02 Απριλίου 2011

Πέντε άτομα που τραυματίσθηκαν στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύονται

Πέντε άτομα που τραυματίσθηκαν στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν απόψε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Χαρ. Δουλγεράκης, οι τραυματίες είναι υπήκοοι του Κατάρ που εργάζονταν στη Λιβύη. Οι πέντε τραυματίες μεταφέρονταν από τη Λιβύη με αεροσκάφος C130 του Κατάρ, στο οποίο επέβαιναν ακόμη 40 άτομα, με προορισμό το Κατάρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δουλγεράκης, κατά τη διάρκεια της πτήσης ένας άλλος τραυματίας εκτός των πέντε, κατέληξε, με αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους να ζητήσει άδεια για να προσγειωθεί στη Σούδα.

Από το αεροσκάφος ασθενοφόρα παρέλαβαν τους πέντε τραυματίες, ηλικίας 34 - 39 χρόνων και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι σύμφωνα με τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, Γιώργο Αρχοντάκη νοσηλεύονταν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Λιβύης στο διάστημα από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου.

Η κατάσταση των τραυματιών χαρακτηρίζεται σοβαρή και οι τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και οι δύο άλλοι σε κλινικές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι πέντε τραυματίες συνοδεύονται από έξι συγγενικά τους πρόσωπα, που ταξίδευαν μαζί τους. Από το σύνολο των έντεκα ατόμων -τραυματιών και συγγενών- οι επτά έχουν λιβυκά διαβατήρια και οι τέσσερις στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα έντεκα άτομα προέρχονται από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Το C-130 με τον ένα νεκρό και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες, αφού ανεφοδιάστηκε, αναχώρησε για το Κατάρ.

Wikileaks για Παπανδρέου: Συζητάμε τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη...

Διαβάστε τους απίστευτους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ .
Σύμφωνα με τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του 4 ημέρες αφ'ότου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην ουσία την πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αιγαίου.
Σύμφωνα με το υπόψη τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, φέρεται να είπε στον Τ.Ερντογάν:

«Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση»
"Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!
"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει συζητήσουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας.
Δεν αναγνωρίζει τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, η οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια σαν πολιτικός ελιγμός και δεν βασίζεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα. Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα βλέπει στις θέσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση από τις πάγιες ελληνικές θέσεις.
"Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει..."




Παχύδερμο vs. Παπακ: Round 2

http://img.protothema.gr/D2A2B55EA476D89739C7F32DE44F8710.jpgΒγάζουν εκατέρωθεν τα άπλυτά τους στη φόρα...
στο αυριανό πρωτοσέλιδο του παχύδερμου, ο μαθητευόμενος μάγος απάντησε με μηνύσεις:

Η προσπάθεια εκφοβισμού συνεχίζεται.

Δεν πρόκειται όμως να σταματήσει την έρευνα που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον κ. Αναστασιάδη, ούτε τις όποιες σχετικές ενέργειες αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα, το Υπουργείο Οικονομικών θα τα διαβιβάσει μαζί με το σύνολο του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη.

ΗΑΕ: τεράστια "καραμπόλα" έγινε σήμερα στην οδική αρτηρία που ενώνει το Αμπου Ντάμπι με το Ντουμπάϊ:ένας νεκρός, 61 οι τραυματίες

http://img4.allvoices.com/thumbs/event/609/480/76660112-massive-car.jpg Ενας αυτοκινητιστής σκοτώθηκε σήμερα, ενώ άλλοι 61 τραυματίστηκαν, αρκετοί σοβαρά, όταν συνολικά 127 οχήματα έκαναν μία τεράστια "καραμπόλα" στη μεγάλη οδική αρτηρία, που ενώνει το Ντουμπάϊ με το Αμπου Ντάμπι, "εξαιτίας της πυκνής ομίχλης στην περιοχή", όπως ανακοινώθηκε κατόπιν από την τοπική αστυνομία.

http://img.allvoices.com/thumbs/event/598/486/76660114-massive-car.jpg--Ο επικεφαλής της Τροχαίας Κίνησης του Αμπου Ντάμπι, κ. Χουσέϊν αλ Χάρτχι ανέφερε σχετικά ότι, "προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποσυμφορηθεί η οδική αρτηρία, χρησιμοποιήθηκαν όχι λιγότερα από 200 ασθενοφόρα, αλλά και οχήματα της Πολιτικής άμυνας, ενώ οι τοπικές αρχές κάλεσαν σε βοήθεια και τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), οι οποίες διέθεσαν αμέσως αρκετά στρατιωτικά οχήματα".

Αβέβαιο το πράσινο μέλλον...

Όπως δείχνουν τα πράγματα η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ... Αυτό σημαίνει περικοπές αλλά δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής

http://enimerotiko.gr/wp-content/uploads/2010/10/868-samaras1.jpgΜε τη φράση " δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή, δεν θα τους την προσφέρουμε" , ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως είναι ζήτημα χρόνου το να προηγηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του κυβερνώντος κόμματος, και να εξασφαλίσει καθαρή εντολή από μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία αν και δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «ο κόσμος που απογοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκεται πριν κάνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ».

Ο κ. Σαμαράς είναι κάθετος χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο ως παράδειγμα προς αποφυγή και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως το πρόβλημα της χώρας.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο των ψεμάτων που είπε και των αδιεξόδων στα οποία παγίδεψε την οικονομία» τονίζει ο κ. Σαμαράς κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας.

Οσον αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως συνεργάστηκαν πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης να περάσει τα αδιέξοδά της, τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους και ξεκαθαρίζει και σε αυτή την περίπτωση πως η πόρτα μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι κλειστή.

Οσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της προχωρεί στην εκποίηση και όχι στην αξιοποίηση και επισημαίνει πως δεν θα προσέλθει σε κανένα διάλογο για την οικονομία καθώς όπως τονίζει "δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα τους την προσφέρουμε".

Οσον αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως οι φωνές όλων ακούγονται μέσα στο κόμμα, εξαπολύει επίθεση σε όσους εκτός ΝΔ δημιουργούν θόρυβο για ανύπαρκτο εσωκομματικό ζήτημα ενώ χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ως πολύ καλές. Επισημαίνει όμως με νόημα πως "εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε, και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει."

Πλήρης εκτροχιασμός: Επιβάλλονται νέα μέτρα 16 δις!!!

"Η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη, όλο και πιο έντονα, με τα αδιέξοδα της πολιτικής της και με τις αδυναμίες στη λειτουργία της. Αδιέξοδα που οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα, ακόμη και για την εφετινή χρονιά. Νέα μέτρα εξαιτίας αποκλίσεων στους δημοσιονομικούς στόχους, τόσο για το 2010 όσο και για το 2011.

Συγκεκριμένα, το "Μνημόνιο" προέβλεπε έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Ο εφετινός Προϋπολογισμός, λίγους μήνες αργότερα, το αναθεωρούσε στο 9,4% του ΑΕΠ. Και σήμερα αυτό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί αρκετά υψηλότερα από το 10% του ΑΕΠ.

Παρά τη λήψη μέτρων εκτός "Μνημόνιο", την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου "εσωτερικού χρέους", ύψους 5,4 δισ. ευρώ μόνο για το 2010 (ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).

Έτσι, ενώ το "Μνημόνιο" προέβλεπε μέτρα 9,1 δισ. ευρώ για το 2011, ο Προϋπολογισμός επιβάλλει πρόσθετα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ η "Τρόικα", σήμερα, αναζητά νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στους πρώτους 2 μήνες του έτους.

Συνεπώς, από τα 9,1 δισ. ευρώ φτάσαμε στα 16,1 δισ. ευρώ, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το ύψος των πρόσθετων μέτρων εξαιτίας της νέας υστέρησης των δημοσιονομικών μεγεθών του 2010.

Οφείλει συνεπώς η Κυβέρνηση να απαλλαγεί από το σύνδρομο κατοχής της μοναδικής αλήθειας και να αλλάξει την αδιέξοδη οικονομική της πολιτική".

Spiegel: Tο ΔΝΤ πιέζει για να επισπευσθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/04/IMF.jpgΤο ΔΝΤ φέρεται να έχει αμφιβολίες για την επιτυχία των προσπαθειών διάσωσης της Ελλάδας και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel (Σπίγκελ) "πιέζει για να επισπευσθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους". Προδημοσίευση ρεπορτάζ του Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα αναφέρει ότι "τη θέση αυτή υποστήριξαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στις επαφές των προηγούμενων ημερών με υπηρεσιακούς παράγοντες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων".

