31 Μαρτίου 2011

Loosers... έχασαν 3η φορά από τη Σιέννα και έμειναν εκτός Final4... πέρασε ο ΠΑΟ

Οι αιώνιοι δεύτεροι των τελευταίων 20 χρόνων (μας κλέψαν το ρεκορ του αιώνιου δεύτερου πριν 10 χρόνια και από τότε συνεχώς το διευρύνουν) κατόρθωσαν να χάσουν 3 φορές μέσα σε μια βδομάδα με κατεβασμένα τα χέρια από τον Ζήση και τον Γιάριτς και έμειναν ακόμα μια φορά έξω απ'το Final4...

Όχι τίποτα άλλο αλλά παίρνοντας το παλτό το Σπανούλη (7 πόντους σήμερα) νόμιζαν ότι θα βγούνε στον αφρό... δεν πειράζει... τώρα μπορεί να καταλάβουν πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Διαμαντίδης...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 78-67 και θα διεκδικήσει το 6 κύπελλο Πρωταθλητριών

Α ξέχασα να αφιερώσω την ήττα:

Παιδιά περαστικά και kalo gouragio

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO1SaBer96wYRhl5aYSaFFdipPShFG0OaTVrInbEUULfmSP9NdCAKPrUZ5sk2Yy1b4XcxebAXohZFWCSX8Ol-T_qCP_6_UjGpKsRJbL0id6q5K_gccgLnxt5q608gyitCTw99BA9vmS0kQ/s320/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpghttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQkEa8ZBj1ZzPDpsw6yEnS-nEQmh1iEYuwWaz6KGF-tfi1u1di

Ετοιμάζεται κολοτούμπα για τα 178 εκ ευρώ που δήθεν έχει υπουργός της ΝΔ... δεν θα βγεί άκρη λένε τώρα τα παπαγαλάκια

Έβγαλαν τη βρώμα... τη συντήρησαν επί μερικές μέρες ώστε να ψεκαστούν όλοι οι πολίτες... συνέβαλαν και τα κλασικά νούμερα της ΝΔ δηλ. ο Γιακουμάτος με την αναφορά στην Εισαγγελία και ο Γιαννόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή... και τώρα αρχίζουν να λένε ότι δεν θα βρεθεί άκρη γιατί δήθεν ο εισαγγελέας άργησε και ο δήθεν μακρυχέρης υπουργός της ΝΔ έγινε Λούης όπως λέει ο Παπαγιάννης και κάλυψε τα ίχνη του...

Βγήκε και η κυρία της φώτο, Βαλλιάνου, ο θηλυκός Βαλλιανάτος δηλαδή, να μας πει ότι πέρασαν 20 μέρες και μόλις χθες παρενέβη ο εισαγγελέας με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος έρευνας υπονοώντας ότι ο μακρυχέρης υπουργός θα κάλυψε τα ίχνη του... μα ρε ζώα για τόσο μαλάκες μας έχετε; Αφού εσείς οι ίδιοι μας λέτε ότι τα δήθεν στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ!!! Αρα το ΣΔΟΕ ακόμα και να τα έκαψε τα 178 εκ ο υπουργός θα έχει τα στοιχεία και θα τα βγάλει...

Ζώα!! Έ ζώα!!

Πιστεύει σοβαρός άνθρωπος ότι
αν υπήρχε υπουργός της ΝΔ με 178 εκ στην Τράπεζα
,
το ΠΑΣΟΚ και ο Καρχιμάκης θα περίμενε τον εισαγγελέα;...
Αφίσες θα είχε γεμίσει το σύνταγμα με αντίγραφο του λογαριασμού του και τη φάτσα του...


Αλλά η συνταγή είναι γνωστή εφαρμοσμένη και αποτελεσματική στα ζώα της ΝΔ:

Βγάζει μια βρώμα το ΠΑΣΟΚ, την ψεκάζουν τα τσοντοκάναλα... δεν αποδεικνύεται τίποτα... μένει όμως η λάσπη και η φήμη με αποτέλεσμα όποιον Έλληνα και αν ρωτήσεις στο δρόμο να σου πει:

Ο Ρουσόπουλος έβγαλε λεφτά από το Βατοπαίδι...

Αλλάζει το χάρτη της Ελλάδας ο Ραγκούσης-Νταλάρας επανακαθορίζοντας τις παραμεθόριες περιοχές!

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/0/1/4/20014/ragousis.jpgΚαι ενώ στόχος είναι ο αποχαρακτηρισμός των παραμεθορίων περιοχών τον οποίο ο Βενιζέλος είχε δικαιολογήσει πριν λίγες μέρες στη Βουλή μετά από ερώτηση του GAU Κουκοδήμου (Περίεργη ερώτηση Κουκοδήμου!!! Τι τον κόφτει αν πχ. οι Τουρκοι που θέλουν να αγοράσουν σπίτι σε "παραμεθόρια περιοχή" θέλουν ένα κάρο δικαιολογητικά;) δείτε πως ο Ραγκούσης-Νταλάρας (στη φώτο τον βλέπετε όπως ήταν όταν έφτιαχνε μπιφτέκια στα Googy's στην Πάρο) θέλει να μας το πουλήσει σαν ντεμέκ "Αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων και μετατάξεων" (δείτε στο τέλος τον χάρτη που θέλουν να φτιάξουν):

«Αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές, με στόχο τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών τους ορίων, αλλά και των κινήτρων, τα οποία δίδονται μέχρι σήμερα στους υπαλλήλους, θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συγκροτήθηκε ειδική Ομάδα Εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες, για την αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώτος.

Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τα κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους και να διατυπώσει προτάσεις για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών της χώρας σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.

Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται σε παραμεθόριες περιοχές έχουν ειδικά προνόμια, όπως είναι το ειδικό επίδομα παραμεθορίου, ευνοϊκούς όρους σε στεγαστικά δάνεια κ.α., με μοναδική δέσμευση να παραμείνουν στην παραμεθόριο για μία δεκαετία.

Σήμερα παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς, Πέλλας, Σερρών και Δράμας, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές ανήκουν και ορισμένες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Ιωαννίνων.»

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=17305915&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

Έρχονται οι νέες "αντιγιαουρτικές" ομπρέλες...

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό..
Έρχονται οι νέες "αντιγιαουρτκές" ομπρέλες.
Δείτε το σχετικό Video στο τέλος του άρθρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον Σαρκοζύ, τον Πάπα και την Μαντόνα, ετοιμάζεται και η Ελληνική κυβέρνηση ...

να παραγγείλει καμιά πενηνταριά ομπρέλες ασφαλείας.
Φημολογείται δε ότι θα μας τις φέρουν οι Τροικανοί σε λίγες μέρες, που αναμένονται στην Ελλάδα.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_8034.html

Ι. Βρούτσης ρίχνει σφαλιάρες στον Καρχιμάκη για την παρέμβασή του προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

«Η επιστολή «κόλαφος» του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη προς τον Περιφερειάρχη (Νοτίου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνιστά ωμή κομματική παρέμβαση και παράλληλα υπονομεύει τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς.

Η πρόθεση υποκατάστασης του Κράτους από το Κόμμα, μέσω του κομματικού μηχανισμού, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ανεξάρτητο και διακριτό ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή σε αναχρονιστικές αντιλήψεις άκρατου κομματισμού, προσπαθεί με τρόπο αυταρχικό να «μεταφέρει» το Κέντρο Λήψης Πολιτικών Αποφάσεων για την Ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου στην «Ιπποκράτους», παραβιάζοντας βασικούς κανόνες νομιμότητας και χρηστής διοίκησης!

Γεγονός, που επιβεβαιώνεται τόσο από την απαράδεκτη εμπλοκή του κόμματος σε θεσμοθετημένες διαδικασίες, όσο και από την παράκαμψη των αρμόδιων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Το πολιτικό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε το ΠΑΣΟΚ, προσβάλλει το σύνολο των αιρετών Περιφερειακών Συμβούλων και όλους τους νησιώτες. Μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ανάλογη προκλητική μεθόδευση και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Γεγονός, που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του Τομεάρχη της Ν.Δ. και Βουλευτή Χίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Αυτές οι μεθοδεύσεις, αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση, ενώ τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την πρόθεση μετατροπής των αιρετών Περιφερειών του Αιγαίου σε κομματικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ είναι σοβαρά και απαιτούν απαντήσεις.

Τελικά, θα ενδώσουν στα κελεύσματα του κομματικού κράτους του κ. Καρχιμάκη, ο αιρετός Περιφερειάρχης (Νοτίου Αιγαίου), κ. Μαχαιρίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Χατζημιχάλης ;

Επιτέλους, είναι σε θέση η κυβέρνηση να πει στους νησιώτες ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο ;».

Τρίκαλα: Συμβασιούχοι κατέλαβαν το δημαρχείο

Το δημαρχείο Τρικάλων κατέλαβαν σήμερα το απόγευμα δεκάδες συμβασιούχοι του δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι απέτρεψαν την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων, μέχρι και αυτή την ώρα εμποδίζουν την πρόσβαση στο κτίριο των δημοτικών συμβούλων.

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Καραμανλής που έδινε ψευδή στοιχεία για την Πορτογαλία: Στο 8,6%, από 7,3%, του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε το έλλειμμα της Πορτογαλίας για

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmWRJoN-zXOwyGQrGDMp9MDPuATFaqCPHbcMJ_N7KpAXApS0h16T1G0dE3zL-qHPIFSqqLxz4ynuZGOws-6mpt9ulgyBdBuR7j5_9Cp9wrS1n4DWf_DEpH2fsjvW9F2gsFUrc3UNagbAk/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9B%CE%97%CE%A3+1.jpgΤο δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010 διαμορφώθηκε υψηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί από την Κυβέρνηση της χώρας, μετά την επίσκεψη της Eurostat (της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας) στη Λισαβόνα και το συνυπολογισμό σε αυτό των ζημιών που είχαν μία τράπεζας και τρεις μεταφορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, το έλλειμμα έφθασε το 8,6% του ΑΕΠ έναντι στόχου 7,3% του ΑΕΠ και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην Πορτογαλία να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας έφθασε πέρυσι το 92,4% του ΑΕΠ.

