08 Απριλίου 2011

Ποινική δίωξη, για ζημιά του Δημοσίου 1 δις, εναντίον του συνεργάτη του Αλογοσκούφη, Σαμέλη... ο Καραμανλής του φταίει και γι αυτό;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhssBRjCDhve1g2AYGLZgGPI7clTcjPUOcAYgd4X5WhWUWHiXCJ2Q397Ybbudu71xnygpdCSIYeIybFjGs9nc11AknyejJSWdjBleO7Kmtcel4GOd_vhWKAccFVvYmN9WeoYmRcnYh3gA/s400/%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpgΩραία ο Καραμανλής δεν σε άφηνε να πάρεις μέτρα και να ''σώσεις την Ελλάδα"...
τα λαμόγια συνεργάτες κ Αλογοσκούφη, ο Καραμανλής σου τα επέβαλε;

Να θυμίσουμε πριν περάσουμε στη δίωξη του Σαμέλη, ότι το press-gr έχει καταγγείλει και το διευθυντή του γραφείου του Αλογοσκούφη, Η. Νικολαρόπουλο, ενώ ο Ζούγκλας έχει καταγγείλει επίσης έναν συνεργάτη του που φέσωσε έναν ταλαίπωρο τυπογράφο... Μιλάμε ότι μερικοί ήταν για πολλές μπάτσες...

Πριν διαβάσετε την είδηση για την κομπίνα Σαμέλη, που ζημίωσε το Κράτος 1 δις, με άγνωστο όφελος για τον ίδιο και το κύκλωμα, να σημειώσουμε επίσης ότι ο γιος Σαμέλης, που σαν δικηγόρος ενεπλάκη επίσης στην υπόθεση γιατί εμφανιζόταν ως δικηγόρος των οφειλετών (η υπόθεση τέθηκε γι αυτόν στο αρχείο), ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του νέου αίματος και της δήθεν ελπίδας της παράταξης του Βασίλη του Κικίλια, ο οποίος παρά το ότι ενημερώθηκε για την εμπλοκή του νεαρού δικηγόρου επέμεινε και τον κατέβασε υποψήφιο (και μπορεί να μην υπάρχει οικογενειακή ευθύνη αλλά εγώ κρίνω από μένα που ποτέ δεν απασχόλησα κανέναν τόσο εγώ όσο και όλη μου η οικογένεια... μάλλον επειδή δεν ανακατεύτηκα με τα πίτουρα)... κατά τ' άλλα αυτοί είναι οι καθαροί και ο Ρουσόπουλος ή ο Βουλγαράκης είναι οι βρώμικοι και τα βαρίδια...

Διαβάστε τώρα και την είδηση:

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών, Βασίλη Σαμέλη, τον οποίο τον διόρισε ο ίδιος ο Αλογοσκούφης παρακάμπτοντας ιεραρχικά ανώτερους με περισσότερες γνώσεις.

Η δίωξη αφορά το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Το φρούτο του Αλογοσκούφη φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος διεφθαρμένων επιθεωρητών του ΥΠΟΙΚ που διενεργούσαν παράνομους επανέλεγχους σε Δήμους και Κοινότητες, αλλά και σε επιχειρήσεις… σβήνοντας πρόστιμα-«μαμούθ».

Στον φίλο και έμπιστο του Αλογοσκούφη, Σαμέλη, επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα... για να φανταστείτε για τι περίπτωση μιλάμε...

Μαζί του διώκονται επιπλέον 13 ακόμα ανώτατα (πρώην και νυν) στελέχη του Υπουργείου καθώς και εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Από την πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση την οποία πραγματοποίησαν έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί, προέκυψε ότι από τους παράνομους επανελέγχους που επέβαλε ο φίλος του Αλογοσκούφη, Σαμέλης, το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά ένα δις ευρώ!

Ο τρόπος δράσης των επίορκων υπαλλήλων ήταν πολύ απλός.

Μετά τον τακτικό, αρχικό, έλεγχο τον οποίο διενεργούσαν οι ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας σε δήμους ή επιχειρήσεις και τον καταλογισμό προστίμων που έφθανε από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια ευρώ ο εκάστοτε ελεγχόμενος αντί να προσφεύγει στα αρμόδια φορολογικά δικαστήρια έκανε αίτηση επανελέγχου στο εν λόγω «κύκλωμα».

Στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του κ. Γενικού και έμπιστου του κ. Αλογοσκούφη, συγκεκριμένοι, επίορκοι, οικονομικοί επιθεωρητές πραγματοποιούσαν τους επανελέγχους-μαϊμού ΚΑΙ «έσβηναν» τις φορολογικές παραβάσεις και τα καταλογισθέντα πρόστιμα.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Στα υπομνήματά τους οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων υπεραμύνθηκαν της «νομιμότητας» των επανελέγχων αρνούμενοι τις κατηγορίες. Υπήρξαν όμως και καταθέσεις οι οποίες επέρριψαν ευθύνες στον «κ. Γενικό» τον οποίο κατονόμασαν ως τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύκλωμα των «επίορκων» επιθεωρητών άρχισε να ελέγχεται ύστερα από ανώνυμες επιστολές οι οποίες έφθασαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων εξακολουθούσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς να έχουν ελεγχθεί ούτε πειθαρχικά!

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβασθεί τη Δευτέρα σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα αρχίσει να καλεί τους κατηγορούμενος σε απολογία.

