10 Απριλίου 2011

"Η στάση του ήρωα"

http://www.spiegel.de/images/image-201750-galleryV9-eykp.jpgΟι κυρίες που βλέπετε τεντόνωνται στα πλαίσια του ετήιου "Yogathon" που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Hongkong. Για 8 ώρες οι κυρίες εξασκούνται στη στάση του σκύλου, στο χαιρετισμό του ήλιου κ.λπ. με έπαθλο για όποιες αντέξουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Όποια φέρι τις περισσότερες χορηγίες μπορεί να κερδίσει και ένα γυναικείο ρολόι... Τα έσοδα πηγαίνουν σε ίδρυμα για τον καρκίνο του μαστού και αυτό είναι το σημαντικότερο... στη φώτο οι κυρίες εκτελούν τη "στάση του ήρωα"

Το 2004 μας πίεζαν να μπούμε στο Δ.Ν.Τ αλλά ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε

Αυτές τις μέρες γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας γκαιμπελίστικης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι για όλα τα «δεινά» υπεύθυνος ήταν Ο Καραμανλής.

Μια αμφισβητούμενη φράση του Αλογοσκούφη « ‘Ασ’ το για αργότερα’» επιλέχτηκε σαν πρωτοσέλιδο στο κυβερνητικό ” ΒΗΜΑ” για να πλήξουν τον Καραμανλή.

Ας δούμε όμως και ορισμένες αλήθειες που επιμελώς αποκρύφτηκαν από την συνέντευξη του Αλογοσκούφη, αλλά μας θυμίζουν όλο το πολιτικό σκηνικό της εποχής εκείνης.

«Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές»…..

«Εν συνεχεία ήρθαν η πολιτική κρίση, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διέθετε η κυβέρνηση, η σκανδαλολογία, η οικονομική κρίση, η προοπτική των πρόωρων εκλογών και δεν ελήφθησαν μέτρα»…..

«Ο κ. Καραμανλής τα γνώριζε, τα έβλεπε, προσπαθούσε. Δεν μου είπε ποτέ να μην κάνω το ένα ή το άλλο, δεν διαφωνούσε, τα ζούσε όλα αυτά, αλλά είχε την πολιτική πίεση. Διέθετε, βλέπετε, ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή»….
«Άσε τότε που πολλοί στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι το πολιτικό κόστος, μας έλεγαν να πάρουμε πίσω και αυτά τα μέτρα που είχαμε λάβει.

Ο Κ. Καραμανλής πάντως κατά την προεκλογική περίοδο είπε όλη την αλήθεια στο λαό. Γνώριζε ακριβώς τι συνέβαινε». Ενώ ο Παπανδρέου μας έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Εκείνο όμως που αποκρύφτηκε επιμελώς από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ήταν η δήλωση Αλογοσκούφη ότι:

Από το 2004, μόλις δηλαδή η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, από τις πρώτες επαφές που είχε στο Εco/Fin με ομολόγους του ετέθη επί τάπητος - και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο - το ζήτημα της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση το 2004 από το ΠαΣοΚ, με ελλείμματα και κυρίως με την αμφιβολία τι πρόκειται να γίνει στην οικονομία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004, με τα μεγάλα ελλείμματα που παρουσιάστηκαν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας είπαν κοφτά: “Πρέπει να προσφύγετε στο ΔΝΤ, δεν γίνεται διαφορετικά”.

Στην αρχή επιχείρησαν να μας πουν ότι κακώς μπήκαμε στην ΟΝΕ, ότι δεν έπρεπε καν να είμαστε μέλη της ευρωζώνης.

Σε διάστημα λίγων ημερών είδα τον κ. Νικόλα Σαρκοζί, που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών, τον κ. Αϊχελ, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς και τον πιο σκληρό τότε απ΄ όλους, τον Ολλανδό κ. Ζαλμ. Αυτός έλεγε περισσότερο ότι πρέπει να προσφύγουμε στο ΔΝΤ».

