20 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Συνελήφθη τρομοκράτης που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού!!!! Μεγάλη επιτυχία Παπουτσή!!!

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε το αποφασιστικότερο χτύπημα των τελευταίων 40 χρόνων μιας και κατάφερε να συλλάβει τον τρομοκράτη που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την 17 Νοέμβρη και τον καθοδηγητή των Πυρήνων Συνωμοσίας της Φωτιάς!!! Πρόκειται για άτομο που ήταν γνωστό εδώ και χρόνια στις αρχές αλλά πάντα κατάφερνε και ξεγλυστρούσε! Σήμερα όμως μεταφέρθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και φρουρείται από 20μελές κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Ο λόγος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είναι ότι

έπαθε κράμπες με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα απ' τα πολλά γέλια
μόλις διάβασε τη σημερινή συνέντευξη του Παπουτσή, με τους 81 νεκρούς του Σάμινα, όπου οΠΡΟΠΟτζής καλούσε τα "παιδιά", όπως αποκάλεσε τους τρομοκράτες, να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα!!

Ο καταζητούμενος εγκέφαλος έκανε το λάθος να διαβάσει τη συνέντευξη του ΠΡΟΠΟτζή Παπουτσή και τον έπιασε νευρικό γέλιο μέχρι που έπεσε σε κωματώδη κατάσταση...

Μπράβο στον Υπουργό των 81 νεκρών του Σάμινα για το ευφυές σχέδιο να τρελάνει στο γέλιο τους τρομοκράτες και να τους κάνει να παραδοθούν!

Άντε πάλι τα ίδια ο σύντροφος Καντάφι:Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν οι λυβικές ένοπλες δυνάμεις

Οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλες τις μονάδες τους για κατάπαυση του πυρός , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στρατιωτικός εκπρόσωπος.

"Οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες για άμεση κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα αργά το απόγευμα (21.00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η ενέργεια αυτή είναι απάντηση στο αίτημα της Αφρικανικής Ενωσης που διατυπώθηκε το Σάββατο και ζητούσε "την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών", κατέληξε η ίδια πηγή.

Το ιταλικό ρυμουλκό Augusta Offshore απήγαγαν Λίβυοι στρατιώτες και κατευθύνεται προς πετρελαϊκή πλατφόρμα

Το ιταλικό ρυμουλκό «Augusta Offshore», το οποίο κατασχέθηκε, χθες βράδυ, από στρατιώτες του Μουαμάρ Καντάφι στο λιμάνι της Τρίπολης, κατευθύνεται, τώρα, προς πετρελαϊκή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιβιβάσθηκαν στο «Augusta», έντεκα άνδρες του λιβυκού στρατού, που υποχρέωσαν τον καπετάνιο να σαλπάρει, με προορισμό, πιθανότατα, μια πετρελαϊκή πλατφόρμα, βορειοανατολικά της Τρίπολης.

Όπως έκανε γνωστό ο ιταλός πλοιοκτήτης, τα μέλη του πληρώματος ( οκτώ ιταλοί, δυο ινδοί και ένας ουκρανός), είναι καλά στην υγεία τους, αλλά δεν είναι σε θέση, πλέον, να επικοινωνήσουν, μαζί του.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», είναι πολύ πιθανό, οι άνδρες του Καντάφι, να προσπαθήσουν να καταλάβουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα πετρελαίου, που φέρεται να ανήκει στην ιταλική εταιρία Eni. Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί ποια ακριβώς στάση προτίθενται να κρατήσουν προς τα μέλη του πληρώματος. Αν, δηλαδή- όπως φοβούνται κάποιοι αναλυτές- θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, ή θα αφήσουν, τελικά, τους ναυτικούς, να επιστρέψουν στην Ιταλία.

Ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Ινιάτσιο Λα Ρούσσα, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI, τόνισε ότι «οκτώ ιταλικά καταδιωκτικά, είναι έτοιμα να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις μαζί με τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις».

Κύπρος: Δηλώσεις Χριστόφια για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταστεί γνωστό κατά πόσο υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Ζώνη Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης της Κύπρου. «Μέχρι το τέλος του έτους ο κυπριακός λαός αναμένεται να γνωρίζει κατά πόσον θα είναι ιδιοκτήτης σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», είπε ο κ. Χριστόφιας τελώντας τα εγκαίνια μεγάλου αιολικού πάρκου κοντά στην Πάφο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες και εργάστηκε σκληρά και αθόρυβα για να πετύχει κάτι που από πολλούς μπορεί να θεωρείτο και ανέφικτο, δηλαδή την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και την υπογραφή της συμφωνίας με τη Noble Energy για τη διεξαγωγή ερευνών και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων.

Η γεώτρηση που θα δώσει την απάντηση αν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και ποιας δυναμικότητας θα γίνει σε θαλάσσια περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει ανακαλύψει 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια του αιολικού πάρκου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι πρόκειται για έργο-σταθμό στην πορεία για μερική απεξάρτηση του τόπου από τα συμβατικά καύσιμα.

Το έργο, ανέφερε, θα συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας στην Κύπρο, καθώς και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε μέχρι το 2020 το 13% της τελικής κατανάλωσης να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής του φάσης, το Αιολικό Πάρκο παρήγαγε, από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2011, ηλεκτρική ενέργεια η οποία αντιστοιχεί με την παραγωγή 4 χιλιάδων τόνων πετρελαίου.

Πρόσθεσε ότι έχει τροχοδρομηθεί η λειτουργία ακόμη πέντε αιολικών πάρκων επιπρόσθετης συνολικής δυναμικότητας 75.5 Μεγαβάτ, η πλειονότητα των οποίων αναμένεται να λειτουργήσει φέτος.

Ξεκινά αύριο στο Δικαστήριο της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος

Αρχίζει αύριο ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) η προφορική διαδικασία της προσφυγής, που κατέθεσε η πΓΔΜ, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας - πΓΔΜ (1995), λόγω της αντίρρησης της Ελλάδος στην πρόσκληση για προσχώρηση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι.

Η προφορική διαδικασία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, στη διάρκεια των οποίων και τα δύο διάδικα μέρη θα εκθέσουν λεπτομερώς τις θέσεις τους με νομικά επιχειρήματα.