Αυτόι ήταν οι φίλοι του κ. Αλογοσκούφη στο Υπουργείο που στοίχησαν 1 δις
(όχι ότι θα εισπράττονταν τα πρόστιμα από Δήμους πχ. αλλά λέμε τώρα)

ΥΓ. Τι σου είναι όμως ο Θεός ρε παιδιά... δεν πρόλαβε να πει τις παπαριές του ο Αλογοσκούφης και να τα φορτώσει στον Καραμανλή που έχει αποφασίσει να μην μιλήσει μέχρι ο κόσμος να καταλάβει τι παίχτηκε... και ήρθε η απόλυτη ξεφτίλα της δίωξης του διορισμένου συνεργάτη του...

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε Ευαγγελάτε;

Μπορεί κανείς να καταλάβει τι γλώσσα είναι αυτά που γράφει το newsit;
Έχει σελίδα στ΄αλβανικά ο γελοίος!!!!



Ψωμιάδης + Καμένος πριν λίγο... πολιτική δίωξη και πλήρη στήριξη

Ξανάνοιξε το PLAISΙO στη Στουρνάρη

Ξανάνοιξε το ΠΛΑΙΣΙΟ στη Στουρνάρη, δυόμιση χρόνια σχεδόν μετά το κάψιμό του τον Δεκέμβρη του 2008. Το νέο κατάστημα κόστισε 2 εκ ευρώ!!

Με μπράβους εμφανίστηκε ο Πάγκαλος στην Ελευσίνα... γλύτωσε τα γιαούρτια, δεν γλίτωσε τη γιούχα όμως (βίντεο)

Προσέξτε στην αρχή του βίντεο τους μπράβους-ασφαλίτες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους διαδηλωτές και το σημείο απ όπου θα περάσει ο Πάγκαλος... όλοι κοντοκουρεμένοι, με κοστούμια, γυρνάνε και ρίχνουν κλεφτές ματιές στους διαδηλωτές, φοράνε μαύρο γυαλί κ.λπ... κάνουν μπάμ:

Προειδοποίηση Γιούνκερ προς Ελλάδα για το έλλειμμα

Προειδοποίηση για τον έλεγχο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου απηύθυνε ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα σχόλια του κ. Γιούνκερ υπογραμμίζουν τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταματήσει τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ δαπανών και εσόδων.

“Υπενθυμίσαμε στις ελληνικές αρχές πως είναι σημαντικό να επιμείνουν στους στόχους που έχουν τεθεί για τα επόμενα έτη,” ανέφερε ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Πηγή: www.capital.gr

Πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhQm1d7Wj3FwQzCRL7tXoFmo8cWOOO8gqU4OVOvgbPzT9k-uYlGSyUHXwO6zUvVqTtxkRTttAwiOImoc4iDbqGY955AKhip-oBLS8gHCr4Wro9KNkawhczINeQgmtULRBC25KwcdrEZA/s1600/psomiadhs.jpgΓια όσους δεν έχουν καταλάβει να επισημάνουμε ότι ο Ψωμιάδης μείωσε το πρόστιμο σε έναν άνθρωπο ο οποίος όταν τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να του μειώσει το πρόστιμο (πέρα από τις τυπικές διαδικασίες ενστάσεις κλπ.) ήταν ήδη βαριά άρρωστος... και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε τον Ψωμιάδη στο να του μειώσει το πρόστιμο. Λίγο καιρό αργότερα ο εν λόγω βενζινοπώλης απεβίωσε από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε...

Αυτά για όσους δεν έχουν καταλάβει τι έγινε και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του

Ίδρυση υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία

Προς τους Υπουργούς:

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Ίδρυση υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους προβλέπεται η ίδρυση περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΟΓΑ ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα 7 υποκαταστήματα σε αντίστοιχες περιφέρειες.

Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει υποκατάστημα του ΟΓΑ, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, διότι είναι γεωργοκτηνοτροφική περιοχή. Οι χιλιάδες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και η επικοινωνία τους με τον οργανισμό πραγματοποιείται, με αξεπέραστες πολλές φορές δυσχέρειες, τηλεφωνικά ή ταχυδρομικά.

Σχετικό αίτημα έχει διαβιβάσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας κ. Πασχάλης Χαρούμενος με το υπ. αρ. 50/22-3-2011 έγγραφο του.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Προτίθενται να προχωρήσουν στην ίδρυση υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία;
  • Κατανοούν την αναγκαιότητα ίδρυσης του, και αν ναι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί οι νόμοι;

Αθήνα 07/04/2011

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Γεώργιος Κασαπίδης
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Απογοήτευση, οργή και ντροπή, προκαλεί στους πολίτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Με συναισθήματα απογοήτευσης (51,6%), οργής (43,2%), αλλά και ντροπής (32,4%), αντιμετωπίζουν οι έλληνες πολίτες το παρόν και το μέλλον της χώρας, αποσύροντας ολοένα περισσότερο την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η απαισιοδοξία «χτυπάει κόκκινο» (84,6%) και η όποια ελπίδα περιορίζεται στον περίγυρο λιγότερων και από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (41,5% στο ΠΑΣΟΚ και 22,8% στο σύνολο). Αυτά είναι τα βασικά γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη νέα έρευνα της εταιρείας MRB (Real news, 7/4/2011).