Σύμφωνα με το Spiegel, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιχειρηματολογούν ότι "είναι αναγκαίο να μειωθεί το βάρος του χρέους από 150% περίπου επί του ΑΕΠ" και "πιθανοί τρόποι είναι ένα 'κούρεμα' του χρέους, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων ή η μείωση των τοκοχρεολυσίων". Το περιοδικό προσθέτει ότι και στις τρεις εναλλακτικές λύσεις συνέπεια θα είναι ότι "οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους. Κατά την άποψη του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει το ταχύτερο να αρχίσει συνομιλίες με τους πιστωτές της και να τους ανακοινώσει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση χρέους".

Το δημοσίευμα του Spiegel υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ διστάζει ακόμα να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του αυτές, επειδή φοβάται ότι έτσι θα δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην Πορτογαλία, η οποία έχει επίσης πληγεί από την κρίση.

Αφγανιστάν: 10 νεκροί και 83 τραυματίες ο τελικός απολογισμός των πολύνεκρων επεισοδίων στην Κανταχάρ, στο πλαίσιο διαδήλωσης των κάφρων

http://www.gargalianoi.com/wp-content/uploads/2011/01/images108.jpegΑποχώρησαν, αργά σήμερα το απόγευμα, οι πολυάριθμοι διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στην Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, μετά την 24ωρη ειρηνική κατάληψή της στο τέλος, όμως, μιάς πολύ βίαια εξελιχθείσας διαδήλωσης, ως "διαμαρτυρίας γιά το κάψιμο ενός Κορανιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν, νωρίτερα, στο Κυβερνείο με τις τοπικές αρχές, που τούς προσκάλεσαν εκεί.

--Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ, Τοριαλάϊ Ουέσα, με συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφερόμενος στη διαδήλωση που προηγήθηκε της ειρηνικής κατάληψης έδωσε, ως τελικό επίσημο απολογισμό της, " τους 10 νεκρούς και τους 83 τραυματίες".

Ανάμεσα στους τραυματίες, είναι δημοσιογράφος, που κάλυπτε τα γεγονότα αυτά, αλλά τελικά κακοποιήθηκε από μία ομάδα έξαλλων διαδηλωτών και νοσηλεύεται.

--Επίσης ανέφερε ο κυβερνήτης, ότι "20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί γιά τα βίαια επεισόδια".

Τα πολύ βίαια επεισόδια, στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδήλωσης, ο κυβερνήτης απέδωσε σε "καταστροφικά στοιχεία, που παρεισέφρυσαν" στις τάξεις των διαδηλωτών.

--Χαρακτηριστικό του κλίματος της βίας, που επικράτησε, είναι το κάψιμο των αιθουσών διδασκαλίας ενός γειτονικού σχολείου, όπως και ενός καταστήματος πώλησης DVD, άλλων εμπορικών καταστημάτων και, τέλος, ενός μικρού αριθμού σταθμευμένων οχημάτων στην περιοχή της διαδήλωσης.

Bundesliga 28η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
  • St. Pauli St. Pauli - Schalke Schalke 21:30
  • FC Bayern FC Bayern - M'gladbach M'gladbach 1:0
  • Bremen Bremen - Stuttgart Stuttgart 1:1
  • Dortmund Dortmund - Hannover Hannover 4:1
  • Mainz 05 Mainz 05 - Freiburg Freiburg 1:1
  • K'lautern K'lautern - Leverkusen Leverkusen 0:1
  • Hoffenheim Hoffenheim - Hamburg Hamburg 19:30
  • 1. FC Köln 1. FC Köln - Nürnberg Nürnberg Κυρ 16:30
  • Wolfsburg Wolfsburg - Frankfurt Frankfurt Κυρ 18:30
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1 Borussia Dortmund 28 58:17 65
2 Bayer Leverkusen 28 57:34 58
3 Bayern München 28 60:34 51
4 Hannover 96 28 40:40 50
5 FSV Mainz 05 28 43:35 45
6 1. FC Nürnberg 27 42:36 42
7 Hamburger SV 27 43:44 40
8 SC Freiburg 28 35:39 38
9 1899 Hoffenheim 27 42:39 36
10 FC Schalke 04 27 31:33 33
11 Werder Bremen 28 38:54 33
12 1. FC Köln 27 37:49 32
13 Kaiserslautern 28 36:44 31
14 Eintracht Frankfurt 27 27:37 31
15 VfB Stuttgart 28 47:50 30
16 FC St. Pauli 27 29:47 28
17 VfL Wolfsburg 27 31:40 27
18 Mönchengladbach 28 38:62 23

Όταν ΓΑΠ μιλούσε με τον Στρος Καν και εμείς προβληματιζόμασταν γιατί δεν παίρνει μέτρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWl3bkxW9ki_ZiHhoVLp0NIKb_tDpct9cveeTq5xYb0O4Ol4Ghqe2YJ3Bl9bvXADJdXyy7bM5t_m0xO2cRXr4yC63Ze62pVMJjJpx-ncQyKl9hcaRj8bBDl2Bj2odRM2OfvwvEKJaUmZBr/s320/papandreou_1.jpgΤώρα που ξέρουμε ότι εκείνες τις μέρες μιλούσε με τον Στρος Καν και του έλεγε ότι ξέρει πως να πείσει τους Ευρωπαίους να πούνε ναι στην έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα... ειδήσεις σαν την παρακάτω που δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 13.12.2009, δεν αποτελούν ούτε "Απόλυτο αιφνιδιασμό" ούτε δημιουργούν "έντονο προβληματισμό"... αντίθετα είναι απόλυτα κατανοητές:

Το προσωπικό στοίχημα του κ. Παπανδρέου
Πρέπει άμεσα να πείσει ότι μπορεί να περιορίσει το έλλειμμα

Απόλυτο αιφνιδιασμό, αλλά και έντονο προβληματισμό σε σημαντικό τμήμα του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η «υψηλού ρίσκου» επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να αγνοήσει τις παραινέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα μηνύματα των αγορών για την επιβολή επώδυνων μέτρων. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, κατά πολλούς όχι τυχαία, επέλεξε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υιοθετήσει το «ιρλανδικό μοντέλο» παγώματος ή και μείωσης μισθών και συντάξεων από την ίδια την έδρα της Κομισιόν, τις Βρυξέλλες.

Πλέον το στοίχημα που έχει μπροστά του ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι προσωπικό, αλλά και μεγάλο: Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα πρέπει να πείσει, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι είναι σε θέση να περιορίσει το εκρηκτικό έλλειμμα με βασικά εργαλεία την πάταξη της διαφθοράς και το νέο φορολογικό σύστημα, η διαμόρφωση του οποίου επισπεύδεται κατόπιν σχετικής εντολής του Μεγάρου Μαξίμου προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το λαϊκό ΠΑΣΟΚ

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του την περασμένη Παρασκευή, έριξε το βάρος του υπέρ της τάσης εκείνης στο κυβερνών κόμμα που επέμενε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με πυξίδα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να δώσει έμφαση στην τόνωση της αγοράς. Δηλαδή του λεγόμενου λαϊκού ΠΑΣΟΚ.

Ηττημένοι, ως εκ τούτου, μπορούν να θεωρηθούν οι «ρεαλιστές» του Υπουργικού Συμβουλίου που όχι μόνον ζητούσαν να υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής, αλλά επίσης, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, ανέφεραν πως ορισμένα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί «από χθες», προκειμένου η ελληνική οικονομία να είχε αποφύγει τα κριτικά σχόλια της Κομισιόν και των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την υποβάθμιση από διεθνείς οίκους και τον κύκλο των αρνητικών δημοσιευμάτων από τα διεθνή ΜΜΕ, των τελευταίων εβδομάδων.

Οπως σχηματικά περιγράφει την κατάσταση έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, «ο Παπανδρέου είχε να επιλέξει μεταξύ της πλατφόρμας Κατσέλη και της προσέγγισης Παπακωνσταντίνου και συντάχθηκε με την πρώτη». Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη. Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον υπουργό Οικονομικών στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ενώ η υπουργός Οικονομίας εκφράζει μια σαφώς ευρύτερη τάση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και συνολικά του ΠΑΣΟΚ.

