05 Απριλίου 2011

Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με 180 off-shore!

Πρώην υπουργός με 180 off-shore! Δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν «έντιμοι» άνθρωποι και «αδιάφθορα» στελέχη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ισοτιμίας»

Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.

Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.

http://www.politis-gr.com/?p=7534

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Από όλους τους πολιτικούς της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον έπαιξε η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Μια οικογένεια που ήρθε από το πουθενά,έζησε , κυβέρνησε και φεύγοντας θα αφήσουν ένα ρημαδιό πίσω τους.
Και όμως,λατρεύτηκαν από εκατομμύρια Έλληνες. Η λατρεία προς το πρόσωπό τους συγκρίνεται μόνο με την αγάπη που είχαν ένα μέρος των συμπατριωτών μας προς μία άλλη αμφιλεγόμενη προσωπικότητα,τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Τι είχε κάνει ο Βενιζέλος?Με πρόσχημα την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ οδήγησε την πατρίδα μας στην μεγαλύτερη καταστροφή από την εποχή της ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.
Δεν μπορώ να φανταστώ πιο θα ήταν το παρελθόν της ΠΑΤΡΊΔΑΣ μας αν δεν βρισκότανε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ να συμμαζέψει και να νοικοκυρέψει την Ελλάδα.
Είδατε όμως ότι ο ένας αναφέρεται ως ΕΘΝΑΡΧΗΣ και ο άλλος ως ένας στυγνός δικτάτορας που δεν έκανε τίποτα'΄άλλο από το να φιμώσει τον Ελληνικό λαό. Όλο το άλλο έργο του το ΘΑΒΟΥΜΕ.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου πείτε μου έσεις ,τουλάχιστον οι παλιότεροι,σαν τι έχει μείνει γνωστός? Σαν ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ναι και δεν είναι πλάκα αυτό. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ.Που έστειλε εκεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
Προσοχή δεν λέω ότι δεν έκανε καλά.ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Φανταστείτε ότι ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι τα ξερονήσια τα άνοιξε η ΔΕΞΙΑ και πολλοί αγράμματοι ότι τα είχε ανοίξει ο ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Η προπαγάνδα όμως πέρασε και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ.
Όποιος θυμάται να έχει κάνει κάτι άλλο ευχαρίστως να το γράψει. Τώρα τελευταία κάποιοι αριστεροί ορκίζονται ότι ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ με σκοπό να περνάει τα σχέδια τους ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήρθε σε μια εποχή που η ΕΛΛΑΔΑ είχε μπει σε μία ΤΑΞΗ χάρη στο νοικοκύρεμα της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ και στην είσοδο της ΕΛΛΑΔΑΣ στη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, έργο του ΚΩΝ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,
Έπρεπε να κάνει κάτι λοιπόν για να μπορέσει να σταθεί, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ.
Άρχισε λοιπόν να δίνει χρήμα,που δεν εδικαιούτο,να διορίζει όποιον προσκυνούσε το πράσινο ήλιο και να δημιουργεί ένα ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ που όπως έχει αποδειχθεί ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ.
Έργο τα 9 χρόνια που κυβέρνησε?ΜΗΔΕΝ. Κατόρθωσε όμως να κάνει τους Έλληνες να ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
Πρόκειται για κατόρθωμα, να μπορέσεις το μίσος του ΕΛΛΗΝΑ προς τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ μετά την ΕΠΤΑΕΤΙΑ να το κάνεις ΑΓΑΠΗ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν ορισμένα έγγραφα και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα αποδειχθεί το αυτονόητο.
ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο άνθρωπος που ήταν 17 χρόνια υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,αλλά δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα.
Μας τον φύτεψαν καθαρά οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και οι λοιπές ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με σκοπό ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Ευτυχώς η δυστυχώς οι καιροί έχουν αλλάξει και τον έχουμε πάρει χαμπάρι, ΑΛΛΑ.....
Όμως ο κόσμος εκεί.Στηρίζει τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ.Του κόβουν τους μισθούς,τις συντάξεις,τον απολύουν,του ακριβαίνουν τη ζωή,του παίρνουν το σπίτι,του ΠΗΔΑΝΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΕΚΕΙ ΒΡΑΧΟΣ.ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΤΟΥ.ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ.
ΟΠΟΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.( ίσως δούμε και κάποιο άλλο στέλεχος της οικογένειας τα προσεχή χρόνια.ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.)

Και γιατί να παίξουν ρε;

Διαβάζω και ακούω πολλά τις τελευταίες ημέρες για τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι πως δε καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που όλοι αναφέρονται... Χωρίς διάθεση λένε οι πράσινοι...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Ο μύθος της αύξησης των εξαγωγών που δήθεν δείχνουν βελτίωση του κλίματος

Γράψαμε την περασμένη εβδομάδα ότι μας έχουν ζαλίσει όλοι οι ΠΑΣΟΚοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, με την αύξηση των εξαγωγών η οποία δήθεν δείχνει βελτίωση του κλίματος (αυτά βεβαίως είναι για εσωτερική κατανάλωση γιατί στο εξωτερικό αν προσέξετε τις συνεντεύξεις του Παπακωνσταντίνου δεν τολμάνε να πούνε τέτοιες παπαριές).

Είπαμε πως λογικό να αυξηθούν οι εξαγωγές και να προωθούνται στο εξωτερικό προϊόντα μιας και η ελληνική αγορά έχει καταρρεύσει πλήρως και με την κατανάλωση στα τάρταρα περισσεύουν προϊόντα προς εξαγωγή σε χώρες του εξωτερικού από τις οποίες υπήρχε πάντα ζήτηση.

Άρα η αύξηση των εξαγωγών είναι από αναδιάρθρωση των πωλήσεων των εταιριών που αντί να διαθέσουν προϊόντα στο εσωτερικό τα διαθέτουν στο εξωτερικό και δεν είναι από αύξηση της παραγωγής που θα έδειχνε ότι κάτι πάει να βελτιωθεί και θα είχε σαν αποτέλεσμα αύξηση της απασχόλησης κ.λπ

Αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει και η παρακάτω είδηση που αφορά την ΒΙΟΧΑΛΚΟ:
«"Οι διεθνείς πωλήσεις μας αναμένεται να υπερβούν εφέτος το 80% των συνολικών μας πωλήσεων, καθώς οι δυσμενείς τάσεις στην εγχώρια αγορά παραμένουν έντονες"...

Οι διεθνείς πωλήσεις του τον χρόνο που πέρασε απέφεραν το 76,35% των συνολικών, αυξημένων κατά 28,8% εσόδων του, ύψους 2,96 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 70,8%...

Σύμφωνα με τον όμιλο, ο οποίος θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση προϋποθέτει την αναζωογόνηση της παραγωγικής βάσης της με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών, "οι τάσεις που χαρακτήρισαν την ελληνική αγορά, αλλά και την παγκόσμια οικονομία κατά το 2010, παραμένουν και στις αρχές του 2011", με περαιτέρω εξασθένηση της εγχώριας ζήτησης και βελτίωση της ζήτησης από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»
Καταλάβατε λοιπόν ότι η αύξηση των εξαγωγών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αύξηση της παραγωγικότητας και γιατί δεν δείχνει σε καμία περίπτωση βελτίωση του κλίματος όπως θέλουν να μας παραμυθιάζουν οι ΠΑΣΟΚοι;

Συνεχίζονται τα πειράματα στην παιδεία: Θα δίνουν απολυτήριο Λυκείου με ή χωρίς πανελλαδικές!!!

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Για μια ακόμη φορά δεν λέει να βάλει μυαλό και να αφήσει τις προχειρότητες και τους αιφνιδιασμούς η πολυπληθής ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Τριάντα επτά μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, με μία νυχτερινή ανακοίνωση αλλάζουν ουσιαστικά το σύστημα των εξετάσεων δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά, κυρίως, σύγχυση και αβεβαιότητα για τη νομική εγκυρότητα του απολυτηρίου που θα αποκτάται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

Ανακοίνωσαν ότι με τροπολογία που θα περάσουν στο νομοσχέδιο για τα πειραματικά σχολεία (τα πειράματα εις βάρος των μαθητών συνεχίζονται) οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου μπορούν εάν το επιθυμούν να μην εισαχθούν στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, και να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου χωρίς να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Αγνοούν ,όμως, ότι η ρύθμιση αυτή είναι αμφιβόλου νομικής υποστάσεως και φέρει νομικά ελαττώματα γιατί ανατρέπει την ουσία του νόμου.

Ξέχασαν, επίσης, να διευκρινίσουν, εάν αυτό το απολυτήριο είναι ισότιμο, εάν με αυτό μπορεί κάποιος μαθητής να εγγραφεί σε πανεπιστήμιο εξωτερικού, εάν μπορεί να συμμετάσχει ισότιμα σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή του Δημοσίου, με τι σύστημα εξετάσεων θα αποκτήσουν απολυτήριο και πώς ακριβώς και πότε θα διενεργηθούν οι εξετάσεις.

Άραγε δεν μπορούσαν να το ανακοινώσουν από την έναρξη της χρονιάς, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με πρόσθετο άγχος και οι οικογένειες τους με το κόστος των φροντιστηρίων;

Γιατί τόση βιασύνη και επιπολαιότητα; Το αλαλούμ στο μεγαλείο του!

Έλλειμμα 1% το 2015 ο στόχος του Παπακωνσταντίνου... εντάξει, ξέχασε το μηδενικό (10%) αλλά δεν πειράζει

Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής η κυβέρνηση θα επιχειρήσει «να φέρει το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ το 2015» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών. Στόχος της κυβέρνησης είναι «η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όχι γενικό πωλητήριο» απάντησε ο υπουργός στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, εννοώντας προφανώς ότι θα μπεί "μερικό πωλητήριο". Τέλος υπερασπίστηκε και το νέο πακέτο εγγυήσεων για το τραπεζικό σύστημα, γιατί όπως είπε και η Τάνια Μακρή στο ΑΛΤΕΡ, πρόκειται για εγγυήσεις και όχι για ρευστό ;)... εντάξει εγγυήσεις ήταν και τα 28 δις της ΝΔ αλλά δεν το λέγαμε ;)

Ι. Βρούτσης: Τοποθέτησαν 700 τμηματάρχες στις ΔΟΥ Αττικής μέσα σε μια νύκτα!! Πως το κάνατε αυτό ρε σύντροφοι;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6hyFW4fJLwSMatFXZKpa_RPOMnkPJMfx9SJy-GeET552v4Cvs4CNUc1O1oKkyxqdevVF0yLq2pBJTONbqUowWT0n7A0jsAmjy3EDd9OCk820qM-GZS4-EGinhOw_xHiqmSedxBK4E_xA/s1600/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Παρά την κακή πορεία των εσόδων, παρά τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις στη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, οι ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν αμετανόητοι και προσκολλημένοι σε τακτικές ευνοιοκρατίας και ρουσφετολογίας.

Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί διαφάνειας και αξιοκρατίας, στην πράξη στο κρίσιμο Υπουργείο των Οικονομικών, αυτές καταστρατηγούνται με τρόπο προκλητικό.

Το Β΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνήλθε επιτέλους μετά από πολύμηνη ολιγωρία, στις 31 Μαρτίου 2011, κατάφερε το ακατόρθωτο. Δηλαδή, να αποφασίσει νύχτα και μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» την τοποθέτηση 700 Τμηματαρχών (!) στις ΔΟΥ Αττικής.

Επιπλέον, η εσκεμμένη μέχρι σήμερα αποφυγή της προκήρυξης θέσεων για την τοποθέτηση Τμηματαρχών στις νευραλγικές υπηρεσίες ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, ΔΕΚ, υποκρύπτει κομματική σκοπιμότητα, όπως ακριβώς έγινε και με ορισμένους Διευθυντές. Δηλαδή, θα ακολουθηθεί η συνήθης και πεπατημένη τακτική των μετακινήσεων, μέσω της οποίας θα καλυφθούν οι εν λόγω μη προκηρυγμένες θέσεις από «φίλους και ημετέρους».

Όλα αυτά, καταδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά εξακολουθεί -σαν να μη συμβαίνει τίποτα -να κυβερνά χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές και μικροκομματικές τακτικές.

Οι τακτικές όμως αυτές, αφενός δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και αφετέρου υπονομεύουν την επίτευξη των στόχων του Προϋπολογισμού».

Και ο "Ντάνι" δεν "χωνεύει" τα κρουασάν! Επιστολή του πρώην διοικητή ΜΥΚ προς τον κρατικοδίαιτο της ΕΡΤ κ Ζούλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7GJznMNJWKL0dqS2UUF7pnADXkFNx4rDa3Y-k4C6nFkuvnyL05cA9J9piugwZz4wteS3_PZIIvI9j_7CFsUjydGBf4cwrBJHV7KJRZSe9UEriFRTxmUV-_8ScHYPNg_hEVe6ocDfBNlY/s320/THEOFANIDIS.jpg(Το άρθρο του λαγού Ζούλα και το σχόλιό μου στο τέλος της επιστολής του Υποναύαρχου)

Ο υποναύαρχος Ιωάννης Θεοφανίδης,μορφή και διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών,προσθέτει με επιστολή του τη φωνή διαμαρτυρίας για το άρθρο ...περί κρουασάν:

Αγαπητέ κύριε Ζούλα

Είχα την ευκαιρία ξεφυλλίζοντας την έγκριτη Καθημερινή στην όποια εργάζεσθε και να διαβάσω το άρθρο σας με τίτλο τα κρουασάν ..υπό μάλης.

Τοιαύτης μορφής λιβελογράφημα για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος είχα καιρό να δω σε εφημερίδα της ποιότητος της Καθημερινής.

Οι εκφράσεις όπως μονιμάς κλπ.. ανήκουν σε επίπεδο καραγωγέα και όχι σε πολιτισμένο και μορφωμένο δημοσιογράφο καθ' α γνωρίζω.

Όσον αφορά τα δυο χρόνια που χάσατε από την ζωή σας υπηρετώντας στο στράτευμα σας υπενθυμίζω ότι αυτό ήταν το χρέος σας και η υποχρέωση σας προς το Έθνος και την Ελλάδα μας της όποιας έχετε την τιμή να είσθε πολίτης.

Αν τώρα τα μόνιμα στελέχη ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση ,κουτσομπολεύουν και ποδόσφαιρο φιλοσοφούν και σκαρφίζονται τρόπους να αυξάνουν τις αποδοχές τους και για να σπάσουν την μονοτονία τους δίνουν εντολές στους φαντάρους που υπάρχουν απλά για να κάνουν τα θελήματα τους θα ήθελα να μου πείτε σε ποιας χώρας το στράτευμα υπηρετήσατε και που (έχει σημασία) !

Μεταξύ των εκάστοτε στρατευμένων όπως γνωρίζεται υπάρχουν και δυο πολύ γνωστές κατηγορίες όπως ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ και ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ.

Σε ποια άλλη κατηγορία φιλοπάτριδος κληρωτού υμείς ανήκετε δεν γνωρίζω. Δύνασθε όμως να με ενημερώσετε ώστε να πεισθώ ότι υπηρετήσατε ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.

Αν έχετε φίλους που υπηρέτησαν επί πολεμικών πλοίων θα ήθελα να διαβάσω μια αντίστοιχη ιστορία μετά στοιχείων σαν αυτή που συντάξατε.

Τέλος για να μην μακρηγορώ μια και έχετε τόσο εμπεριστατωμένη γνώμη δια τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων θα ήταν σκόπιμο από την πολιτεία να σας καλέσει ως ειδικό σύμβουλο παρά τω υπουργώ ώστε να εισηγηθείτε τις απαιτούμενες τροποποιήσεις που θα παράσχουν ικανές και αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις για την Ελλάδα μας που τόσο αγαπάτε.

Επιπρόσθετα σας προτρέπω να μεταβείτε στα μνήματα των μονίμων στελεχών των τελευταίων 10 ετών που έχασαν την ζωή τους στην εκτέλεση το καθήκοντος και να αξιολογήσετε έτσι απλά την προσφορά τους στην χώρα [για να μην αναφερθώ στους νεκρούς μονίμους αξιωματικούς της πολεμικής μας αεροπορίας (νήσος Κάρπαθος) και τους μονίμους αξιωματικούς και υπαξιωματικό του ΠΝ στην νήσο Ίμια]

Υποναύαρχος Ιωάννης Ι. Θεοφανίδης ΠΝ (εα)

Ακολουθεί το γελοίο άρθρο του 5θεσίτη και κρατικοδίαιτου λαγού κ. Ζούλα, με τη σημείωση πως ούτε και εγώ έχω καταλάβει γιατί τον πληρώνουμε στην ΕΡΤ και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμος ο αργόσχολος "σχολιαστής" κ. Ζούλας που τρέφεται από τη δράση ή την αδράνεια άλλων:

Με τα κρουασάν... υπό μάλης

Του Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini. gr

«Mε δυο λόγια αυτό που μου έμεινε είναι ότι υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που κατά κυριολεξία περιβάλλεται από ένα συρματόπλεγμα και ζει σε ένα δικό της πλανήτη. Αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του»...

Οι άνδρες αναγνώστες θα έχουν καταλάβει ότι η προλογική εμπειρία είναι «στρατιωτική». Αυτό, ωστόσο, που κι εγώ δυσκολεύτηκα να πιστέψω είναι ότι όσα τραγελαφικά θυμήθηκα από την προ 15ετίας θητεία μου συμβαίνουν και σήμερα.

Με αφορμή τη διήγηση του φίλου που μόλις απολύθηκε, είπα να αφιερώσω τη στήλη σε μια νοσηρότατη κατάσταση που σπανίως απασχολεί τα ΜΜΕ: στη χειρότερη, κατά την άποψή μου, εκδοχή του Δημοσίου, τον Στρατό. Οσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους.

Ε, λοιπόν, μέσα στην κρίση, ας πούμε την αλήθεια και γι’ αυτό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε όλα τα μη μάχιμα στρατόπεδα, οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους, μην έχοντας τίποτα παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση, κουτσομπολεύουν και ποδοσφαιροφιλοσοφούν, σκαρφίζονται τρόπους να αυξήσουν τις αποδοχές τους και για να σπάσουν τη μονοτονία δίνουν και εντολές στους φαντάρους που «υπάρχουν» απλώς για τα θελήματά τους. «Κουβάλα αυτό, σκούπισε εκείνο, συνόδευσε την κόρη μου σχολείο» και γενικώς μια κατάσταση άκρως ατιμωτική για όλους, που ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική εκπαίδευση.

Εν ολίγοις, καθώς όλοι καλούμαστε πια να προσαρμοσθούμε σε μια νέα εποχή, η παρωδία που λέγεται ελληνικό στράτευμα πρέπει άμεσα να αλλάξει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί οι αργόμισθοι σε καιρούς ειρήνης. Ας αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών, τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων, ας βοηθήσουν ακόμη και τους Ατενίστας. Διότι, αν μη τι άλλο, τους πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά, χώρια που όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί...

Μιχελάκης: Δεν θα συμπράξουμε στη σατανική μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Siemens

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/03/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-300x225.jpgΟ Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί δεν βρίσκονται 60 βουλευτές της Ν.Δ. για να ζητήσουν συζήτηση του πορίσματος για τη SIEMENS», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήταν πολιτικά παράλογο να αναλάβει η Ν.Δ. πρωτοβουλία για τη συζήτηση ενός πορίσματος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο διαφωνεί.

Και αυτό γιατί, ενώ πρόκειται για ένα κατεξοχήν “πράσινο” σκάνδαλο, η κυβερνητική πλειοψηφία συμπεριέλαβε στο πόρισμά της, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, τρεις πρώην υπουργούς της Ν.Δ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία βάζει στο ίδιο τσουβάλι δικούς της πρώην υπουργούς για τους οποίους -σύμφωνα με το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το Βατοπαίδι- έχει επέλθει παραγραφή, αλλά και πρώην υπουργούς της Ν.Δ., που καταγγέλλει αυθαίρετα και αβάσιμα, για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή.

Όπως, μάλιστα, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή “θέλω να δω ποιοι θα είναι αυτοί οι βουλευτές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν την υπογραφή τους σε μια προδιαγεγραμμένη και νομολογημένη πλέον αποτυχία”.

Στη σατανική και άθλια αυτή μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξουμε»

Ρε που έφτασε ο Βιετναμέζος!! Ο Φιλιπ Ρέσλερ επίσημος υποψήφιος πρόεδρος του FDP. Θα είναι και ο νέος αντικαγκελάριος της Μέρκελ

http://saigonecho.com/images/pics/20090108020136_PhilippRoesler.jpgΜετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων του κόμματος, ο 38χρονος Φίλιπ Ρέσλερ (Βιετναμέζος που υιοθετήθηκε από γερμανούς με άγνωστη ημερομηνία γέννησης) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή του Γκίντο Βεστερβέλε στην προεδρία του FDP. Ταυτόχρονα ο κ. Ρέσλερ θα παραμείνει υπουργός Υγείας στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ. Από τη θέση αυτή θα αναλάβει και τα καθήκοντα του αντικαγκελάριου που κατέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γκίντο Βεστερβέλε θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών. Τις θέσεις τους επίσης διατηρούν ο υπ. Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε και η υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σναρεμπέργκερ που ανήκουν στο FDP. Αυτό σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στο συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων δεν θα υποχρεώσει την καγκελάριο Άγκελα σε ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησής της. Γραμματέας του κόμματος των Φιλελευθέρων παραμένει ο Φίλιπ Λίντνερ.