Η ΝΔ, αντιμέτωπη με μία αναμφισβήτητη γενική καχυποψία των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, αν και απόλυτα δικαιωμένη για τη στάση που έχει κρατήσει, είναι σαφές ότι οφείλει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να διευρύνει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εμπιστοσύνη, η οποία σε κάθε περίπτωση όμως είναι μεγαλύτερη σήμερα απ’ ότι πριν από ένα περίπου χρόνο - όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο- σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει (-21,8% στη συσπείρωση ψηφοφόρων). Τότε, η απόσταση στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 8,7%.

Σήμερα, είναι μόλις 1,8% (στις έρευνες της ίδιας εταιρείας), χωρίς να οφείλεται η διαφορά αυτή μόνο στην πτώση του ΠΑΣΟΚ. Οφείλεται και στην άνοδο της ΝΔ που είναι συγκριτικά μεγαλύτερη από κάθε άλλο κόμμα που φαίνεται να εισπράττει επίσης από την σταθερά πτωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Καλά ρε πάτε καλά εκεί στην Προεδρεία της Δημοκρατίας; ΑΣχολείστε με τον εκβιαστή;

Δεν πρέπει να πηγαίνουν καλά οι άνθρωποι εκεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας...

Ήθελα να 'ξερα ποιος έβαλε τον Παπούλια να βγάλει διάψευση ολόκληρος Πρόεδρος επειδή ο εκβιαστής έγραψε μια μαλακία για να περάσει η ώρα και να τσιμπήσει κανένα λινκ σήμερα που δεν έχει ειδήσεις!!!

Μιλάμε για πολλά κιλά μαλάκες...

Τουλάχιστον 21 Συριοι έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια μεγάλων αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων

http://www.skai.gr/files/temp/7D1B5A2346384D70E7E46E81D46A151C.jpgΤουλάχιστον 10 Συριοι έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια μεγάλων αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην Πολη Νταρά, ξεπερνούν τους δέκα οι νεκροί στην πόλη Χόμς ενώ ένας νεκρός αναφέρθηκε από τους κύκλους των αντικαθεστωτικών στη πόλη Χαράστα.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιηθηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Συρίας μετά την προσευχή της Παρασκευής. Στην πόλη Νταραά διαδηλωτές έκαψαν για άλλη μία φορά τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ ενώ κατέστρεψαν και ένα μαρμάρινο άγαλμα του αδερφού του Προέδρου Μασάρ αλ Ασσαντ.

Το κρατικό πρακτορείο κατηγόρησε τους «βάνδαλους», όπως χαρακτηρίζει τους αντικαθεστωτικούς, για τα έκτροπα και τους πυροβολισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους Σύριοι πολίτες.

Ανδρέας Παπανδρέου και Καντάφι: Πολύ ντόρος πολλά έξοδα... ΜΗΔΕΝ αποτέλεσμα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέφθηκε δυο φορές τη Λιβύη, την εποχή που έψαχνε τον τρίτο δρόμο προς το σοσιαλισμό. Η πρώτη ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου του 1977 (23-26 Φεβρουαρίου) και η επίσκεψή του πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων.

Ωστόσο σ' αυτή την επίσκεψη είπε το αμίμητο «Η Λιβύη δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων»

Η δεύτερη επίσκεψή του πήρε μεγαλύτερη έκταση στον Τύπο όπως μπορείτε να δείτε και από τα παρακάτω πρωτοσέλιδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, και έγινε τον Σεπτέμβριο του 1984.

Ο Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Λιβύη με όλη την κουστωδία (Αλευράδες, Μαρούδες κ.λπ) και μετά από μερικές ώρες περιπλάνησης στην έρημο, για λόγους ασφαλείας του Καντάφι μιας και δεν τον εμπιστευόταν, έφτασαν στη σκηνή του.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα ο Ανδρέας έφερε τη χαρμόσυνη είδηση ότι υπέγραψαν με τον Καντάφι οικονομικές συμφωνίες αξίας 1 δις δολ.... μια ομοιότητα με τον ΓΑΠ που πέρσι το καλοκαίρι που επισκέφθηκε τη Λιβύη ο Καντάφι του έταξε επενδύσεις... δηλ. τις κλασικές που τάζει σε όλους και μετά χρόνια και συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό έχουν ανέβει στα 200 δις δολ.




Μετά από πιέσεις της ΝΔ να κατατεθούν τα στοιχεία της οικονομικής συμφωνίας αποδείχθηκε ότι τέτοια δεν υπήρχε και σαν οικονομική συμφωνία εμφανιζόταν ένα πρακτικό με δυο υπογραφές ότι θα κάνουν επενδύσεις, γενικά και αόριστα, το οποίο μάλιστα υπέγραψε ο Λίβυος Πρωθυπουργός Τζαλούντ στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση μετά από πιέσεις του Παπανδρέου πριν την αναχώρησή του και δεν έφερε καν την υπογραφή του Καντάφι!!!



Φυσικά μόλις η ΝΔ πίεσε να κατατεθούν τα στοιχεία το παραμύθι τελείωσε και δεν ξανέγινε λόγος για "οικονομική συμφωνία" και όπως είναι αυτονόητο τα μόνα δολλάρια που ήρθαν από την Λιβύη ήταν αυτά που είχε ο Παπανδρέου στην τσέπη του όταν επέστρεφε από το ταξίδι...