Τελικά η προτροπή ορισμένων ευρωπαίων ομολόγων του κ. Αλογοσκούφη στο Εco/Fin να προσφύγει η Ελλάδα από το 2004 στο ΔΝΤ δεν έγινε δεκτή από τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του.

Ο Καραμανλής δεν υποδούλωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ . Nαι προτίμησε την ήπια προσαρμογή στην οικονομία. Επιχείρησε να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να «μαζέψει τα ελλείμματα»,προσπάθησε να μειώσει την ανεργία, να αναδιοργανώσει το κράτος, να εφαρμόσει μια εθνική και πατριωτική πολιτική. Aλλά δυστυχώς αφενός προδόθηκε από τους συνεργάτες του και αφετέρου πολεμήθηκε σκληρά από το Μιντιακό σύστημα εξουσίας, τις σκληρές Πασοκικές συντεχνίες, το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και τα σκοτεινά ξένα συμφέροντα.

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/04/2004.html

Λουκέτο σε ιστορικά σχολεία στο Φανάρι

Έγινε αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής κοινότητας να κλείσουν τρία ιστορικά σχολεία που δεν είχαν μαθητές από το 1979. Ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση των κτιρίων

Η έλλειψη μαθητών οδήγησε τρία ιστορικά σχολεία που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης να κατεβάσουν ρολά.

Το πράσινο φως που δόθηκε στην ελληνική κοινότητα να κλείσει το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και… το λύκειο θηλέων στο Φατίχ χαρακτηρίστηκε ως δίκαιη απόφαση και ικανοποίησε την ελληνική κοινότητα, δεδομένου ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινότητας να κλείσουν ορισμένα σχολεία.

Μετά από αυτή την απόφαση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Hurriyet , ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την αξιοποίηση των ακινήτων με διαφορετικό τρόπο.

«Από το 1979 δεν υπήρχαν μαθητές στα σχολεία αυτά. Είναι μία δίκαιη απόφαση», σημειώνει στην εφημερίδα ο Λάκης Βίγκας, μέλος της διοίκησης των ελληνικών ιδρυμάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν σε λειτουργία μόλις εννέα μειονοτικά σχολεία, ενώ όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα το 1870 λειτουργούσαν σαράντα.

Η μόνιμη απάντηση των αρχών στο αίτημα των Ελλήνων της Πόλης να κλείσουν αυτά τα σχολεία ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα τα σχολικά κτίρια να παραμένουν για χρόνια κλειστά,αφού δεν υπήρχαν μαθητές και δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Ο νέος νόμος όμως που ψηφίστηκε το 2008 για την ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Τουρκία επιτρέπει πλέον στα ιδρύματα να αξιοποιήσουν την περιουσία που έχουν στην κατοχή τους.

hellenicspace.wordpress.com

Αποτελέσματα Α Εθνικής-Superleague

  • Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1
  • Ηρακλής-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
  • Α.Ε.Λ.-Α.Ε.Κ. 2-3
  • Κέρκυρα-Εργοτέλης 1-0
  • Καβάλα-Ξάνθη 1-1
  • Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
  • Άρης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
  • Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 0-0
Βαθμολογία:
  • 1 Ολυμπιακός 70
  • 2 Παναθηναϊκός 60
  • 3 Α.Ε.Κ. 49
  • 4 Π.Α.Ο.Κ. 45
  • 5 Ολυμπιακός Βόλου 44
  • 6 Άρης 42
  • 7 Καβάλα 39
  • 8 Ξάνθη 36
  • - Εργοτέλης 36
  • 10 Πανιώνιος 35
  • 11 Ηρακλής 34
  • 12 Κέρκυρα 33
  • - Ατρόμητος 33
  • 14 Αστέρας Τρίπολης 28
  • 15 Α.Ε.Λ. 25
  • 16 Πανσερραϊκός 24

Διαμαρτυρίες Ελλήνων για το διορισμό Βούλγαρων διοικητών σε πόλεις της Μακεδονίας το 1895

Εφημερίδα ΣΚΡΙΠ 27.12.1895:


Σκοπιανός πανεπιστημιακός: Τα γλυπτά του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου είναι έργα φασιστικών

