01 Απριλίου 2011

Βγήκε ο βουτυρομπεμπές Χατζηνικολάου (όπως τον λέει ο Παπαγιάννης) να βγάλει το κόμπλεξ του με τον Καραμανλή

Βρήκε ευκαιρία ο κομπλεξικός με τον Καραμανλή, είπαμε ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο τελευταίος προτίμησε τον Νικήτα για δήμαρχο από την αφεντομουτσουνάρα του, και άρχισε την παραπληροφόρηση ότι ο Καραμανλής έχει ενοχληθεί...:

Προσέξτε ότι κόβει τη φράση που είπε ο Σαμαράς προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μιλάει για τον ΓΑΠ και να δηλώσει ότι δεν φταίει για όλα ο Καραμανλής:

«Ξεκολλήστε με το μόνιμο παραμύθι πως για όλα φταίει το χθες (και ο Καραμανλής)»...

και όλα αυτά σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες...

Δηλ. θέλει να μας πει ότι έχει αποκλειστικές πληροφορίες από τον Καραμανλή!!!

Κούνα το κεφάλι σου ρε βουτηρομπεμπέ (όπως σε λέει και ο Παπαγιάννης) μπας και έρθει το μυαλό στη θέση του

γιατί σύμφωνα με δικές μου αποκλειστικές πληροφορίες ο Καραμανλής
ούτε για φτύσιμο δεν σ' έχει...

Αντί να μας παραμυθιάζετε με την αύξηση των εξαγωγών... δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε από τη γωνία;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcWTo0pbuoQwD-XVV_YAqJTAClpsF7Pn1-jUggdw8HLheokvlICR2vKJa3goeFObosWiCNBjzizquz1FRKYQcz5TLbNI0JgRyZC1W5IKBnEVHdstbNSYiWso_07hnAx5TvT6GO2dSbafAU/s640/gap3d.jpgΤις τελευταίες μέρες όπου δεις ΠΑΣΟΚο θα σου πρήξει τα ούμπαλα με την αύξηση των εξαγωγών που δήθεν δείχνει ότι βελτιώνεται η ελληνική οικονομία!!! Άκουσα την Διαμαντω να το λέει τη Δευτέρα στον Πρετεντέρη, προχθές και σήμερα το είπε ο καταστροφέας της χώρας, ο Παπακωνσταντίνου:

«Οι εξαγωγές το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, από 25 έως και 40%, και ιδιαίτερα οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και αλουμινίου...»

Σήμερα στη Βουλή το είπε και ο ΓΑΠ:

«Έχουμε τα πρώτα δειλά βήματα ανάκαμψης με αύξηση στις εξαγωγές ύψους 30-40% σε σχέση με πέρσι»

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το παραμύθι:

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/02/afissa109.jpgΗ αύξηση των εξαγωγών δεν οφείλεται σε αύξηση της παραγωγής, είτε της βιομηχανικής είτε της αγροτικής είτε οποιασδήποτε παραγωγής, που θα μπορούσε να μας βγάλει από το τέλμα... όλη η παραγωγή είναι πεσμένη, άντε να είναι στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια... αυτό βλέπουμε και παντού τριγύρω μας από την αύξηση της ανεργίας, από τις απολύσεις, απ' τα μειωμένα ωράρια και τις εταιρικές συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται...

Η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται καθαρά και μόνο στην

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΖΗΤΗΣΗΣ


και όχι σε αύξηση της παραγωγής που θα ήταν σημάδι ανάκαμψης...

Η πτώση της ζήτησης και της κατανάλωσης στην Ελλάδα, έχει σαν αποτέλεσμα πλεονάζοντα προϊόντα, για τα οποία πάντα υπήρχε ζήτηση από το εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαμε να την καλύψουμε λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων, να μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Είπε πχ. ο Παπακωνσταντίνου ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές αλουμινίου...
Ε και; Η παραγωγή αλουμινίου αυξήθηκε;
Απασχολήθηκαν παραπάνω εργάτες για να παράγουν αλουμίνιο;
Παπάρια
Λογικό δεν είναι άμα η κατασκευή στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει
να περισσεύει αλουμίνιο που εξάγεται στο εξωτερικό;
Εκτός αν οι εταιρίες αυτές έχουν αυξήσει την παραγωγή τους και έχουν προσλάβει εργάτες και εμείς δεν το έχουμε καταλάβει...

Δεν πάτε να δείτε ρε καραγκιόζηδες αν ερχόμαστε από τη γωνία
με τις παπαριές σας για την αύξηση των εξαγωγών
;

Το πρωταπριλιάτικο αστείο του Παπακωνσταντίνου: "Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους"

http://blogs.vrahokipos.net/naumcohen/files/2009/04/apokoimithw.jpgΟ Παπακωνσταντίνου (στη φώτο αριστερά βλέπετε τον άλλο Παπακωνσταντίνου -με ανάλογες γνώσεις στα οικονομικά- και τον δίσκο του: "πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ") απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires, στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg . "Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, έσπευσε να συμπληρώσει, μιας και ξέρει πόσο ανυπόληπτος είναι, και εννοούσε ότι το ίδιο πιστεύει και ο άλλος μεγάλος οικονομολόγος ο ΓΑΠ.

Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια" υστέρηση στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο οπότε δεν μας απασχολεί το 1+ δις ευρώ υστέρηση τους πρώτους 3 μήνες μιας και αν χρειαστεί μπορεί να αυξήσουμε ακόμα λίγο τους φόρους στα κορόιδα.... Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών και εννοούσε νέα μέτρα, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο Παπ που συνεχίζει να ζει στον κόσμο του, είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά... τώρα έρχεται το καλύτερο... σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών!!! Νάτο πάλι το παραμύθι των εξαγωγών!!! Είπαμε θα το ακούμε συχνά τις επόμενες μέρες (στις 9:30 η ανάρτηση που είχα υποσχεθεί από το πρωί για το παραμύθι των εξαγωγών).

Τέλος κλείνοντας τη συνέντευξη πέταξε και στο άσχετο ότι "γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε"... προφανώς για να μας προετοιμάσει για το τέλος του μήνα που θα μας σκάσει το παραμύθι:

«παιδιά η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ' ότι νομίζαμε και πρέπει να πρέπει να πείτε το Δεσπότη Παναγιώτη».

Κατσέλη: Όσοι νέοι πουλήσουν μούρη θα βρούν δουλειά... οι ηλίθιοι όμως την έκατσαν τη βάρκα!!!!

http://s.enet.gr/resources/2009-01/katseli-2-thumb-large.jpgΑπίστευτη ατάκα της Κατσέλη στην Κρήτη που δείχνει την απαξίωση που αισθάνονται οι ΠΑΣΟΚοι για τους μη προνομιούχους και γι αυτούς που δεν έχουν τη δικιά τους προσωπικότητα και το χάρισμα να κοροϊδεύουν 10 εκ ανθρώπους:

"αν έχει προσωπικότητα κανείς, έχει τύχη να βρει δουλειά"!

Το συμπέρασμα είναι ότι η Κατσέλη και οι άλλοι (Διαμαντοπούλου κ.λπ) θέλουν να φτιάξουν μια κοινωνία όπου δεν μετράνε οι γνώσεις αλλά το τι μούρη θα πουλήσεις!!!

Τραγικό... και περαστικά στους "ηλίθιους" νέους που δεν έχουν προσωπικότητα
και την έκατσαν τη βάρκα ψηφίζοντας τέτοια νούμερα...

Λιβύη: Πρώην στενός συνεργάτης του Καντάφι ο στρατιωτικός επικεφαλής των εξεγερμένων και μάλλον πράκτορας της CIA

Ο στρατιωτικός επικεφαλής των Λίβυων εξεγερμένων είναι ένας παραδοσιακός εθνικιστής άραβας αντάρτης, ορκισμένος εχθρός του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν από την αμερικανική CIA, αναφέρει ένα αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Πρόκειται για τον Χαλίφα Χέφτα, πρώην στρατιωτικό διοικητή που υποστήριξε το 1969 το κίνημα που έφερε στην εξουσία τον Καντάφι και έγινε μέλος του Επαναστατικού Συμβουλίου Διοίκησης που καθόριζε την πολιτική της χώρας, και παρέμεινε μέχρι το 1987, οπότε διέκοψε τις σχέσεις με τον συνταγματάρχη Καντάφι, ανέφερε σε έγγραφό του το αμερικανικό Ίδρυμα Jamestown.

Τα 20 τελευταία χρόνια έζησε στην Αμερική, αναφέρεται στο έγγραφο του Ιδρύματος που μεταφράζει το όνομά του ως Χάφταρ.

"Σήμερα που ο συνταγματάρχης Χάφταρ τελικώς επέστρεψε στα πεδία των μαχών στη βόρεια Αφρική με στόχο του να ανατρέψει τον Καντάφι, πρώην συν-συνωμότη του στο πραξικόπημα του 1969, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η καλύτερη επαφή για τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές Νατοϊκές δυνάμεις για την καλύτερη συνεργασία με τους πλήρως ανοργάνωτους αντάρτες", επισημαίνεται στο έγγραφο.

"Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο συνταγματάρχης Χάφταρ είναι το πώς θα μπορέσει να μεταφέρει την πείρα και την πολεμική και ιδεολογική τεχνογνωσία του σε ένα νεαρό κίνημα εξεγερμένων ατάκτως εριμμένων.

Ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε από τη Βεγγάζη ότι ο συνταγματάρχης Χέφτα ανέλαβε από τις 24 Μαρτίου επικεφαλής του στρατού τους.

Το πρακτορείο Ρόιτερς επιδιώκει επιμόνως μια συνέντευξη μαζί του αλλά μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατή η επαφή μαζί του, ενώ για τον Χαλίφα Χέφτα δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο η CIA ως σήμερα.