Η πΓΔΜ θα εκθέσει τα επιχειρήματα της στις 21 και 22 Μαρτίου και στις 24 και 25 Μαρτίου, η Ελλάδα θα αναπτύξει τη δική της επιχειρηματολογία. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της προφορικής διαδικασίας, με την πΓΔΜ να ανταπαντά, στις 28 Μαρτίου, ενώ στις 30 Μαρτίου θα είναι η σειρά της Ελλάδας.

Οι συνεδριάσεις, στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας, θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΔΧ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά το πέρας της προφορικής διαδικασίας.

Η προφορική διαδικασία είναι η δεύτερη φάση της εξέτασης της προσφυγής που έχει καταθέσει η πΓΔΜ. Είχε προηγηθεί η γραπτή διαδικασία με την υποβολή των γραπτών υπομνημάτων από τα δύο διάδικα μέρη, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το Δικαστήριο με την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Το ΔΔΧ απαρτίζεται από 15 τακτικά μέλη τα οποία έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και προέρχονται από διάφορες γεωγραφικές ομάδες και δύο δικαστές ad hoc, οι οποίοι έχουν οριστεί από την Ελλάδα και την πΓΔΜ αντίστοιχα.

Η Ελλάδα έχει ορίσει ως εκπροσώπους της ενώπιον του ΔΔΧ για τη συγκεκριμένη διαφορά, τον πρέσβη Γεώργιο Σαββαΐδη, και τη νομική σύμβουλο και προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, Μαρία Τελαλιάν.

Η πΓΔΜ έχει ορίσει ως εκπροσώπους της τον υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και τον πρέσβη της χώρας στην Ολλανδία, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Αυστρία: Ο Ελληνισμός τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με πανηγυρική δοξολογία στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης και στη συνέχεια με τελετή στο μνημείο του μεγάλου οραματιστή, προδρόμου και εθνομάρτυρα, Ρήγα Φεραίου, ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε σήμερα το μεσημέρι την Εθνική Επέτειο της 25 ης Μαρτίου του 1821.

Παρόντες στη δοξολογία και στην τελετή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Βιέννη, στην πόλη όπου έγινε το πρωτανάκρουσμα του Γένους, ήταν εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας, Αυστριακοί φίλοι της Ελλάδας και πολλοί εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών αρχών στην Αυστρία, με επικεφαλής τους πρέσβεις της Ελλάδας Παναγιώτη Ζωγράφο και της Κύπρου Μάριο Λυσσιώτη.

Στην πανηγυρική ομιλία του στη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, Παναγιώτης Ζωγράφος, μίλησε για τη σημασία της Παλιγγενεσίας και για τη συμβολή του Ελληνισμού της Διασποράς σε αυτή, τονίζοντας πως το κατόρθωμα του 1821 ξεκίνησε από τον Παραδουνάβιο Ελληνισμό και ιδιαίτερα από εκείνον της Βιέννης.

Αναφέρθηκε επίσης στη δοκιμασία που περνάει η Ελλάδα αυτές τις δύσκολες εποχές, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια γενικότερη δοκιμασία για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, στην οποία η Ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να δώσει οριστική λύση που αρμόζει στις περιστάσεις, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για αποκατάσταση και ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μιχαήλ, τόνισε την ανάγκη να συμβάλει ο καθένας στην εξεύρεση λύσης στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνισμό, ενώ επισήμανε την κρίση πνευματικών αξιών που παρατηρείται, όπως είπε, στην Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την αμφισβήτηση τελευταία, διαφόρων στοιχείων της Επανάστασης του 1821.

Ο ίδιος πρόσθεσε με έμφαση, πως λαός που έχει ιστορία, και μάλιστα χιλιετιών, όπως ο ελληνικός, χρειάζεται και ινδάλματα και ήρωες, για να προχωρήσει στο δρόμο του με συνέχεια και συνέπεια, ενώ μίλησε για ανάγκη περιβολής με σεβασμό, τιμή και αγάπη στους ορμώμενους από τη Βιέννη ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, όπως οι Ρήγας Φεραίος, Αλέξανδρος Υψηλάντης ή ο λόγιος Άνθιμος Γαζής, που εργάστηκαν για την Απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Ακολούθως, οι παρόντες με επικεφαλής τους μαθητές και μαθήτριες της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης - του αρχαιότερου εν ενεργεία ελληνικού σχολείου στο εξωτερικό το οποίο γιόρτασε το 2004 τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του - κατευθύνθηκε στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου όπου τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο για τον μεγάλο οραματιστή, πρόδρομο και εθνομάρτυρα και τους άλλους ήρωες της Εθνικής Επανάστασης και κατατέθηκαν στεφάνια.

Αρνητικές εισηγήσεις στον Άρειο Πάγο για επαναπροσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι απολύθηκαν παράνομα

Αρνητικές εισηγήσεις αναφορικά με την επαναπρόσληψη εργαζομένων μετά από παράνομη απόλυση έκαναν στην πλήρη (μεγάλη) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τόσο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, όσο και ο αρεοπαγίτης Α. Αθηναίος.

Ειδικότερα, το Εφετείο έκρινε άκυρη την καταγγελία συμβάσεως εργασίας που είχε κάνει Τράπεζα και έκανε δεκτά τα αιτήματα τραπεζοϋπαλλήλου και υποχρεώθηκε η Τράπεζα να καταβάλει μισθούς υπερημερίας.

Αντίθετα, το Εφετείο απέρριψε τα αιτήματα του εργαζομένου να αποδέχεται η Τράπεζα την εργασία του, να τον απασχολεί στην εργασία την οποία προσέφερε και στη θέση που είχε πριν την απόλυσή του ή σε παρεμφερή ή ομοειδή θέση.

Αναλυτικότερα, η εφετειακή απόφαση έκρινε ότι η αγωγή του εργαζομένου ήταν μη νόμιμη κατά τα τελευταία εν λόγω αιτήματα (να αποδέχεται την εργασία του, κ.λπ.) γιατί δεν γινόταν επίκληση περιστατικών που να θα καθιστούσαν καταχρηστική την άρνηση της Τράπεζας να υλοποιήσει τα αιτήματα του εργαζομένου τα οποία απερρίφθησαν.

Οι κ. Τέντες και Αθηναίος ενώπιον της Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υποστήριξαν ότι οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να επαναπροσλάβουν τον απολυθέντα, εκτός εάν η απόλυση του κριθεί καταχρηστική από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι η νόμιμη άρνηση του εργοδότη να αποδέχεται την εργασία του μισθωτού καθίσταται παράνομη όταν υπερβαίνει τα κριτήρια που θέτει το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα και αποβαίνει έτσι καταχρηστική η απόλυση. Δηλαδή, όταν θίγονται υλικά ή ηθικά συμφέροντα του εργαζομένου ή επέρχεται χωρίς λόγο προσβολή της προσωπικότητάς του.