Μετά την κοινή συνεδρίαση των ηγετικών οργάνων του κόμματος με τους προέδρους των περιφερειακών οργανώσεων του FDP, ο κ. Ρέσλερ ανακοίνωσε ότι "σε αυτή την όχι εύκολη στιγμή για το FDP είναι έτοιμος να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη". Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος είναι "το πρώτο βήμα για τη θεματική και στελεχιακή ανανέωση του κόμματος". Ο κ. Ρέσλερ πρόσθεσε ότι "το FDP χρειάζεται ένα καλό μείγμα από νέους και έμπειρους πολιτικούς. Στόχος είναι να επανακτήσει το κόμμα την αξιοπιστία του".

Σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ το κόμμα "δεν πρέπει να ανακαλύψει τώρα το πρόγραμμά του αλλά να προσηλωθεί στην κοινωνική του πυξίδα", η οποία είναι "η κοινωνική οικονομία της αγοράς, τα δικαιώματα του πολίτη και ο κοινωνικός φιλελευθερισμός". Στη βάση αυτών των αρχών καλείται να δώσει νέες απαντήσεις στα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Τις τελικές αποφάσεις για τη νέα ηγεσία του κόμματος θα εγκρίνει το παγγερμανικό συνέδριο του FDP στις αρχές Μαΐου. Μετά το ρεκόρ του 14,6% που είχε αποσπάσει το FDP υπό τον Γκίντο Βεστερβέλε στις τελευταίες παγγερμανικές εκλογές πριν από ενάμισι χρόνο η κρίση ηγεσίας και η αμφισβήτηση του κ. Βεστερβέλε οξύνθηκε με τις επανειλημμένες εκλογικές ήττες σε περιφερειακές εκλογές όπως στις 27 Μαρτίου στη Βάδη Βυρτεμβέργη και Ρηνανία Παλατινάτο.

Έλεος ρε καραγκιόζηδες Αμερικανογάλλοι: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης "έχει αποδείξεις" ότι ο Καντάφι σχεδίαζε να "δολοφονήσει διαδηλωτές"

http://www.icc-alliance.org/icca_logo.gifΤο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αποδείξεις ότι η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι σχεδίαζε να καταστείλει τις λαϊκές διαμαρτυρίες δολοφονώντας πολίτες πριν ακόμα την μεγάλη εξέγερση που ξέσπασε στη Λιβύη, ανέφερε σήμερα ο εισαγγελέας του ΔΠΔ.

Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα στις 15 Φεβρουαρίου εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο καθώς πιστές στον Καντάφι δυνάμεις χρησιμοποίησαν όπλα κατά των διαδηλωτών και στη συνέχεια προχώρησαν στην καταστολή της εξέγερσης στα δυτικά της χώρας, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στο ανατολικό τμήμα της και την πόλη Μιζουράτα που βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων.

Οι αεροπορικές δυνάμεις που έχουν τεθεί υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ναι μεν έχουν καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην πλευρά του Καντάφι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εξεγερμένοι έχουν εξασφαλισμένη τη νίκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας που στις 17 Μαρτίου με απόφασή του επέτρεψε τις δυτικές αεροπορικές επιδρομές κατά δυνάμεων του Καντάφι για να σταματήσουν να βάλλουν κατά των αθώων πολιτών, ήδη από τον Φεβρουάριο είχε παραπέμψει τη Λιβύη στο ΔΠΔ και σύμφωνα με τον εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο στις αρχές Μαΐου αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

"Έχουμε αποδείξεις ότι μετά τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο άτομα του καθεστώτος Καντάφι σχεδίαζαν τρόπους να χαλιναγωγήσουν τους διαδηλωτές στη χώρα με πρώτο σχέδιο τη δολοφονία διαφωνούντων" ανέφερε ο κ. Μορένο-Κάμπο προσθέτοντας ότι τα σχέδια είχαν αρχίσει να εκπονούνται από τον Ιανουάριο με εντολή του Μουάμαρ Καντάφι.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μούσα Κούσα ο οποίος αυτομόλησε στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα γιατί όπως είπε δεν μπορούσε να ανεχτεί τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά αθώων πολιτών.

Η διαφωνία και αποχώρηση του Μούσα Κούσα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον Καντάφι, τους γιους και τους βοηθούς του καθώς άλλων μελών της κυβέρνησής του.

"Το γεγονός ότι ο Μούσα Κούσα αυτομόλησε είναι ενδιαφέρον. . . μία άποψη λέει: Εάν δεν έχεις τη δύναμη να σταματήσεις τα εγκλήματα τότε μπορείς να αποχωρήσεις για να δείξεις ότι δεν ευθύνεσαι για τα εγκλήματα αυτά", επισήμανε ο κ. Μορένο-Κάμπο.

Μιχελάκης: Την ώρα που το πράσινο σκάνδαλο των υποβρυχίων έρχεται στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το μύθο για τον δήθεν υπουργό της ΝΔ με τα 178 εκ

«Την ώρα που το αποκλειστικά “πράσινο” σκάνδαλο των υποβρυχίων παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, δημοσιεύματα και φημολογίες επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού. Μιλούν για καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ πρώην υπουργού σε ξένη τράπεζα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε:
  • Σκληρή καταδίκη των κατευθυνόμενων διαρροών με δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Α. Λυκουρέντζου.
  • Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Γ. Γιακουμάτο, ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια.
  • Κατάθεση και ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή κ. Αθ. Γιαννόπουλο, έτσι ώστε να δοθούν άμεσες διευκρινήσεις για το τι πραγματικά ισχύει.
  • Κατηγορηματική διάψευση από τον πρώην υπουργό Μ. Λιάπη.
Παρόλα αυτά, το παιχνίδι των διαρροών συνεχίζεται. Έχει πάρει, πλέον, διαστάσεις σκανδάλου.

Και γι’ αυτό υπόλογη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να φέρει στο φως την αλήθεια, εξακολουθεί να κωφεύει και να αδρανεί.

Φαίνεται ότι θέλει να αιωρούνται σκιές και φήμες για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο».

Aποκαταστάθηκε προσωρινά το κανάλι του Μόρνου

http://www.infoblog.gr/wp-content/uploads/2011/03/mornos-300x225.jpgΆρχισε εκ νέου σήμερα η υδροδότηση της Πρωτεύουσας από τον Ταμιευτήρα του Μόρνου καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού στο Σαράντι Βοιωτίας.

Το προσωρινό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες περιλαμβάνει έναν μεταλλικό αγωγό μεγάλης διατομής (Φ2000), που εκτείνεται σε συνολικό μήκος 150 μέτρων.

Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση - στο ίδιο σημείο - ενός ακόμα αγωγού (δίδυμος), με τη λειτουργία του οποίου θα εξασφαλισθεί η μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου για την τροφοδότηση της Πρωτεύουσας, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού έργου.

Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως την περασμένη Τρίτη εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

Ξάνθη: Επιβολή προστίμου 700.000 ευρώ για παράνομη ανακατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην έδρα του Δήμου Μίκης, Σμίνθη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ2bLeNSgeGWrDbO_mYqocB3Jzy6P_2uTv3DUEoB6dt4qE7JPdzaovQEPmfj_L3U0cNCLzF_pHF1PmNSDTLuMhkAgTgfTbgXeF7sQQVeB9oGBZOcJIBHg-my8rv5ZjCb58qAaGlAC79zs/s320/tzami_1.jpgΠρόστιμο 350.000 ευρώ επιβλήθηκε για παράνομη ανακατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην έδρα του Δήμου Μίκης, Σμίνθη, το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όταν οι κάτοικοι του οικισμού άρχισαν να κάνουν επισκευές μικρής κλίμακας στο μουσουλμανικό τέμενος της περιοχής αλλά στη συνέχεια προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή (κρατώντας μόνο το μιναρέ) χωρίς ωστόσο να λάβουν ανάλογη άδεια από την Πολεοδομία.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας της τότε Νομαρχίας Ξάνθης αρχικά επέβαλε πρόστιμο 350.000 ευρώ το οποίο όμως με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έφτασε σήμερα τις 700.000 ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για το πρόστιμο. Δεν αρνούνται τις παρανομίες αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο λατρείας και όχι για ιδιωτική οικοδομή.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, Χρήστος Μούρκας, με την ιδιότητα πλέον και του πολιτικού προϊστάμενου της Πολεοδομίας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί, πως το αρχικό πρόστιμο των 350.000 ευρώ που επιβλήθηκε ήταν τόσο μεγάλο γιατί τη στιγμή που έγινε η καταγγελία οι εργασίες κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους είχαν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι το κύριο λάθος των κατοίκων του οικισμού αλλά και των αρμοδίων αρχών της περιοχής ήταν ότι δεν εξέδωσαν συνολική άδεια για την πλήρη ανακατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους.

Π. Γερουλάνος: Δεν κινδυνεύει το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα

http://feltor.files.wordpress.com/2011/01/spiti-palama.jpg?w=400&h=300Διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει το σπίτι του Κωστή Παλαμά, παρείχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη.

Ο υπουργός σημείωσε: «Αυτό που ήδη έχουμε κάνει για το σπίτι του Κωστή Παλαμά εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσουμε αυτό το μνημείο. Το λέω αυτό διότι δεν είναι ένα το σπίτι του Κωστή Παλαμά. Αυτό είναι ένα από τα σπίτια που έζησε. Υπάρχει το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, υπάρχουν άλλοι χώροι όπου έζησε ένα μέρος της ζωής του, που έχουν τοπική σημασία για διάφορους νομούς. Όπως καταλαβαίνετε, αν βάλει κανείς όλους τους ποιητές της Ελλάδας και το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιά, είναι αδύνατον αυτά να τα παρακολουθήσει και να λάβει σημαντική απόφαση για το τι να απαλλοτριωθεί και τι όχι».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού διευκρίνισε ότι το σπίτι δεν κινδυνεύει αφού υπάρχει νομικό πλαίσιο, που το προστατεύει. «Η οικεία Παλαμά στην Πλάκα έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο με υπουργική απόφαση του 1999 και προστατεύεται πλέον από τις διατάξεις του ν.3028/2002, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση, επισκευή, συντήρηση, προσθήκη, οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα πλησίον αυτού ή αλλαγή χρήσης αυτού χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και παράλληλα υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης, προστασίας του μνημείου χωρίς καθυστέρηση με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της υπηρεσίας του υπουργείου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος.