Κατά πολλούς, δεν ήταν τυχαίο ότι σε συνάντηση που είχε με «πράσινους» βουλευτές την περασμένη Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας έσπευσε, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί, να τονίσει ότι «την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα υπαγορεύσουν συγκεκριμένα «κέντρα» που πιέζουν για τη λήψη σκληρών μέτρων». Εξάλλου, στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Κατσέλη φέρονται να κινούνται μεταξύ άλλων οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Φ. Πετσάλνικος, Χρ. Παπουτσής, οι «πράσινοι» συνδικαλιστές και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού επιτελείου του κ. Γ. Παπανδρέου, που εκτιμά πως θα ήταν λάθος η κυβέρνηση να υιοθετήσει πολιτικές μεγάλης συμπίεσης των εισοδημάτων, καθώς το δημοσιονομικό όφελος θα ήταν πολύ περιορισμένο, ενώ οι αρνητικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία μεγάλες.

Αντιθέτως, κατά πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη πρωτοβουλιών που θα «υπερέβαιναν» τα όσα περιγράφονται στον προϋπολογισμό για το 2010. Υπέρ των ανατροπών σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είχε ταχθεί κατά πληροφορίες το τελευταίο διάστημα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος που την περασμένη εβδομάδα επέλεξε να καλέσει στη Βουλή, προκειμένου να ακούσει τις εκτιμήσεις του για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαντωνίου. Επίσης, εξαρχής στη γραμμή της αναθεώρησης της οικονομικής πλατφόρμας με την οποία το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη νικηφόρα μάχη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είχαν ταχθεί, λόγω του τεράστιου ελλείμματος που κληροδότησε στην κυβέρνηση η Ν.Δ., οι κ. κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και ο κ. Π. Μπεγλίτης.

Νέος σχεδιασμός

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο που διαμορφώνεται μετά την παρέμβαση του κ. Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες είναι εντελώς διαφορετικό και οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε ένα νέο σχεδιασμό. Πλέον, το μεγάλο «στοίχημα» είναι από αύριο κιόλας η κυβέρνηση να πείσει εντός και εκτός Ελλάδος ότι διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο θα αναζητήσει εξωτερικό δανεισμό μετράει αντίστροφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επενδύει κατά κύριο λόγο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα συνοδεύσει το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα κατατεθεί στις αρχές του χρόνου στις Βρυξέλλες. Το οικονομικό επιτελείο θα καταβάλει προσπάθειες, ώστε οι παρεμβάσεις στη φορολογία που θα είναι επώδυνες για τους «έχοντες» ή φοροδιαφεύγοντες να προετοιμαστούν άμεσα, καθώς εκτιμάται πως θα είναι επικοινωνιακά προτιμότερο να παρουσιαστούν ταυτόχρονα με τις όποιες -ήπιες, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός- κινήσεις αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και το σκέλος των έμμεσων φόρων.

Υπέρ της άποψης οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει αποσαφήνιση του οικονομικού τοπίου, τάσσονται εξάλλου και κορυφαίοι υπουργοί, με πρώτους τους κ. Δημ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο. Οπως τονίζουν, οι δραματικοί τόνοι με τους οποίους περιγράφει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γ. Παπανδρέου την κατάσταση, με κορυφαία την αναφορά του περί «κινδύνων για την εθνική κυριαρχία», δεν είναι συμβατοί με την εικόνα μιας κυβέρνησης που κωλυσιεργεί.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποστήριζαν πως ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες δραματικούς τόνους για την κατάσταση της οικονομίας, επειδή σχεδίαζε την ανακοίνωση επώδυνων μέτρων, αλλά γιατί θέλει να καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη πως εάν αυτά χρειαστεί να ληφθούν στο μέλλον θα είναι επιβεβλημένα όχι λόγω των χειρισμών της δικής του κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία παρέλαβε την οικονομία, από τη Ν.Δ.

Οι βουλευτές

Τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, αλλά και η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία δημιουργούν ήδη σημαντικές «παρενέργειες» και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που κατά πολλούς θα ήταν σαφώς περισσότερο ορατές εάν η δημοσκοπική διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τη Ν.Δ. δεν παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. Βουλευτές, όπως οι κ. Εκτ. Νασιώκας, Ν. Αλευράς και Γ. Φλωρίδης σε τοποθετήσεις τους τάσσονται υπέρ της λήψης γενναίων μέτρων με πολιτικό κόστος, ενώ άλλοι, όπως οι κ. Γ. Σαλαγιάννης, Γ. Παπαγεωργίου και Χρ. Πρωτόπαπας επισημαίνουν την ανάγκη η κυβέρνηση να πάει με «ανοιχτά χαρτιά» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού και να αποφύγει τη λογική των συνεχών αναθεωρήσεων στη διάρκεια του 2010. Μάλιστα, έμπειρα στελέχη προεξοφλούν πως με τα δεδομένα που δημιουργούνται είναι θέμα χρόνου η άτυπη αναβίωση του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ του ΠΑΣΟK.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_13/12/2009_383374

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ, ΟΝΤΩΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 1ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ-ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ. ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΛΟΥΦΑΞΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 2ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 3ο.
ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 4ο.
ΕΒΑΛΕΣ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 5ο.
ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΕΓΚΛΗΜΑ 6ο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟΣ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 10.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΥΚΟΥΣ;

ΑΡΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΠΕΤΡΟΣ

Υ.Γ.
ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

http://4.bp.blogspot.com/-WaEo4nl3-tw/TZcwaZoz4wI/AAAAAAAB1Sk/IVXFz9wAAU4/s1600/ToParon_2011-04-03.jpg

Απόφαση 350/2011 ΣτΕ - Στις 03.06.2011 η συζήτηση στην Ολομέλεια ΣτΕ για ιθαγένεια/συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

Δεκτή έγινε από την 7μελή σύνθεση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η από 05.08.2010 (http://syntagmagr.blogspot.com) Αίτηση Ακυρώσεως μου κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές.

Η αίτηση έγινε δεκτή με 6 προς 1 για την ακύρωση αυτόματης ιθαγένειας & με 7 προς 0 για την ακύρωση εκλέγειν & εκλέγεσθαι αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές.

Η διάσκεψη για τη λήψη της απόφασης έλαβε χώρα 14, 18 & 21.10.2010 & η δημοσίευση της έλαβε χώρα 01.02.2011

Η απόφαση 350/2011 έκρινε, ότι ο Ν. 3838/2010 Σύγχρονες Διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια & την πολιτική συμμετοχή ομογενών & νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις είναι ο πλέον αντισυνταγματικός νόμος, που ψηφίστηκε ποτέ, καθώς αντίκειται σε 9 άρθρα του Συντάγματος:

Παραβιάζει την ίδια τη μορφή του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι μη αναθεωρητέα, διότι αντίκειται στο άρθρο 1 παρ.2 (Λαϊκή κυριαρχία) & 3 (Εξουσίες υπέρ του Λαού & του Έθνους)

Παραβιάζει τα ατομικά & κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, διότι αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 3 (Καταστρατήγηση των προσόντων του Έλληνα πολίτη) 16 παρ. 2 (Ελληνική παιδεία) 21 παρ. 1 (Προαγωγή του Έθνους) & 25 παρ. 4 (Εθνική αλληλεγγύη)

Παραβιάζει την ανάδειξη των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, διότι αντίκειται στα άρθρα 51 παρ. 2 (Αντιπροσώπευση του Έθνους) & 52 (Ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας)

Παραβιάζει τη διοίκηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) διότι αντίκειται στο άρθρο 102 παρ. 2 (Εκλογή αρχών Ο.Τ.Α.)

