22 Μαρτίου 2011

Συνεχίστηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προφορική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας

Ξεκίνησε χθες στη Χάγη, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την "αντίρρηση" που - κατά την ΠΓΔΜ - πρόβαλε η Αθήνα στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Σύμφωνα με τους κανόνες διαδικασίας του Δικαστηρίου τον λόγο έλαβαν πρώτοι οι εκπρόσωποι και οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΓΔΜ, ως προσφεύγουσας χώρας.

Τόσο χθες, όσο και σήμερα, η επιχειρηματολογία της ΠΓΔΜ περιστράφηκε γύρω από τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ενέργεια που - κατά την άποψη των Σκοπίων - οδήγησε στην μη λήψη από την ΠΓΔΜ πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω άρθρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας προβλέπει ότι καταρχήν η Ελλάδα δεν θα εναντιώνεται στην εισδοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς, εκτός εάν η τελευταία αναφέρεται σε αυτούς με τη συνταγματική της ονομασία.

Η παρουσία χθες στη Δίκη του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι, με την ιδιότητά του εκπροσώπου της χώρας του, προσέδωσε έντονα πολιτικό χρώμα στη διαδικασία. Στην ομιλία του ο Μιλόσοσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια των πολυετών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, άλλοτε αποδέχθηκαν και άλλοτε απέρριψαν προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η εν λόγω δίκη δεν αφορά στην επίλυση της διαφοράς γύρω από το όνομα, αλλά στην παραβίαση από την Ελλάδα του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Περαιτέρω ο Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι, αν και η ΠΓΔΜ έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτή στους διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία, εν τούτοις έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την συνταγματική της ονομασία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φίλιπ Σαντς, νομικός σύμβουλος της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι η Ελλάδα μεταβάλλει συνεχώς την υπερασπιστική της γραμμή, μετά την κατάθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ, προβάλλοντας διαρκώς νέα επιχειρήματα. Μεταξύ αυτών είναι, κατά τον Σαντς και η προβολή του επιχειρήματος ότι λόγω των παραβιάσεων από την ΠΓΔΜ διατάξεων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, απαλλάσσεται η Ελλάδα από την υποχρέωση εφαρμογής της εν λόγω Συμφωνίας. Τούτο, κατά τον Φ. Σαντς, δεν βρίσκει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και ως εκ τούτου η Ελλάδα υπέχει διεθνή ευθύνη για τη στάση της.

Ακολούθησε ο καθηγητής Σιν Μαρφι ο οποίος παρέπεμψε σε σειρά δηλώσεων του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Καραμανλή όπως και της τότε Υπουργού Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Από τις δηλώσεις αυτές, κατά την άποψή της ΠΓΔΜ, προκύπτει ότι η Ελλάδα άσκησε «βέτο». Επίσης ο Σ. Μάρφι υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε προέβαλε ως δικαιολογητικό λόγο της «αντίρρησής» της την ενδεχόμενη χρήση από την ΠΓΔΜ της συνταγματικής της ονομασίας στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου, ο καθηγητής Π. Κλέϊν ανέπτυξε νομική επιχειρηματολογία με την οποία προσπάθησε να απορρίψει την ελληνική θέση περί μη δικαιοδοσίας του διεθνούς δικαστηρίου στην εν λόγω υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΓΔΜ έδωσαν και πάλι ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η διαφορά που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο αφορά αποκλειστικά και μόνο την ερμηνεία του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας. Ειδικότερα υποστήριξαν ότι το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 11 δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προβάλει αντίρρηση παρά μόνον εάν ο διεθνής οργανισμός στον οποίο η ΠΓΔΜ αιτείται την εισδοχή της, πρόκειται να την αναφέρει με ονομασία διαφορετική από την προσωρινή της ονομασία. Ως εκ τούτου η ΠΓΔΜ δεν υποχρεούται, όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, να χρησιμοποιεί στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους καθίσταται μέλος την προσωρινή της ονομασία. Κατά δεύτερο λόγο, η πλευρά της ΠΓΔΜ τόνισε πως η Ελλάδα πρόβαλε ως μόνο λόγο για την εναντίωσή της στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Βουκουρεστίου, τη μη επίλυση της διαφοράς γύρω από το όνομα. Και αυτό, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ, προκειμένου η Αθήνα να επιτύχει λύση της αρεσκείας της στο ζήτημα της ονομασίας. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα από το 1995 μέχρι τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, ουδέποτε εναντιώθηκε στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό.

Σε γενικές γραμμές οι σημερινές παρουσιάσεις των θέσεων της ΠΓΔΜ έγιναν σε τόνο επιθετικό και ενίοτε επιχειρήθηκε η απαξίωση της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στο θέμα του ονόματος και των συμβόλων. Για παράδειγμα, προς αντίκρουση της ελληνικής επιχειρηματολογίας, η πλευρά της ΠΓΔΜ ισχυρίστηκε ότι οι αιτιάσεις της Ελλάδας για προηγούμενες παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από πλευράς της ΠΓΔΜ (αλυτρωτισμός, χρήση Ήλιου Βεργίνας, επιθέσεις κατά της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια) είναι αναπόδεικτες ή μηδαμινής σημασίας. Στο ίδιο πνεύμα υποστηρίχθηκε, τέλος, ότι η αντίρρηση της Ελλάδας στη εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αποτελεί μέτρο δυσανάλογο με τις εν λόγω παραβιάσεις.

Με τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της παρουσίασης των επιχειρημάτων της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θα λάβει το λόγο την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Ι. Βρούτσης για την υστέρηση εσόδων του Παπακωνσταντίνου

«Η παρουσίαση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των οριστικών στοιχείων για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνει παραστατικά την απίστευτη πτωτική τους πορεία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 7.950 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 8.810 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατά - 9,8% ή 860 εκατ. €.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου 2011, παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 κατά 9,1% ή 795 εκατ. €.

Η υστέρηση των εσόδων αποτυπώνεται επίσης και στο γεγονός ότι:

- Τα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού, μειώθηκαν κατά 10,6% (δηλαδή 979 εκατ. €)

- Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 10,8% (δηλαδή 344 εκατ. €)

- Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 12,1% (δηλαδή 691 εκατ. €)».

Όλα αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνουν τον σημαντικό εκτροχιασμό των εσόδων και την ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η καταθλιπτική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και για το μήνα Μάρτιο.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στα έσοδα, τα δυσμενή αυτά αποτελέσματα συνεχώς τον διαψεύδουν, καθώς αντανακλούν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη, εξακολουθεί να παραμένει όχι μόνο άγνωστη, αλλά και εχθρική έννοια στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης»

Μετά τη Μ. Βρετανία, η Τουρκία θα εκπροσωπεί και τις ΗΠΑ στη Λιβύη...

Η Τουρκία απεδέχθη να εκπροσωπεί τα διπλωματικά συμφέροντα και των ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά από αίτημα της Ουάσινγκτον η οποία έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη από τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε σήμερα από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ.

"Η Τουρκία απεδέχθη να είναι η δύναμη που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας στη Λιβύη" ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ μιλώντας στον Τύπο, κάνοντας αναφορά στο ρόλο που θα διαδραματίζει η Αγκυρα στη Λιβύη.

Κι άλλοι "μαλάκες" σύμφωνα με τη ΝΔ:Οι Γερμανοί αποσύρουν όλους τους στρατιώτες τους από τη Μεσόγειο που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Την ώρα που η ΝΔ έστηνε πλάτη για την απόφαση του ΓΑΠ να συμμετέχουμε στις δυνάμεις που επιτίθονται στη Λιβύη (χωρίς κανένα όφελος για εμάς) οι "μαλάκες" οι Γερμανοί αποφάσιζαν να αποσύρουν όλες τους τις δυνάμεις που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης ακόμα και αυτές που ήταν σε διαφορετικές αποστολές!

H γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις Γερμανών στρατιωτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων "Dpa" ότι δύο φρεγάτες και δύο σκάφη με συνολικά 550 άνδρες πλήρωμα έχουν τεθεί υπό εθνική διοίκηση. Επίσης αποσύρονται περίπου 60 έως 70 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολή των αεροσκαφών AWACS στο χώρο της Μεσογείου, γράφει το Dpa. Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν τα γερμανικά πολεμικά σκάφη θα εγκαταλείψουν τη Μεσόγειο.