Στη δευτερολογία του ο υπουργός σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του υπουργείου διατίθεται για τα χιλιάδες στρέμματα αρχαιολογικών ανασκαφών, που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να μένει μικρό ποσό για τη νεότερη δημιουργία.

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ-Βουλευτές εναντίον Παπ- Πάπακωνσταντίνου: "Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα πάρω νέα μέτρα" :))

Κριτική, στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησαν οι γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απ' ότι φαίνεται έχουν μεγαλύτερους γεννητικούς αδένες από τους ευνουχισμένους ΠΑΣΟΚους και σφουγκοκολάριους της εξουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες (δηλ. σύμφωνα με καρφί βουλευτή που τα ξερνάει όλα σε δημοσιογράφους), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ρόλο σάκου του μπόξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι συνεχώς η κυβέρνηση λέει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά πάντα παίρνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται άλλη πολιτική. Η κ. Παπανδρέου φέρεται επίσης, να ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το 2013 η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σε παρέμβασή του στο σημείο αυτό ο σφουγκοκολάριος της εξουσίας, Κώστας Γείτονας, φέρεται να είπε πως "δεν μπορεί εμείς να ανοίγουμε τέτοια συζήτηση", ενώ και ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν είπε πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, αλλά πως δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα.

Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται ειπών " αν θέλετε μπορούμε να λέμε ότι είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πρόκειται για μέτρα γιατί πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα."

Από την μεριά της η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου φέρεται πως είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει για την ανάγκη να δωθούν 30 δισ ευρώ στις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως αντιπολίτευση είχαμε "βγει στα κεραμίδια για τα 28 δισεκ" [που είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αρχή της κρίσης] , αλλά τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο.

Η κ. Γιαννακοπούλου τάχθηκε υπέρ της ρευστότητας στις τράπεζες με εγγυήσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα

Η αριστερά θα φωνάξει, αλλά πρέπει να δώσουμε τα 30 δισεκ ευρώ στις τράπεζες, φέρεται ότι είπε επί του ιδίου θέματος ο γνωστός κολαούζος κ. Γείτονας.

Επί του ιδίου θέματος ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου φέρεται ότι διατύπωσε την πρόταση οι τράπεζες να μην πάρουν το μερίδιο από τα 30 δισεκ που τους αναλογεί αν δεν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Νιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι με τις ανακολουθίες σας φέρεται ειπούσα η βουλευτής Σοφία Γιαννακά, προσθέτοντας ότι άλλα λέγαμε με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και άλλα κάνουμε, "πενήντα φορές" είπαμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και "πενήντα φορές" πήραμε.

Το ερώτημα αν γίνεται με παρέμβαση της Ελλάδας να μην γίνει η άνοδος των επιτοκίων της ΕΚΤ φέρεται να διατύπωσε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος πρότεινε επίσης την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ώστε οι αποκρατικοποιήσεις να γίνουν με διαφάνεια.

Ο Μαγκούφης, όνομα και πράμα και γνωστός σφουγκοκολάριος της εξουσίας ΓΑΠ-ΠΑΠ, δεν εξέφρασε αντιρρήσεις για πώληση δημόσιας περιουσίας, αποκλείοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, "τα νησιά", αλλά προσθέτοντας ότι αν υπάρχει κανα φιλετάκι του δημοσίου που μπορεί να πουληθεί γιατί να μην το δω΄σουμε κοψοχρονιά σε κανα δικό μας παιδί;

Μιχελάκης: Ο ΓΑΠ ακούει τον Σόρος, τον οποίο δημόσια δαιμονοποιεί και δεν ακούει τους δικούς του βουλευτές

«Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως, ενώ η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει, δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τους βουλευτές που τη στηρίζουν.

Την κριτική που κάναμε από την αρχή, την υιοθετούν τώρα και οι ίδιοι. Και μάλιστα με βαρύτατες εκφράσεις.

Ομολογούν τώρα ότι είναι “ανακόλουθοι στις δεσμεύσεις” τους,

ότι “όλο λένε πως δεν θα πάρουν νέα μέτρα και όλο παίρνουν”,

ότι “το Μνημόνιο δεν βγαίνει” και

ότι “χρειάζεται αλλαγή πολιτικής”.

Και διερωτάται όλος ο ελληνικός λαός πώς, ενώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, προφασίζονται ότι ζητούν συνεννόηση με τους άλλους;

Και πώς, ενώ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά με πρωταγωνιστές της παγκόσμιας κερδοσκοπίας (αυτής που υποτίθεται ότι ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει) (ΣΣ. Εννοεί το Σόρος με τον οποίο συναντήθηκε ο ΓΑΠ πριν λίγες μέρες), δεν ακούει τους δικούς του βουλευτές;

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά και μόνο σκορποχώρι.

Είναι σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.

Και αυτό, την ώρα που διαλύουν την αγορά, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα και αυξάνουν την ανεργία.

Τη δική τους ασυνέπεια, τη δική τους αναξιοπιστία, τη δική τους διάλυση πληρώνει, δυστυχώς, ο λαός».

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Το 1 ευρώ έφτασε το πετρέλαιο θέρμανσης που ο Καραμανλής το άφησε στα 50 λεπτά!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAor2_m0bcrvH8QfHnfC1EQoUnElEYVFjLxNTPUaeITPHNADbNZ9DQ38_Ht_uTWpbpflIYyVO8tocPfdpT0DfPbifR4XrhuXBL2yJu2PjpP5u0ATXJhiRZEmNM5_Ev4kpJNMBg4rfsEEk/s1600/petrelaio4.JPGΣε νέα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που βρίσκεται σήμερα στα 89,9 λεπτά το λίτρο, ενώ η μέγιστη τιμή έφθασε και στο ψυχολογικό όριο του 1 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου θέρμανσης η τιμή του ντήζελ διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η μέση τιμή ανά νομό ξεκινά από 87 λεπτά (Δράμα) και φθάνει στα 95,4 (Κεφαλονιά) ενώ στις Κυκλάδες η μέγιστη τιμή είναι 1 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα η αμόλυβδη βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το υψηλότερο επίπεδο, στο 1,678 ευρώ (είχε φθάσει το Μάρτιο και στο 1,68). Κρήτη, Επτάνησα και νησιά του Αιγαίου παραμένουν οι ακριβότερες περιοχές της χώρας με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,87 ευρώ το λίτρο.

Τη δίωξη για κακουργήματα άλλων 6 γιατρών Δημ. Νοσοκομείων παρήγγειλε η Εισαγγ. Εφετών που ερευνά την υπόθεση προμήθειας ορθοπεδικων υλικών

http://www.depuyhiprecalllawyers.com/img/depuy-hip-recall.jpgΆλλοι έξι ορθοπεδικοί γιατροί του ΕΣΥ πρόκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταστούν κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που σχετίζονται με το λεγόμενο "σκάνδαλο «De Puy»",ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση στους 12.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας Εφετών κ. Άννα Ζαϊρη που διενεργεί έρευνα για τις προμήθειες που φαίνεται να ελάμβαναν «μεγαλογιατροί» Δημόσιων Νοσοκομείων για να προωθούν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρίας «De Puy Internasional», ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η ίδια κατηγορία απαγγέλθηκε σε άλλους έξι ορθοπεδικούς γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά για να «επιλέγουν» ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρίας.

Η «αμοιβή» των γιατρών ουσιαστικά, όπως καταγγέλλεται, πληρωνόταν από το Δημόσιο, καθώς η τιμή των προϊόντων αυξανόταν τόσο ώστε να συνυπολογίζεται σε αυτήν και η «μίζα».

Αντίστοιχα η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους άλλους έξι γιατρούς, εκ των οποίων τέσσερις είναι από την Αθήνα και οι δύο από την Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει στοιχεία - άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κ.α - για «πληρωμές» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου η εταιρία, θυγατρική της Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία, να εμφανίζει αξιοθαύμαστες πωλήσεις στην Ελλάδα. Τα ποσά μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν μπορούσαν να αιτιολογηθούν αλλά αποτελούσαν το διπλάσιο ή και τριπλάσιο των ποσών που δήλωναν οι κάτοχοί τους ως εισόδημα επί σειρά ετών.

Παράλληλα η Εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ότι αφορά την εμπλοκή στην όλη διαδρομή των «δώρων», τεσσάρων στελεχών ή υπαλλήλων εταιριών που έχουν αναμειχθεί στον κύκλο όσων προωθούσαν τα ορθοπεδικά της βρετανικής εταιρίας «με το αζημίωτο».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, αμέσως μόλις έφθασαν στην Ελλάδα, στοιχεία των βρετανικών Αρχών για «μίζες» που έδινε η «De Puy», τουλάχιστον για το διάστημα 2002- 2005, προκειμένου να προτιμώνται τα υλικά της στα νοσοκομεία, όπως προέκυψαν από εσωτερικό έλεγχο της μητρικής Αμερικανικής εταιρίας αλλά και από την έρευνα της Βρετανικής Δικαιοσύνης. Βάσει των εγγράφων που ήρθαν στη χώρα, φαίνεται πως οι αμοιβές των ορθοπεδικών για την προώθηση προϊόντος, άγγιζαν ακόμη και το 30% επί της τιμής της μονάδας.

Το ΠΑΣΟΚ ελέγχει το Δήμο Θεσσαλονίκης... άρα εξέλειψαν και οι λόγοι δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου και έγινε μερική άρση της δέσμευσης

http://www.makthes.gr/filestore/modules/news/63072/m001f01cns30.jpgΣε μερική άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε το Υπουργείο των Οικονομικών, μιας και ο στόχος της δέσμευσης, που ήταν να περάσει ο Δήμος σε πράσινα χέρια, επετεύχθη. Έτσι επετράπη στον μπάρμπα Γιάννη να το παίξει καλός και να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία, τα προνοιακά επιδόματα, τις οφειλές στην εφορία και τις οφειλές στις ΔΕΚΟ.

Για τη διευθέτηση του θέματος έκανε επαφές σήμερα στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, τη δε επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αναμένεται να συναντηθεί με τον Υπουργό των Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για να ζητήσει ολοκληρωτική άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: νέες μετρήσεις για ραδιενέργεια στην Ελλάδα - Πολύ μικρές οι συγκεντρώσεις, κανείς κίνδυνος

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/eeae.jpgΕξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας, οι οποίες είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας και, ως εκ τούτου, δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, δείχνουν οι νέες μετρήσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή της πως δεν απαιτείται κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και καμία αλλαγή στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες του πληθυσμού.

Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι λόγω της παρουσίας στον ελληνικό χώρο αερίων μαζών με ίχνη ραδιενέργειας, προερχόμενης από την Ιαπωνία, συνεχίζει να πραγματοποιεί μαζί με το δίκτυο των συνεργαζόμενων επιστημονικών εργαστηρίων μετρήσεις δειγμάτων προερχομένων από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής, πόσιμο νερό).

