12 Απριλίου 2011

"Αυτοκράτορας Παύλος Γερουλάνος"

Το "σοσιαλιστικό" πρόσωπο του Π.Α.Σ.Ο.Κ. εμφανίζεται παντού...

Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ο κ.Γερουλάνος δέχθηκε πάμπολα αιτήματα από το Σύλλογο Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού (πρώην Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης) για συνάντηση μαζί του.

Ακόμη και τώρα που υπάρχει νέο Δ.Σ. στο σύλλογο, δεν καταδέχεται να τους συναντήσει...

Ο θρόνος του στέκει ψηλά προς το παρόν, αλλά δεν ξέρουμε πόσο γερές βάσεις έχει...

Αυτή η απαξίωση δεν έχει προηγούμενο...Όλοι οι προηγούμενοι Υπουργοί Τουρισμού είχαν συναντήσει πάνω από μία φορές τα Δ.Σ. του Συλλόγου.Ακόμη και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ είναι έξαλλοι και βέβαια ντροπιασμένοι από την αλαζονεία των "συντρόφων" τους...

Ξέραμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα στόχο την κατάργηση του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά τελικά φαίνεται ότι στόχος του είναι και η "κατάργηση" των εργαζομένων!

Ας μην αναφέρουμε και το ρόλο του Υφυπουργού Τουρισμού, που απλά κατοικοεδρεύει στην Αμαλίας, αλλά η πόρτα του είναι κλειστή(...Δεν ξέρω...δεν είδα...δεν είναι δική μου αρμοδιότητα...)

Κάποιος να τους πει ότι ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ παρακαλώ!!!!!!!

Οι καρέκλες δεν είναι ισόβιες!!! Πλησιάζει η ώρα που θα φύγουν νύχτα!!

Κρίση-κρίση αλλά λεφτά για γιαουρτάκια θα βρεθούν...

M.K.

Αντίδραση του προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την επιχορήγηση του ιδρύματος

Έντονα αντέδρασε αργά απόψε, ο Λάζαρος Βρυζίδης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά που τελεί σε αναστολή των λειτουργιών του λόγω έλλειψης πιστώσεων, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία: «το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του.

Παρόλα αυτά, είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία.

Το επιχείρημα πως «τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά» επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα ελλείμματα που παρουσιάζονται».

Ο κ. Βρυζίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν η ίδια η υπουργός μπορεί να λειτουργήσει το ίδρυμα με μόνο 7.800.000 ευρώ, τότε ο ίδιος θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή της». Ο ίδιος αντέδρασε στις αιχμές περί αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης των οικονομικών και επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει αύριο λεπτομερώς τις θέσεις του για το θέμα.

Στην εντατική ο Μουμπάρακ-Ανακρίθηκαν δύο από τους γιούς του

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοινώθηκε σήμερα το βράδυ ότι "ξεκίνησε η ανάκριση δύο γιών του τέως προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, του Αλαα και του νεότερού του, τού Γκαμάλ, στην πόλη Αλ Τούρ, στην περιφέρεια του θερέτρου Σαρμ ελ Σέϊχ, στο νότιο Σινά".

Τα σχέδια του Χόσνι Μουμπάρακ να προωθήσει στην προεδρία της χώρας, εν καιρώ, τον Γκαμάλ, σύμφωνα με τους παρατηρητές στο Κάϊρο "εξόργισαν περισσότερο ακόμα την αντιπολίτευση", επιτάχυναν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, η οποία έγινε τελικά μετά από περίπου 20 ημέρων συνεχείς λαϊκές κινητοποιήσεις, την 11η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, οι εν λόγω δύο γιοί του προέδρου "ανακρίθηκαν στο θέμα των τραπεζικών τους λογαριασμών".

Στο μεταξύ, ο πατέρας τους, Χόσνι Μουμπάρακ, 82 ετών, νοσηλεύεται γιά "καρδιακό επεισόδιο", άγνωστο όμως σε ποιό ακριβώς νοσοκομείο, μετά από τη σημερινή του ανάκριση. Η γενική κατάσταση του περιγράφεται "σταθερή" κατά τις βραδυνές ώρες.

Αφιέρωμα στον Παπατζή: Κλασικός εκβιασμός... που όμως του στοίχισε μερικές φάπες

Για τον παρακάτω εκβιασμό έφυγε κλωτσηδόν από γραφείο υπουργού και έφαγε και μερικές φάπες:



Αφιέρωμα στον παπατζή: Γιάλιζε το μάτι του...

Εμείς δεν πάμε για δουλειά και δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τόσο...
στις 10μμ ένας κλασικός εκβιασμός...
για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:


Ποιός λάδωσε στελέχη του ΟΤΕ με 536.000 $ ;;;

Σύμφωνα με την SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η εταιρεία Comverse,μέσω τρίτων, κατέβαλε (λάδωσε) σε ιδιώτες στον ΟΤΕ  536.000 $.


Πιο συγκεκριμένα η SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION αναφέρει στο πόρισμα της, ότι :
Το διάστημα 2003-2006, η Comverse Limited, έκανε ανάρμοστες πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 536.000 $ σε άτομα που συνδέονται με τον ΟΤΕ, συμπεριλαμβανομένων εργαζόμενους των θυγατρικών του ΟΤΕ Cosmote, Cosmofon, και της Cosmorom, για την απόκτηση ή τη διατήρηση εργασιών-παραγγελιών με τον ΟΤΕ. Οι αθέμιτες πληρωμές οδήγησαν σε 1,2 εκατ. $ όφελος της Comverse Limited.

"Between 2003 and 2006, Comverse Limited, using Fintron, made improper payments totaling approximately $536,000 to individuals connected to OTE, including employees of OTE's subsidiaries Cosmote, Cosmofon, and Cosmorom to obtain or retain OTE's business. The improper payments resulted in $1.2 million of improper benefit to Comverse Limited, which flowed through to Comverse"

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/2003-2006-comverse-limited-536000.html

Πόσο πάει ρε Πτωχέ η διαφήμιση στον Χατζηνικολάκη;

Με διαφημιστικές καταχωρήσεις κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και να προκαταλάβουν τις όποιες αποφάσεις του Σαμαρά... ας έχουν όμως υπόψη τους ότι ειδικά όσοι είναι βουλευτές δύσκολα θα βγούνε από το ψηφοδέλτιο και καλό θα ήταν να τους βγάλει ο κόσμος... άσε δε που και υποψήφιοι να κατέβουν οι παγκοσμίως άγνωστοι τύποι στύλ Πτωχού, αν κρίνουμε από την "επιτυχία" την οποία είχαν με τον Δράκο...

πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι έχουν καπαρώσει την τελευταία θέση... ε αν έκαναν και τον κόπο και απαντούσαν κάποια στιγμή και στις κατηγορίες των συμπολιτών τους, ότι ήθελαν να κάνουν παραλία της Μεσσήνης κλειστό πριβέ κλάμπ, θα ήταν ακόμα καλύτεροι...

Η 4η Σταυροφορία

Η Δ' Σταυροφορία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάπα Ινοκέντιου Γ' το 1201, για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι. Ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την προσωρινή κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χωρίς τη θέληση του Ποντίφικα.

Μετά την αποτυχία της τρίτης Σταυροφορίας (1189-1192) για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων ατόνησε. Την Ιερουσαλήμ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και της Αιγύπτου, ήλεγχε η μουσουλμανική δυναστεία των Αγιουβιδών. Το λατινικό Βασίλειο της Ιερουσαλήμ μόνο κατ' όνομα υπήρχε, περιορισμένο σε λίγες πόλεις στις ακτές της Παλαιστίνης.

Το ενδιαφέρον για μια νέα σταυροφορία ανακίνησε ο πάπας Ινοκέντιος Γ' το 1198. Στην αρχή συνάντησε τη γενική αδιαφορία των εστεμμένων της Ευρώπης, που είχαν τα δικά τους προβλήματα να επιλύσουν. Τον επόμενο χρόνο, κάποιοι ευγενείς, κυρίως από τα εδάφη της σημερινής Γαλλίας, πείσθηκαν να συγκροτήσουν ένα εκστρατευτικό σώμα, με επικεφαλής τον Κόμη Τιμπό της Καμπανίας. Ο Τιμπό πέθανε τον επόμενο χρόνο και αρχηγός της Δ' Σταυροφορίας ανακηρύχθηκε ο ιταλός κόμης Βονιφάτιος ο Μομφερατικός. Το σχέδιο προέβλεπε τη συγκέντρωση των Σταυροφόρων στη Βενετία και από εκεί θα κατευθύνονταν στην Αίγυπτο, όπου θα άρχιζαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την κατάληψη της Ιερουσαλήμ.

Τη δύναμη των Σταυροφόρων συγκροτούσαν 33.500 άνδρες και 4.500 άλογα και τη διεκπεραίωσή τους στην Αίγυπτο ανέλαβαν έναντι ανταλλαγμάτων οι Ενετοί το 1200. Ζήτησαν 85.000 αργυρά μάρκα, τα μισά εδάφη που θα κατακτούσαν οι Σταυροφόροι και προθεσμία ενός έτους για τις ετοιμασίες της φιλόδοξης εκστρατείας. Το 1201 το μεγαλύτερο μέρος των Σταυροφόρων έφθασε στη Βενετία. Όμως, οι ηγέτες τους δεν τήρησαν τη συμφωνία και μόλις και μετά βίας συγκέντρωσαν 51.000 αργυρά μάρκα. Οι Ενετοί εξοργίσθηκαν και τους φυλάκισαν στο νησάκι Λίντο, έως ότου αποφασίσουν για την τύχη τους.

Ο γηραιός δόγης Ερρίκος Δάνδολος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να χρησιμοποιήσει τους Σταυροφόρους για τους δικούς του σκοπούς. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής τους, ο δόγης πρότεινε στους αρχηγούς τους να επιτεθούν πρώτα στο λιμάνι της Ζάρας στη Δαλματία (σημερινή Κροατία), προκειμένου να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Η Ζάρα, που προμήθευε με ξυλεία τον στόλο του δόγη, είχε αποσκιρτήσει από τη Βενετία και βρισκόταν υπό προστασία του βασιλιά των Ούγγρων Έμερικ. Οι κάτοικοί της ήταν χριστιανοί και μάλιστα καθολικοί.

Για την επιχείρηση συμφώνησε απρόθυμα ο παπικός αντιπρόσωπος Καρδινάλιος Καπουάνο, όχι όμως και ο Πάπας Ινοκέντιος, που απείλησε με αφορισμό όσους σταυροφόρους στραφούν εναντίον χριστιανών. Τη σχετική επιστολή του φρόντισαν να την κρατήσουν μυστική οι επικεφαλής της εκστρατείας. Η επιχείρηση τελικά πραγματοποιήθηκε. Η πόλη της Ζάρας καταλήφθηκε, ύστερα από σύντομη πολιορκία και ο Πάπας Ινοκέντιος Γ' πραγματοποίησε την απειλή του.