Η απόφαση της απόσυρσης των Γερμανών στρατιωτών ελήφθη μετά τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην υλοποίηση της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης. "Επειδή το εμπάργκο όπλων έχει και μία εκτελεστική πτυχή, η οποία εν ανάγκη θα πρέπει να υλοποιηθεί και με τη χρήση όπλων, η Γερμανία δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε τέτοια ενέργεια", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Γερμανία συμμετείχε μέχρι τώρα σε τρεις αποστολές του ΝΑΤΟ στο χώρο της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης "Active Endeavour" το ΝΑΤΟ επιτηρεί με τέσσερα έως πέντε Awacs, σε 24ωρη βάση, τον εναέριο χώρο στη Μεσόγειο. Επιπρόσθετα η φρεγάτα "Hamburg" με 206 άνδρες πλήρωμα και το αναγνωριστικό "Oker" με 82 άνδρες συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Η φρεγάτα "Luebeck" με 220 άνδρες και το αντιτορπιλικό "Datteln" με 40 άνδρες συμμετέχουν σε άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Μαντέψτε ποιον διαβάζουν όλοι οι στόκοι... τον εκβιαστή φυσικά:)

Η μέση γραμμή είναι ο ΜΟ των χρηστών ιντερνετ
Πολύ κόκκινο = Λίγοι Αναγνώστες
Πολύ πράσινο=Πολλοί αναγνώστες:

δηλ. οι δικοί μας είναι πολλοί με πτυχίο
οι αναγνώστες του εκβιαστή είναι γάμησέ τα
ακολουθεί ο Καψαμπέλης στον οποίο στηρίζεται η ΝΔ (τρομάρα τους)
και μετά διάφοροι χαφιέδες του διαδικτύου... Τριανταφυλλόπουλος, nonews-news κλπ


Δεν τα λέω εγώ... η alexa τα λέει...
μέχρι και τα μηχανήματα κατάλαβαν ότι τον διαβάζουν οι βλάκες...

Ιαπωνία: Φώτο πριν το τσουνάμι και μετά

Δείτε τις εδώ

Για να μην τρώμε κουτόχορτο: Ωραία ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια 100 ή 200 φορές πάνω απ' το όριο αλλά τι θα συμβεί αν...

Επειδή φαντάζομαι θα ακούσατε στις ειδήσεις ότι ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια στη θάλασσα μπροστά από το εργοστάσιο της Fukushima1 και επειδή θα διαβάσετε την είδηση αναλυτικά αλλά λειψή όπως πχ. παρακάτω:

Ποσοστά ιωδίου 131 και καισίου 134, αντίστοιχα 126,7 φορές και 24,8 φορές υψηλότερα από τις νόρμες που έθεσε η κυβέρνηση, μετρήθηκαν σήμερα στο θαλασσινό νερό κοντά στη Φουκουσίμα, 250 μίλια βόρεια της μητρόπολης του Τόκιο και τα 35 εκατομμύρια νοικοκυριά της.

Το ποσοστό του καισίου 137 ήταν επίσης 16,5 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό, δήλωσε η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (TEPCO), διαβεβαιώνοντας ότι αυτά τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Φυσικά το ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο το προσπερνάνε με μια γενική αναφορά ή με μικρά γκρίζα γράμματα ;)

Γι αυτό να σας πούμε τι άλλο είπε το Ιαπωνικό Υπ. Υγείας που δεν μας το λένε τα δικά μας τα μαστόρια για τους γνωστούς λόγους (πράσινη ανάπτυξη κ.λπ):

«Τα παραπάνω επίπεδα σημαίνουν ότι αν κάποιος έπινε καθημερινά 3 λίτρα απ΄ αυτό το θαλασσινό νερό θα έπαιρνε το χρόνο ραδιενέργεια ίση με 1 millisievert...»

Για τη σύγκριση:

Κατανάλωση μια Μπανάνας ημερησίως επί 1 χρόνο: 0.0365 mSv
Ακτινογραφία δοντιού: 0.005 mSv
Mαστογραφία= 3 mSv
Αξονική εγκεφάλου= 0.8–5 mSv
Αξονική θώρακα: 6–18 mSv
Ακτινογραφία κοιλίας: 14 mSv

Για να ξέρετε τα πάντα εκπέμπουν ραδιενέργεια γύρω μας... ακόμα και οι γυναίκες μας που όσο κοιμόμαστε δίπλα τους για 8 ώρες επί ένα χρόνο μας "μολύνουν" με 0.02 mSv το χρόνο... αυτό που δεν έχει ερευνηθεί μέχρι τώρα είναι αν μερικές τσαούσες εκπέμπουν λίγο παραπάνω :)

Αδιάβαστους θα μας στείλει ο ΓΑΠ!!! «Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι» λέει!!!

«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι... ουδέποτε έδωσα την συγκατάθεσή μου και είχαν βάλει το όνομά μου στο site του Ιδρύματος χωρίς να συναινέσω... Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;»

Μάλλον...

Αν δεν συμμετείχε στο site, μήπως δεν συμμετείχε και σ αυτό:

Μήπως είναι κανένας σωσίας του αυτός που πριν ένα χρόνο σαλίαριζε και καμάρωνε με τον Καντάφι;

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/03/papandreou-kantafi.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3DDt4s3SeG-rzUg4vJQYxXTLQoAlGsHtKP8iY-1FINqE27KEhj7IhwvSfe70lP_abme2POXOUO9tMMfSze684QLNLsf5eshKZSHF-RMHjwUrDX67tHVR9yx-krEPWOVhfRmCtxrqVUu-w/s1600/papandreou_kantafi.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoLZadmQaNYiE4ewlsGxTRF2jDUWgIybR97hoSXClSZLZDiiI2lurMiX5tf9tGqoEULSKCMB4DFIKj1jLrIaTgbIsuz4IJGQs_EhfSqphOtruzVkf9qVQ8PFH4fSAnfSkiq2sD9CwDxF3p/s640/%25CF%2580%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25AD%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AC%25CF%2586%25CE%25B9.jpghttp://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/388A40E28A5D8D5991AAF3ACE7FC80F1.jpg

Ιαπωνία: Ανοιξαν τα φώτα στο κέντρο ελέγχου του αντιδραστήρα 3 στη Fukushima

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/23_02_v_s.jpgΑποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στον αντιδραστήρα 3 (είναι ο αντιδραστήρας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη κατάσταση) στη Fukushima και τα φώτα άναψαν στο κέντρο ελέγχου όπως ανακοίνωσε η TEPCO. Αυτό θα διευκολύνει τους τεχνικούς να επισκευάσουν το ψυκτικό σύστημα. Σε πρώτη φάση θα επανενεργοποιήσουν ζωτικής σημασίας μετρητές προκειμένου να έχουν γνώση της θερμοκρασίας μέσα στον αντιδραστήρα, της στάθμης του νερού και της κατάστασης στη δεξαμενή όπου φυλάσσονται οι χρησιμοποιημένες ράβδοι ουρανίου στον τελευταίο όροφο του κτηρίου.

Όπως ανακοίνωσαν θα δώσουν ρεύμα στην αντλία νερού αύριο σε λίγες ώρες με την ελπίδα να λειτουργήσει και να αρχίσει να ψύχει τον αντιδραστήρα

Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας που πριν μερικές μέρες είχε προβλέψει την "Αποκάλυψη" μιας και όπως έλεγε "η τύχη της Ιαπωνίας είναι στα χέρια του θεού"... το ίδιο άφαντοι είναι και οι Γάλλοι ειδικοί που προέβλεπαν για το περασμένο Σάββατο τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα.

Πάρτε και έναν live μετρητή της ραδιενέργειας στο Τόκιο

Λιβύη: Επίθεση με 20 πυραύλους Τόμαχοκ εξαπέλυσαν οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις

Οι δυτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη εξαπέλυσαν επίθεση με 20 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια.

ΝΔ-Αβραμόπουλος προς ΓΑΠ: "Όσοι συνομιλούν με τον Καντάφι να του πούνε ότι το καθεστώς του τελείωσε"

Στις «εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι» αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσει σήμερα, ότι το καθεστώς του εκφυλίστηκε και δημόσια να το καταδικάσει. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση κόμματος».

«Είναι απορίας άξιο, ότι σε αντίθεση με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί, ο Καντάφι δεν αντιλαμβάνεται πως το τέλος του καθεστώτος του έχει έρθει. Όσοι συνομιλούν μαζί του, οφείλουν να του το υποδείξουν», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος απάντησε στη δευτερολογία του και στις βολές που δέχθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Για την μεν γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε πως «δεν αναφέρθηκα σε οποιαδήποτε «ευκαιρία» για τον τουρισμό, αλλά για το εθνικό μας καθήκον να αποφύγουμε την μετατροπή της Ελλάδος σε εμπόλεμη ζώνη. Μία βόμβα να πέσει στην Κρήτη, είπε, πέφτει το ΑΕΠ της χώρας».

Σχετικά για τα όσα είχε αναφέρει προηγούμενα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, («κάποιοι επιβεβαιώνουν σήμερα τις αποκαλύψεις της Wikileaks, ότι φέρονταν σαν υπάλληλοι των Αμερικανών»), ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε αναρωτώμενος, «αν έγινε σήμερα στη Βουλή μια τόσο σημαντική συνάντηση για να διολισθήσουμε στο παραδιπλωματικό κουτσομπολιό των Wikileaks».

«Θα γίνει συζήτηση για το τι λέει ο κάθε παρατρεχάμενος της κάθε υπηρεσίας πρεσβείας; Θέλετε η ιστορία της χώρας σας να γράφεται από την παραπολιτική και την παραδιπλωματία; Η απάντηση για κάθε σοβαρή χώρα, πρέπει να είναι ότι όλα αυτά τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: «Η ΝΔ είναι συνεπής στις διαχρονικές αρχές και θέσεις της. Αυτό που κατευθύνει την πολιτική μας, είναι η εθνική ευθύνη και προάσπιση του εθνικού συμφέροντος».

