασπώνται σχετικά με τη χρήση φαρμάκων, αλλά όχι για το μέλι», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και να μπει μια τάξη στον κλάδο».

Θέλοντας να δώσει μια εξήγηση στην προτίμησή του στο συσκευασμένο μέλι, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «υπάρχουν ορισμένοι που στο βωμό του κέρδους προμηθεύονται, είτε από τη Βουλγαρία, είτε από το διαδικτύο, αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα συνήθως μη ενδεδειγμένα και εγκεκριμένα από τα αρμόδια όργανα, με αποτέλεσμα έτσι να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Πάντως, όπως τόνισε η εμφάνιση ασθενειών στον άνθρωπο από την κατανάλωση μελιού, δεν είναι άμεση, αφού το προϊόν λειτουργεί αθροιστικά στον οργανισμό του. Μεταξύ άλλων ανέφερε, το νοθευμένο μέλι, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, αποθηκεύεται στο συκώτι, με τελικά δυσμενή αποτελέσματα για το συγκεκριμένο όργανο του οργανισμού του ανθρώπου.

Τα μελίσσια προσβάλλονται από…παράσιτα

Και μπορεί το μελίσσι να διαθέτει ένα αποτελεσματικό αμυντικό σύστημα κατά των παθογόνων μικροοργανισμών, αλλά η προσβολή του από παρασιτικά νοσήματα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.

Ένα από τα σπουδαιότερα νοσήματα που απασχολούν και τη σύγχρονη μελισσοκομία είναι τα πρωτόζωα παράσιτα ‘Nosema apis’ και ‘Nozema ceranae’, τα οποία είναι πολύ παθογόνα και εμπλέκονται στο «σύνδρομο κατάρρευσης των μελισσιών».

Αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται στο εντερικό επιθήλιο των ενηλίκων μελισσιών και ως αποτέλεσμα προκαλούν έντονη δυσεντερία, σημαντική μείωση της ζωής και αυξημένη θνησιμότητα. Η αντιμετώπισή τους, που δεν είναι ορατή με το μάτι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο,δεν πρέπει να γίνεται με τη χρήση χημειοθεραπευτικών ουσιών, αλλά με ορθούς μελισσοκομικούς χειρισμούς, που βοηθούν στην άμυνα του μελισσιού.

Αναφορικά με το παράσιτο ακάρι που φέρει την επωνυμία varroa, σύμφωνα με τον ίδιο προσβάλλει τις ενήλικες μέλισσες και το γόνο και είναι ορατό και με το μάτι. Προκαλεί καταστροφή του γόνου, παραμόρφωση των ενηλίκων μελισσών και μεταφορά ιώσεων, η αντιμετώπισή του γίνεται κυρίως με χημικά μέσα και με βιοτεχνικές μεθόδους.

Στο μεταξύ, σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι οι απώλειες των μελισσιών αποτελούν και απειλή για τη διατροφική αλυσίδα, αφού όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τα μελίσσια είναι σημαντικά και για τον λόγο των επικονιάσεων στα φυτά και ο περιορισμός αυτής της διαδικασίας θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση της βιοποικιλότητας.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά "Σπίγκελ", μετά από μήνυση του 'Ακη, για το δημοσίευμα περί μιζών για τα υποβρύχια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXTAmrbCv-4a6yc8TbrERiQ6gxxBnb0_YeVgNPg0z-f-W49smvZ-QfG6-IcSL_mLNFZQSLcCcVJ7n3_nO7xlLzYA-KLpH5TsBZk91hbhz3YK1cW_WNoXGkQOHy-pXDg63Qb58R6d5EmtUn/s1600/1520947-thumb-large.jpgΑσφαλιστικά μέτρα κατά του περιοδικού Spiegel, πήρε το εφετείο του Αμβούργου μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Άμυνας, ΄Ακη Τσοχατζόπουλου, αναφορικά με δημοσίευμα για προμήθειες της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal, κατά την πώληση 4 υπερσύγχρονων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW, μεταξύ άλλων και του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Το περιοδικό Spiegel επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ, ότι επιδόθηκε «αυτή την εβδομάδα» η δικαστική απόφαση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού αρνήθηκαν οιαδήποτε άλλη τοποθέτηση, επικαλούμενοι ότι «η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη». Τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφορούν στην απαγόρευση αναφοράς του ονόματος του κ. Τσοχατζόπουλου και την υποχρέωση του περιοδικού να δημοσιεύσει απάντησή του.