Αφγανιστάν-Μαθήματα πολιτισμού: Τουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν, δύο εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν

http://www.belch.com/img/shiite-karbala.jpgΤουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί εργαζόμενοι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν --δύο εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν--, σήμερα στη βόρεια αφγανική πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ μετά από μια διαδήλωση κατά της καύσης ενός Κορανίου από έναν ιεροκήρυκα στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας.

"Οκτώ ξένοι σκοτώθηκαν και δύο αποκεφαλίστηκαν", δήλωσε ο Λαλ Μοχάμαντ Αχματζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας για τη βόρεια αυτή περιοχή.

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της συνήθως ήσυχης αυτής πόλης μετά από τις προσευχές της Παρασκευής, και μετά από δύο ή τρεις ώρες ξέσπασε η βία.

Μια μικρή ομάδα επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΗΕ, πετώντας πέτρες και σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα για να μπει στο κτίριο.

Μια πηγή της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές εισέβαλαν τελικά στο κτίριο, όπου και επιτέθηκαν στα θύματα.

Ο επικεφαλής της αποστολής στην πόλη τραυματίστηκε, αλλά επέζησε, και στους νεκρούς περιλαμβάνονται υπάλληλοι Νορβηγικής, Ρουμανικής και σουηδικής εθνικότητας, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θάνατοι στο προσωπικό της αποστολής στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, κατευθύνεται στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ για να χειριστεί το θέμα προσωπικά, πρόσθεσε.

Στη Μόσχα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις να προστατεύσουν τους εργζόμενους στον ΟΗΕ, μετά το μακελειό στην έδρα του ΟΗΕ στη βόρεια Αφγανική πόλη.

"Καλούμε τα σώματα επιβολής του νόμου του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις... να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της βίας κατά των Ηνωμένων Εθνών και του προσωπικού τους στο Αφγανιστάν", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Δήλωση Ευ. Μεϊμαράκη για την υπόθεση των υποβρυχίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-gdJnjNXnlLGKyEVKRX9weyQVpKbfkwWOulmkadEdc-USCTM5pzXfhYJKMDOb70IMurcEjRYj57S2kwbbIqALJfHWekaX6LozPfakqLOVpXxK59sJ9HruQF2EuVZ75Pnanl9yZieFLgLx/s1600/%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpg«Είναι πανελληνίως γνωστή η στάση μας στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο διαχειριστήκαμε με πλήρη διαφάνεια, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ως εκ τούτου, μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορούμε να εκλάβουμε τις διαρροές που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο. Όταν και αν υπάρξει τέτοια δικογραφία, θα τοποθετηθούμε και επί της ουσίας με στοιχεία».

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkMfLHORbzum5AIe7tD2rYs2LG-5SXR8O9TFISuq-UosFhvg8aLXvssUnPq1yUsTbJfaMIacTpDN9ECQUlDqNWaIvb6PhXSl5CN4Q_fZOCgPn2h094z93XJKvUPbmbkdDoZ22GVu9dEAs/s400/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7.jpgΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 16.29 και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στο Νομό Λασιθίου αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο σεισμός συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

H δόνηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας όπου οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σπάσιμο υαλοπινάκων στην πόλη ενώ σε παλιά σπίτια υπήρξαν πτώσεις σοβάδων.

«Είναι ένας σεισμός 6 περίπου ρίχτερ μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και είναι σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς» ανέφερε ο ευρωβουλευτής και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το 1995 έως το 2008 κ. Γιώργος Σταυρακάκης, ο οποίος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Ηράκλειο όταν έγινε ο σεισμός. Τον παρακολουθούμε, πρόσθεσε, μετά την ενημέρωση που είχε.

Ρόδος: Ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου έγινε η σεισμική δόνηση

Ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο, αλλά και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα και, πάντως, δεν προκάλεσε καταστροφές. Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κάρπαθο, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους, καθώς μόλις άρχισε ο σεισμός έπεφταν αντικείμενα, και μετακινήθηκαν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Έντρομοι οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, παραμένοντας στους δρόμους για αρκετή ώρα. Όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και στα καταστήματα κοντά στην παραλία στα Πηγάδια, απομακρύνθηκαν αμέσως.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρπάθου, Μιχάλης Χανιώτης, τόνισε ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους ιδιαίτερα της Ολύμπου. Στις ορεινές κοινότητες του νησιού επικράτησε αναστάτωση καθώς οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να νιώσουν τόσο δυνατό σεισμό.

Αίγυπτος: ιδιαίτερα αισθητή έγινε και στο Κάιρο η σεισμική δόνηση των 6,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Αίσθηση προκάλεσε και στο Κάιρο ο σημερινός σεισμός των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα μεταξύ Κάσου και Κρήτης.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που δεν είναι συνηθισμένη σε σεισμικές δονήσεις, κάποιοι κάτοικοι που διαπίστωσαν το σεισμό βγήκαν αμέσως στους δρόμους, αλλά χωρίς ανησυχία, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξαν ζημιές.

Για το γεγονός έκανε ειδική αναφορά και η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Με το ένα πόδι εκτός ο "Τσάρος" της Οικονομίας;

αυτό τουλάχιστον φαίνεται να εννοεί το "Καρφί" του Σαββατοκύριακου.

ΓΑΠ-Άπαιχτος στη Βουλή και μπράβο του: Μας θεωρεί κάργα μαλάκ@@ και με το δίκιο του αφού τον ακούμε

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/papandreou-giwrgos.jpg«Εμείς βεβαίως θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και έχω ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους να μου δώσουν την εγγύηση πως θα πληρώσουνε τους φόρους και θα μειώσουν την εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή - και θα δώσω εντολή να μειωθεί στο μισό η φορολογία. Αυτό περιμένω, γιατί και οι ίδιοι ομολογούν πως αυτό είναι το βασικό πρόβλημα»

Είπε κι άλλα ωραία:

«Έχουμε τα πρώτα δειλά βήματα ανάκαμψης με αύξηση στις εξαγωγές ύψους 30-40% σε σχέση με πέρσι (σε λίγο περισσότερα για την αύξηση των εξαγωγών που δείχνει δήθεν βελτίωση του κλίματος...). Ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης (εμείς γιατί δεν τα βλέπουμε στα νούμερα;) και η μεταβολή της απασχόλησης προβλέπεται οριακά θετική το 2013 και 2014 (και μέχρι το 2014 πως θα επιβιώσουν οι ταλαίπωροι οι άνεργοι;)». Μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών έχουν ληφθεί, με μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που φθάνουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 7-8% (καταναλωτές=μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Σε σχέση δε, με τα «λουκέτα στην αγορά», ο κ. Παπανδρέου αντέταξε πως «το 2010 έχουν εγγραφεί στα επιμελητήρια 62000 νέες επιχειρήσεις, ενώ έχουν διαγραφεί 56000 - άρα είναι θετικό το καθαρό αποτέλεσμα (η γνωστή κουτοπονηριά Ρόβλια που εξηγείται εύκολα με το ότι όσοι βάζουν λουκέτο σημαίνει ότι χρωστάνε σε εφορίες ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΥΚΑ και δεν μπορούν να προσκομίσουν στα επιμελητήρια χαρτιά ότι εξόφλησαν άρα δεν διαγράφονται...) και η ανάκαμψη της οικονομίας, είναι πλέον και στα δικά μας χέρια. Είναι το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Νάτος πάλι ο φαιδρός!!! Εκεί που δεν το περιμένεις πετιέται και παίζει το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και του Καρχιμάκη!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG79OP8tkmLuljXjorzvtAAR1n9aeW5snXhJ-2E-WhAkjnoOGyI1hzSHcXMo-hHNM13mq4pzySE0PpHCiK8z7Ntnkjow7I9fOQ7g8Ffyszh_l4TVKFcEed791fHEA3mJchPA2jKHNfXxu1/s400/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3.jpgΗ παρακάτω ανύπαρκτη «είδηση» που βγαίνει από τον φαιδρό που έχει κάψει τον εγκέφαλό του δεν αξίζει σχολιασμού μιας και ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση της φαιδρότητας στην πολιτική και απορώ ποιοι ηλίθιοι τον ψηφίζουν... αλλά είναι για πολλά γέλια και γι αυτό την βάζω:

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τη φημολογούμενη υπόθεση καταθέσεων "γαλάζιου" πρωην υπουργού, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τη φημολογούμενη υπόθεση για καταθέσεις στο εξωτερικό 170 εκατ. ευρώ "γαλάζιου" πρώην υπουργού, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Γερ. Γιακουμάτος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJK4dRR4mVXOZoPvKJ4CRVyKH0Nfm283B2_-0mYraeTBa_zT9Vq2yfJkfag2-TEooIHJXOGVA1OBS8T8E5D2QFm_7j_m22XtSkgaf803baAgRyvjFIDfx01fiEnR-0_2LHjWagdI23P2Kd/s400/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1«Χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει», είπε ο κ Γιακουμάτος , οποίος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση.

«Για μένα το κόμμα που με ενδιαφέρει, η ΝΔ, πρέπει να πείσει και να κάνει πολύ μεγάλη υπέρβαση, να πάρει τη ρομφαία της κάθαρσης να βγει ο Σαμαράς και να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι ότι καθημερινά βομβαρδίζεται ο κόσμος. 174 εκατομμύρια ο ένας, 90 εκατομμύρια ο άλλος, αυτό σε πληγώνει πολύ", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός για να συμπληρώσει: "και ο κόσμος λέει δεν θα πάει ένας φυλακή;»

«Την άλλη εβδομάδα η ΝΔ θα καταθέσει μια πρόταση πολύ συγκροτημένη που θα αφορά τη διαφθορά και θα ταρακουνήσει πολύ», κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος προαναγγέλοντας πρωτοβουλία της ΝΔ, για θέματα διαφθοράς.