Ετοιμάζεται ο άγαλμα του Φιλίππου του Β΄για να τοποθετηθεί στην πλατεία των Σκοπίων
Απρίλιος 10, 2011.«Δεν αποτελεί έκπληξη για το κυβερνών VMRO-DPMNE, ότι για ένα μόνον μνημείο, του Φίλιππου του Β’, έδωσε το φανταστικό ποσό του 1.500.000 ευρώ», αναφέρει τη σκοπιανή τηλεόραση, επεξηγώντας ότι στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η τιμή του καλλιτέχνη, της Βαλεντίνας Στεφανόφσκα, τα μέσα χύτευσης του έργου, το βάθρο και η προετοιμασία του χώρου.

Τα μέσα ενημέρωσης, όμως, παραθέτουν στοιχεία στα οποία παρουσιάζεται η τιμή αυξημένη κατά τρεις φορές και το έργο έγινε με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό.

Όπως, άλλωστε, είναι γνωστό- σημειώνει το δημοσίευμα- η Κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τα ιταλικά χυτήρια «Guastini», αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που θα πάρει η Στεφανόφσκα.

Περισσότερα ακόμη εκατομμύρια θα δοθούν για την κατασκευή τεσσάρων σιντριβανιών και του βάθρου, έργο το οποίο ακόμη δεν έχει ανατεθεί σε κάποια εταιρεία.

Το συνολικό έργο της πλατείας των Σκοπίων δέχεται καθημερινά κριτική, όχι μόνον από τους πολίτες και την αντιπολίτευση, αλλά και από πνευματικούς ανθρώπους.
"Μόνο τα φασιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα κάνουν τέτοια γλυπτά" δηλώνει το πανεπιστημιακός
καθηγητής Μίροσλαβ Γκρούεφ/ Мирослав Грчев

«Τα αρχιτεκτονικά κτίρια και μνημεία είναι πολύ κιτς και ανάρμοστα στο χώρο και αποτελούν κοροϊδία για το λαό και τους κόπους του», τονίζουν.
«Τα αρχιτεκτονικά έργα και μνημεία στην προκείμενη περίπτωση, όπως τα ιστορικά γλυπτά, κατασκευάζονται μόνον από φασιστικά και αυταρχικά καθεστώτα», δήλωσε ο Μίροσλάβ Γκρούεφ, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Επειδή, μάλιστα, το έργο «Σκόπια 2014» θα προχωρήσει με οποιαδήποτε τίμημα, ο Γκρούεφ δεν περιμένει από καμία κρατική αρχή να ερευνήσει την συνολική υπόθεση του έργου, για το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο πλυντήριο μαύρου χρήματος.


http://www.echedoros-a.gr/2011/04/blog-post_5120.html

Τι σημαίνουν οι λέξεις: “σπάω πλάκα”, αστείο, κορόιδο, κ.ά

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Για τη σημασία του γέλιου στη ζωή μας, είναι αρκετό να θυμηθείτε ότι η λέξη γελώ (< Ι.Ε. *gele > λάμπω) είναι ομόρριζη με τη λ. γαλήνη.

Η λέξη αστείο παράγεται από το άστυ και προσδιόριζε, ήδη, από την εποχή του Αριστοφάνη το λεπτό και εκλεπτυσμένου χιούμορ του αστού. Με παρόμοια σημασία και η λέξη χωρατό < η εύθυμη ιστορία των κατοίκων της χώρας, πόλης. Το γέλιο δε συνδέεται μόνο με την ευθυμία (θυμός: εσωτερικός κόσμος) αλλά και με το σαρκασμό (< κυριολ. σημασία: “το σχίσιμο της σάρκας”) καθώς και με την κοροϊδία (< κορόιδο < κουρόγιδο < κουρεμένο γίδι), για να δηλώνει οτιδήποτε γίνεται περίγελως).