Το Spiegel, σε δημοσίευμά του, στις 09.02.2011, επικαλούνταν ανακριτικό υλικό της εισαγγελίας Μονάχου, η οποία διενεργεί έρευνες εις βάρος 50 περίπου στελεχών της Ferrostaal με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της απιστίας, καθώς και απόπειρα απόκρυψης τεκμηρίων για παράνομη δραστηριότητα και χρηματισμό για κατακύρωση παραγγελιών.

Το δημοσίευμα του Spiegel εκτιμούσε ως «βαρύνουσας σημασίας» κατάθεση του μάνατζερ Γ.Φ.Χάουν, ο οποίος μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2003 ήταν ο δεύτερος τη τάξει στην DHW, με μεγάλη επιρροή στο χώρο της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Χάουν ανήκε στην «Oμάδα Α» (όπως ήταν ο κωδικός για την ομάδα προώθησης συμφωνιών), στην οποία ανήκαν επίσης ο μεσάζοντας όπλων φον Πούκλερ, ο παιδικός του φίλος «Άγκο» και ένας Έλληνας αρχιτέκτονας που, κατά τον Χάουν, τους σύστησε ο τότε υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος».

Λιβύη: Η Τρίπολη έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε κάθε αεροσκάφος, ανακοίνωσε η Eurocontrol, επικαλούμενη τις αρχές της Μάλτας

Η Λιβύη έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε κάθε μετακίνηση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (Eurocontrol). H Eurocontrol τόνισε πως έλαβε πληροφορίες από τη Μάλτα ότι η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί κανένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Λιβύης, "μέχρι νεωτέρας απόφασης".

Μήνυμα της Ιντερπόλ προς όλες τις χώρες για τον Καντάφι

Η Ιντερπόλ, με «πορτοκαλί» σήμα της, προς τις 188 χώρες που συμμετέχουν, τις καλεί να βρίσκονται σε εγρήγορση και να την ενημερώσουν, σε περίπτωση, κατά την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Με το σήμα της, που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι. Η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του χθεσινού ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ το πρώτο σήμα είχε βγει τον Φεβρουάριο όταν όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.


Παντού οι ίδιοι είναι οι σοσιαλΗστές-Αυστραλία: Μοιράζουν δολάρια στην ομογένεια λόγω εκλογών

http://www.kidspot.com.au/admin%5Cimages%5Cevents%5C8464.jpg Στις 26 Μαρτίου θα γίνουν οι πολιτειακές εκλογές στη Νέα Νότια Ουαλία, την μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Εργατικοί απειλούνται με συντριβή.

Αυτός, ίσως, να είναι και ο λόγος που η πολιτειακή Εργατική κυβέρνηση της Κριστίνα Κενήλι "μοιράζει" γενναιόδωρα χρήματα.

Από τις επιδοτήσεις κερδισμένη είναι και η ομογένεια αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Κενήλι θα δοθούν από $50.000 στο Ελληνικό Φεστιβάλ και στον Παιδικό Σταθμό της Ελληνικής Κοινότητας του Petersham.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός κήρυξε την Τετάρτη το βράδυ την επίσημη έναρξη του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο "Grand Proxy".

Η κυρία Κενήλι απένειμε τα εύσημα στην Κοινότητα για το πολυσχιδές έργο της. "Συγχαίρω την Κοινότητα που για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ", είπε, και ανακοίνωσε την επιχορήγηση των 50.000 δολαρίων.