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην θαλλάσσια περιοχή βόρεια της Σητείας

Σεισμός έγινε πριν λίγο στη θαλλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτη με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα στην ανατολική Κρήτη και στη Ρόδο, είχε εστιακό βάθος 80 χλμ. και επίκεντρο στα βόρεια της Σητείας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνει μέγεθος 6,2 Ρίχτερ και βάθος 60 χλμ... ενώ αρχικά έδινε το σεισμό νότια την Κρήτης τώρα το διόρθωσαν και το δείχνουν βόρεια!!!

Πλήρης στήριξη Σαμαρά σε Καραμανλή: "Ξεκολλήστε με το μόνιμο παραμύθι πως για όλα φταίει το χθες (και ο Καραμανλής)"

Μ αυτή τη φράση απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στον ΓΑΠ για τις παπαριές ότι για όλα φταίει ο Κ. Καραμανλής... αφού του θύμισε ότι συμπεριφέρεται σαν απερχόμενος Πρωθυπουργός που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα φορτώνοντάς τα όλα στους προηγούμενους και τους επόμενους...

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφονται:

Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο βλάκας ο Κουρτάκης (να τον χαίρονται στη ΝΔ όσοι του τα σκάνε και του έχουν αναθέσει την επικοινωνιακή τους προβολή) και ο πράσινος παπαγάλος ο Χατζηνικολάου είναι!!!

Υπάρχουν και αποδείξεις άλλωστε πως ο Σαμαράς είναι αγνώμων... δείτε τις:


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHyjWm6L51plncDE8scAilTMLYeB8j-HDCwtNLhOwBcVG5wpHmArsTqkC_9FJfehF7vUDXTaSE1lEP0G8mKmWfhBlU8lT25fQx1hN7MAOAyazYYtxLGWm6u7uUI5n2wd5f9oSrs3fcLT87/s1600/samara-karamanlis.jpghttp://www.newsbeast.gr/files/temp/A2C8C4B820C47377BEA80AD66C149A1B.jpg

http://www.newsit.gr/files/Image/24-06/resized/samaras_karamanlis1_533_355.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBjY0KaiplYV8xTvzp5UZJq_g0B6pa6in3qRsEnOnUPnQHombJNHm8RONTsTqMrKKaP5KN8UR_qk8wKgBypHuGlqbgixbMcyhVRUZYdfJ2-RIgzvFdBaBG0B_hVkzBQX2Q7Y6ZGw0rGrU/s400/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%B7%CF%82

γ. Καρασμάνης για τον ΓΑΠ που ψάχνει την "καινοτομία στον αγροτικό τομέα"!!

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/karasmanis.jpg«Θα είμαστε οι τελευταίοι σε αυτό τον τόπο, που δεν θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα ενισχύσουμε τις όποιες προσπάθειες για καινοτόμα αγροτικά προϊόντα, υψηλής προστιθέμενης αξίας, ως εναλλακτικές διεξόδους για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Όμως, εξακολουθούμε να είμαστε οι πρώτοι που κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής γεωργίας και τις επιπτώσεις από την αδιέξοδη αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Άριστες οι επισημάνσεις του κ. Παπανδρέου περί ανάγκης ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Αλλά, πέρα από τις αντιρυτιδικές κρέμες κρίταμου, τα smart phones στις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσσηνίας, τα πιο πρώιμα καρπούζια και το καφεγλυκοπωλείο με τα βιολογικά προϊόντα, να του θυμίσουμε ότι βασικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε δεινή θέση. Όταν :

- Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται κατά 4,5%.

- Το έλλειμμα του εμπορικού γεωργικού ισοζυγίου «ίπταται» στα 1,9 δισ. ευρώ.

- Χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για το προϊόν που παρέδωσαν πέρσι το καλοκαίρι στις βιομηχανίες.

- Δεκάδες χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις, για τις ζημιές που υπέστη η περσινή σοδειά τους.

- Εκατοντάδες παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας εγκαταλείπουν την καλλιέργεια.

- Εξαφανίζεται η τευτλοκαλλιέργεια και κινδυνεύουν με λουκέτο και τα εναπομείναντα εργοστάσια ζάχαρης.

- Οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο έχουν πιάσει πάτο.

- Η ελληνική κτηνοτροφία βιώνει τη χειρότερη κρίση όλων των εποχών.

- Οι στρόφιγγες των Τραπεζών έχουν κλείσει για τους αγρότες και τις οργανώσεις τους.

- Τα επενδυτικά και αναπτυξιακά προγράμματα στην ύπαιθρο καρκινοβατούν και ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν περιέχει ούτε κουβέντα για τον αγροτικό τομέα.

- Και όταν σε δεκάδες άλλα προϊόντα, καλλιέργειες και εκτροφές τα προβλήματα εντείνονται και πολλαπλασιάζονται, αντί να επιλύονται, αποτελούν στην καλυτέρα των περιπτώσεων μάλλον ελαφρότητα ή προσπάθεια υπεκφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα και συγκάλυψης της αποτυχημένης του πολιτικής, οι αναφορές του κ. πρωθυπουργού περί αναζήτησης της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα».

Γιώργος Καρασμάνης,
Bουλευτής Πέλλας,
Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας

Έλα ρε!!! Δεν το πιστεύω!!!: «Αναβλήθηκε η δίκη του Γ. Ραπτόπουλου της Express Service»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_0YNYSJnYaE8_ubO8B01PuVToMJ1z0D4sqTWrHFdLvGhxxy8_IlGFaNWKK7QrGKC17QblxWqvC43sIZ0sMq-UKXd4IIsBStIeZyoOhmygolo-9VyPwFpBKBlXrUiUKEZbFTr7-NBREFE/s1600/%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2582+express+service.jpgΓια τις 11 Νοεμβρίου αναβλήθηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του επιχειρηματία, Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της Express Service, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις.

Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για πράξεις ψευδών βεβαιώσεων, είναι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, την περίοδο 1999-2001 εκδόθηκαν 24 ασφαλιστικές ενημερότητες εταιρειών του κ. Ραπτόπουλου, παρ' όλο που υπήρχαν οφειλές του για άλλες επιχειρήσεις συνολικού ποσού 7 δισ. δραχμών. Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς στο δικαστήριο έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση άλλης υπόθεσης που αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Στο μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας για την προσφυγή του επιχειρηματία κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Ο κ. Ραπτόπουλος, με αίτησή του (ασφαλιστικά) ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να απαγορεύεται στην εφημερίδα να αναφέρεται στο όνομά του. Υπέρ της εφημερίδας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την αλήθεια για όποιο πρόσωπο κι αν πρόκειται.

Συζήτηση ερώτησης του Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση στην αγορά, στην "Ωρα του πρωθυπουργού"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaxeZtElcnAZgyG3KGqgf0b5a7i5w3tzmLw-l7v1zowtB1h8RLvZkdhFiEHJ_CdbP_Wx3beOWXixAR9rDjAam39UEbGM39kg7pC6nIKhJ2oahcBprvpFhx37rLeVDuF8qCMFx9GMbBrsU/s1600/samaras_antonis.jpg«Για σας όλα πάνε καλά. Είπαμε να τιμήσετε την πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. Χρόνια σας πολλά για την ημέρα, αλλά μιλήσατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό: Εγώ σε σας βλέπω ήδη τον «προηγούμενο πρωθυπουργό». Έχετε χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε με το μόνιμο παραμύθι πως για όλα φταίει το χθες…», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ στα λεγόμενα ΓΑΠ ότι όλα πάνε καλά και για ότι δεν πάει καλά φταίνε οι προηγούμενοι και μπορεί οι επόμενοι.

«Πέστε μας μια πρόβλεψη που να έχετε πέσει μέσα», προκάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάντε μια βόλτα σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα. Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού. Θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής σας πολιτικής. Αλλάξτε την επιτέλους!».

«Θλιβερή φωτογραφία κατήφειας, απαισιοδοξίας - αυτήν ακριβώς την Ελλάδα μας παραδώσατε. Εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Επί της ουσίας της επίκαιρης ερώτησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση για την αδικαιολόγητη ακρίβεια στην αγορά, συνοδευόμενη με έναν πληθωρισμό άνω του 5% και με βαθειά ύφεση. «56.000 επιχειρήσεις έκλεισαν επί των ημερών σας, ενώ προβλέπονται και άλλα 150.000 λουκέτα, με απώλεια 300.000 θέσεων εργασίας. Στην Ελλάδα συντελείται το 20% του παραεμπορίου ολόκληρης της Ευρώπης και το νόμιμο εμπόριο χάνει έτσι 25 δισ. ευρώ σε τζίρο το χρόνο - και το κράτος 6 δισ.».

Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, με τα ημίμετρά του, είχε μηδαμινό αποτέλεσμα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων βρίσκεται 70% κάτω έναντι του ετήσιου στόχου, ενώ τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις είναι 13 φορές λιγότερα, με ποσά 20 φορές μικρότερα. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ έπεσε - 16 δισ. ευρώ λιμνάζουν και κάνουν τους Ευρωπαίους να απορούν».

Ο κ. Σαμαράς τέλος, πρότεινε περαιτέρω μείωση των συντελεστών φορολόγησης και υπέδειξε ως υπόδειγμα την πρωτοβουλία του Βελγίου να περικόψει δραματικά τον ΦΠΑ, έναντι υποχρέωσης των επιχειρήσεων να προβούν σε μειώσεις των τιμών και σε προσλήψεις.

Στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας βρέθηκε η αρχαιότερη πινακίδα, 3.500 χρόνων, με αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη

http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/338/cache/iklaina-oldest-tablet-discovered_33879_600x450.jpgΓραφή σε πήλινη πινακίδα, που βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας, είναι το αρχαιότερο γνωστό αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτες.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου στο περιοδικό «National Geographic», το οποίο αναφέρει ότι, κατά τους ερευνητές, η πινακίδα διασώθηκε από καθαρή τύχη όταν ένας σωρός σκουπιδιών έπιασε φωτιά πριν από 3.500 χρόνια. Η πινακίδα, που βρέθηκε σε ελαιώνα στο χωριό Ίκλαινα, 14 χλμ. βορειοανατολικά της Πύλου, είναι μυκηναϊκή και χρονολογείται μεταξύ 1450 και 1350 π.Χ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μισσούρι-ST Louis και επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή, Μιχαήλ Κοσμόπουλο, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν φέρει στο φως ενδείξεις ενός πρώιμου μυκηναϊκού ανακτόρου, γιγάντιους αναλημματικούς τοίχους, τοιχογραφίες και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα. Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως είναι η πινακίδα.

Το περιοδικό αναφέρει κι άλλες δηλώσεις του καθηγητή, σύμφωνα με τον οποίον η πινακίδα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι δεν θεωρούσαν ότι μυκηναϊκές πινακίδες είχαν κατασκευαστεί τόσο νωρίς και δεύτερον επειδή όσες έχουν βρεθεί ήταν μόνο σε μερικά πολύ σημαντικά ανάκτορα, όπως οι Μυκήνες, ο προκάτοχος του σημερινού ρεκόρ.

Στην Ίκλαινα υπήρχε ανάκτορο κατά την πρώιμη μυκηναϊκή περίοδο, ωστόσο την εποχή που φτιάχτηκε η πινακίδα, ο οικισμός ήταν ένας απλός δορυφόρος της πόλης της Πύλου, έδρας του βασιλιά Νέστορα.

Το θραύσμα της πινακίδας έχει περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος και τα σημεία που έχουν χαραχθεί αποτελούν πρώιμο δείγμα της Γραμμικής Β, γραφής που χρησιμοποιήθηκε κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο (17ος έως 13ος αι. π.Χ.) και αφορούσε κυρίως οικονομικά και λογιστικά θέματα της άρχουσας τάξης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πινακίδα της Ίκλαινας περιλαμβάνει από τη μια πλευρά τον σχηματισμό ρήματος που σχετίζεται με την κατασκευή και από την άλλη ονόματα και αριθμούς, που πιθανότατα αντιστοιχούν σε κάποιον κατάλογο ιδιοκτησίας.

«Πινακίδες τέτοιου τύπου δεν ψήνονταν, μόνο στεγνώνονταν στον ήλιο και γι’ αυτό τον λόγο ήταν πολύ εύθραυστες», δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος. «Προφανώς την εποχή εκείνη κάποιος πέταξε την πινακίδα σε κάποιο λάκκο και ύστερα έκαψε τα σκουπίδια του. Μετά η φωτιά τη σκλήρυνε και τη διατήρησε», κατέληξε.

Σύμφωνα με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, η έρευνα της Ίκλαινας άρχισε το 1999 ως επιφανειακή και διήρκεσε το 2006. Το 2008 ξεκίνησε ως συστηματική ανασκαφή της Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχαήλ Κοσμόπουλου με εξαίρετα αποτελέσματα τριών ανασκαφικών περιόδων (2008-2010), τα οποία έχουν δημοσιευτεί στους τόμους των ετών 2008, 2009 και 2010 του ετήσιου περιοδικού «Το 'Εργον της Αρχαιολογικής Εταιρείας».

Η σύμβαση παραχώρησης επιτρέπει την τιμαριθμική αύξηση των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/sezar_rio-antirio_night.jpg«Σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, οι τιμές διοδίων σε κάθε ημερολογιακό έτος αυξάνονται τιμαριθμικά με μαθηματικό τύπο με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή», όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για την αύξηση διοδίων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

«Για το τρέχον έτος οι αυξήσεις, που έγιναν, βρίσκονται μέσα στα όρια που καθορίζονται από τη Σύμβαση Παραχώρησης», αναφέρει επίσης ο κ. Μαγκριώτης και ενημερώνει ότι «για τους συχνούς χρήστες και τις τοπικές διελεύσεις οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και μειώσεις».

«Απαράδεκτη» έχει χαρακτηρίσει την αύξηση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η νέα αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων έχει προκαλέσει «δικαιολογημένη οργή» και «αγανάκτιση» στους πολίτες. Ο κ. Μπεκίρης χαρακτηρίζει, επίσης, προκλητική ενέργεια εκ μέρους της εταιρείας τον ισχυρισμό της ότι «δεν πρέπει να αδικείται από τους πολίτες και φορείς, διότι προσφέρει έργο σε άλλους τομείς και δραστηριότητες».

Κατά 10 χρόνια αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής στην Ευρώπη

http://s.enet.gr/resources/2009-07/ednaparker-thumb-medium.jpgΤα 82 έτη ξεπέρασε το 2008 το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για τους άνδρες έφτασε τα 76,4 έτη. Σύμφωνα με της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, πρόκειται για αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια, εντός της τελευταίας 50ετίας.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Εσθονία και τη Σλοβενία ενώ πρώτοι σε όρους μακροζωίας είναι οι Ελβετοί (79,9 έτη) και οι Γαλλίδες (85,1 έτη).

Ανοδική πορεία ακολούθησε και ο δείκτης γονιμότητας μετά τη μεγάλη πτώση που είχε σημειώσει μεταξύ της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του 2000. Πανευρωπαϊκά έφτασε το 1,6 παιδιά ανά μητέρα, το 2008. Ο δείκτης γονιμότητας αυξήθηκε σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. εκτός από το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και τη Πορτογαλία. Η μεγαλύτερη αύξηση κατά την εξεταζόμενη περίοδο σημειώθηκε στη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Τσεχία και τη Λιθουανία. Οι υψηλότεροι δείκτες γονιμότητας παρατηρούνται στην Ιρλανδία (2,07), τη Γαλλία (2) και τη Μεγάλη Βρετανία (1,96). Στο τέλος της «λίστας» είναι η Λετονία (1,31), η Ουγγαρία και η Πορτογαλία (1,32 και οι δύο) και η Γερμανία (1,36). Στην Ελλάδα ο δείκτης γονιμότητας το 2008 ήταν στο 1,52.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η μετανάστευση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πληθυσμού στα περισσότερα κράτη-μέλη. Το 2010 διέμεναν στην Ευρώπη περίπου 32,4 εκατ. ξένοι. Εξ αυτών τα 12,3 εκατ. ήταν υπήκοοι κάποιοι κράτους – μέλους της Ε.Ε. που διέμεναν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και τα υπόλοιπα 20,1 εκατ. ήταν πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1,5 εκατ. έτη υγιούς ζωής χάνονται από την ηχορύπανση κάθε χρόνο στην Ευρώπη... από τη μόλυση του αέρα χάνονται μόνο 4,5 εκατ.

http://www.street-demons.gr/page/images/stories/CARS/VELTIOMENA/almeraaaaa/009.jpgΑυτά στην Ευρώπη γιατί στην Ελλάδα όπου ο κάθε καραγκιόζης που έχει ένα κουβά πάει και του βάζει μια εξάτμιση και νομίζει ότι οδηγάει Πόρσε (δείτε τον στη φώτο να καμαρώνει επειδή έδωσε άλλα τόσα για να κάνει το almera λατέρνα... το almera ρε μεγάλε;), μπορεί να χάνονται και 10 εκ χρόνια ζωής ετησίως... για να μην προσθέσουμε και τι χάνουμε από τα μηχανάκια, που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, γιατί θα μας πιάσει κατάθλιψη:

«Παρά τις προόδους που έχουν γίνει, ο υπερβολικός θόρυβος, που υπάρχει ακόμα στις ευρωπαϊκές χώρες, προκαλεί ποικίλα προβλήματα υγείας, ενώ μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος για χιλιάδες θανάτους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, την πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει ποτέ διεθνώς. Η μελέτη εκτιμά ότι η ηχορύπανση είναι η δεύτερη σοβαρότερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση και επισημαίνει ότι το πρόβλημα του θορύβου δεν έχει συνειδητοποιηθεί ακόμα σε όλη την έκτασή του.

Η έρευνα, που έγινε από πλειάδα ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το "New Scientist", υπολογίζει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνονται από τους κατοίκους της τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο έτη υγιούς ζωής λόγω του θορύβου, έναντι αντίστοιχης απώλειας 4,5 εκατ. ετών υγιούς ζωής από την μόλυνση του αέρα. Καμία άλλη πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος δεν πλησιάζει σε επικινδυνότητα τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι πιο δραματικές -και δυνητικά θανατηφόρες- συνέπειες για την υγεία από τον υπερβολικό θόρυβο αφορούν την καρδιά, καθώς η έκθεση σε συνεχή δυνατό θόρυβο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έμφραγμα. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα οφείλονται στον θόρυβο, ο οποίος αυξάνει την πίεση του αίματος, τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα και τα λιπίδια, ακόμα κι όταν οι άνθρωποι κοιμούνται και (υποτίθεται ότι) δεν ακούν τους θορύβους του περιβάλλοντος. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται σταδιακά και μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε έμφραγμα.

Όμως, ακόμα κι όταν δεν σκοτώνει, ο θόρυβος προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στον οργανισμό, με κυριότερη τη χρόνια διαταραχή του ύπνου. Ακολουθούν, σε σημασία, η ψυχική και νοητική ενόχληση που βιώνουν οι άνθρωποι λόγω των θορύβων (ακόμα κι αν δεν βλάπτεται η υγεία τους), η πρόκληση μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, που είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν εν μέσω θορύβων, καθώς και η πρόκληση βόμβου (βούισμα) στα αυτιά μικρών και μεγάλων.