Μετά δε και τις δηλώσεις του Λίβυου Πρωθυπουργού, "σας γνωρίσαμε, σας εγκρίνουμε και θα στηρίξουμε την επανάστασή σας" η ΝΔ έθεσε και θέμα χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Λιβύη... πιθανότητα που μάλλον δεν υπήρχε μιας και ο Καντάφι ήταν μεγάλη μούφα και δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει λεφτά...


Βέβαια όπως ανέφεραν τα παραπολιτικά σχόλια της εποχής ο Ανδρέας μετά την επιστροφή από τη Λιβύη ήταν εξοργισμένος, έσκισε μερικά καλσόν, και δεν ήθελε ν' ακούσει κουβέντα για Καντάφι... λες και έπρεπε να πάει δυο φορές στη Λιβύη για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Λέγεται ότι ο Καντάφι του ζήτησε προκειμένου να κάνει επενδύσεις στη χώρα να μιλήσει στην ελληνική Βουλή και να μιλήσει στους Έλληνες σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος!! Τι κρίμα που ο Ανδρέας αρνήθηκε και τα πρόβατα οι ΠΑΣΟΚοι που είναι σίγουρο ότι θα κατέκλυζαν την πλατεία Συντάγματος έχασαν την ευκαιρία να δούνε έναν πραγματικό δικτάτορα... μεγάλο έγκλημα του Ανδρέα που τους στέρησε την ευκαιρία...

Η τελευταία επαφή τους ήταν στα μέσα Νοεμβρίου του 1984 όταν ο Παπανδρέου οργάνωσε μια συνάντηση Καντάφι-Μιττεράν στην Ελούντα, τον αγαπημένο του προορισμό, προκειμένου να τα βρούνε οι δύο που υποστήριζαν αντιμαχόμενες δυνάμεις στον εμφύλιο του Τσάντ.

Όλοι είχαν στηθεί και περίμεναν το αεροπλάνο του Καντάφι και όταν προσγειώθηκε βγήκε από μέσα μόνο ένας τύπος που του έμοιαζε... στη συνέχεια ξανααπογειώθηκε και μετά από λίγο προσγειώθηκε το κανονικό που μετέφερε τον τρελό με την κομπανία του!!! Αυτό το έκανε λέει γιατί φοβόταν μήπως είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά τον διάδρομο και έχανε η Λιβύη τον ηγέτη της...

Στη συνάντηση εννοείται ότι πάλι ο Καντάφι τα έκανε πουτάνα με αποτέλεσμα την απροειδοποίητα φυγή του μετά από δυο μέρες και εν μέσω των συζητήσεων, με αποτέλεσμα ο Τσίμας να τρέχει από πίσω του κυνηγώντας τον μέχρι το αεροδρόμιο χωρίς να καταφέρει να τον μεταπείσει...

Εννοείται ότι η συνάντηση κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, όπως παραδέχθηκε και ο Μιττεράν ένα μήνα μετά λέγοντας πως ήταν λάθος που συμμετείχε...



Όλα αυτά βέβαια τα πλήρωσε αδρά ο ελληνικός λαός σε χρήμα... χρήμα που σήμερα λείπει και δεν μπορούν να οργανώσουν οι Πρεσβείες μας εορτές στις εθνικές επετείους... αλλά ποιος ασχολείται μ' αυτά; Όποιον κι αν ρωτήσεις στο δρόμο θα σου πει ο Καραμανλής τα έφαγε...

Απελευθέρωσαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο Σομαλοί πειρατές;

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Σύμφωνα με άλλη σελίδα του όπου αναφέρονται τα πλοία που κρατάνε σομαλοί πειρατές, το μόνο ελληνικό που κρατούσαν ήταν το IRENE SL που το είχαν καταλάβει στις 9 Φεβρουαρίου και μεταξύ του πληρώματος ήταν 7 έλληνες:

IRENE SL: Seized on February 9: The U.S.-bound oil tanker was carrying about 2 million barrels of Kuwaiti crude oil, worth $200 million at market prices then, when it was seized off the coast of Oman. The Greek-owned and flagged 319,000 dwt tanker carried seven Greeks, 17 Filipinos and one Georgian on board.

Πυροβολισμοί έπεσαν σε βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

Πυροβολισμοί έπεσαν στο βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο "Astute", όπως δήλωσε πριν από λίγο η Αστυνομία του Σαουθάμπτον! Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο άτομα ενώ ο δράστης συνελήφθη. Η αστυνομία αποκλείει προς το παρόν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Για ποια ΕΣΗΕΑ να απεργήσω;

Η ΕΣΗΕΑ λέει αποφάσισε απεργία και ζητά από όλους τους δημοσιογράφους να ταχθούν στο πλευρό της... Όπου τη συμφέρει αναγνωρίζει τους πάντες...

Φίλοι μου, εγώ δεν ήμουν ποτέ δημοσιογράφος... Τι και αν κάλυπτα το ρεπορτάζ μιας ομάδας για δυόμιση χρόνια; Τι και αν δούλευα αρκετές ώρες της ημέρας, καλύπτοντας ξένα πρωταθλήματα και ειδήσεις από την ελληνική πραγματικότητα; Όχι φυσικά... Δεν αναγνωρίστηκα σαν δημοσιογράφος γιατί δούλεψα σε σάιτ... Όχι σε μια εφημερίδα...