Την διαβεβαίωση της χορηγίας των $50.930 για τον Παιδικό Σταθμό του Petersham παρείχε στους υπευθύνους η βουλευτής του Marrickville, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της πολιτειακής κυβέρνησης, Carmel Tebbutt. Τα χρήματα είναι για την δημιουργία της νέας υπαίθριας παιδικής χαράς στους χώρους του ιδρύματος.

Εξάλλου με $25.000 δολάρια ενίσχυσε η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας την Μεικτή Επιτροπή για τους Εορτασμούς της 70ής Επετείου της Μάχης της Κρήτης. Την επιταγή επέδωσε η γερουσιαστής Σοφία Κότση.

Επίσης η υποψήφια των Εργατικών στην περιοχή, Tania Mihailuk, ανακοίνωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Κολέγιο της "Αγίας Ευφημίας" λαμβάνει $10.000 για ένα πρόγραμμα υποστήριξης της πολιτισμικής ανάπτυξης των ελληνικών καταγωγής Αυστραλών νέων.

Η κυρία Mihailuk είπε ότι άλλες $10.000 θα δοθούν στο Δίκτυο Ηλικιωμένων Ελληνίδων που εδρεύει στο Bankstown. Τα χρήματα δίνονται για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, για σεμινάρια υπέρ της καλής φυσικής κατάστασης και υγείας, για ενοικίαση χώρων, για την μεταφορά των μελών και άλλους σκοπούς.

Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, σε Πατήσια και Γαλάτσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSQTEh1bE1CA65cqfjFANnB2lOuP9wC5MKInrejlMCa5PRAeLR6cly-I8xsqrD1PDGtPWzlAzrpOc7zLzdYj1UURH3ekPnubrS5tW92aAh6QUqetZXpEVfVKQikiBOsG5VucBl-tRUQsJv/s400/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1.jpgΠεριπετειώδης καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών που αναστάτωσε Γαλάτσι και Πατήσια, σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 9 το βράδυ από την αστυνομία.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, όπου αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο μάρκας "Σκόντα", το οποίο ήταν κλεμμένο.

Στο ΙΧ επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα αλλά εγκλωβίστηκαν στην οδό Χαλκίδος, στα Πατήσια, σε μονόδρομο και πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί που ήταν της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, αλλά οι δράστες άρπαξαν άλλο αυτοκίνητο τύπου Βαν, από τον οδηγό του, που περνούσε από το σημείο και συνεχίστηκε η καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Στην οδό Αχαρνών, οι δράστες άλλαξαν και πάλι αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας το Βαν και παίρνοντας ένα ΙΧ τύπου "Ματίζ" -πάλι από διερχόμενο οδηγό- και κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους όπου και κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας και αυτό το όχημα.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες που δολοφόνησαν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πριν από λίγες μέρες στου Ρέντη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών οπλοφόρων γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Αυστραλία: Διαφορετικές απόψεις από ομογενείς πυρηνικούς επιστήμονες για την κρίση στην Ιαπωνία

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις διατυπώνουν δύο ομογενείς, πυρηνικοί επιστήμονες της Αυστραλίας για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία το πρόβλημα της διαρροής ραδιενέργειας.

Ο πρώην επικεφαλής της Σχολής Πυρηνικών Μελετών του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα, Γιώργος Δρακούλης, δηλώνει πως θα ήταν καλύτερο αν οι Ιάπωνες άφηναν τους προβληματικούς αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού να κρυώσουν μόνοι τους αντί να τους ρίχνουν θαλασσινό νερό.

"Η ρίψη θαλασσινού νερού ίσως να επιδεινώνει την κατάσταση" λέει ο κ. Δρακούλης ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο του Τσέρνομπιλ στη Φουκουσίμα.

Ένας άλλος ομογενής πυρηνικός ραδιολόγος, ο Δρ Πίτερ Καραμόσκος πιστεύει πως οι αρμόδιοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ψύξουν τους αντιδραστήρες.

"Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά και οι συνέπειες να είναι οδυνηρές" είπε ο Δρ Καραμόσκος.