Τυνησία: Δεκάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα στην Τύνιδα... καλά μαλάκ@@ είναι; Αφού τώρα έχουν δημοκρατία... ή κάνω λάθος;

http://www.ikypros.com/assets/image/imagearticle/%CE%A4%CE%A5%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-2.jpgΑρκετές δεκάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Τύνιδας, ζητώντας "πραγματικές αλλαγές" στην χώρα. "Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Τυνησία, εκτός από τις διαδοχικές αλλαγές τον πολιτικών μας που θεωρούν τους πολίτες ανίδεους" δήλωσε ο 42χρονος Τζαμπέρ, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

"Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί μας σε αυτή τη σημαντική περίοδο της ιστορίας της Τυνησίας, τίποτα πραγματικό δεν έχει γίνει ούτε για να μειωθεί η ανεργία ούτε για να υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια στην χώρα" ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτής.

Εδώ και μία εβδομάδα, ομάδες νέων ανθρώπων συγκεντρώνονται κάθε ημέρα μπροστά από το θέατρο της Τύνιδας για να εκφράσουν την οργή τους και να καταγγείλουν την παθητικότητα της μεταβατικής κυβέρνησης, που έχει απλώς αποπέμψει έναν υπουργό και δεν έχει καταδικάσει την διαφθορά των οπαδών του έκπτωτου προέδρου Μπεν Άλι, σημείωσε ένας 24χρονος σπουδαστής.

H Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

http://static.madata.gr/files/standard_po_288425354.jpgΟ οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών - της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς - στη βαθμίδα B+ και αύξησε την κατηγορία κινδύνου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του. Η ανακοίνωση του οίκου για τις ελληνικές τράπεζες ακολουθεί την προχθεσινή ανακοίνωση του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο BB- από BB+.

Ο κίνδυνος για ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκε κατά δύο βαθμίδες, στο ίδιο επίπεδο με της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας. Στην ανακοίνωση του, ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει ότι "το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα επηρεασθεί αρνητικά από το δύσκολο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον" και ότι "θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στα βιβλία εγχώριων δανείων των τραπεζών εν μέσω της ακόμη μεγάλης οικονομικής ύφεσης".

Σε δηλώσεις που έκανε σε τραπεζικό συνέδριο στο Βερολίνο, ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για θέμα κινδύνων κ. Ούγκο Μπέντζινγκερ δήλωσε ότι η αγορά γνωρίζει ότι οι ελληνικές, οι ιρλανδικές και πιθανόν οι πορτογαλικές τράπεζες έχουν προβλήματα και δεν χρειάζεται να το μάθει από τις ασκήσεις αντοχής που θα γίνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Βουλγαρία: "Θα δώσουμε έως το τέλος μάχη κατά του Μπέλενε", δηλώνει ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς ΕΔΔ, Μάρτιν Ντιμιτρόφ

http://images.ibox.bg/2007/02/21/beli/256x192.jpghttp://www.energy-daily.com/images/belene-bulgaria-romania-sofia-turkey-map-bg.jpgΟι τραγικές συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία και οι απρόβλεπτες απειλές που συνεχίζει να "εγκυμονεί" ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα ενισχύουν τη ρητορική των αντιπάλων του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι, στη Βουλγαρία.

Πολιτικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις που αντιτίθενται σθεναρά στην κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Βουλγαρίας "Μπέλενε", κοντά στην ομώνυμη κωμόπολη, στις ακτές του Δούναβη, συνασπίζονται.

Η δυναμική αντιπυρηνική συμμαχία, συσπειρωμένη υπό το χαρακτηριστικό σύνθημα "ΜπέλεΝΕ" (η λέξη "ΝΕ" σημαίνει "όχι" στα βουλγαρικά) πραγματοποίησε νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Σόφιας για να εκφράσει εκ νέου την αντίθεσή της στην υλοποίηση του μεγάλου έργου.

«Το Μπέλενε είναι σεισμογενής περιοχή, ο νέος σταθμός θα έχει αβάσταχτο κόστος για τη βουλγαρική οικονομία και θα δέσει τη χώρα στο άρμα των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ρωσίας (σ.σ. η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου είναι η Atomstroyexport, θυγατρική της Rosatom).

Σ' αυτά τα βασικά επιχειρήματα εκείνων που αντιδρούν στην κατασκευή δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Βουλγαρίας επικέντρωσε την ομιλία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την έδρα του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της "'Ένωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων" (ΕΔΔ), Μάρτιν Ντιμιτρόφ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το "Μπέλενε", σε πρόσφατες δηλώσεις του, "Δούρειο Ίππο της Ρωσίας στη Βουλγαρία".

Η ΕΔΔ θα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη μέχρι την τελική νίκη εναντίον του σχεδίου "Μπέλενε", όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ τους οπαδούς της παράταξής του και τους περιβαλλοντολόγους από το συνασπισμό "ΜπέλεΝΕ", στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες βράδυ.

Μόνο στο σταθμό "Μπέλενε" ή στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρισμού αντιτίθεται, άραγε, η κεντροδεξιά ΕΔΔ; "Δεν είμαστε αντίθετοι στην πυρηνική ενέργεια. Είμαστε υπέρ της επιμήκυνσης της ζωής του πέμπτου και του έκτου αντιδραστήρα, που λειτουργούν τώρα στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι. Προτείνουμε, επίσης, στην περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο, να κατασκευάσουμε νέα πυρηνική μονάδα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας μας, αυτή η μονάδα να εγκατασταθεί στο Κοζλοντούι. Απλώς, το Κοζλοντούι είναι πολύ ασφαλέστερο μέρος". Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος πολιτικός, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

"Πιστεύουμε, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε στα παιδιά μας παρόμοιους κινδύνους, που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ άσχημες εξελίξεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε:"Κοιτάξτε τι γίνεται στην Ιαπωνία. Δείτε στην τηλεόραση. Ακριβώς σ' αυτό αναφέρομαι".

Ενώ στην επισήμανση ότι στην περιοχή μας, δεν υπάρχει το φαινόμενο τσουνάμι, ο αρχηγός της κεντροδεξιάς παράταξης σημείωσε: "Πρέπει να μιλήσετε με κόσμο, που θυμάται τον καταστροφικό σεισμό με επίκεντρο το βουνό Βράντσα στη Ρουμανία, το 1997 (όταν η Βουλγαρία θρήνησε 121 θύματα ύστερα από κατάρρευση πολυκατοικιών στην πόλη Σβιστόφ, η οποία βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από τη θέση του σταθμού Μπέλενε). Κοιτάξτε επίσης τις γεωλογικές μελέτες. . . Απλά, το "Μπέλενε" είναι επικίνδυνο μέρος. Γιατί να το κάνουμε, λοιπόν;", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΔ.

Η ΕΔΔ είναι αποφασισμένη, πράγματι, να δώσει ως το τέλος τη μάχη εναντίον του "Μπέλενε", ριψοκινδυνεύοντας τις εταιρικές σχέσεις της με το κυβερνών κόμμα GERB, ο πρόεδρος του οποίου και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το τελευταίο διάστημα δίνει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση του προχωράει σε εντυπωσιακή μεταβολή της θέσης της από την απόλυτη άρνηση προς ένθερμη υποστήριξη του σχεδίου Μπέλενε, όπως παρατηρούν ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές.

"Κοιτάξτε, αν το GERB θέλει να διακυβεύει την ασφάλεια της Βουλγαρίας, εμείς δεν θα είμαστε εταίροι του στην κατεύθυνση αυτή. Λυπάμαι πολύ, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάρτιν Ντιμιτρόφ.

Θεσσαλονίκη: εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απογραφή της περιουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

http://www.cosmo.gr/images/psomiadissamaras.jpgΕπικυρώθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η απογραφή της περιουσίας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα χρηματικά διαθέσιμα των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας ανέρχονταν στις 31.12.2010 σε 94,5 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις της προς τρίτους σε 9,3 εκατ. ευρώ και προς λοιπούς πιστωτές σε 3,6 εκατ. ευρώ.

Στον τελευταίο αυτό αριθμό δεν έχουν συνυπολογιστεί στοιχεία από τις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής και Σερρών. Σε ό,τι αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το ύψος τους ανέρχεται σε 179 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των έργων που έχουν ενταχθεί αλλά δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία τους υπολογίστηκε σε 66,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα φτάνουν περίπου τα 148 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, τα δάνεια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, του Κιλκίς σε 7,5 εκατ. ευρώ και της Χαλκιδικής σε 400.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την απογραφή που παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συμπεριλήφθησαν στοιχεία για τις ταμειακώς βεβαιωμένες απαιτήσεις έναντι τρίτων, καθώς και για τα ακίνητα και πάγια περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας.

«Έγινε ένα δύσκολο έργο. Υπάρχουν προβλήματα, όμως έχουμε τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να διορθώσουμε κάποια από αυτά», σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, ανέφερε ότι η έκθεση που παρουσιάστηκε για την απογραφή είναι απλώς αντιπροσωπευτική λόγω των δυσκολιών που απορρέουν από τον «Καλλικράτη» και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, τα απογραφόμενα στοιχεία θα συμπληρωθούν και θα διορθωθούν μεταγενέστερα.

Οι παραπάνω επισημάνσεις αποτέλεσαν το σημείο αιχμής της κριτικής της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι της οποίας έκαναν λόγο για «δήθεν» απογραφή, καταστρατήγηση του νόμου, διαδικασία που δεν μπορεί να ελεγχθεί και έλλειψη συνολικής εικόνας για τα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας.

Θεσσαλονίκη: Ανεβλήθη η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για «φακελάκι»

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/03/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9-480x318.jpgΝέα αναβολή πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης του γιατρού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που συνελήφθη για «φακελάκι».

Ο συνήγορός του ζήτησε να αναβληθεί η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς, ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του εισήχθη τις τελευταίες ώρες σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται με καρδιακό άλγος.

Το δικαστήριο ανέβαλε τελικά τη δίκη για τις 11 Σεπτεμβρίου... ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλι δηλαδή μιας και μέχρι τότε οι συνάδελφοί του θα του εκδώσουν και πιστοποιητικό θανάτου αν χρειαστεί για να τον βγάλουν λάδι...

Αντιπαράθεση Μανώλη-Πετσάλνικου για τις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής... όπου παρά τους "γαλάζιους" διορισμούς Καραμανλή ;) πρώτο βγήκε το ΠΑΣΟΚ

http://mikrasiatis.gr/wp-content/uploads/2010/09/vouli.jpgΑντιπαράθεση υψηλών τόνων προκλήθηκε μεταξύ του γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη και του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, με αφορμή οξεία φραστική επίθεση του κ. Μανώλη κατά του προέδρου.

