04 Απριλίου 2011

Oδεύουμε προς χρεοκοπία.. Μια είναι η λύση ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Οδεύουμε προς χρεοκοπία.. Ο Ελληνικός θέλει όλη την αλήθεια, ολόκληρη την αλήθεια, χωρίς εκπτώσεις.
Μια είναι η λύση ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Όχι αυτά δεν τα είπε εκπρόσωπος της Ν.Δ..
Είναι σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου.
Ακούστε στο τέλος του άρθρου οπτικοποιημένη, την σημερινή συνέντευξη του Γιάννου Παπαντωνίου στο Ράδιο 9 .
Καταπέλτης ο πρώην υπουργός οικονομικών..
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, αρχίζει να εμπεδώνεται, να εδραιώνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό, σε όλους τους διεθνείς κύκλους που καθορίζουν και τη μοίρα μας ότι οδεύουμε προς τη χρεοκοπία. 
Είπε ο κ. Παπαντωνίου επίσης ότι, ο ελληνικός λαός θέλει ολόκληρη την αλήθεια και χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπεκφυγές. Η αλήθεια είναι αυτή που λέω, δυστυχώς.
Τέλος δήλωσε εμφατικά ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση. Η λύση είναι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς ανάπτυξη, αν δεν κινηθεί η οικονομία, δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη της και αυτός είναι ο λόγος που προεξοφλούν τη χρεοκοπία της.




Πόσα λέτε να ζητάει το ΠΑΣΟΚ απ΄όποιον καταδικαστεί για το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου που σύμφωνα με τον Ρόβλια μας στοίχησε μερικά δις;

Υπόθεση Μονής Βατοπεδίου: Οι εμπλεκόμενοι στη σύνταξη των «ιερών συμβολαίων» θα κληθούν σύντομα από την ανακρίτρια. Παράσταση Πολιτικής Αγωγής έχει δηλώσει το Δημόσιο, διεκδικώντας αποζημίωση 100 χιλιάδων ευρώ από κάθε καταδικασθέντα

Τα κατηγορητήρια για τον επόμενο κύκλο των προσώπων που θα απολογηθούν για την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου ετοιμάζει η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης κ.Ειρήνη Καλού.

Ενώπιον της ανακρίτριας έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με ή και χωρίς όρους, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μέλη Γνωμοδοτικών επιτροπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρώην γενικός γραμματέας και η πρώην Διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου αλλά και ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή κ. Γιάννης Αγγέλου, μέλη του ΔΣ και στελέχη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

Οι κατηγορίες για τα οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι περίπου 30 κατηγορούμενοι, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, απάτης από κοινού, ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που στρέφονται κατά του Δημοσίου.

Σειρά για να περάσουν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου έχουν πλέον οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών», για τις οποίες πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, διά του εκπροσώπου του, υπουργού Οικονομικών, έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση.

Η παράσταση Πολιτικής Αγωγής δηλώθηκε αρχές Μαρτίου ενώπιον της κ. Καλού και σύμφωνα με αυτήν το Δημόσιο αξιώνει υψηλότατες αποζημιώσεις για υλική ζημιά αλλά και για «βαρύτατη ηθική βλάβη» που υπέστη από την όλη υπόθεση των «παράνομων», όπως αναφέρει, ανταλλαγών. Προσδιορίζει μάλιστα την υλική ζημία του, όχι μόνο από την αποστέρηση της κατοχής των ακινήτων και την «ελάττωση της περιουσίας του», αλλά και εξαιτίας της εμπλοκής του σε δικαστικούς αγώνες για την διεκδίκηση και αναγνώριση των επίμαχων ακινήτων.

Το Δημόσιο διεκδικεί ποσό αποζημίωσης 100 χιλιάδων ευρώ από κάθε έναν που θα καταδικαστεί για την εμπλοκή του στο θέμα των ανταλλαγών, ενώ ήδη με προσφυγές του διεκδικεί και την ακύρωση των επίμαχων περίπου 30 συμβολαίων ανταλλαγής που «χάρισαν» στο Βατοπέδι ακίνητα μεγάλης αξίας. Οι προσφυγές αφορούν ακίνητα στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, την Ραιδεστό, το Γραμματικό, την Βεγορίτιδα και έχουν προσδιοριστεί προς εκδίκαση είτε εντός του 2011 είτε το 2012.

Μετά τις απολογίες των κατηγορούμενων για την σύνταξη των συμβολαίων και εμπλεκόμενων δικηγόρων, θα ακολουθήσουν μέλη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών ενώ οι τελευταίοι που θα κληθούν ενώπιον της κ. Καλού θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Η ανάκριση πάντως, όπως εκτιμάται αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Μιχελάκης-Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα:Συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ για έλεγχο του πόθεν έσχες από το 1974 και δέσμευση περιουσίας αν αποδειχθεί μαϊμουδιά;

«Αοριστολογίες και υπεκφυγές δεν καλύπτουν, αλλά καθιστούν ακόμη πιο ύποπτη την αδράνεια της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, το Δεκέμβριο του 2009, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Ενώ, όμως, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφωνούσε, δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Θυμίζουμε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει προτείνει ουσιαστικό έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα με τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες”.

Αντί αοριστολογιών, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα:

Συμφωνεί, ναι ή όχι με την πρόταση της Ν.Δ., η επιτροπή αυτή να συγκροτείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη και απρόσκοπτη λειτουργία της;

Συμφωνεί ναι ή όχι να παρασχεθεί νομοθετικά η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα;

Εάν “ναι”, οφείλει να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία. Τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δυο εταιρείες επιλέγησαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για νέο τεχνολογικό πάροχο της ΟΠΑΠ Α.Ε. Μαντέψτε ποια είναι η μία ;)

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/OPAP-MELOS-1.jpgΔύο από τις τρεις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον προχωρούν στην επόμενη φάση του κλειστού διαγωνισμού της ΟΠΑΠ ΑΕ για νέο τεχνολογικό πάροχο. Σημειώνεται ότι όπως προέβλεπε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού εξετάστηκε η χρηματοικονομική επάρκεια και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ενέκρινε την προεπιλογή των:

(Ναι!! Σωστά μαντέψατε)
Ιντραλοτ και GTECH Global Services Corporation Limited
.

Δικαστήριο της Αργεντινής εκνεύρισε τους Τούρκους: Αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

http://asbarez.com/App/Asbarez/eng/2011/04/Vdjir_-_Oyarbide.jpgΑργεντίνικο δικαστήριο αποφάσισε, την περασμένη Παρασκευή, ότι η Τουρκία μεταξυ 1915 και 1923 διέπραξε γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, σκοτώνοντας πάνω από 1,5 εκ αρμένιους. "Επιβάλει" επίσης στην Τουρκία να βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει τον ενάγοντα προκειμένου να μάθει την τύχη 50 συγγενών του που εξαφανίσθηκαν κατά την περίοδο της γενοκτονίας

Ο δικαστής Norberto Oyarbide (φώτο) δήλωσε ότι η απόφασή του έχει την έννοια διακυρήγματος, χωρίς καμία άλλη αξία πέρα από την αλήθεια.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε σήμερα την απόφαση του δικαστηρίου της Αργεντινής

Η Άγκυρα καταδίκασε, σήμερα, την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινής, με την οποία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

"Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτήν την απόφαση, που στερείται σοβαρότητας και ελήφθη από ένα τοπικό δικαστήριο της Αργεντινής, που αγνόησε τις παγκόσμιες αρχές και ειρωνεύθηκε τις διεθνείς συμφωνίες" ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η απόφαση είναι ένα παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο τα υπερεθνικιστικά μέλη της αρμενικής διασποράς αξιοποιούν το δικαστικό σύστημα των χωρών, στις οποίες είναι ισχυρά" προσθέτει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις αυτές δεν εξυπηρετούν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της μεταξύ τους φιλίας.

Έρμε Αντώνη, πως να σηκώσει κεφάλι το κόμμα όταν εκπρόσωπος του στους νταβατζίδες είναι ο Γιακουμάτος;

Στη σημερινή "Ανατροπή" του Τρπεντέρη, στο ΜεGάλο κανάλι, με θέμα "Η ατιμωρησία, η συγκάλυψη, οι πολιτικοί. Γιατί δεν πάει κανένας φυλακή;", καλεσμένος από την πλευρά της ΝΔ είναι ο...Γιακουμάτος. Καταλάβατε;Τόσοι βουλευτές από την ΝΔ, και το μπομπολοκάναλο καλεί αυτόν που...εμπιστεύεται πιο πολύ. Αυτός που είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πει κάτι κατά των εργολάβων, δεν θα φέρει αντίρρηση στον παρουσιαστή της εκπομπής, αυτόν που θα πει ότι και η ΝΔ φταίει. Είπε μια παπαριά για τον υπουργό που δήθεν είχε 170 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του, και φυσικά, εξασφάλισε πρόσκληση στο στούντιο!
Αχ, έρμε Αντώνη...πως να σηκώσει κεφάλι το κόμμα, όσο και να προσπαθείς εσύ;

Στρασβούργο: Απειλές για παραπομπή της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας της μη επεξεργασίας των λυμάτων σε 10 ελληνικούς οικισμούς

Απειλές, για εκ νέου παραπομπή της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας της μη επεξεργασίας των λυμάτων σε δέκα ελληνικούς οικισμούς, εκφράζει, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Γιάνες Ποτότσνικ, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ποτότσνικ, τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε 5 οικισμούς υψηλής δημογραφικής πυκνότητας (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Νέα Μάκρη) που έχουν προβλεφθεί να ολοκληρωθούν το 2013 αντί του 2010.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αναφέρει επίσης ότι, στη Νέα Μάκρη απορρίφθηκε η τοποθεσία που επελέγη για το έργο, υπογραμμίζοντας ότι, στους οικισμούς Λιτόχωρο και Λευκίμμη οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στην ΄Εδεσσα και τα Μέγαρα οι υποδομές επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν διατίθενται στοιχεία παρακολούθησης που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν σωστά.

Στην απάντηση του ο Επίτροπος αποκαλύπτει ότι, η Κομισιόν θεωρεί μη ικανοποιητική αυτή την κατάσταση και γι αυτό κίνησε διαδικασία, επί παραβάσει, αποστέλλοντας στις ελληνικές αρχές συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στις 16.02.2010.