Μήπως "κάνουμε" πλάτες ή αβάντα στο Καρντάσι;;

H επίσκεψη Νταβούτογλου."Έγινε σε μία χρονική συγκυρία από την οποία, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα.  Η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αυτή τη στιγμή.."

Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Δελαβέκουρας στην ενημέρωση διπλωματικών συντακτών  (16.03.2011)
Και τότε γιατί την κάναμε;;
Γιατί τον αφήσαμε τον Νταβούτογλου να αλωνίζει;;
Πλάτες ή Αβάντα στον Ερντογάν κάνουμε;;


Ιαπωνία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε αυτόν του Κόμπε-Ο στρατός επιχειρεί με αντλίες να ψύξει αντιδραστήρα 3 στη Fukushima

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl1tc848U0eXlOXGK2J8kkcrSG9qpQvgfkfUfu4o-7zwFOrQVZTBvUAJ3uTcn0E3qIpgXMTPPThiiaJz601xeCYxGzEqEGS7MNknuKDq4cqwSFIXJRNYo5g-aZV57FPahwZ7GSImbTvAY/s1600/FUKUSHIMA1L.jpgΟι νεκροί από το σεισμό και τα τσουνάμι που έπληξαν πριν από μια εβδομάδα τη βορειοανατολική Ιαπωνία έχουν ήδη φτάσει τους 6.539, ξεπερνώντας τους νεκρούς που είχε προκαλέσει το 1995 ο σεισμός στο Κόμπε στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 6.434, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία.

Στο μεταξύ πυροσβεστικά οχήματα του ιαπωνικού στρατού άρχισαν να ρίχνουν νερό στον υπερθερμασμένο αντιδραστήρα αριθμός 3 του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα για να προλάβουν μια πιθανή καταστροφή, αναφέρουν σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι αντλίες των πυροσβεστικών οχημάτων άρχισαν να ρίχνουν νερό στη δεξαμενή καυσίμου του αντιδραστήρα. Ατμός υψώνεται από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα και το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Επτά πυροσβεστικά οχήματα θα ρίξουν συνολικά 50 τόνους νερού στον αντιδραστήρα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο αναμένεται επίσης να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα αριθμός 1 του πυρηνικού σταθμού, στον οποίο το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή καυσίμων πιστεύεται ότι μειώνεται, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στους αντιδραστήρες αριθμός 5 και αριθμός 6, ο Εντάνο δήλωσε πως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά και σ' αυτούς, όμως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Αν θεωρηθεί απαραίτητο, θα ρίξουν νερό και στους αντιδραστήρες αυτούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μένει γιατί δε μπορεί να φύγει...

Από λόγια άλλο τίποτα σε αυτή τη χώρα και η περίπτωση του Σισέ φαίνεται πως είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του προαναφερθέντος... Σκέφτεται την παραμονή τώρα ο Γάλλος γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα... έφτιαξε ως εκ θαύματος!


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Kύπρος:προηγείται ο ΔΗΣΥ στην πρώτη παγκύπρια δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτών εκλογών του Μαίου

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/2/1/9/308219/disy.jpgΟ ΔΗΣΥ φαίνεται να αναδεικνύεται ως το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, σύμφωνα με την πρώτη παγκύπρια έρευνα κάλπης για την πολιτική κουλτούρα και την εκλογική συμπεριφορά, που παρουσίασε χθες το ΡΙΚ.

Την έκπληξη όμως φαίνεται ότι θα κάνουν οι Οικολόγοι οι οποίοι, με βάση την έρευνα, κατατάσσονται πέμπτο κόμμα στη Βουλή, ξεπερνώντας το Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ).

Στην πρόθεση ψήφου στις εκλογές, ο ΔΗΣΥ φαίνεται να εξασφαλίζει το 30% των ψήφων. Ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 28% , το ΔΗΚΟ με 13% , η ΕΔΕΚ με 6, 5% , οι Οικολόγοι με 3, 5% και το ΕΥΡΩΚΟ με 2, 5 %.