Αιτία ήταν οι εκλογές του σωματείου των υπαλλήλων της Βουλής που έγιναν χθες και στις οποίες πρώτευσε με 502 ψήφους και εξασφαλίζοντας 4 έδρες η Ενωτική Κίνηση στην οποία συνασπίζονται συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεύτερη ήλθε με 405 ψήφους, εξασφαλίζοντας 3 έδρες, η προσκείμενη στη ΝΔ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση, ενώ τρίτοι, με 125 ψήφους και χωρίς έδρα, ήρθαν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ "Εργαζόμενοι εν Δράσει".

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Μανώλης, καταγγέλλει ευθέως εκφοβισμό και νοθεία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ίδιο.

Σημειώνει ότι τρεις από τους υποψηφίους της ΔΑΚ για λόγους εκφοβισμού μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ένας από αυτούς «υποκύπτοντας στους εκβιασμούς έφυγε από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚ και εντάχθηκε στο κυβερνητικό ψηφοδέλτιο».

Ακόμη καταγγέλλει ότι ψήφισαν παρανόμως 74 ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας της Βουλής, αν και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Εκτός αυτού ο κ. Μανώλης καταγγέλλει, ότι σε περισσότερα από είκοσι ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης αντί του σταυρού, που προβλέπει ο νόμος υπήρχε κύκλος, άρα κατά τον ίδιο ήταν άκυρα.

Κλείνοντας ο πρώην βουλευτής, αποδίδει στην κυβέρνηση πρόθεση ελέγχου του Συλλόγου της Βουλής, ενώ καταγγέλλει, ανεβάζοντας τους τόνους, ότι «στο ναό της Δημοκρατίας οι εκλογές κρίνονται από εκβιασμούς, νοθείες και αντιδημοκρατικές μεθόδους».

Κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής σχολιάζοντας χαρακτήριζαν «κωμική» την επιστολή του κ. Μανώλη, ενώ επεσήμαιναν ότι οι εκλογές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν διεξάγει ο πρόεδρος, έγιναν παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Εκτός αυτού, συνέχιζαν, για όποια ζητήματα ή ενστάσεις αρμόδια είναι τα δικαστήρια, όπου μπορούν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ κατέληξε γνωστοποιώντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για να του επισημάνει την «απαιτούμενη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουν κάποιοι».

Γαλλία: H Σεγκολέν και ο πρώην εραστής της, υποψήφιοι για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012

http://toblogtonkirion.gr/admin/wp-content/uploads/2010/07/segolene2.bmpΑνέβηκε σήμερα το εκλογικό θερμόμετρο στη Γαλλία όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2012 με αφορμή την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα ώστε να είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές εναντίον της πρώην αγαπημένης του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η δημοτικότητα του κ. Ολάντ έχει ανέβει τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί να σταθεί με μεγάλη άνεση απέναντι στην παλιά του σύντροφο, η οποία ως υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία στις εκλογές του 2007 είχε ηττηθεί από τον Νικολά Σαρκοζί.

Το εξαιρετικά φιλόδοξο αυτό ζευγάρι που έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά χώρισε αμέσως μετά την ήττα της Σεγκολέν από τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης που φέρεται να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις θα ανακοινώσει τον Οκτώβριο την επιλογή του για τις προεδρικές εκλογές.

"Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Πρέπει να κερδίσουμε" δήλωσε ο κ. Ολάντ στον Τύπο και πρόσθεσε: "Γι αυτό και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα".

Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος, είναι ο μόνος κεντροαριστερός που βάσει των δημοσκοπήσεων είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Σαρκοζί. Έπεται η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχουν περισσότερες ελπίδες να εξάψουν το κοινό λόγω της παλιάς τους ερωτικής σχέσης και της σημερινής τους έχθρας, παρά να κερδίσουν την υποψηφιότητα τους για την προεδρία της χώρας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πάντως η δημοτικότητά τους δεν είναι αμελητέα, του μεν Ολάντ μεταξύ κυρίως των παραδοσιακών οπαδών του κόμματος, της δε Ρουαγιάλ μεταξύ των νέων οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μεγάλες ζημιές ύψους 3,1 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι εισηγμένες εταιρείες το 2010

http://www.greekshares.com/uploads/image/stock_market_crash.jpgΠρωτοφανείς ήταν οι ζημίες ύψους 3,1 δισ. ευρώ των εισηγμένων εταιριών για το 2010. Παράλληλα, το ποσοστό των εισηγμένων που κατέστησαν ζημιογόνες ανήλθε στο 62%. Συμφώνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι κερδοφόρες εταιρείες διαμορφώθηκαν στις 101. Από αυτές οι 26 αύξησαν τα κέρδη τους, οι 62 εμφάνισαν συρρίκνωση της κερδοφορίας και οι 13 επέστρεψαν στα κέρδη μετά από ζημιογόνα χρήση.

Παράλληλα, οι 164 εταιρίες ήταν ζημιογόνες και οι 64 σημείωσαν διεύρυνση ζημιών. Οι 41 κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημίες που είχαν καταγράψει και οι 59 επέστρεψαν σε ζημίες έναντι κερδών του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Όπως αναφέρεται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της κρίσης, ενώ κερδισμένες βγήκαν οι εξωστρεφείς εταιρίες.

Σύμφωνα με την Πήγασος, το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς είναι μέχρι στιγμής το χειρότερο από πλευράς ρυθμού ύφεσης έτσι όπως καταγράφηκε από τους επίσημους δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας (-6,6%). Είναι πλέον και το χειρότερο από πλευράς κερδών αφού κατεγράφησαν ζημιές 2,4 δισ. ευρώ ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τον ετήσιο λογαριασμό των ζημιών στα 2,93 δις ζημιών, μέγεθος που θα ξεπεράσει με μεγάλη άνεση τα 3 δις ευρώ εφόσον δημοσιεύσουν οι Ατλάντικ (9Μ: -100 εκ. ευρώ) και Ελεύθερη Τηλεόραση (-20 εκ. ευρώ).

Ο κύκλος εργασιών αν και εμφανίζεται αυξημένος κατά 4% έχει επηρεαστεί από την αύξηση των φόρων που έχουν ενσωματωθεί στις τιμές των προϊόντων και από τις μεγάλες ανατιμήσεις λόγω των ειδικών φόρων στα καύσιμα. Εφόσον εξαιρεθεί ο κλάδος διύλισης ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 2% (76,4 δις ευρώ) μέγεθος το οποίο θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον και άλλες 150 με 200 μονάδες βάσης εφόσον συνεκτιμηθούν οι δύο φετινές αυξήσεις του ΦΠΑ. Τα λειτουργικά αποτελέσματα εμφανίζουν κάμψη 28% στα 7,34 εκ. ευρώ με εντονότερους ρυθμούς μείωσης σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση όπου η μέση μείωση κινείται μεταξύ 60% - 80%.

Στις κυριότερες εταιρίες με ανθεκτικά ή αυξημένα κέρδη βρίσκουμε τις Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Frigoglass, S&B, Coca cola, ΟΛΘ, ΕΛΒΑΛ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Μotor oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Καρέλιας.

Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες καλά μεγέθη εμφάνισαν οι Μαθιός, Mermeren, Καράτζης, Καραμολέγκος, Eurodrip, Cyclon, Ικτίνος, Βογιατζόγλου και Dionic.

Στον αντίποδα βρέθηκαν πολλές εταιρίες που εμφάνισαν έντονα αρνητικό αποτέλεσμα με κυριότερες τις Εμπορική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, MIG, Βωβός, Nutriart, Intracom, Πετζετάκις, Αττικάτ, Forthnet, ο κλάδος μεταφορών, όλος ο κλάδος των εκδόσεων και των ΜΜΕ, όλος ο κλάδος του Real Estate, των Βασικών μετάλλων, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Υπηρεσιών Υγείας.

Βουλγαρία: Νέα αναβολή από το υπουργείο Περιβάλλοντος για το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

http://www.robertamsterdam.com/greece_turkey.gifΝέα προθεσμία, διάρκειας δύο μηνών, έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, "Trans Balkan Pipeline", να επανεξετάσει και να συμπληρώσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το στρατηγικό της έργο, υπογραμμίζεται σε δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου τα οποία επικαλούνται σχετικές δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Νόνας Καράτζοβα.

"Αναμένουμε από τους επενδυτές επιτέλους να συμπληρώσουν την μελέτη τους για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του έργου με εναλλακτική πρόταση για την εκφόρτωση του πετρελαίου στο ίδιο το λιμάνι (του Μπουργκάς)", δήλωσε η κα. Καράτζοβα αργά χθες, έπειτα από την ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στη Σόφια.

Όπως υπενθυμίζει η οικονομική εφημερίδα "Ντνέβνικ", "η ανάγκη για συμπλήρωση της περιβαλλοντολογικής μελέτης του αγωγού, με εναλλακτική πρόταση για την εκφόρτωση του πετρελαίου σε πλωτή πλατφόρμα σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλιών από την ακτή στον Κόλπο του Μπουργκάς, όπως προβλέπεται τώρα στο σχέδιο του αγωγού, προβλήθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο ως κύρια αφορμή για να επιστρέψει στους κατασκευαστές για αναθεώρηση την πρωταρχική περιβαλλοντολογική μελέτη στο τέλος του 2010".

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, επίσης, ότι η διεθνής εταιρία είχε καταθέσει στα τέλη του Φεβρουαρίου την "εμπλουτισμένη" μελέτη, στην οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος έπρεπε να δώσει τελική απάντηση ως το τέλος του Μαρτίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα της "Ντνέβνικ", που επικαλείται τις δηλώσεις της κας Καράτζοβα, επισημαίνεται ότι "το άλλο ‘ανοιχτό’ πρόβλημα, στο οποίο δεν προβλέπεται λύση ούτε στην αναθεωρημένη μελέτη, αφορά την αντιμετώπιση διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα".

Σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος, "στη νέα μελέτη υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τη συμβατότητα του αγωγού με το βουλγαρικό μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος προστασίας της άγριας φύσης "Natura 2000"(μικρή απόσταση του οποίου προβλέπεται να διανύσει ο μελλοντικός αγωγός). Τα στοιχεία αυτά επιτρέπουν να συνεχιστεί η διαδικασία με τη δημόσια συζήτηση".

Επίσης, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι "οι ενδεχόμενες θετικές εκτιμήσεις των δύο εκθέσεων που αφορούν τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και τη συμβατότητα (σ.σ. με τη ζώνη Natura) δεν σημαίνουν υποχρεωτικά "πράσινο φως" για το σχέδιο, αλλά μόνο, ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση των πολιτών.

Η ίδια πρόσθεσε ότι, για να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου χρειάζεται σύμφωνη γνώμη του Ανώτερου Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και Περιβαλλοντολόγων στο υπουργείο.