Αναφέρει, επίσης ότι, σ' ότι αφορά την επεξεργασία των λυμάτων στο Θριάσιο πεδίο, έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απέστειλε στις ελληνικές αρχές συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στις 7 Μαΐου 2010, με την οποία τις προειδοποιεί, για ενδεχόμενη, δεύτερη παραπομπή στο Δικαστήριο, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση με την πρώτη δικαστική απόφαση.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ τέλος, αφού σημειώνει ότι, η αρχική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των έργων στο Θριάσιο ήταν για το τέλος του 2009, αποκαλύπτει ότι, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν παράταση, κατά ένα επιπλέον έτος και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Η Κομισιόν, καταλήγει ο Επίτροπος, θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδο των έργων και, όπου απαιτείται, θα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και προσφυγών στο Δικαστήριο, βάσει του άρθρου 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επιβολή χρηματικών ποινών για τη μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Γαλλία: μετά από παρέλευση ενός μηνός θα ανασυρθούν σοροί από το δυστύχημα με αεροπλάνο της Air France στον Ατλαντικό ωκεανό

"Η επιχείρηση γιά να ανασυρθεί από τα βάθη του ωκεανού ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους της Air France, που κατέπεσε στον ωκεανό την 1η Ιουνίου 2009, θα ξεκινήσει μετά από την παρέλευση ενός μηνός", ανέφεραν σήμερα οι ερευνητές του δυστυχήματος αυτού, επιδεικνύοντας συγχρόνως τις πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια. Αναφέρθηκε ότι υποψήφια να κάνουν τη νέα έρευνα είναι ένα γαλλικό κι ένα αμερικανικό πλοίο.

Σε μία νέα εξέλιξη της υπόθεσης της πτώσης του επιβατικού αεροπλάνου στον Ατλαντικό ωκεανό, στελέχη του Γραφείου Ερευνας και Ανάλυσης της Γαλλίας, του αρμόδιου οργάνου διερεύνησης του δυστυχήματος, το 24ωρο της Κυριακής ανήγγειλαν ότι βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού ένα μεγάλο τμήμα του μοιραίου αεροπλάνου Airbus 330. Διευκρινίστηκε ότι μέσα στο τμήμα αυτό έχουν εντοπιστεί σοροί επιβατών του αεροσκάφους.

Πρόκειται γιά την πτήση AF447, που μετέφερε συνολικά 228 επιβάτες και πλήρωμα, η οποία βρέθηκε στα νερά του Ατλαντικού ωκεανού αφού μετά από 4 ωρών πτήση έπεσε σε μεγάλη κακοκαιρία. Εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο ντε Τζανέϊρο-Παρίσι, την 1η Ιουνίου 2009. Σήμα SOS δεν εστάλη ποτέ. Ούτε επιζών υπήρξε, ούτε κάποιο φως που να φωτίζει τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.

Η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ναταλί Κοστσιούσκο-Μοριζέ, έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στο Παρίσι, μαζί με δύο στελέχη του Γραφείου Ερευνας και Ανάλυσης, επιδεικνύοντας τις φωτογραφίες που ελήφθησαν χάρη στα υποβρύχια ρομπότ και απεικονίζουν και τους δύο κινητήρες, τους τροχούς των πτερύγων, τμήμα των πτερύγων και, τέλος, ένα μόνον τμήμα του κάτω μέρους της ατράκτου. Στις ίδιες φωτογραφίες απεικονίζονται "σοροί επιβατών", που σύμφωνα με την υπουργό είναι, ακόμα, "αναγνωρίσιμοι".

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν "λίγο βορειότερα" από το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει το πιλοτήριο του Airbus 330, δηλαδή στα 1.500 χλμ. στα βορειοανατολικά της βραζιλιάνικης πόλης Ρεσίφε. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα τα ευρήματα έχουν διασπαρεί σε μία έκταση 600 μέτρων επί 200 μέτρων.

Φυσικά, η προτεραιότητα παραμένει να εντοπιστούν τα δύο "μαύρα κουτιά"--το ένα καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις επικοινωνίες στο πιλοτήριο. Στη συνέντευξη εκφράστηκε "ελπίδα" ότι τα "μαύρα κουτιά" θα εντοπιστούν και θα ανασυρθούν.Θα πρέπει συγχρόνως, όμως, η πολυκαιρία μέσα στον ωκεανό να μην έχει σημαντικά αλλοιώσει τα "μαύρα κουτιά".

--Στις 3 προηγούμενες αναζητήσεις, είχαν εντοπιστεί πολύ μικρά τμήματα του μοιραίου αεροπλάνου και 51 σοροί.

Α ρε Μιλένα που κατάντησες;

Δείτε που κατάντησε η Μιλένα από το Κολονάκι!!!

Η αναζήτηση για "πρόβατα-αγελάδες" βγάζει τη φώτο της στην πρώτη σειρά ανάμεσα σε αγελάδες κατσίκες και κότες!!! Τυχαίο;

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο... τραγικό πάντως είναι!
Απορώ πως δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμα;;;

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια: Όταν οι Έλληνες αισθάνονταν υπερήφανοι και όχι καρπαζοεισπράκτορες όπως σήμερα

«Κάποιοι χαχάνιζαν, αλλά η Ελλάδα γέλασε τελευταία»

Ξενια Κουναλακη

04/04/2008

Τη θετική για την Ελλάδα έκβαση της συνόδου στο Βουκουρέστι υπογραμμίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες, που κάνουν επίσης λόγο για αυξημένη ευρωπαϊκή αυτοπεποίθηση. «Η σύνοδος του ΝΑΤΟ εξελίχθηκε περίφημα για τους Ρώσους και τους Ελληνες. Αμφότεροι επέδειξαν την ισχύ τους, αφού πέτυχαν να αναχαιτίσουν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian στο σχόλιό της με τίτλο «Μια κακή μέρα για τον Μπους». «Πριν από το Βουκουρέστι Βρετανοί αξιωματούχοι θεωρούσαν την πρόσκληση ένταξης προς την ΠΓΔΜ σχεδόν δεδομένη, πιστεύοντας ότι το ζήτημα του ονόματος θα λυνόταν. Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Γαλλία και Γερμανία ανέβαλαν την είσοδο των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και οι Ελληνες αδιαφόρησαν για την περιφρόνηση όλων των άλλων μελών του ΝΑΤΟ, εκβιάζοντας την ΠΓΔΜ», επισημαίνει η εφημερίδα για να καταλήξει: «Μπορεί τα μέλη της Συμμαχίας να χαχάνιζαν όταν άκουγαν τη διένεξη για το όνομα, αλλά η Ελλάδα ήταν αυτή που γέλασε τελευταία».

«Ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ψήφισαν κατά της πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, επιδεικνύοντας κατανόηση για τις ελληνικές αντιρρήσεις για το όνομα του κρατιδίου, το οποίο σύμφωνα με τους Ελληνες ηγέτες αφήνει υπόνοιες για εδαφικές διεκδικήσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας, που επίσης ονομάζεται Μακεδονία», αναφέρουν από την πλευρά τους οι New York Times. Η συναίνεση που επετεύχθη στο ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας «απαλύνει κάπως τις εντυπώσεις από την απόρριψη της άλλης προτεραιότητας του Μπους, της ένταξης Ουκρανίας και Γεωργίας, δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών με εχθρικές σχέσεις προς την πάλαι ποτέ μητρόπολη», σύμφωνα με την αμερικανική Washington Post. «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί αψήφησαν τις πιέσεις του Μπους και των Ανατολικοευρωπαίων συμμάχων για διεύρυνση της Συμμαχίας», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μιλάει στην ιστοσελίδα του για μία «σπάνια αυτοπεποίθηση της Ευρώπης. Συσπειρωμένες όσο ποτέ, Γερμανία και Γαλλία άφησαν να καταρρεύσει το αμερικανικό σχέδιο για ταχεία ένταξη Γεωργίας και Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο Μπους θα επιχειρήσει να πουλήσει ως θετικές τις προσπάθειές του στο εσωτερικό της χώρας, άλλωστε κοπίασε για χάρη των νέων δημοκρατιών της ανατολικής Ευρώπης. Εν τέλει, οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που διέγραψαν τα υπέροχα πλάνα του», σχολιάζει σκωπτικά το γερμανικό περιοδικό. «Ωστόσο, ο Μπους είχε προκαλέσει Βερολίνο και Παρίσι από την έναρξη της συνόδου. Μία ημέρα νωρίτερα είχε μεταβεί στην Ουκρανία για να τιμήσει τους υποστηρικτές της δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι με αυτήν την ενέργεια προχωρούσε στη διάσπαση της Συμμαχίας σε ένα καίριο ζήτημα, το γνώριζε καλά ο Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε από τους συμμάχους του μία ξεκάθαρη απόφαση, την οποία τελικά απέσπασε: ουδείς είχε όρεξη να ακολουθήσει τον υπό απόσυρση πρόεδρο», συμπεραίνει το Spiegel.

Κατά το γαλλικό Le Monde, πάντως, Παρίσι και Βερολίνο θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ποτέ αποδεχθεί μία χώρα αντιμέτωπη με αποσχιστικά κινήματα, όπως η Γεωργία στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, ειδικά με δεδομένη την εγγύτητα στη Ρωσία και τη χρήση του ρουβλίου. «Το γεγονός ότι οι φιλοδοξίες Ουκρανών και Γεωργιανών κρίθηκαν νόμιμες στο Βουκουρέστι απειλεί να στερήσει από τη Γαλλία και τη Γερμανία τα επιχειρήματά τους», επισήμανε η εφημερίδα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/04/2008_265207

Καζακστάν: Επανεξελέγη εν μέσω μνημειώδους νοθείας ο Ναζαρμπάγεφ με 95% αφού τον ψήφισε και ο "αντίπαλός" του :))

«Οι προεδρικές εκλογές στο Καζακστάν δεν ήταν πραγματικά δημοκρατικές, ανακοίνωσαν οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)».Ε και; Τα ίδια συμπεράσματα δεν είχαν βγάλει και στις τελευταίες εκλογές το 2008 οι παρατηρητές του Ευθυμίου; Δεν τα ήξερε ο Ευθυμίου πέρσι που έκαναν τη σύνοδό του ΟΑΣΕ στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, και καθόταν δίπλα του και άκουγε τον Ναζαρμπάγεφ να μιλάει επί μισή ώρα; Αλλά το ότι είναι ο τελευταίος κομμουνιστής δικτάτορας στον πλανήτη δεν τους αποτρέπει από το να τον κάνουν επίσημο συνομιλητή τους; ΓΙΑΤΙ; Πολύ ΑΠΛΑ:

Γιατί έτσι θέλουν οι εβραίοι που τους βλέπετε να τον βραβεύουν στη φώτο

http://izrus.co.il/files/image/2008/07/05/1.jpghttp://www.chabad.kz/contentManagment/phpThumb/phpThumb.php?w=400&zc=1&src=/contentManagment/uploadedFiles/gallery/or_1nazerbayev.jpg

Διαβάστε και την υπόλοιπη είδηση να γελάσετε με τις αηδίες του οργάνου που διοικεί ο Ευθυμίου:

"Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη διεξαγωγή πραγματικών δημοκρατικών εκλογών πρέπει να πραγματοποιηθούν, καθώς η ψηφοφορία ανέδειξε ελλείψεις ανάλογες με αυτές που εμφανίσθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εκλογών", αναφέρεται στην έκθεση του ΟΑΣΕ.

Ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι διαπιστώθηκαν "σοβαρές ατασθαλίες", όπως η εμφάνιση πανομοιότυπων υπογραφών στους εκλογικούς καταλόγους και περιπτώσεις νοθείας με γέμισμα των καλπών.

"Η καταμέτρηση των ψήφων (...) δεν έγινε σε συνθήκες διαφάνειας", αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι "στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν σε περιοριστικό κλίμα που υπαγορεύει την αυτολογοκρισία".

"Αυτές οι εκλογές δείχνουν ότι η χώρα έχει ακόμη ανάγκη από βελτιώσεις για να ανταποκριθεί στις δημοκρατικές δεσμεύσεις της, κυρίως στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου και του συναθροίζεσθαι", δήλωσε ο Τονίνο Πίκουλα, παρατηρητής του ΟΑΣΕ.

Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, 70 ετών, βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν 22 χρόνια. Προκήρυξε αιφνιδιαστικά προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο για τις 3 Απριλίου. Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρισε την ψηφοφορία, κρίνοντας ότι δεν είχε χρόνο για να οργανώσει προεκλογική εκστρατεία.

Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είχε απέναντί του τρεις αντιπάλους, όλοι πιστοί στο καθεστώς του, ο ένας από τους οποίους παραδέχθηκε ότι ψήφισε υπέρ του απερχόμενου προέδρου.

Καμία ψηφοφορία στο Καζακστάν δεν έχει κριθεί ότι διεξήχθη υπό συνθήκες ελευθερίας από την ανεξαρτησία της χώρας το 1991.

Ιαπωνία: Η Tepco άρχισε ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος από το σταθμό της Φουκουσίμα

http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0403023-thumbx300.jpghttp://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0403025-thumbx300.jpgΗ ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε σήμερα ν΄απορρίπτει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού, προκειμένου να αδειάσουν οι δεξαμενές για να υποδεχθούν νερό από τον αντιδραστήρα 2 που είναι πολύ πιο επικίνδυνο και δεν μπορεί να απορριφθεί στη θάλασσα.

H Tepco τόνισε ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό ύδωρ, το οποίο ακόμα και αν υπήρχε επί ένα χρόνο στην περιοχή (να θυμίσουμε ότι το ραδιενεργό ιώδιο έχει εξαφανιστεί κατά 90% μετά από 1 μόνο μήνα), ο άνθρωπος που θα έτρωγε καθημερινά επί ένα χρόνο ψάρια από τέτοιο νερό θα προσλάμβανε 0,6 mSv, δηλ. ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2-3 ακτινογραφίες θώρακα.

Εν τω μεταξύ η ραδιενέργεια σε γειτονικές πόλεις έχει πέσει αρκετά με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο και πιο επείγον πρόβλημα αυτή τη στιγμή να είναι οι διαρροή ραδιενεργού ύδατος από τον αντιδραστήρα 2

Δουλειά δεν είχε ο διάολος πηδούσε τα παιδιά του: Συνάντηση Γ. Μπουτάρη με Χρ. Μάτη για περισσότερη χρήση τρένου στη Θεσσαλονίκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJV7GFtN5FnY0A1f57un7G5EI_mAU0OS9mbsa3fpqRc6d3ttgZWnGOelbH_GUWXCuYOP3IJHX0pKNkwlUGU-gGXzu5F11ylhEO8PAwGwN4kUH7a0MMR67GRQpIR5devMkdu2aydm-D2-Ce/s1600/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpgΠέντε προτάσεις για περισσότερη χρήση του τρένου στη Θεσσαλονίκη μετέφερε στον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης.

Οι προτάσεις αφορούν: τη χρησιμοποίηση του σιδηρόδρομου για τις οργανωμένες εκδρομές που διοργανώνουν οι φορείς του δήμου όπως τα ΚΑΠΗ, την αξιοποίηση του εξοπλισμού του ΟΣΕ σε κλινάμαξες στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος με την αγορά της Κωνσταντινούπολης, την επαναδραστηριοποίηση των κλιναμαξών προς Αθήνα, τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών προς τα κέντρα διαλογής και την αξιοποίηση του σιδηροδρόμου στο πλαίσιο της προώθησης του Οικουτουρισμού για τη μετάβαση σε σημαντικές περιβαλλοντικά περιοχές, όπως οι υγρότοποι.

Ο κ. Μπουτάρης βρήκε ενδιαφέρουσες τις ιδέες υποστηρίζοντας πως θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της εικόνας και της οικονομίας της πόλης. Για το λόγο αυτό θα επικοινωνήσει με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να δει πως μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη.

Οι πέντε προτάσεις που παρουσιάστηκαν αναλυτικά στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προέκυψαν μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Μάτης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Αυστρία-Στον Ελληνοορθόδοξο Μητροπολίτη Μιχαήλ απονέμεται ανώτατη τιμητική διάκριση της Αυστριακής Δημοκρατίας

Iστορική στιγμή για την Ορθοδοξία στην Αυστρία και ένα νέο σταθμό στις σχέσεις της με το επίσημο αυστριακό κράτος, αποτελεί η επικείμενη απονομή στον Ελληνοορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, ανώτατης τιμητικής διάκρισης, του Ανώτερου Χρυσού Ταξιάρχη μετά Αστέρος του Τάγματος Αξίας της Αυστριακής Δημοκρατίας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη Βιέννη, η απονομή των διασήμων του παρασήμου θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο στα παλιά ανάκτορα Χόφμπουργκ, προσωπικά από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ, ο οποίος και θα εκφωνήσει τον προβλεπόμενο έπαινο για τον τιμώμενο ιεράρχη.

Στο σκεπτικό απονομής του παρασήμου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με την ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση τιμάται η μακρά υπηρεσία του Μητροπολίτη Αυστρίας ως Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως προέδρου της Επισκοπικής Διάσκεψης στην Αυστρία και ιδιαίτερα η συμβολή και συνδρομή του στην ενσωμάτωση των Ορθοδόξων στην αυστριακή κοινωνία.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι 500.000 ορθόδοξοι πιστοί της Αυστρίας είχαν τιμήσει μία σημαντική επέτειο, τα 25 χρόνια από την εκλογή σε επίσκοπο, του Μητροπολίτη Μιχαήλ, ενώ ευρεία σχετική αναφορά είχαν κάνει τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Η χειροτονία του κ. Μιχαήλ σε επίσκοπο πριν 25 χρόνια, υπήρξε ιστορικό γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, καθώς σε αυτή είχαν παραβρεθεί, για πρώτη φορά στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία των δύο ελληνικών εκκλησιών της Βιέννης, τόσο ο τότε ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας, Ρούντολφ Κίρχσλεγκερ όσο και ο τότε καρδινάλιος της Αυστρίας, Κένιγκ, όπως επίσης εκπρόσωποι όλων των χριστιανικών δογμάτων και δέκα αρχιερείς από το χώρο της Ευρώπης και την Ελλάδα.

Πέντε χρόνια αργότερα το 1991, μετά την παραίτηση για λόγους ηλικίας του προκατόχου του, Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, ο τότε επίσκοπος Μιχαήλ, εξελέγη, με νέο πλέον σχήμα της Μητρόπολης Αυστρίας, ως Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης και αυτή ήταν η πρώτη εκλογή αρχιερέα επί Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η 25 η επέτειος της χειροτονίας του, βρίσκει τον Μητροπολίτη Μιχαήλ ως Εξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, να είναι ο πρώτος τη ταξη των ορθοδόξων αρχιερέων οι οποίοι ποιμαίνουν ορθόδοξες κοινότητες και εκπροσωπούν ορθόδοξες αυτοκέφαλες εκκλησίες στην Αυστρία.

Συγχρόνως είναι ιστορικό το γεγονός ότι ο αριθμός των ορθοδόξων στην Αυστρία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ούτως ώστε σήμερα να φτάνει τις 500.000 και να είναι η δεύτερη αριθμητικά Εκκλησία μετά τη Ρωμαιοκαθολική, με σχεδόν 350.000 από αυτούς να βρίσκονται στο χώρο της Βιέννης, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Σέρβοι και να ακολουθούν εκείνοι από άλλες χώρες, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Γεωργία και βέβαια από Ελλάδα.

Αφγανιστάν: Δύο αμερικανοί στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν όταν ένας αφγανός αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον τους

Δύο αμερικανοί στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν ένας αφγανός αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον τους στην επαρχία Φαριάμπ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν η αφγανική αστυνομία και η Διεθνής Δύναμη Αρωγής στο Αφγανιστάν.

Ο συνταγματάρχης Νατζμουντίν, επαρχιακός υπεύθυνος της μεθοριακής αστυνομίας, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας από τους άνδρες του σκότωσε δύο αμερικανούς στρατιώτες μαζί με τους οποίους αυτός φρουρούσε το γραφείο του, όπου ο ίδιος είχε "συνάντηση με αμερικανούς συμβούλους".

"Δύο από τους στρατιώτες τους (των Αμερικανών) φρουρούσαν έξω από το γραφείο μαζί με έναν από τους αστυνομικούς μας. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Όταν βγήκαμε, είδαμε ότι οι (αμερικανοί) φρουροί ήταν νεκροί και ότι αυτός είχε διαφύγει", δήλωσε.

Η ISAF επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της το θάνατο των δύο στρατιωτών της, διευκρινίζοντας ότι "σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο ενδεδυμένο με στολή της μεθοριακής αστυνομίας του Αφγανιστάν πυροβόλησε τους στρατιώτες της ISAF".