Στην παράσταση νίκης, το 45% απάντησε ότι θα είναι πρώτο Κόμμα ο ΔΗΣΥ και το 26 % το ΑΚΕΛ, ενώ το 29 % δεν εκφράζει γνώμη.

Στην πρόθεση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές απάντησαν 44% "σίγουρα ναι", 32% "μάλλον ναι", 9% εκατόν "μάλλον όχι", 9% "σίγουρα όχι", ενώ 7% των ερωτηθέντων δεν έχουν γνώμη.

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό που θεωρεί ότι το Κυπριακό είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι πέρυσι.

Στην ερώτηση, εάν πιστεύετε ότι το Κυπριακό είναι σήμερα πιο κοντά σε λύση, ποσοστό 78% των ερωτηθέντων απάντησε ΟΧΙ και μόνο 15% απάντησε ΝΑΙ.

Το 42% προβλέπει ότι η κατάσταση στο Κυπριακό θα παραμείνει ως έχει, 17% προβλέπει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, 17% διχοτόμηση, και 8% συνομοσπονδία δύο κυρίαρχων κρατών.

Το 3% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Κύπρος θα καταληφθεί ολόκληρη από την Τουρκία, 1% βλέπει προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία και 1% εκτιμά ότι θα γίνει πόλεμος.

Το 59 % των ερωτηθέτων θεωρούν, ωστόσο, ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Κύπρου την οικονομική κατάσταση, ενώ το Κυπριακό έρχεται σε δεύτερη μοίρα με ποσοστό 53 %.

Για τους χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό, 64% εξέφρασε αρνητική γνώμη.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η εταιρεία "Σάιμαρ", σε παγκύπρια κλίμακα, κάλυψε την περίοδο 18 Φεβρουαρίου- 2 Μαρτίου σε δείγμα χιλίων διακοσίων ατόμων άνω των 18 ετών.

Μέχρι τον Μάιο, το ΡΙΚ θα παρουσιάσει άλλες τρεις δημοσκοπήσεις κάλπης, ενώ την ημέρα των εκλογών, 22 Μαίου, θα διενεργήσει δημοσκόπηση εξόδου, σε δείγμα έξι χιλιάδων ψηφοφόρων.

Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού «South Stream» μετά την τουρκική άρνηση λόγω κόστους

http://www.deropoli.com/wp-content/uploads/2010/10/45891665_nabucco_south_stream_gas_pipelines_map466.gifΔεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού της νότιας ροής φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «South Stream», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ.

Στην περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα συναντήσει «σοβαρά ή ανυπέρβλητα εμπόδια» στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, τότε, θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από πετρέλαιο (liquefied petroleum gas -LPG) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε ο κ. Πέσκοβ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά σχέδια, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής LPG στη Μαύρη Θάλασσα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την κατασκευή και υποστήριξη του αγωγού. Από την άλλη μεριά, μπορεί να αποτελέσει την ασφαλή και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που τα σχέδια για την τελική κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, δεν υλοποιηθούν.

Την κατασκευή του αγωγού δεν αποδέχεται η Τουρκία, με τη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιείται προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής του.

Ιαπωνία: Περισσότεροι από 16.600 νεκροί και αγνοούμενοι μια εβδομάδα μετά το σεισμό και τα τσουνάμι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHdz12kOfHKC2kACDL0en5wlCKv_9sgAKxrxWjy2LDRR9WfaLvNX0N3yng44h8UUZoO1aK-_nBIFdUGgkuHXlSBXH7D1MSWPDrXwX5FgtMmngcZmc3Wk6_vsD7vjpwB3_4H0cg7FLngM/s1600/Japan+Tsunami01.jpgΟ τελευταίος απολογισμός του σεισμού και των τσουνάμι που έπληξαν στις 11 Μαρτίου την βορειοανατολική Ιαπωνία αυξήθηκε σήμερα σε περισσότερους από 16.600 νεκρούς και αγνοούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 6.405 νεκροί ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους 10.259, διευκρίνισε η αστυνομία.