Ο αρχηγός των Σταυροφόρων Βονιφάτιος ο Μομφερατικός δεν πήρε μέρος στην εκστρατεία κατά της Ζάρα, φοβούμενος ίσως τις παπικές κυρώσεις. Πήγε να επισκεφθεί τον εξάδελφό του Φίλιππο της Σουηβίας, ο οποίος φιλοξενούσε τον συγγενή του βυζαντινό πρίγκηπα Αλέξιο Άγγελο, γιο του ανατραπέντος αυτοκράτορα Ισαάκιου Β' Άγγελου. Ο Αλέξιος Άγγελος ζήτησε βοήθεια από τον Βονιφάτιο για να ανατρέψει τον θείο του αυτοκράτορα Αλέξιο Γ' Άγγελο και να επαναφέρει στον θρόνο τον τυφλό πατέρα του. Στα ανταλλάγματα που προσέφερε ήταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στρατιωτικές δυνάμεις για την ενίσχυση της εκστρατείας των Σταυροφόρων στην Αίγυπτο και την υποταγή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στον Πάπα.

Ο Βονιφάτιος θεώρησε δελεαστική την πρόταση και μαζί με τον Αλέξιο Άγγελο μετέβησαν στην Κέρκυρα για να συναντήσουν τους Σταυροφόρους που συμμετείχαν στην κατάληψη της Ζάρα και να ενημερώσουν τους αρχηγούς της Σταυροφορίας. Κάποιοι συμφώνησαν με την εκτροπή της Σταυροφορίας, άλλοι διαφώνησαν και αποχώρησαν, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που είδαν με καλό μάτι την πρόταση του Αλέξιου ήταν και οι Ενετοί. Λαός ναυτικός, επιζητούσαν την αύξηση της επιρροής τους στην Ανατολή εις βάρος της Γένουας και της Πίζας, που ήταν οι κύριοι ανταγωνιστές τους. Επιπροσθέτως, τους μισούσαν και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη σφαγή των συμπατριωτών τους, στη διάρκεια των αντιπαπικών ταραχών στην Κωνσταντινούπολη το 1182. Από την άλλη πλευρά, το Βυζάντιο σπαρασσόταν από εμφύλιες διαμάχες και την καταστροφική πολιτική των τελευταίων Κομνηνών και της δυναστείας των Αγγέλων. Βρισκόταν σε προφανή παρακμή, ενώ είχαν αρχίσει οι αποσχιστικές τάσεις από φιλόδοξους τοπάρχες. Ο λαός στέναζε από τη βαριά φορολογία.

Ο στόλος των Ενετών και Σταυροφόρων έφθασε προ των τειχών της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου 1203. Οι νεοφερμένοι έμειναν κατάπληκτοι από όσα έβλεπαν τα μάτια τους: «Δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι υπήρχε στον κόσμο τόσο οχυρή πόλη. Είδαν τα υψηλά τείχη, τους ισχυρούς πύργους, τα θαυμαστά παλάτια, τις μεγάλες εκκλησίες, που ήταν τόσες πολλές ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του. Το μήκος της, το πλάτος της, έδειχναν πως ήταν βασιλεύουσα». Με τα λόγια αυτά περιγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις ο ιστορικός και εκ των ηγετών της Σταυροφορίας Γοδεφρείδος Βιλλεαρδουίνος.

Αρχικός τους στόχος ήταν να αποκαταστήσουν στον θρόνο τον Ισαάκιο Β' Άγγελο. Οι κάτοικοι της Πόλης τους υποδέχθηκαν εχθρικά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αλέξιου Άγγελου. Στις 17 Ιουλίου οι Σταυροφόροι αποβιβάσθηκαν στη στεριά και επιτέθηκαν από τη νοτιοανατολική πλευρά της Πόλης. Έβαλαν μία μεγάλη φωτιά, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην Πόλη. Οι κάτοικοι στράφηκαν κατά του αυτοκράτορα Αλέξιου Γ' Άγγελου, ο οποίος έφυγε την ίδια νύχτα από την Πόλη. Ο Ισαάκιος Β' Άγγελος αφέθηκε ελεύθερος και αποκαταστάθηκε στο θρόνο του. Την 1η Αυγούστου ο γιος του Αλέξιος Άγγελος αναγορεύθηκε σε αυτοκράτορα, ως Αλέξιος Δ' Άγγελος. Το Βυζάντιο βρισκόταν και πάλι σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, αφού υπήρχαν δύο νόμιμοι αυτοκράτορες (Αλέξιος Γ' Άγγελος και Αλέξιος Δ' Άγγελος).

Ο νέος ηγεμόνας βρήκε τα ταμεία άδεια και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς τους Σταυροφόρους. Διέταξε τότε να καταστραφούν εικόνες και αντικείμενα λατρείας, μόνο και μόνο για να πάρει τον χρυσό και τον άργυρο που περιείχαν. Ο λαός εξαγριώθηκε και θεώρησε ιεροσυλία την απόφαση αυτή του αυτοκράτορα. Ο αυλικός Αλέξιος Δούκας, γνωστός και ως Μούρτζουφλος, εξαιτίας των πυκνών φρυδιών του, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση. Τον ανέτρεψε και τον στραγγάλισε. Ο Αλέξιος Δούκας ανέβηκε στο θρόνο ως Αλέξιος Ε'. Ο πρώην αυτοκράτορας Ισαάκιος Β' Άγγελος πέθανε ύστερα από λίγο, από φυσικά αίτια.

Οι Σταυροφόροι και οι Βενετοί, χωρίς προστάτες πλέον σε μια εχθρική γι' αυτούς περιοχή, βρέθηκαν προς στιγμή σε αμηχανία. Πάντως, στις 8 Απριλίου 1204 επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για μια ακόμη φορά, προκειμένου να τιμωρήσουν τον δολοφόνο του Αλέξιου Δ' Άγγελου. Ο Αλέξιος Ε' αντέταξε ισχυρή άμυνα, με σύμμαχο τον άσχημο καιρό. Οι επιτιθέμενοι το θεώρησαν θεϊκό σημάδι και θέλησαν να λύσουν την πολιορκία. Οι καθολικοί κληρικοί που τους συνόδευαν κατόρθωσαν να τους πείσουν να παραμείνουν και να καταλάβουν την Πόλη, με τα επιχειρήματα ότι οι Βυζαντινοί είναι προδότες και δολοφόνοι επειδή σκότωσαν τον σεβαστό Αλέξιο Δ' και ότι είναι χειρότεροι από τους Εβραίους. Ο Πάπας Ινοκέντιος Γ', για μια ακόμη φορά, είχε διαμηνύσει στους Σταυροφόρους να μην επιτεθούν και να μην σκοτώσουν ούτε ένα χριστιανό, αλλά και πάλι η σχετική επιστολή του απεκρύβη από τους παπικούς απεσταλμένους.

Στις 12 Απριλίου 1204, οι Σταυροφόροι πραγματοποίησαν την τελική τους έφοδο κατά της Κωνσταντινούπολης, βοηθούμενοι και από τον καλό καιρό. Ο αυτοκράτορας Αλέξιος Ε' Μούρτζουφλος την είχε εγκαταλείψει κι έτσι την κατέλαβαν με σχετική ευκολία, παρά την αντίσταση της αυτοκρατορικής φρουράς, που την αποτελούσαν οι σκανδιναβοί Βάραγγοι. Για τρεις μέρες οι «Στρατιώτες του Χριστού» επιδόθηκαν σε παντός είδους βανδαλισμούς και φρικαλεότητες. Δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμη και ιερούς χώρους, ανεβάζοντας στον πατριαρχικό θρόνο μία πόρνη, σύμφωνα με τον ιστορικό Νικήτα Χωνιάτη. Όταν ο Πάπας έμαθε για τις βδελυρές πράξεις των Σταυροφόρων εξέφρασε την ντροπή και τον αποτροπιασμό του.

Για τα επόμενα 59 χρόνια ο ελλαδικός χώρος θα ζήσει υπό καθεστώς Φραγκοκρατίας. Η τάξη θα αποκατασταθεί το 1261, με την εκδίωξη των Λατίνων και την ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο.

Η Τέταρτη Σταυροφορία, μόνο κατ' όνομα υπήρξε. Σχεδόν κανένας από τους λατίνους μαχητές δεν πάτησε το πόδι του στους Αγίους Τόπους, παρά μόνο διοχέτευσαν όλη τους την ενέργεια στην καταστροφή του Βυζαντίου. Η κληρονομιά που άφησε πίσω της η Τέταρτη Σταυροφορίας είναι η ολοκλήρωση του Σχίσματος μεταξύ Καθολικής Δύσης και Ορθόδοξης Ανατολής και ο τεμαχισμός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας σε λατινικά (Πριγκιπάτο της Αχαΐας, Βασίλειο της Θεσσαλονίκης, Βασίλειο των Αθηνών, Βασίλειο του Αιγαίου, Ηγεμονία της Κωνσταντινούπολης) και ελληνικά κρατίδια (Δεσποτάτο της Ηπείρου, Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, Αυτοκρατορία της Νικαίας). Η αποτυχία του να ελέγξει του Σταυροφόρους έγινε μάθημα στον Ινοκέντιο και τους διαδόχους του στην Αγία Έδρα κι έτσι δεν υποστήριξαν αμέσως καμία από τις επόμενες Σταυροφορίες.

Οκτακόσια χρόνια αργότερα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' εξέφρασε τη λύπη του για τις ωμότητες των Σταυροφόρων, οι οποίοι «εστράφησαν εναντίον των εν Χριστώ αδελφών μας», όπως ανέφερε το 2001 σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ανάλογη ήταν και η συγγνώμη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α', κατά τη συνάντησή τους στο Βατικανό το 2004.

Προσωρινή άρση της δέσμευσης των καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης... λογικό μιας και τώρα κυβερνάνε

Με αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ήρθη το μέτρο της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης στους λογαριασμούς του στις τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, το οποίο είχε επιβληθεί με πράξεις της Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Η άρση είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί των προσφυγών που άσκησε ο δήμος.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ώστε να υπάρξει πλήρης ανάκληση και των λοιπών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί σε βάρος του, δηλαδή στέρησης φορολογικής ενημερότητας και εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί της ακίνητης περιουσίας του.