Τουρκία - Αναφανδόν υπέρ της πυρηνικής ενέργειας ο φιλοκυβερνητικός Τύπος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIZbLDkLeDarm_q6SHHpTZ97nXjAtOja9c_HMzoDIRXS5QdQsDMLQvx1wobyjRk4_rlpzJG1gfM3TUdOd0u8RF18vKP7v86-pW5LbdabZD5Wx3hyOer2YHUaum3e3SSo2hM-u3nsTu7FU/s400/Turkey+nuclear.jpgΗ σεισμικότητα, ειδικά στο Άκουγιου της Μερσίνας, η προοπτική κατασκευής και τρίτου πυρηνικού σταθμού εκτός από τους δύο που σχεδιάζονται για το Άκουγιου και τη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας και η ευρύτερη συζήτηση για το πόσο ασφαλής ή αναγκαία είναι η πυρηνική ενέργεια, είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες η «πυρηνική» ειδησεογραφία στην Τουρκία.

Η πολιτική πόλωση που επικρατεί στη γείτονα και αντικατοπτρίζεται και στα μέσα ενημέρωσης, υπό μορφήν διάκρισης φιλοκυβερνητικών και μη, εκφράζεται και σε αυτή τη δημόσια συζήτηση.

Η κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρηματολογεί με αποφασιστικότητα υπέρ της πυρηνικής ενέργειας και της κατασκευής πυρηνικών σταθμών. Η επιχειρηματολογία αυτή χρησιμοποιείται και από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πλειοψηφούν.

Από την άλλη, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης, παρότι θέτουν ζητήματα, όπως η σεισμικότητα των περιοχών που έχουν επιλεγεί για την κατασκευή των πυρηνικών σταθμών και άλλοι κίνδυνοι, στηρίζονται, ως ένα βαθμό, στην αντιπολιτευτική τους ιδιότητα. Για παράδειγμα, οι πυρηνικοί φυσικοί, οι περιβαλλοντολόγοι, οι γεωλόγοι και άλλοι εμπειρογνώμονες που καταθέτουν άποψη ή γνώσεις εναντίον της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, εμφανίζονται μόνο στα μη κυβερνητικά φύλλα.

Ως προς το Άκουγιου, το βασικό σημείο συζήτησης είναι ο αναμενόμενος σεισμός. Γίνεται μάλιστα λόγος για «διπλό κίνδυνο», αφού «εκτός από το ρήγμα που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Άκουγιου και αναμένεται να προκαλέσει σεισμό μεγέθους 5,5 έως 6 βαθμών Ρίχτερ, υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα μεταξύ Κύπρου και Αλεξανδρέττας που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό 7,5 έως 8 βαθμών Ρίχτερ, αλλά και παλιρροϊκό κύμα που υπολογίζεται ότι θα πλήξει και το Άκουγιου».

Μέσα στον πανικό που προκάλεσε ο σεισμός και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Τανέρ Γιλντίς έδωσε το περασμένο Σάββατο, συνέντευξη στην εφημερίδα «Ραντικάλ». Υπερασπίστηκε τα πυρηνικά σχέδια της κυβέρνησης, έκανε λόγο για αντισεισμικά μέτρα και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται και η κατασκευή τρίτου σταθμού σε περιοχή παραλιακή και μη σεισμογενή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι τουρκικές εφημερίδες θυμήθηκαν και τον Τζαχίτ Αράλ, τον υπουργό βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης το 1986, ο οποίος αμέσως μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είχε καλέσει τους δημοσιογράφους, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει πυρηνική μόλυνση. Και για του λόγου του το αληθές - και παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μόλυνση στα τουρκικά παράλια στη Μαύρη Θάλασσα -, είχε πιει τσάι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Για να αποδείξει ότι δεν έχει μολυνθεί το τσάι που καλλιεργείται στα παράλια. Ο Αράλ σε συνεντεύξεις που έδωσε εκείνες τις μέρες στον τουρκικό Τύπο, είπε «όποιος δεν θέλει την πυρηνική ενέργεια, να πάει να ζήσει στο Βόρειο Πόλο».

ΝΔ-Αβραμόπουλος: Εμείς είμαστε έξυπνοι που συμμετέχουμε στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης... ενώ οι Τούρκοι είναι μαλάκες

Συναινετικός, στηρίζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης, και χαρακτηρίζοντας ορθή τη στάση της χώρας μας έναντι των εξελίξεων στη Λιβύη, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματός του Αντώνη Σαμαρά στη "μίνι" προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

"Τη στάση μας καθορίζει το εθνικό συμφέρον της χώρας και η διεθνής νομιμότητα, με υπόβαθρο και ηθική βάση, το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. Παράλληλα, υποστήριξε την ανάγκη να συμβάλουν όλα κόμματα στη διαμόρφωση μιας εθνικής στάσης που θα ενισχύσει, όπως είπε, το κύρος της χώρας και θα την καθιστά παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

"Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις, να τιμά και να αξιοποιεί τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την σταθερή και μακροχρόνια φιλία της με τον αραβικό κόσμο. Η Ελλάδα ούτε μικρή ούτε αδύναμη είναι. Η παρουσία της πρέπει να είναι απαλλαγμένη από φοβικά σύνδρομα και συνάμα να έχει κρυστάλλινη θέση", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

"Ορθά η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Οφείλει η χώρα μας να επιδιώξει πέραν όλων των άλλων και την διπλωματική της παρουσία και να επαγρυπνά για τις κυοφορούμενες εξελίξεις. Ορθά στηρίζει η Ελλάδα το ψήφισμα του ΟΗΕ λειτουργώντας υποστηρικτικά και όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές επεμβάσεις. Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας της περιοχής και οφείλει αυτό το ρόλο να το διεκδικεί συνεχώς. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός των εξελίξεων αλλά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ξεκάθαρες θέσεις πρέπει να δράσει με ενέργειες που θα είναι προέκταση της διεθνούς νομιμότητας. Δεν της ταιριάζει ούτε ο ρόλος του μεγάλου ασθενούς ούτε του επιτήδειου ουδέτερου. Είμαστε μετρίσιμη δύναμη φτάνει να το δείχνουμε και να το επιδιώκουμε".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στη μάχη, όπως είπε, που δίνει παράλληλα και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ έκανε λόγο "για προβληματισμό που έχει προκληθεί από την αδυναμία συνεννόησης τόσο στους κόλπους της νατοϊκής συμμαχίας όσο και ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ.

"Η διεθνής έννομη τάξη οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες της γιατί διαφορετικά θα βάλει σε μακρά αστάθεια τη περιοχή με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Εδώ που φτάσαμε χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, συγκροτημένο σχέδιο δράσης και όλες οι χώρες πρέπει να συμβάλουν με στόχο την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στη περιοχή", κατέληξε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ

Άκουσα σήμερα τον ΓΑΠ,να λέει στη βουλή ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το παίζει επιτήδειος ουδέτερος,στο πόλεμο της Λιβύης.
Από κοντά και ο μέγας ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ο Αβραμόπουλος.Μην χάσει η Ν.Δ σε πλειοδοσία. Τα συναισθήματα όλων των ΝΔΙΤΩΝ για τον ΚΑΝΤΑΦΙ πιστεύω ότι είναι τα ίδια.
Αδιαφορία και αηδία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά του Αντρέα με τον ΚΑΝΤΆΦΙ. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα εμετικό δημοσιεύματα των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ για το ΘΑΥΜΑ της Λιβύης,για την οργάνωση της Λιβύης κ.λ.π.,κ.λ.π.
Πρόσφατα είδαμε και τον ΗΛΙΘΙΟ να πηγαίνει να αγκαλιάζεται με τον Καντάφι,να ΧΥΝΕΙ ΑΠΌ ΗΔΟΝΗ, που ΄ήταν δίπλα στον ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ,(έτσι τον αποκαλούσε),και μάλιστα του είχε εξομολογηθεί τα οικονομικά προβλήματα της ΕΛΛΑΔΟΣ.
Είχε πει ότι κάποιοι είχαν κλέψει στην Ελλάδα χρήματα,για να πάρει την απάντηση του Μουαμάρ "ακόμα δεν τους έχετε κρεμάσει στην κεντρική πλατεία "?
Ω!!!! ναι το είπε ο ΚΑΝΤΑΦΙ και έγινε πανικός στις ΝΤΑΒΑΤΖΟΦΥΛΛΑΔΕΣ και στα ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΑ.Τι ωραία που τα λέει ο ΚΑΝΤΑΦΙ?Αυτό κάνει και ο ΚΑΝΤΑΦΙ γιαυτό δεν υπάρχει κλοπή στη Λιβύη. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥΑΜΆΡ, και άλλα τέτοια φαιδρά.(τώρα αν μπήκαν ορισμένες κακές ιδέες στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Τώρα ξαφνικά τι έπιασε τον ΙΣΟΥΙΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΈΛΕΙ ΣΏΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ?
Οι ΤΟΥΡΚΟΙ είναι τελείως χαζοί που το παίζουν τραλαλι-τραλαλο?Μήπως έχουν δει κανένα τυράκι στη παγίδα που δεν το έχουμε δει εμείς οι πονηροί?
Επειδή οι Άραβες έχουν ένα ΕΛΑΤΩΜΑ,να θυμούνται πάρα πολύ,πρόσεξε ΓΙΩΡΓΑΚΗ μη τυχόν και έχουμε καμιά μεγάλη τρομοκρατική ενέργειά στην ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΉΣΟΥΜΕ θύματα.
Γιατί τα ΝΕΡΑΤΖΙΑ που έφαγες στη ΣΥΡΟ θα μετατραπούν σε πέτρες και σε μεγάλη οργή.
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ.