Συνολικά 2.409 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν πλέον σχεδόν καμιά ελπίδα να ανακαλύψουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Μετά το χάος των πρώτων ημερών, η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων προχωράει κανονικά.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για ένα πολύ βαρύ απολογισμό. Ο δήμαρχος του λιμανιού Ισινομάκι, μια από τις τοποθεσίες που επλήγησαν περισσότερο από τα τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 9, δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη 10.000 ανθρώπων από την πόλη του, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Δύο συλλήψεις κάφρων στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ενώ ελέγχονται οι Αστυνομικοί που άφησαν ελεύθερο τον κάφρο που είδαμε να συλλαμβάνουν στην ΤιΒι

http://www.newsfilter.gr/wp-content/uploads/2009/07/paok.jpgΔύο νεαροί συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, πριν και μετά τον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας. Πρόκειται για δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ, ηλικίας 29 και 21 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος συνελήφθη κατά την είσοδό του στο γήπεδο, επειδή κατείχε τέσσερις πυρσούς.

Από την άλλη, ο 21χρονος κατηγορείται ότι έριξε πυρσό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όπως έγινε γνωστό, τις κινήσεις του τελευταίου κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου και με βάση αυτό οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες, Πέμπτη, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και ακολούθως τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη σύλληψη κουκουλοφόρου που επιτέθηκε με πυρσό σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του κουκουλοφόρου που στον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ εισέβαλε, κρατώντας πυρσό, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και επιτέθηκε εναντίον ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε -προσωρινά- τον αγώνα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο δράστης, έχοντας εισβάλλει στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό ανά χείρας προς τη φισούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Όπως φάνηκε κι από τα τηλεοπτικά πλάνα, άνδρες της αστυνομίας προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης, κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας, έδωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, εντολή στους παριστάμενους αστυνομικούς - επικεφαλής των μέτρων τάξης να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά ο δράστης κατάφερε τελικά να διαφύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Η διενέργεια της έρευνας αναμένεται να ανατεθεί είτε στον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Νικόλαο Κωνσταντίνου είτε στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αίσχος και πλήγμα στη "Δημοκρατία": Ο ΟΗΕ ενέκρινε τη χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον του συντρόφου Καντάφι

http://www.daypress.gr/UserFiles/image/POLITIKI/papandr-KANTAFI.jpgΈπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των στρατευμάτων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανοίγοντας το δρόμο για αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Καντάφι είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων, χωρίς να δείξει "ούτε έλεος ούτε οίκτο".

"Θα έρθουμε. Σπίτι με σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο", δήλωσε ο Καντάφι σε ραδιοφωνική ομιλία του αργά χθες το βράδυ προς τους εξεγερμένους της Βεγγάζης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα έδειξε χιλιάδες ανθρώπος να ακούνε την ομιλία σε μια κεντρική πλατεία της Βεγγάζης, έπειτα να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, κουνώντας τις τρίχρωμες σημαίες τους και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Καντάφι.

Η απόφαση του ΟΗΕ δίνει την έγκριση για να ληφθούν "όλα τα απαραίτητα μέτρα", περιλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, για να προστατευθούν οι άμαχοι και να επιβληθεί στον λιβυκό στρατό μια κατάπαυση του πυρός, όμως διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα στρατιωτικής κατοχής.

Στην απόφαση προβλέπεται επίσης μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού ώστε να εμποδιστεί η αεροπορία του Καντάφι να σφυροκοπά τους εξεγερμένους.

Ο λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καάιμ αντέδρασε λέγοντας πως η απόφαση του ΟΗΕ αποτελεί μια "πρόσκληση προς τους Λίβυους να αλληλοσκοτωθούν".