Παραβιάζει τέλος & τις ειδικές διατάξεις του Συντάγματος, διότι αντίκειται στο άρθρο 108 (Μέριμνα για όλες τις δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού)

Άρθρο μου επί της 350/2011 απόφασης του ΣτΕ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 03.02.2011 http://news.kathimerini.gr/

Άρθρα Συναδέλφων Δικηγόρων της ομάδας ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ επί του Ν. 3838/2010 & της απόφασης:

Αντισυνταγματικές κρίνονται επίμαχες διατάξεις του νόμου περί ιθαγένειας από το Δ΄τμ. ΣτΕ
http://dikaiopolis.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
http://dikaiopolis.gr

Η κάλπικη προπαγάνδα παραγόντων κατά του ΣτΕ (με νέες συμπληρώσεις-προσθήκες)
http://dikaiopolis.gr/2011/02/05/kalpiki-propaganda-kata-ste/

Aπό μετανάστης, λαθραία εισερχόμενος στη χώρα – Έλληνας πολίτης σε 6 χρόνια. Ένας οδηγός ελληνοποίησης με τέσσερα απλά βήματα.

http://dikaiopolis.gr/2011/02/14/odigos_ellinopoihshs/

Σχολιασμός της πρόσφατης υπ. αρ. 350/2011 απόφασης του 4τμ. ΣτΕ

http://dikaiopolis.gr/2011/03/15/sholiasmos-apofasis-350-2011-ste/

Άρθρα εφημερίδων (ενδεικτικά)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 05.02.2011 http://elkosmos.gr
Η Αντισυνταγματικότητα του Λαθρονόμου http://thanos-plevris.gr
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 27.02.2011 http://paron.gr
Ενδείξεις αντισυνταγματικότητας του Ν. 3838/10 περί ψήφου των αλλοδαπών (Ιωάννης Κωτούλας, ιστορικός) neakentrodexia.blogspot.com

Η απόφαση 350/2011 στη Βουλή

Ερώτηση του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκου Βελόπουλου http://www.velopoulos.gr/ & Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠΕΣΑΗΔ)
Αντισυνταγματικός εκρίθη από το ΣτΕ, ο νόμος που έδινε το δικαίωμα σε μετανάστες, να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές!
http://www.hellenicparliament.gr

Αναφορά του Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαου (Νίκου) Νικολόπουλου http://nikosnikolopoulos.gr/ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Απόφαση του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας
Σχετικά με την επιστολή του δικηγόρου κ. Γεράσιμου Παναγιωτάτου - Τζάκη που αναφέρεται στην απόφαση 350/2011 του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας "Άριστη η απόφαση 350/2011 του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας"
http://www.hellenicparliament.gr

Η απόφαση 350/2011 & η επιρροή της επί συναφών υποθέσεων στο ΣτΕ

Παραπομπή στην Ολομέλεια των συναφών αιτήσεων ακυρώσεων, που είχαν προσδιοριστεί για συζήτηση στην 5μελή σύνθεση του Δ' Τμήματος ΣτΕ στις 22.03.2011. Λεπτομέρειες στο syntagmagr.blogspot.com

Οι 30 σελίδες της απόφασης ψηφιοποιημένες στο διαδίκτυο προς ενημέρωση του Ελληνικού λαού

A350-2011

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 5 Συντάγματος, όταν τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει διάταξη νόμου αντισυνταγματική, παραπέμπεται υποχρεωτικά το ζήτημα στην οικεία Ολομέλεια, επιδόθηκε στις 28.03.2011 κλήση για συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 3η Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή & ώρα 9.30 π.μ. (η είσοδος στις αίθουσες συνεδριάσεων των δικαστηρίων είναι ελεύθερες για το κοινό - στο ΣτΕ λαμβάνει χώρα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας στην είσοδο του δικαστηρίου)

Στις 07.06.2011 η συζήτηση στο Δ' Τμήμα ΣτΕ για τις βιομετρικές εισόδους της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος
Την επόμενη εβδομάδα, την 7η Ιουνίου 2011, ημέρα Τρίτη την ίδια ώρα θα συζητηθούν περαιτέρω στην 7μελή σύνθεση του Δ' Τμήματος ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως μου & της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) αναφορικά με την απόφαση 45/03.06.2009 Νέο σύστημα θυρών ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας - Επεξεργασία χαρακτηριστικών της γεωμετρίας των προσώπων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) εξ' αναβολής από 15.02.2011 λόγω αντικατάστασης Βοηθού Εισηγήτριας & εξ' αναβολής από 12.10.2010. Λεπτομέρειες στο http://syntagmagr.blogspot.com

Κύπρος -Από τον Απρίλιο του 2009 δόθηκε «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ» σε 1940 άτομα- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κατεχόμενα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPfP0OnAqjSvyb9V8TdWc0mWHwMHoBbCK0D_jqMm4fC6LiMJaf1H-VNReTI7gWGaKUFzSTkCC_Fv8IkB6tJJOl3zuV9hggBK44qn9dHqTIP-myjs9lZWabKWnwG8UF0FxQs4NpbJaRlDs/s400/cyprus.jpgΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η τουρκοκυπριακή συντεχνία δημoσίων υπαλλήλων (ΚΤΑΜS) στα Κατεχόμενα , μπροστά από το «υπουργείο εσωτερικών», για την παραχώρηση και άλλων «υπηκοοτήτων» σε έποικους από την Τουρκία.

Στην εκδήλωση αναρτήθηκε πανό έξω από την κεντρική είσοδο του «υπουργείου», στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Το γνωρίζετε αυτό; Από τον Απρίλιο του 2009 παραχωρήθηκε η "υπηκοότητα’’ σε 1940 άτομα». Αστυνομικοί , ζήτησαν την απομάκρυνση του πανό και όταν ο πρόεδρος της «ΚΤΑΜS», Αχμέτ Καπτάν, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ενεργεί βάσει δικαιώματος που του παρέχει το «Σύνταγμα», προκλήθηκε ένταση, η οποία όμως δεν διήρκησε πολύ.

Ο Καπτάν, σε δηλώσεις του, κατήγγειλε προσπάθεια παρεμπόδισης άσκησης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων από τον «υπουργό εσωτερικών» και τον «υφυπουργό» του, αφού οι αστυνομικοί, όπως είπε , ενήργησαν με βάση οδηγίες των πιο πάνω. Ο Καπτάν δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους έξω και από τα υπόλοιπα «υπουργεία». Σύμφωνα με τα στοιχεία της συντεχνίας, έτσι όπως αναφέρονται στην ανακοίνωσή της, η «κυβέρνηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), το 2009 παραχώρησε 940 υπηκοότητες, το 2010 παραχώρησε 650 υπηκοότητες και τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, παραχώρησε περίπου 400 υπηκοότητες».

Στο μεταξύ, ο Ντερβίς Έρογλου, δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία από τον «πολιτιστικό σύνδεσμο μεταναστών από τα Άδανα» (έποικοι). Σε δηλώσεις του ο Έρογλου είπε χαρακτηριστικά ότι: «σας αποκαλούμε Αδαναλιώτες, όμως πλέον είμαστε όλοι πολίτες της ΤΔΒΚ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι μέλημά του είναι διαβίωση όλων υπό την ασφάλεια που παρέχεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».

ΗΠΑ: Ο αμερικανός πάστορας που έκαψε αντίτυπο του Κορανίου επέρριψε στο Ισλάμ την ευθύνη για τα επεισόδια στο Αφγανιστάν

http://a.abcnews.com/images/International/gty_pastor_terry_jones_jef_110401_mn.jpgO αμερικανός πάστορας που έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου επέρριψε στο Ισλάμ την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την προκλητική πράξη του στο Αφγανιστάν και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων.

Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς κάλεσε τον ΟΗΕ και τις αμερικανικές δυνάμεις να δράσουν "άμεσα" εναντίον των δραστών των επεισοδίων εκτιμώντας ότι γι΄αυτά ευθύνεται το Ισλάμ στο σύνολό του.

"Το Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία ειρήνης", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μικρή ομάδα φανατικών χριστιανών της οποίας ηγείται ο Τζόουνς και έχει την έδρα της στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας.

Χθες Παρασκευή επτά εργαζόμενοι του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το κάψιμο του Κορανίου.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε διαδήλωση που διοργανώθηκε στην Κανταχάρ. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη δίωξη του Τζόουνς στις ΗΠΑ.

Χαρακτηρίζοντας τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν "εγκληματική και πραγματικά τραγική πράξη", ο πάστορας ζήτησε ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ να λάβουν "άμεση δράση".

"Πρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις χώρες και αυτούς τους λαούς υπεύθυνους για όσα έκαναν", επεσήμανε. "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε για πολύ καιρό ακόμη στις χώρες στις οποίες κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι να εξαπολύουν το μίσος τους εναντίον των χριστιανών και των μειονοτήτων", υπογράμμισε.