O άνδρας που πυροβόλησε κατάφερε να διαφύγει, προσέθεσε η ISAF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο στρατηγός Χαμπιμπουλάχ Σαγεντχαΐλι, επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της επαρχίας, δήλωσε ότι "διεξάγεται έρευνα".

Μιχελάκης για την πρόταση Σαμαρά περί ελέγχου του "πόθεν έσχες", το άρθρο του Ν. Παπανδρέου και την Κερατέα

http://s.enet.gr/resources/2011-02/1607744-thumb-medium.jpgΈτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Για άρθρο Νίκου Παπανδρέου στην "Οικονομική Επιθεώρηση"

Κριτική στα όσα λέει σε άρθρο του στο περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση" ασκεί η ΝΔ με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να τοποθετηθεί. Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επισημαίνει πως υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Για την κατάσταση στην Κερατέα

Η κατάσταση στην Κερατέα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισημαίνει η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής θέλησης και να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. "Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις. Είναι, όμως, εξίσου αδιανόητο να αποτελεί κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών".

Αντίδραση για δημοσιοποιηθέν ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούσε τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχολίασε επικριτικά ο Γιάννης Μιχελάκης, ασκώντας κριτική και υποστηρίζοντας ότι "αποσιωπά βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ".

"Στο κείμενο που αριθμεί 512 λέξεις, τα σημεία της ομιλίας - απάντησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη καταλαμβάνουν 431 λέξεις. Η επιχειρηματολογία, αντίθετα, της επερωτούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της καταλαμβάνει έκταση 81 λέξεων", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και τόνισε πως "στο ρεπορτάζ προηγούνται μια σειρά από θέσεις που ανέπτυξε ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, μεσολαβούν, κατά παραχώρησιν μάλλον ελάχιστες λέξεις από την τοποθέτηση του πρώτου επερωτώντος βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, αγνοούνται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ καθώς και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μαρκόπουλου και τελικώς, η αναφορά στις θέσεις του κ. Χατζηδάκη χρησιμοποιείται ως αφορμή για μια εκ νέου παράθεση θέσεων του κ. Χρυσοχοϊδη και επιθέσεων προς τη ΝΔ".

"Πέραν του ότι αποσιωπούνται βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να απαντά σε θέσεις της ΝΔ που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν προηγουμένως", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως "είναι απολύτως σαφές ότι το κείμενο μεταφέρει μόνο τις κυβερνητικές θέσεις. Δυστυχώς, προστίθεται σε μια σειρά από κείμενα του ΑΠΕ που υποτιμούν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λειτουργούν στηρίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα. Τελικά τι άραγε σημαίνει το ΑΠΕ; Το ΑΠΕ σημαίνει την απόλυτη ΠΑΣΟΚικη ενημέρωση", υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και προχώρησε καταγγέλλοντας πρακτικές της διοίκησης του Πρακτορείου, κάνοντας λόγο "για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων".

Ζήτησε, μάλιστα, να ενημερωθεί για σειρά αδιαφανών, όπως είπε, προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΕ, την ώρα μάλιστα που κόβονται μισθοί και δεσμεύτηκε πως θα επανέλθει στο θέμα.

Πάγκαλος: "Είστε τυχεροί κοπρίτες που έχετε τον Παπακωνσταντίνου υπουργό" (προσέχετε εκεί στη Ελευθεροτυπία τα μπινελίκια του Πάγκαλου ;))

Σύμφωνα με τον Πάγκαλο είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Παπακωνσταντίνου υπουργό... για τον Άκη πέφτει απ' τα σύννεφα που το μαθαίνει... ενώ ο Σαμαράς είναι απαράδεκτος γιατί δεν κάνει (κάνει λέω εγώ, γιατί η Ελευθεροτυπία λέει κΛάνει :))) αναφορά σε φορολογικά μέτρα...

Βέβαια έχουμε ξαναπεί πως ο συγκεκριμένος είναι τόσο βλάχος που νομίζει ότι ο κόσμος περιμένει αυτόν να ενημερωθεί και δεν έχει ακούσει πως λογική του Σαμαρά είναι μείωση των φόρων για αύξηση επενδύσεων και ευκολότερη είσπραξή τους...

Και ψψιττ παιδιά εκεί στην Ελευθεροτυπία:
Να είστε λίγο προσεκτικοί όταν γράφετε για τον Πάγκαλο γιατί το μπινελίκι βγαίνει αυθόρμητα:


ΑΠΕ σημαίνει Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ή Απόλυτη Πασοκική Ενημέρωση;

Την Παρασκευή συζητήθηκε στη Βουλή Επερώτηση της ΝΔ αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τις καθυστερήσεις που εμφανίζονται στους ρυθμούς απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Το ρεπορτάζ που συντάχθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία έχει τίτλο «Επερώτηση ΝΔ για καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ». Στο κείμενο, που αριθμεί 512 λέξεις, τα σημεία της ομιλίας - απάντησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη καταλαμβάνουν 431 λέξεις. Η επιχειρηματολογία αντίθετα της επερωτούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της καταλαμβάνει έκταση… 81 λέξεων.

Στο ρεπορτάζ προηγούνται μια σειρά από θέσεις που ανέπτυξε ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης, μεσολαβούν, κατά παραχώρησιν μάλλον, ελάχιστες λέξεις από την τοποθέτηση του πρώτου επερωτώντος βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, αγνοούνται οι τοποθετήσεις των υπολοίπων βουλευτών της ΝΔ, καθώς και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μαρκόπουλου και, τελικώς, η αναφορά στις θέσεις του κ. Χατζηδάκη χρησιμοποιείται ως αφορμή για μια εκ νέου παράθεση θέσεων του κ. Χρυσοχοϊδη και επιθέσεων προς τη ΝΔ.

Πέραν του ότι αποσιωπούνται βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Χρυσοχοϊδης να απαντά σε θέσεις της ΝΔ που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν προηγουμένως.

Είναι απολύτως σαφές ότι το κείμενο μεταφέρει μόνο τις κυβερνητικές θέσεις.

Δυστυχώς προστίθεται σε μια σειρά από κείμενα του ΑΠΕ που υποτιμούν τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λειτουργούν στηρίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα.

Τελικά, τι άραγε σημαίνει το ΑΠΕ;

Το ΑΠΕ σημαίνει την Απόλυτη Πασοκική Ενημέρωση.

Τώρα ξύπνησαν οι "Ολυμπιακάρες"...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίζει να θολώνει τα νερά όσον αφορά την παραμονή του στην ομάδα και αυτό έχει κουράσει όλους όσους ασχολούνται με αυτή την ομάδα... Όπως έχω ξαναπεί, η πόρτα είναι ανοιχτή...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Μιχελάκης: Να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ στις προκλήσεις του Τούρκου αντιπροέδρου

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΟ Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις απαξιωτικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ότι «η Ελλάδα χρωστάει ένα τρις δολάρια», ότι «σε λίγο θα ανοίξουν μαντίλια για να ζητιανεύουν» και ότι «σε όλα τα εργοστάσιά τους σταμάτησε η παραγωγή, βάλανε πωλητήριο και κανείς δεν τα αγοράζει», που δείχνουν και την απαξίωση της Ελλάδας επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή αυτή πρόκληση.

Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, οδηγεί σε τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις»

Την κάτσανε τη βάρκα οι Περουβιανοί: Άδεια για σύστημα ελέγχου και διαχείρισης βιντεολόττο στο Περού, εξασφάλισε η Ιντραλότ

http://eureka07.ceid.upatras.gr/images/INTRALOT_LOGO_f.jpgΆδεια για το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης βιντεολόττο (VLTs), iGEM, από το αρμόδιο Υπουργείο του Περού έλαβε η εταιρεία Intralot.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άδεια δόθηκε ύστερα από την επιτυχημένη διαδικασία πιστοποίησης από τη διεθνή εταιρεία πιστοποίησης GLI. Η έκδοση του συστήματος για το Περού πιστοποιήθηκε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για τον έλεγχο, την εποπτεία και τη διαχείριση βιντεολόττο στη χώρα.

Η Intralot θα παρέχει το iGEM και τις σχετικές υπηρεσίες αποκλειστικά μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Gaming Solutions International SAC, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες που λειτουργούν βιντεολόττο στο Περού να λειτουργούν σύμφωνα με το νέο νόμο που ισχύει στη χώρα, αλλά και να αξιοποιήσουν τις πρωτοποριακές υπηρεσίες του iGEM, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά την επιχείρησή τους.

Το σύστημα iGEM, είναι η ολοκληρωμένη λύση της Intralot για δίκτυα βιντεολόττο μεγάλης κλίμακας. Η πλήρης έκδοση του συστήματος περιλαμβάνει μία σειρά από modules που επιτρέπουν την υποστήριξη τόσο των παλαιών VLTs, όσο και των VLTs νέας γενιάς, στα οποία η έκβαση των παιχνιδιών ελέγχεται από το κεντρικό σύστημα, ενώ καθίσταται εφικτή και η αλλαγή παιχνιδιών από το σύστημα. Επιπρόσθετα, το iGEM υποστηρίζει μια σειρά πρωτοκόλλων επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των νέων πρωτοκόλλων της Gaming Standards Association, παρέχοντας τη δυνατότητα στους οργανισμούς διαχείρισης παιχνιδιών να αναπτύξουν δίκτυα βιντεολόττο τελευταίας τεχνολογίας.

Οι βασικές δυνατότητες του συστήματος συμπεριλαμβάνουν τον κεντρικό έλεγχο και εποπτεία των VLTs, ακριβή καταγραφή των οικονομικών στοιχείων, λογιστικές αναφορές και ασφαλή διαχείριση της λειτουργίας των μηχανών. Επιπλέον, το iGEM παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, περιλαμβανομένων ευέλικτων εργαλείων για γραφικές απεικονίσεις σε πραγματικό χρόνο, δυναμικών αναφορών, προοδευτικών τζακποτ, αλλά και υποστήριξη παιξίματος με χρήση κάρτας ή κουπονιού, τα οποία επιτρέπουν στις τοπικές εταιρείες λειτουργίας μηχανών να αυτοματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους, να μειώσουν τα κόστη τους και να προσφέρουν νέες προσοδοφόρες υπηρεσίες στην αγορά.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας για τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Τη διεξαγωγή της έρευνας "Best Workplaces 2011" ολοκλήρωσε και φέτος το Great Place to Work Institute Hellas και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Στην κατηγορία των εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ακολουθούν κατά σειρά Ελαίς - Unilever Hellas, Tasty Foods, ΥΓΕΙΑ, Media Strom, Pharmathen, Leroy Merlin, W?rth Hellas, Βιβεχρώμ και Accenture.