Αυστρία-πυρηνικό δυστύχημα της Ιαπωνίας: Οι κίνδυνοι για την υγεία δεν είναι πιο "υψηλοί σήμερα από χθες", εκτιμά ο ΠΟΥ

http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0412029-thumbx300.jpgΟι κίνδυνοι για την υγεία από το δυστύχημα στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία δεν είναι πιο "υψηλοί σήμερα από χθες" παρά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από τις ιαπωνικές αρχές, εκτίμησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

"Η εκτίμηση των κινδύνων για την υγεία δεν έχει αλλάξει για τη ζώνη πέραν των 40 χιλιομέτρων γύρω από τη μονάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Γκρέγκορι Χαρτλ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι έχουν νέες εκτιμήσεις για το συνολικό επίπεδο της ραδιενεργής ακτινοβολίας" επειδή "συνδύασαν τις ακτινοβολίες από τους αντιδραστήρες, ένα, δυο και τρία", δήλωσε.

http://english.kyodonews.jp/photos/assets/201104/0412031-thumbx300.jpgΕπανέλαβε ότι οι κίνδυνοι για την υγεία στη ζώνη αυτή πέραν των 40 χλμ. "είναι κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστοι", εκτιμώντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιαπωνικές αρχές "φαίνονται επαρκή για την ώρα".

Ωστόσο, η κατάσταση πρέπει να παρακολουθείται στενά, διότι όλα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, αναγνώρισε ο κ. Χαρτλ.

Η ιαπωνική Υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας αποφάσισε να αυξήσει σημαντικά από το 5 στο 7, στο υψηλότερο σημείο, τη βαθμίδα του δυστυχήματος της Φουκουσίμα στην κλίμακα των πυρηνικών και ραδιολογικών γεγονότων (INES), τοποθετώντας την στο επίπεδο εκείνης του Τσερνομπίλ.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την τριπλή καταστροφή--σεισμός-τσουνάμι πυρηνικό δυστύχημα στις 11 Μαρτίου--ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, θέλησε να είναι καθησυχαστικός δηλώνοντας σήμερα ότι η κατάσταση σταθεροποιείται "βήμα-βήμα" στη μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Κανονικά θα καταβληθουν οι συντάξεις σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Κανονικά σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα καταβληθουν τόσο οι συντάξεις όσο και το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους, ενώ για το ίδιο διαβεβαιώνουν και για την προκαταβολη της μισθοδοσίας του Απριλίου στο δημόσιο.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με την τετραήμερη απεργία που ξεκίνησαν σήμερα σημειώνεται οτι " οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αίσθημα ευθύνης και επιδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνταξιούχους, δεσμεύονται οτι τόσο οι συντάξεις όσο και το δώρο του Πασχα, θα καταβληθουν κανονικά".

Αίγυπτος: Στρατός και αστυνομία επιχειρούν να διαλύσουν την πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ

Αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικές δυνάμεις επέδραμαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας σήμερα για να διαλύσουν την πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών που ζητούν να υπάρξει πολιτική διακυβέρνηση στη χώρα και την ταχύτερη προσαγωγή στην δικαιοσύνη των πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ένας φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς κατήγγειλε ότι είδε εκατοντάδες στρατιώτες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και πολλά στρατιωτικά οχήματα σε κάθε είσοδο της πλατείας που προσπαθούσαν να ανοίξουν τις διόδους που είχαν κλειστεί από τους πολυάριθμους διαδηλωτές.

Χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ από την Παρασκευή, στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν αφότου ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο στρατός απέτυχε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που παρέμεινε στην πλατεία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η αλήθεια πίσω από τις λέξεις ! - Πάμε για παύση πληρωμών ;

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε σε όλη τη χώρα η είδηση για την απεργία στο Λογιστήριο του Κράτους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μέσα στην είδηση αυτή περιγράφεται κατά περίεργο τρόπο και το εξής : "αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην καταβολή των επιδομάτων του Πάσχα στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στην καταβολή των μισθών στο Δημόσιο ".

Ποιος συνδικαλιστής θα έβγαζε ένα δελτίο τύπου για απεργία και θα περιέγραφε έτσι τις πιθανές συνέπειές της με αποτέλεσμα να προκληθούν φοβερές αντιδράσεις ;

Μην ξεχνάτε ότι τον Ιούνιο η Τρόικα θα εξετάσει την τριμηνιαία πρόοδο του Μνημονίου προκειμένου να εγκρίνει τη νέα δόση ή όχι.

Η Ελλάδα έχει ήδη 1,2 δις ? υστέρηση εσόδων.

Αν δεν πληρώσει μισθούς και συντάξεις το Μάιο, μήπως έρθει να ισοφαρίσει αυτή την υστέρηση ενόψει και των εσόδων που θα έλθουν από τις φορολογικές δηλώσεις ;

Την Πέμπτη η Κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα. Και ήδη γίνεται φαγωμάρα γιατί κανείς δεν θέλει να είναι εκείνος που θα τα ανακοινώσει ...

Λέμε εμείς τώρα ...

Μήπως βολεύει πολύ η απεργία στο Λογιστήριο του Κράτους ;

Diogenis-press.blogspot.com

Ας αφήσουν τους θεατρινισμούς

Το χαρτί των πρόωρων εκλογών και καλά ρίχνει στο τραπέζι ο Γ.Παπανδρέου για να "σωπάσει" δήθεν κάποιες εσωκομματικές αντιδραστικές φωνές που ακούγονται και κάνουν κριτική στο Κυβερνητικό έργο,αφού θεωρητικά σε μια τέτοια περίπτωση ,όχι μόνο απλοί βουλευτές αλλά και μέλη της Κυβέρνησης δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν.

Το δούλεμα πέφτει σύννεφο.
Όλοι ξέρουμε ότι ακόμη και αν το νομοσχέδιο για τα νέα οικονομικά μέτρα θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία,θα την πάρει άνετα ακόμη και από αυτούς που σήμερα τα "χώνουν" στον Παπακωνσταντίνου.
Για Έλληνες βουλευτές συζητάμε.
40 χρόνια με την ανοχή του λαού έχουν αναγάγει την πολιτική,σε προαγωγή του προσωπικού συμφέροντος. Έτσι λοιπόν περιορίζονται μόνο σε φτηνές-μέσω του φιλικού τύπου-διαρροές από δήθεν διαφωνίες στα Κυβερνητικά όργανα,μόνο και μόνο για την εκλογική τους πελατεία

Ας αφήσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και όποιος θέλει αλλά κυρίως ΜΠΟΡΕΙ να εκφράσει τις διαφωνίες με τη ψήφο του στην Ελληνική βουλή.

http://cobra-argos.blogspot.com/2011/04/blog-post_9419.html

Κράξιμο Μπέη από τους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων

Με το δημαρχείο υπο κατάληψη,αποφασίστηκε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει στον 9,84. Στην προσπάθεια των συμβασιούχων να προσεγγίσουν τον χώρο δέχτηκαν την βίαιη επίθεση της αστυνομίας και την ρίψη χημικών. Παρόλα αυτά οι συμβασιούχοι κατάφεραν και πέρασαν στον προαυλιο του σταθμού. Οι εικόνες στο βίντεο είναι από την είσοδο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέη μισή ώρα μετά τα επεισόδια.



athinapoli.gr

Και γι αυτό ο Καραμανλής φταίει...

Αν πιστέψουμε τον Χατζηνικολάου:

http://www.spiegel.de/images/image-201918-galleryV9-xcmd.jpg

Το μεσημέρι ο Πρετεντέρης τρώει μαζί με τον Παπακ και το βράδυ του κάνει αντιπολίτευση

Πως λέμε: Το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη;
Ε... κάτι τέτοιο:

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/04/pretenteris_papakonstantinou2-300x215.jpg

Συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ

(Αυτά να τα βλέπει ο Παπατζής που έχει προαναγγείλει πολλάκις τη σύλληψή μου... αν υπάρχει αδίκημα η δίωξη συλλαμβάνει τους αλήτες σε χρόνο dT... όπως ξέρει άλλωστε και από τον εαυτόν του)

Για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ κατηγορούνται τέσσερα άτομα εκ των οποίων τρεις συνελήφθησαν (δύο στην Αθήνα και ένας στα Χανιά) και αναζητείται ο τέταρτος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο συλληφθείς στα Χανιά καταζητούνταν και με ένταλμα σύλληψης από τον 27ο ανακριτή Αθηνών για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής έρευνας που διεξάγεται παγκόσμια εδώ και δύο μήνες και όπως προέκυψε κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κάνοντας ανταλλαγή αρχείων με άλλους παιδόφιλους σε διάφορες χώρες.

Συνολικά κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, τέσσερις φορητοί υπολογιστές που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των κατασχεμένων δίσκων ανέρχεται στα 3.000 γιγαμπάιντ.

Τα κατασχεθέντα εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πειραιάς: Ένταση και επεισόδια έξω από το κτίριο του ΟΛΠ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και περίπου 400 εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στην προσπάθειά τους να μπουν στον ΟΛΠ για να δουν κάποιο μέλος της διοίκησης, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και γκλομπς.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις, να περάσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε κρατικό έλεγχο και να λειτουργήσουν με κρατικές παραγγελίες, ενώ δηλώνουν ενάντια στην παραχώρηση της τρίτης προβλήτας από τον ΟΛΠ και να κατασκευαστεί πλωτή δεξαμενή.

«Για βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ .

«Για δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έξω από το κτήριο του ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α Πειραιά Θ. Δρίτσας και αναφέρει ότι «καμιά ενέργεια των διαδηλωτών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος».

Τα πυρηνικά δυστυχήματα στην Φουκουσίμα και το Τσερνομπίλ, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, δηλώνει η ΙΑΕΑ

Η απόφαση της Ιαπωνίας να αυξήσει το επίπεδο σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα στον υψηλότερο βαθμό 7 δεν σημαίνει ότι αυτό είναι συγκρίσιμο με εκείνο του Τσερνομπίλ, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

"Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό δυστύχημα", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ Ντένις Φλόρι. Ο ίδιος τόνισε ότι το ποσό της ραδιενεργού ακτινοβολίας που απελευθερώθηκε από το Τσερνομπίλ το 1986 ήταν πολύ υψηλότερο.

Το Google τίμησε την 50η επέτειο από την πρώτη επανδρωμένη πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα

http://www.google.gr/logos/2011/firstmaninspace11-sr.jpgΟ αμερικανικός Διαδικτυακός όμιλος Google απέτισε σήμερα τιμή στον ρώσο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, 50 χρόνια μετά την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, προβάλλοντας ένα κινούμενο μήνυμα στην εναρκτήρια σελίδα της μηχανής αναζήτησής του.

Με εικονογραφικό ύφος που θύμιζε την τεχνοτροπία στις αφίσες της σοβιετικής εποχής, η εικόνα του πρώτου ανθρώπου που ταξίδευσε στο διάστημα και ένας πύραυλος που απογειώνεται αρχίζουν να προβάλλονται αμέσως μόλις ο κέρσορας σύρεται πάνω στο λογότυπο του Google. Το σκάφανδρο του Γκαγκάριν σχηματίζει το πρώτο Ο του λογότυπου, ενώ μία πορτοκαλιά Υδρόγειος Σφαίρα το δεύτερο.

Σήμερα η Ρωσία γιορτάζει την επέτειο της πτήσης, στις 12 Απριλίου 1961, του Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου κοσμοναύτη στην Ιστορία και ενός από τους ήρωες της χώρας.