Η ΕΕΑΕ διαβιβάζει αρμοδίως τα στοιχεία των μετρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Όσον αφορά αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων περιβαλλοντικών δειγμάτων στον ελληνικό χώρο, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 23 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2011, αυτά παρουσιάζονται συγκεντρωτικά στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ

Πειραιάς: Τις προτάσεις για τα οικονομικά του Δήμου, κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ο δήμαρχος του Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος

Τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου Πειραιά, κατέθεσε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη διαγραφή των τοκογλυφικών τόκων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε το χρέος του δήμου να πέσει από τα 140 εκατομ. ευρώ στα 80-100 εκατ. ευρώ, πενταετή περίοδο χάριτος και επιμήκυνση της αποπληρωμής στα 25 χρόνια από τα 15 που είναι σήμερα.

Εάν γίνουν όλα αυτά, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος τότε μπορεί να γίνει βιώσιμη η διαχείριση του δήμου με βάση της οικονομικές του δυνατότητες. Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις του δημάρχου και να του απαντήσει.

Το συνολικό χρέος του Δήμου στο Ταμείο Παρατακαθηκών και Δανείων ανέρχεται στα 139.931.471 ευρώ ενώ το ετήσιο τοκοχρεολύσιο ξεπερνά τα 17 εκατ. Από το 2004 μέχρι τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συνήφθησαν 13 μεγάλα δάνεια, όλα με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Κ Τζαβάρας: Για την αναδιάρθρωση του χρέους.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSnThuDggirfPGihyIzISv9o1w5xGt3u1XZayUZsHMVMgF0NEqZ2upzjq89-cQnkKGlW3pah4KSABdN6eoBZeOCtrIYSDAPRP8FfebpDd5UOUFGp0QC0HFhx3QyBzzKJl4fn8nQ-RKvVw/s320/%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB.+%CE%BD.%CE%B4.jpg«Σε αυτή την κρίσιμη ώρα λοιπόν ο τόπος αυτό που έχει ανάγκη είναι μια κυβέρνηση που να έχει την ισχυρή πολιτική βούληση να προστατέψει αυτόν τον τόπο και από τις πιθανές ή τις ενδεχόμενες, τέτοιου είδους εκβάσεις των οικονομικών αλλά κυρίως την αναστάτωση που προκαλούν τέτοιου είδους φημολογίες» τόνισε ο τομεάρχης της ΝΔ, βουλευτής, Κ Τζαβάρας μιλωντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 αναφορικά με τη φημολογία περί αναδιάρθρωσης .

Ο κ Τζαβάρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι παραιτήθηκε από κυριαρχικά δικαιώματα με τις συμφωνίες με την τρόικα και πρόσθεσε « Η Λετονία ακόμα στα θέματα αυτά δεν δέχθηκε να μπουν όροι οι οποίοι υποθηκεύουν την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας. Είναι πρωτοφανής η περίπτωση κράτους όπου δανείζεται και ταυτόχρονα παραιτείται από τις ασυλίες της εθνικής του κυριαρχίας. Αυτό το έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Παπανδρέου, από κει και πέρα τι είδους κριτική μπορεί να διατυπώσει κανείς σε μια κυβέρνηση που σε αυτόν τον αγώνα που κάνει η χώρα δεν σέβεται ούτε τα όσια ούτε τα ιερά του έθνους».

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικογραφίες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων

http://1.bp.blogspot.com/_zUbnAOddyaM/TKCLS8aH5KI/AAAAAAAABig/YtaWSVsCF4Y/s1600/type214-%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%91.jpgΣτη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δύο δικογραφίες για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιρώδης ζητάει από τη Βουλή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τού τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal. Επίσης, ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους. Οι δύο δικογραφίες αφορούν τις περιόδους 1998-2002 και 2002-2009.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.

Κύπρος: Καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη ψηφίστηκε Αγία Νάπα

http://www.tourportal.gr/blog/wp-content/uploads/2011/02/agia_napa_s.jpgΚαλύτερος παράλιος προορισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη ψηφίστηκε η Αγία Νάπα, με βάση τις απόψεις της δημοφιλούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Trip - Advisor.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που δημοσιεύονται σήμερα, στον βρετανικό Τύπο, η Αγία Νάπα αποτελεί τον καλύτερο παράλιο προορισμό της Ευρώπης.

Ακολουθεί, στη δεύτερη θέση η Σκιάθος και στην τρίτη ο Πρωταράς, επίσης κοντά στην Αγία Νάπα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μύκονος και στην πέμπτη το Ολουντενίζ στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Γκάρτιαν", η Κύπρος είναι στην ουσία η νικήτρια της ψηφοφορίας, με τις δύο παραλίες της στις τρεις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Έτσι είναι οι σύντροφοι σοσιαλΗστές, δεν τους ξεφορτώνεσαι ποτέ: Σε καταφύγιο έχει οχυρωθεί ο Γκμπαγκμπό

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό βρίσκεται μαζί με μερικούς έμπιστούς του σε ένα οχυρωμένο καταφύγιο στην κατοικία του στο Αμπιτζάν, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμαντούν Τουρέ, εκπρόσωπος της Αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα (Onuci).

"Κατέφυγε στο υπόγειο της κατοικίας του μαζί με μερικούς έμπιστούς του. Βρίσκεται σε ένα οχυρωμένο καταφύγιο", δήλωσε.

Η κατοικία του Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες επίθεση από τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον αντίπαλό του Αλασάν Ουαταρά, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του διαπραγματεύεται κατάπαυση του πυρός.

ΟΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

http://patriotismos.files.wordpress.com/2010/08/boreios-hpeiros.jpgΣτις 8 Μαίου θα διεξαχθούν στην Αλβανία οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από πλευράς προστασίας των συµφερόντων του Ελληνισµού οφείλει η Ελληνική κυβέρνηση να προσέξει τα εξής:

Α) Να αξιοποιηθούν οι εκθέσεις των ∆ιεθνών Οργανισµών για τον ελληνικό χαρακτήρα του πληθυσµού της Χειμάρρας και για την καταδίκη παλαιότερων λαθροχειριών που είχε επιχειρήσει το αλβανικό κράτος. Η Χειµάρρα βρίσκεται έξω από τις αναγνωρισµένες «µειονοτικές» ζώνες , κάτι που διαιωνίζει τη λογική του κοµµουνιστικού καθεστώτος. Η εθνικιστική γραµµή ορισµένων πολιτικών στη γείτονα χώρα δεν θέλει να παραδεχθεί την ελληνικότητα των κατοίκων διότι αποτελεί προκεχωρηµένο φυλάκιο του Ελληνισµού πιο βόρεια από τις αναγνωρισµένες ως µειονοτικές ζώνες. Οι κάλπες των εκλογών νοθεύονται από τη µυστική αστυνοµία και οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών καταπατούνται χωρίς σοβαρές δικαστικές αποφάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται αν δείξει τη πυγµή που µέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει και να δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουµε άλλες λαθροχειρίες στις εκλογές της Χειµάρρας ούτε θα ανεχθούµε την συνεχιζόµενη κατατροµοκράτηση του ελληνικής καταγωγής πληθυσµού.

Β) Να στηριχθεί η παρουσία των ελληνικής καταγωγής υποψηφίων και αν βοηθηθούν οι Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα να µεταβούν και να ψηφίσουν. ∆υστυχώς το ΠΑΣΟΚ φέρει µεγάλη ευθύνη για τις διασπαστικές κινήσεις στον χώρο της πολιτικής έκφρασης της ελληνικής εθνικής µειονότητας. Ακόµη και όταν το µειονοτικό κόµµα αποσπούσε πέντε έδρες και είχε ρυθµιστικό ρόλο στην αλβανική Βουλή, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επιχειρούσαν τη διάλυση του κόµµατος και την προσχώρηση των Βορειοηπειρωτών στο Σοσιαλιστικό Κόµµα Αλβανίας. Η επιβράβευση ήλθε από κορυφαίους παράγοντες του Σοσιαλιστικού κόµµατος, που παρά τα ανοίγµατα του ΠΑΣΟΚ δήλωνα σε ελληνικά και αλβανικά ΜΜΕ ότι πρέπει να τεθεί σε διεθνή βήµατα το θέµα των Τσάµηδων

Γ) Γενικότερα πρέπει να διακηρυχθεί από την Ελλάδα – και µε την ευκαιρία των τοπικών εκλογών- ότι η χώρα µας πιστεύει στην καλή γειτονία και στην µελλοντική ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά θέτει ως απαράβατο όρο την βελτίωση των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων του εκεί Ελληνισµού. Η υποχωρητική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αποθρασύνει όχι µόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. ΟΙ κυβερνώντες στα Τίρανα βλέποντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου δείχνουν τη διάθεση να συνεχίσουν τις προκλήσεις. Η Νέα ∆ηµοκρατία έχουν διακηρύξει ότι η βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων εξαρτάται αποκλειστικά από τη συµπεριφορά των Τιράνων στα θέµατα των Βορειοηπειρωτών και στην αποφυγή προκλήσεων µε αιχµή τους Τσάµηδες.

Ας µην αφήσουµε στη τύχη του τον εναποµείναντα Ελληνισµό των Βαλκανίων

Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα του δημοσιογράφου εκβιαστή του fimotro: Ανακαλύφθηκε γονίδιο που «αποθαρρύνει» την κατανάλωση αλκοόλ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKWckjUOdQzR0xQSF9XBMvJskcSQ_7FWRGTGwM6w85srbzYQkOcCGRj9cco-4U6AtqTrQPG_JvoJyA1ChiHeU2hvoVboyW76g3lTgp-g-l1D6Urf73ZBHSS80rMEo4Cfr39DvINoe4qIGM/s400/depression.jpgΓιατί μερικοί «ανεβαίνουν» και άλλοι «πέφτουν» όταν πίνουν

Ένα γονίδιο που παίζει ρόλο στο πόσο αλκοόλ συνηθίζει να πίνει κάποιος, ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα βοηθήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών θεραπειών του αλκοολισμού, όπως αυτή που πάσχει ο γνωστός δημοσιογράφος ιδιοκτήτης του fimotro και προστατευόμενος του Νικολάκη.

Μέχρι σήμερα, είχε ανακαλυφθεί μόνο άλλο ένα γονίδιο που ελέγχει τη διάσπαση του αλκοόλ στο ήπαρ, το οποίο είχε βρεθεί να έχει μια αξιοσημείωτη γενετική επίδραση στην κατανάλωση αλκοόλ. Σε μια ξεχωριστή έρευνα, αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε άλλους ανθρώπους ο εγκέφαλος απολαμβάνει το ποτό και σε άλλους όχι, με συνέπεια μερικοί πότες να «ανεβαίνουν» ψυχολογικά και άλλοι, αντίθετα, να «πέφτουν».