Αναλυτικά κάθε χρόνο χάνονται 61.000 χρόνια από ισχαιμική καρδιακή νόσο, 45.000 χρόνια από μείωση της μαθησιακής ικανότητας των παιδιών, 903.000 χρόνια από διαταραχές ύπνου, 22.000 χρόνια από εμβοές αυτιών και 587.000 χρόνια από την ενόχληση η οποία σύμφωνα με τον WHO είναι μια από τις παραμέτρους του περιβάλλοντος που επηρεάζουν την υγεία!!


Οι ειδικοί τονίζουν πλέον ότι ο θόρυβος πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη και οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη τον κόσμο που έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα του θορύβου, καθώς οι ΗΠΑ υστερούν τουλάχιστον μια δεκαετία σε αυτόν τον τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη θέσει όριο 40 ντεσιμπέλ για τους θορύβους τη νύχτα (δηλαδή πάνω-κάτω όσο οι χαμηλοί θόρυβοι σε μια βιβλιοθήκη). Οι ερευνητές που ετοίμασαν την νέα μελέτη, συλλέγουν ήδη νέα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα όρια θορύβου καθ' όλο το 24ωρο. Εκτιμάται ότι αυτά θα είναι έτοιμα ως το 2013, όταν η ΕΕ θα αναθεωρήσει τον ισχύοντα από το 2002 ευρωπαϊκό κανονισμό περί θορύβου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα, όπως να γίνουν πιο αθόρυβα τα μέσα μεταφοράς (τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα), να τοποθετηθούν από τις αρμόδιες αρχές ηχοπετάσματα -φράγματα κατά των θορύβων- μεταξύ των οδών ταχείας κυκλοφορίας και των πέριξ σπιτιών, καθώς επίσης να φροντίζουν οι αρμόδιοι σχεδιαστές να χαράζουν τους νέους δρόμους όσο γίνεται μακρύτερα από κατοικημένες περιοχές. Ακόμα, είναι δυνατό να ενθαρρυνθεί η χρήση πιο αθόρυβων ελαστικών στους τροχούς των οχημάτων, να κατασκευάζονται οι νέοι ασφαλτοτάπητες με υλικά που μειώνουν τον θόρυβο της κυκλοφορίας, αλλά και να επιδοτείται από το κράτος η τοποθέτηση διπλών τζαμιών σε σπίτια και γραφεία.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0008/136466/e94888.pdf»

Γερμανία:Προσφυγή στη δικαιοσύνη της RWE για την υποχρεωτική διακοπή ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της

http://www.topnews.in/files/logo_RWE_web.jpg Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας της Γερμανίας, η RWE, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της υποχρεωτικής διακοπής της λειτουργίας ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του μορατόριουμ των τριών μηνών στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας.

"Οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές. Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τους στερείται νομικής βάσης", τονίζει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η οποία προσθέτει ότι προσέφυγε σε δικαστήριο της πόλης Κάσελ στη δυτική Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή πριν από δυο εβδομάδες να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο απαρχαιωμένων αντιδραστήρων της χώρας προκειμένου να υποστούν ενδελεχή έλεγχο, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνολικά δυο αντιδραστήρες της RWE, τους Biblis A και Biblis B, στην Εσση της δυτικής Γερμανίας. Η λειτουργία του Biblis Β είχε ήδη διακοπεί για εργασίες συντήρησης.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι αντιδραστήρες κατασκευάστηκαν το 1974 και το 76 έχουν δυναμικότητα 1225ΜW και 1300MW, έχουν παράγει έως τώρα ρεύμα 244TWh και 260TWh και το πάχος του κελύφους του Α 60 εκ. ενώ του Β είναι 80εκ., πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν πτώση μικρού μονοκινητήριου αεροπλάνου σε αντίθεση με τους νεώτερους αντιδραστήρες που το κέλυφός τους έχει πάχος 1,20μ και αντέχουν ακόμα και πρόσκρουση Airbus (έτσι μετράμε την ασφάλεια των αντιδραστήρων στην Ευρώπη μιας και δεν υπάρχουν ούτε σεισμοί 9 ρίχτρε ούτε τσουνάμι 23 μέτρων και οι σεισμοί 6 και 7 Ρίχτερ δεν προκαλούν ούτε γρατσουνιά στους νέας τεχνολογίας αντιδραστήρες)

Αναγεννάτε το φοινικόδασος της Πρέβελης που κάηκε τον Αύγουστο του 2010

Πρωταπριλιά...

Επειδή βαριέμαι να σκέφτομαι κάποιο ψέμα...
πηγαίνετε εδώ και διαλέξτε όποιο ψέμα σας αρέσει...

vaspersview.blogspot.com

Επέτειος των 56 χρόνων από τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie5c8vLjrT9a4jrfdyFZfAZbqQNOwX1HGRC3HlfNrSfyJ9rnkkxY8516YvHuyB7sT-AWMCgZ8hIr02yfrJZzFrboK8llujM7ByGVRfvWhZfwzrbJQye5UeDQkJvR1ELvlxlLCtWM733ooX/s1600/7.jpg Συμπληρώνονται σήμερα 56 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελληνοκυπρίων της ΕΟΚΑ 1955-59, κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας με αίτημα την Ένωση για την Ελλάδα.

Πολιτικός αρχηγός του αγώνα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ' και στρατιωτικός ηγέτης ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας -Διγενής. Ο επικός εκείνος αγώνας, τον οποίο εξήραν Έλληνες και ξένοι διανοούμενοι, λογοτέχνες και ποιητές, κατέληξε στις Συμφωνίες Ζυρίχης -Λονδίνου του 1959 και στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.

Σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός, με διάφορες εκδηλώσεις, τιμά τον αγώνα εκείνο και τους ήρωες του, οι οποίοι θυσιάστηκαν για το ιδανικό της ένωσης με την Ελλάδα.

Μεταξύ των κορυφαίων ηρώων και μαρτύρων ήταν οι Γρηγόρης Αυξεντίου, Κυριάκος Μάτσης, Ευαγόρας Παληκαρίδης, Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, Χαράλαμπος Μούσκος, Ιάκωβος Πατάτσος και πολλοί άλλοι, που βρήκαν ηρωϊκό και μαρτυρικό θάνατο σε μάχες ή απαγχονίστηκαν από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, θα τελεστεί, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και τέως πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιαννάκης Μάτσης.

Ακολούθως ο Μακαριότατος θα τελέσει τρισάγιο στα "Φυλακισμένα μνήματα", όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Χριστόφια και άλλους επισήμους. Να σημειωθεί ότι τότε το ΑΚΕΛ αν και ήταν υπερ της ανεξαρτησίας αιφνιδιάστηκε από το ξέσπασμα του αγώνα την 1η Απριλίου με συνέπεια να προβεί σε πληθώρα προδοτικών κινήσεων με κορυφαία την αποκάλυψη σε ραδιοφωνική εκπομπή, από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη του ΚΚΕ, ότι ο ηγέτης του αγώνα ήταν ο στρατηγός Γρίβας-Διγενής. Γι αυτές του τις υπηρεσίες το ΑΚΕΛ πήρε τα εύσημα των άγγλων που το επαινούσαν μέσα από τις εκπομπές του BBC...

Με την ανατολή του ηλίου ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το στρατόπεδο Χρήστου Σαμάρα στη θαλάσσα. Χαιρετιστήριες βολές θα ριφθούν και κατά τη δύση του ηλίου.

Σε διακηρύξεις τους τα κόμματα χαιρετίζουν τη σημερινή επέτειο και αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Επισημαίνουν, ακόμα, ότι "σήμερα που ο κυπριακός ελληνισμός αγωνίζεται ακόμα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της πατρίδας θα πρέπει να αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα του 1955-59. Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και συλλογικότητα.

Πανηγυρικός εορτασμός της επετείου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία".

Την εκδήλωσε διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και το Ιδρυμα του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο "Η Λευτεριά στις Φυλακές Γεννιέται", της Μαρίας Θεοδώρου Κωνσταντίνου, το οποίο αναφέρεται στη θυσία των εννέα απαγχονισθέντων ηρώων.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται τηλεοπτικά απ' ευθείας από το ΡΙΚ, με ταυτόχρονη σύνδεση στη δορυφορική εκπομπή.

Αυστραλία: Το πρώτο βιβλίο στην αγγλική γλώσσα για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJMmJA3lFPettCuq9iXUqboz3V_3mP6uVjgP1TRLAF0fAqgRpqqDG_efC5CbN00d1x2xWhKjj7Ztxpl9qfRhwx_zVqqwXNUBJ0Aw6_8toA9zzJXbGNzrBZPehSRl_OQoi7wxZB04eesUU/s400/pontiako5_1.jpgΤο πρώτο βιβλίο στην αγγλική γλώσσα αποκλειστικά αφιερωμένο στην γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα Ιντερνάσιοναλ, με τον τίτλο "Η Γενοκτονία των Οθωμανών Ελλήνων - Μελέτη της Εθνικής εκστρατείας για την εξολόθρευση των Χριστιανών της Μικράς Ασίας (1912-1922) και οι Συνέπειές Της - Ιστορία, Νομοθεσία, Θύμησες".

Το βιβλίο αντιπροσωπεύει μια συλλογική προσπάθεια να σκιαγραφηθεί, μέσα από εκτενή μελέτη, η προμελετημένη καταστροφή και εξάλειψη της ελληνικής παρουσίας που κάλυπτε για περισσότερες από τρεις χιλιετίες στον τόπο που ιδρύθηκε η μετέπειτα Τουρκική Δημοκρατία. Η γενοκτονία των Οθωμανών Ελλήνων ανήκει σε μια ευρύτερη γκάμα διαδικασιών που χαρακτηρίζουν την περίοδο της μετάβασης από τη Οθωμανική Αυτοκρατορία στην ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν κατευθυνόμενες από μια ομάδα εκλεκτών οι οποίοι αποσκοπούσαν στη δημιουργία ενός μοντέρνου, εθνικού κράτους.