Στις 20 Μαρτίου ο Τζόουνς έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου. Ο πάστορας είχε προκαλέσει και τον Σεπτέμβριο του 2010 αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο όταν είχε απειλήσει πάλι να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου, κάτι που τελικά δεν έκανε.

Καταγγέλλει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την στάση του στις δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPOrFHKaN5gm75XZOSQYBBVynoZyNSHpJayOK0wm9YTs3I1k1QcZR_h2pOk8iUEsmizoVAyppfXBrZ6dhuZruwSl0RyK1IYK0Y3CjJTADENetGHIa1RpRDsSJM-zg3RorYi9Aa2WeDFVg/s400/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%B9+%CE%A5%CE%A0%CE%A0%CE%9F+EPIRUSGATE.jpgΗ Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους που συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, ζητάει την άμεση παρέμβαση του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που υπέγραψαν πρακτικό, με το οποίο ζητούν να ελεγχθεί η χορήγηση προσωρινών διαταγών από δικαστές στις περιπτώσεις των συμβασιούχων του δημοσίου και των απασχολουμένων με το πρόγραμμα «stage».

Ειδικότερα, η Ολομέλεια αναφέρει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στη συνεδρίασή του, της 25ης Φεβρουαρίου 2011, «προέβη σε υποθετικές διαπιστώσεις, οι οποίες προσβάλλουν και συκοφαντούν πρωτίστως την ίδια τη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η Ολομέλεια «κατά τρόπο πρωτοφανή και απαράδεκτο, το Ν.Σ.Κ. ελέγχει τη χορήγηση - καθώς και την ενδεχόμενη διατήρησή τους στην περίπτωση αναβολής της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων - προσωρινών διαταγών από τους αρμόδιους δικαστές στις περιπτώσεις των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα με πρόγραμμα «stage»». Προφανώς, υπογραμμίζει η Ολομέλεια τα μέλη του Ν.Σ.Κ. «αγνοούν ότι, βάσει του άρθρου 87 του Συντάγματος, οι δικαστές απολαμβάνουν προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία».

Ακόμη, οι δικηγόροι τονίζουν ότι «το Ν.Σ.Κ. αξιώνει τη συμμόρφωση της δικανικής κρίσης σε νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων και εν προκειμένω του Αρείου Πάγου, στον οποίο «αναγνωρίζει» τη μη προβλεπόμενη από το Σύνταγμα αρμοδιότητα του «αυθεντικού φορέα ενοποίησης της νομολογίας»».

Με άλλα λόγια, διευκρινίζει η Ολομέλεια, «το ΝΣΚ ζητά να συμμορφώνονται οι δικαστές με προηγούμενα νομολογιακά πορίσματα, ακόμα και αν έχουν αντίθετη νομική άποψη, νόμιμα αιτιολογημένη και σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ ένα τέτοιο αίτημα είναι αδιανόητο, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και ο ίδιος ο δικαστικός έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων είναι διάχυτος, παρεμπίπτων και συγκεκριμένος.

Περαιτέρω, αναφέρουν οι δικηγόροι, «το Ν.Σ.Κ. στηλιτεύει αόριστα και απροσδιόριστα, μη κατονομαζόμενες υποτιθέμενες δικηγορικές πρακτικές, παραβλέποντας ότι στις αντίστοιχες περιπτώσεις, οι πρακτικές αυτές επιδοκιμάζονται - και άρα κρίνονται σύννομες - από τα ίδια τα δικαστήρια. Ωστόσο, από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι το Ν.Σ.Κ., θ’ αναμέναμε την υπεύθυνη τοποθέτησή του στα ζητήματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του και όχι να επιδίδεται σε κρίσεις και σχόλια που απαξιώνουν το θεσμικό του ρόλο εντός της Δημόσιας Διοίκησης και δίνουν αφορμή σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου να κάνουν λόγο για «παραδικαστικά κυκλώματα».

Εν τέλει, αν τα μέλη του Ν.Σ.Κ. γνωρίζουν κάτι συγκεκριμένο, ας προβούν σε επώνυμες καταγγελίες ζητώντας να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους αντίστοιχους Δικαστές. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν τους επιτρέπεται να σπιλώνουν με αυτό τον τρόπο τη Δικαιοσύνη στο σύνολό της και να παρεμβαίνουν στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών».

Θεσσαλονίκη- Κριτική της Ν.Δ. στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη για το πρόβλημα με τα σκουπίδια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlGcQE9-hd3gV5RZI1QC9ttedVCB81EZ8DffLQDIQS8yFMclYWtYwYnkw5gu1P6DNuGoCEAABFYY2IW2h17YbyBd9FdnhMSpTQ78oCF7Jgcq7Tq29tm8CKIAPcx481we-I5g3OERJiR8JP/s400/untitled.bmpΑνικανότητα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και την ομάδα του να διοικήσουν τον Δήμο καταλογίζει η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. με αφορμή το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κώστα Γκιουλέκα, για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, που κατηγόρησε για ανεπάρκεια τη δημοτική αρχή, συζήτησε το θέμα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων:

«Το αίσχος των σκουπιδιών που βιώνει εδώ και εβδομάδες η Θεσσαλονίκη και ταλαιπωρεί απίστευτα τους Θεσσαλονικείς, απειλώντας ταυτόχρονα ακόμη και αυτή τη δημόσια υγεία, αντανακλά με ακρίβεια την ανικανότητα της Ομάδας Μπουτάρη να διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η σημερινή διοίκηση αντί να εργαστεί με πάθος και πρόγραμμα εμπαίζει τον πολίτη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η ανέφελη περίοδος των εύκολων λόγων της αντιπολίτευσης έχει τελειώσει. Τώρα πρέπει επιτέλους να διοικήσει. Και με τις διαπιστώσεις, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις εύκολες δικαιολογίες δεν διοικεί κανείς. Άλλωστε ποτέ στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη δεν ταλαιπωρήθηκε τόσο έντονα από μία τέτοια κατάσταση παρά το γεγονός ότι διέθετε το ίδιο προσωπικό και τον ίδιο εξοπλισμό. Ίσως επειδή παλαιότερα διέθετε αξιότερη Διοίκηση».

Λιβύη: Εννέα εξεγερμένοι και 4 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ κοντά στη Μπρέγκα. Το ΝΑΤΟ εξετάζει αυτές τις πληροφορίες

Εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από λάθος χθες Παρασκευή βράδυ στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα στα ανατολικά της Λιβύης, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Αντζαμπίγια που είναι αρμόδιος για τις επαφές με τους εξεγερμένους.

Ενα αεροπλάνο της συμμαχίας άνοιξε πυρ περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, λίγο αφού ένας εξεγερμένος είχε πυροβολήσει στο αέρα για να εκφράσει τη χαρά του, διευκρίνισε ο Ισα Χάμις.

"Ηταν λάθος (του αντικαθεστωτικού), τα αεροπλάνα πίστεψαν ότι πυροβολεί εναντίον τους και χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή", δήλωσε ο Χάμις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εννέα εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ασθενοφόρο: ο οδηγός και τρεις φοιτητές ιατρικής από τη Βεγγάζη, πρόσθεσε.

Από τη μεριά του το ΝΑΤΟ "εξετάζει τις πληροφορίες από τη Λιβύη σύμφωνα με τις οποίες εννέα εξεγερμένοι και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά λάθος στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, στα ανατολικά της χώρας", όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της συμμαχίας.

"Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες. Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων", δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Οάνα Λουνγκέσκου.

"Απόστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις", πρόσθεσε.

Τρίπολη- Δήλωση Δημήτρη Δράκου για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο επικεφαλής της ‘’Δυνατής Πελοποννήσου’’ και αρχηγός της μείζονα αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Δημήτρης Δράκος με δηλώσεις του , σχολίασε τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

‘’Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ αφήνει ένα εντελώς ύποπτο υπονοούμενο για την έδρα της Περιφέρειάς μας. Καλλικράτης κι εδώ ; Καλλικράτης παντού; Τι θα γίνει τέλος πάντων ;’’ , είπε ο κ. Δράκος και σημείωσε ότι ‘’απαιτείται ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη. Η Τρίπολη και ο Μοριάς γενικότερα έχουν ανάγκη για ανάπτυξη και δεν μπορεί να αφήνονται αυτά τα υπονοούμενα, ούτε κατά διάνοια. Η Τριπολιτσά είναι η ιστορική διοικητική και γεωγραφική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου’’.