Γιατί σε ένα κλειστό κύκλωμα όπως αυτό της ΕΣΗΕΑ για να μπεις πρέπει να ξεφτιλιστείς... Θα πρέπει να δουλέψεις σε μια εφημερίδα, κάνοντας το παιδί για όλες τις δουλειές, καθισμένος για δέκα ώρες σε μια καρέκλα, κοιτώντας το ταβάνι και ελπίζοντας να σε αφήσουν να γράψεις για το ρεπορτάζ της Δόξας Κρανούλας...

Δυστυχώς, αυτός που δουλεύει για δέκα ώρες στο σάιτ, παίρνει το μετρό και τρέχει γρήγορα στο γήπεδο για να καλύψει ένα παιχνίδι, κάθεται εκεί πέντε ώρες και τρώει το κρύο της αρκούδας, δεν είναι δημοσιογράφος... Ή έτσι θέλουν να μας πουν...

Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Σιγά μη τολμάει ο Καρχιμάκης και το ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον Άκη...

"Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μέλος του κόμματος, δεν έχει σχέση μαζί του" δήλωσε στην εφημερίδα "Real News" ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και συνέχισε λέγοντας:

αναστολή της κομματικής ιδιότητας σημαίνει επακριβώς διαγραφή"

Για άλλη μια φορά ο Καρχιμάκης λέει
ΨΕΜΜΑΤΑ

σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (Άρθρο 54) οι πειθαρχικές ποινές είναι:

Προσωρινή ή μόνιμη ανάκληση της κομματικής ιδιότητας

Άλλο αναστολή που λέει ο Καρχιμάκης και που είναι μέτρο προσωρινό
και άλλο ανάκληση που είναι μέτρο μόνιμο


Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχει γίνει απλά αναστολή της κομματικής του ιδιότητας
που σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με ανάκληση ή διαγραφή...

Ο Κολοτούμπας αποχώρησε από τη Βουλή ζητώντας εκλογές αφού πριν είχε αναφέρει ότι φήμη κυκλοφορεί... υπαρκτή ή ανύπαρκτη

Ο Σημίτης, με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χρεοκόπησε την Ελλάδα... το ομολόγησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ποιοι ψήφισαν τον νόμο για την ατιμωρησία των βουλευτών... και γιατί οι υπολογιστές της βουλής δεν εμφανίζουν τα πρακτικά με τα ονόματα; (εδώ ειρωνεύεται για ιό που πιθανόν να κτύπησε το σύστημα)

Τα δομημένα ομόλογα τα άρχισε η κυβέρνηση Σημίτη και τα συνέχισε ο Καραμανλής.
Από κοινού καλύπτουν τα σκάνδαλα τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ζορμπάς το όνομα που έπαιξε και ξέρει που πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΔΕΝ ελέγχθηκαν τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων και το ΚΚΕ ορθώς δεν αποδέχεται έλεγχο στα δικά του ταμεία. Άραγε γιατί να επιμείνουν να ζητούν γενικά διαφάνεια των ταμείων;

Το δικαστήριο του Μονάχου απέδειξε τη ροή χρήματος στα ταμεία των κομμάτων
Βατοπέδι από κοινού σκανδαλιάρηδες, όπως και με την Siemens 60/40...
Ο Μαντέλης δοσίλογος της χούντας... δεν το γνωρίζετε;
Οικονομία... τα ψέμματα... "διαρροές" για πρόσωπα ... αλλά παραγραφές (σε δύο μήνες) με σκοπιμότητα συγκάλυψης....
Υποβρύχια... από κοινού και εδώ το σκάνδαλο με δύο δισ (πακτωλός οι μίζες)
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκβιάζει ... ότι θα την πληρώσουν οι "άνωθεν"... ο ταμίας του κόβεται από το ψηφοδέλτιο... άρα τον ξέρετε...
ΔΕΝ υπάρχει θέμα με τα 178 εκ. ; (οι απεργίες των δημοσιογράφων σιώπησαν τη δημοσιοποίηση)
Γιατί φτάσαμε σε αυτή τη κατάντια;
Φοβάστε τη δημόσια διοίκηση, ότι μπορεί να σας ελέγξει!!!
Ρωτήστε το Θαπατέρο για τις επενδύσεις που έφυγαν από εδώ για την Ισπανία.
Έχετε καταδικάσει το τόπο... Εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο... από την δυσοσμία ... και τα ατιμώρητα εγκλήματα...
ΔΕΝ σας ανεχόμαστε... συχαινόμαστε αυτή τη κατάσταση... αποχωρούμε ...
και συνεχίστε μόνοι σας να ζείτε μέσα στα σκάνδαλα, που από κοινού έχετε φτιάξει...

ΣΣ: Το VIDEO τα λέει ξεκάθαρα, αλλά κάποια σημεία από μνήμης θεώρησα ως scripta manent για τους λάτρεις της ανάγνωσης



stoxasmos-politikh.blogspot.com

Στο 4,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Με 4,5% έτρεξε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξημένος σε σχέση με τον Φεβρουάριο κατά 0,1%.Η αύξηση προέρχεται απο την επαναφορά των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα μετά τις εκπτώσεις σε ρούχα, υποδήματα και είδη σπιτιού , ενώ αύξηση καταγράφεται στις μεταφορές και στις δαπάνες για στέγαση απο τις ανατιμήσεις, σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης.