Σπάω πλάκα: Οι πρώτοι δίσκοι φωνογράφου, ονομάζονταν “πλάκες”, ήταν από βακελίτη. Τα νυχτερινά κέντρα διέθεταν φωνόγραφο για τα γλέντια των θαμώνων και μεγάλες ποσότητες πλακών, γιατί ο βακελίτης δεν είχε μεγάλη διάρκεια ζωής και φθειρόταν μέσα σε λίγες μέρες. Την κατάληξη των φθαρμένων πλακών, μάλλον, την υποπτευτήκατε: οι γλεντζέδες τις έσπαζαν, όπως αργότερα θα σπάνε τα πιάτα, και έτσι έμεινε η φράση “σπάω πλάκα”.

24grammata.com

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ:

1. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
2. ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.
3. ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
4. ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
5. ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
6. ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ.
7. ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟ.
8. ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗ ΜΙΖΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΩΡΑΚΙ.
9. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ.
10.ΑΝΗΓΑΓΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΕ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΡΟΣΟΝ.
11.ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.
12.ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΜΟΠ, ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
13.ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ.
14 ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
15.ΧΡΕΩΣΕ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
16.ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ.
17.ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
18.ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ.
19.ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ.
20.ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ΄ΤΑ ΟΛΑ.
21.ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑ.
22.ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
22.ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ .
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Υ.Γ.
ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΡΩΤΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ.


ΛΑΜΠΗΣ Π.

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο Μουμπάρακ

Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την πτώση του από την εξουσία, έδωσε ο Χόσνι Μουμπάρακ στο Arabija TV. Ο Μουμπάρακ είπε ότι έχει μόνο ένα λογαριασμό σε Τράπεζα στον οποίο υπάρχουν λίγα χρήματα και ότι οι εναντίον του κατηγορίες για καταπίεση του λαού, βασανιστήρια κ.λπ δεν έχουν καμία βάση.

Μεγάλη Ελλάδα: Έλληνες της Απούλια και της Καλαβρίας

"Περιήγηση στην Ελληνόφωνη Καλαβρία...παρέα με έναν υπουργό!"

Το ντοκιμαντέρ αυτό καταγράφει την επίσκεψη του Υφ.Εξωτερικών της Ελλάδας στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα πολιτιστικά στοιχεία αυτής της μειονότητας, όπως π.χ. γλώσσα, ιστορία, τέχνες , διάφορες μαρτυρίες κ.α.

Τα ελληνόφωνα χωριά είναι 9 στην Απουλία και 6 στην Καλαβρία, αλλά μόνο σε 6 της πρώτης και 4 της δεύτερης βρίσκεις ακόμα άτομα να μιλάνε την γλώσσα. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί γκρεκάνοι μετανάστες ανά την Ιταλία και τον κόσμο, που μιλάνε ακόμα την γλώσσα.

Η συνολική διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 70 λεπτά, και έχει χωριστεί σε 8 μέρη.






















Οι Ισλανδοί αποφασίζουν να μην πληρώσουν χρέη του 2008

http://www.skai.gr/files/temp/C15584881158E3CF772BFE9F124DB742.jpgΜετά από δημοψήφισμα οι Ισλανδοί αποφάσισαν με πλειοψηφία 58% να μην επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία οικονομική στήριξη της τάξεως των 4 δισ. ευρώ που είχε πληρωθεί το 2008 από τις χώρες για να αποζημιωθούν οι επενδυτές της υπό κατάρρευση τράπεζας Landsbanki.

Η Πρωθυπουργός της χώρας Johanna Sigurðardóttir δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο «Ο λαός της Ισλανδίας δεν θα μπορρούσε να κάνει χειρότερη επιλογή». Είναι η δεύτερη φορά που το δημοψήφισμα απορρίπτει συμφωνία αποπληρωμής και η υπόθεση θα πάει σε διεθνές δικαστήριο.

Το 2008 όταν το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας κατέρρευσε μετά από μια περίοδο δυναμικής επέκτασης στην Ευρώπη, τόσο οι Ισλανδοί αλλά και περί τις 400.000 Βρετανοί και Ολλανδοί έχασαν σημαντικά κεφάλαια των καταθέσεών τους στην τράπεζα Ιcesave, θυγατρικής της ισλανδικής Landsbanki.

Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας αποζημίωσαν για τις απώλειες τους πολίτες τους, απαιτώντας τα χρήματα από την ισλανδική κυβέρνηση. Πέρυσι, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισλανδίας, κατόπιν συνεννόησης με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, συμφώνησε σε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους ύψους 3,8 δισ. ευρώ, σχεδόν το 40% του ισλανδικού ΑΕΠ, το οποίο θα επιβάρυνε τον κάθε φορολογούμενο με 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 14 χρόνια.

Η συμφωνία είχε εγκρίθεί οριακά από τη Βουλή, αλλά ο πρόεδρος Γκρίμσον αρνήθηκε να την επικυρώσει και παρέπεμψε το θέμα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι απάντησαν για πρώτη φορά ότι δεν πληρώνουν σε ποσοστό 93%.

skai.gr

Τσουνάμι (κύματα) ύψους 15 μέτρων χτύπησαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima

Αίγυπτος: Τους τελείωσε ο Μουμπάρακ... τους προέκυψε ο Στρατός

Δύο νεκροί και ο στρατός να διαλύει, με πραγματικά πυρά, τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ ήταν ο χθεσινοβραδινός απολογισμός στο Κάϊρο... όπου ένα είναι σίγουρο:
Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπάρξει στον αιώνα τον άπαντα

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Ό,τι κι αν κάναμε, είχαμε απέναντι συνδικάτα, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ

Την παραδοχή ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ καθυστέρησαν και δεν προχώρησαν στις τομές που θα άλλαζαν ριζικά τη δημόσια διοίκηση εκφράζει στη συνέντευξή του στη “Μ” ο βουλευτής Ροδόπης και γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και επισημαίνει ότι σε κάθε προσπάθεια που έκανε η ΝΔ για κάποια γενναία μεταρρύθμιση “είχε μανιασμένα απέναντί της τα συνδικάτα, το ΠΑΣΟΚ και ένα παντελώς αρνητικό σύστημα ενημέρωσης”.

Ακόμη, καταγγέλλει τα σενάρια συγκυβέρνησης και παρουσιάζει 11 πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και κυρίως θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Κύριε Στυλιανίδη, πολλοί εκφράζουν την άποψη ότι η ΝΔ θα έπρεπε να ασκεί πιο σκληρή αντιπολίτευση, κυρίως όσον αφορά τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου. Αντ’ αυτού προετοιμάζεστε για το “Ζάππειο 2”. Τι καινούργιο θα προταθεί για την έξοδο από την κρίση που δεν ειπώθηκε στο “Ζάππειο 1”;

Η κυβέρνηση Παπανδρέου με το μνημόνιο κατέστησε ενυπόθηκο έναν εθνικό δανεισμό, που ήταν στον αέρα, υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών, αφού έβαλε ως εγγύηση τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

Η κυβέρνηση, ενώ μπορούσε, δεν έκανε απολύτως τίποτε για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός προχώρησε ενσυνείδητα σ’ αυτή την πολιτική, κατηγορώντας μάλιστα διεθνώς τους Έλληνες, όπως δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, “ως διεφθαρμένο λαό”.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκχώρησε την εθνική αρμοδιότητα διακυβέρνησης, που της εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, σε διεθνή οικονομικά διευθυντήρια, δεσμεύοντας τη χώρα πάνω σε αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές πολιτικές.

Εμείς αντιδράσαμε, αντισταθήκαμε και ενημερώσαμε την κοινωνία με ειλικρίνεια και ευθύνη. Δεν περιοριζόμαστε όμως στην άρνηση. Δεν κλεινόμαστε στον λαϊκισμό. Ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα προχωρούμε σε προτάσεις.

Το “Ζάππειο 2” επικαιροποιεί τις προτάσεις μας προσμετρώντας τις νέες δυσάρεστες εξελίξεις.