Στο δημοσίευμα της "Ντνέβνικ" επισημαίνεται, επίσης, ότι "το σχέδιο (του πετρελαιαγωγού) Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το οποίο προβλέπει το ρωσικό πετρέλαιο να φτάνει με δεξαμενόπλοια στο βουλγαρικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και μετά να μεταφέρεται με πετρελαιαγωγό στην πόλη της Βόρειας Ελλάδας, είναι ‘παγωμένο’ εδώ και δύο χρόνια. Στην τελευταία συνέλευση των μετόχων πάρθηκε η απόφαση για περικοπή των εξόδων της διεθνούς εταιρίας σχεδιασμού, στην οποία η Βουλγαρία σταμάτησε να πληρώνει τις εισφορές της και ακολούθησε η Ελλάδα. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο η εταιρία να περάσει σε κατάσταση "ύπνωσης" (με περιορισμό του αριθμού του προσωπικό και των δραστηριοτήτων έως το ελάχιστο δυνατό βαθμό )".

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του βουλγαρικού εταιρικού σχήματος στη διεθνή εταιρεία του έργου, Πλάμεν Ρούσεφ, δήλωσε σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας BNR, ότι "κάθε χώρα πρέπει να έχει σαφή και ξεκάθαρη γραμμή στην εξωτερική πολιτική της που να υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον της, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει την εκάστοτε χώρα".

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι, στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν "σημάδια" σαφήνειας στη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης, τα οποία "δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής".

Απαντώντας σε ερώτηση "αν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου εκ μέρους της Ελλάδας", ο κ. Ρούσεφ ανέφερε ότι, "όλες οι πλευρές είναι σε κατάσταση αναμονής τώρα, επειδή η συνήθης διαδικασία για την κατασκευή παρόμοιου μεγάλου έργου είναι να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, οι ειδικοί να κάνουν ήσυχα και ομαλά τη δουλειά τους κι όχι να στέλνονται συνεχώς αντιφατικά μηνύματα".

Κατά τον ίδιο, "ούτε η Ρωσία, ούτε η Ελλάδα έχουν γεωπολιτικό συμφέρον να εγκαταλείπουν το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", ενώ - όπως είπε - "στην περίπτωση που η Βουλγαρία αποχωρήσει από το σχέδιο, πιθανώς θα αντιμετωπίσει οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις".

Ο κ. Ρούσεφ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι "τα μέτρα οικονομικού χαρακτήρα αποφασίζοντας από τα κράτη-μέλη (της εταιρίας Trans Balkan Pipeline). Αλλά χειρότερες είναι οι πολιτικές κυρώσεις".

Θεσσαλονίκη: Νέες δυνατότητες σπουδών στα γερμανικά πανεπιστήμια προσελκύουν Έλληνες φοιτητές

http://www.young-germany.de/uploads/pics/Munich_view_01.jpgΟλοένα και περισσότεροι Έλληνες αναμένεται να στραφούν τα επόμενα χρόνια για σπουδές στη Γερμανία, συνυπολογίζοντας την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το χαμηλό κόστος σπουδών και τις νέες ειδικότητες σε πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σήμερα, περισσότεροι από 5.000 Έλληνες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν σε δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γερμανίας, όπου μόνο σε τέσσερα από τα 16 κρατίδια της Ομοσπονδίας επιβάλλονται δίδακτρα, που φτάνουν -κατά το ανώτερο- μέχρι και τα 500 ευρώ ανά εξάμηνο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ενημερωτικού κέντρου της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, DAAD, Katia Jaeckel, λειτουργούν περισσότερα από 100 δημόσια πανεπιστήμια και 300 τεχνολογικά ιδρύματα εφαρμοσμένων επιστημών. Η διδασκαλία γίνεται στη γερμανική γλώσσα, γι αυτό και αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις, μαζί με το απολυτήριο λυκείου ή του πτυχίου, φοίτησης σε γερμανικό πανεπιστήμιο. Ωστόσο, «τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε αύξηση σε νέα αγγλόφωνα τμήματα και προγράμματα σπουδών, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα τεχνολογικά ιδρύματα, ειδικά στους κλάδους εκείνους που υπάρχει έλλειψη, Πολυτεχνεία και Θετικές Επιστήμες, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ξένους φοιτητές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Jaeckel.

Η στροφή στην προτίμηση των γερμανικών πανεπιστημίων αποδίδεται, επιπλέον, στην αύξηση των διδάκτρων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα βασικό προορισμό Ελλήνων φοιτητών, αλλά και τις νέες ειδικότητες που έχουν συμπεριλάβει τα γερμανικά πανεπιστήμια στα προγράμματα σπουδών τους.

Οι Έλληνες φοιτητές στη Γερμανία επιλέγουν στην πλειοψηφία τους Πολυτεχνικές Σχολές, τη Νομική, εξαιτίας της συγγένειας του γερμανικού με το ελληνικό δίκαιο που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα, και την Ιατρική, έναν τομέα στον οποίο οι Έλληνες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, μετά τους Αυστριακούς, σε αριθμό γιατρών που πραγματοποιούν εκεί την ειδικότητά τους ή εργάζονται.

«Αυτή τη στιγμή η αγορά εργασίας της Γερμανίας "αναζητεί" 100.000 αποφοίτους Πολυτεχνείου για να καλύψουν θέσεις στην βιομηχανία της χώρας και αυτό είναι σημαντικό κίνητρο», αναφέρει η διευθύντρια του ενημερωτικού κέντρου.

Ταυτόχρονα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γερμανίας λαμβάνουν σε σημαντικό βαθμό υπόψη τους τις αναδυόμενες ανάγκες σε επιστημονικούς κλάδους που θα έχουν ζήτηση στο μέλλον, όπως η ιατρική φυσική για το χειρισμό μηχανημάτων στα χειρουργεία, οι νευροεπιστήμες, σε συνδυασμό με τον κλάδο της πληροφορικής και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τα οποία παρέχουν ήδη εκπαίδευση.

Αναλυτικότερα, τα θέματα σπουδών και έρευνας στη Γερμανία θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 17.00, στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό τη διοργάνωση του τμήματος Διασύνδεσης του Πανεπιστήμιου και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Γερμανίας. Ενημέρωση σε θέματα γλώσσας, υποτροφιών και προγραμμάτων σπουδών, μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα www.daad.gr.

Μιχελάκης για Παπακωνσταντίνου που βάφτισε τα νέα μέτρα "διαρθρωτικές παρεμβάσεις" και για μνημόνιο

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/01/nea-dhmokratia.jpg«Όπως θυμάστε, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του», ότι «επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης» και ότι είχε φτάσει σε «ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα».

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες και οι αποφάσεις, για τις οποίες πανηγύριζαν, έγιναν απειλές για τη χώρα. Χθες, στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήριζε τις αποφάσεις της Ε.Ε. ανεπαρκείς. Λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις». Και προσθέτοντας ότι: «Δεν θα δώσει καμία απόκριση στο πρόβλημα, στα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας για την Ευρώπη, γιατί λείπουν κομβικά στοιχεία».

Από την πρωτοφανή αυτή ανακολουθία, το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα. Ή -με συγχωρείτε- τις «διαρθρωτικές παρεμβάσεις», όπως είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας «ψάρι».

Ένα άλλο θέμα αφορά στο Μνημόνιο:

Όλοι ανακαλύπτουν -δυστυχώς, πολύ αργά για τη χώρα- αυτό που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ και μήνες: Ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Χθες, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Οικονόμου ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Πριν από λίγο, διαφώνησε και με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Χθες, στη συνεδρίαση που είχαν οι εισηγητές των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από αυτούς, όπως ο κ. Γιάννης Βούρος, ο κ. Κώστας Καρτάλης, η κα Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ο κ. Νίκος Ζωίδης, εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών, με φράσεις, όπως «σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτε», ότι «δοκιμάζονται οι αντοχές τους», ότι «τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε».

Ένα πλέον είναι ξεκάθαρο:

Ότι τα όσα είπαμε για «αλαλούμ» και «σκορποχώρι» δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.»

Επαγγελματικές ευκαιρίες στη Γερμανία για τους Έλληνες γιατρούς... χωρίς φακελάκι εννοείται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSVQgoEhXskQDRoYoi9NrYgBB3DSINmAW9h92VHXhx1n7Ia0uAKb1YMxYF3voRvlm-bE1K1SdTUrYMIfEwWGKPsXRv_ZTtBR-oChbtoYkQWUN8sEI8DDZ_pfZo9SuEyEfoxzb0UxYVdSPo/s1600/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A3.jpgΤην ευκαιρία να εργασθούν στη Γερμανία, θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, οι Έλληνες γιατροί που το επιθυμούν και γνωρίζουν Γερμανικά στις ειδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που οργανώνουν ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας.

Γιατροί αλλά και πτυχιούχοι της ιατρικής σχολής, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία, θα μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με εργοδότες να δώσουν τα βιογραφικά τους και να μιλήσουν με τους εκπροσώπους γερμανικών κλινικών Katholische Kliniken im Kreis Klewe, LVR-Klinik Bedburg-Hau, Eisenmoorbad Bad Schmiedeberg, St. Ansgar-Klinikverbund και Saarland Kliniken Kreuznacher Diakonie οι οποίοι συμμετέχουν με την πρόθεση να προσλάβουν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Εκτός από τις συνεντεύξεις, θα γίνουν και παρουσιάσεις των κλινικών ενώ ο Σύμβουλος EURES από τη Γερμανία θα παρέχει γενικές πληροφορίες για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στη Γερμανία.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο AMALIA HOTEL (Λεωφ. Αμαλίας 8-10,) και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Αριστοτέλους 27, 4Ος όροφος) και θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 15:00 έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ο Πατέρας τηλεφωνούσε στον Δαλούκα!

Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον πρώην εφοπλιστή και πρόεδρο του ΠΑΟ, καθώς θα ζητηθεί άρση του απορρήτου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ ,σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως τηλεφώνησε πριν και μετά τον αγώνα για άσχετους λόγους. Όλοι θυμούνται τι σφαγή έγινε σε εκείνο το παιχνίδι . Όπως φαίνεται, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα , μάλλον μπούμερανγκ γύρισαν στον Νικόλα Πατέρα
politicsnews.gr

Επανέφερε την πρότασή του να αναρτήσει η Βουλή στο διαδίκτυο τα "πόθεν έσχες" όλων των βουλευτών, ο τομεάρχης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/kyriakosmitsotakis2.jpgΜιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο πρώτο "πόθεν έσχες", έτσι ώστε να έχει ο πολίτης μια πληροφόρηση για τα περιουσιακά στοιχεία του πολιτικού, τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική και να μπορεί να τα συγκρίνει.

Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής και το Προεδρείο δεν μπορούν να το κάνουν. Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο να ακούμε ότι οι πολιτικοί συλλήβδην, όλοι 'είμαστε κλέφτες'. Κάποια στιγμή οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να κάνει τα προφανή, ώστε να μην δίνουμε τη δικαιολογημένη δυνατότητα στους πολίτες να πυροβολούν το πολιτικό σύστημα».

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του "Ελληνικού", ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ, ενώ δήλωσε ότι είδε θετικά και την πρόταση Πιάνο για την αξιοποίηση της παραλιακής.

«Το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο, όχι μόνο για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά αποτελεί και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια σημαντικότερη παρέμβαση στον ευρύτερο μητροπολιτικό ιστό της Αθήνας. Κι έτσι πρέπει να αντιληφθούμε την παρέμβαση που θα κάνουμε στο Ελληνικό. Το να αξιοποιήσουμε τα έσοδα για να φτιάξουμε την υπόλοιπη Αθήνα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Απαιτείται από την κυβέρνηση διαφάνεια», είπε.

Τόνισε ότι για τις αποκρατικοποιήσεις, ο αρχηγός της ΝΔ Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις θέσεις του αναλυτικά και πρόσθεσε:

«Επί της αρχής, όμως, η ΝΔ είναι υπέρμαχη ενός πιο επιθετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Από την άλλη, θα σας πω προσωπικά ότι θεωρώ πως αυτός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι πρακτικά δύσκολο να επιτευχθεί, με βάση τα υφιστάμενα προβλήματα της οικονομίας και την αρνητική προδιάθεση που έχουν οι ξένοι, κυρίως, επενδυτές, να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν θα προσελκύσουμε επενδυτές αν δεν λύσουμε και ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης, είτε έχουμε να κάνουμε με ξένους επενδυτές, είτε με Έλληνες».

Ερώτηση Π. Παναγιωτόπουλου (ΝΔ) για το «EXPLORA»

Ερώτηση για «την πλεύση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «EXPLORA» στην περιοχή της Κάσου και την παράνομη ανάμειξη της Τουρκίας», κατέθεσε ο βουλευτής, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι του Σαββάτου 12/3/2011 το «EXPLORA», "εκτελώντας εργασίες για λογαριασμό Ιταλο-Ισραηλιτικών συμφερόντων, ανοιχτά της Νήσου Κάσου, παρενοχλήθηκε -παρανόμως-από τουρκικό πολεμικό σκάφος, παρόλο που βρισκόταν μέσα σε περιοχή Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας".

Και προσθέτει:

Το Υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έπραξε τα δέοντα προς κάθε κατεύθυνση και μας διαβεβαίωσε -στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής- ότι το Ιταλικό σκάφος είχε ζητήσει τη νόμιμη άδεια από τις Ελληνικές Αρχές και στην συνέχεια υπέστη την παρενόχληση του Τουρκικού πολεμικού. Προχτές, όμως, ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΞ ενημερώθηκε, εκ των υστέρων, ότι το Ιταλικό πλοίο ζήτησε άδεια - παρανόμως- και από την Τουρκία για να συνεχίσει την αποστολή του μέσα σε Ελληνική περιοχή. Η δε Αναπληρώτρια Υπουργός των Εξωτερικών κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε ερώτησή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, παραδέχτηκε ότι η ενέργεια του Ιταλικού σκάφους έγινε γνωστή με καθυστέρηση στις 28/3/2011, ενώ το αρχικό επεισόδιο είχε ξεκινήσει στις 12/3/2011.

Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος ρωτά:

1) Σε τι οφείλεται η άγνοια του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, κατά το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα, για την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Ιταλικού σκάφους, με την οποία αμφισβητήθηκαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή;

2) Γιατί δεν αξιολογήθηκε σωστά και έγκαιρα η παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να εκδώσει και αυτή ναυτική αγγελία (ΝΑVΤΕΧ), μετά τη ναυτική αγγελία της Ελλάδας, που εξεδόθη νομίμως, ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες (προς την Τουρκία) του Ιταλικού σκάφους;

3) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την Ιταλική εταιρεία και τις Ιταλικές Αρχές κατά την εξέλιξη των γεγονότων από τις 12/3/2011 έως σήμερα και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

4) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την πλευρά των Αρχών του Ισραήλ, καθ’ όλη την εξέλιξη της υπόθεσης και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

5) Ποιες ενέργειες έγιναν προς την πλευρά της Τουρκίας, καθ’ όλη την εξέλιξη της υπόθεσης και ποιο αποτέλεσμα είχαν;

6) Ποιοι είχαν διαβεβαιώσει τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ότι δεν υπήρξε παράνομο αίτημα του Ιταλικού σκάφους προς την Τουρκία για παροχή αδείας, ώστε να διαβεβαιώσει με την σειρά του τους εκπροσώπους των Κομμάτων ότι «ζητήθηκε νομίμως άδεια» από τις Ελληνικές Αρχές, χωρίς να αποκαλυφθεί ότι οι αρμόδιοι του Ιταλικού σκάφους, με τους χειρισμούς τους, αμφισβήτησαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να επαναλάβει τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της;

Σε 20.830 ευρώ ανερχόταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2009 και είχε σημειώσει μείωση κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2008

Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία για τους περιφερειακούς λογαριασμούς, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), και στα οποία, επίσης, εμφανίζεται ως η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας, αυτή του Νοτίου Αιγαίου, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 25.290 ευρώ.

Την πρώτη τριάδα των πλουσιότερων περιφερειών, συμπληρώνουν οι περιφέρειες Αττικής (24.884 ευρώ) και Στερεάς Ελλάδας (22.534 ευρώ). Στον αντίποδα, φτωχότερες περιφέρειες ήταν, η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (κατά κεφαλήν ΑΕΠ 14.495 ευρώ), η Ήπειρος (16.232 ευρώ) και η Δυτική Ελλάδα (16.247 ευρώ). Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας δημιουργήθηκε, κυρίως, στις περιφέρειες Αττικής (συμμετοχή στο συνολικό ΑΕΠ κατά 43,4%) και Κεντρικής Μακεδονίας (συμμετοχή κατά 15%).

Εξάλλου, το 2009, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) αυξήθηκε κατά 0,4% στο σύνολο της χώρας σε σχέση με το 2008. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και της Θεσσαλίας, ενώ μείωση σημειώθηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Στον Πρωτογενή Τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία), η ΑΠΑ αυξήθηκε στο σύνολο της χώρας κατά 0,7%. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, ενώ μικρή μείωση σημειώθηκε στην περιφέρεια της Αττικής. Η ΑΠΑ του Δευτερογενή Τομέα (βιομηχανία) παρουσίασε μείωση στο σύνολο της χώρας κατά 1,4%. Μικρή αύξηση παρουσίασε μόνον η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση σημειώνεται στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, στον Τριτογενή Τομέα (υπηρεσίες, τουρισμός), όπου η ΑΠΑ αυξήθηκε στο σύνολο της χώρας κατά 0,4%, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και της Θεσσαλίας.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι "χώρα υπηρεσιών", καθώς το 2009 ο τριτογενής τομέας είχε το 79,1% του συνόλου της ΑΠΑ (αύξηση σε σύγκριση με το 2008 κατά 0,9%). Ακολουθεί ο δευτερογενής τομέας με ποσοστό συμμετοχής 17,8% και μείωση 1,4% σε σχέση με το 2008. Ενώ, ο πρωτογενής τομέας κατέχει το 3,1% του συνόλου της ΑΠΑ, συμμετοχή που παρέμεινε σταθερή μεταξύ 2008 και 2009.

Γιατί τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε ότι Πλουτώνιο λόγω Fukushima βρέθηκε σε 2 απ τα 5 δείγματα ενώ στ΄άλλα 3 βρέθηκε πλουτώνιο λόγω Γάλλων και λοιπών;

http://www.spiegel.de/images/image-198065-panoV9-tlur.jpgΌλοι φαντάζομαι θα ακούσατε ότι βρέθηκε Πλουτώνιο σε 5 δείγματα από το έδαφος στον περιβάλλοντα χώρο του πυρηνικού εργοστασίου της Fukushima και φαντάζομαι ότι θα ακούσατε και τον ανάλογο πανικό. Φυσικά αυτό που δεν ακούσατε είδικά από τα τρομοκρατικά ελληνικά ΜΜΕ είναι γιατί βρέθηκε και στα 5 δείγματα πλουτώνιο και προπάντων πόσο βρέθηκε και από που προήλθε...

Καταρχάς να ξαναπούμε ότι το ραδιενεργό Πλουτώνιο (είπαμε είναι αυτό που χρησιμοποιείται για πυρηνικά όπλα) είναι το πιο επικίνδυνο από τα ραδιενεργά σωματίδια. Υπάρχει σε αναλογία 1-2% στις ράβδους "καυσίμου" του πυρηνικού αντιδραστήρα (σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα της Fukushima που περιέχει ράβδους ΜΟΧ υπάρχει σε αναλογία 3-4%) και μπορεί να απελευθερωθεί κατά την "καύση" τους. Εκπέμπει ακτινοβολία-α (δηλ. ηλεκτρομαγνητική και όχι σωματιδιακή όπως η β ή γ) και το παρήγορο είναι ότι έχει πολύ μικρή ακτίνα δράσης. Συνεπώς δεν μπορεί να διαπεράσει το υγιές δέρμα και είναι ακίνδυνο έξω από το ανθρώπινο σώμα και στο έδαφος. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όταν εισπνευσθεί ή καταποθεί μιας και τότε η ακτινοβολία γ καταστρέφει όλα τα γειτονικά κύτταρα και προκαλεί σχεδόν σίγουρα καρκίνο ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Επειδή είναι βαρύ μέταλλο πέφτει γρήγορα στο έδαφος και πρέπει να θεωρείται απίθανη η μεταφορά του μέχρι την Ευρώπη (σε αντίθεση με το ραδιενεργό Ιώδιο και Καίσιο που μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα χιλιάδες χλμ.) ακόμα και αν όλα πάνε στραβά στη Fukushima.

Για να μετρήσουν λοιπόν το ραδιενεργό Πλουτώνιο οι Ιάπωνες πήραν δείγμα από 5 σημεία του εργοστασίου (φώτο επάνω αριστερά) αντί για τα 3 κάθε βδομάδα που έπαιρναν υπό συνήθεις συνθήκες. Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που βλέπετε μαζί με τα συμπεράσματα παρακάτω.