Όσον αφορά την πρώτη μελέτη, οι ερευνητές, που ανέλυσαν δείγματα γενετικού υλικού σε περισσότερα από 47.000 άτομα σε διάφορες χώρες και οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι διαθέτουν μια σπανιότερη παραλλαγή του γονιδίου AUTS2 πίνουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερο αλκοόλ σε σχέση με όσους έχουν στο DΝΑ τους την πιο κοινή γενετική παραλλαγή.

Το συγκεκριμένο γονίδιο είχε στο παρελθόν συνδεθεί με τον αυτισμό και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αν και η πραγματική λειτουργία του δεν είναι ακόμα σαφής, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν στο πόσο αλκοόλ θα πιεί κάποιος, όμως ξέρουμε ότι τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο. Η επίδραση αυτού του συγκεκριμένου γονιδίου είναι μικρή, όμως η ανακάλυψή του ανοίγει ένα νέο πεδίο έρευνας» δήλωσε ο ερευνητής Πολ Έλιοτ, καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα και σε πειραματόζωα (ποντίκια και μύγες) και διαπίστωσαν ότι όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και σε άλλα είδη, το γονίδιο AUTS2 φαίνεται να επηρεάζει την ικανότητα πρόσληψης αλκοόλ.

Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι γίνονται ευχάριστοι και κοινωνικοί με το αλκοόλ, ενώ άλλοι πέφτουν σε κατάθλιψη και γίνονται δυσάρεστοι στους γύρω τους; Σε μια άλλη μελέτη, ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αντρέα Κινγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό ψυχιατρικής “Archives of General Psychiatry” του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ο βαθμός που το ποτό «ανεβάζει» ή «ρίχνει» ψυχολογικά κάποιον, κάνοντάς τον πιο χαρούμενο ή πιο λυπημένο, είναι κυρίως θέμα εκ γενετής δομής του εγκεφάλου.

Όσοι «τη βρίσκουν» εύκολα με το αλκοόλ, δηλαδή το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου τους είναι πιο ευαίσθητο στο ερέθισμα του αλκοόλ, σύμφωνα με τους ερευνητές, κινδυνεύουν περισσότερο να παρασυρθούν σε υπερβολική χρήση, να εθιστούν σε αυτό και τελικά να γίνουν αλκοολικοί.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι φανατικοί πότες είναι -χωρίς να το καταλαβαίνουν πάντα- πιο ευαίσθητοι στα συναισθήματα ευφορίας που προκαλεί το αλκοόλ και έτσι ελκύονται πιο πολύ για να πιούν όλο και περισσότερο. Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με περίπου 200 εθελοντές ηλικίας 21 έως 35 ετών, που είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες, «βαριών» και «ελαφριών» καταναλωτών αλκοόλ.

Οι ερευνητές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεσή τους, οι άνθρωποι ίδιου βάρους μπορεί να πίνουν αρχικά παρόμοια ποσότητα αλκοόλ, όμως ο εγκέφαλος τους αντιδρά πολύ διαφορετικά, με συνέπεια να έχουν στην πορεία διαφορετικές σωματικές-ψυχικές-νοητικές εμπειρίες από το ποτό και, έτσι, να καταλήγουν να πίνουν τελικά διαφορετικές ποσότητες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αρχικές αντιδράσεις ενός ανθρώπου, όταν πίνει το πρώτο ποτό του, μπορεί να αποτελέσουν συνήθως αξιόπιστο δείκτη πρόγνωσης για το πόσο θα πιεί στη συνέχεια.

Κάθε χρόνο περίπου 2,5 εκατ. θάνατοι μπορούν να αποδοθούν σε κατάχρηση στην κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το αλκοόλ είναι ο τρίτος σοβαρότερος παράγοντας για την εκδήλωση διάφορων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακοί νόσοι, η κίρρωση του ήπατος, η επιληψία, διάφορες μορφές καρκίνου κ.α.

http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/abstract/68/4/389

Ιαπωνία: Έκλεισε αρκετά η ρωγμή και μειώθηκε η διαρροή ραδιενεργού ύδατος- Σε πλωτή πλατφόρμα θα αποθηκευτεί το πολύ ραδιενεργό νερό

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/05_h32_v_s.jpgΣύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η προσπάθεια της εταιρίας να κλείσει το ρήγμα απ όπου διαφεύγει ραδιενεργό νερό στο εργοστάσιο της Fukushima ήταν εν μέρει επιτυχής μιας και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει μειωθεί αρκετά η διαρροή. Μάλιστα η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία που δείχνε τη μείωση της ροής του ραδιενεργού ύδατος που καταλήγει μέσω αύλακας στη θάλασσα. Η εταιρία λέει ότι θα χρειαστεί να εγχύσει άλλα 1500 λίτρα υλικού, μοιάζει σαν υγρό γυαλί, προκειμένου να κλείσει τελείως το ρήγμα και να σταματήσει τη διαρροή

Τεράστια πλωτή πλατφόρμα θα μετακινηθεί προς τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να αποθηκευτεί σ' αυτήν το πολύ ραδιενεργό νερό.

Οι ιαπωνικές αρχές άρχισαν σήμερα να μετακινούν προς τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μια τεράστια χαλύβδινη πλωτή πλατφόρμα με στόχο να αποθηκεύσουν στις δεξαμενές της νερό μολυσμένο από ραδιενεργά σωματίδια.

Η εν λόγω κατασκευή, η οποία αποκαλείται "mega-float", πρόκειται να μετακινηθεί από το λιμάνι της επαρχίας Σιζουόκα, στο οποίο βρίσκεται, στη Γιοκοχάμα, όπου θα υποστεί προσαρμογές για να χρησιμοποιηθεί στον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press.

Η πλωτή πλατφόρμα, η οποία πρόκειται να φτάσει στις 16 Απριλίου στη Φουκουσίμα, μπορεί να χωρέσει 10.000 τόνους. Έχει μήκος 136 μέτρα και πλάτος 46 μέτρα και χρησιμοποιούνταν σαν πλωτό νησί για διαγωνισμούς ψαρέματος.

Η εταιρεία Tepco, που διαχειρίζεται το σταθμό, δεν έχει χώρο για να αποθηκεύσει εκατομμύρια λίτρα πολύ ραδιενεργού νερού που ρέει από ρωγμές σε κτίρια αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα. Για να δημιουργήσει χώρο, η Tepco άρχισε χθες Δευτέρα να ρίχνει το λιγότερο μολυσμένο νερό στον Ειρηνικό ωκεανό.

Τώρα τι έχουν να πούνε GAP και Ρόβλιας: 610 επιχειρήσεις διαγράφηκαν (αύξηση 55%) και 232 εγγράφηκαν (μείωση 8%) σε ένα τρίμηνο στα μητρώα του ΒΕΘ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVVUbGZU8n2SKmi_iuTNUeSW3V1UC0ncwxAQ0CNEpuCtQvYQE-jMWRzAZCYA9XPYJwGsPISx-OzGJgHDtP7Fkir4xksSrVYiJHJupsrmuIctnUZcAMm0gidDC0X8hgjUgGCAauuSzsbe2a/s320/papandreou01ri0.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKOKbNOGflQHbZwuAVCPAkYIQifj_Ri9vB14LyK9k2mP6XHSPMAzISXPUsW7rL0cHWPx3ghqzc7AQxN7YX95XgsKvd_h5VDEretUXpgZQdpNxO-Ahp_lTojbxQm9r9HzCO7Zo5DC8-Ja-e/s1600/904A00BE51EB254FE366A3988D59593A.jpgΜόλις την περασμένη Παρασκευή, σε απάντηση ερώτησης του Σαμαρά, ο ΓΑΠ θέλησε για άλλη μια φορά να μας κοροϊδέψει και να μας πείσει ότι ανοίγουν περισσότερες επιχειρήσεις απ' όσες κλείνουν όπως δείχνουν τα νούμερα των επιμελητηρίων! Τη γνωστή αυτή παπαριά του την έχει πει ο Ρόβλιας και η απάντηση είναι ότι πολλοί που βάζουν λουκέτο δεν διαγράφονται από τα επιμελητήρια, μιας και για να διαγραφούν πρέπει να μην χρωστάνε σε εφορία και ΙΚΑ και όποιος κλείνει την επιχείρησή του την κλείνει γιατί ως γνωστόν χρωστάει και άρα δεν μπορεί να διαγραφεί... Σήμερα όμως ήρθε το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης να τους χαλάσει ακόμα και τα νούμερα που χρησιμοποιούσαν σαν βιτρίνα:

Περισσότερες από 610 επιχειρήσεις διαγράφηκαν, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ΒΕΘ, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, ο αριθμός των διαγραφών εμφανίζεται αυξημένος κατά 54,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα το ΒΕΘ, ο λόγος διαγραφής για τις περισσότερες επιχειρήσεις (359), ήταν ότι κρίθηκαν ασύμφορες, ενώ σημαντικός αριθμός βιοτεχνιών (107) βγήκαν εκτός μητρώων, λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη και απροθυμίας των «διαδόχων» να παραλάβουν τη σκυτάλη.

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις διαγραφές κατά την τρέχουσα χρονιά καταγράφηκαν στα επαγγέλματα (155) με τις διάφορες υπηρεσίες (69) και τα οικοδομικά επαγγέλματα (77) να ακολουθούν. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι περισσότερες διαγραφές αφορούσαν στα είδη ένδυσης (93), ενώ έπονται οι διάφορες υπηρεσίες (40).

Στο μεταξύ, μειωμένες κατά 7,5% ήταν οι εγγραφές, που περιορίστηκαν στις 232, από 251 που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Οι περισσότερες εγγραφές αφορούσαν σε ατομικές επιχειρήσεις (174), ενώ ακολούθησαν οι ομόρρυθμες (33). Η πλειονότητα των εγγραφών αφορά σε νέες επιχειρήσεις (213), έξι άλλαξαν αντικείμενο, δύο επιμελητηριακή περιφέρεια, πέντε νομική μορφή, ισάριθμες έκαναν επανέναρξη, ενώ μία έκανε αλλαγή επωνυμίας.

Παρά την κρίση στην οικοδομή και την αύξηση των διαγραφών στον κλάδο, σημαντικός ήταν στο πρώτο τρίμηνο και ο αριθμός των εγγραφών, των οικοδομικών επαγγελμάτων (50), των διαφόρων επαγγελμάτων (63), των συνεργείων-ναυπηγείων (31) και των διαφόρων υπηρεσιών (28) .

«Άμεσο και βέβαιο σχέδιο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ζήτησε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της βιοτεχνίας. «Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε εξαγγελίες χωρίς αποτέλεσμα», υποστήριξε.