Στην κατηγορία των εταιρειών με 50 έως 250 εργαζόμενους την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Xerox Hellas και ακολουθούν κατά σειρά Κρι Κρι - Βιομηχανία Γάλακτος, Imperial Tobacco Hellas, Medtronic Hellas, Genesis Pharma, Data Communication, 3M, Μέλισσα Κίκιζας, Amgen Ελλάς και British American Tobacco Hellas.

Η έρευνα Best Workplaces 2011 διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά, από το Great Place to Work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει και να βραβεύσει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Εταιρείες, που παρά τη δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο την οποία διανύει η χώρα μας, έλαβαν τη σημαντική απόφαση να επενδύσουν στο Ανθρώπινο Δυναμικό τους και να αποτιμήσουν τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Όσον αφορά στη φετινή έρευνα, συμμετείχαν 42 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στους 7.171. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι μισές περίπου από τις εταιρείες που έτρεξαν την έρευνα φέτος, συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια που γίνεται από τις επιχειρήσεις να παρέχουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η βράβευση των 20 εταιρειών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι εταιρείες που διακρίνονται στη χώρα μας διαγωνίζονται στη συνέχεια με τις καλύτερες εταιρείες από άλλες χώρες της Ευρώπης για να συνταχθεί η αντίστοιχη λίστα των καλύτερων Ευρωπαϊκών οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στο Παρίσι.

Αναφορικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος του Great Place to Work Institute Hellas, κος Δημήτρης Μαύρος δήλωσε: "Χαιρόμαστε πραγματικά που φέτος, παρά τις δυσμενείς για τη χώρα μας οικονομικές συνθήκες, βλέπουμε πολλές εταιρείες να διακρίνονται για πρώτη φορά στη λίστα των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και πίστη για την πορεία της ελληνικής αγοράς".

Κριτική της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κριτική στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της κ. Δ. Κυριτσάκη, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται μεταξύ άλλων στην πληθώρα πρατηρίων καυσίμων.

«Αν όλες οι μελέτες, οι έρευνες, οι διαβουλεύσεις και τα πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων έγιναν για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μαγαζιά», τότε η Επιτροπή ακυρώνει το ρόλο της στην αγορά», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ σε σημερινή ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία των πρατηριούχων καλεί την Επιτροπή να προχωρήσει σε έρευνα των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών και καταλήγει:

«Το ερώτημα που δημιουργείται είναι για ποιο λόγο η Επιτροπή Ανταγωνισμού - όπως εκφράζεται δια του προέδρου της - άλλαξε άποψη για την αγορά καυσίμων. Για ποιους λόγους δηλαδή ξεχάστηκαν τα προβλήματα του ανταγωνισμού στο χώρο των διυλιστηρίων και ο τρόπος που καθορίζουν τις τιμές τους, το καθεστώς τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας, η αδιαφάνεια στις συμβάσεις μεταξύ εταιριών και πρατηρίων, το «μοίρασμα» της χώρας σε ζώνες επιρροής από τις εταιρίες, η αδυναμία απευθείας πρόσβασης των βενζινοπωλών στα διυλιστήρια, κλπ.»

Δήλωση Λιάπη για το όσα είπε ο Σπ. Καρατζαφέρης

http://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/04/liap.jpg“Ορισμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αθλιότητας. Τερατολογούν και εμπλέκουν το όνομά μου, διακινώντας λάσπη για να εξυπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες. Με υποχρεώνουν έτσι να καταθέσω αγωγές αλλά και μηνύσεις όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ολοι οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχτεί και είναι στη διάθεση της Βουλής”

Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για την μεταφορά τραυματιών από τη Μιζουράτα

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και δύο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στη διεθνή στρατιωτική δύναμη που έχει τεθεί από την Άγκυρα στη διάθεση του ΝΑΤΟ, συνόδευσαν πλοίο-νοσοκομείο που μεταφέρει 460 τραυματίες και πρόσφυγες από την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα και τη Βεγγάζη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα τουρκικό οχηματαγωγό πλοίο που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο και μεταφέρει φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια, επιβίβασε 270 ανθρώπους από τη Μιζουράτα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης και πολιορκείται από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι, και 190 από τη Βεγγάζη, σύμφωνα με τις τουκρικές αρχές.

Δώδεκα τουρκικά F-16 και ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος που συμμετέχουν στη διεθνή στρατιωτική δύναμη για την περιφρούρηση της τήρησης του εμπάργκο κατά της Λιβύης, συμμετείχαν στην από αέρος και από θαλάσσης υποστήριξη του οχηματαγωγού, το οποίο πλεύρισε στη Μιζουράτα και στη συνέχεια το συνόδευσαν εκτός των λιβυκών χωρικών υδάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet και Milliyet.

Το οχηματαγωγό, το οποίο χρειάσθηκε να περιμένει τέσσερις ημέρες ανοικτά της Μιζουράτα μέχρι να λάβει την άδεια να πλησιάσει στο λιμάνι, αναμένεται εντός της ημέρας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Η Τουρκία, η μόνη μουσουλμανική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και σημαντικός διπλωματικός παράγοντας στην περιοχή, καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι "δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λιβυκού λαού".

Ωστόσο, η Αγκυρα δέχθηκε να αποστείλει υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ έξι πολεμικά σκάφη ανοικτά της Λιβύης για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για την περιφρούρηση τήρησης του εμπάργκο κατά της Λιβύης.

Γιατροί που επιβαίνουν στο οχηματαγωγό δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά απ' τα πρόβατα που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκαν και γενετικά τροποποιημένες αγελάδες που παράγουν «ανθρώπινο» γάλα

http://media.youropia.gr/media/gallery/1/6810/big-2720598F46EEE4625AA3B2580DE30EBF.jpgΓενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες, οι οποίες παράγουν γάλα που έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα, δημιούργησαν κινέζοι επιστήμονες.

Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρίας βιοτεχνολογίας GenProtein του Πεκίνου, που παρουσίασαν τη σχετική επιστημονική εργασία στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ», στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο θρεπτικό το αγελαδινό γάλα, εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν «ανθρώπινο» γάλα.

Το φυσιολογικό ανθρώπινο γάλα του μητρικού στήθους παρέχει μεγάλες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσής τους από παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το γάλα των τροποποιημένων ζώων μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια αυτό το γάλα θα μπορεί να πωλείται στην αγορά, κάτι που εκτίμησαν ότι θα συμβεί σε περίπου δέκα χρόνια.

Όμως το επίτευγμά τους αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, ιδίως από τους πολέμιους της βιοτεχνολογίας και των μεταλλαγμένων τροφίμων. Ήδη εκπρόσωποι τέτοιων οργανώσεων εξέφρασαν αμφιβολίες τόσο για τη διατροφική ασφάλεια του νέου γάλατος για τους ανθρώπους, όσο και για την μελλοντική υγεία των ίδιων των γενετικά τροποποιημένων αγελάδων.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας για την Προστασία των Ζώων δήλωσε «υπερβολικά ανήσυχος» για την κινεζική έρευνα και επεσήμανε ότι τα μεταλλαγμένα ζώα, σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία, συχνά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας. «Τι χρειαζόμαστε αυτό το γάλα; Τι μας δίνει που δεν το έχουμε ήδη;», αναρωτήθηκε. «Για απίστευτους κινδύνους από τέτοιου είδους προϊόντα, τους οποίους σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα», έκανε λόγο εκπρόσωπος της οργάνωσης Baby Milk Action.

Όμως ο καθηγητής Λι, ο οποίος τόνισε ότι είναι δυνατό να «εξανθρωπιστεί» το αγελαδινό γάλα, επέμεινε ότι το μεταλλαγμένο γάλα είναι εξίσου ασφαλές με το γάλα από μη τροποποιημένα ζώα και μάλιστα, όπως είπε, το νέο γάλα έχει πιο έντονη γεύση, ενώ χωνεύεται ευκολότερα από το κανονικό αγελαδινό γάλα. Η Κίνα έχει αναλάβει πλέον διεθνώς ηγετικό ρόλο στη βιοτεχνολογική έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα, εφαρμόζοντας πιο χαλαρούς κανονισμούς σε σχέση με την Ευρώπη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων ράτσας «Χολστάιν» και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες. Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.

Επίσης, πάλι μέσω γενετικής τροποποίησης, δημιουργήθηκαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα που περιείχε δύο άλλες ανθρώπινες πρωτεΐνες, την λακτοφερίνη και την άλφα-λακταλβουμίνη. Ακόμα, οι κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να αυξήσουν κατά 20% περίπου την περιεκτικότητα του γάλατος σε λιπαρά.

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0017593

Δεν συζητήθηκε θέμα αποχώρησης του Καντάφι, μεταξύ ΓΑΠ-Λίβυου υφυπουργού... γιατί να φύγει άλλωστε; Μια χαρά σοσιαλΗστής δικτάτορας είναι...

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/03/papandreou_kantafi.jpg«Δεν συζητήθηκε η αποχώρηση Καντάφι από τη Λιβύη, δεν τίθεται θέμα έλευσής του στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, o υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφορικά με την επίσκεψη του Λίβυου υφυπουργού, εκτελούντος χρέη υπουργού Εξωτερικών, που επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το καθεστώς, όσο και με τους αντικαθεστωτικούς, εκτιμώντας, ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Καντάφι από τη χώρα. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι το καθεστώς τη Λιβύης λαμβάνει τα μηνύματα τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και των αντικαθεστωτικών, και είναι ένα θέμα, το οποίο όπως είπε, «πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα».

Τρίπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, κατά την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη.

''Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι'', σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αριστείδης Μπουρμάς, πρόσθεσε ότι ''η κ. Κατσέλη είναι μία υπουργός που υλοποιεί αυτή την στιγμή ένα πρόγραμμα, στην πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής" και υπογράμμισε ότι "έρχεται σήμερα να χρυσώσει το χάπι, να εμπαίξει την νεολαία, να εμπαίξει την κοινωνία δίνοντάς της αναισθητικό, ούτε καν ασπιρίνη, ανακοινώνοντας προγράμματα τα οποία αν μη τι άλλο είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα κι ανεφάρμοστα. Σ' αυτή λοιπόν την πολιτική οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας λέμε, ως εδώ και μη παρέκει'' .