Ο επικεφαλής της ‘’Δυνατής Πελοποννήσου’’ τόνισε επίσης ότι, ‘’είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα παλέψουμε για την διατήρηση της έδρας στην Τρίπολη. Να αντιταχθούμε σθεναρά και δυναμικά. Θέλω να πιστεύω ότι θα το πάρει πίσω ο κ. Σηφουνάκης, διαφορετικά θα μας βρει απέναντι του’’. Προσθέτοντας, ‘’είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε μαζί με την πλειοψηφία στο ίδιο μετερίζι για την υπόθεση αυτή’’.

Πόσο πιθανή είναι η εκδήλωση τσουνάμι στη Μεσόγειο;

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/tsunamiinjapan.jpgΟ σεισμός και το τσουνάμι της Ιαπωνίας αναζωπύρωσαν τη συζήτηση ειδικών και μη σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης φαινομένων τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και στις μεγάλες ελληνικές ακτογραμμές. Πάντως, η ιστορία έρχεται να μας προειδοποιήσει πως μια παρόμοια φυσική καταστροφή στην περιοχή μας δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Το πιο πρόσφατο σοβαρό παράδειγμα είναι ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ στις 9 Ιουλίου 1956, που ταρακούνησε τις Κυκλάδες. Ακολούθησε το τσουνάμι της Αμοργού, το μεγαλύτερο που έχει πλήξει την Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα, προκαλώντας 53 θανάτους και σημαντικές ζημιές, ιδιαίτερα στη Σαντορίνη, πλήττοντας τις ακτές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μικράς Ασίας. Κατά τον Κώστα Συνολάκη, καθηγητή Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, η ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αναμένει – κατά μέσο όρο – «2 με 3 καταστροφικά τσουνάμι στο μέγεθος εκείνου της Αμοργού ανά αιώνα».

Στη διάρκεια των αιώνων, ωστόσο, η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχει πληγεί από περισσότερο καταστροφικά τσουνάμι. Ένα από αυτά, ήταν εκείνο της 21ης Ιουλίου του 365, όταν ισχυρός σεισμός και τσουνάμι με επίκεντρο την Κρήτη ισοπέδωσε πόλεις και έπνιξε χιλιάδες ανθρώπους από το Δέλτα του Νείλου έως τις ακτές του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Περίπου 900 χρόνια αργότερα, στις 8 Αυγούστου του 1303, σεισμός και τσουνάμι που θεωρείται ότι ξεκίνησαν από περιοχή κοντά της Ρόδου, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και στέρησαν ανθρώπινες ζωές από την Κρήτη μέχρι και το Κάιρο.

Μεγάλη ήταν και η καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι της 23ης Αυγούστου 1817 στη Βοστίτσα (τότε όνομα του Αιγίου). Ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Journal des Debats περιέγραφε από την Πάτρα λίγο μόλις καιρό μετά την καταστροφή:

«Μια σοδειά εξαιρετικής αφθονίας ικανοποίησε τις ευχές των κατοίκων του Μοριά (Πελοπόννησος) και η πανώλη είχε από καιρό σταματήσει να ρημάζει, όταν μια νέα κακοτυχία ήρθε να αφανίσει.

Στις 23 Αυγούστου, γύρω στις 08:00 το πρωί, ακούστηκε κοντά στη Βοστίτσα μια ισχυρή έκρηξη παρόμοια με την εκπυρσοκρότηση κανονιού. Σχεδόν αμέσως, ακολούθησε μια βίαιη ταραχή της γης, που διήρκεσε περίπου 1,5 λεπτό.

Την ίδια στιγμή, η θάλασσα αποτραβήχτηκε σε μεγάλη απόσταση, αφήνοντας τα σκάφη που βρίσκονταν στο λιμάνι στην ξηρά. Έπειτα, επέστρεψε με μένος, ανέβηκε στα 4,5 μέτρα πάνω από το κανονικό της επίπεδο και κάλυψε με τα κύματά της μια έκταση γης σχεδόν 30 μέτρων. Στη συνέχεια, ξαναγύρισε στο κανονικό της επίπεδο.

Αλλά το ακρωτήρι, που σχημάτιζε μέρος του λιμανιού της Βοστίτσας και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι με το όνομα Γαϊδουροπνιέτι (πιθανότατα ο σημερινός Σελινούντας ποταμός), βυθίστηκε στη θάλασσα, που στο σημείο εκείνο ήταν πολύ βαθιά.

Η πόλη, που αποτελούνταν από 800 σπίτια και ορισμένα δημόσια κτίρια, ένα τζαμί και αρκετές εκκλησίες, σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς και 65 κάτοικοι βρήκαν το θάνατο στα συντρίμμια. Τα χωριά Μούρλα, Τεμένη, Δημητρόπουλο και Λουμάνι, κοντά στη Βοστίτσα, σχεδόν καταστράφηκαν. Στη διάρκεια 8 ημερών, αναταράξεις λιγότερο βίαιες αλλά πολύ συχνές συνεχίστηκαν. Ακόμη μπορούμε να δούμε, σε απόσταση 2,5 περίπου χιλιομέτρων από τη Βοστίτσα μια τεράστια έκταση γης καλυμμένη με κιτρινωπό νερό και βαθιά αυλακωμένη».


tvxs

«Όμηρος» της Ιντραλότ ο ΟΠΑΠ έως το 201

http://1.1.1.3/bmi/www.skai.gr/files/temp/5BD18ED80AD1D0C9F5D638EA09420CE7.jpgΗ σύμβαση ΟΠΑΠ - Ιντραλότ έχει, ώς ένα βαθμό, δέσει τον πρώτο με την τεχνολογία της δεύτερης μέχρι το 2016. Και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο η τρέχουσα διαδικασία επιλογής τεχνολογικού προμηθευτή στον ΟΠΑΠ να αναδείξει κάποιον τεχνολογικό ανάδοχο διαφορετικό από την Ιντραλότ.

Αυτό παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος κατά την πρόσφατη ακρόαση στην Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παραδέχθηκε ότι η σύμβαση του 2007 του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, παρά το ότι ήταν τριετής, πληρωνόταν ως 10ετής. «Το τίμημα των 78 εκατ. ευρώ στη σύμβαση (του 2007) πληρωνόταν για 10ετία», τόνισε ο κ. Σπανουδάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, που έκανε λόγο για «σκάνδαλο». Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη, η σύμβαση αυτή δεν ήταν σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι «απόσβεση του λειτουργικού κόστους της συμβάσεως ανερχόταν στα 78 εκατ. ευρώ», η οποία με τη νέα σύμβαση που υπογράφηκε τελικά μειώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπανουδάκης αναφερόταν στον εξοπλισμό και στο λογισμικό που προμηθεύτηκε ο ΟΠΑΠ το 2007 και για το οποίο η Ιντραλότ εκχώρησε μονομερώς –όπως όμως προβλεπόταν στη συμφωνία– τα δικαιώματα χρήσης μηχανών και λογισμικού μέχρι το 2016. Επομένως, ο νέος διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΠΑΠ για την ανάδειξη νέου αναδόχου, όταν και αν καρποφορήσει, στην πράξη θα οδηγήσει τον ΟΠΑΠ στην αχρήστευση εξοπλισμού και λογισμικού που αγοράστηκε για χρήση μέχρι το 2016. Με αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα είναι απίθανο να υπάρξει στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσφορά ικανή ν’ ανταγωνιστεί εκείνη της Ιντραλότ, με δεδομένο ότι δεν θα περιλαμβάνει το κόστος των μηχανών στα πρακτορεία και τις άδειες λογισμικού.