Τσίπρας: Ο Πάγκαλος μας επιτίθεται για να ξεχαστεί το ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2009 έλεγε τον ΓΑΠ ανεπαρκέστατο...

http://filologos10.files.wordpress.com/2010/10/turkishflag1.jpg?w=400&h=300Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο κ. Πάγκαλος "πέταξε μια βόμβα". Και πρόσθεσε: "Βγήκε λοιπόν Δευτέρα πρωί ξαφνικά και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Τσίπρας υποκινεί τη δολοφονία μου. Γιατί λοιπόν πέταξε χθες το πρωί αυτή τη βόμβα; Επαναλαμβάνω είναι οξυδερκέστατος πολιτικός, ιδιαίτερα ευφυής. Διότι την προηγούμενη μέρα στην "Καθημερινή" βγήκαν τα στοιχεία της Wikileaks, που είχε αναστατώσει όλο το δυτικό κόσμο. Και βγήκαν στοιχεία που αφορούσαν στην Ελλάδα. Στοιχεία τα οποία αναδείκνυαν ότι ο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2009, έλεγε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας ανεπαρκέστατος ηγέτης, δεν κάνει, κακός ηγέτης έλεγε. Και έλεγε ταυτόχρονα ότι οι γείτονες μπορεί να ονομαστούν με ό,τι ονομασία θέλουν".

Νορβηγία: Απηλλάγη θυγατρική της Siemens από μεγάλο πρόστιμο για την κατηγορία της εξαπάτησης του νορβηγικού δημοσίου

http://www.energia.gr/photos/logo_siemens.jpgΝορβηγικό δικαστήριο ακύρωσε σήμερα πρόστιμο 9 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών, δηλαδή μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που είχε καταλογιστεί στη Siemens Business Services, θυγατρική της Siemens στη Νορβηγία, κρίνοντας επί της ουσίας μια υπόθεση καταγγελθείσας απάτης απ αυτήν τη θυγατρική σε βάρος του νορβηγικού δημοσίου.

Η εν λόγω θυγατρική της Siemens, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε υπερτιμολογήσει το υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας κατά τα έτη 2000-2005, με ένα ποσό που --πάντοτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο-- έφθανε και τα 60 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες. Όμως το 2006 η Siemens αποζημίωσε με 75 εκατομμύρια κορώνες τη νορβηγική κυβέρνηση--δηλαδή κατέβαλε και τους τόκους του ανωτέρω ποσού και τα δικαστικά έξοδα.

Διαρκούντος του 2007, η νορβηγική δίωξη οικονομικού εγκλήματος καταλόγισε στη θυγατρική ένα πρόστιμο 9 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών, πρόστιμο που η Siemens ανήγγειλε, τότε, ότι θα επεδίωκε δια της δικαστικής οδού να ακυρωθεί.

Πράγματι, το νορβηγικό δικαστήριο σήμερα δικαίωσε τον γερμανικό όμιλο, που εξέφρασε με ανακοίνωσή του στο Όσλο "ικανοποίηση" γι' αυτήν την έκβαση.

Υπάρχει μία 15ήμερη διορία, γιά να εφεσιβληθεί από οποιονδήποτε από τους διαδίκους η ανωτέρω δικαστική απόφαση.

Τη φυσάνε και δεν κρυώνει η ξεφτίλα που έφαγαν οι "λαγοί-κοριοί" με τη δήθεν "προσχώρηση" του Λιάσκου

Δηλώσεις Λιάσκου

Το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ανέφερε ότι η οποιαδήποτε προσχώρηση γίνεται με δήλωση από αυτόν που προσχωρεί, όχι από κάποιον ο οποίος κάνει την πρόταση της προσχωρήσεως, κατηγορώντας, έτσι, εμμέσως τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ- ο οποίος προέβη στην σχετική ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη- για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

«Εγώ έκανα μια συζήτηση. Το είπα. Δέχτηκα την τιμητική πρόταση. Και αυτό το είπα. Αλλά, από κεί και πέρα, η απόφαση είναι δική μου. Όποιος έχει προσχωρήσει κάπου, είναι αυτός που το δηλώνει και όχι ο άλλος για λογαριασμό του», είπε ο κ.Λιάσκος.

Σχολιάζοντας τα περί πιέσεων που ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι του τα μετέφερε ο κ. Λιάσκος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε ότι πιέστηκε από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ή συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι «το 'πιέσεις' έχει διάφορες εκφάνσεις, υπό την έννοια του ότι κάποιος λέει ότι συζητάει με τους πολιτικούς του φίλους για να πάρει μια απόφαση και αυτή είναι μια συζήτηση ιδιωτική που κάνει με κάποιον. Θεωρώ ότι αυτή δεν μπορεί να είναι προϊόν ούτε καταγραφής, αλλά ούτε και δημοσιοποίησης».

Παράλληλα έθεσε το θέμα της φερόμενης καταγραφής της συνομιλίας του με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ καλώντας τον εκ νέου να ζητήσει συγγνώμη:

«Αν εγώ μιλήσω με εσάς για ένα ζήτημα, δεν μπορεί εσείς αυτό να το καταγράφετε και αν θέλετε, να το παρουσιάζετε. Από κεί και πέρα τίθεται ζήτημα για την ηθική σας υπόσταση. Αυτό είναι σαφές και λυπάμαι πάρα πολύ επειδή πραγματικά έγινε και γι’ αυτό το λόγο θεώρησα ότι μετά από μια τέτοια ενέργεια, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια δημόσια δήλωση συγγνώμης. Και βέβαια αυτό τεκμηριώνεται από το δελτίο τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπου λέει σαφέστατα ότι υπήρξε ηχογραφημένη συνομιλία, όπου φαίνεται ότι δέχθηκα πιέσεις και έτσι υπαναχώρησα. Συνεπώς, μιλάμε για κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει σαφές και ξεκάθαρο».

Δηλώσεις Καρατζαφέρη

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αφενός επιχείρησε να υποβαθμίσει και να κλείσει το θέμα, και αφετέρου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ.

Τόνισε - σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ - ότι δεν πρόκειται να ενθαρρύνει αποστασίες και πως «το θέμα του κ. Λιάσκου έχει κλείσει για εμάς. Δεν μας απασχολεί καθόλου».

Σημείωσε δε ότι ο κ. Λιάσκος πιέστηκε «κατά τη δική του ομολογία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την καλοσύνη την άλλη μέρα να με πάρει και μου λέει είχα μια πίεση και εγώ και η οικογένειά μου, συγγνώμη δεν μπόρεσα να κάνω διαφορετικά. Γεια χαρά, γεια χαρά, τίποτα άλλο.»

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν ασχολείται μαζί της, αλλά «αυτοί ασχολούνται μαζί μου». Εκτίμησε δε πως «ίσως τους ενόχλησαν τα τελευταία δημοσκοπικά αποτελέσματα και η προσωπική μου δημοφιλία και απήχηση».

Και κατέληξε:

«Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τους ενόχλησε, αλλά βλέπω ότι κάνουν συμβούλια, βγάζουν non-paper».

«Κύκλοι ΝΔ»

Στο μεταξύ, κύκλοι της ΝΔ αντιδρώντας στα όσα είπε ο κ. Καρατζαφέρης έλεγαν το εξής: «Διάλογο με “λαγό-κοριό” (και μάλιστα πράσινο), όσο κι αν προκαλεί με απίστευτες ύβρεις, δεν θα του κάνουμε τη χάρη να ανοίξουμε».

Βέλγιο: Δημοσίευμα για τα κίνητρα της στάσης της Τουρκίας όσον αφορά την κρίση στη Λιβύη

Στους λόγους για τους οποίους ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προσπαθεί να τηρήσει ουδέτερη στάση όσον αφορά την κρίση στη Λιβύη διερευνά η βελγική εφημερίδα De Standaard σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Για την Τουρκία, Λιβύη σημαίνει χρήματα», με υπέρτιτλο «Ο Ερντογάν σκέφτεται τα οικονομικά οφέλη της χώρας του» και υπότιτλο «Ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός υπήρξε ο πρώτος που συμβούλεψε τον Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία στην Αίγυπτο, στην περίπτωση του Καντάφι τηρεί σιγή ιχθύος. Και αυτό διότι για την Τουρκία διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Λιβύη».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τα οικονομικά συμφέροντα που έχει η Τουρκία στην Λιβύη αποτιμώνται σε 30 δις δολάρια. Εξηγεί ότι οι τουρκικές εξαγωγές προς την Λιβύη έφτασαν πέρυσι τα 2 δις ευρώ ενώ στην χώρα δραστηριοποιούνται 200 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, των οποίων τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός έχουν λεηλατηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας τις στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, 30.000 Τούρκοι κέρδιζαν το ψωμί τους στην Λιβύη, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί τώρα να επιστρέψουν κακήν κακώς στην Τουρκία εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

Κατά την εφημερίδα, ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν είναι μήπως -- από τη στιγμή που φύγει από το προσκήνιο ο Καντάφι -- οι τουρκικές εταιρείες χάσουν την προνομιακή πρόσβαση που είχαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Λιβύης. Για τον λόγο αυτό, επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Τώρα πια ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνεχίζει η εφημερίδα, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη μικρή διάρκεια του πολέμου ώστε να επανέλθει το κλίμα σταθερότητας στην χώρα και οι τουρκικές εταιρείες να μπορέσουν να ανακτήσουν την δεσπόζουσα θέση τους στην τουρκική αγορά.