Στην διαδήλωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, που βρίσκονται για αρκετό διάστημα σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν δεδουλευμένα επτά μηνών και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, στην οποία θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

4.4.2008: Όταν οι Έλληνες αισθάνονταν υπερήφανοι για το ΟΧΙ στα Σκόπια... και όχι καρπαζοεισπράκτορες όπως σήμερα

http://news.kathimerini.gr/kathnews/photos/4-04-08/4-04-08_265216_1.gifhttp://news.kathimerini.gr/kathnews/photos/4-04-08/4-04-08_265216_3.gifΟμοφωνία για το τελικό ανακοινωθέν που απογοήτευσε τον Τζορτζ Μπους

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Συμμαχίας ομοφώνησαν για το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που αφορά την ΠΓΔΜ και τοποθετήθηκαν πριν από τη δημοσιοποίησή του. Το γενικό πνεύμα έδωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Λεκ Λάβο, ο οποίος τόνισε ότι η Συμμαχία είναι ανοιχτή σε νέα μέλη, πρόσθεσε όμως ότι θά μπορούν να ενταχθούν όταν είναι έτοιμα. Ο γ. γ. του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια, επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας δεν έχουν αποδώσει ακόμα και όταν αυτό γίνει, τότε θα απευθυνθεί πρόσκληση προς τα Σκόπια.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζορτζ Μπους, ο οποίος ανέφερε ότι σε συζήτηση που είχε προηγουμένως με την υπουργό Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράις για το πόσο άλλαξε το ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια, παρατήρησε ότι ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει, η δημοκρατία στη λειτουργία του Οργανισμού. Δήλωσε απογοητευμένος για το θέμα της ονομασίας, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν ούτε να μιλήσω άσχημα για φίλους». Δεν παρέλειψε πάντως να στείλει μήνυμα ότι παραμένει σταθερός στόχος των ΗΠΑ η ένταξη της ΠΓΔΜ, καθώς κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Η πιο άμεση υποστήριξη στην ελληνική θέση ήρθε και χθες από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του συντάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας. «Οταν επιθυμεί κανείς ένταξη στο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμος για υποχωρήσεις. Η ελληνική θέση νομιμοποιείται απόλυτα», κατέληξε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ ζήτησε να υπάρξει σαφές μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι το μόνο εμπόδιο για την ένταξη είναι το θέμα του ονόματος. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι επισήμανε ότι για την ένταξη των Σκοπίων δεν απαιτείται νέα απόφαση της Συνόδου Κορυφής και η πρόσκληση θα δοθεί όταν και εφόσον λυθεί το θέμα του ονόματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ σημείωσε ότι πρόσκληση δεν σημαίνει αυτόματα και ένταξη. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις της Ελλάδας θα πρέπει να περιληφθούν στα συμπεράσματα.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πρόσκληση Αλβανίας και Κροατίας, αλλά δεν μπορεί να συναινέσει στην πρόσκληση της ΠΓΔΜ όσο εκκρεμεί το θέμα της ονομασίας. Πέραν αυτών, στη συνέχεια των τοποθετήσεων, η Σλοβενία τάχθηκε υπέρ της πρόσκλησης υπό όρους, ενώ η Πορτογαλία δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόσκληση της ΠΓΔΜ, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το θέμα του ονόματος. Η Βουλγαρία τάχθηκε υπέρ της πρόσκλησης και των τριών χωρών χάριν της σταθερότητος στα Βαλκάνια. Τη θέση ότι και οι τρεις χώρες αξίζουν την πρόσκληση διατύπωσε και η Ουγγαρία, ενώ η Ισλανδία δήλωσε ότι καλωσορίζει τις τρεις υποψήφιες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα λυθεί το θέμα του ονόματος.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/04/2008_265174

Τι θα γίνει με τον ΟΤΕ; Δεν θα τον πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ; :))

Μητσοτάκης: Ανοησίες για ΟΤΕ, ο Γιώργος

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Μητσοτάκης, την κριτική του Γιώργου Παπανδρέου για τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού του ΟΤΕ από την «Ντόιτσε Τέλεκομ» μέσω της MIG, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπανδρέου έχει υπογράψει ότι θα μείνει μία μετοχή», δήλωσε εξερχόμενος από το Μαξίμου, όπου είχαν συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή. «Πούλησε το 62% και τώρα λέει ό,τι θέλει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Βέβαια από το γραπτό κείμενο απαλείφτηκε η λέξη «ανοησίες», αλλά το κακό είχε γίνει, αφού καταγράφηκε στις κάμερες.

«Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από έναν πρωθυπουργό που επιχείρησε να πουλήσει τον ΟΤΕ για 500 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τα κέρδη του Οργανισμού μέσα σε μία χρονιά. Και από τον πρωθυπουργό, επί της θητείας του οποίου η χώρα είχε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και εκτόξευση του δημοσίου χρέους», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/04/2008

Έλληνες επιστήμονες δημιουργούν παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα προσωπικά δεδομένα

Mία ελληνική ομάδα ειδικών και επιστημόνων, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη δημιουργία Πλατφόρμας Ανταλλαγής Ληξιαρχικών Πράξεων, μίας ψηφιακής "ενιαίας προσωπικής κατάστασης", υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de l'Εtat Civil ή CIEC (http://www.ciec1.org).

Το έργο αναφέρεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλούς ανταλλαγής ληξιαρχικών εγγράφων για τον πολίτη των κρατών-μελών της CIEC, εγγράφων που αφορούν την προσωπική κατάσταση των πολιτών της. Ψυχή του εγχειρήματος και υπεύθυνος του έργου είναι ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλα άρχισαν όταν το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Καταστάσεως, υπό τον καθηγητή Σπύρο Βρέλλη, υποστήριξε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των ληξιαρχείων, προκειμένου οι αρχές των κρατών μελών να ανταλλάσσουν τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά, που προβλέπονται, αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία, και να λαμβάνουν τα απαιτούμενα έγγραφα άμεσα. Ενδεικτικά στοιχεία, όπως η γέννηση τέκνων, γάμοι, βαπτίσεις, αναγνωρίσεις ή νομιμοποιήσεις τέκνων, θάνατοι, είναι μερικά από τα πιστοποιητικά, που συνήθως ανταλλάσσονται μεταξύ των αρχών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και ξεκίνησε στο τέλος του 2010. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα σε δύο χρόνια τα ληξιαρχεία 12 χωρών της Ευρώπης και τεσσάρων εκτός (Ελβετία, Τουρκία, Μεξικό, Κροατία) να είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά και να αναταλλάσουν σχετικές πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία που ανέλαβε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι και αυτή ελληνική. Πρόκειται για την εταιρία UBITECH, που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού και τελικά ανέλαβε το έργο.

Όπως εξηγεί ο κ. Βρέλλης, "παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες υπάρχει ο νομικός προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα θεμελιωθεί η χρήση της πλατφόρμας. Εκεί ανακύπτουν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για τον λόγο αυτό η συζήτηση σε διεθνές επίπεδο συνεχίζεται αμείωτη, προκειμένου να δημιουργηθεί μία διεθνής σύμβαση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για απόλυτη σαφήνεια, στον τρόπο που θα συνταχθούν με την πλατφόρμα κράτη που δεν έχουν πιστοποιηθεί από την Ευρώπη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών τους".

"Είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο -λέει η Χρυσαφώ Τσούκα, επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών- το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σε τρία περίπου χρόνια, απόλυτα χρήσιμο για τους πολίτες που συχνά χρειάζονται αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων και πρέπει να ζητούν την βοήθεια προξενικών αρχών, τοπικών αρχών, κ.α., διαδικασίες που απαιτούν χρόνο".

Για μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διεθνή επιτροπή προσωπικής κατάστασης, κάνει λόγο ο υπεύθυνος του έργου για τη Διεθνή Επιτροπή, Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αξιοπιστίας, προκειμένου να αποδείξει ότι ακόμη και στα δύσκολα η Ελλάδα μπορεί.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό (μελέτη της δομής της πληροφορίας, η διαλειτουργικότητα των συστημάτων και των πληροφοριών, όπως επίσης και θέματα ασφαλείας, οικονομικοί παράμετροι, κ.α.) και πρέπει όλα τα ληξιαρχικά γραφεία των 12 κοινοτικών και των τεσσάρων μη κοινοτικών κρατών να διασυνδεθούν αποτελεσματικά, αξιόπιστα και με ασφάλεια. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά η εν λόγω διακρατική σύμβαση απαιτεί τη δημιουργία κατάλληλης τεχνολογικής υποδομής, που θα επιτρέπει τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των ληξιαρχικών αρχών των κρατών-μελών του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της πλατφόρμας λογισμικού, επιχορηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Civil Justice 2007-2013" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τουρκία πολύ μπροστά: Οι τουρκικές αερογραμμές προχωρούν στην αγορά 15 σύγχρονων αεροσκαφών Boeing

http://www.borsarti.com/wp-content/uploads/2010/12/turk-hava-yollari-thy.jpgΟι τουρκικές αερογραμμές (THY) προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας με την Boeing για την αγορά 15 αεροσκαφών Boeing 737, νέας γενιάς.

Πρόκειται για 10 αεροσκάφη 737-800 και 5 αεροσκάφη 737-900ER, συνολικού οικονομικού ύψους 1,2 δισ δολαρίων.

Η THY αγόρασε 20 αεροσκάφη από την Boeing το 2010, καθώς υλοποιεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των αεροσκαφών της, προκειμένου να επεκτείνει το πτητικό πρόγραμμά της, προς νέους διεθνείς προορισμούς.

Η εταιρία, έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας 25 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διεξάγει πτήσεις προς 126 διεθνείς και 37 εσωτερικούς προορισμούς.

Η THY είχε καθαρά κέρδη 184,5 εκατ. δολαρίων το 2010.

Λιβύη: Δύο από τους γιους του Καντάφι προτείνουν μετάβαση προς "συνταγματική δημοκρατία" και αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία

Τουλάχιστον δύο από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι προτείνουν μετάβαση προς μία συνταγματική δημοκρατία, που προβλέπει την αποχώρηση του πατέρα τους από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Επικαλούμενη ένα λίβυο διπλωμάτη, που δεν κατονομάζεται, και έναν αξιωματούχο οι οποίοι είναι ενήμεροι για το σχέδιο, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι της μετάβασης θα ηγηθεί ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Καντάφι, ο Σάιφ αλ -Ισλάμ ελ Καντάφι.