Παράλληλα, στην ίδια ακρόαση, η διοίκηση του ΟΠΑΠ δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών για την απόκρυψη της συμφωνίας με την Ιντραλότ. Ειδικά ο κ. Παπαδημούλης εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτικός, σημειώνοντας ότι «ο υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωρίζει περισσότερα από την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές της» για τη συμφωνία των ΟΠΑΠ - Ιντραλότ. Αφορμή για την παρατήρηση αυτή αποτέλεσε η αποκάλυψη που έγινε σε επιστολή του ΟΠΑΠ, υπογραφόμενη από τον κ. Σπανουδάκη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου παραδέχεται ότι καταληκτική ημερομηνία της σχετικής συμφωνίας με την Ιντραλότ μπορεί να είναι η 31/7/2013 και όχι η 31/7/2012 που ανέφερε στην αρχική του ανακοίνωση ο Oργανισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη, η «εν δυνάμει» επέκταση της συμφωνίας του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 στόχο έχει να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση του ΟΠΑΠ στη νέα τεχνολογική πλατφόρμα. «Προφανές είναι ότι η διοίκηση (του ΟΠΑΠ) θέλει να διασφαλίσει την τεχνολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου», είπε ο κ. Σπανουδάκης. Ο ίδιος εξήγησε ότι αν, ο μη γένοιτο, ο νέος πάροχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό δεν καταφέρει μέχρι 31/7/2012 να ολοκληρώσει τη μετάβαση του Oργανισμού στη νέα τεχνολογική πλατφόρμα, ο ΟΠΑΠ πρέπει να έχει το δικαίωμα ν’ ανανεώνει ανά τρίμηνο τη σύμβαση της Intralot, προκειμένου να μη μείνει ξεκρέμαστος από υποστήριξη.

Η απάντηση του κ. Παπαδημούλη, όμως, ήταν άμεση. «Γιατί δεν το αναφέρατε από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη παράμετρος γνωστοποιήθηκε μόνον μετά μια απάντηση του ΟΠΑΠ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κι επειδή «μπορεί να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες εκπλήξεις», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον ΟΠΑΠ να δώσει τη συμφωνία με την Intralot στη Βουλή. Η απάντηση, όμως, της διοίκησης του ΟΠΑΠ ήταν αρνητική. «Σας απαντήσαμε γιατί δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη σύμβαση. Eχουμε υποχρεώσεις θεσμικά, είμαστε στο Χρηματιστήριο...», απάντησε ο κ. Σπανουδάκης.

skai.gr

Η παλλαϊκή συμμετοχή των Ελλήνων της Κύπρου στον αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ

Την νύχτα της 31ης Μαρτίου προς 1η Απριλίου 1955 ισχυρές εκρήξεις ξέσπασαν στην Λευκωσία. Την ευθύνη για τις βομβιστικές αυτές ενέργειες ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών") ενώ ο αρχηγός της υπέγραφε την προκήρυξη ως "Διγενής" που δεν ήταν άλλος από τον παλαιό αρχηγό της αντιστασιακής αντικομμουνιστικής οργάνωσης "Χ" Γεώργιο Γρίβα. Το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης αντιπροσώπευε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το βασικό αίτημα που προέταξε η ΕΟΚΑ έναντι της Αγγλίας, δεν ήταν η αυτοδιάθεση η οτιδήποτε άλλο παρά μόνο η χωρίς αναβολές άμεση Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.Ο τρόπος δράσης της ΕΟΚΑ βασιζόταν σε μικρές ένοπλες ευέλικτες ομάδες που διεξήγαγαν μια σειρά από αιματηρά σκληρά χτυπήματα (δολιοφθορές, δολοφονίες, ανατινάξεις) σε όλο το Νησί. Μετά τον πρώτο χρόνο τα χτυπήματα της ΕΟΚΑ κατευθύνθηκαν προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα που συντάχθηκε ολόψυχα με τους άγγλους, αλλά και προς πολλά στελέχη του ΑΚΕΛ που τήρησε εχθρική στάση απέναντι στην ΕΟΚΑ.

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ δεν θα είχε την παραμικρή πιθανότητα ελπίδας χωρίς την ενεργό συμμετοχή του συνόλου του Ελληνοκυπριακού πληθυσμού του Νησιού. Το σύνολο των κατοίκων ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και οικονομικής κατάστασης βοήθησαν ενεργά να διατηρηθεί άσβεστη η φλόγα της ανταρσίας. Η κινητοποίηση αυτή έγινε προοδευτικά, και δυνάμωνε από τα σκληρά κατασταλτικά μέτρα των Βρετανών (φρικτά βασανιστήρια, κατ΄οίκον περιορισμοί σε υπόπτους, εκτελέσεις αγωνιστών) που φανάτιζε τους Κυπρίους, αλλά και την ενεργή στράτευση της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στο πλευρό των αποικιοκρατών. Ο ίδιος ο Γρίβας αναφέρει πως δεν έκανε καμία διάκριση κοινωνικής τάξεως (αστοί, αγρότες, εργάτες) στην στρατολόγηση μελών της οργάνωσης του και μάλιστα θεώρησε προυπόθεση επιτυχίας την διαταξική συμμετοχή και την ομοψυχία του αγωνιζόμενου Κυπριακού λαού.

Μεγάλη συμμετοχή στην ΕΟΚΑ είχε η νεολαία της Κύπρου. Σύμφωνα με τον Γρίβα δεν υπήρξε νέος Κύπριος άνω των 12 ετών που να μην είχε μια οιανδήποτε αποστολή για λογαριασμό της οργάνωσης. Οι νέοι Κύπριοι διοργάνωσαν δεκάδες μαχητικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, οι οποίες ξεκινούσαν από τα σχολεία τους και διαλύονταν μόνο με την επέμβαση του στρατού. Οι βρετανικές αρχές αναγκάζονταν να κλείνουν τα σχολεία για πολλές μέρες εν είδει τιμωρίας, αλλά ουσιαστικά για να εμποδίζουν την συνάθροιση της νεολαίας της Κύπρου. Επίσης οι βρετανικές αρχές είχαν απαγορεύσει αυστηρά την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στα σχολεία, κάτι που εξόργιζε τους Κύπριους μαθητές, οι οποίοι αψηφούσαν με τόλμη την απαγόρευση.

Ο κόσμος της υπαίθρου λαμβάνοντας μεγάλο κίνδυνο συνέδραμε αποφασιστικά τις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ, παρέχοντας αφειδώς κρησφύγετα, ένδυση, τροφή αλλά κυρίως πολύτιμες πληροφορίες για τις κινήσεις των Βρετανών. Επίσης σημαντική βοήθεια στους αντάρτες πρόσφεραν και τα μοναστήρια της υπαίθρου που δεν φρουρούνταν ικανοποιητικά από τους Άγγλους.


Ο πληθυσμός των πόλεων κινητοποιήθηκε ομοίως με συνεχείς διαδηλώσεις, διοργανώσεις μαχητικών ομιλιών, αναγραφή συνθημάτων, διανομή φυλλαδίων, αλλά και με την παθητική αντίσταση του κατά των Άγγλων. Η εντυπωσιακότερη μορφή της παθητικής αυτής αντίστασης ήταν όταν Βρετανοί αξιωματικοί (στρατιωτικοί, πράκτορες Ιντέλιτζενς Σέρβις, βασανιστές Ελλήνων κρατουμένων) εκτελούνταν από την ΕΟΚΑ σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων μέρα μεσημέρι μπροστά σε εκατοντάδες μάρτυρες. Παρά τις συνεχείς και βίαιες ανακρίσεις των βρετανικών αρχών, πολύ λίγες πληροφορίες κατάφερναν να συλλέξουν για τους εκτελεστές. Η στράτευση του Κυπριακού λαού ήταν απόλυτη και με λίγες εξαιρέσεις (ηγεσία ΑΚΕΛ). Όταν ο Άγγλος κυβερνήτης Χάρντινγκ ζήτησε από τον δήμαρχο Λευκωσίας Δέρβη να κινητοποιήσει τους κατοίκους για να συλληφθούν τα μέλη της ΕΟΚΑ, αυτός απάντησε αφοπλιστικά: " μα όλοι είμαστε μέλη της ΕΟΚΑ!!!"

Είναι προφανές ότι στα χρόνια του αγώνα για την πολυπόθητη Ένωση με την Ελλάδα, ο Κυπριακός λαός επωμίστηκε βαρύτατες θυσίες, τόσο υλικές όσο και αίματος, ακόμα και από παράπλευρες απώλειες από την δράση της ίδιας της ΕΟΚΑ. Σε καμία όμως περίπτωση δεν λύγισε, αλλά συνέχισε να πιστεύει στον σκοπό. Η ολόπλευρη ενεργητική θαρραλέα συμμετοχή των Ελλήνων της Κύπρου στον αγώνα της ΕΟΚΑ ήταν ο βασικότερος συντελεστής της επιτυχίας του. Η πίστη στο Δίκαιο του σκοπού, η θέληση για ελευθερία ήταν αυτά που χαλύβδωσαν τον Κυπριακό λαό και ταπείνωσαν μια Αυτοκρατορία σύροντας την στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τελικά στην παροχή ανεξαρτησίας στην Κύπρο.