Μικρή μείωση παρουσιάζει ο δείκτης των τιμών των ξενοδοχείων αλλά εντοπίζεται και μείωση σε σχέση με το 2010 στις τιμές των φάρμακων.

Βραζιλία: 12 συνολικά οι νεκροί μαθητές-Ήρωας ο Αστυνομικός που ακινητοποίησε το δράστη-Βίντεο με τον δράστη

http://www.spiegel.de/images/image-201014-galleryV9-lhzu.jpghttp://www.spiegel.de/images/image-201013-galleryV9-jchj.jpgΆλλος ένας νεαρός μαθητής πέθανε μετά τον βαρύ τραυματισμό του από τον 23 χρονο τρελό που μπήκε μέσα στο σχολείο στο Ρίο και σκότωσε 12 μαθητές.

Η Αστυνομία και ο δήμαρχος έδωσαν εν τω μεταξύ συγχαρητήρια στον Αστυνομικό,Marcio Alexandre Alves , που τραυμάτισε στο πόδι τον δράστη πριν αυτό αυτοκτονήσει.

Δόθηκε και στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει παιδιά να βγαίνουν τρέχοντας από την τάξη που μπήκε ο δράστης και σε κάποιο σημείο του βίντεο βγαίνει και ο δράστης, που κρατάει όπλο, και περιφέρεται στον διάδρομο. Δείτε το:

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

Ο Μπλάνκο μιλάει με τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ, ο Σκόκο σκέφτεται και αυτός τη φυγή, ο Αδαμίδης ψάχνει πως θα διώξει καμιά δεκαριά ακόμη και το πάρτι στην Ένωση καλά κρατεί...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Fukushima: Κανένα πρόβλημα από το χθεσινό μετασεισμό των 7,1 Ρ-Κρίσιμη αλλά συνεχώς βελτιούμενη η κατάσταση

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/08_18_v_s.jpgΟ χθεσινός σεισμός των 7,1 Ρίχτερ (όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, και όχι 7,4 όπως μεταδίδουν ακόμα όλα τα μέσα-σήμερα και οι Ιάπωνες διόρθωσαν το μέγεθος στο 7,1) στην Ιαπωνία, που ήταν ο μεγαλύτερος από τους μέχρι τώρα 1000 μετασεισμούς, αύξησε τις ζημιές στην ήδη ταλαιπωρημένη περιοχή. Άφησε πίσω του 4 νεκρούς και 150 τραυματίες, ενώ καταστράφηκαν αγωγοί υγραερίου, προκλήθηκαν πυρκαγιές και προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε 3 εκ νοικοκυριά.

Μεταξύ άλλων οι δονήσεις προκάλεσαν την εκροή 3,8 λίτρων ραδιενεργού ύδατος από τη δεξαμενή φύλαξης των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου,στο πυρηνικό εργοστάσιο της Onagawa που βρίσκεται 100 χλμ βόρεια της Fukushima. Το εργοστάσιο της Onagawa είναι μεν κλειστό μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου αλλά οι αντιδραστήρες συνεχίζουν να ψύχονται μιας και η διαδικασία ψύξης τους μπορεί να κρατήσει μέχρι και μερικά χρόνια, ενώ λόγω διακοπής ρεύματος διακόπηκε προσωρινά, για 20 έως 80 λεπτά, η ψύξη που επανήλθε με την επάνοδο του ρεύματος.

Στο άλλο εργοστάσιο της Fukushima δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από το μετασεισμό παρόλο που "ειδικοί" ανά την υφήλιο προέβλεπαν ότι ένας μεγάλος μετασεισμός μπορεί να εντείνει τα προβλήματα. Όπως δήλωσε χθες η Διεθνής υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας η κατάσταση δείχνει σημάδια βελτίωσης αν και συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη.

Οι τεχνικοί αφού έχουν αποκαταστήσει το ρεύμα σε όλους τους αντιδραστήρες αυτές τις μέρες ελέγχουν αν λειτουργούν σωστά τα όργανα μετρήσεων στους αντιδραστήρες. Η διαδικασία ψύξης συνεχίζεται κανονικά σε όλους τους αντιδραστήρες με την έγχυση νερού και η πίεση αυξήθηκε στον αντιδραστήρα 1, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι η έγχυση αζώτου ήταν αποτελεσματική και απομακρύνεται ο κίνδυνος έκρηξης.

Η TEPCO ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πιστεύει ότι οι ράβδοι ουρανίου του αντιδραστήρα 1 έχουν υποστεί βλάβη σε ποσοστό 70%, του αντιδραστήρα 2 σε 30% και του αντιδραστήρα 3 σε ποσοστό 20%. Να θυμίσουμε ότι αυτοί ήταν οι τρεις αντιδραστήρες που βρίσκονταν σε λειτουργία την 11η Μαρτίου μιας και οι άλλοι τρεις ήταν κλειστοί για λόγους συντήρησης. Στον αντιδραστήρα 4 πρόβλημα που τώρα ελέγχεται υπήρξε στις ράβδους που βρίσκονταν στη δεξαμενή ψύξης όπου αποθηκεύονται οι χρησιμοποιημένες ράβδοι, στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

Τέλος η Toshiba έκανε την πρότασή της στην Κυβέρνηση που προβλέπει απεγκατάσταση του εργοστασίου της Fukushima σε 10 χρόνια. Πρόταση για το ίδιο θέμα αναμένεται να κάνει και η Hitachi (η άλλη ιαπωνέζχικη εταιρία που φτιάχνει πυρηνικούς αντιδραστήρες) μαζί με την General Electric. Αυτή την περίοδο μια άλλη εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η Chubu Electric Power Co., απεγκαθιστά το πυρηνικό εργοστάσιο της Hamaoka σε μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2037!!