Το Google συνηθίζει να τιμά τις επετείους και άλλα σημαντικά γεγονότα με εικονογραφημένα, συχνά κινούμενα, λογότυπα.

Συμβάσεις και χειρόγραφες (!) εντολές πληρωμών στο ΑΠΕ διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί χρηστής διαχείρισης

Αδιάσειστα στοιχεία, συμβάσεις και χειρόγραφες(!) εντολές πληρωμών, που διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί παγώματος των προσλήψεων και χρηστής διαχείρισης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Αντικρούοντας τα όσα επικαλέστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πεταλωτής προσκόμισε τα συμφωνητικά σύμβασης μίσθωσης έργου που σύναψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας ως σκάνδαλο τις προσλήψεις που έγιναν, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί με ποια κριτήρια επελέγησαν τα πρόσωπα και πώς είναι δυνατόν στις Βρυξέλλες για παράδειγμα, να προκρίνεται η ανάγκη και τέταρτου ανταποκριτή τη στιγμή που υπήρχε η σκέψη να κλείσουν το γραφείο της Κωνσταντινούπολης.

Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στους διωγμούς των δημοσιογράφων με κομματικά κριτήρια και στην εκτόξευση ηλεκτρονικής «λάσπης» μέσω παραποιημένων προσωπικών στοιχείων στα e-mail των συντακτών του Πρακτορείου, για τα οποία ο υφυπουργός δεν είπε κουβέντα, όπως και για τον εκδότη που ορίστηκε προϊστάμενος του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακολουθώντας τακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων.

Ο κ. Πεταλωτής απέφυγε, ακόμα, να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων σχετικά με την αποπομπή του Οικονομικού Διευθυντή και το κλείσιμο του τμήματος Διαφήμισης και Μάρκετινγκ χωρίς να υπάρχει απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και για την παράδοσή τους στη συνέχεια σε ιδιώτη Οικονομικό Διευθυντή και διαφημιστή.

Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, για την έκτακτη συνεργασία οι πληρωμές γίνονται με ιδιόγραφα σημειώματα, στα οποία αναφέρονται ποσά 3.500 και 4.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ομιλία έχει ως ακολούθως:



«Σε πρώτη φάση ,επειδή δεν μπορώ να δεχθώ αυτά τα οποία είπατε θα καταθέσω στη Βουλή συμφωνητικά σύμβασης μίσθωσης έργου που σύναψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εσείς μπορεί να λέτε ότι προσλήψεις δεν γίνονται, συμβάσεις δεν γίνονται. Εδώ είναι όμως θα τα καταθέσω.

Αυτές οι προσλήψεις στη σημερινή συγκυρία είναι σκάνδαλο και εξακολουθώ να περιμένω να μου πείτε με ποια διαδικασία έγινε αυτό και με ποια κριτήρια επελέγησαν τα πρόσωπα και πώς είναι δυνατόν στις Βρυξέλλες για παράδειγμα, να προκρίνεται η ανάγκη και τέταρτου ανταποκριτή τη στιγμή που σκέφτονταν να κλείσουν το γραφείο της Κωνσταντινούπολης. Εδώ είναι κύριε Υπουργέ, να τα δείτε και να μου πείτε.

Το χειρότερο που συμβαίνει κύριε Υπουργέ είναι ότι βλέπουμε πρωτόγνωρα πράγματα, ανήκουστα πράγματα. Σας είπα για τους διωγμούς δημοσιογράφου. Δεν έχετε πει κουβέντα.

Για την ηλεκτρονική λάσπη που εκτοξεύεται, ένα καινούργιο κόλπο που θα το ζήλευε και ο Γκέμπελς, έχετε τίποτα να πείτε; Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο επί χρόνια Διευθυντής Σύνταξης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κ. Νικόλας Βουλέλης που είναι ένα άνθρωπος που δεν ανήκει στο χώρο μας, που έχει το σεβασμό όλων των συναδέλφων δημοσιογράφων.

Υπάρχει μια καινούργια πρακτική που έγκειται στο ότι κάποιοι διοχετεύουν προσωπικά στοιχεία στα e-mail των συντακτών του Πρακτορείου. Τα συνήθως παραποιημένα στοιχεία συνοδεύονται από κουτσομπολιά αίσχιστου είδους και από ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, όπως «άχρηστος», «ανίκανος», ενώ «φουσκώνουν» τις αμοιβές των δημοσιογράφων για να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Για το θέμα αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ. Βουλέλης είχε ζητήσει από τον κ. Μάτσικα να αποκηρύξει αυτήν την πρακτική. Ο κ. Μάτσικας όχι μόνο δεν το έκανε, όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτήν την πρακτική, αλλά είπε ότι συμφωνεί με ορισμένα από τα e-mail.

Θα ήθελα, λοιπόν, τη δική σας θέση, γιατί αυτή η πρακτική εφαρμόστηκε στον «9,84». Βέβαια, ο «9,84» δεν είναι στην αρμοδιότητά σας, αλλά το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι. Εσείς εγκρίνετε αυτές τις μεθόδους;

Κύριε Υφυπουργέ, σας έχω θέσει μια σειρά ερωτήσεων. Ο Οικονομικός Διευθυντής αποπέμφθηκε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Το Τμήμα Διαφήμισης και Μάρκετινγκ έκλεισε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Και τα δύο δόθηκαν σε ιδιώτες. Ο μεν νέος Οικονομικός Διευθυντής επελέγη με έναν επιεικώς περίεργο τρόπο, όπως και ο διαφημιστής που εμφανίστηκε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος και του τμήματος μάρκετινγκ

Κύριε Υπουργέ, πληρώνετε με τέτοια χαρτιά για έκτακτη συνεργασία. Το καταθέτω και αυτό.

Πρόκειται για ένα ιδιόγραφο σημείωμα που λέει «πληρώστε 3.500 ευρώ για έκτακτη συνεργασία». Υπάρχει και ένα άλλο από κάτω για 4.000 ευρώ πάλι για έκτακτη συνεργασία. Αυτός είναι ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα; Θέλουμε, λοιπόν, απαντήσεις!

Και βλέπετε τις συνέπειες αυτών των επιλογών στην κατρακύλα των εσόδων του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αλλά και στην κατρακύλα της επισκεψιμότητας του site του.

Επίσης, δεν μας έχετε πει τι γίνεται μ’ αυτόν τον εκδότη που τον έχουν βάλει να προΐσταται του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης –οποία αντικειμενικότητα!- και εκφοβίζει εργαζομένους για το διωγμό του εκπροσώπου των εργαζομένων. Τώρα τον έβαλε να δουλέψει –και μάλιστα νυχτερινή βάρδια- για να μην έρχεται σε επαφή με τους άλλους δημοσιογράφους. Πραγματικά εσείς νιώθετε δικαιωμένος για την επιλογή σας; Απορώ!

Και τελικά επανέρχομαι στην αρχική ερώτηση. Θέλετε Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε μια εποχή κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα που χρειάζεται η έγκυρη ενημέρωση στη διεθνή σκηνή από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων; Εσείς τι θέλετε να το κάνετε; Θέλετε να το συρρικνώσετε; Θα πάτε μεθαύριο να πείτε «ή περικόπτουμε το προσωπικό στο μισό ή αλλιώς το κλείνουμε»; Θέλετε να αφήσετε αυτό το κενό στους ιδιώτες;

Και επειδή είπατε για τη διακυβέρνησή μας, θα ήθελα να σας πω ότι οι προσλήψεις που έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας ήταν για τη δημιουργία νέων τμημάτων που πήραν και βραβεία -το «Web T.V»- όπως το Τηλεοπτικό Τμήμα και το Ιντερνετικό Ραδιόφωνο. Από αυτούς δεν έχουν μείνει -γιατί δεν ήταν μόνιμες οι προσλήψεις- περισσότεροι από πενήντα.

Και πάνω απ’ όλα, κύριε Πεταλωτή, τότε γιατί δεν μιλούσε κανένα κόμμα της Αντιπολίτευσης -ούτε το ΠΑΣΟΚ- και σήμερα έχει ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος; Είναι τυχαίο»;

Ζητάει και τα ρέστα ο Άκης... με το δίκιο του αφού αν αρχίσει να κελαϊδάει θα πάρει όλο το ΠΑΣΟΚ η μπάλα

http://assets.tanea.gr/files/2009-09-08/thumbs/tsox_450x.jpgΤην αντίδραση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση των υποβρυχίων με "εγκαλούμενο" τον ίδιο.

Σε δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για "στοχοποίησή" του, "ατόπημα" και "περίεργη σύμπνοια με τη ΝΔ" που "αποκαλύπτουν βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο", ενώ αναφέρει ότι είναι έτοιμος να δώσει "αποστομωτικές απαντήσεις".

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Το ατόπημα στο οποίο οδηγούν κάποιοι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν τους τιμά. Με την περίεργη διαδικασία που επιλέγουν αποκαλύπτουν, και στην περίπτωση αυτή, τη βαθιά κρίση πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο.

Λυπάμαι διότι αντί να ακολουθήσουν το δρόμο ανάδειξης όλης της αλήθειας, που την απαιτεί και το λαϊκό αίσθημα και η Δικαιοσύνη, οδηγούν -σε περίεργη σύμπνοια με τη Ν.Δ.- την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοφανή μεθόδευση, επιδιώκοντας, μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης μου, μια βολική «αλήθεια» για ορατές πλέον πολιτικές σκοπιμότητες.

Τόσο επί της ουσίας, όσο και για τα περί «μαύρου χρήματος» χτύπησαν λάθος πόρτα. Είμαι έτοιμος μέσα από την όποια κοινοβουλευτική διαδικασία να συμβάλλω ενεργά για την ανάδειξη όλης της αλήθειας. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε η υπόθεση των υποβρυχίων από την Γερμανική και την Ελληνική Δικαιοσύνη η θέση μου ήταν: Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια παντού, ώστε ο λαός μας να μάθει όλη την αλήθεια.

Έτσι θα δοθούν αποστομωτικές απαντήσεις και απέναντι στις επιθέσεις λάσπης και ψεύδους, αλλά και στο κατασκευασμένο κλίμα από μεμονωμένα «βαποράκια» της ενημέρωσης.

Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ και την προσωπική πορεία και προσφορά μου, αλλά και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλώνω για μία ακόμη φορά υπερήφανος για τη σύμβαση συμπαραγωγής των νέων υποβρυχίων και τη μεταφορά της τεχνολογίας τους στην Ελλάδα, που διασφαλίζουν για το Πολεμικό Ναυτικό το στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο».

Σε νοσοκομείο εισήχθη ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της πόλης Σαρμ ελ-Σέιχ, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ασθένεια ή την κατάσταση του πρώην προέδρου, ο Μουμπάρακ νοσηλεύεται στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, στη χερσόνησο του Σινά.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί.