Η βελγική εφημερίδα δεν παραλείπει ωστόσο να τονίσει ότι η επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους και απειλεί να αμαυρώσει την διεθνή εικόνα της Τουρκίας, στο βαθμό που έχει προκαλέσει την ενόχληση της Δύσης, η οποία βλέπει τον Τούρκο πρωθυπουργό να αντιστρατεύεται τα συμφέροντά της σε κάθε διεθνές θέμα που ανακύπτει, παρά το γεγονός ότι ανήκει στο ΝΑΤΟ. Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι κάθε άλλο παρά συμπαθής στην τουρκική κοινή γνώμη εξαιτίας παλαιότερων δηλώσεών του για το Κουρδικό.

Απάντηση Μολυθβιάτη στις κατηγορίες της Ντόρας

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στα όσα είπε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης που παραχώρησε, όπου είπε ότι ο κ. Μολυβιάτης ενημέρωνε την Πρεσβεία για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

“Το γαρ πολύ της θλίψεως….”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, μιλώντας σε συνεργάτες του.

http://elpidablog.blogspot.com/

Αποτελέσματα βομβαρδισμών στη Λιβύη

Αεροδρόμιο GHARDABIYA που είναι διπλής χρήσης (πολιτικό και στρατιωτικό):

http://cencio4.files.wordpress.com/2011/03/ghardabiya.jpghttp://cencio4.files.wordpress.com/2011/03/ghardabiya-2.jpg

Χρησιμοποιήθηκαν όπως βλέπετε στην 1η εικόνα:

TLAM's (Tomahawk Land Attack Missile)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Tomahawk_Block_IV_cruise_missile_-crop.jpg/300px-Tomahawk_Block_IV_cruise_missile_-crop.jpg

και PGM's (Precision-guided munition), που κατευθύνονται από λέιζερ και εκτοξεύονται από B-2 Stealth

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/BOLT117LGB.jpg/300px-BOLT117LGB.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Image-GBU-24_Missile_testmontage-gi_BLU-109_bomb.jpg/200px-Image-GBU-24_Missile_testmontage-gi_BLU-109_bomb.jpg

ΕΚΤΑΚΤΟ!!*** Του πέρασε η φαγούρα του Ιάπωνα Πρέσβη μετά τη συνάντηση με την Τίνα και τον Σηφιουνάκη!!!!

Συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρέσβη είχε η Τίνα και ο Σηφουνάκης. Η Τίνα αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, τα τεστ αντοχής να αφορούν όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών κρατών. Ο Σηφουνάκης επεσήμανε ακόμη προς τον Ιάπωνα Πρέσβη , καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα από πυρηνικά γειτονικών κρατών (π.χ Βουλγαρίας , τα υπό κατασκευή στη Τουρκία κ.α).

Ο Ιάπωνας Πρέσβης, αφού άκουσε τον Σηφουνάκη να του επισημαίνει την απόφαση της Ελλάδας να μην επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα...

ΤΑ ΕΞΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟ
ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Θερινή ώρα από αυτή την Κυριακή

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/885514_b.jpgΤα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Ι ΒΡΟΥΤΣΗΣ για το χθεσινό θέατρο Παπανδρέου και τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε στη Σύρο

«Μπορεί η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, όμως αυτό που έμεινε μετά την αποχώρησή του ήταν η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, καθώς και τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση θλιβερά γεγονότα.

Προβλήματα, που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Ακτοπλοΐας, του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης.

Είναι προφανές ότι η αδικαιολόγητη και πρωτοφανής μάλιστα παρουσία 11 υπουργών - υφυπουργών της κυβέρνησης που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό, είχε στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις για προθέσεις επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων του νησιού.

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, «άνθρακας ο θησαυρός» !

Μετακινήθηκε η μισή σχεδόν κυβέρνηση στη Σύρο, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, αφού ο Πρωθυπουργός, επί της ουσίας, προσπάθησε να «μηδενίσει το κοντέρ» στις ανεκπλήρωτες, μέχρι σήμερα, υποσχέσεις και εξαγγελίες του.

Δεν γνωρίζει άραγε ο Πρωθυπουργός ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανέναν ;

Αντίθετα, διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις.

Δεν ενημέρωσε κανείς από τη κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο και φιλειρηνικό νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ;

Το σίγουρο είναι ένα, ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των πολιτών του νησιού με τα πιο μελανά χρώματα»

Παπαδημούλης: Ο ΟΠΑΠ παραπλανά τη Βουλή και τους πολίτες και ψευδεται για τη διάρκεια και το ύψος της σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ

http://amfilegomena.files.wordpress.com/2011/01/1362538-thumb-large.jpgΕπίσημη αλληλογραφία του ΟΠΑΠ με την Κομισιόν (14/2/11) αποκαλύπτει:

· Η διοίκηση του ΟΠΑΠ παραπλανά την Βουλή και τον Ελληνικό λαό για την διάρκεια και το οικονομικό ύψος της απευθείας ανάθεσης στην Intralot!

· Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει στη Βουλή και στη δημοσιότητα τη συμφωνία ΟΠΑΠ - Intralot καθώς και τη σχετική αλληλογραφία με την Κομισιόν.

· Οι συναρμόδιοι Υπουργοί αντί να απαντήσουν στην ερώτηση Παπαδημούλη, του διαβίβασαν απλώς την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκη !

· Δ.Παπαδημούλης : «Υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα και αναπάντητα ερωτηματικά. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις 7/2/2011 κατέθεσε γραπτή ερώτηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα της νέας ανάθεσης χωρίς διαγωνισμό, της υποστήριξης του ΟΠΑΠ από την Intralot για ένα χρόνο με δυνατότητα επέκτασης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ υπέγραψε τον Ιούλιο του 2010 δεύτερη νέα απευθείας συμφωνία ανάθεσης συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ με την Intralot. Η συμφωνία περιελάμβανε τη δυνατότητα συνεκμετάλλευσης των νέων παιχνιδιών που θα εισαχθούν στο μέλλον και τα οποία προβλέπονται από παλαιότερες συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot. Η νέα ανάθεση της υποστήριξης του ΟΠΑΠ από την Intralot ορίσθηκε για διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης άλλο ένα έτος (1+1) και το ετήσιο κόστος υποστήριξης και συντήρησης των συστημάτων του ΟΠΑΠ καθορίσθηκε σε 57 εκατ. ευρώ ετησίως συν ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για πλήρη διαφάνεια και ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των συμβάσεων που αφορούν εποπτευόμενους οργανισμούς. Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, από τον κ.Παπαδημούλη στους αρμόδιους Υπουργούς ήταν:

1. Δόθηκε στην δημοσιότητα η συμφωνία; Εάν όχι γιατί;

2. Για ποιο λόγο για δεύτερη φορά η διορισμένη από τη κυβέρνηση διοίκηση του ΟΠΑΠ προχωρά σε απευθείας συμφωνία και όχι στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού;

3. Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη απευθύνει επιστολή στη χώρα μας για ενδεχόμενη παράβαση του κοινοτικού δικαίου περί σύναψης δημοσίων συμβάσεων, ποια είναι η εκτίμηση και η σχετική θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης;

Τα ερωτώμενα και συναρμόδια Υπουργεία αντί να απαντήσουν επί της ουσίας στα ερωτήματα του Δημήτρη Παπαδημούλη, προώθησαν στις 4.3.2011 στον βουλευτή μόνο την απαντητική επιστολή που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ιωάννης Σπανουδάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Από την ενέργεια αυτή προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα που αφορούν την ευθύνη και τη λειτουργία των εν λόγω Υπουργείων αλλά και την αποτελεσματικότητα στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, όπως υπαγορεύει ο θεσμικός τους ρόλος.

Συγκεκριμένα: α) οι αρμόδιοι Υπουργοί αναγνωρίζουν πλήρη, καθολική και αποφασιστική αρμοδιότητα στον κ. Σπανουδάκη για την σύναψη συμβάσεων του ΟΠΑΠ χωρίς να εξετάζεται το συμφέρον του δημοσίου από τους Υπουργούς που προτείνουν τη διοίκηση και ασκούν εποπτεία στον ΟΠΑΠ και β) ότι υιοθετούν απαρέγκλιτα ότι ο κ. Σπανουδάκης υποδείξει ως αναγκαίο καλό και συμφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της ΟΠΑΠ ΑΕ, ανεξάρτητα αν αυτό τηρεί ή όχι τους κανόνες νομιμότητας, διαφάνειας που επιτάσσει το ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο.