Παπακωνσταντίνου: Το ξέρουμε όλοι μας... Δεν θα γίνουμε ποτέ όπως πριν.

Διαβάστε τι δήλωσε στις 5/4/2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε ομιλία του  στο "11th Venture Capital & Private Equity Forum"

"Και έχουμε και το πιο σημαντικό από όλα, νομίζω, μια ελληνική κοινωνία, η οποία έχει αντιληφθεί απολύτως αυτό που συμβαίνει και δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει κανέναν που της υπόσχεται εύκολες λύσεις και της λέει ...
«υπάρχουν τρόποι να ξαναγυρίσει εκεί που ήσουν, χωρίς πόνο, χωρίς θυσίες, χωρίς τίποτα και όλα αυτά, όπως ήταν πριν»
. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και το ξέρουμε όλοι μας."

Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει..
Αλίμονο αφού βιώνουμε σε καθημερινή βάση, την λαίλαπα των μέτρων, τις περικοπές, την ανεργία, τα λουκέτα, την ύφεση, είναι δυνατόν να μην έχουμε αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει;
Μας λέει όμως και κάτι άλλο ο υπουργός..
Μην ακούτε κάποιους που σας λένε ότι υπάρχει τρόπος να γυρίσεις εκεί που ήσουν (βέβαια επίτηδες προσθέτει τα: χωρίς πόνους, θυσίες κλπ) και όλα να γίνουν όπως πριν.
Μας απαγορεύει εκτός των άλλων να ελπίζουμε...
'Εμμεσα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη πρόταση-λύση, μόνο η δική μας πολιτική είναι σωστή...
Αν ήταν σωστή η πολιτική σας κ. Παπακωνσταντίνου, θα είχε επιτυχίες, θα είχαμε δείγματα ανάκαμψης και ανάπτυξης (για την οποία κόπτεστε) θα έδινε προοπτική και λύσεις...

Τ' άκουσε για τα καλά ο Μαγκούφης που ήθελε σώνει και καλά να πληρώσει (βίντεο)

Δείτε το βίντεο από το χθεσινό περιστατικό όπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαγκούφης, ήθελε σώνει και καλά να πληρώσει στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, στις 22:30. και οι συγκεντρωμένοι, μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", δεν τον άφηναν να πληρώσει και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια:



Παρόντες και ...απόντες από τη δίκη Ψωμιάδη

Άσχετα από το αν συμπαθεί κάποιος ή όχι τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Που ήταν οι βουλευτές της ΝΔ από τη χθεσινή δίκη; Έστω και από... υποχρέωση δεν έπρεπε να βρίσκονται πλάι στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας; Στο ίδιο κόμμα ανήκουν στο κάτω-κάτω. Εκτός και αν τον θεωρούν ξένο σώμα. Ας το έκαναν και με "βαριά" καρδιά βρε αδερφέ. Η αλήθεια είναι μια.

Όλοι αυτοί οι "συνάδελφοι" του που το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών έσπευσαν στο εκλογικό του κέντρο να του σφίξουν πρώτοι το χέρι, να τον συγχαργούν και να βγουν μαζί του μερικές φωτογραφίες, στη δύσκολη ώρα απουσίαζαν. Μόνο ο Σάββας Αναστασιάδης ήταν δίπλα του μαζί με τον απλό κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει τη δίκη. Ούτε καν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δεν πέρασε μια βόλτα από τον τρίτο όροφο των δικαστηρίων, ο οποίος, λόγω επαγγέλματος, θα μπορούσε να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη.
Τηλέφωνα πάντως πριν από εκεί που περίμενε ο Περιφερειάρχης ....ΕΓΙΝΑΝ.

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_7159.html

Διονύσιος Σολωμός

http://www.livepedia.gr/images/b/b5/Solomos1.jpgΟ εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη.

Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη συνοδεία του ιταλού δασκάλου του Ρώσση. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ' όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής. Παράλληλα με τις σπουδές στη νομική, για την οποία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, άρχισε να γράφει στίχους στην ιταλική γλώσσα, ενώ ήρθε σε επαφή με διαπρεπείς φιλοσόφους, φιλολόγους και αξιόλογους εκπροσώπους της λογοτεχνικής κίνησης της εποχής.

Το 1818 επέστρεψε στη Ζάκυνθο, όπου παρέμεινε για δέκα χρόνια. Εκεί άρχισε να γράφει τα πρώτα του αξιόλογα στιχουργήματα στα ελληνικά. Το πρώτο εκτενές ελληνικό ποίημά του και πλέον γνωστό είναι ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», απόσπασμα του οποίου καθιερώθηκε ως Εθνικός μας Ύμνος. Λίγο αργότερα, συνέθεσε το λυρικό ποίημα «Εις τον θάνατο του Λορδ Μπάυρον» και ακολούθησαν «Η καταστροφή των Ψαρών», «Η Φαρμακωμένη», «Ο Λάμπρος», «Εις Μοναχήν», «Ο Κρητικός», «Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι», «Ο Πορφύρας».