Ο Ραφαήλ Λέμκιν, νομικός ακαδημαϊκός, ο οποίος εισήγαγε τη λέξη γενοκτονία στον διεθνή νόμο, διαμόρφωσε τις πρώτες του ιδέες για τον ορισμό αυτού του εγκλήματος πολέμου, μελετώντας τον αφανισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ ο διακεκριμένος τουρκολόγος Νεοκλής Σαρρής τόνισε ότι η εξολόθρευση των χριστιανικών μειονοτήτων αποτέλεσε βασικό στοιχείο της δημιουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι συντάκτες αυτού το τόμου, Τ. Χόφμαν, Μ. Μπιόρνλαντ και Β. Μεϊτσανετσίδης, υπογραμμίζουν την πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών (στο θέμα της) Γενοκτονίας να αναγνωρίσουν την Ελληνική και Συριακή Γενοκτονία και υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου κύκλου θυμάτων.

Παρότι τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει γίνει εκτενής έρευνα στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων στο οθωμανικό έδαφος, πολύ λιγότερη ακαδημαϊκή έρευνα και μελέτη έχει γίνει για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Οι λόγοι για το παραπάνω γεγονός ποικίλουν, συμπεριλαμβάνοντας το γεγονός ότι οι εκάστοτε τουρκικές κυβερνήσεις καταφέρνουν πάντα να εκφοβίζουν τους διπλωματικούς αντιπροσώπους στα πλαίσια των ελληνο-τουρκικών σχέσεων της τελευταίας γενιάς, και να υπονομεύουν την ακαδημαϊκή ακεραιότητα (παρακινώντας κάποιους ακαδημαϊκούς να κάνουν καριέρα στο να διαψεύδουν και να αρνούνται τα γεγονότα υποστηριζόμενοι από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς -όλα στο όνομα της πάταξης του εθνικισμού).

Στους δώδεκα με δεκατρείς συνεισφέροντες του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί όπως ο Άλφρεντ ντε Ζάγιας, ο διδάκτορας Μάικλ Μπρούνο, οι καθηγητές Χάρι Ψωμιάδης και Ισραήλ Τσάρνι.

Ο Σταύρος Σταυρίδης, από την Αυστραλία ένας από τους συγγραφείς που συμπεριλαμβάνεται στο ιστορικό αυτό βιβλίο, με το κομμάτι "Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: μια αποστολή στο πουθενά" μας ανέφερε πως φιλοδόξει και ελπίζει ότι η συλλογική αυτή μελέτη "θα εμπνεύσει τους νέους Έλληνες ακαδημαϊκούς να ερευνήσουν περισσότερο αυτό το σημαντικό αλλά και ευαίσθητο θέμα, ενώ δήλωσε ότι "είναι η στιγμή η Ελληνική γενοκτονία να δεχτεί τη διεθνή αναγνώριση που της αρμόζει".

Θεσσαλονίκη: Υγειονομικά προβλήματα προκαλεί η συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους

http://3.bp.blogspot.com/-qu4-1TYf6NE/TZFyyw4F7JI/AAAAAAAABQY/0T8RitcugU0/s320/thessaloniki-skoupidia.jpegΣοβαρά υγειονομικά προβλήματα προκαλεί η συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της μακροχρόνιας έκθεσης τους στο περιβάλλον, με συνέπεια την ανάπτυξη μικροοργανισμών, ειδικά στα οργανικά απορρίμματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διασπορά τους γύρω από τους κάδους, δημιουργεί κινδύνους μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων.

Από την αρμόδια υπηρεσία συνιστάται στους πολίτες, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατούν -μεταξύ άλλων- τις σακούλες ερμητικά κλεισμένες στα μπαλκόνια τους, να αποφεύγουν την επαφή ή έκθεση στους όγκους των απορριμμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν θα πρέπει να αφήνουν τα ζώα να προσεγγίζουν τα σκουπίδια.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με ρυθμούς χελώνας η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης. Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να βελτιώνεται από τις αρχές της επόμενης χρονιάς :)

Αυστραλία: Πληθυσμιακή έκρηξη στη Μελβούρνη

http://www.skyscrapernews.info/images/pics/731MelbourneSkylinein2020_pic1.jpgΟ πληθυσμός στα εξωτερικά προάστια της Μελβούρνης (φώτο επάνω όπως είναι σήμερα και κάτω όπως θα είναι πιθανώς το 2020) αυξάνεται σε γρηγορότερους ρυθμούς από οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να κλείνει η πληθυσμιακή "ψαλίδα" με το Σίδνεϊ. Να αναφερθεί ενδεικτικά, ότι πάνω από 1.000 άτομα εγκαθίστανται στα εξωτερικά προάστια της Μελβούρνης κάθε εβδομάδα.

Νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας αποκαλύπτουν ότι, ενώ ο αριθμός των μεταναστών μειώθηκε σ' όλη την επικράτεια στο διάστημα 2009-2010, στη Μελβούρνη υπήρξε σημειώθηκε η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο (2009-2010), ο πληθυσμός της Μελβούρνης αυξήθηκε κατά 79.000, δηλαδή κατά 1.500 άτομα την εβδομάδα. Για εννέα συνεχή χρόνια, η Μελβούρνη αναπτύσσεται πληθυσμιακά ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη της Αυστραλίας.

Από το 2001στη Μελβούρνη εγκαταστάθηκαν 605.000 νέοι κάτοικοι, ενώ στο Σίδνεϊ την ίδια εποχή 447.000, στο Μπρίσμπαν 380.000 και στο Περθ 303.000. Εκτιμάται δε, ότι αν οι τάσεις των τελευταίων δέκα ετών συνεχιστούν, το 2028 η Μελβούρνη θα έχει ξεπεράσει πληθυσμιακά το Σίδνεϊ, με τις δύο μεγαλουπόλεις να αριθμούν περίπου 5,6 εκατ. κατοίκους. Πέρυσι τον Ιούνιο, ο πληθυσμός του Σίδνεϊ ήταν 4.575.000 κάτοικοι, ενώ της Μελβούρνης 4.077.000. Καμία άλλη πόλη της Αυστραλίας δεν σημείωσε τόσο ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι επιπτώσεις του φαινομένου είναι μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους, περισσότερες καθυστερήσεις και πολυκοσμία στη δημόσια συγκοινωνία, προβλήματα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία για να αναφερθούμε στα κυριότερα.

Καθημερινές καταλήψεις Δημαρχείων: Σήμερα σειρά έχει η Γορτυνία-Συνεχίζεται η κατάληψη στα Τρίκαλα

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Dimitsana.jpg/300px-Dimitsana.jpghttp://1.bp.blogspot.com/-iZuxXmsyawo/TZTCLf7Ct9I/AAAAAAAALSc/iiw9t0EdSdM/s1600/katalipsi-dimarcheiou-athinaion-apo-symvasiouchous.jpgΚατάληψη στο δημαρχείο Γορτυνίας στη Δημητσάνα

Κατάληψη του δημαρχείου Γορτυνίας στη Δημητσάνας πραγματοποιούν από τις 7:00 το πρωί οι γονείς, κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην απαράδεκτη απόφαση της υπουργού Παιδείας για την κατάργηση του ιστορικότερου σχολείου που λειτουργεί στη Δημητσάνα από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διεκδικούν την εξαίρεση του σχολείου τους από την απόφαση της υπουργού και την συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού σχολείου. Στο πλευρό γονέων και των κατοίκων, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου δικαιωθούν, και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας.

Τρίκαλα: Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του δημαρχείου

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του δημαρχείου Τρικάλων από συμβασιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι συμβασιούχοι κατέλαβαν χθες το απόγευμα το κτίριο εμποδίζοντας την πραγματοποίηση προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Οι εργαζόμενοι μετά από διαβούλευση και συλλογική απόφαση επέτρεψαν μόνο στο δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα να εισέλθει στο κτίριο και να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Βουλγαρία: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWgZU5_aKbThBLItj4oSzaEPk9VlvqS4Fs1tBMLFegjfb4lAgoex2zYHIGq0n7SI6OpLQaCy0_7TaI0X8Qw1iECGT5VCYyaRq3I8C94X02HiIgoSKYTLEDgGUw9LPbmwDPt94Wg1Th4mxK/s1600/800px-Belene_Island_map_svg.pngΕντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαπραγματευτικής διαδικασίας, στην οποία προσήλθαν η Βουλγαρία και η Ρωσία, για το έργο του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία, του Μπέλενε.

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ, ξεκίνησαν τις συνομιλίες, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνέχιση του έργου.

Άλλωστε, μέχρι και χθες, αναμενόταν η υπογραφή τρίμηνου μορατόριουμ για το έργο του πυρηνικού σταθμού από τις δύο πλευρές, με το οποίο - όπως είχε δηλώσει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ- θα επιλύονταν όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με θέματα της ασφάλειας, της χρηματοδότησης και της κατασκευής του σταθμού Μπέλενε.

Παρόλα αυτά, μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τα δύο μέρη σε σχέση με το θέμα του μορατόριουμ, όμως, ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές, ήτοι η βουλγαρική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΝΕΚ και η ρωσική Atomstroyexport διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το έργο του πυρηνικού σταθμού.

Από την υπηρεσία ενημέρωσης της ΝΕΚ δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι, σε περίπτωση που υπάρξει νέα συμφωνία με την Atomstroyexport, τότε θα πρέπει να εγκριθεί από τη μητρική της εταιρεία, ήτοι τη Bulgarian Energy Holding.