Έτσι, οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης τάχθηκαν με την άποψη του Εφετείου και πρότεινα να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του τραπεζοϋπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερες αποφάσεις (νομολογία) του Αρείου Πάγου έχουν δεχθεί ότι οι εργοδότες έχουν τη υποχρέωση να επαναπροσλαμβάνουν τους απολυθέντες μισθωτούς μετά την ακύρωση της απόλυσης τους με δικαστική απόφαση, χωρίς να συντρέχουν άλλες προϋποθέσεις. Ωστόσο υπάρχει και νομολογία που συντάσσεται με την άποψη των δυο λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Η Καλαμάτα γιορτάζει την 190 επέτειο απελευθέρωσής της

Ξεκίνησαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Καλαμάτα από το Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ για την 190η επέτειο απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα το πρωί, τιμώντας τη συμβολή των αγωνιστών της Μεγάλης Αναστάσοβας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία στην επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ιστορικό μοναστήρι, στο Μαρδάκι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών και ξεκίνησε στις 11 το πρωί με δοξολογία, στη συνέχεια άναμμα της φλόγας, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαο Ζαχαριά.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, ο Εθνικός Ύμνος και μικρή δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις για απελευθέρωση της Καλαμάτας κορυφώνονται την προσεχή Τέταρτη το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με υποδοχή της ιερής φλόγας από την ιερά Μονή Βελανιδιάς, επίσημη δοξολογία παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης, του νομού και της Περιφέρειας, στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, αναπαράσταση κατάληψης της πόλης από τους Έλληνες αγωνιστές και παρέλαση πολιτικών τμημάτων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ......

Την ώρα που η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών ψάχνουν να βρούνε και σκέφτονται να δώσουν έστω και ένα ευρώ για τα βασικά αγαθά, το πολιτικό γραφείου του "οικονομολόγου" μας πρωθυπουργού εμφανίζεται να κάνει απίστευτες δαπάνες και να φεσώνει τον έλληνα φορολογούμενο! Ειλικρινά ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ όταν διαβάζαμε τις αναρτήσεις τις Γενικής Γραμματείας στην σελίδα Διαύγεια της Κυβέρνησης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κυρίως για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και μέρος του Δεκεμβρίου του 2010 (για το 2011 δεν βρήκαμε τίποτα ακόμη!!) το πολιτικό γραφείο του ΓΑΠ μας φέσωσε με 9,500 ευρώ ΜΟΝΟ για καφέδες, νερά, σάντουιτς και ....ψώνια από το super matket της γειτονίας του!! Τα έγγραφα που σας δείχνουμε είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ καθώς αναρτημένα στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά για αυτό το είδος δαπάνης (νερά, καφέδες, αναψυκτικά και σάντουιτς) αλλά δεν είχαμε τα νεύρα για να τα διαβάσουμε χωρίς να σπάσουμε τον υπολογιστή μας!! Αυτά είναι τα φανερά, φανταστείτε πόσα ακόμη υπάρχουν που δεν είδαν το φως της "διαύγειας" !!!!!


Δείτε τα..












ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΌΜΑΣΤΕ ! Ο κύριος πρωθυπουργός λείπει στο εξωτερικό συνεχώς αρα τα έξοδα για αγορές του είδους (καφέδες, νερά κτλ κτλ ) γίνονται για τις ανάγκες του υπαλληλικού του προσωπικού στο πολιτικό του γραφείο! Εκτός και εάν οι υπάλληλοί του ψωνίζουν από το super market και τα περνούνε σπίτι τους! Πόσους υπαλληλους έχει στο γραφείο του? Πρέπει να έιναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΙ για να γίνεται τέτοια κατάχρηση. Ο κύριος πρωθυπουργός έβγαινε στις τηλεοράσεις και στα διεθνή δίκτυα και έλεγε "Να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας" εννοώντας εμάς τους κοπρίτες, σπάταλους Έλληνες. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

Περιττό να αναφέρουμε τις υπέρογκες σπατάλες που βρήκαμε σε αναλώσιμα υλικά! Αξίζει να τα δείτε οι ίδιοι εδώ ! Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δείτε σπατάλες που σοκάρουν ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Και σαν δώρο σας έχουμε και 2 πολύ ωραία έγγραφα για τον αξιαγάπητο Αντιπρόεδρο. Το πρώτο αφορά τα έξοδα για γεύμα που παρέθεσε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία αξίας 85,50 ευρώ....ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΕΜΑΣ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ....


και το 2ο έγγραφο είναι για δώρα (???) αξίας 5,535 ευρώ προς άγνωστους παραλήπτες!! Το έγγραφο έχει ημερομηνία 1/12/2010 ΑΡΑ είναι λογικό να υποθέσουμε ότι είναι τα δώρα των Χριστουγέννων που έκανε στα φιλαράκια του????

Και να είστε σίγουροι ότι το γεύμα που παρέθεσε ο Πάγκαλος σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κερατέα (εκεί που τον γιαούρτωσαν προχθές) πάλι εμείς το πληρώσαμε!

Και αυτά μέσα από τα πολιτικά τους γραφεία και για ΕΝΑ μόνο είδος δαπάνης

Είναι πολλά έγγραφα για όλα τα υπουργεία και αρκετά πολιτικά γραφεία. Εμείς πάντως τα διαβάζουμε και θα αναρτήσουμε τις σπατάλες τους εις βάρος του Ελληνικού λαού!

ta2tsakalia.blogspot.com

Γιατί πανηγυρίζουμε για ένα γιαούρτι;