Στα τέλη του 1828 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κέρκυρα, συνεχίζοντας την ενασχόλησή του με την ποίηση σχεδόν απομονωμένος. Δεν έκανε ούτε ένα ταξίδι στην ελευθερωμένη Ελλάδα, γιατί, όπως υποστηρίζεται, «δεν εσυνηθούσε να θεατρίζει στο εθνικό του φρόνημα αλλά μες το άγιο βήμα της ψυχής».

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1849 παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Σωτήρος, διότι «με την ποίηση του διέγειρε τα αισθήματα του λαού στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία».

Πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου του 1857 στην Κέρκυρα, ύστερα από αλλεπάλληλες εγκεφαλικές συμφορήσεις. Τα οστά του μεταφέρθηκαν το 1865 στη Ζάκυνθο και τοποθετήθηκαν αρχικώς σ' ένα μικρό μαυσωλείο στον τάφο του Κάλβου.

http://www.sansimera.gr/biographies/112

Αποχωρεί καθώς ενηληκιώνεται από τη ΜΑΚΙ Πάτρας ο Δημήτρης Κουρέας

Μετά από έξι μήνες στο τιμόνι της προσπάθειας ανασύστασης της Ανεξάρτητης Μαθητικής Κίνησης Πάτρας αποφάσισα να αποχωρήσω,κληροδοτώντας θέλω να πιστεύω μια σημαντική παρακαταθήκη στην επόμενη ηγεσία της οργάνωσης.Η προσεχής ενηλικίωση μου άλλωστε δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να παραμένω επικεφαλής μιας κοινότητας που αποτελείται αποκλειστικά από μαθητές,το πιο αυθεντικό και ανιδιοτελές κομμάτι της κοινωνίας.

Πριν έξι μήνες η πρωτοβουλία ολιγάριθμων μαθητών να επανιδρύσουμε,μετά από χρόνια αδράνειας και παρακμής,την Μ.Α.ΚΙ. Πάτρας θα μπορούσε να φαντάζει θνησιγενής και χωρίς καμία προοπτική.Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι στην απόπειρα μας αυτή,θα έπρεπε να συγκρουστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις και εγγενείς κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπέλους.Οι Σειρήνες της ισοπέδωσης και της αποδόμησης καθώς και η όλο και πιο εντεινόμενη αποστροφή των νέων για την πολιτική δραστηριοποίηση,ήταν παράμετροι που θα μπορούσαν να προεξοφλήσουν εκ προιμίου την σαθρότητα του εγχειρήματος μας.Τελικώς όμως δικαιωθήκαμε.

Τώρα με νηφαλιότητα και εγκράτεια μπορούμε να διαπιστώσουμε πως τα καταφέραμε.Με ουσιαστική προσπάθεια και όχι δημοσιοσχετίστικα και εντυπωσιοθυρικά τεχνάσματα και φιέστες,κύριο μέλημα μας από την πρώτη στιγμή ήταν είτε μέσω του δημοσίου βήματος,που μας προσέφεραν ασμένως τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας αλλά και κάποια πανελλαδικής εμβέλειας και τα ευχαριστούμε γι'αυτό, είτε μέσω κατάλληλου ενημερωτικού υλικού να πληροφορήσουμε τους μαθητές της Πάτρας για τις απόψεις μας και τις επιδιώξεις μας.Πλέον η οργάνωση μας έχει καταχωρηθεί στις συνειδήσεις των Πατρινών μαθητών ως μια αχτίδα ελπίδας μέσα στην γενικότερη αχλή του ιδιώτευσης και του μηδενισμού.

Οι εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν και θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτελέσουν το επιστέγασμα αυτής την δυναμικής επανεκκίνησης της οργάνωσης.Γι'αυτό είμαι περήφανος προσωπικά ο ίδιος καθώς εκ του μηδενός μπόρεσα να διαμορφώσω μια κοινότητα μαθητών πολυπληθή και ακμαία, που θα διευκολύνει αδιαμφισβήτητα τις προσπάθειες της επόμενης ηγεσίας στα πρώτα της βήματα.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή τους,την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας,καθώς και τον υπεύθυνο της Μ.Α.ΚΙ. πανελλαδικά Τόλη Παπαποστόλου.Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο επόμενο προεδρείο της Μ.Α.ΚΙ. και να επισημάνω πως θα βρίσκομαι συμπαραστάτης στην προσπάθεια του.

Τέλος να διευκρινίσω πως ήδη έχω διατυπώσει την άποψη μου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών,που επιβάλλεται πιστεύω η οργάνωση να υιοθετήσει.Θεωρώ πως η ανάδειξη του νέου προεδρείου της Μ.Α.ΚΙ. θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μια ευρείας νομιμοποιητικής βάσης μαθητών της πόλης μας,και όχι εξάμβλωμα συντεχνιακών υπολογισμών και παρωχημένων μηχανορραφιών.Και είμαι σίγουρος πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσανατολιστεί η οργάνωση γιατί και μέσα από την εκλογική διαδικασία,οφείλει να εκπέμψει ένα μήνυμα εξωστρέφειας,αυτοπεποίθησης και δημοκρατικού πλουραλισμού.Θα ήθελα να πω και άλλα πολλά σχετικά με απροκάλυπτα εξ οικείων πυρά και συμπτώματα αγνωμοσύνης αλλά ως γνωστόν το ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''