Ι. Β. Δ.

Πηγές

Γεώργιος Γρίβας, Αγών ΕΟΚΑ και ανταρτοπόλεμος

Πρωτοπαπάς Βασίλης, η περίοδος της Αγγλοκρατίας (από το συλλογικό έργο "Ιστορία των Ελλήνων"), εκδόσεις Δομή

Κώστας Χατζηαντωνίου, Κύπρος 1954-1974 (από το έπος στην τραγωδία), εκδόσεις Ιωλκός

www.istorikathemata.com

Ιαπωνία: Δεν είναι σαφές αν το μολυσμένο νερό προέρχεται από τον αντιδραστήρα ή διαρρέει από τσιμεντένιο αυλάκι που βρίσκεται κάτω από αυτόν

Η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε πως νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 2 ή από ένα αυλάκι που βρίσκεται σε μικρό από την επιφάνεια βάθος.

Αξιωματούχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.

Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Δεν είναι ακόμα σαφές αν το νερό προέρχεται από τον ίδιο τον αντιδραστήρα ή διαρρέει από το αυλάκι αυτό και χύνεται στη θάλασσα.

Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.

"Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα", επισήμανε ο ίδιος.

Επίθεση με βόμβες μολότωφ σε διμοιρία ΜΑΤ , στα Εξάρχεια

Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων όταν ομάδες νεαρών έκαναν επιθέσεις στην οδό Στουρνάρη, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ.

Οι νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κι έκαναν εφορμήσεις για αρκετή ώρα. Τα επεισόδια έληξαν γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα.

Θεσσαλονίκη- Πυρκαγιές σε γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στο ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας, στην οδό Αργιτέλη, την ώρα που τα γραφεία ήταν κλειστά.

Επίσης , τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, υπέστησαν ζημίες, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας, στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, όπου ήταν σταθμευμένα. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από την πυροσβεστική.

Ισπανία: Δεν θα επιδιώξει και τρίτη θητεία δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός... γνωρίζοντας ότι αν την επιδίωκε θα έπαιρνε τον πούλο

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012. "Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές", δήλωσε ο Θαπατέρο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο 50χρονος πρώην δικηγόρος ανέλαβε για πρώτη φορά την πρωθυπουργία το 2004 και επανεξελέγη το 2008.

"Raus" στο σκοπιανό κρασί

Μία πρώτη νίκη στο μέτωπο του κρασιού πέτυχε η Ελλάδα αφού οι Γερμανοί έπαψαν να αγοράζουν «μακεδονικό» κρασί από τα Σκόπια. Έπειτα από μακροχρόνιο αγώνα των οινοποιών της Μακεδονίας σε συνεργασία με τα υπουργεία Γεωργίας και Εξωτερικών, ήρθαν τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την τελική έκβαση του ζητήματος

Παρότι η προσφυγή στη γερμανική δικαιοσύνη που κατέθεσε η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, οι περισσότερες φιάλες κρασιού σκοπιανής προέλευσης δεν διατίθενται πλέον προς πώληση. Οι βορειοελλαδίτες παραγωγοί ζητούν από τη γερμανική δικαιοσύνη αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη ετών. Η ονομασία «Μακεδονία» έχει κατοχυρωθεί και είναι Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη για οίνους από την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ένδειξη επιτρέπεται να φέρουν μονάχα τα κρασιά που προέρχονται από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας.

Όπως είπε στη «Μ» ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΒΕ Γιάννης Βογιατζής, «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που όμως δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό. Εμείς, ευτυχώς, προλάβαμε και κατοχυρώσαμε για το κρασί μας το όνομα ‘Μακεδονικο’. Πολύ φοβάμαι ότι αντίστοιχο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι παραγωγοί άλλων προϊόντων της Μακεδονίας που δεν προνόησαν να διαφυλάξουν νομικά την ονομασία προέλευσης», υπογράμμισε.

Ο Γιάννης Βογιατζής επισήμανε ότι στη Σλοβενία απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οίνων της ΠΓΔΜ που φέρουν την ένδειξη «Μακεδονία» και «Μακεδονικός». Η ΕΝΟΑΒΕ έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις ελληνικές πρεσβείες σε χώρες μέλη της ΕΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στεναχωρημένοι αλλά αμετανόητοι

«Είμαστε υπερήφανοι για τις ονομασίες ‘Μακεδονικός Ερυθρός και Μακεδονικός Λευκός’. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ‘Μακεδόνες’. Εάν αποκλειστούμε από την μεγάλη γερμανική αγορά, θα είναι ο θάνατος της ‘Μακεδονικής οινοποιίας’», δήλωσε σχετικά ο Μίλε Κόστοφ, εμπορικός διευθυντής της Skovin. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η σκοπιανή εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να πουλάει το κρασί της στη Γερμανία και οπουδήποτε αλλού αλλάζοντας απλά τα αναγραφόμενα στις ετικέτες, δεν έχει μέχρι στιγμής κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Για τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης το θέμα έχει πάρει πολιτικές προεκτάσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, που προτιμά να ζημιώνεται η οικονομία της χώρας και να πλήττεται η απασχόληση παρά να κάνει πίσω σε ένα νομικά τετελεσμένο γεγονός.

Ωριμάζει αμφίβολης ποιότητας κρασί

Μέσα στις τεράστιες, ανοξείδωτες δεξαμενές της οινοποιίας Skovin, ωριμάζουν 17 εκατομμύρια λίτρα γλυκόπιοτου -αλλά εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας- κόκκινου και λευκού κρασιού. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βογιατζή, το κρασί που παράγεται στη γειτονική χώρα δεν εμφιαλώνεται εντός των συνόρων αλλά στη Γερμανία. Αυτό από μόνο του φανερώνει ως ένα βαθμό τα φτωχά ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Το σκοπιανής προέλευσης κρασί που κυκλοφορεί με την ονομασία «Μακεδονικό» λειτουργεί -εκτός των άλλων- δυσφημιστικά για τα κλάσεις ανώτερα ελληνικά κρασιά της Μακεδονίας, αφού ο μέσος καταναλωτής που το δοκιμάζει μπορεί εύκολα να συμπεράνει λανθασμένα ότι όλα τα κρασιά με αυτή την ένδειξη είναι δεύτερης διαλογής. Παρά, ωστόσο, τις ελλείψεις τους σε τεχνογνωσία και υποδομές οι Σκοπιανοί δεν πτοούνται.

Περίπου δέκα μεγάλα οινοποιεία στην ΠΓΔΜ που διαθέτουν μεγάλα αποθέματα σχεδιάζουν να συνεργαστούν για τη μαζική εξαγωγή κρασιού στις σκανδιναβικές χώρες. «Υπάρχει έλλειψη διεθνούς αναγνωσιμότητας για τα κρασιά μας, παρόλο που η ποιότητα και η συσκευασία τους έχουν ήδη φτάσει το ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος δεδομένου ότι όλοι οι παραγωγοί από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, εργάζονται με σοβαρά μέσα, και οι κυβερνήσεις τους επενδύουν στην εθνική προώθηση», δήλωσε πρόσφατα στο BBC η Μαρίτζα Μίτεβα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Skovin.

http://www.makthes.gr/news/economy/71532/

Ο Γιώργος, ο Δήμος απ τα Τρίκαλα, οι Ελληνικές φυλές,τα smart phones και ο δάκος....

Δείτε, σε video στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου σε ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Η Ελληνική Γεωργία Καινοτομεί»
Και τι δεν είπε...
Για τον Δήμο απ τα Τρίκαλα τον κτηνοτρόφο, που φυλάει Θερμοπύλες..

και κρατά ένα ζωικό κεφάλαιο, με ελληνικές φυλές, που είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για να μπορούμε να έχουμε τη δική μας ταυτότητα...
Για τα smart phones που ο αγρότης, ο παραγωγός, πάει στο χωράφι, στην ελιά και παρακολουθεί την παραγωγή και τις  ασθένειες με αυτόματο τρόπο.

Ο Γιώργος, ο Δήμος απ τα Τρίκαλα,  οι Ελληνικές φυλές,τα smart phones και ο δάκος....

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/smart-phones.html