Γάτα η Λούκα: Δεν απαντάει αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 50 δις από "πωλήσεις" περιουσίας του δημοσίου ;)

Η πολιτεία έχει ήδη αργήσει να αναλάβει δράση για την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9». Δεν θέλησε, ωστόσο να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για το αν θα επιτευχθούν οι στόχοι για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ.

"Περιμένουμε την εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών όλο το επιχειρησιακό σχέδιο, τα χρονοδιαγράμματα, την αξιολόγηση του κάθε προγράμματος και μετά θα δούμε και τα νούμερα έτσι ώστε να μπορέσω να σας απαντήσω [...] δεν μπορείς να έχεις αίσθηση σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα εκ των προτέρων", είπε η υπουργός Εργασίας.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι "εκ των ων ουκ άνευ".

Η υπουργός εκτίμησε ότι η οικονομία θα αρχίσει αν σταθεροποιείται προς το τέλος του έτους, ενώ ανέφερε ότι δεν "βλέπει" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Περιοδεία του Α. Σαμαρά στην αγορά της Νέας Ιωνίας Αττικής... o GAP και ο Πάγκαλος πότε θα πάνε;

http://www.newsit.gr/files/Image/02-04-11/resized/samaras_123_533_355.jpgΣτην κεντρική αγορά της Νέας Ιωνίας Αττικής περιόδευσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με τους καταναλωτές και τους καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, όπως και του τζίρου των επιχειρήσεων.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να καταλάβει επιτέλους τα προβλήματα που υπάρχουν και να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής.

«Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιέμαι τι επιτέλους πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική, η οποία δημιουργεί έλλειμμα κοινωνικής συνοχής.

» Έχει τραυματιστεί βαθύτατα η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες τους και τις τοπικές αγορές.

Τώρα που πλησιάζει Πάσχα ο καθένας ας ξοδέψει στα καταστήματα της γειτονιάς του. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, την περιοχή, την τοπική αγορά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τραυματίες και δακρυγόνα στην κινητοποίηση των ΟΤΑ

Δύο άτομα τραυματίστηκαν νωρίτερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, που από το πρωί βρίσκεται σε «κλοιό» συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν με τη ρίψη δακρυγόνων τους συγκεντρωμένους συμβασιούχους των ΟΤΑ να προσεγγίσουν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τελικά, τετραμελής αντιπροσωπεία των συμβασιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται με αίτημα τη μονιμοποίησή τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονταν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ.

Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας από τη Ρηγίλλης έως το Σύνταγμα. Κλειστή ήταν επίσης η Χαλκοκονδύλη λόγω συγκέντρωσης μικροπωλητών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ιαπωνία-Πυρηνική κρίση: Συνεχίζεται η επιχείρηση απόρριψης ελαφρώς ραδιενεργού ύδατος στον ωκεανό. Καταβύθιση της μετοχής της Tepco

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/05_32_v_s.jpgΗ μετοχή της Tepco, της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, κατέρρευσε σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο, εξαιτίας της απόρριψης στον ωκεανό χιλιάδων τόννων ραδιενεργού ύδατος που προέρχεται από τους αντιδραστήρες του σταθμού.

Είκοσι πέντε ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε και τις συνεχείς προσπάθειες για τον έλεγχο των πυρηνικών καυσίμων του σταθμού και την αποφυγή της τήξης τους, ο κίνδυνος σοβαρής πυρηνικής καταστροφής δεν έχει αποτραπεί και η μόλυνση του περιβάλλοντος επιβαρύνεται.

Η μετοχή της Tepco υποχώρησε κατά 18,10%, στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 60 χρόνια, σε ένδειξη των αμφιβολιών των επενδυτών για την ικανότητα της εταιρείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις που θα τής ζητηθούν.

"Το ύψος των αποζημιώσεων πιθανότατα θα εκτιναχθεί με την απόρριψη του ραδιενεργού ύδατος" , σχολίασε ένας χρηματιστής.

Η εταιρεία αποφάσισε επίσης να καθυστερήσει επ΄αόριστον τη δημοσίευση του ισολογισμού της για το οικονομικό έτος Απρίλιος 2010- 31 Μαρτίου 2011, εξαιτίας των συνεπειών της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι.

Στον ίδιο τον πυρηνικό σταθμό, συνεχίζονται οι εργασίες της απόρριψης στη θάλασσα 11.500 τόννων ραδιενεργού ύδατος. Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα συνεχισθεί επί πέντε ημέρες. Η Tepco επιμένει ότι το ύδωρ αυτό, που απορρίπτεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βόρεια του Τόκιο, με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι ελαφρά μολυσμένο.

Η απόρριψη του ύδατος αυτού στον ωκεανό, όπου τα ραδιενεργά στοιχεία αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία , να διαλυθούν, είναι αναγκαία για να απελευθερωθούν οι δεξαμενές που προορίζονται για την αποθήκευση ποσοτήτων ύδατος με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Η αλιεία απαγορεύθηκε σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Ολόκληρο το σύστημα ηλεκτροδότησης των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας στις 11 Μαρτίου, διακόπτοντας τη λειτουργία των αντλιών ψύξης του πυρηνικού καυσίμου που άρχισε να υπερθερμαίνεται.

Οι τεχνικοί που εργάζονται στον πυρηνικό σταθμό έχουν παγιδευθεί σε έναν φαύλο κύκλο: είναι ζωτικής σημασίας η ψύξη του καυσίμου των αντιδραστήρων και του αποθηκευμένου στις δεξαμενές αναλωθέντος καυσίμου, αλλά όσο χρησιμοποιούν νερό αυξάνονται οι συγκεντρώσεις υψηλά ραδιενεργού ύδατος.

Η ρίψη νερού για την ψύξη των αντιδραστήρων έχει προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες των υπέργειων και υπόγειων εγκαταστάσεων , που έχουν κατακλυσθεί από τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού ύδατος , γεγονός που καθυστερεί την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αν και η απόρριψη του μολυσμένου ύδατος έχει επισκιάσει το θέμα της ψύξης του πυρηνικού καυσίμου, αυτή συνεχίζεται σήμερα με τη βοήθεια τεράστιων τσιμεντένιων σωλήνων που έχουν φθάσει από το εξωτερικό.

Οι ομάδες των τεχνικών συνεχίζουν επίσης τις προσπάθειες φραγής της διόδου διαφυγής υψηλά ραδιενεργού ύδατος που συγκεντρώνεται σε τεχνητή τάφρο που βρίσκεται κοντά στην ακτή και χύνεται απευθείας στον ωκεανό.

Προσπαθούν να εντοπίσουν από πού διαρρέει το μολυσμένο νερό, που υποθέτουν ότι προέρχεται από το κτίριο του αντιδραστήρα 2.

Η Tepco θα προχωρήσει σε ελέγχους ακολουθώντας τη ροή του ύδατος ώστε να προχωρήσει σε φραγή της διόδου προς τη δεξαμενή που έχει υποστεί ρήγμα , σύμφωνα με τον Χιντεχίκο Νισιγιάμα, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Το φως του Παπακωνσταντίνου βλέπουν οι έμποροι αυτοκινήτων... είναι όμως μαύρο: Μείωση πωλήσεων 54,3% από πέρσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNo2iYrEspCayyBoI87iV7N5cjMmNyrcEhdn3nFD8yBZLM4hMhYf44WoKhf8tTM2LDGVcf42r7jo-OdNuFkHuWllTR027BtPLIeTWJr6UWmMpsxDdrvUBbwpCadK8sKyWNkzXFEFQGNGdC/s1600/car+1+me+girl.jpgΣυνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η «καθίζηση», που έχει προκαλέσει η τρελή φορολόγηση ΠΑΣΟΚ, στην αγορά του αυτοκινήτου, παρά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης. Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Μάρτιο εφέτος μειώθηκαν κατά 54,3%, με αποτέλεσμα στο τέλος του α΄ τριμήνου η πτώση να ανέρχεται σε 54,4%. Χειρότερη είναι η εικόνα όσον αφορά στα επιβατηγά ΙΧ, όπου η πτώση των πωλήσεων ανήλθε τον Μάρτιο εφέτος σε 55,2% και στο τέλος του α΄ τριμήνου σε 55,8%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου εφέτος, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 34.145 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 54,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Αύξηση 16% είχε παρουσιαστεί το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc), το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011 ανήλθε σε 9.373 τον αριθμό, έναντι 11.920 μοτοσικλετών το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,4%. Μείωση 6,8% είχε παρουσιαστεί το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjye-dzXdMWnN_YajHe2zBxpGb5tnmjTBwUWvLGJ2X9pVr5YtO-Jg9HsgmZc8a6225hpvkxncwSbg3aaYjVU2O6OwhkYedsSrLcbfAgae2_3y-I0zMR5wk18H3cP0ulsNp4j-igvyXIqtE/s1600-r/petrol4.jpgΕπιφυλακτικός για την εξόρυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κ.Καρτάλης, λέγοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί στην πράξη η Οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη (έχει ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία με Προεδρικό Διάταγμα), η οποία επιβάλλει, μεταξύ άλλων, την ασφάλιση αστικής ευθύνης της εξορυκτικής δραστηριότητας έτσι ώστε να καταβάλλονται αποζημιώσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Το ενδεχόμενο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Καρτάλης, είναι μικρό όταν μιλάμε για στερεά ορυκτά, όταν όμως μιλάμε για υποθαλάσσια κοιτάσματα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μιλώντας σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Καρτάλης τόνισε ακόμη ότι η ελληνική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν φταίει η νομοθεσία, είπε, για την καθυστέρηση των επενδύσεων στη χώρα μας αλλά η γραφειοκρατία, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και οι αδυναμίες της διοίκησης.

Σε όσες περιπτώσεις, πρόσθεσε, τηρήθηκε η περιβαλλοντική νομοθεσία, οι επενδύσεις προχώρησαν με ικανοποιητική ταχύτητα. Στις λοιπές περιπτώσεις, υπήρξαν καθυστερήσεις ή και ματαίωση των επενδύσεων, αναφέροντας για παράδειγμα την εκτροπή του Αχελώου και τη διπλή ανάπλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Καρτάλης έθεσε ως προϋπόθεση για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό ή τα χωροταξικά σχέδια σε επίπεδο περιφέρειας που ετοιμάζονται, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού σχεδιασμού -ώστε να γνωρίζουν οι επενδυτές που απαγορεύεται ή πού επιτρέπεται, γενικά ή υπό προϋποθέσεις, η εξορυκτική δραστηριότητα- επεσήμανε και ο βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος κ. Κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος ζήτησε απλοποίηση της νομοθεσίας και ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, ο κατακερματισμός των οποίων, όπως είπε, δημιουργεί σήμερα φαινόμενα διαφθοράς και μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.