"Η απόφαση αυτή μεταφράζει μια επιθετική στάση της διεθνούς κοινότητας, η οποία απειλεί την ενότητα της Λιβύης και τη σταθερότητά της", δήλωσε ο Καάιμ και κατήγγειλε μια "συνωμοσία" της διεθνούς κοινότητας και τη "βούληση χωρών όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ να διαμελίσουν τη χώρα".

Ο υφυπουρός δήλωσε επίσης πως η χώρα του είναι έτοιμη για μια κατάπαυση του πυρός: είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την απόφαση (της κατάπαυσης του πυρός), όμως έχουμε ανάγκη έναν συνομιλητή για να συζητήσουμε την εφαρμογή της", διαβεβαίωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη.

Το κείμενο υιοθετήθηκε με 10 ψήφους από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Κίνα και η Ρωσία απείχαν, όμως δεν χρησιμοποίησαν το βέτο τους για να μπλοκάρουν το κείμενο. Η Γερμανία, η Βραζιλία και η Ινδία απείχαν επίσης.

Τη στιγμή που ο Καντάφι ανακοίνωνε την πρόθεσή του να επιτεθεί στη Βεγγάζη, ο γάλλος υπουργός Εξωτειρκών Αλέν Ζιπέ προειδοποιούσε, πριν από την ψηφοφορία, ότι απομένει λίγος χρόνος για επέμβαση.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα μόλις υιοθετηθεί η απόφαση.

Μετά την ψηφοφορία, ο βρετανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μαρκ Λάιαλ Γκραντ υπογράμμισε ότι η Βρετανία είναι "έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της για να βάλει τέλος στις βιαιότητες και να προστατεύσει τους αμάχους".

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε πως οι ΗΠΑ "βρίσκονται στο πλευρό του λιβυκού λαού και υποστηρίζουν την ανάγκη του για ανθρώπινα δικαιώματα". "Το Συμβούλιο Ασφαλείας απάντησε στην έκκληση του λιβυκού λαού για βοήθεια", πρόσθεσε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δικαιολόγησε την αποχή της χώρας του λέγοντας ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη εμπεριέχει "σημαντικούς κινδύνους". "Οι γερμανοί στρατιώτες δεν θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη", πρόσθεσε ο αντικαγκελάριος της Άγγελας Μέρκελ.

Η Μαρία Λουίζα Ριμπέιρο Βιότι, πρεσβευτής της Βραζιλίας, εξήγησε πως η χώρα της "δεν έχει πειστεί ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος θα οδηγήσει στον τερματισμό της βίας". "Θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό για το λιβυκό λαό", πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν έκρινε "λυπηρό" το γεγονός ότι "επικράτησε το πάθος για τη χρήση ισχύος". Υπενθύμισε πως η χώρα του είχε προτείνει μια απόφαση που καλούσε για κατάπαυση του πυρός.

Ο πρεσβευτής της Κίνας Λι Μπαοντόνγκ, ο οποίος προεδρεύει κατά το μήνα Μάρτιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξήγησε πως η χώρα του "είναι πάντα εναντίον της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις".

Ο ΟΗΕ ενέκρινε την πρόταση απαγόρευσης πτήσεων πάνω απ΄τη Λιβύη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3DDt4s3SeG-rzUg4vJQYxXTLQoAlGsHtKP8iY-1FINqE27KEhj7IhwvSfe70lP_abme2POXOUO9tMMfSze684QLNLsf5eshKZSHF-RMHjwUrDX67tHVR9yx-krEPWOVhfRmCtxrqVUu-w/s1600/papandreou_kantafi.jpgΠριν από λίγο ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που απαγορεύει τις πτήσεις πάνω από τη Λιβύη στην Αεροπορία του συντρόφου Καντάφι σε μια προσπάθεια να δώσει μια ανάσα στους πιεζόμενους επαναστάτες...

Όμως όλα δείχνουν ότι πλέον όλα είναι αργά και η Δημοκρατία και ο Σοσιαλισμός του συντρόφου Καντάφι, που βρίσκονται σε προέλαση, θα μπούνε νικητές στη Βεγγάζη και θα τελειώσει το παραμύθι