Πηγή του νοσοκομείου είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές· το υπουργείο Υγείας αναμένεται σύντομα να εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα.

"Και μόνο η κουβέντα περί αναδιάρθρωσης είναι επιβλαβής", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Χ. Βαν Ρομπάι

Η οικονομία και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έγινε καμία αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε ότι "είναι λάθος ακόμη και να συζητάμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και μόνο η κουβέντα είναι επιβλαβής".

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την οικονομία τόσο στη Ελλάδα όσο και στο επίπεδο της ΕΕ. Έγινε επίσης ανάλυση των πολιτικών που οφείλουν ακολουθήσουν χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της κάθε μίας από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ ο κ. Ρομπάι αναφέρθηκε στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την βαριά περιοριστική πολιτική που εφαρμόζεται. Ο κ. Σαμαράς τού παρουσίασε τις προτάσεις του για μέτρα που δεν συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος και θα τον ενημερώσει για την συνολική οικονομική του πρόταση μετά την παρουσίασή της στο "Ζάππειο 2" στις αρχές Μαΐου.

Οι βασικότεροι λόγοι αποτυχίας της Βενιζελικής πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά την Μικρασιατική εκστρατεία

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν με πολλές παραπομπές σε ιστορικές πηγές στους λόγους που η Μικρασιατική εκστρατεία ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που επισωρεύτηκαν τόσο στους Μικρασιάτες, όσο και στον Ελληνισμό της "Παλαιάς Ελλάδος".

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι εκτός από την αδιαμφισβήτητη δυστυχία της προσφυγιάς και της εξαθλίωσης των Μικρασιατών και των Ποντίων οφείλουμε να μην ξεχνάμε και τις τεράστιες θυσίες που επωμίστηκαν οι Έλληνες της λεγόμενης "Παλαιάς Ελλάδος", τόσο με τον μεγάλο φόρο αίματος που πλήρωσαν οι οικογένειες τους στα υψίπεδα της Ανατολίας, όσο και με τα οικονομικά βάρη που ανέλαβαν να πληρώσουν για τα υπέρογκα δάνεια που ελήφθησαν για την αποκατάσταση των προσφύγων στα αστικά κέντρα.

Έτσι λοιπόν, κατά την γνώμη μας, το κήρυγμα μισαλλοδοξίας και διχασμού που τώρα τελευταία εκπέμπεται έντονα από κάποιους κύκλους, εκτός από κοινωνικά ζημιογόνο είναι και ανιστόρητο. Σίγουρα το πολιτισμικό σοκ της μαζική έλευσης προσφύγων φορέων μιας διαφορετικής κουλτούρας προκάλεσε και κάποιες μεμονομένες αντιδράσεις των γηγενών (όχι στο σύνολο τους) για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος. Τις αντιδράσεις αυτές όμως πρέπει να τις εντάξουμε στο ταραγμένο ιστορικό πλαίσιο της εποχής που ήταν οδυνηρό και για τους γηγενείς και όχι να τις απομονώνουμε και να τις χρησιμοποιούμε σήμερα για διχαστικά κηρύγματα.

Βασική θέση του ιστολογίου μου είναι ότι η αλλαγή της Γαλλικής και της Ιταλικής πολιτικής έναντι της Ελλάδος και του Ανατολικού Ζητήματος, είχε συντελεστεί πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920. Στα ατράνταχτα αυτά επιχειρήματα που κατά καιρούς έχουμε αναπτύξει, μας αντιτάχθηκε από γνωστό ποντιακό αριστερό ιστολόγιο, ο ομολογουμένως εντυπωσιακός χαρακτηρισμός "ακροδεξιός απολογητής της ήττας" (ακροδεξιά μάλλον εννοούν την "Ηνωμένη αντιπολίτευση" που με όλον τον τότε Βενιζελικό κρατικό μηχανισμό απέναντι της σάρωσε στις εκλογές του 1920) καθώς και μερικά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων της εποχής εκείνης ως πειστήρια ενοχής για εσχάτη προδοσία των "εξι". Προφανώς σύμφωνα με το ιστολόγιο αυτό και τον πολύ γνωστό Ιστορικό που το προμηθεύει με υλικό γύρω από τα θέματα αυτά, τα Ελληνικά δικαστήρια πριν βγάλουν απόφαση ενοχής η μη των κατηγορούμενων οφείλουν να έχουν λάβει υπ΄όψιν τους τα δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου και γιατί όχι; να τα περιλαμβάνουν και στο σκεπτικό της απόφασης.

Στο παρόν ιστολόγιο προσπαθώ γενικώς να μην καταγράφω τις προσωπικές μου απόψεις (από την στιγμή που για την χρονική στιγμή αυτή έχω επιλέξει την ανωνυμία) να μην καταφεύγω σε εύκολους χαρακτηρισμούς, αλλά να διατυπώνω στέρεες θέσεις που υποστηρίζονται από την πλέον γενικότερα αποδεκτή και έγκυρη βιβλιογραφία. Στα πλαίσια αυτά σήμερα θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το νέο καταπληκτικό βιβλίο του κ Τσίχλη που ακριβώς αναλύει επιγραμματικά τα προαπαιτούμενα και το τελικό αδιέξοδο της Βενιζελικής εξωτερικής πολιτικής που είχε συντελεστεί ήδη από το 1919.
"Ο Βενιζέλος , σε επιστολές του που δημοσιεύτηκαν στον τύπο τον Σεπτέμβριο του 1921, κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι αρνήθηκε την βρετανική πρόταση του Ιουνίου πιστεύοντας ότι εάν οι Τούρκοι την απέρριπταν, τότε θα μπορούσε η Βρετανία να πείσει την κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βοηθήσει την Ελλάδα για να επιβάλλει την
Δαυίδ Λόυδ Τζωρτζ
συνθήκη των Σεβρών. Η άποψη του Βενιζέλου δεν είναι ορθή διότι μόνο ο Λόυδ Τζώρτζ πάλευε για την διατήρηση της Συνθήκης όταν η υπόλοιπη βρετανική κυβέρνηση εδώ και καιρό ζητούσε ριζική αναθεώρηση. Η βάση του επιχειρήματος του Βενιζέλου όμως, αποτελεί την διαχρονική πολιτική του στο ζήτημα. Ο Βενιζέλος και γενικότερα οι Φιλελεύθεροι, φρονούσαν ότι η Ελλάς μπορούσε να διατηρηθεί στην Μικρά Ασία μόνο με την βοήθεια των Δυνάμεων η τουλάχιστον της Βρεττανίας, οπότε η χώρα όφειλε να είναι διαλλακτική, να προσπαθεί να μην τις δυσαρεστήσει, να τις υπακούει και να τους προσφέρει υπηρεσίες (κυρίως στρατιωτικές).


Η άποψη αυτή είναι κατ΄ αρχήν ορθή και απέδωσε καρπούς αλλά ήδη από το 1919 ήταν ατελέσφορη γιατί:
α) η Βρετανία δεν στήριζε την Ελληνική επέκταση στην Μικρά Ασία εξαιρουμένου του Λόυδ Τζωρτζ,
β)ο Βενιζέλος υποτίμησε τον αγγλογαλλικό ανταγωνισμό στην περιοχή και κυρίως το γεγονός ότι η Βρετανία δεν σκόπευε να συγκρουστεί με την Γαλλία μετά την λήξη του πολέμου,
γ) τα μεγάλα συμφέροντα της Γαλλίας στην περιοχή της Ανατολίας που άν τα έχανε έπρεπε να αποζημειωθεί από την Βρετανία σε άλλη περιοχή του κόσμου (πράγμα αδύνατο)
δ) η καταγγελία από την Ιταλία της συμφωνίας Τιτόνι-Βενιζέλου,
ε) η ανησυχία της Αντάντ μήπως ο Κεμάλ φοβούμενος ότι χάνει τον πόλεμο, ζητήσει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Μ. Ασία, καθιστώντας ουσιαστικά την Τουρκία κράτος δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης,
στ) η βεβαιότητα όλων (πλην Λόυδ Τζώρτζ) ότι η Τουρκική νίκη ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ι. Β. Δ.

Πηγές

Βασίλειος Τσίχλης, Μικρασιατική εκστρατεία και αναγκαστικό δάνειο, εκδόσεις νοβολι

http://www.istorikathemata.com/2011/04/blog-post_12.html

Γράφτηκε ότι η Γιαννάκου επιθυμεί να ξανακατέβει στην Α Αθήνας!!! Δηλ. για να καταλάβω, τι επιθυμεί; Να την ξαναμαυρίσουμε ή νομίζει πως ξεχνάμε;

Γράφεται στο Διαδίκτυο ότι ενδεχομένως να έχουμε ξανά υποψήφια στην Α Αθήνας. Η συγκεκριμένη πολιτικός υπήρξε μια από τις αιτίες της εκλογικής συρρίκνωσης της ΝΔ. Η στάση της στο θέμα Ρεπούση έβαλε το Καρατζαφέρη στη κεντρική πολιτική σκηνή το 2007 κι όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από τις φωτιές και το θέμα αυτό έκοψε κρίσιμες βουλευτικές έδρες από την τότε κυβέρνηση. Τιμωρήθηκε όπως της άξιζε από το εκλογικό σώμα.

Δυστυχώς όμως κατόρθωσε να μπεί σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του 2009, διώχνοντας κόσμο πρός τον Καρατζαφέρη…Με ένα υψηλότερο ποσοστό και με μικρότερη διαφορά η ΝΔ θα είχε καλλίτερη τύχη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ας δοκιμάσει αν θέλει και την αφήσουν όμως ο μαυρισμός της στις κάλπες είναι και πάλι δεδομένος.

http://citizengr.wordpress.com/2011/04/11/6430/

Όταν ο σημίτης μοίραζε λεφτά σαν τα στραγάλια

Ο Καραμανλής μιλούσε γενικώς και αορίστως...

αλλά ο Σημίτης μιλούσε συγκεκριμένα:

Μοίραζε 170 δις δρχ (500 εκ ευρώ) για επιδότηση εργασίας και πελατειακές σχέσεις...

ούτε στραγάλια να ήτανε...

μετά έχουν το θράσος να μας λένε ότι ο Καραμανλής και τα 5 χρόνια μας φέρανε στο σημερινό χάλι...

Πόλεμος στην πλάτη του Ολυμπιακού...

Οι οπαδικές εφημερίδες του Ολυμπιακού αλλά και τα σάιτ που υποκινούνται από αυτές έχουν βγάλει τα μαχαίρια και όλα δείχνουν πως αυτός ο πόλεμος δε βγάζει πουθενά...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Μείωση 13% των εσόδων ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΑΕΕ το πρώτο δίμηνο του 2011

Μειωμένα κατά 13% είναι τα έσοδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές το πρώτο δίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η μείωση των εισφορών επιβαρύνεται σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη και από το ποσό των 100 εκατ., ευρώ το οποίο θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ για την επιδότηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης.