Η πρόταση αυτή προωθείται από τον Σάιφ και τον Σαάντι, οι οποίοι "θέλουν να προχωρήσουν για να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς τον πατέρα τους", σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση αυτή είναι πιθανόν να φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά του Καντάφι.

Αν και ο Σάιφ και ο Σαάντι ανήκουν στη "δυτική σχολή" και τάσσονται "υπέρ του δυτικού οικονομικού και πολιτικού ανοίγματος", οι δύο άλλοι, ο Χαμίς και ο Μουτουασίμ, έκαστος των οποίων ηγείται του δικού του παραστρατιωτικού σώματος, θεωρούνται υποστηρικτές της "σκληρής γραμμής". Ο Μουτουασίμ είναι αντίπαλος του Σάιντ στη μάχη για τη διαδοχή του πατέρα τους.

Ιαπωνία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες να περιοριστεί η διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/04_16_v_s.jpgΕργαζόμενοι στο κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα συνεχίζουν τις προσπάθειες να σταματήσουν την διαρροή ραδιενέργειας σήμερα μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους την Κυριακή να διακόψουν την εκροή μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον Ωκεανό.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σήμερα πολυμερή χημικά για να εμποδιστεί η εκροή νερού, που όμως δεν έχουν ακόμα απορροφήσει το μολυσμένο νερό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Η ρωγμή περίπου 20 εκατοστών από όπου διαφεύγει το νερό είναι σε ένα χώρο καλωδίων κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 2. Η προσπάθεια να κλείσει με τσιμέντο χθες δεν καρποφόρησε, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να περάσουν μήνες πριν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο εργοστάσιο και σταματήσει κάθε διαρροή ραδιενέργειας μετά τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου, που του προκάλεσαν τεράστιες ζημιές.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, η Tokyo Electric Power Co. (Tepco), άρχισε να ρίχνει χρωστική ουσία στο νερό προκειμένου να εντοπίσει κι άλλες πιθανές διαρροές.

Στο μεταξύ το Κιόντο ανέφερε ότι αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα να ανεγερθεί ένας "φράχτης" ύψους 45 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο για να περιοριστεί η έκλυση και η απελευθέρωση ραδιενέργειας.

Η εταιρία Tepco ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δύο εργαζόμενοί της οι οποίοι αγνοούνταν από την 11η Μαρτίου βρέθηκαν νεκροί στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα. Σύμφωνα με την εταιρία, οι δύο άνδρες, 21 και 24 ετών, είχαν πάει να επιθεωρήσουν το κτίριο της τουρμπίνας του αντιδραστήρα αριθμός 4 όταν χτύπησε το τσουνάμι. Οι σοροί τους βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν ηλεκτρικοί πίνακες, μετέδωσε το Κιόντο. Τα θύματα φαίνεται ότι αιμορράγησαν μέχρι θανάτου από τα τραύματα που υπέστησαν. Οι αρχές πρέπει να απολυμάνουν τις σορούς τους, που έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, πριν γίνουν νεκροψίες, ανέφερε η Tepco.

Δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησαν οι επιστημονικές υπηρεσίες της χώρας έδειξαν ότι ραδιενεργό ιώδιο σε επίπεδα διπλάσια των επιτρεπομένων ορίων βρέθηκε στο θαλασσινό νερό 40 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο.

Γαλλία: Βαθυσκάφος εντόπισε συντρίμμια του Airbus της Air France-KLM που είχε συντριβεί πριν δύο χρόνια στον Ατλαντικό

Ένα βαθυσκάφος ανακάλυψε τμήμα του αεροσκάφους της Air France που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν από σχεδόν δύο χρόνια, παρασύροντας στο θάνατο και τους 228 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε η υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα την Κυριακή.

Ένα πλοίο επιφορτισμένο με την ανέλκυση του αεροσκάφους, εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, εντόπισε συντρίμμια ενός αεροσκάφους τις τελευταίες 24 ώρες. Γάλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος Airbus A330, ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

"Τα συντρίμμια αυτά ταυτοποιήθηκαν από τους ερευνητές της BEA ως τμήματα του εμπορικού αεροσκάφους Airbus 330-203, που εκτελούσε την πτήση AF 447", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BEA.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των τμημάτων αυτών σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι.

Οι γαλλικές αρχές αποδύθηκαν τον Μάρτιο σε μια ακόμα, την τέταρτη κατά σειρά, επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού για να εντοπίσουν τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους που είχε συντριβεί ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Στην έρευνα συμμετέχει ένα προηγμένο βαθυσκάφος ονόματι Alucia. Η αρχική έρευνα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό συντριμμιών και σορών αλλά οι καταγραφείς των συμβάντων της πτήσης, που μπορεί να ρίξουν φως στο τι συνέβη, δεν είχαν εντοπιστεί.

Η ανακάλυψη των μαύρων κουτιών θεωρείται απαραίτητη προκειμένου οι ερευνητές και οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Οι περισσότερες υποθέσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο να πάγωσαν οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, που εμφανίζονταν να δίνουν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης.

"Ελπίζουμε ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει στην ανάσυρση και στην ανάκτηση δεδομένων από τους δύο καταγραφείς. . . τα δεδομένα αυτά είναι ουσιώδη για την κατανόηση του δυστυχήματος", είπε εκπρόσωπος της Airbus χαιρετίζοντας την ανακάλυψη, 671 ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ' ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ' ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.

Τόσο η Air France όσο και η Airbus αντιμετωπίζουν επίσημη έρευνα.

Οι δύο εταιρίες χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για τα εναπομείναντα συντρίμμια. Οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι προηγούμενες αναζητήσεις.

Σπύρος Καρατζαφέρης: Τελικά ο Λιάπης έχει 17.000 ευρώ και δύο υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ 110 και 70 εκατομύρια!!!

Ο κύριος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είδε τα έγγραφα με τα μάτια του από το ΣΔΟΕ. Όταν όμως πήγε στην Άλφα, βρήκε μόνο 17,000 Ευρώ στον λογαριασμό.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής σύμφωνα πάντα με τον κύριο Καρατζαφέρη έδωσε εντολή να μην συνεχιστει η έρευνα διότι τα χρήματα που βρίσκονται σε κωδικό, είναι κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο ίδιος είναι διαχειριστής.

Αυτά είπε ο κύριος Σπύρος Καρατζαφέρης στην εκπομπή του. Είπε όμως και κάτι άλλο, απείρως χειρότερο:

Ότι οι ίδιες πηγές στον ΣΔΟΕ, του έδειξαν άλλους δύο λογαριασμούς ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ του ΠΑΣΟΚ με 110 και 70 εκατομμύρια αντίστοιχα. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Του έδειξαν λοιπόν το όνομα του Λιάπη, αλλά δεν του έδειξαν τα ονόματα των πράσινων υφυπουργών που σωρευτικά είχαν μεγαλύτερα ποσά στην κατοχή τους και όχι ως “διαχειριστές”!

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Αναμένουμε την αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη αλλά και επίσημα της Νέας Δημοκρατίας που πρέπει να απαιτήσει τα ονόματα των πράσινων υφυπουργών.

Τόσο απλά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Με τεκμήρια η χορήγηση πέντε επιδομάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων,, οι μεταθέσεις των ένστολων με μόρια και τα δωρεάν ένσημα για ανέργους 55-64 ετών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Τέλος το δώρο στο Δημόσιο".

"Ενταφιάζονται τα Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα αδείας, καθώς και τα 53 επιδόματα, που ισχύουν σήμερα στο Δημόσιο, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιουλίου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κάλεσμα σε καταξιωμένους νέου από τον Αντ. Σαμαρά".

"Πρόσκληση σε καταξιωμένους νέους, χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα, να πλησιάσουν τη Ν.Δ., απηύθυνε χθες ο Αντώνης Σαμαράς".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο ανιψιός ή ο θείος τα είχαν βουτήξει;".

"Ρωτάμε γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο ανιψιός διεμήνυσε στους... αρμόδιους ότι του τα είχε αφήσει ο μακαρίτης ο μπάρμπας του και έντρομο το πολιτικό σύστημα τρέχει να κουκουλώσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο για να μην τιναχθούν τα πάντα στον αέρα!!!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επικίνδυνοι υπουργοί για την Ελλάδα!".

"Η ρήξη μεταξύ των επικίνδυνων για τη χώρα Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου, το φιάσκο με τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των διάφορων φορέων του δημόσιου τομέα, η γκάφα με τις λίστες των «απείθαρχων» και το «συγγνώμη λάθος»".

ΕΘΝΟΣ: "Με τεκμήρια η χορήγηση 5 επιδομάτων".

"Εκτακτη δέσμη μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αποσκοπεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Ψαλιδίζονται κοινωνικά επιδόματα. Σε πέντε απ΄αυτά οι δικαιούχοι θα προκύπτουν από συνυπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και του εισοδήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: Στην βόρειο Ηπειρο θα γίνει ο Αρμαγεδδών".

"Ο μεγάλος Αγιος της Ορθοδοξίας, Εθνεγέρτης Κοσμάς ο Αιτωλός -που εκτελέστηκε από τους Τούρκους κατόπιν προδοσίας των Εβραίων- έχει προσδιορίσει ότι εντός του 2014 θα γίνει η μεγάλη ανατροπή των πάντων. Και μάλιστα, όπως λέγει, τούτο θα συμβεί, αρχής γενομένης από την Β. Ηπειρο, όταν θα συμπέσουν δύο Πασχαλιές μαζί και θα έχουν συμπληρωθεί τρεις γενιές από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (για κάθε γενιά αριθμεί περίπου 25 έτη)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διαφωνεί με τη φορολογική πολιτική και ο Νίκος Παπανδρέου".

"Θεωρεί εντελώς αναποτελεσματικά τα μέτρα και τις ποινές που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει. Θαρραλέα ομολογία του Ανδρέα Λοβέρδου και αιχμή για το προεκλογικό σύνθημα του Γ. Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δωρεάν ένσημα για άνεργους 55-64 ετών".

"Ο εργοδότης και ο ΟΑΕΔ θα μοιράζονται το κόστος της αυτασφάλισης. Αιτήσεις από τους δικαιούχους αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Στέφανος Μάνος απαντά στον Economist".

"Εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζω την ανάγκη περιορισμού της κρατικής δαπάνης. Εις μάτην όμως. Η κυβέρνηση δεν διανοείται να θίξει «τα κεκτημένα» και «τα κατεστημένα». Οπως άλλωστε δεν διανοείτο και η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Εστω και αν έτσι οδηγούμαστε στη βέβαιη χρεωκοπία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων".