Α. Συγκεκριμένα στην πρώτη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η νέα συμφωνία ΟΠΑΠ-Ιntralot δόθηκε ή όχι στην δημοσιότητα και γιατί, ο κ. Σπανουδάκης αλλά και οι συναρμόδιοι Υπουργοί κ.κ Γερουλάνος και Παπακωνσταντίνου δεν απάντησαν καν! Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Σπανουδάκης το παρέλειψε εξ αμελείας ή εκ δόλου, πάντως αν όντως η συμφωνία είχε δοθεί στην δημοσιότητα, ακόμα κι αν δεν είχε υποπέσει στην δική μας αντίληψη, θα ήταν το μόνο εύκολο τόσο στον Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να μας υποδείξουν την ημερομηνία και τον χώρο στον οποίο τηρήθηκαν οι όροι δημοσιότητας που επιβάλλεται να τηρηθούν σε μια τέτοιου είδους συμφωνία.

Από την παράλειψη-άρνηση απάντησης προκύπτει ότι για την παράλειψη της τήρησης των όρων δημοσιότητας της συμφωνίας ευθύνεται τόσο ο υπογράφων την συμφωνία Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού που συναίνεσαν έστω και σιωπηρά, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την απάντησή τους. Κι αυτό γιατί η απάντηση των Υπουργείων είναι το κείμενο της επιστολής του κ. Σπανουδάκη που παραλείπει να απαντήσει και συνεπώς δεν διαφαίνεται πουθενά καμία τάση διαφοροποίησης από την στάση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ στο ζήτημα.

Β. Στην δεύτερη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον λόγο που εξαναγκάζει για δεύτερη φορά την διοίκηση του ΟΠΑΠ να προχωρά σε απευθείας συμφωνία και όχι στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΑΠ, ο κ. Σπανουδάκης και δι’ αυτού οι συναρμόδιοι Υπουργοί απάντησε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Όταν στις 30/12/2009 ανέλαβε το νέο διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ βρήκε σε εξέλιξη τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιntralot που είχε συναφθεί από την προηγούμενη Διοίκηση του ΟΠΑΠ στις 31/7/2007 και ως χρόνος λήξης είχε οριστεί η 31/7/2010.

Επειδή ήταν αδύνατο να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός εντός του χρονικού διαστήματος των επτά (7) μηνών που υπολείπονταν, αφού η προηγούμενη διοίκηση σε καμία ενέργεια δεν είχε προβεί προκειμένου να προετοιμάσει διαγωνιστική διαδικασία και

Επειδή το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε και γνωστοποίησε ήδη από 30/7/2010 την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή νέου αναδόχου για την παροχή λειτουργικού συστήματος, υπηρεσιών υποστήριξης, την προμήθεια παγίου εξοπλισμού, καθώς και την εγκατάσταση, λειτουργία και μετάβαση στο νέο σύστημα.

Επειδή ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη [...] αλλά η διαδικασία επιλογής νέου αναδόχου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες διαγωνιστική διαδικασία και κατ΄ελάχιστο εννέα (9) μήνες για τη μετάβαση από το υπάρχον σύστημα στο νέο που θα προκύψει μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας

Το Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε α) την παράταση της σύμβασης με την INTRALOT, κατά ένα έτος προκειμένου να εκτελεσθεί χωρίς προβλήματα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΟΠΑΠ και β) εφόσον απαιτηθεί και προκειμένου να δώσει στο νέο ανάδοχο τη χρονική δυνατότητα να ενσωματώσει το νέο σύστημα και να διασφαλίσει την λειτουργία της απρόσκοπτα την παράταση της σύμβασης για ένα ακόμη έτος».

Η διάρκεια της νέας σύμβασης-ανάθεσης ΟΠΑΠ-INTRALOT, όπως συνάγεται από τα παραπάνω, ορίστηκε στο ένα (1) έτος και εφόσον απαιτηθεί προβλέπεται και η ανανέωση της σύμβασης για ένα ( 1) επιπλέον χρόνο. Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι 1+1= 2 έτη, ήτοι μέχρι 31.7.2012.

Η ίδια ακριβώς 2ετής διάρκεια της σύμβασης, δηλαδή με απώτατο όριο λήξης την 31.7.2012, καταγράφεται και στο από 30.7.2010 δελτίο τύπου της ΟΠΑΠ Α.Ε που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

H αναγραφόμενη όμως συνολική διάρκεια 2 ετών (=1+1) της σύμβασης στην απάντηση του Δ.Σ.του ΟΠΑΠ προς τον αρμόδιο Υπουργό και κατ’ επέκαταση προς εμάς απέχει κατά ένα έτος (1+1+1= 3 έτη) από την διάρκεια της σύμβασης που κατέγραψε στην επιστολή του, ο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ απαντώντας στην επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ΟΠΑΠ με θέμα «Απευθείας ανάθεση από τον ΟΠΑΠ ΑΕ συμβάσεως προμηθειών και υπηρεσιών στην εταιρεία INTRALOT”.

Συγκεκριμένα στην σελίδα 22 της από 14.2.2011 απαντητικής επιστολής του κ. Σπανουδάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχουμε στα χέρια μας και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο Β με τίτλο : «Διάρκεια της ισχύος του Τροποποιητικού Συμφωνητικού του 2010» στην δεύτερη παράγραφο αναφέρεται ότι:

«Περαιτέρω, στη Σύμβαση του 2007, η τριετής διάρκεια της οποίας έληγε στις 31.7.2010, προβλεπόταν το μονομερές δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ να παρατείνει τη διάρκεια της για ένα (1) ακόμη έτος, με τους όρους της Σύμβασης του 2007, προβλεπόταν δηλαδή το δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ να παρατείνει τη Σύμβαση του 2007 για το διάστημα από 31.7.2010 έως 31.7.2011»

Στην παράγραφο 3 της ίδιας σελίδας αναλύεται η επιχειρηματολογία του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ γιατί η παραπάνω ενέργεια δεν αποτέλεσε ανανέωση της διάρκειας της σύμβασης του 2007 για ένα έτος ήτοι μέχρι την 31.7.2011 αλλά τροποποίηση της σύμβασης αυτής (του 2007) και σύναψη τροποποιητικού συμφωνητικού του 2010 του οποίου η διάρκεια λήγει στις 31.7.2011 [...].

Ωστόσο στην σελίδα 23 και συγκεριμένα στην δεύτερη παράγραφο της απάντησης του κ. Σπανουδάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφονται τα εξής:

«Εξάλλου, ο λόγος για τον οποίο στο Τροποποιητικό Συμφωνητικό του 2010 προβλέφθηκε το μονομερές δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ να παρατείνει την διάρκεια ισχύος του συμφωνητικού αυτού για ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι την 31.7.2012, και μέχρι ακόμα ένα (1) έτος, αλλά για διάστημα όχι μικρότερο των τριών μηνών κάθε φορά, ήταν ο εξής: Με δεδομένο [...] η ΟΠΑΠ ΑΕ διατήρησε το μονομερές υπέρ αυτής δικαίωμα να παρατείνει τη διάρκεια του Τροποιητικού Συμφωνητικού για διάστημα ενός έτους και μέχρι ενός έτους έτσι ώστε, στομ μεσοδιάστημα, αφενός μεν να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στον ανάδοχο του διαγωνισμού να υλοποιήσει το ανατεθέν σ’ αυτόν έργο».

Η διαφορά ενός έτους που καταγράφεται στις απαντήσεις του κ. Σπανουδάκη, αφενός στην δική μας ερώτηση, ο Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ απαντά ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι 2ετής (1+1) λήξεως 31.7.2012 και αφετέρου στην Ευρωπαϊκή επιτροπή απαντά ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι 3ετής (1+1+1) λήξεως 31.7.2013 αποδεικνύει ότι ο κ. Σπανουδάκης παραπλανά συστηματικά τον Ελληνικό λαό και το Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη του για την αποκρύψη της αλήθειας είναι μεγάλη. Μεγίστη όμως είναι η ευθύνη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού που αναντίρρητα υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ. Σπανουδάκη και τα παρουσίαζει ως επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση μας.

Γ. Στην τρίτη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας για ενδεχόμενη παράβαση του κοινοτικού δικαίου περί σύναψης δημοσίων συμβάσεων και ποια η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την επιστολή, ο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ αρκέστηκε να απαντήσει τα ακόλουθα τα οποία μας κοινοποίησε το Υπουργείο -«τροχονόμος»:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απευθύνει μέχρι σήμερα προειδοποιητική επιστολή για παράβαση του κοινοτικού δικαίου περί σύναψης δημοσίων συμβάσεων, αλλά επιστολή με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με την ανωτέρω σύμβαση. Η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ήδη αποστείλει απαντητική επιστολή με την οποία απαντώνται όλα τα σχετικά ερωτήματα περί νομιμότητας της ανωτέρω σύμβασης».