Στο μεταξύ, σε τηλεοπτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας και ιδιωτικών σταθμών για το θέμα του πυρηνικού σταθμού υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους σε σχέση με την τιμή του έργου.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το κόστος κατασκευής του έργου διαμορφώνεται στα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η βουλγαρική πλευρά "τοποθετεί" το κόστος του έργου περίπου στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Οι μαύρες λίστες των φοροφυγάδων και η φοροεπιδρομή με κατασχέσεις, το «νυστέρι» Λοβέρδου σε διοικητές νοσοκομείων, η κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος και τα πρωταπριλιάτικα ψέματα σε αρκετές εφημερίδες, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Φοροεπιδρομή και κατάσχεση χρημάτων"

"Σε κατάσχεση ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιών τραγουδιστών, συμβολαιογράφων κα φαρμακοποιών, καθώς και χρημάτων που έχουν να λαμβάνουν οι προμηθευτές του υπουργείου Υγείας και των σουπερμάρκετ, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών".

Η ΑΥΓΗ: "Εμφραγμα σε οικονομία, πολιτικό σύστημα"

"Εγκλωβισμένη στον μονόδρομο του Μνημονίου η κυβέρνηση παρακολουθεί την κρίση να απλώνεται στην ελληνική οικονομία, με πιο χαρακτηριστική την πρόβλεψη ακόμη και του ΙΟΒΕ για υψηλή ανεργία".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γ. Παπανδρέου: "Κουράστηκα, θέλω να φύγω"

"Προσωρινός πρωθυπουργός ο Γ. Ραγκούσης και αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος. Οικονομικών ο Θόδ. Πάγκαλος. Ανευ Χαρτοφυλακίου ο Νίκος Παπανδρέου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει η χώρα βουλιάζουν τα κόμματα"

"Η κατάρρευση της χώρας συμπαρασύρει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που παρουσιάζει συμπτώματα αποσύνθεσης με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να έχουν κατρακυλήσει στο 20%, ενώ η ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων τους συνεχίζεται".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το "παιδί" του Σόρος πουλάει Ελλάδα!"

"Αν ο Παπανδρέου πουλήσει Ελλάδα, θα μπορούμε οι εναπομείναντες ιθαγενείς να περνάμε μια βόλτα από τα εκποιημένα οικόπεδα: "Η γη που θα πουλήσει το κράτος θα μπορούσε να παραμείνει προσβάσιμη στο κοινό" ανάφερε σε άλλο σημείο του εκτενούς άρθρου. Αν μη τι άλλο, είναι γαλαντόμος ο άνθρωπος".

ΕΘΝΟΣ: "Οι διάλογοι που καίνε τους "νονούς" "

"Αποκαλυπτική είναι η δικογραφία της Αστυνομίας για τις συμμορίες της νύχτας. Περιέχει και συνομιλίες, όπου καταγράφεται η εγκληματική δραστηριότητα των ανθρώπων του υποκόσμου. Ερχονται στο φως εκβιασμοί, εκρήξεις, ξέπλυμα χρήματος, ανηλεής πόλεμος μεταξύ τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας ψέκαζαν οι αχρείοι με ψυχοφάρμακα!- Κυριακή 27 Μαρτίου"

"Δεν είναι δυνατόν; Μωρέ είναι και παραείναι!.. Την περασμένη Κυριακή μας ράντιζαν, όλους εμάς που διαδηλώναμε, από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Σύνταγμα, ενάντια στην περιβόητη "Κάρτα του Πολίτη". Ναι, αεροσκάφη, πετούσαν συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας και ακατάπαυστα έριχναν ψυχοφάρμακα για να... ηρεμήσουμε".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πρώτη τ' Απρίλη: Γιορτάζει ο ψεύτης πρωθυπουργός"

"Τα ψέματα με τα οποία πήρε τις εκλογές και η νέα σκληρή πραγματικότητα με τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις, τις κόντρες υπουργών, την ανεργία, τον "τιτανικό" των μικρομεσαίων και της φτωχολογιάς, την πορεία της χώρας χωρίς σχεδιασμό, την παράδοσή της σε ξένα χέρια (τρόικα)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατάρρευση για ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου"

"Πρωτοφανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου και των προσδοκιών των πολιτών για το αύριο, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει ο "Ε.Τ." ".

ΕΣΤΙΑ: "Οδηγούμεθα σε αδιέξοδο"

"Ο πολιτικός κόσμος δεν φαίνεται να έχη επίγνωση του αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται ο τόπος. Αν είχε, η στάσις του θα ήταν τελείως διαφορετική. Θα είχε σημάνει γενικός συναγερμός. Τουλάχιστον η Κυβέρνησις και η αξιωματική Αντιπολίτευσις θα είχαν συμφωνήσει σε σειρά μέτρων αμέσου εφαρμογής, ώστε να αποφευχθή ο περαιτέρω κατήφορος".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κραχ στο ΙΚΑ"

"Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας εκπέμπει SOS, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν παραμείνει η σημερινή κατάσταση, δηλαδή υστέρηση των εσόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τότε η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του θα αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νυστέρι" από Λοβέρδο σε διοικητές νοσοκομείων""

"Καρατομήσεις" διοικητών των νοσοκομείων, που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους για μείωση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης, θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Casus belli βάζουν οι τραπεζίτες"

"Μήνυμα στο "Κίνημα των Υπουργών" στέλνουν οι τράπεζες κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να ενισχύσει την κρατική εποπτεία και να ελέγξει τον τρόπο που διοχετεύουν τη ρευστότητα στην αγορά. Περνούν στην αντεπίθεση και κάνουν λόγο για στήριξη της χώρας προκειμένου να μη χρεοκοπήσει αφού έχουν εξαγοράσει ομόλογα αξίας 55 δισ.".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με το φόβο της ανεργίας ζουν οι Ελληνες"

"Φοβισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι Ελληνες εργαζόμενοι για το εργασιακό τους μέλλον εν μέσω της ύφεσης, καθώς το 28% δηλώνει ότι ανησυχεί πως θα χάσει τη δουλειά του ενώ επτά στους δέκα θα ήθελαν να ασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε χθες".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Αναζητά διέξοδο με συνταγματική αλλαγή"

"Με πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα αναλάβει άμεσα ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να "πετάξει την μπάλα στην εξέδρα" μετατοπίζοντας αλλού το ενδιαφέρον για το πολιτικό σκηνικό".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενταση καταστολής του λαού ο στόχος της κοινής εκπαίδευσης Στρατού- Αστυνομίας"

"Κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δύο Σωμάτων και "εξορθολογισμό" των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης "κοινών μέσων" (!) προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την "εξοικονόμηση δαπανών" και με πραγματικό στόχο την ισχυροποίηση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος του "εχθρού λαού" ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι μαύρες λίστες των φοροφυγάδων"

"Μαύρες λίστες έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών με φορολογουμένους που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΜΑΠ, ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι αποκρύπτουν εισοδήματα και δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, καθώς και με οφειλέτες του Δημοσίου".

City Press:."Παραμένει η ύφεση, αυξάνει η ανεργία"

"Η πτώση του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει φέτος το 3,2%. Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 15,5%. Ολο και περισσότεροι Ελληνες ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μετέωρο βήμα της ΕΛΑΣ"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς οι εφορία"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ζημίες 6,7 δισ. ευρώ το 2010 είχαν 164 εισηγμένες στο Χ.Α."

"Ζημιές ρεκόρ ύψους 6,7 δισ. ευρώ κατέγραψε το 62% των εισηγμένων στο Χ.Α. επιχειρήσεων το 2010, δηλαδή 164 εταιρίες, ενώ οι υπόλοιπες 101 είχαν κέρδη 3,78 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Πήγασος ΑΕΠΕΥ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ποιους στοχοποιεί η εφορία- Ελεγχοι σε 12 κατηγορίες φορολογουμένων"

"Σχέδιο fast track κατά της φοροδιαφυγής αλλά και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να κλείσει τη "μαύρη τρύπα" στα έσοδα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με ζημιές πάνω από τις μισές εισηγμένες εταιρείες το 2010"

"Ζημιές παρουσίασαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι εισηγμένες. Ειδικότερα, ζημιογόνο κατά 2,92 δισ. ευρώ ήταν το συνολικό αποτέλεσμα των εισηγμένων για το 2010, έναντι κερδών 3,7 δισ. το 2009, ενώ αύξηση 3,24% στα 76,4 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο κύκλος εργασιών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με νέο σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής"

"Ειδική Ομάδα Παρακολούθησης Φορολογουμένων για την υποβολή δηλώσεων. Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου όλων όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, τέσσερις νέους επιλεγμένους στόχους με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου".

DEAL NEWS: "Στο "σφυρί" τα ακίνητα των τραπεζών"

"Τις προτροπές της τρόικας έχουν αρχίσει να ακολουθούν οι τράπεζες, που σταδιακά πωλούν τα... ασημικά και "ξεφορτώνονται" τα ακίνητα. Παράλληλα, ορισμένες τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο ν' αρχίσουν να πωλούν θυγατρικές μη τραπεζικές, ασφαλιστικές εταιρίες, ακόμα και ξενοδοχεία".