Τελευταία όλοι μας ικανοποιούμαστε και πανηγυρίζουμε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε δημόσιες εμφανίσεις υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, κανείς μας δεν επισημαίνει την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι αντιδράσεις δεν είναι καθολικές, αλλά μόνο από μια μικρή μερίδα, συνήθως αριστεριστών. Η μοναδική γνήσια αντίδραση του κόσμου, ήταν αυτή στα Καλύβια, κατά του Πάγκαλου. Κι όμως, ακόμη κι εκεί, ένας κατά δήλωση του ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ ήταν ο ρίψας το γιαούρτι. Κανονικά, αν υπήρχε λαϊκή αγανάκτηση, δεν θα έπρεπε καν να μπορούν 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο επικεφαλής, να φάνε σε μια ταβέρνα στα Καλύβια, με όλα αυτά που έχουν συμβεί στην Κερατέα. Κι όμως, αυτοί και πήγαν, και έφαγαν, και πολύ αμφιβάλω αν ίδρωσε το αυτάκι τους.
Γιατί λοιπόν δεν αντιδρά καθολικά ο κόσμος ακόμη; Στο Παρίσι, όσοι την έπεσαν στον Πάγκαλο, του απασχολούσε πρωτίστως το θέμα των Λαθραίων της Υπατίας! Το ίδιο και στην διακοπή της ομιλίας του Σηφουνάκη σε συνέδριο Μηχανικών προχθές. Πέντε άτομα, φώναζαν με το γνωστό, μακρόσυρτο τρόπο τα γνωστά ξύλινα συνθήματα, βάζοντας ανάμεσα σε ΔΝΤ και ολίγη...Νομική και Υπατία! Έλεος!

Kύπρος: Oι κατοχικές αρχές έκαναν κατάσχεση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου στο Ριζοκάρπασο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbsvNziqMX7VR70yzOhGo9Ffk0Y_-cMgW9ZAocbMgCxbx776WG-PwbnHOBQrpZp3RU-_BqCfBzl7FqXd7g1w_nRG5ubVKSNu2ek62GM4oLmseZPKeq36wl0glLjB9TOy1zz4Zc6JTqWUk/s1600/gymnasium_rizokarpaso.jpgΟι Καινές Διαθήκες και τα προσευχητάρια, που προορίζονταν για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο (στη φώτο το Γυμνάσιο), κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα βιβλία προσπάθησε να μεταφέρει στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά. Παρόλα αυτά, το λεγόμενο τελωνείο στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και κράτησε τα βιβλία.

Ο επίσκοπος μαζί με τον επαρχιακό επιθεωρητή Λάρνακας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Λοϊζίδη, και έναν εκπαιδευτικό, θέλησαν να επισκεφθούν το Ριζοκάρπασο.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» υπό τον τίτλο «Και τώρα κρίση με τα βιβλία», έγραψε για αριθμό βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που προορίζονταν για Ε/Κ μαθητές του Ριζοκαρπάσου, τα οποία κατασχέθηκαν. Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο συγκεκριμένο θέμα, με τον τίτλο «Ισλαμικός φανατισμός - Απαγόρευση του Ιησού». Στον επίτιτλο, μάλιστα, έγραψε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην «ΤΔΒΚ» υπάρχει ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω, απαγόρευσαν βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Τέλος, η εφημερίδα «Βολκάν» τιτλοφόρησε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «Και πάλι οι παπάδες, και πάλι προβοκάτσια». Η εν λόγω εφημερίδα έγραψε ότι όπως πιστεύεται, τώρα η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταγγείλει το γεγονός στην ΕΕ.

Fukushima 1: Σταθεροί οι πυρηνικοί αντιδραστήρες 5 και 6-Bρίσκονται σε κανονική λειτουργία"κλεισίματος"

Σύμφωνα με την εταιρία που λειτουργεί το πυρηνικό εργοστάσιο οι αντιδραστήρες 5 και 6 τέθηκαν σε σταθερή κατάσταση cold shutdown* μετά από την αποκατάσταση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αργά το Σάββατο. Τώρα βασική προτεραιότητα της εταιρίας είναι να δώσει ρεύμα στο κέντρο ελέγχου του εργοστασίου και στον αντιδραστήρα 2 του οποίου το κτήριο είναι το μόνο που δεν έχει υποστεί ζημιές και δεν μπορούν να ρίξουν νερό απ' έξω

*Cold shutdown: Σημαίνει ότι το σύστημα ψύξης σε συνθήκες ατμόσφαιρας έχει θερμοκρασία κάτω από 200° Fahrenheit ή 93,3° Celsius μετά από το "κλείσιμο" του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Τρέχει μπας και προλάβει η Μπάγερν...

Από εκεί που το πρωτάθλημα φάνταζε αυτοσκοπός και το Τσάμπιονς Λιγκ ως ο διακαής πόθος, η Μπάγερν κατέληξε να παλεύει για την τρίτη θέση στην φετινή Μπουντεσλίγκα... Και μάλιστα δυσκολεύεται ακόμη και για αυτό...

Δε γίνεται να πετυχαίνεις τρία γκολ και να τρως τέσσερα... Να βγάζεις φωτιές στην επίθεση και να μπάζεις από παντού στην άμυνα... Οι παραπάνω προτάσεις αντικατοπτρίζουν την φετινή πραγματικότητα της Μπάγερν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί και ο δαιμονισμένος φέτος Γκόμεζ παίζουν ποδόσφαιρο τύπου Μπαρτσελόνα με απίστευτους αυτοματισμούς και γκολ βγαλμένα από την προπόνηση... Όταν η μπάλα όμως πάει προς την άμυνα, τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν επικίνδυνα...

Άμυνα παγωτό, σκληρή σαν βούτυρο και τέρμα πιο σοφτ από κάθε άλλη εποχή... Με ένα Φαν Χάαλ τελειωμένο, με ένα Λεβ έτοιμο να αναλάβει τα ηνία, το μέλλον της Μπάγερν μόνο ευοίωνο δε μπορεί να χαρακτηριστεί...

Πείτε με απαισιόδοξο αλλά για μια τέτοια ομάδα, το Γιουρόπα Λιγκ δε μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλος στόχος και διοργάνωση που να μπορεί να κρατήσει τα μεγάλα αστέρια στο σύλλογο...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Για να μην έχετε αμφιβολίες για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα...