Από την απάντηση γίνεται αντιληπτή η σκόπιμη άρνηση της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ αλλά και του «άφωνου» Υπουργείου να δοθεί στην δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής της Ευρωπαϊκής επιτροπής και της απαντητικής επιστολής της ΟΠΑΠ ΑΕ για το νόμιμο ή μη της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Επικουρικά να σημειωθεί ότι η απάντηση 36 σελιδών του κ. Σπανουδάκη στη επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ΟΠΑΠ με θέμα «Απευθείας ανάθεση από τον ΟΠΑΠ ΑΕ συμβάσεως προμηθειών και υπηρεσιών στην εταιρεία INTRALOT” καταλήγει στην σελίδα 36 με το εξής επιλογικό συμπέρασμα:

«Από τα πιο πάνω προκύπτει, ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ και κατ’ επέκταση, η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχουν παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων».

Είναι προφανές αν η επιστολή της Ευρωπαϊκής επιτροπής ήταν προειδοποιητικού ή διευκρινιστικού χαρακτήρα σε σχέση με την επίμαχη σύμβαση. Και σ’αυτό το σημείο υπάρχει σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας με αυτουργό τον κ. Σπανουδάκη και συναυτουργό τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στο σύνολο των (μη) απαντήσεων του κ. Σπανουδάκη, Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ, που «ελαφρά τη καρδία» υιοθέτησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αποτυπώνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια παραπλάνησης, συγκάλυψης και αποσιώπησης της πραγματικής διάρκειας της σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot και όλων των κρίσιμων στοιχείων που αφορούν την σύμβαση. Η Κυβέρνηση καλείται να εξετάσει άμεσα τη τήρηση των κανόνων του κοινοτικού δίκαιου στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, τους οποίους η Ελλάδα έχει κυρώσει με νόμο και οφείλει να τηρεί, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Η απαντητική επιστολή της διοίκησης του ΟΠΑΠ στην Κομισιόν στις 24.02.2011 που αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΠΑΠ, αποδεικνύει ότι επιχειρείται συνειδητή παραπλάνηση για το ύψος και τη διάρκεια της απευθείας ανάθεσης του ΟΠΑΠ στην Intralot.

Δημιουργείται μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα και πυκνώνουν τα αναπάντητα ερωτήματα.

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί κ.κ. Γερουλάνος και Παπακωνσταντίνου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δώσουν σαφείς απαντήσεις και να πάψουν να κρύβονται, ταυτιζόμενοι, πίσω από την διοίκηση του ΟΠΑΠ».

Συνεχίζεται στο ΔΔΧ η προφορική διαδικασία της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) η προφορική διαδικασία της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, για υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων εστιάζει στα επιχειρήματα που παρουσίασαν αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ως εκπρόσωπος της χώρας ενώπιον του ΔΔΧ και εν συνεχεία οι συνήγοροι της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μιλόσοσκι, αιτιολογώντας την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά τις Ελλάδας, επισήμανε ότι στόχος αυτής είναι να αποδείξει ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, συνιστά παραβίαση των προβλεπόμενων στο Άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, και να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει και στο μέλλον τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την εν λόγω Συμφωνία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα της ονομασίας, αν και όπως σημείωσε, αυτή δεν αποτελεί μέρος της προφορικής διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι η μη επίλυση του ζητήματος καθυστερεί, όχι μόνο την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά και την ένταξη της χώρας του στους διεθνείς οργανισμούς, γεγονός που, σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι, δεν συμβάλει στη σταθερότητα, τόσο στο εσωτερικό της πολυεθνοτικής ΠΓΔΜ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, ο κ. Μιλόσοσκι, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ των Σκοπίων ανέφερε ότι η χώρα έχει ισχυρά και συγκροτημένα επιχειρήματα. "Θα συνεχίσουμε να τα παρουσιάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα θέλαμε να προκαταλάβουμε την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου, καθώς πρόκειται για έναν αξιόπιστο θεσμό, οι αποφάσεις του οποίου γίνονται σεβαστές", πρόσθεσε.

Η προφορική διαδικασία της προσφυγής της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας, η οποία άρχισε χθες στη Χάγη, διεξάγεται σε δύο φάσεις και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου.

Σήμερα, συνεχίζεται η παράθεση επιχειρημάτων από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θα αναπτύξει τα επιχειρήματα της, στις 24 και 25 Μαρτίου. Στις 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δευτερολογία της ΠΓΔΜ και στις 30 Μαρτίου θα απαντήσει η ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, το Δικαστήριο θα αποσυρθεί και η απόφασή του αναμένεται να γνωστοποιηθεί σε μερικούς μήνες.

Ιπτάμενο τάνκερ κόβει βόλτες πάνω απ΄τη Μάλτα τις τελευταίες 5 ώρες

http://desmond.yfrog.com/Himg610/scaled.php?tn=0&server=610&filename=p7y7.jpg&xsize=640&ysize=640https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMkgpfOmIhncYVyOHNMqbS6EiDxkhZmXCruEUrWR7d79OItkJBbZqSFwFradS-OJAUAWK5W_g_6rKJ1kVH-aguLTjGQAQBj1HLO3LLVGdp2b0WoaH3M51p089aod6Ak0OLcC2Rbe3SFA/s1600/PAF+to+Refuel+it+F16+Fighter+Jets+in+Air+(3).jpg

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

"Ο κ. Μπεγλίτης, αντί να δίνει μαθήματα σε άλλους, ας μάθει να σέβεται την αλήθεια. Διότι η αλήθεια είναι ότι, πριν τις δικές του δηλώσεις, υπάρχουν εκείνες του κ. Ραγκούση, που λέει ξεκάθαρα ότι το ειδικό μισθολόγιο θα επεκταθεί και στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και μετά τις δηλώσεις του, υπάρχουν εκείνες του κ. Ντόλιου, που λέει ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν συζήτησε ακόμη με κανέναν υπουργό.

Ξεκάθαρο, επίσης, είναι ότι και η σημερινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που είχε κάνει ο συντονιστής του κ. Ραγκούσης.

Εάν μέσα από όλα αυτά, ο κ. Μπεγλίτης δεν βλέπει "καμία διγλωσσία", αλλά "απόλυτο συντονισμό", ένα είναι βέβαιο: Ότι στο ΠΑΣΟΚ έχασαν ακόμη και οι λέξεις το πραγματικό τους περιεχόμενο".

Κοζάνη: Στον οικισμό της ΔΕΗ και την Ποντοκώμη οι μεγαλύτερες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατά το πρόσφατο περιβαλλοντικό επεισόδιο

http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/grabbedframe1ebdi3c4a.jpgΚατά τ' άλλα μας μάρανε το πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία...

Στον οικισμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται κοντά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, και στην περιοχή της Ποντοκώμης σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κατά το πρόσφατο περιβαλλοντικό επεισόδιο που καταγράφηκε από τις 9 ως τις 13 Μαρτίου, στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιο Τριανταφύλλου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε λόγω της αλλαγής των μετεωρολογικών συνθηκών στην περιοχή.

Ερωτηθείς για τις υψηλές τιμές στον οικισμό της ΔΕΗ, σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι θέμα των υπευθύνων της ΔΕΗ να πουν αν η όποια αντιρρυπαντική τεχνολογία διαθέτει μια μονάδα που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε τέτοια δεδομένα ποιότητας». Διευκρινίζει, άλλωστε, πως όταν η επιχείρηση κάνει επανεκκίνηση ενός σταθμού χρησιμοποιεί ως καύσιμο το πετρέλαιο, γεγονός που αυξάνει τις εκπομπές αέριων ρύπων. «Έχω την αίσθηση ότι στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ έχει "άφεση αμαρτιών" για τους περιβαλλοντικούς όρους που πρέπει να τηρεί», λέει ο κ. Τριανταφύλλου και σημειώνει ότι οι πρόσφατες υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον οικισμό της ΔΕΗ σημειώθηκαν σε μέρα όπου έγινε επανεκκίνηση του σταθμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθηγητής του ΤΕΙ επισημαίνει ότι οι υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχουν έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και αυτό σημαίνει ότι η ρύπανση δεν αφορά ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία αλλά συγκεκριμένες περιοχές. «Φαίνεται ότι ο "Καλλικράτης" δεν ισχύει για την περίπτωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα ζητήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης βρέθηκαν, άλλωστε, στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν, χθες, με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, η βοηθός του συνηγόρου του Πολίτη, Ευγενία Μπαλλά, και μέλη της ανεξάρτητης αρχής.

Ο κ. Μαλούτας έθεσε επί τάπητος την πρόταση για αντικατάσταση των παλαιών μονάδων της Πτολεμαΐδας, με μια νέα μονάδα σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης και Ακρινής.

Από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εργασίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις παρενέργειες που προκαλεί η εξορυκτική δραστηριότητα στη γεωμορφολογία των λιγνιτοφόρων περιοχών και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τον Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα ως το πρόσωπο που, όπως αναφέρεται στα Wikileaks, ενημέρωνε την Αμερικανική πρεσβεία για τη διαδοχή στη ΝΔ

http://static.doldigital.net/webstatic/60D9BD6C988E19833EF1E5E8A21907FB.jpgΤον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως κεντρικό πρόσωπο των "καραμανλικών" στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των wikileaks, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: "Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη".

Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks. Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. "Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα (Δεξί Εξτρέμ: Είναι προφανές ότι οι Αμερικάνοι επισκέφθηκαν τον Σαμαρά σαν φίλο του Καραμανλή και αυτός για να τους ξεφορτωθεί τους είπε: Ναι ναι και εγώ διαφωνώ και θα το μεταφέρω εκεί που πρέπει δηλ. στον Καραμανλή).

Το οικονομικό πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"

Οι δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγιναν κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων της οικονομικής πρότασης του κόμματός της για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών και ενίσχυσης της ανάπτυξης και κατηγόρησε την κυβέρνηση είναι δέσμια "κρατικίστικης αντίληψης του ΠΑΣΟΚ" και πιέζει ασφυκτικά τον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όλων των ΔΕΚΟ, ακόμα και του ΟΠΑΠ για τον οποίο είπε πως είναι μια διεφθαρμένη ιστορία. Επιπλέον πρότεινε τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα καθώς και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης.

"Χαμηλοί φόροι αλλά θα τους πληρώνουν όλοι", ήταν το μήνυμα που έστειλε, ενώ μίλησε επίσης για αξιοποίηση και, όπου είναι εφικτό, πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για μείωση εισφορών εργαζομένων σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση αυστηρών ποινών για τους φοροφυγάδες.

"Δεν μπορεί το τίμημα να το πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν με στόχο περαιτέρω επενδύσεις", επεσήμανε χαρακτηρίζοντας "εφιάλτη" την ανεργία και σημειώνοντας πως οι απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα "δεν είναι παιδιά άλλου θεού".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαρακτήρισε "εγκληματίες" όσους κατά τη διάρκεια της κρίσης έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ είπε πως είναι μείζονος σημασίας η πρόταση της για ψήφιση του σχεδίου ανάταξης της χώρας από 180 βουλευτές.

Επίσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με το κόμμα που η ίδια υπηρέτησε. Είπε δε ότι δείχνει σωρευτικό έλλειμμα ευθύνης όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν το αντιμνημονιακό λάβαρο και έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό αναφερόμενη στην εξαγγελία της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, χωρίς θυσίες και σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε δύο χρόνια.

Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού αεροσκάφους F-15E: Βρέθηκε κι ο δεύτερος χειριστής

Σώος και ασφαλής είναι και ο δεύτερος χειριστής του αμερικανικού αεροσκάφους F-15E, το οποίο πραγματοποίησε ανγκαστική προσγείωση τη νύχτα στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Αφρικής του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, νωρίτερα διεσώθη ο άλλος χειριστής του αεροσκάφους. Και οι δυο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα, έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, δήλωσε η Νικόλ Ντάλριμπλ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής.

Μήνυμα ΠΑπούλια προς τους Έλληνες του εξωτερικού για την 25η Μαρτίου

http://www.greekinsight.com/assets/articles/33414/zoom/25032010%20AYS_01.jpgTην ενότητα του Ελληνισμού για να ξεπεραστούν οι σημερινές προκλήσεις και να καταφέρει η χώρα να υπερβεί την οικονομική κρίση, επισημαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμα του προς τους Έλληνες του εξωτερικού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

"Η σημερινή εποχή, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η οικονομική κρίση, επιβάλλει την ανάλογη ομοθυμία και εγρήγορση προκειμένου να δοθεί δημιουργική απάντηση στις υπαρκτές προκλήσεις και δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αναδύονται τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι, δεν ξεχνάμε πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο εφικτό".

Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί του απανταχού έλληνες τονίζει ότι "αποτελείτε τη γέφυρα ανάμεσα στη μητέρα πατρίδα και τις χώρες όπου διαμένετε, εργάζεστε και εξελίσσεστε".

Και καταλήγει: "Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες όπου γης ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας. Σύσσωμος ο ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές του '21 που, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, θυσίασαν τη ζωή τους στο όνομα της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας. Από εκείνο το ιστορικό κάλεσμα της εθνεγερσίας που άλλαξε το ρου της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, μεταδίδοντας το μήνυμα "Ελευθερία ή Θάνατος" σε όλη την Ευρώπη και την Οικουμένη, δεν έλειψαν οι Έλληνες της Διασποράς. Ήταν και η δική τους παρέμβαση που συνέβαλε στη νικηφόρα έκβαση του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα ενάντια σε μια αυτοκρατορία που φαινόταν άτρωτη."

Επιβεβαιώνουν και οι Αμερικανοί: Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού αεροσκάφους F-15E-Αγνοείται ο ένας χειριστής

http://static.howstuffworks.com/gif/f-15-34.jpgΕκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος F-15E της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε ανγκαστική προγείωση τη νύχτα στη Λιβύη, ότι ο ένας από τους χειριστές διεσώθη και είναι ασφαλής και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διάσωσης και του δεύτερου χειριστή.

Ο εκπρόσωπος Βινς Κρόουλι τόνισε ότι οι δυο χειριστές χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα και πρόσθεσε ότι αιτία της αναγκαστικής προσγείωσης είναι πιθανότατα η μηχανική βλάψη και όχι εχθρικά πυρά.

Δηλ. αν ο λόγος αναγκαστικής προσγείωσης ήταν τα εχθρικά πυρά θα μας το λέγατε;

Αποτελέσματα 14 ΔΕΚΟ για τον Ιανουάριο: Μείωση εξόδων 32% αλλά και μείωση εσόδων κατά 34%

Οι 15 Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, όπως υποβλήθηκαν στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ είναι οι: ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΟΑΣΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΑΣ, ΕΛΓΑ, ΕΡΤ, ΜΟΔ, ΟΣΚ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΟΔΙΕ) Στα συνολικά συγκριτικά στοιχεία Ιανουαρίου 2010-2011 (πίνακας 1) δεν περιλαμβάνεται η ΜΟΔ καθώς δεν έχει υποβάλει στοιχεία για τον Ιανουάριο 2010. Επιπρόσθετα, η ανάλυση δεν περιλαμβάνει τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διότι η διαδικασία οριστικοποίησης των λογαριασμών για τον Ιανουάριο 2011 δεν έχει ολοκληρωθεί από τις εταιρείες και συνεπώς τα τελικά οικονομικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα στην παρούσα φάση.

Πινάκας 1: Σύνολο 14 δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών




Ποσά σε χιλ. €






ΣΥΝΟΛΟ



ΙΑΝ. 2011

ΙΑΝ. 2010

%
ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ


ΠΩΛΗΣΕΙΣ

64.578

80.901

-20%


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

11.853

36.098

-67%


ΛΟΙΠΑ ΕΣΟΔΑ

1.630

2.653

-39%


ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΕΣΟΔΑ

898

722

24%


ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

67.702

84.277

-20%


ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ

79.412

120.375

-34%


ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

60.543

87.646

-31%


ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ

17.767

26.645

-33%


ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ

5.463

10.836

-50%


ΦΟΡΟΙ - ΤΕΛΗ

2.510

4.738

-47%


ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ

1.725

1.827

-6%


ΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΞΟΔΑ

1.950

5.459

-64%


ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ

12.778

13.376

-4%


ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

9.211

14.127

-35%


ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΕΞΟΔΑ

861

205

320%


ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ

112.858

164.959

-32%


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

-45.156

-80.682

-44%


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

-33.446

-44.584

-25%


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

18.910

22.008

-14%



Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων του Ιανουαρίου 2011 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010 για τις 14 εταιρίες που υπέβαλαν τα μηνιαία στοιχεία και για τις δύο περιόδους, είναι τα εξής:

  1. Παρουσιάζεται συγκράτηση του συνόλου των εξόδων των εταιρειών τον Ιανουάριο 2011 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 της τάξης του 32%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως σε:

  • Μείωση κατά 31% το 2011 των δαπανών μισθοδοσίας, αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν.3899/10, της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων καθώς της εφαρμογής του Ν. 3845/10 με έναρξη ισχύος από 1/6/2010.

  • Μείωση κατά 33% το 2011 των αμοιβών και εξόδων τρίτων.

  • Μείωση των τόκων το 2011 κατά 64%.

  1. Καταγράφεται μείωση των συνολικών εσόδων (συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων) τον Ιανουάριο 2011 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 κατά 34%, η δε μείωση των εσόδων από πωλήσεις το αντίστοιχο διάστημα περιορίζεται σε 20%, μικρότερη από την συγκράτηση των δαπανών (32%).

  2. Σημαντική μείωση κατά 67% παρουσιάζει και το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων (τακτικού προϋπολογισμού και λοιπές) τον Ιανουάριο 2011 οι οποίες περιορίστηκαν σε €11 εκ. από €36 εκ. τον Ιανουάριο 2010.

  3. Ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων τον Ιανουάριο 2011 εμφανίζει μείωση κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (μείωση κατά 3.098 εργαζόμενους).

  4. Σε ότι αφορά το οικονομικό αποτέλεσμα, παρουσιάζεται μείωση των ζημιών των εταιρειών κατά 25% σε σχέση με το 2010 οι οποίες περιορίστηκαν σε €33,4εκ. τον Ιανουάριο του 2011 έναντι €44,5εκ. τον Ιανουάριο του 2010, βελτιούμενα κατά €11 εκ.