Για να τα διαβάσετε πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο πυρήνας ενός ατόμου τόσο πιο ασταθές είναι αυτό με αποτέλεσμα να αλλάζει μορφή και να υπάρχουν πολλά ισότοπα. Στις πυρηνικές ράβδους υπάρχει το Πλουτώνιο-238 που μπορεί με τον καιρό να μεταπέσει σε Πλουτώνιο-239 ή Πλουτώνιο-240 κ.λπ. Άρα αφού βρεθεί Πλουτώνιο μπορούμε μέσω της αναλογίας Πλουτωνίου-238 προς τα υπόλοιπα ισότοπα να καταλάβουμε αν είναι πρόσφατο ή αν οφείλεται σε παλαιότερη "μόλυνση". Όσο πιο πρόσφατη η "μόλυνση" με Πλουτώνιο τόσο πιο μεγάλη η αναλογία Πλουτώνιο-238/Πλουτώνιο-239,-240 και το αντίστροφο.

Δείτε τώρα τα αποτελέσματα στη Fukushima:

*N.D. σημαίνει Not Detectable και στην τελευταία σειρά βλέπετε τα όρια.

Φυσικά αμέσως φαίνεται ότι δεν βρέθηκε πλουτώνιο-238 και στα 5 δείγματα αλλά μόνο στα δύο... και φυσικά όπως μπορείτε να διαβάσετε και από την ανάλυση

τα επίπεδα που βρέθηκαν δεν ξεπερνούν αυτά που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν μετά από πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό,

τις δοκιμές δηλ. όλων αυτών που σήμερα αγχώνονται και τσιρίζουν βλέποντας "καταστροφή"δηλ. των Αμερικάνων, των Κινέζων, των Ρώσων και προπάντων των Γάλλων.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e5/FangataufaISS002E7354.PNGΝα θυμίσουμε σ αυτό τη σημείο ότι η Γαλλία υπέγραψε μόλις το 1996 τη συμφωνία απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών που Ρώσοι Αμερικάνοι και Άγγλοι είχαν υπογράψει από το 1963. Οι Γάλλοι που σήμερα κάνουν του έξυπνους έκαναν από το 1960 έως το 1996, 210 πυρηνικές δοκιμές. 17 Στη Σαχάρα στην Αλγερία και 193 στη Γαλλική Πολυνησία. Μέχρι το 1974 έκαναν στη Γαλλική Πολυνησία 50 δοκιμές σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων πάνω από τη γη (οι Κινέζοι έκαναν τέτοιες δοκιμές μέχρι και το 80) και ψέκασαν με ακτινοβολία την ατόλλη Fangataufa (φώτο) καθιστώντας μη κατοικήσιμη ... και φυσικά και την πρωτεύουσα της Πολυνησίας, Papeete, που βρίσκεται σε απόσταση 1000 χλμ

Τέλος να θυμίσουμε ότι η Γαλλία είναι η μόνη χώρα στο κόσμο της οποίας Υπουργός Έρευνας Palewski πέθανε από λευχαιμία το 1984, συνέπεια ακτινοβολίας που έφαγε όταν το 1962 ήταν παρών καμαρωτός καμαρωτός στη δοκιμή Beryl στην έρημο της Αλγερίας. Τότε δεν είχαν κλείσει καλά τον υπόγειο χώρο όπου έγινε η πυρηνική έκρηξη με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ακτινοβολία και 9 στρατιώτες να δεχθούν 600 mSv και ο Υπουργός Αμυνας Pierre Messmer και ο Υπ. Έρευνας, Gaston Palewski, 50 mSv μιας και το ραδιενεργό νέφος τους πέτυχε με τα κοστούμια (το ατύχημα έγινε και ντοκυμαντέρ με τίτλο "Vive La Bombe!"). Ακόμα και σήμερα η περιοχή φεγγοβολάει και εκπέμπει 93 mSv/h όπερ σημαίνει ότι όποιος μείνει καμιά βδομάδα εκεί... την έκατσε τη βάρκα...

Τα υπολείμματα τέτοιου πλουτωνίου, από ατμοσφαιρικές πυρηνικές εκρήξεις Γάλλων και Κινέζων πάνω από το έδαφος, βρέθηκαν λοιπόν σε 3 από τα 5 δείγματα στη Fukushima και όχι λόγω του πρόσφατου ατυχήματος μετά τα 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι των 23 μέτρων... όχι ότι στην Ιαπωνία δεν υπάρχει χοντρό πρόβλημα αλλά καλό είναι να ξέρουμε και ποιοι τσιρίζουν και κάνουν τους μαστόρους...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα ... Aπό τους Τούρκους κ.κ του ΥΠΕΞ

115.000 ΝΕΚΡΟΙ ! ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΑΙΜΑ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΗ

Εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το αίμα έτρεχε ποτάμι, μέχρι τη θάλασσα. Το γαλάζιο του νερού βάφτηκε κόκκινο. Ουρλιαχτά, θάνατος, απόγνωση. Καμμένη γη. Χωριά ολόκληρα πυρπολήθηκαν. Μητέρες μέσα στους καπνούς ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τις στάχτες. Βλέμμα θολό. Το βλέμμα της τρέλας. Που να κρυφτούν; Δεν ξέρουν.

Τούρκοι παντού. Αγρίμια. Δολοφονούν, βιάζουν. Κατακόκκινοι βαμμένοι από το αίμα των αθώων θυμάτων τους συνεχίζουν να σκοτώνουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Η Χίος πεθαίνει...30 Μαρτίου 1822.



Τι συνέβη όμως και φτάσαμε σε αυτή τη σφαγή; Το δολοφονικό χέρι του Τούρκου θα μπορούσε να κοπεί, πριν καν βγάλει το γιαταγάνι; Ας δούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν σε μια από τις μαζικότερες σφαγές της ιστορίας του ανθρώπινου γένους.

Η Χίος ήταν πάντα ένα νησί που ευημερούσε, τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά. Οι Χιώτες μια πάστα ανθρώπου που έχει στο αίμα του την αλμύρα της θάλασσας, διακρίνονταν πάντα για τη ναυτοσύνη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Λεβέντες* στα πλοία των Οθωμανών ήταν Χιώτες. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι Χιώτες σε ελληνικά ή σε Οθωμανικά πλοία κυριαρχούσαν από τη Μαύρη θάλασσα μέχρι τις ακτές της Αφρικής. Το ευλογημένο νησί της Χίου είχε όμως και άλλο ένα “ατού”. Τα μαστιχόδεντρα. Το δέντρο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και τους καρπούς του οποίου, λάτρεψαν όλοι οι Σουλτάνοι.

Στις αρχές του 1800 η ευημερούσα Χίος αριθμούσε 120.100 ψυχές εκ των οποίων οι 117.000, ήταν Έλληνες, οι 3.000 Τούρκοι και οι 100 Εβραίοι. Το εμπόριο μαστίχας ανθούσε, το εμπόριο με τα παράλια της Μικρασίας ήταν στο ζενίθ του και οι Χιώτες μπορεί να ζούσαν μια σχετικά ελεύθερη καλή και άνετη ζωή, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν ότι ήταν Έλληνες. Ο Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β, τους είχε δώσει άτυπα μια σχετική αυτονομία αφού ποτέ δεν του δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα.



Η σπίθα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν άφησε τους Χιώτες τυπικά αδιάφορους αλλά στο νησί επικρατούσε ηρεμία. Ακόμη και όταν ο Τομπάζης πήγε να τους ξεσηκώσει, τον Απρίλη του 1821, δεν έγινε τίποτε. Κάποια χιλιόμετρα βορειότερα ο Σουλτάνος έβλεπε την επανάσταση να φουντώνει στην Ελλάδα, αλλά τα αγαπημένα του παιδιά οι Χιώτες να μην ακολουθούν. Ο Μαχμούτ ο Δεύτερος συνέχιζε στα ανάκτορα του Τοπ Καπί να πίνει τα χιώτικα με γεύση μαστίχας σερμπέτια του, ικανοποιημένος.

Όμως σχεδόν ένα χρόνο μετά στις αρχές του Μάρτη του 1822, ο Σάμιος Λυκούργος Λογοθέτης, αποβιβάζεται στη Χίο με 1500 άνδρες και μαζί με τον Χιώτη Αντώνη Μπουρνιά ξεσηκώνουν το λαό. Οι διαφωνίες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού είναι έντονες. Τελικά η σπίθα ανάβει και οι 3.000 Τούρκοι μαζί με τη φρουρά του νησιού οχυρώνονται στο κάστρο. Όμως για άλλη μια φορά η προχειρότητα στην κατάστρωση ενός σχεδίου αλλά και οι έριδες για την αρχηγεία, προδίδουν τους Έλληνες. Οι Τούρκοι ταμπουρωμένοι δεν παραδίδονται ενώ τα μαντάτα της εξέγερσης φτάνουν μέχρι το Τοπ Καπί.

Ο Σουλτάνος γίνεται έξαλλος. Θεωρεί ότι οι Χιώτες που τόσα “προνόμια και αυτονομία” τους προσέφερε, τον πρόδωσαν. Όμως αυτό που τον έκανε έξαλλο ήταν φυσικά άλλο. Εάν επικρατούσε η επανάσταση στο νησί, θα έχανε σημαντικότατους οικονομικούς πόρους, αφού τα μαστιχόδεντρα και ο φόρος που έπαιρνε από αυτά, πλέον δεν θα του άνηκαν.

Διατάζει τον έμπιστο ναύαρχο του Καρά Αλή να καταπνίξει την επανάσταση. Στις 30 Μαρτίου του 1822 και μετά από έντονο κανονιοβολισμό, ο Μαύρος-Αλής αποβίβασε στην ακτή 7.000 άνδρες και με τη συνδρομή της τουρκικής φρουράς κατέστειλε εύκολα και σύντομα την εξέγερση, εκμεταλλευόμενος τον κακό σχεδιασμό της και τις έριδες (όπως είπαμε) για την αρχηγία μεταξύ Μπουρνιά και Λογοθέτη. Οι δύο τους υποχώρησαν στο εσωτερικό του νησιού φωνάζοντας: “ο σώζων εαυτό σωθήτω”.

Από εκεί και μετά ξεκίνησε η σφαγή. Ο θάνατος χόρευε για μήνες πάνω από τη Χίο: 42.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, 23.000 διέφυγαν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και 50.000 έγιναν σκλάβοι. Υπολογίζεται ότι γλύτωσαν και παρέμειναν στο νησί 1500 – 2000 άνθρωποι.