13 Φεβ.2011, Συνέντευξη του Σερβάς Ντερούζ στο ΒΗΜΑ.
Διαβάστε τι είπε:
«Πουλήστε παραλίες, Ελληνικό, ΔΕΗ»
«Εχετε τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος που πρέπει πρώτα να πουλήσετεδημόσια περιουσία για να το μειώσετε και στη συνέχεια να ζητείτε οποιουδήποτε άλλου είδους διευκολύνσεις» 
 «Η ελληνική τουριστική υποδομή είναι απαρχαιωμένη» αντιτείνει. «Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία» προσθέτει και προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσουν πολλές επισκέψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο και να «ξεμπλοκάρει» όλα τα θέματα των χρήσεων γης με ταχύτητες «fast track». 
Διαβάστε τώρα τι γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ : "Παραλίες - φιλέτα προς αξιοποίηση"

Διαβάστε προσεκτικά απόσπασμα του πιο πάνω άρθρου και πέστε μας...
Έχετε καμιά αμφιβολία για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα;
'Eχετα καμιά αμφιβολία ότι, μιλάμε για ξεπούλημα έτσι χωρίς πρόγραμμα;
«Ελλάδα δεν είναι μόνο το... Ελληνικό»! Με αυτό το σύνθημα οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ζήτησαν από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ να ορίσουν τα ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και θεωρούν ότι μπορεί να αξιοποιηθούν.
Στον πόλεμο κατά του χρέους θα πρωτοστατήσουν οι... παραλίες, καθώς, όπως έχει πει ο Ντ. Στ. Καν, «είναι ατελείωτες και αναξιοποίητες».
«Αδιανόητη» θεωρεί ο πρωθυπουργός τη σημερινή κατάσταση, όπου η δημόσια περιουσία είτε είναι αναξιοποίητη είτε προσφέρει ελάχιστα στα δημόσια ταμεία είτε είναι καταπατημένη. Ο Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να πρωτοστατήσει στην υπόθεση της αξιοποίησης. Όχι μονάχα γιατί τη θεωρεί «αυτονόητη», αλλά και γιατί, όπως θα εξηγήσει στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο άλλος δρόμος θα είναι να κοπούν μισθοί και συντάξεις ή να αυξηθούν οι φόροι.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

Wikileaks ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την ΕΛΛΑΔΑ:Καραμανλής-Πρεσβεία:"Εργαζόμαστε για να ακυρώσουμε τις συμφωνίες με τη Ρωσία"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmWRJoN-zXOwyGQrGDMp9MDPuATFaqCPHbcMJ_N7KpAXApS0h16T1G0dE3zL-qHPIFSqqLxz4ynuZGOws-6mpt9ulgyBdBuR7j5_9Cp9wrS1n4DWf_DEpH2fsjvW9F2gsFUrc3UNagbAk/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9B%CE%97%CE%A3+1.jpg«Βούδα» χαρακτηρίζουν οι αμερικανοί διπλωμάτες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, γιατί, όπως αναφέρουν, κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και «σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του». Σε τηλεγράφημά του ο αμερικανός διπλωμάτης Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, στις 4 Ιανουαρίου του 2008. Το εν λόγω έγγραφο έχει το βαθμό του εμπιστευτικού.

Ο Σπέκχαρντ παρουσιάζει τον Καραμανλή «άνετο» και σημειώνει ότι εξέφραζε με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και τη συμπάθειά του για τις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αμερικανό διπλωμάτη, ο πρώην πρωθυπουργός έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης με ένα κομπολόι, ενώ φέρεται στο τέλος να προέτρεψε τον αμερικανό διπλωμάτη «να μην έχει πολλά πάρε δώσε με πολιτικούς δημοσιογράφους και επιφανείς επιχειρηματίες, γιατί θα γίνει στόχος βαλκανικού κουτσομπολιού». Οι ΗΠΑ φαίνεται πως αρχικά αισθάνονταν άνετα με τη ΝΔ στη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι το 2009, ωστόσο διαβλέπουν τα πρώτα προβλήματα στην κυβέρνηση Καραμανλή από το 2007.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπέρνς σημειώνει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, πως ο άλλοτε «χαλαρός» Καραμανλής αισθάνεται έντονη την πολιτική πίεση για το θέμα των Σκοπίων, ενώ το 2008, όταν μία σειρά από σκάνδαλα έχουν βγει στη δημοσιότητα, αμερικανός πρέσβης σημειώνει πως ο Καραμανλή «έχει αποδειχτεί καλός καπετάνιος στα δύσκολα, αλλά ο μικρός χώρος που έχει να ελιχθεί περιορίζεται συνέχεια».

Μάλιστα, οι ΗΠΑ φαίνεται πως ενοχλήθηκαν από το άνοιγμα του Καραμανλή προς τη Ρωσία. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2007 η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της αναφέρεται στη συμφωνία Καραμανλή – Πούτιν στον αμυντικό τομέα, η οποία όμως δεν πήρε συγκεκριμένο χαρακτήρα. Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. «Οι κινήσεις Καραμανλή σε σχέση με τη Ρωσία αντιμετωπίζονται θετικά από τον Τύπο και την κοινή γνώμη, η οποία λαμβάνει υπ’ όψη της την κοινή ορθόδοξη παράδοση, ενώ χαρακτηρίζεται και από αριστερή νοσταλγία. Υπογράφοντας τη συμφωνία με τους Ρώσους και Βούλγαρους για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη ο Καραμανλής θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος. Προσπαθεί να εμφανισθεί ότι παίρνει μία ισορροπημένη θέση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, σε αντίθεση με αυτό που αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη ως ανοικτά φιλοαμερικανική στάση της υπουργού Εξωτερικών Μπακογιάννη. Πολλοί όμως Έλληνες διπλωμάτες, στρατιωτικοί και ειδικοί είναι σκεπτικοί και ανησυχούν ότι η Ελλάδα βαδίζει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. [...] Σε ορισμένα θέματα, όπως την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream και τα συγχαρητήρια προς τον Πούτιν για τη νίκη του στις εκλογές για τη Δούμα, ο Καραμανλής έχει πάρει αποφάσεις που δεν μας βοηθούν. Ο Καραμανλής πιστεύει προφανώς ότι μπορεί να κρατήσει μία ισορροπία στις σχέσεις του με τη Ρωσία και τη Δύση. Ο κίνδυνος είναι καθώς έρχεται πιο κοντά στη Μόσχα στην ενέργεια, να βρεθεί η Αθήνα υπό πίεση για να συμμαχήσει με τους Ρώσους σε άλλα θέματα, όπως οι σχέσεις με το Ιράν. [...]», αναφέρει το διπλωματικό έγγραφο.

Το ζήτημα των ελληνορωσικών σχέσεων συζητήθηκε και στη συνάντηση του Καραμανλή με τον πρέσβη Σπέκχαρντ στην πρώτη τους συνάντηση. Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου του 2008 αναφέρεται πως ο Καραμανλής είπε στον Σπέκχαρντ ότι «η Ρωσία θέλει να γίνει ηγέτιδα δύναμη». «Ο Πούτιν δεν είναι δάσκαλος δημοκρατίας», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αξίες της Ελλάδας δεν θα αλλάξουν αλλά η Ρωσία είναι σημαντική χώρα για την Ελλάδα».