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας υπήρξατε υπουργός, δεν προχώρησε στις διαρθρωτικές τομές; Ήταν τόσο μεγάλο το πολιτικό κόστος; Ή τελικά η χώρα λόγω των πολλών αγκυλώσεων και συντεχνιών χρειάζεται ξένους επιτηρητές;

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σημαντικά βήματα σε πολλούς τομείς που δεν πρέπει να υποτιμώνται. Έγιναν μέσα σε πέντε χρόνια αποκρατικοποιήσεις αξίας 9,5 δισ. ευρώ, όταν το ΠΑΣΟΚ σε ενάμιση χρόνο δεν έχει κάνει τίποτε, ακόμη και σε ώριμα έργα.

Προχώρησε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Τα μεγάλα έργα υποδομών. Ενισχύθηκε η ρευστότητα στην αγορά. Αναπτύχθηκε η επενδυτική δραστηριότητα και μειώθηκε η ανεργία από 11,8% το 2004 σε 8%.

Ξεδιπλώθηκε μια πρωτόγνωρη εθνική στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας με την πολιτική των αγωγών. Οργανώθηκε το άνοιγμα στην Κίνα και υπερασπιστήκαμε αποτελεσματικά σε όλες τους τις πτυχές τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αναμφισβήτητα καθυστερήσαμε και διστάσαμε να αλλάξουμε ριζικά τη δημόσια διοίκηση, παρότι η προσπάθεια ξεκίνησε. Δεν μας φρέναρε το πολιτικό κόστος. Μας καθυστέρησαν προτεραιότητες της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής που έπρεπε να κλείσουν άμεσα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε κάθε γενναία μεταρρύθμιση που επιδίωξε είχε μοναδικό της σύμμαχο τη λογική, τον λαό και το χρέος της στις επόμενες γενιές και είχε μανιασμένα απέναντί της τα συνδικάτα, το ΠΑΣΟΚ και ένα παντελώς αρνητικό σύστημα ενημέρωσης.

Ο κ. Σαμαράς στην τελευταία του ομιλία στους προέδρους των ΝΟΔΕ υποσχέθηκε πως όταν θα γίνει πρωθυπουργός θα άρει τις αδικίες της σημερινής κυβέρνησης. Ποιες είναι αυτές; Και από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να διορθωθούν αυτές;

Με την πολιτική της κυβέρνησης κλονίζεται σοβαρά το κοινωνικό κράτος. Κονιορτοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις, χωρίς να απελευθερώνονται οι δημιουργικές δυνάμεις της αγοράς. Διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό περιβάλλον, που θα εμποδίσει την ανάπτυξη. Συντελείται η μεγαλύτερη και πιο άδικη ανακατανομή εισοδήματος μετά το χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση, όταν είπε ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις και έδιωξε στο εξωτερικό 30 δισεκατομμύρια ευρώ πλουσίων Ελλήνων μειώνοντας τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος κατά 15%, ουσιαστικά προστάτευσε τους οικονομικά ισχυρούς σε βάρος της ανάπτυξης της χώρας και των μεσαίων και φτωχών εισοδημάτων. Η αγορά στέγνωσε από ρευστότητα. Η ανεργία εκτινάχθηκε πάνω από 15%, 37.000 νέοι επιστήμονες ξενιτεύτηκαν και η αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας και φτωχής οικογένειας καταρρακώθηκε.

Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν δεσμευθεί να παλέψουν για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Στόχος της πολιτικής μας είναι με έξυπνες κινήσεις -σας περιέγραψα μερικές- να αυξήσουμε το ΑΕΠ, να ενισχύσουμε τη ρευστότητα της αγοράς και να ξαναδώσουμε ελπίδα και ευκαιρία ανάκαμψης σε όλους αυτούς που σήμερα δοκιμάζονται.