"Υπάρχουν επιχειρήσεις που επέδειξαν ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και αδιαφόρησαν για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς. Υπήρξαν ,επίσης, φαινόμενα υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία, ενώ ακόμη και επιχειρήσεις που λειτούργησαν σωστά, παρέμειναν άγνωστες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επικρατούν ισχυρές κοινωνικές επιφυλάξεις για την εξορυκτική δραστηριότητα", ανέφερε μεταξύ άλλων η ειδική γραμματέας Περιβάλλοντος, Μ. Καραβασίλη.

Η χώρα μας, πρόσθεσε, διαθέτει σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, μοναδικά σε ορισμένες περιπτώσεις και χρειάζεται εθνική στρατηγική για τη χρήση του ορυκτού πλούτου, ώστε να γίνει μοχλός αειφόρου ανάπτυξης. Τα χρόνια προβλήματα που εμποδίζουν την αξιοποίησή του είναι αποτελούν η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης, η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Η Πολιτεία, κατέληξε η κ. Καραβασίλη, οφείλει να αποτιμήσει όλες τις παραμέτρους, θετικές και αρνητικές, να αναδείξει και να υποδείξει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, να αναλάβει τη θεσμοθέτηση ενός διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αιβαλιώτης, τάχθηκε υπέρ της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα για τα οποία, όπως είπε, δεν έχει γίνει καμμία ουσιαστική πρόοδος την τελευταία δεκαετία. Επικαλέστηκε, επίσης, στοιχεία από έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τα οποία η επένδυση για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει στην παραγωγή προϊόντων αξίας 13 δισ. και θα δημιουργήσει 1500 άμεσες και 5000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η εκπρόσωπος των οικολόγων κ. Σ. Διαμαντίδου, εξέφρασε ερωτηματικά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού ενώ επεσήμανε ότι στο ισοζύγιο της απασχόλησης πρέπει να μπαίνουν και οι θέσεις εργασίας που χάνονται από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΟΗΕ-WMO: σε επίπεδο ρεκόρ έφθασε η τρύπα του όζοντος τους χειμερινούς μήνες

http://earthobservatory.nasa.gov/Features/EarthPerspectives/images/ozone_hole_1979_1988_1998_2008.jpgΗ τρύπα του όζοντος έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ τους χειμερινούς μήνες πάνω από την Αρκτική, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης παρουσίας βλαπτικών για το όζον στοιχείων στην ατμόσφαιρα και ενός πολύ κρύου χειμώνα στη στρατόσφαιρα", ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO).

"Οι παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος και μέσω ειδικού αερόστατου πάνω από την Αρκτική όπως επίσης και μέσω δορυφόρου αποκαλύπτουν ότι η μείωση του στρώματος του όζοντος επιτάθηκε, κατά 40% σε αυτή την περιοχή μεταξύ των αρχών του χειμώνα και του τέλους Μαρτίου", διευκρίνισε ο οργανισμός του ΟΗΕ που εδρεύει στην Γενεύη.

"Το προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την καταστροφή του όζοντος ήταν μια απώλεια περίπου 30% καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα", εξήγησε.

Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τη γη από τις βλαπτικές για την υγεία υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Η απώλεια σε επίπεδο ρεκόρ του όζοντος που καταγράφηκε από τους επιστήμονες εξηγείται, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τη συνεχιζόμενη παρουσία στην ατμόσφαιρα βλαπτικών στοιχείων για το αέριο αυτό και από τον πολύ κρύο χειμώνα στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, δεύτερο μεγάλο στρώμα πάνω από τη Γη της ατμόσφαιρας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τροπόσφαιρα".

Στην Ανταρκτική, η τρύπα στο στρώμα του όζοντος είναι ένα ετήσιο φαινόμενο που συμβαίνει το χειμώνα και την άνοιξη εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη στρατόσφαιρα, ενώ στην Αρκτική οι μετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται σημαντικά από τη μια χρονιά στην άλλη και οι θερμοκρασίες είναι πάντα υψηλότερες σε σχέση με την Ανταρκτική, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό ορισμένοι αρκτικοί χειμώνες χαρακτηρίζονται από μια σχεδόν μηδενική απώλεια όζοντος, ενώ άλλες χρονιές, η διατήρηση των χαμηλών στρατοσφαιρικών θερμοκρασιών μετά το τέλος της πολικής νύχτας μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές μεγάλη καταστροφή στο στρώμα του όζοντος.

Τα αέρια που εξασθενούν το στρώμα του όζοντος έχουν περιοριστεί σταδιακά, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Τα χημικά αυτά αέρια χρησιμοποιούνται κυρίως στα ψυκτικά συστήματα (ψυγεία, κλιματιστικά), πυροσβεστήρες, σπρέι και βιομηχανικούς διαλύτες όπως οι ενώσεις CFC, CC14, HCFC. Αυτά τα αέρια επιτίθενται στα μόρια του όζοντος και σχηματίζουν ελεύθερες ρίζες αυξάνοντας την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας στη Γη.

Η διεθνής αυτή συμφωνία προβλέπει ότι το στρώμα του όζοντος πέραν των πολικών περιοχών πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα που είχε πριν από το 1980, γύρω στο 2030-2040 σύμφωνα με τον οργανισμό.

Εξάλλου η τρύπα του όζοντος που σχηματίζεται κάθε άνοιξη πάνω από την Ανταρκτική είναι ένα φαινόμενο που αναμένεται να διαρκέσει έως το 2045-2060, ενώ πάνω από την Αρκτική, τα φυσιολογικά επίπεδα θα επανέλθουν ίσως 10 έως 20 χρόνια νωρίτερα.

Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες (Β) μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο καρκίνο του δέρματος, καταρράκτη και αλλοίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ορισμένες καλλιέργειες και ορισμένα είδη θαλάσσιας πανίδας πλήττονται επίσης.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μανώλης Γλέζος

http://images.inews.gr/68/manolis-glezos-thetiki-i-exelixi-me-tis-germanikes-apozimioseis.jpgΟ Μανώλης Γλέζος ένοιωσε αδιαθεσία το πρωί και διακομίστηκε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και εξετάζεται από τους γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής. Παράλληλα υποβάλλεται και σε μία σειρά άλλων εξετάσεων, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί, αν θα συνεχιστεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Ο Μανώλης Γλέζος επρόκειτο να μιλήσει το απόγευμα, σε εκδήλωση που έχει οργανώσει η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι μαζικοί αγώνες, οι κοινωνικές αντιστάσεις, η πολιτική απάντηση της Αριστεράς».

Το ανέκδοτο της ημέρας-Αστραπόγιαννος Παπαντωνίου: Οι προηγούμενοι, οι επόμενοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έφαγαν... εγώ δεν έφαγα :)))

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFPBnxDl_6xLEsNcwAr4BO7KlMjmWl7SG5qiiUhV5Kf6XmIfGayJ387R3uQ6YVP8jeK0gNod0_1DW1_bpbkVOM2fZ-pb_8E8GJz9z08Ny52A1iffqHb3g-ORo5iTvFRMmafHFnVsKGn_I/s1600/2340A2CD3E5E010A24D27D9C8CAEF3C5.jpg"Όσοι προσπάθησαν να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις, γελοιοποιήθηκαν", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99.5" ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Άμυνας, σημείωσε:

«Προφανώς και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Εξάλλου, οι Γερμανοί έκαναν δέκα χρόνια για να υποπέσει στη δική τους και το φαγοπότι οργανώθηκε στη Γερμανία. Η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και πρέπει να συνεχίσει να την κάνει, για να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί όπου πρέπει να αποδοθεί. Σε ό,τι με αφορά, λόγω των καίριων θέσεων που είχα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε μεγάλος πειρασμός από πολλούς να με συνδέσουν με δύσοσμες υποθέσεις πολλές, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δείτε τι έγινε, όμως. Όλες κατέρρευσαν και όσοι το επιχείρησαν, γελοιοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν. Τα παθήματα, λοιπόν, ας γίνουν μαθήματα. Τι άλλο να πω;»

Ο κ. Παπαντωνίου παραδέχθηκε ότι το «φαγοπότι «συνεχιζόταν και τα επόμενα χρόνια κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, λέγοντας: «Όσο εκτελείται μια σύμβαση, προφανώς ως το τέλος της σύμβασης το φαγοπότι εξακολουθεί να διαρκεί. Η υπόθεση είναι από το 1998. Εγώ έγινα υπουργός το 2002. Μετά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Βενιζέλος. Προφανώς σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξετελείτο αυτό το φαγοπότι. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και προφανώς πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, και γι’ αυτό πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος. Σε όλες τις συμβάσεις γίνονται τροποποιήσεις. Και επί των ημερών μου και στις προηγούμενες και στις επόμενες, διότι προσαρμόζονται στην πορεία εκτέλεσης του έργου. Τόσο απλό είναι. Δεν πρέπει να κάνουμε συζήτηση για μια συγκεκριμένη σύμβαση, διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, εκτελούνται δεκάδες και διαρκώς γίνονται δεκάδες προσαρμογές στην εκτέλεσή τους, σε υπηρεσιακό επίπεδο. Δεν σημαίνει αυτό ότι ο υπουργός δίνει κάποια εντολή».

Σε ότι αφορά την οικονομία, ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε: «Δεν χρειάζονται νέα μέτρα με την έννοια των νέων επώδυνων μέτρων για τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο. Χρειάζονται μέτρα αναπτυξιακά. Εκεί που υστερεί η οικονομική μας πολιτική και αυτό προκαλεί ανησυχία στις διεθνείς αγορές είναι ότι δεν δείχνει η ελληνική οικονομία καμία τάση για ανάκαμψη και ανάπτυξη, υποστήριξε και συνέχισε: «Χωρίς ανάπτυξη δεν θα υπάρξουν οι πόροι για να αποπληρωθούν τα χρέη. Αυτό φοβούνται οι ξένοι και γι’ αυτό κρατούν τα spreads σε τόσο υψηλά επίπεδα».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός πρότεινε «αποτελεσματική και γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, διότι θα γίνουν νέες επενδύσεις, π.χ. το Ελληνικό. Πρέπει να κινήσουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Αυτή όμως σκοντάφτει στη γραφειοκρατία, στη διαφθορά, η οποία είναι δυστυχώς εκτεταμένη σε πολλούς χώρους της Δημόσιας Διοίκησης. Άρα, χρειάζεται ένα fast track και μια διαδικασία απλοποίησης και επίσπευσης διαδικασιών, που να καλύψει όλες τις επενδύσεις».

Σημείωσε, πάντως, ότι ακόμη η χώρα δεν έχει αποφύγει την χρεοκοπία «όσο καθυστερούμε, θα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε τη μάχη, αρκεί να πάρουμε τα σωστά μέτρα».