Τον Αύγουστο του 2008 όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας, οι αμερικανοί θορυβήθηκαν από τη στάση της Ελλάδας. Τηλεγράφημα της Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ντέπορα Μακάρθι, με ημερομηνία 22 Αυγούστου του 2008, ανέφερε πως επίκειται επίσκεψη Ρώσων ειδικών αμυντικής βιομηχανίας για συζητήσουν με την Ελλάδα την αγορά θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και η ελληνική Βουλή έχει προγραμματίσει την επικύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream. «Εργαζόμαστε για να ακυρώσουμε και τις δύο αυτές ενέργειες που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους», αναφέρει το τηλεγράφημα. Επιπλέον σημειώνεται στο τηλεγράφημα πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναγνωρίζεται ως «έμπιστος του Καραμανλή», συμφώνησε απολύτως πως η επίσκεψη των Ρώσων ειδικών για τα θωρακισμένα οχήματα δεν έμοιαζε καλή και υποσχέθηκε ότι όλοι όσοι έπρεπε να το μάθουν θα το μάθουν.

Συνεχίζοντας με τη ΝΔ, τηλεγράφημα του Φεβρουαρίου του 2006, έχει τίτλο «η νέα υπουργός εξωτερικών μία φίλη των ΗΠΑ» και αναφέρεται στην Ντόρα Μπακογιάννη. Οι αμερικανοί διπλωμάτες περιγράφουν την Ντόρα Μπακογιάννη ως πολιτικό με «μετριοπαθείς θέσεις στα εξωτερικά θέματα και ιδιαίτερα δυναμικό λόγο στα θέματα της τρομοκρατίας, λόγω της οικογενειακής της εμπειρίας με την απώλεια του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη» και τονίζουν ότι είναι η «επικρατέστερη διάδοχος και αντίπαλος του Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ». Όσο για τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο πρέσβης των ΗΠΑ σε τηλεγράφημά του τoν Ιανουάριο του 2009, σημειώνει ότι ο ορισμός του ως υπουργός πολιτισμού είναι «καθαρά σχεδιασμένη ως ένας τρόπος να επανεισαχθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζοντάς τον για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον». Στο τηλεγράφημα ο Σαμαράς αναφέρεται ως «φιλοαμερικανός» και επισημαίνεται η «προσωπική έχθρα» που υπάρχει με την Ντόρα Μπακογιάννη, λόγω της φυγής του από τη ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Παράλληλα, αναφέρεται ότι είναι πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Wikileaks ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την ΕΛΛΑΔΑ: George Papandreou Junior

http://www.noitikiantistasis.com/images/papandreou_b.jpg«Για τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα δύσκολο να βρίσκει ισορροπίες μεταξύ των βαρώνων που κυβέρνησαν με τον πατέρα του, του νέου αίματος από τον δικό του κύκλο και των τεχνοκρατών του Σημίτη» γράφει αμερικανός πρέσβης λίγο μετά τη δεύτερη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2007.

Σε μία σειρά τηλεγραφήματα παρουσιάζονται οι εσωτερικές συγκρούσεις εκείνης της περιόδου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι αμφισβητήσεις που δεχόταν ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο από τους «Βενιζελικούς», όσο και από δικούς του υποστηρικτές. Σχετικά με τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται σε τηλεγράφημα πως η προσπάθεια «ισορροπίας» που απαιτεί η θέση του, τον οδήγησε πολλές φορές σε πιο λαϊκίστική ρητορική και μεθόδους.

«Ο Παπανδρέου απομακρύνεται από την παραδοσιακή δυτική του στάση και καταφεύγει όλο και περισσότερο σε πατριωτικά λαϊκίστικα σχόλια που θυμίζουν τον πατέρα του», αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ως παραδείγματα για την αλλαγή στις θέσεις του ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους όσο ήταν στην αντιπολίτευση οι αμερικανοί διπλωμάτες αναφέρουν το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και τις δηλώσεις Παπανδρέου το 2006 που υπονοούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Αιγαίο σε άμεση επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια.

Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε την εκτίμηση των αμερικανών διπλωματών, όπως φαίνεται από τα επόμενα τηλεγραφήματα. Ως υπουργός εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ «έχει δημιουργήσει καλή φήμη στη διεθνή κοινότητα σαν ένας σκεπτόμενος και εποικοδομητικός συνομιλητής. Στο εσωτερικό θα πρέπει να προσέξει τη ρητορική του για να αποφύγει χαρακτηρισμούς, όπως αμερικανάκι», τονίζεται σε ένα άλλο τηλεγράφημα.

Επτά εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ στέλνει σε Ουάσινγκτον, Βερολίνο, Μόσχα, Βελιγράδι και Ελσίνκι τα σχόλιά του για την νέα κυβέρνηση. «Θα πάρει χρόνο μέχρι το κυβερνητικό σώμα να συνηθίσει τους νέους ρόλους και το κοινό να δει τα σημάδια αλλαγής που υποσχέθηκε ο Παπανδρέου. Εκτός από διοικητικά προβλήματα υπάρχουν εντάσεις μεταξύ δύο στρατοπέδων που δεν έχουν ακόμη λύση τις πολιτικές τους διαφορές. Των παλιών λιονταριών του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων είναι παρακαταθήκη των κυβερνήσεων του πατέρα Παπανδρέου, και των νέων αξιωματούχων που υστερούν σε πολιτικές επαφές αλλά φαίνεται να απολαμβάνουν την εύνοια του πρωθυπουργού», σημειώνει ο Σπέκχαρντ.

Ο αμερικανός πρέσβης συνεχίζει: «Ο Παπανδρέου διόρισε στην κυβέρνησή του σε ίσους σχεδόν αριθμούς βετεράνους και πρωτοεμφανιζόμενους. Αυτές οι δύο ομάδες συνυπάρχουν άβολα στα ίδια υπουργεία. [...] Οι πιέσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ – ιστορικά βασισμένο στον νεποτισμό και την εκλογική πελατεία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες Παπανδρέου για ανοιχτή διακυβέρνηση». Καταλήγοντας, ο Σπέκχαρντ σημειώνει ότι η ικανοποίηση όλων των πλευρών θα είναι μία «δύσκολη επίδειξη ισορροπίας».