Έτοιμοι για εκλογές

Κύριε Στυλιανίδη, πιστεύετε ότι θα γίνουν εκλογές, και αν ναι, πιστεύετε ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει, με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις δεν έχει αυξήσει τα ποσοστά της;

Οι εκλογές στην παρούσα συγκυρία δεν συμφέρουν τον τόπο. Ωστόσο η κοινωνική αποδοκιμασία της κυβέρνησης και η σταδιακή μείωση της διεθνούς της αξιοπιστίας ανά πάσα στιγμή μπορούν να την κλονίσουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη ενώπιον της κοινωνίας και να την κερδίσουμε. Αξιοποιούμε τον χρόνο της αντιπολίτευσης όμως για να προετοιμαστούμε σωστά και σε βάθος, ώστε η πολιτική μας να προσφέρει στους Έλληνες την πειστική εναλλακτική μιας αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Η "συμμαχία των προθύμων"

Ο κ. Σαμαράς πρόσφατα επιτέθηκε σε εξωθεσμικά κέντρα και στη λεγόμενη “συμμαχία των προθύμων” των Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη καταγγέλλοντας σενάρια συγκυβέρνησης. Ποιοι βρίσκονται τελικά πίσω από αυτά και κυρίως τι θα κάνει η ΝΔ αν στις επόμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία;

Η δική μας σταθερή αναφορά είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Απ’ αυτούς αντλούμε τη δύναμή μας και σε αυτούς απευθύνεται η πολιτική μας. Εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε με επιλογές και νοοτροπίες που εκχωρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε διευθυντήρια εκτός Ελλάδος, ούτε να ανεχθούμε πολιτικές που προσβάλλουν τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα, στεγνώνουν από ρευστότητα την ελληνική αγορά, υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα και βουλιάζουν την οικονομία σε ύφεση. Όσοι έκαναν τέτοιες επιλογές και όσοι τυχοδιωκτικά τις στηρίζουν θα έχουν κοινή μοίρα. Η παράταξή μας και στο παρελθόν έδωσε τη μάχη εναντίον της φτώχειας και της μιζέριας και την κέρδισε. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, προστατεύοντας την εθνική περηφάνια και την αξιοπρέπεια της Ελλάδος, κόντρα σ’ αυτούς που με τα λόγια ή τα έργα τους την πλήττουν.

Έντεκα προτάσεις για ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη

Πώς πιστεύετε ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη, όταν ακόμα το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση σηψαιμίας και δεν έχουν παταχθεί η διαφθορά, το γρηγορόσημο και η γραφειοκρατία;

Χρειάζονται τολμηρές και επιθετικές πολιτικές.

· Στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις.

· Έξυπνη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

· Κινητροδότηση των εξαγωγών, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

· Μείωση των φορολογικών συντελεστών με στόχο την προσέλκυση των επενδύσεων.

· Μείωση του κράτους με μεταφορά υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

· Πίεση στις τράπεζες που προστατεύονται από την εγγύηση του δημοσίου να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά και όχι να τη στεγνώνουν.

· Κίνητρα για την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

· Σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση.

· Συνταγματικό φαστ τρακ για γενναίες θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

· Απλούστευση, κωδικοποίηση και ψηφιοποίηση της νομοθεσίας.

· Ανάπτυξη των υπηρεσιών μιας στάσης στο δημόσιο και σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το κράτος πρέπει να εμπιστεύεται τους πολίτες του σε όλες τις οικονομικές ή άλλες συναλλαγές τους μαζί του. Να αδειοδοτεί αυτόματα επαγγελματικές ή επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μετά από υπεύθυνη δήλωσή τους ότι έχουν τις προϋποθέσεις. Αν όμως μετά από δειγματοληπτικούς αντικειμενικούς ελέγχους προκύπτει ότι οι πολίτες παρανόμησαν, να υπάρχουν αυστηρές και παραδειγματικές τιμωρίες. Μόνο έτσι θα απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις της αγοράς, θα αναπτυχθεί ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα εμπεδωθεί η συνείδηση δικαίου και νομιμότητας στην κοινωνία.

http://www.makthes.gr/news/politics/71895/

Δεύτερη γκάφα ολκής Καρχιμάκη! Μετά τον διορισμό του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, περιφέρεται ως ρουσφετολόγος ιδιωτικών επενδύσεων…

Σε ποιά χώρα του κόσμου, το κόμμα υποκαθιστά το κράτος;;;;

Δεν καταλάβαμε! Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέλαβε το ρόλο του δημοσίου; Ο Καρχιμάκης σε ρόλο μεσίτη υποκαθιστώντας τους θεσμούς; Δηλαδή για να εγκριθεί μια ιδιωτική επένδυση πρέπει να περάσουν από τον πάγκο-ρουσφέτι Καρχιμάκη;



Το είδαμε κι αυτό! Αυτό το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ν’ ασχοληθεί, ή ν’ ασχολείται με την κομματική δραστηριότητα, ανέλαβε πλασιέ των ιδιωτικών επενδύσεων; Αν καταλάβαμε καλά, έλυσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος τα ζητήματα ανασυγκρότησης της οργάνωσης και τώρα υποκαθιστά τους θεσμούς της πολιτείας;

Δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ανίκανος; Λέτε να είναι έμπνευση του πρωινού καφέ στο Μαξίμου; Τόσο έχουν ζαλιστεί! Και μετά επικαλούνται το Σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς. ...

Τελικά ο Μιχάλης Καρχιμάκης διέψευσε τους πάντες!

Κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να ξεπεράσει παρασάγγας και τον Ξυνίδη!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΔΟΛΟΣ;

ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΤΟ ΔΝΤ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΓΡΑΨΕ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010, ΔΗΛΩΣΕ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ 8% ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ 12%.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009, ΕΓΡΑΦΕ:
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΕΤ, ΕΙΠΕ:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΑΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2011, ΔΗΛΩΣΕ:
ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ.

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ MAΡΤΙΟΣ 2011, ΔΗΛΩΣΕ:
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ DEBATE ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2009, ΕΙΠΕ:
ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΡΙΣΕ ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΤΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΝΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ;
ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟ;
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΠΡΕΝΤΣ ΣΤΙΣ 130 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ 1000;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ;

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΗ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΔΟΛΟΥ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΨΟΓΑ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

ΛΑΜΠΗΣ Π.

Πληθωρισμός στα ύψη : 'Αλλη μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ !!!


Δεν κινείται, τίποτα η αγορά είναι "πεθαμένη", η ύφεση μας έχει κατακλύσει....

Αλλά ο πληθωρισμός είναι στα ύψη
Τώρα πως το κατάφερε αυτό το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα θέμα.
Πληθωρισμός στα ύψη : 'Αλλη μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ !!!
Υ.Γ
HICP=Ηarmonised Ιndex of Consumer Prices
HICP-CT= Ηarmonised Ιndex of Consumer Prices at Constant Tax rates

7 νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες από τους πυροβολισμούς "τρελού" στην Ολλανδία

http://www.heute.de/ZDFheute/s_img/61/0,6994,7203133-render-A6-,00.jpgΤο περιστατικό έγινε στην πόλη των 72.000 κατοίκων Alphen aan den Rijn που βρίσκεται 46 χλμ. ΝΔ του Άμστερντάμ.

Ένας 25χρονος άνδρας άρχισε, το Σάβατο το μεσημέρι, να πυροβολεί γύρω του, μέσα σε εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, να τραυματιστούν βαριά 4 και άλλοι 6 τουλάχιστον ελαφρά. Στο τέλος ο 25χρονος αυτοκτόνησε.

8 νεκροί και 131 τραυματίες σε καραμπόλα 80 αυτοκινήτων στη Γερμανία

Μια ξαφνική αμμοθύελλα, λόγω των ισχυρών ανέμων, ήταν την Παρασκευή το μεσημέρι, η αιτία του χειρότερου δυστυχήματος που έχει γίνει στην Ανατολική Γερμανία και είχε σαν αποτέλεσμα την καραμπόλα 80 αυτοκινήτων, στην εθνική οδό μεταξύ Ρόστοκ και Βερολίνου και στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους. 30 αυτοκίνητα κάηκαν μετά από έκρηξη σε φορτηγό που μετέφερε υδρογονάνθρακα (προπάνιο ή βουτάνιο). Δείτε τις φώτο:

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/contentblob/1307466/imageFile/4457633
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/contentblob/1307470/imageFile/4457636
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/contentblob/1307604/imageFile/4456526
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/contentblob/1307464/imageFile/4457634