Άγνωστη η σεισμική επάρκεια των δημόσιων κτιρίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5KZMHgWYGkTkoe_gMwJ8oEl6ftlN9uAd-V87-rW8S_4MoYeSl9waTZsZcWXVjutmaKdqBN0lMx7HejtmvnXVE3Zukx2KKxWbje2SkQPRgSiFGlAg-kNzQ3OlcsARle5gRDMLtM5Yq6KI/s400/b_seismos_athinas.jpgΠόσο ασφαλές είναι να βρίσκεσαι σε μία δημόσια υπηρεσία και γενικότερα σε ένα κτίριο του δημοσίου (σχολείο, νοσοκομείο κ.λπ.) την ώρα που εξελίσσεται ένας σεισμός;

Το ερώτημα προέκυψε μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αντίστοιχου βαθμού σεισμικότητας περιοχή, ο πληθυσμός της, όμως, δεν διαθέτει, ούτε κατ' ελάχιστον, την παιδεία των Ιαπώνων για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει κανείς τη στιγμή εκείνη. Τι έχει γίνει, όμως, για να μη θρηνήσει η χώρα θύματα, όπως μία δεκαετία πριν, όταν σημειώθηκε ο σεισμός της Πάρνηθας;

«Πρακτικά ελάχιστα, ως προς το κομμάτι της θεραπείας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Κοσμάς Στυλιανίδης, και προσθέτει: «Κυρίως ο ΟΣΚ έχει εντοπίσει και καταγράψει προβλήματα σε σχολεία και προχωρεί μέσα από εξασφαλισμένα κονδύλια στη ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κτιρίων αυτών». Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει πως «γενικώς, η κατάσταση των κτιρίων στην Ελλάδα είναι καλή».

Σε ερώτηση για το μέγεθος του σεισμού, βάσει του οποίου προδιαγράφονται τα κτίρια, τονίζει ότι «αυτό που καθορίζει τη στατική επάρκεια είναι ο ''Σεισμός Σχεδιασμού'', δηλαδή ο μέσος αναμενόμενος σεισμός της 50ετίας και όχι ο μεγαλύτερος σεισμός, που αναμένεται στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα καταγραφής και αξιολόγησης της στατικής επάρκειας των κτιρίων που φιλοξενούν δημόσιες υπηρεσίες ξεκίνησε από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας το 1996, με επικεφαλής τότε, τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, πολιτικό μηχανικό Θεοδόση Τάσσιο. Η δημιουργία του ΟΑΣΠ, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κινήθηκε για την πρώτη άμεση καταγραφή 80.000 κτιρίων μέσα από ένα ερωτηματολόγιο πρωτοβάθμιου ελέγχου (σσ. οπτικού), στο οποίο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Στο ερωτηματολόγιο αυτό, που κατέτασσε τα κτίρια σε τρεις κατηγορίες (πρώτης, δεύτερης και τρίτης προτεραιότητας παρέμβασης) ανταποκρίθηκε ποσοστό μόλις 10% των διοικήσεων. Δεδομένου ότι από την πλευρά του ΟΣΚ η ανταπόκριση ξεπέρασε το 40%, είναι φανερό ότι ελάχιστα γνωρίζει κανείς για τα δημόσια κτίρια και ιδίως τα δημόσια νοσοκομεία, όπου δεν έχει γίνει καμιά καταγραφή.

Η ολιγορία των αρμοδίων υπηρεσιών ώθησε το ΤΕΕ στην αναζήτηση κάποιων κονδυλίων και τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων από την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΣΥΕ και την τροφοδοσία της με παραμέτρους, που δίνουν τη δυνατότητα στους 1036 νέους Καλλικρατικούς δήμους να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του κτιριακού τους αποθέματος. Μάλιστα, το Επιμελητήριο προχώρησε σε πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος (Εθνικό Πρόγραμμα Αντισεισμικής Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτιρίων) στην Τρίπολη. Στόχος του πιλοτικού προγράμματος ήταν η διαμόρφωση μίας ενεργητικής πολιτικής αντισεισμικής προστασίας. Από την καταγραφή έχει προκύψει ένας σκληρός δίσκος, με δεδομένα των δομικών συστημάτων και των υλικών, με τα οποία έχει κατασκευαστεί μεγάλο δείγμα κτιρίων της πόλης και είναι στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών για να το διανείμει στους δήμους.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, καθώς θα εμφανιστούν αστοχίες σε 13% και 6% των κτιρίων αντίστοιχα, με μεγάλη πιθανότητα να «αχρηστευθούν» 50% των παραπάνω. Το γεγονός αυτό στηρίζεται στους υφιστάμενους αντισεισμικούς κανονισμούς, καθώς στην συντριπτική τους πλειονότητα τα κτήρια είναι κατασκευασμένα πριν την εφαρμογή του ΓΟΚ του '85. Πολλά, δε, έχουν κτιστεί και πριν το 1959, όταν δεν υπήρχαν καν αντισεισμικές προδιαγραφές.

Σημειώνεται ότι τα κτίρια πριν το 1985 είναι ήδη ηλικίας 30 ετών και το μπετόν έχει χρόνο ζωής 50 χρόνια. Ένα κτίριο με φέροντα οργανισμό από μπετόν και χάλυβα, στα 70 χρόνια μπορεί ακόμη και να καταρρεύσει, χωρίς καν να γίνει σεισμός.

Στην τεκμηρίωση αυτή στηρίχθηκε και η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, που επικαλέσθηκε το ΥΠΕΚΑ και έγινε δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Γιώργο τρέξε!! Ο "σύντροφος" Γκμπαμπό πολιορκείται από φασίστες

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/03/gbabo.jpghttp://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/20613/20613_lp_%20%201.jpgΣκληρές μάχες στην κατοικία του Γκμπαμπό στο Αμπιτζάν, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του εκλεγμένου προέδρου Ουαταρά.

Οι δυνάμεις του Αλασάνε Ουαταρά, νόμιμου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, ξεκίνησαν τα χαράματα της Παρασκευής την επίθεση κατά της κατοικίας του έκπτωτου προέδρου Λοράν Γκμπαμπό στο Αμπιτζάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ουαταρά.

" Το σπίτι του δέχεται επίθεση. Αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει αντίσταση από δυνάμεις που τον υποστηρίζουν, αλλά πάντως η επίθεση συνεχίζεται ", δήλωσε ο Πατρίκ Ατσί, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση που έχει διορίσει ο νικητής των προεδρικών εκλογών Ουαταρά, στο πρακτορείο Ρόιτερ

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός που έχει διοριστεί από τον Ουαταρά, Γκιγιόμ Σορό,είχε δήλωσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο κ. Γκμπαγκμπό είχε διορία "έως τις 19:00 (GMT) να παραιτηθεί", αλλιώς "θα πάμε να τον αναζητήσουμε εκεί πού είναι".

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Ουαταρά, που ανακοίνωσαν ότι ο Γκμπαμπό βρίσκεται περικυκλωμένος.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του νόμιμου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάνε Ουαταρά, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης, πέρασε στον έλεγχό τους η κρατική τηλεόραση, που βρίσκεται στο Αμπιτζάν και είχε σταματήσει να εκπέμπει αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ μετέδιδε εικόνες του έκπτωτου προέδρου Λοράν Γκμπαμπό.

Ο Πατρίκ Ατσί, δήλωσε επίσης, οτι ο αντίπαλος του Ουαταρά, Λοράν Γκμπαμπό, ο οποίος έχει αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία παρά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, δεν δείχνει σημάδια διάθεσης να παραδοθεί, παρά την ταχύτατη προώθηση των στρατευμάτων του Ουαταρά στο Αμπιτζάν, όπου βρίσκεται περικυκλωμένος και τις σκληρές μάχες που διεξάγονται μεταξύ των αντιπάλων δυνάμεων.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ακτής Ελεφαντοστού RTI, που παρέμενε πιστό στον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπαμπό , σταμάτησε να εκπέμπει σήμα την Πέμπτη, μετά από ώρες ένοπλων συγκρούσεων που διεξάγονταν κοντά στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στο Αμπιτζάν και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κοκοντί.

Οι κάτοικοι της πόλης ανέφεραν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ενώ μετέδιδε, επανειλημμένα, εικόνες του έκπτωτου προέδρου Γκμπαμπό και της συνοδείας του.

Ο Καντάφι ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα;;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καντάφι βρίσκεται από χθες στην Αθήνα (σε σκηνή στο μέγαρο Υπατία) και διαπραγματεύεται την ασυλία του στην Ελλάδα...

Φυσικά και δεν αληθεύει η πιο πάνω είδηση.
Ούτε στην Αθήνα βρίσκεται, ούτε άσυλο ζήτησε ο Καντάφι.
Απλά μιας και είναι πρωταπριλιά είπαμε να σας το θυμίσουμε.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Ιαπωνία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό πτωμάτων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών άρχισε σήμερα

http://www.epikairo.gr/images/stories/dimitris/The-damaged-Fukushima-Dai-007.jpgΤουλάχιστον χίλια πτώματα παραμένουν γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Χιλιάδες ιάπωνες και αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό πτωμάτων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας που επλήγησαν πριν τρεις εβδομάδες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (ιαπωνικός στρατός)

Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 65 πολεμικά πλοία για την αναζήτηση των 16.441 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού στο νησί Χονσού και πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Θα επικεντρώσουμε τις έρευνες κατά μήκος των ακτών, στις εκβολές των ποταμών και στις περιοχές που έχει καλύψει η θάλασσα", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

"Τα πτώματα που έχει παρασύρει η θάλασσα συχνά αυτήν την εποχή βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από λίγες εβδομάδες. Οι έρευνές γίνονται για να εντοπιστούν", επισήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν 17.000 ιάπωνες και 7.000 αμερικανοί στρατιώτες.

Οι έρευνες πάντως δεν θα καλύψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας.

Τουλάχιστον χίλια πτώματα βρίσκονται ακόμα στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo που επικαλείται αστυνομικές πηγές. Οι σωροί αυτοί έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας και οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην περισυλλογή τους.

Περίπου 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά την καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, σύμφωνα με επίσημο προσωρινό απολογισμό.