20 Μαρτίου 2011 Wikileaks ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την ΕΛΛΑΔΑ: Δεκεμβριανά 2008

http://exarchia.pblogs.gr/files/f/201387-xmas%202.jpgΜία απόρρητη έκθεση της αμερικανικής πρεσβείας στις 18 Δεκεμβρίου 2008 αναφέρεται στα γεγονότα του Δεκέμβρη. «Η όλη αντιμετώπιση της κρίσης χαρακτηρίστηκε από την απουσία του πρωθυπουργού Καραμανλή, ενώ οι περισσότερες ανακοινώσεις έγιναν από τον Παυλόπουλο», σημειώνεται στην έκθεση και αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση φαίνεται ότι έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να αντιδράσει μόνο με αμυντικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι ο Καραμανλής ήθελε να αποφύγει άλλους θανάτους ή να δώσει λαβή για καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων κλπ.»

Στην έκθεση γίνεται μία εκτίμηση για το ποια συμφέροντά των ΗΠΑ θα επηρεαστούν. «Η κυβέρνηση θα γίνει πιο εσωστρεφής από ο,τι συνήθως. Η Ελλάδα θα είναι απρόθυμη ή και όχι σε θέση να λάβει δραστικές αποφάσεις για θέματα όπως το όνομα της ‘’Μακεδονίας’’, τις ελληνοτουρικές σχέσεις ή την άσκηση πίεσης στους Ελληνοκυπρίους για διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην απόρρητη έκθεση τους οι αμερικανοί διπλωμάτες, «οι αναρχικοί με έδρα το Πολυτεχνείο έχουν κλιμακώσει τη βία που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι προσπαθούσαν επίμονα και συστηματικά να προκαλέσουν την αστυνομία και μία δυσανάλογη αντίδραση που θα οδηγούσε σε εξέγερση. Οι αναρχικοί πήραν αυτό που ήθελαν με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και χρησιμοποίησαν blogs και sms για να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους. Η βία των αναρχικών κορυφώθηκε και κατόπιν προστέθησαν φοιτητές, μαθητές του γυμνασίου, ακόμη και του δημοτικού, άλλοι λόγω πραγματικών παραπόνων και άλλοι επειδή έγινε μόδα... Η εξέγερση ενισχύθηκε από τον οπορτουνισμό των αριστερών κομμάτων, τα οποία σε αντίθεση με τα ομόλογά κόμματα στην Ευρώπη δεν έχουν εξελιχθεί μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και την παγκοσμιοποίηση», αναφέρεται στην έκθεση. Επιπλέον, γίνεται λόγο για «ανεύθυνο Τύπο» που περισσότερο «άναβε φωτιές παρά ηρεμούσε τα πνεύματα». Καταλήγοντας, στην έκθεση η εξέγερση του Δεκέμβρη χαρακτηρίζεται ως το «τελικό θανατηφόρο χτύπημα στην κυβέρνηση».

Wikileaks ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την ΕΛΛΑΔΑ: Τρομοκρατία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjTvlFWH1VRrvnoHW7KnW9rMUjvy_JaYHc2Dhqt6N8GwOgMgkWwfwOYp4-SMyMJ6Nguq27UFxZN_OCpqQxg72uyMHZ-BI7a8NRHzKzqxsIAF6pirpt_eV-vFiTp_vcWHTrnxJG3KqfiA/s400/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1.jpgΗ τρομοκρατία στην Ελλάδα απασχολεί έντονα τους αμερικανούς, που όπως φαίνεται από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα, είναι ανήσυχοι για την αθώωση ή την αποφυλάκιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων για τη 17Ν, ενώ συχνά τονίζουν ότι κάποια από τα μέλη της οργάνωσης παραμένουν ασύλληπτα.

Ενοχλημένοι εμφανίζονται οι αμερικανοί διπλωμάτες και από τις διαρροές στον Τύπο. Χαρακτηριστικά, ο πρέσβης Τσαρλς Ρις, σχετικά με την επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2007, αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι τα δημοσιεύματα «σχεδόν αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός εκ των δραστών». Οι αμερικανοί διπλωμάτες κατηγορούν για τις διαρροές τον αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και ειδικά τον πρώην αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής, Στέλιο Σύρο, που τότε ήταν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2008 η ειδική επιτροπή εκτίμησης κινδύνου της αμερικανικής πρεσβείας ζητούσε τη συλλογή στοιχείων για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο «Επαναστατικός Αγώνας» διατηρεί σχέσεις με «διεθνείς οργανώσεις, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, τη Χαμάς, τη Χεζμπολά ή τη 17 Νοέμβρη. Η επιτροπή φέρεται να ανέφερε ότι μερικά ονόματα ήδη γνωστά στις ελληνικές αρχές και συμπεριλάμβαναν άτομα που είχαν κάποια σχέση με τη 17Ν ή τον ΕΛΑ. Σε απόρρητο τηλεγράφημα στις 9 Μαϊου 2008 σημειώνεται ότι «παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που συνδέουν τη 17Ν με πρόσφατες επιθέσεις διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν προσωπικοί ιδεολογικοί και οργανωτικοί δεσμοί της με άλλες ομάδες όπως ο Επαναστατικός Αγώνας». Με νεότερο τηλεγράφημα στις 26 Αυγούστου 2008 η αμερικανική πρεσβεία επιμένει ότι η 17 Νοέμβρη πρέπει να παραμείνει στη λίστα των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που διατηρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας ότι «φυλακισμένα αλλά και μη συλληφθέντα μέλη της είναι πιθανό να συνεργαστούν ή να συγχωνευθούν με άλλες ομάδες».

Παντού Ελλάδα... ακόμα και στη νεκρή ζώνη...

Δείτε το παρακάτω αγαλμα.
Δείχνει τον Προμηθέα να παίρνει τη φωτιά απ' τους θεούς

�Prometheus

Ξέρετε που βρίσκεται;

Μπροστά από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομλίπ όπου μεταφέρθηκε, μετά το ατύχημα του 1986, από την πλατεία της γειτονικής πόλης Pripjat, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ. (η πόλη Τσερνομπίλ βρίσκεται σε απόσταση 1ο χλμ.) από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, στην καρδιά της απαγορευμένης ζώνης, που αναμένεται να ξανακατοικηθεί σε 600-900 χρόνια

Blick

Άποψη του πυρηνικού εργοστασίου από το ψηλότερο κτήριο της εγκαταλελειμμένης πόλης Pripjat, την οποία οι κάτοικοι κλήθηκαν από τις κομμουνιστικές αρχές να εγκαταλείψουν μετά από δύο μέρες, απ' το ατύχημα, και αφού όλοι προηγουμένως χάζευαν το ραδιενεργό νέφος και τις μικρές αστραπές, από τα ραδιενεργά σωματίδια, πάνω απ' το εργοστάσιο...