Μειωμένες κατά 1,62% είναι και οι εισφορές του ΟΑΕΕ, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ενώ αύξηση κατά 4,61%, εμφανίζουν οι εισφορές στο ΤΕΑΔΥ. Συγκεκριμένα, τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από ασφαλιστικές εισφορές το πρώτο δίμηνο του 2011, ήταν 1.695.122.527 έναντι 2.022.406.116 το πρώτο δίμηνο του 2010.

Αντίστοιχα, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ, ήταν το πρώτο δίμηνο του 2011 423.330.160 ευρώ έναντι 430.295.953, του αντίστοιχου διμήνου του 2010. Τα έσοδα του ΤΕΑΔΥ από ασφαλιστικές εισφορές ήταν 105.281.736 ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2010, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2011 εμφανίζονται αυξημένα και ανέρχονται στο ποσόν των 111.130.469.

Γ. Μιχελάκης για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και την καταδίκη Ψωμιάδη

"Η κυβέρνηση σπέρνει συνεχώς νέα μέτρα και θερίζει μαύρες τρύπες, μαύρες τρύπες, που, όπως αποδεικνύει και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται", δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρέστη στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του κόματος Γιάννη Μιχελάκη.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως το έλλειμμα αυξάνει κατά 7,8% το πρώτο τρίμηνο.

"Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε διεύρυνση ελλείμματος. Aν αφήσουμε έξω το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων το έλλειμμα αυξάνει κατά 40%", δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμού έχουν αυξηθεί κατά 3,5%, ενώ οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες κατά 22%.

"Το κράτος είναι οπαδός του κινήματος "δεν πληρώνω" καθώς οι οφειλές του προς τους επιχειρηματίες φτάνουν τα 5,35 δισ. μόνο για το 2010", τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος και επεσήμανε πως το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων είναι μειωμένο κατά 55%.

"Η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα πληθαίνουν. Είναι προφανές συνεκτιμώντας και τη σημαντική εναντίον των στόχων διόγκωση του ελλείμματος του 2010 ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα, απαιτείται αλλαγή πολιτικής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε στον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα έσοδα αποκλείουν σημαντικά από τους στόχους.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε στοιχεία που, όπως είπε, δείχνουν πως τα έσοδα κατακρημνίζονται "ως αποτέλεσμα μιας συρρικνωμένης οικονομίας που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή μιας αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής", όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η υστέρηση στα καθαρά έσοδα του τριμήνου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011 αγγίζει τα 1,38 δισ., μια μείωση της τάξης του 11%, ενώ η μείωση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, αγγίζει το 8,1% ή 973 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα για το Μάρτιο ανήλθαν στα 3.164 εκατ., ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011, προβλεπόταν να ανέλθουν στα 3.685 εκ. ευρώ. Δηλαδή παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το Μάρτιο κατά 14,1% ή 521 εκ. ευρώ.

"Αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα και αστείες δικαιολογίες ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2011 κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού, καθώς τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύδουν πανηγυρικά. Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων όταν τη μία μέρα δηλώνει ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού επιτυγχάνονται και την άλλη αναμένεται να ανακοινώσει νέα επαχθή φορολογικά μέτρα. Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να λάβει σοβαρά υπόψη της το φαύλο κύκλο της ύφεσης, καθώς και τους κρίσιμους δείκτες που μαρτυρούν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Ας προχωρήσει έστω και τώρα στη λήψη των απαραίτητων αναπτυξιακών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον οικονομικά τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας" δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αναδιάρθρωση

"Η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα. Σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους. Παράλληλα, σε παρέμβασή του στην ενημέρωση των πολικών συντακτών, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε πως το μνημόνιο δεν βγαίνει.

"Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει αλλά γίνεται με το λάθος τρόπο", τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας την πρόταση της ΝΔ για την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

"Η μεθοδολογία που ακολουθεί η κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι ήταν λανθασμένη από το γεγονός ότι οδηγούμεθα στην επιμήκυνση", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης, ο οποίος έκανε λόγο όχι μόνο για λανθασμένη πολιτική αλλά και για λάθος υλοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για την καταδίκη του Π. Ψωμιάδη

"Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα εξηγήσαμε και τα κίνητρα του κ. Ψωμιάδη. Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο το "Καλλικράτη" που ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη θέση του κ. Ψωμιάδη να καλύψει ο αδερφός του, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως ο αδερφός του είναι πρώτος σε ψήφους σύμβουλος. "Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο συνδυασμός του αυτό είναι δικό του θέμα. Ο αδερφός του πλέον είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Ψωμιάδη την Παρασκευή το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί είδηση.

Θεσσαλονίκη: την παρθενική της πτήση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποίησε από Φρανκφούρτη η Ryanair

http://news.travelling.gr/wp-content/uploads/2011/02/ryanairjet.jpgΤην παρθενική της πτήση από το αεροδρόμιο Χαν της Φρανκφούρτης προς τον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με ώρα άφιξης στις 10 το πρωί, εκτέλεσε σήμερα η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, μεταφέροντας 180 επιβάτες, ενώ λίγο αργότερα επί ελληνικού… εδάφους βρέθηκαν και άλλα 80 άτομα, από το Ρίγκε του Όσλο.

Τους πρώτους επιβάτες που μετέφερε η αεροπορική στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκαν η διευθύντρια Πωλήσεων και Marketing της Ryanair, υπεύθυνη για τις αγορές Ελλάδας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου και Ρουμανίας, Ίντα Μπουονάνο, ο αναπληρωτής πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αερολιμενάρχης, Αχιλλέας Τοπούζας.

Η Ryanair που εκτελεί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέντε πτήσεις - Βρυξέλλες (Σαρλερουά), Λονδίνο (Στάνστεντ), Φρανκφούρτη (Χάν), Όσλο (Ρίγκε) και Στοκχόλμη (Σκάβστα) - αρχής γενομένης από τις 5 Μαΐου, θα εντάξει στο πρόγραμμά της άλλα δύο δρομολόγια, από και προς Μιλάνο και Ρώμη, τα οποία και θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μπουονάνο. Με την ένταξη μάλιστα αυτών των δύο δρομολογίων, οι εκτιμήσεις της αεροπορικής εταιρίας αναφορικά με τη διακίνηση επιβατών από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, φθάνοντας έτσι τις 200.000 σε ετήσια βάση.

Και μπορεί η Ryanair από το τέλος Μαΐου του 2010 και για όλη την περσινή χρονιά να εκτελούσε από και προς την Ελλάδα μόλις επτά πτήσεις, αλλά το πτητικό της πρόγραμμα εμπλουτίστηκε το 2011 και σήμερα φθάνει σε 36, σύμφωνα με την ίδια.

Μεταξύ άλλων, η ίδια γνωστοποίησε ότι από το τέλος Μαΐου θα εκτελούνται από την εταιρία δύο νέα δρομολόγια προς Μιλάνο και Φρανκφούρτη, από το αεροδρόμιο των Χανίων. Πρόσθεσε δε ότι από τις 7 Ιουλίου η Ryanair θα προσγειώνεται και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από το Λονδίνο, δύο φορές την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair έχει παρουσία και στα αεροδρόμια Βόλου, Ρόδου και Κω.

Προβλέπεται αυξημένη κίνηση επιβατών

Πάντως, χωρίς να επιθυμεί την αποκάλυψη συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων σχετικά με την πορεία της Ryanair στην Ελλάδα, που τον επόμενο μήνα συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας, η κ. Μπουονάνο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της αεροπορικής, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Και μπορεί το 2010, συγκριτικά με το 2009, να σημειώθηκε κάμψη 3,7% στη διακίνηση επιβατών στο «Μακεδονία» (περίπου 4 εκατ. επιβάτες), και το πρώτο τρίμηνο φέτος να καταγράφεται πτώση 15%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αλλά ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» Αχιλλέας Τοπούζας, «βλέπει» θετικό πρόσημο για φέτος.

Η αισιοδοξία του οφείλεται στην έναρξη και των νέων δρομολογίων από/προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από τη ρωσική Αεροφλότ (Μόσχα-Θεσσαλονίκης ημερησίως) και τις Τούρκικες Αερογραμμές (Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκης, τέσσερις φορές την εβδομάδα).

Συμβουλές από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για την αγορά του κατάλληλου ηλεκτρονικού παιχνιδιού για τα παιδιά

Σειρά από συστάσεις και συμβουλές απευθύνει τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στους γονείς που σκοπεύουν, εν όψει των εορτών του Πάσχα, να αγοράσουν για δώρο σε παιδιά κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Το Κέντρο εφιστά την προσοχή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν το σωστό παιχνίδι για κάθε παιδί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα περισσότερα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν χαρακτηρισθεί με το σύστημα PEGI, σύμφωνα δηλαδή με το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια (Pan European Game Information). Είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό σύστημα αποτίμησης των ορίων ηλικίας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα βιντεοπαιχνίδια και εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος του PEGI είναι να παράσχει στους γονείς και γενικά στους καταναλωτές αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού και την καταλληλότητά του για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Αναλυτικά, το σύστημα προβλέπει:

- Την κατάταξη του παιχνιδιού σε πέντε ηλικιακές ομάδες: 3+, 7+, 12+, 16+, 18+. Το εικονίδιο της κατάταξης ενός παιχνιδιού αναγράφεται στην μπροστινή και την πίσω όψη της συσκευασίας του DVD, ενημερώνοντας ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο μόνο για συγκεκριμένη ηλικία και πάνω.

- Τον χαρακτηρισμό του περιεχόμενου: ναρκωτικά, χυδαία γλώσσα, διακρίσεις, φόβος, τζόγος, σεξ, βία. Σε περίπτωση που το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί σχετικά με το περιεχόμενό του, τότε τα αντίστοιχα εικονίδια αναγράφονται στην πίσω όψη της συσκευασίας του DVD και ενημερώνουν τον αγοραστή, εάν το εν λόγω παιχνίδι περιέχει άμεση ή έμμεση αναφορά στο είδος περιεχομένου που περιγράφει ο κάθε χαρακτηρισμός.

Για το online παιχνίδια, εφαρμόζεται επιπλέον το PEGI Online. Πρόκειται για ένα εικονίδιο που, αν το συναντήσουμε στην ιστοσελίδα ενός online παιχνιδιού, γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι αυτό πληροί κάποιες προϋποθέσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών. Ειδικότερα, δεν περιλαμβάνει παράνομο και προσβλητικό περιεχόμενο ή ανεπιθύμητους συνδέσμους, ενώ παράλληλα οι δημιουργοί του δεσμεύονται να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των ανήλικων παικτών.