"Την περικοπή των μισθών στο Δημόσιο μέσω του ενιαίου μισθολογίου θα ακολουθήσει η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Το υπουργείο Εργασίας αναζητά τις 10 πρώτες πρόθυμες επιχειρήσεις, στις οποίες τα σωματεία των εργαζομένων θα δεχτούν να υπογράψουν τη συρρίκνωση των μισθών τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Με μόρια οι μεταθέσεις αξιωματικών".

"Με μόρια από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια θα γίνονται από φέτος οι μεταθέσεις των αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από Συμβούλια Μεταθέσεων με ex officio σύνθεση και όχι διορισμένα μέλη, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι όποιος ένστολος -πλην των στρατηγών- αμφισβητεί, έχει δικαίωμα προσφυγής".

City Press: "Σε σταυροδρόμι η κυβέρνηση".

"Την ώρα που η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο πολιτικό έργο της επιστροφής της χώρας στη δημοσιονομική ευταξία, τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και εντός του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται δυστοκία στην εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κρίσιμη δίκη για τον Π. Ψωμιάδη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιτήρηση το μισό Χ.Α. Αλλες 26 εισηγμένες σε ειδικό καθεστώς".

"Η κρίση αλλάζει το χάρτη στο Χρηματιστήριο. Την Πέμπτη το Δ.Σ. αποφασίζει τη μετάταξη 26 εισηγμένων σε καθεστώς επιτήρησης. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που θα βρεθεί σε επιτήρηση, αναστολή ή στα ειδικά χαρακτηριστικά θα είναι περίπου ο μισός του συνόλου των εισηγμένων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητούνται 16 δισ. για εξυπηρέτηση του χρέους".

"Διπλή ανησυχία για τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων που θα εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, και για τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας που θα κρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο".

Mega – εμετικοί. Mega – συκοφάντες, Mega – ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όταν φύγουμε από την πολιτική ανωμαλία που περνά η χώρα.
Αυτό που συνέβει σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι Καμπουράκης – Οικονομέας, προφανώς θα συνέβαινε μόνο σε προγράμματα του Ράιχ. Στο πάνελ εκτός από τους παρουσιαστές και τον κύριο Σαραντάκο, η κυρία Κοραή και ο δημοσιογράφος Γ. Λοβέρδος.
Ενώ λοιπόν η χώρα καταρρέει, το μνημόνιο έχει αποτύχει οικτρά και φαίνεται περίτρανα ότι ήταν απλώς μία απάτη για την ληστεία των Ελλήνων, οι προαναφερόμενοι κύριοι, ξαφνικά άρχισαν να ουρλιάζουν εις βάρος του …Σαμαρά (!!), γιατί λέει, είπε και αυτός ότι “Λεφτά Υπάρχουν”!!

Ναι, δεν είναι ανέκδοτο (δυστυχώς). Είναι οι μαύρες μέρες του φασισμού που το Mega εκπροσωπεί επάξια.

Με το που έπεσε λοιπόν αυτό το “σύνθημα” (από που άραγε;), άρχισε ένα ρεσιτάλ αφορισμού όπου τον πρώτο ρόλο έπαιζε ο Γ. Λοβέρδος: Είναι ακόμα χειρότερος από τον Παπανδρέου! Είπε ότι θα ξανααυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις! Είναι ντροπήηηη!! Ούρλιαζε σε ένα ρεσιτάλ συκοφαντίας, οχετού, συναυλία ψεύδους, σαν αυτές που το έχουμε συνηθίσει.

Μάταια ο Σαραντάκος προσπάθησε να ψελλισει “μα δεν μίλησε για όλους, μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους”, εκεί ανέλαβε η Κοραή: “Μα να το διευκρινήσει, δεν έπρεπε να τα πει αυτά”

“Μα τα είπε συγκεκριμένα…” ψέλλισε ο Σαραντάκος και διέκοψε προφανώς από τον μαέστρο του control, που έδωσε την πάσα στον μέγα δημοσιογράφο Καμπουράκη για να ολοκηρώσει τον οχετό ως πλέον ειδικός ρινοσκάφτης.

Ποιό, το Mega Που αποθέωνε το μνημόνιο και το “πιστόλι στο τραπέζι”.

Ποιό; Το Mega που εγκαλούσε τον αλήτη τον Σαμαρά που δεν ψήφισε το μνημόνιο, που διέσυρε Δημαρά – Οικονόμου και διακωμωδούσε την Σακοράφα που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα.

Το Mega που λοιδωρούσε το πρόγραμα Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, αλλά μετέδιδε με έκσταση το πρόγραμμα Παπανδρέου για ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ποιό; TO MEGA ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”.

Το Mega που ακόμα δεν μετέδωσε τους όρους της δανειακής σύμβασης. Το Mega Που θα πρέπει να δικαστούν οι υπέυθυνοι ενημέρωσης του όταν επανέλθει η δημοκρατία και η συνταγματικότητα σε αυτή την χώρα.

πηγή
http://olympia.gr

Η ιστορία των λέξεων: Καντάφι, Λιβύη, Πετρέλαιο και Βενζίνη

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το όνομα Μουαμάρ αλ Καντάφι (Muammar Muhammad al-Gaddafi, مُعَمَّر ٱلْقَذَّافِيّ, προφορά:‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī), καθιερώθηκε στην Ελλάδα με την προφορά “Καντάφι”, αντί “Γαδάφι”. Το όνομα Καντάφι προέρχεται από το ρήμα της αραβικής γλώσσας γαδφ > قذف, το οποίο σημαίνει “ρίχνω, πετάω”, αλλά και “ συκοφαντώ”. Συνεπώς, το όνομα Καντάφι ερμηνεύεται ως ο "βάλλων", αλλά και ο "διαβάλλων", ο "δυσφημιστής", ο "συκοφάντης". Τα ονόματα των οικογενειών των νομάδων της βόρειας Αφρικής, στην πλειοψηφία τους, είτε προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής, είτε είναι απλά παρωνύμια (: παρατσούκλια).

Με τον όρο Λιβύη, από τη εποχή του Ομήρου, και αργότερα στον Ηρόδοτο , προσδιόριζαν είτε τη Β. Αφρική είτε και ολόκληρη την Ήπειρο της Αφρικής. Η λέξη προσδιορίζει τον αρχαίο λαό των Libu ή Rbu. Επειδή στην ιερογλυφική γραφή δεν υπάρχουν φωνήεντα και χρησιμοποιείται το ίδιο σύμβολο για το “R”και το “L” για αυτό και, αρχικά, διαβαζόταν με διάφορους τρόπους: Rabu/ Labu/ Rebu κ.ά. Ο τελικός ήχος καθιερώθηκε με την ελληνική προφορά ως Λίβυς (γεν. -υος)

Η λέξη πετρέλαιο (πέτρα + έλαιο) είναι ελληνογενής. Παρήχθη από το τον Γερμανό γεωολόγο Georg Bauer, γνωστός και ως Georgius Agricola. Η λ. Petroleum αναφέρεται για πρώτη φορά στο έργο του Bauer: De Natura Fossilium, εκδ. 1546

Η βενζίνη είναι ένα πτητικό (δηλαδή, εξαερώνεται εύκολα) υγρό που παράγεται από την απόσταξη του πετρελαίου. Η καταγωγή της λέξης ξεκινά από τα Αραβικά: luben dgiawi (μτφ: το λιβάνι της Ιάβας). Αρχικά, προσδιόριζε τη μυρωδιά ενός δενδρυλίου (styrax benzoe), που φύεται στην περιοχή της Ιάβας και της Σουμάτρας. Το 1833 ο Γερμανός χημικός E. Mitscherlich θα μετατρέψει το luben dgiawi, σε benjoin (το -lu-, από το luben, θα "κοπεί", γιατί εσφαλμένα θεωρήθηκε ως άρθρο). Έτσι, εξαιτίας αυτού του λάθους δημιουργήθηκε το θέμα μπενζ και απ΄ εδώ παρήχθησαν πολλές λέξεις, όπως: βενζόη (το φυτό), βενζόλη, βενζίνη, βενζινοκινητήρας, βενζιναντλία (πρωτοεμφανίστηκε το 1905, από την S.F. Bowser & Co), βενζινάδικο και πολλές άλλες.

24grammata.com

Δηλώσεις Δρούτσα, μετά τη συνάντηση ΓΑΠ με τον απεσταλμένο του συντρόφου Καντάφ

Ο ΥπΕξ Δ. Δρούτσας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, μετά την συνάντηση του Γ. Α. Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του συντρόφου Συνταγματάρχη Muammar Gaddafi και εκτελούντα χρέη Υπουργού Εξωτερικών, Abdulati Al-Obeidi:

"Προσπαθήσαμε να έχουμε μια σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά κανείς δεν δέχθηκε να μιλήσει μαζί του μιας και είχαν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Ο μόνος που δέχθηκε να μιλήσει μαζί του ήταν ο σύντροφος και μακροχρόνιος οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, ο Συνταγματάρχης Καντάφι. Επειδή όμως και αυτός αυτή την περίοδο έχει φωτιά στον κώλο και δεν μπορούσε να μιλάει από το κινητό για πολύ είπε ότι θα πει στον νέο ΥπΕξ, μιας και ο παλιός τους τελείωσε, να σταματήσει για λίγο, να πει 5 μαλακίες με το Γιώργο, στο δρόμο για την Τουρκία όπου αύριο θα έχει σοβαρές συνομιλίες με τον Ερντογάν ώστε να μεσολαβήσει στους "συμμάχους¨ προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ο απεσταλμένος αυτός, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του αύριο στη Τουρκία και μετά στη Μάλτα πριν επιστρέψει στη Λιβύη ή τραβήξει για Λονδίνο για να κάνει παρέα με τον παλιό ΥπΕξ.

Εμείς σαν τσάτσοι που είμαστε τονίσαμε, επαναλάβαμε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή όσων πούνε οι Αμερικάνοι.

Από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης φάνηκε ότι δεν μας πήρε και πολύ στα σοβαρά, ενώ είχε το μυαλό του στο φαγητό που του προσφέρθηκε. Πάντως από τα λίγα που μας είπε φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση .

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή και είμαστε σίγουροι ότι αυτή θα γίνει αύριο στην Τουρκία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ' αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες αν και κανείς δεν φαίνεται να τις θέλει.

Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας... άμα σηκώσουν το τηλέφωνο στον ΓΑΠ".