Για να μην μας πουλάνε παραμύθι: Οι ποσότητες ραδιενεργού Ιωδίου που βρέθηκαν στο Τόκιο στο νερό είναι 200 φορές κάτω απ' το όριο

http://www.cumschmidt.de/bilder/krist_iod01.jpgΕπειδή η ενημέρωση που έχουμε είναι για τα μπάζα να πούμε κάτι γιατί όποιος άκουσε πχ. MEGA θα έμεινε με την εντύπωση πως αφού γλυτώσαμε από την πυρηνική έκρηξη, απ' την Ιαπωνία, με το κλασικό μανιτάρι, θα πάμε από καρκίνο του θυρεοειδούς:

ποσότητα ραδιενεργού Ιωδίου 131 που ανιχνεύτηκε στον νερό στο Τόκιο ήταν 1,5 Becquerel όταν το όριο της ΕΕ είναι 300 Becquerel/lt νερού, στις τροφές είναι 600 και στο γάλα και τις παιδικές τροφές είναι 370 Becquerel/kg

-το ραδιενεργό ιώδιο 131 έχει ημιπερίοδο ζωής (δηλ η ακτινοβολία του μειώνεται στο μισό) στη φύση μόνο 8 μέρες (στον οργανισμό περίπου 120 μέρες) πράγμα που σημαίνει ότι σχετικά γρήγορα καθίσταται ακίνδυνο

- τα χάπια ιωδίου που ακούτε ότι λαμβάνονται σε περίπτωση ατυχήματος προκειμένου να πλημμυρίσουν τον θυρεοειδή με ιώδιο ώστε να μην μπορεί να προσλάβει το ραδιενεργό, δεν είναι τα χάπια που παίρνουν όσοι εχουν πρόβλημα με τον θυροειδή από τα φαρμακεία μιας και αυτά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο. Τα χάπια ιωδίου, για πυρηνικό ατύχημα, που χορηγούνται σε μία μόνο δόση και η Ελλάδα δε νομίζω να έχει, τα έχουν κυβερνητικές υπηρεσίες στις ευρωπαϊκές χώρες και τα μοιράζουν σε περίπτωση ατυχήματος, 25 χλμ γύρω απ' το ατύχημα σε όλους έως 45 ετών (οι υπόλοιποι προφανώς θεωρούνται αναλώσιμοι) και 25-100 σε παιδιά έγκυες κ.ά. ειδικές ομάδες

Τέλος επειδή τα πράγματα στη Fukushima φαίνονται να ελέγχονται να πούμε για όσους δεν το ξέρουν ότι άλλο πυρηνική ενέργεια και άλλο πυρηνική βόμβα. Για την πυρηνική ενέργεια χρησιμοποιείται ουράνιο που βρίσκεται στη φύση ενώ για την πυρηνική βόμβα χρησιμοποιείται πλουτόνιο που φτιάχνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις εν μέρει και από ότι απομένει από την "καύση" του ουρανίου σε πυρηνικά εργοστάσια αλλά θέλει ειδική επεξεργασία προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο

Οπότε σε πυρηνικό εργοστάσιο δεν μπορεί να έχουμε έκρηξη αλά πυρηνική βόμβα με μανιτάρια κ.λπ παπαριές που νομίζει ο κόσμος άμα ακούει MEGA και ANT1...

Αλήθεια οι Γάλλοι ξερόλες που είχαν προβλέψει για χθες τήξη του πυρήνα στη Fukushima που εξαφανίστηκαν... ή δεν προλαβαίνουν γιατί τα έβαλαν με τον Καντάφι;

Σε κατάθλιψη ο GAP!!!! Μέχρι και οι Βρετανοί έριξαν βόμβες και εμείς ούτε μια σφαίρα ακόμα! 48 νεκρούς δηλώνει ο "σύντροφος" Καντάφι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuPNL0bLQT9DxtrPx006L-024Ryk6FCFL2ZduHD2EO9Uv2wlA3WpssB92ezAEoUy6P-Ty8l5sX5TKRJc471vTQ7BH6x6AW5_lgXYRb_HUe0IMYb6Er4vSta9JkkrkKSc57khBYe4JpH6t7/s400/papandreou_kantafi.jpgΕπιθέσεις στη Λιβύηεξαπέλυσε η RAF, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.
Από το πρωί ανέλαβαν δράση και οι Αμερικάνοι με πυραύλους

Η Βρετανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε τη νύχτα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Τουλάχιστον 48 νεκροί και 150 τραυματίες από τους χθεσινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυραυλικά πλήγματα από δυνάμεις της Δύσης.

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το Σάββατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους πυραύλους που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της λιβυκής κυβέρνησης.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε επίσης ότι 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυραυλικά πλήγματα της συμμαχίας.

Ιαπωνία: Η Tepco εκτιμά ότι θα είναι "δύσκολο" να αποκατασταθεί εντός της ημέρας η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα 2 στη Φουκουσίμα-1

Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τον κεντρικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως θα είναι "δύσκολο" να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα αριθμός 2, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την Tokyo Electric Power Co. (Tepco).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσπάθεια και την ελπίδα ότι η ηλεκτροδότηση "θα έχει αποκατασταθεί ως τις 18:00" (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μηχανικοί έχουν συνδέσει καλώδια στους αντιδραστήρες αριθμός 1 και 2 και ήλπιζαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μέσα στην ημέρα ώστε να τροφοδοτούν τους αντιδραστήρες με νερό για να ψύχονται, όπως και στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4. Ωστόσο η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι δυνατόν τα συστήματα ψύξης να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι επιτεύχθηκε ως ένα βαθμό "σταθεροποίηση" στον αντιδραστήρα 3, όπου η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Μηχανικοί χρησιμοποιούν γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ για τους αντιδραστήρες 5 και 6. Η θερμοκρασία του αναλωθέντος καυσίμου σε αυτούς "επιστρέφει στο κανονικό", ανέφεραν οι αρχές.