Στον ιστοχώρο www.pegi.info/gr/ του PEGI στην ελληνική γλώσσα μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για το σύστημα PEGI και να ελέγξει το χαρακτηρισμό των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόκεινται στο σύστημα, μέσα από μια απλή αναζήτηση στην φόρμα που περιλαμβάνεται στην αρχική σελίδα. Μέχρι τα τέλη του έτους 2010, το PEGI είχε χαρακτηρίσει 16.143 παιχνίδια, εκ των οποίων η πλειονότητα (49%) αφορά την ηλικιακή κατηγορία 3+, ενώ ακολουθεί η κατηγορία 12+ (22%):

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγοράζουμε για τα παιδιά μας το κατάλληλο παιχνίδι για την ηλικία του και ποτέ παιχνίδι που είναι για μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης, πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη τούς χαρακτηρισμούς περιεχομένου που έχει το εκάστοτε παιχνίδι. Τέλος, ας βρούμε λίγο χρόνο να παίξουμε το παιχνίδι αυτό οι ίδιοι, ώστε να αποκτήσουμε άποψη πριν το δώσουμε στο παιδί μας»

Ρωσία: Πενήντα χρόνια μετά την πτήση του Γκαγκάριν, το διάστημα παραμένει "προτεραιότητα" για τη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ

Η κατάκτηση του διαστήματος παραμένει "προτεραιότητα" για τη Ρωσία, 50 χρόνια μετά την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πήγε στο διάστημα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

"Φτάσαμε πρώτοι στο διάστημα, είχαμε πολλές επιτυχίες και δεν θέλουμε να χάσουμε αυτές τις προόδους", δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο πλήρωμα του ISS από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων κοντά στη Μόσχα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.

"Η ανθρωπότητα έχει επενδύσει και θα συνεχίσει να επενδύει στον διαστημικό τομέα. Θα ήθελα να πω, στο όνομα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ότι φυσικά και θα το κάνουμε, διότι το διάστημα είναι για εμάς προτεραιότητα", πρόσθεσε.

Σε ομιλία του σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Ρωσία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν ο Μεντβέντεφ δήλωσε "περήφανος που ανήκει σε μία χώρα που έκανε αυτό το πρώτο βήμα", την οποία χαρακτήρισε "μία τεράστια επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού τομέα".

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία σε μία τελετή που θα γίνει στο Κρεμλίνο στην οποία θα παρασημοφορήσει κοσμοναύτες και βετεράνους του διαστήματος.

Το βράδυ μία ομοβροντία 50 πυροτεχνημάτων θα φωτίσει τον ουρανό της Μόσχας σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια από την ιστορική πτήση του Γκαγκάριν, που παραμένει για τους Ρώσους "η πιο γοητευτική προσωπικότητα του 20ού αιώνα", σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Βουλγαρία: Τα ΜΜΕ για το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.

http://www.power-technology.com/projects/belene-nuclear/images/2-belene-plant.jpgΗ τύχη του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε θα κριθεί στο Λονδίνο, σχολιάζει η ρωσική εφημερίδα "Κομερσάντ" σχετικά με την κατασκευή του συγκεκριμένου πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε η Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας με τη βρετανική τράπεζα HSBC, η οποία το επόμενο δίμηνο θα μελετήσει την οικονομική πλευρά του σχεδίου ώστε να δώσει απάντηση (όπως ελπίζει η επίσημη Σόφια) στο κρίσιμο ερώτημα αν θα υπάρχει ή όχι αγορά για το ρεύμα που θα παράγουν οι δύο αντιδραστήρες του νέου σταθμού.

Το Μπέλενε θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν εξυπηρετεί τα οικονομικά και τα εθνικά συμφέροντα της Βουλγαρίας, όπως ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ και Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

Το θέμα του Μπέλενε απασχολεί τα βουλγαρικά ΜΜΕ από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τράικοφ ανήγγειλε την απόλυση του διευθυντή της βουλγαρικής Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Κρασιμίρ Παρβάνοφ, επειδή υπέγραψε μια ασύμφορη, όπως τονίστηκε, συμφωνία με τους εκπροσώπους της ρωσικής ανάδοχης εταιρίας του Μπέλενε, που δεσμεύει τη Βουλγαρία να υπογράψει την οριστική συμφωνία με τους κατασκευαστές σε δύο μήνες.

Στη συνέχεια, κατόπιν συνάντησης με το διευθυντή της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ντιάνκοφ, ο οποίος έλειπε στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ακύρωσε την απόλυση του Παρβάνοφ, απευθύνοντας προειδοποίηση στον Τράικοφ για τις αποφάσεις του.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Τράικοφ ενημέρωσε τη Βουλή για τη συζήτηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σματκό, στη Μόσχα, στην οποία συμφωνήθηκε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το Μπέλενε ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου των Βρετανών συμβούλων και με γνώμονα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφαλή χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

"Η απόφαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού να αφήσει την υπόθεση Μπέλενε στις αρμοδιότητες του Τράικοφ οπωσδήποτε δημιουργεί ερωτηματικά για τη τύχη του έργου", σχολίασε η "Κομερσάντ".

Από την πλευρά της, η αριστερή αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση "να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να κάνει το νέο πυρηνικό σταθμό, ύστερα από δύο χρόνια, κατά τα οποία η κυβέρνηση απλώς δεν κάνει τίποτα για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, που θα μπορούσαν να λυθούν σ' έναν μήνα το πολύ σε μια προσπάθεια υπονόμευσης του σχεδίου Μπέλενε", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Ρούμεν Οβτσάροφ.

Κεμάλ Γιαλτσίν: ο Τούρκος γιος μιας γηραιάς Αρμένισσας

http://www.ifak-bochum.de/ifak-neu/images/stories/kemal_yalcin.jpg«Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πιστέψτε το. Δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας, είναι πραγματικότητα. Μια γυναίκα 87 ετών γέννησε ένα αγόρι. Ένα αγόρι με βλέμμα οξύ, σοφό και γεμάτο αγάπη. Εύχομαι σε όλες τις μητέρες, νέες και ηλικιωμένες, να μπορέσουν να έχουν τη δική μου τύχη». Αυτά έγραφε, στις 24 Οκτωβρίου 2005, η γηραιά Αρμένισσα, Μαρία Καραμανιάν, στην καρτ-ποστάλ που έστειλε στον καινούριο της γιο, τον Τούρκο Κεμάλ Γιαλτσίν, το γιο που έμελε να συναντήσει για πρώτη φορά στη ζωή της, στις 2 Απριλίου 2011, στο σπίτι της στα Άνω Μελίσσια. Μια Αρμένισσα, που η οικογένειά της σώθηκε από τους διωγμούς στην Τουρκία και βρέθηκε να ζει στην Ελλάδα.

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται σουρεαλιστικά, όμως για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κεμάλ Γιαλτσίν, ο Τούρκος δάσκαλος και συγγραφέας, ο οποίος πριν από 12 χρόνια είχε συγκινήσει την Ελλάδα όταν, έπειτα από 76 χρόνια, αναζήτησε και βρήκε τους Έλληνες γείτονες του παππού του, για να τους επιστρέψει τα προικιά των κοριτσιών τους, που τα είχαν εμπιστευτεί στην οικογένεια του Κεμάλ. Εκείνη η ελληνική οικογένεια είχε "ξεριζωθεί" από τη γη της, μαζί με χιλιάδες άλλες οικογένειες, με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών. Όμως, δεν ήταν μόνο οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τη γη που γεννήθηκαν.

«Η Μαρία Καραμανιάν μού έστειλε αυτή την καρτ-ποστάλ, μόλις διάβασε το βιβλίο μου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα με τίτλο "Για σένα η καρδιά μου χτυπά". Το είχε διαβάσει στα αρμένικα. Συγκινήθηκε τόσο πολύ, που με αποδέχτηκε ως γιο τη. Αφορμή για το βιβλίο αυτό ήταν η Αρμένισσα δασκάλα μου, η Μελινέ, που όταν της ζήτησα να μου διηγηθεί την ιστορία της ζωής της, μου έθεσε ως όρο να αναζητήσω, να βρω και να μιλήσω με Αρμένιους, που ζουν στα βάθη της Τουρκίας, ανθρώπους που ακόμη και σήμερα ζουν αποκρύπτοντας την πραγματική τους ταυτότητα. Χάρη στη Μελινέ γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, άκουσα και κατέγραψα τις ανομολόγητες ιστορίες τους. Το τίμημα ήταν βαρύ: το βιβλίο εκδόθηκε στην Τουρκία, αλλά ο εκδοτικός οίκος, με άνωθεν εντολές, το κατέστρεψε πριν καν κυκλοφορήσει. Βλέπετε, το θέμα των Αρμενίων εξακολουθεί να είναι ταμπού. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας, είναι οι γείτονές μας, είναι άνθρωποι που ζουν στην ίδια γη με μας», εξηγεί ο Κεμάλ Γιαλτσίν.

Και συνεχίζει την αφήγησή του: «Η Μαρία Καραμανιάν, βρήκε μέσα στο βιβλίο μου ένα μακρινό και πονεμένο κομμάτι της ζωής της. Βρήκε ανομολόγητες αλήθειες, ομολογημένες από έναν Τούρκο. Με είπε γιο της κι εγώ τη δέχτηκα για μάνα μου. Από τότε που πήρα την καρτ-ποστάλ της είχαμε τακτική επικοινωνία. Μιλούσαμε τούρκικα και όλο μου έλεγε, "έλα γιε μου, να σε γνωρίσω από κοντά πριν πεθάνω", κι εγώ της απαντούσα: "Μάνα, αν είναι να πεθάνεις, καλύτερα να μην έρθω". Έπειτα από πολλά χρόνια, στις αρχές Απριλίου, ξαναβρέθηκα στην Αθήνα. Η μάνα Μαρία ήταν καθηλωμένη, είχε πάρκινσον και δεν μιλούσε. Όταν την είδα, έπαθα σοκ. Ήταν ίδια η μάνα μου, τα ίδια μάτια, η ίδια μύτη, η ίδια ελιά στο μάγουλο! Δεν είναι δυνατόν, τέτοια ομοιότητα! Κι εκείνη την ώρα έγινε ένα θαύμα: η μάνα Μαρία σηκώθηκε, κάθισε και μου μίλησε! Κι εγώ ακούμπησα το κεφάλι μου στα γόνατά της. 'Ήρθε ο γιός μου, γρήγορα Σόνια, ετοιμάστε του φαγητό, δεν θα τον αφήσουμε νηστικό", είπε στην κόρη της. Τώρα έχω μια μάνα στην Τουρκία, στο χωριό μου, το Χονάζ, και μια μάνα Αρμένισσα στην Αθήνα, και μια αδελφή και χιλιάδες άλλα αδέλφια, που ζουν μακριά σκορπισμένοι στα πέρατα της γης».