Η νέμεσις για τον Καρά- Αλή θα έρθει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου του 1822, όταν ο Κανάρης θα πυρπολήσει και θα ανατινάξει την Ναυαρχίδα του στόλου του και ο ίδιος ο Καρά Αλής θα πάει να συναντήσει τα αθώα θύματα του στον κάτω κόσμο.



Η σφαγή των χιλιάδων αθώων της Χίου προκάλεσε αποτροπιασμό και αηδία στην Ευρώπη. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε και οι τάξεις των φιλελλήνων πύκνωσαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στις εφημερίδες, ζωγράφοι (Ντελακρουά) τις απεικόνισαν και ποιητές (Ουγκώ, Χέμανς, Πιέρποντ, Χιλ, Σιγκούρνεϊ) έψαλλαν τη θλιβερά καταστροφή. Πολλοί έκαναν λόγο για το ασυμβίβαστο της τουρκικής φυλής με τον ανθρωπισμό, ενώ άλλοι τόνισαν την αδυναμία συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

*Λεβέντης σημαίνει στα Τούρκικα ότι και στη γλώσσα μας: Ο ατρόμητος, το παλικάρι. Λεβέντης ήταν όποιος υπηρετούσε στο οθωμανικό ναυτικό και είχε ένα μόνο καθήκον. Να κάνει τα ρεσάλτα στα άλλα πλοία. Στις ναυμαχίες τα πλοία πλεύριζαν το ένα το άλλο και πετούσαν γάντζους δεμένους με σχοινιά. Οι Λεβέντες ήταν οι πρώτοι που ορμούσαν στο αντίπαλο πλοίο για να το καταλάβουν. Οι πρώτοι που πρότασσαν τα κορμιά τους. Πολεμούσαν σαν σκυλιά και εξολόθρευαν τους εχθρούς.

onalert.gr/beteranos
trikalagr.blogspot.com/

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: Πάνω απ' όλα ειλικρίνεια...

Ο Γ. Μιχελάκης για το θέμα των υποβρυχίων,τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου και την λειτουργία της κυβέρνησης

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/01/nea-dhmokratia.jpgΑίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προανακριτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται υπέβαλλε η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα του σκανδάλου των Υποβρυχίων, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε οτι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα επισημαίνοντας πως αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού. Εφέτη - Ανακριτή.

Για πρωτοφανή ανακολουθία κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας χθεσινές δηλώσεις του οι οποίες, οπως υποστήριξε, βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο οποίος στις 25 Μαρτίου δήλωνε ότι " δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του." " Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ " δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις."

" Από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα ή τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως είπε χθες ο κ. Παπακωσταντίνου που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας ψάρι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση οτι "είναι σκορποχώρ" υποστηρίζοντας πως η λέξη αλαλούμ δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου ο οποίος και ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημονίο αλλά και δηλώσεις εισηγητών των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών.

Νέα μεγάλη πτώση κατά 16% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιανουάριο

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF_%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF.jpg(Αυτή την είδηση κρατήστε τη για την επόμενη ανάρτηση μιας και αποτελεί την απάντηση στο επιχείρημα με το οποίο μας βομβαρδίζουν οι ΠΑΣΟΚοι τις τελευταίες μέρες)

Νέα μεγάλη πτώση κατά 16% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, στο λιανικό εμπόριο της χώρας, τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Αντίθετα, κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009, ο δείκτης του όγκου των πωλήσεων είχε σημειώσει άνοδο κατά 6%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η "καθίζηση" των πωλήσεων προήλθε κυρίως από τη μείωση του όγκου των πωλήσεων σε καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-25,5%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (-22,9%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (-20,6%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-9%) και βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (- 7,2%).

Εξάλλου, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, μειώθηκε κατά 10,5% τον Ιανουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2010, έναντι αύξησης 8,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Θετικά μηνύματα για την εφετεινή τουριστική περίοδο, από τον ταξειδιωτικό κολοσσό TUI

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbx_IuxFIfHpBcPL8nD1wBEp1PnZ2lhUFGJWoxK56RY24QEqipSVR7msNHGBs0sgK87jUh6DQy_E_L6bTr963PJQhzK6tsHxIMoFV20c9rqS8aPHIMzkeuMNSSMQWRAmMZv17rxsImebg/s1600/%CE%A3%CE%A5%CE%92%CE%9F%CE%A4%CE%91.jpgΕπιβεβαιώνεται το ανοδικό τουριστικό ρεύμα από τις διεθνείς αγορές προς την Ελλάδα, σύμφωνα και με νέα στοιχεία που προέρχονται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα (Tour Operator) στην Ευρώπη TUI, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία με την Τουρκία απορροφούν το κύμα των τουριστών που θα κατευθύνονταν σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Μάλιστα ο εν λόγω ταξιδιωτικός οίκος έχει προσαρμόσει πλέον τα προγράμματα του για τις συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Παρά την πολιτική αναταραχή στη λεκάνη της Μεσογείου οι πελάτες της TUI συνεχίζουν να θέλουν να πάνε διακοπές, αν και σε εναλλακτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πίτερ Λονγκ.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook σημειώνει ότι η πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή της κόστισε 20 εκατ. στερλίνες, καθώς ξόδεψε 5 εκατ. για τον επαναπατρισμό των πελατών της που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ έχασε 15 εκατ. στερλίνες λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών. Συνολικά, υπήρξαν 150.000 ακυρώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Τέλος οι μετοχές της TUI Travel έχουν απωλέσει το 20% της αξίας τους από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνοντας τις 233 πένες η μετοχή.

Με τις εκτιμήσεις για άνοδο των κρατήσεων προς την Ελλάδα να διαδέχονται η μια την άλλη, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει άνοδο των αφίξεων σε διψήφιο νούμερο, εκτίμηση που έχει κάνει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δια στόματος υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη. Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σ. Ταλιαδούρος: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι το "φθηνό σχολείο" και όχι το "νέο σχολείο" όπως διατείνεται»

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2011/01/nea-dhmokratia.jpg«H απόφαση της Κυβέρνησης, για κατάργηση και συγχώνευση σχεδόν 2.000 σχολικών μονάδων γίνεται πρόχειρα, ατεκμηρίωτα και χωρίς να έχει προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους γονέων.

Δεν αποσκοπεί στην καλύτερη εκπαίδευση, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην εξοικονόμηση πόρων. Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της οικονομικής του επιτροπής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Χωρίς να υπάρχει η κτιριακή υποδομή σε όλα τα σχολεία που συνενώνονται. Χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στους καλλικρατικούς Δήμους για τη μεταφορά των μαθητών (λεωφορεία, συνοδοί, οδηγοί). Και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι, για το σκοπό αυτό, πόροι. Κατά συνέπεια το κόστος της μεταφοράς θα μετακυληθεί στις οικογένειες των μαθητών.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μετακίνησή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν κατάλληλες συγκοινωνίες. Όπως επίσης και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή μετακίνησή τους.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που επιχειρεί η Κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σχολικών μονάδων μαμούθ, τον σχηματισμό πληθωρικών τμημάτων και τελικά την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, το κλείσιμο σχολικών μονάδων αποτελεί την αρχή για την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της υπαίθρου. Καταργούνται δημοτικά σχολεία σε χωριά που έχουν 20, 30 και 35 μαθητές. Χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι το μονοθέσιο είναι το κύτταρο, η ψυχή της μικρής κοινωνίας και ότι η κατάργησή του αποτελεί τη χαριστική βολή για τον χαμό του χωριού.

Ακόμη, καταργούνται λυκειακές τάξεις που έχουν άριστες υποδομές και μεταφέρονται σε άλλα σχολεία που δεν έχουν τις επαρκείς υποδομές.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Δημοτικό Σχολείο δεν μπορεί να λειτουργεί με τους ίδιους όρους που λειτουργεί ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο.

Όλα αυτά σημαίνουν μια μαύρη εποχή για την παιδεία. Οδηγούμαστε στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Σε μια λογιστική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Τα πραγματικά προβλήματα είναι άλλα. Είναι οι μειωμένες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδά τους. Είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Είναι τα υπεράριθμα τμήματα, τα οποία η Κυβέρνηση ευνοεί. Είναι η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δυστυχώς, το “νέο σχολείο” που προωθεί η Κυβέρνηση, με τον κατακερματισμό της γνώσης, τον τεμαχισμό σε δεκάδες γνωστικά αντικείμενα και με υπερβολικές ώρες υποχρεωτικής διδασκαλίας για τα παιδιά του Δημοτικού, όχι μόνο δεν καλύπτει της ανάγκες των μαθητών, αλλά αντιθέτως υποβαθμίζει την γνώση και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι το δήθεν όραμα της Κυβέρνησης για ένα νέο “ποιοτικό σχολείο” δεν υφίσταται. Αντιθέτως, το σχολείο υποβαθμίζεται. Μετατρέπεται σε ένα “φθηνό σχολείο”. Στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, περικόπτονται αδιακρίτως χρηματοδοτήσεις, επιδόματα, διοικητικές δομές, χωρίς σχέδιο και διαβούλευση. Η Κυβέρνηση φαίνεται να ξεχνάει ότι η ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της βελτίωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ώστε να γίνει πράξη ένα σύγχρονο σχολείο που θα παρέχει ποιοτική και ουσιαστική γνώση, θα εξοπλίζει τους μαθητές με όλα τα απαραίτητα εφόδια, θα ενισχύει την κριτική σκέψη και θα βοηθά τους μαθητές να αναπτύσσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Η επένδυση στην παιδεία είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την ανάπτυξη και την έξοδο της Πατρίδας μας από τα αδιέξοδα, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα καλύτερο αύριο»

Σε τρεις ανθρώπους έδωσε ζωή νεαρός, που εξέπνευσε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEavhqZCYY9ZeuNStWgCYibOyxI3sRHoR-iFolywdeMdy58GX4dDTzf84GTt82TMDQvEq0KvRjOi3JGL8jaJzCOqQUfrO5Nkq28moDbjQGfdqdCxfMJ3nCrqGll-Ia8554MS4suIJRybg/s400/ImageHandler.ashx.jpgΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η αφαίρεση τριών μοσχευμάτων, ήπατος και νεφρών, από νεαρό άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανά του.

Τα μοσχεύματα διατέθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δότη, αλλά και τις ευχαριστίες της για την απόφαση να διαθέσει τα μοσχεύματα. Επίσης, συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την άριστα οργανωμένη διαδικασία της λήψης των οργάνων του δότη.

Μιχελάκης: Ζητάμε τη γρήγορη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110201_55034.JPG&width=360&height=240"Λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των Υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση:

1. Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.

2. Εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη - Ανακριτή".

Το 28 % των εργαζομένων στην Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του... δεν έχουν άδικο

Απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι για την πορεία των οργανισμών στους οποίους εργάζονται, μέσα στο χρόνο τον οποίο διανύουμε, ενώ το 28 % των εργαζομένων φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Workmonitor, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Randstad.

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας δείχνουν ότι οι προσδοκίες των εργαζομένων στην Ελλάδα συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται με μεγαλύτερη αρνητικότητα για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα δικαιολογούσαν στη διοίκηση της εταιρίας όπου εργάζονται την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο αν αποφασιζόταν περικοπές και για την ίδια τη διοίκηση. Υπό τις παρούσες συνθήκες το 40% των εργαζομένων δηλώνει ότι στο εργασιακό του περιβάλλον επικρατεί ανησυχία και ένταση.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι το 28 % των εργαζομένων στην Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, τη στιγμή που το 72 % δηλώνει πως θα επιθυμούσε να απασχολείται σε κάποια άλλη θέση εργασίας.

Η έρευνα Workmonitor απέδειξε ότι το 16,8% των εργαζομένων άλλαξε εργασία τους τελευταίους 6 μήνες, από αυτούς που αποφάσισαν να αλλάξουν εργασία το 43% άλλαξε από προσωπική επιθυμία, το 34% επειδή επιθυμούσε να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, το 26% των επειδή ήταν δυσαρεστημένοι από τον εργοδότη τους και 20% μετακινήθηκαν λόγω προσωπικής φιλοδοξίας – διεκδίκηση ανώτερης διοικητικής θέσης.

Σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα (90%), δηλώνουν ότι οι εργοδότες οφείλουν να προσφέρουν εκπαίδευση στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα πάνω από τα 2/3 του δείγματος (70%) εκφράζει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται από το κράτος, όταν κάποιος εργαζόμενος χάσει την εργασία του.

Η έρευνα Workmonitor στοχεύει στην καταγραφή των προσδοκιών και του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων στην αγορά εργασίας, καθώς και τις μετακινήσεις των εργαζομένων σε διαφορετικούς εργοδότες μέσα σε ένα 6μηνο πλαίσιο. Παράλληλα, βοηθά στην κατανόηση των αισθητήρων της αγοράς και των τάσεων που διαμορφώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Εκτός από τις εργασιακές μετακινήσεις, μέρη της έρευνας αποτυπώνουν την εργασιακή ικανοποίηση και τα προσωπικά κίνητρα των εργαζομένων.

Διεξάγεται σε 23 χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και δημοσιεύεται 4 φορές το χρόνο και αναδεικνύει τις τάσεις και την κινητικότητα της αγοράς εργασίας σε βάθος χρόνου.

Η ερευνά Workmonitor πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 ατόμων, το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2010.για λογαριασμό της Randstad από την εταιρία Survey Sampling International.

Βόλος: Εργαστήριο Εμπλουτισμού της Ελληνικής Έκδοσης της Wikipedia στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2011/01/wikipedia-logo.jpgΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Wikipedia (Βικιπαίδεια), της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, διοργανώθηκε, χθες, εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά.

Το εργαστήριο, που διεξήχθη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, θα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia, τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και δυνάμει συγγραφείς της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Wikipedia. Συμπεριλαμβάνεται δε σε μια σειρά δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο του έργου "Δες την Ψηφιακά 2.0", στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia.

«Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας η προώθηση του Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού στην Εκπαίδευση, καθώς και η χρήση της δωρεάν ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας.

Το 2011 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δημιουργία της Wikipedia, της σύγχρονης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας ανοικτού περιεχομένου, που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον πλανήτη. Επιπλέον, το 2011 συμπληρώνονται 260 χρόνια από την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας "Encyclopedie", των Ντυντερό και Ντ'Αλαμπέρ, μιας μεγάλης προσπάθειας για τη δημιουργίας ενός συλλογικού έργου αναφοράς για τη διάδοση της γνώσης των ιδεών του διαφωτισμού. Εξάλλου, το 2011 έχει ανακηρυχτεί ως έτος Ψηφιακής Εγκυκλοπαίδειας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Στόχος της διοργάνωσης του εργαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Καπανιάρη, υπήρξε η αρχική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Wikipedia των εκπαιδευτικών της περιοχής. Εκδηλώσεις, όπως το εργαστήριο εμπλουτισμού της Wikipedia, θα επαναληφθούν, ενώ στόχος είναι να συνδυαστούν και με άλλες δράσεις, που αφορούν την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Μαγνησίας θα προσπαθήσει, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, να συμμετάσχει στη νέα πρόσκληση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia, με περιεχόμενο από τον πολιτιστικό, φυσικό, λαογραφικό, αρχαιολογικό, αλλά και ευρύτερα τουριστικό πλούτο του νομού.

Επιπλέον, οι δράσεις στοχεύουν στον εμπλουτισμό των λημμάτων της Wikipedia, μέσω της συμμετοχής ομάδων/κοινοτήτων, αλλά και φυσικών προσώπων, που αισθάνονται ότι είναι μέρος της Κοινωνίας της Γνώσης, μιας γνώσης που δεν περιορίζεται σε επαΐοντες, αλλά αναπτύσσεται με την εθελοντική συνεισφορά, την τεκμηρίωση και την αμφισβήτηση της μονοδιάστατης αυθεντίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της Wikipedia, εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/λημμάτων και διεξήχθη βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων.

Η κοινότητα της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia επιδιώκει, ακόμα, η Βικιπαίδεια να γίνει μια από τις καλύτερες διεθνώς, αυξάνοντας ποσοτικά και ποιοτικά τα λήμματά της, με τη συστηματική προσθήκη νέου περιεχομένου. Η πορεία της προς αυτό τον στόχο θα ενισχυθεί με επιπλέον ανάπτυξη και αξιολόγηση περιεχόμενου, με ανοιχτή διαδικασία, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μέσα από την δράση http://mywikipedia.ellak.gr.

Η προσπάθεια

Σήμερα, η Wikipedia, η σύγχρονη ενσάρκωση της Εγκυκλοπαίδειας στην εποχή του Διαδικτύου, του ανοικτού περιεχομένου και των διαδικτυακών συλλογικοτήτων, έχει κάνει εφικτό το στόχο της πρόσβασης στην γνώση για το σύνολο της ανθρωπότητας, ενσαρκώνοντας το διαρκή στόχο που έθεσε και η πρώτη "Encyclopedie".

Για να γίνει εφικτός αυτός ο στόχος και στην Ελλάδα, χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, η εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, οι ερασιτέχνες, οι φοιτητές, οι μαθητές, για να εμπλουτίσουν την Wikipedia με περιεχόμενο στα ελληνικά και να την καταστήσουν ουσιαστικό εργαλείο, για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της όλης προσπάθειας.

Για την επίτευξη του εμπλουτισμού και της διεύρυνσης της χρήσης της Wikipedia στα ελληνικά, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), απευθύνουν πρόσκληση σε προσωπικότητες και φορείς, από τον χώρο της Επιστήμης, των Τεχνών και των Γραμμάτων, της Εκπαίδευσης, των Πανεπιστημίων, της Έρευνας, των Μουσείων, των Βιβλιοθηκών, της Αυτοδιοίκησης και άλλων συναφών χώρων, για τη δημιουργία ενός Δικτύου Υποστηρικτών της Ελληνικής Wikipedia.

Οι φαρμακοποιοί της Κορίνθου αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ - Σε στάση αναμονής οι φαρμακοποιοί Αρκαδίας, Αργολίδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPHrCFKVNejl4L4T72VbyXa0hcK3vNaXT8zdsoIo1H7Bh69BBBMwzMxRMGK5vZsSiFCxHK2a-IQAfvcA7-hs9ZwLYTh9-nCuETJkFK-eLrVDF_PuQGfvAR3LzJ9QeDKddWD-39FcV2W7g0/s1600/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F.jpgΟ φαρμακευτικός σύλλογος Κορίνθου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την εξόφληση μεγάλου μέρους των οφειλομένων του ΟΠΑΔ, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, όπως είχε εξαγγείλει από 1 Απριλίου.

Αντίθετα όμως από 1 Απριλίου αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους μικρότερων ταμείων όπως του ΕΤΑΑ για Συμβολαιογράφους και ΤΣΑΥ καθώς και του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας και της Αργολίδας που τον τελευταίο μήνα έχουν αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για ασφαλισμένους του Δημοσίου, αφού χθες στον ΟΠΑΔ Αρκαδίας και ΟΠΑΔ Αργολίδας, έφτασαν χρήματα, ωστόσο περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για ποια περίοδο αντιστοιχούν τα χρήματα αυτά. Παράλληλα ετοιμάζονται να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.

Τα αδικαιολόγητα θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει ο ΠΑΟΚ

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/03/31/091456.jpg?w=400&f=bicubicΑπέναντι από την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ θα βρεθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ, για να εκδικαστεί η υπόθεση των επεισοδίων στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα υποστηρίξει ότι πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια, ώστε η ποινή να είναι μικρή, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πότε θα εκδοθεί η απόφαση.

Τους Θεσσαλονικείς θα εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι Μαυρομάτης και Μπίρδας, ενώ ως μάρτυρας θα παραστεί και ο υπεύθυνος ασφαλείς του συλλόγου, Νώντας Παπαεπαμεινώνδας. Στα μείον του ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι είναι υπότροπος και το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Επιμένει σε δίδυμο Γκαρσία-Αρίας ο Χάβος

Με σύστημα 4-4-2 σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ, στον αγώνα της Κυριακής με τη Λάρισα ο Μάκης Χάβος. Ο Έλληνας προπονητής θα προτιμήσει για άλλη μία φορά τον Ντιέγκο Αρίας, δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία στο χώρο του κέντρου, με το κεντρικό δίδυμο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Λίνο και Ετό θα είναι οι δύο πλάγιοι μπακ, ενώ η επιστροφή των Τσιρίλο και Κοντρέρας θα δείξει αν θα προτιμηθεί κάποιος εκ των δύο ή και οι δύο από την αρχή. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Ελ Ζαρ και Κουτσιανικούλης έχουν το προβάδισμα, ενώ Μουσλίμοβιτς και Αθανασιάδης δοκιμάστηκαν στην επίθεση. Σήμερα θα μπει κανονικά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ το σύστημα μπορεί να μετατραπεί σε 4-2-3-1 με τη συμμετοχή του Ίβιτς.

http://www.sport-fm.gr/article/467409