Η Μαρία Καραμανιάν δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, αντί γι αυτήν, όμως, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κόρη της, η Σόνια, για εκείνη τη συγκινητική συνάντηση. «Η μητέρα μου έχει πάρκινσον και τα τελευταία 4-5 χρόνια ζει με το αριστερό χέρι δεμένο, επειδή έχει σπάσει και δεν έγινε ποτέ καλά. Δεν ακούει, το πνεύμα της όμως είναι καθαρό, ακόμη μπορεί και διαβάζει. Μεταξύ μας μιλάμε αρμένικα. Εκείνη την ημέρα που ήρθε ο Κεμάλ, συνέβη κάτι εκπληκτικό. Η μητέρα μου, που είχε 40 χρόνια να μιλήσει τούρκικα, άρχισε να μιλάει τούρκικα με τον Κεμάλ! Τρεις ώρες μιλούσαν», λέει η Σόνια Καραμανιάν.

Στην ερώτηση «πώς σας φαίνεται που ένας Τούρκος ασχολήθηκε με το θέμα των Αρμενίων, με μια προσέγγιση διαφορετική από την επίσημη προσέγγιση του τουρκικού κράτους» απαντά:

«Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Όλοι μπορεί να έχουν κάνει λάθη, σημασία έχει να τα αναγνωρίζουν. Αυτό είναι ένδειξη σοφίας. Δεν έχω καμία προκατάληψη για τους Τούρκους. Μπορεί να υπάρχουν δικοί μας που να είναι απαίσιοι και Τούρκοι, επιτρέψτε μου την έκφραση, "εχθροί", που να είναι εκπληκτικοί. Απόδειξη είναι ο Κεμάλ, ο οποίος είναι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος. Δηλαδή, σκέπτομαι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο, όλοι οι άνθρωποι δεν είναι κακοί και γι αυτό δεν έχω καμία προκατάληψη για τους Τούρκους».

Στο αυτόφωρο οι εργοδότες οι οποίοι δεν θα καταβάλουν το δώρο του Πάσχα, εγκαίρως

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους εργοδότες που δεν θα καταβάλουν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα, ζητεί με επείγουσα εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κοινωνικής Επιθεώρησης ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ δρ. Μιχάλης Χάλαρης.

Στην εγκύκλιο, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, «απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται στις προαναφερόμενες διατάξεις, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων».

Ο ειδικός γραμματέας καλεί τέλος «όλους τους Επιθεωρητές Εργασίας να ανταποκριθούν για μια ακόμη φορά με ευσυνειδησία και ευθυκρισία στο έργο τους και να συμβάλλουν με τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους στη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά ότι, «σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα, στην οποία προβλέπεται ότι:

- Στο αρ.1, παρ.2 προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2010 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2011 μέχρι 30-04-2011.

- Στο αρ.3 παρ.1 ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

- Στο αρ. 10 παρ.1 ορίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος Πάσχα θα γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

- Για το επίδομα Δώρου Πάσχα τάσσεται από το νόμο επακριβώς καθορισμένη ημέρα καταβολής η 30η Απριλίου, ώστε με μόνη την πάροδο της δήλης αυτής ημέρας ο εργοδότης να καθίσταται υπερήμερος (Ολ. ΑΠ 40/2002)

- Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ. 690/45, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8, παρ.1 του Ν. 2336/95.

Με βάση την προαναφερόμενη διάταξη, κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Πάσχα, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ».

Πυροβόλησαν τον Μπαϊρακτάρη

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται (εκτός κινδύνου) ο Σταύρος Μπαϊρακτάρης, ένας από τους τρεις συνιδιοκτήτες του γνωστού σουβλατζίδικου στο Μοναστηράκι, έπειτα από επίθεση ληστών που δέχτηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Οι τρεις δράστες επιτέθηκαν στον 61χρονο άνδρας όταν αυτός επέστρεψε στο σπίτι του στου Γκύζη. Οι ληστές κρατούσαν όπλα και ο ένας από αυτούς το έστρεψε επάνω του και τον πυροβόλησε τρεις φορές στα πόδια.

Οι δράστες άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε ο άτυχος άνδρας και τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας αιμόφυρτο τον Σταύρο Μπαϊρακτάρη στο πεζοδρόμιο. Εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο για να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο...
http://static.doldigital.net/webstatic/4799344206B6807DA01CC3FC497BD162.jpgΗ ποινή τριετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε από αιγυπτιακό στρατοδικείο σε μπλόγκερ που επέκρινε το στρατό υποδηλώνει ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας χαράσσει κόκκινες γραμμές στην ελευθερία της έκφρασης, καταγγέλλει η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

Στην πρώτη δίκη μπλόγκερ στη μετά-Μουμπάρακ εποχή, το στρατοδικείο έκρινε ότι ο 25χρονος Μάικελ Ναμπίλ χρησιμοποίησε «απρεπή γλώσσα» και δυσφήμησε τον αιγυπτιακό στρατό μέσω των κειμένων του blog του (http:www.maikelnabil.com).

Η έκκλησή του για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας θεωρήθηκε ότι είναι πιθανόν να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αιγυπτιακή νεολαία.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι ο Μάικελ Ναμπίλ συνελήφθη από τις στρατιωτικές αρχές στις 28 Μαρτίου στο σπίτι του στο Κάιρο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για εξύβριση του στρατού και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι συνήγοροί του είχαν πληροφορηθεί ότι η απόφαση του στρατοδικείου θα ανακοινωθεί σήμερα, Τρίτη, αλλά τελικά διαπίστωσαν ότι η ετυμηγορία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα χωρίς τη δική τους παρουσία.

Η ποινή τριετούς φυλάκισης, η οποία του επεβλήθη μπορεί να είναι «το μεγαλύτερο πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης στην Αίγυπτο από την φυλάκιση του πρώτου μπλόγκερ από την κυβέρνηση Μουμπάρακ για τέσσερα χρόνια το 2007», δήλωσε ο Τζο Στορκ, υποδιευθυντής της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή.

Η επιβολή της ποινής τριετούς φυλάκισης θα είναι οριστική όταν θα επικυρωθεί από τον διοικητή της στρατιωτικής περιφέρειας , αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, η οποία καλεί τον στρατό να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Ναμπίλ και να τον αποφυλακίσει άμεσα.

Μετά τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών και τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ήταν σε ισχύ επί τρεις δεκαετίες.

Επικεφαλής μέσων ενημέρωσης που θεωρήθηκαν προσκείμενοι στην κυβέρνηση Μουμπάρακ αντικαταστάθηκαν, ενώ διεξάγεται δημόσιος διάλογος για ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η διαφθορά και η κακοδιαχείριση.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ισχυρή λαϊκή υποστήριξη, αλλά δέχεται επικρίσεις από δημοκρατικούς ακτιβιστές που κατηγορούν τις στρατιωτικές αρχές για την κράτηση ειρηνικών διαδηλωτών.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι γνωρίζει την ύπαρξη και το περιεχόμενο επιστολής, η οποία εστάλη στους εκδότες εφημερίδων από το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο, στην οποία αναφέρεται ότι οποιεσδήποτε ειδήσεις, οπτικό υλικό και ανακοινώσεις Τύπου αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις πρέπει να περνούν προηγουμένως από την έγκριση του διευθυντηρίου Υποθέσεων Ηθικής και από τις στρατιωτικές υπηρεσίες Πληροφοριών για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

«Κρατικοί θεσμοί, ανάμεσά τους και ο στρατός, δεν πρέπει ποτέ να θεωρούν εαυτούς υπεράνω κριτικής» προειδοποίησε ο Τζο Στορκ. «Μόνο μέσω της δημοσιοποίησης των καταχρήσεων και της εφαρμογής μέτρων πλήρους απόδοσης ευθυνών μπορεί η Αίγυπτος να ελπίζει σε μία μετάβαση απαλλαγμένη από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παρελθόντος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ι. Βρούτσης: Τρίτος συνεχόμενος μήνας με τα έσοδα του Προϋπολογισμού να αποκλίνουν από τον προβλεπόμενο στόχο

" Μήνα με το μήνα, τα έσοδα "κατακρημνίζονται" ως αποτέλεσμα μιας συρρικνωμένης οικονομίας που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή μιας αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής.

Η υστέρηση -στα προβλεπόμενα από τον Προϋπολογισμό του 2011- καθαρά έσοδα του τριμήνου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011, αγγίζει τα 1,38 δισ. (μείωση 11 %), ενώ η μείωση των εσόδων για το 1ο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 αγγίζει το 8,1 % ή 973 εκατ. €.

Τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Μάρτιο ανήλθαν στα 3.164 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 3.685 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Μάρτιο κατά 14,1 % ή 521 εκατ. €.

Αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία, η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει, με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα (αυξημένα έσοδα ΠΔΕ) και αστείες δικαιολογίες, ότι τα έσοδα του 1ου τριμήνου του 2011 κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού, καθώς τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύδουν πανηγυρικά.

Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων, όταν τη μια μέρα δηλώνει ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού επιτυγχάνονται και την άλλη αναμένεται να ανακοινώσει νέα επαχθή φορολογικά μέτρα.

Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να λάβει σοβαρά υπόψη της τον φαύλο κύκλο της Ύφεσης, καθώς και τους κρίσιμους δείκτες που μαρτυρούν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Ας προχωρήσει έστω και τώρα, στη λήψη των απαραίτητων αναπτυξιακών μέτρων που θα αναχαιτίσουν τον οικονομικά τραγικό κατήφορο της εθνικής μας οικονομίας".

Η Κυβέρνηση «σπείρει» συνεχώς μέτρα, και «θερίζει» μαύρες τρύπες

« Μαύρες τρύπες που, όπως αποδεικνύει και η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του έτους:

1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά.

Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικού Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζεται αυξημένο κατά 7,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 48,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους (ή κατά 36,3% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

Ειδικότερα, το μήνα Μάρτιο, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 7,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

2ον. Τα έσοδα καταρρέουν.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 8,1% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Παρατηρείται, συνεπώς, μία υστέρηση 2 δισ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, ή κατά 1,4 δισ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει η Κυβέρνηση για το τρίμηνο!

Είναι μάλιστα χαμηλότερα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου!

3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται.

Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,5% (ή κατά 538 εκατ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

4ον. Το κράτος γίνεται οπαδός του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Οι επιστροφές φόρων εμφανίζονται μειωμένες κατά 22%.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχονται στα 5,35 δισ. ευρώ μόνο για το 2010, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, επιβαρύνοντας, ακόμα περισσότερο, την ήδη συρρικνωμένη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα, διογκώνοντας τα «λουκέτα» στην αγορά και «τιμωρώντας» την επιχειρηματικότητα.

5ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει.

Οι δαπάνες του Προγράμματος εμφανίζονται μειωμένες κατά 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί για να καλύψει μέρος από την μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

Η οικονομία έχει εισέλθει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει.

Είναι προφανές, συνεκτιμώντας και τη σημαντική, έναντι των στόχων, διόγκωση του ελλείμματος του 2010, ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής»